Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

“Καθάρισε” ο Μέσι για την Αργεντινή!

messi
Ο Λιονέλ Μέσι σκόραρε ξανά (δύο γκολ) και οδήγησε την Αργεντινή στο 3-2 κόντρα στην Νιγηρία, η οποία πέρασε ως 2η μετά την ήττα του Ιράν. Περιμένει Ελβετία ή Εκουαδόρ στους «16» η Αλμπισελέστε.
Σε ένα από τα καλύτερα ματς που έχουμε δει μέχρι στιγμής στο Παγκόσμιο Κύπελλο, η ομάδα του Αλεχάντρο Σαμπέγια έπαιξε χορταστικό ποδόσφαιρο και θα μπορούσε να έχει βάλει πολύ περισσότερα γκολ στους Νιγηριανούς. Οι τελευταίοι παρότι δεν κατάφεραν να γίνουν η πρώτη αφρικανική ομάδα που βγάζει τον όμιλο χωρίς να δεχθεί γκολ, πανηγύρισαν την πρόκριση στους «16», αφού στο άλλο ματς του 6ου ομίλου, η Βοσνία νίκησε (3-1) το Ιράν και της έκανε δώρο.
Πιο δυνατό ξεκίνημα δεν γινόταν να υπάρξει στο ματς αφού στο 3' ο Ντι Μαρία έκανε το σουτ, τη μπάλα βρήκε ο Ενιεάμα και χτύπησε δύο φορές στο δοκάρι για να φτάσει στον Μέσι ο οποίος με δυνατό τελείωμα στον ουρανό των δικτύων έγραψε το 0-1. Πριν καλά προλάβουν να κωπάσουν οι πανηγυρισμοί των Αργεντινών, μάζεψαν τη μπάλα από την εστία τους. Ο Μπαμπατούντε έφυγε στην κόντρα, έδωσε στα αριστερά στον Μούσα, ο οποίος έκανε όμορφη προσποίηση και σουτ στη γωνία του Ρομέρο, που δεν γινόταν να αντιδράσει εκεί που πήγε η μπάλα (1-1). Η συνέχεια «χτύπησε» κόκκινο από πλευράς Αλμπισελέστε, που δεν άφηνε το πόδι από το γκάζι και με σχεδόν όλους τους παίκτες σε καλή μέρα έκλεβε μπάλες και έφτιαχνε επιθέσεις.
Στο 9' ο Μέσι πέρασε υπέροχα στον Ιγουαΐν που σούταρε άουτ από κοντά και στο 30' ο Ντι Μαρία έπιασε το καλύτερα από τα αρκετά σουτ που δοκίμασε, όμως ο Ενιεάμα ήταν απίστευτα καλός -παρά τα τρία γκολ- και αντέδρασε σωστά αποκρούοντας σε κόρνερ. Στο 44' έσκασε η προειδοποιητική από τον Μέσι με φάουλ στο παραθυράκι που έβγαλε ο Ενιεάμα (44'), όμως στις καθυστερήσεις ο σταρ της Μπαρτσελόνα άφησε... όρθιο τον τερματοφύλακα της Νιγηρίας με νέα εκπληκτική εκτέλεση γράφοντας το 1-2.
Το σούπερ ξεκίνημα στο πρώτο μέρος επαναλήφθηκε και στο πρώτο λεπτό του δευτέρου, με τον Μούσα να ισοφαρίζει σε γκολ τον Μέσι μετά από ωραίο «1-2» με τον Εμενίκε και ψύχραιμο τελείωμα στο τετ α τετ με τον Ρομέρο (2-2). Ηταν η πρώτη φορά από το 2006 που σε αγώνα Mundial δύο παίκτες από αντίπαλες ομάδες πετυχαίνουν από δύο γκολ, όταν το είχαν κάνει Κλόζε και Γουάντσοπ σε αγώνα της Γερμανίας με την Κόστα Ρίκα.
Οπως όμως η Νιγηρία είχε απαντήσει αμέσως, το ίδιο έκανε και η Αργεντινή με τον Μέσι να εκτελεί το κόρνερ, τη μπάλα να περνάει από πολλά σώματα και τον Ρόχο να τη στέλνει στα δίχτυα με το γόνατο (2-3). Οι φάσεις ήταν αρκετές για τους Αργεντινούς που έμοιαζαν να έχουν πολλές δυνάμεις, ενώ οι Αφρικανοί φάνηκαν στο 62' με τον Μίκελ να είναι σε καλή θέση, όμως να μην κάνει καλό πλασέ. Μετά από 75 λεπτά αγώνα οι δύο ομάδες που είχαν δώσει τα πάντα άρχισαν να έχουν... απώλειες και η Αλμπισελέστε είχε τις τελευταίες φάσεις πριν το φινάλε. Στο 78' ο μετά από τρομερή κομπίνα σε φάουλ Ντι Μαρία και Λαβέτσι, το σουτ του δεύτερου απέκρουσε ο Ενιάμα και δύο λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Γκαράι πέρασε λίγο έξω. Στο 85' ο Ντι Μαρία, που δεν σταμάτησε να τρέχει να βγαίνει στην κόντρα είδε τον Ενιεάμα να αποκρούει ξανά και στο 87' το σουτ του Αμπροουζ κόντραρε και πήγε στα πλαϊνά δίχτυα.
ΝΙΓΗΡΙΑ: Ενιάμα, Άμπροουζ, Ομερούο, Γιόμπο, Οσανίουα, Μίκελ, Ονάζι, Μούσα, Μπαμπατούντε (65' Ουτσέμπο), Οντεμβίγκι (80' Νουόφορ), Εμενίκε.
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Ζαμπαλέτα, Ρόχο, Γκαράι, Μασεράνο, Γκάγκο, Φερνάντες, Ντι Μαρία, Μέσι (63' Αλβαρες), Ιγκουαΐν (90'+1' Μπίλια), Αγουέρο (38' Λαβέτσι).

"Μοντέλο Όλγας" για τον τουρισμό της επόμενης Ελλάδας

Olga-Kefalogianni
Το νέο πρόγραμμα προώθησης και προβολής του Ελληνικού Τουρισμού,  προσαρμοσμένο σε στρατηγική τριετίας, παρουσίασε η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας σε εκδήλωση για τη νέα επικοινωνιακή στρατηγική του ΕΟΤ. Την παρουσίαση του  επικοινωνιακού σχεδιασμού πραγματοποίησε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς.
Η κυρία  Κεφαλογιάννη χαρακτήρισε το 2103 χρονιά επιτυχιών για τον ελληνικό τουρισμό, προσθέτοντας ότι σήμερα διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι και το 2014 θα είναι μια καλή τουριστική χρονιά, επικαλούμενη στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Σύμφωνα με αυτά  «Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εμφάνισαν αύξηση κατά 27,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2014, το ταξιδιωτικό ισοζύγιο παρουσίασε πλεόνασμα 252 εκ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 194 εκ. ευρώ  την αντίστοιχη περίοδο του 2013».

Επιμελητήριο Κορινθίας - Το σύστημα GS1-Βασικές γνώσεις και πρακτικές

Απίστευτο Video: Ο Χάρρυ Κλυνν πριν 30 χρόνια "είδε" τον χθεσινό αγώνα

 
Είναι πραγματικά απίστευτο.  Και η περιγραφή; Σαν να μη πέρασε μια μέρα... Δείτε το: 

logia Starata

Ποια περιφερειακά κανάλια θα βλέπουμε ψηφιακά από τις 27 Ιουνίου στο Δερβένι από το Κ.Ε εκπομπής Κάτσικας Ιτέας


  Ξημερώματα της  Παρασκευής 27/6 ολόκληρη η Πελοπόννησος θα βλέπει μόνο ψηφιακά και τα πανελλαδικά και τα περιφερειακά κανάλια, το πρωτότυπο όμως θα είναι ότι τελικά δεν θα ξέρουμε τι να πρωτοδιαλέξουμε, από 18 περιφερειακά κανάλια από τα οποία τα περισσότερα μέχρι σήμερα εξέπεμπαν σε μικρές ζώνες γεωγραφικές της Πελοποννήσου είτε ψηφιακά είτε αναλογικά και με δικά τους κέντρα εκπομπής και μηχανήματα εκπομπής.
Στις 27/6 όλα αυτά τα κανάλια που έπαιζαν μέχρι τώρα σε μερικούς νομούς ή σε έναν νομό θα παίζουν σε όλη την περιφερειακή ζώνη 6, δηλαδή σε όλη την Πελοπόννησο ένθεν και ένθεν του Κορινθιακού , βόρεια μέχρι και το Λιδορίκι και το Μεσολόγγι , ανατολικά μέχρι τον Πόρο και μέρος της Αίγινας και της ανατολικής Αττικής , δυτικά μέχρι το Ληξούρι της Κεφαλονιάς και ολόκληρη τη Ζάκυνθο και νότια μέχρι τα Αντικύθηρα και περιοχές της Βόρειας Κρήτης.
Τα 18 αυτά κανάλια θα είναι χωρισμένα κατά αλφαβητική σειρά σε δυο εννιάδες , με αρκετά καλή ανάλυση τουλάχιστον ως προς την χωρητικότητα , ως προς την ποιότητα όμως της εικόνας βασικό ρόλο παίζουν οι στουντιακές τους εγκαταστάσεις.
Όλα αυτά τα κανάλια θα εκπέμψουν το πρόγραμμά τους από τα 19 κέντρα εκπομπής της Πελοποννήσου τα οποία θα ενεργοποιηθούν ψηφιακά όλα και στις καινούργιες συχνότητες που έχουν παραχωρηθεί για τα 15 επόμενα χρόνια στην digea της Πελοποννήσου.
Αυτό που θα πρέπει να προσέξουν οι τηλεθεατές είναι ότι θα πρέπει να επανασυντονίσουν όσοι έβλεπαν ψηφιακά τους δέκτες τους γιατί οι συχνότητες αλλάζουν ενώ όσοι έβλεπαν αναλογικά δηλαδή οι περιοχές μέρος της Κορινθίας, Αργολίδα, Αρκαδία , Λακωνία και Ηλεία, θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί έγκαιρα ή καινούργιους δέκτες ψηφιακούς επιλογής εισόδου mpg4 ή αποκωδικοποιητές οι οποίοι προσαρμόζονται στους παλιούς δέκτες , οι τιμές των οποίων ξεκινούν από 19,00 ευρώ στην αγορά..  

 Όι κάτοικοι λαμβάνουν ήδη επίγειο ψηφιακό σήμα από τα Κέντρο Εκπομπής  Καμαρίου, , θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους στις νέες συχνότητες στις 27 Ιουνίου. οι οποίες θα είναι κοινές με τα Κ.Ε. Κάτσικα Ιτέας , Οσίου Παταπίου και Λιδωρικίου.

Δίκτυα Εκπομπής Κέντρα ΕκπομπήςΔίαυλοι
19 Ξυλόκαστρο, Κάτσικας, Οσ.Ποτάπιος, Λιδορίκι 26, 29, 41 , 43 , 47, 48, 51, 56
  Σημείωση: Τα χρώματα των διαύλων
Δημόσιοι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας
Ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας
Ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί περιφερειακής εμβέλειας


 Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειώσουμε ότι μεγάλο μέρος της περιοχής μας ( Δερβένι, Μαύρα Λιθάρια, Πεταλού, Μεντουριάνικα, Ροζενά, Άνω Αιγιαλός, Ζάχολη κλπ.)  δεν έχουν οπτική επαφή με τον πομπό του Καμαρίου , και  πρέπει να στρέψουν τις κεραίες των δεκτών τους προς την Ιτέα όπου θα έχουν οπτική επαφή με το Κ.Ε. Κάτσικα Ιτέας.

 
Πληκτρολογώντας εδώ  τον δήμο ή τον οικισμό σας, μπορείτε να αναζητήσετε και να ενημερωθείτε για την ψηφιακή κάλυψη της περιοχής σας, για το κέντρο εκπομπής από το οποίο λαμβάνετε ψηφιακό σήμα και το προτεινόμενο κέντρο εκπομπής, εφόσον η περιοχή σας καλύπτεται από περισσότερα από ένα κέντρα εκπομπής.

 Τώρα οι 18 περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί – εκτός των εθνικής εμβέλειας - που θα βλέπουμε στους δύο διαύλους που προαναφέραμε είναι:
Για τον 1ο διάυλο η ομάδα των τηλεοπτικών σταθμών είναι:
Το ACHAIA με έδρα την Πάτρα,
η Αρκαδική τηλεόραση με έδρα την Τρίπολη,
το AXION με έδρα την Κόρινθο,
το BEST με έδρα την Καλαμάτα ,
το DR με έδρα το Άργος,
η ΕΛΛΑΔΑ TV με έδρα την Σπάρτη,
η ΗΛΕΚΤΡΑ με έδρα την Κόρινθο
το ΙΟΝΙΑ TV  με έδρα τη Ζάκυνθο
Ο Κοsmos με έδρα τον Πύργο Ηλείας.
Στο 2ο δίαυλο η ομάδα των τηλεοπτικών σταθμών είναι:
Το LEPANTO με έδρα την Ναύπακτο,
ο MAX με έδρα το Ναύπλιο ,
η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ με έδρα την Καλαμάτα ,
το ΝΕΤ με έδρα την Καλαμάτα ,
η ΟΡΤ (Ολυμπιακή Τηλεόραση) με έδρα τον Πύργο Ηλείας,
το RTP με έδρα την Κόρινθο,
το SUPER με έδρα την Κόρινθο,
το SUPER B με έδρα την Πάτρα
το TOP με έδρα την Κόρινθο .

Ο Ιερώνυμος… νίκησε τον Βαρθολομαίο. Νέος Μητροπολίτης Ιωαννίνων ο “εκλεκτός” του Αρχιεπισκόπου

Ieronimos-Vartholomaios
Σε στρατηγική νίκη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου απέναντι στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο εξελίχτηκε η μάχη για την εκλογή νέου Μητροπολίτη Ιωαννίνων.
Στη σημερινή συνεδρίαση της Ιεραρχίας, νέος Μητροπολίτης Ιωαννίνων εξελέγη ο πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Παπαγιάννης, τον οποίο προέκρινε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, απέναντι στην προτίμηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς τον Αρχιμανδρίτη Αμφιλόχιο Στεργίου.
Στη σχετική ψηφοφορία, ο Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Παπαγιάννης έλαβε 46 ψήφους, ο Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Αργυρός 16, και ο Αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος Στεργίου 7.
Το θέμα της εκλογής νέου Μητροπολίτη Ιωαννίνων προκάλεσε το προηγούμενο διάστημα ένταση στις σχέσεις της Αρχιεπισκοπής με το Φανάρι.

Το “ευχαριστώ” της Όλγας στον Τζόκοβιτς, μέσω Twitter

Olga-Kefalogianni
Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, έστειλε μέσω του προσωπικού λογαριασμού της στο Twitter ένα μεγάλο “ευχαριστώ” προς τον Νόβακ Τζόκοβιτς.
Ο μεγάλος αθλητής του τένις, είχε πανηγυρίσει την πρόκριση της ελληνικής Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου στη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, μετά τη νίκη επί της Ακτής Ελεφαντοστού, και η Όλγα Κεφαλογιάννη του μετέφερε ουσιαστικά τις ευχαριστίες όλων των Ελλήνων.

Παρέμβαση βουλευτών της ΝΔ δείχνει... πρόωρες εκλογές

kalpes-proores-ekloges
Πρόωρες εκλογές, και μάλιστα… σύντομα, δείχνει η σημερινή πρωτοβουλία βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας να παρέμβουν, και να ζητήσουν την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, στον απόηχο των εξελίξεων με τα μισθολογικά των δικαστικών λειτουργών.
Οι βουλευτές Ιορδάνης Τζαμτζής, Ηλίας Βλαχογιάννης, Δημήτρης Κυριαζίδης, Θεόδωρος Σολδάτος και Παύλος Βογιατζής, θέτουν ως προϋοπόθεση για να ψηφίσουν τη σχετική τροπολογία για τα μισθολογικά των δικαστικών, την αποκατάσταση των αδικιών προς τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.
Στη σχετική ανακοίνωσή τους, αναφέρουν μεταξύ άλλων τα εξής:
“Η ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών ότι προωθείται νομοθετική ρύθμιση με την οποία αποκαθίστανται οι μισθολογικές αδικίες των δικαστικών λειτουργών, αποτελεί για τους δικαστικούς μια θετική εξέλιξη, με δεδομένο, τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις και για τους βουλευτές.
Περιμένουμε όμως ταυτόχρονη κίνηση αποκατάστασης των μισθολογικών αδικιών των στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που ήδη έχουν δικαιωθεί από την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, έτσι ώστε να μπορέσουμε να υπερψηφίσουμε τη σχετική τροπολογία στη Βουλή”.

ysterografa.gr

Το "όλε" του Αβραμόπουλου στο γκολ της Εθνικής (video)

Dimitris-Avramopoulos
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος βρέθηκε στο Αγαθονήσι, όπου και παρακολούθησε τον χθεσινό αγώνα της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, με αντίπαλο την Ακτή Ελεφαντοστού.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παρακολούθησε τον αγώνα μαζί με τους στρατιώτες που υπηρετούν, καθώς και τους κατοίκους του νησιού, και η κάμερα κατέγραψε το αυθεντικό ξέσπασμά του, και το “όλε”, τη στιγμή του γκολ που έστειλε την Ελλάδα για πρώτη φορά στην ιστορία της στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Δείτε το video από το newpost.gr.

Video

Τέρμα τα τυπικά προσόντα- Η συνέντευξη «επιλέγει» τους manager του Δημοσίου

Η συνέντευξη θα αποτελεί, όπως επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια σημερινής συνάντησης με τους δημοσιογράφους στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το βασικό κριτήριο με βάση το οποίο θα επιλέγονται  οι μάνατζερ του Δημοσίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως ειπώθηκε,  οι Γενικοί Διευθυντές θα επιλέγονται κατά 70% με βάση τη συνέντευξη και κατά 30% με βάση τα αποτελέσματα των γραπτών εξετάσεων στο ΑΣΕΠ, οι Διευθυντές κατά 60% βάσει της συνέντευξης και 40% βάση των γραπτών εξετάσεων, ενώ για τους Τμηματάρχες η αναλογία θα κυμαίνεται στο 50%-50%. Όσον αφορά τα τυπικά προσόντα θα παίζουν ρόλο μόνο στο πρώτο στάδιο επιλογής των υποψηφίων.

Το BINTEO-ΑΠΟΔΕΙΞΗ για το πέναλτι στον Σαμαρά!

  • 606


10482871_10152281553498650_5424323247443301706_n
Επειδή κάποιοι λένε ότι το πέναλντι που σφυρίχτηκε ήταν λάθος, ας δούνε αυτό το βίντεο απόδειξη ότι ήταν καθαρό πέναλτι υπέρ της Εθνικής Ελλάδος !

Έγινε η Νύχτα...Μέρα στην Κόρινθο (ΦΩΤΟ)


 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ


(Τάσος Μητσόπουλος)

Η Ελεονώρα Μελέτη κράτησε την υπόσχεσή της....

Η Ελεονώρα Μελέτη είχε προκαλέσει με το tweet "ότι θα βγει με μαγιό στην εκπομπή της, αν η Εθνική Ελλάδας καταφέρει να κερδίσει την Ακτή Ελεφαντοστού και προκριθεί στην επόμενη φάση του Μουντιάλ. Ήρθε η ώρα λοιπόν, και κράτησε την υπόσχεσή της, όπως βλέπουμε...


Μένει να δούμε αν η γνωστή πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών, Μαρία Αλεξάνδρου, που υποσχέθηκε να βγει γυμνή στο Σύνταγμα, αν η Ελλάδα καταφέρει να περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης κρατήσει και αυτή την δικιά της υπόσχεση....

Συγχαρητήρια επιστολή του Προέδρου της Βουλής για την πρόκριση της Εθνικής Ομάδας στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου

http://images.newsnow.gr/14/142289/neos-proedros-tis-voulis-o-ev-meimarakis-1-315x236.jpg 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συγχαρητήρια επιστολή για τους παίκτες της Εθνικής μας Ομάδας, τον Προπονητή και τα στελέχη της αποστολής απέστειλε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ).                            
                                                                  
Προς την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ)

Κύριε Πρόεδρε,
Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων θέλουμε να μεταφέρετε στους παίκτες της Εθνικής μας Ομάδας, στον Προπονητή κ. Φερνάντο Σάντος και τα στελέχη της αποστολής,  τα συγχαρητήριά μας για την επιτυχή μας πρόκριση στην επόμενη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλου στη Βραζιλία. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνετε όλους τους Έλληνες υπερήφανους, αλλά σε αυτή τη χρονική συγκυρία είστε οι καλύτεροι πρεσβευτές της Χώρας μας, στέλνοντας το μήνυμα σε όλο τον πλανήτη ότι η Ελλάδα ξέρει να νικά. Σε λίγες ημέρες, κλείνουν δέκα χρόνια από τις 4 Ιουλίου του 2004 που σηκώσατε το Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Και τότε τα καταφέρατε και τώρα μπορείτε να το επαναλάβετε. Συνεχίστε, είμαστε σίγουροι ότι περιμένουμε νέες, ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων
                                                                                                                                          Ευάγγελος Βασίλειος Μεϊμαράκης 

Γιατί ΣΥΡΙΖΑ και ΠΟΤΑΜΙ «πολεμούν» την ΕΛΙΑ

tsipras-theodorakis
Οι αναφορές συσπείρωσης και τα προσκλητήρια του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, στοχεύουν στην ίδια δεξαμενή.

Αυτή της λεγόμενης δημοκρατικής παράταξης.

Αυτή η δεξαμενή είναι που έδινε ανέκαθεν ισχυρές κυβερνήσεις στην Ελλάδα, κυρίως στο ΠΑΣΟΚ και κάποτε μεταφερόμενη λόγω απογοήτευσης και στη ΝΔ.

Τώρα που η οικονομική κρίση αποκάλυψε και την πολιτική αλλά και την συστημική κρίση, τα κόμματα που δημιουργήθηκαν ή μεγάλωσαν όπως το ΠΟΤΑΜΙ και ο ΣΥΡΙΖΑ, αναζητούν ψήφους και στήριξη σε εκείνη τη μερίδα του κόσμου που καταγράφονται ως αναποφάσιστοι ή δυσαρεστημένοι ΠΑΣΟΚοι και που στο σύνολό τους κάποτε ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ.

Η ΑΝ0Δ0Σ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ

Άρθρο συνεργάτη μας

Ίσως να έχετε συχνά αναρωτηθεί γιατί «ο καπιταλισμός της ελεύθερης αγοράς» μοιάζει να έχει αποτύχει, παρά την καθολική διαβεβαίωση από οικονομολόγους και πολιτικούς ειδήμονες, ότι λειτουργεί όπως προβλέπεται και η διαίσθησή σας δεν είναι σωστή. Ο Καπιταλισμός της ελεύθερης αγοράς έχει γίνει πια ένα εργαλείο του παρελθόντος. Στην πραγματικότητα ο καπιταλισμός της ελεύθερης αγοράς έχει αντικατασταθεί από κάτι που είναι πραγματικά η αντι-ελεύθερη αγορά και η οποία εκφράζεται αντι-καπιταλιστικά. Η εκτροπή λειτουργεί σε κοινή θέα.
Ξεκινώντας κάποια στιγμή γύρω στο 1970 στις ΗΠΑ αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος του «ελεύθερου κόσμου», είχαν αρχίσει να αποκλίνουν από τονπαραδοσιακό «καπιταλισμό της ελεύθερης αγοράς» για κάτι διαφορετικό.

1922: Στην προκυμαία της Σμύρνης

Γράφει ο Μίκης
Πρωτοπαπαδάκης
Την ώρα που οι εκδιωκόμενοι από τις πατρίδες τους Μικρασιάτες συνωστίζονταν στην προκυμαία της Σμύρνης ελπίζοντας ότι θα βρεθεί μέσον για να διαφύγουν προς την ελληνική επικράτεια, παίχθηκε εις βάρος τους μια κακόγουστη και κακόβουλη φάρσα: Διαδόθηκε στο πλήθος η παραπλανητική  πληροφορία, ότι δήθεν πρέπει να αποκτήσουν διαβατήρια, για να τους επιτραπεί να αποβιβασθούν σε ελληνικά λιμάνια.
Η παραπλανητική αυτή είδηση προκάλεσε πανικό, επειδή στην δύσκολη εκείνη ώρα δεν ήταν δυνατόν να εφοδιασθούν οι προσφεύγοντες με διαβατήρια. Ο πανικός διαλύθηκε, όταν άρχισαν να καταφθάνουν στην Σμύρνη τα πολυάριθμα πλοία, που έστειλε η ελληνική κυβέρνηση για να τους παραλάβουν.  Κανείς δεν τους έκανε έλεγχο για διαβατήρια, όταν επιβιβάσθηκαν στα πλοία, ούτε όταν αποβιβάσθηκαν στα ελληνικά λιμάνια. Το θέμα ξεχάσθηκε και κανείς πιά δεν ασχολήθηκε μ’ αυτό

Ανάψτε έστω ένα καντηλάκι, στο μνήμα του έρμου ιδρυτή σας!

Γράφει ο
Χρήστος Πασαλάρης
Βγαλμένο από  τον «άλλο κόσμο» είναι το σημερινό θέμα. Έχει και αυτός φωνή και αναζητά ξεβουλωμένα αυτιά να τον ακούσουν. Και-ξέρετε- όταν μιλάνε οι νεκροί η φωνή τους περνάει κατευθείαν στις ψυχές των ζώντων, είναι φωνές καθαρές όσο και ανατριχιαστικές..

Καθώς συνοδεύαμε την περασμένη Δευτέρα τον παλιό σπουδαίο φίλο, και συνεργάτη Άρη Σταθάκη στην τελευταία του κατοικία στο Α΄ νεκροταφείο, το μάτι μου έπεσε στο μνήμα του Ανδρέα Παπανδρέου, που δεσπόζει  πρώτο- πρώτο, εκεί στην είσοδο..

Παιδικές ασθένειες και σχίσμα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Από τις διεργασίες της μετεκλογικής περιόδου στον ΣΥΡΙΖΑ, εξάγονται μια σειρά από ενδιαφέροντα από πλευράς πολιτικής ανάλυσης συμπεράσματα:
Έναν χρόνο μετά το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος, πέρσι τον Ιούλιο, οι συνιστώσες δεν έχουν αυτοδιαλυθεί. Και οπωσδήποτε, δεν έχει αυτοδιαλυθεί η σημαντικότερη, δηλαδή η «Αριστερή Πλατφόρμα» του Π. Λαφαζάνη.
Το αντίθετο (που μας οδηγεί στο δεύτερο συμπέρασμα): Η σημαντική αυτή (αριθμητικά και κομματικά) συνιστώσα ζει και βασιλεύει και θέτει την ατζέντα της εσωκομματικής συζήτησης με κάθε ευκαιρία.
Σε σημείο που ο αρχηγός του κόμματος υποχρεώθηκε και στην τελευταία συνεδρίαση της Κ.Ε. να αφιερώσει μεγάλο μέρος των δύο ομιλιών του για να απαντήσει, να χαϊδέψει και να προειδοποιήσει τους μόνιμους αμφισβητίες, αναγκαζόμενος να καταφύγει στην τακτική «καρότο και μαστίγιο».
Το αποτέλεσμα είναι γνωστό: Οι αμφισβητίες (που επέμειναν μέχρι τέλους και αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν την προεδρική εισήγηση) επέλεξαν την οδό που επιβεβαιώνει την ύπαρξη σοβαρού ρήγματος.
Έναν χρόνο μετά το ιδρυτικό συνέδριο, δύο συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας και μία της Κ.Ε. – όλες αγωνιωδώς μαραθώνιες και δύο από τις τρεις διήμερες – μετά τις ευρωεκλογές, το εσωκομματικό σχίσμα είναι απόλυτα πιστοποιημένο.
Αν μάλιστα σε όλα αυτά προσθέσουμε και την αναβολή της πρώτης συνεδρίασης της Κ.Ε, καθώς και τα γεγονός ότι μετά τις ευρωεκλογές υπήρξαν τουλάχιστον επτά εκδηλωμένες αμφισβητήσεις της ηγεσίας, τότε πηγαίνουμε κατ’ ευθείαν στο ερώτημα:
Τι θα είχε γίνει αν σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα εξουσίας συνέβαιναν όλα αυτά;
Τι θα είχε γίνει, για παράδειγμα, αν ο αρχηγός οποιουδήποτε άλλου κόμματος ανέβαλε προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κ.Ε. και αντ’ αυτής έφευγε από τα γραφεία του κόμματος για να συζητήσει με τους στενούς του συνεργάτες ένα κείμενο αμφισβήτησης 53 βουλευτών και στελεχών του και μετά έβλεπε να πέφτουν βροχή οι αμφισβητήσεις από διάφορες ομάδες και πρόσωπα, με κατάληξη την αδυναμία να υιοθετηθεί ομόφωνα η εισήγησή του;
Προφανώς, θα σηκωνόταν ο κόσμος στο ποδάρι!
Θα φώναζαν όλοι και θα αναρωτιούνταν πώς είναι δυνατόν να θέλουν να κυβερνήσουν τη χώρα αυτοί που δεν μπορούν να φέρουν σε λογαριασμό το ίδιο τους το σπίτι.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, υπάρχει μια αντιμετώπιση του τύπου «τι να κάνουμε, παιδιά είναι, τα ταλαιπωρούν ακόμη οι παιδικές ασθένειες».
Με τη διαφορά ότι τα παιδιά δεν μένουν για πάντα παιδιά και οι ενήλικες περνούν τις παιδικές ασθένειες πιο βαριά από τους ανήλικους…

Άσχημες εικόνες στο τουριστικό Λουτράκι


 
Η εικόνα του Δήμου Λουτρακίου που φιλοξενεί Έλληνες και αλλοδαπούς επισκέπτες (τουρίστες-λεφτά), δεν επιτρέπεται να είναι η παρακάτω.

Τρεις αποκρουστικές εικόνες σε απόσταση 30 μέτρων, απέναντι από το πανέμορφο και υπερσύγχρονο υδροθεραπευτήριο.

1. Tourist Information Office: λειτουργεί μόνο ως χώρος αφισορύπανσης
2. Χάρτης Λουτρακίου: λερωμένος και απαρχαιωμένος
3. Δημόσια ουρητήρια: δυσφημιστική εστία μόλυνσης

Προτεινόμενη λύση μέχρι την επιδιόρθωση, αντικατάσταση και επαναλειτουργία:
1. Κλείδωμα ουρητηρίων,
2. απόκρυψη της επιγραφής "Κέντρο πληροφόρησης - Tourist information office" με χαρτί ή μπογιά,
3. ξήλωμα χάρτη.

Ενώ Ρώσοι και Γάλλοι τουρίστες πέρναγαν από μπροστά, τράβηξα κάποιες φωτογραφίες.

Κύριοι,
Δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων
Visit Loutraki - Loutraki Tourism Organization
Loutraki Tourism Organization
Ο Ξενιος ΖΕΥΣ
Λουτράκι Περαχώρα
Loutraki Spa
Πολίτες Μπροστά
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
Προτίθεστε να δώσετε κάποια λύση? Μέχρι πότε?
Παρακαλώ δώστε μια εύκολη και οικονομική λύση, γρήγορα.
 

thanasix@gmail.com

 

Βήματα Εκσυγχρονισμού


Άρθρο του Αναπληρωτή Υπουργού ΠΕΚΑ Νίκου Ταγαρά στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ενόψει της σημερινής συζήτησης στη Βουλή του σχεδίου νόμου «Χωροταξική και Πολεοδομική Μεταρρύθμιση – Βιώσιμη Ανάπτυξη».

Βήματα Εκσυγχρονισμού
Tο νομοσχέδιο που κατέθεσα αφορά δύο πολύ σημαντικά θέματα: αφενός τον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό και αφετέρου τις χρήσεις γης.
Το σύστημα χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού στη χώρα μας έχει σχεδιαστεί με βάση τις ανάγκες της δεκαετίας του 1990.
Ήταν απαραίτητο μετά από τόσα χρόνια να το προσαρμόσουμε στις σημερινές ανάγκες της χώρας που απαιτούν ευελιξία, ταχύτητα, απλότητα και σαφήνεια.
Επιτυγχάνουμε, λοιπόν, μείωση των επιπέδων σχεδιασμού, δηλαδή των σχεδίων του χώρου, από επτά (7) σε τέσσερα (4). Εύλογα να αναρωτηθεί κανείς «και τί μας πειράζει να έχουμε πολλά σχέδια»; Σήμερα για την ίδια περιοχή μπορεί να έχουμε κατευθύνσεις και ρυθμίσεις από έξι (6) διαφορετικά σχέδια (Πολεοδομική Μελέτη, Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο - ΓΠΣ, Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου - ΖΟΕ, Ρυθμιστικά Σχέδια, Περιφερειακά Πλαίσια, Ειδικά Πλαίσια), με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση ως προς το τι ισχύει τελικά τόσο για τη Διοίκηση όσο και για τους πολίτες.
Το δεύτερο θέμα που επιλύουμε με το σχέδιο νόμου είναι η σαφής κατεύθυνση του κάθε σχεδίου. Για πρώτη φορά χωρίζονται τα σχέδια σε αυτά που δίνουν τις στρατηγικές κατευθύνσεις για το πώς θέλουμε μελλοντικά να οργανώσουμε το χώρο και σε αυτά που περιέχουν τους κανόνες για το πώς θα δομηθεί ο χώρος.
Επιπλέον ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που ρυθμίζει το σχέδιο νόμου είναι η μείωση του χρόνου που απαιτείται για να εγκριθούν τα σχέδια του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού.
Σημαντικό βήμα αποτελεί επίσης η ολοκλήρωση μέχρι το 2020, με τη συνεργασία όλων των συναρμόδιων Υπουργείων, ενός ψηφιακού χάρτη της Ελλάδας όπου θα απεικονίζονται όλες οι θεσμικές γραμμές (δάση, αιγιαλός, περιοχές Natura, αρχαιολογικοί χώροι, αναδασμοί κλπ), που επηρεάζουν ανάπτυξη του χώρου.
Δεν μπορούμε όμως να μιλάμε για μεταρρύθμιση εάν παράλληλα με το σχεδιασμό δεν εκσυγχρονίζαμε και το σύστημα των χρήσεων γης. Δεν πρέπει να υπάρχει πολίτης ή επαγγελματίας αυτής της χώρας που δεν έχει αντιληφθεί πόσο παρωχημένο είναι πλέον το σύστημα που θεσμοθετήθηκε το 1987. Είναι κρίσιμο και απαραίτητο να εκσυγχρονιστεί και να εξειδικευτεί στις σημερινές ανάγκες, να προστεθούν νέες χρήσεις και λειτουργίες που εμφανίστηκαν την τελευταία 25ετία, να διορθωθούν στρεβλώσεις που υπήρχαν.
Με το νομοσχέδιο προχωράμε ένα βήμα παρακάτω. Προκειμένου να μην εμφανιστούν ξανά προβλήματα, να μη χρειαστούν «ερμηνείες» αντιστοιχίζουμε τους περίπου 6.000 Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριοτήτων (ΚΑΔ) του ΥΠΟΙΚ με τις χρήσεις γης. Δημιουργούμε μία δυναμική βάση δεδομένων, η οποία ξεκαθαρίζει μία και καλή το τοπίο. Όλοι, πολίτες και επιχειρήσεις, θα γνωρίζουν «με μια ματιά», ή «με λίγα κλικς», τί επιτρέπεται και που.

Όχι σαν ήρωες! ΗΡΩΕΣ! Απίστευτο κι όμως ελληνικό! Η Ελλάδα στους 16 του Μουντιάλ με γκολ-πέναλτι του Σαμαρά στο 93`! ΕΛΛΑΔΑ - ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ 2-1

hellas
Για το τέλος κρατούσε το καλύτερο η Ελλάδα στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έκανε την καλύτερή της εμφάνιση, παίρνοντας μία καρυδάτη νίκη και πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία της στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου!
Η Ελλάδα γράφει ιστορία και στην Βραζιλία. Δεν την πτοούν ούτε τα δοκάρια (3 είχε!) ούτε η γκαντεμιά των τραυματισμών (δύο αναγκαστικές αλλαγές στα πρώτα 24 λεπτά) ούτε η ισοφάριση στο 74' ούτε... τίποτα!
Νίκησε 2-1 την Ακτή Ελεφαντοστού, με πέναλτι του Σαμαρά στο 90'+3', για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική του 3ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου και προκρίθηκε στους «16» του Mundial ως δεύτερη.
Αντίπαλός της, την Κυριακή (29/6, 23:00) η Κόστα Ρίκα.
Ο δρόμος της πρόκρισης άνοιξε με τον Σάμαρη στο 42'. Η ισοφάριση από τον Μπονί στο 74' έδιωξε, προς στιγμή την πρόκριση (παρά το ευνοϊκό 4-1 της Κολομβίας επί της Ιαπωνίας), όμως το πέναλτι που κέρδισε ο Σαμαράς από τον Σιό στο 90'+1' και το αξιοποίησε ο ίδιος δύο λεπτά αργότερα, έδωσαν την ιστορική νίκη: Για πρώτη φορά η Ελλάδα στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στην τρίτη της συμμετοχή (1994, 2010 οι άλλες δύο).
Στο γρασίδι, παρατάχθηκαν παίκτες μαχητές. Ο Φερνάντο Σάντος απέδειξε πως είναι μεγάλος τεχνικός με το στήσιμο της ομάδας, ενώ ο Ανδρέας Σάμαρης έδειξε πως μπορεί να είναι το μέλλον αυτής της ομάδας καθώς στο ντεμπούτο του δεν έδειξε ψαρωμένος, αλλά σαν να είναι έτοιμος από καιρό. Το τελικό αποτέλεσμα ανάγκασε όλη την Ελλάδα να χύσει δάκρυα χαράς με τους μαχητές μας να δείχνουν πως τίποτα δεν τους σταματάει αν το πάρουν απόφαση.
Οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούσαν καθόλου στην ομαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης. Η αρκετή ζέστη και η αποπνικτική ατμόσφαιρα από την υγρασία δεν έδιναν τη δυνατότητα στους παίκτες να έχουν τις κατάλληλες ανάσες

Το πρώτο ημίχρονο λες και ήταν γραμμένο από σενάριο θρίλερ. Δύο αναγκαστικές αλλαγές για την Εθνική, με τον Κονέ να αποχωρεί στο 12' (πρόβλημα στο αριστερό πόδι) και τον Καρνέζη στο 24' (πρόβλημα στη μέση). Σάμαρης και Γλύκος πήραν τις θέσεις τους, αντίστοιχα.
Σα να μην έφτανε αυτή η ατυχία, ήρθε και το δοκάρι σε εντυπωσιακό σουτ του Χολέμπας (με το δεξί!) στο 33', σε εξαιρετική ελληνική αντεπίθεση. Κι όμως, η Εθνική ουδέποτε πτοήθηκε, ούτε και με την ευκαιρία του Καραγκούνη στο 34' (φάουλ που μπλόκαρε ο Μπαρί).
Ο Σάμαρης έκλεψε μια μπάλα στο 42', έκανε το 1-2 με τον Σαμαρά και πλάσαρε εύστοχα, πετυχαίνοντας το «χρυσό» γκολ που έστελνε την Ελλάδα στους «16», διαμορφώνοντας το 1-0. Εκείνη τη στιγμή η Κολομβία προηγούνταν 1-0 της Ιαπωνίας και η ισοφάριση των Ασιατών λίγα λεπτά αργότερα, στην εκπνοή του πρώτου 45λεπτου, δεν «ακύρωνε» την ελληνική πρόκριση.

Ένα 45λεπτο δικαίωσης για την Ελλάδα, που διατήρησε την καλή αμυντική της λειτουργία και έδειξε πιο πολλές επιθετικές διαθέσεις σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Οι (3) τελικές προσπάθειες ήρθαν μετά το 25', καθώς στο πρώτο 25λεπτο… δεν υπήρχε αποτελεσματικότητα αλλά μόνο η κακοδαιμονία των τραυματισμών, αλλά το πάθος και το πείσμα ξεχείλιζαν.
Οσο για την Ακτή; Φάνηκε σε κακή κατάσταση. Ντρογκμπά και Γιάγια Τουρέ δεν μπορούσαν να την «κουβαλήσουν» και ουσιαστικά απείλησε μόνο στο 45' με την ωραία ενέργεια του μέσου της Μάντσεστερ Σίτι, όμως το σουτ που επιχείρησε κόντραρε στον Σάμαρη και ο Γλύκος μπλόκαρε εύκολα. Ως τότε, κάποιες προσπάθειες των Ζερβινιό (9') και Γιαγιά Τουρέ (23') δεν έφεραν αποτέλεσμα, ούτε τελική.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την Εθνική να διατηρεί την επιθετικότητά της στο πρώτο 10λεπτο και να χάνει σημαντικές ευκαιρίες με τον Χριστοδουλόπουλο στο 46' και στο 53'. Ωστόσο στη συνέχεια η Ακτή, που ήδη είχε «δοκιμάσει» τον Γλκύκο στο 49' με τον Τιοτέ, πήρε τα ηνία και άρχισε να πιέζει.
Η Ελλάδα είχε γυρίσει πίσω, είχε δώσει χώρο και επέλεξε να παίξει με αντεπιθέσεις, οι οποίες ήταν «φαρμάκι». «Αγγιξε» το 2-0 με τον Σαλπιγγίδη στο 58' (έδιωξε ο Μπαρί) και τον Τοροσίδη στο 62' (ανετράπη εκτός περιοχής) και είδε το δοκάρι να «στερεί» στον Καραγκούνη το 2-0 στο 68', ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Λάζαρος αστόχησε σε σουτ.
Στο ίδιο διάστημα η Ακτή ήταν περισσότερο στην επίθεση, αλλά δεν απειλούσε. Ο Καλού (56') σταματήθηκε από τον Μανωλά, ο Γιάγια Τουρέ είδε το σουτ του να κοντράρει στον Παπασταθόπουλο (57') ενώ και ο Μπόνι, που μπήκε ως δεύτερος επιθετικός στο 61', δεν απείλησε στο 65', όπως έκανε, αλλά αστόχησε, ο Καλού στο 67'.
Οι Ιβοριανοί που έπαιζαν επιθετικά, απείλησαν στο 72' με τον Μπαμπά και τελικά ισοφάρισαν στο 74' με τον Μπονί, φτάνοντας αυτοί σε αποτέλεσμα πρόκρισης. Ωστόσο η Ελλάδα δεν τα παράτησε. Ο Γκέκας μπήκε αντί του Καραγκούνη, η αντεπίθεση… σάλπισε, το δοκάρι σταμάτησε τη σέντρα-σουτ του Τοροσίδη στο 80', ο Λάζαρος αστόχησε στο 84' και ο Σαλπιγγίδης δεν μπόρεσε να βρει τον Γκέκα στο 87'.
Τα λεπτά περνούσαν, η Ακτή αγκάλιαζε την πρόκριση, απείλησε στο 85' με τον Σίο και κυρίως με τον Γιάγια Τουρέ στο 90', ωστόσο ο επίλογος ήταν ελληνικός: Ο Σαμαράς κέρδισε πέναλτι από τον Σιό στο 90'+1' και το εκτέλεσε εύστοχα στο 90'+3' στέλνοντας την Ελλάδα στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου!
ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης (24' Γλύκος), Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μανιάτης, Καραγκούνης (78' Γκέκας), Κονέ (12' Σάμαρης), Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς.
ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: Μπαρί, Οριέ, Μποκά, Μπαμπά, Κ. Τουρέ, Ντιέ, Τιοτέ (61' Μπονί), Γ. Τουρέ, Καλού, Ζερβινιό (83' Σιό), Ντρογκμπά (78' Ντιομαντέ).

Ιαπωνία - Κολομβία 1-4: «Δώρο» πρόκρισης στην Ελλάδα


Η Κολομβία των πολλών αλλαγών αν και αδιάφορη  έπαιξε για την ιστορία της έκανε το 3Χ3 και με επιβλητική εμφάνιση διέλυσε την Ιαπωνία 4-1  και τώρα περιμένει την Ουρουγουάη στη νοκ άουτ φάση των «16» του Mundial.
Προσπάθησε να παίξει με την μπάλα και να μην περιμένει, την ώρα που η Ιαπωνία ναι μεν έδειχνε κάπως σαστισμένη, αλλά εν συνεχεία και μετά το 8' ανέβασε στροφές. Και εκεί που οι Ασιάτες φαίνονταν να ελέγχουν το ματς, ήρθε η κόντρα της Κολομβίας και το πέναλτι του Κόνο στον Ράμος να αλλάξει τα δεδομένα. Ο Κουαδράδο δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και στο 17' ευστόχησε δίνοντας το προβάδισμα στους «καφετέρος».
Η Ιαπωνία έψαξε την απάντηση και στο 24' έφθασε μία ανάσα, αλλά λογάριαζε χωρίς τον Οσπίνα που έπεσε στη γωνία του και έδιωξε το σουτ του Καγκάβα. Στο 33' ήταν η σειρά του Χόντα με φάουλ να απειλήσει τους Λατινοαμερικάνους με το 1-0 να παραμένει…
Το 1-0 παρέμενε και κόντρα στη ροή του ματς η Κολομβία άγγιξε το 2-0 με τον Τζάκσον Μαρτίνες να αστοχεί από πλεονεκτική θέση. Και αφού δεν έγινε το 2-0 σ' αυτή τη φάση, ήρθε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Οκαζάκι με κεφαλιά να κάνει το 1-1 για τους Ασιάτες. Επί της ουσίας αποδιδόταν δικαιοσύνη, μιας και οι Ιάπωνες ήταν εμφανώς καλύτεροι.
Με δεδομένη, λοιπόν, την ισοφάριση, οι Ασιάτες έψαχναν στο β' ημίχρονο το γκολ της νίκης κόντρα στους Κολομβιανούς, οι οποίοι με την έναρξη του β' ημιχρόνου έδειχναν άλλο πρόσωπο… Η είσοδος των Ροντρίγκες, Καρμπονέρο αντί των Κουαδράδο, Κιντέρο έδωσαν άλλη ώθηση στην ομάδα του Πέκερμαν που μπήκε με διάθεση να δώσει το δικό της ρυθμό στο ματς. Και εν τέλει οι «καφετέρος» ανταμείφθηκαν με τον Τζάκσον Μαρτίνες στο 55' που βρέθηκε στην κατάλληλη θέση και δεν είχε πρόβλημα για να σκοράρει.
Η Ιαπωνία, όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο, τα έπαιζε πλέον όλα για όλα… Και σε δυο περιπτώσεις άγγιξε το 2-2 με φάουλ του Χόντα (64') και προβολή του Οκούμπο (65').
Και από τη στιγμή που δεν ήρθε το 2ο γκολ στο διάστημα αυτό, εν συνεχεία η Κολομβία κράτησε με άνεση το 2-1 κόντρα στους Ασιάτες που έδειχναν κουρασμένοι. Και σαν να μην έφθανε αυτό για τους Ιάπωνες, ήρθε η κόντρα επίθεση του 82' για την Κολομβία με τον Τζάκσον Μαρτίνες να γράφει το 3-1 που δεν έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα στο ματς. Και αυτό γιατί ήρθε στο 90' ο Ροντρίγκες να κάνει το 4-1 υπέρ της Κολομβίας που απέδειξε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο πως ήταν η καλύτερη ομάδα του ομίλου.

ΙΑΠΩΝΙΑ: Καβασίμα, Ουτσίντα, Χόντα, Ναγκατόμο, Οκαζάκι (69' Κακιτάνι), Καγκάβα (85' Κιγιοτάκε), Οκούμπο, Αογιάμα (62' Γιαμαγκούτσι), Κόνο, Χασέμπε, Γιοσίντα.
ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Οσπίνα (84' Μοντραγκόν), Αρίας, Αρμέρο, Κουαδράδο (46' Καρμπονέρο), Γκουαρίν, Μεχία, Μπαλάντα, Ράμος, Κιντέρο (46' Τζ. Ροντρίγκες), Μαρτίνες, Βαλδές.