Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Περιοδεία Υπ. Αντιπεριφεριάρχη Πελοπίδα Καλλίρη στο Δερβένι και στα χωριά της Ευρωστίνης

Εμφάνιση IMG_0073.JPG


Ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» επισκέφθηκαν τις Ν. Βρυσούλες, την Κορφιώτισσα, το Λουτρό, τα Πιτσά, την Καλλιθέα, τη Λυκοποριά, το Στόμιο, τον Πύργο, τη Λυγιά, τα Ροζενά και το Δερβένι, την Πέμπτη 8/5/2014.
Κατά την επίσκεψή τους στην περιοχή συνάντησαν κατοίκους των περιοχών και συζήτησαν διεξοδικά για τα προβλήματα τους. 
Οι κάτοικοι του Πύργου επεφύλαξαν εγκάρδια υποδοχή στον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη και του έθεσαν τα ζητήματα που τους απασχολούν. Με σημαντικότερο πρόβλημα αυτό του οδικού δικτύου, ο κ. Καλλίρης δεσμεύτηκε ότι θα ξεκινήσει η κατασκευή του δρόμου Πύργου-Καλλιθέας-Γελλήνη, βελτιώνοντας την οδική σύνδεση των περιοχών.
Στα Ροζενά, το θέμα της βελτίωσης του οδικού δικτύου συζητήθηκε διεξοδικά μεταξύ των κατοίκων και του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος τους διαβεβαίωσε για την ένταξη της μελέτης του οδικού δικτύου της περιοχής και την κατασκευή του στο νέο ΕΣΠΑ, όπως επίσης και της διασύνδεσης του Φενεού με το Δερβένι, μέσω Ροζενών.  Ιδιαίτερα για το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία, ο κ.Καλλίρης δεσμεύτηκε ότι τόσο το έργο όσο και η νέα πτέρυγα θα ολοκληρωθεί, παράλληλα με την βελτίωση της προσπελασιμότητας του δικτύου.
Τέλος, στο Δερβένι τη συζήτησε μονοπώλησε το θέμα της διάβρωσης των ακτών και τα έργα που γίνονται για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος ευχαρίστησε δημόσια τον κ. Καλλίρη για τις προσπάθειες που έκανε και καρποφόρησαν για την παραμονή του πυροσβεστικού φυλακίου και την εύρεση ιατρού στο Περιφερειακό Ιατρείο Δερβενίου.
Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Γι’αυτό  και  θέλουμε λίγα λόγια και μόνο έργα. 

Γιορτάζοντας την ημέρα της Ευρώπης : Σεμινάριο Εικαστικής Επικοινωνίας με τη Λήδα Βαρβαρούση στο Ναύπλιο

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Πελοποννήσου με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης στις 9 Μαΐου,
διοργανώνει σεμινάριο Εικαστικής Επικοινωνίας για εκπαιδευτικούς στις 14-15 Μαΐου 2014, σε συνεργασία με

την Περιφερειακή Διεύθυνση Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου,
τη Δ/νση Α’βάθμιας Εκπ/σης Ν. Αργολίδας,
το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος Πανεπιστημίου Harvard στο Ναύπλιο και
την Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου-Παράρτημα Ναυπλίου.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, την Τετάρτη 14 Μαΐου 2014, θα υποδεχτούμε τη Λήδα Βαρβαρούση συγγραφέα-εικονογράφο, στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard στο Ναύπλιο, η οποία θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Μια παρέα με καρδιά» που εξέδωσε η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και θα μιλήσει για την αφήγηση ιστοριών μέσα από τη ζωγραφική.
Στη συνέχεια η επιμελήτρια Λαμπρινή Καρακούρτη, υπεύθυνη του Παραρτήματος της Εθνικής Πινακοθήκης στο Ναύπλιο, θα ξεναγήσει τους συμμετέχοντες στη νέα περιοδική έκθεση με τίτλο «Η θάλασσα στην ελληνική ζωγραφική». Επιπλέον οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν βιωματικά εργαστήρια με τη Λήδα Βαρβαρούση στις 15 Μαΐου 2014.


Ανδρονίκη Τζομάκα
Συντονίστρια δράσεων
Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ναύπλιο
 

Διαγωνισμός στο Instagram της Αντιπροσωπείας της Ευρ. Επιτροπής, με τίτλο «Μια Ευρώπη, χίλιες λέξεις: Φωτογράφισε την Ευρώπη που θέλεις»

cid:image005.png@01CF176E.D17AEF90 
9 Μαΐου 2014, Ημέρα της Ευρώπης
Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σας καλεί να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στο Instagram, με τίτλο «Μια Ευρώπη, χίλιες λέξεις: Φωτογράφισε την Ευρώπη που θέλεις». Πέντε διαγωνιζόμενοι θα κερδίσουν από ένα εκπαιδευτικό/ψυχαγωγικό ταξίδι στις Βρυξέλλες.
Από σήμερα έως τα μεσάνυχτα της 31ης Μαΐου μπορείτε να ποστάρετε μία ή περισσότερες φωτογραφίες σας στο λογαριασμό της Αντιπροσωπείας στο Instagram (@ee_athina). Θυμηθείτε ότι κάθε φωτογραφία που ποστάρετε για το διαγωνισμό πρέπει να συνοδεύεται από το hashtag #myEUinGR.
Οι πέντε φωτογραφίες με τα περισσότερα “likes” στο τέλος του μήνα θα κερδίσουν από πέντε εκπαιδευτικά ταξίδια στις Βρυξέλλες.




Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ναύπλιο

cid:image004.png@01CF176E.D17AEF90cid:image001.jpg@01CEF4D8.46961FC0
Ενσωματωμένη εικόνα 1

Μήνυμα συστράτευσης στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή

samaras-karamanlis
Μήνυμα ενότητας ενόψει των επερχόμενων διπλών εκλογών έστειλαν οι Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής με την κοινή παρουσία τους στο μνημόσυνο του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, που έγινε την Παρασκευή το πρωί της Παρασκευής στο Ίδρυμα Καραμανλή στη Φιλοθέη.
Στην επιμνημόσυνη δέηση έδωσαν το παρών σύσσωμη η Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τα κορυφαία στελέχη του κόμματος, καθώς και οι πρώην βουλευτές του κόμματος Βύρων Πολύδωρας και Χρήστος Ζώης.
Επίσης παρευρέθηκαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Κουμουτσάκος και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αθηναίων Άρης Σπηλιωτόπουλος και Νικήτας Κακλαμάνης.

Βενιζέλος: Ποτέ δεν μίλησα για αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση

N
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έδωσε διευκρινίσεις για τα διλήμματα που έθεσε κάνοντας… ένα βήμα πίσω ξεκαθαρίζοντας ότι ποτέ δεν είπε πως θα αποχωρήσουν οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση, ενώ προχώρησε σε επίθεση… φιλίας προς τους βουλευτές του: «Σας αγαπώ και σας εκτιμώ», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Βενιζέλος είπε μεταξύ άλλων:  «Δεν είμαστε σήμερα εδώ για να αναλύσουμε το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά για να θέσουμε τις προτεραιότητές μας. Υπήρξε μεγάλη νευρικότητα. Είδα ότι ενοχλούνται εκ δεξιών, εξ αριστερών και εκ των εσω. Τσάμπα μάγκες σε διάφορες εκδοχές. Όλοι αυτοί είτε εκτιμούν την στήριξη του ΠΑΣΟΚ αλλά ψηφίζουμε ΝΔ για να μην ανέβει ο ΣΥΡΙΖΑ, και άλλοι λένε ότι καταλαβαίνουμε πόσο σημαντική είναι για την σταθερότητα ο ΠΑΣΟΚ και έχουν μια πιο… χαλαρή ψήφο, πιο σικ. Άλλοι λένε είναι ΠΑΣΟΚ αλλά δεν γουστάρουμε τον Βενιζέλο.
Έθεσα προεκλογικά το βασικό ερώτημα που θέτουν όλοι αλλά θα το πουν φωναχτά σε λίγες ημέρες. Λένε κάποιοι έθεσα δίλημμα εκβιαστικό. Τι είναι εκβιαστικό; η περιγραφή της κατάστασης; η αλήθεια; Επρεπε να πούμε την αλήθεια για να βρεθούμε στο επίκεντρο του προβληματισμού και της επικαιρότητας. Δεν τολμούν να πουν ότι τίθεται ζήτημα σταθερότητα της κυβέρνησης. Και τι σημαίνει σταθερότητα της κυβέρνησης, σημαίνει σταθερότητα της οικονομίας και σταθερότητα της χώρας. Τις τελευταίες ημέρες εμφανίστηκαν τζάμπα μάγκες σε διάφορες εκδοχές. Εχουμε διάφορους τύπους δημόσιας συμπεριφορά».
Ο κ. Βενιζέλος άφησε αιχμές για όσους αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ και πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ για τον ρόλο του κόμματός του στην κυβέρνηση είπε: «Ποτέ δεν μίλησα για αποχώρηση από την κυβέρνηση, δεν είναι η κυβέρνηση του Σαμαρά και εμείς οι φίλοι της. Χωρίς εμάς δεν υπάρχει κυβέρνηση και φυσικά δεν υπάρχει το σενάριο της αποχώρησης υπουργών και να αφήσουμε πίσω μια κυβέρνηση να σέρνεται χωρίς κυβερνητικό πρόσημο. Η βελτίωση της οικονομίας είναι έργο ΠΑΣΟΚ.
 Δεν μπορεί να υπάρχει κυβέρνηση αμφισβητούμενη εσωτερικά σε ψυχολογικό επίπεδο, σε θέμα αυτοπεποίθησης των βουλευτών. Κάποιοι μιλούν για τα μετεκλογικά σενάρια. Μετεκλογικά θα πρέπει να υπάρξουν μεγάλες υπερβάσεις.
Κάποιοι θέλουν το ΠΑΣΟΚ να είναι το μαύρο πρόβατο, το εύκολο θύμα. Είναι δύσκολα. Η χώρα δεν μπορεί να μείνει διχασμένη. Δεν διχάσαμε τη χώρα εμείς, αλλά το εύκολο ψέμα. Το καθήκον μας είναι κρατήσουμε σταθερή την κυβέρνηση, την οικονομία, αν το θέλει ο λαός, Υπέρτατο καθήκον μας είναι να ενώσουμε τη χώρα».

ysterografa.gr

Στην Αργολίδα και τον δήμο Ερμιονίδας βρέθηκε ο Γιώργος Δέδες – Το νερό και η οδική σύνδεση με τον υπόλοιπο νομό τέθηκαν απο τους πολίτες ως τα κυριότερα προβλήματα




Τις περιοχές και τα χωριά του δήμου Ερμιονίδας επισκέφτηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου και επικεφαλής της Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας Γιώργος Δέδες. Τον Γιώργο Δέδε συνόδευε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς.
Η περιοδεία περιελάμβανε επίσκεψη στο εμπορικό κέντρο της Ερμιόνης και την λαική αγορά, όπου ο Γιώργος Δέδες γνωρίστηκε και συνομίλησε με δεκάδες εμπόρους και πολίτες. Τα προβλήματα της αγοράς, τα λουκέτα στα καταστήματα, η αδυναμία κάλυψης των υποχρεώσων στα ασφαλισσιτκά ταμεία ήταν τα ζητήματα στα οποία ο Γιώργος Δέδες έγινε κοινωνός.
Αναλογες επαφές έγιναν και στο Κρανίδι, αλλά και στο Πόρτο Χέλι, την Κοιλάδα και τα Δίδυμα.
Από τις επαφές που είχε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναδείχτηκε πως το κύριο πρόβλημα της περιοχής είναι το πρόβλημα του νερού και στη διάσταση της άρδευσης και στη διάσταση της ύδρευσης.
Το πρόβλημα αυτό θεωρείται οξύ, καθώς συνδέεται ευθέως με την οικονομική αναπτυξη της περιοχής, τόσο στο επίπεδο του πρωτογενούς τομέα  -άρδευση- όσο και στο επίπεδο της τουρισιτκής ανάπτυξης –ύδρευση.
Στο διάλογο που αναπτύχθηκε οι λύσεις που αναδείχτηκαν αφορούν είτε την ολοκλήρωση του έργου του Ανάβαλου –ένα έργο σύγχρονο γεφύρι της Άρτας, για την περιφέρεια Πελοποννήσου- είτε τη δημιουργία ενός νέου φράγματος στην Τζερτζελιά.
Το δεύτερο μεγάλο ζήτημα αφορά τη διασύνδεση της περιοχής με την υπόλοιπη Αργολίδα αλλά και το μητροπολιτικό κέντρο (Αθήνα). Οι κάτοικοι ζήτησαν την επαναχάραξη και βελτίωση του δρόμου, που συνδέει την περιοχή με το Ναύπλιο και το Άργος.
Τέλος, το τρίτο ζήτημα που αναδείχτηκε, αφορά την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής που είναι ένα απο τα ωραιότερα μέρη της περιφέρειας Πελοποννήσου. Ωστόσο, όπως σημειώθηκε και νωρίτερα, η τουριστική αναπτυξη της περιοχής αυτής συνδέεται ευθέως με την αναπτυξη των υποδομών, όπως το νερό και η οδική σύνδεση.
Στις παρεμβάσεις του ο Γιώργος Δέδες αναφέρθηκε σε δυο ζητήματα. Πρώτον στην ανάγκη να αξιοποιηθούν  πολιτικές που ενισχύουν την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μειώνουν τη γραφειοκρατία, ενισχύουν την εξωστρέφεια και βελτιώνουν το επενδυτικό κλίμα. Τέλος, αναφέρθηκε και στο θέμα της ορθής διαχείρισης των οικονομικών και του νοικοκυρέματος ως απαραίτητη προυπόθεση για την εξεύρεση πόρων, που θα αξιοποιηθούν για την βελτίωση των υποδομών.  

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΔΕ

Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο Μπερλουσκόνι

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν όσα δήλωσαν τις τελευταίες ημέρες οι πολιτικοί αρχηγοί στην Ιταλία.
Ο πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι, χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές «ντέρμπι μεταξύ ελπίδας και θυμού, ανάμεσα σε όσους ποντάρουν στην χρεοκοπία της Ιταλίας και σε όσους πιστεύουν ότι μπορεί να τα καταφέρει. Διότι στο παρελθόν υπήρχαν περιστερές και γεράκια, ενώ τώρα κυκλοφορούν μόνον τσακάλια και προφήτες καταστροφής».
Μιλώντας για την πρόταση εξόδου από το ευρώ, ο Ρέντσι εξήγησε πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο «συνεπάγεται ουρές στα μηχανήματα αυτόματων τραπεζικών συναλλαγών, την χρεοκοπία των επιχειρήσεων, την δυσκολία στην παροχή δανείων. Την αλλαγή, δηλαδή, της καθημερινής ζωής».
Αυτά ως προς τον Ρέντσι (που συμβαίνει να είναι και ο ηγέτης της Κεντροαριστεράς), που μίλησε ενώπιον της ηγετικής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος.

Γιατί ο οικολογικός ΣΥΡΙΖΑ, μας ρυπαίνει με αφίσες

syriza-dourou-afises
Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλει τα συστημικά κανάλια, είναι τραγέλαφος.

Η κα Δούρου, στην πρωινή ενημερωτική του Mega, καταγγέλλει το σύστημα της διαπλοκής, δηλαδή το Mega, και τα άλλα κανάλια ότι δεν την «παίζουν».. ενώ φιλοξενείται σε αυτό !! Ενώ φιλοξενείται σε αυτό μία εβδομάδα πριν τις εκλογές!!

Και ενώ όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν μόνιμες καρέκλες σε όλα τα πάνελ σε όλες τις ζώνες, σε όλες τις εκπομπές.

Αυτοί που καταγγέλλουν το σύστημα, είναι πλήρως ενσωματωμένοι σε αυτό και απορροφημένοι από αυτό.

Αλλά δεν φτάνει αυτό. Η κα Δούρου, υποστηρίζει πως δεν φτάνει που είναι «παρκαρισμένα» όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα συστημικά κανάλια και προχωρά και στην οικολογική αφισοκόλληση.

Καταγγέλλει την «βρώμικη» Αττική και ταυτόχρονα την ρυπαίνει. Καταγγέλλει το «σύστημα», τη στιγμή που «παίζει» και «παίζεται» από αυτό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, θεωρεί πως απευθύνεται σε πιθήκους (συγνώμη από τα συμπαθή ζωάκια). Θεωρεί πως η κοινωνία, αυτή της μεσαίας τάξης, αυτής που σήμερα δηλώνει αναποφάσιστη, αυτής που παραδοσιακά στήριζε τον κεντρώο και αριστερό χώρο, αυτής που σήμερα αναζητά την ασφάλεια και τα σίγουρα βήματα της ανάπτυξης, θα παρασυρθεί από το κόμμα που ζει το όνειρο της επανάστασης της Κούβας, όντας «παρκαρισμένο» στις φανταχτερές πολυθρόνες των τηλεοπτικών μέσων που βρίζει.. λέμε τώρα..

Λαϊκισμός και υποκρισία.. και τώρα και οικολογική ρύπανση!!

Υ.Γ.

Να θυμηθούμε τη αφισορύπανση του ΣΥΡΙΖΑ το 2012!! Το οικολογικό χάος που προκάλεσε προκειμένου να μας πείσει πόσο πολύ χρειαζόμαστε τη δραχμή και την έξοδο από την Ευρώπη!!

Γράφει ο Απόστολος Καλαματιανός
για το www.news4all.gr

Εκδήλωση Ξυλοκάστρου του συνδυασμού Πελοπόννησος Πρώτα Κυριακή 11 Μαΐου






Εμφάνιση Ξυλόκαστρο_11_Μαΐου.jpgΤον Πύργο Κορινθίας επισκέφθηκαν χθες υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού Πελοπόννησος Πρώτα και μέλη της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. Έγινε συζήτηση όπου μεταξύ άλλων δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των υδάτινων πόρων και τη δημιουργία μικρών τοπικών φραγμάτων...


Την Κυριακή 11 Μαΐου στις 8μμ θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Νεότητας Ξυλοκάστρου εκδήλωση για τις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές εκλογές με κεντρικούς ομιλητές τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Γιάννη Τόλιο και τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, με το συνδυασμό Πελοπόννησος Πρώτα, Φάνη Κουρεμπέ.