Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Ziria Cross Country Race 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 ΣΤΗΝ ΓΚΟΥΡΑ!!


 8 Ιουνίου 2014 στη Ζήρεια οι αγώνες Skyrace και Scalerace ( εκίνηση από πλατεία Γκούρας )

 ziriaccrace1

Στις 8 Ιουνίου του 2014 το όρος Ζήρεια ή Κυλλήνη, θα φιλοξενήσει στις πλαγιές του δύο διαδρομές trail running, τον αγώνα Skyrace και τον αγώνα Scalerace.

Ο αγώνας Skyrace είναι τεχνικός και ιδιαίτερα απαιτητικός, μήκους 30χλμ και θετική υψομετρική στα 2620μ.Κινείται σε δύσβατα ανηφορικά και απότομα κατηφορικά μονοπάτια και φτάνει μέχρι την κορυφή του βουνού στα 2370μ μόλις στα πρώτα 8χλμ.Απευθήνεται σε δρομείς με εμπειρία σε σχετικούς αγώνες βουνού!!!

Ο αγώνας Ziria Scale Race, είναι ένας εισαγωγικός αγώνας βουνού που θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί και τον πρώτο ορεινό στόχο ενός δρομέα. Η εναλλαγή του τερραίν, το σημαντικό ποσοστό μονοπατιών, η κίνηση σε δασικούς δρόμους με κλίση, η υψομετρική διαφορά αλλά και ο ενδιάμεσος σταθμός τροφοδοσίας της διαδρομής, συνθέτουν έναν αγώνα με όλα τα χαρακτηριστικά ενός αυθεντικού ορεινού αγώνα σε μικρή κλίμακα.
Πρόγραμμα και πληροφορίες για τον αγώνα Garmin Ziria Skyrace 2014

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014
17:00 – 21:00 Παραλαβή αριθμών από τα γραφεία της GoSport
(βοηθητικά Ολυμπιακού σταδίου Κ1-Κ2, είσοδος από Αμαρυσίας – Αρτέμιδος)
Αποστόλης Μόσχος 697398643
ΠΡΟΣΟΧΗ οι αθλητές οι οποίοι θα φύγουν την Κυριακή το πρωί με το πούλμαν της διοργάνωσης θα παραλάβουν τα νούμερά τους μέσα σε αυτό)

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014
17:00 – 21:00 Λειτουργία γραμματείας και παραλαβή αριθμών στην Γκούρα – Φενεού
20:00 Pasta Party
21:00 Τεχνική παρουσίαση από την Garmin

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014
Αναχώρηση πούλμαν από τον σταθμό «Ειρήνης» πλησίον OAKA στις 05:00!

07:00 Άνοιγμα γραμματείας για παραλαβή αριθμών
08.45 Τεχνική ενημέρωση αγώνων
09:00 Εκκίνηση Sky Race 30χλμ
10: 00 Εκκίνηση Scale Race 10χλμ και αγώνα πρόκρισης ΣΕΓΑΣ για το παγκόσμιο και πανευρωπαϊκό και βαλκανικό πρωτάθλημα Βουνού .
10.30 Αγώνας για παιδιά 1χλμ ανάλογα με τις συμμετοχές
14:00 After race party (παραδοσιακό φαγητό, σπιτικές πίτες και φρούτα)
15: 00-15:30 Aπονομές αθλητών

Έναρξη χορευτικών εκδηλώσεων

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα http://www.zccr.gr/ & στην διοργανώτρια Ασημίνα Συλαίου



ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ»
 

Σε αναζήτηση νέου υπουργού Οικονομίας η κυβέρνηση – Ποια ονόματα ακούγονται

Σε αναζήτηση νέου υπουργού Οικονομίας η κυβέρνηση – Ποια ονόματα ακούγονται - Ακόμη και την Τετάρτη ενδέχεται να ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός
Ακόμη μέχρι και αύριο, Τετάρτη, ενδέχεται, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες να ανακοινωθεί το νέο σχήμα της κυβέρνησης. Αυτό το οποίο θα πρέπει να αποφασιστεί πρώτα, είναι το ποιος θα είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών, απόφαση από την οποία εξαρτάται και το από ποιους θα στελεχωθούν και τα υπόλοιπα υπουργεία.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η απόφαση της κυβέρνησης να αντικατασταθεί ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, ο οποίος φέρεται να μετακινείται στην ηγεσία της Τράπεζας της Ελλάδος, μοιάζει να είναι ειλημμένη. Ειλημμένη μοιάζει να είναι και η απόφαση ο κ. Στουρνάρας να μην αντικατασταθεί από τον Στ. Παπασταύρου, ο οποίος αρχικά θεωρούνταν ο επικρατέστερος για τη συγκεκριμένη θέση καθώς συμμετείχε στις συζητήσεις με την τρόικα και γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα. Εν τέλει, ο κ. Παπασταύρου φέρεται να θεωρείται πιο χρήσιμος στη θέση που έχει τώρα ως συνεργάτης του πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά.
Μέσα στην ονοματολογία που έχει ξεκινήσει για το ποιος θα είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών, ακούστηκε ακόμη και το σενάριο του να αναλάμβανε το συγκεκριμένο υπουργείο ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, ωστόσο η φημολογία αυτή μοιάζει να μην έχει βάση. Μετά την απόρριψη της περίπτωσης του κ. Παπασταύρου, ορισμένα από τα ονόματα που έχουν ακουστεί για το υπουργείο Οικονομικών, είναι αυτά του νυν υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, καθώς και του Μάκη Βορίδη.
Σε ό,τι έχει να κάνει με το πότε θα ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός, η Τετάρτη θεωρείται «βολική» μέρα καθώς θα έχει επιστρέψει στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος, ενώ το απόγευμα της Πέμπτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, αναχωρεί για τη Νορμανδία. Σε περίπτωση που ο ανασχηματισμός δεν ανακοινωθεί κάποια στιγμή από το απόγευμα της Τετάρτης έως το πρωί της Πέμπτης, τότε αναμένεται πως θα μετατεθεί για την Τρίτη, μετά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. 

eklogika.gr

Εκτελεστική Γραμματεία ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε το στοίχημα. Μπορούμε να ξανακερδίσουμε τις χαμένες ψήφους

nd
Η Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας έκανε σε συνεδρίασή της την αποτίμηση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Με βάση το αποτέλεσμα του οργάνου, στη Νέα Δημοκρατία επικρατεί συγκεκριμένη αισιοδοξία και τονίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να πετύχει το στόχο της ανατροπής της κυβέρνησης, συνεπώς υπάρχει χρόνος για αντιστροφή του κλίματος.
Τα κυριότερα συμπεράσματα είναι τα εξής:

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΣΙΝΟΥ ΤΟ ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΕΣΙΝΙΩΤΩΝ
ΦΕΝΕΟΥ – ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
«Ο ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ»


ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ
Το Ψυχοσάββατο  7 Ιουνίου 2014
αφιερώνεται στην μνήμη των νεκρών μας.

Ο σεβασμός στην μνήμη τους είναι καθήκον ανθρώπινο.
Προσκαλούνται ΟΛΟΙ οι κάτοικοι του Μεσινού 
να παραστούν στην επιμνημόσυνη δέηση
  

Αγαπητέ συγχωριανέ,
Το μνημόσυνο τούτο γίνεται και για τους δικούς σου ανθρώπους που έχουν «φύγει» από αυτόν τον κόσμο, γιαυτόν τον λόγο η παρουσία σου είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη είναι απαραίτητη…. Η θύμηση των πατέρων, μητέρων, αδελφών και συγγενών μας είναι ύψιστη τιμή αλλά και διαβεβαί­ωση ότι δεν τους ξεχνούμε.


"ΤΟΤΕ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ"
Τους θυμόμαστε και τους τιμούμε…

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας θα προσφερθεί
καφές στα  καφενεία της πλατείας..


ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΛΙΩΤΗΣ
ΜΕΣΙΝΟ-ΦΕΝΕΟΥ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

‘‘Εορτασμός του Πολιούχου των Αγίων Θεοδώρων ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΟΥ’’



 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjNQqPDthGpVXc-9V2LD19D4augqyUE5OgMmmbQW9vNPhrx_AiKpRkuJJlhAEzBKsp6fecUtv6XfQKtgevO20GjwPTFmadkyZApcRk1qKy_wbEOL0d4vPbaAJqSVRr9fDxtw9eTc4Q0T-AF/s1600/agios+theodoros+4.JPG
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                         
ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ- ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

                                                        

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
‘‘Εορτασμός του Πολιούχου των Αγίων Θεοδώρων
ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΟΥ’’

Καλείστε να παραστείτε στο πρόγραμμα εορτασμού του Πολιούχου μας, «Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου» το Σάββατο 7 & την Κυριακή  8 Ιουνίου 2014.

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ

Πανηγυρικός Εσπερινός στην Εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων  στις 19:00.

Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στις 20:00.

Μετά την λιτάνευση ακολουθεί εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα  του  Πολιτιστικού   Συλλόγου «ΤΟ ΠΡΑΘΙ» στην πλατεία της Εκκλησίας των Αγίων Θεοδώρων .

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων στις 7:00.

Εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς, από το χορευτικό συγκρότημα του Δημοτικού Οργανισμού «Προμηθέας» του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων στην Πλατεία Φιλοστράτας στις 20:30.


                        Ο Δήμαρχος                  Ο Πρόεδρος
Λουτρακίου-Περαχώρας-    Δημ. Κοινότητας Αγ. Θεοδώρων            
Αγίων Θεοδώρων
 Κωνσταντίνος Λογοθέτης          Σωτήριος Λημνιώτης

ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ

 Του Γιάννη Μεντζελίδη

Είναι να θλίβεται κάθε 'Έλληνας πολίτης με αυτά που βλέπει να γίνονται στον Ναό της  Δημοκρατίας.!!!!!Την Βουλή των Ελλήνων !!!!!! 

.Βουλευτές και Βουλευτίνες αποστατούν και εγκαταλείπουν τα κόμματα με τα οποία εκλέχθηκαν, σαν τα ποντίκια το καράβι όταν    βυθίζεται.  Χωρίς να σέβονται,χωρίς να λογαριάζουν,χωρίς να ερωτούν αν συμφωνούν  τους ψηφοφόρους που τους ψήφισαν και τους ανέδειξαν.                                                      .
Και έχουν το θράσος αυτή την πράξη τους να την ονομάζουν Ανεξαρτητοποίηση. Μετά  αναρωτιόνται γιατί ο κόσμος φώναζε κάποτε το σύνθημα "Να καεί να καεί το ...   η βουλή."                                                                                                                                   
                                         ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ                                                           

ΙΩΑΝΝΗΣ  Δ  ΜΕΝΤΖΕΛΙΔΗΣ                                                                                 
ΥΣΓ    Ετοιμάζεται η νέα κυβερνητική πλειοψηφία


 

Ηλιας Ανδρικοπουλος:"Αυτοι ειναι οι στοχοι μου για την νεα αυτοδιοικητικη 5αετια - Eνωμένοι μπορούμε να τους πετύχουμε»

Τους βασικούς στόχους του για την νέα αυτοδιοικητική 5αετία στο Δήμο  Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης ανέπτυξε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ηλίας Ανδρικόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε, στον δημοσιογραφο Νοτη Κομνηνακη και στην κάμερα του freddotv.gr και του Axion!

Ο κ. Ανδρικόπουλος, στη συνέντευξη  που μαγνητοσκοπήθηκε προ ημερών στο Ξυλόκαστρο ανέφερε ότι " Αυτή η 5αετία είναι η τελευταία μας ευκαιρία για να μπορέσουμε να φτιάξουμε κάποια πράγματα  μέσα από το καινούργιο ΕΣΠΑ, θεωρώ ότι είναι μία δύσκολη μάχη αλλά συγχρόνως και μία χρυσή ευκαιρία για να δώσουμε πραγματικά στο τόπο αυτά τα οποία περιμένει.
Ξεκινήσαμε μία προσπάθεια, με στόχο να προσφέρουμε στο τόπο κάτι τις.. Όχι πολλά λόγια, λίγα λόγια¨" τόνισε ο κ. Ανδρικόπουλος και συνέχισε τονίζοντας
" Αυτά τα οποία λέμε τα πιστεύουμε, τα στηρίζουμε , θα αγωνιστούμε γι αυτά και είμαστε βέβαιοι ότι θα τα προσφέρουμε στο κόσμο."
Ο κ Ανδρικόπουλος πρόσθεσε "Βέβαια για όλη αυτή την προσπάθεια ο ένας συνδυασμός δεν φτάνει, πρέπει να την κάνουμε όλοι μαζί, με κοινή προσπάθεια . Στόχος είναι η σύνθεσης , πρέπει να ξεχάσουμε το χθες , τα λάθη μας και τα μικρά για να πάμε ένα βήμα μπροστά για να πετύχουμε τα μεγάλα που έχει ανάγκη ο κόσμος.
Τα προβλήματα που υπάρχουν έχουν να κάνουν με το νερό , τη διάβρωση την ανάπτηξη και με καινοτομίες ... Αυτά τα προβλήματα θα προσπαθήσω να επιλύσω ώστε να έλθει η πραγματική ανάπτυξη στο τόπο, στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.
Το μεγαλύτερο προβλημμα που υπάρχει με την καθημερινότητα του πολίτη είναι οι κοινωνικές δομές , το κυκλοφοριακό , η ασφάλεια του πολίτη , με τα οποία εμείς θα καταπιαστούμε...
Στόχος μας το νοικοκύρεμα του Δήμου, αλλάζουμε σελίδα  και με ήθος και την εργατικότητα μας να προσφέρουμε..
Τα εργαλεία μας για την ανάπτυξη του τόπου μας είναι η πρωτογενής παραγωγή και ο τουρισμός.
Ανάπτυξη ( ορεινού - πεδινού) εναλλακτικού τρόπου τουρισμού όχι μόνο με τον θρησκευτικό αλλά και τον αθλητικό και άλλες ιδέες που έχουμε για να αξιοποιήσουμε τα μέρη μας υπάρχουν οι υποδομέςκαι να φέρουμε κόσμο στο τόπο μας ,. Ο Δήμο μας έχει πολλά μνημεία , Ιερές Μονές , Εκκλησίες , σπήλαια , ομορφα τοπία όπως ο Πευκιάς κ.α."

Τελειώνοντας ο κ. Ανδρικόπουλος τόνισε ότι "Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα και θέλει συμετοχή όλων, και για να το κάνουμε πράξη πρέπει να συνεργαστούμε όλοι μαζί .. για να προλάβουμε όλοι μεσα σε αυτή την 5ετία να προλάβουμε να αξιοποιήσουμε τον τόπο μας ... όλοι μαζί ".

Ολόκληρη η συνεντευξη του  νέου Δημάρχου  στον δημοσιογραφο Νοτη Κομνηνακη και στην καμερα του freddotv.gr και του Axion στο video που ακολουθεί:

Αποχώρησε και η Μίκα Ιατρίδη από τους ΑΝ.ΕΛ

mika_iaridi_8765456765
Η  βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη με επιστολή της προς τη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Έλενα Κουντουρά, γνωστοποίησε την αποχώρησή της από το κόμμα.



Προς:  Πρόεδρο Ανεξάρτητων Ελλήνων
 κ. Πάνο Καμμένο

ΘΕΜΑ: «Επιστολή ανεξαρτητοποίησης από την Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων»

κ. Πρόεδρε,

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, θα ήθελα να σας ενημερώσω και εγγράφως  ότι αποχωρώ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δώσατε πριν δυο χρόνια να συμμετάσχω στη δημιουργία του κινήματος, ώστε να εισέλθουμε στη Βουλή και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους συμπολίτες μας.

Λυπάμαι πραγματικά που, δυο χρόνια μετά τις βουλευτικές εκλογές, το κίνημα μας έχει χάσει σε τέτοιο βαθμό τον προσανατολισμό του.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έδειξε, με κατηγορηματικό τρόπο, ότι το μήνυμα μας προς τους πολίτες δεν ήταν σαφές και ξεκάθαρο. Δεν καταφέραμε να εκφράσουμε τα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας και να ανταποκριθούμε σε αυτά.

Στην μέχρι τώρα πολιτική μου πορεία, έλαβα όλες τις αποφάσεις μου με εντιμότητα και ειλικρίνεια, αδιαφορώντας για το προσωπικό πολιτικό κόστος, έχοντας πάντα ως πυξίδα την καλυτέρευση της ζωής των Ελληνίδων και των Ελλήνων, οι οποίοι έχουν αδικηθεί τόσο πολύ, όλα αυτά τα χρόνια.


Με εκτίμηση,

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη
Βουλευτής Δωδεκανήσου
.

Θέλει το Mega την Εύα Αντωνοπούλου;

Eva-Antonopoulou
Μια ανάρτηση στο site aixmi.gr, του Γενικού Διευθυντή του Mega Χρήστου Παναγιωτόπουλου, έδωσε τροφή σε σενάρια για ενδεχόμενο ενδιαφέρον του Μεγάλου Καναλιού για την Εύα Αντωνοπούλου.
“Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε η Εύα Αντωνοπούλου”, ανέφερε το σχετικό ρεπορτάζ, αναφορικά με την παρουσία της Εύας Αντωνοπούλου στην παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ, στη θέση της Σίας Κοσιώνη η οποία απουσίαζε με άδεια.
Η Εύα Αντωνοπούλου τα έχει πάει μέχρι σήμερα περίφημα στην παρουσίαση των δελτίων ειδήσεων του Σαββατοκύριακου, και καθώς το Mega βρίσκεται σε φάση αλλαγών, σχετικά με τον ενημερωτικό τομέα του, οι γνωρίζοντες το ρεπορτάζ των ΜΜΕ δεν… προσπέρασαν το παραπάνω θέμα του aixmi.gr.

Ο Βορίδης νέος "τσάρος" της ελληνικής οικονομίας;

Makis-Voridis
Ένας κυβερνητικός ανασχηματισμός που… σέβεται τον εαυτό του, ξεκινάει από το υπουργείο Οικονομικών.
Το μήνυμα της αλλαγής πολιτικής που επιδιώκεται να σταλεί στην κοινωνία άλλωστε, περνάει εκ των πραγμάτων από αλλαγή στην οικονομική πολιτική, πολύ περισσότερο σε μια περίοδο κρίσης σαν τη σημερινή, με τους πολίτες να έχουν δοκιμαστεί και να έχουν φτάσει στα όριά τους, λόγω της κρίσης.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός ολοκληρώνει το παζλ των ονομάτων που θα αξιοποιηθούν στο νέο κυβερνητικό σχήμα, και η Τετάρτη προσφέρεται ως “D-Day”  για την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, με τους νέους υπουργούς να ορκίζονται το πρωί της Πέμπτης.
Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται φυσικά στο υπουργείο Οικονομικών, και το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Γιάννη Στουρνάρα, με τις σχετικές φήμες να ξεκινούν από τον… ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά, και να καταλήγουν στον Νίκο Δένδια, ένα όνομα το οποίο προστέθηκε χθες στη σχετική ονοματολογία.
Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός, με τη σιωπηλή συναίνεση και του ΠΑΣΟΚ, καταλήγει στην επιλογή του Μάκη Βορίδη, μέχρι σήμερα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, και βουλευτή της Περιφέρειας Αττικής.
Η επιλογή του Μάκη Βορίδη για το αξίωμα του “τσάρου” της ελληνικής οικονομίας, εφόσον τελικά επιβεβαιωθεί στην πράξη, υπηρετεί την ανάγκη να αντικατασταθεί ο Γιάννης Στουρνάρας από ένα πρόσωπο με “βαρύ” πολιτικό εκτόπισμα, που να μπορεί να στείλει μήνυμα αλλαγής, όχι όμως και να… ενοχλήσει τις Βρυξέλλες.
Σημειώνεται ότι ο Μάκης Βορίδης υπήρξε υπουργός της κυβέρνησης Παπαδήμου, έχει δηλαδή γνώση των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας, και μπορεί να εγγυηθεί “λελογισμένες” διαφοροποιήσεις, που δεν θα έθεταν σε κίνδυνο τις προσπάθειες των τελευταίων ετών, και όσα έχει κερδίσει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση έναντι των εταίρων.
Απ’ την άλλη, σε σχέση με το παρελθόν, όταν το ΠΑΣΟΚ είχε διαρκές βέτο απέναντι στον Μάκη Βορίδη, λόγω ενός παρελθόντος με “σκληρά δεξιά” χαρακτηριστικά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος φαίνεται ότι αυτή τη φορά δεν θα έχει αντιρρήσεις, ειδικά από τη στιγμή που η Χαριλάου Τρικούπη θα αυξήσει τα υπουργεία που θα έχει στη νέα κυβέρνηση.

ysterografa.gr

Τι είπε ο Σαμαράς με τον (καραμανλικό) Δασκαλάκη

Samaras-Daskalakis
Για όσους έζησαν τη Νέα Δημοκρατία της περιόδου του Κώστα Καραμανλή, ο Μενέλαος Δασκαλάκης υπήρξε από τις πλέον ηχηρές σταθερές του συστήματος.
Άλλοτε επικεφαλής της Πολιτικής Ακαδημίας του Ινσιτούτου Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής”, ο Μενέλαος Δασκαλάκης υπήρξε μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2004 μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ, και στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, με συμμετοχή στον πρωινό καφέ του Μεγάρου Μαξίμου υπό τον Θόδωρο Ρουσόπουλο.
Στη συνέχεια, διαδέχτηκε τον εκλιπόντα Γιάννη Βαρθολομαίο στο αξίωμα του Γενικού Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας, ενώ στις βουλευτικές εκλογές του 2009, που σηματοδότησαν μια βαριά ήττα για τη γαλάζια παράταξη, είχε κεντρικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία.
Στην εσωκομματική μάχη για τη διαδοχή του Κώστα Καραμανλή βρέθηκε από νωρίς στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά, απέναντι στη Ντόρα Μπακογιάννη, και μετά την εκλογή του σημερινού Πρωθυπουργού στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας είχε κεντρικούς ρόλους στον κομματικό μηχανισμό.
Μετά την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις βουλευτικές εκλογές του 2012 και τον σχηματισμό κυβέρνησης υπό τον Αντώνη Σαμαρά, ο Μενέλαος Δασκαλάκης ανέλαβε τον κρίσιμο τομέα της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.
Ο Μενέλαος Δασκαλάκης είχε ενεργό παρουσία και σε αυτή τη διπλή για τη Νέα Δημοκρατία μάχη των ευρωεκλογών και της αναμέτρησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το κυβερνητικό ρεπορτάζ τον είδαν με έκπληξη να βηματίζει σήμερα το πρωί μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά στον κήπο του Μεγάρου Μαξίμου.
Με τους καιρούς να είναι… πονηροί, λόγω του επικείμενου ανασχηματισμού, η σημειολογία της εικόνας ήταν εξαιρετικά ισχυρή. Και τα σενάρια άρχισαν να… χορεύουν, από την προοπτική αξιοποίησης του Μενέλαου Δασκαλάκη σε κεντρικό ρόλο στο Μέγαρο Μαξίμου, μέχρι την “εγκάρδια συνεννόηση” με το καραμανλικό στρατόπεδο, καθώς ο πρώην Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας θεωρείται μέχρι και σήμερα ένας από τους λίγους που πραγματικά μιλούν απευθείας με τον Κώστα Καραμανλή.

Προσλήψεις-εξπρές για 2.195 μόνιμους και εποχικούς υπαλλήλους τον Ιούνιο

Με 2.195 μόνιμους και εποχικούς θα ενισχυθούν διάφορες δημόσιες υπηρεσίες μέχρι το τέλος του Ιουνίου. Συγκεκριμένα, θα γίνουν 743 μόνιμες προσλήψεις σε τέσσερα υπουργεία.
Έτσι, σε εξέλιξη είναι η υποβολή αιτήσεων για 110 Υπαξιωματικούς στο Λιμενικό, 149 τελωνειακούς στο υπουργείο Οικονομικών, 25 οπλίτες βραχείας ανακατάταξης, ενώ αναμένονται  άλλοι δύο διαγωνισμοί για 450 θέσεις στις Οδικές Συγκοινωνίες και 9 αξιωματικούς στο Λιμενικό Σώμα.
Παράλληλα θα γίνουν 1.452 προσλήψεις εποχικού προσωπικού σε διάφορους φορείς του Δημοσίου. Τις αιτήσεις τους μπορούν να καταθέτουν οι υποψήφιοι για 451 εποχικούς σε δήμους και περιφέρειες, 39 τεχνίτες στη ΔΕΗ, 44 φύλακες και εργάτες σε μουσεία, 250 ψυχολόγους , μεταφραστές και κοινωνικούς λειτουργούς στην ΕΛ.ΑΣ, 13 συμβασιούχους στο Χαμόγελο του Παιδιού και στα Παιδικά Χωριά SOS, 155 καταμετρητές και εργάτες ΕΥΔΑΠ.
Επίσης, μέσα στον Ιούνιο αναμένονται κι άλλες 500 προσλήψεις για ναυαγοσώστες, δασοπυροσβέστες και προσωπικό κατασκηνώσεων.

 Ελεύθερος Τύπος

Ο "περίπατος" του Άσαντ και το τέλος του μύθου (των ΗΠΑ)

Bashar-al-Assad-Syria
Twitter@EmOikonomidis
Οι δικές μας γενιές, πιθανότατα και… οι προηγούμενες, μεγάλωσαν με το ιστορικό-φετίχ της παντοδυναμίας των Ηνωμένων Πολιτειών σε επίπεδο δυνατότητας χειραγώγησης των εξελίξεων στον πλανήτη, ειδικά μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, και τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου.
Στο παραπάνω φετίχ άλλωστε στηρίχτηκαν… πολιτικές καριέρες, σε διεθνές επίπεδο αλλά και στην Ελλάδα, με τους πρωταγωνιστές κάθε ιστορίας να προσδοκούν από τη δύναμη πέραν του Ατλαντικού να επέμβει και να δρομολογήσει εξελίξεις, χωρίς τις περισσότερες φορές οι άμεσα ενδιαφερόμενες κοινωνίες να αντιλαμβάνονται το “σενάριο”.