Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

"Οχι¨" λέει ο Σταύρος Δήμας για τον ανασχηματισμό Πώς πρέπει να γίνουν οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα



Με τον γιο του βουλευτή  Κορίνθου Χρήστο Δήμα , περπατούσε  χθες το μεσημέρι στην  Ακαδημίας  ανεβαίνοντας  προς το Κολωνάκι  ο   Σταύρος  Δήμας .  Ο πρώην υπουργός και επί σειρά ετών αντιπρόεδρος  της  ΝΔ επεσήμανε  στα  parapolitika.gr ότι  ο ανασχηματισμός   θα πρέπει να γίνει   με σύνεση και κυρίως  κατόπιν ξεκάθαρης συμφωνίας των  Σαμαρά  - Βενιζέλου. Έφερε δε στο μυαλό του  τις  συμφωνίες των Μητσοτάκη  - Παπανδρέου  - Φλωράκη την  περίοδο της  οικουμενικής  λέγοντας  ότι   οι  αρχηγοί   διαπραγματεύονταν  τα υπουργεία αναλόγως της δύναμης των κομμάτων τους και κατόπιν   όριζαν τους υπουργούς τους.   Σε σχετική  ερώτηση για το αν θα επέστρεφε  στην  πρώτη γραμμή  της  κεντρικής  πολιτικής σκηνής,  ήτοι αν  ήθελε να αναλάβει  ξανά  υπουργικό χαρτοφυλάκιο  ο  κ.  Δήμας απάντησε αρνητικά .
ΔΓ

Λαμπρός επιστήμονας ο άντρας που κοιμόταν δίπλα στη νεκρή σύντροφό του - Μια διάνοια που "σάλεψε" ο 52χρονος από τη Ζαχάρω

Κι όμως ακόμα και τα καλύτερα «μυαλά» φτάνουν κάποτε στο άλλο άκρο. Ο λόγος για τον 52χρονο από τη Ζαχάρω που κατηγορείται για την δολοφονία της 48χρονης Ιρλανδής συντρόφου του στους Αμπελόκηπους. Όπως αποκάλυψε ο 89χρονος πατέρας του απόστρατος στρατηγός της Ελληνικής Αστυνομίας που ζει στη Ζαχάρω, ανεβαίνοντας το δικό του Γολγοθά, χρόνια τώρα, ο 52χρονος γιος του ήταν ένας λαμπρός επιστήμονας που σπούδασε με υποτροφία της NASA αεροναυπηγός και για χρόνια εργάστηκε στην Αμερική για την συγκεκριμένη υπηρεσία, έως ότου διαγνώστηκαν ψυχολογικά προβλήματα που ανάγκασε τους υπευθύνους να τον απομακρύνουν.
Ο τραγικός πατέρας έχει δεχθεί αρκετά χτυπήματα από τη μοίρα. Έχει μείνει μόνος του πίσω στη Ζαχάρω να φροντίζει το δεύτερο γιο του – διδάκτορα στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, που ταλαιπωρείται από μια σοβαρή ασθένεια, σκλήρυνση κατά πλάκας. Ο ηλικιωμένος έχασε πριν χρόνια τη σύζυγό του όταν η ίδια δεν άντεξε να βλέπει τους γιους της να λυγίζουν από τις ασθένειες.
Σύμφωνα με το ilialive ο 52χρονος που κατηγορείται για το φόνο της 48χρονης συντρόφου του, έχασε τη δουλειά του στη NASA πριν μερικά χρόνια. Επηρεασμένος και από αυτή την εξέλιξη επέστρεψε στην Ελλάδα και πριν δύο χρόνια γνώρισε την Ιρλανδή φίλη του. Παρά τις αντιδράσεις από το οικογενειακό του περιβάλλον παίρνει την απόφαση να ζήσουν μαζί όμως τα ψυχολογικά του προβλήματα επιδεινώνονται. Η 48χρονη είχε έρθει και για διακοπές στη Ζαχάρω με τον 52χρονο, όμως όταν οι γονείς του την είδαν να είναι συχνά σε κατάσταση μέθης και να έχει μη αποδεκτή συμπεριφορά αντιδρούν σε αυτή τη σχέση ακόμα περισσότερο.
Ο πατέρας μένει πίσω όσο μπορεί να σταθεί όρθιος να έχει στην έγνοια του τους δύο γιους του, ανησυχώντας πάντα για το τι μπορεί να συμβεί κάποια στιγμή. Την περασμένη Κυριακή το πρωί χτύπησε το τηλέφωνο του 89χρονου στην Ζαχάρω. Ο 52χρονος ενημερώνει τον πατέρα του. "Πατέρα έχω κάτι να σου πω, που θα σε στεναχωρήσω..."» και του λέει τα όσα συμβαίνουν. Δεν αναφέρει πουθενά για δολοφονία, παρά μόνο πως η γυναίκα είναι νεκρή εδώ και μέρες και πως πρέπει να την θάψουν. Ο πατέρας του – συνταξιούχος αστυνομικός – το πρώτο που του λέει είναι να καλέσουν την αστυνομία. Κάπως έτσι αρχίζει και γίνεται γνωστή η ιστορία.
 parapolitika.gr

Σοκ στην Αρκαδία: Πέθανε η Ελένη Λυμπεροπούλου μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ

 Κανείς δεν μπορεί να το πιστέψει … Όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Τις τελευταίες μέρες έγινε γνωστό ότι η Ελένη Λυμπεροπούλου αντιμετώπιζε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Κανείς όμως δεν μπορούσε να φανταστεί μία τόσο ραγδαία εξέλιξη…
Σήμερα, Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2014, δυστυχώς έχασε τη μάχη και έφυγε από τη ζωή. Τόσο πρόωρα…
Όλοι όσοι την ήξεραν και έμαθαν την τραγική είδηση, είναι συγκλονισμένοι. Αδυνατούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη.
Το «Καλημέρα Αρκαδία» εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους της.
 Η Ελένη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τρίπολη, κόρη του Ιερέως Δημητρίου Λυμπερόπουλου.
Πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, και με σπουδές στην Επικοινωνία και Μέσα μαζικής Ενημέρωσης.
Εργάστηκε στην Ελληνική Ραδιοφωνία και εν συνεχεία στο Δήμο Τρίπολης ως ειδική σύμβουλος σε θέματα επικοινωνίας. Κατόπιν ως διευθύντρια στο γραφείο Δημάρχου, καθώς επίσης και στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου ως αρμόδια σε θέματα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας με το κοινό.
Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Καλλιτεχνικής Πράξης του Δήμου Τρίπολης και του Δ.Σ. του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης.
Επίσης, διατέλεσε μέλος της Γραμματείας του κινήματος Εργαζομένων Καταναλωτών του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας.
Με την πολιτική ασχολήθηκε από τα μαθητικά της χρόνια.
Υπήρξε μέλος της ΜΑΚΙ, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (υπεύθυνη σχολής και εκπρόσωπος των φοιτητών στο Δ.Σ. του τμήματος φοίτησής της).
Πρόεδρος της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ και μέλος ΝΟΔΕ ΝΔ Αρκαδίας επί σειρά ετών.
Από τον Ιούνιο του 2010 ήταν πρόεδρος του τμήματος Γυναικών Ν.Δ. Αρκαδίας. Ενώ πέρυσι το καλοκαίρι εκλέχτηκε στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, κατά το 9ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

kalimera-arkadia.gr

Ο Σαμαράς... τρέχει τον ανασχηματισμό. Οι τελευταίες πληροφορίες

ÁÈÇÍÁ-ÂÏÕËÇ-ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÕÐÏÕÑÃÉÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ.(EUROKINISSI-ÃÅÙÑÃÉÁ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ)
Η αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης έχει αρχίσει, καθώς οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν τη Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη.
Για το λόγο αυτό ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς έχει αλλεπάλληλες επαφές, προκειμένου να λάβει οριστικές αποφάσεις και να ανακοινώσει το νέο υπουργικό σχήμα. Ήδη φαίνεται να έχει καταλήξει σε αρκετά υπουργεία, ενώ πληροφορίες τον θέλουν να συναντιέται την Κυριακή με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, προκειμένου να «κλειδώσει» ο ανασχηματισμός.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως πρέπει πια να θεωρείται δεδομένη η αποχώρηση του Γιάννη Στουρνάρα από το υπουργείο Οικονομικών και η μετακίνησή του στην Τράπεζα της Ελλάδας.
Τις τελευταίες ώρες το όνομα του Νίκου Δένδια επανέρχεται και παίζει εκ νέου δυνατά για τη θέση του ΥΠΟΙΚ. Δεν πρέπει, πάντως, να αποκλείεται και κάποιο όνομα – έκπληξη.
Στο τραπέζι παραμένει φυσικά το όνομα του Μάκη Βορίδη, όπως και αυτό του Σταύρου Δήμα, που όπως αποκάλυψαν τα “Υστερόγραφα” βρίσκεται ανάμεσα στις λύσεις που προκρίνει ο Αντώνης Σαμαράς.
Δεδομένη θεωρείται επίσης η υπουργοποίηση του Ανδρέα Λοβέρδου και προορίζεται είτε για το υπουργείο Ανάπτυξης είτε για το Αγροτικής Ανάπτυξης.
Από το Αγροτικής Ανάπτυξης, άλλωστε πρέπει να θεωρείται βέβαιη η αποχώρηση του Αθανάσιου Τσαυτάρη, ενώ από το υπουργείο Παιδείας θα αποχωρήσει σχεδόν σίγουρα ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Ο Κωστής Χατζηδάκης φαίνεται πως μετακινείται από το υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ αν αποχωρήσει από την κυβέρνηση ο κ. Αρβανιτόπουλος ίσως να καταλάβει τη θέση του η Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Εκτός του Ανδρέα Λοβέρδου από το χώρο του ΠΑΣΟΚ «φλερτάρουν» ακόμη με κάποιο υπουργείο ο Πάρις Κουκουλόπουλος και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Τέλος, για το θέμα που προέκυψε μετά τη συνάντηση Σαμαρά – Ντόρας, οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν τίθεται θέμα υπουργοποίησης της κας. Μπακογιάννη.
Πάντως, δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να παίξει δυνατά το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη για τη θέση της Επιτρόπου της Ελλάδας στην ΕΕ.

υστερογραφα

Τσίπρας: Το χρέος απειλεί τη σταθερότητα όλης της Ευρώπης

Αλ. Τσίπρας: Το χρέος δεν είναι βιώσιμο και απειλεί τη σταθερότητα όλης της ΕυρώπηςΤην εξεύρεση μιας «ευρωπαϊκής λύσης στο πρόβλημα του χρέους, το οποίο δεν είναι βιώσιμο και απειλεί τη σταθερότητα όλης της Ευρώπης» ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde. «Η Ελλάδα έχει ανάγκη για μια νέα εθνική στρατηγική στις διαπραγματεύσεις, γιατί έχουμε μια κρίσιμη διαπραγμάτευση μπροστά μας για την αναδιάρθρωση του χρέους» τόνισε ο κ. Τσίπρας. Τι απάντησε σε ερώτημα για το τι τον κάνει να πιστεύει ότι η Ευρώπη θα αποδεχθεί μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Πως σχολίασε τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων...

Η ΑΓΊΑ ΤΕΤΡΆΔΑ ΤΩΝ ΨΕΜΆΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ

ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ-
ΒΡΟΥΤΣΗΣ. Μας  διαβεβαιωσανε προεκλογικά ότι δεν πρόκειται να παρθούν νέα μέτρα και πως δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις.Και να που ότι μας υποσχέθηκαν γίνεται πράξη από 1 Ιουλίου έρχεται περικοπή 5,2 στις επικουρικές.Και ακολουθούν μέχρι τέλους   του χρόνου οι μειώσεις στις κύριες και τόσα άλλα νέα μέτρα.                                      
ΝΑ ΤΟΥΣ  ΧΑΙΡΌΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ

ΙΩΑΝΝΗΣ  Δ  ΜΕΝΤΖΕΛΙΔΗΣ

Βενιζέλος: Κρίση εθνικής αυτοσυνειδησίας

N
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην σημερινή τελετή ορκωμοσίας της νέας σειράς υποψηφίων ακολούθων πρεσβείας, έκανε λόγο για «κρίση της ταυτότητας της ελληνικής κοινωνίας, της αυτοτοποθέτησής της σε σχέση με την Ευρώπη, σε σχέση με τον κόσμο, αλλά και σε σχέση με την ίδια την εθνική μας ιστορία».
Παράλληλα τόνισε ότι «η κρίση της χώρας είναι τελικά κρίση εθνικής αυτοσυνειδησίας, δεν είναι κρίση μόνο οικονομική, δημοσιονομική, αναπτυξιακή, κοινωνική, ή μια κρίση των δημοκρατικών θεσμών και της νομιμοποίησης του πολιτικού συστήματος». Επίσης πρόσθεσε ότι «ότι η κρίση αυτή ευθέως δεν έχει επηρεάσει την εξωτερική πολιτική, δεν έχει απομειώσει την εθνική κυριαρχία και δεν έχει αλλοιώσει τις ελληνικές στρατηγικές επιλογές.
Παρά τη σκληρή διαπραγμάτευση, παρά την ανάγκη του δανεισμού, παρά το γεγονός ότι η δημοσιονομική κυριαρχία της χώρας έχει περιοριστεί, η κυριαρχία μας με τη στενή, αυστηρή έννοια του όρου, που συνδέεται με την εξωτερική πολιτική και με την πολιτική ασφάλειας και άμυνας, δεν έχει επηρεαστεί», υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι «αντιθέτως, έχουμε γίνει πολύ πιο ευαίσθητοι και θα αντιδρούσαμε έντονα ?σχεδόν βίαια? εάν κάποιος, λόγω της οικονομικής κρίσης, επιχειρούσε να επηρεάσει τον σκληρό πυρήνα της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας και άμυνας».
υστερογραφα

Σεισμός 4,4R στις Σποράδες. Αισθητός στην Αθήνα


seismos2
Σεισμική δόνηση 4,4R σημειώθηκε στις 15:21 μετά το μεσημέρι στις Σποράδες . Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 8 χλμ βορειοδυτικά της Αλοννήσου, 5 χιλιόμετρα από τη Σκόπελο, 75 χιλιόμετρα από το Βόλο και 130 χιλιόμετρα από την Αθήνα, η οποία "ένιωσε" τη δόνηση. Το εστιακό βάθος, ήταν 2 χιλιόμετρα σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου.

Η ΚΡΙΣΗ ΑΡΧΙΖΕΙ

ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΚΟΤΤΑΚΗ

Έμπειρος κυβερνητικός παράγοντας με καλή γνώση των ισορροπιών και των διεργασιών της αγοράς μου έλεγε προχθές πως'' καλό το καλοκαίρι, καλός ο τουρισμός, άγιο το πήγαινε-έλα των επενδυτών στην πατρίδα μας αλλά έχω μια μεγάλη ανησυχία : Η ύφεση τελειώνει, η κρίση αρχίζει ''. Τον ρώτησα περίεργος τι εννοεί καθώς το σχήμα που χρησιμοποίησε ήταν οξύμωρο . Προσεφέρθη : '' Τώρα αγαπητέ μου υπάρχει ο κίνδυνος για την κοινωνία καθώς η οικονομία εισέρχεται στην πραγματική και αληθινή φάση αναδιάρθρωσης. Μέχρι τώρα νομίζαμε ότι η ..μεταρρύθμιση έγινε με τους μισθούς των 300 ευρώ και τις ατομικές συμβάσεις εργασίας . Ε, λοιπόν υπάρχουν και χειρότερα ''. '' Δηλαδή ;'' ρώτησα ανήσυχος. Μου έβαλε δύο παραμέτρους που δεν είχα υπολογίσει. Ο πρώτος είναι το νέο κύμα συγχωνεύσεων που θα γίνει σε όλους τους κλάδους της οικονομίας προκειμένου η αγορά να προσαρμοστεί στα νέα μεγέθη. Και ο δεύτερος , η μείωση της κατανάλωσης σε συγκεκριμένους κλάδους συνδυαζόμενη με την κατακόρυφη αύξηση της φορολογίας οδηγεί ακόμη και υγιείς επιχειρήσεις που επέζησαν στην καταιγίδα της κρίσης σε ταμειακή ασφυξία. Σύμφωνα με τον συνομιλητή μου ο οποίος ως εκ της θέσης του στην κυβέρνηση γνωρίζει καλά τις διεργασίες στην αγορά '' οι μεταρρυθμίσεις που σχεδίαζαν αλλά ανέβαλλαν να κάνουν στο πικ της κρίσης μεγάλοι και μικροί επιχειρηματικοί όμιλοι θα γίνουν τώρα. Δές τις τράπεζες. Τώρα ξεκινά η αληθινή συγχώνευση τους, η πρώτη ήταν λογιστική. Υποκαταστήματα κλείνουν , υπάλληλοι απολύονται, σχέσεις εργασίας διακόπτονται, νέοι άνεργοι προστίθενται. Δές την κατάσταση στον χώρο των ΜΜΕ , έντυπων και ηλεκτρονικών. Και εκεί τα ίδια θα γίνουν . Ό,τι αναβλήθηκε την στιγμή της μεγάλης θύελλας εις ένδειξη αλληλεγγύης σε εργαζόμενους με οικογένειες τώρα θα γίνει , χωρίς τον παραμικρό δισταγμό '' . Η δεύτερη παράμετρος που προστίθεται είναι η επίδραση του νέου φορολογικού συστήματος στην ταμειακή κατάσταση δεκάδων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες έχοντας αδυναμία πρόσβασης σε κεφάλαια και διαπιστώνοντας από την πτώση του τζίρου τους ότι η αγορά μικραίνει, βλέπουν τον εφιάλτη να επιστρέφει και μάλιστα εντός ευρώ. Το μόνο καλό νέο που άκουσα τελευταία από άλλο παράγοντα των τραπεζών είναι η αυξημένη πιθανότητα κουρέματος όλων των τραπεζικών δανείων, επιχειρηματικών, στεγαστικών, καταναλωτικών. Οι τράπεζες μετά τα stress test του Δεκεμβρίου θα υποχρεωθούν να διαγράψουν από τα χαρτοφυλάκια τους τα επισφαλή δάνεια και θα αναγκαστούν να κάνουν γενναίες ρυθμίσεις προκειμένου να γνωρίζουν τι έχουν να εισπράττουν. Η ανάλυση που σας παραθέτω η οποία προέρχεται από μέλος της κυβέρνησης δεν συμβαδίζει με την κυρίαρχη . Ωστόσο επειδή συμφωνεί με τα μηνύματα που έρχονται από την αγορά και είναι λίαν ανησυχητικά είμαι υποχρεωμένος να την καταγράψω και να την θέσω υπόψιν εκείνων που λαμβάνουν τις αποφάσεις.
 

« 2014 LOUTRAKI VOLLEYBALL MASTERS CUP » Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΛΕΙ ΛΟΥΤΡΑΚΙ, 12 – 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014




Το ‘2014 LOUTRAKI VOLLEYBALL MASTERS CUP’, το διεθνές τουρνουά παλαίμαχων αθλητών του βόλεϊ, θα πραγματοποιηθεί στο Λουτράκι, από 12 μέχρι 15 Ιουνίου 2014. Η διοργάνωση πραγματοποιείται για 3η φορά στο Λουτράκι παράλληλα με το 10ο πανελλήνιο πρωτάθλημα παλαιμάχων, με την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου και με την υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων και του Συλλόγου Παλαιμάχων Πετοσφαιριστών και η οποία θα προβάλλει διεθνώς το Λουτράκι, την Κορινθία αλλά και την Πελοπόννησο ευρύτερα σαν αθλοτουριστικό προορισμό.

Πρώην παίκτες, λάτρεις του βόλεϊ και γνωστοί αστέρες του δημοφιλούς αθλήματος θα συναντηθούν στην χώρα μας στο υψηλών προδιαγραφών τουρνουά που θα αποτελέσει γιορτή για το βόλεϊ. Το τετραήμερο πρόγραμμα  περιλαμβάνει πάνω από 70 αγώνες, στους οποίους 34 ομάδες και περισσότεροι από 330 παλαίμαχοι αθλητές από τον Καναδά, την Λιθουανία, την Ουκρανία, τη Ρωσία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Σουηδία και την χώρα μας θα έχουν την ευκαιρία να επιδείξουν την τεχνική, το ταλέντο και την πείρα τους.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο κλειστό γυμναστήριο «Γεώργιος Γαλανόπουλος», στο κλειστό γυμναστήριο Αγ. Θεοδώρων καθώς και στις εγκαταστάσεις του SPORTCAMP, στο Λουτράκι. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υλοποίηση της συγκεκριμένης διοργάνωσης στο Λουτράκι, την πόλη των σημαντικών διεθνών αθλητικών διοργανώσεων, επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και υποδομών της περιοχής, όπου έχουν ήδη φιλοξενηθεί μεταξύ άλλων το «European Volleyball Masters Games» για το 2009 και το 2007 με τη συμμετοχή 26 και 40 εθνικών ομάδων αντίστοιχα.

Το τουρνουά θα ξεκινήσει την Πέμπτη 12 Ιουνίου με τους προκριματικούς αγώνες που θα συνεχιστεί την Παρασκευή, 13 Ιουνίου. Το Σάββατο, θα πραγματοποιηθούν οι ημιτελικοί αγώνες και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 15 Ιουνίου με τους τελικούς αγώνες και τις απονομές.
Η είσοδος είναι ελεύθερη στους θεατές και στους λάτρεις του βόλεϊ.

Για περισσότερες πληροφορίες:
T: +30 27440 23999, 66860, F: +30 27440 26930

                      

Σεργιάνι στην Ελλάδα από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λουτακίου

Εμφάνιση ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.jpg

Το πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες» ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΛΟΥΟΜΕΝΟΥΣ:

Συνάντηση Σαμαρά – Μπακογιάννη με… φόντο τον ανασχηματισμό

sambako
Ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με την Ντόρα Μπακογιάννη το μεσημέρι της Παρασκευής στο πατρικό του σπίτι στην Μουρούζη, λίγα εικοσιτετράωρα πριν την ανακοίνωση του ανασχηματισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» οι δυο τους συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις και το κλίμα λέγεται ότι ήταν αρκετά καλό, αλλά συγκεκριμένες αποφάσεις δεν υπήρξαν.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η συνάντηση κράτησε 40 λεπτά.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Βασίλης Οικονόμου

    Õ

Ο Βασίλης Οικονόμου αποχώρησε από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ
Στη δήλωση ανεξαρτητοποίησής του αναφέρει:
«Σήμερα , Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014, απέστειλα στον Πρόεδρο της Βουλής επιστολή ανεξαρτητοποίησής μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ακολούθως δηλώνω και την αποχώρησή μου από τη Δημοκρατική Αριστερά. Οι θέσεις και οι απόψεις μου είναι κατατεθειμένες δημόσια ήδη από το 2011 όταν και ξεκίνησε η συνεργασία μου με την Δημοκρατική Αριστερά με στόχο τη δημιουργία ενός φορέα της Κεντροαριστεράς σταθερά προσανατολισμένου στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Πίστευα ότι θα μπορούσε η ΔΗΜΑΡ να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενότητα και την συνεργασία των κατακερματισμένων δυνάμεων του χώρου ώστε να κατατεθεί κυβερνητική πρόταση με αναπτυξιακή και μεταρρυθμιστική βάση και με κοινά αποδεκτό υποψήφιο πρωθυπουργό ικανό να διεκδικήσει την νίκη στις ερχόμενες εκλογές.
Είναι προφανές ότι οι στόχοι αυτοί έπαψαν να τίθενται από την πλειοψηφία της Δημοκρατικής Αριστεράς ιδίως μετά την εκλογική καθίζηση στις πρόσφατες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η απροθυμία της Δημοκρατικής Αριστεράς να συνεργαστεί με τις υπόλοιπες υπαρκτές δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, η προφανής έλλειψη ενδιαφέροντος για τη γνώμη και τις θέσεις Βουλευτών που δεν συνάδουν με την κυρίαρχη άποψη καθώς και η διάθεση της πλειοψηφίας του κόμματος να αποκλείσει εκ προοιμίου την δυνατότητα διατύπωσης εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης από την ενωμένη Κεντροαριστερά καθιστούν αδύνατη τη συμμετοχή μου στο κόμμα».

Νέο τελεσίγραφο στους δήμους και τις περιφέρειες αναμένεται να σταλεί από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να γίνει η απογραφή των υπαλλήλων στους ΟΤΑ. Η προεκλογική χαλάρωση έχει αφήσει σε εκκρεμότητα την υλοποίηση της πρόβλεψης του Καλλικράτη για κλείσιμο όσων δημοτικών επιχειρήσεων έχουν τρεις συνεχόμενους ελλειμματικούς προϋπολογισμούς. Από τις 760 δημοτικές επιχειρήσεις που απασχολούν συνολικά περίπου 12.800 εργαζόμενους έχουν απογραφεί περίποι οι μισές, με προσωπικό σχεδόν 5.500 άτομα. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν δηλωθεί περισσότεροι από 7.500 εργαζόμενοι, τους οποίους η Τρόικα αντιμετωπίζει ως δεξαμενή απολύσεων. Δήμοι και περιφέρειες δεν δείχνουν καμία σπουδή να ολοκληρώσουν την απογραφή, γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται για μια ανώδυνη διαδικασία. Η ηγεσία του ΥΠΕΣ, εν αναμονή ανασχηματισμού, δεν πιέζει, αλλά με την επιστροφή των εκπροσώπων των δανειστών τον Ιούλιο είναι πολύ πιθανό ότι θα ξανανοίξει η σχετική συζήτηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Μιχελάκης δεν θα παραμείνει στη θέση του υπουργού Εσωτερικών γιατί είναι κακή η συνεργασία του με το ΠΑΣΟΚ αλλά και λόγω δικογραφίας που τον αφορά. Για τον ΑΝΥΠΕΣ Λ. Γρηγοράκο υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες, θεωρείται πιθανό -λόγω των καλών σχέσεών του με τον Ευ. Βενιζέλο- ότι θα παραμείνει στο κυβερνητικό σχήμα, αλλά όχι οπωσδήποτε σ αυτή τη θέση. Για την ηγεσία του ΥΠΕΣ ενδιαφέρεται ο Π. Κουκουλόπουλος, αλλά η ΝΔ δεν θέλει να το αφήσει σε «πράσινα» χέρια. Το σταυρόλεξο αναμένεται να λυθεί τη Δευτέρα.

sev
Ο πανελλήνιος Διαγωνισμός Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας «Η Ελλάδα Καινοτομεί!», που έχει καταστεί θεσμός, γνωρίζοντας την αποδοχή της επιστημονικής, ερευνητικής και οικονομικής κοινότητας της χώρας, συνεχίζεται την περίοδο 2014 – 2015 με την τρίτη διοργάνωσή του.
Ο ΣΕΒ και η Eurobank ανακοίνωσαν σήμερα την έναρξη του τρίτου πανελλήνιου Διαγωνισμού «Η Ελλάδα Καινοτομεί!», συνεχίζοντας την πρωτοποριακή πρωτοβουλία που ανέλαβαν πριν από τέσσερα χρόνια για την ανάδειξη της έρευνας, της καινοτομίας, της γνώσης και των ανθρώπων που τις υπηρετούν στην Ελλάδα.
Έτσι, εξακολουθούν να συμβάλλουν στην ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας, ουσιαστικών προϋποθέσεων για τη βελτίωση της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Ανακοινωση ΝΕΡΙΤ.Και επίγεια και ψηφιακή η ΝΕΡΙΤsports



Με ανακοίνωση της ΝΕΡΙΤ έγινε γνωστός ο ακριβής τρόπος εκπομπής του καναλιού ΝΕΡΙΤsports που θα καλύψει τηλεοπτικά τα παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Μέσα από το πρώτο ψηφιακό μπουκέτο της ΝΕΡΙΤ, καθώς και από τη δεύτερη αναλογική συχνότητα εκπέμπει πλέον ψηφιακά και αναλογικά σε πανελλαδική κάλυψη το δεύτερο κανάλι του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, η ΝΕΡΙΤsports.

Υπενθυμίζεται ότι για την ψηφιακή λήψη του σήματος της ΝΕΡΙΤsports δεν απαιτείται επανασυντονισμός των τηλεοπτικών δεκτών.

Το κανάλι εμφανίζεται αυτόματα στις κατά τόπους συχνότητες της ΝΕΡΙΤ στο πρώτο ψηφιακό μπουκέτο, με αντιμετάθεση του σταθμού της Βουλής, το σήμα του οποίου εκπέμπεται από το δεύτερο ψηφιακό μπουκέτο της ΝΕΡΙΤ.
Επίσης, δεν επηρεάζεται πλέον η ψηφιακή μετάδοση του TV5 – στη θέση του οποίου γινόταν μέχρι στιγμής η εκπομπή της ΝΕΡΙΤsports – στο ψηφιακό μπουκέτο που μοιράζεται η ΝΕΡΙΤ εξ ημισείας με τη NOVA. Επανασυντονισμός πιθανώς απαιτείται για τη λήψη του αναλογικού σήματος της ΝΕΡΙΤsports».

Πιέσεις για την απογραφή υπαλλήλων στους ΟΤΑ – αναζητούνται πλεονάζοντες

Νέο τελεσίγραφο στους δήμους και τις περιφέρειες αναμένεται να σταλεί από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να γίνει η απογραφή των υπαλλήλων στους ΟΤΑ. Η προεκλογική χαλάρωση έχει αφήσει σε εκκρεμότητα την υλοποίηση της πρόβλεψης του Καλλικράτη για κλείσιμο όσων δημοτικών επιχειρήσεων έχουν τρεις συνεχόμενους ελλειμματικούς προϋπολογισμούς.
Από τις 760 δημοτικές επιχειρήσεις που απασχολούν συνολικά περίπου 12.800 εργαζόμενους έχουν απογραφεί περίποι οι μισές, με προσωπικό σχεδόν 5.500 άτομα. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν δηλωθεί περισσότεροι από 7.500 εργαζόμενοι, τους οποίους η Τρόικα αντιμετωπίζει ως δεξαμενή απολύσεων.
Δήμοι και περιφέρειες δεν δείχνουν καμία σπουδή να ολοκληρώσουν την απογραφή, γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται για μια ανώδυνη διαδικασία. Η ηγεσία του ΥΠΕΣ, εν αναμονή ανασχηματισμού, δεν πιέζει, αλλά με την επιστροφή των εκπροσώπων των δανειστών τον Ιούλιο είναι πολύ πιθανό ότι θα ξανανοίξει η σχετική συζήτηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Μιχελάκης δεν θα παραμείνει στη θέση του υπουργού Εσωτερικών γιατί είναι κακή η συνεργασία του με το ΠΑΣΟΚ αλλά και λόγω δικογραφίας που τον αφορά. Για τον ΑΝΥΠΕΣ Λ. Γρηγοράκο υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες, θεωρείται πιθανό -λόγω των καλών σχέσεών του με τον Ευ. Βενιζέλο- ότι θα παραμείνει στο κυβερνητικό σχήμα, αλλά όχι οπωσδήποτε σ αυτή τη θέση. Για την ηγεσία του ΥΠΕΣ ενδιαφέρεται ο Π. Κουκουλόπουλος, αλλά η ΝΔ δεν θέλει να το αφήσει σε «πράσινα» χέρια. Το σταυρόλεξο αναμένεται να λυθεί τη Δευτέρα.
 aftodioikisi.gr

Βλέποντας το δένδρο, χάσαμε πάλι το δάσος (των εκλογών)

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μια χώρα είναι προτεκτοράτο όταν αισθάνεται προτεκτοράτο.

Και μια χώρα αισθάνεται προτεκτοράτο όταν αισθάνεται κάθε φορά την ανάγκη να δημιουργεί εχθρούς για να τους καταγγέλλει και να κλαψουρίζει παριστάνοντας το θύμα, βγάζοντας συνεχώς το χέρι του Τιραμόλα και δείχνοντας τον επόμενο υπεύθυνο – και ποτέ τον εαυτό της.

Αποτελεί καθαρή ένδειξη δουλοπρέπειας κάθε νευρική αντίδραση σε οποιαδήποτε δήλωση ξένου αξιωματούχου, όπως συνέβη τελευταία με μια δήλωση του Γερμανού υπουργού των Οικονομικών σχετικά με την ανάγκη η χώρα μας να τηρήσει τις δεσμεύσεις της έναντι των δανειστών της αν επιθυμεί να παραμείνει στο ευρώ (προαναγγέλλοντας για άλλη μια φορά ένα πρόσθετο ποσό χρηματοδότησης της τάξης των 10 δις ευρώ).

Απίστευτο Κι Όμως..! - Βιβλίο στο Χάρβαρντ με εξώφυλλο από ανθρώπινο δέρμα

Η είδηση μοιάζει απίστευτη και παρόλο που «ταξιδεύει» εδώ και περίπου έναν μήνα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, μόλις χθες ένας επιμελητής από τη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ επιβεβαίωσε ότι ένα από τα βιβλία που έχει στην κατοχή του το πανεπιστήμιο έχει εξώφυλλο από ανθρώπινο δέρμα. Διαβάστε πώς ανακαλύφθηκε το υλικό του εξωφύλλου εδώ. 


www.offsite.com.cy

Φρικιαστική Ιστορία - Βρέθηκε τάφος με 800 μωρά σε δεξαμενή παλιού ορφανοτροφείου (ΦΩΤΟ)

Μια ανατριχιαστική ιστορία από το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν δημοσίευσε χθες η «Washington Post». Η είδηση αφορά έναν χώρο σε μια πόλη της δυτικής Ιρλανδίας που λειτούργησε από το 1925 έως το 1961, στον οποίο πήγαιναν τα μωρά που απέκτησαν εκτός γάμου χιλιάδες γυναίκες. Εκείνη την περίοδο οι διοικούντες τις ανάγκαζαν να εργάζονται σκληρά και μετά από έναν χρόνο τις υποχρέωναν να συμφωνήσουν στο να δοθούν τα παιδιά τους για υιοθεσία. Το κτήριο ονομαζόταν το «Σπίτι» (Home) και διοικείτο από ένα τάγμα καθολικών μοναχών. Δείτε γιατί και πότε εγκατέλειπαν οι γονείς τα παιδιά τους και πώς επήλθε ο θάνατος εδώ.

Offsite info@offsite.com.cy

Παρακράτηση φόρου κάθε μήνα σταδιακά από το 2015

eforia28122
Σημαντικές ανατροπές έρχονται από το νέο φορολογικό σύστημα που θα ισχύσει σταδιακά από το 2015, όπως αποκαλύπτουν τα «Νέα».
Όλοι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πληρώνουν κάθε μήνα τον φόρο που αναλογεί στο σύνολο των εισοδημάτων τους.
Η μηνιαία παρακράτηση φόρου δεν θα προκύπτει μόνο από τον μισθό ή την σύνταξη αλλά και από το άθροισμα των εισοδημάτων του φορολογούμενου.
Ο φόρος αυτός θα επιμερίζεται σε 12 δόσεις (ή 14 για όσους εξακολουθούν να παίρνουν δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων και επίδομα άδειας) οι οποίες θα αφαιρούνται απευθείας, με τον τρόπο που ήδη γίνεται η παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης τα τελευταία χρόνια.
Με την υποβολή της επόμενης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος από τον πολίτη θα γίνονται και οι αντίστοιχες αναπροσαρμογές.
Με τον τρόπο αυτό το εκκαθαριστικό θα είναι επί της ουσίας μηδενικό, αφού η δήλωση θα λειτουργεί ως μέσω παρακολούθησης του εισοδήματος.   

ysterografa.gr

Οι σφαίρες που άλλαξαν (για πάντα) το μέλλον (video)

RFK
Twitter@EmOikonomidis
Ήταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 5ης Ιουνίου του 1968, όταν οι σφαίρες ενός… αυτοπροσδιορισθέντος αφελούς έκοψαν το νήμα της ζωής του τελευταίου πολιτικού που έμοιαζε προορισμένος να ενσαρκώσει την ελπίδα.
Μερικές ώρες αργότερα, το πρωί της 6ης Ιουνίου, ο Γερουσιαστής Ρόμπερτ Κένεντι θα υπέκυπτε στα τραύματα που του προκάλεσαν οι πυροβολισμοί του 24χρονου Παλαιστινίου Σιρχάν Σιρχάν, και θα είχε έτσι μια εξόδιο διαδρομή από τη ζωή, το ίδιο βίαιη με εκείνη του αδελφού του, Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι.

Γιατί ο («υπουργός των απολύσεων») Κ. Μητσοτάκης επιθυμεί διακαώς την παραμονή του στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Με σιγουριά η στήλη μπορεί να συμπεράνει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απογοητευτεί στο ενδεχόμενο μετακίνησής του από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατά τον επικείμενο ανασχηματισμό. Το είπε, άλλωστε, ο ίδιος με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου για τη «Νέα Διαύγεια»: Κρίνει το έργο του μακροπρόθεσμο, θεωρεί πως σειρά από ζητήματα του υπουργείου που αφορούν κυρίως το κομμάτι της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, τώρα αποκτούν στέρεες βάσεις και δεν χάνει την ευκαιρία να θυμίσει ότι κατά την ανάληψη των καθηκόντων του παρέλαβε ένα «ολοστρόγγυλο μηδέν» στο κομμάτι της κινητικότητας και συμπλήρωσε ένα πενταψήφιο νούμερο διαθεσιμοτήτων σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Όταν, δε, ρωτήθηκε εάν θεωρεί πως έχει ολοκληρώσει το έργο του στο υπουργείο απάντησε με το αφοπλιστικό: «Είναι αφελές για οποιονδήποτε υπουργό να ισχυρίζεται ότι ο κύκλος του σε οποιοδήποτε υπουργείο έχει κλείσει, ειδικά αν το έργο του αφορά δράσεις μακροπρόθεσμες», απάντησε, ενώ  αποστροφές του λόγου του, αναφερόμενος βεβαίως σε ζητήματα του ΥΔΜΗΔ, χαρακτηρίζονταν από μια προοπτική του τύπου «σε καναδυό μήνες θα είμαστε εδώ και θα τα ξαναπούμε».
Το σίγουρο είναι πως, αν και οι αντίπαλοί του τον αποκαλούν «υπουργό των απολύσεων»,  ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρίνεται ως επιτυχής υπουργός από, τουλάχιστον ορισμένα, στελέχη της ΝΔ. Άλλωστε, σε δύσκολες περιόδους απέδειξε ότι αποτελεί προνομιούχο συνομιλητή της τρόικας και κερζίζοντας «πόντους» ως προς την προσωπική του πολιτική εξέλιξη. Άρα, είναι πιο εύκολη η συνέχεια στο συγκεκριμένο τομέα, παρά μια νέα αρχή σε άλλο υπουργικό θώκο…

aftodioikisi.gr

Ο Αντώναρος στο Twitter για τον Θεοχάρη

Evangelos-Antonaros-pontium
Ο Ευάγγελος Αντώναρος ήταν ένας από εκείνους που είχαν εγκαίρως και με ηχηρό τρόπο επισημαίνει τη ζημιά που έκανε στην κυβέρνηση ο Χάρης Θεοχάρης, ως Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων.
Σήμερα, λοιπόν, την ημέρα της απομάκρυνσης του Χάρη Θεοχάρη από το αξίωμά του, ο Ευάγγελος Αντώναρος απεσήμανε τη θετική παράμετρο της συγκεκριμένης εξέλιξης, έσπευσε ωστόσο να κάνει και μια αυτονόητη διαπίστωση, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter:
“Κανενα δάκρυ για τ Θεοχάρη — αλλα όχι και να δεχθούμε ότι ο εν λόγω κύριος ειναι ο υπεύθυνος του φορολογικου αλαλούμ”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Ευάγγελου Αντώναρου στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

ysterografa.gr

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θέτουν ο Συμεών Κεδίκογλου και ο Θάνος Μωραΐτης

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θέτουν ο Συμεών Κεδίκογλου και ο Θάνος ΜωραΐτηςΣε νέα περίοδο εσωτερικών αναταράξεων μπαίνει το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές, καθώς έχουν ήδη αρχίσει να ακούγονται φωνές που θέτουν θέμα ηγεσίας. Την αρχή έκανε χθες, Τετάρτη, ο βουλευτής του κόμματος, Θ. Μωραΐτης, ο οποίος με άρθρο που δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα έθεσε ευθέως θέμα διαδοχής του κ. Βενιζέλου. Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος σε δηλώσεις που έκανε το πρωί της Πέμπτης στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99.5», είπε ότι «στο συνέδριο πρέπει να ακουστεί η βάση του κόμματος και να συζητηθεί και το θέμα της ηγεσίας»...

Κόντρες κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για το κλείσιμο της Ολομέλειας της Βουλής

Κόντρες κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για το κλείσιμο της Ολομέλειας της ΒουλήςΠροσπάθεια να υποβαθμίσει το θέμα με το κλείσιμο της Ολομέλειας της Βουλής, επιχειρεί η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, από το Μέγαρο Μαξίμου, διαρρέει η άποψη ότι η απόφαση για ολοκλήρωση των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής, δεν εμποδίζει το κυβερνητικό έργο και πως δεν υποκρύπτει ανησυχία για διαφοροποιήσεις από τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Τι ισχυρίζεται και τι διαρρέει η κυβέρνηση. «Έκθετος» είναι σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, λόγω της απόφασης να κλείσει ξαφνικά και απροειδοποίητα τη Βουλή. Τι λέει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό η Ζωή Κωνσταντοπούλου...

eklogika.gr

Πειθαρχικό έλεγχο για τα έκτροπα χρυσαυγιτών στη Βουλή προανήγγειλε ο Χρ. Μαρκογιαννάκης

Πειθαρχικό έλεγχο για τα έκτροπα χρυσαυγιτών στη Βουλή προανήγγειλε ο Χρ. Μαρκογιαννάκης, ο οποίος τόνισε, ακόμη, πως δεν παραγράφεται τίποτα με το κλείσιμο της Ολομέλειας της Βουλής
Η πειθαρχική διαδικασία θα κινηθεί, σύμφωνα με τον α' αντιπρόεδρο της Βουλής, Χρ. Μαρκογιαννάκη, για όσους εμπλέκονται στα έκτροπα που σημειώθηκαν την Τετάρτη έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής κατά την είσοδο των βουλευτών της Χρυσής αυγής, Ν. Μιχαλολιάκου, Χρ. Παππά και Γ. Λαγού για τη διαδικασία της άρσης ασυλίας τους.

Πύρρος Δήμας: Παράσημα οι επιθέσεις λάσπης που δέχομαι από τους χρυσαυγίτες

Πύρρος Δήμας: «Παράσημα οι επιθέσεις λάσπης που δέχομαι από τους χρυσαυγίτες»
Κείμενο με το οποίο εξηγεί τη στάση που κράτησε στη Βουλή κατά τη διάρκεια των επεισοδίων με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πύρρος Δήμας, ο οποίος επενέβη όταν ο υπόδικος Νίκος Μίχος από τη Χρυσή αυγή επιχείρησε να κινηθεί εναντίον του Πέτρου Τατσόπουλου. Στο κείμενό του ο Πύρρος Δήμας αναφέρει:
«Δεν φοβάμαι κανέναν και καμία απειλή. Για αυτό είμαι στη Βουλή, για να μη φοβάται κανένας Έλληνας και κανένα ελληνόπουλο. Μεγάλωσα σ' ένα καθεστώς που ο φόβος καλλιεργούνταν συστηματικά. Έμαθα από μικρός να τον αντιμετωπίζω και να μην του κρύβομαι. Κι όσο για τη λάσπη από τους χρυσαυγίτες -που ήδη άρχισα να δέχομαι στο Διαδίκτυο-, είναι για μένα παράσημα. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν είναι υποκειμενική και ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ δεν ζυγίζεται. Καλό βράδυ...».

Αντώνη δεν έσκισες τα μνημόνια…αλλά τις συντάξεις