Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Ολυμπία Οδός: Οπλιστείτε με υπομονή και …«καλό ταξίδι»

Ολυμπία Οδός: Οπλιστείτε με υπομονή και …«καλό ταξίδι»
Με μεγάλες δόσεις υπομονής θα πρέπει να «οπλίζονται» οι οδηγοί που θα χρειαστεί να κάνουν το προσεχές διάστημα το δρομολόγιο Πάτρα - Αθήνα κι ο λόγος είναι η εντατικοποίηση των έργων για την κατασκευή της Ολυμπίας Οδού.
Από τα ξημερώματα της Πέμπτης ο τοπικός κατασκευαστής της Ολυμπίας Οδού «ΑΚΤΩΡ» (μέλος της Κ/Ξ ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ), προχωρά σε προσωρινό αποκλεισμό της επαρχιακής οδού «Πούντας - Καλαβρύτων», στον κόμβο με τη ΝΕΟ Κορίνθου - Πατρών, προκειμένου να κατεδαφίσει τη νότια γέφυρα Λαδοποτάμου.
Όπως έγινε γνωστό, ο αποκλεισμός του δρόμου θα συνεχιστεί έως το μεσημέρι της Παρασκευής 9/5 το αργότερο, ενώ διακόπτονται στον συγκεκριμένο κόμβο οι ακόλουθες κινήσεις:
- Η σύνδεση της Επαρχιακής Οδού με την Παλιά Εθνική Οδό
- Η κίνηση από Αθήνα προς Καλάβρυτα και
- Η κίνηση από Καλάβρυτα προς Πάτρα
Στο συγκεκριμένο σημείο έχει ολοκληρωθεί και παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο βόρειος κλάδος της γέφυρας Λαδοποτάμου, στον κόμβο της ΝΕΟ Κορίνθου-Πατρών με την Επαρχιακή οδό Πούντας- Καλαβρύτων και προκειμένου να κατεδαφισθεί η προϋπάρχουσα γέφυρα του νότιου κλάδου για να ανακατασκευαστεί στη θέση της νέα γέφυρα.
ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
Σύμφωνα με την Ολυμπία Οδό όσα οχήματα κινούνται από Καλάβρυτα προς Πάτρα ή Διακοπτό, εκτρέπονται μέσω του κλάδου εισόδου του κόμβου Καλαβρύτων προς Αθήνα και εν συνεχεία αναστρέφουν μέσω της κάτω διάβασης που βρίσκεται στον χώρο των ΣΕΑ Ακράτας (ΧΘ 153) και κινούνται μέσω της Νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου- Πατρών (ΝΕΟ) στην κατεύθυνση προς Πάτρα.
Όσα οχήματα κινούνται από Αθήνα προς Καλάβρυτα, συνεχίζουν επί της ΝΕΟ Κορίνθου Πατρών, αναστρέφουν στον Κόμβο του Αιγίου και εν συνεχεία κινούνται επί της ΝΕΟ με κατεύθυνση προς Αθήνα και εξέρχονται προς Καλάβρυτα μέσω του κλάδου εξόδου του κόμβου Καλαβρύτων.
Κατά τα λοιπά, καθ' όλη τη διάρκεια των ρυθμίσεων η κυκλοφορία τόσο επί της Νέας όσο και επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου- Πατρών καθώς και επί των κλάδων του Κόμβου Καλαβρύτων θα διεξάγεται κανονικά.
isthmos.gr

Η υποψήφια Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Χριστίνα Γιαννόπαπα την Παρασκευή στην Κόρινθο

Η υποψήφια Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Χριστίνα  Γιαννόπαπα την Παρασκευή στην Κόρινθο

Η Δρ. Χριστίνα Γιαννόπαπα (το γένος Κατριβάνου) αποδεχόμενη την πρόσκληση- πρόκληση για αυτήν, του πρόεδρου της Ν.Δ., πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά, θα είναι υποψήφια στις εκλογές της 25 Μαΐου.
Η υποψήφια Ευρωβουλευτής θα βρίσκεται την Παρασκευή 9 Μαΐου στην Κόρινθο. Κατά την παραμονή της στην πόλη θα έρθει σε επαφή με νέους και νέες για να συζητήσει τα προβλήματα τους καθώς επίσης θα συναντηθεί με τοπικούς φορείς και κομματικές οργανώσεις.
Η Δρ. Χριστίνα Γιαννόπαπα σαν Μηχανολόγος-Μηχανικός με ειδίκευση στην Ρομποτική και σε θέματα Δορυφορικής Τεχνολογίας και Διαστήματος, εργάστηκε στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, όπου συμμετείχε σε ερευνητικές αποστολές της NASA και τα τελευταία χρόνια εργάζεται σαν στέλεχος σε Διεθνείς και Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς, όπου χειρίζεται τις σχέσεις με το Ευρωκοινοβούλιο, τα εθνικά κοινοβούλια των κρατών–μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους λοιπούς ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Μερικοί από τους τομείς, στους οποίους επικεντρώνεται η εμπειρία, το γνωστικό της αντικείμενο αλλά και η δράση της αφορούν στις υψηλές τεχνολογίες και τις εφαρμογές τους σε θέματα ασφάλειας, ενέργειας, τηλεπικοινωνιών και περιβάλλοντος.

Σεισμική δόνηση 6,8R στο Μεξικό

seismos3Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,8  Ρίχτερ σημειώθηκε στο Μεξικό.
Ο σεισμός είχε επίκεντρο 303 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης του Μεξικό στην περιοχή Τecpan de Galeana.

"Βόμβα" Χατζηνικολάου: Ο Βενιζέλος θέλει να πάει Επίτροπος, αν η Ελιά ηττηθεί

Nikos-Chatzinikolaou
Μια “βόμβα” απασφάλισε απόψε ο Νίκος Χατζηνικολάου, με όσα είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.
Ο εκδότης της “Real News” υποστήριξε ότι στην περίπτωση που η Ελιά καταγράψει μια βαριά ήττα στις ευρωεκλογές της 25ης Μαϊου, που εκ των πραγμάτων θα ανοίξουν τους ασκούς του Αιόλου στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ την επομένη της εκλογικής αναμέτρησης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα αναζητήσει διέξοδο διαφυγής, ζητώντας από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να διαδεχθεί τη Μαρία Δαμανάκη στο αξίωμα του Επιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το σενάριο περί μετακίνησης του Ευάγγελου Βενιζέλου στις Βρυξέλλες, μετά από μια ενδεχόμενη απόσυρσή του από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, έχει ακουστεί και στο παρελθόν, αυτή τη φορά ωστόσο ο Νίκος Χατζηνικολάου βάζει την έγκυρη υπογραφή του κάτω από τις σχετικές πληροφορίες.

Καραμανλής και Όλγα θυμήθηκαν... τα παλιά

Kostas-Karamanlis-Olga-Kefalogianni
Τον Κώστα Καραμανλή αναζητούσαν πολλοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά.
Ο πρώην πρωθυπουργός ήταν σε καλή διάθεση, μίλησε και χαιρέτησε αρκετούς, εκείνη ωστόσο που κάθισε δίπλα του ήταν η Όλγα Κεφαλογιάννη.
Οι δυο τους άλλωστε έχουν… παρελθόν, καθώς η σημερινή Υπουργός Τουρισμού και πρώτη βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Αθηνών, είχε διατελέσει νομική σύμβουλος του Κώστα Καραμανλή την περίοδο διακυβέρνησης του τόπου από τον πρώην πρωθυπουργό.

Γρ. Ζαφειρόπουλος: Της... συνιστώσας στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές

Grigoris-Zafeiropoulos
Την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει πολιτικό πρόβλημα μετά τις διπλές εκλογές του Μαϊου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατέθεσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στην τηλεόραση του Star.
Ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος σημείωσε με νόημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι πρότινος μιλούσε για “σαρωτική νίκη” στις εκλογές επί της Νέας Δημοκρατίας, με διαφορά άνω του 5%, και πλέον, μετά τις εκλογές, θα έχει πιθανότατα εσωκομματικό πρόβλημα.
“Θα γίνει της… συνιστώσας”, σχολίασε, ενώ αναφορικά με τη θεσμική πρωτοβουλία του Αντώνη Σαμαρά για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ζήτησε να διαμορφωθούν συνθήκες ευρύτερης συναίνεσης και από τα άλλα κόμματα.

ysterografa.gr

"Όχι" από Ντόρα σε αλλαγή ονόματος της ΝΔ

Dora-Bakoyannis-Kostas-Karamanlis
Η ίδια δεν έχει σταματήσει να ομιλεί περί μιας “μεγάλης Κεντροδεξιάς”, επιδεικνύοντας παραταξιακή “πειθαρχία” μπροστά στο ιστορικό όνομα του κόμματος που ίδρυσε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, παρόλο που μιλάμε για την κόρη και πολιτική κληρονόμο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Η Ντόρα Μπακογιάννη, η ρητορική της οποίας το τελευταίο διάστημα εστιάζει στην εκπροσώπηση του μεσαίου χώρου, τη στρατηγική με την οποία ο Κώστας Καραμανλής κατάφερε να καταστήσει τη Νέα Δημοκρατία κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη χώρα, περίπου για μια δεκαετία, παραχώρησε συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου και το ραδιόφωνο του “Real Fm”, με αιχμή της επιχειρηματολογίας της την άρνησή της για την αλλαγή ονόματος της μητέρας-παράταξης της Κεντροδεξιάς.
“Δεν υπάρχει λόγος να αλλάζουν ονόματα τα κόμματα. Περιεχόμενο και πολιτική πρέπει να αλλάζουν, όταν χρειάζεται”, σχολίασε χαρακτηριστικά η Ντόρα Μπακογιάννη στον Νίκο Χατζηνικολάου και το ραδιόφωνο του “Real Fm”.
Η πρώην Υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 2012, σημείωσε ακόμη ότι “η εποχή των μεγάλων παρατάξεων έχει παρέλθει, και τα κόμματα πρέπει να μπουν στη λογική των συνεργασιών”, ενώ επεσήμανε ότι δεν υπάρχει λόγος για τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών.
“Η Βουλή έχει μια σταθερή ευρωπαική πλειοψηφία. Εθνικές εκλογές θα μας ρίξουν πίσω από τις προσπάθειες κ θυσίες που έχουμε κάνει.
Η χώρα ψηφίζει για Ευρωπαικές εκλογές. Για αποφάσεις που θα παρθούν στην Ευρώπη κ θα αφορούν τη ζωή μας. Κανείς δε συζητάει γι’ αυτές σήμερα”, τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

υστερογραφα

"Ανανεωτική Κίνηση Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης": ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ



Εμφάνιση 064.JPG
               Η διάβρωση των ακτών του Κορινθιακού κόλπου είναι το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πρόβλημα στην περιοχή μας. Πρόχειρες και αποσπασματικές παρεμβάσεις όχι μόνο δεν ανέκοψαν το πρόβλημα αλλά σε κάποιες περιπτώσεις επιτάχυναν τη διάβρωση. Δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές βρίσκονται σε ιδιαίτερο κίνδυνο και ήδη καταγράφονται σημαντικές βλάβες. Η σοβαρή και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος ξεφεύγει από τις δυνατότητες ενός δήμου και καθίσταται πρόβλημα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του κεντρικού κράτους. Απαιτείται λοιπόν συνολική και τεκμηριωμένη μελέτη που να καλύπτει όλη την ακτή του Κορινθιακού. Η συνεργασία των Δήμων, που πλήττονται από τη διάβρωση, είναι επιτακτική ανάγκη για την προώθηση των μελετών και τη χρηματοδότηση των έργων που απαιτούνται. 
              Ωστόσο, στις ζημιές των υποδομών που ήδη παρουσιάζονται, η παρέμβαση της Περιφέρειας οφείλει να είναι άμεση καθώς το κόστος αποκατάστασης πολλαπλασιάζεται με την πάροδο του χρόνου.
              Σε ιδιαίτερες περιπτώσεις, όπως αυτή του Πευκιά Ξυλοκάστρου, οφείλουμε να τροφοδοτούμε την ακτή κάθε χρόνο, με τις απαραίτητες ποσότητες συμβατού υλικού, λύση που δοκιμάστηκε με επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια. Μπορούμε έτσι να διατηρήσουμε αναλλοίωτο το φυσικό περιβάλλον, που είναι τόσο μεγάλης αξίας για την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου μας

Νέο επεισόδιο στο σήριαλ των χαμένων ευκαιριών για τον Δήμο Κορινθίων…

Εμφάνιση galazia_simaia.jpg


Στις ήδη αναρίθμητες χαμένες ευκαιρίες για την πόλη και το Δήμο μας, ήρθε να προστεθεί μια ακόμη… Για άλλη μια χρονιά ο Δήμος Κορινθίων με την μεγάλη ακτογραμμή, τις πολυάριθμες καταγάλανες παραλίες σε Κορινθιακό και Σαρωνικό, είναι ο μόνος παραλιακός δήμος του νομού Κορινθίας που δεν κατάφερε να βραβευθεί ΟΥΤΕ με μια Γαλάζια Σημαία.
Τα τελευταία χρόνια της θητείας της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, λόγω απαξίωσης, το βραβείο της Γαλάζιας Σημαίας αφαιρέθηκε και από την τελευταία παραλία που το είχε κερδίσει. Μάλιστα πέρυσι ο απερχόμενος δήμαρχος είχε δηλώσει πως δεν έκανε καν αίτηση για το διεθνές αυτό βραβείο. Δεν ήθελε να έχει καμία σχέση με το Πρόγραμμα βραβεύσεων.
Ένας δήμος με προτεραιότητα τον τουρισμό, δεν νοείται να μην καλύπτει τις ελάχιστες απαιτήσεις σε ποιότητα και υποδομές στις παραλίες του.
Δεν νοείται να προκύπτουν ζητήματα ασφάλειας για τους λουόμενους συνδημότες μας κάθε ηλικίας, με την τραγική κατάληξη που βιώνουμε κάθε χρόνο.
Δεν νοείται να αφήνει ανεκμετάλλευτο τον φυσικό του πλούτο που θα μπορούσε να φέρει εισόδημα στις επιχειρήσεις και το προσωπικό τους.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος και ο συνδυασμός ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, ως νέα δημοτική αρχή θα θέσουν προτεραιότητα την κάλυψη των προϋποθέσεων ώστε οι παραλίες του Δήμου μας σε Κορινθιακό και Σαρωνικό να ξαναγίνουν ελκυστικό και ασφαλές αγαθό για τους δημότες μας. Με το βραβείο της Γαλάζιας Σημαίας, αλλά και με συστηματική διαφήμιση, ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο θα γίνει ελκυστικός προορισμός και πόλος έλξης επισκεπτών.
Γραφείο τύπου
ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Κορινθίων

Η Ομιλία του Γιώργου Δέδε στους ετεροδημότες στην Αθηνα

Εμφάνιση ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ Γ,ΔΕΔΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ   7 ΜΑΙΟΥ 2014 124.JPG


Σε μεγάλη συγκέντρωση, που εγινε μέσα σε θερμό κλίμα, κοντά στους ετεροδημότες της Πελοποννήσου που ζουν στην Αθήνα, βρέθηκε την Τετάρτη το βράδυ ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου και επικεφαλής της "Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας" Γιώργος Δέδες, μαζί με τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους.
Τον Γιώργο Δέδε προλόγισαν ο επανεκλεγείς πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Χρήστος Σπιρτζης και ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας και πρώην υπουργός Εσωτερικών, ο άνθρωπος που θεμελίωσε τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών στην Ελλάδα, Σταύρος Μπένος. Οι δυο μεγάλες προσωπικότητες της επιστήμης και της αυτοδιοίκησης, που είναι προσωπικοί του φίλοι, μίλησαν με πολύ θερμά λόγια για τον Γιώργο Δέδε, δηλώνοντας ότι στέκονται δυναμικά στο πλευρό του και σήμερα, αλλά και την επομένη των εκλογών.


 Εμφάνιση ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ Γ,ΔΕΔΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ   7 ΜΑΙΟΥ 2014 017.JPG

Στη σύντομη προσφώνησή του ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Χρήστος Σπιρτζης ανέφερε ότι"στηρίζουμε το Γιώργο Δέδε. Γιατί είναι κομμάτι μας, κομμάτι της κοινωνίας και όχι των κλειστών συστημάτων. Προτίμησε να αναλάβει το ρίσκο και να δώσει μια δύσκολη μάχη μαζί με τους συνεργάτες του, αντί να είναι καρεκλοκένταυρος. Εκφράζει τον ριζοσπαστισμό που είναι απαραίτητος για την Ελλάδα της νέας εποχής. Όπου αγωνίστηκε, ως συνδικαλιστής ή αυτοδιοικητικός, ή ακόμα και ως απλός πολίτης, προσπάθησε να μην περάσει τη γραμμή, που διαχωρίζει την κοινωνία απο τα συμφέροντα και να μην ταυτιστεί μαζί τους.
Με το πρόγραμμά του εκφράζει μια τεχνοκρατικά τεκμηριωμένη και πολιτικά εφαρμόσιμη πρόταση...".

Μεγάλη περιοδεία στην Μεσσηνία πραγματοποίησε ο Γιώργος Δέδες

Εμφάνιση dedes agrotes messinia.jpg


Νέα περιοδεία στη Μεσσηνία πραγματοποίησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου και επικεφαλής της "Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας" Γιώργος Δέδες. Στο επίκεντρο της επίσκεψής του βρέθηκε το Διοικητήριο της Καλαμάτας, όπου στεγάζεται το σύνολο σχεδόν των διοικητικών δομών του δήμου και των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας.
Ο Γιώργος Δέδες, ο οποίος συνοδευόταν απο τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά και περιφερειακούς συμβούλους της Μεσσηνίας πέρασε απο όλες τις υπηρεσίες και τα γραφεία και συνομίλησε με τους διοικητικούς υπαλλήλους:
"Η Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία έχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την διοικητική ανασυγκρότηση της Περιφέρειας και την καθιέρωση και εμπέδωση ενός νέου συστήματος διοίκησης.

Ξεπουλούν όσο όσο τα ακίνητα – Οι ιδιοκτήτες τα δίνουν ακόμα και για 100 ευρώ το τετραγωνικό

akinita-foroi-660_29
Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η αγορά ακινήτων, αφού όπως υποστηρίζουν ειδικοί της αγοράς οι τιμές έχουν φτάσει σε κάποιες περιπτώσεις αυτές της δεκαετίας του ’80 με ακίνητα να πωλούνται ακόμη και προς 100 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ενώ στα νεόδμητα τα παζάρια που μπορούν να γίνουν είναι μεγάλα.

Οι φόροι και οι επιβαρύνσεις σε πολλές περιπτώσεις είναι πλέον να πληρωθούν από τους ιδιοκτήτες που δηλώνουν αδυναμία να συντηρήσουν τα σπίτια τους και τα βγάζουν στο σφυρί όσο όσο. Μάλιστα, όσο περισσότερο μένει απούλητο ένα σπίτι τόσο πέφτει η τιμή του.
Μάλιστα ενδεικτικό είναι και το ρεπορτάζ του ΕΘΝΟΥΣ που αναφέρει πως σε πολλές περιοχές τις χώρας οι τιμές κινούνται από 10% ως και 30% κάτω από την αντικειμενική, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που το ποσοστσό αγγίζει και το 70%. Φυσικά με αυτόν τον τρόπο υπάρχουν απίστευτες ευκαιρίες ειδικά σε παλαιά ακίνητα τα οποία κινούνται ακόμη και στο 30% της αντικειμενικής τους αξίας με τιμές πώλησης ακόμη και τα 10% το τετραγωνικό.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις

Ο Κώστας Μπακογιάννης στο ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς και τις Γυναίκες της Λαμίας

Εμφάνιση Γυναίκες φωτογραφία 2.JPG


Στην πόλη της Λαμίας βρέθηκε χθες Τετάρτη 7 Μαΐου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, προκειμένου να παραβρεθεί σε συζήτηση με τα μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας αλλά και να μιλήσει στην εκδήλωση με θέμα «Γυναίκες: Σύμμαχοί μας στην Ανάπτυξη», που διοργάνωσε ο Συνδυασμός του «Αλλάζουμε στην Καρδιά της Ελλάδας».

Στις 17.30 στα γραφεία του ΤΕΕ, ο πρόεδρος, κ. Καραναστάσης, έπειτα από την πρόσκληση σε διάλογο του κ. Μπακογιάννη, παρουσίασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των μηχανικών, δίνοντας έμφαση –μεταξύ άλλων-στο μειωμένο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τον υψηλό δείκτη ανεργίας, τη δυσκολία εξόφλησης των ασφαλιστικών εισφορών και το κρίσιμο θέμα της διαχείρισης των υπερδεσμεύσεων στα ενταγμένα έργα του ΕΣΠΑ 2007-2013.
Εμφάνιση Γυναίκες φωτογραφία 1.JPG

Περιοδεία του Υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Πελοπίδα Καλλίρη σε Αρχαία Κορίνθο, Σολομό, Αγιάννη και Αθίκια



Εμφάνιση 183672_102863599793693_4135689_n.jpg 

Την Τετάρτη 7/5/2014 ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης  Κορινθίας κ. Πελοπίδας  Καλλίρης και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» επισκέφτηκαν τις περιοχές της Αρχαίας Κορίνθου, του Σολομού, του Αγιάννη και των Αθικίων.
Στην Αρχαία Κόρινθο, ο κ. Καλλίρης τόνισε την αναγκαιότητα ανάδειξης της περιοχής ως τουριστικής και την προβολή της σπουδαιότητας του αρχαιολογικού χώρου.
Εμφάνιση φωτογραφία 2.JPG 
Κατά την επίσκεψή στο Σολομό, ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης συζήτησε με τους κατοίκους και παραγωγούς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τη διάθεση των αγροτικών προϊόντων τους.  Η λειτουργία του δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων θα βοηθήσει στη καλύτερη προώθηση των προϊόντων των παραγωγών και στην επίτευξη  καλύτερων τιμών.
Η κατασκευή του δρόμου Αγιάννη - Αγγελοκάστρου  ήταν το θέμα που κυριάρχησε στη συζήτηση με τους κατοίκους του Αγιάννη. Ο κ.Καλλίρης δεσμεύτηκε προσωπικά ότι το έργο θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να βελτιωθεί η οδική σύνδεση των δύο περιοχών.  Διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι η μεταφορά του νερού στη περιοχή ολοκληρώνεται, βελτιώνοντας μ’αυτό τον τρόπο την ποιότητα ζωής τους. Επιπλέον, συζητήθηκε η κατασκευή δεξαμενής όμβριων υδάτων και κτηνοτροφικού πάρκου στην περιοχή.
Εμφάνιση φωτογραφία 3.JPG 
Τέλος στα Αθίκια, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι έτυχαν ιδιαίτερα θερμής υποδοχής. Οι κάτοικοι έθεσαν σημαντικά θέματα που τους απασχολούν και στη διάρκεια της συζήτησης ο κ.Καλλίρης επεσήμανε ότι η περιοχή έχει ανάγκη από έργα υποδομής, τα οποία θα βοηθήσουν τόσο την καθημερινότητα των κατοίκων όσο και τους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων και τους κτηνοτρόφους της περιοχής.
Είναι μοναδική ευκαιρία για την Κορινθία να δημιουργηθούν υποδομές που θα κρατήσουν τους νέους στα χωριά τους. Είναι η ώρα των έργων, όχι των λόγων

Τα χωρια της Ευρωστινης επισκεφτηκε η υποψηφια αντιπεριφερειαρχης Κορινθιας, με τον συνδυασμο "Δημοκρατικη Πελοποννησιακη Συνεργασια", Μαριλενα Σουκουλη



Εμφάνιση IMAG0488.jpg

Στις περιοχές των χωριών της Ευρωστίνης περιόδευσε η υποψηφία αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, με τον συνδυασμό "Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία", Μαριλένα Σούκουλη, μαζί με περιφερειακούς σύμβουλους.

Η ορεινή Ευρωστίνη είναι μια περιοχή στην οποία ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Δέδες έχει ολοκληρώσει μια σειρά από σημαντικές παρεμβάσεις, κατά την θητεία του ως αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το έργο "Ροζενά - Ζάχολη - Διασταύρωση Καρυάς", το οποίο έχει ανακουφίσει σε μεγάλο βαθμό το επικοινωνιακό φορτίο στην περιοχή της ορεινής Ευρωστίνης.

Εμφάνιση IMAG0465.jpg 
Οι κάτοικοι ζήτησαν από την κυρία Σούκουλη να ασκηθούν πιέσεις προς τον εργολάβο για την ταχύτερη ολοκλήρωση του έργου και την κατασκευή των απαραίτητων στηθαίων. Επιπλέον, ζήτησαν την κατασκευή καινούργιας λιμνοδεξαμενής στην Λυκοποριά για την εξυπηρέτηση των αναγκών των τοπικών παραγωγών.

Από τη μεριά της η Μαριλένα Σούκουλη κατέθεσε τις προτάσεις του συνδυασμού για την ανάπτυξη της περιοχής, στον πρωτογενή τομέα, μέσα από τις δυνατότητες που προσφέρει η νέα προγραμματική περίοδος, σε τομείς, όπως, για παράδειγμα η καλλιέργεια αρωματικών φυτών.

Και απαντώντας στην αγωνιά των κατοίκων για το πρόβλημα της άρδευσης ανάπτυξε τις θέσεις του συνδυασμού για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων σε όλη την Πελοπόννησο. 


 Γραφείο Τύπου
Υποψήφιας Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας
Μαριλένας Σούκουλη