Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης: «Η ανανέωση μιας πολιτικής αυτοδιοικητικής παράταξης είναι ζωογόνος δύναμη. Ο σκληρός πυρήνας μας είναι πάλι παρών».

Σε μια πολιτική αυτοδιοικητική παράταξη η ανανέωση είναι χρήσιμο μέγεθος και ζωογόνος δύναμη, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, και ανακοίνωσε ότι «είμαστε έτοιμοι για το νέο ανεξάρτητο εγχείρημά μας, ο σκληρός πυρήνας του οποίου θα είναι ο ίδιος με το 2010».
Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στη συγκέντρωση του συνόλου της παράταξης, όπου κατατέθηκαν απόψεις για τη νέα προεκλογική μάχη και όπου διαπιστώθηκε η ετοιμότητά της.
«Εδώ και αρκετούς μήνες ανακοίνωσα στη διάρκεια Περιφερειακού Συμβουλίου τη συμμετοχή μας στις επόμενες εκλογές ως ανεξάρτητης παράταξης με τις ίδιες αρχές όπως το 2010, όπου το κρίσιμο στοιχείο δεν ήταν η συμφωνία όλων, αλλά η ανταπόκριση στα αιτήματα των συμπολιτών μας» δήλωσε ο κ. Τατούλης και επεσήμανε ακόμα μία φορά ότι «η Νέα Πελοπόννησος ήταν το πρώτο τέτοιο εγχείρημα στη χώρα, και μάλιστα όταν ήμουν ανενεργός πολιτικά, το οποίο συσπείρωσε ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και το οποίο δεν περίμενε κανένα χρίσμα από κόμματα, αλλά στηρίχθηκε μόνο στο σχέδιό του. Το μοντέλο αυτό υιοθετήθηκε μετά από 2 χρόνια από την τρικομματική κυβέρνηση αρχικά και τη δικομματική κυβέρνηση στη συνέχεια».   
«Παραμένουμε ανεξάρτητοι και με εμπιστοσύνη μόνο στην κρίση των πολιτών»  
Ασφαλώς και είναι αποδεκτή η στήριξη συγκεκριμένων κομμάτων, σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και εξέφρασε την απορία του γιατί αυτό ξενίζει ορισμένους. «Στο Περιφερειακό Συμβούλιο δεν λέγαμε ότι στηρίζουμε το έργο της Κυβέρνησης και της προσπάθειας της χώρας, αυτή δεν είναι η ευθύνη μας; Παραμένουμε στις θέσεις μας ανεξάρτητοι, ελευθερόφρονες και με εμπιστοσύνη μόνο στη κρίση των πολιτών. Το κόμμα για εμάς δεν είναι πανάκεια. Το ενδιαφέρον μας εστιάζεται μόνο στο συμφέρον των πολιτών».

«Η εμπειρία της παράταξης μας θα αναπληρώσουν το κενό όσων ακολουθούν δικούς τους πολιτικούς δρόμους»
Αναφερόμενος στη διαφοροποίηση στελεχών της Περιφερειακής αρχής ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι πριν λίγες ημέρες το σύνολο της Εκτελεστικής Επιτροπής αναγνώρισε το σημαντικό έργο που έχει επιτελεστεί, το οποίο είναι προϊόν συνολικής προσπάθειας. «Είναι αυτονόητο συνάδελφοι με πολιτική αυτογνωσία και ευθύνη να αναλάβουν την πρωτοβουλία ενός νέου εγχειρήματος και τιμώ την προσπάθειά τους. Με δεδομένο ωστόσο το διαζύγιό τους ζήτησα ως αυτονόητη την παραίτησή τους γιατί δεν μπορεί να στέκονται με τα δυο τους πόδια σε δύο διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Από την πρώτη στιγμή θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί και εκτιμώ ότι οσονούπω θα το πράξουν. Τα τέσσερα αυτά άτομα προέκυψαν τελευταία γιατί ο καθένας είχε τις δικές του υπαρξιακές αγωνίες, όπως ο κ. Πουλοκέφαλος ο οποίος ισχυρίζεται ότι με Νεοδημοκράτες δε συνεργάζεται, ενώ τρείς μήνες πριν απένειμαν τα εύσημα στην προσπάθειά μας. Η εμπειρία της παράταξής μας θα αναπληρώσει αυτό το κενό.»
«Τι είναι σύστημα Τατούλη;»
«Το σύστημα Τατούλη» μεταφράζεται σε πολύ δουλειά, αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα και ολοκληρωμένο σχέδιο, τόνισε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Τι αλλαγές έχουν γίνει στη Νομοθεσία για τις εκλογές σε Τ.Α. και Ευρωεκλογές

Τι αλλαγές έχουν γίνει στη Νομοθεσία για τις εκλογές σε Τ.Α. και ΕυρωεκλογέςΟι σημαντικότερες αλλαγές σε ότι αφορά τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών στην αυτοδιοίκηση (18 και 25 Μαΐου), αλλά και στις Ευρωεκλογές (25 Μαΐου) βρίσκονται ακόμη σε εκκρεμότητα, ενώ μόνο κάποιες πιο επουσιώδεις (για τους δικαστικούς αντιπροσώπους και τα εκλογικά τμήματα) έχουν ρυθμιστεί. Όπως επισημαίνει με άρθρο του στο eklogika.gr ο εξειδικευμένος στην εκλογική νομοθεσία και πρακτική, δικηγόρος Κώστας Μαμέλης πολλά και σημαντικά θέματα βρίσκονται ακόμη υπό εκκρεμότητα. Δείτε ποιες είναι οι δεδομένες αλλαγές, ποιά άρθρα αλλάζουν και τι αναφέρουν...
eklogika.gr

Περιοδεία Γόντικα στην Κυπαρισσία και στην Μεσσήνη



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhlTSnpqJeIobu7lk9bAWUXJ71uXnRV3SleKlbXwNIOAdgJkZKx8nrPG7JKoRkIcSqlMDguqAWd6ePzbhGj1hJt7ctZBFodxP7bp0ATR-Uy3uoCozbIwfQl9yKtG6Is9bNuuA1elop-Hl2e/s1600/%CE%93%CE%9F%CE%9D%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%91%CE%A3+%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%A3.jpg

Ο Νίκος Γόντικας, υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη Λαϊκή Συσπείρωση που στηρίζει το ΚΚΕ, πραγματοποίησε περιοδεία σήμερα 14/3/2014 στην Κυπαρισσία όπου επισκέφθηκε το  Νοσοκομείο και της Δημόσιες υπηρεσίες της πόλης, μαζί με τον υ­πο­ψή­φιος δή­μαρ­χο Τρι­φυ­λί­ας με την Λα­ϊ­κή Συ­σπεί­ρω­ση Σα­ράν­το  Κου­κού­μη .


Επίσης ο Νίκος Γόντικας, μίλησε σήμερα το βράδυ σε μικρομεσαίους αγρότες της Μεσσήνης  μαζί με τον υποψήφιο δήμαρχο Μεσσήνης με την Λαϊκή Συσπείρωση Κώστα Αποστολόπουλο .
 

Το "Διαζύγιο" των τεσσάρων από τον Πέτρο Τατούλη



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με καθυστέρηση δύο ετών και ελάχιστο χρόνο πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου συγκάλεσε την Πέμπτη, τμήμα της περιφερειακής ομάδας της παράταξής του.

Από τα 31 μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, που συνθέτουν την παράταξη της πλειοψηφίας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, προσκλήθηκαν τα 23 –και εξ αυτών μόλις τα 15 ανταποκρίθηκαν με τη φυσική τους παρουσία. Η γλώσσα των αριθμών είναι αμείλικτη και καθιστά σαφές και πέραν πάσης αμφιβολίας, πως η παράταξη του κ. Τατούλη έχει απωλέσει την δεδηλωμένη, έχει δηλαδή χάσει την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Το γεγονός αυτό δεν προκαλεί καμία έκπληξη. Και τούτο γιατί συνιστά την κατάληξη μιας πορείας, που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια με την εξαναγκαστική παραίτηση του αιρετού Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Χρήστου Μαλαπάνη και συνεχίστηκε μέχρι πρόσφατα με την παράνομη «αντικατάσταση» του Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Πουλά, με διαδικασία εξωθεσμικής μεθόδευσης.
Πρόκειται για μία διαδρομή, που έχει εκτραπεί από τις διακηρυγμένες αρχές της παράταξης το 2010, τα χαρακτηριστικά της οποίας είναι εντελώς αντίθετα με εκείνα που εκφράζουν τις πολιτικές μας αρχές. Μια διαδρομή που χαρακτηρίζεται από έλλειμμα δημοκρατίας, αλαζονεία, εγωκεντρισμό, καθεστωτική νοοτροπία. Και έχει καταλήξει στην ουσιαστική διάλυση της παράταξης.

Η ευθύνη για αυτή την διάλυση και τον ευτελισμό κάθε δημοκρατικής διαδικασίας και συλλογικής δράσης  βαραίνει αποκλειστικά τον περιφερειάρχη, ως επικεφαλής της. Αποτελεί στοιχειώδη πράξη πολιτικής ευθύνης να αναλάβει τις ευθύνες του και να υποβάλλει άμεσα την παραίτησή του.

Όλα τα παραπάνω μάς επιβάλλουν για στοιχειώδους λόγους πολιτικής και ηθικής αξιοπρέπειας τη διαμόρφωση ανεξάρτητης, αυτοδιοικητικής πορείας, μακριά από πρακτικές, αντιλήψεις και νοοτροπίες που μας προσβάλλουν. Παράλληλα, μάς  οδηγούν στην ανάγκη να χαράξουμε διαφορετικές διαδρομές.

Γιατί τα προβλήματα δεν επιλύονται όταν συζητιούνται στους κλειστούς τοίχους των συνεδριάσεων, αλλά όταν τίθενται ενώπιον των πολιτών.

Καληνύχτα και καλή τύχη, κ. Τατούλη.

ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΛΕΥΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΔΕΔΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
 ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΠΟΥΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Χωρίζουν και ζητούν την περιουσία στην Περιφέρεια

Χωρίζουν και ζητούν την περιουσία στην Περιφέρεια

Με μια σκληρή ανακοίνωση στην οποία κάνουν λόγο για διάλυση της παράταξης τέσσερα από τα βασικότερα στελέχη της παράταξης του Πέτρου Τατούλη, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γιώργος Δεδες, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Πουλάς και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πουλοκέφαλος έγραψαν οριστικά και αμετάκλητα του τίτλους τέλους στην συνεργασία τους  με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.
Και ετοιμάζονται για την επόμενη φάση της ρήξης που δεν είναι άλλη από την συγκρότηση ανεξάρτητου συνδυασμού, ο οποίος θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών της Πελοποννήσου στις εκλογές του Μαΐου, με επικεφαλής τον Γιώργο Δέδε.
Με άλλα λόγια οι τέσσερις στενοί συνεργάτες του Πέτρου Τατούλη χωρίζουν με την παράταξη του περιφερειάρχη και ετοιμάζονται να διεκδικήσουν την …περιουσία (λέγε με διοίκηση Περιφέρειας).
Η ανακοίνωση (αναλυτικά σε άλλο link) χρησιμοποιεί εξαιρετικά σκληρές εκφράσεις και περιγράφει ένα κλίμα διάλυσης στην παράταξη της πλειοψηφίας.
Αναφέρει πως «η παράταξη του κ. Τατούλη έχει απωλέσει την δεδηλωμένη, έχει δηλαδή χάσει την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου», κάνει λόγο για «έλλειμμα δημοκρατίας, αλαζονεία, εγωκεντρισμό και καθεστωτική νοοτροπία» από την πλευρά του Περιφερειάρχη, και ζητά την παραίτησή του.
Η ανακοίνωση ήρθε σε συνέχεια της χτεσινής έκτακτης συνεδρίασης της παράταξης της πλειοψηφίας, στην οποία (σύμφωνα με την επίσημη δήλωση της παράταξης) κλήθηκαν 23 Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκ των οποίων 21 δήλωσαν παρόντες -15 με τη φυσική τους παρουσία και 6 με ρητή δήλωσή τους.
Εκεί, σύμφωνα πάντα με το δελτίο Τύπου της παράταξης, «οι περιφερειακοί σύμβουλοι εξέφρασαν την άποψη ότι όσοι με την πολιτική τους συμπεριφορά και πρακτική δεν υπηρετούν πλέον τους στόχους της παράταξης και είναι ανακόλουθοι με τις δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν απέναντι στους πολίτες είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να παραιτηθούν από οποιαδήποτε θέση ευθύνης και αν κατέχουν…».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του isthmοs.gr, τα πάντα κλειδώνουν μέσα στο Σαββατοκύριακο, στη διάρκεια του οποίου οι επαφές του Γιώργου Δέδε και των στενών πλέον συνεργατών του θα είναι πυρετώδεις και ασταμάτητες.
Μένουν να επιλυθούν κάποια τελευταία μικρά ζητήματα και όταν αυτό συμβεί, την Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη, η ομάδα των πρώην στελεχών του Πέτρου Τατούλη θα ξεκινήσει τον προεκλογικό αγώνα. Περίπτωση να ανατραπεί αυτή η προοπτική υπάρχει, αλλά είναι εξαιρετικά μικρή.
Αυτό άλλωστε διαφαίνεται και με την τελευταία αποστροφή της ανακοίνωση των τεσσάρων, όπου αναφέρεται: «τα προβλήματα της κοινωνίας δεν επιλύονται όταν συζητιούνται στους κλειστούς τοίχους των συνεδριάσεων, αλλά όταν τίθενται ενώπιον των πολιτών».
Κρίσιμη παράμετρος των συζητήσεων και των επαφών –που αφορά ειδικότερα την Κορινθία- είναι και η επιλογή του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας. Εκεί, η πληροφόρησή μας υποστηρίζει πως θα αποτελεί έκπληξη πρώτου μεγέθους και πρόσωπο που θα προκαλέσει συζητήσεις, αλλά και πολιτικές αναταράξεις.
Μια και ο λόγος για τους αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας να πούμε ότι το τελευταίο διάστημα αποδυναμώνονται τα σενάρια που έκαναν αναφορά στην Μαριλένα Σούκουλη και τον Πελοπίδα Καλλίρη. Στους ήδη γνωστούς Γρηγόρη Καρπούζη και Αθηνάς Κόρκα ήρθε να προστεθεί το όνομά του πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ Δημήτρη Μήλιου.
Ακόμα, να προσθέσουμε ότι χθες το βράδυ έγινε σύσκεψη στην Συγγρού για τα θέματα των περιφερειών και αποφασίστηκε να επισημοποιηθεί η στήριξη της ΝΔ στον Πέτρο Τατούλη, ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο

isthmos.gr

Πέτρος Τατούλης: «Μαζί με τον Γιάννη Λαμπρόπουλο δικαιωνόμαστε που φέραμε στην επιφάνεια ένα σκάνδαλο δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ»



Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου,  κ. Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αποκατάσταση της αλήθειας μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης για το πρώτο έργο στην Τσακώνα, το οποίο εξαρχής είχε αναδείξει ο ίδιος ως Βουλευτής, μαζί με το Βουλευτή κ. Γιάννη Λαμπρόπουλο. Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε εξαιρετικά θετική την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών να αναθέσει στο Υπουργείο τον τρόπο επιστροφής των χρημάτων από την ανάδοχο εταιρεία. Να υπενθυμισθεί ότι το έργο αυτό κατακυρώθηκε στην ανάδοχο εταιρεία, με έκπτωση 75% και συμβατικό ποσό 7 εκατομμύρια ευρώ. Τελικώς ωστόσο τότε , κατέληξαν στην εταιρεία 45 εκατομμύρια ευρώ.
«Μαζί με τον Γιάννη τον Λαμπρόπουλο, με σειρά παρεμβάσεων και ερωτήσεων στη Βουλή και στο πλαίσιο άσκησης των κοινοβουλευτικών μας καθηκόντων είχαμε παρέμβει καίρια σε μια υπόθεση ζοφερή, αποτρέποντας ουσιαστικά τη

Π. Τατούλης: «Οι πολίτες να αποφασίσουν με βάση το έργο, το σχέδιο και την πρόταση μας»

«Απαιτώ σοβαρότητα και νηφαλιότητα κατά την προεκλογική περίοδο, γιατί αυτές είναι οι βασικές προϋποθέσεις ώστε να αποφασίσουν οι πολίτες βάσει του σχεδίου και της πρότασης του κάθε υποψηφίου», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις υποψηφιότητες των κ.κ. Βουδούρη και Μανώλη.
«Εκτιμώ τον Πετράκο και τον Πατσαρίνο»
Ήμουν απ’ τους πρώτους που είχαν αντιληφθεί τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ο κ. Τατούλης, και εξέφρασε την εκτίμησή του για τον πρώην επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο κ. Πετράκο, αλλά και τον κ. Πατσαρίνο, γιατί «μπορεί να είχαμε πολιτικές διαφορές, αλλά ήταν σταθεροί στις πολιτικές τους θέσεις και δεν τις άλλαζαν ανάλογα με τον πολιτικό συγχρονισμό. Ο κ. Βουδούρης  ωστόσο δεν έχει πατήσει το πόδι του στην Πελοπόννησο και έχει ήδη κάνει πολλές κωλοτούμπες, όπως στο θέμα των σκουπιδιών».
«Δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι του στην Πελοπόννησο, δεν γνωρίζει και δεν θέλει να μάθει τα προβλήματα»
Όταν βρέθηκε στην Τρίπολη, ο κ. πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ,  δήλωσε ότι δεν θα ακυρώσει το διαγωνισμό για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων και ότι τάσσεται υπέρ των ΣΔΙΤ. Αμέσως μετά εξέφρασε την άποψη ότι τάσσεται υπέρ των ΣΔΙΤ που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και μέσα στον πανικό του στην αμέσως επόμενη αναφορά του δήλωσε ότι αποδέχεται τα ΣΔΙΤ, βάζοντας όμως θέμα ελέγχου του διεθνούς διαγωνισμού.
Πρόκειται περί νεοπαραλογισμού, δήλωσε ο κ. Τατούλης, γιατί κανένας διεθνής διαγωνισμός δεν εξελίσσεται χωρίς έλεγχο, ιδίως μάλιστα ο συγκεκριμένος, ο οποίος βρίσκεται κάτω από την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης, οι έλεγχοι της οποίας έχουν αποδείξει ότι είναι σύννομος με την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Με ακροβασίες προσπαθεί ο εκλεκτός του κ. Τσίπρα να ενσωματωθεί στις κατευθύνσεις του ΣΥΡΙΖΑ και διατείνεται πλέον ότι θα ακυρώσει το διαγωνισμό και ότι δεν πιστεύει πλέον στα ΣΔΙΤ.
«Δεν υπάρχουν πια ημιτελή έργα στην Πελοπόννησο! »
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτήρισε την παρουσία στην Πελοπόννησο του κ. Βουδούρη ως «λάθρα βιώσας» και τον ίδιο «αλεξιπτωτιστή» που έχει άγνοια των ζητημάτων αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορεί να επιρρίπτει ευθύνες για δρόμους που έπεσαν, όταν τα έργα αυτά έχουν εκτελεστεί από την προηγούμενη Περιφέρεια και τις πρώην Νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις. Ο ισχυρισμός του για τα ημιτελή έργα αποτελεί επιπλέον ολίσθημα, καθώς αυτά τα παραλάβαμε, 130 στο σύνολό τους, και τα ολοκληρώσαμε όλα, αποτρέποντας την επιστροφή των χρημάτων και την επιβολή ποινών στο νέο πρόγραμμα».
«Δεν θα επιτρέψουμε να τεθεί σε κίνδυνο ό,τι φτιάξαμε»
Δεν θα επιτρέψουμε να τεθεί σε κίνδυνο ότι πετύχαμε μαζί με τους πολίτες σημείωσε με έμφαση ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι η αγωνία μας είναι το πώς θα ενδυναμώσουμε την προσπάθειά μας εις όφελός των πολιτών.   

Περιφερείαρχης Πελοποννήσου, Π. Τατούλης: "60 εκατομμύρια ευρώ θα διαθέσουμε για την ανακούφιση των συμπολιτών μας"


«Εξασφαλίσαμε 60 εκατομμύρια για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014 -2020 με κύριο στόχο την ανακούφιση των συμπολιτών μας , των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, τα προβλήματα των οποίων χαρακτηρίσαμε ως «απειλές κατά της ζωής», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, αναφερόμενος στην απάντηση των Ευρωπαίων Επιτρόπων στο αίτημα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη θεώρηση των δαπανών αυτών ως επιλέξιμες στη νέα προγραμματική περίοδο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014.

«Πετύχαμε να καταστεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου φερέγγυος συνομιλητής όλων των Επιτρόπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναπτύσσοντας απευθείας διάλογο μαζί τους, με την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα της προσπάθειάς μας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι «απέναντι στην εμφανή αδυναμία μιας συγκροτημένης κεντρικής κοινωνικής πολιτικής, η οποία μεταφέρει την ευθύνη της στον εθελοντισμό, εμείς με το σχέδιό μας παρουσιάζουμε μια συγκροτημένη πρόταση πολιτικής για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Πελοπόννησο».
Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με επιστολή δύο επιτρόπων των κ.κ. Λάζλο Άντορ και Γιοχάνες Χαν, ανταποκρίθηκε θετικά σε προτάσεις που είχε καταθέσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, σε δική του επιστολή, για την αντιμετώπιση της φτώχειας.
Στην επιστολή που έστειλε ο κ. Τατούλης ενημέρωνε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι το ποσοστό του πληθυσμού της Ελλάδας που αντιμετωπίζει κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού θα προσεγγίσει, και ίσως ξεπεράσει, το 40% του πληθυσμού και πρότεινε δραστικές και φιλόδοξες παρεμβάσεις βραχυπρόθεσμου και μεσοπρόθεσμου χαρακτήρα ώστε τα φαινόμενα αυτά να μην λάβουν χαρακτηριστικά ανθρωπιστικής καταστροφής.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην απάντησή της αποδέχεται τις προτάσεις του κ. Τατούλη για να ενεργοποιηθεί ένα πρόγραμμα προστασίας του πολίτη από τη φτώχεια, με ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας και τη δημιουργία νέων υπηρεσιών, όπως ξενώνες για αστέγους, κοινωνικές καντίνες για παροχή τροφής και κέντρων βοήθειας για δωρεάν διανομή τροφίμων, ρούχων και σχολικού εξοπλισμού.

Από τους Αγίους Θεοδώρους στην Τήνο

Εμφάνιση ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ-ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ.jpg

Προμήθεια πόσιμου νερού στο Σχίνο



ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ                                    
     ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ                              
ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ                      
       (Δ.Ε.Υ.Α.Λ-ΑΓ.Θ)                                         
Χημείο-Μικροβιολογικό Εργαστήριο                                      

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μέχρι την αποκατάσταση λειτουργίας των κοινόχρηστων βρυσών στον Σχίνο, όσοι δεν υδροδοτούνται από τη ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ μπορούν να προμηθεύονται πόσιμο νερό από βρύση που τοποθετήθηκε γι αυτό το σκοπό, στον πεζόδρομο Παλαιών Ανακτόρων έξω από την ταβέρνα «ΔΕΔΕΣ».
Τις επόμενες ημέρες ύστερα από επανεκτίμηση των αναγκών, το μέτρο μπορεί να επεκταθεί με τοποθέτηση κρουνών και σε άλλα σημεία, κατόπιν συνεννόησης με τους αντίστοιχους επαγγελματίες.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 43 του Κανονισμού, η μέγιστη επιτρεπόμενη ποσότητα νερού που μπορεί να μεταφέρεται για ανάγκες πόσης είναι 50 λίτρα.
Η λήψη μεγαλύτερης ποσότητας νερού εμπίπτει στις απαγορευτικές διατάξεις του Κανονισμού περί παράνομης χορήγησης νερού και συνεπάγεται την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων.


Ο Γεν. Δ/ντής

Τάσος Κ. Μαστραντωνάκης 
Μηχανολόγος Μηχανικός ΠΕ