Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Άνοιξε ο δρόμος για την υλοποίηση της μαρίνας του Ναυπλίου



Την έγκριση της προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου για την κατασκευή της μαρίνας του Ναυπλίου με ΣΔΙΤ από το ελεγκτικό συνέδριο ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και τόνισε ότι «είναι η πρώτη φορά που εγκρίνεται προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας για κατασκευή μαρίνας με ΣΔΙΤ».

Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε επίσης ότι πολύ σύντομα θα γίνει ο διεθνής διαγωνισμός για τη δημοπράτηση του έργου και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ευόδωση των πρωτοβουλιών της Περιφέρειας για τη δημιουργία νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, που θα βελτιώσουν το επίπεδο των υποδομών ανάπτυξης του τουριστικού μας προϊόντος, ιδίως σε ένα εμβληματικό προορισμό όπως το Ναύπλιο. 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε τέλος ότι «υλοποιούμε με συνέπεια, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα το σχέδιό μας για την ανάπτυξη ενός δικτύου μαρινών στην Πελοπόννησο».

Έπεσαν οι συκοφαντίες για το λιμάνι του Άστρους



http://www.aftodioikisi.gr/mediafiles/site/sa/DHMOI/paralio_astros_dimos_boreias_kinoyrias_aftodioikisi.jpg 
«Απόλυτη δικαίωση της πολιτικής βούλησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου» χαρακτήρισε το πόρισμα της Επιτροπής Δημοσιονομικού Ελέγχου για το έργο του λιμανιού του Άστρους ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τονίζοντας ότι «φέρνουμε νέα δεδομένα στην Πελοπόννησο και τη χώρα. Αφενός, υλοποιούμε αποτελεσματικά και απροβλημάτιστα τα αναπτυξιακά έργα υποδομής, ώστε ούτε πόροι να χαθούν, ούτε κρίσιμος χρόνος, και, αφετέρου, τηρούμε απόλυτα την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία».

«Το λιμάνι του Άστρους ανοίγει μια νέα εποχή για την Κυνουρία και την παραλιακή Αρκαδία, αλλά και την Ανατολική Πελοπόννησο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι «εξαρχής δεσμευτήκαμε ότι θα υλοποιήσουμε το έργο μέσα στην παρούσα προγραμματική περίοδο και με την αποφασιστικότητά μας και την απόλυτη τήρηση της νομοθεσίας το κάνουμε πράξη».

Σύμφωνα με το πόρισμα της Ε.Δ.ΕΛ. «το έργο υλοποιείται κανονικά και δεν προκύπτουν στοιχεία για αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά, επομένως δεν απαιτούνται δημοσιονομικές διορθώσεις ή άλλες διορθωτικές ενέργειες από την Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Πρόγραμμα Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων 2014 Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Πρόγραμμα Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων 2014
Δείτε το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου μας.
* Σε περίπτωση αλλαγών θα υπάρχουν ανάλογες ενημερώσεις μέσα από το site του Δήμου.
Πρόγραμμα (αρχείο pdf)

Οι «ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ» παρουσιάζουν το έργο της Σοφίας Παράσχου «Και οι κακοί έχουν ψυχή» στο Δερβένι

Ενοριακό Πνευμ. Κέντρο Τιμίου Προδρόμου, Δερβένι, Σάββατο 5 Ιουλίου ώρα 20.00
Το παιδικό τμήμα της Θεατρικής Ομάδας της Δ.Ε. Ευρωστίνης «ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ» θα παρουσιάσει το έργο της Σοφίας Παράσχου «Και οι κακοί έχουν ψυχή», Διασκ.-Σκην.: Τ. Λουίζου.
Είσοδος Ελεύθερη

Δημοπρασία εκμίσθωσης δημοτικού ακινήτου στα Σαρανταπηχιώτικα

Στις 11 Ιουλίου 2014 ημέρα Παρασκευή και ώρα 09:00- 10:00 θα διεξαχθεί στο Δημαρχείο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής, πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου που βρίσκεται στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα στα Σαρανταπηχιώτικα.
Δείτε συνημμένα τη διακήρυξη της δημοπρασίας.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 2743 360244 (Σ. Παπαδημητρίου) και 2743 360101 (Κ. Ρωμηού)
 Διακήρυξη δημοπρασίας

Σαμαράς: Κάποιοι στην Ελλάδα δεν θέλουν τις μεταρρυθμίσεις. Δεν θα τους αφήσουμε

Antonis-Samaras-Greek-PM
Ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε τον απολογισμό του εξαμήνου της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρουσιάζοντας τη δική του οπτική για το μέλλον της κοινής ηπείρου μας.
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το ευρωπαϊκό εγχείρημα παραμένει ζωντανό και προχωρεί, έστω και άνισα, ενώ σημείωσε με νόημα ότι είναι ορατή μια πρόοδος, η σκυτάλη της οποίας περνάει από τη μια γενιά στην άλλη.
Στον απολογισμό πεπραγμένων για την Ελληνική Προεδρία, ο Αντώνης Σαμαράς εστίασε στις προσπάθειες αντιμετώπισης των θεσμικών ανεπαρκειών του ευρώ, και στην προετοιμασία της νομισματικής ένωσης.
Στη συνέχεια, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής: “Κάποιοι στην Ελλάδα δεν θέλουν τις μεταρρυθμίσεις. Δεν θα τους αφήσουμε”.

Εκοιμήθη ο πρώην Αττικής Παντελεήμων

Panteleimon

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα, Τετάρτη 2 Ιουλίου ο πρώην Μητροπολίτης Αττικής κ. Παντελεήμων Μπεζενίτης.
Τα αίτια του θανάτου δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, αν και οι πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι ο πρωήν μητροπολίτης έχασε την ζωή του κάνοντας μπάνιο στο εξοχικό του στην Κερατέα.

Η σορός του πρώην Μητροπολίτη Παντελεήμωνα Μπεζενίτη έχει μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων και τις συνθήκες του συμβάντος διερευνά το Κεντρικό Λιμεναρχείο του Λαυρίου.
Φως στην υπόθεση του μυστηριώδους θανάτου του πρώην Μητροπολίτη, Παντελεήμωνα Μπεζενίτη, αναμένεται να ρίξει ο ιατροδικαστής ο οποίος πραγματοποιεί νεκροψία-νεκροτομή στη σωρό του πρώην Μητροπολίτη.
Η σορός του πρώην μητροπολίτη, που εντοπίστηκε από άνδρες του λιμενικού, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κερατέας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Ιατροδικαστής αναμένεται να πραγματοποιήσει νεκροψία-νεκροτομή για τον ακριβή προσδιορισμό της αιτίας του θανάτου του πρώην μητροπολίτη, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία.
Με ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση για τον τρόπο με τον οποίο θα κηδευθεί ο πρώην μητροπολίτης, ο οποίος ως γνωστό είχε καθαιρεθεί στις τάξεις των μοναχών.

Ο Παντελεήμων Μπεζενίτης γεννήθηκε στη Χίο. Χειροτονήθηκε διάκονος το 1961, υπηρέτησε πολλά χρόνια στο εξωτερικό και το 1977 εξελέγη Μητροπολίτης Ζακύνθου.
Το 1994 εξελέγη με το «μεταθετό» Μητροπολίτης Αττικής. Υστερα από καταγγελίες για σκάνδαλα ηθικής φύσεως και τη δημοσιοποίηση κασετών που περιείχαν συνομιλίες του με νεαρό, τέθηκε σε αργία από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, ενώ απομακρύνθηκε και από την Ιεραρχία. 
Ο Παντελεήμων είχε καταδικαστεί τον Ιούνιο του 2008 σε εξαετή κάθειρξη από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για υπεξαίρεση 66,5 εκατ. δρχ. την περίοδο 1995-1998 από τη Μονή Οσίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη.
Καταγγελίες για την κατάχρηση των εισφορών των πιστών είχαν κάνει οι μοναχές της μονής.

ΣΥΡΙΖΑ προς ΥΠΕΣ: Κάνατε τον χάρτη πιο μπλέ

Θέμα με το χρώμα του εκλογικού χάρτη της επικράτειας όπως αυτός έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών για τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, θέτουν τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι Νίκος Συρμαλένιος, Αγνή Καλογερή και Γιάννης Ζερδελής, με ερώτηση που κατέθεσαν στο υπουργείο Εσωτερικών.
Ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, ωστόσο, στην έγγραφη απάντηση του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, αναφέρει ότι η χρωματική αποτύπωση είναι με βάση την παράθεση των αποτελεσμάτων καθώς στις (Διοικητικές) Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, υπερτερεί σε σύνολο ψήφων η Νέα Δημοκρατία.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται στη χρωματική αποτύπωση για το Αιγαίου και τονίζουν ότι με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα της 25ης Μαΐου, στις περιφέρειες των Κυκλάδων, της Σάμου και της Λέσβου, την πρωτιά είχε το κόμμα τους αλλά στον χάρτη, «εμφανίζεται μια τελείως ψευδή εικόνα, όπου σε ολόκληρο το Αιγαίου υπερτερεί η ΝΔ».
Οι βουλευτές κάνουν μάλιστα γνωστό ότι για το θέμα διαμαρτυρήθηκαν στον γενικό γραμματέα του υπουργείου και καταγγέλλουν ότι «η ψευδής αυτή χρωματική αποτύπωση, παραπλανεί και διασύρει την αντικειμενικότητα της επίσημης ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας».
Όπως, ωστόσο, αναφέρει στην απάντησή του ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, «από την εμφανή παράθεση των αποτελεσμάτων με βάση τη μετάδοσή τους στο υπουργείο Εσωτερικών προκύπτει ότι στις (Διοικητικές) Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου υπερτερεί σε σύνολο ψήφων το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Από αυτό προκύπτει και η συγκεκριμένη χρωματική αποτύπωση».
Ωστόσο, δεν παραλείπει να αναφέρει ο κ. Ντινόπουλος, ότι στις εκλογικές περιφέρειες Λέσβου, Σάμου και Κυκλάδων προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ σε αριθμό ψήφων, στοιχείο το οποίο είναι ορατό σε κάθε περίπτωση, εφόσον βέβαια ο ενδιαφερόμενος προχωρήσει σε αναζήτηση του εκλογικού αποτελέσματος σε επίπεδο εκλογικής περιφέρειας βουλευτικών εκλογών.
Ο υπουργός Εσωτερικών στην απάντησή του, επισυνάπτει και τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών του περασμένου Μαΐου.

Πηγή: iefimerida.gr
airetos.gr

Θα... νικήσει ο Γιώργος Παπανδρέου;

George-Papandreou-Greek-PM
Twitter@EmOikonomidis
Ακούγοντας κανείς την… αποφώνηση-προτροπή “Venceremos”, του Γιώργου Παπανδρέου, στην πρόσφατη ομιλία του στη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Μεξικό, κάθε άλλο παρά απρόσμενα θα μπορούσε να την εισπράξει.
Ο τελευταίος των Παπανδρέου που έγινε πρωθυπουργός, και έβαλε την υπογραφή του κάτω από το Μνημόνιο εθνικής χρεοκοπίας και απώλειας της αυτοδιάθεσης της χώρας, βίωσε πριν και μετά την πρωθυπουργία του μια προχωρημένη αμφισβήτηση των ικανοτήτων του, που σκίαζε διαχρονικά την πρόδηλη εξωστρέφειά του.
Ο γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ κοίταζε πάντα πέρα και μακριά από την Ελλάδα. Υπήρξε “πολίτης του κόσμου”, όταν ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός είχε ουσία και περιεχόμενο, και δεν συνοδευόταν από χλεύη.
Απ’ την άλλη, έδειχνε πάντοτε να έχει μια “διαφορά φάσης” από την τρέχουσα πραγματικότητα, και ακόμη περισσότερο από την ελληνική πραγματικότητα, μια παράμετρος του χαρακτήρα του που σε εσωτερικό πολιτικό επίπεδο λειτούργησε αρνητικά, ίσως και ως διαρκές ανάχωμα στα εξίσου προφανή συγκριτικά πλεονεκτήματα που του προσέδιδε η βαριά σκιά του εκκωφαντικού επωνύμου του.
Μετά την αποχώρησή του από την πρωθυπουργία και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ένας… αστικός μύθος συνοδεύει κάθε κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου: Η “αόρατη απειλή” μιας μεγάλης επιστροφής σε πρωταγωνιστικό ρόλο, για ένα άλλο ΠΑΣΟΚ, μια διαφορετική Κεντροαριστερά, μια Ελλάδα η οποία θα διεκδικεί καινούρια δεδομένα στην εθνική πραγματικότητά της, μετά το Μνημόνιο που οπτικοποιείται στην ανάμνηση όσων είπε ο Γιώργος Παπανδρέου στο Καστελόριζο. Με φόντο… τον βαρκάρη.
Θα επιστρέψει λοιπόν ο Γιώργος Παπανδρέου; Δηλαδή… θα νικήσει; Προφανώς και ακόμη είναι εξαιρετικά νωρίς για την απόπειρα πρόγνωσης του μέλλοντος. Απ΄την άλλη βέβαια, ο προχωρημένος εκνευρισμός του Ευάγγελου Βενιζέλου, και η πρόδηλη ανασφάλεια που αποπνέει η σημερινή Χαριλάου Τρικούπη απέναντι στον γιο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώνουν ότι το μέλλον έρχεται με… καλπάζον ενδιαφέρον.
Εκτός κι αν το παρελθόν του Γιώργου Παπανδρέου, φρενάρει το μέλλον του. Γιατί, την υπογραφή που φέρει το Μνημόνιο, η Ελλάδα δεν θα την ξεχάσει ποτέ.

ysterografa.gr

Ο Παντελής Καψής διεκδικεί ηγετικό ρόλο στην Ελιά

Pantelis-Kapsis
Από την εποχή που αποφάσισε να αφήσει πίσω του μια σημαντική καριέρα στη δημοσιογραφία, και να γίνει εκπρόσωπος της κυβέρνησης Παπαδήμου, ο Παντελής Καψής έδειχνε αποφασισμένος για σεργιάνισμα στα υψηλά πατώματα του δημοσίου βίου.
Η συμμετοχή του στις ευρωεκλογές με την Ελιά, επιβεβαίωσε απλώς ότι ο Παντελής Καψής… ήρθε για να μείνει. Και η σταθερή δημόσια παρέμβασή του με αρθρογραφία το τελευταίο διάστημα, όπως σήμερα στο “Έθνος”, όπου αναπτύσσει μια ρητορική απέναντι στην “Κεντροαριστερά με παλιές νοοτροπίες”, δείχνει ότι οι εξελίξεις της επόμενης ημέρας πλησιάζουν.
Η μετεξέλιξη της Ελιάς σε πολιτικό μόρφωμα, συνιστώσα του οποίου θα είναι ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ, διαμορφώνει προϋποθέσεις για την εκλογή ηγέτη. Όχι δηλαδή… του Ευάγγελου Βενιζέλου. Για τους καλά γνωρίζοντες τις ζυμώσεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς, η προφανής επιλογή είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος, ίσως μάλιστα να υπάρχει ήδη η σχετική υπόγεια συμφωνία του Υπουργού Παιδείας με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Υπάρχουν ωστόσο και εκείνοι που θα έβλεπαν τον Παντελή Καψή σε ηγετικό ρόλο. Μένει λοιπόν να αποδειχτεί πώς θα χωροθετηθούν οι… μουσικές καρέκλες στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Και ποιός ρόλος θα αντιστοιχεί στον καθένα.

ysterografa.gr

Σαρωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό – Μένουν μόνο τρία ταμεία

Σε μεγάλες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα προχωράει η κυβέρνηση μέσα στο φθινόπωρο με τη δημιουργία τριών ταμείων: Ένα για τους μισθωτούς, ένα για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες κι ένα τρίτο για τους αγρότες.
Αφετηρία η έκθεση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) που αναμένει το υπουργείο Εργασίας και πρόκειται να δημοσιοποιηθεί το επόμενο διάστημα με στόχο όπως γράφει η «καθημερινή» το σχετικό νομοσχέδιο  να κατατεθεί στη Βουλή το Νοέμβριο.
Να σημειωθεί ότι στην τελευταία έκθεση αξιολόγησης ορίζεται ότι ο νέος νόμος πρέπει να ισχύσει από την 1.1.2015.
Πάντως, στο χώρο των ταμείων επικρατεί μεγάλη ανησυχία όχι τόσο για το ταμειακό έλλειμμα των 2 δισ. ευρώ για εφέτος όσο για το σοβαρό πρόβλημα υποχρηματοδότησης που εντοπίζεται από το 2016 και μετά. Η κρισιμότητα του συστήματος αν και δεν αναφέρεται ως τέτοια, εκτιμάται ότι θα οδηγήσει οπωσδήποτε στη λήψη πρόσθετων μέτρων. Σε διαφορετική περίπτωση, η διοικητική μεταρρύθμιση δεν θα έχει κανένα νόημα.

aftodioikisi.gr

Στον αέρα 1 εκατ. πιστοποιητικά πληροφορικής- Δεν ισχύουν πλέον για το Δημόσιο

Από τη Δευτέρα 30 Ιουνίου έληξε η ισχύς για το Δημόσιο περισσότερων από 1.000.000 πιστοποιητικών πληροφορικής. Συγκεκριμένα, με απόφαση του ΕΟΠΠΕΠ, προβλέπεται:
Α. Παράταση της ισχύος για έξι (6) μήνες, δηλ. μέχρι 30.06.2014, των πιστοποιητικών Γνώσης Χειρισμού Η/Υ των φορέων ECDL Ελλάς, Vellum GlobalEducational Services, Infotest και ICT Hellas, τα οποία εκδόθηκαν μέχρι και την ημερομηνία πιστοποίησής τους από τον Ο.Ε.Ε.Κ. και η ισχύς τους έληγε την 31.12.2013.

Αναμένεται η πρόσληψη ως και 24.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Χιλιάδες θα είναι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που θα προσλάβει για το νέο σχολικό έτος το υπουργείο Παιδείας, καθώς όπως δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος στο Σκάι, τα φετινά κενά θα ξεπεράσουν τις 20.000 και έτσι οι προσλήψεις των αναπληρωτών ενδεχομένως να φθάσουν τις 24.000.
Οι φετινές προσλήψεις των αναπληρωτών έφθασαν τις 14.536,  ενώ οι συνταξιοδοτήσεις στις δυο βαθμίδες εκπαίδευσης ανέρχονται σε περίπου 5.300. Αν ο φετινός αριθμός των συνταξιοδοτήσεων προστεθεί στις περσινές προσλήψεις αναπληρωτών αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι προσλήψεις θα φθάσουν τις 20.000 και ίσως τις ξεπεράσουν.
Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι θα προσλάβει χιλιάδες αναπληρωτές για να λειτουργήσουν τα σχολεία ενώ μέσα από τις δηλώσεις γίνεται αντιληπτό ότι θα αξιοποιηθεί και για την επόμενη χρονιά το ΕΣΠΑ. Χαρακτηριστικά ο Λοβέρδος δήλωσε μεταξύ των άλλων ότι η προηγούμενη πολιτική ηγεσία είχε βρει έναν τρόπο κάλυψης των κενών που αποτελεί υπόδειξη και για τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

aftodioikisi.gr

Παγώνει η αξιολόγηση στους OTA – Ξεκινάει διάλογος μεταξύ υπουργείου, αιρετών & εργαζομένων


Σε προσωρινό πάγωμα οδηγείται το προωθούμενο από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σύστημα αξιολόγησης για τους δημοτικούς υπαλλήλους, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Κώστα Ασκούνη και τα όσα είπε προ ολίγου στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης, μέχρι τις 31 Αυγούστου δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί καμία διαδικασία αξιολόγησης, καθώς ο νόμος απαγορεύει οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή των δημοτικών υπαλλήλων έως την ανάληψη των καθηκόντων των νέων δημοτικών αρχών.
Ο κ. Ασκούνης τόνισε ότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποδέχτηκε το αίτημα της ΚΕΔΕ για την έναρξη συζήτησης μεταξύ υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ΚΕΔΕ και ΠΟΕ- ΟΤΑ με σκοπό την από κοινού διαμόρφωση ενός πάγιου συστήματος αξιολόγησης, ως εργαλείο προσυμφωνημένων και προκαθορισμένων ενεργειών βελτίωσης και αναβάθμισης των δυνατοτήτων και της αποδοτικότητας του προσωπικού και της αποτελεσματικότητας των δομών που θα συνδεθεί με προκαθορισμένους στόχους και θα εφαρμοσθεί καταρχήν πιλοτικά το 2015, ώστε να προκύψουν κάποια πρώτα συμπεράσματα και να ακολουθήσουν βελτιώσεις στο σύστημα.
«Η αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού θα πρέπει να συναρτάται άμεσα με τους προγραμματικούς ετήσιους και μεσοπρόθεσμους στόχους του φορέα, όπως αυτοί εξειδικεύονται και αναλύονται ανά οργανωτική μονάδα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ασκούνης.

aftodioikisi.gr

Χατζηνικολάου: Ασκήσεις προεκλογικής… γυμναστικής με τη “μικρή ΔΕΗ”

xatzinikol
Ο Νίκος Χατζηνικολάου σχολίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star την κόντρα της κυβέρνησης με τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως δεν γίνεται συζήτηση επί της ουσίας, αλλά προεκλογική… γυμναστική!


Real.gr Ν.ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΧΟΛΙΟ1 από realmedialive
Στο δελτίο ειδήσεων του Star ο εκδότης της Real News σχολίασε ακόμη την αποκατάσταση των αμοιβών στους ένστολους.

Real.gr Ν.ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΧΟΛΙΟ4 από realmedialive
Την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στα πανεπιστήμια.

Real.gr Ν.ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΧΟΛΙΟ5 από realmedialive
Και τέλος, τις δηλώσεις του Σάντος και την «επόμενη μέρα» στην Εθνική

Real.gr Ν.ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΧΟΛΙΟ2 από realmedialive

Real.gr Ν.ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΧΟΛΙΟ3 από realmedialive

Δήλωση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων για την εκλογή του ευρωβουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Δ. Παπαδημούλη στη θέση Αντιπροέδρου του Ευρ. Κοινοβουλίου

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον ευρωβουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Δημήτρη Παπαδημούλη, για την εκλογή του στη θέση Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η εκλογή του κ. Δημήτρη Παπαδημούλη στη θέση Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποτελεί μια σημαντική διάκριση. Εκφράζω τα συγχαρητήρια και την αυτονόητη συνεργασία και υποστήριξη στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει».

Στο Πεκίνο και την “Bite China” ταξίδεψε η «Μυθική Πελοπόννησος»

Εμφάνιση φωτογραφία(3).JPG


Στο Πεκίνο ταξίδεψε η "Μυθική Πελοπόννησος", όπου συμμετείχε στην «Bite China» τη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Κίνας, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 27 έως τις 29 Ιουνίου. Καθοριστικό παράγοντα για τη συμμετοχή στη συγκεκριμένη έκθεση  αποτέλεσε το  γεγονός ότι από τις 15 Ιουνίου έως τις 19 Οκτωβρίου υπάρχει για πρώτη φορά δυνατότητα απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Κίνας με Αθήνα, η οποία δημιουργεί την προοπτική έτσι ώστε να αποτελέσει η Κίνα μια δυναμική τουριστική αγορά για την Ελλάδα στο άμεσο μέλλον.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ κ. Ν. ΜΑΡΑΝΤΖΙΔΗ



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την επίθεση στον καθηγητή και στέλεχος του Ποταμιού, κ. Ν. Μαραντζίδη , εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τη βίαιη επίθεση στον καθηγητή Νίκο Μαραντζίδη.
Οι πρακτικές βίας πηγάζουν από τα άκρα και δεν χωρούν στη Δημοκρατία.
Αναμένουμε την καταδίκη τέτοιων φαινομένων από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συνδαιτυμόνες του στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ».

Παρέμβαση του Κώστα Κόλλια στη Βουλή για τον οινοτουρισμό (VIDEO)



Παρέμβαση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου σχετικά με τον οινοτουρισμό πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, στα πλαίσια της συζήτησης νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού. Σχετικά με την παρέμβασή του ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Το νομοσχέδιο που συζητείται αυτήν την εβδομάδα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου θεσμοθετεί ειδικές κατηγορίες τουρισμού, μεταξύ των οποίων και τον οινοτουρισμό. Αυτή η ξεχωριστή κατηγορία έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για την Κορινθία και κυρίως για τη Νεμέα, καθώς τα οινοποιεία που θα επιλέξουν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους σε αυτό το κλάδο μπορούν να αναδειχθούν σε μοχλό ανάπτυξης για το Νομό μας. 
Βεβαίως, ήδη, πολλά οινοποιεία στη Νεμέα συμμετέχουν τακτικά στους θεσμούς «Ανοιχτές Πόρτες» και «Δρόμοι του Κρασιού», δύο πρωτοβουλίες που φέρνουν τον καταναλωτή πιο κοντά στον τόπο και στον τρόπο παραγωγής κρασιού. Με τον οινοτουρισμό, αυτή η επαφή του καταναλωτή με το αμπέλι και το κρασί πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα. Πλην όμως επεσήμανα στην Υπουργό Τουρισμού ότι, για να έχει μέλλον ο οινοτουρισμός, πρέπει να θεωρηθεί αγροτική δραστηριότητα, όπως ο αγροτουρισμός. Ως αγροτική δραστηριότητα, οι αγροτουριστικές επιχειρήσεις έχουν συγκεκριμένα δικαιώματα και υποχρεώσεις, όπως η υπό προϋποθέσεις απαλλαγή από την ασφάλιση στον ΟΑΕΕ και η υποχρέωση εγγραφής στο μητρώο αγροτών.
Θεωρώ επομένως ότι και ο οινοτουρισμός θα πρέπει να εμπίπτει στις αγροτικές δραστηριότητες, όπως ισχύει και για τα πολυλειτουργικά αγροκτήματα, ώστε και για τα δύο να ισχύουν οι ίδιοι όροι. Δεν μπορεί δύο συναφείς επιχειρήσεις να λειτουργούν με διαφορετικό θεσμικό πλαίσιο, ώστε η μία να θεωρείται εμπορική δραστηριότητα, με δυσμενείς ασφαλιστικούς και φορολογικούς όρους, και η άλλη αγροτική. Είναι αυτονόητο ότι κανένα οινοποιείο δεν θα επιλέξει τον οινοτουρισμό, αλλά θα προτιμήσει, με δεδομένο ότι όλα τα οινοποιεία διαθέτουν ιδιόκτητα αμπέλια, να ενταχθεί στο θεσμό του πολυλειτουργικού αγροκτήματος για να έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα των ευνοϊκότερων όρων.
Εκτός από το θέμα της αγροτικής δραστηριότητας, εξέθεσα στην Υπουργό και ορισμένες προσθήκες στο σχετικό άρθρο, ώστε να επιτρέπεται στις οινοτουριστικές επιχειρήσεις, πέρα από την παροχή υπηρεσιών υποδοχής, ξενάγησης και φιλοξενίας, και η παροχή εστίασης, αλλά και η δυνατότητα διοργάνωσης εκδηλώσεων και επιμορφωτικών δράσεων σχετικών με τον αμπελουργικό τομέα, μερικές από τις οποίες ήδη υφίστανται, όπως, για παράδειγμα, οι «Ανοιχτές Πόρτες» και οι «Δρόμοι του Κρασιού». Ειδικά οι «Δρόμοι του Κρασιού» έχουν αναδείξει ολόκληρη την περιοχή της Νεμέας και θα πρέπει η πολιτεία να συνδράμει το θεσμό, με ειδική χάραξη και σήμανση συγκεκριμένων διαδρομών.
Τέλος, αναφορικά με τις απαιτούμενες εγκαταστάσεις, επεσήμανα ότι οι υπηρεσίες θα πρέπει μεν να προσφέρονται σε χώρους ενοποιημένους με το οινοποιείο, ώστε να διατηρείται η επαφή ανάμεσα στις τουριστικές υπηρεσίες και την οινοποιία, θα πρέπει όμως να επιτραπεί και η αξιοποίηση του περιβάλλοντα χώρου του οινοποιείου, ώστε και να διασφαλιστεί η συνάφεια των δύο δραστηριοτήτων, αλλά και να δοθεί η δυνατότητα εκμετάλλευσης όλων των διαθέσιμων χώρων.
Είναι πεποίθησή μου ότι, με την κατάλληλη στήριξη από την πολιτεία, ο οινοτουρισμός, ως προέκταση και ανάπτυξη των αγροτικών δραστηριοτήτων της οινοποιίας και της αμπελουργίας, μπορεί να αναδείξει όχι μόνο τον αμπελοοινικό πλούτο της Κορινθίας, αλλά και να δώσει ώθηση στο σύνολο της τοπικής μας οικονομίας.»