Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

MOYNTIAΛ ΧΩΡΙΣ ΚΟΡΙΝΘΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ !

Σε μία ακόμα μεγάλη  ποδοσφαιρική διοργάνωση –την κορυφαία όπως είναι το Μουντιάλ οι Κορίνθιοι θα δώσουν δυναμικό παρόν.
Ήδη στο fb κυκλοφόρησαν φωτογραφίες του γνωστού Κορίνθιου Νίκου Αντωνόπουλου που είναι η ψυχή των φιλάθλων της Εθνικής στην πόλη μας, μαζί με την παρέα και των υπόλοιπων Κορινθίων που θα εμψυχώσουν την Εθνική μας .
Και φυσικά δεν λείπει η μεγάλη Ελληνική σημαία που γράφει με μεγάλα γράμματα ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Καλά να περάσετε παιδιά και καλή τύχη στην Εθνική μας!
Καλή ποδοσφαιρική πανδαισία σε όλους μας!
20140612-095028-35428134.jpg

sfedona.gr

Ο Πέτρος Τατούλης εγκαινίασε το νέο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο στο Δερβένι.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου:  «Παραδίδουμε στους μαθητές το νέο ολοήμερο δημοτικό σχολείο Δερβενίου»


Εμφάνιση 026.jpg
 Παρουσία πλήθους κόσμου , μαθητών ,μαθητριών και των διδασκόντων, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, εγκαινίασε σήμερα Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014 , το νέο  ολοήμερο  Δημοτικό Σχολείο στο Δερβένι.  
Το έργο είχε τελικό προϋπολογισμό 741.034 ευρώ και αφορά την κατασκευή νέου κτιρίου & τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Δημοτικού Σχολείου Δερβενίου Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Π.Ε. Κορινθίας, το οποίο θα αποτελέσει (μαζί με το υπάρχον κτίριο στο οποίο στεγάζεται σήμερα το Δημοτικό σχολείο) το νέο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Δερβενίου.
 Εμφάνιση 037.jpg
Περιλαμβάνει 7 αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκη, γραφεία, κυλικείο, κουζίνα, χώρο σίτισης, λεβητοστάσιο, συγκρότημα wc αγοριών και κοριτσιών και ΑΜΕΑκαι βοηθητικούς χώρους. Προβλέπεται επίσης ανελκυστήρας ΑΜΕΑ. 
Εμφάνιση CAM02320-1.jpg
 Τους παρευρισκόμενους προσφώνησε εκ μέρους των διδασκόντων η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Χριστίνα Σαράμπαλη 
Εμφάνιση 024.jpg
Ο κ. Πέτρος Τατούλης στην ομιλία  τόνισε «Παραδίδουμε σήμερα μια νέα, σύγχρονη σχολική μονάδα, η οποία θα αναβαθμίσει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών εκπαίδευσης στο Δερβένι και το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης» ενώ ευχαρίστησε  τη Δημοτική Αρχή για το επίπεδο συνεργασίας.
Εμφάνιση CAM02311.jpg
 Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εγκαινίασε  το νέο  ολοήμερο  Δημοτικό Σχολείο Δερβενίου, κόβοντας την κορδέλα μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Άγγελο Παπαγγελόπουλο , τον Δ/ντη Δημοτικής εκπαίδευσης, τον απερχόμενο Δήμαρχο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Αντώνη Κλαδούχο , τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο κ. Ηλία Ανδρικόπουλο και την κ. Σαραμπαλη.
Στην τελετή επίσης παρέστησαν ο πρώην Δήμαρχος Ευρωστίνης κ. Δημήτρης Δούσκας, ο νεοεκλεγείς αρχηγός της μείζονος  αντιπολίτευσης του Δήμου κ. Βλάσης Τσιώτος , οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ευρωστίνης - Ξυλοκάστρου κ.κ  Νικόλαος Κεκερής και Δημήτριος Κάσσιος κ. α.

Παγκράτι: Γυναίκα βρέθηκε… βαλσαμωμένη!

asthenoforo1
Απέναντι σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν αστυνομικοί στο Παγκράτι.
Συγκεκριμένα μια γυναίκα είχε… βαλσαμώσει την μητέρα της με χημικές ενέσεις, μετά τον θάνατό της και την κρατούσε στο σπίτι από το 2012! 

ysterografa.gr

«Έκαψαν» καρδιές Λέιτε, Λόπεζ στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ

LOPEZ
Η θερμοκρασία ανέβηκε… επικίνδυνα όταν η Κλαούντια Λέιτε και η Τζένιφερ Λόπεζ ανέβηκαν στη σκηνή και έδωσαν ξεχωριστό ρυθμό στο 20 Μουντιάλ..
 Δυο ξεχωριστές και πανέμορφες παρουσίες ανέβασαν… επικίνδυνα τη θερμοκρασία στο Σάο Πάολο, κορυφώνοντας την τελετή έναρξης του Μουντιάλ 2014 στη Βραζιλία! Η Κλαούντια Λέιτε και η Τζένιφερ Λόπεζ τράβηξαν πάνω τους τα βλέμματα και «έκαψαν» καρδιές με την εμφάνισή τους και τον χορό τους, δίνοντας ξεχωριστό ρυθμό στο 20ο Μουντιάλ της ιστορίας.

Ο πλέον τυχερός ήταν ο Αμερικανός ράπερ Pitbull ο οποίος πλαισιώθηκε από τις δυο τραγουδίστριες και θαύμασε από κοντά την ομορφιά τους! Παρότι όλοι περίμεναν την Λόπεζ να κεντρίσει το ενδιαφέρον λόγω ονόματος και ομορφιάς, η Λέιτε δεν… πήγε πίσω, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι οι Βραζιλιάνες είναι από τις πιο «καυτές» γυναίκες στον πλανήτη!

Ελεύθερος με εγγύηση 30.000 ευρώ ο Γ. Παπακωνσταντίνου!

Giorgos-PapaconstantinouΕλεύθερος με εγγύηση 30.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής στην οποία διαμένει, αφέθηκε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών βρέθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης, προκειμένου να απολογηθεί για τη λίστα Lagarde.

ysterografa.gr

Φαήλος: Επικοινωνιακή και ηθική ήττα το θέμα των καθαριστριών

failos2Ο Φαήλος Κρανιδιώτης άσκησε κριτική για το θέμα των καθαριστριών, κάνοντας λόγο για επικοινωνιακή και ηθική ήττα.               
«Το θέμα των καθαριστριών εξελίσσεται σε μια πολιτική, επικοινωνιακή και κυρίως ηθική ήττα. Υπάρχουν άλλοι να δείξουμε πυγμή».

Συνάντηση έκπληξη Στουρνάρα-Αντώναρου

Giannis-Stournaras
Η χθεσινή πρωινή πτήση της Aegean για το Βερολίνο, επεφύλαξε μια μεγάλη έκπληξη για την πλειοψηφία των επιβατών, που είδαν τον Γιάννη Στουρνάρα και τον Ευάγγελο Αντώναρο να συζητούν, σε ευχάριστο κλίμα, καθώς κάθισαν… σχεδόν μαζί.
Όπως μετέφερε στα “Υστερόγραφα” επιβάτης της πτήσης, ο πρώην πλέον Υπουργός Οικονομικών και εν αναμονή νέος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας συναντήθηκε με τον τελευταίο εκπρόσωπο των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή, κάθονταν σε κοντινές θέσεις, και κατά τη διάρκεια της πτήσης Αθήνα-Βερολίνο τα έλεγαν για αρκετή ώρα, και μάλιστα με το κλίμα μεταξύ τους να δείχνει εξαιρετικό.
Σημειώνεται ότι ο Ευάγγελος Αντώναρος είναι από εκείνους που μέσω των συχνών παρεμβάσεών τους στα social media, είχαν το σθένος να καταλογίζουν ευθύνες και να καταγράψουν παραλείψεις στις πολιτικές που προώθησε ο Γιάννης Στουρνάρας, κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών, που συνέπεσε με την εφαρμογή των σκληρών μέτρων του Μνημονίου.
Ο πρώην πλέον “τσάρος” της ελληνικής Οικονομίας μετέβαινε στο Βερολίνο για την εκδήλωση στην οποία συμμετείχε με παρόντα τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ ο Ευάγγελος Αντώναρος έχει… δεύτερη πατρίδα τη Γερμανία, λόγω και της πολυετούς δημοσιογραφικής διαδρομής του.
Το… μάτι των “Υστερόγραφων” μας ενημέρωσε ακόμη ότι ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Ευάγγελος Αντώναρος ταξίδεψαν Economy και όχι Business, γι’ αυτό και έγιναν αντιληπτοί από την πλειοψηφία των υπολοίπων Ελλήνων της πτήσης.

Η Όλγα βάζει φρένο στην τουριστική κερδοσκοπία

Olga-Kefalogianni
Σύσταση συμμόρφωσης σε όσους σπεύδουν να αποκομίσουν ευκαιριακά κέρδη, αυξάνοντας τις τιμές σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, απήυθυνε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας σήμερα το απόγευμα σε εκδήλωση του ΣΕΤΕ, στο Ηράκλειο. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν  ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος και ο αντιπρόεδρος του ΕΟΤ κ. Χριστόφορος Καπαρουνάκης.

Ψυχάρης στο Twitter: Ανόητος βουλευτής βρίζει την κυβέρνηση

Andreas-PsiharisΜέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, ο βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Ψυχάρης έστειλε ένα μήνυμα με νόημα, για βουλευτή που… βρίζει την κυβέρνηση.
“Ανόητος βουλευτής βρίζει την Κυβέρνηση και προσωπικά Βουλευτές της ΝΔ και παράλληλα στέλνει μηνύματα σε αυτούς ζητώντας πολιτική στήριξη!”, έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Αθηνών.

ysterografa.gr

ΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ''ΜΙΛΑΕΙ '' ''ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΜΗΔΕΝ''

Φωτογραφία του χρήστη Tassos Mitsopoulos.
ΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ''ΜΙΛΑΕΙ '' ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
''ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΜΗΔΕΝ''!!! 

ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΘΙΞΕΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ & ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. 
''ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΗ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ Η k. ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΑΓΓΙΝΑ ,Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ!!!!
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ.....

www.novel918.gr

Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ

Με την παρουσία του Αρχηγού του Ελληνικού Στρατού κ.Μανωλά Χρίστου η στρατιωτική ηγεσία της χώρας τίμησε τη μνήμη του πεσόντος στο καθήκον Πεζοναύτη Ευστάθιου Κρόκου,  κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής άσκησης "ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ 2013", στο ετήσιο μνημόσυνο που έλαβε χώρα στην έδρα της Μονάδας του στον Αυλώνα Αττικής.
Εμφάνιση DSC_0426.JPG
Εμφάνιση IMG_3500.jpgΟι τιμές ήταν οι αρμόζουσες σε έναν ήρωα της Ελλάδας που έδωσε το πολυτιμότερο αγαθό του στο βωμό των προκλήσεων στην ακεραιότητα της χώρας όπως και οι πρόγονοί μας. Η τραγική οικογένεια του πεσόντος με τα λόγια του παππού του Ευστάθιου Κρόκου απάλυνε τις γεμάτες θλίψη και περηφάνια στιγμές.
Εμφάνιση DSC_0144.JPGΟ επιχειρησιακός από τις θητείες του στις διεθνείς αποστολές κ.Α/ΓΕΣ τόνισε συγκινημένος την υποχρέωση για τον Ελληνικό Στρατό να παραλαμβάνει παιδιά και να παραδίδει παιδιά προασπίζοντας όμως τη χώρα ταυτόχρονα και καθημερινά από όλους τους επίβουλους. Είναι γεγονός ότι ο Στρατός μας και οι θεσμοί του δεν είναι συνηθισμένοι στη γεμάτη ενοχές μεταπολίτευση στο χειρισμό των θυσιών οι οποίες κυριάρχησαν κυρίως στους αιθέρες της Ελλάδας και την Πολεμική αεροπορία μας.
Εμφάνιση DSC_0312.JPGΗ σεμνή τελετή όμως απέδειξε ότι και ο Στρατός μας διαθέτει εκατοντάδες ένστολους άνδρες και γυναίκες που έχουν επίγνωση του καθήκοντος και γεμάτοι αυταπάρνηση είναι έτοιμοι για την ύψιστη προσφορά στη Πατρίδα. Οι εντός και εκτός τειχών είναι βέβαιο ότι έλαβαν το μήνυμα. Η στρατιωτική ηγεσία και η ίδια η κοινωνία οφείλει να τιμάει τους πραγματικούς ήρωες και να γνωρίζει ποιοι εξασφαλίζουν στους πολλούς την τρυφηλή ζωή τους...
Thedayaftergr

5 εκατομμύρια ευρώ εξασφάλισε η Περιφέρεια Πελοποννήσου με την υπογραφή της ΚΥΑ για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης «Υπευθυνότητα, εμπιστοσύνη και υψηλό επίπεδο συνεργασίας το τρίπτυχο για τη λύση του προβλήματος»
 Εμφάνιση DSC_3206.jpg


Υπευθυνότητα, εμπιστοσύνη και υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των κτηνοτρόφων είναι σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη το τρίπτυχο για την ορθή προσέγγιση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος του καταρροϊκού πυρετού που εμφανίστηκε σε αιγοπρόβατα στην Πελοπόννησο.

Εμφάνιση DSC_3203.jpgΣε σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που πραγματοποιήθηκε άμεσα σύμφωνα με τη δέσμευση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε ότι μετά από τις προσωπικές του παρεμβάσεις προς την πολιτική ηγεσία υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση από τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Καρασμάνη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, γεγονός το οποίο χαρακτήρισε «μεγάλη επιτυχία για την Περιφέρεια, αν αναλογιστούμε ότι ακόμα δεν έχουν κατανεμηθεί οι αρμοδιότητες στους νέους Υπουργούς. Η ΚΥΑ αυτή αποτελεί ασφαλώς δείγμα σοβαρότητας, υπευθυνότητας, εμπειρίας και τεχνογνωσίας και κυρίως κύρους για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και αποδεικνύει το επίπεδο ουσιαστικής δουλειάς που γίνεται σε αντιδιαστολή με τους επικοινωνισμούς από όσους με ψέματα προσπαθούν απλά και μόνο να κάνουν θόρυβο και να δημιουργήσουν προβλήματα».
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου μέσω της ΚΥΑ εξασφαλίστηκαν 5 εκατομμύρια ευρώ για την αποζημίωση των θανόντων ζώων,  την ενίσχυση της αγοράς ζωωτροφών και την αγορά των φαρμάκων για τους ραντισμούς. Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε επίσης ότι εξασφάλισε και τη στελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, οι οποίες παρά την τεράστια έλλειψη σε ανθρώπινους πόρους έχουν κάνει τεράστιο έργο και ζήτησε από τους κτηνοτρόφους να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία μαζί τους ώστε να υπάρχει καλύτερη ενημέρωση και άμεση προσέγγιση των κρουσμάτων.
Ο Περιφερειάρχης δήλωσε τέλος ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου από την πρώτη στιγμή που υπήρχε υποψία κρούσματος έλαβε τα απαραίτητα μέτρα και κράτησε χαμηλούς τόνους για να μην επηρεαστεί η «κτηνοτροφία, η οποία αποτελεί σημαντικό πυλώνα της οικονομίας της Πελοποννήσου» και χαρακτήρισε τους κτηνοτρόφους «σημαντική κοινωνική συνιστώσα με πλούσιο πολιτιστικό υπόβαθρο τους οποίους πάντοτε στηρίζουμε», τις ουσιαστικές παρεμβάσεις των οποίων εξήρε.  
Στη σύσκεψη συμμετείχαν το σύνολο των Αντιπεριφερειαρχών της Περιφέρειας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι κτηνιατρικές υπηρεσίες, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας, εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων απ’ όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κτηνιάτρων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εμπόρων Κρέατος και, αφού έγινε πλήρης ενημέρωση για τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος, εξετάστηκαν λεπτομερώς όλες οι πτυχές του, αλλά και οι τρόποι αντιμετώπισής του.

2η Πανελλαδική Δράση για Μαιευτήρια Φιλικά προς Μητέρες & Βρέφη "Δίνω Ζωή! Δώστε μου τη γέννα που αξίζω."

Εμφάνιση afisa2.png
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κόρινθος, 14 Ιουνίου 2014, 9 μ.μ.
Αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος “σβούρα”, Σίνα 37
Το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας (20.000 μέλη) διοργανώνει και φέτος για 2η φορά την Πανελλαδική Δράση για Μαιευτήρια φιλικά προς Μητέρες και Βρέφη. Η δράση έχει τίτλο «Δίνω Ζωή! Δώστε μου τη γέννα που αξίζω.» και πραγματοποιείται την περίοδο 27/4/2014 – 27/6/2014 σε 45 πόλεις στην Ελλάδα.
Σκοπός της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των νέων γυναικών, των εγκύων, του ευρύτερου πληθυσμού και της πολιτείας για την αναγκαιότητα της πιστοποίησης όλων των μαιευτηρίων ως φιλικά προς τις μητέρες και τα βρέφη, της γέννας με σεβασμό προς την επίτοκο και την υποχρέωση έναρξης του θηλασμού από την πρώτη στιγμή.
Η δράση είναι μια πρωτοβουλία του Πανελλαδικού Εθελοντικού Δικτύου Υποστήριξης Μητρικού θηλασμού και Μητρότητας με την υποστήριξη του Ελληνικού Δικτύου για τον Σεβασμό στην Γέννα, ENCA Hellas και του Δικτύου για την Βρεφική Διατροφή, IBFAN Ελλάδος.
Η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Κορινθίας συμμετέχει στη δράση «Δίνω Ζωή! Δώστε μου τη γέννα που αξίζω.» με την εξής εκδήλωση:
Το
Σάββατο 14 Ιουνίου 2014, οι διαχειρίστριες της Ομάδας Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Κορινθίας σας καλούν στις 9:00 μ.μ. στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο "σβούρα" (Σίνα 37, Κόρινθος) για:
Ø  προβολή του ντοκιμαντέρ "Freedom for Birth"
Ø  διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού
Ø  συζήτηση
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Οι διαχειρίστριες της Ομάδας Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Κορινθίας:
Έφη Γκίνου, Κατερίνα Ζαρρή-Χαραλαμπίδη, Βασιλική Κλέτσα

ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΙΖ’ ΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

IMG 8327 

Με εξαιρετική επιτυχία και την παρουσία όλων των Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 12 Ιουνίου το 17ο Ιερατικό Συνέδριο στη «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ ΑΙΘΟΥΣΑ» στην Κόρινθο, υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, με την ευκαιρία των επερχομένων εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Ιδρυτού της τοπικής μας Εκκλησίας Αποστόλου Παύλου «Η’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2014».
http://korinthiannews.gr/wp-content/uploads/2014/06/a2315.jpgΟμιλητής στο Συνέδριο ήταν ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Απόστολος Νικολαΐδης με θέμα: «Η αγάπη ως καρπός του Αγίου Πνεύματος και η επ’ αυτής διδασκαλία του Απ. Παύλου», ο οποίος με θεολογική ενάργεια, σαφήνεια και χαρακτηριστική απλότητα εξέθεσε ότι η Αγάπη είναι χάρισμα και «καθ’ υπερβολήν οδός» και ότι χωρίς την χάριν δεν υπάρχει αγάπη, λόγος ο οποίος αποτελεί και την προτροπήν για τον Θρησκευτικό γάμο. Αποτελεί δε, αυτή το χαρακτηριστικό του Χριστιανού και φανερώνει την θεόθεν καταγωγή μας ως εικόνες του αγαπώντος Θεού! Η αγάπη αποτελεί το πλήρωμα της Χριστιανικής ταυτότητος κρίνεται δε στην προαίρεσι και όχι στα έργα και κινδυνεύει από την «αγαπολογία» και τον «αγαπισμό». Η αγάπη δεν συγκρίνεται ούτε αντικαθίσταται από κανένα χάρισμα, αφού ούτε η γλωσσολαλιά, ούτε το προφητικό χάρισμα, ούτε η γνώσις ή η πίστις ή η ελπίδα και η θυσία ακόμη δεν νοηματίζονται χωρίς την παρουσία της. Η μοναδική πράξις, που δεν έχει σκοπό, είναι η ΑΓΑΠΗ και όποιος πιστεύει εις τον Θεόν αυτονοήτως αγαπά.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με ικανές και ενδιαφέρουσες ερωτήσεις εκ των Ιερέων μας, στους οποίους απάντησε εύστοχα ο ομιλητής, καλύπτοντας πλήρως τις πνευματικές ανησυχίες τους.
Στην συνέχεια ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας έλαβε τον λόγο και, αφού ευχαρίστησε τον ομιλητή με θερμούς και συγκινητικούς λόγους, έδωσε πρακτικές οδηγίες για την καλύτερη πραγματοποίηση των εορταστικών εκδηλώσεων «Η’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2014» αποδίδοντας έτσι την τιμή, τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας στο «Πρώτο μετά τον Ένα Απόστολο Παύλο», προστάτη και έφορο της Ιεράς Μητροπόλεως μας αλλά και πολιούχο της ιστορικής πόλεώς μας, της Κορίνθου, ως και Ποιμαντικές συμβουλές και διοικητικές διευκρινήσεις για τρέχοντα Εκκλησιαστικά θέματα.

Πολλή δουλειά περιμένει τον νεοεκλεγάντα Δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Ηλία Ανδρικόπουλο.

O νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Ηλίας Ανδρικόπουλος, δεν διαθέτει περιθώρια χρόνου, ώστε να ξεκουραστεί από την έντονη προεκλογική περίοδο. Όπως γράφει ο "Κορίνθιος" στην εφημερίδα "ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ",  τα δύσκολα τώρα αρχίζουν για αυτόν και τους συνεργάτες του. Ήταν πολύ σύντομο το χρονικό διάστημα προετοιμασίας του συνδυασμού και εξόδου στα χωριά του Δήμου. Αφού πάρει μια βαθιά ανάσα που λέμε, θα πρέπει να ανασκουμπωθεί και να κάνει τη γύρα του σε όλα και σε όλους. Όταν θα αναλάβει επισήμως, δεν θα έχει χρόνο ούτε για αναπνοή. Ευτυχώς που είναι Δημόσιος υπάλληλος από την παλαιά γενιά και γνωρίζει τι πάει να πει εργασία...  


Σαμαράς: Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Άδωνις. Έχει δώσει μάχες για τις μεταρρυθμίσεις – Άδωνις: Είμαι πιστός στρατιώτης της Παράταξης, στηρίζω απόλυτα

Antonis-Samaras-Adonis-Georgiadis
Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε εκτάκτως ο Άδωνις Γεωργιάδης, με τις πληροφορίες να θέλουν τον πρώην υπουργό Υγείας να έχει συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και με τους στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού.
Σημειώνεται ότι η απομάκρυνση του Άδωνη Γεωργιάδη από το υπουργείο Υγείας προκάλεσε αίσθηση, ενώ στον βουλευτή Β’ Αθηνών προτάθηκε η θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς ωστόσο η πρόταση να γίνει αποδεκτή.
Αργότερα, ο Αντώνης Σαμαράς με δήλωσή του ανακοίνωσε την τοποθέτηση του Άδωνη Γεωργιάδη στο αξίωμα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας με νόημα ότι ο πρώην υπουργός Υγείας έχει δώσει μάχες για τις μεταρρυθμίσεις, ενώ έπλεξε το εγκώμιό του, ως ένα από τα πιο μάχημα και αγωνιστικά στελέχη της Παράταξης.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την πλευρά του δήλωσε πιστός στρατιώτης της Παράταξης, τονίζοντας ότι στηρίζει απόλυτα τον Αντώνη Σαμαρά. “Οι μεταρρυθμίσεις είναι το μέλλον του τόπου, και πρέπει να το εξασφαλίσουμε”, πρόσθεσε ο νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα!

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα!

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 θα βρίσκεται στο καθημερινό λεξιλόγιό μας από σήμερα και για τον επόμενο μήνα.
Όλα είναι έτοιμα για μια εντυπωσιακή τελετή έναρξης, η οποία θα είναι ο πρόλογος του εναρκτήριου παιχνιδιού της διοργανώτριας Βραζιλίας με την Κροατία.
Τι θα δούμε στη τελετή έναρξης:

«Καλή επιτυχία» στην Εθνική από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
Καλή επιτυχία ευχήθηκε στην Εθνική Ομάδα μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Αναρτώντας μία φωτογραφία των Ελλήνων διεθνών έγραψε: «Καλή επιτυχία στην εθνική μας. Ας βαδίσουμε στο δρόμο του 2004...».
Σημειώνεται ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δίνει τον πρώτο του αγώνα στο Μουντιάλ το Σάββατο με αντίπαλο την Εθνική Κολομβίας.

Επιβράβευση φοιτητών με καταγωγή από το Μεσινό που φοιτούν στα ΑΕΙ & ΤΕΙ της χώρας

Ο πολιτιστικός σύλλογος Μεσινού Φενεού Κορινθίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί για 1η χρονιά, επιβραβεύει τους φοιτητές του χωριού μας..
Η επιβράβευση αφορά αποκλειστικά και μόνο τα παιδιά από πατέρα ή από μάνα με καταγωγή από το Μεσινό.
Στόχος μας φέτος είναι να επιβραβεύσουμε τα παιδιά που είναι ήδη φοιτητές και από του χρόνου τα παιδιά που θα πρωτοεισαχθούν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.
Η εκδήλωση θα γίνει το βράδυ του καλοκαιρινού χορού στις 26 Ιουλίου στο χωριό μας.
Θερμή παράκληση, περιμένουμε από τους γονείς των παιδιών ή από τα ίδια τα παιδιά να μας ενημερώσουν έως τις 30 Ιουνίου 2014 για την σχολή που φοιτούν καθώς και για το έτος.

ΤΟ Δ.Σ

Ρατσιστής ή Ανθρωπος;



Εμφάνιση πορεια.jpg
Κάλεσμα ενάντια στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Η κατάσταση για τους εκατοντάδες κρατούμενους στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Κόρινθο έχει φτάσει στο απροχώρητο. Το όριο κράτησης, που ήταν αρχικά 6 μήνες, στη συνέχεια πήγε στους 12, μετά στους 18, ενώ πλέον η αστυνομία, βασισμένη σε μία γνωμοδότηση και ενάντια στο νόμο, παρατείνει την κράτησή τους επ'αόριστον, χωρίς να έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα. Μπροστά σε αυτόν τον εμπαιγμό, τη στέρηση της προσωπικής τους ελευθερίας και αξιοπρέπειας και την αποστράγγιση από κάθε ελπίδα και προοπτική, οι μετανάστες ξεκίνησαν τη Δευτέρα απεργία πείνας.
Είναι σαφές ότι οι αγώνες και τα αιτήματά τους είναι υπόθεση όλων μας. Όσοι και όσες πιστεύουμε στην ισότητα, ότι κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος, δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο αυτό τον πόλεμο που έχει κηρύξει η κυβέρνηση στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Σας καλούμε την Κυριακή 15 Ιουνίου στις 12 πμ έξω από το Πανεπιστήμιο (Φλοίσβος), όπου θα συναντηθούμε με αλληλέγγυους από την Αθήνα (Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης) και θα κάνουμε πορεία μέχρι το στρατόπεδο, απαιτώντας να κλείσει. Θα ακολουθήσει κοινή ανοιχτή συνέλευση. Επίσης καλούμε συλλογικότητες, σωματεία, οργανώσεις κ.ο.κ. σε ανοιχτή συνέλευση την Τετάρτη 18/6 στις 8 μμ στο Κέντρο Νέων Κορίνθου (Κολιάτσου 112) για τον συντονισμό και την από κοινού διοργάνωση περαιτέρω δράσεων. Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε.»
(Ναζίμ Χικμέτ)