Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ: Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης «Τι θα ψηφίζατε αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή ;»



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgV8qKGChVyWWJLDST2N5Kzyjo40W9OvY93NeVybzDaPlulBpbt1R68QMKuS_qvm0Ot93BGOWvrrFofERNGCPKendL15_v93JdHLjAFPHEAlu1NlRfhvKIs1YRk0RH0Wp1N-RMrvXLPUvGc/s1600/kalpi250112.jpg
 
Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διενέργησε το 7ήμερο 11 – 18 Μαρτίου, το ιστιολόγιο   «ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» , με το εξής ερώτημα: «Τι θα ψηφίζατε αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή ;» έχουν ως εξής:

Ψήφισαν 575 άτομα                           Έλαβαν :
ΣΥΡΙΖΑ
  213 (37%)
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  93 (16%)
Εθνική Αυγή -πρώην Χρυσή Αυγή
  51 (8%)
ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ
  48 (8%)
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
  37 (6%)
ΚΚΕ
  20 (3%)
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ
  19 (3%)
Το Ποτάμι -Σταύρος Θεοδωράκης
  16 (2%)
ΛΑΟΣ
  16 (2%)
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ
  15 (2%)
ΔΗΜΑΡ-Δημοκρατική Συμπαράταξη -πρώην ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης
  11 (1%)
Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη -πρώην ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος
  9 (1%)
ΔΡΑΣΗ
  5 (0%)
Νέα Μέρα -Χρήστος Ζώης
  4 (0%)
Σχέδιο Β' -Αλέκος Αλαβάνος
  4 (0%)
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
  4 (0%)
Ενωση για την Πατρίδα και το Λαό -Βύρων Πολύδωρας
  2 (0%)
Σοσιαλιστικό Κόμμα -Στέφανος Τζουμάκας
  2 (0%)
Ελληνες Ευρωπαίο Πολίτες -Γιώργος Χατζημαρκάκης
  1 (0%)
AΛΛΟ ΚΟΜΜΑ
  5 (0%)


Από το παραπάνω αποτέλεσμα της δημοσκόπησης προκύπτουν τα εξής στοιχεία:
1) Aν το αποτέλεσμα αυτό «μετρούσε» για Εθνικές εκλογές θα είχαμε εκλογή  7κομματικής βουλής (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Χ.Α, ΑΝ.ΕΛ, Ανταρσία, ΚΚΕ και οικολόγοι ) ενώ θα προέκυπτε κυβέρνηση συνεργασίας καθώς κανένα  δεν συγκεντρώνει στην παραπάνω δημοσκόπηση την απαιτούμενη πλειοψηφία.
2) Aν το αποτέλεσμα αυτό «μετρούσε» για τις ευρωεκλογές είσοδο στην Ευρωβουλή θα εξασφάλιζαν  5 κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Χ.Α, ΑΝ.ΕΛ και Ανταρσία).  Εκτός Ευρωβουλής μένουν, σύμφωνα με την παραπάνω δημοσκόπηση,  το ΠΑΣΟΚ ,το ΚΚΕ η ΔΗΜΑΡ, οι οικολόγοι και η Δράση .

Πρώτος Κύκλος Σεμιναρίων Γευσιγνωσίας Οίνου στο Ξυλόκαστρο

Με επιτυχία διεξήχθη το πρώτο Εισαγωγικό Σεμινάριο Γευσιγνωσίας Οίνου στο Daphne's Club Hotel Apartments, στο Ξυλόκαστρο , το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014. Οι συμμετέχοντες δοκίμασαν επώνυμα κρασιά σπουδαίων Ελλήνων οινοποιών, ενώ ταυτόχρονα η οινολόγος κ. Ιωάννα Δαβλέρη τους μυούσε στον απολαυστικό κόσμο της οινογνωσίας.
 
Την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014 στις 7μμ, θα ξεκινήσει στο Daphne's Club Hotel Apartments ο 1ος Κύκλος μαθημάτων οινογνωσίας, αποτελούμενος από 3 δίωρες συναντήσεις.




Ο Απολογισμός του Δημάρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Αντώνη Κλαδούχου


1939650 214224855443143 744783921 oΣε συγκέντρωση που έγινε την Κυριακή 16-03-2014 στο θέατρο Άγγελος Σικελιανός.στο Ξυλόκαστρο ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης,  Αντώνης Κλαδούχος , έκανε απολογισμό για τα έργα και τις δράσεις της δημοτικής αρχής για την  περίοδο  2011-2014,
Στην ομιλία του ο κ Κλαδούχος τόνισε " Έχουμε την γνώση, την εμπειρία, την ορμή και πετυχαίνουμε πολλά και σημαντικά για τον τόπο μας, έργα:
1)    Στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου:
Κοινωνικό παντοπωλείο, ιατρείο ψυχικής υγείας, διανομή τροφίμων και φαγητού, καμία αύξηση των τελών και φόρων, μείωση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, κατάργηση τελών αγροτικής οδοποιίας, λειτουργία Ειδικού Σχολείου για παιδιά με ειδικές ανάγκες, ασθενοφόρο όχημα για μεταφορά των δημοτών μας.
Ο Δήμος γίνεται το κοινωνικό αποκούμπι, το κοινωνικό απάγκιο μέσα στη δίνη της ανθρωπιστικής κρίσης για να διατηρήσει την κοινωνική συνοχή και να ανακουφίσει τους συμπολίτες μας.
2)    Στον τομέα της εκτέλεσης έργων:
Έργα προϋπολογισμού 17.750.936,07 εκτελέστηκαν ή εκτελούνται ή δημοπρατήθηκαν τα έτη 2011-2014. (βλέπε: www.kinisi-politon.gr)
3)    Πολλές και σημαντικές προσπάθειες στον τομέα του αθλητισμού και του πολιτισμού σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς στην προσπάθεια καλλιέργειας, ανάδειξης και προβολής ντόπιων πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων.
4)    Έτοιμες ώριμες μελέτες για την χρηματοδότηση έργων και δράσεων από το νέα ΕΣΠΑ (Σ.Ε.Σ.) 2014-2020.
 Τελειώνοντας τη ομιλία του στο ακροατήριό του ο Δήμαρχος είπε "Απόψε είμαστε πάρα πολλοί !! Το ενδιαφέρον και ο ενθουσιασμός σας με συγκίνησε !! Συνεχίζουμε Δυναμικά ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ !!!"

Ποινή φυλάκισης στον εκδότη της “Απογευματινής”


apogeumatini
Ποινή φυλάκισης 56 μηνών επιβλήθηκε την Τρίτη στον εκδότη της «Απογευματινής» Κ. Σαραντόπουλο, για μη καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζομένους της εφημερίδας.

Βενιζέλος: Αποκαθιστούμε τις αδικίες μέσω του πρωτογενούς πλεονάσματος

‘ ¡ § • ™ Ÿ ¥
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολίασε με δήλωσή του τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αλλά και τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος μέσα από το πρωτογενές πλεόνασμα, όπως ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς.
«Η Ελλάδα κάνει τα τελευταία βήματα, βαδίζοντας στην έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο. Οι θυσίες και τα επιτεύγματα του ελληνικού λαού αναγνωρίζονται. Αναγνωρίζονται με καθυστέρηση και με δυσκολίες, οι οποίες είναι αδικαιολόγητες.
Αυτό δείχνει ότι η διαπραγμάτευση ήταν και είναι πάντα δύσκολη, γιατί πρέπει να πείσουμε πάρα πολλούς διεθνείς παράγοντες, πολλές κυβερνήσεις, πολλά κοινοβούλια.
                                                      
Έχω ζήσει αυτές τις τελευταίες μέρες της διαπραγμάτευσης από εδώ, από τις Βρυξέλλες, και χαίρομαι γιατί έχουμε ένα αποτέλεσμα που μας επιτρέπει τώρα να στρέψουμε την προσοχή μας στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, τους ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη και είναι σε απόλυτη φτώχεια. Έχουμε τώρα τη δυνατότητα να στρέψουμε την προσοχή μας στην πραγματική οικονομία, στην ανάπτυξη, στην απασχόληση, να χτυπήσουμε την ανεργία, που είναι το σαράκι της κοινωνίας μας και ιδίως της νέας γενιάς στην καρδιά της. Το μόνο αποφασιστικό χτύπημα είναι η επάνοδος σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης για επενδύσεις, ένα κλίμα σταθερότητας και ασφάλειας.
Ο ελληνικός λαός είναι αυτός μας βοήθησε με το μεγάλο του επίτευγμα που είναι το πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτό είναι το αποστομωτικό στοιχείο και με αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα τώρα μπορούμε να στηρίξουμε και τους δημοσιονομικούς στόχους του 2014 και των επόμενων ετών χωρίς πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα. Αυτό έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία.
Χάρη στο πρωτογενές πλεόνασμα μπορούμε να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία και τις επιχειρήσεις μέσα από την καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών. Μέσα από το πρωτογενές πλεόνασμα μπορούμε να αποκαταστήσουμε αδικίες και να επιστρέψουμε ένα μικρό ποσοστό των θυσιών σε αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη.
Δεν μπορούμε φυσικά να εφησυχάσουμε, η προσπάθεια είναι συνεχής, αλλά μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι. Αυτό έχει ανάγκη η χώρα μας. Από ένα μήνυμα αισιοδοξίας γιατί έτσι βλέπει όλος ο ελληνικός λαός ότι δεν υπάρχει ένας σκοτεινός ορίζοντας μέσα στον οποίο θα κυριαρχεί πάντα η τρόικα και το μνημόνιο.
Η Ελλάδα μπορεί να γίνει και θα ξαναγίνει μια κανονική, ισότιμη, κυρίαρχη ευρωπαϊκή χώρα. Κάποιοι που δεν ξέρουν τι να πουν και τι να κάνουν πολιτικά χωρίς τους “βάρβαρους” είναι πράγματι σε δύσκολη θέση, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι ικανοποιημένη γιατί βλέπει πως οι κόποι και οι θυσίες πιάνουν τόπο».

ysterografa.gr

Αρρώστησε ο Τσίπρας και δεν πάει στις Βρυξέλλες

Όπως ενημέρωσε η Κουμουνδούρου λόγω ελαφράς ιογενούς λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού, το προγραμματισμένο για την Τετάρτη ταξίδι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες δεν θα πραγματοποιηθεί.

Τσίπρας: Ο Σαμαράς ταυτίστηκε για πάντα με το Μνημόνιο

Alexis-Tsipras-European-LeftΟ πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έκανε την παρακάτω δήλωση, μετά τη σημερινή τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για το πρωτογενές πλεόνασμα και τη διάθεσή του σε κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί από την κρίση.
“Η μόνη αλήθεια που ειπώθηκε σήμερα από τον κ. Σαμαρά ήταν πως η κυβέρνηση τήρησε τις υποσχέσεις της.
Αλλά τις τήρησε πλήρως και μονομερώς, μόνο προς την Τρόικα και όχι προς τον ελληνικό λαό.

Το πιο ανησυχητικό, όμως, είναι ότι δεν είπε λέξη για το φόνο.
Προσπάθησε επιμελώς, αλλά ανεπιτυχώς, να αποκρύψει  το περιεχόμενο της συμφωνίας με τη τρόικα.
Μιας συμφωνίας που θα μας οδηγήσει σε ένα νέο μνημόνιο, που σχεδιάζουν να μας φορέσουν αμέσως μετά τις ευρωεκλογές.

Η συμφωνία για την οποία επαίρεται ο κ. Σαμαράς προβλέπει κατάργηση των τριετιών, απελευθέρωση απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, νέες απολύσεις στο δημόσιο τομέα και μόνιμη φτώχια για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους.
Πρόκειται για μια βίαιη επιτάχυνση του σχεδίου υποτίμησης της εργασίας, των περιουσιών και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Με αυτή την συμφωνία ο κ. Σαμαράς ταυτίστηκε για πάντα  με το μνημόνιο.
Για την ακρίβεια, ο κ. Σαμαράς είναι το μνημόνιο.
Και από το μνημόνιο θα βγούμε, μόνο όταν ο λαός μας στείλει στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας την κυβέρνησή του”.

ysterografa.gr

Στάζουν "χολή" στη Χ.Α. Κορίνθου για την "προδοσία" του Στάθη Μπούκουρα

Στάζουν  "χολή"  στη Χ.Α.  Κορίνθου για την "προδοσία" του βουλευτή Στάθη Μπούκουρα.
Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Νόμου Κορινθίας Αθανασία Χουρσαλά και  η Τ.Ο Κορίνθου της Χρυσής Αυγής τονίζουν τα ακολουθα:
 
 "Ο πρώην βουλευτής Χρυσής Αυγής Ευστάθιος Μπουκουρας 
αποτελεί παρελθόν για το σύνδεσμο και τον Κορινθιακό λαό. Πρόδωσε, υποκριτικά, ποσοστό 12% του λαού ο οποίος επέδειξε πίστη στα ιδανικά του λαού και του έθνους, όπως εκφράζονται από την ιδεολογία της Χ.Α. Ο ριψασπις, διπροσωπος και υποκριτής Ευστάθιος Μπουκουρας, οφείλει να παραδώσει την έδρα του στο κίνημα. Ο Κορινθιακός λαός απαιτεί την έδρα στο κίνημα λαϊκός σύνδεσμος Χρυσή Αυγή. Πάντα συνεπής στην πατριωτική ιδεολογία και ται ιδανικά του έθνους η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης νομού Κορινθίας Αθανασία Χουρσαλα απαιτεί την επιστροφή ολόκληρης της βουλευτικής του αποζημίωσης στα ταμεία του κινήματος με σκοπό να διατεθεί άμεσα στις ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του νόμου μας.
 Ας επανενταχθει ο κύριος Μπουκουρας στη χολικη μήτρα που τον ξερασε."

 Υπογραφή
Η Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης 
Νομού Κορινθίας 
Χουρσαλα Αθανασία
Τ.Ο. Κορίνθου

ΔΡΑΣΗ: Η αλήθεια για το "πρωτογενές πλεόνασμα"

 

 

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
"Λεφτά υπάρχουν" από την αναβολή πληρωμής συντάξεων, την περικοπή Δημοσίων Επενδύσεων και την υπερφορολόγηση
Μύρισαν εκλογές και ο κ. Σαμαράς βγήκε να μοιράσει λεφτά. Που  τα βρήκε.
Όπως αποκάλυψε σήμερα ο κ. Ρεν μεγάλο μέρος του «πρωτογενούς πλεονάσματος» είναι λογιστικό και προέρχεται από την καθυστέρηση απονομής των συντάξεων[1].
Ένα άλλο μέρος προέρχεται από τη περικοπή του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και ένα τρίτο μέρος από υπερφορολόγηση που οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά στη χρεοκοπία.
Πλασματικό πλεόνασμα που μετατρέπεται σε προεκλογική εξαγορά ψήφων από τον κ. Σαμαρά.
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τίποτε δεν λησμόνησαν, για τίποτε δεν έμαθαν και για τίποτε δεν μετάνιωσαν. Κάνουν πάλι ακριβώς τα ίδια που μας οδήγησαν εδώ.




[1] Δηλαδή η κυβέρνηση καθυστερεί ενσυνείδητα να δώσει τις συντάξεις όσων κάνουν τα χαρτιά τους, τα χρήματα αυτά. Όπως εξήγησε ο κ. Ρεν σε απάντησή του στον Πρόεδρο της Δράσης που δημοσιεύθηκε σήμερα στον τύπο οι συντάξεις γράφονται στο έλλειμμα όχι όταν δημιουργείται η υποχρέωση αλλά όταν βγαίνουν τα χαρτιά. Οπότε αν καθυστερείς να βγάλεις τα χαρτιά εμφανίζεις ψεύτικο πλεόνασμα που προέρχεται από μετάθεση των σχετικών υποχρεώσεων που γίνονται βουνό που θα πληρώσει στο μέλλον ο προϋπολογισμός.

ΔΡΑΣΗ

Συνάντηση Δημάρχου Καρπενησίου και Υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Χαϊνά


 










ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμαρχος Καρπενησίου και Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, υποδέχθηκε στο Δημαρχείο Καρπενησίου τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Χαϊνά.

Τόσο ο κ. Μπακογιάννης όσο και ο κ. Χαϊνάς εντόπισαν την ανάγκη, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις επικείμενες εκλογές, την επόμενη ημέρα, να υπάρξει συναίνεση και συνεργασία, για την άμεση επίλυση των σοβαρών προβλημάτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε:
«Καλωσορίσαμε σήμερα στο Καρπενήσι τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη, κ. Χαϊνά. Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια πολύ ουσιαστική, εποικοδομητική και παραγωγική συζήτηση για τα πολύ μεγάλα προβλήματα και τις πολύ μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει όχι μόνο ο νομός Ευρυτανίας αλλά και συνολικά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Συμφωνούμε για την πολύ μεγάλη ανάγκη, αύριο το πρωί και την επομένη των εκλογών, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, να έχουμε συνεργασία, να έχουμε συνεννόηση, να έχουμε συναίνεση. Θέλω να πιστεύω ότι καθήμενοι όλοι γύρω από το ίδιο τραπέζι, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, θα μπορέσουμε να πάμε τον τόπο μας μπροστά».

Ο κ. Χαϊνάς δήλωσε:
«Κι εμείς από την πλευρά μας είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε σήμερα στην όμορφη πόλη του Καρπενησίου και κοντά στο Δήμαρχό της και Υποψήφιο βεβαίως Περιφερειάρχη. Μέσα από τη συζήτηση, διαπιστώσαμε ότι υπάρχει κοινός τόπος και χαρήκαμε ιδιαίτερα που νέοι άνθρωποι έχουν δημιουργικές ιδέες για το καλό του τόπου και το συλλογικό συμφέρον. Ελπίζω, ανεξάρτητα από ποια θέση θα μας θέσει η κοινωνία μετά τις εκλογές, θα μπορέσουμε να συνεννοηθούμε, γιατί αυτό είναι το κυριότερο. Σήμερα δεν υπάρχουν αντίπαλοι. Αντίπαλοι είναι τα προβλήματα και όλοι μαζί πρέπει να σκύψουμε στα προβλήματα αυτά και να δώσουμε τις καλύτερες λύσεις για το καλό του τόπου μας». 

Τέσσερις Πρέσβεις της Ανατολικής Ασίας θέλουν συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου»

Εμφάνιση P1020215.JPG
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τη στοχευμένη και συγκροτημένη πολιτική μας έχει αποκτήσει διακριτή διεθνή ταυτότητα και αυτό το αποδεικνύει το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για συνεργασία από τις πρεσβείες των ξένων χωρών που βρίσκονται στην Ελλάδα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον αναπληρωτή Πρέσβη της Ινδονησίας στην Ελλάδα κ. Yayat Sugiatna και το Πρόξενο κ. Muhammad Iqbal, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Τρίτη 18 Μαρτίου 2014.
 Ο αναπληρωτής Πρέσβης ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη για το ενδιαφέρον που έχει εκδηλώσει το φόρουμ των τεσσάρων Πρέσβεων της Ανατολικής Ασίας στην Ελλάδα, ήτοι της Ινδονησίας, των Φιλιππινών, της Ταϋλάνδης και του Βιετνάμ, για ανάπτυξη συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την οργάνωση επιχειρηματικών συνεργασιών. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αποδεχόμενος την πρόταση, χαρακτήρισε τις χώρες αυτές «δυναμικά αναπτυσσόμενες οικονομίες» και έθεσε ως βασικούς άξονες συνεργασίας την εξαγωγή των Πελοποννησιακών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, την προσέλκυση τουρισμού και τη μεταφορά τεχνολογικής τεχνογνωσίας.


Ο Σαμαράς έπεισε τη Γιαννάκου να είναι και πάλι υποψήφια

Marietta-GiannakouΗ Μαριέττα Γιαννάκου θα είναι και πάλι υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, όπως υποστηρίζει σε σχετικό ρεπορτάζ του το “Έθνος”.
Η εφημερίδα του Ομίλου Μπόμπολα υποστηρίζει ότι η Μαριέττα Γιαννάκου πείστηκε από τον Αντώνη Σαμαρά να δώσει και αυτή τη φορά τη μάχη για την Κεντροδεξιά, σε μια εξαιρετικά δύσκολη αναμέτρηση, παρά το γεγονός ότι αρχικά είχε διατυπώσει σοβαρές ενστάσεις, λόγω της διαδικασίας απευθείας εκλογής.
Η Μαριέττα Γιαννάκου ήταν επικεφαλής της λίστας της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές του 2009, ενώ η θητεία της στο Στρασβούργο επικεντρώθηκε στην προώθηση των ελληνικών θέσεων στα ευρωπαϊκά φόρα.

ysterografa.gr

Διέγραψε τον βουλευτή Μπούκουρα η Χρυσή Αυγή (video)

Stathis-Boukouras
Η Γραμματεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής προχώρησε στη διαγραφή του βουλευτή Koρινθίας, Στάθη Μπούκουρα, με ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον γραμματέα της ΚΟ, Πολύβιο Ζησιμόπουλο. 

Ο κ. Μπούκουρας συνέταξε επιστολή ανεξαρτητοποίησης.

Η επιστολή αναφέρει: “Ο κάτωθι υπογράφων Ευστάθιος Μπούκουρας του Νικολάου, βουλευτής του νομού Κορινθίας και νυν προσωρινά κρατούμενος του Καταστήματος Κράτησης Ναυπλίου, εξουσιοδοτώ τον πληρεξούσιο δικηγόρο μου, δικηγόρο Αθηνών, Αλέξιο Κούγια του Χρήστου (...), όπως αντ' εμού και για λογαριασμό μου καταθέσει άμεσα ενώπιον του Προέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου δήλωση ανεξαρτητοποίησής μου.
Η παρούσα εξουσιοδότηση αποτελεί σαφή και απαρέγκλιτη δήλωση ανεξαρτητοποίησής μου.
Την παρούσα δήλωση - εξουσιοδότηση υπογράφει ο αρμόδιος υπάλληλος των φυλακών Ναυπλίου για την επιβεβαίωση της γνησιότητας της υπογραφής μου”.

Ο κ. Κούγιας ισχυρίζεται ότι η επιστολή αυτή δεν εστάλη, δεν διαψεύδει βέβαια ότι η επιστολή υπάρχει και έτσι το ερώτημα είναι πότε θα αποσταλεί. Με σκληρή ανακοίνωσή της μάλιστα, η Χρυσή Αυγή καλεί τον Στάθη Μπούκουρα να παραδώσει τη βουλευτική έδρα του.

Video

Σεισμός 4,1R στον Πύργο Hλείας

seismos3
Σεισμική δόνηση σημειώθηκε κοντά στο Βούναργο, 8 χλμ από τον Πύργο.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός 4,1R με εστιακό βάθος 5χλμ.

Ο Στουρνάρας (ακούστηκε και λες) φεύγει...

Giannis-Stournaras
΄Οσοι άκουσαν τον Γιάννη Στουρνάρα στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά, να ανακοινώνει τη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα, έμειναν με την εντύπωση ότι ο Υπουργός Οικονομικών… αποχωρεί.
Πράγματι, ο Γιάννης Στουρνάρας, κάνοντας τον απολογισμό μιας σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα, που κράτησε σχεδόν 7 μήνες, ευχαρίστησε όχι μόνο τον Αντώνη Σαμαρά και τους υπουργούς της κυβέρνησης που είχαν ενεργό ρόλο στη διαπραγμάτευση, αλλά και τους στενούς συνεργάτες του.
Με δεδομένο το γεγονός ότι ο καθηγητής Γιάννης Στουρνάρας δεν φημίζεται για τον… συναισθηματικό τόνο των δημοσίων παρεμβάσεών του, το ύφος της συγκεκριμένης τοποθέτησης ξένισε.
Και ήρθε να συμπληρώσει τις εκτιμήσεις που εδώ και πολύ καιρό υπάρχουν στο πολιτικό παρασκήνιο, και επιμένουν ότι ο Γιάννης Στουρνάρας θα αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών, έχοντας ολοκληρώσει το έργο του, από τη στιγμή που η Ελλάδα βγαίνει από το Μνημόνιο.
Με πιθανότερο επόμενο σταθμό της σταδιοδρομίας του το αξίωμα του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, εκεί όπου θα διαδεχθεί τον Γιώργο Προβόπουλο.

ysterografa.gr

Ελληνική Τριλογία (Το χθες, το σήμερα και το αύριο της χώρας) Αποκτήστε δωρεάν το 1ο μέρος της τριλογίας του Φώτη Σαραντόπουλου



Του Φώτη Σαραντόπουλου

Ελληνική Τριλογία
Μέρος Α' - Αλήθεια

Η "Ελληνική Τριλογία" είναι το νέο μου βιβλίο.


Αναφέρεται στο χθες, το σήμερα και το αύριο της Ελλάδας.
Είναι βιβλίο επίκαιρο, πολιτικό, και θεώρησα καθήκον μου να το διαθέτω ΔΩΡΕΑΝ, σε ψηφιακή μορφή (pdf).

Τo παρόν αρχείο περιέχει τον Πρόλογο και το 1ο μέρος του βιβλίου.
 

Διάγγελμα Σαμαρά με "φωτογραφία" της "Νέας Ελλάδας"

Antonis-Samaras
Twitter@EmOikonomidis
Έχοντας στο πλευρό του τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, και αφού ανακοίνωσε την αίσια έκβαση των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έθεσε ουσιαστικά το πλαίσιο της επόμενης… εκλογικής αναμέτρησης.
Ο Πρωθυπουργός μίλησε για μια “Νέα Ελλάδα”, επαναφέροντας στην πολιτική ρητορική του τη στρατηγική της μετεξέλιξης της Νέας Δημοκρατίας σε μια παράταξη με ευρύτερο κοινωνικό ακροατήριο, και δεσμεύτηκε “να σηκώσουμε και πάλι την Ελλάδα ψηλά”.
Ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε τη διανομή κοινωνικού μερίσματος 500 εκατομμυρίων ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα σε εκείνες τις κοινωνικές ομάδες που το έχουν περισσότερο ανάγκη, και που δοκιμάστηκαν περισσότερο έντονα από την εθνική κρίση στην οποία βύθισε την Ελλάδα το Μνημόνιο, και προσδιόρισε σε “πάνω από 1 εκατομμύριο” τους πολίτες που θα τύχουν του παραπάνω ευεργετήματος.

Video

Ο Πούτιν υπογράφει την ενσωμάτωση της Κριμαίας (photo)

Putin-writes
Μετά την ιστορική ομιλία του στη Μόσχα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έβαλε την υπογραφή του στη σχετική νομοθετική πράξη που ενσωματώνει την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη στη Ρωσία, ως 84η και 85η αντίστοιχα αυτόνομη περιοχή.
Η φωτογραφία είναι ενδεικτική.

Putin-cartoon
Στο μεταξύ η βρετανική εφημερίδα “Independent” κυκλοφόρησε με μια “ηχηρή” γελοιογραφία, προκειμένου να περιγράψει τις εξελίξεις που διαμορφώνονται στην Κριμαία, και τον ρόλο της Ρωσίας του Βλαντιμίρ Πούτιν.
 ysterografa.gr