Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Η Ζάχολη τιμά τον Πολιούχο της Άγιο Γεώργιο


Αύριο 23/4/2014 Τετάρτη της Διακαινησίμου, πανυγηρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου στην Ζάχολη.
Σήμερα 22/4/2014 Τρίτη της Διακαινησίμου, παραμονή της εορτής θα ψαλεί Πανηγυρικός  Εσπερινός προεξάρχοντος ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονυσίου στις 7 το βράδυ ’, στον  στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγ. Γεωργίου Ζαχόλης.

Ανήμερα τις εορτής ο Μητροπολίτης  θα χορωστατήσει στην Θεία Λειτουργία στην πανηγυρίζουσα Ι. Μονή Αγ. Γεωργίου Φενεού κατά την διάρκεια της οποίας θα κήρει σε Μοναχούς τους Δοκίμους Πέτρο Τζανουλίνο και Βασίλειο Κεσίσογλου.
 
Ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου στην Ζάχολη.
 Πρόκειται γιά τη σημαντικότερη   εκκλησία στη Δυτική Κορινθία, τόσο για την ιστορία της, όσο και για τον αρχιτεκτονικό της ρυθμό. Ο ναός χτίστηκε πριν 203 χρόνια, το 1811 και μάλιστα εντός 39 ημερών, μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των 4.000 κατοίκων της τότε ανθούσας κομώπολης, αφού η προθεσμία για την ανέγερσή του είχε οριστεί από τον Τούρκο διοικητή το μέγιστο 40 ημέρες. Ο ναός αυτός έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέο μνημείο, και συνδέεται στενά με τους αγώνες του έθνους κατά την επανάσταση του 1821. Οι Κορίνθιοι σημειώνουν την 14η του Μάρτη 1821 ως πρώτη ημέρα της έναξης της Επανάστασης , καθώς στο ναό του Αγίου Γεωργίου στη Ζάχολη καταφθάνει, από το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία του Κούτου, ο ηγούμενος Γερμανός, όπου μετά από πανηγυρική δοξολογία στον ιστορικό ναό, υψώνει την Σημαία της Επαναστάσεως με τα σύμβολα της Φιλικής Εταιρείας και μαζί με τους Ζαχολίτες οπλαρχηγούς Παναγιωτάκη Γεραρή και Χρήστο Ζίνη ή Ζαχολίτη εκδιώκουν από την Ζάχολη τις τούρκικες οικογένειες. Ο Αρχιστράτηγος της Επανάστασης Θεόδωρος Κολοκοτρώνης πολλές φορές είχε εγκατεστήσει το αρχηγείο για τις νικηφόρες μάχες που ακολούθησαν στη Ζάχολη. 
Ο ναός του Αγ'ιου Γεωργίου είναι προεπαναστικό κτίσμα, το οποίο κτίσθηκε πάνω στα ερείπια προϋπάρχοντος ναού, που αναφέρεται στα Βενετικά αρχεία από το 1696. Έχει πραγματοποιηθεί στο ναό αυτό δύο φορές πολεμικό συμβούλιο υπό την προεδρία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Είναι ένα από τα σπάνια μνημεία της Χριστιανοσύνης από άποψης ρυθμού και αρχιτεκτονικής με τους δέκα επτά τρούλους.Το σχέδιο στο οποίο οικοδομήθηκε ο ναός ήταν βασιλική βυζαντινού ρυθμού με 17 τρούλους, έξι σε κάθε πλευρά του ναού να συμβολίζουν τους 12 Αποστόλους, τέσσερις μεγαλύτεροι σε κάθε γωνία συμβολίζοντες τους 4 Ευαγγελιστές κι ένας κεντρικός μεγαλύτερος όλων συμβολίζων τον Παντοκράτορα. Η σκεπή στηρίχτηκε σε 36 κολώνες με κιονόκρανα βυζαντινού ρυθμού, ενώ το τέμπλο κατασκευάστηκε από την ξυλεία ενός και μόνο θρυλικού κυπαρισσιού και πάνω του σκαλίστηκαν εικόνες από την Παλαιά Διαθήκη, αλλά και η σκηνή της κοπής του κυπαρισσιού. Τέλος, ο ναός που πρόσφατα κρίθηκε διατηρητέος, είναι τριυπόστατος έχει δηλαδή τρεις άγιες Τράπεζες, την αριστερή αφιερωμένης στους Αγίους Κωσταντίνο και Ελένη, τη μεσαία αφιερωμένη στον Άγιο Γεώργιο και τη δεξιά αφιερωμένη στον Άγιο Δημήτριο.
Το 1991 κατέρρευσε ο κεντρικός τρούλος και ένα μέρος της στέγης του ναού και αναστηλώθηκε το 1993. Στο προαύλιο του ναού βρίσκεται ο τάφος και η προτομή του Ζαχολίτη οπλαρχηγού της επανάστασης του '21 Παναγιωτάκη Γεραρή.

Εκτός από τον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Ζάχολη, στην Κορινθία , εορτάζουν και άλλοι Ιεροί Ναοί που τιμούν την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου του Τροπαιοφόρου όπως στην Λυκοποριά , το Καμάρι, στις Νέες Βρυσούλες, στα Σοφιανά, στο Άνω Διμηνιό, στο Κλημέντι, στο Μάτι, στο Πανόραμα, στο Μπολάτι, την Στιμάγκα, στα Μποζικά, στη Δάφνη, στη Νεμέα στο Κουτομάδι, στο Χιλιομόδι και στην Κόρινθο.
Επίσης πανηγυρίζει και η Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου Φενεού για την οποία θα αναφερθούμε σε άλλο μας σημείωμα.

Γιορτάζει η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Φενεού

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjS1apXJAibH7mOIopYSBBCEwGjc5kOuo5YJfa-FAH41C0fC0J6dpOIzKfrd45FHdn341e8kFOawvyCm0sZw8c6513FOLIZDp5T8lW0KPOZIt0wLfc8nM1UTlJppuGdwmZikFx6zO9A3HM/s1600/2+2.jpg
Γίνεται γνωστό ότι την 23/4/2014 Τετάρτη της Διακαινησίμου, στην Θεία Λειτουργία στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Φενεού θα χωροστατίσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, κατά την διάρκεια της οποίας θα κήρει σε Μοναχούς τους Δοκίμους Πέτρο Τζανουλίνο και Βασίλειο Κεσίσογλου.

Η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Φενεού

http://static.pblogs.gr/f/209431-7021394.jpgΗ  Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου Φενεού χαρακτηρίζεται «νέα» προς διάκριση από την παλαιά Μονή που βρισκόταν νοτίως της σηµερινής, χαµηλότερα, σε απόσταση 1,7 χλµ. Από την παλαιά Μονή (Παλαιοµονάστηρο) διασώζεται µόνο ο ναός. 
Κατά την παράδοση η παλαιά Μονή «κείται εις ερείπια μεταξύ του χωρίου Καλύβια και της εν ενεργεία Μονής του Αγίου Γεωργίου» και ιδρύθηκε τον 14ο αιώνα από κάποιον µοναχό, ο οποίος καταγόταν από τα Καλάβρυτα. 

Εκδήλωση μνήμης για τον Αργύρη Χιόνη...στο Ξυλόκαστρο

Φωτογραφία του χρήστη Ανδρέας Ζάρρος.

Γρ. Ζαφειρόπουλος: Η Ελλάδα πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη (video)

Grigoris-Zafeiropoulos
Πηγή: ArcadiaPortal.gr
Συνέντευξη στο ArcadiaPortal.gr  παραχώρησε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, ο οποίος έχει μακρά διαδρομή στα αυτοδιοικητικά δρώμενα καθώς έχει διατελέσει 8 συναπτά έτη δήμαρχος Χαλανδρίου ενώ στην αναμέτρηση του 2010, εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Βασίλη Κικίλια και είναι μέλος της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η μεταπήδηση του Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου από την Αυτοδιοίκηση στην Ευρωβουλή, έρχεται και ως φυσική συνέχεια της ενασχόλησής του με την Επιτροπή των Περιφερειών, που του έδωσε την ευκαιρία να έχει παρέμβαση στα κέντρα λήψης των αποφάσεων στις Βρυξέλλες.

Το τελευταίο βράδυ της Ελλάδας... χωρίς Μνημόνιο

Twitter@EmOikonomidis
Giorgos-Papandreou-KastelorizoΗ 23η Απριλίου του 2010 θα μείνει βαθιά χαραγμένη στην εθνική μνήμη, ως άγαρμπο αποτύπωμα στην ιστορική διαδρομή της Ελλάδας. Και μετά βεβαιότητας θα τη μνημονεύουν οι γενιές που έρχονται, ως το tipping point της απώλειας της εθνικής αξιοπρέπειας, μαζί με την απώλεια της εθνικής αυτοτέλειας, αυτοδιάθεσης και κυριαρχίας.
Στο εμβληματικό Καστελόριζο, ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησής του να σύρει την Ελλάδα στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου. Έτσι. Χωρίς διαπραγμάτευση και διάθεση για στρατηγικά ισοδύναμα. Και αφού προηγουμένως επί μήνες, μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, υπήρξε μια μάλλον συνειδητή προσπάθεια απόλυτης απαξίωσης του brand name της Ελλάδας, και εκ των πραγμάτων της αμαχητί παράδοσής της στους δανειστές.
Ήταν ο “Τιτανικός” του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, η “διεφθαρμένη χώρα” που ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου ισχυριζόταν ενώπιον των Ευρωπαίων ηγετών ότι κυβερνάει. Και, όπως αναμενόταν, η χώρα κατέρρευσε, ανοίγοντας τις πύλες της κολάσεως συνολικά για την ευρωζώνη,  με ένα μεγάλο παιχνίδι στο οποίο πρωταγωνίστησαν διεθνείς κερδοσκόποι και η ανεπαρκής εθνική πολιτική ηγεσία.
Η Ιστορία θα γράψει ότι η υπογραφή της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας, φέρει το επώνυμο του τελευταίου των Παπανδρέου που έγινε πρωθυπουργός. Του πολιτικού που ξεγέλασε για τελευταία φορά τόσο εκκωφαντικά την ελληνική κοινωνία, με το αλησμόνητο “λεφτά υπάρχουν”, των εκλογών του 2009.
Φυσικά, ο Οίκος των Παπανδρέου αλλά και συνολικά το ΠΑΣΟΚ, πλήρωσαν βαρύ τίμημα για τον εθνικό ακρωτηριασμό. Ο Γιώργος Παπανδρέου αντικαταστάθηκε “στον αέρα” από την πρωθυπουργία και την ηγεσία του Κινήματος που ίδρυσε ο πατέρας του, ενώ το ΠΑΣΟΚ, κυρίαρχο κόμμα στην ελληνική πολιτική ζωή στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, κατάντησε… συμπλήρωμα κυβερνήσεων συνεργασίας.
Η ουσία βέβαια δεν αλλάζει. Το βράδυ της 22ας Απριλίου, σαν σήμερα πριν από 4 χρόνια δηλαδή, ήταν η τελευταία νύχτα που οι Έλληνες μπορούσαν να ονειρεύονται. Μέχρι τότε ξέραμε ότι, τουλάχιστον για τα όνειρα δεν είχε εφευρεθεί φορολογικός μηχανισμός.
Σήμερα, η Ελλάδα επιστρέφει. Για το δικαίωμα στο όνειρο… θα δούμε.

ysterografa.gr

Ο Σταύρος Θοεδωράκης αυτοπροσδιορίζεται ως... Ρέντσι της Ελλάδας

Stavros-Theodorakis
Από τον Λάκη Λαζόπουλο… στον Ματέο Ρέντσι. Από όλα είχε η συνέντευξη του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη στον Γιώργο Παπαδάκη και την τηλεόραση του ΑΝΤ1, καθώς εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του Λάκη Λαζόπουλου, με τον οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη προσωπική βεντέτα, από τις ημέρες του Πάσχα, ενώ έσπευσε να τονίσει τις… ομοιότητές του με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης κατηγόρησε τον Λάκη Λαζόπουλο για “προσβολή προς την Αριστερά”, με αφορμή την τελική άρνηση του γνωστού ηθοποιού να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Μαϊου, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών για το κόμμα του, προκειμένου να προκύψει ένα βιώσιμο κυβερνητικό σχήμα.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού έσπευσε ουσιαστικά να… προσπεράσει τη σύγκριση που κάνουν τα διεθνή ΜΜΕ ανάμεσα στον ίδιο και τον Ιταλό κωμικό Μπέπε Γκρίλο, υποστηρίζοντας ότι οι ιδέες του είναι πιο κοντά σε εκείνες του νέου πρωθυπουργού της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι.

ysterografa,gr

Απολύθηκε ο Ντέιβιντ Μόγιες. Ο Ράιαν Γκιγκς προσωρινός προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ryan-Giggs-David-Moyes
Η χειρότερη σεζόν στη νεώτερη ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε τη φυσική εξέιξη που ανέμεναν όλοι.
Ο Ντέιβιντ Μόγιες ενημερώθηκε το πρωί της Τρίτης από τη διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ότι δεν θα συνεχίσει στον πάγκο των “κόκκινων διαβόλων”.
Ο Ράιαν Γκιγκς αναλαμβάνει τον ρόλο του προσωρινού προσπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και ο ιστορικός σύλλογος θα αναζητήσει το καλοκαίρι τον επόμενο προπονητή του.

Ο μεγάλος πειρασμός για πρόωρες εκλογές (τον Ιούλιο)

kalpes-proores-ekloges
Twitter@EmOikonomidis
Η πολιτική, εκτός από… τέχνη του εφικτού, όπως είχε εύστοχα παρατηρήσει ο Φρανσουά Μιτεράν, είναι την ίδια στιγμή και η εικονογράφηση της όσφρησης των εξελίξεων, και της αξιοποίησης των ευκαιριών που δημιουργούνται.
Μάλλον λοιπόν δεν είναι εκτός κοινής πολιτικής λογικής η αίσθηση ότι ο Αντώνης Σαμαράς και η κυβέρνηση καλούνται να διαχειριστούν έναν “μεγάλο πειρασμό”: Την προοπτική να προχωρήσουν σε πρόωρες, βουλευτικές εκλογές, πιθανότατα τον Ιούλιο, και αφού θα έχει ολοκληρωθεί το εξάμηνο της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μετά από 4 χρόνια στο Μνημόνιο, η Ελλάδα επέστρεψε στις διεθνείς αγορές για απευθείας δανεισμό, και το κλίμα το οποίο διαμορφώνεται για τη χώρα είναι τουλάχιστον αισιόδοξο.
Στο εσωτερικό πολιτικό επίπεδο, οι διαδοχικές… αστοχίες του ΣΥΡΙΖΑ, και η αδυναμία του να καρπωθεί τη φυσιολογική φθορά της κυβέρνησης, τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, διαμορφώνουν ένα κάθε άλλο παρά εχθρικό για την κυβέρνηση σκηνικό, που θέτει εκ των πραγμάτων στο τραπέζι των στρατηγικών σχεδιασμών το ενδεχόμενο πρόωρων, βουλευτικών εκλογών.
Η τετραετία φυσικά ολοκληρώνεται το 2016, ενώ το 2015 υπάρχει ο σκόπελος της προεδρικής εκλογής, με την ανάδειξη του διαδόχου του Κάρολου Παπούλια από την παρούσα Βουλή, προκειμένου να αποφευχθεί η πρόωρη διάλυση του Κοινοβουλίου.
Για να συγκροτηθεί ωστόσο προεδρική πλειοψηφία, θα πρέπει να συναινέσει και η Δημοκρατική Αριστερά. Κάτι που δεν αποκλείεται, δεν αποτελεί ωστόσο και συνισταμένη σταθερότητας για τον δημόσιο βίο, καθώς το κόμμα του Φώτη Κουβέλη δεν έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα δείγματα γραφής μιας πολιτικής δύναμης που ενισχύει τη σταθερότητα και τη συνοχή, απέναντι στα άκρα, τις ακρότητες και τις περιπέτειες.
Το καλοκαίρι λοιπόν, φαντάζει για τους πλέον υποψιασμένους ως η καλύτερη συγκυρία για να προσφύγει η κυβέρνηση σε πρόωρες βουλευτικές κάλπες, και να διεκδικήσει την ανανέωση της εμπιστοσύνης της κοινωνίας. Ώστε να έχει στη συνέχεια μια “καθαρή” τετραετία μπροστά της, και να μπορεί να διαχειριστεί τα καινούρια δεδομένα που θα προκύψουν από τα πρώτα βήματα της χώρας μετά την κρίση και τα Μνημόνια.
Ο πειρασμός είναι μεγάλος…

ysterografa.gr

Η «Βίβλος» των αυτοδιοικητικών εκλογών – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σε δύο εγκυκλίους

Δύο πολυσέλιδες εγκυκλίους που περιγράφουν το πλήρες πλαίσιο που διέπει τις διαδικασίες ανάδειξης δημοτικών και περιφερειακών αρχών, εξέδωσε το αρμόδιο επί των συγκεκριμένων θεμάτων, υπουργείο Εσωτερικών.
Στις εγκυκλίους περιγράφονταιοι κανονές που αφορούν τους εκλογείς και τους εκλόγιμους, ποιοι μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, όσα εκλογικά κωλύματα υπάρχουν, οι διαδικασίες δήλωσεις συνδυασμών, τον τρόπο με τον οποίο κατανέμονται οι έδρες των δημοτικών και των περιφεριακών συμβουλίων, έως και ο αριθμός των σταυρών που έχει τη δυνατότητα να τοποθετήσει κάθε ψηφοφόρος στα εκλογικά ψηφοδέλτια.
Δείτε την εγκύκλιο για τη διενέργεια των εκλογών της 18ης Μαΐου για την ανάδειξη των δημοτικών αρχών ΕΔΩ
Δείτε την εγκύκλιο για τη διενέργεια των εκλογών της 18ης Μαΐου για την ανάδειξη των περιφερειακών αρχών ΕΔΩ

Δημόσιο: Πάνω από 5.000 προσλήψεις μόνιμων και εποχικών υπαλλήλων μετά το Πάσχα (όλες οι ειδικότητες)

 
Προσλήψεις 3.912 εποχικών και 1.320 μόνιμων υπαλλήλων θα πραγματοποιηθούν στο Δημόσιο μετά το Πάσχα και συγκεκριμένα στη ΔΕΗ, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Δείτε αναλυτικά την κατανομή των θέσεων και τις ειδικότητες που θα ζητηθούν:

Συνέντευξη Νίκου Πέππα στον ALPHA 9.89: Η διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ γεννά ανασφάλεια


 Σημεία συνέντευξης του υποψηφίου ευρωβουλευτή της ΝΔ και Αντιδημάρχου Διονύσου Νίκου Πέππα, στο ραδιόφωνο του ALPHA 9.89 με τον Δημήτρη Αλφιέρη και τη Γιώτα Ηλιού

Ο Νίκος Πέππας κατά τη διάρκεια της σημερινής του παρουσίας στο ραδιόφωνο του Alpha μεταξύ άλλων τόνισε:

Σαμαράς: Τηλεφωνώ στους υπουργούς ακόμη και μετά τα μεσάνυχτα

Antonis-Samaras-Greek-PM
Twitter@EmOikonomidis
Την παραμονή της επετείου ένταξης της Ελλάδας στο Μνημόνιο, στις 23 Απριλίου του 2010, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προχωρεί σε μια εμβληματική συνέντευξη στο “Bloomberg”, για τη σημερινή πραγματικότητα την οποία καλείται να διαχειριστεί η Αθήνα.
4 χρόνια μετά, η Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον τον “ασθενή” της ευρωζώνης, και πραγματοποιεί τα πρώτα, προσεκτικά βήματα επιστροφής στις αγορές για απευθείας δανεισμό, μια παράμετρος απαραίτητη για να απαλλαγεί η χώρα από τον εθνικό βραχνά των Μνημονίων, και τις δεσμεύσεις λιτότητας που τα συνοδεύουν.

Περιοδεια Κ. Μπακογιάννη στη Βοιωτία - Εγκαίνια Εκλογικών Κέντρων σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ανακοίνωση του πλήρες ψηφοδελτίου του Συνδυασμού Αλλάζουμε στην Καρδιά της Ελλάδας





Συνεχίζοντας την περιοδεία του στη Στερεά Ελλάδα, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης, θα βρεθεί αύριο Τετάρτη 23 Απριλίου 2014, στη Βοιωτία. Συνοδευόμενος από την υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη, Φανή Παπαθωμά θα επισκεφθεί στις 10:00 τις Γυναικείες Φυλακές Θήβας, όπου μαζί με τις κρατούμενες θα παρακολουθήσει την εορταστική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου των φυλακών, και στις 11:00 τον τομέα Απεξάρτησης των Φυλακών Ελαιώνα της Θήβας. Στις 11:45 θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων της ΕΑΒ, ενώ στη 13:00 μμ θα βρεθεί στο Δημαρχείο Σχηματαρίου όπου θα συναντηθεί με το Δήμαρχο αλλά και με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης. Στις 15:00 θα επισκεφθεί το Ναυτικό Όμιλο στο Δήλεσι και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Εύβοια όπου στις 19:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου, στη Χαλκίδα.    

Την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 24 Απριλίου 2014, ο επικεφαλής του συνδυασμού Αλλάζουμε στην Καρδιά της Ελλάδας, θα βρεθεί στο Δημαρχείο Διστόμου, όπου μαζί με την υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη, Φανή Παπαθωμά, θα συναντήσει το Δήμαρχο, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της περιοχής. Στις 11:30 θα επισκεφθεί το Μαυσωλείο Διστόμου, ενώ στις 13:30 θα συναντηθεί με το σωματείο των εργαζομένων του εργοστασίου της Αλουμίνας. Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τη Λιβαδειά όπου στις 20:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου.

Με τα εγκαίνια των Εκλογικών Κέντρων ανά την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την ανακοίνωση των ονομάτων των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων, θα συνεχίσει ο Κώστας Μπακογιάννης, τις προσεχείς ημέρες.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, εν μέσω της περιοδείας του, θα παραβρεθεί στις πρωτεύουσες και των πέντε νομών, παρουσιάζοντας ένα ολοκληρωμένο, πλήρες και πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, ικανό να διεκδικήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών αλλά και να αποτελέσει μια ομάδα σκληρής δουλειάς για την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εγκαινίων:

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014, 19:00, Αγγελή Γοβιού 20, στη Χαλκίδα 

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014, 20:00, Καραγιαννοπούλου 22, στη Λιβαδειά 

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014, 20:00, Διάκου 8, στη Λαμία

Κυριακή 27 Απριλίου 2014, 19:00, Εθνικής Αντιστάσεως, στην Άμφισσα

Τρίτη 29 Απριλίου 2014, 20:00, Ζηνοπούλου 22, στο Καρπενήσι
Εμφάνιση PROSKLISI EGKAINIA EKLOGIKWN-EURUTANIA.jpg


  

Συνάντηση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη με τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γρηγόρη Ζαφειρόπουλο

Εμφάνιση P1020343.JPG



Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη πραγματοποίησε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία κ. Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη, προκειμένου να ενημερωθεί για τα ζητήματα που αφορούν την Πελοπόννησο, αλλά και τις πρωτοβουλίες που μπορούν από κοινού να αναπτυχθούν. 
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτήρισε σύμμαχο της Πελοποννήσου και γνώστη της προσπάθειας της Περιφερειακής αρχής για την ανάπτυξή της, τον κ. Ζαφειρόπουλο και αναφέρθηκε στο διαρκές ενδιαφέρον του για τα αυτοδιοικητικά θέματα, ως πρώην Δήμαρχος Χαλανδρίου, Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής και μέλος της Ένωσης Περιφερειών, και ιδιαίτερα της Πελοποννήσου και της Αρκαδίας, με την οποία συνδέεται με οικογενειακούς δεσμούς, και τόνισε ότι η παρουσία του στην Ευρωβουλή μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει για την προσπάθεια που καταβάλλεται στην Πελοπόννησο.
Ο κ. Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος από τη μεριά του δήλωσε ότι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα αποτελέσει σταθερό υποστηρικτή του έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Περιφερειάρχη, τον οποίο χαρακτήρισε πολιτική προσωπικότητα καταξιωμένη σε εθνικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο, αλλά και «πολιτικό του δάσκαλο».
Ο κ. Ζαφειρόπουλος δήλωσε επίσης ότι είναι θετική η καινοτομία της άμεσης σχέσης πολίτη και υποψηφίου ευρωβουλευτή, «γιατί δημιουργεί αμφίδρομες υποχρεώσεις» και έθεσε ως διακύβευμα την αξιόπιστη παρουσία της χώρας στην Ευρωβουλή. «Για το λόγο αυτό η ψήφος θα πρέπει να είναι εθνική και όχι τιμωρητική, αν και αντιλαμβάνομαι την αγανάκτηση και την απογοήτευση των πολιτών» επεσήμανε τέλος ο κ. Ζαφειρόπουλος.

COSI FAN TUTTE ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ


Εμφάνιση ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ-MET.OPERA-COSI FAN TUTTE.jpg



Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων σας ενημερώνει ότι το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD» συνεχίζεται στο « Αλεξάνδρειο » Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, με το υπέροχο έργο «Così fan tutte» («Έτσι Κάνουν Όλες»), του Wolfgang Amadeus Mozart, στις 26 Απριλίου 2014 και ώρα 19.55.

Ο μαέστρος James Levine διευθύνει την αγαπημένη όπερα του Mozart γύρω από τις δοκιμασίες των δεσμών του έρωτα. Τα νεαρά αστέρια της Met ερμηνεύουν τους βασικούς ρόλους: η Susanna Phillips και η Isabel Leonard είναι οι αδελφές Φιορντιλίτζι και Ντοραμπέλα, ο Matthew Polenzani και ο Rodion Pogossov είναι οι αγαπημένοι τους, ενώ η Danielle de Niese ερμηνεύει την πανέξυπνη Ντεσπίνα.

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει:
Γενική Είσοδος: 15€,  Άνεργοι, Φοιτητές, Παιδικό: 10€
Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των παραστάσεων, καθώς και την προπώληση των εισιτηρίων:
 « ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ » ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
O,5 χλμ. Ε.Ο. ΙΣΘΜΟΥ - ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΤΗΛ. 27440 21124, FAX: 27440 69153