Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

ΞΕΡΙΖΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Αλλεπάλληλα χτυπήματα στο σάπιο δέντρο της παλιάς Ελλάδας δίνουν ελπίδες για τη νέα Ελλάδα. Το καράβι με τη μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης, οι δημιουργοί του πιο διάσημου ηλεκτρονικού ιού στο κόσμο και η δημοφιλής τραγουδίστρια αγνώστων στοιχείων στα χέρια των διωκτικών αρχών. Το πάλαι ποτέ κραταιό παρακράτος μέσα από ένα πλέγμα δικαστικής, δημοσιογραφικής και διωκτικής προστασίας φαίνεται αδύναμο πια να προστατεύσει τους υπαλλήλους του. Να ελέγξει τη χώρα, τη Κυβέρνηση.

Χρυσή Αυγή σε Βίτσα και Σύριζα για το δημοψήφισμα:- ο Τσίπρας πουλάει φούμαρα στον ελληνικό λαό!

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Η Χρυσή Αυγή λέει ΝΑΙ στο δημοψήφισμα για την ΔΕΗ. Πάγια θέση μας είναι να αποφασίζει ο ελληνικός λαός για όλα τα μείζονα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα.

Η διχαστική τακτική του Σύριζα και η επίθεση κατά του κόμματός μας υπηρετεί μικροπολιτικές σκοπιμότητες και στηρίζει ουσιαστικά την αντιλαϊκή πολιτική του μνημονίου.

Στην πράξη αποδεικνύεται πως ο Τσίπρας δεν θέλει να γίνει το δημοψήφισμα, καθώς μετά την άρνηση του ΚΚΕ, είναι απαραίτητες οι υπογραφές των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Οι Συριζαίοι πουλάνε φούμαρα στον ελληνικό λαό, φλυαρούν εκ του ασφαλούς, ενώ στην πράξη αποδεικνύονται οι καλύτεροι υπηρέτες της μνημονιακής πολιτικής.


Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Προβολή ντοκιμαντέρ “Παλληκάρι - Ο Λούις Τίκας και η σφαγή του Λάντλοου”

Εμφάνιση αφίσα.jpg

Οι άνθρωποι γίνονται πιο αγωνιστικοί μέσα από τις μνήμες

Το Σάββατο 5 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, ο αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος Σβούρα (Σίνα 37) σε συνεργασία με την Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, παρουσιάζουν το ντοκυμανταίρ “Παλληκάρι - Ο Λούις Τίκας και η σφαγή του Λάντλοου”. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους δημιουργούς του, το σκηνοθέτη Νίκο Βεντούρα και την παραγωγό Λαμπρινή Θωμά.

Η σφαγή του Λάντλοου και η δολοφονία του Έλληνα μετανάστη και συνδικαλιστή Λούη Τίκα (Ηλία Σπαντιδάκη) αποτελεί μία από τις κομβικές στιγμές του αμερικάνικου εργατικού κινήματος και ενώνει, έναν ολόκληρο αιώνα μετά, τις ΗΠΑ του 1914 με τις εργατικές και μεταναστευτικές διεκδικήσεις της Ελλάδας του 2014. Εκατό χρόνια μετά τη Σφαγή, η ταινία παρουσιάζει τις μνήμες, την ιστορία και την κληρονομιά του Λούη Τίκα και του Λάντλοου στο Κολοράντο μέσα από συνεντεύξεις και μαρτυρίες κορυφαίων ιστορικών, καλλιτεχνών και απογόνων ανθρακωρύχων, καταγράφοντας τα σημάδια που άφησε στο σώμα της εργατικής Αμερικής μιά τραγωδία που πολλοί προσπάθησαν να ξεχαστεί.

Vassilis Thom: Αγνοώ και προσπερνώ τις παγίδες που μου έχουν στήσει


​Ο νεαρός σχεδιαστής μόδας Vassilis Thom είναι ένα από ταπρόσωπα που το Πινάκιο αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή. Ο λόγος; Μα γιατί ο ίδιος πολεμάει για ταόνειρα του και παρά τις αντιξοότητες όχι μόνο στέκεται όρθιος αλλά καταφέρνεινα αποδίδει τα μέγιστα.


 Διαβάστε περισσότερα

Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος

Στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση η μεγάλη τραγωδός Άννα Συνοδινού

Στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση  η μεγάλη τραγωδός Άννα Συνοδινού

Στο δωμάτιο 146 του νοσοκομείου «Σωτηρία» νοσηλεύεται διασωληνωμένη, χωρίς να έχει επαφή με το περιβάλλον, εδώ και μία εβδομάδα, η σπουδαία ηθοποιός και πρώην υπουργός Άννα Συνοδινού
Την περασμένη Τετάρτη, η 88χρονη ηθοποιός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην πνευμονολογική μονάδα του νοσοκομείου, όπου οι γιατροί τής χορήγησαν την κατάλληλη αγωγή, για να αντιμετωπίσουν τον υψηλό πυρετό, τη δύσπνοια, καθώς και άλλα χρόνια προβλήματα της υγείας της που την ταλαιπωρούν.
Η σπουδαία πρωταγωνίστρια του θεάτρου, σύμφωνα με τους δύο ανθρώπους που βρίσκονται εδώ και 40 χρόνια στο πλευρό της, την κα Δώρα και τον κ. Χρήστο, αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα σε σημείο που να μην μπορεί να αποπληρώσει τα έξοδα της νοσηλείας της. Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Κώστας Βενετσάνος, δήλωσε ότι το ΣΕΗ «θα κάνει ό,τι μπορεί για να συμπαρασταθεί και ηθικά και οικονομικά στην σπουδαία ηθοποιό. Το ζητούμενο είναι να ευαισθητοποιηθεί η πολιτεία και να σταθεί στο πλευρό της».

«Οτιδήποτε χρειασθεί η μεγάλη μας καλλιτέχνις, πέραν των νοσηλίων, για την αντιμετώπιση του προβλήματος υγείας της, θα καλυφθεί από το…
Ελληνικό Δημόσιο» δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστας Τασούλας, σε ανακοίνωσή του σχετικά με τη νοσηλεία της Άννας Συνοδινού, στην πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου Σωτηρία.
Η 88χρονη κορυφαία του ελληνικού θεατρου και πρώην υπουργός, Αννα Συνοδινού εκτός από τα προβλήματα υγείας αντιμετωπίζει και οικονομικά προβλήματα, γεγονός για το οποίο ο Κώστας Τασούλας, σημείωσε: «Η κ. Άννα Συνοδινού νοσηλεύεται στην Πνευμονολογική Κλινική του νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ. Η ίδια είναι ασφαλισμένη στον ΟΠΑΔ και δεν τίθεται θέμα νοσηλίων, όπως με ενημέρωσε ο διοικητής του νοσοκομείου ο οποίος, και ως γιατρός, μου είπε πως τυγχάνει της καλύτερης δυνατής ιατρικής φροντίδας.
Ο,τιδήποτε χρειασθεί η μεγάλη μας καλλιτέχνις, πέραν των νοσηλίων, για την αντιμετώπιση του προβλήματος υγείας της, θα καλυφθεί από το Ελληνικό Δημόσιο.
Για το θέμα ενημέρωσα τον πρωθυπουργό ο οποίος από την πρώτη στιγμή ζήτησε να αντιμετωπισθεί κάθε οικονομική ανάγκη από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού».

Λίγα λόγια για την Άννα Συνοδινού
Η Άννα Συνοδινού – Μαρινάκη γεννήθηκε στο Λουτράκι στις 21 Νοεμβρίου του 1927. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, πρώην Βασιλικού. Οι μεγαλύτερες θεατρικές της παρουσίες της είναι στις αρχαίες τραγωδίες «Αντιγόνη», «Ηλέκτρα», «Ανδρομάχη», «Ιφιγένεια», καθώς και στην αρχαία κωμωδία «Λυσιστράτη», πάντα σε πρωταγωνιστικούς ρόλους. Επίσης έχει παίξει και σε ένα πλήθος θεατρικών έργων, κυρίως του Σαίξπηρ καθώς και πολλών Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων, κατέχοντας σήμερα μια από τις πλέον εξέχουσες θέσεις των τραγωδών ηθοποιών του σύγχρονου Ελληνικού Θεάτρου.
Η Άννα Συνοδινού είναι από τα ιδρυτικά μέλη του Θεάτρου του Εθνικού Κήπου (πρώην Βασιλικού Κήπου) που εντωμεταξύ καταργήθηκε. Επίσης είναι η ιδρύτρια του Θεάτρου του Λυκαβηττού που για πολλά χρόνια υπήρξε θιασάρχης. Έχει λάβει μέρος σε πολλά ξένα Φεστιβάλ, όπως Γαλλίας, Γιουγκοσλαβίας, Ιταλίας, Ρωσίας κ.ά. Από το 2004 δίδαξε αρχαίο δράμα στο Ωδείο Αθηνών.
Εξελέγη βουλευτής Α” Αθήνας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 1974, του 1977, του 1981, του 1985, του 1989.
Διετέλεσε υφυπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών (1977-1981) και δημοτική σύμβουλος Αθηναίων το 1987-1989 με τον συνδυασμό «Νέα Εποχή» του Μιλτιάδη Έβερτ (8.945 σταυροί).
Παραιτήθηκε του βουλευτικού της αξιώματος τον Μάρτιο του 1990 κατά την διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Τότε η βουλευτής των Οικολόγων Εναλλακτικών Μαρίνα Δίζη όταν κλήθηκε να ψηφίσει άνοιξε ένα πανώ, το οποίο έγραφε «Φτάνει το θέατρο για το +1, τον Πρόεδρο και το νέφος». Η ενέργεια αυτή εξόργισε την Άννα Συνοδινού, που σε ένδειξη διαμαρτυρίας υπέβαλε την παραίτησή της τόσο από το βουλευτικό της αξίωμα, όσο και από το κόμμα της. Έκτοτε δεν ξανασχολήθηκε με την πολιτική.
Η Άννα Συνοδινού έχει τιμηθεί δύο φορές με το θεατρικό έπαθλο Κοτοπούλη καθώς και με το Σταυρό Ευποιίας Ελλάδος, του Ιππότη του Ντάνεμπρο της Δανίας, του Ιππότη της Ιταλικής Λεγεώνας, με το μετάλλιο της Πόλεως των Αθηναίων, καθώς και με το παράσημο του Κέδρου του Λιβάνου. Μιλάει αγγλικά και είναι μόνιμη κάτοικος Αθηνών.

Άνδρας αυτοκτόνησε πηδώντας από αερογέφυρα στην εθνική οδό, στο Αίγιο

Αίγιο: Άνδρας αυτοκτόνησε πηδώντας από αερογέφυρα στην εθνική οδό
Τραγικό τέλος επέλεξε να δώσει ένας άνδρας στη ζωή του, το μεσημέρι της Τετάρτης, αφού αποφάσισε να πηδήξει από την αερογέφυρα που βρίσκεται στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Αθηνών, στο ύψος του Νοσοκομείου Αιγίου. Άγνωστα παραμένουν, μέχρι στιγμής, τα κίνητρα του αυτόχειρα, την ώρα που στο σημείο κατέφθασε ασθενοφόρο, αλλά και περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. Ωστόσο, ήταν ήδη πολύ αργά, αφού ο άνδρας είχε καταλήξει, πριν προλάβουν οι άνδρες του ΕΚΑΒ να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες.

Ο Σωκράτης Μάλαμας στον Στάβλο στο Χιλιομόδι στις 11 Ιουλίου

Ο Σωκράτης Μάλαμας στον Στάβλο στο Χιλιομόδι στις 11 Ιουλίου

Ο Σωκράτης Μάλαμας στον Στάβλο στο Χιλιομόδι
Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014
Ο Σωκράτης Μάλαμας βάζει τη δική του σφραγίδα στον  ̈Χάρτη ̈ των καλοκαιρινών συναυλιών και ξεκινά το μουσικό του ταξίδι, που περιλαμβάνει σταθμούς από μια πορεία τριάντα χρόνων.
Και αυτό το καλοκαίρι θα περιπλανηθεί με τον δικό του αυθεντικό τρόπο σε μουσικά σταυροδρόμια, όπου συναντώνται η Ανατολή κι η Δύση, τα λαϊκά με τα ροκ ακούσματα.
Αυθεντικός και πηγαίος όπως πάντα, ο Σωκράτης Μάλαμας ξέρει να δημιουργεί συναυλίες που θυμίζουν σε ένταση, ρυθμό και συναίσθημα ρoκ live, ρεμπέτικες βραδιές αυθεντικών μαστόρων της μουσικής, αυθόρμητα γλέντια παρέας. Ο Σωκράτης Μάλαμας έρχεται με πολλά κέφια και με έναν ολοκαίνουργιο δίσκο, τον  ̈Χάρτη ̈. Τα νέα τραγούδια πατούν σε δρόμους λαϊκούς, αλλά περνούν μέσα από ηλεκτρικά μονοπάτια με οδηγό τις ερωτικές μπαλάντες και τον κοινωνικό στίχο να παραμονεύει υπόγειος και δυνατός.
Σωκράτης Μάλαμας
Λαμπρινή Καρακώστα - τραγούδι
Νίκος Μαγνήσαλης - Κρουστά
Γιάννης Παπατριανταφύλλου - Κοντραμπάσο
Φώτης Σιώτας - Βιολί / Βιόλα
Κυριάκος Ταπάκης - Λαούτο / μπουζούκι
Ηχοληψία - Βαγγέλης Λάππας / Γιάννης Ρούσσος
Φωτισμοί - Λαζαρίδης Χρήστος / Πουφτής Βασίλης
Επιμέλεια σκηνής - Δημήτρης Κατέβας
Παραγωγή Άρτυς
Η προπώληση αρχίζει την Τρίτη 1 Ιουλίου 2014
• Βιβλιοπωλεία Οικονόμου
 ΚΟΡΙΝΘΟΣ - Εθν. Αντίστασης 3 (27410 28658)
 www.oikonomou-shop.gr
• Βιβλιοπωλείο ΧΡΥΣΑΛΛΙΔΑ
 ΑΡΓΟΣ - Καποδιστρίου 15 (27510 67798)
 www.facebook.com/pages/Βιβλιοπωλείο-Χρυσαλλίδα/159259664163066
• IL MONDO
 ΝΑΥΠΛΙΟ - Αργους 12 (6947 236145)
 www.facebook.com/pages/Il-Mondo/446158652132658?fref=ts
• Βιβλιοχαρτοπωλείο ΜΠΑΛΑΦΑ
 ΧΙΛΙΟΜΟΔΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (27410 99999)
• Στάβλος
 ΧΙΛΙΟΜΟΔΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (6944 446717)
 www.stavlos.org
 www.facebook.com/pages/στάβλος/291125317566639
 Προπώληση: 10€
 Ταμείο: 12€
https://www.facebook.com/events/782590355114225/
www.stavlos.org

Επικό βίντεο! Οι νεόνυμφοι έπεσαν στη θάλασσα, στέγνωσαν σε πλυντήριο αυτοκινήτων, έφαγαν ξύλο και πήγαν στο γλέντι με ωτοστόπ!

Επικό βίντεο! Οι νεόνυμφοι έπεσαν στη θάλασσα, στέγνωσαν σε πλυντήριο αυτοκινήτων, έφαγαν ξύλο και πήγαν στο γλέντι με ωτοστόπ!
Δεν έχει προηγούμενο αυτό που σκέφτηκε να κάνει ένα ζευγάρι νεόνυμφων από την Πάτρα, αφού ξεπέρασαν κάθε κινηματογραφική φαντασία στον τρόπο με τον οποίο έφτασαν στο γλέντι, λίγο μετά τον γάμο τους!
 Είναι αναμφισβήτητα το πιο πρωτότυπο βίντεο που έχει γυριστεί και προβληθεί ποτέ, κατά την είσοδο ζευγαριού στη δεξίωση, αμέσως μετά το γάμο τους.
 Το νεαρό ζευγάρι, αποφάσισε να εκπλήξει ευχάριστα τους καλεσμένους, με ένα βίντεο που έχει ήδη γίνει ανάρπαστο στο youtube.

Οι νεόνυμφοι, λοιπόν, έπεσαν στη θάλασσα, αναγκάστηκαν να… στεγνώσουν σε πλυντήριο αυτοκινήτων, έφαγαν… ξύλο και έκαναν ωτοστόπ μέχρι να φθάσουν στο κέντρο που είχαν κλείσει για τη δεξίωση, ενώ έφτασαν στο χώρο στην καρότσα ενός αγροτικού οχήματος!


Πηγή: patrastimes.gr

Διακοπή ρεύματος σε μεγάλο μέρος της Κορινθίας

Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν διακοπές ρεύματος
Από το απόγευμα λοιπόν  ξεκίνησαν νέες διακοπές ρεύματος, ωριαίες σε ένα μεγάλο μέρος της Kορινθίας
Από τις 19:00 έως τις 23:00 το βράδυ θα υπάρξουν διακοπές ρεύματος στις περιοχές



19:00
20:00
Πόλη Κορίνθου, Αρχαία Κορίνθος, Ζευγολατιό
20:00
21:00
Συκιά,Μελίσσι
Σούλι,Κρυονέρι,Βασιλικό,Θαλερό,Βάλτος,Λαλιώτη.
21:00
22:00
Στιμάγκα, Ζευγολατό,Ταρσίνα,Ελληνοχώρι,Χαλκι,Σουλινάρι
Κούτσι,Νεμέα,Πετρί,Καστράκι,Τιτάνι,Γυμνό,Ψάρι.
22:00
23:00
Βιομηχανική ζώνη Κορίνθου, Ισθμός

Πληροφορίες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ www.deddie.gr ενώ μπορείτε να καλείτε και το 210 - 6241860 που λειτουργεί όλο το 24ωρο.


Οδηγίες προς καταναλωτές

Από τις διακοπές ρεύματος εξαιρούνται οι κρίσιμες εγκαταστάσεις που εξυπηρετούν βασικές ανάγκες του κοινωνικού συνόλου όπως τα νοσοκομεία.
Με αφορμή λοιπόν τις πιθανές διακοπές ρεύματος η ΔΕΔΔΗΕ έδωσε οδηγίες προς τους καταναλωτές.

Εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές να αποφεύγουν τη χρήση ασανσέρ καθ’ όλη τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εγκλωβισμού τους.

Παράλληλα, για λόγους ασφαλείας, θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι η ηλεκτροδότηση μπορεί να επανέλθει ανά πάσα χρονική στιγμή και ανεξάρτητα από το ενδεικτικό πρόγραμμα περικοπών και άρα οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις θα πρέπει να θεωρούνται διαρκώς «υπό τάση».

Οι καταναλωτές επίσης δεν θα πρέπει να θεωρήσουν «ανενεργές» τις ηλεκτρικές συσκευές λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης, στην περίπτωση που αυτές είναι συνδεδεμένες με την ηλεκτρική τους εγκατάσταση, καθώς η επαναφορά ρεύματος μπορεί να πραγματοποιηθεί νωρίτερα από το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα του προγράμματος περικοπών. Επιπρόσθετα για λόγους ασφαλείας, θα ήταν προτιμότερο αυτές να αποσυνδεθούν, καθώς η εμφάνιση υπερτάσεων κατά την επαναφορά του ρεύματος είναι πιθανή.

Ειδικότερα για τα άτομα που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη, ο ΔΕΔΔΗΕ συνιστά να επισκεφθούν άμεσα το πλησιέστερο στην περιοχή τους νοσοκομείο, διαφορετικά να επικοινωνήσουν με το κέντρο βλαβών της περιοχής τους, στα τηλέφωνα που αναγράφονται στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Παράλληλα, ο ΔΕΔΔΗΕ απευθύνει έκκληση προς όλους τους καταναλωτές, να περιορίσουν στο ελάχιστο δυνατό, τη χρήση ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών, κυρίως κατά τις ώρες αιχμής της ζήτησης, δηλαδή από 11:00 έως 16:00 και από 20:00 έως 22:00.

Σε ποιες περιοχές σημειωνονται διακοπές ρεύματος στη Πελοπόννησο

Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν διακοπές ρεύματος

Για το ενδεχόμενο εκ περιτροπής διακοπών  στην ηλεκτροδότηση σήμερα ενημερώνει ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ.

Οι περικοπές της ηλεκτροδότησης θα έχουν μέγιστη διάρκεια τη μία ώρα.

Αγωγή της ΔΕΗ κατά της απεργίας της ΓΕΝΟΠ

dei12
Η διοίκηση της ΔΕΗ υπέβαλε αγωγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών κατά της απεργίας της ΓΕΝΟΠ, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική.
Η συζήτηση της εν λόγω αγωγής θα γίνει την Παρασκευή.

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ: ΛΟΡΕΝΤΖΟΣ ΜΑΒΙΛΗΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΠΟΙΗΤΗΣ, ΕΘΝΙΚΟΣ ΗΡΩΑΣ

img2
της Ανθούλας Δανιήλ
Το όνομα του ποιητή Λορέντζου Μαβίλη έχει συνδεθεί με τον ηρωικό θάνατό του στο Δρίσκο στις 28 Νοεμβρίου 1912. Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα εκατό χρόνια από τους Βαλκανικούς Πολέμους, διοργάνωσε τιμητικό αφιέρωμα, τον Δεκέμβριο του 2012, «στον πολιτικό, ποιητή και εθελοντή στρατιώτη Λορέντζο Μαβίλη». Με την ευκαιρία, να αναφέρουμε ότι και η Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών (Μουσείο Σολωμού, Μουράγια, Κέρκυρα) τίμησε τον ποιητή τον Μάρτιο του 2012, στο πλαίσιο προγραμματισμένων εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από...

diastixo.gr

Σιατίστης Παύλος: Συνειδητή προδοσία στη Θράκη

Siatistis-Pavlos
Πηγή: www.romfea.gr
“Του Σεβ. Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου
Διάβασα μέ πολλή προσοχή τό κείμενο τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Ἀλεξανδρουπόλεως κ. Ἀνθίμου σχετικά μέ τά ἀποτελέσματα τῶν ἐκλογῶν στήν Θράκη.
Τούς προβληματισμούς του καί τά ἀμείλικτα ἐρωτήματά του. Παρετήρησα καί ὅσα διαδραματίσθηκαν τήν περίοδο ἐκείνη.
Παρακολουθῶ ἀπό χρόνια τό ἔγκλημα τό ὁποῖον συντελεῖται εἰς βάρος τῆς Θράκης ὄχι ἀπό κάποιους ξένους, ἀλλά ἀπό τήν Ἑλληνική Πολιτεία καί πιό συγκεκριμένα ἀπό τούς ἕλληνες βουλευτές τῆς περιοχῆς οἱ ὁποῖοι ἀνταλλάσουν τήν ἐκλογή τους μέ τήν ἐκχώρηση δικαιωμάτων καί τήν παράδοση ὅλου τοῦ Μουσουλμανικοῦ πληθυσμοῦ εἰς τήν ἐξουσία τοῦ Τουρκικοῦ Προξενείου.
Τό ἔγκλημα ὁλοκληρώθηκε μέ τήν ἀπόφαση τοῦ ΣΥΡΙΖΑ νά ἀνακαλέσει τήν ὑπ’αὐτοῦ προταθεῖσα Ρομά Σαμπιχά ὡς ὑποψήφια εὐρωβουλευτή. Τολμῶ μετά τήν ἀπόφαση αὐτή νά πῶ ὅτι ὅλοι εἶναι ἴδιοι.

Επίθεση Μητσοτάκη στους δημάρχους για αξιολόγηση, συμβασιούχους: «Θα πάνε για παράβαση καθήκοντος» (βίντεο)

Προειδοποίηση προς τους δημάρχους που δεν εφαρμόζουν το νόμο για την αξιολόγηση αλλά και δεν ασκούν ένδικα μέσα εναντίον των δικαστικών αποφάσεων που δικαιώνουν τους συμβασιούχους απηύθυνε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέχεια των «απειλών» του γενικού γραμματέα του ΥΔΜΗΔ προς τα στελέχη των δήμων. Με αφορμή το γεγονός ότι οι αιρετοί δεν εφαρμόζουν το νόμο για την αξιολόγηση ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο ότι δεν καταθέτουν έφεση στις δικαστικές αποφάσεις για τους συμβασιούχους τονίζοντας χαρακτηριστικά στο mega: «Αυτά είναι παράνομα. Πρόκειται για παράβαση καθήκοντος». Πρόσθεσε, δε, ότι «οφείλουν να ασκήσουν ένδικα είτε έφεση είτε αναίρεση στον Άρειο Πάγο».
Αναφορικά, δε, με την μη εφαρμογή από πλευράς δήμων του νόμου για την αξιολόγηση είπε ότι θα συζητήσει το θέμα με το υπουργείο Εσωτερικών.
«Οι καλοί δημόσιοι υπάλληλοι δεν αντιδρούν στην αξιολόγηση» συμπλήρωσε ο υπουργός και τόνισε πως  «η αξιολόγηση είναι εργαλείο διοίκησης».
Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε και στους δικαστικούς αναφερόμενος σε μια «περίεργη», όπως είπε, χθεσινή δικαστική απόφαση με την οποία δικαιώνονται συμβασιούχοι οι οποίοι εργάζονταν στη  Γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων με αντικείμενο να περνούν στο σύστημα τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων. Τώρα, όπως καταλαβαίνετε, αυτοί οι εργαζόμενοι δεν χρειάζονται. Παρ’ όλα αυτά με τη δικαστική απόφαση θεωρείται ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι φέτος θα γίνουν 10 έως12.000 προσλήψεις εκ των οποίων περίπου 2.000 στην υγεία.
Δείτε το σχετικό video:

aftodioikisi.gr

Λακόπουλος: Ποιός θα είναι ο ηγέτης της Κεντροαριστεράς;

Giorgos-LakopoulosΜε άρθρο του στα “Νέα”, ο Γιώργος Λακόπουλος προσδιορίζει ως κεντρικό ζητούμενο για το μέλλον της Κεντροαριστεράς, την εξεύρεση ηγέτη.
Σύμφωνα με τον Γιώργο Λακόπουλο, η απήχηση των ιδεών της Κεντροαριστεράς στην κοινωνία είναι σημαντική, εκείνο ωστόσο που λείπει σήμερα είναι η ηγετική φυσιογνωμία που θα ξεχωρίσει, και θα αναλάβει να σηκώσει το βάρος, ώστε να εμπνεύσει τους πολίτες.
Ο γνωστός αρθρογράφος του Συγκροτήματος Λαμπράκη, επικαλείται μάλιστα μια ιστορική αποστροφή του Ανδρέα Παπανδρέου, με τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ να προσδιορίζει ως ηγέτη εκείνον που, σε μια πλατεία και μεταξύ πολλών άλλων, την ώρα που θα εκραγεί μια βόμβα θα πεταχθεί και θα αναλάβει να διαχειριστεί την κατάσταση.

ysterografa.gr

ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ


Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ.
Στην Ελλάδα της εξαθλίωσης του κ.Τσίπρα, στην Ελλάδα του αγώνα κατά των ξένων κατακτητών του κ.Καμμένου, στην Ελλάδα της αντίστασης κατά των Γερμανών, το όργιο φοροδιαφυγής εις βάρος των μισθωτών, συνταξιούχων, ανέργων και έντιμων πολιτών ξεπερνάει κάθε όριο φαντασίας. Εκατομμύρια ευρώ σε εικονικά τιμολόγια, offshore εταιρείες, αθλητικοί σύλλογοι με δωρεές «μαιμού» και μαύρες καταθέσεις ευηπόληπτων πολιτών.
Άνθρωποι με επιρροή στο εκλογικό σώμα και τα μέσα ενημέρωσης αλλοιώνουν την έννοια της δημοκρατίας καθημερινά ακυρώνοντας κάθε υγιή προσπάθεια επιχειρηματικότητας και κοινωνικής ύπαρξης. Κάθε προσπάθεια για το μέλλον της χώρας και των νέων παιδιών γίνεται μάταιη.
Ένα παρακράτος σε πλήρη λειτουργία.
Τι να ψηφίζει άραγε ένας ιατρός με τα 4 εκατομμύρια αποκρυβέν εισόδημα. Υπέρ ή κατά του Μνημονίου. Υπέρ ή κατά του ευρώ. Τι έχει να πει για αυτό ο Ιατρικός Σύλλογος για το λειτούργημα του ιατρού.
 Τα πολιτικά παραμύθια της επανάστασης που εξυπηρετούν τη διαιώνιση της κοινωνίας της «αρπαχτής» εις βάρος των αδαών πρέπει να σταματήσουν.
Το παρακράτος πρέπει να κτυπηθεί άμεσα στη ρίζα του. Στην εκκλησία, στο στρατό, στην επιχειρηματικότητα, στη δικαιοσύνη, στα μέσα ενημέρωσης.
Αυτό θα είναι και το μοναδικό κριτήριο πολιτικής επιβίωσης του κ.Σαμαρά, της Ελλάδας και της Ευρώπης της ανάπτυξης.
Ειδάλλως γκαρσόνια για πάντα στους αγανακτισμένους κλέφτες, ντόπιους και παγκόσμιους ολιγάρχες.
Για ένα κομμάτι ψωμί. Για λίγη αξιοπρέπεια...

thedayaftergr.blogspot.gr

Λύθηκε το μυστήριο με τον θάνατο του πρώην Μητροπολίτη Αττικής

Λύθηκε το μυστήριο με τον θάνατο του πρώην Μητροπολίτη Αττικής
 Πνιγμός είναι η επίσημη αιτία θανάτου του πρώην μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα Μπεζενίτη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροτομής που πραγματοποιήθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

Ο ιατροδικαστής ανακάλυψε πως πριν τον θάνατο του, ο Παντελέημων Μπεζενίτης είχε υποστεί ισχαιμικό επεισόδιο. Εξαιτίας αυτού, δεν μπόρεσε να μείνει στην επιφάνεια με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Μάλιστα, σύμφωνα με εκτιμήσεις αν δεν βρισκόταν στην θάλασσα την στιγμή του ισχαιμικού επεισοδίου, σήμερα ενδεχομένως και να ζούσε.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί αύριο Παρασκευή στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου. Ο μακαριστός θα κηδευτεί ως αρχιερέας παρά το γεγονός πως είχε καθαιρεθεί στις τάξεις των μοναχών.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε μεταξύ των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

 kontranews.gr

Σε ποια αυτοκίνητα θα βρίσκεται το CarPlay της Apple

Σε ποια αυτοκίνητα θα βρίσκεται το CarPlay της Apple

Η εταιρεία του Κουπερτίνο ενσωμάτωσε 9 νέους συνεργάτες
Μετά την ανακοίνωση πως το CarPlay θα βρίσκεται από του χρόνου στα νέα μοντέλα Audi η Apple και επίσημα επιβεβαίωσε ακόμη 9 εταιρείες αυτοκινήτων με τις οποίες θα συνεργαστεί και θα κάνει διαθέσιμη την νέα της υπηρεσία από το 2015.
Αυτές όπως διαβάζουμε στο επίσημο site της εταιρείας είναι οι: Abarth, Alfa Romeo, Audi, Chrysler, Dodge, Fiat, Jeep, Mazda και Ram.
Αυτή η ανακοίνωση σημαίνει πως το CarPlay της Apple στο άμεσο μέλλον θα βρίσκεται μέχρι στιγμής σε 29 εταιρείες αυτοκινήτων.
Η Apple έχει ήδη αναφέρει πως το CarPlay θα κάνει πρώτα την εμφάνιση του σε μοντέλα των Honda, Hyundai, Mercedes-Benz, Volvo και Ferrari στο τέλος αυτού του χρόνου με τις υπόλοιπες εταιρείες να ακολουθούν με το νέο έτος.

techit.gr

Συνέντευξη του Βαγγέλη Γούργαρη για τη «Μικρή ΔΕΗ»






Τρίπολη 3-7-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 


Η πώληση της "μικρής ΔΕΗ" και η ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ που φέρνει το κυβερνητικό νομοσχέδιο, θα συνοδευτεί με νέες μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων και των μισθών στον κλάδο, ακριβότερο ρεύμα για τους αγρότες, ακριβότερο ρεύμα για τους αυτοαπασχολούμενους  360.000 νοικοκυριά ζουν στο σκοτάδι γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν το λογαριασμό του ρεύματος.

Χάος στη Βουλή για τα 281 τ.μ. που «ξέχασε» να δηλώσει ο Χαράλαμπος Αθανασίου στο πόθεν έσχες

o-upourgos-dikaiosunis-xaralampos-athanasiou
Σε οξεία αντιπαράθεση ήρθε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.


Αφορμή υπήρξε το δημοσίευμα του περιοδικού HOT DOC στο οποίο αναφερόταν πως ο κ. Αθανασίου παρέλειψε να δηλώσει στο πόθεν έσχες του, 281 τμ πολυτελούς κατοικίας, με τον υπουργό να δηλώνει πως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Κώστας Κόλλιας: «Περισσότερες δόσεις για περισσότερους οφειλέτες η μόνη απάντηση στα λουκέτα»





Ερώτηση με αίτημα την αύξηση των δόσεων για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία συνυπέγραψε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας μαζί με 27 ακόμα Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Η εικόνα που παρουσιάζουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη νοικοκυριών και επιχειρήσεων είναι ζοφερή. Έπειτα από 5 και πλέον χρόνια ύφεσης, λιτότητας και υψηλής φορολογίας, τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο έχουν ξεπεράσει τα 65 δισεκατομμύρια ευρώ, προς τα ταμεία τα 15 δισεκατομμύρια, ενώ τα κόκκινα δάνεια φτάνουν τα 77 δισεκατομμύρια ευρώ.
Παρά τα μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση, με τη θεσμοθέτηση 48 δόσεων ώστε να διευκολυνθεί η αποπληρωμή των οφειλών, στην πράξη αποδεικνύεται ότι οι φορολογούμενοι αδυνατούν να ανταποκριθούν. Είναι προφανές ότι αυτές οι οφειλές πιέζουν αφόρητα τις επιχειρήσεις, αλλά και τα νοικοκυριά, τροφοδοτούν την οργή και την αγανάκτηση, αλλά και συμπιέζουν τα οικονομικά του κράτους και των ταμείων.
Δυστυχώς, οι διευκολύνσεις που έχουν θεσπιστεί ήταν ανεπαρκείς: είχαμε επισημάνει ότι από τη ρύθμιση των 48 δόσεων δεν έπρεπε να αποκλειστούν οι συνεπείς οφειλέτες. Είχαμε τονίσει ότι οι δόσεις πρέπει να επιτραπούν και σε μη κερδοφόρες επιχειρήσεις. Είχαμε επίσης κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις προϋποθέσεις που τέθηκαν ώστε να μπορεί κανείς να ενταχθεί στη ρύθμιση, την υποχρέωση δηλαδή να έχουν εξοφληθεί προηγούμενες δόσεις.
Δυστυχώς η πραγματικότητα δικαίωσε όσους υποστηρίζαμε ότι η διευκόλυνση αυτή δεν ήταν αρκετή, αφού μόλις 15.000 οφειλέτες μπόρεσαν να ενταχθούν στη ρύθμιση, την ίδια στιγμή που 250.000 επιχειρήσεις κινδυνεύουν με λουκέτο. Και το χειρότερο είναι ότι τα χρέη αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, κατά σχεδόν 1 δισεκατομμύριο το μήνα. Συνολικά οι οφειλές προς δημόσιο, τράπεζες και ταμεία ανέρχονται στο αστρονομικό ποσό των 159 δισ. Ευρώ.
Με αυτά τα δεδομένα είναι βέβαιο ότι στις 250.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν ήδη κλείσει και στις περισσότερες από 700.000 θέσεις εργασίας που έχουν χαθεί θα προστεθούν και άλλες. Πάγια θέση μου ήταν και παραμένει ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι ο στυλοβάτης της εθνικής οικονομίας, σε ό,τι αφορά τον τριτογενή τομέα.
Θεωρώ επομένως χρέος μου να συμμετέχω σε κάθε πρωτοβουλία που μπορεί να δώσει ανάσα ζωής στις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που σήμερα βρίσκονται σε αδιέξοδο, αλλά και σε κάθε νοικοκυριό που αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης, λόγω των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
 Για το λόγο αυτό κατέθεσα μαζί με 27 ακόμα συναδέλφους από τη Νέα Δημοκρατία ερώτηση, με αίτημα την αύξηση των μηνιαίων δόσεων για τη ρύθμιση χρεών προς το δημόσιο και τα ταμεία σε τουλάχιστον 100.
Μάλιστα ζητούμε σε αυτή τη ρύθμιση να μπορούν να ενταχθούν όλοι ανεξαιρέτως οι οφειλέτες, με δεδομένο ότι εάν δεν υπάρξει κάποια διευκόλυνση, δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και, βεβαίως, το δημόσιο δεν πρόκειται να δει ούτε ευρώ από αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται σε πραγματική και αντικειμενική αδυναμία πληρωμής. Επιπλέον, ζητήσαμε την αναστολή κάθε κατασταλτικού μέτρου, έως ότου βρεθεί μία βιώσιμη λύση.
Θα αναμένω την επίσημη τοποθέτηση του νέου Υπουργού Οικονομικών, καθώς και του Υπουργού Εργασίας, και είμαι αισιόδοξος ότι όχι μόνο γνωρίζουν και αναγνωρίζουν το πρόβλημα, αλλά και ότι θα υιοθετήσουν τις προτάσεις μας ή κάποια ρύθμιση με ισοδύναμο αποτέλεσμα, διότι η Εθνική Οικονομία δεν έχει περιθώρια για άλλα λουκέτα.»

Μίκα Ιατρίδη για την πώληση της ΔΕΗ: «Όταν το παράλογο βαφτίζεται αυτονόητο.»



Σκεφτείτε μία χώρα με τη μεγαλύτερη ανεργία στην Ευρώπη και μία από τις μεγαλύτερες διεθνώς, με το μεγαλύτερο ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων ως προς το σύνολο τους, με το δεύτερο μεγαλύτερο χρέος στον κόσμο ως ποσοστό του ΑΕΠ της, με τη χειρότερη οικονομική ύφεση στα τελευταία πέντε χρόνια διεθνώς, με τις μεγαλύτερες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις στον κόσμο, τόσο σε ως ποσοστό όσο και ονομαστικά, με τα μεγαλύτερα ποσοστά φτώχειας στην ευρωζώνη, με το μεγαλύτερο αριθμό διακοπών ρεύματος ως ποσοστό του πληθυσμού και των επιχειρήσεων στην Ευρώπη και με μία πληθώρα άλλων αρνητικών ρεκόρ.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Βουλή Των Εφήβων» ΙΘ΄ Σύνοδος (2013-2014)

  
Αρχίζουν αύριο οι εργασίες της ΙΘ΄ Συνόδου του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Βουλή των Εφήβων». Οι εργασίες θα κορυφωθούν τη Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014, με την συνεδρίαση της Ολομέλειας, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια.
Η φετινή διοργάνωση διατηρεί μεν τον χαρακτήρα του προγράμματος προσομοίωσης της λειτουργίας του Κοινοβουλίου, ωστόσο αποτελεί και την αφετηρία για καινοτομίες, οι οποίες εισάγονται κατά την ΙΘ’ Σύνοδο.  Συγκεκριμένα, αξιοποιήθηκαν οι νέες τεχνολογίες (Facebook, blog, Wiki) για την επιλογή των «Εφήβων Βουλευτών», επιχειρήθηκε η εισαγωγή στοιχείων προσομοίωσης κοινοβουλευτικού ελέγχου, ενώ ξεκίνησε και η συνεργασία με τον Συνήγορο του Παιδιού, ο οποίος θα έχει ενεργό συμμετοχή και κατά τις εργασίες της Συνόδου στην Αθήνα, με στόχο την ουσιαστικοποίηση του διαλόγου και του προβληματισμού μεταξύ των μαθητών.

Αναλυτικά:

100.000 σταυροί από τους Έλληνες, 1.000.000 ευχαριστώ από μένα!

Γράφει η
Νατάσα Ράγιου
Στις Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου με τιμήσατε με πάνω από εκατό χιλιάδες σταυρούς στην  Επικράτεια (101.472) και με κατατάξατε στην πρώτη δεκάδα, συγκεκριμένα στην ένατη θέση ανάμεσα σε σαράντα δυο υποψηφίους.

Περιόδευσα σχεδόν σε ολόκληρη την Ελλάδα, ζητώντας πρώτα την εμπιστοσύνη και μετά την ψήφο σας. Μου τα  δώσατε και τα δύο. Για το εξαιρετικά  τιμητικό αποτέλεσμα της κάλπης, οφείλω ένα μεγάλο  ευχαριστώ με όλη τη δύναμη της ψυχής μου. Αν είναι κάτι που μου δίνει δύναμη να συνεχίσω, είναι η ελπίδα που είδα στα μάτια χιλιάδων ανθρώπων στις εσχατιές της πατρίδας μας, όπου και αν ταξίδεψα, από τη Ρόδο μέχρι την Κοζάνη, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Σπάρτη, από τα Γιάννενα μέχρι την Πύλο, από την Κατερίνη μέχρι την Κόρινθο, από το Ναύπλιο μέχρι τη Θεσσαλονίκη, από τον Βόλο μέχρι τις Σέρρες, από τον Πύργο μέχρι την Κέρκυρα, από την Καβάλα μέχρι την Ηγουμενίτσα.

Δεν θέλουμε να αφήσουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας στο έλεος του λαϊκισμού, των αυτόκλητων και ύποπτων σωτήρων που γεννούν ψεύτικες ελπίδες.

Δεν είναι εύκολο να πολιτεύεσαι ενάντια στο ρεύμα και να πετάς με τον καιρό κόντρα. Όμως θεωρώ χρέος και τιμή μου, σε καιρούς δύσκολους για την πατρίδα μου, να συμμετέχω σε μια  εθνική προσπάθεια, αρκεί να είναι καθαρή και έντιμη. Και αυτό θα συνεχίσω  να  κάνω. Θα είμαι εδώ, με πείσμα και αγωνιστικότητα, όσο αντέχω κι όσο τα μάτια του παιδιού μου  και όλων των παιδιών της Ελλάδας ζητούν απαντήσεις και διψούν για  αισιοδοξία και αξιοπρέπεια.

Και πάλι σας ευχαριστώ από καρδιάς!

Η συνδικαλιστική αδιαλλαξία δεν διαθέτει ούτε νου, ούτε γνώση

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν στην Ελλάδα τα συνδικάτα δεν είχαν παρεξηγήσει (για την ακρίβεια δεν τους είχαν αφήσει να παρεξηγήσουν) τόσο πολύ τον ρόλο τους, σίγουρα η χώρα δεν θα είχε καταλήξει σε τόσο μεγάλο χάλι.

Δεν είναι μόνο ότι αναπτύχθηκε ένας κρατικός συνδικαλισμός.

Δεν είναι μόνο ότι ο συνδικαλισμός έγινε επάγγελμα και θεωρήθηκε φυσιολογικό οι συνδικαλιστές να μην εργάζονται, αλλά παρ’ όλα αυτά να πληρώνονται κανονικά και να παίρνουν κανονικά τις προαγωγές τους.

Είναι ότι μ’ αυτά και μ’ αυτά (και με την ανοχή του πολιτικού συστήματος προς εξασφάλιση ψήφων) άπλωσαν τα ποδάρια τους και εκεί που δεν έχουν καμιά αρμοδιότητα.

ΥΔΜΗΔ: Τώρα «απειλεί» με πειθαρχικά για την αξιολόγηση – Ιδιαίτερη μνεία στους ΟΤΑ

O Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρης Στεφάνου, με έγγραφό του καλεί τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες των συναρμόδιων Υπουργείων για την εφαρμογή της «αξιολόγησης» να προχωρήσουν στη διαδικασία όπως προβλέπουν οι διατάξεις του Ν. 4250/2014, παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης, είχε μιλήσει για «πάγωμα» των διαδικασιών μέχρι τις 31 Αυγούστου διότι ο νόμος απαγορεύει οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή των δημοτικών υπαλλήλων έως την ανάληψη των καθηκόντων των νέων δημοτικών αρχών.

Έγινε η κλήρωση της Super League. Οι ημερομηνίες των ντέρμπι

sl
Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης η κλήρωση για τη Super League της νέας σεζόν.
 Στην 8η αγωνιστική το πρώτο ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού.
 H κλήρωση της Σούπερ Λιγκ ολοκληρώθηκε και έφερε ντέρμπι από... νωρίς!
Μετά την Εθνική όπου για πάνω από μια δεκαετία μας κάνει όλους περήφανους με τις απίστευτες επιτυχίες της, ο καθρέπτης του ποδοσφαίρου είναι και φυσικά παραμένει η Σούπερ Λίγκα. Μια Σούπερ Λίγκα που σήμερα είχε την κλήρωση του νέου... μαραθωνίου, με την ελπίδα το νέο πρωτάθλημα να είναι ανταγωνιστικό, γεμάτο θέαμα και γκολ και φυσικά χωρίς βία.
Στην αίθουσα της κλήρωσης ήταν όλοι εκεί, εκτός φυσικά των παικτών της Εθνικής που λίγες ώρες πριν είχαν φτάσει από την Βραζιλία, έχοντας καταφέρει έναν ακόμα θρίαμβο που ήταν η πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας στους «16» του Μουντιάλ. Ήταν ωστόσο πολλοί παίκτες, οι παράγοντες των 18 μονομάχων, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, χορηγοί και φυσικά πολλοί δημοσιογράφοι.

Επιστολή-φωτιά από τον προέδρο του ΣτΕ: Προπαγάνδα των ΜΜΕ κατά των δικαστών

ste
Με επιστολή τους προς τους δικαστές, ο πρόεδρος του ΣτΕ, Σωτήρης Ρίζος, υπογραμμίζει πως με αφορμή τις αποφάσεις του Μισθοδικείου “ευρίσκεται σε εξέλιξη εκστρατεία καταπτοήσεως του Σώματος”.
” Η προπαγάνδα ασκείται κατα τρόπο οργανωμένο”, σημειώνει.
Αναλυτικά η επιστολή:
Προς τις κυρίες και τους κυρίους Αντιπροέδρους, Συμβούλους, Παρέδρους και Εισηγητές.
Κατά την λήξη του δικαστικού έτους ευρίσκεται σε εξέλιξη εκστρατεία καταπτοήσεως του Σώματος με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, τηλεοπτικές εκπομπές και άλλα μέσα ηλεκτρονικής επικοινωνίας. Με αφορμή τις αποφάσεις του Μισθοδικείου και αιτία τις εσχάτως δημοσιευθείσες ακυρωτικές αποφάσεις του Δικαστηρίου. Η προπαγάνδα ασκείται κατά τρόπο οργανωμένο και δυνάμει μπορεί να βλάψει την ελευθερία κρίσεως των δικαστών και τελικώς να προκαλέσει ανήκεστες βλάβες στο δικαιοδοτικό έργο του Δικαστηρίου και σαφή μείωση και απίσχναση της αξιώσεως των πληττομένων πολιτών για έννομη προστασία. Πιστεύω ότι η επιχείρηση αυτή δεν θα ευδοκιμήσει. Διότι οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας και οφείλουν και δύνανται να εγγυηθούν την προσδοκία των πολιτών ότι το δικαστήριο αυτό θα λειτουργήσει ως το τελευταίο καταφύγιό τους.
Με τις σκέψεις αυτές σας εύχομαι ένα καλό και δημιουργικό καλοκαίρι.
Σωτήριος Αλ. Ρίζος

Κρίσιμη ώρα για τη ΔΕΗ - Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι

Σε κρίσιμη φάση το θέμα της ΔΕΗ - κατατίθεται το νομοσχέδιο, ξεκινούν απεργίεςKατατίθεται το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της «μικρής ΔΕΗ». Κινητοποιήσεις με 48ωρες απεργίες και συγκεντρώσεις στις μονάδες όλης της χώρας από τα μεσάνυχτα ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι. Δείτε σε ποιους σταθμούς θα γίνουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις και τι δήλωσαν εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΔΕΗ. Με επιστράτευση προειδοποιεί η κυβέρνηση την ΓΕΝΟΠ σε περίπτωση που οι συνδικαλιστές αποφασίσουν να κατεβάσουν τους διακόπτες. Τι είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σ. Βούλτεψη. Ποιοι διαφωνούν στη κυβέρνηση. Τι δήλωσε ο Α.Τσίπρας, Αντίθετη στην πώληση της «μικρής ΔΕΗ» η ΔΗΜΑΡ. Τι εκτιμά η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για την κυβέρνηση με αφορμή τα νομοσχέδια για τη ΔΕΗ, τον αιγιαλό και στη συνέχεια για το ασφαλιστικό...

Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξελέγη ο Δ. Παπαδημούλης

Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξελέγη ο Δ. ΠαπαδημούληςΣτη θέση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξελέγη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, έπειτα από ομόφωνη πρόταση της Ευρωομάδας της Αριστεράς. Είναι ο μόνος Έλληνας στο προεδρείο της Ευρωβουλής. Τι είπε σε δηλώσεις του ο ευρωβουλευτής. Διαβάστε, ακόμη, τι είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Γλέζος, προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μ. Σουλτς, για την επανεκλογή του και τι τον προέτρεψε να κάνει. Διαβάστε, ακόμη, για ποιο λόγο δημιουργήθηκε ένταση κατά την πρώτη συνεδρίαση της ολομέλειας του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου...

Επίθεση ΝΔ σε Τσίπρα για "συμμαχία με υπόδικους"

nd
Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε από το Αμύνταιο «εθνικό θέμα» αυτό της «μικρής ΔΕΗ» και κάλεσε τους πολίτες σε κοινωνική εξέγερση.
Η ΝΔ απαντά με non paper στον  πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον κατηγορεί για συμμαχία  « μαζί  με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τον κ. Καμμένο και υπόδικους για βαρύτατα κακουργήματα συνδικαλιστές»!
Αναλυτικά η θέση της ΝΔ και οι απαντήσεις, όπως λέει, “στα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Φωτόπουλου”.
Ο κ. Τσίπρας, μαζί  με την «ΑΝΤΑΡΣΥΑ», τον κ. Καμμένο  και υπόδικους για βαρύτατα κακουργήματα συνδικαλιστές,  κήρυξαν ανένδοτο αγώνα κατά της δημιουργίας της «μικρής ΔΕΗ».
Ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει στηρίξει ούτε μία στρατηγική επένδυση, ούτε μία αποκρατικοποίηση, ούτε μία μεταρρύθμιση στηρίζει και υποκινεί όσους απειλούν να κατεβάσουν τους διακόπτες και να βυθίσουν στο σκοτάδι ολόκληρη την Ελλάδα, να διαλύσουν  τους επαγγελματίες και να πλήξουν ευθέως τον τουρισμό και τη διεθνή εικόνα της χώρας.
Απαντήσεις στα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Φωτόπουλου 
Τι τελικά, είναι η μικρή ΔΕΗ ;