Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Ο Πελοπίδας Καλλίρης Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας με τον Πέτρο Τατούλη

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου του περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη με το συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος» για την περιφερειακή ενότητα Κορινθίας τίθεται ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, κ. Πελοπίδας Καλλίρης.

Ο Πελοπίδας γεννήθηκε το 1963 στο Βραχάτι της Κορινθίας. Μέχρι και την ενηλικίωσή του έζησε στην Κόρινθο και αποφοίτησε από το λύκειο της πόλης. Στη συνέχεια σπούδασε στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά.
Από το 1986 έως το 1989, ο Πελοπίδας Καλλίρης εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα, αναλαμβάνοντας διάφορες θέσεις ευθύνης.
Από το 1989 έως το 2004, άνοιξε τα επαγγελματικά του φτερά στην Ολυμπιακή Αεροπορία, ενώ αργότερα διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης & Επιμόρφωσης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.
Το 2004 ορίστηκε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδας (ΟΔΙΕ), όπου παρέμεινε για δύο χρόνια.
Το 2006, ο Πελοπίδας Καλλίρης ανέλαβε επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ). Από τη θέση αυτή συνεργάστηκε στενά με τον Υπουργό, κο Βαγγέλη Μεϊμαράκη, πάνω σε θέματα διαχείρισης πόρων και ανθρώπινου δυναμικού καθώς και για την κατάρτιση του προϋπολογισμού του ΥΠΕΘΑ αλλά και για θέματα στρατιωτικής και τεχνολογικής υποστήριξης των ενόπλων δυνάμεων.
Από τα φοιτητικά του χρόνια κιόλας, ο Πελοπίδας Καλλίρης ασχολήθηκε με το χώρο του συνδικαλισμού. Εξελέγη Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Σωματείου Επιστημονικού Προσωπικού της Ολυμπιακής Αεροπορίας, καθώς και μέλος του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Έχει υπάρξει επίσης εκλεγμένο μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και μέλος του Προεδρείου της.

Ο Πελοπίδας Καλλίρης ήταν υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στην Κόρινθο, ενώ ως οικονομολόγος από το 2005 είναι εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, ενώ το Μάιο του 2008 ορίστηκε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του, θέση στην οποία επανεκλέχθηκε το 2011.
Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Είναι εκλεγμένο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οικονομικής Κοινωνικής Επιτροπής.



ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΧΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ" ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Γ. ΔΕΔΕ

Εμφάνιση διακήρυξη αρχών και στόχων.jpg
                                                                                                                                                                                                                                               
Την παρουσίαση της διακήρυξης αρχών του συνδυασμού του για τις Περιφερειακές Εκλογές παρουσίασε στα Μέσα Ενημέρωσης της περιφέρειας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Δέδες, το μεσημέρι της Παρασκευής, στην Τρίπολη. Ο κ. Δέδες συνοδευόταν από την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Μαριλένα Σούκουλη και τους στενούς συνεργάτες του Ανδρέα Πουλά, Γιώργο Πουλοκέφαλο και Παναγιώτη Αλευρά. Στο προοίμιο της παρουσίασης ο υποψήφιος περιφερειάρχης αποκάλυψε και το όνομα του συνδυασμού, που θα είναι «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ».

Το πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου τη Μεγάλη Εβδομάδα


Από τη Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου ανακοινώθηκε το πρόγραμμα Χοροστασιών και Λειτουργιών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, κατά την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα και Εβδομάδα της Διακαινισίμου από 12 έως και 27 Απριλίου 2014.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης την Μεγάλη Πέμπτη 17/4 (πρωί) θα τελέσει την Θεία Λειτουργία εις το Ιερόν Μετόχιον Αγίου Γερασίμου, της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Ζαχόλης., στα Μεντουριάνικα, ενώ την Τρίτη Διακαινισίμου 22/4 , (19:00)  θα τελέσει τον Εσπερινό  εις τον πανηγυρίζοντα Ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ζαχόλης.


Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη Κορίνθου τη Μεγάλη Εβδομάδα:

Η ΑΡΧΑΙΑ ΠΕΛΛΗΝΗ.


 Γράφει η ΣΩΤΗΡΙΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

 . ..οἵ θ' Ὑπερησίην τε καὶ αἰπεινὴν Γονόεσσαν Πελλήνην τ' εἶχον ἠδ' Αἴγιον ἀμφενέμοντο Αἰγιαλόν τ' ἀνὰ πάντα καὶ ἀμφ' Ἑλίκην εὐρεῖαν,τῶν ἑκατὸν νηῶν ἦρχε κρείων Ἀγαμέμνων Ἀτρεΐδης•...Ομήρου Ιλιάδα Β΄ 573-577.

Η Πελλήνη ,κτισμένη σε επιβλητικό ύψωμα το οποίο ανείκει στην οροσειρά της Ζήρειας, απείχε σύμφωνα με τον Παυσανία, 60 στάδια από την Αιγείρα και 60 στάδια απο τη θάλασσα και βρίσκοταν ανάμεσα στους ποταμούς Κριό και Σύθα.
Είχε ιδρυθεί από Πρωτοέλληνες Αιγειαλείς, αργότερα κατοικήθηκε από Ίωνες, Αχαιούς και Δωριείς ενώ ήταν σύμμαχος των Κορινθίων.Το όνομα της το οφείλει στον Γίγαντα Πάλλας ή κατά άλλους, από τον Πέλληνα απο το Άργος. Μαζί με την Γοννόεσσα και την Υπερησία ,συμμετείχε με εκατό πλοία στον Τρωϊκό πόλεμο στο πλευρό του Αγαμέμνονα , ενώ παλαιότερα δύο ανδρες της έλαβαν μέρος στην Αργοναυτική Εκστρατεία. Η Πελλήνη επίσης ήταν γνωστή για το πλήθος των Ολυμπιονικών της .
Σύμφωνα με τον Παυσανία (VII,27, 1-12), στο δρόμο προς την Πελλήνη υπήρχε άγαλμα του Δολίου Ερμή και ιερό της Αθηνάς, μέσα στο οποίο βρίσκοταν χρυσελεφάντινο άγαλμα της θεάς, το οποίο κατά τους Πελληνείς το είχε φτιάξει ο Φειδίας. Αυτό απεικονίζεται επίσης και σε νομίσματα της πόλης. Πάνω από το ναό της Αθηνάς υπήρχε άλσος της Σώτειρας Αρτέμιδος, περιφραγμένο με τείχος.
Στην πόλη υπήρχαν επίσηςτο ιερό του Λαμπτήρος Διονύσου, το ιερό του Θεόξενου Απόλλωνα και της Ειλειθυίας.Στα Θεοξένια, ιερή γιορτή προς τιμη του Απόλλωνα γίνονταν και αθλητικοί αγώνες . 
Στην Πελλήνη λάμβαναν χώρα οι ονομαστές Βακχικές εορτές οι οποίες περιελάμβαναν και νυχτερινές λαμπαδηδρομίες μεσα στα αμπελια και την πόλη από βακχικούς θιάσους προς τιμήν του Λαμπτήρος Διονύσου, ενώ παντού υπήρχαν πυθάρια με κρασί για τους συμμετέχοντες.

Η Κυλλήνη, το βουνό της Πελλήνης συνδέθηκε με το θεό Ερμή και οι βουνοπλαγιές της αποτελούσαν λημέρια θεών και νυμφών. Τα αμπέλια, η κτηνοτροφία, οι περίφημες αδιάβροχες κατασκευασμένες από κατσικίσιο μαλλί χλαίνες της Πελλήνης, τις οποίες έδιδαν ως έπαθλο στους ολυμπιονίκες καθώς και η πορφύρα, το κόκκινο χρώμα το οποίο έβγαζαν από ένα συγκεκριμένο είδος κοχλιού, επέφεραν μεγάλο πλούτο στην πόλη, η οποία είχε και δικό της νόμισμα .Λιμάνι της πόλης ήταν οι Αριστοναύτες το σημερινό Ξυλόκαστρο μέσω του οποίου γίνοταν και το εμπόριο των χλαινών του κρασιού , του λαδιού και της πορφύρας. Στο Μυσαίον ( Κάτω Τρίκαλα), πλησίον πηγής υπήρχε Ασκληπιείο ,οπου συνέρεε πλήθος κόσμου για θεραπεία. Εκεί γίνονταν επίσης εορτές προς τιμήν της Δήμητρας παρόμοιες με τα Θεσμοφόρια..
Οι ανασκαφές στην περιοχή της Ζούγρας από τον Ορλάνδο (1931-1932) επέτρεψε την ταύτιση της θέσης αυτής με την Πελλήνη, με βάση κυρίως τα επιγραφικά ευρήματα. Η ανασκαφή προσδιόρισετην αρχαία πόλη στο ύψωμα Τσέρκοβα.

ΣΩΤΗΡΙΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
 facebook.com

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΠΡΟΕΔΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΘΟΔΩΡΟΥ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Πρόεδρος της Δράσης Θόδωρος Σκυλακάκης, επισκέφθηκε σήμερα το Ναύπλιο και το Άργος, στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιεί ανά την Επικράτεια, εν όψει των Ευρωεκλογών του Μαϊου.
Ο κ. Σκυλακάκης,  οποίος μαζί με στελέχη του κόμματος και εθελοντές, συνομίλησε με πολίτες από όλους τους επαγγελματικούς χώρους, φορείς των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας καθώς και φίλους και υποστηρικτές του κόμματος, ενώ παραχώρησε συνεντεύξεις και δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, μεταφέροντας το μήνυμα της Δράσης, που συνοψίζεται σε:
  • "Λιγότεροι φόροι - Μικρότερο κράτος"
  • Είναι ώρα να εκφραστούν επιτέλους πολιτικά και οι παραγωγικοί Έλληνες.
  • Το πραγματικό δίλημμα ευρωεκλογών δεν είναι Μνημόνιο -Αντιμνημόνιο, αλλά αν θα επιβιώσει το πελατειακό κράτος ή η παραγωγική Ελλάδα.
  • Και για τα δύο δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα σήμερα, με αγορές ή χωρίς για να συντηρηθούν.
Αύριο, Σάββατο 12 Απριλίου,  ο Πρόεδρος της Δράσης θα περιοδεύσει στην Πάτρα.

«Οι χειρότεροι είναι έμπλεοι παθιασμένης εντάσεως» Γέιτς

Άρθρο του Δημήτρη Τσιγκούνη

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhZ-jll12uGOJ7KmQp8TrpJVqRhKnzHWS6YxjiDMapN8p3-AKeUzVd5x-tkH9MTvK4_eoqXsQkgbfW4AtQ2aueGklCCQ7ec2Yz6QBzE3dK-VBaJua-7vsF1EvzY_d67YThr1gR9THMGGSc/s1600/%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%A1%CE%A4%CE%97%CE%A3%CE%97+2014-03-13+%CE%A4%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B7%CF%82+%CE%A7%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE+%CE%A4%CF%83%CE%B9%CE%B3.jpgΣτην εφημερίδα «Θεσσαλία», της 24/3/2014 και σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Κλαυσίγελος για την Νέα Δημοκρατία στον Βόλο» αναφέρεται χαρακτηριστικά: «…Έντονη όμως ήταν η κριτική που ασκήθηκε για τις διαδικασίες επιλογής υποψηφίων (σημ. δημάρχου Βόλου με στήριξη Ν.Δ.) για να δοθεί η απάντηση ότι παντού το κόμμα λειτούργησε με τον ίδιο τρόπο, δίνοντας δηλαδή χρίσματα η κεντρική διοίκηση χωρίς να έχει προηγηθεί ψηφοφορία για την ανάδειξη των υποψηφίων…».
Το κόμμα δεν λειτούργησε και δεν λειτουργεί και αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Λειτουργούν μερικά τηλέφωνα και οι αρμόδιοι παραδέχονται πως οι αποφάσεις τους γίνονται κατόπιν υποδείξεων του Σαμαρά. Έτσι καταλήξαμε και στην Πελοπόννησο να μην υπάρχει υποψήφιος περιφερειάρχης που να αναδειχθεί από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Τα τηλεφωνήματα όμως και οι παρασκηνιακές επαφές για πολύ καιρό άφηναν ανοικτό το παράθυρο στον Τατούλη, αποκοιμίζοντας όσους ήλπιζαν πως υπάρχει πιθανότητα το κόμμα να λειτουργήσει σύμφωνα με τις ιδρυτικές αρχές του.

32η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Εμφάνιση ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-32η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ-2014.jpg

Κρίσεις Αστυνομικών Διευθυντών Ελληνικής Αστυνομίας

Μετά την κρίση των Ταξιάρχων συνεχίστηκαν οι κρίσεις των Αστυνομικών Διευθυντών της Ελληνικής Αστυνομίας από το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος, υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημήτριου Τσακνάκη και των Αντιστρατήγων του Σώματος Σπυρίδωνα Παπασπύρου και Κωνσταντίνου Τσουβάλα.

Κρίθηκαν προακτέοι στο βαθμό του Ταξιάρχου, για κάλυψη... κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού, οι κατωτέρω σαράντα πέντε (45) Αστυνομικοί Διευθυντές Γενικών Καθηκόντων και ένας (1) Ειδικών Καθηκόντων – Υγειονομικός:

Πώς ένα μνημόνιο έφερε τον Χίτλερ

Τέτοιες σκηνές, με βετεράνους του πολέμου να ζητιανεύουν, βοήθησαν τον Χίτλερ να ανεβεί στην εξουσία. «Το περήφανο γερμανικό έθνος, που οι ξένοι το υποτιμούν, θα πάρει την εκδίκησή του»

ΑΣΤΕΓΟΙ, ΡΑΚΕΝΔΥΤΟΙ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

enet.gr

Ενα μνημόνιο, το Σχέδιο Γιανγκ -που προέβλεπε μείωση μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, περιορισμό των κρατικών εξόδων, αύξηση του φόρου εισοδήματος, ελάττωση του φόρου περιουσίας- θα φέρει τον Αδόλφο Χίτλερ και τους ναζί κοντά στην εξουσία, το 1933, στη χρεοκοπημένη Γερμανία.
Τέτοιες σκηνές, με βετεράνους του πολέμου να ζητιανεύουν, βοήθησαν τον Χίτλερ να ανεβεί στην εξουσία. «Το περήφανο γερμανικό έθνος, που οι ξένοι το υποτιμούν, θα πάρει την εκδίκησή του» Η πρώτη εμφάνιση του Χίτλερ στο Βερολίνο σε ένα γήπεδο, στις 16 Νοεμβρίου του 1928, άρχισε νωρίτερα από την ώρα που είχε ανακοινωθεί. Ο χώρος ήταν ήδη ασφυκτικά γεμάτος. Η εφημερίδα «Φρανκφούρτερ Τσάιτουγκ» θα γράψει πως «ο λόγος του Χίτλερ ήταν εντυπωσιακά κακός, ο ενθουσιασμός εξατμίστηκε γρήγορα, η απογοήτευση άγγιξε τα όρια του οίκτου».
Το κράτος δεν έχει να πληρώσει τους μισθούς. Την Πρωτομαγιά του 1929, μια διαδήλωση με οδοφράγματα τελειώνει με τριάντα νεκρούς. Το κραχ στις ΗΠΑ, τη «Μαύρη Πέμπτη» της 24ης Οκτωβρίου 1929, προκαλεί ζημιές δισ., καταστροφή και αυτοκτονίες χρηματιστών. Πολλοί λένε, έφταιξε ο καιρός. Στις δυτικές πόλεις είχε χιόνι.
Στην φωτογραφία, ο πρόεδρος Χίντενμπουργκ με τον, καγκελάριο πια, Χίτλερ, τον Ιανουάριο του 1933 Τον Δεκέμβριο, οι ναζί αυξάνουν τη δύναμή τους στο κρατίδιο της Θουριγγίας από 4,6% στο 11,3% και βγάζουν έναν υπουργό. Το κόμμα αρνείται το «Σχέδιο Γιανγκ». Είναι η εποχή που πολλοί επιστήμονες λένε πως βρήκαν την εξήγηση για τη γέννηση του σύμπαντος. Ολα ξεκίνησαν από ένα γιγαντιαίο «Μπανκ».
 
Στην φωτογραφία, ο πρόεδρος Χίντενμπουργκ με τον, καγκελάριο πια, Χίτλερ, τον Ιανουάριο του 1933  

Προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κόρινθο

  http://www.aftodioikisi.gr/mediafiles/2014/02/SYRIZA12.jpg
Aνοιχτή προεκλογική εκδήλωση  διοργανώνει. o ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας,το Σάββατο, 12 Απριλίου 2014, στις 7.00΄ στον πεζόδρομο της Πυλαρινού (διασταύρωση με Κολοκοτρώνη).
Ομιλητής στη συγκέντρωση της Κορίνθου θα είναι ο  ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,   Νίκος Χουντής,
ενώ χαιρετίσμό θα απευθήνουν ο  Υποψήφιος Περιφερειάρχης του συνδυασμούς «Πελοπόννησος Πρώτα», Οδυσσέας Βουδούρης, καθώς και ο  Υποψήφιος Δήμαρχος Κορινθίων, επικεφαλής της παράταξης «Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών για την Ανατροπή στο Δήμο Κορινθίων» Παναγιώτης Ψηλογιαννόπουλος/

Προσγειώθηκε στην Αθήνα η Μέρκελ

Στον απόηχο της επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές μετά από τέσσερα χρόνια, της επιτυχούς έκδοσης του πενταετούς ομολόγου αλλά και της τρομοκρατικής επίθεσης στο κέντρο της Αθήνας με παγιδευμένο αυτοκίνητο, η Άνγκελα Μέρκελ έφτασε λίγο μετά τις 14.30 το μεσημέρι για μια επίσκεψη – αστραπή, τη δεύτερη από τον Ιούνιο του 2012 όταν ανέλαβε η κυβέρνηση συνεργασίας τα ηνία της χώρας. έφτασε στην Αθήνα η Ανγκελα Μέρκελ, την οποία υποδέχτηκε ο Αντώνης Σαμαράς στο «Ελ. Βενιζέλος».
Στις 15:15 η κα Μέρκελ μαζί με τον Πρωθυπουργό . στο το Χίλτον, θα συμμετάσχουν σε φόρουμ με νέους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε καινοτόμους τομείς.
Στις 16.20 οι δύο πρωθυπουργοί θα συναντηθούν με εκπροσώπους θεσμικών φορέων και εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Στις 17.30 το απόγευμα η Γερμανίδα Καγκελάριος θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την επίσημη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά και μετά θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους ελληνικών και ξένων ΜΜΕ. Το βράδυ και πριν αναχωρήσει η Γερμανίδα καγκελάριος  θα παραθέσει επίσημο γεύμα ο Πρωθυπουργός.
Όσον αφορά το τι περιμένει η κυβέρνηση απ’ αυτήν την επίσκεψη, ουσιαστικά στο Μαξίμου περιμένουν από την Μέρκελ να μιλήσει με καλά λόγια για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας, μετά και την έξοδο στην αγορά. Παράλληλα, θα εγκαινιάσει θα εγκαινιάσει το ταμείο ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ αναμένεται να αναφερθεί και σε κοινές δράσεις Ελλήνων και Γερμανών επιχειρηματιών..
Από τη μια η εμπροσθοβαρής επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος, που αναμένεται να πιστοποιηθεί από τη Eurostat στις 23 Απριλίου και από την άλλη η ψήφος εμπιστοσύνης των διεθνών αγορών προς την ελληνική οικονομία μετά την πρώτη δοκιμαστική έξοδο της Αθήνας στις αγορές, γεμίζει με αισιοδοξία την ελληνική κυβέρνηση και προοιωνίζεται ακόμη καλύτερες πολιτικές και οικονομικές ημέρες.
Η επίσκεψη Μέρκελ συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, καθώς μάλιστα συνδυάζεται με την υπερκάλυψη του στόχου του δανεισμού, εκτιμούν πολιτικοί παρατηρητές. 
 Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να υπογραμμίσει στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση του με την Άνγελα Μέρκελ ότι επ’ ουδενί λόγω δεν χαλαρώνει η κυβέρνηση και δεν αναστέλλεται η προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης και εφαρμογής των απαραίτητων μεταρρυθμιστικών αλλαγών, ωστόσο, θα επαναλάβει ότι πλέον και οι εταίροι μας οφείλουν να υλοποιήσουν το δικό τους σκέλος της συμφωνίας, παραπέμποντας ευθέως στη συζήτηση περί βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. 

Ποιος κρύβεται πίσω από τον Σταύρο Θεοδωράκη;


Ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντά
arouraios.gr

Κυκλοφορούν ανάμεσά μας

tsirko

Κυκλοφορούν ανάμεσά μας, λαμπεροί με χαμόγελα αισιοδοξίας, ανανεωμένοι και γεμάτοι υποσχέσεις, υποψήφιοι για δημόσια αξιώματα, που πήραν το θάρρος να εκτεθούν, παρότι το παρελθόν τους θα ήθελαν οι ίδιοι και το περιβάλλον τους, να θαφτεί  σε αιώνια αμνησία.

Δεκάδες υποψηφιότητες  για τις εκλογές της τοπική Αυτοδιοίκησης βγαίνουν στο φως της  δημοσιότητας  καθημερινά, ωστόσο αυτό αποτελεί ένα σημάδι ότι η εκλογική αναμέτρηση θα έχει έντονο ενδιαφέρον με τα πολυπληθή επιτελεία που έχουν ξεχυθεί στον καθημερινό αγώνα της προσέλκυσης ψηφοφόρων.

Έντονο ενδιαφέρον για τους επικεφαλής των συνδυασμών αποτελούν επώνυμα πρόσωπα και προβεβλημένα σε δημόσια θέα. Ωστόσο αυτό δείχνει να εμπεριέχει μεγάλο κίνδυνο όταν τo παρελθόν των υποψηφίων, τεχνηέντως παραβλέπεται ακόμα και αν είναι ιδιαίτερα βεβαρημένο.

Οι επικεφαλής υποψήφιοι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες όπως επίσης και οι υποψήφιοι για την Ευρωβουλή έχουν περιέλθει σε μία δίνη που όπως φαίνεται θα αποβεί μπούμερανγκ μετά την διεξαγωγή των εκλογών εάν και εφόσον καταφέρουν να εκλεγούν  σε θέσεις κλειδιά πρόσωπα που έχουν απασχολήσει την δημοσιότητα με αρνητικές πράξεις τους. 

Ιδιαίτερη ευθύνη πάνω σε αυτό έχουν τα κομματικά επιτελεία και λιγότερο οι ανεξάρτητοι συνδυασμοί καθώς δεν νοείται σε επιτελεία όπως στα οργανωμένα μεγάλα αστικά κόμματα να δίνουν δικαίωμα σε υποψήφιους που έχουν προβεί σε έκνομες πράξεις  ή έχουν απασχολήσει την δημοσιότητα αρνητικά ακόμα και με προκλητικές δημόσιες παρεμβάσεις.

Οι πολίτες θα πρέπει να σταθμίζουν τον βίο και την προσφορά των υποψηφίων στη δημόσια ζωή, καθώς και η δημοσιογραφία έχει την ηθική υποχρέωση να φωτίσει όλες τις πτυχές των υποψηφιοτήτων, πριν οι πολίτες ψηφίσουν οποιονδήποτε υποψήφιο που απλά έχει ένα ωραίο χαμόγελο με πολλές υποσχέσεις.


Γράφει η Ανθή Λαμπροπούλου
για το www.news4all.gr

Ευρωβουλευτής Νίκη Τζαβέλα «Καμαρώνω την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη»



Εμφάνιση P1020278.JPG 

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρωτοπορεί και κινείται καλύτερα από κάθε άλλη Περιφέρεια της χώρας και η δουλειά που γίνεται είναι εξαιρετική, κρίνοντας από την εμπειρία μου στην Ευρωβουλή» δήλωσε η Ευρωβουλευτής κα Νίκη Τζαβέλα κατά τη συνάντησή της με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014, παρουσία της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη κας Κωνσταντίνας Νικολάκου.
Η Ευρωβουλευτής κα Τζαβέλα δήλωσε χαρακτηριστικά «καμαρώνω την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη, γιατί προκύπτει ως απόρροια του έργου τους ότι η Ελλάδα πάει μπροστά. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου κάνει έργο τολμηρό και πρωτοπόρο, όπως με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και αυτό περιμένουμε από τον κ. Τατούλη».
Αναφερόμενη στις Ευρωεκλογές η κα Τζαβέλα σημείωσε ότι το διακύβευμά τους είναι τι Ευρώπη θέλουμε, ώστε να δημιουργηθεί μια πραγματικά ενωμένη Ευρώπη, και πρόσθεσε ότι το μέλλον της Ελλάδας συναρτάται άμεσα με το μέλλον της Ευρώπης «γι’ αυτό πρέπει να επιλέξουμε ανθρώπους ικανούς, πέρα και πάνω από κόμματα».
 Εμφάνιση P1020267.JPG
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτήρισε την κα Τζαβέλα «σύμμαχο στην εξωστρεφή μας πολιτική, αλλά και στη νέα σύνθεση της Ευρωβουλής που θα υποστηρίξει τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη νέα προγραμματική περίοδο». 
Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε την κα Τζαβέλα για την εξέλιξη του διαγωνισμού για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων και για το γεγονός ότι η ολοκλήρωσή του σε διάστημα 2,5 χρόνων αποτελεί ευρωπαϊκό ρεκόρ, όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι τα 6 χρόνια, αλλά και για τη σύσταση του Ταμείου Στήριξης της Επιχειρηματικότητας, το οποίο θα υπακούει στη λογική των μικρών επενδύσεων με γρήγορες αποδόσεις για την ανάκαμψη της οικονομίας.
«Βαθιά μας πίστη είναι η άποψη ότι μόνο μέσα από τη δημοκρατία θα αντιμετωπιστεί η κρίση» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και τόνισε «Δημοκρατία ή τα άκρα, είναι το πολιτικό διακύβευμα αυτή τη στιγμή στη χώρα, στο οποίο είμαι σίγουρος ότι θα επικρατήσει η ωριμότητα των πολιτών».

H ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ Αναφορικά με την εξαγγελία 20.000 νέων θέσεων εργασίας εκ μέρους του Π. Τατούλη [10/04/2014]



Δελτίο Τύπου:
Παρακολουθήσαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις προγραμματικές δηλώσεις της περασμένης Δευτέρας του νυν Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κου Πέτρου Τατούλη και τις οποίες δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστες.

Καταρχήν στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί … και δη ο ίδιος ο «κρεμασμένος»!!

Ο κος Τατούλης έκανε λόγο για 20.000 νέες θέσεις εργασίας στο πρόγραμμά του όταν, επί της θητείας του ως Περιφερειάρχης, η ανεργία αυξήθηκε, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κατά 122% τη στιγμή που σε όλη την επικράτεια η μέση τιμή αύξησης ήταν στο 70%.

Πώς λοιπόν ο κος Τατούλης κάνει λόγο για νέες θέσεις εργασίας όταν ο ίδιος είναι ο πρωταίτιος του εργασιακού μεσαίωνα στην Πελοπόννησο.

Και να μην ξεχνάμε ότι την περασμένη Κυριακή ο κος Τατούλης, εμφανιζόμενος στο Mega Channel, σε ερώτηση δημοσιογράφου δήλωσε ξεκάθαρα ότι το Πολυνομοσχέδιο λύνει προβλήματα της κτηνοτροφίας, όταν είναι γνωστό τοις πάσι και βάσει των έντονων διαμαρτυριών των κτηνοτρόφων ότι οδηγεί ευθέως σε ενίσχυση των καρτέλ και ισοπεδώνει την ελληνική κτηνοτροφική παραγωγή.

Συνιστούμε λοιπόν στον κο Τατούλη να αποφύγει τα πυροτεχνήματα διότι αυτά που εκείνος θέλει επισταμένως να ξεχάσει, ο λαός τα θυμάται. Και ο λαός από φρούδες ελπίδες και εξαγγελίες δημοσίων έργων 30 μέρες προ των εκλογών έχει χορτάσει.

Ο λαός της Πελοποννήσου αλλά και ολόκληρης της χώρας είναι πολιτικά ώριμος για να ξεχωρίζει τις καλλικέλαδες πολιτικές κορώνες, τις παλαιοκομματικές δηλαδή πρακτικές του κου Τατούλη.



ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ

Μετά τις αγορές η… ώρα της Μέρκελ

merkel1000
Σήμερα το μεσημέρι φτάνει στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ, σε ένα ταξίδι – αστραπή, καθώς η Γερμανίδα Καγκελάριο θα αναχωρήσει από τη χώρα μας μετά τις 20.00 το βράδυ.
Όπως είναι φυσικό η Αθήνα θα αποτελέσει φρούριο, καθώς θα απαγορευτούν  οι συγκεντρώσεις από το πρωί μέχρι και το βράδυ που θα φύγει η κα Μέρκελ, ενώ γενικά αρκετή ταλαιπωρία περιμένει και τους οδηγούς που θα κινηθούν σε συγκεκριμένους δρόμους.
Στις 15:15 η κα Μέρκελ μαζί με τον Πρωθυπουργό θα συμμετάσχουν σε φόρουμ με νέους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε καινοτόμους τομείς. Στις 16.20 οι δύο πρωθυπουργοί θα συναντηθούν με εκπροσώπους θεσμικών φορέων και εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Στις 17.30 το απόγευμα η Γερμανίδα Καγκελάριος θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την επίσημη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά και μετά θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους ελληνικών και ξένων ΜΜΕ. Το βράδυ και πριν αναχωρήσει η Γερμανίδα καγκελάριος  θα παραθέσει επίσημο γεύμα ο Πρωθυπουργός.
Όσον αφορά το τι περιμένει η κυβέρνηση απ’ αυτήν την επίσκεψη, ουσιαστικά στο Μαξίμου περιμένουν από την Μέρκελ να μιλήσει με καλά λόγια για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας, μετά και την έξοδο στην αγορά. Παράλληλα, θα εγκαινιάσει θα εγκαινιάσει το ταμείο ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ αναμένεται να αναφερθεί και σε κοινές δράσεις Ελλήνων και Γερμανών επιχειρηματιών.

ysterografa.gr

Ξεκινά η εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων (εγκύκλιος)

Το πράσινο φως για την  άμεση έναρξη εφαρμογής του νέου συστήματος αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, δίνει με εγκύκλιό του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Με την εγκύκλιο δίνεται προθεσμία έως τις 28 Απριλίου στις αρμόδιες υπηρεσίες σε υπουργεία, δήμους και νομικά πρόσωπα να ολοκληρώσουν τις εκθέσεις τους.
Το σύστημα προβλέπει ότι το 25% βαθμολογείται με 9- 10 βαθμούς, το 60% με 7- 8 βαθμούς και το 15% με 1-6 βαθμούς, ενώ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει επισημάνει με έμφαση ότι όσοι βαθμολογούνται με την κατώτερη βαθμολογία δεν οδηγούνται σε διαθεσιμότητα, καθώς αυτή τελείωσε, ούτε απολύονται.
Το υπουργείο, με την εγκύκλιο, καλεί άμεσα τις υπηρεσίες να καταγράψουν το προσωπικό και να επιμερίσουν τα ποσοστά της κλίμακας βαθμολόγησης για τους υπαλλήλους, ενώ δίδονται και υποδείγματα ώστε να διευκολυνθεί το έργο της αξιολόγησης.
Με βάση τις μεταβατικές διατάξεις του ν. 4250/2014, τίθενται αποκλειστικές προθεσμίες εντός των οποίων οφείλουν οι αρμόδιοι να έχουν συντάξει τις εκθέσεις αξιολόγησης του 2013, για τους υπαλλήλους. Ειδικότερα, με βάση ότι ο νόμος δημοσιεύτηκε στις 26 Μαρτίου του 2014, οι προθεσμίες διαμορφώνονται ως εξής:
- Έως 28 Απριλίου του 2014, έκδοση της απόφασης επιμερισμού ποσοστών.
- Έως 13 Μαΐου του 2014, σύνταξη της έκθεσης από τον αξιολογούμενο.
- Έως 28 Μαΐου του 2014, σύνταξη της εισήγησης από τον εισηγητή.
- Έως 30 Ιουνίου του 2014, σύνταξη των εκθέσεων αξιολόγησης από τον αξιολογητή.
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 

aftodioikisi.gr

«Πράσινο» στις μετακινήσεις δημοτικών υπαλλήλων για υπηρεσιακές ανάγκες

«Πράσινο» φως στις μετακινήσεις δημοτικών υπαλλήλων «από δήμο σε νομικά πρόσωπα ή ιδρύματα του ίδιου δήμου, ή σε σύνδεσμο στον οποίο συμμετέχει ο Δήμος ή και αντίστροφα», δίνει διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών με το οποίο πραγματοποιούνται αλλαγές στον «Καλλικράτη». Στο νομοσχέδιο το οποίο ψηφίσθηκε χθες από τη Βουλή περιέχεται διάταξη (άρθρο 16) με την οποία δίνεται η δυνατότητα με απόφαση του δημάρχου και μετά από αίτημα του φορέα υποδοχής  για τη διάθεση υπαλλήλων προκειμένου να καλυφθούν υπηρεσιακές ανάγκες «για χρονικό διάστημα έως δύο (2) έτη, που μπορεί να παραταθεί για δύο (2) ακόμα έτη εφόσον υφίσταται υπηρεσιακή ανάγκη». Από τις μετακινήσεις αυτές «εξαιρείται το προσωπικό διεκπεραίωσης υποθέσεων πολιτών των ΚΕΠ το οποίο μπορεί να μετακινείται με την ίδια διαδικασία σε αντίστοιχη υπηρεσία (ΚΕΠ) εντός του ίδιου δήμου και διέπεται από τις διατάξεις της παρ. 19 του α.12 το ν. 4071/2012».
Να σημειωθεί ότι η αρχική διάταξη την οποία και δημοσιεύει η aftodioikisi.gr, που τροποποίησε ο υπουργός Εσωτερικών μετά από παρέμβαση του γραμματέα της Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Αναγνωστάκη, προέβλεπε ότι η μετακίνηση του υπαλλήλου μπορεί να γίνει για 5+5 έτη.


TO ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Απονομή των βραβείων 6ο Αριστείον ελαιολάδου 2014

Απονομή των βραβείων 6ο Αριστείον ελαιολάδου 2014
* - * ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ * - *

Σας περιμένουμε στο ξενοδοχείο Hilton-Αθήνα
Παρασκευή 11 Απριλίου
αίθουσα Εσπερίδες, 19:00

Olive oil Awards 2014




Ντόρα: Η ΝΔ δεν χωράει φασιστοειδή

dora08070801141855528347
Η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον ΣΚΑΪ χαρακτήρισε ως ατυχέστατη την περίπτωση Μπαλτάκου και ξεκαθάρισε πως η Νέα Δημοκρατία δεν είχε ποτέ συνομιλίες με την άκρα Δεξιά και τη Χρυσή Αυγή.
«Η υπόθεση Μπαλτάκου θόλωνε, για να μην πω σκιάζε τη ΝΔ. Η ΝΔ δεν ήταν ποτέ και δεν είναι κόμμα που είχε συνομιλίες με την άκρα δεξιά και τη Χρυσή Αυγή. Το 1974 έκανε το διαχωρισμό ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Η ΝΔ δε χωράει φασιστοειδή», τόνισε χαρακτηριστικά η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.
Η κα Μπακογιάννη χαρακτήρισε ως εξαιρετική τη δουλειά του Γιάννη Στουρνάρα για να βγει η χώρα στις αγορές, ενώ επεσήμανε ότι  η χώρα μας πρέπει να αποκτήσει νέο φορολογικό, αντικειμενικό και πραγματικό για να πατάξει πλήρως τη φοροδιαφυγή.
Ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές και συμφώνησε με την κριτική της Μαριέττας Γιαννάκου για τη σταυροδοσία, λέγοντας ότι και εκείνη είναι επιφυλακτική για τον σταυρό. Όπως εξήγησε, πως θα αναμετρηθεί ένας νέος, λαμπρός επιστήμονας με ένα ήδη γνωστό πολιτικό πρόσωπο και επεσήμανε την ευθύνη του αρχηγού του εκάστοτε κόμματος.
Ασκώντας κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι τη στεναχωρεί πολύ η στάση του σημειώνοντας «δεν μπορεί ένας άνθρωπος στην ηλικία του κ. Τσίπρα να επιχειρηματολογεί με τακτικές της δεκαετείς του 60», συμπληρώνοντας «δεν μπορείς να κανείς το άσπρο – μαύρο».
Αναφορικά με τη σημερινή επίσκεψη της Μέρκελ είπε ότι  «περιμένω απο την κα.Μέρκελ – και μας το χρωστάει – να αναγγείλει συγκεκριμένα προγράμματα χρηματοδότησης επιχειρήσεων».

υτερογραφα

Kάλαντα Λαζάρου από Χορωδία Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής του Ηλία Γιουρούκου.

Γιουρούκος Ηλίας.. Πέρασε κι' όλας ένας χρόνος !!! .... & <ήρθ' ο Λάζαρος - ήρθαν τα βάγια, ήρθε η Κυριακή που τρών' τα ψάρια ... > !!! ,, ΚΑΛΑΝΤΑ από τη Χορωδία μας... & τους οργανοπαίκτες.. Μαν. Καρπάθιο (κανονακι) ,, Μαν. Κότορο (βιολί) ,, Θ. Κουελή (κοντραμπάσο) ,, Β. Οικονόμου (κρουστά) ... Να είματε καλά !



Συγγνώμη, αλλά χωρίς φυτείες κόκας πού θα βρούμε θέσεις εργασίας;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές συνοδεύεται από την Τετάρτη από μια θλιβερή συγχορδία θρήνου και οιμωγών.
Οι ίδιοι άνθρωποι που διακηρύσσουν την ανάγκη να απαλλαγεί η χώρα από τους «δυνάστες δανειστές», επιστρατεύουν τώρα τα πιο απίθανα επιχειρήματα και υποβάλλουν τις πιο ανόητες ερωτήσεις, προκειμένου να «εξηγήσουν» γιατί έπρεπε να παραμείνουμε εγκλωβισμένοι στον δανεισμό εντός μνημονίου και όχι να επιστρέψουμε στο διεθνές σύστημα δανεισμού.
Το τι ακούγεται, δεν περιγράφεται:
Ότι πρόκειται για την πιο ακριβή προεκλογική καμπάνια κόμματος – υπονοώντας πως στις αγορές βγήκαμε επειδή έχουμε ευρωεκλογές και εκλέγουμε περιφερειάρχες και δημάρχους και επομένως οι… φιλάνθρωπες και φιλελληνικές «αγορές» έλαβαν υπόψη τους τις προεκλογικές ανάγκες μας, αποφασίζοντας να μας ανοίξουν την αγκαλιά τους.

Η ΝΔ κατεβαίνει στις ευρωεκλογές με «μόνη» υποψήφια τη Ρόδη Κράτσα;


kratsa-mega
Η κα Κράτσα έχει αυτοανακηρυχτεί με τη σύμφωνη γνώμη του κόμματός της, ως υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ. Και ως τέτοια εμφανίζεται στα κανάλια.
Οι υπόλοιποι 40 και κάτι της λίστας …αγνοούνται. Εκτός από αυτούς (βλ. Κρανιδιώτης) που μπαίνουν και βγαίνουν από την ακόμη άγνωστη λίστα, ανάλογα με την επικαιρότητα.

Συσκευή φορτίζει το κινητό μέσα σε μόλις 30 δευτερόλεπτα (VIDEO)

Συσκευή φορτίζει το κινητό μέσα σε μόλις 30 δευτερόλεπτα (VIDEO)

Αυτό το αίσθημα πανικού που καταβάλει τους εξαρτημένους -δηλαδή σχεδόν όλους, πλέον- από το κινητό βλέποντας την μπαταρία να πνέει τα λοίσθια, θα εκλείψει σύντομα. Οταν υπάρχει μία συσκευή που λύνει το πρόβλημα μέσα σε μόλις 30 δευτερόλεπτα, ποιος ο λόγος ανησυχίας;
Κι όμως, αυτό πέτυχαν κάποιοι Ισραηλινοί. Η Enter StoreDot ισχυρίζεται ότι δημιούργησε μία νέα συσκευή φόρτισης που μπορεί να γεμίσει την μπαταρία μέσα σε 30 δευτερόλεπτα, ακόμη κι αν εκείνη βρίσκεται στο απόλυτο… μηδέν.
Η συσκευή, που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα στο Τελ Αβίβ, βασίζεται σε μικροσκοπικούς μαγνήτες, που ονομάζονται «nanodots» που επιτρέπουν αυτό το θεαματικό αποτέλεσμα. Το κακό για αυτούς που αγωνιούν να την πιάσουν στα χέρια τους, είναι πως η συσκευή βρίσκεται ακόμη στο στάδιο του πρωτότυπου, με την εταιρεία να εκτιμά ότι θα μπει σε μαζική παραγωγή το 2016, καθώς πρώτα πρέπει να την κάνει συμβατή με όλα τα smartphone.

techit.gr

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης: Πρόσκληση για συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής 15/04/2014

http://i652.photobucket.com/albums/uu245/pindos10/RAILWAYS/DSC02387.jpg
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Καλείστε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης την 15η -04-14 ημέρα Μ. Τρίτη και ώρα 12:00 μ.μ. που θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου αυτής, σύμφωνα με τα άρθρα 74 παρ.6 και 75 του Ν. 3852/2010 με θέμα:
1) Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο περί κυκλοφοριακής ρύθμισης στην περιοχή του κόμβου του Ξυλοκάστρου από την ΑΚΤΩΡ ΕΡΓΑ ΕΚΠΠΤ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΟΛΟΤΟΥΡΟΣ

Κάηκε ο παλιός σταθμός του ΟΣΕ στο Αίγιο

Κάηκε ο παλιός σταθμός του ΟΣΕ στο Αίγιο

Παρανάλωμα του πυρός έγινε χθες το μεσημέρι ο παλιός σταθμός του ΟΣΕ στην παραλία Αιγίου, ένα κτίριο που είχε κριθεί διατηρητέο και που κουβαλάει μεγάλη και πολύχρονη ιστορία, αποτελώντας αναμφισβήτητα ένα από τα ιστορικά "μνημεία" του Αιγίου.
Η φωτιά, σύμφωνα με το filodimos.gr ξέσπασε γύρω στις 3.30 το μεσημέρι στο κεντρικό κτίριο και άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που έφτασε στο σημείο και μάλιστα οι πυροσβέστες δεν δίστασαν να ανέβουν στη σκεπή για να μετριάσουν τη φωτιά. Στο κτίριο έχουν σημειωθεί αρκετές ζημιές, ενώ οι γείτονες και οι περαστικοί δεν έκρυψαν τη θλίψη τους για την καταστροφή ενός κτιρίου που έστω και εγκαταλελειμμένο τα τελευταία χρόνια, αποτελούσε μια νοσταλγική εικόνα της παραλιακής ζώνης της πόλης.
Στην κατάσβεση συμμετείχε και καλαθοφόρο όχημα του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας, μετά από αίτημα της Πυροσβεστικής προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Φιλιππόπουλο.
isthmos.gr

Τοποθετήθηκαν οι Υποστράτηγοι της Ελληνικής Αστυνομίας - Ο Υποστράτηγος Γεωργακόπουλος Βασίλειος Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου

 Οι τοποθετήσεις υποστράτηγων στην Ελληνική Αστυνομία έγινε σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο αναδιάρθρωσης του σώματος, που χωρίζεται σε επιτελείο Τάξης και επιτελείο Ασφάλειας.

Με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημήτριου Τσακνάκη, έγιναν οι τοποθετήσεις των Υποστρατήγων της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ακολούθως:
 - ΧΟΝΔΡΟΣ Βάιος, από Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ως Διευθυντής.

- ΣΟΦΙΟΣ Δημήτριος, από Κλάδο Ασφάλειας / Α.Ε.Α. στον Κλάδο Τάξης / Α.Ε.Α., ως Γενικός Επιθεωρητής Τάξης.

- ΣΑΛΑΜΑΓΚΑΣ Γεώργιος, στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπου υπηρετεί, ως Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής.

- ΤΖΟΪΤΗΣ Αλκιβιάδης, από Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας / Α.Ε.Α. στον Κλάδο Ασφάλειας / Α.Ε.Α., ως Α΄ Βοηθός Γενικού Επιθεωρητή Ασφάλειας.

- ΝΙΤΣΑΣ Γεώργιος, από Κλάδο Οργάνωσης και Ανθρωπίνου Δυναμικού / Α.Ε.Α. στον Κλάδο Ασφάλειας / Α.Ε.Α., ως Β΄ Βοηθός Γενικού Επιθεωρητή Ασφάλειας.

- ΜΙΧΑΙΡΙΝΑΣ Κωνσταντίνος, από Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στον Κλάδο Τάξης / Α.Ε.Α., ως Α΄ Βοηθός Γενικού Επιθεωρητή Τάξης.

- ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης, από Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής.

- ΤΣΟΥΚΝΑΔΗΣ Ιωακείμ, από Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης στον Κλάδο Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων / Α.Ε.Α., ως Α΄ Βοηθός Γενικού Επιθεωρητή Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων.

- ΠΑΖΑΡΛΗΣ Αθηναγόρας, από Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, ως Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής.

- ΑΛΕΙΦΕΡΗΣ Παναγιώτης, από Υπηρεσία Ασφάλειας Βουλής των Ελλήνων στην Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων Προσώπων και Ευπαθών Στόχων, ως Γενικός Διευθυντής.

- ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος, από Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, ως Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής.

- ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ Κωνσταντίνος, στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου όπου υπηρετεί, ως Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής.

- ΖΑΓΚΑΣ Δημήτριος, από Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής στον Κλάδο Τάξης / Α.Ε.Α., ως Β΄ Βοηθός Γενικού Επιθεωρητή Τάξης.

- ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Βασίλειος, από Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος / Α.Ε.Α. στην Αστυνομική Ακαδημία, ως Διοικητής.

- ΚΑΡΑΪΤΣΗΣ Γεώργιος, από Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, ως Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής.

- ΓΕΩΡΓΑΤΖΗΣ Δημήτριος, στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Αριστείδης, από Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων, ως Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής.

- ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Αθανάσιος, από Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας Επισήμων / Υπηρεσία Προστασίας Επισήμων στο Επιτελείο / Α.Ε.Α., ως Α΄ Βοηθός Προϊσταμένου Επιτελείου / Α.Ε.Α.

- ΣΟΥΓΛΙΕΡΗΣ Γεώργιος, από Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, ως Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής.

- ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗΣ Μιχαήλ, από Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, ως Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής.

- ΖΑΦΕΙΡΗΣ Πλάτωνας (Υγειονομικός), στη Διεύθυνση Υγειονομικού / Α.Ε.Α. όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.

Σπανούλης και...μέσα! Πήρε το ντέρμπι ο Ολυμπιακός

Σπανούλης και...μέσα! Πήρε το ντέρμπι ο Ολυμπιακός
Ένα απίθανο τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη μισό δευτερόλεπτο πριν το τέλος έδωσε στον Ολυμπιακό τη νίκη επί του Παναθηναϊκού (68-65), την τρίτη θέση στον όμιλο και πιθανότατα την ΤΣΣΚΑ στα πλέι-οφ. Πάνω στην Ρεάλ “πέφτει” ο Παναθηναϊκός που πλήρωσε την επιλογή του Αλβέρτη να παίξει με τον κακό Διαμαντίδη στα τελευταία λεπτά.

Κρίσεις Υποστρατήγων στην Ελληνική Αστυνομία.

Υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Δημητρίου Τσακνάκη και τη συμμετοχή των Αντιστρατήγων του Σώματος, Σπυρίδωνα Παπασπύρου και Κωνσταντίνου Τσουβάλα, συνεδρίασε το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων και έκρινε τους (21) Υποστρατήγους της Ελληνικής Αστυνομίας (-20- Γενικών Καθηκόντων και -1- Ειδικών Καθηκόντων-Υγειονομικό).

Ειδικότερα:
Έκρινε προακτέους στο βαθμό του Αντιστρατήγου, για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού, τους κατωτέρω Υποστράτηγους:
1. Εμμανουήλ ΚΑΤΡΙΑΔΑΚΗ
2. Ηλία ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ

Έκρινε διατηρητέους τους κατωτέρω Υποστράτηγους:
1. Βάιο ΧΟΝΔΡΟ
2. Δημήτριο ΣΟΦΙΟ
3. Γεώργιο ΣΑΛΑΜΑΓΚΑ
4. Αλκιβιάδη ΤΖΟΪΤΗ
5. Γεώργιο ΝΙΤΣΑ
6. Κωνσταντίνο ΜΙΧΑΙΡΙΝΑ

Έκρινε ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους, τους κατωτέρω δεκατρείς (13) Υποστρατήγους Γενικών και Ειδικών Καθηκόντων, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του Αντιστρατήγου εκτός οργανικών θέσεων, τους απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου της θέσης που κατείχαν και θα αποστρατευθούν ύστερα από τριάντα (30) ημέρες:
1. Εμμανουήλ ΠΑΡΑΒΟΛΙΔΑΚΗ
2. Βασίλειο ΧΑΛΑΤΣΗ
3. Τρύφων ΚΟΥΚΙΟ
4. Ευθύμιο ΛΥΓΙΔΑΚΗ
5. Γεώργιο ΣΑΛΑΜΟΥΡΑ
6. Χρήστο ΚΟΝΤΑΡΙΔΗ
7. Αθανάσιο ΜΑΤΣΙΚΑ
8. Αναστάσιο ΛΑΣΚΑΡΗ
9. Ευάγγελο ΒΕΝΕΤΗ
10.Παναγιώτη ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗ
11.Ηλία ΣΤΕΦΑΝΗ
12.Γεώργιο ΤΣΕΡΛΕΝΤΑΚΗ (Όριο Ηλικίας)
13.Ιωάννη ΜΟΥΣΟΥΛΗ – Υγειονομικό (Όριο Ηλικίας)

Οι κρίσεις θα συνεχιστούν με την κρίση των Ταξιάρχων Αστυνομίας.

ΜΟΥΣΙΚΗ: ΤΑ ΠΑΘΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

img2

της Ανθούλας Δανιήλ
Πλησιάζει η εβδομάδα των Παθών ή αλλιώς η Μεγάλη Εβδομάδα και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ετοιμάστηκε να συμμετάσχει με τον τρόπο του στην ανάγκη των ημερών. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν «Ένα πρόγραμμα με έργα από τρεις αιώνες μουσικής δημιουργίας». Η πολυβραβευμένη οργανίστα Ουρανία Γκάσιου ανοίγει τον κύκλο «Adagio –
Μουσικές για τις ημέρες του Πάσχα» με έργα Γιόχαν-Σεμπάστιαν Μπαχ, Λουί Βιερν, Σεζάρ Φρανκ, Τιερί Εσκές...

ΛΑΟΣ - ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ


Ο ΛΑΟΣ ανακοίνωσε τα πρώτα 25 ονόματα των υποψηφίων του ψηφοδελτίου για τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 25ης Μαΐου 2014.

1. Αβραμίδης Αναστάσιος του Ιωάννου
2. Αϊβαλιώτης Κωνσταντίνος του Ιωάννου
3. Αποστολάτος Βαΐτσης (Βάης) του Σπυρίδωνα
4. Αρμόνης Βασίλειος του Νικολάου
5. Βαρβιτσιώτη - Μανωλοπούλου Αικατερίνη του Ιωάννου
6. Γαλανόπουλος Κωνσταντίνος του Επαμεινώνδα
7. Γεωργαντζόγλου Νικόλαος του Χρήστου
8. Γεωργίου Γεώργιος του Στέργιου
9. Δέσκα Ευαγγελία του Σπυρίδωνα
10. Έλληνας Δημήτριος του Κωνσταντίνου
11. Ζερβουδάκης Θεοδόσιος του Αθανασίου
12. Μητσιούλης Δημήτρης του Ευαγγέλου
13. Μπίσκας Ιωάννης του Δημητρίου
14. Ντουκάκης Μανούσος του Ιωάννου
15. Παπαγιαννόπουλος Νικόλαος του Μιχαήλ
16. Παπαδημητρίου Γεώργιος του Κωνσταντίνου
17. Παπαμιχαήλ Ανδρέας του Κωνσταντίνου
18. Πλεύρης Κωνσταντίνος του Αθανασίου
19. Πολατίδης Ηλίας του Χαραλάμπους
20. Σκανδαλάκης Κωνσταντίνος του Αντωνίου
21. Τουσιάδης Θωμάς του Δημητρίου
22. Τσάρου – Σωτηροπούλου Ελισάβετ του Σπυρίδωνα
23. Τσουκαλά Αγγελική του Νικολάου
24. Φράγκου Κωνσταντίνα του Βασιλείου
25. Χαρίτος Φώτιος του Παύλου

eklogika.gr

Έρχεται η Μέρκελ - Απαγόρευση συγκεντρώσεων στο κέντρο και διαδηλώσεις...

Σε απαγόρευση συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων προχωρούν για άλλη μια φορά οι αρχές, αυτή τη φορά λόγω της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, στην Αθήνα την Παρασκευή.
Σε απαγόρευση συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων προχωρούν για άλλη μια φορά οι αρχές, αυτή τη φορά λόγω της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, στην Αθήνα την Παρασκευή.
Κλειστοί θα παραμείνουν από τις 13:30 οι σταθμοί του Μετρό Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής, ενώ στις 18:00 θα κλείσει ο σταθμός του Συντάγματος.
Επί ποδός θα βρίσκονται περίπου 5.000 αστυνομικοί, καθώς αναμένεται να είναι κλειστοί οι δρόμοι στο κέντρο από τις 3 το μεσημέρι μέχρι την αναχώρηση της κ. Μέρκελ.
Η απαγόρευση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, ισχύει από τις 11:30 το πρωί ώς τις 9:30 το βράδυ στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – λεωφόρους:
Αμερικής (από τη συμβολή της με την οδό Σταδίου) – συνέχεια Λυκαβηττού – δεξιά Αναγνωστοπούλου – αριστερά Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – αριστερά Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Δ. Σούτσου – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – αριστερά Κρατερού – δεξιά Αλκαίου – δεξιά Ούλωφ Πάλμε – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – Αρχιμήδους – δεξιά Μάρκου Μουσούρου – αριστερά Αρδηττού – συνέχεια Καλλιρρόης – δεξιά Δράκου – αριστερά Μουσών – συνέχεια Παναιτωλίου – Αρακύνθου – Στησικλέους – δεξιά Ακάμαντος – αριστερά Αποστόλου Παύλου – δεξιά Ερμού – αριστερά Αθηνάς – δεξιά Βορρέου – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Στο  μεταξύ συμμετοχή στη διαδήλωση που διοργανώνεται από Ομοσπονδίες, συνδικάτα, συλλογικότητες και φορείς την Παρασκευή, 11 Απριλίου, ημέρα επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελάριου, Άνγκελα Μέρκελ, στην Αθήνα, ζήτησε με ανακοίνωσή του από τους πολίτες της πρωτεύουσας ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρλεκ στην Αθήνα «γίνεται για να υποστηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ενόψει των εκλογών, για να επιβραβεύσει το καταστροφικό κυβερνητικό έργο, να επιτηρήσει την συνέχιση της λιτότητας, να επιθεωρήσει αν χαρίστηκαν οι τράπεζες στα συμφέροντα, αν δόθηκε για ψίχουλα η δημόσια περιουσία, αν έπεσαν οι μισθοί στο επίπεδο της Βουλγαρίας».

Από eklogika.gr

Η μυρωδιά της άνοιξης!

Της Τατιάνας Παπαδοπούλου 
Όταν υποδεχόμαστε την άνοιξη, καλωσορίζουμε μαζί… και τις έντονες μυρωδιές της φύσης. Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο της.
Μας δίνει τα βασικά υλικά, για να τη φροντίσουμε. Με υπομονή και αγάπη σκαλίζουμε το χώμα της.Με σεβασμό παρατηρούμε τη γέννηση της. Μέρα με τη μέρα παίρνει σάρκα και οστά….μέσα από χρώματα και αρώματα ολόκληρη η πλάση.
Είναι πολύ γενναιόδωρη, μας χαρίζει καρπούς πρωτόγνωρους, δεν τους γευόμαστε παρά μόνο τους θαυμάζουμε. Ανακαλύπτουμε αυτό που λένε, ότι είμαστε επισκέπτες στη φύση και πρέπει να τη σεβόμαστε.Προσπαθούμε, άλλοι τα καταφέρνουμε και άλλοι όχι. Άλλοι μαθαίνουμε και άλλοι παραβλέπουμε.Είναι ωραίο ο καθένας να βάζει το δικό του λιθαράκι, σε ένα όμορφο δημιούργημα. Η φύση γεννά συναισθήματα.
Ενεργοποιεί όλες τις αισθήσεις.Ξαφνικά έχεις μια ευφορία, όσο δύσκολη και να είναι η καθημερινότητα σου.
Έχεις μια εσωτερική δύναμη… που πηγάζει από την όραση και την όσφρηση. Αποκτάς ψυχική ηρεμία. Αρχίζεις να ονειρεύεσαι διαφορετικά.
Τα βράδια σου γίνονται πιο ευχάριστα. Τη μέρα πιάνεις γλυκιά κουβέντα με ζουμπούλια, πετούνιες, μολόχες, τριαντάφυλλα.
Έρχεσαι σε αντίλογο με αγκάθια και άγρια χόρτα.
Παίρνεις συμβουλές από δέντρα και βασιλικούς. Στο τέλος μένει η χαρά.
Η χαρά της προσφοράς, της δημιουργίας, του σεβασμού, της ευγένειας, της έμπνευσης.

pinakio.blogspot.gr