Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Το δράμα του Νίκου Κουρμπανά - Πέθανε η γυναίκα του στα 48 της χρόνια!

Το τηλεφώνημα που ‘’έκοψε’’ τα γόνατα του Νίκου Κουρμπανά - Πέθανε η γυναίκα του στα 48 της χρόνια!
Δύσκολες ώρες για την οικογένεια του προπονητή που έδειξε τα ψυχικά αποθέματα που διαθέτει...
Μπορεί ο Παναιγιάλειος να νίκησε προχθες (10-03-2014) τον Πανηλειακό, όμως ο Κορίνθιος (από το Βέλο) προπονητής του Νίκος Κουρμπανάς βίωνε το προσωπικό του δράμα. Η σύζυγός του έφυγε από τη ζωή στα 48 της χρόνια προχθες το βράδυ και η οικογένεια του πρώην ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού βυθίστηκε στο πένθος.
Σύμφωνα με το dete.gr, η άτυχη γυναίκα πέθανε από ανακοπή καρδιάς. Ο Νίκος Κουρμανάς ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά, πήγε στην Αθήνα, αφού ειδοποίησε τον πρόεδρο του Παναιγιαλείου Αντώνη Ρέλλα. Το θέμα κρατήθηκε μυστικό σε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα προκειμένου να μην διαρρεύσει το παραμικρό ενόψει του κρίσιμου αγώνα με τον Πανηλειακό.
Ο Νίκος Κουρμπανάς αναχώρησε τη νύχτα της Κυριακής εσπευσμένα προκειμένου να βρεθεί στο πλευρό της κόρης του Χριστίνας, και χθες το απόγευμα επέστρεψε για το παιγνίδι, παρότι ο Προεδρος της ομάδας του συνέστησε να μην κατέβει στο Αίγιο λόγω του θλιβερού συμβάντος.
Ομως ο κ. Κουρμπανάς έσφιξε τα δόντια και δήλωσε ότι θα έπρεπε να ηγηθεί της ομάδας. Και αυτό έκανε...

isthmos.gr

Βραδιά Αλληλεγγύης στο Ξυλόκαστρο

Βραδιά Αλληλεγγύης

ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ

Ο Αντώνης Κλαδούχος την Κυριακή θα μιλήσει για τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης



Από τον δήμαρχο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης κ. Α. Κλαδούχο αναφέρεται: «Την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 και ώρα 19:00 σας προσκαλούμε όλους  στο θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» στην ενημέρωση για τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής. Να είστε ΟΛΟΙ εκεί».

Υποψήφιος Περιφερειάρχης με την Πελοποννησιακή Ένωση ο Γιάννης Μανώλης - "Δεν θέλω να γκρεμίσω το Τατουλιστάν για να κάνω ένα Μανωλιστάν."

http://paidis.com/wp-content/uploads/2014/02/Manwlis1.jpg

Την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του για τις περιφερειακές εκλογές Πελοποννήσου έκανε την Τετάρτη από την Τρίπολη ο Γιάννης Μανώλης. Το όνομα του ψηφοδελτίου θα είναι Πελοποννησιακή Ένωση και ο υπότιτλος «Με καθαρά χέρια»!

 Ο Γιάννης Μανώλης  είπε ότι υπηρετεί αρχές και αξίες σε όλη του τη ζωή, έκανε συγκρούσεις «όταν έπρεπε να αποφασίσω και να διαλέξω, όταν μου ζητούσαν κάποιοι άλλοι κάτι με αντάλλαγμα μια καρέκλα. Αποφάσισα να είμαι υποψήφιος γιατί διαπίστωσα όλο αυτό το διάστημα ότι υπάρχει μία αγωνία για την επόμενη ημέρα και στόχος είναι να αλλάξει το σύστημα που υπάρχει στην περιφέρεια. Το σύστημα της αδιαφάνειας, της οικογενειοκρατίας και των αποφάσεων σε κλειστά γραφεία. Δεν θέλω να γκρεμίσω το Τατουλιστάν για να κάνω ένα Μανωλιστάν...

Eurovision 2014: Η ανακοίνωση της ΔΤ για τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας



Δείτε πόσες ψήφους έλαβε κάθε τραγούδι και πως ψήφισε κοινό και επιτροπή
Οι Freaky Fortune και ο Riskykidd τραγουδώντας το Rise Up κατόρθωσαν να κερδίσουν το ελληνικό κοινό και θα μας εκπροσωπήσουν τον ερχόμενο Μάιο στον 59ο Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision.

Πώς ψήφισαν κοινό και επιτροπή;

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΤ:

Με ομόφωνη ψήφο του κοινού και της κριτικής επιτροπής, επελέγη το τραγούδι «Rise Up» των Freaky Fortune feat. Risky Kidd από την Panik Records για να μας εκπροσωπήσει στον 59ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, κατά τη διάρκεια του χθεσινού Ελληνικού Τελικού, που διοργανώθηκε από το MAD και μεταδόθηκε απευθείας από τη ΔΤ.

Δυναμική ήταν και η συμμετοχή των τηλεθεατών, αφού συνολικά 27.600 άτομα ψήφισαν για την ανάδειξη της ελληνικής συμμετοχής στη διαδικασία televoting, εκ των οποίων 16.100 μέσω SMS και 11.500 με κλήση στο τηλεφωνικό κέντρο.

Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της χθεσινής ψηφοφορίας έχουν ως εξής:




zappit.gr

Για μια ημέρα δουλειάς, δικαιούται εφάπαξ 100.000 ευρώ!

Για μια ημέρα δουλειάς, δικαιούται εφάπαξ 100.000 ευρώ!
 Δέκα χρόνια μετά την τελευταία φορά που εμφανίστηκε στο υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, Ντομινίκ ντε Βιλπέν, έδωσε το παρών για μία και μοναδική ημέρα στην υπηρεσία του, ώστε να δικαιούται συνταξιοδοτικό μπόνους ύψους 100.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο της βρετανικής εφημερίδας "Daily Telegraph", η οποία επικαλείται μη κατονομαζόμενες πηγές του υπουργείου, ο ντε Βιλπέν εργάστηκε μία ημέρα τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Κε ντ' Ορσέ για να μπορέσει να εισπράξει το μπόνους αυτό.

Ο 60χρονος πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε τη διπλωματική καριέρα του το 1980. Παρέμεινε στο διπλωματικό σώμα μέχρι το 1993, υπηρετώντας μεταξύ άλλων στις πρεσβείες της Γαλλίας στην Ουάσινγκτον και το Νέο Δελχί. Επέστρεψε το Κε ντ' Ορσέ, αυτή τη φορά ως υπουργός Εξωτερικών, το 2002 και παρέμεινε στη θέση αυτή μέχρι το 2004. Χρημάτισε πρωθυπουργός της Γαλλίας από το 2005 μέχρι το 2007, επί προεδρίας του Ζακ Σιράκ.

Η βρετανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι για τη μία και μοναδική ημέρα που εργάστηκε ο ντε Βιλπέν τον περασμένο Σεπτέμβριο δικαιούται εφάπαξ ύψους 100.000 ευρώ. Η χορήγηση του μπόνους αυτού εγκρίθηκε από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση του προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Το Κε ντ' Ορσέ, που ρωτήθηκε το πρωί για το θέμα, υπογράμμισε ότι ο πρώην υπουργός επωφελήθηκε "από μια διάταξη του νόμου που αφορά τις συντάξεις" χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώσει το ποσό που ανέφερε η εφημερίδα, ούτε αν ο ντε Βιλπέν εργάστηκε όντως μόνο για μία ημέρα.

Η Ντέιλι Τέλεγκραφ ωστόσο υποστηρίζει ότι δεν έχει αποσαφηνιστεί το πώς και γιατί δικαιούται κανείς ένα τόσο υψηλό εφάπαξ και ότι οι προσπάθειές της να πάρει διευκρινίσεις από το υπουργείο Εξωτερικών απέβησαν άκαρπες.

Οι πηγές του υπουργείου τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα ανέφεραν ότι η χορήγηση του μπόνους δεν είναι παράνομη, όμως πιθανότατα είναι απαραίτητη η έγκριση του υπουργού Εξωτερικών για να δοθεί μια τέτοια αποζημίωση σε εργαζόμενο ενόψει της συνταξιοδότησής του.


newsit.gr

Ομιλία Χρίστου Δήμα για την δημόσια διοίκηση (video)

Ομιλία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη δημόσια διοίκηση και την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων πραγματοποίησε ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Στην ομιλία του ανέφερε πως χρειαζόμαστε ένα δημόσιο όχι μόνο φιλικό προς τους πολίτες αλλά ένα δημόσιο αποτελεσματικότερο, αποδοτικότερο και αξιοκρατικότερο. Όπως τόνισε, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αποτελεί μια σημαντική προσπάθεια στην επίτευξη του παραπάνω στόχου καθώς μειώνει τη γραφειοκρατία, μειώνει τις κρατικές δομές όπου χρειάζεται να μειωθούν και εισάγει την ουσιαστική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, την οποία όχι μόνο επιθυμούν αλλά την απαιτούν οι έντιμοι και καλοί δημόσιοι υπάλληλοι.

Επιπλέον, ο Χρίστος Δήμας, πρότεινε πως θα μπορούσαν να υπάρξουν παραπάνω κίνητρα αποδοτικότητας (πριμ ανταποδοτικότητας) για τους δημόσιους υπαλλήλους που αξιολογούνται με άριστα επί χρόνια, ενώ θα μπορούσαν να υπάρξουν επιμορφωτικά σεμινάρια (όπως π.χ. για τη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών) για όσους δημόσιους υπαλλήλους τα χρειάζονται. Τέλος, επεσήμανε ότι έχει φθάσει η στιγμή για να ανοίξει η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος σε θέματα  όπως η άρση της βουλευτικής ασυλίας, η κατάργηση του νόμου περί ευθύνης Υπουργών, η επανεξέταση της μονιμότητας στο δημόσιο τομέα, η αλλαγή του εκλογικού συστήματος, η λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων και οι αρμοδιότητες και ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Πιο αναλυτικά η ομιλία:
)

Η Google αποθεώνει την Ελλάδα μέσα από μία… χορταστική εφαρμογή

Η Google αποθεώνει την Ελλάδα μέσα από μία… χορταστική εφαρμογή

Μια καινοτόμα εφαρμογή που αναμένεται να προσφέρει την καλύτερη διαφήμιση στα ελληνικά προϊόντα και κουζίνα θα κάνει σύντομα την εμφάνισή της στα smartphones.
Το νέο application προγραμματιστών της Google αναμένεται να παρουσιαστεί επισήμως στην έκθεση Τροφίμων και Ποτών DETROP, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 16 Μαρτίου στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Helexpo Maroussi.
H Κοινότητα των προγραμματιστών της Google (GDG Thessaloniki), μέσω αυτής της εφαρμογής έχει σκοπό να χαρτογραφήσει τα προϊόντα που παράγει η γη μας με την βοήθεια ενός χάρτη. Ο ψηφιακός χάρτης θα περιέχει την «γαστρονομική» κουλτούρα της κάθε περιοχής και στοιχεία της παράδοσης.

«Πανικός» στο Διαδίκτυο: Κατέρρευσε το Twitter –Μόλις 20 λεπτά ήταν αρκετά για να εκνευριστούν εκατομμύρια

«Πανικός» στο Διαδίκτυο: Κατέρρευσε το Twitter –Μόλις 20 λεπτά ήταν αρκετά για να εκνευριστούν εκατομμύρια
Μεγάλα προβλήματα σύνδεσης αντιμετώπισαν πάρα πολλοί χρήστες του δημοφιλούς social media, Twitter, καθώς, το μέσο κατέρρευσε παγκοσμίως για περισσότερα από είκοσι λεπτά.
Επίσης, μπορεί το Twitter, να έμεινε εκτός λειτουργίας μόλις για 20 λεπτά, ωστόσο, πάρα πολλοί χρήστες αντιμετώπισαν μεγάλα προβλήματα σύνδεσης για περισσότερα από 45 λεπτά.
Από την εταιρεία επιβεβαίωσαν την ύπαρξη του προβλήματος και ενημέρωσαν τους χρήστες πως εργάζονται για διορθώσουν το πρόβλημα, ωστόσο, αυτή είναι η μεγαλύτερη διάρκεια που έχει μείνει εκτός λειτουργίας το δημοφιλές μέσο από το 2013.

techit.gr

Nτίνα Νικολάκου: «Απών από την Πελοπόννησο για χρόνια, δεν έχει τίποτε να μας πει ο κ. Μανώλης»



«Τίποτε δεν μας είπε ο κ. Μανώλης για το τι μπορεί να κάνει στην Πελοπόννησο εκείνος, παρά αναμάσησε τα γνωστά περί ανυπαρξίας υποδομών, ανυπαρξίας πρωτογενούς τομέα και τα άλλα γνωστά τσιτάτα του μηδενισμού και του λαϊκισμού. Ο Πελοποννησιακός λαός δεν γνωρίζει αν το όνομα του κ. Μανώλη εμπλέκεται στις μαύρες λίστες των μεγαλοσυνδικαλιστών, που τα πήραν χοντρά από τους δημόσιους οργανισμούς στους οποίους υπηρέτησαν, με συνέπεια τη γνωστή σε όλους μας αποψίλωση και εκποίηση τους. Αυτό πρέπει να μας το πει ξεκάθαρα. Ειδάλλως κουβέντες περί ηθικής δεν του επιτρέπει η διαδρομή του να εκστομίζει. Το ίδιο πρέπει να κάνει και με την δημόσια κατάθεση του πόθεν έσχες του και να μην λέει ότι αυτά είναι γνωστά, διότι δεν είναι.
Ο κ. Μανώλης έκανε σήμερα δύο τεράστια ατοπήματα, τα οποία στρέφονται όχι απλά κατά των θεσμών, αλλά κατά του ίδιου του λαού. Μίλησε ο κ. Μανώλης για αποφάσεις άνωθεν για τα σκουπίδια. Απών από την Πελοπόννησο για τόσα χρόνια,  δεν γνωρίζει ο κ. Μανώλης ότι αυτά που έγιναν, σύμφωνα με τον ίδιο ερήμην του περιφερειακού συμβουλίου μας, έγιναν στην πραγματικότητα με διευρυμένες πλειοψηφικές αποφάσεις του ανώτατου θεσμικού μας οργάνου; Μάλλον όχι. Αλλά ίσως εκείνος γνωρίζει πάλι μόνο από αποφάσεις που έρχονται άνωθεν! Δεύτερο ατόπημα και βαθιά αντιδημοκρατικό. Πώς είναι δυνατόν, ο κ. Μανώλης να λέει ανερυθρίαστα ότι αν ο λαός της Πελοποννήσου εμπιστευθεί για δεύτερη φορά τον Πέτρο Τατούλη, τότε ο λαός θα έχει κάνει ένα μεγάλο λάθος; Εμείς ένα πράγμα απαντούμε: ότι για τέτοιες ολοκληρωτικές απόψεις, επικίνδυνες απόψεις υπάρχουν αυθεντικοί εκφραστές και ο γιαλαντζί δεν πείθει.
Καλούμε τον κ. Μανώλη να σεβαστεί τις διαδικασίες. Να σεβαστεί τη δημοκρατία. Εδώ δεν είναι γήπεδο, ούτε αρένα δημοσίων θεαμάτων. Θέλει δουλειά και πρόγραμμα και ο κ. Μανώλης γνωρίζει μόνο από σαματά και καλαμπούρια».

ΔΕΡΒΕΝΙ: Γεννήθηκε το Μέτωπο Αλλαγής, η μεγάλη δημοτική παράταξη με Υποψήφιο Δήμαρχο για τον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης τον οικονομολόγο Αλέκο Κανελλόπουλο


Γεννήθηκε το Μέτωπο Αλλαγής, η μεγάλη δημοτική παράταξη που θα διεκδικήσει να αλλάξει το τοπίο στις αυτοδιοικητικές εκλογές για τον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
Όπως είχε εξαγγείλει η πρωτοβουλία Δερβενίου πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαρτίου συνέλευση με θέμα την δημιουργία παράταξης που θα κατέβει στις κρίσιμες αυτοδιοικητικές εκλογές. Η προσέλευση του κόσμου  αποδεικνύει ότι υπάρχει πραγματική ανάγκη να εκφραστεί η αγωνία και ο προβληματισμός του κάθε δημότη που βλέπει την ζωή του και τον τόπο του να γίνεται έρμαιο των κεντρικών πολιτικών επιλογών.
Το όνομα της παράταξης, που προτείνεται είναι Μέτωπο Αλλαγής.
Η ονομασία είναι πολύ σημαντική, γιατί σηματοδοτεί ακριβώς αυτό που θα επιδιώξει ο συνδυασμός: να δημιουργηθεί ένα πλατύ μέτωπο που θα ενώνει το Ξυλόκαστρο με την Ευρωστίνη και θα έχει στόχο την πραγματική αλλαγή στα δημοτικά τεκταινόμενα.
Ως επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος δήμαρχος του Μετώπου Αλλαγής  προτάθηκε ο Αλέκος Κανελλόπουλος, οικονομολόγος από το Δερβένι. Στον τυχόν προβληματισμό αν είναι δυνατόν να ψηφιστεί ως δήμαρχος του διευρυμένου δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης υποψήφιος προερχόμενος από το Δερβένι η απάντηση δόθηκε από την συνέλευση: στις εκλογές αυτές ψηφίζουμε έναν συνδυασμό και έναν επικεφαλής που να παλέψουν με τα προβλήματα τόσο του Ξυλοκάστρου όσο και του Δερβενίου. Δεν ψηφίζουμε με το παλιομοδίτικο κριτήριο της στενής εντοπιότητας, δεν έχουμε αυτήν την πολυτέλεια. Ή θα ενωθούμε κάτω από πραγματικές πολιτικές, ή θα αντιμετωπίσουμε τον «ξαφνικό θάνατο» που μας ετοιμάζουν.
Στις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα του Μετώπου Αλλαγής, με ανάλυση των ζητημάτων με τα οποία θα ασχοληθεί η παράταξη αλλά και με ανάλυση των οικονομικών μεγεθών και των τρόπων εξεύρεσης πόρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπου μας. Έχει έρθει η ώρα να δουλέψουμε, να παλέψουμε και να νικήσουμε.
Στην συνέλευση που πραγματοποιήθηκε συντάχθηκαν με το Μέτωπο Αλλαγής οι ακόλουθοι συνδημότες μας από όλο το πολιτικό φάσμα, με κοινές όμως αγωνίες:

Δημήτρης Δούσκας     Πρώην Δήμαρχος Ευρωστίνης
Κωνσταντίνος Κούκιος  Πρώην Πρόεδρος Κοινότητας Δερβενίου , Δημοτικός Σύμβουλος
Ηλιάνα Λάλου - Αλιφέρη  Πρώην Αντιδήμαρχος Δήμου  Ευρωστίνης
Ανδρέας Κουσουλός Πρώην Πρόεδρος Κοινότητας Χελυδορέου
Κώστας Παπαλουκόπουλος Πρώην Πρόεδρος Κοινότητας Λυγιάς
Νίκος Κεκερής Πρώην Αντιδήμαρχος Δήμου Ευρωστίνης, Δημοτικός Σύμβουλος
Μανώλης Μούγιος
Βασίλης Σωτηρίου
Προκόπης Βυζάς Πρώην Πρόεδρος Κοινότητας Πύργου
Γρηγόρης Κουσουλός Πρόεδρος τοπικής Κοινότητας Πύργου
Αποστόλης Κολοκυθάς
Αργύρης Νικολούλιας
Βασίλης Ευφραιμόπουλος
Γιώργος Κοντοχριστόπουλος Πρώην Πρόεδρος τοπικής Κοινότητας Χελυδορέου
Βασίλης Κούκιος Πρώην Αντιδήμαρχος Δήμου  Ευρωστίνης
Σωτήρης Κατσούλης Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου  Ευρωστίνης
Τάκης Παππάς
Χρήστος Φιλιπακόπουλος
Γιάννης Μεντζελίδης         Μέλος τοπικής Κοινότητας Σαρανταπήχου
Γιώργης Κανελλόπουλος Πρόεδρος τοπικής Κοινότητας Χελυδορέου
Μπάμπης Διαμαντόπουλος
Γιάννης  Ψαρρός  Πρώην Πρόεδρος Αστέρα Δερβενίου
Νίκος Γεραρής
Γιώργης Κούκιος
Ανδρέας Παπασταμόπουλος
Γιώργος Λαμπρινός Πρώην Μέλος τοπικής Κοινότητας Λυγιάς
Κώστας Καραβάς
Τάκης Θέμελης
Πάνος Προδρομίδης
Νίκος Τσουρίδης
Νίκος Βυζάς  Πρώην Αντιδήμαρχος Δήμου  Ευρωστίνης
Θανάσης Κακοκέφαλος 

ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΑΛΟΓΑ ΤΗΣ ΖΗΡΕΙΑΣ!!!

 
Καλημέρα, σήμερα με ιδιαίτερη ομορφιά!!!
Το άλογο, χωρίς αμφιβολία από τα ομορφότερα ζώα του πλανήτη μας. Περήφανο, λυγερό, κομψό, μυώδες, με μεγάλα εκφραστικά πανέξυπνα μάτια. Κίνηση που δείχνει λυγεράδα, ευλυγισία. Στον παραμικρό θόρυβο ή απότομη κίνησή σου, η αντίδρασή του είναι άμεση και αστραπιαία. Απομακρύνεται με μεγάλη ταχύτητα, που δεν σου αφήνει κανένα περιθώριο να σκεφτείς να το ακολουθήσεις.
Κάθονται σε απόσταση ασφαλείας και σε παρακολουθούν φοβισμένα και ανήσυχα για τις προθέσεις σου, με τ’ αυτιά τους τεντωμένα, έτοιμα να πεταχτούν προς τα πάνω για να συλλάβουν και τον παραμικρό θόρυβο.
Φαντάζεστε την έκπληξη και την χαρά, όταν πέρσι, με μια ομάδα του συλλόγου προστασίας του δάσους "Κυλλήνιος Άδωνις", σε μια διαδρομή προς την κορυφή της πανέμορφης Ζήρειας, είχαμε την τύχη να συναντήσουμε μια άγρια αγέλη από αυτά τα πανέμορφα ζώα. Σκέφτηκα σήμερα να μοιραστούμε μαζί μερικές φωτογραφίες και ένα video (ίσως από τα σπάνια) (https://www.facebook.com/photo.php?v=799725400055284&set=vb.100000534941585&type=2&theater), που πρόλαβα να τραβήξω για να αποθανατίσω αυτήν την υπέροχη στιγμή. Εγώ για να ξαναζήσω αυτήν την μαγεία και εσείς για να την απολαύσετε και μάλιστα αν είναι δυνατόν, σκέφτηκα, να διοργανώσουμε μια εκδρομή και να ζήσουμε μαζί αυτές τις σκηνές!!!!
Να είστε όλοι καλά!
Βασίλης Mαυρίδογλου

Περιφέρεια Πελοποννήσου, 1η Συνάντηση Ενημέρωσης Φορέων και Επιχειρήσεων του Αγροδιατροφικού Τομέα στο πλαίσιο του Προγράμματος GuardEn

Εμφάνιση photo 5(1).JPG


Την Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014 πραγματοποιήθηκε στην Κυπαρισσία η 1η Συνάντηση Ενημέρωσης για Φορείς και Επιχειρήσεις του Αγροδιατροφικού Τομέα στα πλαίσια υλοποίησης του Διακρατικού Συγχρηματοδοτούμενου έργου GuardEn: Guardians of Environment Framework, στο οποίο επικεφαλής εταίρος είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
     Η συνάντηση αυτή, η πρώτη από μια σειρά συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια υλοποίησης του έργου, στόχο έχει την ενημέρωση των φορέων και των επιχειρήσεων του Αγροδιατροφικού τομέα, και την προώθηση καλών πρακτικών για τη δημιουργία βιώσιμων και κοινωνικά υπεύθυνων επιχειρήσεων, καθώς και τον σχεδιασμό και τη δημιουργία συνεργατικών σχηματισμών περιφερειακού επιπέδου, αξιοποιώντας την ήδη υπάρχουσα δυναμική των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Ολοκληρωμένη Διαχείριση.
     Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ Μπακούρος Γεώργιος, χαιρετίζοντας τους παρευρισκομένους. Η υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Π.Τ.Α Περιφέρειας Πελοποννήσου κα. Ελένη Μανωλοπούλου και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Υδροοικονομίας της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού κ. Αθανάσιος Μπουζαλάς παρουσίασαν με την σειρά τους στόχους του έργου, καθώς και ορθές πρακτικές που απορρέουν από κείμενες διατάξεις για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ακολούθησε παρουσίαση του κ. Αντώνη Παρασκευόπουλου, Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, ο οποίος κάλεσε τους συμμετέχοντες να αξιοποιήσουν τη δυναμική των επιχειρήσεων τους εφαρμόζοντας τα προτεινόμενα από το έργο. Ο κ Γιώργος Μπαζούλης, Οικονομολόγος & εξωτερικός συνεργάτης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το έργο «GuardEn” κάλεσε τους συμμετέχοντες να λειτουργήσουν ως δυνητικοί υποστηρικτές διαμοιρασμού της γνώσης και για άλλες επιχειρήσεις, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος, εφαρμόζοντας πειραματικά το πρότυπο της επιχείρησης GuardEn, το οποίο θα παρουσιαστεί αναλυτικά σε επόμενη συνάντηση και σε εκπαιδευτικά σεμινάρια στους εμπλεκόμενους φορείς, όταν ολοκληρωθεί σε συνεργασία με τους λοιπούς εταίρους του έργου, Έλληνες και ξένους.
    Συμμετείχαν ακόμα ενεργά παραθέτοντας τους προβληματισμούς η κα Σπυριδούλα Μπέσσα από το ΔΑΟΚ Τριφυλίας και εκπρόσωποι από τους συνεταιρισμούς: Ο.Π. Νηλέας, Α.Σ Ελαιώνας, Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσσηνίας, Agris AE, την ΕΛ.ΓΟ Δήμητρα Κυπαρισσίας, καθώς και πλήθος παραγωγών της ευρύτερης περιοχής.  
    Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τριφυλίας, που είχε ευγενικά παραχωρηθεί από τον Δήμαρχο Τριφυλίας.

    Το έργο συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ κατά 85% και από Εθνικούς Πόρους κατά 15% και αναμένεται να ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο του 2014.


Τι συμβαίνει στα κοιμητήρια του Δήμου Αθηναίων;


Το σάπιο βασίλειο των κοιμητηρίων και το παραεμπόριο πόνου και ανάγκης που γίνεται γύρω από αυτά, είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους. Άρθρα στον τύπο από καιρό σε καιρό ή περιπτώσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, όπως πρόσφατα αυτή του κ. Ρασούλη, χτυπάνε καμπανάκια, που οι δημοτικές αρχές κάνουν πως δε τα ακούν ή προσποιούνται πως κάνουν κάτι και το θέμα ξεχνιέται μέχρι την επόμενη περίπτωση.
Tomb_of_Sofia_AfentakiΣτη διάρκεια της θητείας μου, ως μέλος της αντιπολίτευσης, στην επιτροπή κοιμητηρίων της Αθήνας διαπίστωσα ο ίδιος ορισμένα από τα όσα τραγικά συμβαίνουν εκεί: Χαριστικές παραστάσεις ταφής (δωρεάν) σε γνωστούς και ημετέρους, την ώρα που πολίτες που πραγματικά έχουν ανάγκη εκβιάζονται να στερηθούν για να μπορέσουν να κάνουν την ταφή των δικών τους, αποφάσεις για την παράταση εκταφής κατά το δοκούν των κρατούντων.
Και φυσικά το “μεγάλο κόλπο” με την αφή των καντηλιών, όπου πραγματικά ο δήμος χάνει χιλιάδες ευρώ εισπράξεων. Κάποιοι πλουτίζουν παράνομα και χωρίς καμία φορολόγηση και τελικά τα κοιμητήρια μοιάζουν ξέφραγο αμπέλι, γεμάτο “μαγαζιά” και “παραμάγαζα” -καμιά σχέση με την πνευματικότητα και την ιερότητα που ο χώρος θα έπρεπε να αποπνέει.
Το μεγάλο ερώτημα είναι: Δεν τα ξέρουν οι υπηρεσίες του δήμου; δεν τα γνωρίζει η πολιτική ηγεσία; Την απάντηση ίσως τη δώσουν κάποια στιγμή η δικαιοσύνη και οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης. Το θέμα είναι ότι η δημοτική αρχή 3,5 χρόνια δεν έκανε τίποτα -εκτός ίσως από τα στραβά μάτια.
Λύσεις υπάρχουν φυσικά, αν πραγματικά θέλουμε επιτέλους να αποκτήσουμε ένα σύστημα διάφανο και λειτουργικό που να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τους επιτήδειους:
Η ηλεκτρονική αρχειοθέτηση όλων των τάφων θα έπρεπε να είναι αυτονόητη. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει δρομολογηθεί η ένταξή της π.χ. στο πρόγραμμα της Κοινωνίας της Πληροφορίας. Αν μάλιστα οι πληροφορίες αυτές ήταν διαθέσιμες κάθε στιγμή στο διαδίκτυο κάθε “παραθυράκι” για εξυπηρετήσεις ή συναλλαγές αυτόματα θα έκλεινε.
Επιπλέον, υπηρεσίες όπως η αφή των καντηλιών, η καθαριότητα, η ασφάλεια θα μπορούσαν να ανατεθούν σε ιδιώτες εξασφαλίζοντας έσοδα για το δήμο, ο οποίος θα αναλάμβανε την αυστηρή εποπτεία των παρεχόμενων υπηρεσιών ενώ παράλληλα θα απελευθέρωνε υπαλλήλους για να ενταχθούν σε άλλες υπηρεσίες που χρειάζονται άμεσα ενίσχυση.
Τέλος, η λογοδοσία αποτελεί το σημαντικότερο και εδώ κομμάτι για τη βελτίωση των παρεχόμενων από το δήμο υπηρεσιών. Φυσικά στον “θαπολογισμό” του κ. Καμίνη δεν υπήρχε χώρος για να αναπτυχθεί το θέμα, όμως ένας απολογισμός ανά επιτροπή στο δήμο κάθε χρόνο -αναρτημένος στο διαδίκτυο και ανοιχτός για σχολιασμό από τους πολίτες θα συνέβαλε σημαντικά στη διαφάνεια και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης πολιτών -δημοτικής αρχής.

Γρηγόρης Λέων, Ιατροδικαστής-Σύμβουλος 7ης Δ.Κ. Δήμου Αθηναίων
link: grigorisleon.wordpress.com

Θα κατονομάσει ο Γιώργος τον Βενιζέλο ως "υπονομευτή";

George-Papandreou-Maximou
Η αποκάλυψη του “Βηματοδότη” για την πρόθεση του Γιώργου Παπανδρέου να κυκλοφορήσει βιβλίο στο οποίο θα αναφέρεται σε όσα οδήγησαν στην ανατροπή του από την εξουσία, και στη συνέχεια από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, έχει… ζωηρό πολιτικό ενδιαφέρον σε ένα εξαιρετικά συγκεκριμένο σκέλος της: Στο κατά πόσο ο πρώην πρωθυπουργός και τέως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα πάρει τη μεγάλη απόφαση να αναφερθεί ονομαστικά σε εκείνους που τον υπονόμευσαν.
Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι περίπου δεδομένο ότι στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ θα ξεσπάσει εμφύλιος, με απρόβλεπτες διαστάσεις, καθώς η ομάδα των “παπανδρεϊκών” δεν έκρυψε ποτέ ότι θεωρεί τους “βενιζελικούς”, υπεύθυνους για όσα συνέβησαν εκείνη την περίοδο, στα όρια της θεσμικής εκτροπής, όπως συνηθίζουν να λένε στελέχη τα οποία βρίσκονται κοντά στον Γιώργο Παπανδρέου.
Αν λοιπόν ο τελευταίος των Παπανδρέου που έγινε πρωθυπουργός αποφασίσει να αναφερθεί ονομαστικά στον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ως “υπονομευτή” του, και η επιλογή αυτή συμπέσει με την πιθανολογούμενη βαριά ήττα του Κινήματος στις επερχόμενες ευρωεκλογές, θα διαμορφωθεί ένα εκρηκτικό σκηνικό στον χώρο της Κεντροαριστεράς.
Με αναπόφευκτους κλυδωνισμούς για τη σταθερότητα της κυβέρνησης, από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ θα εξελιχθεί σε “μεγάλο ασθενή”.

ysterografa.gr

Τροπολογία δίνει το πράσινο φως στην επαναξιολόγηση προσόντων επιτυχόντων του ΑΣΕΠ

Εντονότατες αντιδράσεις προκαλεί η τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και η οποία προβλέπει επαναξιολόγηση επιτυχόντων του ΑΣΕΠ συνυπολογίζοντας και τα προσόντα που αποκτήθηκαν μεταγενέστερα των οριστικών αποτελεσμάτων των παλιών προκηρύξεων.
Με αυτό τον τρόπο ανατρέπεται η σειρά των επιτυχόντων στους οριστικούς πίνακες διορισμού δημιουργώντας σκηνικό σύγχυσης σε εκατοντάδες αδιόριστους του ΑΣΕΠ.
Πιο συγκεκριμένα η τροπολογία ορίζει:

Κύρτσος: Έχω συνεννοηθεί και με τον Καραμανλή για το ευρωψηφοδέλτιο

Giorgos-Kyrtsos
Την υποψηφιότητά του για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέσω των ευρωεκλογών του Μαϊου, προανήγγειλε ουσιαστικά ο Γιώργος Κύρτσος, με όσα είπε στον Γιώργο Παπαχρήστο, και δημοσιεύει ο τελευταίος σήμερα στη στήλη του στα “Νέα”.
Ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης, φέρεται να αποτελεί επιλογή του Αντώνη Σαμαρά για μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, το προηγούμενο διάστημα ωστόσο υπήρχαν έντονες φήμες στο παρασκήνιο για αντίδραση του Κώστα Καραμανλή σε μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Γιώργου Κύρτσου για την Ευρωβουλή.
Στο παρελθόν, ο γνωστός δημοσιογράφος είχε γράψει βιβλίο με το οποίο εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του Κώστα Καραμανλή, κατηγορώντας τον για την επιλογή του Θεόδωρου Ρουσόπουλου ως “Νο2″ της τότε Ρηγίλλης, αλλά και για υπονόμευση της υποψηφιότητας Κύρτσου για τη Δημαρχία Αθηνών στις εκλογές του 2002, τότε που η Νέα Δημοκρατία επέλεξε τελικά να στηρίξει τη Ντόρα Μπακογιάννη.
“Έχω συνεννοηθεί και με τον Καραμανλή, και έχω πολύ καλή σχέση και με τον Σαμαρά”, δήλωσε ο Γιώργος Κύρτσος στον Γιώργο Παπαχρήστο.
Ο Γιώργος Κύρτσος διετέλεσε στο παρελθόν πολιτικός σύμβουλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη την περίοδο της πρωθυπουργίας του Επιτίμου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, υπήρξε διευθυντής του “Ελεύθερου Τύπου”, στον απόηχο μιας σκληρής σύγκρουσης με τον Δημήτρη Ρίζο, ενώ στις βουλευτικές εκλογές του 2012 ήταν υποψήφιος με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, ως στενός συνεργάτης του Γιώργου Καρατζαφέρη.

ysterografa.gr

Ο Μιχελάκης... κάρφωσε τους "γαλάζιους" που στηρίζουν Σγουρό

Giannis-Michelakis
Η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξει τον Γιώργο Κουμουτσάκο για την Περιφέρεια Αττικής, έφερε σε δύσκολη θέση “γαλάζιους” δημάρχους και στελέχη της Αυτοδιοίκησης, που είχαν σπεύσει να μιλήσουν με κολακευτικά λόγια για τον σημερινό Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, προερχόμενο από το “βαθύ” ΠΑΣΟΚ.
Σε σύσκεψη που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στη Συγγρού, αλλά και με συνεχείς διαβουλεύσεις μεταξύ των αυτοδιοικητικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, τα… φάλτσα περιορίστηκαν, σύμφωνα ωστόσο με όσα γράφει σήμερα ο Γιώργος Παπαχρήστος στα “Νέα”, αρκετοί εξακολουθούν να στέκονται στο πλευρό του Γιάννη Σγουρού.
Ο Γιώργος Παπαχρήστος μάλιστα, αναφέρει την αποστροφή ενός “γαλάζιου” δημάρχου, χωρίς να δημοσιοποιεί το όνομα του, ότι “εγώ φοράω παντελόνια, ό, τι είπα ισχύει”, ενώ μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η καταγραφή μιας… φονικής ατάκας από τον Γιάννη Μιχελάκη, σε κομματική σύσκεψη για τη στήριξη των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας.
“Πουλήσατε την ιδεολογία σας για μια ασφαλτόστρωση”, φέρεται να είπε ο Υπουργός Εσωτερικών, απευθυνόμενος σε “γαλάζια” στελέχη της Αυτοδιοίκησης που έσπευσαν να μιλήσουν με καλά λόγια για τον Γιάννη Σγουρό, και να φωτογραφηθούν στο πλευρό του, μετά από… κονδύλια που τους έδωσε η Περιφέρεια Αττικής για να κάνουν έργα.

ysterografa.gr

Αλλάζει (πάλι) το μισθολόγιο του Δημοσίου: Ψαλίδι σε έξτρα αμοιβές, μπόνους στους «άξιους»

Αλλαγές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων με περικοπές σε έξτρα αμοιβές σε ορισμένες κατηγορίες με στόχο να δοθεί μπόνους σε όσους μετά από αξιολόγηση θα κριθεί ότι είναι «άξιοι και αποδοτικοί» στην υπηρεσία τους,  προανήγγειλε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.
Ανέφερε , δε, ως παράδειγμα επιπλέον αμοιβών τα οδοιπορικά και τις ημέρες αποζημίωσης για εκτός έδρας απασχόληση, που καθορίζονται με Νόμο του 1999 και με βάση αυτά λαμβάνουν διαφορετικά ποσά, ακόμα και εργαζόμενοι του ιδίου υπουργείου για τις μετακινήσεις και τα εκτός έδρας.
Αφορούν μεταξύ άλλων τις εξής κατηγορίες:
-          Υπάλληλοι ΕΛΓΑ, 47 ευρώ
-          Υπάλληλοι ΟΠΕΚΕΠΕ, 94 ευρώ.
-          Μηχανικοί, αποζημίωση 56 ευρώ
-          Ελεγκτές της ΕΔΕΛ 56 ευρώ
-          Ελεγκτές του Γενικού Λογιστηρίου, 29 ευρώ
Η σχετική ρύθμιση πρόκειται να κατατεθεί σε νομοσχέδιο των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών αλλά, σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος «δεν μιλάμε επ” ουδενί για μείωση βασικών μισθών».

aftodioikisi.gr

Κάνει Θραύση – 19χρονη μιλάει άπταιστα πολλές ξένες γλώσσες – όντως;


 
Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστεί μια 19χρονη από τη Φινλανδία, που υποτίθεται ότι μιλά άπταιστα ξένες γλώσσες. Στην πραγματικότητα λέει απλώς ασυναρτησίες. Για κάποιον που δε μιλά κάποια από τις γλώσσες, εύκολα μπορεί να πιστέψει ότι μιλάει κανονικά, καθώς μιμείται πολύ καλά την προφορά. Το βίντεο που έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 4, 5 εκατομμύρια χρήστες μπορείτε να το δείτε εδώ! 


offsite.com.cy

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ FREETHINKING ZONE ΜΕ ΘΕΜΑ «ΛΟΓΟΚΡΙΣΊΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΚΑΙ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Εμφάνιση freethinking Zone.JPG


Καρπενήσι, 12 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Όσοι έχουμε βιώσει το θάνατο, έχουμε μάθει να σεβόμαστε τη ζωή. Εδώ ήρθα να μιλήσω για την αξία της ανθρώπινης ζωής».
Με αυτή τη φράση, ο Κώστας Μπακογιάννης εξήγησε τα κίνητρα και την ένταση της κριτικής του στην έκδοση του βιβλίου Κουφοντίνα, κατά τη διάρκεια της ανοιχτής δημόσιας συζήτησης που διοργάνωσε την Τρίτη 11 Μαρτίου το βιβλιοπωλείο FreeThinking Zone, το οποίο απέκλεισε από τις προθήκες του το βιβλίο του εκτελεστή της 17 Νοέμβρη. 
Ο Κώστας Μπακογιάννης, όπως και οι άλλοι μετέχοντες στη συζήτηση, συνομολόγησαν ότι το θέμα της ελευθερίας του λόγου, της διακίνησης των ιδεών και της ελευθεροτυπίας είναι αδιαμφισβήτητο σε μια δημοκρατική χώρα και κοινωνία, αναφέρθηκαν όμως στην ατομική, κοινωνική και πολιτική ευθύνη και τη στάση έναντι της τρομοκρατίας που υπονομεύει τη δημοκρατία και απειλεί το κυρίαρχο δικαίωμα της ζωής. 
Ένας από τους κύριους προβληματισμούς που διατυπώθηκαν στο διάλογο που έγινε ήταν, αν αντί για τον Κουφοντίνα της 17 Νοέμβρη, έγραφε ένα βιβλίο ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα όπου περιέγραφε με κυνισμό και απαξία την πράξη του. Ποια θα ήταν η στάση του εκδοτικού Οίκου Λιβάνη, των βιβλιοπωλείων και της κοινωνίας συνολικότερα;
Τι είπε ο Κώστας Μπακογιάννης