Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

"ΟΜΟΝΟΙΑ Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης" Υποψήφιος Δήμαρχος Ηλίας Ανδρικόπουλος

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1.0-9/10269423_587678587995271_7429217647095558335_n.jpg


Ομόνοια Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
Βασικοί άξονες στην παραπάνω προσπάθειά μας θα είναι:
• Η συμμετοχή των πολιτών στην λήψη των αποφάσεων,

• Η Διαφάνεια,
• Η Ανθρωπιά και
• Η Αξιοκρατία

Κ.Κούκιος: Πρόκληση η δημιουργία ενός Δήμου συμμετοχικού, αξιοκρατικού, κοινωνικού


Η συνέντευξη του υποψηφίου Δημάρχου Καλαβρύτων 
στην εφ. "Εβδομάδα των Καλαβρύτων"  

1.Τι ήταν αυτό που σας ώθησε, να καταθέσετε το ενδιαφέρον σας για το Δήμο Καλαβρύτων;
Η πρόκληση. Η πεποίθηση ότι ο άνθρωπος είναι πολιτικό όν. Οι προτροπές φίλων και πολιτών. Η εναλλακτική πρόταση που θα θέσει το δάκτυλο επί των τύπων των ήλων και θα αποτρέψει τον εγκλωβισμό στον διπολισμό.
Η άποψη – συγχωρήστε με αν κάνω λάθος – ότι αυτός ο τόπος δικαιούται κάτι διαφορετικό από ένα κλειστό κονκλάβιο διαχείρισης της εξουσίας.
2.Πώς σχολιάζετε τις υποψηφιότητες των κ.κ. Λαζουρά και Κατσικόπουλου;

ΑΔΕΔΥ: Καταργείται η αναγνώριση μεταπτυχιακών τίτλων για συμβασιούχους σε Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ

adedy4_815015314
Την κατάργηση αναγνώρισης των μεταπτυχιακών και των διδακτορικών τίτλων για τη μισθολογική εξέλιξη των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, ΟΤΑ και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:
«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την απόφαση που υπέγραψαν ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, σε βάρος των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Συγκεκριμένα στην Κ.Υ.Α. 2/24529/0022 (ΦΕΚ 928/Β-14-4-2014), η οποία τροποποιεί την παλιότερη απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών (αριθμ. 2/13917/0022/17-2-12 ΦΕΚ 414/Β), προβλέπονται τα εξής: » …Επιπλέον, κάτοχοι διδακτορικού ή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών μπορούν να προσμετρήσουν τους εν λόγω τίτλους για μισθολογική εξέλιξη από την ημερομηνία πρόσληψης τους, με την απαραίτητη προϋπόθεση και μόνο οι ανωτέρω τίτλοι να έχουν αποτελέσει τυπικό προσόν για την πρόσληψη αυτών. Κατά τα λοιπά ισχύει η υπ’ αριθμ. 2/13917/0022/17−2−2012 (ΦΕΚ Β΄) Κ.Υ.Α….»
Η απόφαση αυτή είναι πέρα για πέρα άδικη και έξω από κάθε λογική, αφού είναι γνωστό πως ελάχιστοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι προσλαμβάνονται στο Δημόσιο με «μόνο τυπικό προσόν διορισμού» μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο.
 Επιπλέον, η απόφαση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την υπ’ αριθμ. 2/13917/002/17-2-12 απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών με την οποία αναγνωρίζονται οι μεταπτυχιακοί τίτλοι για τη μισθολογική εξέλιξη των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου.
 Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ζητά, άμεσα, την ανάκληση της παραπάνω απόφασης που περικόπτει ακόμη περισσότερο τις αποδοχές των εργαζόμενων και ιδιαίτερα των χαμηλά αμειβομένων στο Δημόσιο»

Συγκλονίζουν οι καταθέσεις στη δίκη για τις πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία

 
Με συγκλονιστικές μαρτυρίες που περιγράφουν ακριβώς τι μετέφεραν στην ύστατη επικοινωνία με τους συγγενείς τους οι αδικοχαμένοι κάτοικοι της Ηλείας κατά τη διάρκεια των φονικών πυρκαγιών που έπληξαν τα χωριά τους κατά το καλοκαίρι του 2007, συνεχίστηκε την Τετάρτη του Πάσχα η ακροαματική διαδικασία στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας.

Συγκεκριμένα χθες στο δικαστήριο εξετάστηκαν πέντε ακόμη μάρτυρες συγγενείς των θυμάτων, μεταξύ των οποίων και η Ζαχαρούλα Φραγκούδη, χήρα του Αντιδημάρχου Ζαχάρως Αντώνη Κρέσπη, ο οποίος κατέληξε ένα μήνα μετά τις φωτιές, λόγω των εγκαυμάτων.


«Έσκαβε στη γη και χώθηκε μέσα στο χώμα ώστε να γλιτώσει από τις φλόγες. Από το σκάψιμο έκαψε τα χέρια του και σε όλο του το σώμα είχε σοβαρά εγκαύματα από τις εκατομμύρια καύτρες που έπεφταν πάνω του και από την υψηλή θερμοκρασία που επικρατούσε.
Λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του» είπε στο δικαστήριο η κυρία Φραγκούδη και συνέχισε: «Με πήρε τηλέφωνο και μου έλεγε: "Καίγομαι, καίγομαι!" Δεν ήξερα τι άλλο να κάνω. Αυτά ήταν τα τελευταία του λόγια. Θέλω ειλικρινά μια απάντηση για το τι έφταιξε και έγινε αυτό το κακό και μια συγνώμη από την Πυροσβεστική γιατί δεν μπόρεσε να προστατεύσει τους ανθρώπους μας» είπε η σύζυγος του Αντώνη Κρέσπη.

Όπως ανέφερε η χήρα του Αντιδημάρχου, όλα ξεκίνησαν όταν ο σύζυγός της ενημερώθηκε αρχικά από τον αντιδήμαρχο Σπ. Μηλιώνη για την πυρκαγιά σε σπίτι στο Παλαιοχώρι γύρω στις 2.50’. Λίγα λεπτά αργότερα δέχθηκε τηλεφώνημα από τον τότε δήμαρχο Πανταζή Χρονόπουλο και έφυγε επιβιβαζόμενος στο ίδιο όχημα με τον δήμαρχο για να μεταβεί στο σημείο.

Η κυρία Φραγκούδη χαρακτήρισε ως καθαρή αυτοκτονία την απόφαση του δημάρχου να περάσει μέσα από τις φλόγες γα να σωθεί και για αυτό ο 49χρονος σύζυγός της κατέβηκε από το αυτοκίνητο προσπάθησε να βοηθήσει τους κατοίκους να σβήσουν τις φλόγες.

Στη συνέχεια ευθύνες για τους θανάτους των συγγενών τους απέδωσαν και οι μάρτυρες της οικογένειας Παναγόπουλου, η σύζυγος του άτυχου πυροσβέστη Ανδρέα Τζούμα ο οποιος υπηρετούσε στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρεστένων και έχασε τη ζωή του.

Πηγή: patrastimes.gr

Ισχυρή σεισμική δόνηση στον Καναδά

seismos3
Σεισμός 6,7 R σημειώθηκε ανοικτά του καναδικού νησιού Βανκούβερ. Το επίκεντρο της ισχυρής σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε 94 χλμ. νοτίως του Πορτ Χάρντι και το εστιακό του βάθος προσδιορίστηκε στα 11,4 χλμ.

Διαζύγιο ΣΚΑΪ – Ευαγγελάτου

skai
Τέλος στη συνεργασία του με τον ΣΚΑΪ βάζει ο Νίκος Ευαγγελάτος, μετά από συνάντηση που είχε με τη διοίκηση του σταθμού.
Όπως αναφέρει το site typologies.gr από την επόμενη Δευτέρα, ο Σπύρος Μάλης θα παρουσιάζει μια διώρη απογευματινή εκπομπή, προεκλογικού χαρακτήρα.

υστερογραφα

To Euro Working Group άναψε το «πράσινο φως» για τη δόση

eurogroup
Το Euro Working Group ενέκρινε την εκταμίευση του ποσού των 6,3 δισ. ευρώ, κάτι και το οποίο αναμενόταν.
Τα χρήματα αναμένεται να καταβληθούν την επόμενη εβδομάδα, μετά και την σχετική έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

ΣΟΚ στο ΠΑΣΟΚ . Απίστευτες δηλώσεις του γραμματέα της Ν. Ε. ΠΑΣΟΚ Κορινθίας κ.Γιώργου Πατσογιάννη:«Θα πετάγαμε αυγά στον Βενιζέλο αν κατέβαινε στην Πελοπόννησο»

Μία συνέντευξη «Βόμβα» έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΧΙΟΝ ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κορινθίας κ.Γιώργος Πατσογιάννης.
Μία συνέντευξη που φέρνει τα πάνω-κάτω στο ΠΑΣΟΚ της Πελοποννήσου και όχι μόνο.
Ο γνωστός για την απόλυτη καθαρότητα του λόγου του γιατρός του Νοσοκομείου Κορίνθου, αποκαλύπτει όλα τα παρασκήνια γύρω απο τις περιφερειακές εκλογές με τρόπο που σοκάρει.
«Οι νομαρχιακές διαμηνύσαμε στον Βενιζέλο ότι αν κατέβει στην Πελοπόννησο είμαστε έτοιμοι εμείς οι ίδιοι να πετάξουμε αυγά».
Με απόλυτο τρόπο διαχωρίζει την σχέση των νομαρχιακών επιτροπών με τους βουλευτές Μανιάτη-Γρηγοράκο και Κωνασταντινόπουλο.
Είναι απίστευτα τα όσα λέει στην δημοσιογράφο Νίνα Κασιμάτη και ακόμα μεγαλύτερος θα είναι ο αντίκτυπος στο ΠΑΣΟΚ…!!!!
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ:

moriasnews.gr

Η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ κα. Ρόδη Κράτσα στη Κορινθία - Χρήστος Δημητρόπουλος: «Η καλύτερη ανανέωση είναι εκείνη που συνδυάζει νέα πρόσωπα & απόθεμα εμπειρίας» (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ & VIDEO))

Εμφάνιση dimitropoulos.jpg 

Εμφάνιση dimitropoulos_nanopoulos_pisimisis_mitsopoulos_kratsa.jpgΠεριοδεία στο Νομό Κορινθίας πραγματοποίησε την Τετάρτη 24/4 η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα. Ρόδη Κράτσα, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο της Νομαρχιακής Δ.Ε. Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας κ. Χρήστο Δημητρόπουλο και κλιμάκια τοπικών οργανώσεων.


Επισκέφτηκε περιοχές των Ισθμίων, της Κορίνθου και της Βόχας.


Εμφάνιση dimitropoulos_sergedanis_kratsa.jpgΣυνομίλησε με απλούς πολίτες, με νέους ανθρώπους, με καταστηματάρχες και εργαζομένους, με τοπικούς αυτοδιοικητικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες, με βουλευτές και πολιτευτές της Κορινθίας ενώ δεσμεύτηκε να επαναλάβει την επίσκεψη στο Νομό μας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.


Εμφάνιση dimitropoulos_korinthos_kratsa.jpgΣε ερώτηση δημοσιογράφου για τις συνεχείς επισκέψεις υποψηφίων Ευρωβουλευτών στο Νομό μας,  ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Δ.Ε. Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας κ. Χρήστος Δημητρόπουλος έκανε την εξής δήλωση:


«Η καλύτερη ανανέωση στην πολιτική σκηνή σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι εκείνη που συνδυάζει νέα πρόσωπα από την μία και απόθεμα εμπειρίας από την άλλη.

Εμφάνιση dimitropoulos_kontoni_kratsa.jpgΚαι είναι επιτυχημένη, όταν το ίδιο το εκλογικό σώμα αποφασίζει ποιοι τελικά θα τον εκπροσωπήσουν. Είναι λοιπόν ευκαιρία να μιλήσουμε και να αποφασίσουμε για το αύριο.

Για την Ελλάδα του μέλλοντός μας. Για την Κορινθία μας.» 




ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ 2014 ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Εμφάνιση ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2014.jpg
Η διοργάνωση του Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής Σχολών 2014 στο Λουτράκι είναι ένα 8 ήμερο διεθνές εργαστήριο (26 Απριλίου - 3 Μαΐου 2014) . Μία ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί για την αρχιτεκτονική και τον αστικό σχεδιασμό ως ανιχνευτές των αλλαγών και των ευκαιριών για αστικούς οικισμούς με μια πολύτιμη κληρονομιά και ένα μοναδικό τοπίο .
Το Φεστιβάλ προωθεί την πόλη του Λουτρακίου ως εργαστήριο ιδεών , μια διεθνή πρόκληση για τον τόπο, τη μελέτη και τη συζήτηση σχετικά με τις νέες μορφές διακυβέρνησης της πόλης που είναι σε θέση να εξισορροπεί το αστικό με το φυσικό περιβάλλον , την κληρονομιά και το τοπίο . Συνέδρια , διεθνείς προσκεκλημένοι, διαλέξεις , διαπολιτισμικές ανταλλαγές και συνεργασίες μεταξύ των Σχολών Αρχιτεκτονικής θα ενθαρρύνουν τον διάλογο και τη συζήτηση σχετικά με τις διαφορετικές προσεγγίσεις για το σχεδιασμό . Στο ετήσιο σεμινάριο θα συμμετάσχουν οι μαθητές και οι καθηγητές της Αρχιτεκτονικής και Πολεοδομίας, με έμφαση στις αστικές διαδικασίες που αφορούν στο Λουτράκι και στον Ισθμό.

Ντία Τζανετέα, Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας: "Στόχος της επόμενης περιόδου το Πελοποννησιακό Κοινωνικό Ταμείο"


http://www.report24.gr/wp-content/uploads/1a45.jpg
Η κοινωνική πολιτική στην χώρα έχει γίνει διαχρονικά πεδίο σφοδρών πολιτικών αντιπαραθέσεων, χωρίς ωστόσο ποτέ να έχει ακολουθήσει έναν σοβαρό σχεδιασμό που θα έφερνε μετρήσιμα αποτελέσματα. Την  εποχή της ευμάρειας, σημαντικά ποσά διασπαθίστηκαν σε επιδοματικές πολιτικές, χρεώνοντας υπέρμετρα την χώρα και οδηγώντας την στα σημερινά της αδιέξοδα. Αυτά τα αδιέξοδα με την σειρά τους οδηγούν εκατομμύρια συνανθρώπους μας σε κατάσταση πρωτόγνωρης φτώχειας.
Ακόμη ωστόσο κι αυτήν την στιγμή, η κοινωνική πολιτική γίνεται πεδίο μικροκομματικών αντεγκλήσεων. "Κοινωνική αναλγησία ή κοινωνική φιλευσπλαχνία" είναι το ψεύτικο δίλημμα που μας έρχεται από την κεντρική πολιτική σκηνή και ξεδιπλώνεται και στην περιφέρεια, με μόνο ξεκάθαρο στόχο την υφαρπαγή της ψήφου των συμπολιτών μας που λυγίζουν κάτω από το βάρος της κρίσης.

Με ποιους εκλογικούς καταλόγους, σε ποια εκλογικά τμήματα θα διεξαχθούν οι εκλογές (εγκύκλιος)

Με σαφείς οδηγίες που καταγράφονται στην τελευταία εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών αναφορικά με τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, καθορίζονται ποιοι εκλογικοί κατάλογοι και ποια εκλογικά καταστήματα θα χρησιμοποιηθούν στις εκλογικές διαδικασίες του Μαΐου.
Δείτε τον πλήρη οδηγό που περιγράφει η σχετική εγκύκλιος ΕΔΩ

ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ !

 
-ΕΝ ΟΨΕΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ;-ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ
-ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ

Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες είναι πλέον κοινό μυστικό στα επιτελεία όλων των συνδυασμών της Πελοποννήσου αλλά και στα στρατηγεία των κομμάτων  ότι τα «μυστικά γκάλοπ» που παραγγέλλονται από υποψηφίους και κόμματα  συμφωνούν σε ένα πράγμα.
Ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο σημερινός Περιφερειάρχης κι υποψήφιος για τις εκλογές του Μαΐου Πέτρος Τατούλης έχει όχι απλά προβάδισμα , αλλά σαρωτική διαφορά από τον δεύτερο και τρίτο.
Σύμφωνα  πάντα  τις ίδιες έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες  ,τελευταία δημοσκόπηση γνωστής μεγάλης εταιρίας δίνει υπερδιπλάσια διαφορά στον ΤΑΤ από τον δεύτερο!
Τα πράγματα δεν δείχνουν καθόλα ρόδινα για τον Γιάννη Μανώλη για τον οποίον υπάρχουν  ανεπιβεβαιότητες πληροφορίες ότι είναι στο παρα πέντε να εγκαταλείψει την κούρσα γι τις εκλογές του Μαΐου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα στο site της Μεσσηνιακής τηλεόρασηςBEST TV υπήρξε συνάντηση Δέδε –Μανώλη για να εξετάσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας των δυο συνδυασμών.

Ο Γ. Μανώλης …κάνει πίσω και στηρίζει τον Γ. Δέδε;
Δείτε σχετικό απόσπασμα  από το ρεπορτάζ του BEST TV
«Μεγάλο Σάββατο λίγο πριν την Ανάσταση,  έγινε συνάντηση Δέδε- Μανώλη προκειμένου να συζητήσουν την προοπτική ενοποίησης των ψηφοδελτίων τους. Εκεί συζητήθηκαν αρκετά ζητήματα, ωστόσο οι δύο άνδρες φάνηκαν να μην τα βρίσκουν στο κορυφαίο ζήτημα του ποιος θα τεθεί επικεφαλής. Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης του Τατούλη, Γιώργος Δέδες εμφανίστηκε να μην κάνει πίσω ούτε μισό βήμα και κατά τα φαινόμενα ο Γιάννης Μανώλης θα αποχωρήσει και θα εμπλουτίσει το συνδυασμό Δέδε με δικά του στελέχη…».
Εν τω μεταξύ όπως έγραψε το ΒΗΜΑ του Οργανισμού Λαμπράκη στις στηρίξεις  επώνυμων στελέχών του ΠΑΣΟΚ από την Πελοπόννησο  το "σκορ" Τατούλη-Δέδε είναι 3-1. Τον «ΤΑΤ» στηρίζουν οι δυό Πελοποννήσιοι Υπουργοί Λεωνίδας Γρηγοράκος , Γιάννης Μανιάτης κι ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ενώ τον Γιώργο Δέδε στηρίζει η Νάντια Γιαννακοπούλου
Ευχάριστη έκπληξη των «μετρήσεων» η Κορίνθια υποψήφια Περιφερειάρχης Δήμητρα Λυμπερόπούλου με τους Οικολόγους-Πράσινους που  φέρνει τέτοιο ποσοστό ώστε να βρίσκεται στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.

 http://www.sfedona.gr

Το video που ανέβασε η Όλγα στο Twitter (video)

Olga-Kefalogianni
Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη ανέβασε στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter ένα video με τίτλο “Greek Tourism. An eternal journey”.
Η Κρητική πολιτικός, που στις βουλευτικές εκλογές του 2012 ήρθε πρώτη στην Α΄Αθηνών για τη Νέα Δημοκρατία, δίνει τη δική της μάχη για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας, γνωρίζοντας ότι ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας, και τον τομέα από τον οποίο περιμένει πολλά η ελληνική οικονομία.

υστερογραφα

Π. Τατούλης: Έρχονται πρόστιμα αν δεν προχωρήσει η ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων


Η αγάπη του για τον τόπο και η ολοκλήρωση του έργου που έχει ξεκινήσει στην Περιφέρεια, με την "Νέα Πελοπόννησο΄΄, είναι το κίνητρο που τον οδήγησε να διεκδικήσει για δεύτερη φορά τη ψήφο των Πελοποννήσιων, σημειώνει ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, σε συνέντευξή του στη webtv του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, χαρακτηρίζει «αλεξιπτωτιστές» τους αντιπάλους του, από τους οποίους, όπως αναφέρει, δεν έχει δει καμία πρόταση για το μέλλον της Πελοποννήσου. Σχετικά με την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, επισημαίνει, πως αν δεν εφαρμοστεί το σχέδιο «πιλότος» για όλη τη χώρα, που έχει προκριθεί για την Πελοπόννησο από την περιφερειακή αρχή ως το τέλος του 2015, έρχονται πρόστιμα και νέο μνημόνιο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Επιπλέον, ο κ. Τατούλης υποστηρίζει πως «ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ», Οδυσσέας Βουδούρης, έχει ανοικτούς λογαριασμούς με τη δικαιοσύνη, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως έχει «επτά φακέλους εις βάρους του, για πλημμελή και κακουργηματική εκτέλεση καθηκόντων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε το βίντεο και εδώ:
http://youtu.be/uPGoRmIRqv8

Ο Τσίπρας ανακοίνωσε τον Γλέζο ως υποψήφιο ευρωβουλευτή

GREECE ELECTIONSΟ Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε από τη Βιάννο της Κρήτης την υποψηφιότητα του Μανώλη Γλέζου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.
 «Η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, που ουδέποτε τέθηκε από την ελληνική κυβέρνηση, θα γίνει από τον Μανώλη Γλέζο, στην πρώτη κιόλας συνεδρίαση του ευρωκοινοβουλίου», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Προφανώς ο κ. Τσίπρας ήθελε να κάνει ρελάνς με αυτήν την κίνηση, μετά το όχι του Λάκη Λαζόπουλου να συμπεριλφηθεί στο ευρψηφοδέλτιο της Κουμουνδούρου.

Ευάγγελος Γιαννακούρας, Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας «170 έργα στην υπηρεσία των συμπολιτών μας»



Εμφάνιση Επιτόπια αυτοψία μετά τη θεομηνία.Λιμάνι Λεωνιδίου.jpg 
Εμφάνιση Τελετή επαναλειτουργίας Σχολής Αργυροχρυσοχοίας Στεμνίτσας.jpgΣτα 3,5 χρόνια στην ευθύνη της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε σημαντικά έργα για την ανάπτυξη του τόπου μας και ήμασταν παρόντες σε κάθε πρόβλημα που παρουσιάστηκε. Το μεγάλο κέρδος μας ωστόσο ήταν η πολύπλευρη εμπειρία και η καλύτερη γνώση των προβλημάτων που απασχολούν τους συμπολίτες, γεγονός το οποίο μας «πεισμώνει» να εργαστούμε με μεγαλύτερο ζήλο και την επόμενη περίοδο για να καλλιεργήσουμε προοπτικές για την Αρκαδία.
Κύριο μέλημά μας είναι η εφαρμογή κοινωνικής πολιτικής, η οποία θα υπακούει σε στρατηγικό σχεδιασμό που θα έχει ξεκάθαρη στόχευση, χρονοδιάγραμμα και μετρήσιμα αποτελέσματα.
Εμφάνιση Επίσκεψη στα Σπανέικα Μεγαλόπολης για λύση προβλημάτων από νέα Εθνική Οδό Τρίπολης -Σπάρτης.jpgΣτόχος μας επίσης είναι η στήριξη της επιχειρηματικότητας, έτσι ώστε απ’ τη μια πλευρά να ενισχύσουμε τη βιωσιμότητα των υφιστάμενων επιχειρήσεων και απ’ την άλλη να δώσουμε κίνητρα για τη δημιουργία νέων.

Ανταποκρινόμενοι άμεσα στα προβλήματα των πολιτών, πραγματοποιήσαμε παρεμβάσεις σε μια σειρά ζητήματα που αφορούν την τοπική μας κοινωνία, αν και πολλές φορές δεν είχαμε τη σχετική αρμοδιότητα, ανταποκρινόμενοι έμπρακτα στην εμπιστοσύνη των πολιτών.
Εμφάνιση Στις πυρκαγιές. Βουτσαρά Μεγαλόπολης.jpgΣυγκεκριμένα, διεκδικητική στάση επιδείξαμε για την παραμονή του 11ου Συντάγματος Πεζικού, την αναβάθμιση της 124 ΠΒΕ σε διακλαδικό κέντρο, την επαναλειτουργία της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας, τη μη υποχρεωτική ένταξη των επαγγελματιών των μικρών χωριών της Αρκαδίας στον ΟΑΕΕ, τη μη συγχώνευση των Κέντρων Υγείας Τροπαίων – Δημητσάνας, τα κενά και αδιάθετα διαμερίσματα του πρώην ΟΕΚ στην Τρίπολη και τη μη επιβολή εισιτηρίου 25 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία.
Πέραν των ανωτέρω καθημερινή ήταν η επαφή με όλους τους φορείς και τους επαγγελματικούς κλάδους, ώστε και λύσεις να δοθούν και μελλοντικές δράσεις να σχεδιαστούν βάσει πραγματικών αναγκών της Αρκαδίας.   


Επίσκεψη Κώστα Μπακογιάννη στη Φθιώτιδα και Παρουσίαση του Προγράμματος για τη Στερεά Ελλάδα



Συνεχίζοντας την περιοδεία του στη Στερεά Ελλάδα, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης, θα βρεθεί αύριο Παρασκευή 25 Απριλίου 2014, στη Φθιώτιδα. Συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη, Θύμιο Καραῒσκο,  θα επισκεφθεί στις 10:00 το Μαρτίνο και στις 11:00 την Μαλεσίνα, όπου θα συνομιλήσει με τους πολίτες της περιοχής.  Στις 12:30 θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Λοκρών κ. Νίκο Λιόλιο στην Αταλάντη, ενώ στις 14:00 θα επισκεφθεί τις Λιβανάτες και στις 15:00 την Αρκίτσα. Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Λαμία όπου στις 19:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου και η ανακοίνωση των υποψηφίων του συνδυασμού.    

Το  Σάββατο 26 Απριλίου 2014, με αφορμή την συμμετοχή του στην εκδήλωση που διοργανώνει το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής Στερεάς του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας με θέμα: «Το όραμα για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας την επόμενη περίοδο διακυβέρνησης 2014-2019», ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλάζουμε. Στην Καρδιά της Ελλάδας» θα παρουσιάσει το ολοκληρωμένο και κοστολογημένο πρόγραμμά του για τη Στερεά Ελλάδα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Λαμίας.   

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 27 Απριλίου 2014, ο Κώστας Μπακογιάννης θα βρεθεί στην Αμφίκλεια, όπου μαζί με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη, Θύμιο Καραῒσκο, θα επισκεφθεί στις 10:00 τον Λαογραφικό Χορευτικό Σύλλογο Αμφίκλειας «Η Δαδιώτικη Εστία» καθώς και το Μουσείο Άρτου στην κεντρική πλατεία. Στις 12:30 θα επισκεφθεί την Τιθορέα και στις 13:30 την Άνω Τιθορεά ενώ στις 14:30 θα ξεναγηθεί στην Αρχαιολογική Συλλογή της Ελάτειας. Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Φωκίδα όπου στις 19:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού στην Άμφισσα. 

Βασιλική του Αγίου Λεωνίδη στο Αρχαίο Λιμάνι Λεχαίου



Εμφάνιση Φωτ.1.jpg 
Του Απόστολου Παπαφωτίου

Συνεχίζονται εντατικά οι εργασίες αποκατάστασης και ανάπλασης στον χώρο της βασιλικής του Αγίου Λεωνίδη στο Αρχαίο Λιμάνι Λεχαίου. Το έργο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με τον τίτλο “ΑΝΑΠΛΑΣΗ – ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΑΛΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ Α) ΜΑΡΤΥΡΑ ΛΕΩΝΙΔΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΛΕΧΑΙΟΥ, Β) ΚΡΑΝΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ «ΚΡΑΝΕΙΟ» ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ” (προϋπ/μος ένταξης 550.000,00 €).
Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται πολλές και σημαντικές παρεμβάσεις στον τομέα των αρχαιολογικών χώρων, μνημείων, μουσείων, κάστρων, θεάτρων, αρχαίων λιμένων, μνημειακών κατασκευών και άλλων. Το κόστος των έργων αυτών στην Πελοπόννησο ανέρχεται στα 65 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 7,5 εκατ. ευρώ διατίθενται στην Κορινθία.

Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΥΠΤΟΔΕΞΙΟΙ!

 

ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΚΟΤΤΑΚΗ

Χρόνια τώρα παρακολουθώ την συζήτηση που γίνεται στον χώρο της Δεξιάς για την μεταμόρφωση της σε ένα κεντρώο κόμμα και έχω ορισμένες παρατηρήσεις υπό μορφή ερωτήσεων :

– Τι σημαίνει << κεντρώος ψηφοφόρος >> σε συντηρητικούς καιρούς;

– Ποιές είναι οι διαφορές του από τον δεξιό ψηφοφόρο ;

Κώστας Κόλλιας: «Απαιτούνται αλλαγές στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές»



Παρέμβαση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, στα πλαίσια της συζήτησης για την αναδιάρθρωση των λαϊκών αγορών. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Οι λαϊκές αγορές υπάρχουν για να μπορεί ο καταναλωτής να βρίσκει δίπλα του, στη γειτονιά του, το φθηνό, αλλά φρέσκο, ποιοτικό ελληνικό προϊόν. Το νομοσχέδιο που έφερε το Υπουργείο Ανάπτυξης επιδιώκει να διαφυλάξει αυτό το ρόλο, πλην όμως έχει και ορισμένα προβλήματα, δύο από τα οποία έθιξα σε παρέμβασή μου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
Το πρώτο έχει να κάνει με την ετήσια κλήρωση που προτείνεται για την εκ περιτροπής κατανομή των θέσεων στις λαϊκές. Αντιλαμβάνομαι ότι στόχος είναι να δοθεί δυνατότητα στους πωλητές να εναλλάσσονται στις πιο προνομιούχες θέσεις. Ωστόσο οι πωλητές μου λένε ότι, ακόμα και αυτοί που βρίσκονται σε θέσεις χαμηλότερης εμπορικής κίνησης, δεν θέλουν να μετακινηθούν είτε γιατί έχουν δημιουργήσει την πελατεία τους είτε γιατί φοβούνται ότι η τυχαία κλήρωση θα τους ρίξει σε χειρότερη θέση.
Η αλλαγή πόστου κάθε χρόνο διασαλεύει ή και ακυρώνει τις σχέσεις εμπιστοσύνης που έχουν επί χρόνια οικοδομηθεί ανάμεσα στους πολίτες με συγκεκριμένους πωλητές, και ιδιαίτερα παραγωγούς. Αυτές οι σχέσεις στηρίζονται σε συγκεκριμένα κριτήρια: το είδος του προϊόντος, τη συγκεκριμένη ποικιλία, την ποιότητά του, την καλή καλλιεργητική πρακτική. Αλλά βεβαίως και η συμπεριφορά, η αξιοπιστία, η καθαριότητα, η εμφάνιση του πάγκου, αλλά και οι τιμές, όλα αυτά είναι κριτήρια με τα οποία οι καταναλωτές επιλέγουν συγκεκριμένους πωλητές.
Αν από την κλήρωση ο παραγωγός μεταφερθεί στην άλλη άκρη της λαϊκής, είναι αδύνατον να κρατήσει τη συνηθισμένη πελατεία του αλλά και να καθιερώσει νέα. Η αλλαγή θέσης κάθε χρόνο είναι αντίθετη σε κάθε καλή πρακτική μάρκετινγκ. Όπως επεσήμανα στον Υπουργό, ακόμα και οι επαίτες έχουν ένα πόστο, και ωστόσο, ο πωλητής της λαϊκής υποχρεώνεται να εγκαταλείπει αυτό το πόστο κάθε χρόνο. Τόνισα ότι διαφωνώ με αυτή τη διάταξη και κάλεσα τον Υπουργό να την διορθώσει, διότι ούτε τις συνθήκες του ανταγωνισμού βελτιώνει, ούτε εξυπηρετεί τον καταναλωτή και τον πωλητή. Υπάρχουν άφθονες κενές θέσεις στις λαϊκές που μπορούν να ικανοποιήσουν όσους επιθυμούν να μετακινηθούν, δεν μπορεί όμως αυτή η διαδικασία να γενικευθεί για όλους ούτε να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.
Το δεύτερο θέμα που έθεσα είναι ο διαχωρισμός παραγωγών και εμπόρων, ο οποίος θα αποβεί ιδιαίτερα αρνητικός κυρίως για τους παραγωγούς. Πολλοί καταναλωτές, για λόγους οικονομίας χρόνου ή προσβασιμότητας, πηγαίνουν σε ένα σημείο και ψωνίζουν από τους πωλητές, είτε είναι επαγγελματίες είτε είναι παραγωγοί, που βρίσκονται κοντά τους. Όμως οι αγρότες πωλούν ένα-δύο προϊόντα, ενώ οι επαγγελματίες έχουν ποικιλία. Εάν χωριστούν, ο καταναλωτής που βιάζεται θα πάει στον πιο κοντινό του έμπορο. Οι μισοί και πλέον καταναλωτές που δεν θα βρίσκονται κοντά σε πάγκους παραγωγών δεν πρόκειται να διανύσουν όλη τη λαϊκή και αυτό θα είναι καταστροφικό για τους αγρότες.
Κάλεσα τον Υπουργό να δει με ιδιαίτερη προσοχή τις επισημάνσεις, τόσο τις δικές μου όσο και άλλων συναδέλφων. Οι λαϊκές αγορές πρέπει να παραμείνουν ο τόπος όπου οι καταναλωτές θα βρίσκουν την καλύτερη ποιότητα στην καλύτερη τιμή και αυτό θα συμβεί μόνο μέσα από την προστασία των παραγωγών – πωλητών.»