Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

«Πράσινο φως» από το ΥΠΕΚΑ για έργα βελτίωσης στο τμήμα Τρίπολη- Μανθυρέα της εθνικής οδού Τρίπολης-Σπάρτης

http://www.defencenet.gr/defence/sites/default/files/styles/thumbnail/public/GALLERY/tripolh-sparth-dromos-L.jpg 

«Πράσινο φως» άναψε για την κατασκευή και λειτουργία του οδικού έργου βελτίωσης της υφιστάμενης εθνικής οδού Τρίπολης- Σπάρτης στο τμήμα από την Τρίπολη μέχρι την αρχή της παράκαμψης Μανθυρέας Αρκαδίας, συνολικού μήκους περίπου 7,7 χλμ.

Αυτό, μετά από την υπογραφή της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, το έργο θα συμβάλει στην αρτιότερη σύνδεση της υπόλοιπης Πελοποννήσου με την ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, αποτελώντας σημαντικό οδικό άξονα πρόσβασης σε αυτήν. Αναμένεται δε να βελτιώσει σημαντικά τις εμπορικές μετακινήσεις, αφού ο κύριος εμπορευματικός όγκος, που διέρχεται από την Τρίπολη προς άλλους προορισμούς, διακινείται στον άξονα Αθήνα- Κόρινθος- νοτιοδυτική Πελοπόννησος, καθώς και των τουριστικών μετακινήσεων προς άλλες περιοχές της Πελοποννήσου.

Ο Κουμουτσάκος ζητά εξηγήσεις από τον Σγουρό

Giorgos-Koumoutsakos1_09032014230428
Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά που εμπλέκει τον Περιφερειάρχη κ. Σγουρό σε απευθείας ανάθεση έργου ύψους 60 εκατ. ευρώ ο υποψήφιος για την Περιφέρεια Γιώργος Κουμουτσάκος σε δήλωσή του ζητά από τον κ. Σγουρό να απαντήσει άμεσα και σε συγκεκριμένα ερωτήματα.
Ο κ. Κουμουτσάκος ζητά από τον κ. Σγουρό να απαντήσει αν αληθεύει ότι όφειλε να κάνει διαγωνισμό δεν το έκανε , αν αληθεύει ότι αγνόησε απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου σύμφωνα με την οποία η συγκεκριμένη απευθείας ανάθεση είναι μη νόμιμη και αν αληθεύει ότι αγοράζει υπηρεσίες σε τιμές 2009 όταν μισθοί και κόστη έχουν υποχωρήσει σχεδόν κατά 30%.Ο κ. Κουμουτσάκος ζητά να υπάρχει το ταχύτερο πλήρης διελευκάνση της υ πόθεσης, καθώς όπως λέει ο σεβασμός προς το δημόσιο χρήμα η χρηστή διοίκηση και η διαφάνεια είναι υποχρέωση όλων εκείνων που ασκούν εξουσία.
Αναλυτικά η δήλωση του κου Κουμουτσάκου:

EL;">«Το πολύ σοβαρό ζήτημα που έχει ανακύψει σχετικά με απευθείας ανάθεση έργου ύψους 60 εκατ. ευρώ, με άμεση εμπλοκή του απερχόμενου περιφερειάρχη κ. Γ. Σγουρού, δείχνει τον τρόπο με τον οποίο χειριζόταν τις δημόσιες υποθέσεις.

Ο κ. Γ. Σγουρός οφείλει να απαντήσει σε τουλάχιστον τρείς βασικές ερωτήσεις:

Αληθεύει ότι, ενώ όφειλε να κάνει διαγωνισμό, δεν το έπραξε;

Αληθεύει ότι αγνόησε απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που λέει ότι η συγκεκριμένη απευθείας ανάθεση είναι μη νόμιμη;

Αληθεύει ότι αγοράζει υπηρεσίες σε τιμές 2009, όταν μισθοί και κόστη έχουν υποχωρήσει σχεδόν κατά 30%;

Επειδή πιστεύω οτι ο σεβασμός προς το δημόσιο χρήμα, η χρηστή διοίκηση και η διαφάνεια είναι υποχρέωση όλων εκείνων που ασκούν εξουσία, ζητώ -όπως άλλωστε το απαιτούν και οι πολίτες της Περιφέρειας Αττικής- να υπάρξει το ταχύτερο πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης».

Σταύρος Θεοδωράκης: Φοβίσαμε εκείνους που τόσα χρόνια μας φοβίζουν

stavros
Από την Κρήτη και ειδικότερα από το χωριό του, τον Δραπανιά Κισσάμου, ξεκίνησε τις συναντήσεις του με τους πολίτες ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Παράλληλα πραγματοποίησε και την πρώτη του προεκλογική ομιλία στα Χανιά, στην οποία τόνισε πως «Είναι μεγάλη η γοητεία να ξεκινάς από το μηδέν».
Πρόσθεσε ακόμη πως: «Αλλάξαμε τους όρους του παιγνιδιού. Φοβίσαμε όλους αυτούς που τόσα χρόνια μας φοβίζουν. Το Ποτάμι ξεκίνησε και  θα τα αλλάξει όλα»
Αναλυτικά η ομιλία του:

Σε αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν 16 στην Κορινθία

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στις ευρύτερες περιοχές της Κορίνθου, των Αγίων Θεοδώρων και του Λουτρακίου  στο πλαίσιο των δράσεων της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης (από την Παρασκευή έως τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου) ελέγχθηκαν 227 άτομα και 186 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 54 άτομα, ενώ συνελήφθησαν 16.

Επιπρόσθετα, εξιχνιάστηκαν, έπειτα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας, μία υπόθεση κλοπής σε σπίτι στην Κόρινθο καθώς και μία υπόθεση κλοπής οχήματος στο Κιάτο. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκαν δικογραφίες από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου εις βάρος ενός 24χρονου Ρομά και ενός 43χρονου, επίσης Ρομά.

Τέλος, βεβαιώθηκαν τέσσερις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δύο του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν προϊόντα παραεμπορίου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πρωτοδικών Κορίνθου.

Alco: Oριακό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ – Δυναμικό “μπάσιμο” για “Το Ποτάμι”

dimoskopisi
Ελαφρύ προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, αλλά και δυναμικό «μπάσιμο» για «Το Ποτάμι» στο πολιτικό σκηνικό εμφανίζει δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται 1,1% στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές έναντι της ΝΔ ενώ στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα η διαφορά φθάνει στο 1,2%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.
Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει 18%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,1%, το ΠΑΣΟΚ (ΕΛΙΑ) 5,15%, οι ΑΝΕΛ 4,5%, η Χρυση Αυγή 6,9%, η ΔΗΜΑΡ 2,2%, το ΚΚΕ 5%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,4% και «Το Ποτάμι» 8,8% . Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 5,2% ενώ λευκό, αποχή και αναποφάσιστοι φθάνουν στο 23,8%.
Στην πρόθεση ψήφου μετά από αναγωγή στα έγκυρα η ΝΔ συγκεντρώνει 20%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,2%, το ΠΑΣΟΚ (ΕΛΙΑ)5,7%, οι ΑΝΕΛ 5%, η Χρυσή Αυγή 7,7%, η ΔΗΜΑΡ 2,4%, το ΚΚΕ 5,6%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,6%, το Ποτάμι 9,8% , άλλο κόμμα 5,8% και αναποφάσιστοι 15,2%.
Στο ερώτημα ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 35%, ο Αλέξης Τσίπρας με 28% και κανέναν από τους δύο αναφέρει το 32%.

ysterografa.gr

Ο Τσίπρας θα ζητήσει... αποζημίωση από την τρόικα!

Alexis-Tsipras-troika
Αποζημίωση από την τρόικα για τα δεινά που προκάλεσε στην Ελλάδα η λανθασμένη εφαρμογή ενός στρεβλωτικού Μνημονίου, θα ζητήσει ο σημερινός Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, εφόσον γίνει πρωθυπουργός, όπως υποστηρίζει με συνέντευξή του στη “Real News”.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι ετοιμάζει “στημένη” επιστροφή στις αγορές, μετά από προσυμφωνημένη αγοραπωλησία με συγκεκριμένο Οίκο, ο οποίος και θα αποκομίσει σημαντικά κέρδη.
Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθαρίζει ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να αναγνωρίσει απολύσεις που έγιναν στον δημόσιο τομέα, και δεν έχουν συνταγματική κάλυψη, ενώ αποκαλύπτει ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με προσωπικότητες εκτός ΣΥΡΙΖΑ, για να συμμετάσχουν στην αυριανή κυβέρνηση της Αριστεράς.

ysterografa.gr

Δημοσκόπηση σε εξέλιξη δείχνει Σούκουλη με .. Δέδε για Περιφέρεια

Δημοσκόπηση σε εξέλιξη δείχνει Σούκουλη με .. Δέδε για Περιφέρεια

Όπως σημειώσαμε οι εξελίξεις και και οι καραμπόλες είναι τόσο γρήγορες που έχουν έρθει τα πάνω-κάτω ..
Δημοσκόπηση που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στην Πελοπόννησο θέτει ως υποψήφιους τους Τατούλη, Βουδούρη και Δέδε.
Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο ερώτημα ως υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη με το Γ. Δέδε την .. Μαριλένα Σούκουλη, υποψήφια στο Επικρατείας με τη .. Ν.Δ. στις προηγούμενες εκλογές και μέχρι προσφάτως φερόμενη ως υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη με τον Π. Τατούλη.

isthmos.gr

Απλήρωτοι εργαζόμενοι ΠΑΣΟΚ σε απόγνωση

Τη μια ψάχνει να φτιάξει την "Ελιά", αλλά στους εργαζόμενους στα γραφεία του δεν δίνει ούτε το κουκούτσι. Αναδημοσιεύουμε την επιστολή που λάβαμε από εργαζόμενους στα γραφεία του κόμματος της συγκυβέρνησης:
ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ
Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, δηλαδή την πλήρη καταβολή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων που δικαιούνται, είναι οι απλήρωτοι εδώ και μήνες εργαζόμενοι του ΠΑΣΟΚ. Αντιδρώντας στις προκλητικές προτάσεις της διοίκησης του κόμματος για εξόφλησή τους με το 20% των οφειλούμενων, απέστειλαν ενημερωτική επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις ευρωεκλογές Μάρτιν Σουλτς με την οποία καταγγέλλουν τις πρακτικές της ηγεσίας απέναντί τους

Ο Απέσσας πέρασε από το Λέχιο


Mε  τους αγώνες της 22ης αγωνιστικής συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα των δύο ομίλων της Β   κατηγορίας   Κορινθίας.

 Β1 Κατηγορία
Στο 1ο όμιλο η πρωτοπόρος Δάφνη Εξαμιλίων  αντιμετωπίζει σήμερα την ομάδα του Αγ. Ιωάννη. Από τους Κυριακάτικους  αγώνες ξεχωρίζει στο γήπεδο του Συνοικισμού,  το ντέρμπι του Άρη Κορίνθου με την Περαχώρα , όπου ο νικητής  θα κάνει ένα  ένα  βήμα για την άνοδό του στην Α2 κατηγορία, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει  και η αναμέτρηση του Αίαντα Κορίνθου με την συνώνυμό του  ομάδα του Αγιονορίου, στο γήπεδο των Εξαμιλίων.
22η αγωνιστική
15.3.14
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ-ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ
16.3.14
ΑΟ ΜΑΨΟΥ - ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ -ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ -ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
ΣΟΦΙΚΟ '05 - ΑΟ ΡΟΜΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ -ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ  0 - 3 α.α.
ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.ΒΡ.-ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Β2 Κατηγορία
Στο 2ο όμιλο σήμερα στο  Λέχαιο  ο τοπικός ΑΟ έχασε με 0 - 2 από τον Απέσσα Χαλκίου. Από τους Κυριακάτικους  αγώνες ξεχωρίζουν οι αγώνες του Ασπρόκαμπου με την πρωτοπόρο Πουλίτσα, του Φωκά με τον Άρη Βοχαϊκού και του Κεραυνού Μ. Βάλτου με την Λυκοποριά. Τέλος τα Ταρσινά έχουν ρεπό
22η αγωνιστική 
15.3.14 
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ -ΑΠΕΣΣΑΣ 0 - 2
16.3.14 
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.Β.-ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ
ΦΩΚΑΣ -ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ-ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ -ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ- ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ
 Ρεπό τα ΤΑΡΣΙΝΑ 97

Η αυλαία ανοιξε με εφτάρα - Ο Πανευρωστινιακός μάχεται με τον Τενεάτη αύριο

Ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής της Α2 κατηγορίας Κορινθίας. Η αυλαία άνοιξε  στα Ίσθμια, όπου η Κόρινθος '06 σάρωσε με 7 - 1 τον Άρη Αρχαίας Κορίνθου.
Στο ίδιο γήπεδο αύριο  Κυριακή, ο Ισθμιακός μάχεται τη Θύελλα Κάτω Διμηνιού, ενώ στα Ροζενά, ο Πανευρωστινιακός αντιμετωπίζει τον Τενεάτη Αθικίων. Σημαντικό ματς και στο Σολωμό, ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον Εθνικό Ξυλοκέριζας.
Ο πρωτοπόρος ΑΟΖ περιμένει στο Βέλο τους Νέους Στιμάγκας, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο αγώνας στα Αθίκια, ανάμεσα σε Ολυμπιακό Άσσου και Αετό Κρυονερίου. Στον Άγιο Βασίλειο, κοντράρονται η Πρόοδος με την Προοδευτική Περιγιαλίου και τέλος στην Αρχαία Κόρινθο, ο Ηρακλής Λεχαίου φιλοξενεί τον Αετό Αγγελοκάστρου.  :

Η 24η αγωνιστική
Σάββατο (15/3, 15:00)
ΚΟΡΙΝΘΟΣ ’06 - ΑΡΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ           7 - 1
Κυριακή (16/3, 15:00)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡ.
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ - ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ
ΣΟΛΩΜΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ

Ο ΑΟΛ πέρασε και στο Ξυλόκαστρο , εξάσφαιρος ο Πανεμεατικό, πήρε βαθμό εκτός έδρας ο Αστέρας Δερβενίου

Με τους αγώνες της 25ης αγωνιστικής  συνεχίστηκε, σήμερα, το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας Κορινθίας.
Ο πρωτοπόρος ΑΟ Λουτρακίου έκανε νικηφόρο πέρασμα από το Ξυλόκαστρο, όπου επιβλήθηκε με  0 - 1 επί του  Ηρακλή Ξυλοκάστρου, ενώ  ο Παννεμεατικός συνέτριψε με 6 - 0 την Αναγέννηση Κιάτου.
Στο Σολωμό, ο ΑΟ Σπαθοβουνίου και ο Αστέρας Δερβενίου αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1 - 1 . όπως και στους Αγίους Θεοδώρους η τοπική ομάδα  με τον Πανκαμαριακό.
Στον Συνοικισμό, ο Κύψελος Κορίνθου νίκησε με 2 - 0 τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου, όπως και ο Πέλοπας στο Κιάτο,  τη Θύελλα Πετρίου.
Στο Θώδειο, ο Ολυμπιακός Λουτρακίου επικράτησε με 1 - 0  επί του Πανσολυγειακου, ενώ τέλος εκτός έδρας τρίποντο στα "χαρτιά" π[ήρε η Ελλάδα Βελου από τον Σαρωνικό Γαλατακίου που έχει αποχωρήσει του πρωταθλήματος.

Η 25η  αγωνιστική :

ΚΥΨΕΛΟΣ ΚΟΡ. - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ  2 - 0
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ  0 - 2
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ     6 - 0
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ   1 - 1
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ            2 - 0
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡ. - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ    1 - 0
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ                  1 - 1
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ    0 - 3 α.α.

H βαθμολογία
( Σε 25 αγώνες)


ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
58-
10
66
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
59-
13
62
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
41-
22
49
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
49-
33
48
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
43-
27
40
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
40-
29
40
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
31-
30
40
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
40-
40
40
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
43-
28
38
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
30-
27
37
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
36-
39
32
ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
30-
40
30
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
28-
51
23
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ
31-
60
15
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
26-
61
11
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ
  0-
75
-2

 

Ντέρμπι παντού. - Η Κόρινθος αντμέτωπη με τον Καραϊσκάκη

Η Κόρινθος έχει αφήσει πίσω την ήττα απ' την Αχαϊκή και όσα ακολούθησαν με τις καταγγελίες για την απαράδεκτη φιλοξενία και κοιτά αποκλειστικά την αυριανή αναμέτρηση με την ΑΕ Καραϊσκάκης, στο γήπεδο του Συνοικισμού.
Μια ιδιαίτερα κρίσιμη αναμέτρηση, με τη νίκη να αποτελεί το μοναδικό ζητούμενο για την Μπάρτσα, προκειμένου να ανασάνει βαθμολογικά και να κάνει ένα ακόμη βήμα για την παραμονή της. Με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Κορίνθου, Μάριος Σταματάκης , όσο και ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Κορινθίας, Μιχάλης Τσιχριτζής κάλουν τον φίλαθλο κόσμο να δώσει δυναμικό παρών στον Συνοικισμό και να στηρίξει την ομάδα, προκειμένου να πάρει το πολυπόθητο τρίποντο.
"Το πρωτάθλημα μπαίνει σε κρίσιμη καμπή και τώρα η Κόρινθος χρειάζεται περισσότερο από ποτέ τη στήριξη του κόσμου, προκειμένου να πετύχει τον στόχο της. Καλούμε όλο το φίλαθλο κοινό της Κορινθίας να έρθει την Κυριακή στο γήπεδο του Συνοικισμού και να συμπαρασταθεί στην ομάδα, σε ένα ακόμη δύσκολο ματς. Η ΑΕ Καραϊσκάκης είναι μια πολύ καλή ομάδα, την οποία σεβόμαστε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν φοβόμαστε. Η καλή Κόρινθος έχει αποδείξει πως μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο και το ίδιο φιλοδοξούμε να κάνουμε και την Κυριακή, με τη βοήθεια των φιλάθλων μας". Σκοπός όλης της φίλαθλης Κορινθίας πρέπει να είναι, η παραμονή της Κορίνθου στην Γ΄ Εθνική για να μην γυρίσει το ποδόσφαιρο του Νομού μας πολλά χρόνια πίσω.

Στην Μπάρτσα έχουν αφήσει πίσω τους την ήττα από την Αχαϊκή και με... οδηγό την εμφάνιση κόντρα στην Ερμιονίδα (1-0), είναι αποφασισμένοι να πάρουν το πολυπόθητο τρίποντο. Ο Θύμιος Γεωργούλης δεν υπολογίζει και πάλι τον Τσίτσι, ο οποίος θα εκτίσει τη δεύτερη αγωνιστική της ποινής του, καθώς και τον Μανώλη Λούβρη, ο οποίος την περασμένη Τετάρτη (12/3) παρουσιάστηκε στην Τρίπολη, για τη στρατιωτική του θητεία.
Αντίθετα, με τον Λούβρη, ο Ντερτιλής πήρε αναβολή. Ερωτηματικό παραμένει η συμμετοχή του Κατσικά, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.
Πίστη για θετικό αποτέλεσμα υπάρχει στην Ένωση Ερμονίδας για το αυριανό αγώνα στην Καλαμάτα απέναντι στον Μεσσηνιακό, στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος του 4ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής. Η ομαδα του Κρανδίου με δύο  απουσίες λόγω καρτών ταξιδεύει για την Μεσσηνιακή πρωτεύουσα αφού θα απουσιάσουν ο Αντώνης Λαζάρου και ο Γιάννης Κολόκας Την θέση του τιμωρημένου Λαζάρου θα πάρει ο Νίκος Τσώνης. Την αποστολή των "κυανοκίτρινων" αποτελούν οι : Πονηρός, Παπανικολάου, Σαμάρας, Τσώνης, Ιασωνίδης, Κιοσσές, Στάικος, Συμελίδης, Carlos, Δήμας , Βλαχόπουλος, Κραβαρίτης, Τζιέρης, Μαυρόπουλος, Κρίστο, Σχοινάς,  Μουκίδης.
Την τρίτη της συνεχόμενη νίκη θέλει να πραγματοποιήσει η Καλαμάτα στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Παναρκαδικό. Το εκτός έδρας παιχνίδι δεν είναι εύκολη υπόθεση για την «Μαύρη Θύελλα» καθώς ο τεχνικός, Μίλτος Γκόφας, δεν θα έχει στην διάθεση του τον Μιχάλη Ζαχαρόπουλο που συμπλήρωσε κάρτες, ενώ εκτός για ένα ακόμα παιχνίδι παραμένει ο Λιόλιος που ταλαιπωρείται από τραυματισμό. Στα θετικά για τον Έλληνα τεχνικό είναι η επιστροφή του Αλέξανδρου Καραχάλιου που εξέτισε την ποινή του και θα δώσει πολύτιμες βοήθειες για την κατάκτηση των τριών βαθμών που θα φέρει την Καλαμάτα πιο κοντά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.
Επικίνδυνη έξοδο στη Νέα Μανωλάδα κάνει η Αχαϊκή  όπου σε αγώνα ντέρμπι αντμετωπίζει την τοπική Δόξα, ενώ ακόμα "συνοριακό" ντέρμπι γίνεται στη Πάτρα ο Ατρόμητος Λάππα αντμετωπίζει τον ΠΑΟ Βάρδα , με τον νικητή του αγώνα να εχει κανει ένα ακόμα βήμα παραμονής.
Στο Μεσσολόγγι κόντρα στην ΑΕΜ αγωνίζεται ο Παναργειακός, ενώ στο Ναύπλιο ο Παναυπλιακός φιλοξενεί τον Άρη Αιτωλικού. Τέλος στα Σαγέικα ο τοπικός Εθνικός μάχεται με τον ουραγό ΠΦΟ Πανόπουλου.

21ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου.

Κόρινθος-ΑΕ Καραϊσκάκης
Δόξα Νέας Μανωλάδας-Αχαϊκή
Μεσσηνιακός-ΑΕ Ερμιονίδας
ΑΕ Μεσολογγίου-Παναργειακός
Παναρκαδικός-Καλαμάτα
Πανναυπλιακός-Αρης Αιτωλικού
Ατρόμητος Αχαΐας-ΠΑΟ Βάρδας
Εθνικός Σαγέικων-ΠΦΟ Πανόπουλου

Μάχη Άρη Κορίνθου - Περαχώρας - Η Δάφνη Πουλίτσας εξορμα στον Ασπρόκαμπο


Mε  τους αγώνες της 22ης αγωνιστικής συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα των δύο ομίλων της Β   κατηγορίας   Κορινθίας.
 Β1 Κατηγορία
Στο 1ο όμιλο η πρωτοπόρος Δάφνη Εξαμιλίων  αντιμετωπίζει σήμερα την ομάδα του Αγ. Ιωάννη. Από τους Κυριακάτικους  αγώνες ξεχωρίζει στο γήπεδο του Συνοικισμού,  το ντέρμπι του Άρη Κορίνθου με την Περαχώρα , όπου ο νικητής  θα κάνει ένα  ένα  βήμα για την άνοδό του στην Α2 κατηγορία, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει  και η αναμέτρηση του Αίαντα Κορίνθου με την συνώνυμό του  ομάδα του Αγιονορίου, στο γήπεδο των Εξαμιλίων.

22η αγωνιστική
15.3.14
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ-ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ
16.3.14
ΑΟ ΜΑΨΟΥ - ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ -ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ -ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
ΣΟΦΙΚΟ '05 - ΑΟ ΡΟΜΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ -ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ  0 - 3 α.α.
ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.ΒΡ.-ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Β2 Κατηγορία
Στο 2ο όμιλο σήμερα στο  Λέχαιο  ο τοπικός ΑΟ αντιμετωπίζει τον Απέσσα Χαλκίου. Από τους Κυριακάτικους  αγώνες ξεχωρίζουν οι αγώνες του Ασπρόκαμπου με την πρωτοπόρο Πουλίτσα, του Φωκά με τον Άρη Βοχαϊκού και του Κεραυνού Μ. Βάλτου με την Λυκοποριά. Τέλος τα Ταρσινά έχουν ρεπό
22η αγωνιστική 
15.3.14 
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ -ΑΠΕΣΣΑΣ
16.3.14 
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.Β.-ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ
ΦΩΚΑΣ -ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ-ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ -ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ- ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ
 Ρεπό τα ΤΑΡΣΙΝΑ 97

Μιχάλης Τσιχριτζής: Όλοι στο πλευρό της Κορίνθου

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjoJXWEVOvflayaA1gtHla20XmgeXeuFJQ_LvYrW968iiS_d6NBTuDj4ryL2NEkiyVSBoLc7Nx8NxE6Yqm1xpQrxkclFMJxvz7Faz8FwoTBjs2r2hxK7BnVK1OsU9ubPWqQUYutYKswoOk9/s1600/mixalistsxrtzis+kor+orizontes.png
Eν όψει της κυριακάτικης αναμέτρησης της Κορίνθου με την ΑΕ Καραϊσκάκης  ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ, Μιχάλης Τσιχριτζής με δήλωσή του, ζητά από το φίλαθλο κοινό της Κορινθίας να στηρίξει την προσπάθεια που κάνει η "Μπάρτσα" για την παραμονή της στην Γ΄ Εθνική.

Αναλυτικά η δήλωση του:

"Ως πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Κορινθίας αισθάνομαι την  υποχρέωση να απευθύνω έκκληση στο φίλαθλο κοινό της πόλης αλλά και του Νομού μας να υποστηρίξουν την ιστορική ομάδα της Κορίνθου (μοναδική εκπρόσωπο της Κορινθίας στην Γ΄ Εθνική) στην δύσκολη προσπάθεια που θα κάνει την Κυριακή 16/3/2014 στο γήπεδο ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ Κορίνθου με την ομάδα του ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Σκοπός όλης της φίλαθλης Κορινθίας πρέπει να είναι, η παραμονή της Κορίνθου στην Γ΄ Εθνική για να μην γυρίσει το ποδόσφαιρο του Νομού μας πολλά χρόνια πίσω.

Όλοι λοιπόν να υποστηρίξουμε την προσπάθεια της ομάδος τόσο στους εντός όσον και στους εκτός έδρας αγώνες, που απομένουν μέχρι την λήξη της αγωνιστικής περιόδου, για να επιτευχθεί ο στόχος παραμονής της στην κατηγορία που αγωνίζεται".
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς Μιχάλης Τσιχριτζής

Δημοσκόπηση: Διαφορά... φάντασμα για τον ΣΥΡΙΖΑ

Public-Issue
Κάτω από τη μια μονάδα, στο 0,5% διαμορφώνεται το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, ενώπιον του ενδεχομένου βουλευτικών εκλογών, σύμφωνα με τα σχετικά ευρήματα της δημοσκόπησης της Public Issue για την “Εφημερίδα των Συντακτών”.
Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,5%, η Νέα Δημοκρατία 28%, και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή 10,5%, ΚΚΕ 7,5%, Ποτάμι 7%, ΠΑΣΟΚ 5,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 5% και Δημοκρατική Αριστερά 3,5%.
Αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, η κοινωνία μοιάζει μοιρασμένη ανάμεσα σε εκείνους που επιθυμούν τη διεξαγωγή τους, και σε εκείνους που προβλέπουν το κατά πόσο θα συμβεί κάτι τέτοιο.
Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί σταθερό προβάδισμα έναντι της Νέας Δημοκρατίας.

ysterografa.gr

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος

xrisovalantisΟ βουλευτής Λάρισας της Χρυσής Αυγής, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη στην οποία ανακοινώνει την απόφασή του να παραιτηθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής.
Στην επιστολή αναφέρει ότι διαχωρίζει τη θέση του από το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Η "γαλάζια" βάση... τελειώνει τον Σγουρό

Giannis-Sgouros-George-Papandreou-Giorgos-Kaminis

Η έντονη αντίδραση που συναντά η υποψηφιότητα του Γιάννη Σγουρού από την κομματική βάση της Νέας Δημοκρατίας, ήταν από την πρώτη στιγμή ορατή σε εκείνους που παρακολουθούν προσεκτικά το πολιτικό παρασκήνιο, και στάθηκε το κυριότερο εμπόδιο στα σχέδια του σημερινού Περιφερειάρχη Αττικής για να διεκδικήσει το κοινό χρίσμα των κομμάτων του “Μεγάλου Συνασπισμού”.
Έτσι, ο Γιάννης Σγουρός έμεινε μόνο με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, που ποντάρει σε εκείνον και τον Γιώργο Καμίνη ως τους “τελευταίους των Μοϊκανών”, της άλλοτε κραταιάς πολιτικής κυριαρχίας του Κινήματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Απέναντί του, από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, βρίσκει τον Γιώργο Κουμουτσάκο, ο οποίος αποκτά δυναμική ανόδου μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, και τις πρώτες στρατηγικές επιλογές του.
Ο Γιάννης Σγουρός από την άλλη, που όπως φάνηκε και στις εκλογές του 2010, όταν κέρδισε οριακά τον Βασίλη Κικίλια, συναντά προχωρημένη δυσφορία στη βάση του ΠΑΣΟΚ και ευρύτερα της Κεντροαριστεράς, προσδοκά ότι θα κατάφερνε να περάσει στον δεύτερο γύρο, και ανεξαρτήτως του αν θα είχε απέναντί του τον Γιώργο Κουμουτσάκο ή τη Ρένα Δούρου, θα επεδίωκε να συσπειρώσει γύρω από τη δική του υποψηφιότητα τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ ή της Νέας Δημοκρατίας αντίστοιχα.
Ένας σχεδιασμός που φαίνεται να… πάσχει, καθώς ο Γιάννης Σγουρός γίνεται δέκτης σκληρής κριτικής και πολεμικής, τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη Νέα Δημοκρατία, με επίκεντρο την υπερδεκαετή θητεία του στον χώρο της Περιφέρειας Αττικής, και πιο συγκεκριμένα από το 2002, όταν μαζί με τη Φώφη Γεννηματά και τον Γιάννη Μίχα ήταν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ που κέρδισαν την Υπερνομαρχία Αττικής, και τις δυο Νομαρχίες Αθηνών και Πειραιά.
Χαρακτηριστικό του κλίματος που υπάρχει στη βάση της Νέας Δημοκρατίας για τον Γιάννη Σγουρό, ήταν όσα σκληρά ακούστηκαν σε συγκέντρωση αυτοδιοικητικών στελεχών και κοινωνικών πυρήνων που πραγματοποιήθηκε στη Δυτική Αθήνα το βράδυ της Παρασκευής.
Εκεί, η κοινωνική βάση της Νέας Δημοκρατίας έδειξε ότι βρίσκεται απέναντι στον Γιάννη Σγουρό, αντιμετωπίζοντάς τον ως  ”κατάλοιπο” του “συστήματος ΠΑΣΟΚ” στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ δυσφορία καταγράφηκε και για “γαλάζιους” δημάρχους και λοιπούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες, που το προηγούμενο διάστημα μιλούσαν με θερμά λόγια για τον Περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ.

ysterografa.gr

Η ακτινογραφία του ελληνικού δημοσίου σε αριθμούς – ποιοι είναι οι 597.259 υπάλληλοι

Οι μισθοδοτούμενοι υπάλληλοι του Ελληνικού Δημοσίου σύμφωνα με το Μητρώο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του υπουργείου Οικονομικών είναι συνολικά 597.259.
Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις γυναίκες, με κατηγορία Εκπαίδευσης Πανεπιστημιακή, με εργασιακή σχέση Μόνινου υπάλληλου δημοσίου/δικαστικοί ή δημόσιοι λειτουργοί σε υπουργεία και δημόσιους φορείς, ηλικίας 30-39 ετών, το σύνολο που απασχολούνται ανέρχεται σε 2.385 υπαλλήλους.