Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Εγκαινιάζεται το νεοανεγειρόμενο Δημοτικό Σχολείο του Δερβενίου


Αύριο εγκαινιάζεται το νεοανεγειρόμενο Δημοτικό Σχολείο του Δερβενίου

Nα παραχωρηθεί το μέγαρο του Ειρηνοδικείου Δερβενίου στο Δήμο

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjgLbrF-JCQok_XIWALCUiMEZn1twwi3r_VoAqweKYOpHa0UAkHzKXkiSznCyQwQzqn-8wz1yk3dy4aSQgsaFoG-dsuBVDOZcvnNo3H3ekEgV1CpYk4J63C_rubcCzYhXQDFZJfQNZfRrE/s1600/eirinodikio+kor+orizontes.jpg

 Με επιστολή του ο απερχόμενος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Αντώνης  Κλαδούχος , προς τον Υπουργό  Δικαιοσύνης  ζητά την παραχώρηση του μεγάρου του Ειρηνοδικείου Δερβενίου στο Δήμο , προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για κοινωνικούς, εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς και διοικητικούς σκοπούς.

Η επιστολή του Δημάρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης :

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Στο πλαίσιο της συγχώνευσης των ειρηνοδικείων της χώρας, εκδόθηκε το Π.Δ. 110/2012 περί «συγχωνεύσεως ανενεργών ή υπολειτουργούντων ειρηνοδικείων της χώρας» (ΦΕΚ 193Α  / 10-10-2012), σύμφωνα με το οποίο έπαψε η λειτουργία του Ειρηνοδικείου Δερβενίου και οι αρμοδιότητες του μεταβιβάστηκαν στο Ειρηνοδικείο Ξυλοκάστρου.

Έκτοτε, το κτίριο όπου στεγαζόταν το Ειρηνοδικείο Δερβενίου, ένα κτίριο με μεγάλη αρχιτεκτονική και αισθητική αξία, παραμένει κενό και ανεκμετάλλευτο, με κίνδυνο την εγκατάλειψη και εν τέλει απαξιώση του.

Τεράστια είναι η νομική ιστορία και παράδοση της περιοχής της Ευρωστίνης που είναι τόπος καταγωγής έγκριτων και σημαντικών νομικών: Μπαλής Γεώργιος – Γεραρής Χρήστος – Καύκας Κωνσταντίνος – Παπαμεντζελόπουλος Γεώργιος – Ράντος Αθανάσιος – Σπυρόπουλος Ηλίας – Κουσουλός Ιωάννης – Κουσουλός Γεώργιος – Σπυρόπουλος Ιωάννης – Μαραμαθά Ελένη – Καθάρειος Χρήστος – Παπασταμοπούλου Αδαμαντία – Κασαλμά Ελένη – Γεραρής Γεώργιος – Στάθης Δημήτριος κ.λ.π.

Ζητούμε την παραχώρηση του κτιρίου του τέως Ειρηνοδικείου Δερβενίου στο Δήμο μας, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για κοινωνικούς, εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς και διοικητικούς σκοπούς, αναλαμβάνοντας την πλήρη συντήρηση του καθ’ όλη τη διάρκεια της παραχώρησης του (ομόφωνη απόφαση Δ.Σ. 115/2013).

Κ. Υπουργέ,
Στο Δερβένι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν πάψει να λειτουργούν – εκτός του Ειρηνοδικείου – πολλές δημόσιες και άλλες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της περιοχής, με ότι αυτό συνεπάγεται στον κοινωνικό και οικονομικό τομέα. Η παραχώρηση του κτιρίου του Ειρηνοδικείου θα συμβάλλει αποφασιστικά στην αναζωογόνηση της περιοχής, με την ανάπτυξη ποικίλων εντός αυτού δραστηριοτήτων κατά τ’ ανωτέρω.

Ευελπιστώντας σε μία θετική απάντηση στο αίτημα μας, που αποτελεί αίτημα όλων των συμπολιτών του Δήμου μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

 Ο Δήμαρχος
Αντώνης Κλαδούχος




Η (μεγάλη) επιστροφή του Σωκράτη Κόκκαλη!


Sokratis-Kokkalis
Twitter@EmOikonomidis
Το όνομά του προσέλαβε διαστάσεις μύθου για την Ελλάδα της Μεταπολίτευσης, με όλες τις… παραμέτρους της αφηγηματικής διάστασης, και ενος εθνικού dna που αναζητεί πάντοτε “συνωμοσίες”, ανεξαρτήτως του αν και πού υπάρχουν.
Ο Σωκράτης Κόκκαλης υπήρξε ένας από τους επιχειρηματίες που καθόρισαν την εικόνα της Ελλάδας στα χρόνια προ Μνημονίου, ενώ ακόμη και τη στιγμή που άρχιζε να γράφεται ο πρόλογος της βαθιάς, σύνθετης και πολυεπίπεδης κρίσης, εκείνος κοίταξε πιο μακριά, όπως άλλωστε συνήθιζε να κάνει, και επανατοποθέτησε εγκαίρως τις επιχειρηματικές στοχεύσεις του σε κάθε σχεδόν γειτονιά του πλανήτη.
Αποδεικνύοντας ότι ακόμη και όταν το χρήμα… περισσεύει, δεν ζαλίζει, αλλά επιτρέπει την ορθή κρίση, η οποία με τη σειρά της διευκολύνει την ανατροφοδότηση του επιχειρηματικού ευ ζειν.
Φυσικά, ο Σωκράτης Κόκκαλης καρφιτσώθηκε στο εθνικό υποσυνείδητο κυρίως λόγω της θυελλώδους παρουσίας του στον ελληνικό αθλητισμό και στον μεγαλύτερο των συλλόγων. Τον Ολυμπιακό της καρδιάς του, που στα χέρια του ξαναέγινε Θρύλος, σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, χωρίς τα υπόλοιπα… συμπληρωματικά αθλήματα να πηγαίνουν πίσω.
Ο ιστορικός του μέλλοντος θα αφιερώσει… τόμους στην προσωπικότητα του Σωκράτη Κόκκαλη και την παρεμβατική διαδρομή του στον δημόσιο βίο μιας χώρας η οποία ελάχιστες φορές παραδέχτηκε αξίες και ικανότητες. Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι ο ιδρυτής του Ομίλου Intracom είναι πλέον… αδιάφορος για όσα συμβαίνουν στον τόπο.
Η ενεργή παρουσία του δίπλα στον Γιάννη Μώραλη και τον Βαγγέλη Μαρινάκη, στο “πείραμα του Πειραιά”, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα ότι ο πρόεδρος των μεγάλων επιτυχιών του Ολυμπιακού… δεν έφυγε ποτέ από κοντά μας.
Στην ίδια κατεύθυνση δείχνουν και οι επιχειρηματικές επιτυχίες των εταιρειών του, με στρατηγικές τοποθετήσεις από το Οχάιο των ΗΠΑ (την Πολιτεία που… παγίως αναδεικνύει τον εκάστοτε Πρόεδρο της υπερδύναμης) μέχρι τις Βρυξέλλες και τη συνδρομή στη Eurostat.
Σήμερα, στη Γενική Συνέλευση της Intracom, ο Σωκράτης Κόκκαλης ήταν εκεί. Δεν παρέστη απλώς για να ακούσει. Μίλησε. Και εστίασε στην ανάγκη να τεθούν καινούριοι στόχοι, συμβατοί με τις επικαιροποιημένες εξελίξεις κυρίως σε διεθνές επίπεδο, ώστε ο Όμιλος να γίνει περισσότερο κερδοφόρος. Και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη λέξη-κλειδί για την Ελλάδα του μέλλοντος: Καινοτομία.
Θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για τη μεγάλη επιστροφή του Σωκράτη Κόκκαλη. Απ’ την άλλη, λίγο δύσκολα θα διαπίστωνε κανείς… απουσία. Ένα μακρόσυρτο… χο-χο-χο άλλωστε, ηχεί ακόμη στην ατμόσφαιρα.

ysterografa.gr

Το ελληνικό μπάσκετ θρηνεί τον Κώστα Μουρούζη

Kostas-Mourouzis
 Θρήνος στο ελληνικό μπάσκετ, καθώς σε ηλικία 80 ετών ο Κώστας Μουρούζης δεν τα κατάφερε και έχασε τη μάχη με τον θάνατο…
Ο άλλοτε προπονητής της Εθνικής, του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ είχε πέσει σε κώμα και τελικά δεν τα κατάφερε… Ο οργανισμός του Κώστα Μουρούζη ήταν καταβεβλημένος μετά και από το εγκεφαλικό που υπέστη πριν από λίγες εβδομάδες και το οποίο τον καθήλωσε στο κρεβάτι.
Ο Κώστας Μουρούζης γεννήθηκε το 1934 στην Αθήνα. Αγωνίστηκε στον Τρίτωνα από το 1948 έως 1955. Σε ηλικία 17 ετών φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής και από το 1955 και για πέντε χρόνια αγωνίστηκε με τη Τζίρα Μπολόνια, με την οποία αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του ιταλικού πρωταθλήματος το 1956. Το 1959 επέστρεψε για να αγωνιστεί και πάλι στον Τρίτωνα ως παίκτης - προπονητής. Δυο χρόνια αργότερα εγκατέλειψε την αθλητική καριέρα του μετά από πνευμονικό πρόβλημα.
Συνολικά αγωνίστηκε σε 24 αγώνες με την Εθνική Ελλάδας και σημείωσε 242 πόντους (10 μ.ο.). Συμμετείχε στους Μεσογειακούς Αγώνες 1955 και στο Eurobasket 1961.
 Στην προπονητική του καριέρα κατέκτησε 6 πρωταθλήματα με τον Παναθηναϊκό (1967, 1969, 1971, 1972, 1973, 1974). Οδήγησε επίσης το «Τριφύλλι» στα ημιτελικά του κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1972 και το 1973 και στα ημιτελικά του κυπέλλου Κυπελλούχων το 1969. Το 1976 ήταν προπονητής της ΑΕΚ και ήρθε δεύτερος στο κύπελλο Ελλάδος.
Το 1978 τον βρήκε Πρωταθλητή και Κυπελλούχο στον πάγκο του Ολυμπιακού με τον οποίο ήταν και φιναλίστ κυπέλλου το 1979. Ήταν προπονητής της Εθνικής σε 40 αγώνες σημειώνοντας 22 νίκες. Οδήγησε την Ελλάδα στο Eurobasket 1973… 

Ερντογάν και Γκιούλ στο κόκπιτ ελικοπτέρου (photo)

Bp12Tz_CEAAY5yR.jpg-large
Με αμφίεση… Top Gun εμφανίστηκαν ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και ο Πρόεδρος της γειτονικής χώρας Αμπντουλάχ Γκιούλ, σε εκδήλωση για πολεμικά ελικόπτερα.
Αμφότεροι φόρεσαν στρατιωτική στολή, και κάθισαν στο κόκπιτ επιθετικού ελικοπτέρου, “παίζοντας” με τον φακό.

ysterografa.gr

Και επισήμως… Στουρνάρας στην Τράπεζα της Ελλάδας

Giannis-Stournaras-Giorgos-Provopoulos
Ο μέχρι πρότινος Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είναι και επισήμως από σήμερα ο… εν αναμονή διάδοχος του Γιώργου Προβόπουλου στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.
Το μεσημέρι της Τετάρτης, το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας πρότεινε τον Γιάννη Στουρνάρα ως επόμενο διοικητή της ΤτΕ, μετά τη σχετική πρόταση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Ο Πρωθυπουργός μάλιστα έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Μετά την πρόταση του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος προς το Υπουργικό Συμβούλιο για την ανάληψη της θέσης του Διοικητή από τον κ. Γιάννη Στουρνάρα, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Διοικητή κ. Γιώργο Προβόπουλο για τις υπηρεσίες που προσέφερε τα προηγούμενα χρόνια από τη θέση αυτή.
Συνέβαλε με τρόπο καθοριστικό τόσο στην ευστάθεια του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος, όσο και στην ανακεφαλαιοποίηση των Ελληνικών Τραπεζών, στην πιο δύσκολη μεταπολεμική περίοδο που διένυσε η Χώρα μας’.

Μια ήττα που... βγάζει τον επόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ

Eric-Cantor
Twitter@EmOikonomidis
Το 2014 είναι έτος Ενδιάμεσων Εκλογών για τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς το εκλογικό σώμα της υπερδύναμης θα προσέλθει στις κάλπες για να εκλέξει τη νέα σύνθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας, με τη μάχη χαρακωμάτων για τα δυο Σώματα του Κογκρέσου να αποτελεί τον πρόλογο της διαμόρφωσης των τελικών ισορροπιών ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016.
Και… εντάξει, η Χίλαρι Κλίντον φαντάζει ως το σίγουρο και ασφαλές στοίχημα για την Προεδρία, από τη στιγμή που θα αποφασίσει να ολοκληρώσει ένα πεπρωμένο που έμεινε ημιτελές το 2008, όταν ο Μπαράκ Ομπάμα της έκλεψε μέσα από τα χέρια το χρίσμα των Δημοκρατικών και στη συνέχεια τα κλειδιά του Λευκού Οίκου, μια περισσότερο ψύχραιμη ανάγνωση των πολιτικών ισορροπιών στην πέραν του Ατλαντικού υπερδύναμη ωστόσο, οδηγεί σε… προβληματικά συμπεράσματα.

Οι απολύσεις στους ΟΤΑ στα χέρια του Ντινόπουλου

Ο νέος γύρος απολύσεων στο Δημόσιο αφορά πρωτίστως το προσωπικό σε δήμους, περιφέρειες και δημοτικές επιχειρήσεις. Η προεκλογική περίοδος «πάγωσε» την απογραφή των εργαζομένων και το κλείσιμο εταιρειών με τρεις συνεχόμενους ελλειμματικούς προϋπολογισμούς και κερδήθηκε χρόνος σε σχέση τη διαμόρφωση μιας μεγάλης δεξαμενής απολύσεων από την τοπική αυτοδιοίκηση. Ωστόσο, το θέμα αυτό αναμένεται να έρθει στο προσκήνιο πιεστικά με την επιστροφή του κλιμακίου της Τρόικας στην Αθήνα τον Ιούλιο και ακόμη περισσότερο το φθινόπωρο στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την απομείωση του χρέους. Το ΔΝΤ με την έκθεσή του ζήτησε ευθέως 2.000 απολύσεις το 2015 και δεν είναι η πρώτη φορά που οι πιστωτές δείχνουν ότι προωθούν ένα «μνημόνιο απολύσεων».
Ο νέος υπουργός Εσωτερικών είναι εκπρόσωπος της λαϊκής δεξιάς και του γαλάζιου αντιμνημονίου, όπως χαρακτηριστικά λέγεται μεταξύ βουλευτών. Για το λόγο αυτό θεωρείται δύσκολο για τον Αργύρη Ντινόπουλο να πάρει πάνω του την υπόθεση μαζικών απολύσεων στον τομέα ευθύνης του, πόσο μάλλον όταν οι κάλπες δεν φαίνονται και πολύ μακριά. Να σημειωθεί ότι ο Ντινόπουλος εκλέγεται στη Β. Αθήνας όπου και ο ΥΠΔΜ Κ. Μητσοτάκης.

aftodioikisi.gr

Σε χηρεία η Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος

kardi1
Πηγή: www.romfea.gr
Σε χηρεία κήρυξε πριν από λίγο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.
Η ΔΙΣ έκανε αποδεκτή την έκθεση της Τριμελούς Επιτροπής, η οποία εξέτασε τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Κύριλλο και έκρινε ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα ποιμαντικά του καθήκοντα.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως, ανέλαβε με απόφαση της Ιεράς Συνόδου ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Νικόλαος.
Επίσης να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένος να παραδώσει τα όπλα, αφού ήδη μέσω νομικού συμβούλου κατέθεσε υπόμνημα στη ΔΙΣ και απειλεί με προσφυγή στην Δικαιοσύνη.
ΤΟ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ 

“Ιερό” παρασκήνιο για τη Μητρόπολη Ιωαννίνων -

Diayleias-Gavriil
Κάθε αλλαγή Μητροπολίτη στην Εκκλησία της Ελλάδας, προσλαμβάνει… μυθικές διαστάσεις, καθώς συνδέεται με την ανανέωση των ισορροπιών για μια μελλοντική διαδοχή στον θρόνο του Αρχιεπισκόπου.
Όταν μάλιστα η Μητρόπολη που “χηρεύει” έχει την εμβληματική σημειολογία και παρεμβατικότητα της Μητρόπολης Ιωαννίνων, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο σύνθετα.
Ως γνωστόν, μετά την εκδημία του Μητροπολίτη Θεόκλητου, ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος ανέλαβε τοποτηρητής. Με τις πληροφορίες να τον εμφανίζουν να επιθυμεί την κάλυψη του κενού μέσω της μετάθεσης κάποιου άλλου Μητροπολίτη, που στην προκειμένου περίπτωση θα ήταν ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος.
Η Μητρόπολη Ιωαννίνων έχει τεράστια σημασία τόσο λόγω των σχέσεών της με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε ότι ο Μητροπολίτης Θεόκλητος που εκοιμήθη πριν από μερικούς μήνες, ήταν  επί σειρά ετών υπεύθυνος για τα οικονομικά της Εκκλησίας της Ελλάδας, σε ρόλο στενού συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου.
Σύμφωνα με το εκκλησιαστικό ρεπορτάζ, στην περίπτωση που δεν “περπατήσει” η μετάθεση του Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου, ο Αρχιεπίσκοπος θα προτιμούσε τον στενό συνεργάτη του και Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Επίσκοπο Διαυλείας κ. Γαβριήλ.
 ysterografa.gr

Η Βούλτεψη… αποκήρυξε το ΔΝΤ

Sofia-Voultepsi
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο βρέθηκε στο στόχαστρο της Σοφίας Βούλτεψη, καθώς η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος εξαπέλυσε βολές κατά του Ταμείου, λόγω της “δύσκολης” για την ελληνική οικονομία έκθεσης που δημοσιοποίησε χθες.
Η Σοφία Βούλτεψη μίλησε στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΑΝΤ1 με τον Γιώργο Παπαδάκη, και σχολίασε ότι… το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζει σε έναν δικό του οικονομικό κόσμο.
Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά δεν έχει καμία πρόθεση να ακολουθήσει τις προτροπές του Ταμείου.

ysterografa.gr

Ο Δημήτρης Καρύδης νέος εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Dimitris-Karydis Ο Γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης αναμένεται να κάνει… υπερωρίες, καθώς θα κρατήσει τη σημερινή θέση του, αλλά θα αναλάβει και εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος.
Η θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ μένει κενή μετά τη μετακίνηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στην κυβέρνηση, στη θέση του υφυπουργού Ανάπτυξης.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος φαίνεται να προκρίνει τη διαδοχή Κωνσταντινόπουλου από τον Δημήτρη Καρύδη, ώστε να μην ανοίξει καινούρια μέτωπα στο εσωτερικό του Κινήματος, εκεί όπου… κοχλάζει η αμφισβήτηση.

ysterografa.gr

Εντολή ΔΝΤ: Απολύστε και μειώστε μισθούς στο Δημόσιο – Μόνο έτσι θα σπάσουν τα ταμπού!

Την ώρα που ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδινε τις δικές του εντολές στο νέο κυβερνητικό σχήμα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) έδινε στη δημοσιότητα την έκθεση του για τη χώρα μας με εντολή προς προς τη νέα κυβέρνηση Σαμαρά «να σπάσει τα ταμπού στο Δημόσιο».
Τι σημαίνει αυτό; Μειώσεις μισθών και απολύσεις διατυπώνοντας μάλιστα την ανησυχία του για το εάν τελικά η κυβέρνηση έχει σπάσει το ταμπού των απολύσεων, υπενθυμίζοντας την «κληρονομιά» των κομματικών προσλήψεων.
Ειδικότερα με τις παρεμβάσεις που έρχονται το Ταμείο προαναγγέλλει

Η καινούργια «χορηγία» προς την Χ.Α.

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Όπως πλέον έχει αποδειχθεί, το πρόβλημα με τον νεοναζισμό, το νεοφασισμό και τη βία στην Ελλάδα είναι καθαρά πολιτικό και τα μνημόνια αποτέλεσαν απλώς την αφορμή, έγιναν το «νομιμοποιητικό» υπόβαθρο για να αναπτυχθεί αυτό που πάντα υπήρχε, αλλά κρυβόταν στα σκοτάδια και περίμενε την κατάλληλη ευκαιρία να βγει από το λαγούμι του.
Τα πολιτικά προβλήματα, όμως, απαιτούν πολιτικές λύσεις.
Και τις πολιτικές λύσεις – στις «κανονικές», βέβαια, χώρες – τις δίνουν τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, παραμερίζοντας τις ιδεολογικοπολιτικές διαφορές τους και χαράσσοντας κοινή δράση κατά της βίας του ολοκληρωτισμού.
Στη χώρα μας – πέραν του προβλήματος ότι φαίνεται πως έχουν δημιουργηθεί και πολιτικοί χώροι που… μπαινοβγαίνουν στον χώρο του συνταγματικού τόξου, ανάλογα με τις εκλογικές ανάγκες τους – υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που δεν δείχνουν διατεθειμένες να εγκαταλείψουν τη δική τους γλώσσα του μίσους και των εύκολων καταγγελιών.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΟΪΚΟ ΠΥΡΕΤΟ

 ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 Όταν έπρεπε να ψεκάσουν για τα κουνούπια (Φλεβάρης – Μάρτης του 2014), ο κ. Περιφερειάρχης και η διοίκηση της περιφέρειας ασχολούταν με τις καθαιρέσεις των αντιπεριφερειαρχών και την οργάνωση του εκλογικού μηχανισμού με στόχο την επανεκλογή τους στην Περιφέρεια.

Στη χθεσινή (10 – 06 – 2014) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο κ. Περιφερειάρχης και η πλειοψηφία του Πε.Συ. αρνήθηκαν να συζητηθεί το σοβαρό πρόβλημα του καταρροϊκού πυρετού που έπληξε περιοχές της Λακωνίαs, εξαπλώνεται ταχύτατα και απειλεί με γενικευμένη εξάπλωση.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΑΣΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ



  Πρόσφατα έκανε την εμφάνισή της η ζωοασθένεια του καταρροϊκού πυρετού σε πρόβατα στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου. Ανησυχία επικρατεί στους αγροτοκτηνοτρόφους, που κοντά στα βάσανα που έχουν λόγω της αντιαγροτική πολιτικής της Ε.Ε. που εφαρμόζει πιστά η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προστέθηκε ακόμη ένα.
  Το πρόβλημα που προκύπτει από την εμφάνιση του καταρροϊκού πυρετού και το οποίο είναι πάρα πολύ σοβαρό για το εισόδημα των κτηνοτρόφων, πέρα από την ασθένεια και την θανάτωση των ζώων, με την καραντίνα που επιβάλλεται απαγορεύεται η μετακίνηση ζώντων ζώων από τους στάβλους. Είναι γνωστό ότι χρόνια τώρα οι κτηνοτρόφοι ζητούν να ληφθούν μέτρα αντιμετώπισης της ασθένειας του καταρροϊκού πυρετού όμως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα.
  Μεγάλες ευθύνες έχει η πλειοψηφία  του περιφερειακού συμβουλίου  υπό τον κύριο Τατούλη που με την ολιγωρία της άφησε να πάρει τέτοιες διαστάσεις το πρόβλημα ενώ έγκαιρα ήδη από το 2013 είχε ειδοποιηθεί για τον κίνδυνο από τις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες. Χαρακτηριστική είναι η άρνησή της να πάρει θέση στην επερώτηση  γύρω από το ζήτημα που κατέθεσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γόντικας.
  Μπροστά σε αυτή την κατάσταση των κτηνοτρόφων,  που βρίσκονται σήμερα σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση.
ΖΗΤΑΜΕ:
·         Να αποζημιώνονται τα σφαγμένα ζώα ως παραγωγικές μονάδες.
·         Να προστατευτεί το εισόδημα των κτηνοτρόφων από ενδεχόμενη πτώση τιμών.
·         Επιδότηση ζωοτροφών για τα έγκλειστα ζώα.
·         Να παρθούν άμεσα και αποφασιστικά μέτρα για την θωράκιση της περιφέρειας από διάφορες ασθένειες που κατά καιρούς πλήττουν την κτηνοτροφία.
·         Στελέχωση της κτηνιατρικής υπηρεσίας και των περιφερειακών κτηνιατρείων για γρήγορο και αποτελεσματικό έλεγχο.
·         Άμεση λήψη όλων των μέτρων που απαιτούνται (αεροψεκασμοί κτλ) για την εξάλειψη της ασθένειας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 13:00μ.μ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ.

Η Ελλάδα και ο μαϊντανός. Η μεγάλη ευθύνη του Κώστα Σημίτη και Γκίκα Χαρδούβελη



Εμφάνιση DSC00008.JPGΗ πρωτόγνωρη σε μέγεθος κρίση που διέρχεται η χώρας μας αντικατοπτρίζει την αθλιότητα του πολιτικού συστήματος το οποίο εδώ και δεκαετίες έχει μετατρέψει την Ελλάδα και τους Έλληνες σε οικογενειακά φέουδα και υπηρέτες. Οι πολίτες αυτής της χώρας πλήττονται εδώ και 6 χρόνια ανηλεώς από τα απάνθρωπα, επαχθή και εξοντωτικά μέτρα της οικονομικής πολιτικής ενός πολιτικού συστήματος το οποίο σε ολόκληρο το εύρος του, και χωρίς εξαιρέσεις, ευθύνεται για την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση της χώρας. Αυτοί οι υπεύθυνοι που οδήγησαν την χώρα μας εις την καταστροφή χρησιμοποιούν τώρα αυτή την κρίση ως ευκαιρία για να διασώσουν την πολιτική τους ύπαρξη και όχι ως διατυμπανίζουν ότι πασχίζουν για την σωτηρία της Πατρίδος μας. Χρησιμοποιούν όλους τους μηχανισμούς του διεφθαρμένου κράτους που δημιούργησαν οι ίδιοι ως φέουδο και στήριγμά τους, αλλά και την προπαγάνδα των μεγάλων ΜΜΕ που και αυτά είναι δικά τους δημιουργήματα και στήριγμα των.

Η ΣΥΓΚΊΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

http://kourdistoportocali.com/UsersFiles/admin/2013/02/giannis4-stournaras_.jpg 

Το ρεπορτάζ λέει ότι ο Γιάννης Στουρνάρας συγκινήθηκε όταν παρέδιδε στον νέο  υπουργό γιατί ήρθαν στο μυαλό του τα παρακατω:η εξαθλίωση των Ελλήνων, οι   μειώσεις μισθών και συντάξεων,οι αυτοκτονίες,η μετανάστευση των παιδιών μας, ο  τριπλασιασμός της φορολογίας, η εξαφάνιση των φαρμάκων,το γκρέμισμα της   δημόσιας υγείας και παιδείας, η φορολογία ακινήτων και τόσα άλλα......                                                                                                                                 Έπειτα μάζεψε τους φακέλους του και πήγε για ΣΟΥΣΙ.                                           

ΙΩΑΝΝΗΣ  Δ  ΜΕΝΤΖΕΛΙΔΗΣ

Το πλήρες τηλεοπτικό πρόγραμμα του Μουντιάλ

Η δημόσια τηλεόραση θα καλύψει με απευθείας μεταδόσεις όλες τις «μάχες» στα γήπεδα της Βραζιλίας για την κατάκτηση του τίτλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μέσα από τη ΝΕΡΙΤ, τη ΝΕΡΙΤsports και τη ΝΕΡΙΤ HD, ενώ και τα 64 παιχνίδια του Μουντιάλ θα μεταδοθούν και σε επανάληψη.
Το δημοσιογραφικό δυναμικό του αθλητικού τμήματος της ΝΕΡΙΤ θα μεταφέρει σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους τον παλμό της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, ενώ το πρόγραμμα θα εμπλουτίζεται με pre- και post-game εκπομπές και ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ-αφιερώματα της FIFA για την ιστορία και της κορυφαίες στιγμές του Μουντιάλ, από την πρώτη διοργάνωση του 1930 μέχρι σήμερα.
Για τις ανάγκες της κάλυψης των αγώνων, η ΝΕΡΙΤ θα εκπέμψει και δεύτερο κανάλι με ολοήμερο πρόγραμμα, τη ΝΕΡΙΤsports, μέσα από τις συχνότητες του δεύτερου ψηφιακού της μπουκέτου.
Οι σημαντικότεροι αγώνες θα μεταδίδονται ζωντανά από τη συχνότητα της ΝΕΡΙΤ και συχνά σε παράλληλη μετάδοση από τη ΝΕΡΙΤsports και από τη ΝΕΡΙΤ HD, ενώ οι φίλαθλοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν διαδικτυακά – μόνο για χρήστες εντός Ελλάδος – όλους τους αγώνες, σε πραγματικό χρόνο (real time) ή κατ΄ απαίτηση (on demand), μέσα από την υπηρεσία WebTV της ΝΕΡΙΤ στη διεύθυνση webtv.nerit.gr.

Αναλυτικότερα, το πλήρες πρόγραμμα μεταδόσεων της ΝΕΡΙΤ έχει ως εξής:

Η βράβευση των κορυφαίων της Α1 Κατηγορίας για τη σεζόν 2013-2014

Καλύτερος Μέσος Α1 Κορινθίας 2013-14: Σωκράτης Πέτρου (ΑΟ Λουτράκι) 
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της Νέας Αθλούπολης, η εκδήλωση της apopsi24.gr, για την βράβευση των κορυφαίων της Α1 Κατηγορίας για τη σεζόν 2013-2014, μετά από ψηφοφορία , στην οποία έλαβαν μέρος οι αρχηγοί, οι προπονητές της Α1 Κορινθίας, αλλά και οι δημοσιογράφοι που ασχολήθηκαν με το φετινό πρωτάθλημα.
Ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ, κ. Μιχάλης Τσιχριτζής έδωσε το παρόν, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, τονίζοντας ότι θα πρέπει να γίνει θεσμός, για να δίνεται ένα κίνητρο στους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Επίσης παραβρέθηκαν  οι υποψήφιοι, πολλά μέλη της ΕΠΣΚ, αλλά και αρκετοί παράγοντες, ποδοσφαιριστές και φίλαθλος κόσμος.