Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ! - Ντροπή και μόνο ντροπή για μια ακόμη φορά...



Το ελληνικό ποδόσφαιρο ντροπιάζεται για πολλοστή φορά και όπως αποδεικνύεται το βαρέλι δεν έχει πάτο... Λίγα λεπτά πριν από την έναρξη του ματς οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έριξαν ψάρια (γάβρους συγκεκριμένα) στον πάγκο των φιλοξενούμενων, με αποτέλεσμα το γεγονός αυτό να προκαλέσει «πόλεμο»....
Ο Μάνταλος αποφάσισε να φύγουν οι ομάδες για τα αποδυτήρια κι ακολούθησαν διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων. Ο Καβαλιώτης διαιτητής έδωσε εντολή να αντικατασταθεί ο πάγκος του Ολυμπιακού, ωστόσο, αυτό δεν κατέστη άμεσα δυνατό κι έτσι οι διαπραγματεύσεις κράτησαν 90 λεπτά!
Άνθρωποι της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο με απορρυπαντικά, σκούπες, νερά, άζαξ κι ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς για να καθαρίσει ο πάγκος, όμως η μυρωδιά δεν έλεγε να φύγει. Ο Σαββίδης κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο για να διαπιστώσει από κοντά τι ακριβώς γίνεται και δεν ξεκινά το παιχνίδι και στο τέλος βρέθηκε να υβρίζεται με τον Θεοδωρίδη!
Ζήτησαν οι παρατηρητές της ΕΠΟ από τον Μάνταλο να βγει να επιθεωρήσει τους πάγκους και να κρίνει αν μπορεί να καθίσει η αποστολή του Ολυμπιακού, ωστόσο, ο Καβαλιώτης διαιτητής ήταν ανένδοτος και ζητούσε να αλλάξει ο πάγκος! Μετά από 50 λεπτά βγήκε ο Καβαλιώτης ρέφερι και είπε στους ανθρώπους των δυο ομάδων: «Πρόθεσή μου είναι να ξεκινήσω το ματς, αλλά δεν το κάνω αν δεν αλλαχθούν οι πάγκοι!».
Τελικά ο Μάνταλος πήρε διαβεβαιώσεις ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ωστόσο, προειδοποίησε ότι με το παραμικρό θα διακόψει οριστικά το ματς...
ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ TOY ΣΑΛΙΝΟ
Μετά τα ψάρια στον πάγκο του Ολυμπιακού, οπαδός του ΠΑΟΚ επιστράτευσε μέχει και… μπανάνες!
Σε μία άκρως ρατσιστική ενέργεια κάποιος προφανώς ανεγκέφαλος πέταξε μπανάνα στον Σαλίνο, όταν οι «ερυθρόλευκοι» είχε κερδίσει φάουλ από τα δεξιά στο 2'.

Ο Βραζιλιάνος εκνευρίστηκε και την πέταξε πίσω στην εξέδρα, ενώ αμέσως ακολούθησε ένταση μεταξύ των παικτών και με τους Τζαβέλα – Μπονγκ να... μαλλιοτραβιούνται.
Για την ακρίβεια ο Ελληνας αριστερός μπακ έπιασε από τα μαλλιά τον αριστερό αμυντικό των Πειεραιωτών. Ακολούθως μπήκαν στη μέση πιο ψύχραιμοι παίκτες και το… επεισόδιο έληξε.

Οι μπουνιές στη φυσούνα

Απαράδεκτα πράγματα έγιναν στην Τούμπα με τη λήξη του ημιτελικού ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, με τους παίκτες των «ερυθρόλευκων» να αμύνονται μετά από επίθεση οπαδών των γηπεδούχων.
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Οι μπουνιές στη φυσούνα (photos) | onsports.grΜε το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Μάνταλο, υπήρξε εισβολή οπαδών στην Τούμπα. Η… ελπίδα όλων να έχουν εισέλθει για να πανηγυρίσουν την πρόκριση του ΠΑΟΚ, γρήγορα έσβησε, καθώς οι φίλοι του «δικεφάλου του Βορρά» επιτέθηκαν σε παίκτες και παράγοντες του Ολυμπιακού, με το ξύλο στη φυσούνα να είναι ανελέητο.
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ προσπάθησαν να αντιδράσουν, με τους Βαλντές και Τσόρι να δέχονται αρκετά χτυπήματα και τον Πιέρ Ισά με τον Γιάννη Βρέντζο να προσπαθούν να προστατέψουν τους παίκτες του Ολυμπιακού, παίζοντας… ξύλο με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ!

Παρωδία σε κάτι που λέγεται ποδόσφαιρο... ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0

Παρωδία σε κάτι που ονομάζουμε ποδόσφαιρο...
Επειτα από ένα ματς-ντροπή για το ποδόσφαιρο, που είχε τρεις αποβολές, πολύ ξύλο μεταξύ των παικτών και τον Μάνταλο να χάνει... τη μπάλα ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό και πάει τελικό
του Κυπέλλου Ελλάδoς, εκεί που καλείται να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στις 26 Απριλίου.

Ενα ματς που ξεκίνησε έπειτα από μιάμιση ώρα καθυστέρησης, που παίχτηκε καθαρό ποδόσφαιρο με το ζόρι ένα τέταρτο και σε όλο το υπόλοιπο του αγώνα είχαμε συνεχόμενες διακοπές, ξύλο, αντιαθλητικές ενέργειες και γενικότερα δεν είδαμε τίποτα που να συνάδει με αθλητισμό.
Το γκολ που έκρινε το αποτέλεσμα και την πρόκριση ήρθε στο 47' από τον Αθανασιάδη, ενώ ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία να κλέψει το ματς στο 90+14' όταν η άμυνα του ΠΑΟΚ απομάκρυνε κεφαλιά πάνω στη γραμμή.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολλά νεύρα, λόγω της τεταμένης κατάστασης, με τους παίκτες να γίνονται ένα κουβάρι, μετά την ενέργεια του Σαλίνο να επιστρέψει στην εξέδρα μια μπανάνα που του πετάχτηκε!
Ο Μάνταλος δεν έβγαλε ούτε κάρτα, καθώς θα έπρεπε να μοιράσει... πολλές, αλλά προτίμησε να μην βάλει φωτιά στο ματς από το ξεκίνημά του.
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά, ο Ολυμπιακός ισορρόπησε στο 20λεπτο, αλλά δεν μπόρεσε να κυκλοφορήσει σωστά τη μπάλα και να δημιουργήσει κινδύνους στην εστία του Γλύκου.
Ο «δικέφαλος» δεν κατάφερε να πατήσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, όμως είχε δυο πολύ καλά σουτ από τον Στοχ, με το ένα να φεύγει ελάχιστα άουτ και το άλλο να το βγάζει εξαιρετικά σε κόρνερ ο Μέγερι.
Από την άλλη, ο Ολυμπιακός δεν έβγαλε «καθαρή» ευκαιρία, όμως ανησύχησε σε δυο-τρεις περιπτώσεις την άμυνα των γηπεδούχων.
Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να πάρει κεφάλι στο σκορ στην πρώτη φάση που δημιούργησε στο β' μέρος. Ο Τζαβέλλας σέντραρε από αριστερά, ο Κλάους νίκησε στον αέρα τον Μανωλά και με ωραία κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 47' δίνοντας σ' εκείνο το σημείο την πρόκριση στον «δικέφαλο».
Ο Ολυμπιακός βγήκε μπροστά για να ισοφαρίσει και έκανε δυο – τρεις στημένες φάσεις σε μία εκ των οποίων (54') ζήτησε πέναλτι, όταν ο Βίτορ έπιασε από τα μαλλιά (!) τον Βαλντέζ και τον έριξε, όμως ο Μάνταλος δεν είδε την παράβαση.
Από το 55' και μετά είχαμε συνεχείς διακοπές με τραυματισμούς, φάουλ, κάρτες, ξύλο, αποβολές, φωτοβολίδες, «ντου» και δεν είδαμε καθόλου ποδόσφαιρο με αποτέλεσμα ένα ματς-παρωδία να τελειώσει έπειτα από 13 λεπτά καθυστερήσεων...
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Τζαβέλλας (75' λ.τρ. Λίνο), Σκόνδρας, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Κάτσε, Κατσουράνης (67' Λάζαρ), Νάτχο, Σαλπιγγίδης (90+4' Κίτσιου), Στοχ, Αθανασιάδης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Μπονγκ (83' Σάμαρης), Μανωλάς, Μαρκάνο, Σαλίνο (72' Σαβιόλα), Εντινγκά, Μανιάτης, Φουστέρ (72' Μασάντο), Κάμπελ, Ντομίνγκεζ, Βαλντέζ

.

Yποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας με τον Γιάννη Μανώλη ο Νίκος Δρίτσας

 
Τους 5 υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες του συνδυασμού «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ» παρουσίασε σήμερα 16 Απριλίου 2014 και ώρα 12.00, στο Εργατικό Κέντρο Τρίπολης, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Γιάννης Μανώλης.

Πιο συγκεκριμένα, υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες ανά περιφερειακή ενότητα με την «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ» είναι οι εξής:

Π.Ε. Αργολίδας: Δημήτρης Κ. Μπιτζής (Μαθηματικός)
Π.Ε. Αρκαδίας: Παναγιώτης Καρβελάς (Ορθοδοντικός – Οδοντίατρος)
Π.Ε. Κορινθίας: Νίκος Δρίτσας (Αντιπρόεδρος εργαζομένων Προαστιακού Σιδηροδρόμου)
Π.Ε. Λακωνίας: Χαρίλης Κολοκοτρώνης (Επιχειρηματίας – Αγρότης)
Π.Ε. Μεσσηνίας: Παναγιώτης Ξεροβάσιλας (Οικονομολόγος – Νομικός & Δημοσιογράφος)

PELEN.gr

Επεισόδια στο κέντρο του Ηρακλείου μεταξύ οπαδών ΠΑΟ - ΟΦΗ..“Λύγισε” στην παράταση ο ΟΦΗ

Επεισόδια στο κέντρο του Ηρακλείου μεταξύ οπαδών ΠΑΟ - ΟΦΗ
 Μικρής έκτασης επεισόδια και ένταση επικράτησε απόψε, στο κέντρο του Ηρακλείου.
Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, η πλατεία Κορνάρου μετατράπηκε σε πεδίο μάχης μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και του ΟΦΗ.
Μετά το τέλος του αγώνα κυπέλου στον οποίο ο ΟΦΗ αποκλείστηκε από τον τελικό της διοργάνωσης, άρχισαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δυο συνδέσμων, στο σημείο που βρίσκονται και τα γραφεία του ΠΑΟ στο Ηράκλειο.
Οι οπαδοί άρχισαν να πετάνε πέτρες, ξύλα ακόμα και καρέκλες μεταξύ τους, κλιμακώνοντας την ένταση.
Από τα αντικείμενα που εκσφενδόνιζαν ήδη προκλήθηκαν υλικές ζημιές και έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων.
Μετά από ένα ματς γεμάτο συγκινήσεις και τρία δοκάρια (τα δυο για τους “πράσινους”, ένα για τους Κρητικούς), ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας του ΟΦΗ με 3-0 στη Λεωφόρο, ανατρέποντας το 1-0 του “Θ. Βαρδινογιάννης” με δυο τέρματα στην παράταση.
Η υπεροχή αυτή των γηπεδούχων μετουσιώθηκε σε γκολ στο 20', μετά από υπέροχη προσπάθεια του Πέτριτς και πλασέ του Αμπέντ, ισοφαρίζοντας έτσι το σκορ του πρώτου αγώνα. Οι “πράσινοι” συνέχισαν να έχουν την κατοχή μπάλας και να πιέζουν τους Κρητικούς, που έφτασαν μια... ανάσα απ' το να “παγώσουν” τη Λεωφόρο στο 30', με την κεφαλιά του Παπάζογλου. Η “απάντηση” του Παναθηναϊκού ήρθε δυο λεπτά αργότερα, με τον Πέτριτς να πιάνει το ισχυρό σουτ και τον Φερνάντεζ να διώχνει με τα ακροδάχτυλα. Οι παίκτες του ΟΦΗ παρέμειναν προσηλωμένοι στο αμυντικό πλάνο του Σα Πιντο κι έτσι οι δυο ομάδες πήγαν με το 1-0 στα αποδυτήρια

Με την έναρξη της επανάληψης ο Αναστασίου πέρασε στον αγώνα τον Καρέλη, προκειμένου να τονώσει την επίθεση του  και είχε μάλιστα μια πολύ καλή ευκαιρία στο 51' με την κεφαλιά του Έλληνα επιθετικού.   Τα τελευταία λεπτά όμως είχαμε δυο σπουδαίες ευκαιρίες για τον Παναθηναϊκό, με τον Λαγό (88' δοκάρι, 90+1), ενώ και ο ΟΦΗ έφτασε κοντά στο 1-1, με τον Ζε Εντουάρντο (88').

Η πρόκριση στον τελικό κρίθηκε στα πρώτα λεπτά της παράτασης (93'), εκεί όπου ο Καρέλης που δεν μπόρεσε να νικήσει τον Φερνάντεζ, αλλά ο... ανύπαρκτος μέχρι εκείνο το σημείο Μπεργκ πήρε το “ριμπάουντ” και έκανε το 2-0. Η αντίδραση του ΟΦΗ ήταν μια χαμένη ευκαιρία του Ροβίθη (100') και το δοκάρι του Νούνιες (105'), που έκανε προσωρινά τη Λεωφόρο να σιγήσει. Απ' την μεριά του, οι “πράσινοι” έχασαν σημαντική ευκαιρία στο 102' για να “σκοτώσουν” τους Κρητικούς. Στα εναπομείναντα λεπτά ο Παναθηναϊκός “έκλεισε” τους διαδρόμους προς την εστία του, ενώ η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπεργκ (115') διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αναστασίου, 4-4-2): Κοτσόλης -Τριανταφυλλόπουλος, Μέντεζ, Σίλντενφελντ, Νάνο - Ζέκα, Αμπέντ, Πράνιτς (105+1' Δώνης), Πέτριτς (68' Λαγός) - Μπεργκ, Κλωναρίδης (46' Καρέλης).

ΟΦΗ (Σα Πίντο, 4-1-4-1): Φερνάντεζ, Μπούρμπος (101' Νούνιες), Τριποτσέρης, Ζόρο, Μιλιάζες - Μακρής - Ζε Εντουάρντο, Ντουντού (63' Κουτσιανικούλης), Κάλαϊτζιτς, Περογαμβράκης (76' Ροβίθης)- Παπάζογλου

Το "Ευρωπαϊκό ταξίδι" του Υυποψήφιου Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Μουσουρούλη άρχισε σήμερα από το Ξυλόκαστρο! ( Αποκλειστικές φωτογραφίες)

Εμφάνιση photo1.jpg
Με πρώτη αφετηρία το Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, ξεκίνησε το πρωί το  "Ευρωπαϊκό ταξίδι"  του προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο  υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας , πρώην Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Κωστής Μουσουρούλης.
Ο κ. Μουσουρούλης , επισκέφτηκε   το Ξυλόκαστρο  ξεκινώντας από εδώ τον προεκλογικό του αγώνα, πλαισιούμενος από τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ν.Δ.  Κορινθίας κ Χρήστο Δημητρόπουλο και τον Γραμματέα της ΝΟΔΕ κ. Χρήστο Γούλα, ( φώτο 1) όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους. Κατά την επίσκεψή του στην έδρα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης ο κ, Μουρουσούλης πέρασε από την αγορά της πόλης όπου συζήτησε με τους καταστηματάρχες για τα προβλήματα που τους απασχολούν. Εν συνεχεία ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής, με την συνοδεία του , έκατσε σε κέντρο όπου έτυχε θερμής υποδοχής από κόσμου που τον περίμενε.
Εμφάνιση photo2.jpg
Εκει τον κ. Μουσουρούλη υποδέχτηκαν , ο πρώην Δήμαρχος Ξυλοκάστρου και αρχηγός της μείζωνας αντιπολίτευσης κ  Δημήτρης Σκούρας , ο Πρόεδρος της Δημοτικής τοπικής οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης , ιατρός κ. Αναστάσιος Γκιολής, με τον οποίο συνδέονται με βαθιά φιλία
Αναστάσιος ΓκιολήςΟι πολίτες του Ξυλοκάστρου ενημέρωσαν τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή (φώτο 2)  με θέματα που τους αφορούν όπως η διάβρωση των ακτών που μαστίζει την περιοχή, την αγροτική παραγωγή της περιοχής καθώς και για την τουριστική προβολή της Κορινθίας μας...θέματα για τα οποία ο κ. Μουσουρούλης γνώριζε ,και τα οποία θα τον απασχολήσουν όταν με το καλο  αναλάβει  καθήκοντα, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
  Στα παραλειπόμενα  της επίσκεψης του Κωστή Μουσουρούλη στο Ξυλόκαστρο , η εντύπωση που του έκανε η θέα της παραλιακής ζώνης με φόντο το γαλάζιο του Κορινθιακού  και τα βουνά της Ρούμελης , Παρνασσό και Ελικώνα, καθώς και ο θαυμασμός του για τον Ιερό Ναό του Πολιούχου Μεγαλομάρτυρος Αγίου Βλασίου όπου προσευχήθηκε 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ

"ΒΡΟΝΤΕΡΟ" ΠΑΡΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ:- "όρκο τιμής για καλύτερο αύριο στην Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης".( Φωτορεπορτάζ)

Στο Δερβένι βρέθηκε χθες  βράδυ ( Μεγάλη Δευτέρα) ο Υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού "ΟΜΟΝΟΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος πλαισιούμενος από στελέχη του συνδυασμού του.
 Ο κ. Ανδρικόπουλος , τον οποίο και υποδέχτηκε πλήθος κόσμου στο τουριστικό περίπτερο, παρεκάθησε σε τραπέζι με φίλους και υποστηριχτές του συνδυασμού του από το Δερβένι και από όλες τις τοπικές κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης.
 Στο σύντομο χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους ο Υποψήφιος Δήμαρχος ,  ευχαρίστησε από καρδιάς για την μεγάλη συμμετοχή και την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό του οι Δημότες της Ευρωστίνης και έδωσε "όρκο τιμής για καλύτερο αύριο στην Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης".
Υποσχέθηκε ότι θα τηρήσει όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Συνδυασμού έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος που έχει να κάνει με την ισόρροπη ανάπτυξη, τη συνοχή και την ισοτιμία των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. 
Βασικοί άξονες στην παραπάνω προσπάθειά μας θα είναι:
• Η συμμετοχή των πολιτών στην λήψη των αποφάσεων,
• Η Διαφάνεια,
• Η Ανθρωπιά και
• Η Αξιοκρατία
Τέλος, κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να συστρατευτούν ώστε να επιτευχθεί ο κοινός στόχος.

 Το ψηφοδέλτιο της Ευρωστίνης του συνδυασμού "ΟΜΟΝΟΙΑ" του κ. Ανδρικόπουλου θα είναι το καλύτερο καθώς αυτό θα στελεχωθεί με ονόματα της αγοράς και όλων των παραγωγικών  τάξεων της  περιοχής...
  Στη συγκέντρωση του συνδυασμού "ΟΜΟΝΟΙΑ " του κ. Ανδρικόπουλου, όπως προαναφέραμε , βρέθηκαν  φίλοι και υποστηριχτές του συνδυασμού του. από το Δερβένι και από όλες τις τοπικές κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης
Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δημοτικός Σύμβουλος και τ. Αντιδήμαρχος Ευρωστίνης κ. Νίκος Κεκερής , ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ηλίας Νιάρος , ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ευρωστίνης κ. Γιώργος Δαμάλας, ο τ. Αντιδήμαρχος Ευρωστίνης κ. Βασίλειος Κούκιος, οι πρώην. Δημοτικοί Σύμβουλοι Ευρωστίνης κα Μαγδαληνή Καλαντζή, & κ. Δημήτρης Κάσσιος.
Οι Πρόεδροι των τοπικών Κοινοτήτων Χελυδορίου κ. Γεώργιος Κανελλόπουλος , Πύργου κ. Γρηγόρης Κουσουλός  και  Ευρωστίνης - Ροζενών κ. Σπύρος Βεσκούκης.  Οι τοπικοί Σύμβουλοι Σαρανταπήχου κ. Γιάννης Μεντζελίδης, Λυγιάς κ. Γέωργιος Λαμπρινός και  Ευρωστίνης - Ροζενών κ. Γεώργιος Κιούσης.   Οι πρώην Πρόεδροι  των τοπικών Κοινοτήτων Λυκοποριάς κ. Δημήτριος Καλέσιος, Στομίου κ. Χρήστος Φιλιππακόπουλος και Πύργου κ. Προκόπης Βυζάς,
Επίσης ήσαν  ο κ.Βασίλης Εφραιμόπουλος  ο έφορος υποδομών της ποδοσφαιρικής ομάδας του Αστέρα Δερβενίου κ. Κώστας Α. Κουσουλός ( Χελυδόρι), ο επιχειρηματίας κ. Μανώλης Μούγιος,,  ο κ. Γιάννης Τ'ολης, ο κ. Κώστας Καϊτσας,  η κα Διαμάντω Δενδρινέλη, ο κ. Δενδρινέλης ( Δερβένι),  ο κ. Νικόλαος Μεντζελίδης (Ροζενά) και πολλοί άλλοι , που τα ονοματά τους μας διαφεύγουν και ζητούμε συγνώμη,

 Από την συγκέντρωση απουσίασε ο εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Ελληνικού κ. Βασίλης Χαρλαύτης ο οποίος έστειλε μήνημα υποστήριξης.  

Βασίλης Λάλος

Ο Βλάσης Τσιώτος στον Ηλέκτρα T.V

Βλάσης Τσιώτος ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Μ. Τετάρτη και αύριο Μ. Πέμπτη στις 9:00μμ και 12:00 μμ μπορείτε να παρακολουθήσετε στο δελτίο ειδήσεων του Ηλέκτρα T.V. τη συνέντευξη του υποψήφιου Δημάρχου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Τσιώτου Βλάση, του συνδυασμού “Ανανεωτική Συνεργασία”, με την Μαίρη Νικολοπούλου.

Γραφείο Τύπου
Ανανεωτικής Συνεργασίας

Γρ. Ζαφειρόπουλος: Το μήνυμα της Ελλάδας που επιστρέφει

Grigoris-Zafeiropoulos
Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση, με αφορμή τη συμμετοχή του στην κρίσιμη για την Κεντροδεξιά εκλογική μάχη του Μαϊου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο:
“Η Ελλάδα που βγαίνει από την κρίση, και διεκδικεί ένα καλύτερο, βιώσιμο μέλλον στηριζόμενη στις δικές της δυνάμεις, πρέπει να έχει ισχυρή παρουσία και ηχηρό λόγο στην Ευρώπη.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η δική μου υποψηφιότητα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου, σε ένα ψηφοδέλτιο με πολύ άξιες και άξιους συνυποψήφιους.
Η Νέα Δημοκρατία είναι η κατεξοχήν ευρωπαϊκή παράταξη του τόπου μας. Η παράταξη που πήρε διαχρονικά τις μεγάλες εθνικές πρωτοβουλίες, και συνέδεσε τη διαδρομή της πατρίδας μας με την κοινή διαδρομή των υπόλοιπων ευρωπαϊκών λαών.
Σήμερα, καλούμαστε και πάλι να δώσουμε νικηφόρα μια τέτοια σημαντική μάχη, προκειμένου να μην πάνε χαμένες οι θυσίες της ελληνικής κοινωνίας και με στόχο την διατήρηση της σταθερής πορείας της χώρας μας και της Ευρώπης προς ένα καλύτερο μέλλον.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την τιμή και την εμπιστοσύνη να συμμετέχω στο ευρω-ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, δίνοντας μου την δυνατότητα να αξιοποιήσω την εμπειρία 20 ετών στον χώρο της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και την γνώση του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι μέσα από την επταετή συμμετοχή μου στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για να δώσουμε το μήνυμα της Ελλάδας που επιστρέφει στο ρόλο του πρωταγωνιστή των Ευρωπαϊκών εξελίξεων.
Και οι Έλληνες μπορούμε να προσδοκούμε ότι θα έχουμε λόγο και παρέμβαση στη διαμόρφωση της Ευρώπης του μέλλοντος.
Γρηγόρης Επαμ. Ζαφειρόπουλος
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΝΔ”.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς “σταύρωσε” τον Νίκο Δήμου

Mitropolitis-Peiraios
Πηγή: www.romfea.gr
Ἡ ἀναφορά τοῦ κ. Ν. Δήμου στό «δῆθεν» Ἅγιο Φῶς πού τό ἐξομοιώνει μέ εἰδωλολατρικό σύμβολο θέτει ἀναπόδραστα γιά ἐκεῖνον καί τούς ἀναγνῶστες του κάποια πολύ σημαντικά ἐρωτήματα:
1. Ἐνῶ ὁ ἀξιότιμος κ. Δήμου δηλώνει στό ἄρθρο του ἄνθρωπος «ἐλεύθερος ἀνοικτός καί ἀδογμάτιστος» ὑπηρετεῖ μέ τήν δημοσιοποιηθεῖσα θέση του τόν πιό σκληρό δογματισμό τοῦ οἰηματία καί παντογνώστη γιατί ὅπως προκύπτει ἀπό τό κείμενό του οὐδέποτε παρηκολούθησε τήν τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός καί συνεπῶς δέν ἔχει μήτε ἰδίαν ἀντίληψι μήτε ἰδίαν γνῶσι καί ἑπομένως ἀποφθέγγεται ὑβρίζων «ὁρμώμενος ἐξ ἐμπαθοῦς καί μόνον προαιρέσεως»καί βυθιοτάτου δογματισμοῦ Αὐτό δέν ἀποδεικνύεται ἐκ τοῦ κειμένου σαςκ. Δήμου;

Πέτρος Τατούλης στο Arcadia Portal: Το έργο μας είναι η εγγύηση για το αύριο


Σε συνέντευξη του ArcadiaPortal, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης μιλά για όλους και όλα.
Κύριε Τατούλη, ήσασταν βουλευτής Αρκαδίας για είκοσι χρόνια. Οι Αρκάδες σας τίμησαν επί μακρόν με μεγάλα ποσοστά ψήφου εμπιστοσύνης. Πώς ήταν τελικά η μετάβαση από την κεντρική πολιτική σκηνή στην αυτοδιοίκηση;
Κοιτάξτε, εμείς στην Αρκαδία γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και έχουμε φτιάξει σε όλην αυτήν την περίοδο μια σχέση αμφίπλευρης εμπιστοσύνης. Μιλούμε με αλήθειες και έχουμε εδώ και καιρό καταρρίψει όσα μας χώριζαν στο παρελθόν. Τα κομματικά τείχη, τις αδιέξοδες ψευτοιδεολογικές αντιπαραθέσεις, τα κενά πολιτικάντικα λόγια. Έχουμε φτιάξει μια σχέση ισότιμη, με μόνο της διακύβευμα, να πάει μπροστά ο τόπος μας και να ευημερήσουν οι άνθρωποί του.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εκχωρήθηκε το 30% του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης



Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης καλωσορίζει την απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθ. Τσαυτάρη για την εκχώρηση του 30% του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 στις Περιφέρειες.
«Η απόφαση αυτή αποτελεί έμπρακτη επιβεβαίωση των παρεμβάσεών μας, κατά το σχεδιασμό της νέας προγραμματικής περιόδου, όπου ζητήσαμε οι Περιφέρειες να διαχειριστούν περισσότερους πόρους. Το διεκδικήσαμε με αποφασιστικότητα και βάσει του σχεδίου μας, αφού προηγούμενα αποδείξαμε σε όλα τα θεσμικά όργανα της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως στους πολίτες, ότι οι Περιφέρειες μπορούν να απορροφήσουν και να αξιοποιήσουν αποδοτικότερα τους Ευρωπαϊκούς πόρους, και το πετύχαμε» δήλωσε ο κ. Τατούλης
Το θέμα της εκχώρησης διαχείρισης μέτρων και δράσεων του ΠΑΑ 2014-2020 σε περιφερειακό επίπεδο αποτέλεσε βασική προτεραιότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου ασκώντας πιέσεις για την πραγματοποίησή του. Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλη τέθηκε το θέμα προς την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.), καθώς και προς τον Υπουργό κ. Τσαυτάρη. Το ζήτημα αυτό ο κ. Τατούλης το είχε θέσει και προς τον αρμόδιο Ευρωπαίο Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Johannes Hahn, καθώς και προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η επίσημη ανακοίνωση της απόφασης εκχώρησης των πόρων αποτελεί επιστέγασμα αυτών των πρωτοβουλιών και έρχεται να δικαιώσει και να επιβραβεύσει τις συνεχείς προσπάθειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη μεταφορά μέρους του τομεακού προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στις Περιφέρειες.
Οι εκχωρούμενες δράσεις θα συμβάλλουν αποφασιστικά στη χρηματοδότηση δράσεων στήριξης και περαιτέρω ανάπτυξης της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής της Πελοποννήσου και σε συνδυασμό με το στρατηγικό σχεδιασμό και  προγραμματισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη γεωργική και κτηνοτροφική ανάπτυξη (καλάθι αγροτικών προϊόντων, Δημοπρατήριο, πρόγραμμα ανάπτυξης της αιγοπροβατοτροφίας) θα δημιουργήσουν συγκριτικά και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για την προώθηση των εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων της Πελοποννήσου. 
Ειδικότερα, οι δράσεις για τις οποίες εκχωρούνται πόροι αφορούν ιδίως σε ενισχύσεις εκκίνησης επιχείρησης για νέους αγρότες, επενδύσεις για τη βελτίωση της βιωσιμότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, επενδύσεις για τη μεταποίηση και/ή ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων, επενδύσεις για εγγειοβελτιωτικά έργα, καθώς και σε ανάπτυξη συνεργασιών για την εφαρμοσμένη γεωργική έρευνα και την προώθηση της καινοτομίας.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επεσήμανε ότι η εκχώρηση αυτή αποτελεί μια σημαντική αρχή με ουσιαστικά αποτελέσματα. Η περαιτέρω, όμως, εκχώρηση αρμοδιοτήτων και πόρων για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη και διαχείριση της αγροτικής παραγωγής σε περιφερειακό επίπεδο αποτελεί πάγια θέση και διεκδίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την προώθηση και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και την ενίσχυση της περιφερειακής οικονομίας.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Όλη η Πελοπόννησος ένα εργοτάξιο» -Στην κυκλοφορία δόθηκε ο δρόμος «Αρκαδικό – Χάνι Μερκούρη – Λυγουριό ( VIDEO)



Εμφάνιση P1020330.JPG
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ιωάννης Μανιάτης στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι «η σημερινή περιφερειακή διοίκηση, ο Πέτρος Τατούλης και ο Τάσος Χειβιδόπουλος, έβαλαν τη δική του ξεχωριστή σφραγίδα στην ολοκλήρωση του έργου, που συμβολίζει την αλλαγή σελίδας για την ανάπτυξη της Αργολίδας. Ο κ. Μανιάτης έκανε επίσης ειδική αναφορά στο έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου «μέσα στις επόμενες μέρες ολοκληρώνεται η διαβούλευση και η περιβαλλοντική αξιολόγηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ώστε αμέσως μετά να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο». Ο κ. Υπουργός χαρακτήρισε ακόμη «πυρήνα του μέλλοντός μας» το υπό εκπόνηση περιφερειακό χωροταξικό της Πελοποννήσου, στο οποίο έχουν ήδη ενταχθεί μεγάλα έργα της Πελοποννήσου και της Αργολίδας. Τελειώνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Μανιάτης δήλωσε «ότι όλοι πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας πέρα και πάνω από κόμματα και αντιπαραθέσεις».    
Εμφάνιση P1020334.JPG«Όλη η Πελοπόννησος είναι ένα μεγάλο εργοτάξιο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την παράδοση στην κυκλοφορία του οδικού άξονα «Αρκαδικό – Χάνι Μερκούρη – Λυγουριό» την Τετάρτη 16 Απριλίου 2014 και πρόσθεσε ότι «με το δρόμο αυτό αποκτά η Αργολίδα και η Πελοπόννησος ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο και για τον τουρισμό μας και για την αγροτική μας οικονομία. Η Νέα Πελοπόννησος έχει σχέδιο, εργαστήκαμε σκληρά και έχουμε πια γυρίσει σελίδα. Είμαστε πανέτοιμοι προκειμένου την επόμενη περίοδο το σύνολο του σημαντικού μας έργου να αποδώσει απτούς καρπούς στους πολίτες. Μπορούμε να φύγουμε από την κρίση; Η απάντηση είναι δυνατή και καταφατική. Ναι μπορούμε γιατί ήδη ξεκινήσαμε».
Εμφάνιση P1020298.JPGΟ Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ιωάννης Ανδριανός στην ομιλία του δήλωσε ότι ο δρόμος αυτός είναι ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο, το οποίο θα μειώσει το χρόνο μετάβασης και θα αυξήσει την άνεση και την ασφάλεια διέλευσης, αξιοποιώντας ταυτόχρονα τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής, και εξήρε τη συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκλήρωση του έργου, αλλά και όσων διαχειρίστηκαν το έργο κατά το παρελθόν.

Εμφάνιση P1020286.JPGΟ Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος χαρακτήρισε την παράδοση του δρόμου ως την αρχή για μια καλύτερη μέρα για την περιοχή του Λυγουριού και πρόσθεσε ότι έχει ήδη ετοιμαστεί και η μελέτη για το τμήμα που υπολείπεται, αυτό της Αγίας Ελεούσας – Αρκαδικό, ώστε κατά την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ να ενταχθεί στο παρόν πρόγραμμα.
Την ικανοποίησή του για το έργο εξέφρασε και ο Δήμαρχος Επιδαύρου κ. Κωνσταντίνος Γκάτζιος, ο οποίος υπογράμμισε την αναπτυξιακή διάστασή του για την περιοχή, ενώ χαρακτήρισε ως τα σημαντικότερα έργα το δρόμο ‘Ισθμια – Επίδαυρος και την επέκταση των δικτύων του Αναβάλου.

Εμφάνιση P1020285.JPGΟ Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε ειδικότερα ότι «παραδίδουμε σήμερα στους πολίτες ένα έργο που φέρει πάνω του όλα τα σημάδια της κακοδιοίκησης των έργων του παρελθόντος και του κακού τους σχεδιασμού. Η σημερινή πράξη, μετά την επίπονη διαδικασία διαχείρισης του έργου αποτελεί περίτρανη απόδειξη της αποτελεσματικότητας του σχεδιασμού μας».
Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στο έργο του Αναβάλου το οποίο «όταν παραλάβαμε υπήρχε κίνδυνος να απενταχθεί και μετά τη συνεργασία μας με τον κ. Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς, πετύχαμε σήμερα να εξελίσσεται το έργο σε τρία μέτωπα ταυτόχρονα και οσονούπω σε πέντε».
Ο Περιφερειάρχης τόνισε ακόμη ότι το μεγάλο σύνολο των έργων που έχει επιτευχθεί στην Πελοπόννησο οφείλεται εν πολλοίς στην αγαστή συνεργασία της Περιφέρειας με όλους τους Δήμους, «και αυτή η δυναμική συνεργασία μας έφερε στις πρώτες θέσεις στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, από τις τελευταίες όταν αναλάβαμε».
Ο κ. Τατούλης τόνισε τέλος ότι «οι πολίτες πιστεύουν πλέον στις δικές τους δυνάμεις και δεν περιμένουν μεσσίες. Ο τόπος χρειάζεται αποφασιστικότητα και δουλειά και όχι λαϊκιστές που χαϊδεύουν τ’ αυτιά των πολιτών και την επόμενη μέρα θα φύγουν για να επιστρέψουν στο κλεινόν άστυ. Οι πολίτες δεν αντιδρούν ευκαιριακά, αλλά με κύριο γνώμονα το συμφέρον του τόπου, της Πελοποννήσου»   
Με την ολοκλήρωση αυτού του τμήματος και τη σύνδεσή του με το τμήμα «Χάνι Μερκούρη – Λυγουριό» παραδίδεται στην κυκλοφορία ο οδικός άξονας Αρκαδικό – Λυγουριό, μήκους 12 χιλιομέτρων νέας χάραξης, ο οποίος παρακάμπτει τους οικισμούς Αρκαδικό, Γιαννουλέικα και Λυγουριό, θα μειώσει το χρόνο 10 – 15 λεπτά περίπου και θα αυξήσει το επίπεδο της ασφάλειας και της άνεσης.
Η ολοκλήρωση του τμήματος «Αρκαδικό – Χάνι Μερκούρη», μήκους 8 χιλιομέτρων, είχε προϋπολογισμό 7.200.000 ευρώ και κόστισε 4.600.000 ευρώ, ενώ χρηματοδοτήθηκε μέσω του ΕΣΠΑ.

 video :