Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

H Mαρία Σπυράκη στο ντιμπέιτ του Euronews

H Mαρία Σπυράκη στο ντιμπέιτ του Euronews
H υποψήφια ευρωβουλευτής επελέγη ανάμεσα σε 42 συνυποψήφιους της για να εκπροσωπήσει τη Ν.Δ. στο ντιμπέιτ που θα διενεργήσει το μεγάλο ειδησεογραφικό κανάλι στις 9 το βράδυ της Δευτέρας 28 Απριλίου.

Δύο ώρες πριν θα πραγματοποιηθεί το πρώτο ντιμπέιτ ανάμεσα στους υποψηφίους για την προεδρία της Κομισιόν. Τα ξίφη τους θα διασταυρώσουν ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάρτιν Σουλτς του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Γκι Φέρχοφσταντ της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη και Φραντσίσκα - «Σκα» - Κέλερ των Πρασίνων.

Την αναμέτρηση ανάμεσα στους υποψήφιους προέδρους, διάρκειας 90 λεπτών, θα συντονίσουν οι δημοσιογράφοι του Euronews Isabelle Kumar και Chris Burns, και θα την παρακολουθήσουν ζωντανά πολίτες όλης της Ευρώπης σε 13 γλώσσες.

Το ντιμπέιτ ανάμεσα στους υποψήφιους Ευρωβουλευτές από την Ελλάδα θα μεταδοθεί ζωντανά διαδικτυακά.

Πελοπόννησος: Αυτά είναι τα βαγόνια του θρυλικού Orient Express - Τα σχέδια για την αξιοποίησή τους...

Πελοπόννησος: Αυτά είναι τα βαγόνια του θρυλικού Orient Express - Τα σχέδια για την αξιοποίησή τους...
 Μνήμες και εικόνες από το παρελθόν του σιδηροδρόμου υπόσχονται να μας χαρίσουν οι εμπλεκόμενοι φορείς των ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ με την δρομολόγηση μουσειακού υλικού που υπάρχει διάσπαρτο σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο και η αξιοποίηση του είναι πλέον θέμα χρόνου.

Βασιλικά βαγόνια, βαγόνια του θρυλικού 'Οριεντ Εξπρές καθώς και ατμήλατες μηχανές θα δρομολογηθούν και πάλι στις ράγες ικανοποιώντας τους λάτρεις του μουσειακού σιδηροδρόμου. Όπως αποκάλυψε στα «Σ.Ν» πρόεδρος της ΕΕΣΣΤΥ κ. Στέφανος Αγιάσογλου, δυο βασιλικά βαγόνια που βρίσκονται στον Βόλο θα μεταφερθούν στην Πελοπόννησο ώστε να χρησιμοποιηθούν στο εκεί μετρικό δίκτυο, ενώ το ίδιο θα γίνει και με τα βαγόνια του Οριεντ Εξπρές.

Επίσης ο κ. Αγιάσογλου αναφέρθηκε στις συνεννοήσεις που γίνονται με το υπουργείο Τουρισμού και την υπουργό κ. Όλγα Κεφαλογιάννη για την τουριστική αξιοποίηση του μουσειακού τροχαίου υλικού. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τόσο το τροχαίο υλικό όσο και οι ατμήλατες μηχανές βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση χάρις στο μεράκι και την αγάπη φίλων που αγαπούν το τρένο.

Κωστής Μουσουρούλης, Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας, Υποψήφιος Ευρωβουλευτής

 
Δείτε τη συνέντευξη .airetos.gr

Σαμαράς: Από την κρίση, στη Νέα Ελλάδα…

Antonis-Samaras-Greek-PM
Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε την παρακάτω δήλωση, με αφορμή τη σημερινή επιβεβαίωση της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος για την ελληνική οικονομία, από την πλευρά της Eurostat:
“Η σημερινή επίσημη ανακοίνωση του πλεονάσματος πιστοποιεί τη μεγάλη στροφή που πετυχαίνει η Ελληνική Οικονομία, χάρη στις θυσίες όλων των Ελλήνων.
Απομακρυνόμαστε σιγά σιγά από την κρίση και θεμελιώνουμε το μέλλον της Νέας Ελλάδας”.

Πειθαρχική δίωξη κατά του ΠΑΟΚ

PAOK-epeisodia
Πειθαρχική δίωξη κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Πετρόπουλος για τα γεγονότα της Τούμπας.
Διαβάστε περισσότερα στο www.gazzetta.gr

Η συγκινητική ιστορία του Γερμανού γιατρού της Μήλου

image5
Κατά το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου (1944), 500 περίπου Γερμανοί εγκλωβίστηκαν στο νησί της Μήλου. Τότε το νησί της Μήλου παραδόθηκε στον Ιερό Λόχο, που αποτελούσε μονάδα του Ελληνικού Στρατού και είχε εγκατασταθεί στη γειτονική Κίμωλο.
Το 1943 δημιουργήθηκε ένα νοσοκομείο στη Μήλο, για να παρέχεται ιατρική περίθαλψη στη γερμανική φρουρά. Τότε στάλθηκε απο τη Γερμανία ο γιατρός χειρουργός Dr Hans Lober, ο οποίος το οργάνωσε και έφτιαξε κι ένα Παράρτημα του νοσοκομείου για τους Έλληνες.
Ο γιατρός εγινε ιδιαίτερα αγαπητός στο νησί, δεδομένου ότι προσέφερε πρόθυμα τις ιατρικές του υπηρεσίες, όλων των ειδικοτήτων, σε όλους τους κατοίκους της Μήλου.

Έφυγε για ένα ταξίδι στη Γερμανία, όπου παντρεύτηκε και άφησε έγκυο τη γυναίκα του. Το παιδί που γεννήθηκε δεν το γνώρισε ποτέ. Είχε τη συνήθεια να γράφει κάθε εβδομάδα ένα γράμμα στη γυναίκα του, όπου εκτός από τα προσωπικά του νέα, αφηγείτο με γλαφυρότητα την καθημερινή ζωή της Μήλου, περιγράφοντας όλα τα λαογραφικά στοιχεία του νησιού της εποχής εκείνης.
Κάποια μέρα, πηγαίνοντας να κάνει μια αλλαγή τραύματος σε έναν κάτοικο  της Μήλου τον οποίο είχε χειρουργήσει, χρησιμοποίησε το τζιπ του Γερμανού διοικητή, και πήρε μαζί του τη νοσοκόμα του, έναν φαντάρο και τον οδηγό του τζιπ, δεδομένου ότι ο άρρωστος τους είχε τραπέζι.
Οι Άγγλοι Ιερολοχίτες, θέλοντας να σκοτωώσουν τον Γερμανό διοικητή, πυροβόλησαν στο τζιπ από ενεδρα που είχαν στήσει σε μια γέφυρα. Το τζιπ τυλίχτηκε στις φλόγες, και πέθαναν όλοι. Οι κάτοικοι της Μήλου δεν συγχώρεσαν ποτέ ότι ο αγαπημένος τους ευεργέτης γιατρός σκοτώθηκε απο συμμαχικά στρατεύματα, έστω και κατά λάθος, στον τόπο τους, που τόσα τους είχε προσφέρει.
Βρήκαν λοιπόν το γιο, που ποτέ δεν γνώρισε ο γιατρός τους, που έχει το ίδιο ονοματεπώνυμο με εκείνον, πήραν την άδειά του και μετέφρασαν τα γράμματά του, πολύτιμη πολιτιστική κληρονομιά για τη λαογραφική ιστορία του τόπου, τα οποία εξέδωσαν σε ένα βιβλίο, που χρηματοδοτήθηκε από κάτοικο της Μήλου.
Σε μια σεμνή τελετή στο πολιτιστικό κέντρο της Μήλου λοιπόν, παρουσία του γιού του Γερμανού γιατρού Χανς Λέμπερ, έγινε η πρώτη παρουσίαση αυτού του βιβλίου, σαν μνημόσυνο από τους κατοίκους της Μήλου για τα 70 χρόνια από τον θάνατό του!!!

ysterografa.gr

Γιατί εγώ θα πρέπει να πληρώνω το κινητό του Περιφερειάρχη ;;;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEipPbSyLyPSkVlRPhgzx_U4iP2Xrw0nwUYuG8DhUidZdBEuy5Tr3oC7Nk-07s3FP_lVz4VxQl5psWJ0aYV7CTtXZEFB6HDDt9K0hNIHVU_EeFD9nU9BMWu5sI-b_0s3N28s7OuZua2YhDdm/s1600/tilefono-kommeno_medium.jpg Από τον συμπολίτη μας και αναγνώστη μας, κ Ευάγγελο Τζιαβό λάβαμε το παρακάτω σχόλιο σχετικά με την είδηση για την
ακύρωση του αριθμού του κινητού του υπ. ΄Περιφερειάρχη Γιώργου Δέδε, τον οποίο είχε από την περίοδο που ήταν αντιπεριφερειάρχης, και την οποία δημοσιοποιούμε "
 

"Ε τώρα με  συγχωρείτε . 
Αυτό αποτελεί είδηση που ενδιαφέρει τον πολίτη με τα χίλια μύρια προβλήματα;;;
Τόσα λεφτά εισέπραξε από μισθούς ο Υποψήφιος πριν γίνει Τέως . . 
Ας πάει να αγοράσει ο ίδιος 2 καινούργια για να μην έχει ανάγκη κανέναν .....
Άλλωστε δεν κατάλαβα . Γιατί εγώ θα πρέπει να πληρώνω το κινητό του Περιφερειάρχη ;;; 
Ποιος είναι ο κύριος ;;;
Του πληρώνω και μάλιστα μεγάλο για τα σημερινά δεδομένα μισθό . 
Ας βρει τρόπο να τα βγάλει πέρα . Και χωρίς κινητό οι προκάτοχοι του έζησαν και δούλεψαν εξαιρετικά . 

ΕΥΑΓ. ΤΖΙΑΒΟΣ"

Ο Σπυρος Παπαθεοφανους για την προσφατη επισκεψη Τατουλη,στην ορεινη Κορινθια και για την ΤΕΡΝΑ

Ο Σπυρος Παπαθεοφανους για την προσφατη επισκεψη Τατουλη,στην ορεινη Κορινθια και για την ΤΕΡΝΑ

Oπως αναφεραμε και προ ημερων-σε αλλο δημοσιευμα-αυτοψία σε έργα της Κορινθίας πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Άγγελο Παπαγγελόπουλο, το Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Απόστολο Παπαφωτίου, τους Περιφερειακούς Συμβούλους κ.κ. Κώστα Μιχαλόπουλο, Θανάση Πισιμίση, Σπύρο Παπαθεοφάνους και Κώστα Λέγγα, αλλά και απο κατοίκους των περιοχών.
Συγκεκριμένα ο κ. Τατούλης επισκέφθηκε αρχικά την περιοχή της Βελίνας, όπου θα γίνει το έργο της ένωσης του κάμπου της Βελίνας με τη Χούνη.
Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε την Καστανιά, για το έργο του δρόμου Λαύκα – Καστανιά, όπου εγκαταστάθηκε ο ανάδοχος του σημαντικού αυτού έργου, που θα παρακάμπτει την Καστανιά, θα μειώσει το χρόνο κατά 15 λεπτά περίπου και θα αυξήσει το επίπεδο ασφάλειας και άνεσης. Το έργο της Καστανιάς αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λίγους μήνες. Παράλληλα ο κ. Τατούλης εξέτασε τους τρόπους να παραμείνει η Καστανιά ζωντανό κομμάτι της περιοχής και σε αυτό το πνεύμα συμφωνήθηκαν συμπληρωματικά έργα που θα καθιστούν την Καστανιά μοναδικό προορισμό.
Ο Περιφερειάρχης κατά τις συνομιλίες του με τους κατοίκους των περιοχών, τους ενημέρωσε για τις προδιαγραφές των έργων και τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησής τους. Οι φορείς της περιοχής και οι κάτοικοι από την πλευρά τους εξέφρασαν τις απόψεις τους για τη σημασία των έργων και έθεσαν στη διάθεση της Περιφέρειας κάθε δυνατή συνδρομή ώστε τα έργα να ολοκληρωθούν σύντομα και άρτια προς χρήση.Στο αποκλειστικο τηλεοπτικο ρεπορταζ που ακολουθει-με την σφραγιδα του Νοτη Κομνηνακη-ο Περιφερειακος συμβουλος Σπ.Παπαθεοφανους μιλαει για την επισκεψη Τατουλη στην Κορινθια αλλα και για τα οσα ακουγονται,εναντιον του Περιφερειαρχη,γυρω απο την ΤΕΡΝΑ…

freddotv.gr ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ιστοσελίδα που «φοβίζει» τους πολιτικούς

Η ιστοσελίδα που «φοβίζει» τους πολιτικούς

Ελέγχει τα όσα λένε και εντοπίζει τις ανακρίβειες
Χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των πολιτών προκειμένου να ελέγχουν την ακρίβεια των όσων λένε οι πολιτικοί, φιλοδοξεί να γίνει μια ιστοσελίδα.
Ο λόγος για το FactcheckEU, το οποίο ενόψει ευρωεκλογών θα ελέγχει συστηματικά τα λεγόμενα των πολιτικών, προκειμένου να εντοπίζει ανακρίβιες, καλώντας έτσι τους υποψηφίους να ενημερώνονται σωστά προτού απευθυνθούν στους ευρωπαίους πολίτες.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί η λανθασμένη αναφορά του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψηφίου για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρτιν Σουλτς, για το ύψος των απωλειών στην Ευρώπη από τη φοροδιαφυγή.
Συγκεκριμένα, ο πολιτικός ανέφερε σε συνέντευξή του στην τσεχική τηλεόραση ότι «χάνονται 2 τρισεκ. ευρώ», λόγω της φοροδιαφυγής σε όλη την Ευρώπη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Επιτροπής, το ποσό αυτό ανέρχεται σε 1 τρισεκ. ευρώ, όπως σημειώνει σχετικό άρθρο στον ιστότοπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Euractiv.com.
Ο συνιδρυτής του FactcheckEU, Πιέτρο Κουράτολο, δήλωσε στη Euractiv ότι το «αληθόμετρο» θα συγκεντρώνει τις ομιλίες και τις δηλώσεις των πολιτικών με στόχο να τους καταστήσει υπόλογους για όσα λένε.
«Θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι, όταν οι πολιτικοί μιλούν, δεν ξεστομίζουν απλά αριθμούς», σημείωσε. Αντίστοιχη πρωτοβουλία είχε αναλάβει ο ίδιος στην Ιταλία όπου «οι πολιτικοί λένε συχνά ανοησίες. Θέλαμε να δούμε αν όσα έλεγαν οι πολιτικοί ήταν πραγματικά»

techit.gr

Πρωτογενές πλεόνασμα 3,4 δισ. ευρώ αναγνώρισε η Eurostat

greek-european-flags-Parthenon
Και με τη βούλα της Eurostat, η Ελλάδα έχει πιστοποιημένο πρωτογενές πλεόνασμα για το 2013, μια σημαντική εξέλιξη στην πορεία της χώρας για έξοδο από το Μνημόνιο, και παγιοποίηση της επιστροφής της στις αγορές για απευθείας δανεισμό.
Όπως ανακοίνωσε και επισήμως το μεσημέρι της Τετάρτης η Eurostat, το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας ανέρχεται στα επίπεδα των 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2013.
Η ανακοίνωση έρχεται στην επέτειο των τεσσάρων ετών από την ένταξη της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου, με το σχετικό διάγγελμα του Γιώργου Παπανδρέου από το Καστελόριζο, στις 23 Απριλίου του 2010.

Βρέθηκαν στην ακτή πιθανά συντρίμμια του μοιραίου αεροπλάνου

Bl5jV70CEAAqBGe
Οι αρχές της Μαλαισίας παραχώρησαν το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου, καθώς όπως διέρρευσε στα διεθνή ΜΜΕ βρέθηκαν στην ακτή αντικείμενα, που ενδεχομένως να αποτελούν συντρίμμια του μοιραίου αεροπλάνου των Malaysia Airlines.
Όπως σημείωσαν χαρακτηριστικά οι αρχές της Μαλαισίας, οι αρχές της Αυστραλίας εξετάζουν μεταλλικό αντικείμενο που βρέθηκε στην ακτή του Περθ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν προέρχεται από τη μοιραία πτήση.

ysterografa.gr

Χωρίς τηλέφωνο έμεινε ο Υπ. Περιφερειάρχης Γιώργος Δέδες




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEipPbSyLyPSkVlRPhgzx_U4iP2Xrw0nwUYuG8DhUidZdBEuy5Tr3oC7Nk-07s3FP_lVz4VxQl5psWJ0aYV7CTtXZEFB6HDDt9K0hNIHVU_EeFD9nU9BMWu5sI-b_0s3N28s7OuZua2YhDdm/s1600/tilefono-kommeno_medium.jpgΣε μία απίστευτη ενέργεια, που ξεπερνά κατά πολύ ακόμα και τη λογική του χτυπήματος κάτω από τη ζώνη, προχώρησε η απερχόμενη περιφερειακή ηγεσία σε βάρος του Γιώργου Δέδε. Σήμερα το πρωί, ανήμερα της ονομαστικής εορτής του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου και επικεφαλής της «Πελοποννησιακής Συνεργασίας», η Περιφέρεια ακύρωσε τον αριθμό του κινητού του Γιώργου Δέδε, τον οποίο είχε από την περίοδο που ήταν αντιπεριφερειάρχης. Ο σκοπός σαφής και προφανής. Να μην είναι δυνατό, σε μια ιδιαίτερη μέρα για τον ίδιο, να μπορέσει να δεχτεί τις ευχές και τα μηνύματα των φίλων του.
Για να μην δημιουργηθούν εντυπώσεις πρέπει να διευκρινιστεί ότι την επομένη της παραίτησής του από τη θέση του γεωγραφικού αντιπεριφερειάρχη, ο κ. Δέδες επικοινώνησε με τις οικονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και ζήτησε να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου ο ίδιος να κρατήσει μεν τον αριθμό (για προφανείς λόγους), αλλά να αποσυνδεθεί από τον λογαριασμό της Περιφέρειας.
Σημειώνεται, επιπλέον, πως ενώ ο λογαριασμός του ίδιου του Περιφερειάρχη και μερικών εκ των στενών συνεργατών του έχει εκκρεμείς οφειλές χιλιάδων ευρώ, ο κ. Δέδες έχει πληρώσει, μέχρι και τον τελευταίο λογαριασμό, χωρίς να αφήσει υπόλοιπο.
Πρόκειται για μια ενέργεια δηλωτική της μικρότητας που χαρακτηρίζει τα στελέχη της απερχόμενης διοίκησης της Περιφέρειας και ευτελίζει απολύτως το επίπεδο της προεκλογικής αντιπαράθεσης, μεταφέροντας το μικρόβιο της παραπολιτικής και της μικροπολιτικής στη σφαίρα της ιδιωτικής ζωής. Αποδεικνύει δε τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται η απερχόμενη περιφερειακή ηγεσία, εφ’ όσον μετέρχεται τέτοιων τεχνασμάτων για να ανακόψει την αυξανόμενη δυναμική του Γιώργου Δέδε προσωπικά, αλλά και όλης της Πελοποννησιακής Συνεργασίας. Αν θεωρεί ότι μπορεί να το επιτύχει με τέτοιες μικρότητες, πλανάται πλάνην οικτράν.
Ζητούμε συγνώμη από όλους όσοι επιχείρησαν να επικοινωνήσουν μαζί μας και δεν τα κατάφεραν εξ αιτίας της απίστευτης αυτής ενέργειας.
Ο νέος αριθμός επικοινωνίας του κ. Δέδε είναι: 6981-698111   
                                                                                                                                          
 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΥΠ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,                                              
 ΓΙΩΡΓΟΥ  ΔΕΔΕ

«ΤΑΤ»:MIA AΝΑΣΑ ΠΡΙΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ


Είναι θέμα πλέον λίγου χρόνου ,ώστε να ανακοινώσει το ψηφοδέλτιό του για τις εκλογές του Μαΐου ο  Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης .Οι πληροφορίες από το επιτελείο του λένε ότι ο «ΤΑΤ» αντιμετωπίζει έναν ευχάριστο «πονοκέφαλο» σε όλους τους νομούς, για το ποιους υποψηφίους θα βάλει στο ψηφοδέλτιο και ποιους δυστυχώς θ αφήσει απ΄εξω .
Οι ίδιες  πληροφορίες μιλούν για ένα πανίσχυρο ψηφοδέλτιο πολύ πιο δυνατό και από αυτό του 2010.
Τονίζουν μάλιστα ότι ό «ΤΑΤ» έχει τέτοιο στελεχικό δυναμικό στην διάθεσή του που θα μπορούσε να φτιάξει και δύο ακόμα εξίσου ισχυρούς συνδυασμούς.
Κλίμα μεγάλης αισιοδοξίας λοιπόν στο στρατόπεδο της ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ,όταν μάλιστα έχουν φτάσει και τα νέα για πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δίνουν στον Πέτρο Τατούλη ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα και ισχυρή παράσταση νίκης.

Δείτε τι γράφει το site της ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ για την επικείμενη ανακοίνωση του ψηφοδελτίου της νίκης:

«Έρχεται τις επόμενες ημέρες, το Ψηφοδέλτιο της Νέας Νίκης, του Πέτρου Τατούλη. Η Πελοπόννησος που δεν συμβιβάζεται, που δίνει μάχες και τις κερδίζει, για τον τόπο μας και τους νέους μας, είναι εδώ!»

sfedona.gr

Το προεκλογικό… βανάκι του Γιούνκερ (photo)

Jean-Claude-Juncker
Ο “Mr. Euro”, ο πολιτικός ηγέτης που ως πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, και στη συνέχεια ως πρόεδρος του Eurogroup  υπηρέτησε όσο λίγοι την ιδέα του κοινού μέλλοντος των ευρωπαϊκών λαών, χωρίς την ίδια στιγμή να κρύβει την αγάπη του για την Ελλάδα, παραχώρησε σήμερα συνέντευξη για την υποψηφιότητά του για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος έχει το επίσημο χρίσμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τη διαδοχή του Ζοζέ Μπαρόζο στο αξίωμα του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δεσμεύτηκε να δίνει καθημερινά μάχη για να βγει από την κρίση η Ευρωπαϊκή Ένωση, και υπογράμμισε την ανάγκη θεσμικών μεταρρυθμίσεων καθώς και ενεργειακής απεξάρτησης για την Ευρώπη του μέλλοντος.
Την παράσταση ωστόσο έκλεψε το προεκλογικό… βανάκι του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, το οποίο ήταν παρκαρισμένο έξω από τον χώρο που παρουσίασε τις θέσεις του, με τη συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε.

ysterografa.gr

Χέρι- χέρι Αλευράς με Ξεροβάσιλα κοντρά στον Βουδούρη; Αδυναμία συγκρότησης ψηφοδελτίων οδηγεί σε συγχωνεύσεις;


Μεγάλο Σάββατο λίγο πριν την Ανάσταση, πληροφορίες αναφέρουν, οτι έγινε συνάντηση Δέδε- Μανώλη στην Αθήνα προκειμένου να συζητήσουν την προοπτική ενοποίησης των ψηφοδελτίων τους, αφού οι συνδυασμοί λίγες μόλις ημέρες από την κατάθεσή τους δεν κλείνουν. Εκεί συζητήθηκαν αρκετά ζητήματα, ωστόσο οι δύο άνδρες φάνηκαν να μην τα βρίσκουν στο κορυφαίο ζήτημα του ποιος θα τεθεί επικεφαλής. Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης του Τατούλη, Γιώργος Δέδες εμφανίστηκε να μην κάνει πίσω ούτε μισό βήμα και κατά τα φαινόμενα ο Γιάννης Μανώλης θα αποχωρήσει και θα εμπλουτίσει το συνδυασμό Δέδε με δικά του στελέχη.

Χωρίς κανείς να γνωρίζει την κατάληξη αυτής της συνεχούς διαπραγμάτευσης γίνεται σαφές ότι πρόκειται για αυτοδιοικητική κίνηση, χωρίς καμία συγκεκριμένη στόχευση, χωρίς κανέναν ιδεολογικό χαρακτήρα και ασφαλώς χωρίς προοπτική νίκης, αφού τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει σαφές ότι όλοι διαγκωνίζονται για την δεύτερη θέση, με ένα αβυσαλέο κενό να τους χωρίζει από τον πρώτο, που δεν είναι άλλος από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη. Το γεγονός αυτό τους φέρνει σε ρήξη με τον κατά τα φαινόμενα δεύτερο Οδυσσέα Βουδούρη, ο οποίος παλεύει με αξιώσεις για την δεύτερη θέση.
Επίσης περίπατο πάει και η δήθεν κεντροαριστερή αναφορά, την οποία επικαλείται ο επίσης πρώην αντιπεριφερειάρχης του Τατούλη στην Μεσσηνία και νυν υποψήφιος με τον Δέδε, Π Αλευράς. Ο τελευταίος κάνει μπάσιμο στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι δήθεν είναι ο γνήσιος εκπρόσωπος αυτού του χώρου.
Ωστόσο, το σκηνικό στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι ξεκαθαρίζει, καθώς ένα - ένα τα κορυφαία στελέχη του κόμματος τάσσονται στο πλευρό Τατούλη, όπως αναφέρει και δημοσίευμα του "Βήματος" (Γρηγοράκος, Κωνσταντινόπουλος, Μανιάτης). (http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=588202Ερωτηματικά) Ερωτηματικά γεννά η στάση της Νάντιας Γιαννακοπούλου, η οποία σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα επιλέγει να είναι εκτός κομματικής γραμμής ΠΑΣΟΚ στηρίζοντας τον Παναγιώτη Αλευρά, αλλά και απέναντι στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος της ανέθεσε θέση ευθύνης.
http://www.best-tv.gr/

Ο “μεσαίος” χώρος ρυθμιστής των εκλογών στην Περιφέρεια - Το προβάδισμα Τατούλη


To Πάσχα έφυγε, οι εκλογές έρχονται. 26 ημέρες πριν την κάλπη στην Περιφέρεια και η μάχη αναμένεται να ενταθεί από τις επόμενες ημέρες. 
Σύντομα θα έχουμε την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων, οπότε θα αποκτήσουμε και μια καλύτερη εικόνα για μια ακόμη πιο αξιόπιστη εκτίμηση.
Γράφαμε σε προηγούμενη ανάρτηση για την αργή αλλά σταθερή επιστροφή του "μεσαίου" χώρου ως "ρυθμιστή" του αποτελέσματος.
Στην Περιφέρεια ο κ. Πέτρος Τατούλης φαίνεται να έχει εξασφαλίσει μία πρόσβαση αν όχι υποστήριξη ουσιαστικά από το σύνολο αυτού του χώρου και σε συνδυασμό με την πρόσβαση και δεξιότερα του δείχνει να καταφέρνει να διατηρεί ένα σημαντικό προβάδισμα.
Δηλώσεις ή κινήσεις υποστήριξης έχουν δώσει βουλευτές ή παράγοντες του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια (Γιάννης Μανιάτης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Κατερίνα Φαρμάκη) όπως και η ηγεσία του κόμματος με το δικό της τρόπο, ο ΛΑΟΣ και η ΕΛΙΑ.
Από την άλλη πλευρά θέση μάχης λαμβάνουν τόσο το "παλαιό ΠΑΣΟΚ" (ή τουλάχιστον ένα κομμάτι του) ουσιαστικά υποστηρίζοντας την υποψηφιότητα του κ. Δέδε όσο και η Αριστερά στηρίζοντας αυτή του κ. Βουδούρη.
Αυτό το το "πάτημα" λοιπόν του κ. Τατούλη επάνω στο "μεσαίο" χώρο είναι και το μεγάλο πλεονέκτημά του σε σχέση με τους αντιπάλους του. Ουσιαστικά περιορίζει αισθητά το "ζωτικό" χώρο του κ. Δέδε ενώ ταυτόχρονα δεν ευνοεί την επέκταση στο συνδυασμό του κ. Βουδούρη.
Η λογική των συνεργασιών και της συναίνεσης που έδωσε τα πρώτα δείγματα το 2010, τώρα απομένει να δούμε σε ποιο βαθμό θα μονιμοποιηθεί ως φαινόμενο.


isthmos.gr

Η Ανάσταση των Ελλήνων θα έλθει, ο κόσμος να χαλάσει!

Γράφει ο
Χρήστος Πασαλάρης
 
Οι  απλοί και αγνοί  πατριώτες θέτουν σήμερα-ημέρα Ανάστασης και Αγάπης- το πολύ απλό ερώτημα: «Αν ετούτα τα τέσσερα χρόνια ήμασταν ενωμένοι και αγαπημένοι δεν θα είχαμε βγει μια ώρα αρχύτερα   από την κρίση;  Ποιος λέει όχι; Δεν είμαστε όμως ενωμένοι και αγαπημένοι. Ακόμη και τη Μεγάλη Εβδομάδα  τρωγόμαστε. Χολή και μίσος και κατάρες και αναθέματα εκτοξεύονται από τους ηγέτες και τους εκπροσώπους των αντιπάλων παρατάξεων. Αντικρίζει ο απλοϊκός πολίτης τα γουρλωμένα μάτια και τις επιθετικές χειρονομίες των  ομιλητών στη Βουλή και στα κανάλια και απορεί: «Ωρέ, πού ζούμε: Σε εμφύλιο πόλεμο;»

Παρεμβαίνουμε στην Ευρώπη, αλλάζουμε την Ελλάδα!

Γράφει η Ιωάννα
Καλαντζάκου-Τσατσαρώνη
 
Αποφάσισα να αποδεχτώ την πρόταση και να είμαι υποψήφια στις επόμενες ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, θεωρώντας ότι είναι πρόκληση για μένα να μου δοθεί η δυνατότητα να γίνω η φωνή του Έλληνα πολίτη στην Ευρώπη και να εκπροσωπήσω τις αγωνίες μίας από τις μεγαλύτερες επιστημονικές και επαγγελματικές κοινότητες της χώρας. Αγωνίες θεσμικές και κοινωνικές, όχι συντεχνιακές. Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ στην προσπάθεια μου αυτή ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.

Χούντα και Δημοκρατία: Το κουίζ της επικίνδυνης ταύτισης

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Τα μηνύματα ορισμένων κομμάτων της αντιπολίτευσης (που για άλλη μια φορά συνέπλευσαν) για τη μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου 1967, φέρνουν και πάλι στο προσκήνιο τη γνωστή ρήση σύμφωνα με την οποία «λαοί που δεν θυμούνται την Ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν».

Το πρόβλημα μάλιστα στην περίπτωσή μας είναι ακόμη πιο σοβαρό, διότι εδώ έχουμε να κάνουμε με λαό που δεν διδάχθηκε καν την πρόσφατη Ιστορία του, ενώ ακόμη και πολλοί από εκείνους που γνώρισαν στο πετσί τους τι εστί χούντα, προτιμούν να μην αντιδρούν στην προπαγανδιστική ταύτιση εκείνης της μαύρης περιόδου με τη σημερινή, επιτρέποντας να υπονοείται ότι υπάρχει ακόμη και η παραμικρή ομοιότης.

Επιπλέον πόρους για το Πρόγραμμα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου



Την αύξηση του προϋπολογισμού του Προγράμματος της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης με επιστολή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστή Χατζηδάκη και το Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων – ΕΣΠΑ κ. Γεώργιο Γιαννούση, ώστε να ενταχθούν σε αυτό όλες οι θετικά αξιολογηθείσες προτάσεις.
Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρει ότι «μετά τη μεγάλη επιτυχία των δράσεων «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας για γυναίκες 18-35 ετών» & «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας για γυναίκες 36-64 ετών» του Προγράμματος της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, που προκηρύχθηκε στα  πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ειδικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» και της  ευρείας απήχησης που είχε  στον γυναικείο επιχειρηματικό κόσμο της Περιφέρειάς μας, παρακαλώ όπως προχωρήσετε σε υπερδέσμευση πόρων, το μέγιστο δυνατόν, ώστε  να ενταχθούν σε αυτό όλες οι θετικά αξιολογηθείσες προτάσεις».

«Πράσινο φως» για προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων σε δήμους (πίνακες Πελοποννήσου)

Το «πράσινο φως» άναψε η τριμελής επιτροπή υπουργών σχετικά με την πρόσληψη 6.462 εποχικών υπαλλήλων στους δήμους. Οι θέσεις αφορούν προσωπικό που προσλαμβάνεται έναντι αντιτίμου από τους ωφελουμένους καθώς και προσωπικού σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα όπως ύδρευση, ηλεκτροφωτισμοί, καθαρισμοί κ.α
Σημειώνεται ότι οι νέες προσλήψεις αναμένεται να γίνουν το φθινόπωρο μετά την ανάληψη των καθηκόντων των νέων αιρετών οργάνων λόγω αναστολής των προσλήψεων σε δήμους.
Συγκεκριμένα,  εγκρίθηκαν συμβάσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα στους ΟΤΑ Α” βαθμού και συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τη στελέχωση των ΟΤΑ Α” βαθμού και ΝΠΔΔ αυτών της χώρας που παρέχουν υπηρεσίες έναντι αντιτίμου από τους ωφελούμενους για χρονικό διάστημα έως οκτώ έως έντεκα μήνες.
Ανάμεσα στις ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι οδηγοί, εργάτες, χειριστές μηχανημάτων, καθαριστές, γυμναστές, τεχνίτες, οικοδόμοι, οδηγοί λεωφορείων, καθηγητές χορού κ.α.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα είναι 10ήμερη και οι προσλήψεις θα γίνουν υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.
Δείτε αναλυτικά την κατανομή των θέσεων ανά δήμο στην Πελοπόννησο:

Η ιστορική ειρωνεία για τον Καραμανλή και το Μνημόνιο

Konstantinos-Karamanlis
Twitter@EmOikonomidis
Ας δεχτούμε ότι η ιστορική συνέχιση της ζωής είναι ένα άθροισμα συμπτώσεων. Έστω και σε υποσυνείδητο επίπεδο, τέτοιο που δεν επιτρέπει στη λογική να εντοπίσει τα “σημεία”, να τα απομονώσει από την αυτονόητη αφήγηση, και να τα αξιολογήσει καταλλήλως.
Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι η τάση της Ιστορίας να “λέει” πολλά, περισσότερα από όσα θα περίμενε κανείς, μέσω επίδειξης υψηλής αίσθησης του χιούμορ. Ή ακόμη και μιας ωδής στην… ειρωνεία.
Σαν σήμερα, 23 Απριλίου του 2010, ο Γιώργος Παπανδρέου, γιός του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και τελευταίος της πολιτικής δυναστείας του που έγινε πρωθυπουργός, ανακοίνωσε από το Καστελόριζο την υπαγωγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου.
Ένα tipping point μπροστά στο οποίο ο ιστορικός του μέλλοντος θα κοντοσταθεί και θα δυσκολευτεί να διατηρήσει την ψυχραιμία του, αναφορικά με τους χαρακτηρισμούς που θα αφιερώσει σε εκείνο τον πρόλογο μιας εθνικής τραγωδίας που η Ελλάδα βιώνει μέχρι και σήμερα. Μια Ελλάδα που έχασε την εθνική κυριαρχία της, και μαζί την αξιοπρέπειά της.
Περί ιστορικής ειρωνείας τώρα ο λόγος. Σαν σήμερα, στις 23 Απριλίου του 1998, έφευγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ο σημαντικότερος πολιτικός που ανέδειξε η ελληνική Κεντροδεξιά στην ιστορική διαδρομή της, ο οποίος έγινε ηγέτης και κατέληξε Εθνάρχης, με την καθολική αναγνώριση της εθνικής προσφοράς του από το σύνολο του ελληνικού λαού.
Ο Καραμανλής ήταν ο τελευταίος μεγάλος ηγέτης που οραματίστηκε μια Ελλάδα ανεξάρτητη και κυρίαρχη. Στηριζόμενη στις δικές της δυνάμεις, και υπερβαίνοντας τις γονιδιακές στρεβλώσεις που συνοδεύουν τη διαδρομή της. Πήγε κόντρα στο ρεύμα, αγνόησε τις σειρήνες του λαϊκισμού, και πέτυχε την αναγνώριση της σπουδαιότητας και του ρόλου της Ελλάδας από τους διεθνείς εταίρους της χώρας.
Στην επέτειο του θανάτου του, ο γιος του Ανδρέα Παπανδρέου έβαλε την υπογραφή του κάτω από τη ληξιαρχική πράξη θανάτου της εθνικά κυρίαρχης Ελλάδας. Και παρέδωσε μια χώρα ταπεινωμένη, όχι σε εταίρους, αλλά δανειστές…

υστερογραφα

Είδε κανείς τον Καραμανλή να πεθαίνει; (video)

Konstantinos-Karamanlis
Twitter@EmOikonomidis
Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα γνώρισε στην ιστορική διαδρομή της αναρίθμητους ηγέτες. Που λατρεύτηκαν και συγκλόνισαν τις μάζες, παρακινώντας την εκάστοτε κοινωνία να εγκαταλείψει τους ενδοιασμούς της, και να διεκδικήσει ένα πεπρωμένο που, ακόμη κι αν δεν της ταίριαζε, κανείς δεν μπορούσε να της στερήσει το δικαίωμα να το ζήσει.

Θλίψη στην πανεπιστημιακή κοινότητα της Πάτρας - " 'Eφυγε" πρόωρα ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Δημήτρης Χριστοδουλάκης

Πάτρα: Συγκίνηση για τον θάνατο καθηγητή πανεπιστημίου - Πέθανε μόνος ανήμερα του Πάσχα!
Θλίψη στην πανεπιστημιακή κοινότητα της Πάτρας αλλά και της τοπικής κοινωνίας, προκάλεσε η είδηση του πρόωρου θανάτου του καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Πανεπιστημίου Πατρών, Δημήτρη Χριστοδουλάκη.
Η κηδεία του έγινε την Δευτέρα του Πάσχα σε στενό οικογενειακό κύκλο.
Ο καθηγητής Δημήτρης Χριστοδουλάκης, ήταν από τους πρωτεργάτες της δημιουργίας ενός τμήματος με διεθνείς διακρίσεις, από τους κόλπους του οποίου έχουν αποφοιτήσει πλήθος επιστημόνων, οι οποίοι είχαν στην συνέχεια λαμπρή ακαδημαϊκή και επαγγελματική πορεία στον χώρο της πληροφορικής.
Ο Δημήτρης Χριστοδουλάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σάμο. Έλαβε το πτυχίο του μαθηματικού από το Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1975 και το διδακτορικό δίπλωμα στην Πληροφορική από το Πανεπιστήμιο της Βόννης το 1980. Από το 1980 μέχρι το 1983 εργάστηκε ως ερευνητής στο Εθνικό Ερευνητικό Κέντρο Πληροφορικής της Γερμανίας ( GMD ).
Από το 1984 ήταν καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Την περίοδο 1997 - 2001 διετέλεσε πρόεδρος του ιδίου τμήματος.
Από το 1990 μέχρι το 2004 διετέλεσε αναπληρωτής διευθυντής του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών. Ζούσε μόνιμα στον Ψαθόπυργο.

Ο νεότερος όμηρος της Συρίας - – Εικόνα που σοκάρει: Βρέφος γονατισμένο στο έδαφος με τρία όπλα να το σημαδεύουν στο κεφάλι


Ο νεότερος όμηρος της Συρίας – Εικόνα που σοκάρει: Βρέφος γονατισμένο στο έδαφος με τρία όπλα να το σημαδεύουν στο κεφάλι
 Ένα (ακόμα) παιδί θύμα του εμφυλίου πολέμου στη Συρία ή ένα (ακόμα) παιδί "όργανο" στα χέρια εκείνων που θέλουν να κάνουν προπαγάνδα;
Κανείς δεν ξέρει και κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος τι ακριβώς είναι η σοκαριστική φωτογραφία που κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του κόσμου μέσω διαδικτύου.

Αν είναι αλήθεια, ας μην το συζητήσουμε καθόλου, θα είναι ακόμη ένα έγκλημα στα τόσα που έχουν γίνει στη δοκιμαζόμενη από τον εμφύλιο Συρία. Αν είναι προϊόν προπαγάνδας και κάποιο άρρωστο μυαλό σκέφτηκε να βάλει ένα βρέφος να "ποζάρει" και τρεις ενόπλους να το σημαδεύουν απλά και μόνο για να βγάλει τη φωτογραφία και να τη... μοιράσει, κι αυτό έγκλημα είναι.

Τη φωτογραφία ανέβασε στο internet κάποιος που φέρεται να είναι υποστηρικτής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, γράφει η Daily Mail. Των ανταρτών δηλαδή. Και μάλιστα τη συνόδευσε με την εξής λεζάντα: «Ο νεότερος όμηρός μας από την εχθρική φυλή των Kessab».
Η φωτογραφία φέρεται να έχει τραβηχτεί σε χωριό κοντά στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, όπου κατά κύριο λόγο οι κάτοικοι είναι Αρμένιοι Χριστιανοί.

Κανείς δεν είναι σε θέση να απαντήσει αν η φωτογραφία είναι αυθεντική και όντως οι αντάρτες έχουν πιάσει όμηρο ένα βρέφος ή αν είναι «σκηνοθετημένη» από το καθεστώς Άσαντ για να πλήξει τους αντάρτες και να μειώσει τη διεθνή υποστήριξη.

Ήδη άλλωστε, στο Twitter κι άλλα social media υπάρχει κύμα κατά των Σύρων ανταρτών με αφορμή τη φωτογραφία.

Άλλωστε ήρθε στο φως καθώς η Βουλή της Συρίας ανακοίνωσε ότι οι προεδρικές εκλογές στη Συρία θα γίνουν στις 3 Ιουνίου.

newsit

Πεδίο Μάχης - Πρόσωπο με πρόσωπο οπαδοί ΑΕΛ - ΑΠΟΕΛ στην είσοδο της Λευκωσίας - συλλήψεις και τραυματισμοί (βίντεο)

Επεισόδια ΑΕΛ
Σε πεδιο μάχης, μετατράπηκε η είσοδος της Λευκωσίας, οταν οπαδοί του ΑΠΟΕΛ και της ΑΕΛ, βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο, πριν από τον αγώνα κορυφής, και αντάλλαξαν κροτίδες, πέτρες και ξύλα. Νεαρός τραυματίστηκε σοβαρά στο μάτι, ενω στο νοσοκομειο μεταφέρθηκαν άλλα έξι πρόσωπα, ανάμεσά τους και αστυνομικός. Η Αστυνομια, κινητοποιήθηκε μετα τα επεισόδια ενώ προχώρησε στη σύλληψη 10 προσώπων.
Το αδιαχώρητο επκράτησε λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα στην είσοδο της Λευκωσίας εξαιτίας του αγώνα ΑΠΟΕΛ - ΑΕΛ, ενώ στον κυκλικό κόμβο της οδού Καλαμών προκλήθηκαν σοβαρά επεισόδια με αποτέλεσμα να τραυματιστούν επτά πρόσωπα με ένα εξ αυτών να έχει τραυματιστεί σοβαρά στο μάτι.
Οπαδοί των δύο ομάδων που είχαν σταματήσει με τα οχήματά τους στις δυο απέναντι πλευρές του δρόμου πετούσαν κροτίδες και αντάλλαζαν βρισιές ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη είχε σπεύσει στην περιοχή.
VIDEO
Πηγή ant1iwo.com - offsite.com.cy

Η επέτειος της απώλειας της εθνικής αξιοπρέπειας

Giorgos-Papandreou-Kastelorizo
Twitter@EmOikonomidis
Η 23η Απριλίου του 2010 θα μείνει βαθιά χαραγμένη στην εθνική μνήμη, ως άγαρμπο αποτύπωμα στην ιστορική διαδρομή της Ελλάδας. Και μετά βεβαιότητας θα τη μνημονεύουν οι γενιές που έρχονται, ως το tipping point της απώλειας της εθνικής αξιοπρέπειας, μαζί με την απώλεια της εθνικής αυτοτέλειας, αυτοδιάθεσης και κυριαρχίας.
Στο εμβληματικό Καστελόριζο, ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησής του να σύρει την Ελλάδα στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου. Έτσι. Χωρίς διαπραγμάτευση και διάθεση για στρατηγικά ισοδύναμα. Και αφού προηγουμένως επί μήνες, μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, υπήρξε μια μάλλον συνειδητή προσπάθεια απόλυτης απαξίωσης του brand name της Ελλάδας, και εκ των πραγμάτων της αμαχητί παράδοσής της στους δανειστές.
Ήταν ο “Τιτανικός” του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, η “διεφθαρμένη χώρα” που ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου ισχυριζόταν ενώπιον των Ευρωπαίων ηγετών ότι κυβερνάει. Και, όπως αναμενόταν, η χώρα κατέρρευσε, ανοίγοντας τις πύλες της κολάσεως συνολικά για την ευρωζώνη,  με ένα μεγάλο παιχνίδι στο οποίο πρωταγωνίστησαν διεθνείς κερδοσκόποι και η ανεπαρκής εθνική πολιτική ηγεσία.
Η Ιστορία θα γράψει ότι η υπογραφή της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας, φέρει το επώνυμο του τελευταίου των Παπανδρέου που έγινε πρωθυπουργός. Του πολιτικού που ξεγέλασε για τελευταία φορά τόσο εκκωφαντικά την ελληνική κοινωνία, με το αλησμόνητο “λεφτά υπάρχουν”, των εκλογών του 2009.
Φυσικά, ο Οίκος των Παπανδρέου αλλά και συνολικά το ΠΑΣΟΚ, πλήρωσαν βαρύ τίμημα για τον εθνικό ακρωτηριασμό. Ο Γιώργος Παπανδρέου αντικαταστάθηκε “στον αέρα” από την πρωθυπουργία και την ηγεσία του Κινήματος που ίδρυσε ο πατέρας του, ενώ το ΠΑΣΟΚ, κυρίαρχο κόμμα στην ελληνική πολιτική ζωή στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, κατάντησε… συμπλήρωμα κυβερνήσεων συνεργασίας.
Η ουσία βέβαια δεν αλλάζει. Το βράδυ της 22ας Απριλίου, σαν χθες πριν από 4 χρόνια δηλαδή, ήταν η τελευταία νύχτα που οι Έλληνες μπορούσαν να ονειρεύονται. Μέχρι τότε ξέραμε ότι, τουλάχιστον για τα όνειρα δεν είχε εφευρεθεί φορολογικός μηχανισμός.
Σήμερα, η Ελλάδα επιστρέφει. Για το δικαίωμα στο όνειρο… θα δούμε.

ysterografa.gr

Πως να υποβάλετε αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα – Οδηγός χρήσης

Οδηγίες για την υποβολή αίτησης του κοινωνικού μερίσματος εξέδωσε το Υπουργείου Οικονομικών μέσω της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
Ήδη το ενδιαφέρον για το μέρισμα είναι πολύ μεγάλο καθώς οι φορολογούμενοι σπεύδουν μαζικά να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, ώστε να είναι μεταξύ των πρώτων που θα το εισπράξουν.
Υπενθυμίζεται ότι όσοι καταθέσουν αίτηση μέχρι το τέλος του μήνα, έχουν τη δυνατότητα να εισπράξουν το μέρισμα μέχρι τις 10 Μαίου.
Υπολογίζεται ότι  μέχρι το απόγευμα της Τρίτης οι αιτήσεις είχαν ξεπεράσει τις 225.000
ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ 

aftodioikisi.gr

Συνωστισμός αλαζόνων και λαϊκιστών για το τρένο της κεντροαριστεράς

synostismos-kentroaristera
Θεοδωράκης και Τσίπρας, συναγωνίζονται τις τελευταίες ημέρες. Σε τι; Σε ριζοσπαστικές λύσεις για την Ελλάδα;; Για την ανάκαμψη; Για την εθνική ανάταξη; ΟΧΙ !

Ο μεν πρώτος, ο Σταύρος, όπως του αρέσει να τον αποκαλούν, με πρωτοφανή αλαζονεία, περιοδεύει στην Ελλάδα και τα τηλεοπτικά κανάλια, διατυμπανίζοντας πως είναι άφθαρτος, καθαρός και αμόλυντος. Προερχόμενος από παρθενογένεση. Θεωρώντας πως οι Έλληνες έχουν μνήμη ψαριού για τον ίδιο και τους πολιτικούς του φίλους. Το πιο τραγικό είναι πως όταν μιλάει για τα δημοσκοπικά ποσοστά του, βλέπει στον εαυτό του τον Έλληνα Μεσσία..
Και όλα αυτά χωρίς καμία τεκμηριωμένη πρόταση με μόνο άρμα τύπους like Dimou, που έχουν άχτι το Άγιο Φως.

Ο δεύτερος της παρέας ο Αλέξης, αφού έζησε την άνοδο από το 4% στο 24% (και τώρα την πτώση) και φυσικά δεν κυβέρνησε, βρίσκεται στο θλιβερό δίλημμα και αυτές τις εκλογές αν θα λαϊκίσει δέκα κιλά ή εκατό.

Βλέπει τα ποσοστά του να πέφτουν, βλέπει πως ο κόσμος κουράστηκε από ανέξοδες κριτικές και αναζητά τεχνάσματα, με ποιο τρόπο θα τρομάξει την κοινωνία για προσωπικό και κομματικό όφελος. Πως θα γυρίσει την Ελλάδα 50 χρόνια πίσω, ρίχνοντάς τη στην απομόνωση (δραχμή) και τον ασύδοτο κρατισμό.

Και οι δύο συνωστίζονται για τα ποσοστά της λεγόμενης κεντροαριστεράς αλλά και των αναποφάσιστων. Αγωνίζονται για «κέντρο». Έτσι διατυμπανίζουν. Αλλά το διώχνουν ή και το τρομάζουν. Ο κόσμος του λαϊκού πατριωτικού κέντρου, της μεσαίας τάξης έχει αντιληφθεί πλέον, ποιος παλεύει – παρά τις αντιξοότητες – για τα συμφέροντά του και ποιος αρέσκεται στον καταστροφικό λιθοβολισμό.

Ο κόσμος του πατριωτικού κέντρου, δεν θέλει κόμματα ολετήρες, αλλά συμμετέχοντες στην κυβέρνηση που να αγωνίζονται για το αύριο. Ο κόσμος ζητά ένωση των δυνάμεων του πατριωτικού κέντρου και όχι διχαστικές και αλαζονικές συμπεριφορές.

Γράφει η Φωτεινή Αρκαδίου
για το www.news4all.gr

Πρόωρο τέλος στις πασχαλινές διακοπές των μαθητών - Ποια σχολεία ανοίγουν από Τετάρτη. στην Πελοπόννησο για να αναπληρώσουν τις χαμένες ώρες λόγω καταλήψεων

 Νωρίτερα θα επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία, φέτος, μετά τις διακοπές του Πάσχα, καθώς εκατοντάδες σχολεία - γυμνάσια, γενικά και επαγγελματικά λύκεια- θα ανοίξουν από σήμερα Τετάρτη, προκειμένου να αναπληρωθούν οι διδακτικές ώρες που χάθηκαν, λόγω των καταλήψεων.

Την απόφαση για το πρόωρο τέλος των πασχαλινών διακοπών των μαθητών 525 σχολείων (σ.σ. κάποια θα ανοίξουν σήμερα, άλλα την Πέμπτη και άλλα την Παρασκευή) έλαβε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ΟΛΜΕ, που έχει εξαγγείλει τρίωρες στάσεις εργασίας (8 πμ -11 πμ) για την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή.
 "Αντί να απολογείται το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση που ακόμα και σήμερα υπάρχουν κενά σε μαθήματα, αντί να απολογείται για τα κενά εκπαιδευτικών σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αντί να απολογείται για το γεγονός ότι στα ΕΠΑΛ οι μαθητές διδάχθηκαν ελάχιστες ώρες ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, τολμά να αμφισβητεί ευθέως το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία και στον συνδικαλιστικό αγώνα", αναφέρει σε ανακοίνωσή της.
Ο κ.Κεδίκογλου είχε υπενθυμίσει ότι υπάρχει από το Νοέμβριο Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει ότι όσες ημέρες καταλήψεων γίνουν, αυτές θα αναπληρώνονται από τις διακοπές του Πάσχα και, αν χρειαστεί, στο τέλος της σχολικής χρονιάς.
"Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Σε κανέναν δεν κάνουν καλό οι καταλήψεις. Ο κακός μαθητής νομίζει ότι γλιτώνει μάθημα, ο καθηγητής κάθεται σπίτι του και πληρώνεται, ενώ ο μαθητής που θέλει να μάθει αναγκάζεται να καταφεύγει στα φροντιστήρια. Στο τέλος όμως χαμένη είναι η μάθηση", σημείωσε.

   Στην Πελοπόννησο θα ανοίξουν  46 σχολεία

Την Τετάρτη θα ανοίξουν 22 σχολεία, , ενώ άλλα 13  θα προστεθούν την Πέμπτη και 13 την Παρασκευή.


Τα σχολεία που θα ανοίξουν την Τετάρτη 23 Απριλίου:

 ΓΥΜΝΑΣΙΑ
 Γυμνάσιο Πελοπίου (Ηλείας),  Γυμνάσιο Μεγαλόπολης, Γυμνάσιο Αγίων Θεοδώρων (Κορίνθου), 2ο Γυμνάσιο Σπάρτης, 4ο Γυμνάσιο Σπάρτης,

ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ
  ΓΕΛ Δεμενίκων (Αχαΐας),  , ΓΕΛ Μεγαλόπολης, ΓΕΛ Αγίων Θεοδώρων (Κορίνθου), 1ο ΓΕΛ Κιάτου, 1ο ΓΕΛ Σπάρτης, 2ο ΓΕΛ Σπάρτης, 3ο ΓΕΛ Σπάρτης, 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ
  3ο ΕΠΑΛ Πατρών, 9ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Πατρών, 1ο ΕΠΑΛ Αιγίου, ΕΠΑΛ Κάτω Αχαΐας,  2ο ΕΠΑΛ Λουτρακίου, ΕΠΑΛ Σπάρτης, 1ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας, 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας, 4ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας, ΕΠΑΣ Καλαμάτας,

Τα σχολεία που θα ανοίξουν την Πέμπτη 24 Απριλίου:

ΓΥΜΝΑΣΙΑ

Γυμνάσιο Μαζαρακίου (Αχαΐας), Γυμνάσιο Φαρών (Αχαΐας), 3ο Γυμνάσιο Πύργου, 2ο Γυμνάσιο Κιάτου, 1ο Γυμνάσιο Σπάρτης, Μουσικό Γυμνάσιο Σπάρτης,

ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ
ΓΕΛ Καμαρών (Αχαΐας), 3ο ΓΕΛ Πύργου, ΓΕΛ Σκάλας (Λακωνίας), Εσπερινό ΓΕΛ Σπάρτης, 2ο ΓΕΛ Καλαμάτας, 6ο ΓΕΛ Καλαμάτας,



Τα σχολεία που θα ανοίξουν την Παρασκευή 25 Απριλίου:
ΓΥΜΝΑΣΙΑ
14ο Γυμνάσιο Πάτρας, Γυμνάσιο Καμαρών (Αχαΐας), Γυμνάσιο Ερμιόνης, Γυμνάσιο Σκάλας (Λακωνίας)

ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ
5ο ΓΕΛ Πατρών,  ΓΕΛ Ερμιόνης, 1ο ΓΕΛ Τρίπολης, 2ο ΓΕΛ Κιάτου, ΓΕΛ Δερβενίου (Κορινθίας), ΓΕΛ Βέλου (Κορινθίας), ΓΕΛ Κροκεών, 1ο ΓΕΛ Καλαμάτας, Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας,

Όπως είναι γνωστό, τα μαθήματα του σχολικού έτους 2013-2014 τελειώνουν στις 21 Μαΐου και στις 28 του μήνα ξεκινούν οι εφετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Καταδίωξη ληστών στην Ακράτα

Αναστάτωση στην παραλιακή ζώνη της Ακράτας καθώς σημειώθηκε ληστεία το μεσημέρι της Τρίτης σε σούπερ – μάρκετ.
Σύμφωνα με πληροφορίες δύο άτομα έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους μπήκαν στο κατάστημα και αφού απείλησαν υπαλλήλους και πελάτες, πήραν όσα χρήματα βρήκαν και τράπηκαν σε φυγή.
Οι δυο δράστες επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο γκρι χρώματος και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Συναγερμός σήμανε στην ΕΛ.ΑΣ που έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των ληστών.
Έχουν στηθεί μπλόκα τόσο στην Παλιά όσο και στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου και έχει ενημερωθεί η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας και Κορινθίας.

patratora.gr