Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Ο υπ. περιφερειάρχης Γιάννης Μανώλης με τον υπ. αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Νίκο Δρίτσα στην Κόρινθο [13/5/14]





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αύριο, Τρίτη 13 Μαΐου 2014, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Γιάννης Μανώλης θα βρίσκεται στην πόλη της Κορίνθου συνοδευόμενος από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Νίκο Δρίτσα και κλιμάκιο περιφερειακών συμβούλων.


ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ

Η Μαρινέλα Σούκουλη αύριο περιοδεύει στα χωριά της Βόχας

Aύριο Τρίτη η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης  Κορινθίας της Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας κ. Μαρινέλα Σούκουλη επισκέπτεται  χωριά της Βόχας
 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ ΤΡΙΤΗ 13 ΜΑΪΟΥ
 ΩΡΑ                ΠΕΡΙΟΧΗ                        ΣΗΜΕΙΟ
18:00                Καλέτζι                      Καφενείο Μαγγίνας
18:30                Χαλκί                        Καφενείο του χωριού
19:00               Σουληνάρι                  Καφενείο «Καλλάς»
19:30               Βοχαϊκό                      Καφενείο «Μπίζης»
20:00              Mπολάτι                     Καφενείο /Πρακτορείο/Προπό «Χασαπάκης»
20:30              Βραχάτι                       Καφέ της «Μιμής» (πρώην Βασιλείου)
21:00             Zευγολατιό                  Καφενείο Τριανταφύλλου (πλατεία)

Αύριο Τρίτη 13/5 η ομιλία του Πέτρου Τατούλη στη Σπάρτη, 7 μ.μ.

Εμφάνιση Prosklisi SPARTI.jpg

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κας ΑΝΝΑΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ



Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων, κα Άννα Ασημακοπούλου, για τις νέες αντιφατικές δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τον κατώτατο μισθό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Σταθάκης, υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωνε το πρωί ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα επίπεδα του 2009.
Λίγες ώρες μετά. Ο κ. Στρατούλης, υπεύθυνος του τομέα Εργασίας, τον “άδειαζε”, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει και μάλιστα με νόμο, ακριβώς αυτό που το πρωί απέκλειε ο σύντροφός του!
Ας μας πει, επιτέλους, ο κ. Τσίπρας, αν μπορεί, τι από τα δύο ισχύει τελικά…».

Ο Ηλίας Ανδρικόπουλος στην τηλεόραση του "ΗΛΕΚΤΡΑ TV" - Οι συγκεντρώσεις στις Ν. Βρυσούλες - Κορφιώτισσα και Καμάρι (φωτο)

  
Στα πλαίσια των περιοδειών του στα χωριά του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης ο Υποψήφιος  Δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, επικεφαλής του συνδυασμού "ΟΜΟΝΟΙΑ"  το απόγευμα της Κυριακής επισκέφτηκε τα χωριά Νέες Βρυσούλες και Κορφιώτισσα, ενώ στις 20:30 μίλησε στο ( καφενείο Γ. Κακοκέφαλου) Καμάρι.
 
Σήμερα Δευτέρα 12 ΜΑΙΟΥ 2014 ο κ Ανδρικόπουλος θα επισκεφτεί  
ΩΡΑ 19.00 ΜΕΡΤΙΚΕΙΚΑ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ
ΩΡΑ 20.00 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΣΥΚΙΑ-ΤΑΒΕΡΝΑ «ΦΟΙΝΙΚΕΣ»
ΩΡΑ 21.00 ΜΕΛΙΣΣΙ ΣΤΟ ΚΑΦ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΙΑ Κ.

ενώ στις 22.00 θα έχεται την ευκαιρία να παρακολουθήσεται την συνέντευξη του Υποψηφίου Δημάρχου από την τηλεόραση του "ΗΛΕΚΤΡΑ TV".
 

Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειώσουμε ότι μεγάλο μέρος της περιοχής μας ( Δερβένι, Μαύρα Λιθάρια, Πεταλού, Μεντουριάνικα, Ροζενά, Άνω Αιγιαλός, Ζάχολη κλπ.) η τηλεόραση του
"ΗΛΕΚΤΡΑ TV" , 'οπως και τα υπόλοιπα τηλεοπτικά και ραδιοφώνικα ΜΜΕ , δεν λαμβάνονται, ούτε ψηφιακά , ούτε αναλογικά από τον πομπό του Καμαρίου ,ούτε και από τις κεραίες από το λόφο της Κούριας στο Δερβένι.  Από το κέντρο Εκπομπής Δερβενίου μεταδίδονται ψηφιακά μόνο οι σταθμοί DIGEA , αλλά όχι η ΝΕΡΙΤ  και τα τοπικά κανάλια. Ο δήμος αλλά και οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι θα πρέπει να λύσουν το πρόβλημα αυτό και να ενεργήσουν τα δέοντα ώστε και οι κάτοικοι της περιοχής να έχουν ενημέρωση.

 
Την Τρίτη ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ηλίας Ανδρικόπουλος θα επισκεφτεί 

ΩΡΑ 18.30 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΙΤΣΑ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ
ΩΡΑ 19.30 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΤΟΜΙ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΚΙΑΦΑ ΚΩΝ/ΝΑΣ
ΩΡΑ 20.15 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΛΥΓΙΑ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΝΙΑΡΡΟΥ
ΩΡΑ 21.00 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΡΟΖΕΝΑ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΔΑΛΑΒΗΡΑ.


Την Τετάρτη  ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ηλίας Ανδρικόπουλος θα επισκεφτεί 

ΩΡΑ 19.45 ΣΤΟ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΣΤΟ ΚΑΦ. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΩΡΑ 20.30 ΣΤΑ ΚΑΡΥΩΤΙΚΑ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΓΚΕΝΕ
ΩΡΑ 21.30 ΣΤΑ ΓΕΛΙΝΙΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΠΛΑΝΗ

3 για 2 θέσεις στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης σε... ενδεχόμενο β’ γύρο

3 για 2 θέσεις στο Ξυλόκαστρο με ελαφρύ προβάδισμα Τσιώτου σε ενδεχόμενο β’ γύρο

Στο Ξυλόκαστρο φαίνεται να γίνεται μια πολύ ενδιαφέρουσα και αμφίρροπη αναμέτρηση και παρά το γεγονός ότι φτάσαμε μια εβδομάδα πριν το τέλος οι ισορροπίες ανάμεσα σε τρεις (βασικά) υποψήφιους είναι λεπτές.
Κατ' αρχάς να πούμε ότι η επισήμανσή μας σε παραπολιτικό σχόλιο για τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Αν. Ζάρρο που δεν ήταν κάποιο κρυφό γεγονός φαίνεται ότι δυσαρέστησε πολλούς από τους υποστηρικτές του, κάποιοι εκ των οποίων έσπευσαν στο Facebook να επιτεθούν με εκφράσεις που υπερβαίνουν τα όρια.
Λίγη ψυχραιμία δεν βλάπτει. Δεν ειπώθηκε κάποιο ψέμα.
ΤΑ ΓΚΑΛΛΟΠ
Στην περιοχή κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή δύο γκάλλοπ ..

Την Τετάρτη η κεντρική ομιλία του Φάνη Μπρακούλια στο Ξυλόκαστρο

Φωτογραφία: Πάμε πλατεία έχει σημασια

Ο Βλάσης Τσιώτος επισκέπτεται το Μάρκασι


Ο Υποψ. Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης με την Ανανεωτική Συνεργασία, Βλάσης Τσιώτος σήμερα Δευτέρα 12 Μαίου 2014 επισκέπτεται τα χωρι'α
19:00 ΠΑΝΑΡΙΤΙ
20:00  ΜΑΡΚΑΣΙ
21:00 ΣΤΥΛΙΑ

Αποζημίωση 90 εκατ. ευρώ θα πληρώσει η Τουρκία για την εισβολή στην Κύπρο!

eisvoli1
Αποζημίωση μαμούθ 90 εκ. ευρώ θα αναγκαστεί να πληρώσει η Τουρκία για την εισβολή στην Κύπρο το 1974, σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που πάρθηκε την Δευτέρα.
Σύμφωνα με το τουρκικό κανάλι NTV τα 30 εκατομμύρια θα πάνε στους συγγενείς των αγνοούμενων Κυπρίων.
Το ποσό είναι ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν επιδικαστεί από το Ευρωπαϊκό  Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Λίγο πριν την ανακοίνωση της ποινής, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ισχυρίστηκε ότι, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, η ετυμηγορία δεν δεσμεύει την χώρα του.

Ο Παπαμιμίκος... έβγαλε στη σέντρα τον ΣΥΡΙΖΑ

Andreas-Papamimikos
Προβοκατόρικες πρακτικές του παρελθόντος απέδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, με αφορμή την “κλοπή” της ρητορικής περί της “Νέας Ελλάδας”, που είχε καθιερώσει στον πολιτικό λόγο του ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχε σε πάνελ στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:
“Εδώ μιλάμε για καθαρά προβοκατόρικες πολιτικές του παρελθόντος, που θυμίζουν τακτικές του παλαιού ΠΑΣΟΚ.
Είναι αδιανόητο, όταν τον όρο “Νέα Ελλάδα” τον έχει χρησιμοποιήσει ο Αντώνης Σαμαράς στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, πριν από έναν χρόνο, να έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, έναν χρόνο μετά, και να τον επικαλείται, καθαρά προβοκατόρικα.
Για εμάς, “Νέα Ελλάδα” είναι το όραμα μιας Ελλάδας μεταρρυθμίσεων και ανατροπών, που θα αφήσει πίσω τις παθογένειες. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο που θέλει, είναι να πολώσει το κλίμα”.
Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος αναφέρθηκε και στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης.
“Όπως έχει αναφέρει και ο Πρωθυπουργός, στόχος από εδώ και πέρα είναι να ασχοιληθούμε με την καθημερινότητα, ώστε να δει ο κάθε Έλληνας πολίτης μια πραγματική αλλαγή στην τσέπη του.
Επικεντρωνόμαστε κυρίως σε δυο θεμελιώδεις πυλώνες: Την οικονομία και τη Συνταγματική Αναθεώρηση, που αφορά και την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος.

υστερογραφα

Πέτρος Τατούλης από Ναύπλιο: "Κορυφαίος Διεθνής προορισμός η Αργολίδα"



Εμφάνιση 13981188507_b90e675eba_b.jpg 

«Κορωνίδα του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης το Ναύπλιο κατά την εκεί επίσκεψή του, τη Δευτέρα 12 Μαΐου 2014 και τις συναντήσεις του με τον Αστυνομικό Διευθυντή Αργολίδας κ. Τριγώνη Δημήτριο, την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας, το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου κ. Σκρέκα Απόστολο καθώς και επαγγελματίες της πόλης.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ-ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΒΕΛΟ-ΣΤΙΜΑΓΚΑ-ΝΕΜΕΑ



 http://www.moriasnow.gr/sites/default/files/imagecache/400xY/eparxiakos-dromos.jpg
Την 8η Μαΐου 2014 ημέρα Πέμπτη, διενεργήθηκε η  δημοπρασία  για την ανάδειξη αναδόχου της κατασκευής του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ-ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΒΕΛΟ-ΣΤΙΜΑΓΚΑ-ΝΕΜΕΑ» προϋπολογισμού: ≠5.000.000,00€≠  (με αναθεώρηση και Φ.Π.Α.).
Είχαν προηγηθεί δημοπρασίες   για  τον  ίδιο λόγο, την  11η Μαρτίου 2014 και την 29η Απριλίου 2014, οι  οποίες απέβησαν άγονες.
Στην δημοπρασία της 8ης Μαΐου 2014 συμμετείχαν εννέα (9) εργοληπτικές επιχειρήσεις, μεταξύ των  οποίων η Κ/ΞΙΑ ΕΝΕΡΓΟ Α.Τ.Ε.Τ.Β.Ε. – ΗΡΟΔΟΤΟΣ Α.Τ.Ε.’ που προσέφερε την  μεγαλύτερη έκπτωση: 37,58%.
Θα ακολουθήσει η προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία για την  ανάδειξη του αναδόχου.
          Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κος Άγγελος Παπαγγελόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έκβαση της διαδικασίας δημοπράτησης του έργου.
          Είναι ένα έργο ιδιαίτερα χρήσιμο και ανταποδοτικό στις ανάγκες των κατοίκων  των δήμων Νεμέας και Βόχας το οποίο προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015.
                                                           
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ ΣΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Η υποταγή της χώρας, του λαού και του πλούτου της, μπορεί να έχει διάφορες μορφές. Η μορφή των τάνκς ίσως είναι και η ηπιότερη γιατί είναι φανερή. Αυτό το ένιωσαν την προηγούμενη αμαρτωλή δεκαετία, χωρίς να το καταλάβουν ενδεχομένως, όσοι προσπάθησαν ανεπιτυχώς να δημιουργήσουν κάτι χωρίς να λαδώσουν την κρατική μηχανή. Ο σκληρός αποκλεισμός τους από κάθε μορφής κοινωνικότητα και επιχειρηματικότητα ήταν ολοκληρωτικός.

Στην εποχή της ανάπτυξης που όλοι αναμένουμε, των δις ευρώ που όλοι αναμένουν να αξιοποιηθούν από τα κατάλληλα πρόσωπα, η Νέα Ελλάδα ένωσε τους Έλληνες. Ένωσε τα δύο κυρίαρχα πλέον κόμματα, τη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ, σε τέτοιο βαθμό ταύτισης που το ένα να αντιγράφει και να συναγωνίζεται σε πατριωτισμό το άλλο ακόμα και στο ποιο ανακάλυψε πρώτο το όνομα της Νέας Ελλάδας.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ 11-5-2014- VIDEO

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Ένα εκατομύριο Πελοποννήσιοι στις 30 Μαΐου έτοιμοι γιά την μετάβαση στην Ψηφιακή Εποχή



Στις 30 Μαΐου 2014, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 23953/724/φ110Α/15-04-2014 (Φ.Ε.Κ. Β' 1045/ 2014), περίπου 1 εκατομμύριο κάτοικοι στην Πελοπόννησο θα αποκτήσουν πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό σήμα και θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους τηλεοπτικά προγράμματα ψηφιακά, με τέλεια εικόνα και ήχο!

Πρόκειται για το πρώτο περιοχικό switch – off (δηλαδή 19 κέντρα εκπομπής θα ενεργοποιηθούν ταυτόχρονα) που θα πραγματοποιηθεί ενόψει της ολοκλήρωσης της ψηφιακής μετάβασης. Πιο αναλυτικά, πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό σήμα θα έχουν πλέον οι νομοί Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Ηλείας καθώς και τα νότια παράλια της Στερεάς Ελλάδας και μέρος της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Συχνοτήτων, για την Πελοπόννησο ορίζονται 19 Κέντρα Εκπομπής εκ των οποίων τα 3 (Αρόη, Ξυλόκαστρο και Πεταλίδι) εκπέμπουν ήδη στις μεταβατικές συχνότητες. Δηλαδή, οι κάτοικοι που ανήκουν στην περιοχή κάλυψης των κέντρων Αρόη, Ξυλόκαστρο και Πεταλίδι θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους στις 30 Μαΐου 2014 στις νέες συχνότητες.

Τόσο οι ιδιωτικοί σταθμοί εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας όσο και οι δημόσιοι θα εκπέμπουν πλέον τηλεοπτικό πρόγραμμα σε νέες συχνότητες.
Χάρτες Κάλυψης
Μεσσηνία - Λακωνία
Αρκαδία - Αργολίδα
Βόρεια Πελοπόννησος

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τι εξοπλισμό θα χρειαστείτε:
Όσοι κάτοικοι ανήκουν σε περιοχή που επηρεάζεται χρειάζεται να διαθέτουν δέκτη (τηλεόραση ή εξωτερικό αποκωδικοποιητή) τεχνολογίας DVB-T MPEG4 ή H.264 και από τις 30 Μαΐου 2014 να τον συντονίσουν στις νέες συχνότητες. Αν σύμφωνα με τους χάρτες ανήκουν σε περιοχή ενδεχόμενης κάλυψης, τότε ενδέχεται να χρειάζεται και η εγκατάσταση ενισχυτή στην εγκατάστασή τους.

Επανασυντονισμός
Όσοι κάτοικοι λαμβάνουν ήδη επίγειο ψηφιακό σήμα από τα Κέντρα Εκπομπής Αρόη, Ξυλόκαστρο, Πεταλίδι, θα χρειαστεί στις 30 Μαΐου 2014 να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους στις νέες συχνότητες.
Δίκτυα Εκπομπής - Κέντρα Εκπομπής
Σύμφωνα με τον Χάρτη Συχνοτήτων (Κοινή Υπουργική Απόφαση 42800/2012) καθορίζονται τα παρακάτω:
Δίκτυα Εκπομπής Κέντρα Εκπομπής
18 Αρόη, Καλάβρυτα
19 Ξυλόκαστρο, Κάτσικας, Οσ.Ποτάπιος, Λιδορίκι
22 Φραγκαπήδημα, Σμέρνα
23 Δολιανά, Ασέα, Λεβίδι
24 Δίδυμο, Ναύπλιο, Δάρδιτσα
25 Πεταλίδι, Αετός
26 Ρειχέα, Αναβρυτή, Κύθηρα
Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειώσουμε ότι μεγάλο μέρος της περιοχής μας ( Δερβένι, Μαύρα Λιθάρια, Πεταλού, Μεντουριάνικα, Ροζενά, Άνω Αιγιαλός, Ζάχολη κλπ.) η τηλεόραση του "ΗΛΕΚΤΡΑ TV", 'οπως και τα υπόλοιπα τηλεοπτικά και ραδιοφώνικα ΜΜΕ , δεν λαμβάνονται, ούτε ψηφιακά , ούτε αναλογικά από τον πομπό του Καμαρίου ,ούτε και από τις κεραίες από το λόφο της Κούριας στο Δερβένι. Από το κέντρο Εκπομπής Δερβενίου μεταδίδονται ψηφιακά μόνο οι σταθμοί DIGEA , αλλά όχι η ΝΕΡΙΤ και τα τοπικά κανάλια. Ο δήμος αλλά και οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι θα πρέπει να λύσουν το πρόβλημα αυτό και να ενεργήσουν τα δέοντα ώστε και οι κάτοικοι της περιοχής να έχουν ενημέρωση.

Σαμαράς: Σκοπός μας είναι οι άνθρωποι κι όχι οι απρόσωποι αριθμοί

samamaximou
Ο Αντώνης Σαμαράς απηύθυνε χαιρετισμό σε ημερίδα που διοργάνωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών υπογραμμίζοντας ότι «σκοπός της κυβέρνησης είναι οι άνθρωποι, όχι οι απρόσωποι αριθμοί και οι δείκτες».
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς «έχω τους αριθμούς από τη μία πλευρά, και τους ανθρώπους από την άλλη. Οι αριθμοί πρέπει να βελτιωθούν οπωσδήποτε. Για να γλιτώσουμε τα χειρότερα, λίγο αργότερα, για τους ανθρώπους. Αλλά ποτέ δεν ξεχνάμε, ότι ο τελικός μας σκοπός είναι οι άνθρωποι, όχι οι απρόσωποι αριθμοί και οι δείκτες».
Επίσης υπογράμμισε ότι «την αγάπη μας για τον άλλο, την έγνοια μας για το διπλανό μας, δεν μπορούμε να τα αναβάλουμε.  Γι’ αυτό και φροντίσαμε όσο μπορούσαμε, κάθε στιγμή, να δίνουμε ανακούφιση στους πιο αδύναμους, σ’ αυτούς που υπέφεραν περισσότερο. Κι εκεί, ευτυχώς, είχαμε δίπλα μας την Εκκλησία. Που φρόντιζε με χίλιους τρόπους, κάθε στιγμή, αυτούς που δεν τρόπο να σταθούν όρθιοι. Αυτούς που είχαν λυγίσει, που δεν μπορούσαν». .
Ο Πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο «Πρόγραμμα Τροφίμων και Ειδικής Βοήθειας», για το διάστημα 2014-2020, για το οποίο η αρχική χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ φθάνει στα 281 εκατ. και ενδεχομένως θα ανέλθει έως τα 350 εκατ.
Ο κ. Σαμαράς ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας: «Ποια είναι η πηγή της δύναμής μας για να νικήσουμε όλα τα στραβά κι όλα τα ανάποδα που στοίχειωναν τη χώρα τόσα χρόνια; Μια λέξη που βρίσκεται στην καρδιά της Ορθοδοξίας: Η Αγάπη! Η αγάπη για τον πλησίον, η αγάπη για την πατρίδα, που είναι το μέλλον των παιδιών μας».

ysrerografa.gr

Ντόρα: Ατύχησε ο Βενιζέλος

dora08070801141855528347
Η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον Star υπογράμμισε ότι δύσκολα θα τηρήσει Βενιζέλος τα όσα είπε περί αποχώρησης από την κυβέρνηση, αν δεν είναι ικανοποιητικά τα αποτελέσματα της Ελιάς στις ευρωεκλογές.
«Νομίζω ότι ατύχησε με το δίλλημα του ο κ. Βενιζέλος .Αν πράγματι ο κ. Βενιζέλος φύγει από την κυβέρνηση, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να εκβιάσει εκλογές, οι εκλογές αυτές θα γίνουν αμέσως. Εάν, λοιπόν, η Ελιά έχει πάθει πανωλεθρία στις ευρωεκλογές, θα εξαλειφθεί από τον πολιτικό χάρτη στις εθνικές εκλογές. Επειδή αυτά δεν γίνονται στην πραγματική ζωή, κατά πάσα πιθανότητα ο κ. Βενιζέλος δεν θα τηρήσει αυτό το οποίο λέει σήμερα», τόνισε η πρώην υπουργός.
Η κα Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει ξεκάθαρη γραμμή και του λείπουν οι προτάσεις ουσίας, ενώ επεσήμανε ότι είναι μικρές οι πιθανότητες συνεργασίας με την Αξιωματική Αντιπολίτευση.
Επίσης, εξέφρασε την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό και κατέθεσε τις ενστάσεις και για μερικά θέματα της φορολογικής πολιτικής που ακολουθείται.
Αποσπάσματα της συνέντευξης της κας Μπακογιάννη:
«Οι πιθανότητες να συνεργαστούμε με το ΣΥΡΙΖΑ είναι πάρα πολύ μικρές. Είμαι υπέρ των συνεργασιών αλλά προυπόθεση η συμφωνία στο μείζον».
«Θα πρέπει να ξαναέρθει το ν/σ για τον αιγιαλό, καλά επεξεργασμένο. Αυτό το ν/σ δεν θα το ψηφίσω
»
«Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει ξεκάθαρη γραμμή. Εχει δημοκρατικές διαδικασίες που δεν καταλήγουν όμως σε προτάσεις ουσίας».
«Η Βουλή αυτή έχει ευρωπαική πλειοψηφία. Διακυβεύεται το μείζον που είναι η σταθερότητα της χώρας».
«Η κυβέρνηση δεν πέφτει με Ευρωεκλογές»
«Η κυβέρνηση θα μπορέσει σταδιακά να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές».
«Η φορολογική πολιτική ήταν λάθος γιατί εξόντωσε του εντίμους».
«Η φορολογική πολιτική είναι λάθος και αναποτελεσματική».
«Μας ενδιαφέρει το περιεχόμενο της Νέας Ελλάδας όχι το σύνθημα».
«Δεν έχουμε κλείσει με τις εκκρεμότητες μας αλλά μπροστά μας έχουμε καλύτερες μέρες».

ysterografa.gr

Περιφέρειες: Ποιοι είναι οι 26 του β΄ γύρου, ποιοι οι 13 πιθανοί νικητές – Οι τελευταίες προβλέψεις λίγο πριν την κάλπη

Μετά τις προ μηνός προβλέψεις,  λίγες ημέρες πριν τις εκλογές η aftodioikisi.gr παρουσιάζει τους πιθανούς αντιπάλους του β΄ γύρου αλλά και ποιοι από αυτούς έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν, στις 13 Περιφέρειες της χώρας. Οι προβλέψεις γίνονται με βάση τις (φανερές και κρυφές) δημοσκοπήσεις αλλά και τις (πραγματικές) εκτιμήσεις των εκλογικών επιτελείων των υποψηφίων που πιάνουν το κλίμα του κόσμου.
Αναλυτικά:  
Στην Περιφέρεια Αττικής οδηγούμαστε σε μάχη μεταξύ του νυν περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού και της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου, με τον Γιώργο Κουμουτσάκο της ΝΔ να μένει μακράν τρίτος. Γεγονός, το οποίο σημαίνει ότι ο κ. Σγουρός, έχοντας τη «δεξαμενή» των δεξιών ψηφοφόρων του υποψηφίου της ΝΔ (σ.σ. άλλωστε στο ψηφοδέλτιό του έχει πολλούς υποψήφιους που προέρχονται από την κεντροδεξιά) φαντάζει, σύμφωνα με όλες τις έρευνες,  ως φαβορί για την τελική επικράτηση.
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο νυν περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ο οποίος στηρίζεται τόσο από τη ΝΔ όσο και από το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι θα χρειαστεί οριακά β΄ γύρο για να κερδίσει  τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Οδυσσέα Βουδούρη, ο οποίος, πάντως, βρίσκεται αρκετά μακριά από τον περιφερειάρχη στα δημοσκοπικά ποσοστά του.

2.000 νέες διαθεσιμότητες στο Δημόσιο ανακοινώνονται τις επόμενες ώρες

Μια νέα δεξαμενή «διαθέσιμων» δημιουργείται από υπαλλήλους που εργάζονται σε υπουργεία και ασφαλιστικά ταμεία. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, πρόκειται για 2.000 υπαλλήλους για τους οποίους θα ανακοινωθεί σήμερα ή μέχρι το τέλος της εβδομάδας ότι μπαίνουν στο πρόγραμμα κινητικότητας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ανοίγουν θέσεις για τη μετακίνησή τους σε δικαστήρια και άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου όπου υπάρχουν ανάγκες, αλλά δεν θα πρόκειται για ισάριθμες θέσεις, κάτι που προδιαγράφει ότι κάποιοι από τους υπαλλήλους που θα βγουν σε διαθεσιμότητα, θα πέσουν σε λίγους μήνες στον Καιάδα των απολύσεων.

Κεντρική ομιλία της Συμπολιτείας στο Ξυλόκαστρο...



Την Τρίτη 13/5/2014 στις 8 το βράδυ θα μιλήσει στην Πλατεία Αγ. Βλασίου στο Ξυλόκαστρο ο υποψήφιος δήμαρχος με τη Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης Ανδρέας Απ. Ζάρρος.
Θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της Συμπολιτείας για το δήμο και την πόλη του Ξυλοκάστρου και το συνδυασμό μας. Να είστε όλοι εκεί...

Πέτρος Τατούλης «Με τη λάσπη δε χτίζεις το μέλλον ενός τόπου» "O εκλεκτός του κ. Τσίπρα δεν θέλει να γίνει πολιτικός, αλλά εισαγγελέας" (VIDEO)



«Ο χρωματισμός της Περιφέρειας θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με τα χρώματα της κάθε περιφέρειας και όχι των κομμάτων» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» κ. Πέτρος Τατούλης στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα στον τηλεοπτικό σταθμό Αντ1 και τόνισε ότι «συνεχίζουμε στην ίδια επιτυχημένη πορεία και πλέον μας στηρίζουν ακόμα περισσότερες πολιτικές δυνάμεις, γιατί είδαν το έργο μας, είδαν την αλλαγή προσώπου στην Πελοπόννησο αυτά τα 3,5 χρόνια».
«Έχουμε σχέδιο, όραμα και αποφασιστικότητα για να πάρουμε αποφάσεις για το μέλλον της Πελοποννήσου και δεν περιμέναμε την υποστήριξη ή το χρίσμα κανενός κόμματος» σημείωσε ο κ. Τατούλης «σε αντιδιαστολή με τον κ. Βουδούρη, ο οποίος πρώτα επιδίωξε να γίνει ο εκλεκτός του κ. Τσίπρα και να λάβει το χρίσμα και μετά ως αλεξιπτωτιστής να ενδιαφερθεί, έστω και αποσπασματικά, αφού έχει άγνοια και για την Πελοπόννησο και για τον Καλλικράτη».
Απαντώντας αφοπλιστικά στις κατηγορίες του κ. Βουδούρη για δήθεν αναθέσεις έργων ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι «ο κ. Βουδούρης δεν μπορεί να γίνει πολιτικός, γιατί επιδιώκει να γίνει εισαγγελέας. Είναι απαράδεκτο να μη γνωρίζει ότι δεν έχει γίνει απολύτως καμία ανάθεση όπως μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει από το διαύγεια. Δεν έχει άλλωστε διατυπώσει καμία άποψη για την  Πελοπόννησο γιατί έχει έρθει  απλά και μόνο για να διεκδικήσει δομές εξουσίας».
Το διακύβευμα των εκλογών, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, είναι η εμπιστοσύνη των πολιτών σε όσους μπορούν να συνεχίσουν το έργο ή σε αλεξιπτωτιστές που επιχειρούν να προκαλέσουν σύγχυση στους πολίτες, χωρίς να καταθέτουν κανένα σχέδιο, καμία άποψη.

Σχολιάζοντας τις απόψεις περί νόμιμου και ηθικού ο κ. Τατούλης απαντώντας στους «νεοηθικιστές» δήλωσε ότι «η τήρηση της νομιμότητας αποτελεί το σημαντικότερο πυλώνα οριοθέτησης της ηθικής. Χωρίς νομιμότητα δεν υπάρχει καμία ηθική» και τόνισε χαρακτηριστικά «με τη λάσπη δε χτίζεις το μέλλον ενός τόπου».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό video

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΓΟΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ κ. ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΚΑΙ ΤΑΤΟΥΛΗ ΣΕ ΠΡΩΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με την εμφάνιση των κ. Τατούλη και Βουδούρη  σε πρωινή εκπομπή σταθμού πανελλαδικής εμβέλειας, ο Νίκος Γόντικας έκανε το εξής σχόλιο:
«Διαγκωνίζονται και αντιπαρατίθενται οι κ. Τατούλης και Βουδούρης σε υπαρκτά αλλά και δευτερεύοντα ζητήματα διαχείρισης και διαφάνειας γιατί θέλουν να κρύψουν ότι συμφωνούν απόλυτα στον δρόμο της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας, που εφαρμόζουν και σήμερα τα κόμματα της συγκυβέρνησης και οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές. Είναι αυτός ο δρόμος που αξιοποιεί την περιοχή αλλά και οξυμένα προβλήματα ως πόλο προσέλκυσης του μεγάλου κεφαλαίου για επενδύσεις με κριτήριο τη μεγιστοποίηση των κερδών του και πεδίο επέκτασης των ιδιωτικοποιήσεων και όχι την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών».