Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Ο Μπεργκ διέλυσε τον ΠΑΟΚ! Κυπελλούχος Ελλάδας ο Παναθηναϊκός

Ο Μπεργκ διέλυσε τον ΠΑΟΚ! Κυπελλούχος Ελλάδας ο Παναθηναϊκός
Ένας εξαιρετικός Παναθηναϊκός νίκησε κατά κράτος τον ΠΑΟΚ και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας για την σεζόν 2013-14
 Ο τελικός του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στον (τυπικά γηπεδούχο) ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό εξελίχθηκε σε μεγάλη δικαίωση του φετινού πλάνου των «πράσινων» αλλά και του Μάρκους Μπεργκ.

Διάκριση της Ροδιάς Ξυλοκάστρου στο Τουρνουά Ήθους "Μίμης Παπαϊωάννου" στη Χαλκίδα ( ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)


 Από τους καλύτερους πρεσβευτές της πόλης μας!!!
Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Δήμου μας, η Ροδιά Ξυλοκάστρου πίρε μέρος,έπειτα από πρόσκληση,στο Τουρνουά Ήθους "Μίμης Παπαϊωάννου", που διοργανώθηκε στη πόλη της Χαλκίδας.
 
Τα κορίτσια της ομάδας διακρίθηκαν τόσο στο αγωνιστικό ,όσο και στο επικοινωνιακό κομμάτι της διοργάνωσης,αφήνοντας καλές εντυπώσεις και κλείνοντας ραντεβού στο Ξυλόκαστρο με τις υπόλοιπες ομάδες,(Τρίκαλα  Αγ. Παρασκευή, Ωραιοί, και οι Αβαντίδες) προσκαλώντας τες στο 3ο Beach soccet γυναικών,το οποίο φέτος ευελπιστούμε να φιλοξενηθεί στο τόπο μας!!!!
Γιατί τα καλά πράγματα,δεν θέλουν "τρόπο".....θέλουν κόπο!!!!
:

 
.Ρ. Σ

Υποψήφιος στην τοπική κοινότητα Ξυλοκάστρου με τον Ηλία Ανδρικόπουλο, ο Χάρης Κόνδης

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhqdbiAkz_5PRTNVcYWUC66JzUqpSw6x0iKNVtK-6L596s-a-t0Bx8Nf7Wh3rlnXTy-XXv1d4O3l6pGnXfB3PGqCngx2319CDeL-ZKZcx1YHsj0HUKgJka7M3Uc7gG8rpWeL4SixaLpMei7/s1600/iraklis+xil.jpg Με το συνδυασμό «Ομόνοια Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Ηλία Ανδρικόπουλο κατέρχεται υποψήφιος  στις δημοτικές εκλογές, ο τερματοφύλακας του Ηρακλή Ξυλοκάστρου, Χάρης Κόνδης, έτοιμος να διεκδικήσει την ψήφο του κόσμου .
 Ο Χάρης Κόνδης, ένα παιδί με ήθος, εργατικό και χαμηλών τόνων, κατέρχεται υποψήφιος  στη τοπική κοινότητα του Ξυλοκάστρου   αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά, ώστε να βοηθήσει την περιοχή του.

Φιναλε με μεγαλα σκορ στην Α1 Κορινθίας - Πρωταθλητής ο ΑΟ Λουτρακίου - Υποβιβάζονται Πανσολυγειακός και Σαρωνικός Γαλατακίου

Με  την διεξαγωγή της τελευταίας (30ης) αγωνιστικής έπεσε η αυλαία του πρωταθλήματος στην Α1 Κατηγορία Κορινθίας. Πρωταθλητής αναδείχτηκε ο ΑΟ Λουτρακίου με διαφορά 12 βαθμών από τον δεύτερο Παννεμεατικό , συγκεντρώνοντας 79 βαθμούς. Σήμερα στο φινάλε του πρωταθλήματος , ο ΑΟ Λουτρακίου ,στο 'Θώδειο" στάδιο νίκησε με το ευρύ 6 - 0  τον Αστέρα Δερβενίου, ενώ ο Παννεμεατικός υποχρεώθηκε σε ήττα μέσα  στη Νεμέα με 0 - 2 από τους Αγίους Θεοδώρους. Εκτός έδρας μεγάλες νίκες σημείωσαν ο Ολυμπιακός Λουτρακίου με 1 - 4 , στο Σολομό επί του ΑΟ Σπαθοβουνίου και η Θύελλα Πετρίου με 0 - 5 , στο Χιλιομόδι, επί του τοπικού Ατρομήτου. Σαρωτικοί επίσης ήσαν ο Πέλοπας Κιάτου με το 4 - 1 επί του Κύψελου Κορίνθου, καθώς και ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου με το 7 - 2 επί του Πασσολυγειακού, που αποχαιρέτισε την κατηγορία. Ισόπαλος με σκορ 3 - 3 έληξε και ο αγώνας της Ελλάδος Βέλου με την Αναγέννηση Κιάτου, ενώ τέλος ο Πανκαμαριακός πήρε  , εκτός έδρας, τρίποντο στα "χαρτιά" επί του Σαρωνικού Γαλατακίου που δεν μετείχε του πρωταθλήματος. Στην Α2 κατηγορία υποβιβάζονται ο Σαρωνικός Γαλατακίου και ο Πανσολυγειακός, ενώ την κατηγορία θα "αποχαιρετίσουν"  και η Αναγέννηση Κιάτου με τον ΑΟ Σπαθοβουνίου, σε περίπτωση που η Κόρινθος δεν μπορέσει να παραμείνει στη Γ΄ Εθνική και δεν εξασφαλίση σε αυτή άνοδο ο ΑΟ Λουτρακίου.

30η αγωνιστική
 ΠΕΛΟΠΑΣ - ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ                             4 - 1
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   1 - 4
 ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ -ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ                 0 - 2
 ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ.- ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ            7 - 2
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ.- ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ          0 - 5
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ- .ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ           6 - 0
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ                    3 - 3
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ-ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ                   0  - 3 α. α.

Η Τελική βαθμολογία


ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
73-
10
79
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
64-
19
67
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
52-
25
62
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
62-
38
58
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
53-
45
50
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
47-
36
46
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
49-
46
44
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
55-
40
43
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
49-
36
43
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
36-
39
43
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
36-
45
43
ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
41-
50
40
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
38-
57
31
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ
43-
72
22
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
32-
82
11
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ
  0-
90
-2

Κλείνουν τα Α.Τ Λουτρακίου και Ξυλοκάστρου

Τα Αστυνομικά Τμήματα Ασφαλείας των νομών θα ανήκουν απευθείας στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου.
Τα τμήματά συγχωνεύονται με την Τροχαία....

Μία πρόταση που γίνεται τελευταία είναι να παραμείνει η αστυνομία στην Κόρινθο, το Κιάτο, τη Νεμέα και ενδέχεται την Γκούρα...
Σύμφωνα με πληροφορίες συζητιέται να καταργηθούν τα αστυνομικά τμήματα Λουτρακίου, Αγ. Θεοδώρων και Βραχατίου και οι εν λόγω περιοχές θα αστυνομεύονται από την Κόρινθο.
Συζητούν να καταργηθεί επίσης το αστυνομικό τμήμα Ξυλοκάστρου και οι περιοχές από το Βέλο μέχρι την Ευρωστίνη να αστυνομεύονται από το ΑΤ Κιάτου…
Με τα παραπάνω ως δεδομένα είναι πολύ πιθανό το Λουτράκι και το Ξυλόκαστρο να μην έχουν στο μέλλον Αστυνομικό Τμήμα...

korinthostv.blogspot.gr/

Καζάνι που βράζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Αποχώρησε από το ευρωψηφοδέλτιο ο Η. Νικολόπουλος

Καζάνι που βράζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Αποχώρησε από το ευρωψηφοδέλτιο ο Η. Νικολόπουλος
 Ξεπερνάει τις διαστάσεις της απλής εμπλοκής η κατάρτιση πλέον του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ.
Πριν από λίγο με ανακοίνωση του απέσυρε την υποψηφιότητα του από το ευρωψηφοδέλτιο ο συνταγματολόγος Ηλίας Νικολόπουλος, που προέρχεται από το ΔΗΚΚΙ.

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του ο Η. Νικολόπουλος αποχωρεί εξαιτίας της αποπροσανατολιστικής, όπως την χαρακτηρίζει, θέση του κόμματος στο μειονοτικό της Θράκης, η οποία φούντωσε λόγω των δηλώσεων του Δ. Χριστόπουλου.

Αξίζει μάλιστα να τονιστεί πως την υποψηφιότητα του Νικολόπουλου είχε επικυρώσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και σύμφωνα με τα Νέα επρόκειτο να ανακοινωθεί επίσημα την Τρίτη.

Διαβάστε την ανακοίνωση αποχώρησης από τον συνταγματολόγο Ηλία Νικολόπουλο.

Το Τσερνομπίλ, 28 χρόνια μετά (video)

Chernobyl
Στις 26 Απριλίου του 1986, το πυρηνικό ατύχημα στο Τσερνομπίλ σκόρπισε τον τρόμο στην τότε Σοβιετική Ένωση, στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Σήμερα, στην επέτειο της συμπλήρωσης 28 ετών από εκείνη τη μαύρη στιγμή, τα διεθνή ΜΜΕ θυμούνται, με ειδικό αφιέρωμα.
Δείτε το video:

ysterografa.gr

7,8 Ρίχτερ στην Ελλάδα με τσουνάμι !!



Ήταν 9 Ιουλίου του 1956, όταν σεισμός 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, χτύπησε το νότιο Αιγαίο και γενικότερα της Κυκλάδες.

Είχε επίκεντρο την θαλάσσια περιοχή νοτίως της Αμοργού. Προκάλεσε, δε, τσουνάμι, τα κύματα του οποίου έφτασαν μέχρι και τα 25 μέτρα ύψος... Τα θύματα του σεισμού ήταν εκατοντάδες...

Ο σεισμός της 9η Ιουλίου 1956 (μέγεθος 7.5), που έλαβε χώρα στο ρήγμα της θαλάσσιας λεκάνης της νότιας Αμοργού, ήταν ο μεγαλύτερος σεισμός του 20ου αιώνα σε ολόκληρη την Ευρώπη, από τα Ουράλια έως το Γιβραλτάρ και από τη Μάλτα έως τη Λαπωνία. Το έργο του κύριου σεισμού ολοκλήρωσε ο καταστρεπτικός μετασεισμός (μέγεθος 6.9) που ακολούθησε 12 λεπτά αργότερα.

Οι δύο σεισμοί όχι μόνο σκότωσαν 53 άτομα και τραυμάτισαν περισσότερα από 100, αλλά δημιούργησαν ένα από τα μεγαλύτερα θαλάσσια κύμα βαρύτητας (tsunami) στο Αιγαίο, το ύψος του οποίου το ύψος έφθασε τα 25m στη νοτιοανατολική ακτή της Αμοργού τα 20m στη βορειοδυτική ακτή της Αστυπάλαιας και τα 10m στη Φολέγανδρο.

Στη Σαντορίνη οι σημαντικότερες βλάβες παρατηρήθηκαν σε οικισμούς της καλδέρας (Οία, Φηρά, Ημεροβίγλι, κλπ.) και μικρότερες σε άλλους οικισμούς όπως στο Μεγαλοχώρι, τον Πύργο, την Επισκοπή Γωνιάς, κλπ.

Ο σεισμός αυτός αποτελεί την κορυφαία σεισμική δόνηση μίας από τις χειρότερες (από πλευράς σεισμότητας) πενταετίες του Ελληνικού χώρου (1953-1957), όπου είχαμε τη γένεση σειράς καταστρεπτικών σεισμών με μέγεθος συχνά πάνω από 7.0 (1953 - Μ=7.2 στην Κεφαλονιά, 1974 – Μ=7.0 στις Σοφάδες, 1956 – Μ=7.5 στην Αμοργό, 1957 – Μ=6.8 στο Βελεστίνο, 1957 – Μ=7.2 στη Ρόδο)»
 
greek-weather.org

Σχέδιο για Κεντροαριστερά... χωρίς τον Βενιζέλο

Evangelos-Venizelos-George-Papandreou
Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, με το ανοιχτό φλερτ του Γιώργου Παπανδρέου με τη Δημοκρατική Αριστερά, και τον προφανή εκνευρισμό που προκάλεσε στη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο, δείχνουν ότι την επομένη των διπλών εκλογών του Μαϊου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τίποτα δεν θα είναι ίδιο για τον πολιτικό χώρο που κυριάρχησε στην Ελλάδα στα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

Οι τελικοί Κυπέλλου σε… πρωτοσέλιδα (photos)

kypello5
H μέρα του τελικού έφτασε! Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ τίθενται αντιμέτωποι για τέταρτη φορά στην ιστορία τους σε τελικό Κυπέλλου και το gazzetta.gr… σκάλισε το  Αρχείο Τύπου Εφημερίδων και Περιοδικών και παρουσιάζει σπάνια ντοκουμέντα από τις προηγούμενες αναμετρήσεις τους! Οι αντιδράσεις για την ΕΠΟ το 1955, η… κοινή παρουσία οπαδών του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ και η φιέστα του 1977.
Διαβάστε περισσότερα στο www.gazzetta.gr

Η μεγάλη αλήθεια που είπε η Ντόρα για τις εκλογές

Dora-Bakoyannis
Η Ελλάδα της κρίσης, που κάνει τα πρώτα βήματά της πέρα και μακριά από το Μνημόνιο, έχει ανάγκη από ισχυρή εκπροσώπηση στην επόμενη σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Κάτι που σημαίνει ότι η ψήφος των πολιτών αποκτά πρόσθετη βαρύτητα, με φόντο τις εξελίξεις που έρχονται, έστω κι αν τα ευρωψηφοδέλτια τα οποία συγκροτήθηκαν από τα κόμματα, χαρακτηρίζονται στην πλειοψηφία τους από μάλλον ελλειμματικές προσωπικότητες.
Στο πλαίσιο αυτό, η πραγματική συζήτηση που θα έπρεπε να γίνεται προεκλογικά, θα εστίαζε στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται σε διεθνές επίπεδο, στην Ευρώπη όπως θα θέλαμε να τη δούμε, και στον ρόλο της Ελλάδας σε ένα τέτοιο πολιτικό μόρφωμα εθνών και κοινωνιών.
Μια συζήτηση που έχει… παρακαμφθεί στην Ελλάδα, κάτι το οποίο διαπίστωσε με προβληματισμό και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία παραχώρησε συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του Alpha με τον Σπύρο Χαριτάτο.
Είμαστε η μοναδική χώρα που πάμε σε ευρωεκλογές, και κανένας δεν μιλάει για το μέλλον της Ευρώπης”, σημείωσε με νόημα η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία πρόσθεσε: “Θα παρθούν αποφάσεις ουσιαστικές. Το ποιόν θα στείλουμε στην Ευρωβουλή λοιπόν, θα έχει μεγάλη σημασία για τη ζωή μας”.
Η πρώην υπουργός Εξωτερικών και τέως δήμαρχος Αθηναίων, αναφέρθηκε και στις επικείμενες εκλογές του Μαϊου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. “Όταν πήρα 60% στις εκλογές για τον Δήμο της Αθήνας, δεν ήταν φυσικά αυτά τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα. Οι δημοτικές εκλογές έχουν τη δική τους δυναμική”, ήταν τα λόγια της Ντόρας Μπακογιάννη.
Η αντίπαλος του Αντώνη Σαμαρά στη μάχη για τη διαδοχή του Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας το 2009, εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μια καινούρια κυβέρνηση στην οποία θα συμμετέχουν περισσότερα κόμματα.
Πιστεύω οτι θα ξανασυναντηθούμε στο μέλλον με πολλά κόμματα, όπως με τη ΔΗΜΑΡ”, υπογράμμισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία στην Κορινθία


 Παρουσίαση του ψηφοδελτίου για τις ευρωεκλογές 
Τρίτη, 29 Απριλίου 2014
 Κόρινθος: Συνέντευξη Τύπου, ώρα 16.30 
Λουτράκι: συνάντηση εργασίας, ώρα 19.30 

Ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Πράσινων, και οι συνυποψήφιοι με το ευρωψηφοδέλτιο "ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία", Όλγα Θεοδωρικάκου και Νίκος Λόης, σας προσκαλούν σε Συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, 29 Απριλίου 2014 στην Κόρινθο, ώρα 16:30, στο Ξενοδοχείο ΕΦΥΡΑ για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου για τις ευρωεκλογές, καθώς και των προτάσεών τους για μια διαφορετική Ελλάδα, σε μια καλύτερη Ευρώπη. Συντονιστής θα είναι ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου, Λάμπρος Μπούκλης.

Την ίδια ημέρα, στο Λουτράκι στο Πνευματικό Κέντρο (Κολοκοτρώνη 17) και ώρα 19.30 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με φίλους και υποστηρικτές, ανοιχτή σε όλους τους πολίτες που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ και τις θέσεις τους.

Η ονομασία ΠΡΑΣΙΝΟΙ και οι τρεις πολύ σημαντικές λέξεις, Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία, που την συνοδεύουν, δίνουν το πολιτικό στίγμα της νέας πράσινης κοινωνικής λίστας.

 ΠΡΑΣΙΝΟΙ, γιατί μας εκφράζει περισσότερο η πολιτική ομάδα που μίλησε έγκαιρα και με λογικές προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης με κοινωνικά δίκαιο τρόπο. 
Αλληλεγγύη, για να αλληλοστηριχθούμε και να ξεπεράσουμε μαζί την κρίση. 
Δημιουργία, γιατί η αλλαγή έρχεται μέσα από δημιουργικές ανατροπές και ρήξεις.
 Οικολογία, γιατί η προστασία του περιβάλλοντος, η δημοκρατία και η κοινωνική συνοχή είναι προϋποθέσεις για μια βιώσιμη οικονομία. 

Με ένα νεανικό, αντιπροσωπευτικό ευρωψηφοδέλτιο, με έντονη γυναικεία παρουσία, οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ δίνουν το λόγο στη γενιά που έχει φορτωθεί ένα πολλαπλό χρέος στο σχεδιασμό του μέλλοντος, καθώς καμία απόφαση που αφορά τους νέους δεν πρέπει να λαμβάνεται χωρίς συμμετοχή των ίδιων. Έντονη είναι και η γυναικεία παρουσία στο ψηφοδέλτιο με ποσοστό 43% και βάση τη δέσμευση στις αρχές της ισότητας των φύλων και στην κοινωνία και την πολιτική.
Το σύνολο σχεδόν των συμμετεχόντων είναι πολίτες που δεν έχουν περάσει από κομματικούς μηχανισμούς, όμως δεν είναι πολιτικά αδιάφοροι αλλά κοινωνικά δραστήριοι πολίτες.
Στόχος των ΠΡΑΣΙΝΩΝ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία είναι να ανοίξει ένας ουσιαστικός διάλογος στις Περιφέρειες της χώρας για τα θέματα οικονομίας, κοινωνίας και περιβάλλοντος που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα και να ακουστούν οι απόψεις των στελεχών της αυτοδιοίκησης και των πολιτών για το μέλλον της Ευρώπης, που θα έχει άμεση σχέση με τους ελληνικούς Δήμους και τις ελληνικές Περιφέρειες.
Για περισσότερες πληροφορίες:
τηλ: 210 3223867,
 e-mail: info@prasinoi.gr
facebook.com/prasinoi twitter.com/greensgr

Λάμπρος Μπούκλης
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου
Επικεφαλής Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά

Εκλεγμένο Μέλος στην Ενωση Περιφερειών Ελλάδας (www.enpe.gr)

Η Λογοδοσία του Δημάρχου Αντώνη Κλαδούχου στο Δ. Σ. Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης (video)

Η Λογοδοσία του απερχόμενου Δημάρχου Αντώνη Κλαδούχου σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, όπως κατεγράφη από την διαδικτυακή τηλεόραση Freddotv Gr

Πρωτελευταία αγωνιστική στην Α2 Κορινθίας με το ενδιαφέρον στους αγώνες παραμονής

 Ενώ σήμερα πέφτει η αυλαία στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας Κορινθίας , στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας διανύουμε την προτελευταία (29η) αγωνιστική. Με το ενδιαφέρον να στρέφεται στην ουρά της βαθμολογίας στις ομάδες εκείνες που προσπαθούν να παραμείνουν στη κατηγορία, καθώς στην κορυφή η υπόθεση της ανόδου έχει κριθεί.
Από τους 8 αγώνες της αγωνιστικής, τρεις διεξάγονται σήμερα όπου το ενδιαφέρον στρέφεται στο Αγγελόκαστρο και στην Αρχαία Κόρινθο όπου Αετός Αγγελοκάστρου και Άρης Αρχαίας Κορίνθου μάχονται Εθνικό Ξυλοκερίζης και Νέους Στιμάγκας, αντίστοιχα , με στόχο το τρίποντο παραμονής. Στον τρίτο αγώνα της ημέρας η Κόρινθος '06 , στο Συνοικισμό, υποδέχεται την ουραγό Προοδευτική Περιγιαλίου , και με νίκη "σφραγίζει" την άνοδο στην επόμενη (Α1) κατηγορία.
Η αγωνιστική συνεχίζεται την Κυριακή με τον Τενεάτη Αθικίων και την Θύελλα Κάτω Διμηνιού να αγωνίζονται εκτός έδρας κόντρα σε Αετό Κρυονερίου και Ολυμπιακό, αντίστοιχα , με τους γηπεδούχους να ζητούν βαθμό γιά να "κλειδώσουν" την παραμονή τους στη κατηγορία. Κατά τα άλλα ο ήδη πρωταθλητής ΑΟ Ζευγολατιού , στο Βραχάτι, αντιμετωπίζει την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου, ο Πανευρωστινιακός στην έδρα του θέλει να υπερασπιστεί την 6η θέση που κατέχει κόντρα στον Ισθμιακό, ενώ τέλος στο Σολομό η τοπική ομάδα αντιμετοπίζει τον Ηρακλή Λεχαίου.


29η αγωνιστική
Σάββατο 26-04-14 16:00
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓ/ΣΤΡΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛ/ΖΗΣ
ΑΡΗΣ ΑΡΧ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ -ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ
Κυριακή 27-04-14 16:00
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ Κ.ΔΙΜΗΝΙΟΥ
ΑΟ ΣΟΛΩΜΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
 ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΟ ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ - ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

«Προεκλογικός πόλεμος» της ΚΕΔΕ στην αξιολόγηση – Καλεί τους δημάρχους να μην εφαρμόσουν την εγκύκλιο Μητσοτάκη

Μετά την ΠΟΕ-ΟΤΑ και η ΚΕΔΕ ξεκινάει «πόλεμο» στην αξιολόγηση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επικαλούμενη το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. «Η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται για πρώτη φορά να εφαρμόσει ένα σύστημα αξιολόγησης μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, όταν είναι γνωστό ότι το ισχύον νομικό πλαίσιο απαγορεύει κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου να υπάρξουν πράξεις που να αφορούν σε αλλαγή της υπηρεσιακής κατάστασης των υπαλλήλων», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της η ΚΕΔΕ, σχετικά με την εγκύκλιο για την αξιολόγηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου, Μητσοτάκη. Μάλιστα, η ΚΕΔΕ καλεί τους δημάρχους να απέχουν από την διαδικασία αξιολόγησης.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ έχει ως εξής

Κόμμα Μπαλτάκου… από το Άγιο Όρος!

Takis-Baltakos
Ο Τάκης Μπαλτάκος, άλλοτε στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, εξελίχτηκε στον μοιραίο άνθρωπο για τη σημερινή κυβέρνηση και τον πολιτικό χώρο της Κεντροδεξιάς, προκαλώντας βαθιά και μακροπρόθεσμη ζημιά στο dna της παράταξης, και στην προοπτική να διατηρήσει τη σημερινή πολιτική ηγεμονία της στον τόπο.
Μετά τη θύελλα των πρώτων ημερών, και τα διαδοχικά “αυτογκόλ” στα οποία υπέπεσε ο γνωστός δικηγόρος, με όσα δήλωνε δημοσίως, ήρθε στο προσκήνιο το θέμα της ενδεχόμενης δημιουργίας… κόμματος από τον ίδιο, μετά τις διπλές εκλογές του Μαϊου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ο Τάκης Μπαλτάκος, φαντάζεται τον εαυτό του αρχηγό κόμματος, και δεν το κρύβει. Όπως μάλιστα αποκαλύπτει η στήλη “Μικροπολιτικός” στα “Νέα”, κάθε άλλο παρά… στο σκοτάδι κινείται.
Σύμφωνα λοιπόν με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας του Συγκροτήματος Λαμπράκη, ο Τάκης Μπαλτάκος βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Άγιο Όρος, όπου πραγματοποίησε περιοδεία σε τρία μοναστήρια.
Ο “Μικροπολιτικός” σχολιάζει με νόημα ότι σκοπός του Τάκη Μπαλτάκου ήταν να λάβει την… ευλογία των μοναχών, καθώς τους ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος.

ysterografa.gr

Η διακήρυξη του διχασμού


emfylios
Εθνικός τρόμος από τη διακήρυξη μίσους του ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα του πάλαι ποτέ 4%, επιταχύνει τις διαδικασίες επιστροφής του σε αυτά τα ποσοστά.

Η διακήρυξη για τις Ευρωεκλογές που ανακοίνωσε μόνο την Ευρώπη δεν κοιτά. Αντίθετα προσπαθεί να προβάλει το επαναστατικό προφίλ των σκοτεινών συνιστωσών του.
Έξω από την Ευρώπη, έξω από το ΝΑΤΟ, έξω και από τα Βαλκάνια.. ίσως. Και μαζί με όλα αυτά απαιτεί και περισσόττερους μετανάστες.. κι άλλους!!

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πουλάει τον απομονωτισμό, τη στιγμή που η Ελλάδα με τεράστιους κόπους και πολλές αστοχίες έκανε μία στροφή για μία καλύτερη ημέρα. Αλλά είναι εκεί. Και η πραγματικότητα είναι αυτή.

Η επόμενη ημέρα της Ελλάδας, δεν θα έρθει από την καταστροφή όσων έγιναν αλλά από την βελτίωση των παλαιών και τη δημιουργία νέων.

Ο χώρος του δημοκρατικού κέντρου που παραπλανήθηκε από το νεωτεριστικό μανδύα του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα βλέπει ένα κόμμα να αγορεύει με μίσος και ιδιοτέλεια, με μόνο σκοπό την εξουσία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ των πολλών προσώπων και των ατελείωτων κυβιστήσεων, το κόμμα που δεν σέβεται την εθνική ταυτότητα της χώρας (βλ. υποψηφιότητες) και τη μεσαία κοινωνική τάξη, σήμερα είναι ΚΑΙ επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια και διχάζει!!
Το (υπο)γράφει στη διακήρυξή του.

Γράφει η Λαμπρή-Μαρία Γεωργίου
για το www.news4all.gr

Πάλεψε, αλλά λύγισε ο Πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός. Στο F4 η Ρεάλ

bosfp2
Ο Πρωταθλητής Ευρώπης, Ολυμπιακός, δεν θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Final 4 της Ευρωλίγκα στο Μιλάνο.
Οι ερυθρόλευκοι πάλεψαν το πέμπτο ματς της σειράς των πλέι οφ στη Μαδρίτη, ωστόσο, η Ρεάλ αποδείχθηκε πιο δυνατή και κατάφερε τελικά να πάρει τη νίκη και την πρόκριση με 83-69.
 Η Ευρωλίγκα είναι έτοιμη να αναδείξει νέο πρωταθλητή Ευρώπης, μετά τον αποψινό αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη. Οι «ερυθρόλευκοι» έπεσαν 83-67 στον καθοριστικό τελευταίο αγώνα για τα πλέι οφ, με τη «βασίλισσα» να προκρίνεται με 3-2 στις νίκες για δεύτερη διαδοχική χρονιά στο φάιναλ φορ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η Ελλάδα έτσι... παραδίδει το τρόπαιο του πρωταθλητή Ευρώπης, μετά από τρία χρόνια κυριαρχίας (Παναθηναϊκός 2011, Ολυμπιακός 2012-13).

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης (κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον χαμό του Τίτο Βιλανόβα) είχε πολύ γρήγορο τέμπο, με τον Ολυμπιακό να μαρκάρει σωστά (ειδικά τους Φερνάντεθ και Μπουρούση) και να “χτυπά” από τα 6,75 με Λοτζέσκι και Σπανούλη (3/3). Η Ρεάλ κατάφερε στη συνέχεια να εκμεταλλευτεί τις λανθασμένες επιλογές των “ερυθρόλευκων” και με τον Γιούλ να πρωταγωνιστεί να “κλείνει” το δεκάλεπτο προηγούμενη με 18-12

Η “Βασίλισσα” έπιασε” ρυθμό στη συνέχεια, οι Πειραιώτες άργησαν να “ξεκολλήσουν” από τους 12 πόντους αφού δεν βρήκαν λύση στο σκοράρισμα, αλλά σε ένα... νεκρό διάστημα της Ρεάλ οι “ερυθρόλευκοι” βρήκαν τρόπο να πάρουν πόντους και να μειώσουν σε 27-23. Οι Ισπανοί πάντως σε κάθε ολιγωρία των Πειραιωτών “χτυπούσαν”, με τον Ροντρίγκες να δημιουργεί και να σκοράρει. Με ένα ξέσπασμα του Ολυμπιακού όμως στα τελευταία λεπτά (από ένα τρίποντο Σπανούλης και Παπαπέτρου) οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια με 40-34.

Ου δυο ομάδες μπήκαν πολύ καλά και στην επανάληψη, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να μειώσει την διαφορά και την Ρεάλ να βρίσκει λύσεις με τον Μπουρούση. Με δυο τρίποντα του Πέτγουεϊ οι “ερυθρόλευκοι” μείωσαν σε 56-49, αλλά οι Μαδριλένοι ήταν εύστοχοι στις βολές που κέρδισαν. Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τους Πειραιώτες να έχουν μια διαφορά 7 π. (59-52).

Τα αμυντικά λάθη του Ολυμπιακού (αχίλλειος πτέρνα του τα πολλά χαμένα ριμπάουντ σε άμυνα και επίθεση) και οι νευρικές επιθέσεις του Ολυμπιακού επέτρεψαν στην Ρεάλ να φτάσει την διαφορά στους 12 (66-54). Το μομέντουμ του αγώνα ήταν για τους γηπεδούχους, που ανέβαζαν συνέχεια την διαφορά, βρίσκοντας λύσεις απ' τον Ρέγιες. Απ΄ την άλλη, ο Σπανούλης πάλευε μόνος του από πλευράς Ολυμπιακού. Το τελικό έστειέ την Ρεάλ στο Final 4 του Μιλάνου και τον Ολυμπιακό να παραδίδει τα εδώ και δυο χρόνια σκήπτρα του.

Δεκάλεπτα: 18-12, 40-34, 59-52, 83-67.

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ρούντι 15, Ρέγες 15, Ντίεθ, Μίροτιτς 10, Ροντρίγκεθ 8, Ντάρντεν 6, Γιουλ 20, Μπουρούσης 8, Σλότερ 1, Μεζρί.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 9, Ντάνστον 4, Σπανούλης 19, Παπαπέτρου 3, Σλούκας 3, Κόλινς 3, Σίμονς 7, Πρίντεζης 4, Μάντζαρης 2, Λοτζέσκι 13.

Παναθηναϊκός – “φάντασμα”. Στο Final 4 η ΤΣΣΚΑ Μόσχας

bpao
Ο Παναθηναϊκός δε σκόραρε με τίποτα στη Μόσχα και το νέο αρνητικό επιθετικό ρεκόρ του (74-44) τον άφησε εκτός Final Four της Ευρωλίγκας.
Ο Παναθηναϊκός που είδαμε σε δυο αναμετρήσεις στο ΟΑΚΑ δεν εμφανίστηκε ποτέ στη Μόσχα, η ΤΣΣΚΑ ήταν σαρωτική, εκμεταλλεύτηκε την τραγική αστοχία των “πρασίνων” και την έλλειψη... ενέργειας της ομάδας του Φραγκίσκου Αλβέρτη και πήρε την πρόκριση για το Final 4 του Μιλάνου νικώντας με 74-44 - Την Μακάμπι Τελ Αβίβ θα βρει απέναντί της στα ημιτελικά η “αρκούδα”.
Δεκάλεπτα: 18-10, 35-21, 54-33, 74-44.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Κρστιτς): Τεόντοσιτς 7, Μίτσοβ 8, Φριτζόν 9, Τζάκσον 9, Κρστιτς 5, Γουίμς 5, Ζοζούλιν, Βοροντσέβιτς 3, Κάουν 18, Χριάπα 10, Χάινς.
Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος 5, Κάρι, Μπατίστ, Φώτσης 3, Ούκιτς 2, Λάσμε 8, Μαυροκεφαλίδης 8, Διαμαντίδης, Γκιστ 11, Ματσιούλις 2, Ράιτ 3, Γιάνκοβιτς. 

Στον «αέρα» από τη Δευτέρα τα «Παραπολιτικά FM»

FM_WEB
Από την ερχόμενη Δευτέρα βγαίνουν στον «αέρα» τα «Παραπολιτικά FM» με σύνθημα το “το ραδιόφωνο που τα λέει” .
 Με δυνατές συνεργασίες οι Ν.Σίμος,Β Περρής, Α Νέγκα,,Λίζα Δουκακάρου,Ανδριάνα Ζαρακέλη,Γ Θαναηλάκης,Μ Τσαμόπουλος,Β Ταλαμάγκας, Γ Κουβαράς και την ομάδα των Παραπολιτικών με τη σφραγίδα του Γιάννη Κουρτάκη θέλουν να βάλουν τη σφραγίδα τους στα εαρτζιανά.
Το πρόγραμμα από Δευτέρα έως Παρασκευή έχει ως εξής (πηγή: Parapolitika.gr):

Σεισμός 4,3 ρίχτερ στο θαλάσσιο χώρο της Πελοποννήσου

Mine Collapse EarthquakeΣεισμός της τάξης των 4,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής.
Συγκεκριμένα, ο σεισμός σημειώθηκε στις 20:20.
Ειδικότερα η δόνηση σημειώθηκε 143 χιλιόμετρα δυτικά νοτιοδυτικά των Κυθήρων και το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίστηκε στα 20 χλμ.

Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Παπάζογλου – Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Πρωθυπουργό

papazoglou
Έφυγε από τη ζωή στα 60 του χρόνια ο καθηγητής στη σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Βασίλης Παπάζογλου. Διετέλεσε ειδικός γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης επί υπουργείας Άννας Διαμαντοπούλου και ήταν ο βασικός «αρχιτέκτονας» του νόμου 4009 για την Ανώτατη Παιδεία, νόμος που ψηφίστηκε το 2011 από 250 μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου, κάτι πρωτοφανές στα νεότερα ελληνικά πολιτικά χρονικά.
«Υπόδειγμα ήθους και αξιοπρέπειας», «κινητήριο δύναμη μιας μεγάλης μεταρρύθμισης», χαρακτηρίζει τον Βασίλη Παπάζογλου, πρ. ειδικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, «αρχιτέκτονα» του ν. 4009 για την Ανώτατη Παιδεία, που έφυγε σε ηλικία 60 χρόνων, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε συλλυπητήριο μήνυμά του.

ysterografa.gr

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου Κώστα Μπακογιάννη στη Λαμία & ανακοίνωση υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων Φθιώτιδας

Εμφάνιση Εγκαίνια Φθιώτιδας.jpg
 Εμφάνιση Εγκαίνια Φθιώτιδας 7.jpg
Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου στη Λαμία και την παρουσίαση των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων της Φθιώτιδας έκανε το βράδυ της Παρασκευής 25 Απριλίου ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλάζουμε. Στην καρδιά της Ελλάδας» και υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ,Κώστας Μπακογιάννης αφού νωρίτερα το πρωί είχε περιοδεύσει σε Μαρτίνο, Μαλεσίνα, Αταλάντη, Λιβανάτες και Αρκίτσα.
«Γεννιέται ένα νέο σχήμα πέρα από κόμματα, γεμάτο νέες ιδέες» ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης και δήλωσε περήφανος για τις υπερβάσεις που έγιναν προκειμένου να συνενωθούν δυνάμεις πέρα και πάνω από κόμματα και που εκφράζονται με το ψηφοδέλτιο « Αλλάζουμε. Στην καρδιά της Ελλάδας». Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας δήλωσε επίσης «έφτασε η ώρα να μη διεκδικούμε ψήφο αλλά εμπιστοσύνη. Δημιουργώντας στενούς και ειλικρινείς δεσμούς» Προαναγγέλλοντας την παρουσίαση αύριο Σάββατο στη Λαμία του προγράμματος του Συνδυασμού του ανέφερε ότι αποτελεί την αφετηρία μιας ανοικτής και δημοκρατικής διαβούλευσης για την αναζήτηση των καλύτερων λύσεων για τα προβλήματα της Περιφέρειας.

OI ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ( KOΡΙΝΘΙΑΣ)





Κατατέθηκε σήμερα στο Πρωτοδικείο Τρίπολης το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Είναι ένα ψηφοδέλτιο διαφορετικό από όλα τα άλλα γιατί είναι το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, που εκφράζει ένα άλλο όραμα για την ελληνική κοινωνία...


  Οι Υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι οι εξής:

Γόντικας Νικόλαος του  Ανδρέα, Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Εφοριακός

Μπαβελή Ναυσικά του Χρήστου, Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης  Αργολίδας
Γουργαρης Βαγγέλης του Αντωνίου,  Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης  Αρκαδίας
Μπράβος Ηλίας του Νικολάου, Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης 
Μαστρογιαννόπουλος Δημήτριος του Αποστόλου,        Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης   Λακωνίας
Διασάκος Νικόλαος του Δαμιανού, Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης  Μεσσηνίας.

            
Εκλογική Περιφέρεια Κορινθίας

1)    Αδαμόπουλος Δημήτριος του Βασιλείου
2)    Αλωνιστιώτης Παναγιώτης του Αντωνίου
3)    Γκιόκας Χαράλαμπος του Γεωργίου
4)    Ζαφειροπούλου Γεωργία του Κωνσταντίνου
5)    Κελλάρης Ιωάννης του Γερασίμου
6)    Μερνελάου Μενέλαος του Νικολάου
7)    Μπουλουγουρά Αναστασία του Νικολάου
8)    Νανοπούλου Κυριακή του Βασιλείου
9)    Νικολάου Αργυρώ του Σπυρίδωνος
10) Ξενόπουλος Σπήλιος του Παναγιώτη
11) Πανδής Κωνσταντίνος του Χρήστου
12) Πανόπουλος Γεώργιος του Βασιλείου
13) Παφίλη Πολυξένη του Αθανασίου
14) Περώνης Αντώνιος του Φώτιου
15) Σαράμπαλης Κωνσταντίνος του Χρήστου
16) Σπηλιώτης Παναγιώτης του Αθανασίου
17) Τσέκου Παρασκευή του Δημητρίου
18) Τσαρμπού Ευφροσύνη του Παναγιώτη
19) Τσιουμπρή Μυρτώ του Αθανασίου
20) Τσουτσάνης Δημάτριος του Γεωργίου