Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Μουντιάλ 2014: Υποδοχή... ηρώων για την Αργεντινή (video)


Στο Μπουένος Αϊρες βρίσκεται από το απόγευμα της Δευτέρας η αποστολή της Αργεντινής.  Η "αλμπισελέστε" επέστρεψε... σπίτι της, έχοντας φτάσει μια ανάσα από την κατάκτηση του Μουντιάλ μέσα στην Βραζιλία, αλλά και με την ικανοποίηση ότι έκανε το καλύτερο δυνατόν για να φτάσει στη μεγάλη διάκριση.
 Η πτήση της Εθνικής ομάδας της Αργεντινής είχε μικρή καθυστέρηση λόγω ομίχλης πάνω από τη Ρίο αλλά αυτό δεν εμπόδισε εκατοντάδες οπαδούς της να την περιμένουν και να την αποθεώσουν για την 2η θέση στο Μουντιάλ.
Την αποστολή υποδέχθηκε με κάθε επισημότητα η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες Κίρσνερ που, μεταξύ άλλων, είπε: "Ήσασταν λιοντάρια!"
"Σας ευχαριστούμε" και "είμαστε περήφανοι για εσάς", ήταν τα λόγια που ακούστηκαν περισσότερα, ενώ κατά διαστήματα ξεσπούσαν με τα γνωστά τους συνθήματα. 

newsit.gr

Σοβαρός τραυματισμός 2 παιδιών από έκρηξη σε εργοστάσιο βεγγαλικών στο Ζευγολατιό Κορινθίας - Τέσσερις σοβαρά τραυματίες

asthenoforo
Έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο κατασκευής βεγγαλικών στο Ζευγολατιό Κορινθίας  με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 4 άτομα, δύο εκ των οποίων παιδιά ηλικίας 7 και 11 ετών. Τα δύο παιδιά του ιδιοκτήτη του εργοστασίου μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στη ΜΕΘ του Παίδων Αγία Σοφία σε κρίσιμη κατάσταση όπου οι γιατροί  δίνουν μία πραγματική μάχη για να τα θέσουν εκτός κινδύνου.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μας , το 13χρονο αγοράκι έχει υποστεί εγκαύματα 85%, ενώ η μικρή, 8χρονη αδερφή του, νοσηλεύεται με εγκαύματα 60%.
Όπως ανακοίνωσε και το νοσοκομείο Παίδων, "τα δύο μικρά παιδιά διακομίστησαν μέσω ΕΚΑΒ από το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου στο Παίδων και νοσηλεύονται στην ΜΕΘ με πολλαπλά εγκαύματα, σε βαριά κατάσταση, υπό μηχανική αναπνευστική υποστήριξη, με την κατάστασή τους παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη".
Στο Θριάσιο νοσοκομείο νοσηλεύεται και ο πατέρας τους και ιδιοκτήτης τς επιχείρησης, βαριά τραυματισμένος και με καθολικά εγκαύματα 90%, ενώ ο αδερφός του σε ελαφρώς καλύτερη κατάσταση, με εγκαύματα 50%, αλλά επίσης κρίσιμη, νοσηλεύεται στο ΚΑΤ.

 Το χρονικό της έκρηξης

Το μεσημέρι της Δευτέρας, σε μία από τις αποθήκες έκτασης 70 τ.μ., σημειώθηκε ισχυρότατη έκρηξη, για άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες και από το οστικό κύμα και την φωτιά που δημιουργήθηκαν, τραυματίστηκαν σοβαρά τα δύο αδέρφια, συνιδιοκτήτες της νόμιμης επιχείρησης βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων, αλλά και τα δύο ανήλικα παιδιά του ενός από τους δύο.
 Ένα μεγάλο μέρος του σπιτιού, που ήταν μεσοτοιχία με το εργοστάσιο, κυριολεκτικά ισοπεδώθηκε κι ο απολογισμός της ισχυρότατης έκρηξης ήταν να τραυματιστούν τα δύο ανήλικα παιδιά ένα κορίτσι 8 κι ένα αγόρι 13 χρόνων αντίστοιχα, αλλά και ο πατέρας τους, 40 ετών κι ο 38χρονος αδερφός του.
Όλοι τους μεταφέρθηκαν άμεσα στο Νοσοκομείο Κορίνθου και από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων, όπου βρίσκονται διασωληνωμένα και σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση.  Στο "πόδι" βρίσκοναι οι άνδρες της πυροσβεστικής αλλά και οι γιατροί της περιοχής.

Στη Βουλή το θέμα του ΑΙΡΕΤΟΥ για τους προϋπολογισμούς των Δήμων

Μετά από τον προβληματισμό που προκάλεσε το άρθρο του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Μοσχάτου για τους προϋπολογισμούς των Δήμων σύμφωνα με πληροφορίες ο Υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος, ζήτησε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.Για το ίδιο θέμα κατέθεσε   ...

Από σήμερα οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό του ΟΑΕΔ – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι & ποια η διαδικασία

Άρχισε σήμερα Δευτέρα, 14 Ιουλίου η υποβολή αιτήσεων για όσους θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα για τον κοινωνικό τουρισμό του ΟΑΕΔ . Σύμφωνα με την απόφαση του Οργανισμού, τα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού για φέτος θα δοθούν σε 120.000 δικαιούχους, ενώ το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την 1η Αυγούστου 2014 έως και τις 30 Μαϊου 2015.
Οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τη Δευτέρα, 11 Αυγούστου.
Αντικείμενο του προγράμματος του ΟΑΕΔ είναι η επιδότηση των δικαιούχων – ωφελουμένων για την πραγματοποίηση διακοπών με εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού. Η διάρκεια διαμονής των δικαιούχων – ωφελουμένων σε ξενοδοχεία ορίζεται από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις εντός του παραπάνω χρονικού διαστήματος.
Ως «δικαιούχοι» του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2014-2015 ορίζονται ασφαλισμένοι:

Ασφαλιστικό: Κόβουν τις πρόωρες συντάξεις- Τι φέρνει η μεταρρύθμιση

Μαχαίρι σε πρόωρες συνταξιοδοτήσεις για όσους δεν έχουν κατοχυρώσει το δικαίωμα συνταξιοδότησης μελετά το υπουργείο Εργασίας στο πλαίσιο της νέας αναμόρφωσης του Ασφαλιστικού. Μελετάται η αύξηση των ορίων ηλικίας κατά 1 ή 2 χρόνια με μεταβατικό διάστημα (κατά έξι μήνες κάθε έτος) για όσους έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης, αλλά δεν έχουν ακόμη θεμελιώσει δικαίωμα, δηλαδή δεν έχουν πιάσει και το όριο ηλικίας για να συνταξιοδοτηθούν.
Με τη σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας οι ασφαλισμένοι δεν χάνουν το δικαίωμα να αποχωρήσουν νωρίτερα, απλώς η αποχώρησή τους αυτή μετατίθεται από ένα εξάμηνο έως και 2 έτη. Εξετάζεται δε, ως εναλλακτικό σχέδιο η αύξηση του χρόνου ασφάλισης για σύνταξη από τις 4.500 ημέρες στις 6.000 ημέρες.
Η αύξηση του ελάχιστου απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης προβλέπεται εμμέσως στο επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που ζητεί «να αυξηθεί η συμμετοχή στην απασχόληση και στην ασφάλιση», ενώ ταυτόχρονα εξυπηρετεί τον στόχο της καταπολέμησης της ανασφάλιστης εργασίας, η οποία, παρά τη μείωση που καταγράφεται «υπό τον φόβο» των υψηλών προστίμων, παραμένει μεγάλη πληγή για τα έσοδα των Ταμείων.
Σημειώνεται ότι σήμερα σε ηλικίας κάτω από τα 53 έτη συνταξιοδοτούνται:
1. Μητέρες με ανήλικα ασφαλισμένες σε ΔΕΚΟ-τράπεζες (βγαίνουν με 25ετία σε ηλικία 52 ετών)
2. Οικοδόμοι (με 4.500 ημέρες οι άνδρες συνταξιοδοτούνται στα 60 και οι γυναίκες στα 55), χορευτές (στα 50), ηθοποιοί μελοδραματικού θεάτρου και μουσικών πνευστών οργάνων (στα 52), ηθοποιοί θεάτρου πρόζας, μουσικοί, τεχνικοί θεάτρου και κινηματογράφου (στα 57 οι γυναίκες με 4.500 ημέρες ασφάλισης), ναυτικοί και ένστολοι και ασφαλισμένοι πριν από το ’83 (συνταξιοδοτούνται χωρίς όριο ηλικίας).
Πηγή: Τα Νέα

Η συμφωνία για τις απολύσεις στο Δημόσιο- Ποιοι είναι οι 6.500 εργαζόμενοι που αποχωρούν

Μέχρι το τέλος του 2014 αναμένεται να ολοκληρωθεί το κύμα των απολύσεων, μετά τη σχετική συμφωνία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την τρόικα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την απομάκρυνση από το Δημόσιο 6.500 υπαλλήλων, όπως προβλέπεται από το Μνημόνιο, προκειμένου να εκπληρωθεί ο στόχος της διετίας 2013-2014 για 15.000 απολύσεις. Υπενθυμίζουμε ότι από το 2013 έχουν φύγει 8.500 υπάλληλοι.
Οι απολύσεις των υπαλλήλων του Δημοσίου θα προκύψουν μέσω της συρρίκνωσης κρατικών δομών, αλλά και μέσω της λήξης του οκτάμηνου της διαθεσιμότητας. Παράλληλα θα απομακρυνθούν και όσοι εξακολουθούν να εργάζονται με αποφάσεις δικαστηρίων, ενώ οι συμβάσεις τους έχουν λήξει.
Βασική δεξαμενή από όπου θα αντληθούν περισσότερες από 1.000 απολύσεις θα είναι ο τομέας των συγκοινωνιών, αφού σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Κ. Μητσοτάκη 1.050 εργαζόμενοι θα απομακρυνθούν από τις συγκοινωνίες με μειώσεις δρομολογίων. Στη σχετική λίστα βρίσκονται τόσο το υπουργείο Πολιτισμού, όσο και αυτό της Αγροτικής Ανάπτυξης.
Όσοι υπολείπονται για να επιτευχθεί ο στόχος των 6.500 αναμένεται να προκύψουν από τη διαθεσιμότητα, καθώς μετά τη λήξη του οκταμήνου που προβλέπεται, αναμένεται να απομακρυνθούν 3.600 δημόσιοι υπάλληλοι που είχαν υπαχθεί στο καθεστώς και δεν έχουν απορροφηθεί σε κάποιον άλλο οργανισμό του Δημοσίου. Επίσης, ο αριθμός των υπαλλήλων που συνεχίζει να εργάζεται με αποφάσεις δικαστηρίων φτάνει τους 1.850.
Τέλος, από τη στιγμή που θα τηρηθεί ο στόχος των 15.000 απολύσεων, η τρόικα σε «αντιστάθμισμα» δεν επιμένει στη θέσπιση νέου ποσοτικού στόχου για απολύσεις από το 2015.
Οι «δεξαμανές» των απολύσεων
-3.600 υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα
-1.050 απολύσεις από τις συγκοινωνίες
-1.850 υπάλληλοι με αποφάσεις δικαστηρίων
-Απολύσεις στο υπουργείο πολιτισμού
-Απολύσεις στο Αγροτικής Ανάπτυξης

«Άρωμα» ιδιωτών στην Αυτοδιοίκηση: Ποιες υπηρεσίες κατευθύνονται προς ιδιωτικοποίηση

Το έδαφος για την πρόσβαση των ιδιωτών σε υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης και την τελική τους απόκτηση, λειαίνεται από πτυχές του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Σταθερότητας 2015-2018, σύμφωνα με γνώστες της τοπικής διοίκησης.
Στο κείμενο του Προγράμματος καταγράφονται συγκεκριμένες δράσεις τις οποίες καλείται να υλοποιήσει το υπουργείο Εσωτερικών. Όροι όπως «αναδιάρθρωση» και «αξιολόγηση», έννοιες οι οποίες υπό τη δεδομένη συγκυρία παραπέμπουν σε «συρρίκνωση» ή «κατάργηση», εφόσον αυτές αναφέρονται σε φορείς ή υπηρεσίες, χαρακτηρίζουν τις εν λόγω δράσεις.
Συγκεκριμένα οι δράσεις που καλείται να υλοποιήσει το ΥΠΕΣ, βάσει του Μεσοπροθέσμου, είναι οι εξής:

Οι υψωμένες γροθιές της Μέρκελ (photo)


BsdE0F1CcAAOtYR
Η ίδια γνωρίζει από ποδόσφαιρο, και το έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν.
Η στιγμή του γκολ του Γκέτσε στο 113′ της παράτασης του μεγάλου τελικού του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου με αντίπαλο την Αργεντινή, έδωσε στη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ το έναυσμα για να πανηγυρίσει.
Με υψωμένες γροθιές, και έχοντας δίπλα της τον Πρόεδρο της Γερμανίας Γιοακίμ Γκάουκ.

Το Twitter "αναστέναξε" για τον τελικό του Μουντιάλ

twitter

Πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το τέλος του τελικού του Μουντιάλ, οι χρήστες του Twitter, επώνυμοι και ανώνυμοι, «ξεσάλωσαν».
Αρκετοί επώνυμοι σχολίαζαν και αντιδρούσαν για τη μάχη της Αργεντινής με τη Γερμανία.
Στο τέλος επικράτησαν οι Γερμανοί και ασφαλώς κέρδισαν την… αναγνώριση και στο Twitter, ενώ δεν έλειψαν και τα πειράγματα στον Μέσι, ο οποίος δεν κατάφερε να γίνει ο νέος… Μαραντόνα.
Το θέμα Μέσι – Μαραντόνα προκάλεσε ασφαλώς πολλά σχόλια, με τον νέο αρχηγό της Αργεντινής να δέχεται αρκετά σκληρή κριτική για τον τρόπο που αγωνίστηκε.
Βέβαια, από το Twitter δεν έλειψαν και πολλές καυτές φωτογραφίες από τις πιο σέξι παρουσίες στις κερκίδες του Μαρακανά.

υστερογραφα.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΕΣΙΝΙΩΤΩΝ ΦΕΝΕΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ



http://galaxy.hua.gr/~landscapesatlas/images/stories/landscapes_IMAGES/27.N.KORINTHIAS/WEB_IMAGES_FENEOS/07.jpg 

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ  ΣΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας σας προσκαλεί σε μια ανεπανάληπτη Μουσικό-χορευτική βραδιά το
 ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014
 και ώρα 21:00 στo όμορφο χωριό μας.(Παλαιό Δημ. Σχολείο)
 Η παρουσία σας θα δώσει κουράγιο σε μας, για πιο δυνατή προσπάθεια και συνέχεια στο δημιουργικό έργο του συλλόγου.
Η συμμετοχή σας θα σταθεί αρωγός στην προσπάθειά μας,
 για την ανάπτυξη των πολιτιστικών δρώμενων του χωριού μας,  που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη
 και ταυτοχρόνως  θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων μας, αναβαθμίζοντας το θεσμικό ρόλο του συλλόγου μας.
Κανένας να μην λείψει!!!
 

ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΑΙΜΑΤΟΣ TOY ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ
Το Σάββατο 26 Ιουλίου 2014 στις 09:00-13:00 π.μ στο Γραφείο του Πολιτιστικού Συλλόγου θα γίνει αιμοληψία από κινητή μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου (Πάτρας) για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του συλλόγου μας.

ME ENTOΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓ. ΛΑΛΙΩΤΗΣ

Μείωση του κόστους των δηλώσεων του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Ελέγχου (ΟΣΔΕ) κοινοτικών ενισχύσεων και επιδοτήσεων για τους αγρότες.

Τη μείωση του κόστους που θα πληρώσουν οι αγρότες για τις φετινές δηλώσεις  του ΟΣΔΕ κοινοτικών ενισχύσεων και επιδοτήσεων ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Για το θέμα αυτό, ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας είχε καταθέσει αναφορά στη Βουλή πριν από περίπου ένα μήνα μετά από σχετική επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Σικυωνίων και άλλων Συνεταιρισμών της Κορινθίας. (Ελληνοχωρίου, Κρυονερίου, Σουλίου, Στιμάγκας, Λαλιωτίου, Πασίου- Κλημεντίου και Διμηνιού). Επίσης, ο Χρίστος Δήμας είχε συζητήσει εκτενώς το συγκεκριμένο θέμα και με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γ. Καρασμάνη.

Χαρακτηριστικά, η ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρει τα εξής:

Με επιτυχία η εκτόξευση του Λ-sat, του πρώτου ελληνικού δορυφόρου

Με επιτυχία η εκτόξευση του Λ-sat, του πρώτου ελληνικού δορυφόρου

Με επιτυχία εκτοξεύθηκε πριν λίγη ώρα ο δορυφόρος Λ-sat, ο οποίος σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από Έλληνες ερευνητές.
Η εκτόξευση του ελληνικού mini δορυφόρου βάρους 2 κιλών έγινε από τις εγκαταστάσεις της NASA στη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών με απόλυτη επιτυχία, αν και ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Την επιτυχημένη εκτόξευση μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο

Προσαρμόσμένος σε ένα πύραυλο Antares της NASA, ο Λ-sat αποτελεί κομμάτι του σκάφους Cygnus που μεταφέρει επιστημονικό και υποστηρικτικό υλικό στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τον οποίο θα συναντήσει αν όλα πάνε καλά στις 16 Ιουλίου. Λίγο μετά αναμένεται να ξεκινήσουν μια σειρά από πειράματα μελέτης της επίδρασης της κοσμικής ακτινοβολίας στο υλικό Γραφένιο, όταν αυτό βρίσκεται συνθήκες χαμηλής γήινης τροχιάς. Για το σκοπό αυτό ο δορυφόρος είναι εξοπλισμένος με ένα σύστημα επικοινωνίας με το έδαφος, μέσω του οποίου θα αποστέλει στοιχεία από την εξέλιξη της έρευνας η οποία θα διαρκέσει ένα μήνα.
lambda
 Παράλληλα, ο Λ-sat θα χρησιμοποιηθεί και για την παρακολούθηση ελληνικών εμπορικών πλοίων για προστασία απέναντι σε επιθέσεις πειρατών.

techit.gr

Εξαιρετικά ανθεκτική η οθόνη του iPhone 6 (VIDEO)

Εξαιρετικά ανθεκτική η οθόνη του iPhone 6 (VIDEO)
Μία εξαιρετικά ανθεκτική οθόνη φαίνεται πως ετοίμασε η Apple για το iPhone 6, όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο του Marques Brownlee.
Το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένη η οθόνη ονομάζεται Sapphire και η αντοχή του στις θραύσεις είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη από το Gorilla Glass. Το συγκεκριμένο υλικό είναι ένα σκαλί πιο κάτω από το διαμάντι που θεωρείται το πιο ανθεκτικό υλικό στο κόσμο.
Ο δημοφιλής YouTuber, MKHBD, βάζει σε πολλά test την νέα οθόνη της Apple και μερικά από αυτά είναι οι γρατζουνιές με κλειδιά, μαχαίρι και η προσπάθεια λύγισης της.
Δείτε το βίντεο παρακάτω για περισσότερα.


techit.gr

«Μέρες αγωνίας για την Αργεντινή»…

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ο χρόνος τελειώνει για την Αργεντινή, καθώς στις 30 Ιουλίου λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί στη χώρα για να καταβάλει ποσό 1,3 δις δολαρίων στα δύο κερδοσκοπικά funds, που δεν δέχθηκαν να μπουν στις δύο αναδιαρθρώσεις χρέους (2005 και 2008).

Την περασμένη Παρασκευή οι μέσω Αμερικανού μεσολαβητή Ντάνιελ Πόλακ διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών κατέληξαν σε αποτυχία.

Ο Πόλακ, που είχε διοριστεί από το αμερικανικό δικαστήριο το οποίο ασχολείται με την υπόθεση, που είδε τους εκπροσώπους της χώρας και τους εκπροσώπους των κερδοσκοπικών κεφαλαίων σε χωριστές συναντήσεις, δήλωσε πως δεν υπήρξε συμφωνία.

Ως γνωστόν, το αμερικανικό δικαστήριο έχει αποφανθεί πως η Αργεντινή (που ήλθε σε συμφωνία με τους θεσμικούς πιστωτές της) δεν μπορεί να αποπληρώσει το θεσμικό χρέος της αν παραλλήλως δεν αποπληρώσει και τους κερδοσκόπους NML Capital και Aurelius Management.

Πλήρης σύνταξη από τα 55

590_4bee55d8eede2d5b31ddbf15d84a763f
Ευκαιρίες για πλήρη σύνταξη από τα 55 για μητέρες, στα 58 και με λιγότερες από 10.500 ημέρες ασφάλισης και από τα 60 για γυναίκες με 4.5000 «ένσημα» κρύβουν οι προϋποθέσεις για σύνταξη από το ΙΚΑ που ασφαλίζονται περίπου 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενοι.
Οι περισσότεροι (περίπου 650.000) ανήκουν στους εργαζόμενους με έναρξη ασφάλισης πριν από το 1993 και μπορούν να επωφεληθούν άμεσα κατοχυρώνοντας ευνοϊκά όρια ηλικίας, αποφεύγοντας την παγίδα για σύνταξη στα 62 ή στα 67.
Οι ασφαλισμένοι μπορούν να αποφύγουν τις παγίδες με τον ειδικό οδηγό για σύνταξη από το ΙΚΑ που δημοσιεύει σήμερα το ένθετο «Ασφάλιση και συντάξεις», ο Ελεύθερος Τύπος.

Χρωστάτε δάνειο σε τράπεζα; Τι σας ετοιμάζουν Τρόικα και κυβέρνηση

trapeza_373091336
Πυρετώδεις είναι οι συσκέψεις για την αντιμετώπιση των «κόκκινων δανείων» και τελικό στόχο την ανάταξη της οικονομίας.Μέλημα της κυβέρνησης είναι η ελαχιστοποίηση της πιθανότητας να απαιτηθούν νέα κρατικά κεφάλαια για τις τράπεζες.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές τις οποίες επικαλείται το Εθνος της Κυριακής, η αγωνία για το σύνολο του «λογαριασμού» που θα προκύψει από τα stress tests των ελληνικών τραπεζών έχει κορυφωθεί.
Το ενδεχόμενο να απαιτηθούν και άλλα κρατικά κεφάλαια για τις τράπεζες προβληματίζει έντονα, γι αυτό και αναζητείται μια μονιμότερη λύση για τα δάνεια «που δεν είναι πιθανό να αποπληρωθούν».
Τον προβληματισμό επέτεινε ρεπορτάζ των βρετανικών Financial Times που ανέφερε ότι το ΔΝΤ εκτιμά ότι οι 4 συστημικές τράπεζες θα χρειαστούν επιπλέον 15 δισ. για τη διαγραφή των «κόκκινων δανείων».
Το ίδιο δημοσίευμα προανήγγειλε ότι ο κ.Στουρνάρας θα εξετάσει το εάν θα μπορούσε να δημιουργηθεί στην Ελλάδα μια Bad Bank για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των συστημικών τραπεζών, για την οποία ωστόσο θα απαιτηθεί χρηματοδότηση.
Κατά το Εθνος της Κυριακής, το ΔΝΤ είναι υπέρ της δημιουργίας Bad Bank και πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση. Εκείνο που λείπει είναι η σύμφωνη γνώμη της ΕΚΤ και της Κομισιόν.
Σκοπός της Bad Bank θα είναι η «εξαγορά» των «κόκκινων δανείων».
Για να λειτουργήσει όμως χρειάζεται χρηματοδότηση που θα καλύψει το ενεργητικό της.
Το μοντέλο αυτό εφαρμόστηκε μεν επιτυχώς στην Ιρλανδία, η οποία όμως δεν είχε δημοσιονομικό πρόβλημα και έτσι είχε τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει την Bad Bank. Ετσι αναζητείται και από την Αθήνα ο τρόπος εξεύρεση των απαραίτητων κονδυλίων.

arouraios.gr

Γκέτσε… μέσα Λιονέλ και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Γερμανία! ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 1-0 (παρ.)

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 – Τελικός: Γερμανία – Αργεντινή 1-0 (photos)
 Ο Μέσι όχι μόνο δεν έγινε… Μαραντόνα αλλά παρέπαιε στον τελικό του Μουντιάλ, η Γερμανία απέδειξε πως πήγε στη Βραζιλία και δεν θα… έφευγε χωρίς το Μουντιάλ στις βαλίτσες της και το τρόπαιο πάει στο Βερολίνο μετά το γκολ του Γκέτσε στο 113’ της παράτασης!
Η Γερμανία κατέκτησε το 4ο τρόπαιο της ιστορίας της κι έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που κατακτά Παγκόσμιο Κύπελλο σε διοργάνωση που διεξάγεται σε χώρα της Λατινικής Αμερικής!
Το παιχνίδι ξεκίνησε όπως το περιμέναμε, με τη Γερμανία να έχει κατοχή και να κυκλοφορεί τη μπάλα και την Αργεντινή, σωστά στημένη, να περιμένει με υπομονή να γίνει το λάθος για να βγει στην κόντρα.
Το έπραξε δυο-τρεις φορές στο πρώτο τέταρτο από το δεξί της άκρο, όμως δεν κατάφερε να βγάλει τελική προσπάθεια.
Η «αλμπιτσελέστε» έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 21' έπειτα από γκέλα ολκής του Κρόος. Ο Γερμανός μέσος γύρισε τη μπάλα προς τα πίσω με κεφαλιά, χωρίς να δει τον Ιγκουαΐν που καραδοκούσε! Ο Αργεντινός επιθετικός βγήκε απέναντι από τον Νόιερ, όμως σάστισε και τέλειωσε άτσαλα τη φάση, στέλνοντας τη μπάλα άουτ σε μια «καθαρή» ευκαιρία!
Στο 32' ο Λεβ αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του, καθώς ο Κράμερ που έκανε ντεμπούτο στην 11άδα, ζαλιζόταν από ένα σφοδρό χτύπημα που είχε δεχτεί από τον Γκαράι κι έδωσε τη θέση του στον Σίρλε.
Η Αργεντινή όσο περνούσε η ώρα πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και συνέχισε να επιτίθεται μονόμπαντα (σ.σ.: από δεξιά) με τον Μέσι να παίζει κυρίως από εκείνη την πλευρά και να εκμεταλλεύεται τις αργές αντιδράσεις της αριστερής πτέρυγας των «πάντσερ».

Στο 45+1' ο Κρόος εκτέλεσε κόρνερ, ο Χέβεντες πετάχτηκε αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής, πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Ρομέρο, στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου του τελικού.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με χαμένη ευκαιρία για την Αργεντινή. Ο Μπίλια έβγαλε ωραία κάθετη στον Μέσι, ο οποίος πλάσαρε τον Νόιερ από πλάγια θέση, όμως η μπάλα έφυγε άουτ! Ο Σαμπέγια με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έβαλε τον Αγουέρο αντί του Λαβέτσι.
Κατά τα άλλα, το ματς είχε την εικόνα του πρώτου μέρους, με τους Αργεντινούς να δίνουν χώρο και να ψάχνουν την κόντρα και τους Γερμανούς να κυκλοφορούν τη μπάλα, αλλά να μην μπορούν να διασπάσουν την καλά στημένη «αλμπιτσελέστε».
Οσο περνούσε η ώρα, οι ομάδες έμεναν από δυνάμεις και δεν ρίσκαραν, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στην παράταση, έπειτα από ένα κακό, ποιοτικά, δεύτερο ημίχρονο.

Η παράταση ξεκίνησε με ευκαιρία για τη Γερμανία, με τον Σίρλε (91') να βρίσκεται σε θέση βολής στο ύψος της μικρής περιοχής και να σουτάρει, όμως η μπάλα πήγε στο κέντρο της εστίας κι ο Ρομέρο έδιωξε με τις γροθιές.
Η Αργεντινή «απάντησε» με μια «καθαρή» ευκαιρία του Παλάσιο. Ο βραχύσωμος φορ, εκμεταλλεύτηκε την γκέλα του Χούμελς (97') που πήδηξε για κεφαλιά σε λάθος χρόνο, κατέβασε τη μπάλα με το στήθος, έκανε λόμπα μπροστά από τον Νόιερ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ!

Η Γερμανία κατάφερε τελικά να λυγίσει την μαχητική Αργεντινή, με τον Μάριο Γκέτσε να λύνει τον «γόρδιο» δεσμό. Ο Σίρλε έκανε πολύ καλή κούρσα από αριστερά, σέντραρε στο πρώτο δοκάρι, εκεί που ο βραχύσωμος επιθετικός των «πάντσερ» έκανε εξαιρετικό κατέβασμα με το στήθος κι «εκτέλεσε» με διαγώνιο σουτ στην κίνηση τον Ρομέρο στο 113' για να χαρίσει το τέταρτο Παγκόσμιο Κύπελλο στην γερμανική ομάδα!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Χέβεντες, Χούμελς, Σβαϊνστάιγκερ, Οζίλ (120' Μερτεζάκερ), Κλόζε (88' Γκέτσε), Μίλερ, Λαμ, Κρόος, Κράμερ (32' λ. τρ. Σίρλε)
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Γκαράι, Ζαμπαλέτα, Μπίλια, Πέρες (86' Πέρες), Ιγκουαΐν (78' Παλάσιο), Μέσι, Μασεράνο, Ντεμικέλις, Ρόχο, Λαβέτσι (46' Λαβέτσι)