Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Metron Analysis: Προβάδισμα της ΝΔ σε ευρωεκλογές και βουλευτικές εκλογές

dimoskopisiΠροβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας σε ευρωεκλογές και βουλευτικές εκλογές δείχνε δημοσκόπηση της MetronAnalysisγια το «Έθνος της Κυριακής».
Συγκεκριμένα για τις ευρωεκλογές η ΝΔ συγκεντρώνει 20,6% έναντι 20% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν το Ποτάμι με 7,8%, το ΚΚΕ με 4,8% η ΧΑ με 4,3%, η Ελιά με 4,2%, οι ΑΝΕΛ με 3,7% η ΔΗΜΑΡ με 1,6%, το ΛΑΟΣ με 1,4% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%.
Στις βουλευτικές εκλογές η ΝΔ συγκεντρώνει 22,3% έναντι 21,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το Ποτάμι με 8,4%, η ΧΑ με 5,7%, το ΚΚΕ με 4,7%, η Ελιά με 4,6% οι ΑΝΕΛ με 3,6%, η ΔΗΜΑΡ με 1,9% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,2%.
Το 40% εκτιμά πως η ΝΔ θα έρθει πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές με μικρή διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ το 31% θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει με μικρή διαφορά.
Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός συγκεντρώνοντας το 42% έναντι 25% του Αλέξη Τσίπρα.

ysterogrfa.gr

Βενιζέλος: Πολιτική αλητεία από αλεξιπτωτιστές

eliabeni
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη Λαμία επέκρινε τις πολιτικές μεταγραφές στελεχών  κάνοντας λόγο για «αλεξιπτωτιστές» και «πολυτελώς διορισμένους».  Παράλληλα, έστειλε το δικό του μήνυμα σε αυτούς που, όπως υποστήριξε, θέλουν «να καταστραφεί το ΠΑΣΟΚ, να καταστραφεί η Ελιά, να πέσει η κυβέρνηση, να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές χωρίς στρατηγική»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι παρών, μάχεται και αγωνίζεται υπέρ της χώρας και όχι υπέρ των στελεχών και για τον εαυτό του» για να συμπληρώσει ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν κρύβεται. Η Ελιά είναι μια συσπείρωση που την έχουμε ανάγκη ως προοπτική. Όλα στην κυβέρνηση κρίνονται σε αυτό που λέγεται ΠΑΣΟΚ και Ελιά».

Βασίλης Νανόπουλος: Δεν ακολουθούμε τον κατήφορο του διχασμού

Αναφορικά με δελτίο τύπου του απερχόμενου Δημάρχου, το γραφείο τύπου του συνδυασμού ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ με υποψήφιο Δήμαρχο τον Βασίλη Νανόπουλο:

Η απώλεια ψυχραιμίας και το παραλήρημα λάσπης της απερχόμενης δημοτικής αρχής είναι τα θλιβερά κατάλοιπα ενός συστήματος εξουσίας που κλείνει τον κύκλο του.
Δεν θα ακολουθήσουμε έναν κατήφορο που σπέρνει το διχασμό και βλάπτει τον τόπο. Σε τούτες τις δύσκολες εποχές χρειάζεται να ενώσουμε δυνάμεις και να εργαστούμε με σχέδιο, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας
 
Γραφείο τύπου 
Συμμαχία Πολιτών 
Βασίλης Νανόπουλος

Στην Καλαμάτα και τη Δυτική Μάνη ο Πέτρος Τατούλης



Εμφάνιση P5030181.JPG 
Εμφάνιση φωτογραφία-3.JPGΤη λαϊκή αγορά της Καλαμάτας και τα χωριά της Μεσσηνίας Κάμπος, Καρδαμύλη και Στούπα επισκέφθηκε το Σάββατο 3 Μαΐου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης, όπου συζήτησε με τους παραγωγούς και τους πολίτες, για τα σημαντικά έργα της Περιφέρειας που αφορούν τη Μεσσηνία και τα οποία δημιουργούν τις προϋποθέσεις ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα, του τουριστικού προϊόντος, της προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και της ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής.
Ειδικότερα ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, για το οποίο εντός των προσεχών ημερών θα μπει στο τελικό στάδιο υλοποίησής του, αφού εγκριθεί η ΜΠΕ και υπογραφεί η σύμβαση, αλλά και για το ιδιαίτερα σημαντικό έργο της αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Δυτική Μάνη, το οποίο αφενός προστατεύει την παράκτια ζώνη, αφετέρου δημιουργεί τις προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή.
Εμφάνιση P5030170.JPGΑναφερόμενος στον τομέα της οδοποιίας στη Μεσσηνία ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι έχουν ολοκληρωθεί και εξελίσσονται έργα ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ , ενώ παράλληλα υλοποιούνται έργα ύδρευσης και βιολογικών καθαρισμών στο σύνολο σχεδόν της Μεσσηνίας.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου συζήτησε επίσης εκτενώς με τους παραγωγούς τη σύσταση του Ταμείου Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, το οποίο θα προσφέρει την απαιτούμενη ρευστότητα, αλλά και τις εγγυήσεις, για την τόνωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, της «ραχοκοκαλιάς της ελληνικής κοινωνίας» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Εμφάνιση φωτογραφία-2.JPGΣτον τομέα του τουρισμού ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, το οποίο πρωταγωνιστεί για δεύτερη χρονιά το 2014, μετά τις στοχευμένες συνεργασίες που πέτυχε η περιφερειακή αρχή, αλλά και τη συγκροτημένη προώθηση της «Μυθικής Πελοποννήσου» στις αγορές του εξωτερικού.
Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε τέλος προς τους παραγωγούς ότι εντός των ημερών θα υπάρχει ανάδοχος για το ηλεκτρονικό καλάθι των αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το οποίο σε συνδυασμό με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου να αποτελέσουν τα πρώτα και αποφασιστικά βήματα για τη δημιουργία του Δημοπρατηρίου Αγροτικών Προϊόντων, αίτημα για πολλές δεκαετίες στην Πελοπόννησο. Εμφάνιση φωτογραφία.JPG
Ο κ. Τατούλης συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας και υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Ιωάννη Αργυράκη, τη θεματική Αντιπεριφερειάρχη και υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλο κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους κ.κ. Θεόδωρο Σταυριανόπουλο, Σταύρο Ξηρογιάννη, Ηλία Γεωργίκο , Αντωνία Μπούζα, Αγγελική Κελεπούρη και Δημήτρη Μπαρμπέτσα.

Επίσκεψη Κώστα Μπακογιάννη σε Σκύρο, Κύμη και Αυλωνάρι



Εμφάνιση Skyros 4.jpg 
Στη Σκύρο βρέθηκε χθες, Παρασκευή 2 Μαΐου, ο Κώστας Μπακογιάννης, συνεχίζοντας την περιοδεία του ανά τη Στερεά Ελλάδα. 
Εμφάνιση Skyros 3.jpg Η παραμονή του στο νησί ξεκίνησε με την επίσκεψή του στο Κέντρο Αναπαραγωγής Σκυριανού Αλόγου, όπου ενημερώθηκε για την μεγάλη προσπάθεια προστασίας και διαφύλαξης αυτού του σπάνιου είδους, αλλά και τη σημαντική δράση των εθελοντών που συνδράμουν στη διατήρηση και λειτουργία της μονάδας.

Εγκαινιάζεται το εκλογικό κέντρο της «Νέας Πελοποννήσου» στην Καλαμάτα


 
Σε λίγη ώρα, στις 20:00 θα πραγματοποιηθούν στην Καλαμάτα τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της »Νέας Πελοποννήσου» με ομιλία του Περιφερειάρχη και υπ. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη
Το εκλογικό κέντρο βρίσκεται στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας. 
Ο κ.  Τατούλης θα παραμείνει στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα μέχρι και την Κυριακή το μεσημέρι.

17 μονάδες μπροστά τον Β. Μιχαλολιάκο δίνει δημοσκόπηση στον Πειραιά

17 μονάδες μπροστά τον Β. Μιχαλολιάκο δίνει δημοσκόπηση στον Πειραιά
Αμβλύνεται η ανησυχία στις τάξεις της ΝΔ σχετικά με την υποψηφιότητα του Βασίλη Μιχαλολιάκου για τον δήμο του Πειραιά, καθώς δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 17 μονάδων στον «γαλάζιο» υποψήφιο, έναντι του Γιάννη Μώραλη. 
Το εκλογικό επιτελείο της ΝΔ, ανησυχούσε σχετικά με το «ερυθρόλευκο» ψηφοδέλτιο του Γιάννη Μώραλη και το κατά πόσο θα μπορούσε να επηρεάσει τους ψηφοφόρους στον δήμο. Ωστόσο η δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα, δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στον κ. Μιχαλολιάκο.
Στην ερώτηση επιλογής του υποψηφίου που θα ψήφιζαν οι ερωτώμενοι εάν είχαμε την επόμενη Κυριακή Δημοτικές Εκλογές και έπρεπε να επιλέξουν μόνο έναν από τους υποψηφίους, ο κ. Μιχαλολιάκος (37,1%) προηγείται με διαφορά 17,3 ποσοστιαίων μονάδων από τον κ. Μώραλη που συγκεντρώνει 19,8%.
Ο κ. Θοδωρής Δρίτσας λαμβάνει 11,5% στην πρόθεση ψήφου των δημοτών του Δήμου Πειραιώς, ενώ ο κ. Κούζηλος και η κ. Παντελάκη συγκεντρώνουν ποσοστό της τάξης του 3,8%. Ακολουθούν με μικρότερα ποσοστά, ο κ. Βουράκης, ο κ. Διαβολάκης και ο κ. Καλογερογιάννης,.
Σημειώνεται ότι το 18,3% των ψηφοφόρων δηλώνει αναποφάσιστο, ενώ το 2,2% προσανατολίζεται στο Λευκό ή Άκυρο.

 sofokleousin.gr

Το Ψηφιακό σήμα Έρχεται από της 30 Μαΐου! σε όλη την Πελοπόννησο (video)

 

Στις 30 Μαΐου 2014, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 23953/724/φ110Α, αρ. Φ.Ε.Κ. 1045/ 2014, περίπου 1 εκατομμύριο κάτοικοι στην Πελοπόννησο θα αποκτήσουν πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό σήμα και θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους τηλεοπτικά προγράμματα ψηφιακά, με τέλεια εικόνα και ήχο!

Πρόκειται για το πρώτο περιοχικό switch – off (δηλαδή 19 κέντρα εκπομπής θα ενεργοποιηθούν ταυτόχρονα) που θα πραγματοποιηθεί ενόψει της ολοκλήρωσης της ψηφιακής μετάβασης.


Πιο αναλυτικά, πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό σήμα θα έχουν πλέον οι νομοί Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Ηλείας καθώς και τα νότια παράλια της Στερεάς Ελλάδας και μέρος της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Συχνοτήτων, για την Πελοπόννησο ορίζονται 19 Κέντρα Εκπομπής εκ των οποίων τα 3 (Αρόη, Ξυλόκαστρο και Πεταλίδι) εκπέμπουν ήδη στις μεταβατικές συχνότητες.

Δηλαδή, οι κάτοικοι που ανήκουν στην περιοχή κάλυψης των κέντρων Αρόη, Ξυλόκαστρο και Πεταλίδι θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους στις 30 Μαΐου 2014 στις νέες συχνότητες.

Τόσο οι ιδιωτικοί σταθμοί εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας όσο και οι δημόσιοι θα εκπέμπουν πλέον τηλεοπτικό πρόγραμμα σε νέες συχνότητες.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τι εξοπλισμό θα χρειαστείτε:

Όσοι κάτοικοι ανήκουν σε περιοχή που επηρεάζεται χρειάζεται να διαθέτουν δέκτη (τηλεόραση ή εξωτερικό αποκωδικοποιητή) τεχνολογίας DVB-T MPEG4 ή H.264 και από τις 30 Μαΐου 2014 να τον συντονίσουν στις νέες συχνότητες.
Αν σύμφωνα με τους χάρτες ανήκουν σε περιοχή ενδεχόμενης κάλυψης, τότε ενδέχεται να χρειάζεται και η εγκατάσταση ενισχυτή στην εγκατάστασή τους.

Επανασυντονισμός
Όσοι κάτοικοι λαμβάνουν ήδη επίγειο ψηφιακό σήμα από τα Κέντρα Εκπομπής Αρόη, Ξυλόκαστρο, Πεταλίδι, θα χρειαστεί στις 30 Μαΐου 2014 να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους στις νέες συχνότητες.

 

Αντωνία Μπούζα Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος ( ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ - Πέτρος Τατούλης)

Έρχεται η ΝΕΡΙΤ – Πρεμιέρα αύριο στις 18:00 , 11 μήνες μετά το «μαύρο» στην ΕΡΤ

Με καθυστέρηση, 11 μήνες μετά το αιφνίδιο λουκέτο στην ΕΡΤ, το απόγευμα της Κυριακής η ΝΕΡΙΤ θα μπει στη ζωή μας. Η αυλαία ανοίγει για το νέο δημόσιο τηλεοπτικό φορέα και το στοίχημα είναι αν θα «κερδίσει» όχι τις εντυπώσεις, αλλά τις καρδιές των Ελλήνων.

Στις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής, με ένα νέο δελτίο ειδήσεων, μια ελληνική και μια ξένη ταινία αλλά και την ιστορική εκπομπή που μέσα από την ΕΡΤ μεγάλωσε γενιές, την Αθλητική Κυριακή, ξεκινά το πρόγραμμα της η ΝΕΡΙΤ (Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση).
Η πρεμιέρα της ΝΕΡΙΤ έρχεται μια εβδομάδα πριν συμπληρωθούν 11 μήνες από το λουκέτο στην ΕΡΤ

Η αντίστροφη μέτρηση θα ξεκινήσει λίγο πριν τις 18:00 και με μια «σεμνή τελετή», σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΕΡΙΤ, Γ. Προκοπάκη, θα εμφανιστεί το νέο λογότυπο του καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης. 


Η επαρκής κάλυψη των εκλογών αποτελεί στοίχημα και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σε αυτές θα υπάρξει πλήρης εκπροσώπηση και παρουσία υποψηφίων από όλα τα κόμματα - Γιώργος Προκοπάκης, πρόεδρος ΝΕΡΙΤ.
Με 16 νέες εκπομπές που θα ξεκινήσουν σταδιακά να προβάλλονται μέσα στις ερχόμενες δύο εβδομάδες και ενημερωτικές εκπομπές για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές κάθε Τρίτη (εκτός της ερχόμενης Τρίτης λόγω Eurovision) ο νέος φορέας ξεκινά να λειτουργεί με αρκετά προβλήματα.

Η ΝΕΡΙΤ ξεκινά να λειτουργεί με το προσωπικό που υπάρχει στη Δημόσια Τηλεόραση από τον περασμένο Αύγουστο και οι συμβάσεις των 2μηνων συμβασιούχων της Δημόσιας Τηλεόρασης με τελευταία τροπολογία ανανεώνεται και θα αντικαθίσταται σταδιακά με τους νεοπροσλαμβανόμενους.

«Η πρώτη μας προτεραιότητα από την αρχή που ξεκινήσαμε ήταν να λειτουργήσει η ΝΕΡΙΤ πριν τις εκλογές για να υπάρχει μια ισορροπία», δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ, Γ. Προκοπάκης. Ο κος Προκοπάκης τόνισε πως η καθυστέρηση κατά μία εβδομάδα της πρεμιέρας της ΝΕΡΙΤ από την αρχική προγραμματισμένη ημερομηνία της 27ης Απριλίου οφειλόταν σε διαδικαστικούς λόγους και την πλήρη ομαλοποίηση με την EBU.

Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα η διαδικασία για την πλήρωση θέσεων δημοσιογράφων και καλλιτεχνικών ειδικοτήτων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αόριστου χρόνου πάγωσε και θα συνεχιστεί μετά τις εκλογές. Σε ό,τι αφορά το προσωπικό που ήδη έχει προσληφθεί, ο κος Προκοπάκης τόνισε πως η είσοδος τους στον νέο φορέα θα γίνεται σταδιακά.

Σαμαράς: Η νέα Ελλάδα γεννιέται…

samamaximou
Ο Αντώνης Σαμαράς σε άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής» υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα σπάει το κέλυφος του προστατευτισμού και του κρατισμού, προχωρώντας σε μεταρρυθμίσεις
 «Αυτό το κέλυφος σπάει τώρα. Και απελευθερώνονται οι μεγάλες δυνατότητες της χώρας και του λαού μας», υπογραμμίζει ο Πρωθυπουργός που ασκεί δριμεία κριτική σε «δυνάμεις που αντιστέκονται ακόμη λυσσαλέα. Γιατί δεν θέλουν η Ελλάδα να κάνει βήματα προς το μέλλον. Μόνη τους επιδίωξη πλέον είναι ο διχασμός του λαού και η αστάθεια της χώρας».
Ο Αντώνης Σαμαράς μιλάει επίσης για τη νέα Ελλάδα που γεννιέται: «Ο ελληνικός λαός όμως τους κατάλαβε. Και δεν θα τους αφήσει να δημιουργήσουν την αστάθεια που επιδιώκουν. Τώρα, η Ελλάδα θρυμμάτισε τις αλυσίδες της. Οι Έλληνες έσπασαν το κέλυφος. Και η νέα Ελλάδα γεννιέται…».

Ο Ηλίας Ανδρικόπουλος επισκέπτεται σήμερα τα Καρυώτικα και αύριο τα Τρίκαλα

 


 Συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία στα χωριά του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης ο Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος , επικεφαλής του συνδιασμού "ΟΜΟΝΟΙΑ".
Την Τετάρτη 30 Απριλίου ο κ. Ανδρικόπουλος με τους Υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους του συνδιασμού του επισκέφθηκε τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης, Καλλιθέα, Λυκοποριά, Στόμι , Λυγιά και Πύργο, (σχετικές φωτογραφίες).
Στον Πύργο, παρά την προχωρημένη ώρα τον κ. Ανδρικόπουλο στο κατάμεστο καφενείο περίμεναν πάνω από 100 άτομα
Σε όλα τα χωριά ο κ. Ανδρικόπουλος έτυχε θερμής υποδοχής  ενώ μίλησε σε πολυπληθή ακροατήρια δείχνωντας πως έχει τον πρώτο λόγο γιά τις εκλογές  
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Ανδρικόπουος στις ομιλίες του προς τους παρευρισκόμενους ευχαρίστησε από καρδιάς για την μεγάλη συμμετοχή και την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό του  και υποσχέθηκε ότι θα τηρήσει όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Συνδυασμού έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος που έχει να κάνει με την ισόρροπη ανάπτυξη, τη συνοχή και την ισοτιμία των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
Τέλος, κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να συστρατευτούν ώστε να επιτευχθεί ο κοινός στόχος 
Χθες Παρασκευή 2 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στις 7:30 το απόγευμα , στο κέντρο "Κατερίνα" στα Καρυώτικα, συγκέντρωση των υποψηφίων Δημοτικών και τοπικών Συμβούλων του Συνδυασμού "ΟΜΟΝΟΙΑ" όπου ο κ. Ανδρικόπουλος, έδωσε τις κατευθυντήριες γραμμές ώστε να επιτευχθεί ο τελικός στόχος στις Δημοτικές εκλογές, η νίκη του συνδυασμού του. 
Όπως τόνισε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης οι βασικοί άξονες στην παραπάνω προσπάθειά  θα είναι:

• Η συμμετοχή των πολιτών στην λήψη των αποφάσεων,
• Η Διαφάνεια,
• Η Ανθρωπιά και
• Η Αξιοκρατία  
Σήμερα Σάββατο 3 Μαΐου ο Ηλίας Ανδρικόπουλος επικεφαλής του συνδυασμού, στις 20:30 θα μιλήσει στο καφενείο του κ. Γκενέ στα Καρυώτικα.
Αύριο Κυριακή 4  Μαΐου ο Υποψήφιος Δήμαρχος επικεφαλής του Συνδυασμού του επισκέπτεται στις 7 το απόγευμα τα Άνω Τρίκαλα. 
Στις 7:30 ο κ. Ανδρικόπουλος θα συναντηθεί με επαγγελματίες της περιοχής των Τρικάλων , στη  καφετέρια  "Πολλά & διάφορα" του κ. Ιωάννη Δελή , στα Μεσαία Τρίκαλα.
Τέλος στις 21:00 ο συνδυασμός "ΟΜΟΝΟΙΑ" Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και ο κ. Δήμαρχος θα επισκεφτούν  τα Κάτω Τρίκαλα για  ομιλία στην ταβέρνά του κ. Φάνη Βαρβαρίτη.


ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ

Γενετικό υλικό του Χρ. Ξηρού βρέθηκε στο παγιδευμένο δέμα στο ΑΤ Ιτέας

xiros12 Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ βρέθηκε γενετικό υλικό του Χριστόδουλου Ξηρού στο παγιδευμένο δέμα που εστάλη στο αστυνομικό τμήμα της Ιτέας. Όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία στον εκρηκτικό μηχανισμό ανιχνεύτηκε γενετικός τύπος άνδρα, ο οποίος ταυτίζεται με τον ίδιο γενετικό τύπο άνδρα, που ανιχνεύτηκε σε αντικείμενα τα οποία βρέθηκαν – κατασχέθηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποίησε για τη μεταφορά – διαφυγή του, από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, την 05-01-2014, ο καταζητούμενος τρομοκράτης της 17 Νοέμβρη, Χριστόδουλος Ξηρός.
Να θυμίσουμε ότι την ευθύνη για την αποστολή του δέματος με τον εκρηκτικό μηχανισμό στο ΑΤ Ιτέας ανέλαβε η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» με προκήρυξή της στο διαδίκτυο, με την οποία εξέφραζς την αλληλεγγύη τους στον «καταζητούμενο Αντάρτη Πόλης Χριστόδουλο Ξηρό».

υστερογραφα

Ο Σαμαράς είπε "όχι" στη "γκρίζα διαφήμιση"

Antonis-Samaras-Greek-PM
Στη χάραξη μιας ξεκάθαρης στρατηγικής η οποία θα εδράζεται σε θετικά μηνύματα και την προοπτική μιας καλύτερης, επόμενης Ελλάδας, κατέληξε ο Αντώνης Σαμαράς, που απέρριψε εισηγήσεις που είχαν κατατεθεί στο Μέγαρο Μαξίμου για “γκρίζα διαφήμιση” κατά του ΣΥΡΙΖΑ, με την ανάδειξη των αρνητικών στοιχείων των θέσεων του κόμματος της Αξιωματικής Αντοπολίτευσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες των “Υστερόγραφων”, ο Αντώνης Σαμαράς, έμπειρος “παίκτης” του πολιτικού συστήματος επί δεκαετίες, έχει σαφή άποψη ότι η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να πορευτεί στη μάχη των διπλών εκλογών του Μαϊου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και κυρώς για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου και θα σημειωθεί η ουσιαστική καταγραφή δυνάμεων, ποντάροντας στο αφήγημα μιας καλύτερης, επόμενης Ελλάδα, που εν πολλοίς εκφράζει ο ίδιος.
Έτσι, από τα τηλεοπτικά σποτ της Νέας Δημοκρατίας, που θα ακολουθήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα, θα απουσιάζουν τα αρνητικά μηνύματα, η λεγόμενη “γκρίζα διαφήμιση” κατά του ΣΥΡΙΖΑ, που ιστορικά χρησιμοποιείται από κόμματα τα οποία αισθάνονται ότι βρίσκονται σε αδύναμη θέση.

ysterografa.gr

Μιχαλολιάκος: Δεν με νοιάζει αν θύμωσε ο Μαρινάκης

Vassilis-Mihaloliakos-Vaggelis-Marinakis-Stavros-Ntaifas
Προσωπική διάσταση δίνει σην κόντρα του με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος.
Στην τελική ευθεία μιας εξαιρετικά κρίσιμης αναμέτρησης, με τον Γιάννη Μώραλη τον οποίο στηρίζουν ο Σωκράτης Κόκκαλης και ο Βαγγέλης Μαρινάκης να αυξάνει συνεχώς δυνάμεις, και να αντλεί στελέχη ακόμη και απευθείας από τη νέα Δημοκρατία, όπως έδειξε η παρουσία σε πρόσφατη εκδήλωση του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, του Λευτέρη Αυγενάκη και του Γεράσιμου Γιακουμάτου, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος παραχωρεί συνέντευξη στην “Εφημερίδα των Συντακτών” και μεταξύ άλλων σημειώνει με νόημα:
“Δεν με νοιάζει αν θύμωσε ο Μαρινάκης”, σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, αναφερόμενος στις φήμες που κυκλοφορούν ότι “τα έσπασε” προ μηνών με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα εκείνης της σύγκρουσης την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Γιάννη Μώραλη για τον δήμο Πειραιά.

ysterografa.gr

Στ. Θεοδωράκης: Καβαλάω μηχανές, όχι καλάμια...

Stavros-Theodorakis
Σε μια προσπάθεια να αποτινάξει από πάνω του τις κατηγορίες που εσχάτως εκτοξεύονται εναντίον του ότι… καβάλησε το καλάμι, ο Σταύρος Θεοδωράκης επιχειρεί ένα παιχνίδι των λέξεων και των νοημάτων που τις συνοδεύουν, με συνέντευξη την οποία παραχωρεί στη “Real News”.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού βλέπει τα ποσοστά το κόμματός του να διατηρούνται σταθερά σε υψηλά επίπεδα, ευελπιστώντας ότι θα εισπράξει τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να συγκροτήσει έναν καινούριο, ισχυρό φορέα στον χώρο της Κεντροαριστεράς, και να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στις εξελίξεις που έρχονται σε πολιτικό επίπεδο.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης σημειώνει χαρακτηριστικά με τη συνέντευξή του στην εφημερίδα “Real News” ότι ο ίδιος… καβαλάει μηχανές και όχι καλάμια.
Παράλληλα, προσθέτει σε σχέση με τον ανταγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ:
“Δεν θα μαλώσω με τον Τσίπρα για το ποιός είναι το νέο ΠΑΣΟΚ”.

ysterografa.gr

Ο Κουμουτσάκος "πήρε το σκαλπ" του Σγουρού

Giorgos-Koumoutsakos
Σε μια εντυπωσιακή νίκη ουσίας αλλά και επικοινωνίας εξελίχτηκε για τον Γιώργο Κουμουτσάκο το σημερινό debate των υποψηφίων Περιφερειάρχων Αττικής στην τηλεόραση του Alpha, στην εκπομπή του Σπύρου Χαριτάτου.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας έφερε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον σημερινό Περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Σγουρό ο οποίος μετράει ήδη θητεία 12 ετών στα ηνία της Αττικής, καθώς τον εξέθεσε για το θέμα της απορροφητικότητας των κοινοτικών κονδυλίων, παρουσιάζοντας έκθεση εκτιμητών που συνεργάζονται με την Περιφέρεια, περί ποσοστού 52%, την ώρα που το αυτοδιοικητικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και άλλοτε πρόεδρος της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών ομιλεί περί ποσοστού 80%.
Ο Γιώργος Κουμουτσάκος επεσήμανε ακόμη την απουσία ουσιαστικού έργου από την πλευρά του Γιάννη Σγουρού, κάτι άλλωστε για το οποίο ο σημερινός Περιφερειάρχης βάλλεται πανταχόθεν, καθώς όλοι οι αντίπαλοί του, αλλά και δήμαρχοι μεγάλων δήμων του Λεκανοπεδίου της Αττικής εστιάζουν στην “εικονική πραγματικότητα” που υποστηρίζουν ότι ο Γιάννης Σγουρός επιχειρεί να προωθήσει, με την ανοχή και “συστημικών” ΜΜΕ.
Η θετική παρουσία Κουμουτσάκου ήρθε να δώσει περαιτέρω αέρα αισιοδοξίας στο επιτελείο του, σε συνέχεια των στοχευμένων περιοδειών και παρεμβάσεών του για ζητήματα αιχμής της Περιφέρειας Αττικής, μερικές μάλιστα ώρες μετά την έμπρακτη στήριξη από την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος γευμάτισε με τον Γιώργο Κουμουτσάκο και την ηγετική ομάδα του συνδυασμού του.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες των “Υστερόγραφων”, μετά το τηλεοπτικό debate ο Γιώργος Κουμουτσάκος δέχτηκε πληθώρα τηλεφωνημάτων από κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας, που έσπευσαν να τον συγχαρούν.

ysterografa.gr

Βενιζέλος: Προσπάθεια κανιβαλισμού επί του ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ

Evangelos-Venizelos-PASOKΕφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εφημερίδα “Τα Νέα Σαββατοκύριακο” και τη δημοσιογράφο Βούλα Κεχαγιά παραχώρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης καταθέτει τις απόψεις του για το πολιτικό σκηνικό όπως διαμορφώνεται ενόψει των διπλών εκλογών του Μαϊου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναφέρεται στις ζυμώσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και ευρύτερα στον χώρο της Κεντροαριστεράς, μιλάει για τον Γιώργο Παπανδρέου και την επόμενη μέρα των εκλογών, καθώς επίσης για τον ΣΥΡΙΖΑ, και τις προοπτικές της κυβέρνησης Μεγάλου Συνασπισμού με τη Νέα Δημοκρατία.
Το κείμενο της συνέντευξης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου στα “Νέα Σαββατοκύριακο” και τη δημοσιογράφο Βούλα Κεχαγιά. στο  ysterografa.gr

Αυτοδιοίκηση για celebrities με άρωμα… γυναίκας – Ποια μοντέλα, ηθοποιοί & τραγουδίστριες πάνε στους δήμους (φωτό)

Με άρωμα showbiz και με ακόμα πιο έντονο άρωμα γυναίκας στήνονται φέτος οι κάλπες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς πολλές είναι οι celebrities που αποφάσισαν να αφήσουν για λίγο στην άκρη πασαρέλες, πίστες και θεατρικά σανίδια και να κατέβουν στον στίβο των επερχόμενων εκλογών. Ηθοποιοί, τραγουδίστριες και αιθέριες υπάρξεις έχουν ήδη ξεκινήσει τον προεκλογικό τους αγώνα για να διεκδικήσουν μία θέση δημοτικού συμβούλου ή ακόμα και τον δημαρχιακό θώκο.
Η aftodioikisi.gr σας παρουσιάζει μερικές από τις celebrities που θα διεκδικήσουν την ψήφο σας στις εκλογές ΟΤΑ:

Επίσκεψη Βλάση Τσιώτου στο Δερβένι - Πρόγραμμα Σαββατοκύριακου

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhwBTluXdaUpThf1QOtf9kW4GSMcYQ_4c9_ch_cqVhDQr4PCn0_8qrL-XPDbT1yy9YkDbMPrXpKVMqxcHFIa_JhsPKP7FfLNIszpSFpRQf38ycv8Q-_58c8k1JRbiYXsHCZoQt0OQxF57eE/s1600/TSIOTOS.jpg
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης με την Ανανεωτική Συνεργασία, Βλάσης Τσιώτος θα επισκεφτεί το Σάββατο 3 Μαΐου και την Κυριακή 4 Μαΐου τις ακόλουθες περιοχές:
ΣΑΒΒΑΤΟ, 3 ΜΑΪΟΥ 2014  
12:00  ΣΥΚΙΑ
20:00  ΡOΖΕΝΑ
21:00  ΔΕΡΒΕΝΙ
  
ΚΥΡΙΑΚΗ, 4 ΜΑΪΟΥ 2014    
11:30  ΔΕΡΒΕΝΙ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
19:00  ΣΑΡΑΝΤΑΠΗΧΙΩΤΙΚΑ
19:30  ΣΤΟΜΙ
20:00  ΛΥΓΙΑ
21:00  ΠΥΡΓΟΣ
Γραφείο Τύπου Ανανεωτικής Συνεργασίας

Οι ΗΠΑ ζούνε το δικό τους…”Βυζάντιο”

Μέχρι πριν ένα χρόνο Ομπάμα και Πούτιν είχε φανεί ότι μπορούσαν να εργαστούν από κοινού, με σκοπό την αποφυγή ή έστω τον περιορισμό θερμών συγκρούσεων. Ωστόσο, τα «γεράκια» κατάφεραν να διαλύσουν αυτή τη σχέση, όπως υποστηρίζει ο πρώην αναλυτής της CIA, Ρέι Μακγκρέγκορ.

Του Παντελή Καρύκα

Ο Πούτιν δεν θα συνομιλήσει ποτέ ξανά με τον Ομπάμα υπό το καθεστώς πίεσης, δήλωσε πριν μερικές μέρες ο Ντμίτρι Μενβέντεφ. Η φράση αυτή απεικονίζει, κατά τον Μακγκρέγκορ, τη σοβαρότερη απώλεια της ουκρανικής κρίσης, τη διακοπή της άμεσης επαφής μεταξύ των δύο προέδρων
Οι οικονομικές κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του κύκλου του Πούτιν και το ιδίου του Ρώσου προέδρου, δεν είναι αποτελεσματικές και το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να βαθαίνουν το χάσμα μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας. Οι κυρώσεις αυτές κρίνονται από τους Ρώσους, ως φτηνή εκδικητική μανία. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι εξαιτίας των αστείων αυτών κυρώσεων έχει...

Περισσότερα:  aienaristeyein.com

Παρέμβαση Τατούλη για μεταφορά του ΕΛΓΑ Κορινθίας από την Πάτρα στην Τρίπολη

Εμφάνιση DSC_3088.jpg


Την υπαγωγή της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στην Τρίπολη ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης με επιστολή του στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Έξαρχο.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ενημερώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Παπαγγελόπουλο και τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από χαλαζόπτωση, κατά την πρόσφατη εκεί επίσκεψή του, για την παραδοξότητα της υπαγωγής της Κορινθίας στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ της Πάτρας και άμεσα ζήτησε την μεταφορά της στο περιφερειακό υποκατάστημα της Τρίπολης, όπου υπάγονται και οι υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης επισημαίνει ότι η περιοχή της Κορινθίας αποτελεί σημαντικό πυλώνα της αγροτικής οικονομίας της Πελοποννήσου και ότι η μεταφορά της αρμοδιότητας στην Τρίπολη θα διευκολύνει την εξυπηρέτηση των παραγωγών, όπως είναι άλλωστε πάγιο αίτημά τους, και θα διευκολύνει τη συνεργασία με τις υπηρεσίες Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

Ο κ. Τατούλης ζήτησε επίσης την άμεση καταγραφή των ζημιών που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες της περιοχής από τη χαλαζόπτωση, αλλά και να επισκεφθεί ο ίδιος ο κ. Πρόεδρος την πληγείσα περιοχή ώστε να έχει προσωπική εκτίμηση της ζημιάς.