Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Νεα Πελοπόννησος Πέτρος Τατούλης: Κρατάμε τα Παιδιά στον τόπο μας

Οι όροι της Ελιάς για τη στήριξη της κυβέρνησης

elia-logo Πολλή παραφιλολογία αναπτύχθηκε τόσο για τη «σύσταση» της Ελιάς, όσο και για τις προσωπικές φιλοδοξίες των στελεχών της.
Η πραγματικότητα ήρθε να διαψεύσει όσους επιχείρησαν να γνωματεύσουν πως αρκεί η αλλαγή ενός ονόματος (από ΠΑΣΟΚ σε Ελιά) για να ξεχαστούν οι κακές ημέρες των πράσινων στελεχών. Είναι αλήθεια, δεν ξεχνιούνται εύκολα τα άσχημα γεγονότα που πλήγωσαν .. όπως και τα καλά.. από την άλλη.

Πάγκαλος: Εγώ θα ψηφίσω Ποτάμι! Ο Τσίπρας αν βγει θα γίνει... Κιμ Γιονγκ Ουν!

Πάγκαλος: Εγώ θα ψηφίσω Ποτάμι! Ο Τσίπρας αν βγει θα γίνει... Κιμ Γιονγκ Ουν!
 Στην Ελιά δεν τον κάλεσαν αλλά δεν τους το κρατάει «μανιάτικο», Σαμαρά όπως είχε... απειλήσει, μάλλον δεν του πάει καρφιά. Και τελικά ο Θόδωρος Πάγκαλος αποφάσισε να ψηφίσει το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, Το Ποτάμι.
Μέσα από την εκπομπή του στον ΒΗΜΑ FM, ο πρώην υπουργός και μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ αποκάλυψε ότι στις επερχόμενες ευρωεκλογές, η ψήφος του δε θα πάει στη... συνέχεια του ΠΑΣΟΚ (Ελιά) αλλά στο Ποτάμι.

Και αποκάλυψε και το λόγο: ο καθηγητής Γεώργιος Γραμματικάκης. «Είναι ένας από τους σοφότερους ανθρώπους της Ελλάδας και ίσως του κόσμου» δήλωσε o Θεόδωρος Πάγκαλος.

Παράλληλα χαρακτήρισε το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη «ενδιαφέρουσα εναλλακτική που προσφέρει διέξοδο ψήφου για κεντροαριστερούς ψηφοφόρους».

Ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε ως κορυφαία επιτυχία την έξοδο της χώρας στις αγορές, ενώ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «ζει από την κακομοιριά, το αδιέξοδο, θέλει να εξαθλιωθεί η χώρα, να βγουν οι άνθρωποι στους δρόμους, να σκοτώνουν, να γίνουμε Βόρεια Κορέα και να βγει μετά ο Τσίπρας να μας πει κουρευτείτε σαν εμένα!».

newsit.gr

Έκτακτο: Στο νοσοκομείο η Αγγελική Νικολούλη


 Πριν από λίγη ώρα η Αγγελική Νικολούλη εισήχθη σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Η γνωστή δημοσιογράφος τις τελευταίες ημέρες αισθανόταν κόπωση, αλλά δεν έδινε σημασία και δούλευε κατά τους συνήθεις καθημερινούς ρυθμούς για την εκπομπή της «Φως στο τούνελ».

Σήμερα όμως, η κατάσταση της υγείας της χειροτέρεψε και μετά από παρότρυνση και πίεση των συνεργατών της αποφάσισε να πάει για εξετάσεις σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Οι γιατροί εκεί διέγνωσαν λοίμωξη του αναπνευστικού, τονίζοντάς της μάλιστα πως η κατάστασή της είναι λίγο πριν την πνευμονία και της συνέστησαν να παραμείνει για παρακολούθηση.

Έτσι εδώ και λίγες ώρες η γνωστή δημοσιογράφος νοσηλεύεται σο ιδιωτικό θεραπευτήριο και βρίσκεται σε συνεχή ιατρική παρακολούθηση. Σύμφωνα μάλιστα με τις οδηγίες των γιατρών θα συνεχίσει να νοσηλεύεται για να τελεί υπό ιατρική παρακολούθηση και τις επόμενες ημέρες, οπότε η εκπομπή της «Φως στο τούνελ» δεν θα μεταδοθεί αυτή την Παρασκευή...

newsit.gr

Ο Προβόπουλος θέλει να παραμείνει στην ΤτΕ

Giorgos-Provopoulos
Η συνέντευξη την οποία παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg Γιώργος Προβόπουλος, αφορούσε τη δυναμική ανάκαμψης, και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
Στην ουσία όμως, “όλα τα λεφτά” ήταν η αποστροφή του σημερινού διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας για το προσωπικό μέλλον του, καθώς ο Γιώργος Προβόπουλος εμφανίστηκε να επιθυμεί να ανανεώσει τη θητεία του στο πόστο του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας που, μέχρι πρότινος, απειλούσε με χρεοκοπία την ευρωζώνη, αλλά σήμερα εισπράττει εύσημα.
Σε σχετική ερώτηση για το πώς βλέπει το προσωπικό μέλλον του, ο Γιώργος Προβόπουλος σημείωσε με νόημα:
“Το αποτέλεσμα της δουλειάς μου είναι εκεί, και μπορούν όλοι να δουν και να κρίνουν.
Από τον Πρωθυπουργό εξαρτάται, καθώς εκείνος θα αποφασίσει αν θα ανανεωθεί η θητεία μου”.

Ο Γιώργος Προβόπουλος έχει διατελέσει διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας με τρεις εκλεγμένους πρωθυπουργούς, τον Κώστα Καραμανλή, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά, έναν… διορισμένο, τον Λουκά Παπαδήμο, και έναν υπηρεσιακό, τον Παναγιώτη Πικραμμένο.
Πληροφορίες του τελευταίου χρονικού διαστήματος επιμένουν ότι για τη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας προαλείφεται ο σημερινός Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

ysterografa.gr

Φεβρωνία: Ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ… αγάπησε το Μνημόνιο

Fevronia-Patrianakou
Μέσω του προσωπικού λογαριασμού της στο Twitter, η βουλευτής Λακωνίας και άλλοτε Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας Φεβρωνία Πατριανάκου, εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, με εφαλτήριο τις θέσεις του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατά της επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές, με τον τρόπο που γίνεται.

“Έλλειμα στρατηγικής και ανικανότητα πρόβλεψης, αιτία πανικού στον ΣΥΡΙΖΑ. Ξαφνικά αγάπησαν το Μνημόνιο και τα ΄΄τοκογλυφικά” επιτόκιά του”, ανέφερε χαρακτηριστικά η Φεβρωνία Πατριανάκου στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter.

υστερογραφα

Με ευρεία πλειοψηφία ο Ηλίας Στρατηγάκος νέος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

http://www.pelopsnews.gr/content/news/news-95312022014114550.jpg

Με ευρεία πλειοψηφία εξελέγη Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου ο περιφερειακός σύμβουλος Λακωνίας κ. Ηλίας Στρατηγάκος, αφού έλαβε 28 ψήφους (38 ψηφίσαντες, 10 λευκά). Στην πρώτη ψηφοφορία, όπου δικαίωμα ψήφου είχαν μόνο τα μέλη της πλειοψηφίας ο κ. Στρατηγάκος έλαβε το σύνολο των ψήφων (23 ψήφοι από τους 23 ψηφίσαντες).
Σε δήλωσή του προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ο νέος Πρόεδρος χαρακτήρισε τιμή τη θέση ευθύνης που ανέλαβε και έθεσε ως πρώτιστο καθήκον του τη διασφάλιση της καλής λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία «θα είναι και η καταξίωσή του» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Ο Βασίλης Σιδέρης υποψήφιος με τη Νέα Πελοπόννησο

http://img179.imageshack.us/img179/3476/neapeloponisos.png 
Την ένταξη του Περιφερειακού Συμβούλου Αργολίδας κ. Βασιλείου Σιδέρη στο συνδυασμό της Νέας Πελοποννήσου, εν’ όψει της νέας εκλογικής αναμέτρησης, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, τονίζοντας ότι η παρουσία του θα ενδυναμώσει το συνδυασμό και θα προσδώσει ακόμα μεγαλύτερη κινητικότητα στην παράταξη στην Αργολίδα και την Πελοπόννησο.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης «Τα αεροδρόμια Καλαμάτας και Τρίπολης απογειώνουν την τουριστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου» Επιβεβαίωση των ενεργειών μας η δέσμευση Αβραμόπουλου για το αεροδρόμιο της Τρίπολης



Με απόλυτη ικανοποίηση έγινε δεκτή από την Περιφέρεια Πελοποννήσου η δέσμευση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημητρίου Αβραμόπουλου, στη συνάντησή του με τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου και τους λοιπούς φορείς τουρισμού Πελοποννήσου, για την τάχιστη νομοθετική ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών ώστε να παραχωρηθεί το συντομότερο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το αεροδρόμιο της Τρίπολης και να μετατραπεί και σε πολιτικό και εμπορικό.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε στο συγκροτημένο και ολοκληρωμένο σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη στρατηγική αξιοποίηση του αεροδρομίου της Τρίπολης, που γίνεται για πρώτη φορά, «ώστε να δικαιωθεί ένα διαχρονικό αίτημα των τουριστικών και παραγωγικών φορέων της Πελοποννήσου».
«Προσεγγίσαμε το θέμα του αεροδρομίου της Τρίπολης με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα και, χωρίς επικοινωνισμούς, καταρτίσαμε έναν ολοκληρωμένο σχέδιο για την εξυπηρέτηση πολιτικών και εμπορικών αναγκών» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε ότι «είναι η πρώτη φορά που πολεμικό αεροδρόμιο παραχωρείται σε Περιφέρεια για την αξιοποίησή του».
Αναφερόμενος στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας ο κ. Τατούλης, αφού αναφέρθηκε στην προσβασιμότητα που ήδη αναβαθμίζεται με την ήδη υλοποίηση του κόμβου, ανακοίνωσε ότι «οι μελέτες για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του αεροδιαδρόμου, του πύργου ελέγχου και των εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης των πολιτών έχουν ολοκληρωθεί και άμεσα θα υποβληθούν στη διαχειριστική μας αρχή. Για το σκοπό αυτό άλλωστε είχαμε δεσμεύσει τους απαιτούμενους πόρους από το πρόγραμμά μας, ώστε το αεροδρόμιο της Καλαμάτας να αποτελέσει έναν ανταγωνιστικό διεθνή αερολιμένα».
Ο κ. Τατούλης δήλωσε τέλος ότι «με το ολοκληρωμένο σχέδιο μας, τα αεροδρόμια της Καλαμάτας και της Τρίπολης θα αποτελέσουν τις βασικές πύλες εισόδου που θα εκτινάξουν την ήδη μεγάλη τουριστική ανάπτυξή της».

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΥΓΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ



 Του Ανδρέα Μητσόπουλου


ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ Β. ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
(Δ.Ε. ΑΣΣΟΥ-ΛΕΧΑΙΟΥ)


Εμφάνιση _DSC4645.JPG
Εν έτει 2014, η άλλοτε κραταιά Κόρινθος, η πόλη με την βαριά ιστορία επτά και  πλέον χιλιάδων χρόνων, η πόλη-κράτος που αποτελούσε πηγή εμπνεύσεως και παράδειγμα προς μίμηση για όλο τον Αρχαίο Κόσμο, μιας που συνδύαζε την πνευματική δύναμη, τον πλούτο και την εμπορική δραστηριότητα, με την στρατιωτική και ναυτική ισχύ (ου παντός πλειν ες Κόρινθον, έλεγαν στην αρχαιότητα), αποτελεί σήμερα μία “πόλη φάντασμα”, πλήρως υποβαθμισμένη, στερούμενη στοιχειωδών υπηρεσιών για τους δημότες της. Μία πόλη που βρίσκεται σε μαρασμό, με μαγαζιά κλειστά, μειωμένη εμπορική δραστηριότητα, ανύπαρκτη ανάπτυξη και επενδύσεις, καθώς και παντελή έλλειψη έργων υποδομής. Μία πόλη που οι ανερμάτιστες πολιτικές, με την ανοχή των τοπικών παραγόντων, την υποχρέωσαν να επωμισθεί χιλιάδες επικίνδυνους για την δημόσια τάξη, ασφάλεια και υγεία λαθρομετανάστες, που φυλάσσονται στο ιστορικό στρατόπεδο της Κορίνθου. Μία πόλη εχθρική στους επισκέπτες και τους τουρίστες, που διαθέτει όμως βρώμικους και έρημους πεζοδρόμους για να υποδηλώνουν την απόλυτη καταχνιά που επικρατεί παντού.

Νέα ριζοσπαστική προτάση από τους νέους στην Ήπειρο

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg1ogHu7D1_rbZY32qHgBsR4aCzKKBFta5pFwQtaQvC-LmGxdyFL_LU__DiLUtB_C9ERSIWyYRtSvcQnEauka5wgZe64g4x1lZTXWgRXA2kXCp-Lp_gbQbnGW1ogHg1vWwajxUQDrCgB5aI/s1600/thesprotia-news+8.jpg 
Το αληθινό ποτάμι του Αχέρωντα που κατεβαίνει στην Πάργα

Οι νέοι του δήμου Πάργας ενωμένοι από την περιοχή της Πάργας μέχρι την περιοχή του Φαναρίου και της Λούτσας.
Για ένα δήμο, ο οποίος εκτίνετε από την Πάργα, τον ποταμό Αχέρων μέχρι το Κούγκι και το Σούλι και από την άλλη μεριά από το Σούλι , το Καναλάκι μέχρι την Λούτσα μαζί με το τελευταίο χωριό του δήμου.  

Πρέπει όλοι οι νέοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για μια τοπική αυτοδιοίκηση, με τις δικές μας ιδέες, με τα δικά μας ιδανικά, γιατί πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να παλέψουμε και να εργαστούμε για την ανάπτυξη του τόπου.

Τι θα γίνει με τις οφειλές των Περιφερειών;


marathon
Δεν γνωρίζουμε πόσες είναι οι εκκρεμότητες των 13 Περιφερειών απέναντι σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις για παροχές υπηρεσιών.

Μαθαίνουμε ότι δραστήρια Περιφέρεια με έντονη παρουσία σε εκθέσεις και διοργανώσεις οφείλει σε επιχειρήσεις που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους, τιμολόγησαν και πλήρωσαν φόρους και ΦΠΑ χωρίς όμως να έχουν εισπράξει τα οφειλόμενα.
Επειδή φημολογείται ότι οι συγκεκριμένες δαπάνες έχουν απορροφηθεί από κονδύλια της Ε.Ε. Θα ήταν φρόνιμο οι Περιφερειάρχες που είναι υποψήφιοι εκ νέου να φροντίσουν τις οφειλές της θητείας τους.
www.news4all.gr

Ορκίστηκε ο νέος Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας κ. Μιχαήλ Σαββανός

Εμφάνιση DSC_3087[1].jpg


Ορκίστηκε σήμερα Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 ο νέος Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας κ. Μιχαήλ Σαββανός, Προϊστάμενος του Τμήματος Κίνησης Ασθενών Νοσοκομείου Κορίνθου.  Ο κ. Σαββανός
κατέλαβε την θέση του περιφερειακού συμβούλου στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας, μετά την παραίτηση του Γιώργου Δέδε απο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας.  Στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές του 2010 έλαβε μέρος στον συνδυασμό του Π. Τατούλη "Νέα Πελοπόννησος" και ψηφίστηκε απο 3.165 συμπολίτες μας και κατέλαβε την 2η αναπληρωματική θέση.

Η "Μπάρτσα" διαμαρτύρεται για τη "φιλοξενία" της στο Μεσολόγγι

http://www.onsports.gr/media/k2/items/cache/c21f39a534026ce819f63f3e9154feff_XL.jpg
Με ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της Κορίνθου, διαμαρτύρεται για τη "φιλοξενία" της ΑΕ Μεσολογγίου όπου τονίζει τα εξής:

«Αποδοκιμάζουμε κάθε μορφή βίας και ήμαστε αρωγοί σε οποιαδήποτε κίνηση για την καταπολέμηση της. Το ποδόσφαιρο είναι γιορτή και σαν γιορτή πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους.
Χθες ζήσαμε άσχημες στιγμές που θα καταγραφούν στην μαύρη ιστορία του αθλήματος. Φίλαθλοι επιτέθηκαν με μολότοφ κοντά στα αποδυτήρια της ομάδας μας. Πέταξαν πέτρες και έσπασαν τα τζάμια των αποδυτηρίων, ενώ κατά την διάρκεια του αγώνα επιτέθηκαν στους φιλήσυχους φιλάθλους μας με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα. Το παιχνίδι διεκόπη για περίπου 17 λεπτά. Η φιλοξενία στην ομάδα μας και τους ηρωικούς φιλάθλους μας παραπέμπει σε τριτοκοσμικές χώρες.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε την αστυνομική δύναμη η οποία έκανε το καθήκον της και ήταν άψογη κατά την διάρκεια του αγώνα και μετά προχώρησε σε 3 συλλήψεις.
Η στάση και η συμπεριφορά των γηπεδούχων μας προκαλεί ντροπή και αηδία. Μας πεισμώνει όμως και μας κάνει να αγωνιστούμε με μεγαλύτερη όρεξη για να κάνουμε το ποδόσφαιρο, που κάποιοι μετέτρεψαν σε πόλεμο και πάλι σε γιορτή»

Κωνσταντιν​όπουλος: Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι... κρυφο-μνημ​ονιακός!


Odysseas-KonstantinopoulosΟ εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος εξαπέλυσε επίθεση… ειρωνείας σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τις ενστάσεις που από το πρωί διατυπώνουν στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για αρνητικές επιπτώσεις από την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.
“Καλημέρα, ακούω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να δανειζόμαστε από τον μηχανισμό-μνημονιο με 1,5%, πείτε την αλήθεια είστε κρυφό μνημονιακοί τελικά!”, σχολίασε με νόημα στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

ysterografa.gr

Κωνσταντίνα Νικολάκου, Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης: «Δύο είναι οι καθαρές λύσεις για την Πελοπόννησο: Τατούλης ή ΚΚΕ»

Η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Ντίνα Νικολάκου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Παρακολουθώντας τον ορυμαγδό των δηλώσεων- ανακοινώσεων που ακολούθησαν τον απολογισμό και το νέο όραμα για την Πελοπόννησο του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη για το σημαντικό έργο της περιφερειακής Αρχής την τριετία που πέρασε, αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα, πρώτον, την παντελή απουσία επιχειρημάτων και σχεδίου των πολιτικών αντιπάλων του περιφερειάρχη  και, δεύτερον, τον μεγάλο πανικό όλων σχετικά με την σημαντική αποδοχή των πολιτών στο πρόσωπο του κ. Τατούλη.

Ευχές Πάσχα από τον Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Απόστολο Ε. Παπαφωτίου

Εμφάνιση Εικ..jpg 
Εύχομαι το φετινό Πάσχα να είναι Πέρασμα
στην Αγάπη,
στην Ελευθερία
και στην Ανάσταση προσωπική και εθνική.
 
Καλό και ευλογημένο Πάσχα
Καλή Ανάσταση
 
Απόστολος Ε. Παπαφωτίου
Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.

Ο Σαμαράς ανακοινώνει την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

Antonis-Samaras-Greek-PM
Θέμα ωρών είναι, όπως όλα δείχνουν, η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, για πρώτη φορά μετά το 2010, όταν σταμάτησε ο δανεισμός της, και η χώρα εντάχτηκε στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου.
Διεθνή ΜΜΕ εκτιμούν ότι η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές θα έχει επιστρέψει στις αγορές, το αργότερο μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης.
Το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει στην έκδοση πενταετούς ομολόγου, 2-3 δισεκατομμυρίων ευρώ, με επιτόκιο πέριξ του 5%.
Η ανακοίνωση της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές για απευθείας δανεισμό, αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

ysterografa.gr

Ο χάρτης με τα 4 σήματα από το μαύρο κουτί του μοιραίου αεροπλάνου (photo)

Bkv-sLICYAA6fJ7

Αυτός είναι ο χάρτης που έδωσαν στη δημοσιότητα το πρωί της Τετάρτης οι αρχές της Αυστραλίας, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, για να δείξουν τα τέσσερα σημεία από τα οποία ήρθαν έντονα σήματα, τα οποία ενδεχομένως προέρχονται από το μαύρο κουτί του χαμένου αεροπλάνου των Malaysia Airlines.
Σύμφωνα με  όσα ανακοίνωσαν οι αρχές, τα σήματα είναι συμβατά με το μαύρο κουτί.

ysterografa.gr

Χαμός στο ΠΑΣΟΚ για το «προεκλογικό ρουσφέτι» στους δημάρχους – Ο Κουκουλόπουλος ακύρωσε την ψήφο του Ντόλιου! (βίντεο)

Σε ευθεία αντιπαράθεση ήρθαν χθες στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος και ο εισηγητής του κόμματος στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τις αλλαγές στον Καλλικράτη, Γιώργος Ντόλιος. Στο επίκεντρο το άρθρο 24 που ορίζει ότι οι αιρετοί που ελέγχονται από τη δικαιοσύνη τίθενται σε αργία μόνο όταν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση σε περίπτωση πλημμελημάτων και όταν υπάρχει πρωτόδικη απόφαση σε περίπτωση κακουργημάτων και όχι αυτοδικαίως όπως ίσχυε μέχρι χθες. Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ επέμεινε μέχρι τέλους στην αρχική του θέση ότι η διάταξη πρέπει να γίνει  πιο αυστηρή και συγκεκριμένα για πλημμελήματα να τίθενται σε αργία οι αιρετοί με απόφαση του εφετείου ενώ για τα κακουργήματα να τίθενται σε αργία όταν η παραπομπή έχει γίνει με αμετάκλητο βούλευμα και έχουν εξαντληθεί οι προσφυγές, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση το κόμμα του την καταψηφίζει. Ωστόσο, μπροστά στον κίνδυνο η διάταξη να μην ψηφισθεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλους ακύρωσε την ψήφο του κ. Ντόλιου, τονίζοντας ότι κόμμα του την υπερψηφίζει!

“ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ” ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΚΑΙ “ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ” ΔΙΧΩΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ



Γραφείο Τύπου
Υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου
ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΔΕ
                 
  9 Απριλίου 2014                                                                                                    
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η προεκλογική συγκέντρωση του απερχόμενου Περιφερειάρχη στην Τρίπολη με θέμα τον απολογισμό και την προοπτική της πορείας του, δεν δικαίωσε σε καμία περίπτωση τον βαρύνοντα τίτλο της.
Με κυρίαρχη την γενική πολιτικολογία, ο κ. Τατούλης και το επικοινωνιακό του σύστημα προσπάθησαν να συνθέσουν μια μαγική εικόνα. Χωρίς καταγραφή οικονομικών αποτελεσμάτων της διακυβέρνησής του. Χωρίς αναφορά στις προσωπικές δεσμεύσεις που είχε αναλάβει ως Περιφερειάρχης σε όλη τη διάρκεια της θητείας του. Χωρίς «δια ταύτα» για το πολιτικό αεροδρόμιο Τρίπολης, το Μουσείο της Σπάρτης, το φράγμα της Κελεφίνας, τον Ανάβαλο και την είσοδο της Αργολίδας, το δημοπρατήριο αγροτικών προϊόντων και τον προαστιακό, το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, τα λιμάνια Καλαμάτας, Κορώνης και Κυπαρισσίας  και όσα άλλα είχε ο ίδιος εξαγγείλει από το 2011 έως σήμερα.
Χωρίς καμία νέα πρόταση για την προοπτική της επόμενης μέρας και καμία προγραμματική δέσμευση για την επόμενη πενταετία, προφανώς ο κ. Τατούλης αναζητεί «εν λευκώ» εξουσιοδότηση από τους πολίτες για ένα νέο κύκλο αυτοσχεδιασμού και επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων. Ο σκοπός της συγκέντρωσης δεν ήταν να αποδώσει λογαριασμό στους πολίτες της Πελοποννήσου για το έργο του, αλλά να οργανώσει μια επικοινωνιακού χαρακτήρα προεκλογική φιέστα. Ίσως γιατί ο Περιφερειάρχης νιώθει πιο ασφαλής στο περιβάλλον των φίλων του και των χειροκροτητών του, παρά απέναντι στους πολίτες και τα προβλήματά τους.
Γίνονται από την πρώτη στιγμή κατανοητές με τον πιο καθαρό τρόπο οι μεγάλες διαφορές που έχουμε με την παράταξη του κ. Τατούλη για τον ρόλο και την ουσία της Αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας. Εμείς δεν φοβόμαστε να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια, γιατί η αλήθεια δεν μας τρομάζει. Και άμεσα, θα γίνει πιο ορατή αυτή η διάκριση, με τη δημόσια κατάθεση της διακήρυξης των αρχών, των στόχων μας και του προγράμματος μας.

                                                                                                                                                                ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,
ΓΙΩΡΓΟΥ  ΔΕΔΕ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Ο ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

Ενσωματωμένη εικόνα 1

Ποιοι οι σκοτεινοί μάγειροι της προβοκάτσιας Μπαλτάκου;

Γράφει ο
Χρήστος Πασαλάρης
 
Την ερχόμενη Παρασκευή, 11 Απριλίου (με την ανεξιχνίαστη προβοκάτσια Μπαλτάκου να πλανάται, παραμονές εξόδου της Ελλάδας στις αγορές), επελαύνει για δεύτερη φορά στην Αθήνα η καγκελάριος Μέρκελ, σαν για να μας υπενθυμίσει ότι είναι το αυταρχικό αλλά και… πονόψυχο αφεντικό μας! Ποιός όμως αφελής  επέλεξε αυτή την ημερομηνία;

Αμείλικτη η ιστορία μας θυμίζει ότι σαν σήμερα, στις 6 Απριλίου του 1941, κάπου 200.000 χιτλερικοί, με 500 άρματα μάχης και 1.000 αεροπλάνα, εισέβαλαν στην ματωμένη Ελλάδα, την μόνη  σύμμαχο της Αγγλίας, αφού η τότε Ευρώπη  (σημερινή  Ευρωπαϊκή Ένωση) είχε υποκύψει σχεδόν αμαχητί στα νύχια του Χίτλερ..

Σχέδιο ανωμαλίας με οχήματα Μπαλτάκο, Χρυσή Αυγή και ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αγιάζει ο σκοπός τα μέσα;

Οι Ιησουίτες (ίσως και ο Μακιαβέλι) έλεγαν πως ναι, επιτρέπονται οι παράνομες και ανήθικες πράξεις αν αυτές υπηρετούν έναν ιερό και υψηλό σκοπό.

Έκτοτε, το γνωστό απόφθεγμα χρησιμοποιείται σταθερά από εκείνους που ουδένα ιερό σκοπό έχουν κατά νου.

Και είναι λογικό: Ένα ανήθικο μέσο δεν μπορεί να εξυπηρετήσει έναν ιερό σκοπό, διότι μέσο και σκοπός δεν μπορούν να αποσπαστούν το ένα από το άλλο.

Και κυρίως επειδή ένα ανήθικο μέσο βρωμίζει και τον πιο υψηλό στόχο.

Τίνα Μπιρμπίλη μόνη στο Ναϊρόμπι. Δεν τα βγάζω πέρα με 141.000 $

34
Τελικά σε αυτή τη ζωή πρέπει να έχεις άστρο. Και γνωριμίες φυσικά. Ο απόλυτος συνδυασμός. Αν η τύχη μάλιστα στα έχει φέρει έτσι ώστε να γνωρίσεις τυχαία τον Γιώργο Παπανδρέου τις μέρες της κυριαρχίας του στην αίθουσα κάποιου γυμναστηρίου, τότε μπορείς να ονειρεύεσαι ότι το μέλλον σού επιφυλάσσει μόνο ευχάριστες εκπλήξεις. Και μεγάλες θέσεις.

Η κυρία Τίνα Μπιρμπίλη από άσημη συνεργάτις του υπουργείου Εξωτερικών βρέθηκε, μετά τη γυμναστική παρέα με τον Γιώργο Παπανδρέου, στην κεντρική πολιτική σκηνή ως υπουργός Περιβάλλοντος. Και όταν το δικό της παραμύθι, όπως όλα άλλωστε, κάποια στιγμή τελείωσε, εκείνη ως άλλη Σταχτοπούτα βρήκε το χαμένο της γοβάκι της κάπου μεταξύ Champs Elyssées και Victor Hugo. Εκεί, στο λαμπερό Παρίσι, στον 4ο όροφο ενός εντυπωσιακού εξαώροφου νεοκλασικού κτιρίου, που χτίστηκε το 1891 και τα τελευταία χρόνια φιλοξενεί τον εκάστοτε τυχερό εκπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ με μισθό 7.500 ευρώ καθαρά.
Εχει και συνέχεια. Και πώς να μην έχει άλλωστε όταν φαίνεται πως το άστρο της μαζί με μια δόση τύχης και φυσικά τις πολλές γνωριμίες που έκανε κατά τη διάρκεια της υπουργικής της θητείας την οδήγησαν μέχρι το εξωτικό Ναϊρόμπι, με μισθό 141.227 δολαρίων τον χρόνο και μια θέση που θα ζήλευαν πολλοί; Δεν είναι δα και λίγο κοτζάμ Μπα Κι-Μουν (γενικός γραμματέας του ΟΗΕ) να σε επιλέγει ανάμεσα σε...
Περισσότερα στο arouraios.gr

Ταχάρ Μπεν Ζελλούν Η συζυγική ευτυχία



Εμφάνιση exofyllo-i-syzygiki-eftichia.JPG
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχάρ Μπεν Ζελλούν
Η συζυγική ευτυχία

Μετάφραση: Μήνα Πατεράκη-Γαρέφη
Σελ.: 367, τιμή: 15 ευρώ
ISBN: 978-960-6893-24-7
ΕΚΔΟΣΕΙΣ GEMA


Από τις εκδόσεις GEMA, κυκλοφόρησε το εξαιρετικό μυθιστόρημα «Η συζυγική ευτυχία» του γνωστού συγγραφέα Ταχάρ Μπεν Ζελλούν.

Καζαμπλάνκα, αρχές του 21ου αιώνα. Ένας ζωγράφος, στο ζενίθ της δόξας του, βρίσκεται απ’ τη μια μέρα στην άλλη καθηλωμένος σε αναπηρική πολυθρόνα, παράλυτος από εγκεφαλική προσβολή. Η καριέρα του συντρίβεται και η λαμπερή ζωή του, γεμάτη εκθέσεις, ταξίδια και ελευθερία, διαλύεται κεραυνοβόλα.
Φυλακισμένος στην αρρώστια, μηρυκάζει την ήττα του, σίγουρος ότι ο γάμος του ευθύνεται για την κατάρρευσή του. Για να ξεφύγει απ’ την κατάθλιψη που τον παραμονεύει, αποφασίζει να γράψει κρυφά ένα βιβλίο, όπου θα αφηγείται την κόλαση της συζυγικής του ζωής. Μια διαδικασία αυτοανάλυσης που θα τον βοηθήσει να βρει το θάρρος να απελευθερωθεί από τη διαστροφική και καταστροφική του σχέση. Αλλά η γυναίκα του ανακαλύπτει το χειρόγραφο, κρυμμένο στο χρηματοκιβώτιο του ατελιέ, και αποφασίζει να καταθέσει τη δική της εκδοχή των γεγονότων, απαντώντας σημείο προς σημείο στις κατηγορίες του άντρα της.
Τι είναι άραγε η συζυγική ευτυχία σε μια κοινωνία όπου ο γάμος αποτελεί θεσμό; Συχνά τίποτε περισσότερο από μια πρόσοψη, μια ψευδαίσθηση που συντηρείται από δειλία ή από σεβασμό στις κοινωνικές συμβάσεις. Αυτό  αφηγείται το ανά χείρας μυθιστόρημα αντιπαραθέτοντας δυο όψεις της ίδιας ιστορίας.


Ο Ταχάρ Μπεν Ζελλούν γεννήθηκε στη Φες, το 1944. Κέρδισε το βραβείο Γκονκούρ το 1987 για το μυθιστόρημά του  «Η ιερή νύχτα». Στις Εκδόσεις Γκαλλιμάρ έχει δημοσιεύσει μυθιστορήματα, αφηγήματα και μια συλλογή ποιημάτων.
  

ΕΚΔΟΣΕΙΣ GEMA: Σπευσίππου 1, 106 75 Αθήνα,
τηλ.: 210- 7258350, fax: 210- 7222072, e-mail: info@gemapublicatios.gr, www.gemapublications.gr