Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Ανασχηματισμός, Συνέδριο και… εκλογές στην ατζέντα Σαμαρά

Antonis-Samaras-ekloges
Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν εκείνος που, όπως αναμενόταν, σήκωσε το βάρος της τελικής προσπάθειας της Νέας Δημοκρατίας σε αυτή την προεκλογική περίοδο, ποντάροντας στην υψηλή δημοφιλία του, και στο γεγονός ότι διατηρεί εφεδρείες εμπιστοσύνης στην ελληνική κοινωνία, σε συνδυασμό με ένα σαφές προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα.
Ο Πρωθυπουργός έκανε περιοδείες σε όλη τη χώρα, και πρωταγωνίστησε στα τηλεοπτικά σποτ της Νέας Δημοκρατίας.
Έθεσε τα μεγάλα διλήμματα και το κεντρικό διακύβευμα των εκλογών, και είχε ως στρατηγικό στόχο να αυξήσει τη συσπείρωση των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας λίγο πριν τις κάλπες, εκτιμώντας ότι η παράμετρος αυτή θα είναι μια από τις πλέον κρίσιμες για την έκβαση της εκλογικής μάχης.
Σύμφωνα με πληροφορίες των “Υστερόγραφων”, στην ατζέντα του Αντώνη Σαμαρά για την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών βρίσκεται τρεις συνισταμένες: Ανασχηματισμός, Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και… πρόωρες εκλογές.
Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης θα πρέπει να θεωρείται βέβαιος, ώστε να δοθεί το μήνυμα ενός καινούριου ξεκινήματος, να υπάρξει φρεσκάρισμα του κυβερνητικού σχήματος, και να ενισχυθεί η κυβερνητική συνοχή και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της με βουλευτές που σήμερα είναι ανεξάρτητοι.
Το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας θα αφορά την πολιτική μετεξέλιξη του κόμματος, στην κατεύθυνση της διεύρυνσης του ακροατηρίου του, χωρίς να έχουν εγκαταληφθεί οι σκέψεις για την αλλαγή ονόματος της ΝΔ, παρά τις έντονες αντιδράσεις και ενστάσεις που έχουν καταγραφεί από την καραμανλική πτέρυγα, αλλά και από κορυφαία στελέχη όπως τη Ντόρα Μπακογιάννη.
Η παράμετρος “πρόωρες εκλογές” τέλος, είναι μάλλον η πιο σύνθετη. Θα εξαρτηθεί αμιγώς από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αλλά κυρίως από την ανάγνωσή του. Αν ο Αντώνης Σαμαράς κρίνει ότι η κυβέρνησή του χρειάζεται νωπή λαϊκή εντολή, προκειμένου να προχωρήσει το έργο της χωρίς… δεύτερες σκέψεις, το πιθανότερο είναι ότι θα επιδιωχθεί η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, με την προσδοκία της επικράτησης για τη Νέα Δημοκρατία.

Τατσόπουλος: Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει ότι… στις 26 φεύγουν

Petros-Tatsopoulos
Ο Πέτρος Τατσόπουλος προχώρησε σε… δυσοίωνες προβλέψεις για τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με το αποτέλεσμα της στρατηγικής επιδίωξης του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να μετατρέψει τις ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης, και αποδόμισε το σύνθημα “στις 26 φεύγουν”, με συνέντευξη την οποία παραχωρεί στο “Έθνος της Κυριακής”.
Μιλώντας στη ναυαρχίδα του Ομίλου Μπόμπολα, ο Πέτρος Τατσόπουλος, ανεξάρτητος εδώ και αρκετούς μήνες βουλευτής, μετά το διαζύγιό του από τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει μεταξύ άλλων τα εξής:
“Σχεδόν πουθενά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έπιασε τα ποσοστά του 2012, αλλά ο Τσίπρας δηλώνει νικητής. Ούτε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει ότι… στις 26 φεύγουν, όπως λέει το προεκλογικό μήνυμά του”.

Αντίθετα ακόμη και στην εποχή της μεγάλης απαξίωσης των εφημερίδων, και της κυκλοφοριακής συρρίκνωσής τους, που τις μετέτρεψε από διαμορφωτές της κοινής γνώμης σε… συμπλήρωμα των υπόλοιπων ΜΜΕ, και κυρίως του διαδικτύου, υπάρχουν τα έντυπα που διατηρούν υψηλή παρεμβατικότητα.
Σε επίπεδο κυριακάτικου Τύπου, αυτό συμβαίνει με το “Πρώτο Θέμα”, την εφημερίδα που ίδρυσαν ο Θέμος Αναστασιάδης και ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, με τον δεύτερο τελικά να αποχωρεί, και τον πρώτο να κρατάει μόνος του τα ηνία, μετατρέποντας το “ΠΘ” στην πιο πετυχημένη και παρεμβατική κυριακάτικη εφημερίδα.
Σήμερα, στην έκδοσή του για την Κυριακή των ευρωεκλογών και του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, το “Πρώτο Θέμα” αιφνιδιάζει, καθώς κυκλοφορεί με βασικό πρωτοσέλιδο θέμα συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, ενώ στο παρελθόν η εφημερίδα είχε συγκρουστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο δε τίτλος της συνέντευξης, που γίνεται και βασικός τίτλος της εφημερίδας, είναι… εύγλωττος: “Αύριο φεύγουν”.

“Έφυγε” ο Παναγιώτης Ποικιλίδης

poikilidis
Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Παρασκευής ο Παναγιώτης Ποικιλίδης, ο οποίος την Τετάρτη υπέστη έμφραγμα.
Ο σπουδαίος αθλητής της πάλης, με συμμετοχή σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωη και “έφυγε” στα 49 του χρόνια.
Η κατάστασή του επιδεινώθηκε με τους γιατρούς να παλεύουν για να τον κρατήσουν στη ζωή.
Τελικά αργά το βράδυ της Παρασκευής (23/5) κατέληξε και βύθισε στο πένθος τόσο την οικογένειά του, όσο και την οικογένεια του ΠΑΟΚ αλλά και ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό.
Ο Ποικιλίδης ήταν παράγοντας του ΠΑΟΚ από το 2007 μέχρι σήμερα. Στην καριέρα του στην πάλη ως αθλητής συμμετείχε σε τρεις Ολυμπιάδες (1984, 1992, 1996) τερματίζοντας τέταρτος το 1984 και πέμπτος δώδεκα χρόνια αργότερα.

Ο θάνατος του Παναγιώτη Ποικιλίδη έχει σκορπίσει τον θρήνο στην οικογένεια του ΠΑΟΚ με τον Άγγελο Αναστασιάδη να στέλνει το δικό του μήνυμα.
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook έγραψε: «Καλό παράδεισο Παναγιώτη».
 Το τελευταίο αντίο στον Ολυμπιονίκη και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα πουν συγγενείς και φίλοι σήμερα στις 4 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης στην Καλαμαριά. Διάβασε περισσότερα στο: Αναστασιάδης: «Καλό παράδεισο, Παναγιώτη»

 Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την παρακάτω δήλωση για την απώλεια του Παναγιώτη Ποικιλίδη:
“Αποχαιρετούμε πρόωρα τον Παναγιώτη Ποικιλίδη, ένα σπουδαίο αθλητή, που έκανε πολλές φορές περήφανη την χώρα μας με τις επιδόσεις του και μάλιστα σε μία εποχή που η Ελλάδα διψούσε για αθλητικές διακρίσεις.
Θα θυμόμαστε πάντα την διάκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες αλλά κυρίως θα θυμόμαστε το αθλητικό του ήθος, που θα παραμένει παράδειγμα για τους νεώτερους.
Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του”.

Σε συνεχή επαφή με υπουργούς ο Σαμαράς για τον σεισμό στη Λήμνο. Ενημερώθηκε και ο Βενιζέλος

samarassinbryxelles
Ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια για τον σεισμό 6,3Rπου σημειώθηκε μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης
Με εντολή του κ.Σαμαρά, στην περιοχή μεταβαίνει ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλος Γεωργιάδης, όπως και ειδικά κλιμάκια από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Επίσης και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος ενημερώθηκε από τον Νίκο Σηφουνάκη για την κατάσταση σε Λήμνο και Σαμοθράκη, όπως και  από τον υπουργό υποδομών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη  για την ετοιμότητα των αρμοδίων υπηρεσιών.

Ο Βενιζέλος θέλει για αρχηγό της Ελιάς... Λοβέρδο ή Καψή

Andreas-Loberdos-Evangelos-Venizelos
Το αποτέλεσμα των αυριανών εκλογών, αναμένεται να έχει συστημικές επιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ και τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς.
Από το πόσο καλά θα πάει η Ελιά στην κάλπη της 25ης Μαϊου, θα εξαρτηθούν σχεδόν τα πάντα. Από το αν ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα παραμείνει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, μέχρι το κατά πόσο το μόρφωμα της Ελιάς θα αποκτήσει περισσότερο πολιτικά χαρακτηριστικά, επομένως και… πρόεδρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες των “Υστερόγραφων”, η ηγετική ομάδα που βρίσκεται πέριξ του Ευάγγελου Βενιζέλου εκτιμά ότι το αποτέλεσμα δεν θα είναι αρνητικό για την Ελιά, και έτσι ο αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης δεν θα βρεθεί στη δύσκολη θέση να αμφισβητηθεί η ηγεσία του.
Αντιθέτως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα είναι εκείνος που θα κινήσει τις σχετικές διαδικασίες, ώστε η Ελιά νε εξελιχθεί σε πολιτικό όχημα συνασπισμού δυνάμεων, κάτω από την οποία θα βρίσκονται το ΠΑΣΟΚ και η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα.
Σε μια τέτοια περίπτωση, η Ελιά θα αποκτήσει αρχηγό, που σύμφωνα με τις πληφορορίες των “Υστερόγραφων” θα είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς έχει ήδη υπάρξει η σχετική ζύμωση ανάμεσα στον πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Απ’ την άλλη, υπάρχουν δυνάμεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και ευρύτερα στον χώρο της Κεντροαριστεράς, που θεωρούν ότι η αρχηγία της Ελιάς θα πρέπει να δοθει στον Παντελή Καψή, οι φιλοδοξίες του οποίου ωστόσο βρίσκονται ακόμη υπό την αίρεση της εκλογής του ως ευρωβουλευτή στην αυριανή αναμέτρηση.
Σε κάθε περίπτωση, κανείς δεν παραγνωρίζει τον παράγοντα “παπανδρεϊκοί”, που είναι έτοιμοι να αμφισβητήσουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ή ακόμη και να τον ανατρέψουν, εφόσον το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό για την Ελιά.

υστερογραφα.

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ καταγγελία: Εκβιασμοί και απειλές σε Δ. Δ. Τενέας




Δελτίο Τύπου
Με θλίψη και αποτροπιασμό, πληροφορηθήκαμε και εμείς από τους συνδημότες μας από την Τενέα, πως σήμερα το πρωί επισκέφθηκαν τον Εισαγγελέα Κορίνθου και στη συνέχεια το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα και κατήγγειλαν τους εκβιασμούς και τις απειλές που δέχτηκαν από στέλεχος του απερχόμενου Δημάρχου Αλέξανδρου Πνευματικού, που έχει ήδη εκλεγεί σε Δ.Δ. Τενέας.
Εκβιασμούς και απειλές ώστε να μην ψηφίσουν στις αυριανές εκλογές τον συνδυασμό μας ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Θλιβόμαστε και καταδικάζουμε απερίφραστα το συγκεκριμένο περιστατικό καθώς και πολλά άλλα παρόμοια που έχουν συμβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα από στελέχη του απερχόμενου δημάρχου σε υποψηφίους, στελέχη, ψηφοφόρους και συγγενικά μας πρόσωπα.
Οι αθλιότητες αυτές υποβαθμίζουν τον εκλογικό αγώνα και παραπέμπουν σε «μαύρες» εποχές του παρελθόντος, όπου δρούσε το «παρακράτος».
Διαβεβαιώνουμε τους συμπολίτες μας πως θα προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού το κλίμα ενότητας στο Δήμο μας.
Καταδικάζουμε το κλίμα διχασμού που προσπαθεί να επιβάλλει ο συνδυασμός του απερχόμενου δημάρχου με αθέμιτες και ντροπιαστικές πράξεις και τακτικές.
Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ποτέ δεν έβαλε διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των συνδυασμών και των ψηφοφόρων και όπως έχουμε ήδη διαβεβαιώσει, επιζητούμε και δημιουργούμε έναν Δήμο για ΟΛΟΥΣ, με αξιοπρέπεια, κόντρα στον παλαιοκομματισμό.
Λέμε ΟΧΙ στη διχόνοια, στις αντιπαλότητες και στις ακραίες οπισθοδρομικές πρακτικές.
Εμείς δεν θεωρούμε ΚΑΝΕΝΑΝ εχθρό της πόλης όπως η απερχόμενη δημοτική αρχή.
Λέμε ναι στην ενότητα, στην ισοτιμία και στην ακριβοδίκαιη αντιμετώπιση όλων των συμπολιτών μας και καλούμε τους συνδημότες και τις άλλες παρατάξεις να καταδικάσουν τέτοιες συμπεριφορές.
Αφήνουμε την απερχόμενη δημοτική αρχή στην μοναξιά της ματαιοδοξίας της και φεύγουμε μπροστά ΕΝΩΝΟΝΤΑΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ για έναν ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
Γραφείο Τύπου
ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Κορινθίων

Ο ΣΥΡΙΖΑ να μαζέψει τα «σκουπίδια» του


afises-syriza-skoupidia
Η πρωτοφανής οικολογική επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ που κυριολεκτικά έκοψε ΞΥΡΙΖΑ όλα τα δάση, προκειμένου να κοσμήσει την Αττική με τις «περσόνες» της κας Δούρου και του κου Σακελλαρίδη έχει προκαλέσει μεγάλη αγανάκτηση.

Χρήμα του Έλληνα φορολογουμένου, ξοδεύτηκε για συγκεντρώσεις και ρύπανση από το κόμμα του αριστερού Κολωνακίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστός στην παραδοσιακή αφισοκόλληση θέλει να καταλάβει τα ηνία του καπιταλιστικού συστήματος με τις τεχνικές από την εποχή του ταγαριού.

Θέλει να φέρει αστάθεια στην Ελλάδα, μέσα από την ασφάλεια του ευρώ και με γραφικούς, Λαφαζάνηδες και Γλέζους να περιμένουν με το σφυροδρέπανο στη γωνία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που ανοικτά έχει υπερασπιστεί το όνομα «Μακεδονία» για τα Σκόπια, ο ΣΥΡΙΖΑ που θα Ελληνοποιήσει τα εκατομμύρια λαθρομεταναστών, ο ΣΥΡΙΖΑ που θα φορολογήσει όποιον δεν του αρέσει, ο ΣΥΡΙΖΑ που ΠΟΤΕ δεν έλαβε καμία θέση ευθύνης τα χρόνια της κρίσης, έρχεται σήμερα, με τον άνεργο και άεργο Αλέξη Τσίπρα, να πείσει πως έχει πρόγραμμα και όραμα.

Το μόνο όραμα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να ξεγελάσει τον μεσαίο χώρο πως δεν κινδυνεύει η σταθερότητα της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα παίζει με την πολιτική και εθνική σταθερότητα, μέσα στην τουριστική κίνηση, δημιουργώντας προϋποθέσεις μείωσης του ρεύματος επισκεπτών, καταστρέφοντας το όποιο όνειρο για ανάκαμψη της μικρομεσαίας τάξης, και ειδικά αυτής που ζει γύρω από τον τουρισμό. Που είναι και η πλειονότητα της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλει να κυβερνήσει. Δεν μπορεί να κυβερνήσει. Αν το ήθελε θα το είχε κάνει το 2012. Αλλά άφησε άλλους να λάβουν την πολιτική φθορά. Ο ΣΥΡΙΖΑ, θέλει να κινείται γύρω από το 20% και να είναι ο εθνικός εκβιαστικός μοχλός αποσταθεροποίησης!

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μαζέψει τα «σκουπίδια» του. Που δεν είναι μόνο οι αφίσες αλλά και τα λόγια μίσους, διχόνοιας και ανασφάλειας που σπέρνει καθημερινά στον Ελληνικό λαό.

Γράφει ο Απόστολος Καλαματιανός
για το www.news4all.gr

Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,5R στο Βόρειο Αιγαίο συγκλόνισε όλη την Ελλάδα - Μέχρι 7 Ρίχτερ δίνουν το σεισμό ξένα ινστιτούτα - Τραυματίες σε Λήμνο και Κωνσταντινούπολη


Πολύ iσχυρή σεισμική δόνηση 6,5R σημειώθηκε στις 12.25 το μεσημέρι του Σαββάτου σε θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Λήμνο, Σαμοθράκη και Θάσο, Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια, ήταν επιφανειακός και σύμφωνα με το Γεωδυναμικό ινστιτιτούτο, ήταν μεγέθους 6,3 Ρίχτερ. Ξένα ινστιτούτα κάνουν λόγο ακόμα και για 7 Ρίχτερ 
Το επίκεντρο του σεισμού ορίζεται στα 28 χλμ. νοτίως της Καμαριώτισσας της Σαμοθράκης και το εστιακό του βάθος στα 6 χλμ.
Σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο, ακολούθησαν δύο μετασεισμοί. Ο ένας σημειώθηκε στις 12.31 και ήταν μεγέθους 4,7 Ρίχτερ και ο δεύτερος στις 12.34 και ήταν μεγέθους 5,7 Ρίχτερ.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλη τη χώρα, στην Αθήνα, την Αλεξανδρούπολη, όπου έπεσε το τηλεοπτικό σήμα, στην Ξάνθη, τις Σέρρες, τη Δράμα, τη Θεσσαλονίκη αλλά και  στα τουρκικά παράλια και την Κωνσταντινούπολη, όπου σύμφωνα με πληροφορίες πάνω από 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν καθώς λόγω του πανικού που προκλήθηκε πολλοί ήταν εκείνοι που πήδηξαν απο μπαλκόνια.
Η δόνηση έγινε αισθητή επίσης σε Σόφια και Σκόπια σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Στη Λήμνο υπάρχουν τρεις ελαφρά τραυματίες , ενώ κατέρρευσε στέγαστρο στο Αεροδρόμιοτου νησιού , παλιά εγκατειλεμένα σπίτια, μία εκκλησία και μαντρότοιχοι. Δεν έχει καταγραφεί κλήση για θύματα ή εγκλωβισμένους
Σύμφωνα με τους σεισμολόγους αναμένεται ένατονη μετασεισμική ακολουθία.

Ποιοι προηγούνται στη "ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ" του Πέτρου Τατούλη


 AΡΚΑΔΙΑ
 ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
1 ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  9.318
2 ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  6.272  

ΑΡΓΟΛΙΔΑ
ΠΙΣΚΟΚΕΦΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 1 ΣΙΔΕΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  8.966 

ΚΟΡΙΝΘΙΑ 
ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ
1 ΛΕΓΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  5.248
2 ΓΚΙΑΤΑΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ  4.770
3 ΠΙΣΙΜΙΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  4.651
4 ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ  4.595 

ΛΑΚΩΝΙΑ
ΝΤΙΑ ΤΖΑΝΕΤΕΑ
1 ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ  6.691 

ΜΕΣΣΗΝΙΑ
 ΕΛΕΝΗ ΑΛΕΙΦΕΡΗ
1 ΜΑΝΤΑΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ 2.548
2 ΜΠΟΥΖΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ 2.267
3 ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΝΤΙΝΑ) 1.905

Ακλόνητο φαβορί ο Πέτρος Τατούλης στην Πελοπόννησο

Λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για τον… τελικό β΄γύρο των Περιφερειακών εκλογών η μάχη της Πελοποννήσου   έχει σχεδόν κριθεί.  
Αδιαφιλονίκητο φαβορί , ο Πέτρος Τατούλης (ανεξάρτητος, υποστηρίζομενος από ΝΔ) με το 43,1% του που έχει αντίπαλό του τον υποστηριζόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ Οδυσσέα Βουδούρη με το  15,7% που έλαβε την περασμένη Κυριακή ( Α΄ γύρο )
Κατά την άποψη τοπικών παραγόντων, στην περιφέρεια Πελοποννήσου είναι  ότι εδώ δεν χρειάζονται, καν, προβλέψεις. Μιλάει από μόνη της η χαώδης διαφορά των 27,4 ποσοστιαίων μονάδων μεταξύ του νυν περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη από τον Οδυσσέα Βουδούρη αλλά και το γεγονός ότι το 43,1, μεγαλύτερο κατά σχεδόν 1,5% από το αντίστοιχο ποσοστό που είχε λάβει ο νυν περιφερειάρχης το 2010, βρίσκεται πολύ κοντά στο 50%+1 που χρειάζεται για να εκλεγεί.

Ο Πέτρος Τατούλης με τον συνδυασμό του "ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ" συγκέντρωσε κατά τον πρώτο γύρο των Περιφερειακών εκλογών , 157.720 ψήφων ή ποσοστό 43,19% , έναντι 57.332 ψήφων ή ποσοστό15,70% του Οδυσσέα Βουδούρη με τον συνδυασμό "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΡΩΤΑ", ο οποίος έδωσε μάχη για την 2η θέση με τον Γιώργο Δέδε του συνδυασμού "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΠΡΑΞΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ" και την κέρδισε με διαφορά  1.207 ψήφων ή ποσοστό 0,33%.
Ο Γιιώργος Δέδες συγκέντρωσε 56.125 ψήφους ή ποσοστό15,37% , κατέλαβε την τρίτη θέση , και έμεινε έξω από την επαναληπτική κούρσα του β' γύρου.

Ο Πέτρος Τατούλης συγκέντρωσε κατά νομό τα εξής ποσοστά:
ΑΡΚΑΔΙΑ 56.77%, ΑΡΓΟΛΙΔΑ 41,17% , ΚΟΡΙΝΘΙΑ 35,76%, ΛΑΚΩΝΙΑ 52,88% , ΜΕΣΣΗΝΙΑ 37,01%

 Ο Οδυσσέας Βουδούρης που εδωσε σκληρή μάχη για τη 2η θέση με τον Γιώργο Δέδε συγκέντρωσε κατά νομό τα εξής ποσοστά:
 ΑΡΚΑΔΙΑ 15.82%, ΑΡΓΟΛΙΔΑ 15,91% , ΚΟΡΙΝΘΙΑ 14,89%, ΛΑΚΩΝΙΑ 13,05% , ΜΕΣΣΗΝΙΑ 17,66%
Αξίζει να τονίσουμε ότι ο κ. Βουδούρης στη Λακωνία κέρδισε τη 2η θέση από τον κ. Δέδε με διαφορά 13 ψήφων, ο οποίος στην Κορινθία τον ξεπέρασε με διαφορά 14,13 μονάδων και στην Αργολίδα με δαφορά 1,38 μονάδα.

Έπεσε η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας με τις κεντρικές ομιλίες Ανδρικόπουλου στο Ξυλόκαστρο και Τσιώτου στο Δερβένι

Με τις κεντρικές ομιλίες των δύο υποψηφίων Δημάρχων για το Δήμο  Ξυλοκάστρου Ευρωστίνη , κ Ηλία Ανδρικόπουλου και Βλάση Τσιώτου , στο Ξυλόκαστρο και στο Δερβένι, έπεσε η αυλαία  της  μινι προεκλογικής εκστρατείας των δύο μονομάχων.
Ο Ηλίας Ανδρικόπουλος υποψήφιος Δήμαρχος με τον συνδυασμό "ΟΜΟΝΟΙΑ" τελείωσε την προεκλογική του εκστρατεία με την κεντρική του ομιλία , στην κατάμεστη απο κόσμο πλατεία του Αγίου Βλασίου Ξυλοκάστρου.
Ο κ. Ανδρικόπουλος αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για την στήριξη του κατά την εκλογική διαδικασία της Κυριακής τόνισε:
“Είμαστε ακόμα ζωντανοί, Είμαστε η δύναμη που θα διοικήσει  τον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης  την επόμενη 5ετία.  Και αυτό που κάνει την διαφορά είναι ότι ο συνδυασμός «ΟΜΟΝΟΙΑ» έχει αρχές , σύνθεση, συνεννόηση, ήθος, αξιοπρέπεια, ανάπτυξη και ενότητα.»
Στη συνέχεια ο κ. Ανδρικόπουλος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του με το οποίο θα διοικήσει το Δήμο κατά την επόμενη 5ετία αν οι δημότες  την Κυριακή τον εκλέξουν στο δημαρχιακό αξίωμα. 

Ο κ. Ανδρικόπουλος τόνισε ότι όταν αναλάβει το Δήμο στις 30 πρώτες ημέρες  θα οργανώσει  και θα λειτουργήσει γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης  με σκοπό την ενημέρωση του αγροτικού πληθυσμού για τα καινούργια προγράμματα του ΕΣΠΑ που αφορούν την αγροτική ανάπτυξη, την αναδιάρθρωση καλλιεργειών , την πιστοποίηση των παραγόμενων προϊόντων στο Δήμο μας ως ονομασία προέλευσης. Επίσης ο κ. Ανδρικόπουλος αναφέρθηκε στη δημιουργία υποδομών για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας καθώς και στη συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας.
Στην ομιλία του ο κ. Ανδρικόπουλος αναφέρθηκε στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή της περιοχής τόσο στην παραλιακή ζώνη όσο και στην ορεινή  σε Ξυλόκαστρο, Δερβένι, Ζάχολη και Τρίκαλα, τονίζοντας ότι ο τόπος μας είναι πλούσιος σε κάλος και ομορφιές και πρέπει να τον αξιοποιήσουμε σε υποδομές με την δημιουργία συντονιστικού οργάνου για την διεκδίκηση και χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα  για το σκοπό αυτό. Στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας. Την ανάπτυξη εναλακτικού τουρισμού.  Βελτίωση του οδικού δικτύου πρόσβασης στις τουριστικές περιοχές του Δήμου, ανάδειξή των ιστορικών μνημείων  όπως τα μοναστήρια  του Προφήτη Ηλία στο ορεινό Χελυδόρι, του Αγίου Κωνσταντίνου στο Γελίνι , του Αγίου Βλασίου στα Τρίκαλα , την Παναγία Κορυφής στο Καμάρι και την Παναγία την Καταφυγιώτισσα στη Ζάχολη , καθώς και τις αρχαιότητες  της περιοχής μας.
Στη συνέχεια ο υποψήφιος Δήμαρχος αναφέρθηκε στην πολιτιστική μας κληρονομιά με την αξιοποίηση , διάδοση και διαχείριση του ψηφιακού πολιτιστικού περιεχομένου, την διατήρηση, ενίσχυση και προώθηση των τοπικών εθίμων, εορτών και εκδηλώσεων  προώθηση και προβολή της παράδοσης εντός και εκτός των Ελληνικών συνόρων στο πλαίσιο της ενωμένης πολιτιστικής Ευρώπης.
Για τον αθλητικό τομέα  ο κ. Ανδρικόπουλος ανάφερε τη συντήρηση των αθλητικών υποδομών του Δήμου με τον εκσυγχρονισμό και των υφιστάμενων δομών και την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων και με την διεκδίκηση  μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων που θα γίνονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις σε Δερβένι και Ξυλόκαστρο. Σχολικά πρωταθλήματα κλπ.
Στη συνέχεια ο κ. Ανδρικόπουλος αναφέρθηκε στην αναβάθμιση  των σχολικών εγκαταστάσεων , την δημόσια υγεία, τα κέντρα υγείας, ενώ αναφέρθηκε  στην προστασία του περιβάλλοντος , στην διάβρωση των ακτών , ένα τρομακτικό φαινόμενο που πλήττει  την περιοχή μας καθώς και τον βιολογικό καθαρισμό που έχει αρχίσει από το Μελίσσι και θα ολοκληρωθει στο Δερβένι.
Για την ασφάλεια του πολίτη ο κ. Ανδρικόπουλος ανάφερε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να μην απομακρυνθεί το Αστυνομικό τμήμα από το Ξυλόκαστρο αλλά αυτό να ενισχυθεί.
Τελειώνοντας την ομιλία του ο κ. Ανδρικόπουλος ζήτησε  την στήριξη των συγκεντρωμένων ώστε η «ΟΜΟΝΟΙΑ» βγει την Κυριακή πρώτη δύναμη, τονίζοντας ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά καταχειροκροτούμενος.
Στο Δερβένι , στο χώρο του δημοτικού περιπτέρου  , τελείωσε την προεκλογική του εκστρατεία ο υποψήφιος της "Ανανεωτικής Συνεργασίας Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης" κ. Βλάσσης Τσιώτος. Στην προεκλογική του ομιλία αφου ευχαρίστησε αυτους που τον τίμησαν με την ψήφο τους κατά τον Α γύρο της περασμένης Κυριακής , ανέπτυξε στους παρευρισκόμενους το προγραμμα του συνδυασμού του εφ' όσον εκλεγεί Δήμαρχος και παρουσίασε τους εκλεγμένους Δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους του συνδυασμού του, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε προς τους παρευρισκόμενους και ο απερχόμενος Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Δερβενίου κ. Χαρίλαος Β. Λαζανάς, ο οποίος δεν εξελέγει Δημοτικός Σύμβουλος καθώς κατέλαβε την 5η θέση σε ψήφους στο κεντρικό ψηφοδέλτιο της Δ. Ε. Ευρωστίνης

Όπως ανακοινώθηκε και από τους δύο συνδυασμούς την ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΜΑΙΟΥ 2014, για την διευκόλινση  όσων  ετεροδημοτών επιθυμούν, θα δρομολογηθούν λεωφορεία από και προς Αθηνα, γιά  να μεταφερθούν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Η μετακίνηση θα γίνει δωρεάν 
Από τον συνδυασμό "ΟΜΟΝΟΙΑ" του Ηλία Ανδρικόπουλου, ανακοινώθηκε ότι το λεωφορείο θα ξεκινήσει  στις 10.00 π.μ από την Πλατεία Καραϊσκάκη στη περιοχή του Μεταξουργείου (Ξενοδοχείο Stanley).
Η επιστροφή για την Αθήνα θα γίνει στις 
8.00 μ.μ. από το Ειρηνοδικείο Δερβενίου & 8.30 μ.μ. από το Ξυλόκαστρο, Στάση Βαλκάνια ( Έναντι Δημαρχείου στο Ξυλόκαστρο) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 6941 486 302
Από τον συνδυασμό "Ανανεωτική Συνεργασία" του Βλάση Τσιώτου,  ανακοινώθηκε ότι το λεωφορείο θα ξεκινήσει  στις 10.00 π.μ από τηνΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ (ΤΕΡΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ - ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ )
Η επιστροφή για την Αθήνα θα γίνει στις  17:30 από το ΔΕΡΒΕΝΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ & 18: 00 από το Ξυλόκαστρο, Στάση Βαλκάνια ( Έναντι Δημαρχείου) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ  ΤΗΛΕΦΩΝΟ 2743023141