Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

"Έφυγε" ο δημοσιογράφος Αντώνης Ζησιμάτος

Πέθανε ο δημοσιογράφος Αντώνης Ζησιμάτος
Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 65 ετών άφησε το πρωί της Παρασκευής ο δημοσιογράφος Αντώνης Ζησιμάτος μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για το θάνατό του:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει με θλίψη την απώλεια του δημοσιογράφου Αντώνη Ζησιμάτου, ο οποίος «έφυγε» σήμερα το πρωί από τη ζωή, σε ηλικία 65 ετών. έπειτα από γενναία μάχη με τον καρκίνο.
Ο Αντώνης Ζησιμάτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές, άρχισε το 1974 να εργάζεται στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» ως συντάκτης του Υπουργείου Βιομηχανίας. Στη συνέχεια, από το 1975, εργάστηκε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και, παράλληλα, από το 1976, στην ΕΡΤ.
Στην Ελληνική Τηλεόραση εργάστηκε για περισσότερα από 20 χρόνια στη σύνταξη ειδήσεων και ως παρουσιαστής δελτίων ειδήσεων. Το 1997 μεταπήδησε στον δημοτικό ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84», όπου παρέμεινε έως το 2011, έχοντας την επιμέλεια και παρουσίαση εκπομπών, καθώς και την αρχισυνταξία της ζώνης του Σαββατοκύριακου. Είχε εργαστεί επίσης στην εφημερίδα «Μεσημβρινή» και στον Τ/Σ «Seven».
Ο Αντώνης Ζησιμάτος υπήρξε πολύ αγαπητός συνάδελφος, με ήθος, ευγένεια και ήπιο χαρακτήρα, που αφήνει τις καλύτερες αναμνήσεις σε όσους τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του. Υπηρέτησε με συνέπεια και πίστη τη δημοσιογραφία προσφέροντας πολλά και σε όσους νέους συναδέλφους θήτευσαν κοντά του.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο και συλλυπείται την οικογένεια και τους οικείους του για τη μεγάλη απώλεια.
Η κηδεία του Αντώνη Ζησιμάτου θα γίνει αύριο, Σάββατο, 5 Ιουλίου 2014, στις 11.30 π.μ. στο Νεκροταφείο Ηλιουπόλεως.
Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων τα χρήματα να κατατεθούν στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».».

Βούλτεψη: Σημαντικός υπηρέτης της αλήθειας και του δημοσίου συμφέροντος
«Η ελληνική δημοσιογραφία θρηνεί την απώλεια ενός σημαντικού υπηρέτη της αλήθειας και του δημοσίου συμφέροντος. Ο Αντώνης Ζησιμάτος, εξαίρετος συνάδελφος και φίλος, ένας πραγματικός ευπατρίδης, ένας υποδειγματικός δημοσιογράφος που άσκησε το λειτούργημα με αγάπη, πάθος και αντικειμενικότητα, έφυγε πρόωρα από κοντά μας, μετά από μια γενναία μάχη με την αρρώστια και το θάνατο.
Πιστός εργάτης της πέννας, αλλά και πρωτοπόρος στα ηλεκτρονικά μέσα, ο Αντώνης Ζησιμάτος υπηρέτησε την ποιοτική δημοσιογραφία από θέσεις ευθύνης, δείχνοντας τον δρόμο της υπεύθυνης ενημέρωσης και εκπαιδεύοντας γενιές συναδέλφων.
Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Επίσκεψη στη πανέμορφη Ζάχολη (video)


Αφήνοντας πίσω το Δερβένι, ενδιαφέρον παρουσιάζει μια βόλτα προς το χωριό Εβροστίνα ή Ζάχολη, που κρατά ακόμη πολλά στοιχεία της παλιάς μορφής του χωριού, με τις βρύσες, τα αλώνια και τα ξωκλήσια, όπου συγκεντρώνεται ο κόσμος τα καλοκαίρια, γλεντώντας στα παραδοσιακά πανηγύρια. Μετά από μία διαδρομή ανάμεσα στους ελαιώνες και σε πευκοδάσος εμφανίζεται το οροπέδιο της Ευρωστίνης ή Ζάχολης, εκεί που βρίσκεται ο ομώνυμος οικισμός. Από τα δύο βουνά που δεσπόζουν πάνω από το χωριό, το Μαύρο Όρος ή Μαυριόρος και την Ευρωστίνα, το πρώτο έχει άμεση μυθολογική σχέση με τη Ζήρεια, μια και στο Μαυριόρος κατασκευάστηκε η πρώτη λύρα του κόσμου από τον Ερμή, μόλις αυτός γεννήθηκε.

Η θέα προς τον Κορινθιακό είναι μαγευτική, αλλά και μία περιπλάνηση στο ρέμα των Μύλων - μια φυσική ρεματιά με λιμνούλες γεμάτες πέστροφες, καταρράκτες και ξύλινα γεφυράκια, ή στο οροπέδιο της Ζάχολης με το πυκνό δάσος μαύρης πεύκης, προσφέρει στον επισκέπτη μοναδικές στιγμές ηρεμίας και απόλαυσης. Στην είσοδο του χωριού δεσπόζει ο μεγαλοπρεπής Ναός του Αγίου Γεωργίου, ακριβό κειμήλιο και καμάρι όλης της περιοχής, χτισμένος το 1811, με τους δεκαεφτά τρούλους, τις παραδοσιακές βρύσες και τα επτά κυπαρίσσια που στολίζουν την αυλή του.
Μια μαρμάρινη ομορφοσκαλισμένη πινακίδα στον περίβολο του ναού αποκαλύπτει στον επισκέπτη την ιστορία των 7 κυπαρισσιών, που εντοπίζεται στα χρόνια λίγο πριν την Επανάσταση του '21. Οι πρόσφατα αναπαλαιωμένες εκκλησίες της Παναγίας των Καταφυγίων και της Αγίας Παρασκευής, βυζαντινού ρυθμού, με το εξαιρετικής τέχνης λιθόχτιστο καμπαναριό, εντυπωσιάζουν με την αρχιτεκτονική δομή τους. Η Ευρωστίνη είναι μια μεγάλη αγκαλιά για κάθε φυσιολάτρη, για κάθε ρομαντικό οδοιπόρο. Ο επισκέπτης μπορεί να συνεχίσει προς Χελυδόρι ή προς Σαραντάπηχο.

Βούλτεψη προς Τσίπρα: «Βλέπει ο ποντικός τη σκιά του και θεωρεί ότι είναι λιοντάρι»

Βούλτεψη προς Τσίπρα: «Βλέπει ο ποντικός τη σκιά του και θεωρεί ότι είναι λιοντάρι»Επίθεση εναντίον αξιωματικής αντιπολίτευσης και του αρχηγού της, Αλ. Τσίπρα, εξαπέλυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σ. Βούλτεψη, με αφορμή την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκέντρωση 120 βουλευτών ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Πως σχολίασε, η Σ. Βούλτεψη, το ενδεχόμενο να συγκεντρωθούν οι 120 υπογραφές που απαιτούνται. Πώς χαρακτήρισε την κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Αδ. Γεωργιάδης. Τι είπε, ακόμη, για το θέμα του δημοψηφίσματος ο ανεξάρτητος βουλευτής, Οδ. Βουδούρης...

Από πυρκαγιά απειλήθηκε καταυλισμός Ρομά στην Αχαΐα

`Καυτή ημέρα` με δεκάδες πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα - Όλες οι φωτιές αναλυτικά
Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και φέρνει μαζί του, δυστυχώς και τις πληγές που το συνοδεύουν κάθε χρόνο. Και σήμερα Παρασκευή, δεκάδες ήταν τα μέτωπα πυρκαγιάς που σημειώθηκαν σε Κρήτη, Λάρισα, Μαγνησία, Αχαϊα, αλλά και σε μία αποθήκη χαρτικών στον Ασπρόπυργο. , με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να βρίσκονται επί ποδός και να ρίχνονται στη μάχη της κατάσβεσης τηης πύρινης λαίλαπας.
Επί ποδός βρίσκονται και οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στην Αχαΐα, αφού σχεδόν ταυτόχρονα ξέσπασαν δύο πύρινα μέτωπα, το ένα κοντά στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λεύκας Πατρών και το δεύτερο στην περιοχή του Αλισσού.
Και στα δύο συμβάντα έσπευσαν άμεσα οχήματα και άνδρες της Πυροσβεστικής και δίνουν μάχη για να σβήσουν και τις δύο νέες αυτές εστίες.
Νωρίτερα το μεσημέρι της Παρασκευής, στην περιοχή Σαγέικα, κατέφθασαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς οι φλόγες πλησίαζαν έναν καταυλισμό Ρομά, με σύμμαχο τους ισχυρότατους ανέμους που έπνεαν στην περιοχή.

Τελικά μετά από υπερπροσπάθεια, οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο, ενώ στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, αφού υπάρχουν φόβοι για αναζωπύρωση της πυρκαγιάς.
 

Συγκρούστηκαν δύο αεροπλάνα στο αεροδρόμιο της Μυκόνου

Αναστάτωση στο αεροδρόμιο της Μυκόνου - Συγκρούστηκαν δύο αεροπλάνα!
Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν στο αεροδρόμιο της Μυκόνου, όταν ένα αεροσκάφος της Aegean που τροχοδρομούσε, συγκρούστηκε με σταυθμευμένο αεροσκάφος της Meridiana, με αποτέλεσμα να κλείσει το αεροδρόμιο.
Πριν από λίγη ώρα, κατάφερε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο ένα αεροσκάφος της Ολυμπιακής, με τεχνικούς οι οποίοι θα προσπαθήσουν να απεγκλωβίσουν τα δύο αεροσκάφη και να απελευθερώσουν την πίστα.
 Όλα ξεκίνησαν στις 17:50 όταν το αεροσκάφος της Aegean, που εκτελούσε το δρομολόγιο Ελ. Βενιζέλος – Μύκονος, συγκρούστηκε με ένα άλλο αεροσκάφος της ιταλικής εταιρίας Meridiana, κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης του αεροσκάφους της Aegean μέσα στην πίστα.
 Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό, αναφέροντας πως "στις 17:50 το απόγευμα στο αεροδρόμιο Μυκόνου δυο αεροσκάφη τύπου airbus 320 είχαν επαφή στα ακροπτέρυγα τους, «λόγω κακής καθοδήγησης του εργαζόμενου της επίγειας εξυπηρέτησης». Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες μετακίνησης των 2 αεροσκαφών, καθώς η ΥΠΑ φρόντισε άμεσα για την εύρυθμη λειτουργία του αερολιμένα Μυκόνου".

Έγραψε ιστορία ΓΑΛΛΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ 0-1


H Γερμανία δεν εντυπωσίασε αλλά κατάφερε και επικράτησε με 1-0 των Γάλλων και πέρασε  για 4η συνεχόμενη φορά σε ημιτελικό Μουντιάλ, δημιουργώντας νέο ρεκόρ. Το γκολ του Χούμελς ήταν αρκετό στους Γερμανούς αφού οι Γάλλοι δεν απείλησαν την εστία του Νόιερ.
Μπορεί να μην προσέφεραν θέαμα, μπορεί να πήραν επαγγελματική νίκη αλλά οι Γερμανοί κρατούν την ουσία και αυτή είναι η πρόκριση σε έναν ακόμη ημιτελικό Μουντιάλ. Η νασιονάλ Μανσάφτ θα αντιμετωπίσει το νικητή του Βραζιλία - Κολομβία.

Η επιλογή του Λεβ να παίξει για πρώτη φορά στο φετινό Μουντιάλ με το μοναδικό κλασικό μπακ που έχει στην αποστολή, τον Λαμ, στη θέση του είχε αποτέλεσμα στον αγώνα. Οι Γερμανοί έκλεισαν τους χώρους και περιόρισαν τους γρήγορους εξτρέμ της Γαλλίας ενώ μπόρεσαν να κάνουν το παιχνίδι κατοχής που τους ταιριάζει.

Από την αρχή η Γερμανία ήταν πιο απειλητική και ευτύχισε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 13ο λεπτό. Ο Κρόος εκτέλεσε το φάουλ και ο Χούμελς νίκησε την άμυνα των Γάλλων και σημείωσε το 4ο τέρμα του με την Εθνική της χώρας του.
Οι Γάλλοι αδυνατούσαν να πλησιάσουν στην περιοχή του Νόιερ και στο 24' θα μπορούσαν να βγουν εκτός διεκδίκησης της πρόκρισης αν ο διαιτητής έδινε πέναλτι και αποβολή στον Ντεμπισί για το μαρκάρισμα πάνω στον Κλόζε.

Όσο πέρναγε η ώρα, οι παίκτες του Ντεσάμπ έγιναν πιο επιθετικοί και στο 34' έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Βαλμπουενά να σουτάρει και τον Νόιερ να κάνει άλλη μία σπουδαία επέμβαση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Γερμανοί κλείστηκαν ακόμη περισσότερο και οι Γάλλοι αδυνατούσαν να δουν το τέρμα του Νόιερ και ο ρυθμός του αγώνα έπεσε απελπιστικά. Μετά το 70' ο Ντεσάμπ ρίσκαρε και οι παίκτες του Λεβ βρήκαν χώρους.

Ο Σίρλε σε δύο περιπτώσεις θα μπορούσε να τελειώσει νωρίτερα την πρόκριση αλλά οι εκτελέσεις του δεν ήταν καλές και έτσι η Γαλλία έμεινε ζωντανή μέχρι το φινάλε.

Ο Νόιερ απέκρουσε στο 94' το διαγώνιο σουτ του Μπενζεμά και έστειλε την Γερμανία σε ακόμη έναν ημιτελικό Παγκοσμίου κυπέλλου.
ΓΑΛΛΙΑ: Γιορίς, Ντεμπισί, Εβρά, Σακχό (71' λ.τρ. Κοσιελνί), Βαράν, Ματουϊντί, Βαλμπιενά (85' Ζιρού), Καμπάιγ (73' Ρεμί), Πογκμπά, Μπενζεμά, Γκριεζμάν.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Χέβεντες, Χούμελς, Σβαϊνστάιγκερ, Εζίλ (83' Γκέτσε), Κεντίρα, Κρόοζ (90+' Κράμερ), Μίλερ, Κλόζε (69' Σίρλε).

Απαγόρευση εισόδου για 10 μήνες στον Δ. Γιαννακόπουλο – Σκέφτεται την αποχώρηση!

DGIANNAKOPOULOS
Με δεκάμηνη απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα τιμωρήθηκε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, που παράλληλα καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 12.000 ευρώ!
Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr
Όπως αναφέρει πάντως η ιστοσελίδα Onsports.gr ο ίδιος είναι έξαλλος απ’ αυτήν την απόφαση και σκέφτεται να δώσει τα κλειδιά … στον ΕΣΑΚΕ γι’ αυτούς τους 10 μήνες

Τσίπρας: Εθνικό και οικονομικό έγκλημα η διάλυση της ΔΕΗ

Alexis-Tsipras-vote1
Ο Αλέξης Τσίπρας, με άρθρο του στο tvxs.gr, εξηγεί τους λόγους που ο ΣΥΡΙΖΑ συγκροτεί ένα «παλλαϊκό, κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο, για την υπεράσπιση της ΔΕΗ».

Αναλυτικά το άρθρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ:

Δρ Ελένη Θεοχάρους: Βαγγέλη ούτε η Χούντα του 1967 δεν μου έκλεισε το στόμα


Η Κύπρια ευρωβουλευτής Δρ Ελένη Θεοχάρους που με την τοποθέτησή της, για την απραξία του Βαγγέλη Βενιζέλου, άφησε άφωνο (και εκτεθειμένο) τον Αντώνη Σαμαρά (Διαβάστε την είδηση εδώ) συνεχίζει σήμερα μέσω Facebook, τις βολές εναντίον του Βαγγέλη Βενιζέλου με σκληρή γλώσσα:

"Δεν ξέρω αν αληθεύει η πληροφορία ότι ο κύριος Βαγγέλης ζητά την κεφαλήν μου επί πίνακι, το άκουσα όμως από διάφορες πηγές. Λοιπόν, να θυμίσω ή να γνωστοποιήσω στον κάθε κύριο Βαγγέλη ότι ούτε η χούντα των φασιστοειδών του 1967 δεν μου έκλεισε το στόμα, ειδικά όταν έπρεπε να εκφράσω τις απόψεις μου, ότι δεν είμαι διορισμένη νομάρχης για να με πάψει, ούτε και είμαι αναρριχητικό που σκαρφάλωσα επάνω στον στιβαρό κορμό του για να μου κόψει τις ρίζες."
Ελένη Θεοχάρους

Η “αυτοκτονία” του σωματοφύλακα του Καραμανλή και το σχέδιο “ΠΥΘΙΑ”

13 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ ΚΗΔΕΥΤΗΚΕ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΜΕ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
Untitled-1
ΗΤΑΝ ΠΑΡΩΝ ΣΤΙΣ ΕΜΠΛΟΚΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ. ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ “ΤΑ ΕΙΧΕ ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ Ή ΨΥΧΙΚΗ ΠΑΘΗΣΗ”
2,5 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΝΥΧΤΑ, ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΗΚΕ ΣΕ ΟΙΚΕΙΟΥΣ ΤΟΥ, “ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ”.

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ»

002
Στην σκιά της «πολιτικής σκόνης» που σηκώνει η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για διενέργεια δημοψηφίσματος ψηφίστηκε επί της  αρχής το νομοσχέδιο για την «μικρή» ΔΕΗ από τα μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Υπερ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψηφίζει.
Πλέον η συζήτηση συνεχίζεται για τα άρθρα του νομοσχεδίου, ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό αυτό θα εισαχθεί για συζήτηση στο Α’ θερινό τμήμα την ερχόμενη Τρίτη για να ψηφιστεί την Τετάρτη.
arouraios.gr

ΝΑΡΚΟΜΑΝΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΟΙ




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί Κυρίες και Κύριοι,
            Οι Ναρκομανείς Ανώνυμοι είναι μια Παγκόσμια μη κερδοσκοπική οργάνωση ανδρών και γυναικών για τους οποίους τα ναρκωτικά είχαν γίνει κύριο πρόβλημα. Το Ν.Α. είναι εθελοντικές ομάδες αλληλοβοήθειας. Είναι ένα πρόγραμμα πλήρους αποχής απ’ όλα τα ναρκωτικά, συμπεριλαμβανομένου και του αλκοόλ. Το πρόγραμμά μας εστιάζεται στον εθισμό και στη διαδικασία ανάρρωσης απ’ αυτόν. Η μόνη προϋπόθεση για να είναι κανείς μέλος είναι η επιθυμία να σταματήσει τη χρήση. Ελπίζουμε έτσι ότι κανένας ναρκομανής που ζητά ανάρρωση να μη χρειαστεί να πεθάνει, χωρίς να έχει μια ευκαιρία να ζήσει ελεύθερος από τα ναρκωτικά.
            Οι Ναρκομανείς Ανώνυμοι ξεκίνησαν από τις ΗΠΑ το 1953 και σήμερα πραγματοποιεί 62.997 συγκεντρώσεις την εβδομάδα σε 132 χώρες. Στην Ελλάδα η 1η ομάδα ξεκίνησε το 1987 στην Αθήνα και σήμερα πραγματοποιεί 140 συγκεντρώσεις την εβδομάδα σε:  Αθήνα, Πειραιά, Μαρκόπουλο, Θεσ/νίκη,  Κατερίνη, Γιαννιτσά, Αλεξ/πολη, Πάτρα, Ναύπλιο, Κέρκυρα, Κρήτη, Κόρινθο, Λάρισα, Λουτράκι και Ζάκυνθο. Επίσης πραγματοποιούνται ομάδες παρουσίασης σε εβδομαδιαία βάση σε σωφρονιστικά ιδρύματα και θεραπευτικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
           
            Με αφορμή την δράση της ΟΜΑΔΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ και την καλή συνεργασία με το Δήμο, σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του προγράμματός μας, τη Τετάρτη 9 Ιουλίου και ώρα 19.00 στο Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων (Πολιτιστικό Κέντρο Προμηθέας – Κολοκοτρώνη 17) .

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ
·         Προσέλευση 19.00
·         Έναρξη – Καλωσόρισμα
·         Ιστορικό και Δομή Ν.Α.
·         Προσωπικές Ιστορίες
·         Ερωτήσεις – Απαντήσεις
·         Κλείσιμο

Τηλεφωνική γραμμή βοηθείας 210-3474777

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ



ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι μαθητές της Α1, Β2, Β3 και Γ2 τάξης του σχολείου μας πήραν την πρωτοβουλία και συγκέντρωσαν το ποσό των 100 ευρώ, προκειμένου να ενισχύσουν οικονομικά την τοπική κοινωνία.
Οι εκπαιδευτικοί  κ. Κώρου  Δήμητρα ,κ. Μιχαήλ Αργυρώ και κ.Μοτάκη  Σταματίνα, μετέβησαν  σε γνωστή αλυσίδα καταστημάτων  και προμηθεύτηκαν  τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης , τα οποία  διένειμαν σε οικογένειες των ίδιων των μαθητών  που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.
Στην εποχή της κρίσης και της ανέχειας, η βοήθεια στο συνάνθρωπο κρίνεται, περισσότερο από ποτέ,  απαραίτητη. Αυτό φαίνεται να το έχουν αντιληφθεί οι μαθητές μας και είναι κάτι που μας χαροποιεί  ιδιαίτερα. Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας,  αγκάλιασε και θα στηρίζει  πάντα τέτοιου είδους δράσεις. Η ενέργεια αυτή των παιδιών μας  σηματοδοτεί το τέλος μιας εποικοδομητικής συνεργασίας κατά τη διάρκεια της  σχολικής  χρονιάς.
Η  Διεύθυνση, το Διδακτικό Προσωπικό και οι μαθητές του Γυμνασίου Αγίων Θεοδώρων εύχονται σε όλους Καλό Καλοκαίρι, με υγεία, αισιοδοξία και με περισσότερα χαμόγελα!

ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ

Εμφάνιση ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΙΒΥΚΟΣ-ΕΤΗΣΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΜΠΑΛΕΤΟΥ 2014.jpg

Η αχίλλειος πτέρνα της Γερμανίας

Εμφάνιση DSC00008.JPGΆρθρο Γεώργιος Δημητράκης



Από την εμφάνιση του ανθρώπου ως ύπαρξη η συνείδηση και η νοημοσύνη είναι τα μοναδικά  όπλα για την αντιμετώπιση κάθε κίνδυνου που απειλεί την υπόστασή του. Αν η συνείδηση και η νοημοσύνη χαθούν, θα μπορούσε να σημαίνει ότι η ίδια απουσιάζει από το σύμπαν. Αυτό είναι ένας τεράστιος ηθικός λόγος για να εργαστούμε σκληρά ώστε να αποφύγουμε μία υπαρξιακή απειλή από το να γίνει πραγματικότητα.  Σήμερα η αδυναμία του ανθρώπου να αντιμετωπίσει τους διάφορους κινδύνους που προέρχονται από την άσκηση πολιτικής σημαίνει απώλεια του νοήματος που δημιούργησαν οι προηγούμενες γενιές.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ Δ/ΝΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ


Στο πλαίσιο των ερευνών, συνελήφθη για την εμπλοκή του σε άλλη υπόθεση ανώτερος Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, που φέρει το βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή και υπηρετεί στην Κορινθία.
Σε βάρος του σχηματίστηκε αυτοτελής ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της υπεξαγωγής εγγράφων, της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου και της παράβασης καθήκοντος.
Ειδικότερα προέκυψε χρηματισμός του με το ποσό των 11.000 ευρώ, από τον 52χρονο ημεδαπό, ο οποίος συνελήφθη για την εμπλοκή του στην παραπάνω εγκληματική οργάνωση.
 Όπως προέκυψε ο χρηματισμός σχετίζεται με ετεροειδή, μη συναφή υπόθεση και συγκεκριμένα με την ανάθεση, από τον 52χρονο, στον Αξιωματικό, υπόθεσης ιδιωτικής φύσης, που αφορούσε αναζήτηση και ανεύρεση ατόμου, που όφειλε στον ιδιώτη υψηλό χρηματικό ποσό.
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες και στο αυτοκίνητο του Αξιωματικού βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός εγγράφων (πρωτότυπα ή αντίγραφα), που αφορούσαν κυρίως σε υποβλητικές αναφορές, ενημερωτικά δελτία και σημειώματα, σηματικές αναφορές, αντίγραφα δικογραφιών καθώς και άλλα υπηρεσιακά έγγραφα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν απογευματινές ώρες σήμερα (02-07-2014) ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.
Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας, έχει κινηθεί η διαδικασία για την επιβολή των ανάλογων πειθαρχικών κυρώσεων σε βάρος των δύο αστυνομικών.

crimesonair.blogspot.gr

Εκτός Digea (ψηφιακού σήματος) τα χωριά του Φενεού!!

'Όπως μας ενημερώνει ο  Γιάννης Λαλιώτης, από το Μεσσινό Φενεού, εκτός Digea (ψηφιακού σήματος)  παραμένουν τα χωριά του οροπεδίου του Φενεού!!
Τι σχεδιάζει η Digea για τα χωριά του Φενεού που δεν θα «πιάσουν» ψηφιακό σήμα!
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Digea, Γιώργο Μαθιό, μας δήλωσε  σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει με την εξαίρεση της περιοχής μας από την λήψη του ψηφιακού σήματος τα εξής:
Πάντα θα υπάρχει ένα μικρό ποσοστό που δεν θα βλέπει ούτε με το ψηφιακό. Για αυτές τις περιοχές υπάρχουν τοπικοί αναμεταδότες που έχουν βάλει οι δήμοι. Αυτοί οι πομποί σιγά –σιγά θα μετατραπούν σε ψηφιακά. Αυτοί οι άνθρωποι θα συνεχίσουν ως τότε να βλέπουν αναλογικά. Περιμένουμε να δούμε στην πράξη ποια χωριά δεν έχουν σήμερα για να γίνει μία μελέτη να μπουν καινούργιοι αναμεταδότες. Τεχνολογικά γίνεται”

Προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει λύση και μάλλον όλα δείχνουν ότι το πρόβλημα  θα υπάρχει για αρκετό καρό ακόμα.
Μονόδρομος για όσους δεν θέλουν ή δεν μπορούν να πληρώσουν συνδρομή στην δορυφορική τηλεόραση για να δουν καθαρή εικόνα.
Μάλλον η οικογένεια Κλικλίκου σκόνταψε και έπεσε μαζί με το ψηφιακό σήμα και δεν ήρθε ακόμα στον Φενεό….».

Βάσεις 2014: Σε ποιές σχολές υπάρχει εκρηκτική άνοδος και ποιές πτώση ανά επιστημονικό πεδίο

Βάσεις 2014: Σε ποιές σχολές υπάρχει εκρηκτική άνοδος και ποιές πτώση ανά επιστημονικό πεδίο

Σαφείς ενδείξεις για το που θα κινηθούν οι βάσεις προκύπτουν από την ανακοίνωση των στατιστικών στοιχείων των πανελλαδικών εξετάσεων παρά το γεγονός πως λείπει το δεύτερο κομμάτι του παζλ που είναι τα στοιχεία που θα προκύψουν από τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού από τους υποψηφιους.


Ο διπλασιασμός των αριστούχων ανεβάζει τις βάσεις

Ανοικτή επιστολή Γιώργου Κουρή στον Σαμαρά

Giorgos-Kouris
Ανοικτή επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά και στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, έστειλε ο εκδότης Γιώργος Κουρής με αφορμή την υπόθεση των οφειλών του Alter.
Αναλυτικά η επιστολή του κου Κουρή:

«Πράσινο φως» από το Euro Working Group για την δόση του 1 δισ. ευρώ

euroworking
Το Euro Working Group συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης και ενέκρινε την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Το συμβούλιο των οικονομικών εμπειρογνωμόνων της ευρωζώνης ενημερώθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης από τον επικεφαλής του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Χριστόδουλο Στεφανάδη για την ολοκλήρωση της πρώτης δέσμης των έξι προαπαιτούμενων δράσεων.
Σύμφωνα με κοινοτικούς παράγοντες, οι δανειστές θεωρούν ότι η χώρα ολοκλήρωσε χθες και τα έξι πρώτα προαπαιτούμενα μέτρα και το ποσό είναι δυνατόν να εκταμιευθεί τη Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία συνεδριάζει το Eurogroup με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, την πρόοδο στην υλοποίηση των μνημονιακών υποχρεώσεων της Ελλάδας.

ysterografa.gr

Οι δεξαμενές των 6.500 απολύσεων που θα γίνουν μέχρι το τέλος του χρόνου

Το πρόγραμμα απολύσεων και διαθεσιμότητα στο Δημόσιο θα βρεθεί στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχει η κυβέρνηση με τους επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας την επόμενη εβδομάδα. Υπενθυμίζεται ότι βάσει του Μνημονίου το διάστημα 2013 -2014 θα πρέπει να πραγματοποιηθούν 15.000 απολύσεις.
Το 2013 έγιναν 3.600 απολύσεις ενώ άλλες 5.000 έγιναν το πρώτο εξάμηνο του 2014 και προήλθαν από επιόρκους (500), σχολικούς φύλακες (1.400), εργαζομένους στον ΕΟΠΥΥ (2.500), δημοτικούς αστυνομικούς (200), εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΛ (100), καταργήσεις 21 Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (100) καθώς και από καταργήσεις θέσεων σε διάφορα υπουργεία (100).
Υπολείπονται 6.500 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2014 οι οποίες θα προέλθουν ως εξής:
• Από την εκδίκαση των πειθαρχικών υποθέσεων. Γίνεται προσπάθεια επιτάχυνσης και το πρώτο εξάμηνο του 2014 οδηγήθηκαν στην έξοδο 500 επίορκοι.
• Από τους ελέγχους που διεξάγονται από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τον εντοπισμό υπαλλήλων που έχουν διοριστεί και εργάζονται με πλαστά πιστοποιητικά.
• Από τους ελέγχους που διεξάγονται για παράνομες μετατροπές συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου.
• Από όσους «διαθέσιμους» μετά τη λήξη του οκταμήνου δεν τοποθετηθούν σε νέες θέσεις.
• Από τη μείωση του προσωπικού σε «μεγάλα» Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.

aftodioikisi.gr

Μουντιάλ: Η ώρα των προημιτελικών

proimitelika
Η αυλαία της φάσης των 8 του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2014 ανοίγει την Παρασκευή (4/7) με δύο πολύ μεγάλα παιχνίδια

Τα δύο ζευγάρια παρουσιάζουν τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς πρόκειται για «μάχες» εθνικών ομάδων από την ίδια ήπειρο οι οποίες αμφότερες κρίνονται ιδιαίτερα αμφίρροπες. Η διοργανώτρια Βραζιλία δεν έχει πείσει σε καμία περίπτωση ότι είναι το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση της κούπας, την ώρα που η Κολομβία έχει εντυπωσιάσει, ενώ στο άλλο παιχνίδι η Γερμανία και η Γαλλία έχουν παρουσιάσει καλές επιθετικές επιδόσεις, αλλά και σοβαρά κενά στο αμυντικό κομμάτι.

 Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της ημέρας, στο θρυλικό «Μαρακανά» του Ρίο ντε Τζανέιρο η Γαλλία θα κοντραριστεί με τη Γερμανία σ' ένα κλασικό ευρωπαϊκό ντέρμπι. Μάλιστα οι δύο αντίπαλοι έχουν παίξει στο παρελθόν ένα από τα ωραιότερα παιχνίδια όλων των εποχών. Ήταν το Μουντιάλ του 1982 στην Ισπανία όταν μετά από έναν επεισοδιακό ημιτελικό που έληξε 3-3 στην παράταση, η Δυτική Γερμανία τότε είχε προκριθεί με 5-4 στη διαδικασία των πέναλτι. Οι εποχές σίγουρα έχουν αλλάξει, αλλά απόψε οι δύο αντίπαλοι θα προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν το εισιτήριό τους για τον ημιτελικό. Η Γερμανία ίσως έχει ένα μικρό προβάδισμα, αν και προβλημάτισε με την απόδοσή της στον αγώνα με την Αλγερία. Από την άλλη και η Γαλλία μετά την εντυπωσιακή παρουσία της στη φάση των ομίλων, απογοήτευσε κόντρα στη Νιγηρία, αλλά κατόρθωσε χάρη σε δύο γκολ μετά το 75' να νικήσει 2-0 και να προκριθεί.

 Στο δεύτερο παιχνίδι, η γηπεδούχος Βραζιλία θα παλέψει στο γήπεδο της Φορταλέζα με την Κολομβία για μία θέση στην τετράδα. Συνολικά στην ιστορία τους, οι δύο αντίπαλοι έχουν παίξει 25 φορές με τη «σελεσάο» να μετράει 15 νίκες, οκτώ παιχνίδια να έχουν λήξει ισόπαλα, ενώ μόλις δύο φορές έχουν βγει χαμογελαστοί από το γήπεδο οι «καφετέρος». Αν η κόντρα ήταν... προσωπική, όλοι θα ασχολούνταν με τις επιδόσεις του Νεϊμάρ και του αντίπαλου δέους... Χάμες Ροντρίγκεζ. Ο δεύτερος είναι ο πρώτος σκόρερ του Μουντιάλ μέχρι τώρα με πέντε γκολ, ενώ ο Νεϊμάρ έχει βρει τον δρόμο για τα δίχτυα σε τέσσερις περιπτώσεις. Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα του Χοσέ Πέκερμαν έχει δείξει να έχει τις δυνατότητες για να κάνει τη ζημιά στο συγκρότημα του Λουίς Φελίπε Σκολάρι... Στον προηγούμενο γύρο η Βραζιλία έφτασε μέχρι τη διαδικασία των πέναλτι για να αποκλείσει τη μαχητική Χιλή, ενώ η Κολομβία πραγματοποιώντας σαφώς πειστικότερη εμφάνιση νίκησε 2-0 την Ουρουγουάη με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ροντρίγκεζ της Μονακό.

Κυριάκος: Όσοι υπεραμύνονται του κρατικού χαρακτήρα της ΔΕΗ προασπίζονται τα συντεχνιακά τους συμφέροντα

Kyriakos-Mitsotakis-5701
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ έκανε λόγο για συντεχνιακά συμφέρονται για όσους υπεραμύνονται του κρατικού χαρακτήρα της ΔΕΗ.
«Οι ίδιοι που επικαλούνται το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ, όταν απολογούνται -και αναφέρομαι στον κ. Φωτόπουλο- για κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί και βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ισχυρίζονται οτι η περιουσία της ΔΕΗ δεν ειναι δημόσια», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Παράλληλα, τόνισε πως «η ΔΕΗ δεν αποκρατικοποιείται, πωλείται το 30% της επιχείρησης έτσι ώστε να δημιουργηθεί ανταγωνισμός».
Σημείωσε επίσης ότι η πραγματικότητα είναι πως το δημόσιο δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να πετύχει πραγματική εξυγίανση δημόσιας επιχείρησης προκείμενου να υπάρξει όφελος και για τον πολίτη.

ysterografa.gr

ΔΕΗ: Δεν προγραμματίζονται διακοπές το μεσημέρι

dei1Δεν προγραμματίζονται διακοπές στην ηλεκτροδότηση για το μεσημέρι της Παρασκευής, αν η κατάσταση στο δίκτυο παραμείνει, ως έχει, μέχρι στιγμής, ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδια στελέχη του Διαχειριστή του Δικτύου.
Οι μονάδες παραγωγής που βρίσκονται εκτός λειτουργίας, λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ, παραμένουν ως είχαν χθες, πρώτη ημέρα της απεργίας, ενώ η ζήτηση ρεύματος είναι λίγο μειωμένη, λόγω των ανέμων που ρίχνουν τη θερμοκρασία και, κατ’ επέκταση, τη ζήτηση ενέργειας για τη λειτουργία των κλιματιστικών.
Σε περίπτωση βέβαια που υπάρξει κάποια αλλαγή είτε στο μέτωπο της παραγωγής είτε της ζήτησης, θα γίνουν διακοπές, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο κατάρρευσης του συστήματος.

Κόκκινος συναγερμός στο Μαξίμου για την ΔΕΗ

dei12
Στο Μέγαρο Μαξίμου περιμένουν την εκδίκαση της αγωγής της διοίκησης της ΔΕΗ κατά της απεργίας της ΓΕΝΟΠ.
Εφόσον δικαιωθεί η διοίκηση της εταιρείας και η απεργία κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική τότε θα δοθεί περιθώριο λίγων ωρών στους  απεργούς να συμμορφωθούν με την δικαστική απόφαση, με το επόμενο βήμα να είναι η επιστράτευση.
Όπως λένε οι πληροφορίες η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω και θα κλιμακώσει την διαμάχη της με τους απεργούς, στέλνοντας το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως δεν θα επιτρέψει να δημιουργηθούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, ειδικά αυτήν την περίοδο που η τουριστική κίνηση έχει φτάσει στο «κόκκινο».

ysterografa.gr

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΑΒΟΡΙ

Μπορεί οι επόμενες εθνικές εκλογές να προβλέπονται  με βάση το Σύνταγμα  για τον Ιούνιο του 2016 η απόλυτη θέση όμως του κ.Τσίπρα για την ανατροπή του κ.Σαμαρά σε λίγους μήνες, με αφορμή την αντικατάσταση του κ.Παπούλια, δεν αφήνει αδιάφορο το πολιτικό σύστημα της χώρας και τους ρυθμιστές του.  Αν πέσει ο κ.Σαμαράς θα είναι πολύ δύσκολο να ξανασηκωθεί και αυτό είναι το ζητούμενο για την πάλαι πότε κραταιά τάξη της χώρας που ημέρα με την ημέρα χάνει τα προνόμια και την ασυλία της εις όφελος του λαού που υποφέρει και αρχίζει να ανασαίνει.

ΥΠΕΣ: 122 εκατ. ευρώ στους δήμους για προνοιακά επιδόματα (λίστα)

Το ποσό των 122,2 εκατ. ευρώ κατανέμει το υπουργείο Εσωτερικών σε 64 δήμους της χώρας προκειμένου να καταβάλουν τα προνοιακά επιδόματα για τους μήνες Μάιο- Ιούνιο και τα επιδόματα που αφορούν στην παράταση χορήγησης προνοιακών επιδομάτων για συνταξιούχους αναπηρίας.
Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Ο Μητσοτάκης ξεκινάει τις απολύσεις από τους συμβασιούχους Παυλόπουλου (εγκύκλιος)

Να ελέγξουν πρώτα τους συμβασιούχους του ΠΔ Παυλόπουλου και μετά αυτούς της Βάσως Παπανδρέου για τυχόν πλαστά πτυχία, καλεί τις υπηρεσίες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως τονίζει στη δεύτερη κατά σειρά διευκρινιστική εγκύκλιο που στάλθηκε σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου υπό τον τίτλο «Παροχή οδηγιών επί της διαδικασίας επανελέγχου μετατροπής συμβάσεων αορίστου χρόνου από το ΑΣΕΠ» χρόνου, και με χρονικό ορίζοντα την τελευταία εικοσαετία, ήτοι οι μετατροπές να έλαβαν χώρα από το έτος 1994 έως σήμερα».
Παράλληλα στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι ο έλεγχος «σε πρώτη φάση, θα αφορούν τους εν ενεργεία υπαλλήλους»
EΓΚΥΚΛΙΟΣ 
aftodioikisi.gr

Πολιτική αυτοκτονία για ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ το «τσουβάλιασμα» που επιχειρεί ο κ. Τσίπρας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται ο κ. Τσίπρας στο θέμα της ΔΕΗ αποτελεί την επιτομή της υποτίμησης της νοημοσύνης όλων των υπολοίπων.
Έχει ανακαλύψει ένα ανύπαρκτο για την κοινωνία θέμα, το έχει διογκώσει, έχει δώσει στέγη σε όλους εκείνους τους συνδικαλιστές που έχει μεταστεγάσει στο κόμμα του, υποδαυλίζει όλες τις κινητοποιήσεις, απειλεί να προκαλέσει την καταστροφή της χώρας, της οικονομίας της και του λαού της, προκειμένου να ξεπεράσει και να κρύψει ένα καθαρά δικό του πρόβλημα, που δεν είναι άλλο από την εσωκομματική αμφισβήτησή του.
Μέσα σε δεκαπέντε μόνο μέρες, ο κ. Τσίπρας έχει αμφισβητηθεί, με αφορμή τις επιδόσεις του στις ευρωεκλογές και την απώλεια 150.000 ψήφων, από οκτώ διαφορετικές ομάδες μέσα στο κόμμα του.
Η απλή λογική λέει πως θα προσπαθούσε να βρει την κατάλληλη προπαγανδιστική αφορμή για να τους θέσει όλους σε εκλογική ετοιμότητα.
Και το έπραξε, με αφορμή την ΔΕΗ.

Παρέμβαση του Κώστα Κόλλια στη Βουλή για τις λαϊκές αγορές



Παρέμβαση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής σχετικά με τον διαχωρισμό παραγωγών και εμπόρων στις λαϊκές αγορές πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, στα πλαίσια ενημέρωσης από τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Γιακουμάτο. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Πριν από λίγους μήνες συζητήσαμε στη Βουλή ένα νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, το οποίο έβαζε μεν τάξη στο τοπίο του υπαίθριου εμπορίου, πλην όμως ορισμένα σημεία του προκάλεσαν τη δυσαρέσκεια των παραγωγών πωλητών λαϊκών αγορών, αλλά και την κριτική πολλών από εμάς τους Βουλευτές.
Ένα από τα θέματα που είχα θίξει στην εισήγησή μου ήταν οι ρυθμίσεις για την ετήσια μετατόπιση των παραγωγών. Είχα επισημάνει ότι αυτή η πρόβλεψη διαταράσσει τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στον παραγωγό και τον καταναλωτή, σχέση που διαμορφώνεται σε βάθος χρόνου, αφού κάθε παραγωγός αξιολογείται καθημερινά στη βάση κριτηρίων που έχει κάθε καταναλωτής για την ποιότητα, την αξιοπιστία, την καθαριότητα, τη συμπεριφορά.
Έπειτα από την κριτική που ασκήθηκε, το άρθρο που αφορούσε την ετήσια μετατόπιση αποσύρθηκε, πλην όμως παραμένει το θέμα του διαχωρισμού των παραγωγών από τους επαγγελματίες εμπόρους. Ο κ. Υφυπουργός ενημέρωσε την Επιτροπή μας για τη σχετική υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την οποία η λαϊκή θα χωρίζεται με κάθε πρόσφορο τρόπο σε δύο τομείς, έναν για τους παραγωγούς και έναν για τους εμπόρους. Ο «πρόσφορος τρόπος» δεν περιγράφεται στην απόφαση, αλλά θα αποτελέσει αντικείμενο μελλοντικής διαβούλευσης, ενώ η κατανομή των θέσεων θα γίνεται με μόρια, βάσει της παλαιότητας της άδειας, τις ημέρες συμμετοχής στη λαϊκή, την ηλικία και άλλα.
Όπως είπα στον κ. Γιακουμάτο, πιστεύω ότι ο διαχωρισμός των παραγωγών από τους επαγγελματίες θα διευκολύνει μεν τους καταναλωτές να αναγνωρίζουν τι αγοράζουν και από ποιον, βελτιώνοντας έτσι την ανταγωνιστικότητα και την ποιότητα των προϊόντων, πλην όμως θα δημιουργήσει και προβλήματα. Διότι οι καταναλωτές εισέρχονται  στις λαϊκές από ένα συγκεκριμένο σημείο και αναζητούν έναν πωλητή, είτε έμπορο, είτε παραγωγό, προκειμένου να κάνουν τις αγορές τους. Εάν από αυτόν τον παραγωγό ή τον επαγγελματία εξασφαλίζει ποιοτικά προϊόντα, δεν συντρέχει λόγος να πηγαίνει στο επόμενο και στο μεθεπόμενο τετράγωνο, διότι μια λαϊκή μπορεί να έχει μήκος και 1000 μέτρα. Εάν αυτός ο άνθρωπος, βρει μπροστά του τον επαγγελματία είναι σίγουρο ότι μόλις καλύψει τις ανάγκες του θα φύγει από την λαϊκή. Αυτό θα λειτουργήσει σε βάρος του παραγωγού, σε βάρος του αγρότη, ο οποίος θα βρίσκεται σε απόσταση 100 ή 200 μέτρων.
Για τους λόγους αυτούς πρότεινα να υπάρξει μία διευθέτηση, ώστε οι όποιες αλλαγές να γίνουν σταδιακά. Θα μπορούσε να θεσπιστεί ο διαχωρισμός σε δύο τομείς, αλλά η υλοποίησή του να γίνει σε βάθος χρόνου και μόνο με βάση τις κενές θέσεις που θα δημιουργούνται. Δηλαδή, οι σημερινές θέσεις να παραμείνουν ως έχουν, αλλά όταν αδειάζει μία θέση να καλύπτεται από τον πωλητή, αγρότη ή επαγγελματία, που ανήκει στον αντίστοιχο τομέα. Πιστεύω ότι με αυτόν τον τρόπο και θα υπάρξει μια σταδιακή εναρμόνιση με το πνεύμα του νόμου και δεν θα θιγούν οι σημερινοί παραγωγοί που συμμετέχουν στις λαϊκές. Σε κάθε περίπτωση, ο όποιος τρόπος προκριθεί θα πρέπει να λάβει υπόψη του ότι ο πάγκος για τον παραγωγό είναι το μαγαζί του και δεν επιτρέπεται να μετακινείται, και προς αυτόν τον σκοπό θα εξακολουθήσω τις παρεμβάσεις μου προς την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης.»