Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Γιώργος Γκιώνης: "Πολλά συγχαρητήρια ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ για την άνοδο στην Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ...Αγγίξατε τις καρδιές όλων μας…Μας κάνατε υπερήφανους!"

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Γκιώνης με δήλωσή του  απευθύνει :

"Πολλά συγχαρητήρια για την εξαιρετική διάκριση της ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ και την άνοδό της στην Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ Κατηγορία....
Το τρίπτυχο που αποτελείται από Διοίκηση-Προπονητικό επιτελείο-Ποδοσφαιριστές ύστερα από πολυετή και σωστά δομημένη προσπάθεια τόσο σε οργανωτικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο, πέτυχε τον στόχο του κάνοντας όλους εμάς υπερήφανους και ευτυχισμένους.
      Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι ο κύριος κορμός των αθλητών που αποτελούν την ομάδα προέρχονται από τις Ακαδημίες της,  και αυτό από μόνο του δίνει μεγαλύτερη αξία στο γεγονός.
      Αποδείξατε με τον αγώνα σας ότι η δύναμη της θέλησης και της προσήλωσης στον στόχο, υπερνικά όλα τα εμπόδια και οδηγεί σε υπερβάσεις.
      Η αγάπη και το «πιστεύω» σε αυτό που κάνατε, σας έδωσε τη δύναμη να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας και να επιτύχετε, με τη βοήθεια των πιστών Φιλάθλων, αυτόν τον άθλο!
Αγγίξατε τις καρδιές όλων μας…
Μας κάνατε υπερήφανους!"

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΩΝΗΣ

Επίσης η Δημοτική Αρχή και ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Κώστας Λογοθέτης, με αφορμή την άνοδο του Α.Ο. Λουτρακίου στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία, θα ήθελαν να συγχαρούν θερμά όλους τους συντελεστές της ομάδας, οι οποίοι χάρισαν στιγμές υπερηφάνειας στο Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ: ΕΧΩ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ




Την παραπάνω δήλωση έκανε η πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Φαρμάκη όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους σχετικά με δημοσιεύματα της sfedona.gr 

Επακριβώς η κ  Κατερίνα Φαρμάκη δήλωσε:

"Όσο και αν κάποιοι επεξεργάζονται πρωτοφανή  τεχνάσματα για να πάρουν δικαστικές  αναβολές, έχω εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη και είμαι σίγουρη ότι οι συκοφάντες κάποια στιγμή θα λογοδοτήσουν.  
Βεβαίως και προσήλθα στο αστυνομικό τμήμα. Δεν είχα λόγο να αρνηθώ.

Το ζήτημα  αφορούσε δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων
 που ο ίδιος ο μηνυτής είχε δημοσιοποιήσει ένα χρόνο  πριν  [κατά πως ήθελε φυσικά  συκοφαντώντας με ]  και που ακολούθησε   το αντίγραφο του βιβλίου συμβάντων για να τον διαψεύσει κατηγορηματικά . 

Θα συνεργαστώ με την αστυνομία και την δικαιοσύνη ---όσο ψυχοφθόρο και αν είναι αυτό για μένα και την οικογένειά μου  -- για να λάμψει η αλήθεια .

Η κοινωνική και πολιτική  ζωή της Κορινθίας δεν μπορεί  να χαράσσεται με συκοφαντίες και ψέματα ."

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σικυωνίων συμμετείχε ο Χρίστος Δήμας

Στο Κιάτο στις εργασίες του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σικυωνίων προσκλήθηκε και συμμετείχε την Τετάρτη 4 Ιουνίου ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας.

Η παρουσία του Χρίστου Δήμα ήταν προγραμματισμένη για να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για την διαδικασία που ακολουθήθηκε ώστε να πραγματοποιηθεί η παραχώρηση του παλαιού Ειρηνοδικείου στους Καλλιάνους, από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δημοτικού Σχολείου ή του Γυμνασίου Καλλιάνων.

Από την στιγμή που ολοκληρώθηκε η παραχώρηση, η απόφαση για το πως ακριβώς θα αξιοποιηθεί (Δημοτικό ή Γυμνάσιο) είναι αποκλειστικά αντικείμενο συζήτησης του Δημοτικού Συμβουλίου Σικυωνίων, σε συνεννόηση με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Κορινθίας.

Παράλληλα, με την ευκαιρία της παρουσίας στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκαν και άλλα θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος που έθεσαν δημοτικοί σύμβουλοι στον Χρίστο Δήμα.

Βλάσης Τσιώτος: "Συγχαρητήρια στον κ. Ανδρικόπουλο για την καθαρή του νίκη... θα είμαι δίπλα του , από την θεσμική μου θέση προσπαθώντας να βοηθήσω σε ότι και όποτε με χρειαστεί...Καιρός να ξεφύγουμε από τις στείρες αντιπαραθέσεις..πάνω από όλα το καλό του Δήμου.""

Ο αρχηγός του συνδυασμού "Ανανεωτική Συνεργασία" , κ. Βλάσης Τσιώτος σε   συνέντευξη που παραχώρησε, στον δημοσιογραφο Νοτη Κομνηνακη και στην κάμερα του freddotv.gr και του Axion  ανέπτυξε τους βασικούς στόχους του ως επικεφαλής της Μείζονος αντιπολίτευσης για την νέα αυτοδιοικητική 5αετία   στο Δήμο  Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.
Ο νεοεκλεγείς επικεφαλής της Μείζονος αντιπολίτευσης Βλάσης Τσιώτος   στις  δηλώσεις συνεχάρη τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο κ. Ηλία Ανδρικόπουλο τονίζοντας τα εξης:
"Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης επέλεξε ξεκάθαρα Δήμαρχο. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κ. Ανδρικόπουλο για την καθαρή του νίκη, Θέλω να δεσμευτώ σ' όλους ότι θα είμαι δίπλα του , από την θεσμική μου θέση για όλη την 5αετία, προσπαθώντας να βοηθήσω σε ότι με χρειαστεί και όποτε  με χρειαστεί. Είναι νομίζω καιρός να ξεφύγουμε από τις στείρες αντιπαραθέσεις και να αποδείξουμε ότι μας ενδιαφέρει πάνω από όλα το καλό του Δήμου."
Στη συνέχεια ο κ. Τσιώτος δήλωσε ότι έκανε ένα δύσκολο αγώνα καθώς δεν είχε κάνει κάτι παρόμοιο και παρολα αυτά που μας αφηνει το αποτέλεσμα νιώθουμε πραγματικά μία υπερηφάνεια  γιατι αυτά που ενοούσαμε  απο την αρχή το πράξαμε ...κερδίσαμε αξιοπιστία.
Ακολούθως ο κ. Τσιώτος δήλωσε:
"Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης που μας τίμησαν με την ψήφο τους και αυτούς ακόμα που δεν μας ψήφισαν, αλλά πραγματικά μας έδειξαν ότι είμαστε μία εφεδρεία για τον τόπο. Θεωρώ λοιπόν ότι έχουμε υποχρέωση σε όλους αυτούς τους ανθρώπους να παραμείνουμε στον θεσμικό μας ρόλο και να αποτελέσουμε μία ασφαλιστική δικλίδα για το Δήμο."
 Ο κ. Τσιώτος δεν παράλειψε να ευχαριστήσει μέσα από την καρδιά του όλα τα στελέχη του συνδυασμού του που τον επέλεξαν σαν πρώτο μεταξύ ίσων, τονίζοντας, ότι η εμπιστοσύνη του κόσμου του απέδειξε ότι "χρειαζόταν κάτι καινούργιο , ανεξάρτητο , χωρίς κομματικές ταμπέλες.. Τυχόν νίκη μας θα στερούσε μελλοντικά σχέδια από πολλούς. Καταφέραμε να να φέρουμε την ένωση ομως την πετύχαμε...απέναντι.
Τελειώνοντας ο κ. Τσίωτος συνεχάρη όλους τους συνδυασμούς για το ήθος και τον πολιτικό πολιτισμό που επικράτησε σε όλη την προεκλογική περίοδο στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης τονίζοντας ότι " θα κάνω καλόπιστη κριτική σε όποια προσπάθεια εγώ κρίνω, ότι δεν είναι προς την σωστή κατεύθυνση... Δεν θα γίνουμε ουρά κανενός και δεν θα κάνουμε  απλή στείρα αντιπολίτευση.

Ολόκληρη η συνεντευξη του Βλάση Τσιώτου  στον δημοσιογράφο Νοτη Κομνηνακη και στην καμερα του freddotv.gr και του Axion στο video που ακολουθεί:

ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;

img2
του Θανάση Αντωνίου
Οι ευρωεκλογές του 2014 άφησαν πίσω τους μια αιμορραγούσα πληγή και η Ευρώπη προσπαθεί να βρει τον βηματισμό της ύστερα από δύο σχεδόν δεκαετίες θεσμικών αλλαγών, μετασχηματισμών και παρεμβάσεων: η άνοδος των πολιτικών δυνάμεων που εχθρεύονται την ανοικτή κοινωνία σε χώρες όπως οι: Ελλάδα, Γερμανία, Αγγλία και Ολλανδία, και τα κόμματα που ζητούν χαμηλότερες ταχύτητες προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, όπως η νέα εκδοχή του λεπενισμού στη Γαλλία, αποτελούν καμπάνα κινδύνου. Την ίδια στιγμή, η δημοκρατία σε μια σειρά χώρες της ηπείρου μας δοκιμάζεται από τις πιέσεις...

diastixo.gr

Βουλγαράκης: Ο Θεοχάρης ήταν μια κατηγορία μόνος του;

voulgarakis290812
Ο Γιώργος Βουλγαράκης σχολίασε στο Twitter το θέμα της παραίτησης του Θεοχάρη και αυτούς που ενδιαφέρονται να τον διαδεχθούν.
«Αν ειναι σωστό οτι για τη θέση του Θεοχάρη θα ενδιαφερθούν ηλίθιοι η λαμόγια,τότε ο Θεοχαρης τι ήταν; Εκτός κι αν ειναι κατηγορία μόνος του!», ήταν το σχόλιο του πρώην υπουργού.

ysterografa.gr

Ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για τον διάδοχο του Θεοχάρη

yp1
Το Υπουργείο Οικονομικών απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος από την Παρασκευή έως τις 15 Ιουνίου για την πλήρωση της θέσης του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.
Όπως ανέφερε ο Στουρνάρας «θα ακολουθηθεί μια ανοικτή διαδικασία. Το πολύ σε 10 ημέρες θα έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης. Ο Θεοχάρης θα μείνει όσο χρειάζεται για να ενημερώσει και να παραδώσει τη σκυτάλη».

Παρέμβαση Κομισιόν και… ανησυχία για Θεοχάρη!

commission
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με ανακοίνωσή της δεν κρύβει την ανησυχία της για την παραίτηση του Θεοχάρη και απευθύνει… αυστηρή σύσταση για το διάδοχό του!
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Κομισιόν
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε υπόψη της την παραίτηση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων της Ελλάδας, Χάρη Θεοχάρη. Από τον ορισμό του γγ Δημοσίων Εσόδων τον Φεβρουάριο του 2013, ως επικεφαλής μιας ημιαυτόνομης διοίκησης, εντός του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Θεοχάρης διαδραμάτισε ρόλο-κλειδί στον εκσυγχρονισμό και στην ψηφιοποίηση της φορολογικής διοίκησης, αυξάνοντας τα ποσοστά συλλογής εσόδων και εφαρμόζοντας βασικές νέες φορολογικές μεταρρυθμίσεις για τη συλλογή εσόδων και τους φόρους περιουσίας.»
» Η διοίκηση εσόδων διαδραματίζει ρόλο-κλειδί στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και η εξέλιξη αυτή είναι αιτία βαθιάς ανησυχίας.»
» Είναι ουσιώδους σημασίας να διασφαλίσει η κυβέρνηση την πλήρη συνέχεια στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που έχουν προγραμματιστεί, ώστε να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της διοίκησης, η καταπολέμηση της απάτης και της φοροδιαφυγής και η διασφάλιση αυξανόμενων δημοσίων εσόδων.»
» Όπως έχει δηλώσει ο αντιπρόεδρος Ρεν, πάνω από μία φορά κατά το παρελθόν, αυτό δεν είναι μόνο στοιχείο οικονομικής αποτελεσματικότητας, αλλά και κοινωνικής δικαιοσύνης.»
» Ως εκ τούτου, σε συνεργασία με τους εταίρους μας στην ΕΚΤ και το ΔΝΤ, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για μια πιο αυτόνομη διοίκηση εσόδων, όπως επίσης και για τις δεσμεύσεις με στόχο να θεσπιστούν αυστηρές, διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες για τον ορισμό ανώτατων διοικητών στην ελληνική δημόσια διοίκηση.»
» Προσβλέπουμε σε μια αυστηρή, διαφανή και αξιοκρατική διαδικασία για τον ορισμό του διαδόχου του κ. Θεοχάρη, προκειμένου να διασφαλιστούν υψηλά πρότυπα ακεραιότητας και διαφάνειας».

"Καρφιά" Θεοχάρη: Κανείς δεν είχε το ανάστημα να μου πει να παραιτηθώ

ÁÈÇÍÁ-Ðáñïõóßáóç íÝùí óõóôçìÜôùí áíôéìåôþðéóçò êáõóßìùí áðü ôï ÓÄÏÅ// ÏÉÊÏÍÏÌÏÕ-ÄÉÙÔÇÓ.(EUROKINISSI)
Ο Χάρης Θεοχάρης… ξεσπάθωσε στις δηλώσεις που έκανε μετά την παραίτησή του, την οποία έκανε αποδεκτή ο Γιάννης Στουρνάρας.
Ο τέως Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων έριξε τα «καρφιά» προς όλες τις κατευθύνσεις, ακόμα και προς το Μέγαρο Μαξίμου, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι δική του η απόφαση παραίτησης και τονίζοντας με νόημα ότι «αν κάποιοι ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα, ας κοιτάξουν τα δικά τους πεπραγμένα»
«Η απόφαση (σ.σ παραίτησης) είναι δική μου. Κανένας δεν είχε το ανάστημα να μού ζητήσει να παραιτηθώ, δεν έχω κάνει τίποτε που να το σκέφτομαι δεύτερη φορά».
Δεν νιώθω εξιλαστήριο θύμα γιατί δεν έχω κάνει κάτι στον τομέα μου, για να το νιώσω… Αν κάποιοι ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα, ας κοιτάξουν τα δικά τους πεπραγμένα.
Το κυνήγι της μεγάλης φοροδιαφυγής γίνεται, μόνο αν κτίσουμε θεσμούς για να διορθωθούν τα κακά της Δημόσιας Διοίκησης.
Δεν έχω πάρει κανένα μέτρο. Τα μέτρα τα παίρνει η εκλεγμένη κυβέρνηση. Πήρα δομές κατεστραμμένες και, βήμα-βήμα, παρά τα λάθη, πιστεύω ότι η εκτίμηση του έργου θα είναι ανεκτίμητη».
ysterografa.gr

Η ΕΚΤ "πυροβόλησε"

Mario-Draghi
Twitter@EmOikonomidis
Ο Μάριο Ντράγκι χαμογελάει με νόημα. Και μαζί του, όσοι καταλαβαίνουν ότι το κοινό μέλλον της ευρωζώνης περνάει από τη Φρανκφούρτη, εκεί όπου εδρεύει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αλλά με διαφορετικό προσανατολισμό και φιλοσοφία.
Επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες και ανταποκρινόμενος στην ανάγκη των αγορών να δουν ότι η ΕΚΤ είναι διατεθειμένη να “πυροβολήσει”, προκειμένου να διώξει τα όποια σύννεφα έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται πάνω από την ευρωζώνη, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε σήμερα την ιστορική μείωση του βασικού επιτοκίου του ευρώ, από το 0,25% στο 0,15%.
Η στρατηγική των σχεδόν μηδενικών επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμόρφωσε συνθήκες ασφάλειας για την οικονομία της ευρωζώνης, και την ίδια στιγμή κινητροδότησε τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων… μισό βήμα δηλαδή πριν από τη στρατηγική της Fed υπό τον Μπεν Μπερνάνκι, που κατάφερε να κρατήσει όρθια στα χρόνια της κρίσης την αμερικανική οικονομία, και επομένως να σώσει τον πλανήτη.

ysterografa.gr

Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Βαγγέλης Γιαννακούρας: «Η αγροτική οικονομία και ο τουρισμός αποτελούν τους πυλώνες αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Επαρχίας Sichuan της Κίνας»


Κινεζική αντιπροσωπεία από την περιοχή Sichuan στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
 Εμφάνιση DSC06536.jpg
Κινεζική Αντιπροσωπεία από την περιοχή  Sichuan (Σεσουάν) με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Gao Feng πραγματοποίησε επίσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και είχε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Βαγγέλη Γιαννακούρα
Στη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε η δυνατότητα συνεργασίας των δύο περιοχών στους τομείς της αγροτικής οικονομίας, Εμφάνιση DSC06535.jpgΟι Κινέζοι, ιδιαίτερα πρακτικοί, αφού εξέφρασαν την χαρά τους για την παρουσία τους στην Τρίπολη, και μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την περιοχή της Πελοποννήσου και την ιστορία της, ζήτησαν να ξεκινήσει άμεσα η συνεργασία και να γίνουν ουσιαστικά βήματα στον τομέα καλλιέργειας της ελιάς αλλά και άλλων προϊόντων, όπως το σκόρδο, η πατάτα, τα αμπέλια, στην περιοχή της Sishuan ,ενώ ανακοίνωσαν πως ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από εταιρείες για συνεργασία με παραγωγούς 

Εμφάνιση DSC06464.jpg Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Βαγγέλης Γιαννακούρας καλωσορίζοντας την κινεζική αντιπροσωπεία, μετέφερε τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, ο οποίος για λόγους ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να υποδεχθεί την αντιπροσωπεία, και δήλωσε πως «η αγροτική οικονομία και ο τουρισμός αποτελούν τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου» και εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του αφού όπως είπε «είναι μία σημαντική μέρα για τον τόπο μας γιατί μέσα από τέτοιες συναντήσεις και συνεργασίες μπορεί να προκύψει κάτι θετικό και για τις δύο περιοχές, που έχουν πολλά κοινά». Τόνισε δε ο κ. Γιαννακούρας πως «είμαι εντυπωσιασμένος από την πρακτική διάθεση που επιδεικνύουν οι Κινέζοι που δεν μένουν στη θεωρία» και εξέφρασε τη σιγουριά του πως άμεσα θα γίνουν τα πρώτα βήματα της συνεργασίας με σκοπό το όφελος και για τις δύο περιοχές και κυρίως των κατοίκων τους, ευχαριστώντας παράλληλα τον αντιπρόεδρο της Βουλής αλλά και όλα τα μέλη της αντιπροσωπείας για την παρουσία τους στην Πελοπόννησο και την Αρκαδία. Στην συνάντηση παρόντες ήταν ο κ. Ren Yongchang Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας, ο κ. Zhang Xiaoqiang Αναπληρωτής Διευθυντής Διεθνών Συνεργασιών, ο Han Yong Αναπληρωτής Διευθυντής Εξωτερικών, ο κ. Liu Zhongnan Γενικός Γραμματέας της Επαρχίας, ο κ. Li Zhuo ερευνητής του Τμήματος Γεωργίας, οι νεοεκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιώργος Μπακούρης και Νίκος Γιαννακόπουλος και ο διευθυντής της διεύθυνσης αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής της ΠΕ Αρκαδίας κ. Γιαννόπουλος.
   Εμφάνιση DSC06543.jpg  
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας πρόσφερε τέλος ως δώρο στα μέλη της Αντιπροσωπείας το λεύκωμα με τίτλο «Οι μύθοι της Αρκαδίας» και δέχθηκε ως αντίδωρο ένα εργόχειρο με κεντημένο το ζώο που αφθονεί στην περιοχή, το Πάντα.

Δωρεάν 12 μήνες Internet στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος

Δωρεάν 12 μήνες Internet στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος

Δωρεάν πρόσβαση με σύνδεση για 12 μήνες στο ίντερνετ, και απόκτηση βασικού εξοπλισμού πρόσβασης σε αυτό και εκπαίδευση για χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, θα έχουν από τον Ιούλιο οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος σε οκτώ περιφέρειες της χώρας.
Με απλές διαδικασίες και τη χρήση ενός κουπονιού «Ψηφιακής Αλληλεγγύης» που θα ανταλλάσσεται σε όποια από τις επιχειρήσεις συνεργαστούν με τη δράση, οι δικαιούχοι θα έχουν τις εξής δυνατότητες:
- Να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν τη σύνδεσή τους στο διαδίκτυο για 12 μήνες.
- Να αποκτήσουν βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο και εξοικείωσης με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές (PC ή Tablet).
- Να εκπαιδευτούν, στον χώρο τους, στη βασική χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή και του διαδικτύου από πιστοποιημένους εκπαιδευτές σε τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.
Σύμφωνα με τον γγ Τηλεπικοινωνιών, Ταχυδρομείων και Ψηφιακής Σύγκλισης, Μεν. Δασκαλάκη, η δράση προβλέπεται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα και αποτελεί το πρώτο βήμα για την υλοποίηση της «Ψηφιακής Στρατηγικής 2014- 2020».
«Η δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο και η βασική γνώση για την αξιοποίησή του, αποτελεί σήμερα αγαθό που πρέπει να είναι διαθέσιμο σε όλους τους πολίτες. Οι ομάδες πληθυσμού που έχουν δεχθεί τις σοβαρότερες εισοδηματικές απώλειες, ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης, είναι αυτές που σήμερα δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο και κινδυνεύουν να καταστούν “ψηφιακά αναλφάβητες”» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου. «Η μείωση του ψηφιακού χάσματος μεταξύ αυτών των ομάδων πληθυσμού και σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί βασική προτεραιότητα της κοινωνίας που θέλει να προχωρήσει μπροστά, δίνοντας ισότιμα ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες της» προστίθεται στην ανακοίνωση

techit.gr

Ποια “απαγορευμένα” site επισκέπτονται συχνότερα τα παιδιά

Ποια “απαγορευμένα” site επισκέπτονται συχνότερα τα παιδιά

 
Έρευνα της εταιρείας Kaspersky Lab, αποκαλύπτει ποιες κατηγορίες ιστοσελίδων με ανεπιθύμητο περιεχόμενο επισκέπτονται πιο συχνά τα παιδιά στην Ελλάδα, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Αναλύοντας μια σειρά δεδομένων, ειδικοί μελετητές της Kaspersky σκιαγράφησαν τα «μοντέλα» online αναζήτησης πολλών νεαρών χρηστών.
Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα εστίασε σε δέκα κατηγορίες ανεπιθύμητου διαδικτυακού περιεχομένου: πορνογραφικό/ αισθησιακό περιεχόμενο, παράνομο λογισμικό, ναρκωτικά, βία, υβριστικό περιεχόμενο, όπλα, τζόγος, ανώνυμοι proxy servers, συστήματα πληρωμών και online παιχνίδια.
Τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ιστοσελίδες της κατηγορίας “πορνογραφικό/ αισθησιακό υλικό” βρίσκονται στην πρώτη θέση όσον αφορά στην επισκεψιμότητα, με βάση τις ειδοποιήσεις που προέρχονται από τη μονάδα Γονικού Ελέγχου (Parental Control) της Kaspersky Lab.
Τα υψηλότερα ποσοστά επισκέψεων σε σελίδες πορνογραφικού/αισθησιακού περιεχομένου καταγράφηκαν στην Ιαπωνία (74,9%) και στη Γαλλία (68,9%). Στην τρίτη θέση βρέθηκε το Μεξικό (56,3%).
Επίσης, οι ιστοσελίδες στην κατηγορία “βία” δέχονται πιο συχνά επισκέψεις από το Μεξικό (8,6%), τις ΗΠΑ (7%) και από την Ευρώπη- κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία (4,8% για κάθε χώρα).
Η υψηλότερη επισκεψιμότητα στις ιστοσελίδες της κατηγορίας “ναρκωτικά” καταγράφεται ξανά στο Μεξικό (1,8%) και στις ΗΠΑ (1,4%). Στην τρίτη θέση ακολουθεί το Ηνωμένο Βασίλειο (0,9%).Η κατηγορία του παράνομου λογισμικού είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Κίνα, στην οποία καταγράφεται το μεγαλύτερο ποσοστό επισκεψιμότητας (69,4%, έναντι 24% της Ισπανίας και 10,6% της Ιαπωνίας).
Στην Ελλάδα, το 50% των παιδιών που επισκέπτονται ιστοσελίδες με ανεπιθύμητο περιεχόμενο, περιηγούνται διαδικτυακά σε ιστότοπους πορνογραφικού υλικού.
Το 23% των παιδιών επισκέπτεται ιστοσελίδες με online παιχνίδια ενώ 5% αντίστοιχα “συχνάζει” σε ιστότοπους που σχετίζονται με τον τζόγο, το παράνομο λογισμικό αλλά και σε ιστοσελίδες με υβριστικό περιεχόμενο.

/techit.gr

Αποσύρεται από την Εθνική ο Σπανούλης - Πρωταθλητής ο Παο

spanoulis
Αποφασισμένος να αποσυρθεί από την Εθνική όχι λόγω Αγγελόπουλων, αλλά κυρίως λόγω προβλημάτων στα πόδια είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης.
Διαβάστε περισσότερα στο sentragoal.gr  

bpaoΟ Παναθηναϊκός κατέκτησε το 34ο πρωτάθλημα στην ιστορία του, αφού έκανε το 3-2 στην σειρά κερδίζοντας τον Ολυμπιακό στο κατάμεστο ΟΑΚΑ με 82-71!

Ζήρεια. Εκεί που οι κορυφές αγγίζουν το Σύμπαν!




Tου Βασίλη Μαυρίδογλου

Ζήρεια, κορυφή! Υψόμετρο 2376.
Εκεί επάνω η άνοιξη αρχίζει τώρα. Ιούνιο μήνα. Αυτό στο βεβαιώνει και μια μικρή παρέα από πασχαλίτσες που ξεμουδιάζουν επάνω σε έναν βράχο, τινάζοντας από επάνω τους τον βαρύ χειμώνα, για να ξεκινήσουν το έργο του προορισμού τους!
Σε μια τέτοια συγκυρία βρέθηκα κι εγώ με καλή και τολμηρή παρέα.
Δεν προλάβαινα να φωτογραφίζω κάθε τι γύρω μου.

Τους έχανα και μετά έπρεπε να καταβάλω διπλάσιο κόπο για να τους προλάβω!
Και δεν είναι μόνο η πλούσια, όμορφη και μυστηριακή χλωρίδα, που σε μαγεύει, είναι εξίσου ενδιαφέρουσα και η πανίδα!
Βλέπεις πράγματα για πρώτη φορά στη ζωή σου, ή μάλλον να το πούμε αλλιώς, βλέπεις ένα άγνωστο σημείο στο πλανήτη μας.
Το κρυφό του σώμα.
Το δείχνει μόνο σ’ αυτούς που νιώθουν τη θα πει Αγάπη.

Αυτούς εμπιστεύεται και απλώνει την ομορφιά του απλόχερα και πλουσιοπάροχα για να τους ευχαριστήσει και να τους μάθει μυστικά.
Μυστικά για την ζωή του πλανήτη.
Μυστικούς κωδικούς και όχι μόνο.
Σε παρασύρει να δεις με άλλο τρόπο την δική μας ύπαρξη!
Μας δείχνει συσχετισμούς και τον τρόπο που συναλλάσσεται η ενέργεια μεταξύ των διαφόρων ειδών.
Πόσο απαραίτητη είναι και πόσο έχουμε το ένα είδος ανάγκη το άλλο.
Ο καμβάς είναι κοινός και πάνω σ' αυτόν όλα έχουν μερίδιο σπουδαίο, στην αξία του "Έργου" του "Δημιουργού". Αν αλλάξεις κάτι, η ισορροπία αλλάζει. Οι "Ενέργειες" ορμούν ανάλογα, για να αποκαταστήσουν το σημείο όπου δηλώνεται κίνδυνος της ανατροπής του Νόμου της Φύσης.
Όλα αυτά σε υψόμετρο πάνω από 2.000 μέτρα, κοντά στον ουρανό, λίγο πιο κοντά στο Σύμπαν, μακριά από τον θόρυβο των πόλεων και τον παραλογισμό των ανθρώπων.

Ανθρώπων μπερδεμένων, ταλαιπωρημένων, αξιολύπητων που ψάχνονται, που έχουν χάσει την ουσία της ζωής, ψάχνοντας σε λάθος μέρη.
Σας έχω εδώ ένα μικρό δείγμα από αυτό που έζησα εκεί επάνω, όμως που σε βάζει σε μεγάλες σκέψεις.
Πολλές σκέψεις, για την διαδρομή της ζωής μας.
Χαρείτε το!
Να είστε πάντα καλά!
.facebook.com/mavridoglou.vassilis/

Βασίλης Μαυρίδογλου

Κέρδη για την Ολυμπία Οδό από τις αποζημιώσεις που κατέβαλε το Ελληνικό Δημόσιο


Η Ολυμπία  Οδός που αφορά στον οδικό άξονα Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Πύργος Τσακώνα παρουσίασε κέρδη προ φόρων ύψους 28,8 εκ. ευρώ για το 2013 έναντι ζημιών 57,7 εκ. ευρώ για το 2012.  
Σύμφωνα λοιπόν με τον ισολογισμό του 2013, η εταιρεία παραχώρησης Ολυμπία Οδός Α.Ε., εμφάνισε κατά τη διάρκεια του 2013 έσοδα της τάξης των 58,4 εκ. ευρώ, έναντι 58,6 εκ. ευρώ για το 2012.
Ωστόσο, για το 2013 παρουσίασε κέρδη προ φόρων ύψους 28,8 εκ. ευρώ, έναντι ζημιών 57,7 εκ. ευρώ για το 2012, εξαιτίας των «εκτάκτων και ανόργανων εσόδων», τα οποία για το 2013 ανήλθαν στα 220,7 εκ. (24 εκ. για το 2012).
Σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, η διαφορά αυτή οφείλεται και στις αποζημιώσεις που κατέβαλε το Ελληνικό Δημόσιο για την επανεκκίνηση του οδικού άξονα.
Σε άλλες, επιμέρους κατηγορίες, η Ολυμπία Οδός παρουσίασε πέρσι συνολικές υποχρεώσεις, ύψους 631,1 εκατ., έναντι 569 εκατ. το 2012 και ιδία κεφάλαια, ύψους 203 εκατ., έναντι 149 εκατ. το 2012.
Υπενθυμίζεται ότι, έως τον Απρίλιο, στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, η ολοκλήρωση είχε φτάσει στο 76,8%, στην Ολυμπία Οδό στο 48,12%, στην Ιόνια Οδό στο 30,25% και στην Κεντρική Οδό (Ε-65) στο 26,27%.
Εκτιμάται ότι οι 4 αυτοκινητόδρομοι θα έχουν ολοκληρωθεί στα τέλη του 2015, αρχές του 2016.
Η «ΠΡΟΙΚΑ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ
Η αρχική χρηματοδοτική συμβολή του Δημοσίου στην εθνική οδό Ελευσίνας- Κορίνθου-Πάτρας-Πύργου-Τσακώνας ήταν 608 εκατ. ευρώ. Με τον ν. 4219/13, με τον οποίο επανεκκινήθηκαν τα έργα, η 3η και 4η δόση της αρχικής χρηματοδοτικής συμβολής αποφασίστηκε να καταβληθεί τμηματικά (δηλαδή πρόωρα), ανάλογα με την πρόοδο των έργων.
Έτσι, με βάση την πιστοποιημένη πρόοδο κατά 3,33% (Ιαν. 2014) του έργου, το Δημόσιο αποφάσισε να καταβάλει 20,2 εκατ. ευρώ. Μέχρι στιγμής, λοιπόν, έχουν καταβληθεί 263,2 εκατ. ευρώ από τα 608 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι, παρά την περικοπή του τεχνικού αντικειμένου του έργου κατά το ένα τρίτο (αφαιρέθηκε από τη σύμβαση παραχώρησης το τμήμα Πάτρας-Πύργου-Τσακώνας), η χρηματοδοτική συμβολή Δημοσίου και Ε.Ε. στο έργο όχι μόνο δεν μειώθηκε, αλλά αυξήθηκε κατά 250 εκατ. ευρώ. Από αυτή την πρόσθετη χρηματοδοτική συμβολή έχουν καταβληθεί 140 εκατ. ευρώ.
Επίσης, ο παραχωρησιούχος έχει λάβει αποζημίωση 91,1 εκατ. ευρώ για την καθυστέρηση στην ημερομηνία έναρξης παραχώρησης και ο κατασκευαστής 130 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις.
Τέλος, έχουν καταβληθεί 20 εκατ. ευρώ (από 93 συνολικά) για την αναθεώρηση του κόστους κατασκευής (είναι η μόνη από τις 4 κοινοπραξίες που θα λάβει ανάλογη αποζημίωση). Τέλος, η Ολυμπία Οδός έχει εισπράξει το 2008-2013 από τα διόδια συνολικά 445,2 εκατ. ευρώ.

patrisnews.com

52χρονος από την Ζαχάρω σκότωσε τη φίλη του και φύλαγε το πτώμα στο σπίτι του επί έναν μήνα στους Αμπελόκηπους


Φρίκη στους Αμπελόκηπους!  Ένας 52χρονος  άνδρας από τη Ζαχάρω, σκότωσε την φίλη του και φύλαγε το πτώμα της στο διαμέρισμα του όπου είχε κρεμάσει...  αρωματικά χώρου για να καλύπτει τη μυρωδιά του πτώματος.. Το ειδεχθές έγκλημα αποκαλύφθηκε την περασμένη Κυριακή όταν οι γείτονες παραπονέθηκαν στην αστυνομία για την έντονη δυσοσμία που έβγαινε απο το διαμέρισμα. .
Δε το χωρά ανθρώπου νους αυτό που αντίκρυσαν οι αστυνομικοί του ΑΤ Αμπελοκήπων όταν την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014, έφτασαν στο σπίτι του 52χρονου μετά τις καταγγελίες των ενοίκων της πολυκατοικίας στην οδό Ευρυτανίας
 Οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι του πρώτου ορόφου και στο γεμάτο με κρεμασμένα αρωματικά χώρου υπνοδωμάτιο, και σε ένα σκηνικό «ιεροτελεστίας», βρήκαν μέσα το πτώμα μιας γυναίκας σε αποσύνθεση πάνω στο κρεββάτι.  Ο 52χρονος άντρας φώναζε "δε τη σκότωσα εγώ, δε τη σκότωσα εγώ".
 Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες την 48χρονη γυναίκα από την Ιρλανδία η οποία εργαζόταν σε μπαρ, δολοφόνησε ο 52χρονος φίλος της μετά από καυγά. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο θάνατος της είχε επέλθει πριν από τουλάχιστον 25 ημέρες, σε χρόνο που πιθανόν σχετίζεται με έναν άγριο καυγά και συμπλοκή ανάμεσα στο ζευγάρι.
Ο 52χρονος είναι γνωστό πως αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβληματα και είχε επιθετική συμπεριφορά ωστόσο κανείς δεν πίστευε οτι θα έφτανε σε αυτο το σημείο.
Την περασμένη Κυριακή, ο 52χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, δυνάμει Εντάλματος Σύλληψης του 33ου Τακτικού Ανακριτή Αθηνών, για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εκτελέσεων Ποινών.
Οταν οι αστυνομικοί επικοινώνησαν με τον πατέρα του 52χρονου στη Ζαχάρω Ηλείας οπου διαμένει εκείνος τους είπε "ο γιος μου δε στέκει στα καλά του, έχει ψυχολογικά προβλήματα". 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Νewsit, το πτώμα της 48χρονης δε φέρει φανερά τραύματα από κάποιο αιχμηρό ή άλλο αντικείμενο και αναμένονται τα αποτελεσματα της τοξικολογικής εξέτασης.

Oπως δήλωσε στο Newsit η διαχειρίστρια της πολυκατοικίας "μάθαμε οτι κοιμόταν δίπλα στο πτώμα της συντρόφου του. Το ζευγάρι έμενε στην πολυκατοικία τα τελευταία 2 χρόνια".

newsit.gr

Ο Σαμαράς βάζει στην κυβέρνηση τον Σταύρο Δήμα!

Stavros-Dimas
Στην τελική διαμόρφωση του νέου υπουργικού συμβουλίου βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς, κάτι που σημαίνει ότι ο Πρωθυπουργός βρίσκεται πολύ κοντά στο να οριστικοποιήσει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.
Εκτός από το “αγκάθι” του Γιάννη Στουρνάρα, που φαίνεται ότι ξεπερνιέται, με τον Μάκη Βορίδη να παραμένει, σύμφωνα με πληροφορίες των “Υστερόγραφων” ο επικρατέστερος για τη θεση του Υπουργού Οικονομικών, από τη στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς θα επιλέξει να καλύψει το συγκεκριμένο αξίωμα με “βαρύ” πολιτικό πρόσωπο, το πρόβλημα που έχει προκύψει αφορά στις εσωτερικές ισορροπίες στο ΠΑΣΟΚ.
Μετά και τη χθεσινή, ευθεία αμφισβήτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από τον Θάνο Μωραϊτη, καθώς και από άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στο εσωτερικό του Κινήματος επικρατεί αναβρασμός, με αποτέλεσμα να μην είναι ξεκάθαρο το ποιά πρόσωπα θα επιλεγούν για να στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μια από τις εκπλήξεις που ετοιμάζει ο Αντώνης Σαμαράς αφορά τον Σταύρο Δήμα. Ο Koρίνθιος αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Παπαδήμου, φέρεται να είναι από εκείνους που θα καταλάβουν υπουργικό θώκο,  με ορισμένους…  υποψιασμένους να εκτιμούν ότι θα μπορούσε να προσπεράσει στη στροφή τον Μάκη Βορίδη, και να είναι εκείνος ο διάδοχος του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών.

Δείχνουν την πόρτα της εξόδου στον Χάρη Θεοχάρη

harris1
Ο Γιάννης Στουρνάρας συναντάται αυτήν την ώρα με τον Χάρη Θεοχάρη, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων θα υποβάλλει την παραίτησή του στον υπουργό Οικονομικών.
Ο κ. Στουρνάρας είχε ζητήσει απο χθες την παραίτηση του Θεοχάρη χρεώνοντάς του την ευθύνη για εγκυκλίους σχετικά με τα ομόλογα που εκδόθηκαν πριν από τις ευρωεκλογές.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι για την αλλαγή φρουράς στην γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχουν ενημερωθεί οι Βρυξέλλες και η τρόικα.

ysterografa.gr

Απολύσεις: Έρχεται η σειρά των διοικητικών των Πανεπιστημίων – Πόσοι φεύγουν στις 15 Ιουνίου

Μετά τους σχολικούς φύλακες, τις καθαρίστριες και τους δημοτικούς αστυνομικούς έρχεται η σειρά των «διαθέσιμων» διοικητικών των Πανεπιστημίων να δουν την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο.
Περισσότεροι  από 1.700  διοικητικοί υπάλληλοι οκτώ πανεπιστημίων αναμένεται να απολυθούν στις 15 Ιουνίου, οπότε και λήγει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητάς τους.
Πρόκειται για υπαλλήλους για τους οποίους δεν έχει βρεθεί άλλη θέση στο Δημόσιο και αν δεν βρεθεί τις επόμενες δέκα ημέρες θα απολυθούν.
Οι ίδιοι οι υπάλληλοι τονίζουν ότι το υπουργείο Παιδείας τους εξαπατά και δεν ανοίγει τις διαδικασίες για ενδο-  ή δια-ιδρυματική κινητικότητα, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στα Πανεπιστήμια.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε χθεσινή τους ανακοίνωση τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) τονίζουν ότι σε συνάντηση που είχαν στις 3 Ιουνίου  με το Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Δ.Μ.Η.Δ. Δ. Μελιτσιώτη,  διευκρίνισε ότι η μόνη συμφωνία που υπάρχει μεταξύ των δύο υπουργείων είναι η προκήρυξη διαιδρυματικής κινητικότητας περιορισμένου αριθμού μέχρι τις 15 Ιουνίου. Καμιά άλλη διαδικασία δεν έχει συμφωνηθεί μέχρι στιγμής.

aftodioikisi.gr

Τι πρέπει να ξέρετε για το νέο σύστημα αξιολόγησης στο Δημόσιο – Πότε ολοκληρώνεται η διαδικασία

Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται μέσα στο καλοκαίρι, παρά τις αντιδράσεις, η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων με το νέο σύστημα. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει καθιερώσει την ποσόστωση στη βαθμολόγησή του προσωπικού, και αν και ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει κατηγορηματικά ότι όσοι λαμβάνουν τον κατώτερο βαθμό, δεν κινδυνεύουν με απόλυση ή διαθεσιμότητα, οι συνδικαλιστές εφιστούν την προσοχή των εργαζομένων και προειδοποιούν ότι το νέο σύστημα δημιουργεί μια «δεξαμενή» υπαλλήλων προς απόλυση, σε επόμενες φάσεις συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα.

Οι τυχεροί της αυτοδιοίκησης που γλιτώνουν τη μείωση της σύνταξης

Oι αιρετοί δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων που παραιτούνται από την αντιμισθία και οι συνταξιούχοι οι οποίοι απασχολούνται στο Δημόσιο μέχρι δέκα ώρες την εβδομάδα είναι οι δύο κατηγορίες των «εργαζόμενων συνταξιούχων» που «γλιτώνουν» την περικοπή της σύνταξης κατά 70%.
Ειδικές κατηγορίες
Tην εξαίρεσή τους προβλέπει εγκύκλιος που εξέδωσε το IKA, διευκρινίζοντας ότι από την ποινή της περικοπής της σύνταξης εξακολουθούν να εξαιρούνται και άλλες ειδικές κατηγορίες συνταξιούχων, όπως οι συνταξιούχοι του OΓA, οι πολύτεκνοι, οι πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες, οι ηθοποιοί των κρατικών θεατρικών σκηνών και οι καλλιτέχνες της Eθνικής Λυρικής Σκηνής. Ωστόσο, και για αυτές τις κατηγορίες των απασχολούμενων συνταξιούχων προβλέπεται ως «ποινή» η αναστολή της καταβολής της σύνταξης για τρεις μήνες αν παραλείψουν να δηλώσουν την απασχόλησή τους. Aπό την περικοπή της σύνταξης εξαιρούνται, τέλος, οι δικηγόροι που έχουν σχέση έμμισθης εντολής και όχι σχέση εξαρτημένης εργασίας, οι πωλητές λαϊκού λαχείου κ.α.
ΠΗΓΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΔΗΚΟ όπως ΔΗΜΑΡ (τηρουμένων των αναλογιών)

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ μετά τη συντριβή του κόμματος στις ευρωεκλογές, μας διέφυγαν οι αντίστοιχοι κραδασμοί στο κυπριακό κόμμα ΔΗΚΟ (τηρουμένων, βέβαια, των αναλογιών ως προς την ιστορικότητα του κόμματος που σφράγισε με την παρουσία του ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος, τον οποίο στην ηγεσία διαδέχθηκε ο γιος του Νικόλας).

Μια ματιά στην εκλογική επίδοση του ΔΗΚΟ στις ευρωεκλογές και σε όσα προηγήθηκαν και επακολούθησαν αυτών, ίσως να δίνουν την απάντηση στο ερώτημα που αυτές τις μέρες είναι του συρμού σχετικά με την επίδοση της ΔΗΜΑΡ:

Έχασε επειδή μπήκε στην κυβέρνηση συνεργασίας ή επειδή βγήκε;

"Απ' έξω κι ανακατωτά" από τις εκδόσεις Ψυχογιός και τον Μάκη Τσίτα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μάκης Τσίτας
Απ’ έξω κι ανακατωτά
Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
ISBN: 978-618-01-0214-7
Σελ.: 48 - Τιμή: 7,70 €

Εμφάνιση exofyllo_ap'-exo-ki-anakatota.jpgΚυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός, το νέο παιδικό βιβλίο του Μάκη Τσίτα "Απ’ έξω κι ανακατωτά», με εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια.

Η σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της κι ετοιμάζεται η αποχαιρετιστήρια γιορτή. Όλοι οι συμμαθητές του Χρήστου πήραν από ένα ποίημα κι εκείνος το έμαθε αμέσως, και μάλιστα απ’ έξω κι ανακατωτά. Γι’ αυτό και είναι ενθουσιασμένος. Δεν έχει ξαναπεί άλλη φορά ποίημα, και ιδίως μπροστά σε ξένους ανθρώπους. Το λέει ξανά και ξανά, και νιώθει λίγο και σαν ηθοποιός στο θέατρο. Έτσι, όταν έρχεται η μέρα της γιορτής του σχολείου, ανεβαίνει χαρούμενος στη σκηνή για να το απαγγείλει. Θα πάνε άραγε όλα καλά; Και ποια είναι η εξαιρετική ιδέα που έχει ο αγαπημένος του παππούς;

Πρόκειται για μία τρυφερή ιστορία (στη σειρά Φραουλίτσα) που θα βοηθήσει τα παιδιά να ξεπεράσουν την ντροπή τους όταν καλούνται να απαγγείλουν ποιήματα μπροστά σε πολύ κόσμο.


Βιογραφικό:

Εμφάνιση photografia-tsitas.jpgΟ Μάκης Τσίτας γεννήθηκε το 1971 στα Γιαννιτσά. Σπούδασε δημοσιογραφία στη Θεσσαλονίκη και ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο. Από το 1994 ζει μόνιμα στην Αθήνα κι εργάζεται στο χώρο των εκδόσεων. Διευθύνει το ηλεκτρονικό περιοδικό για το βιβλίο diastixo.gr. Κείμενά του (διηγήματα, θεατρικά, ποιήματα), συμπεριλήφθηκαν σε ανθολογίες και δημοσιεύτηκαν σε περιοδικά και εφημερίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα μονόπρακτά του «Στην πλατεία» και «Η τηλεόραση» παίχτηκαν στο Θέατρο των Καιρών. Διηγήματά του έχουν μεταφραστεί στα γερμανικά, στα ισπανικά, στα αγγλικά, στα εβραϊκά, στα σουηδικά και στα φινλανδικά.
Έχει γράψει το μυθιστόρημα ΜΑΡΤΥΣ ΜΟΥ Ο ΘΕΟΣ (εκδ. Κίχλη, 2013), τη συλλογή διηγημάτων ΠΑΤΥ ΕΚ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥΛΑ (εκδ. Καστανιώτη, 1996) και δεκατέσσερα βιβλία για παιδιά. Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του ΔΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ!, ΠΟΙΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΟΥΠΑ;, ΟΙ ΦΙΛΟΙ, ΜΗ ΦΕΥΓΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΕΤΡΑΣ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ;, ΠΑΡΕ ΜΕ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!, ΜΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΣ ΤΟΝ ΑΙ-ΒΑΣΙΛΗ, ΑΧ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ.

Τεχνών Προώθηση