Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Ο Παπούλιας βραβεύει την Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ και την Κική Δημουλά

papoulias

Τιμητικές διακρίσεις σε 42 συνολικά προσωπικότητες θα επιδώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας την Τετάρτη το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο.
Στην τελετή που θα αρχίσει στις 12:00, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιδώσει τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Φοίνικος στην ακαδημαϊκό Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ και στην ποιήτρια και ακαδημαϊκό Κική Δημουλά.
Επίσης θα τιμήσει με:
Τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής τους:
Δημήτρη Πιερίδη, Ιδρυτή και Πρόεδρο του ομώνυμου Πολιτιστικού Ιδρύματος
Μιχαήλ-Κωνσταντίνο Σταθόπουλο, Καθηγητή Πανεπιστημίου-Ακαδημαϊκό
Νικόλαο Ανδρουλάκη, Καθηγητή Πανεπιστημίου – Ακαδημαϊκό
Απόστολο Γεωργιάδη, Καθηγητή Πανεπιστημίου – Ακαδημαϊκό
Νικόλαο Κλαμαρή, Καθηγητή Πανεπιστημίου
Γεώργιο Κοντόπουλο, Καθηγητή Πανεπιστημίου – Ακαδημαϊκό
Χαράλαμπο Μουτσόπουλο, Καθηγητή Πανεπιστημίου
Αντώνιο Κουνάδη, Καθηγητή Ε.Μ.Π. – Ακαδημαϊκό
Ίωνα Βορρέ, Ιδρυτή του Μουσείου Βορρέ
Λέανδρο-Σωκράτη Ρακιντζή, Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης

Τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα τον:
Αντώνη Παπαδημητρίου, Πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση

Τον Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα τους:
Γιάννη Μοσχοβάκη, Ομότιμο Καθηγητή Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο UCLA των Η.Π.Α.
Φίλιππο Τσίχλη, Καθηγητή, Διευθυντή του Ερευνητικού Ινστιτούτου Μοριακής Ογκολογίας του Ιατρικού Κέντρου Tufts των Η.Π.Α.
Χριστίνα Μουστακλή-Δημητρακάκη
Παναγιώτη Τσάκο, Ιδρυτή του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης
Φωτεινή Παπαδοπούλου, Πρόεδρο του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού

Τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής τους:
Χριστίνα Σακελλαρίδη, Πρόεδρο Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων
Γεώργιο Λάνθιμο, Σκηνοθέτη θεάτρου και κινηματογράφου
Γεώργιο Κανελλαΐδη, Ομότιμο Καθηγητή Ε.Μ.Π. Εισηγητή Στρατηγικού Σχεδίου για την Οδική Ασφάλεια
Χρήστο Κωνσταντακόπουλο, Παραγωγό κινηματογραφικών ταινιών

Τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος τους:
Θεμιστοκλή Λεοντόπουλο, Υπαρχιφύλακα
Δημήτριο Δρόσο, Υπαρχιφύλακα

Πρώτος νεκρός από ρουκέτα στο Ισραήλ και ο Νετανιάχου προαναγγέλλει “σφοδρή απάντηση”! Συνεχίζει το “σφυροκόπημα” το Ισραήλ – Περισσότεροι από 190 οι νεκροί στη Γάζα!

People surround the bodies of a Palestinian girl, her father and her uncle, who medics said were killed in an Israeli air strike on Monday, during their funeral in Rafah in the southern Gaza Strip

Οι Ισραηλινές Αρχές ανακοίνωσαν την Τρίτη πως ένας άμαχος πολίτης έχασε τη ζωή του, στη διάρκεια επιθέσεων με ρουκέτες που εξαπέλυσε η Χαμάς.
Αυτός είναι ο πρώτος νεκρός στο Ισραήλ την τελευταία εβδομάδα των συγκρούσεων, ενώ την ίδια ώρα από τις σφοδρές επιθέσεις στη Γάζα έχουν χάσει τη ζωή τους 192 άτομα.
Η είδηση του νεκρού Ισραηλινού αποτέλεσε πάντως μία εξαιρετική αφορμή για τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε πως για το Ισραήλ αποτελεί μονόδρομο η συνέχιση των επιθέσεων στη Γάζα και μάλιστα με ακόμη μεγαλύτερη σφοδρότητα απ` ό,τι μέχρι σήμερα…
«Η Χαμάς δεν μας δίνει άλλη επιλογή από το να διευρύνουμε και να εντατικοποιήσουμε τις στρατιωτικές μας επιχειρήσεις εναντίον της» τόνισε.
Λίγο αργότερα, έγινε γνωστό πως ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ αποφάσισε να απομακρύνει από τη θέση του τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας της χώρας. O Nετανιάχου “απέλυσε” τον Ντάνι Ντάνον, με αφορμή δηλώσεις του, στις οποίες σχολίαζε πως το Ισραήλ δεν έπρεπε να συζητά το ενδεχόμενο εκεχειρίας με τη Χαμάς.
Η αλήθεια είναι, πάντως, πως ο Νετανιάχου σκεφτόταν την απομάκρυνσή του εδώ και αρκετό καιρό, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Ντάνον τού είχε ασκήσει έντονη κριτική.
Η… απάντηση δεν άργησε
Η… απάντηση από την πλευρά του Ισραήλ στη Χαμάς, πάντως, δεν άργησε και το βράδυ της Τρίτης πραγματοποιήθηκαν νέες αεροπορικές επιδρομές, αυτή τη φορά στην περιοχή Ράφα,νότια της Γάζας.

ysterografa.gr

Γιούνκερ: 300 δισ. κατά της ανεργίας στην Ε.Ε - «Υπερήφανος» που σώθηκε η Ελλάδα

Γιούνκερ: 300 δισ. κατά της ανεργίας στην Ε.Ε. - «Υπερήφανος» που σώθηκε η ΕλλάδαΠρόγραμμα δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων ύψους 300 δισ. ευρώ κατά της ανεργίας υποσχέθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στην ομιλία του σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο κλήθηκε να επικυρώσει την εκλογή του στην προεδρία της Επιτροπής. Αναφερόμενος στην Ελλάδα, δήλωσε «υπερήφανος που αυτό το μεγάλο έθνος, εξακολουθεί να είναι μέλος της ευρωζώνης». Χαρακτήρισε, μάλιστα, τις κρίσιμες εξελίξεις που αφορούσαν τη διάσωση της χώρας μας την περίοδο που ήταν πρόεδρος του Eurogroup, με τη χαρακτηριστική φράση «σώσαμε ένα φλεγόμενο αεροπλάνο εν πτήσει». Οι δεσμεύσεις του κ. Γιούνκερ...
eklogika.gr

Υποψήφιος για την Ίντερ ο Μήτρογλου

kostas_mitroglou_fulham_3096154
Για την απόκτηση ενός επιθετικού κινείται η Ίντερ και στη λίστα της βρίσκονται τρεις υποψήφιοι, ένας εκ των οποίων είναι ο Κώστας Μήτρογλου.
Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr

Η Ρένα Δούρου μιλάει στα “Υστερόγραφα”: Οι δυσκολίες λειτουργούν ως προκλήσεις

Rena-Dourou-speech
Twitter@EmOikonomidis
Άρωμα γυναίκας στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της Ευρώπης… Η επικράτηση της Ρένας Δούρου απέναντι στον Γιάννη Σγουρό στη μάχη για την Περιφέρεια Αττικής, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου, ήταν το σημαντικότερο ενδεχομένως tipping point της αναμέτρησης.
‘Ισως επειδή και η ίδια δεν υπήρξε ποτέ “συμβατική Αριστερή”, και έδειξε διάθεση να απευθυνθεί στο σύνολο της κοινωνίας, επομένως και στο ακροατήριο που βρισκόταν στα… δεξιά της, προκειμένου να διαμορφώσει μια πλειοψηφία υπεροχής απέναντι στον Περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος μετρούσε ήδη 12 χρόνια στα αυτοδιοικητικά ηνία του Λεκανοπεδίου της Αττικής.
Η Ρένα Δούρου μιλάει σήμερα στα “Υστερόγραφα

ZOO STORY by Edward Albee 26 / 27 Iουλίου στο Δερβένι


 Πανταζοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δερβενίου(ΠΑ.ΠΟ.ΚΕ.ΔΕ.)

Βελτίωση των μεσοπρόθεσμων προσδοκιών για την οικονομία καταγράφει το δεύτερο τρίμηνο ο δείκτης GMCCI – Οικονομική Συγκυρία

Ωστόσο, οι επιχειρήσεις είναι λιγότερο αισιόδοξες για τις εξελίξεις στους παραγωγικούς συντελεστές.
Οι συχνές αλλαγές του φορολογικού συστήματος είναι ο κυριότερος ανασχετικός παράγων στην επιχειρηματική ανάπτυξη.
Η γενική εικόνα που προκύπτει από την έρευνα στις επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΣΜΑ το δεύτερο τρίμηνο του 2014 είναι ότι επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για τα βασικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας. Πρέπει,επίσης, να σημειωθεί ότι...
Περισσότερα στο http://thedayaftergr.blogspot.gr/2014/07/gmcci.html

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Το πρώτο εκκλησιαστικό μουσείο της χώρας στη Μεσσηνία»

Εμφάνιση DSC_3246.jpg


Τη δημιουργία του πρώτου εκκλησιαστικού μουσείου της χώρας στην Καλαμάτα εξέτασαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος κατά τη συνάντησή τους στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Τρίτη 15 Ιουλίου 2014.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας συζήτησαν επίσης το σχεδιασμό του νέου κοινωνικού προγράμματος, ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020, και τη δυνατότητα οργάνωσης κοινωνικών δομών στη Μεσσηνία. Σύμφωνα με το σχεδιασμό αυτό θα δημιουργηθεί σε συνεργασία της Μητρόπολης Μεσσηνίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου ξενώνας πλησίον του Νοσοκομείου της Καλαμάτας για τους νοσηλευομένους και τους συγγενείς τους, ενώ συζητήθηκε επίσης η δημιουργία camp για τα ΑΜΕΑ, με σκοπό να καλύπτει ανάγκες τους και μετά το πέρας της εκπαιδευτικής τους διαδικασίας.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου και ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ.  Αναστάσιος Χειβιδόπουλος.

Περιφέρεια Πελοποννήσου: OXI στην καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο



http://www.elladatv.gr/cms/photos/5406579617.jpg 
Την απόλυτη θέση της για την αποτροπή καταστροφής των χημικών της Συρίας στο θαλάσσιο χώρο της Μεσογείου εξέφρασε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως διατυπώθηκε στην απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, την οποία εισηγήθηκε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, θέτοντας σειρά κρίσιμων πολιτικών, περιβαλλοντικών και νομικών ζητημάτων.
Αξίζει να σημειωθεί, όπως ανακοινώθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η πολιτική πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη να ενώσει τις δυνάμεις της η Περιφέρεια Πελοποννήσου με την Περιφέρεια Κρήτης. «Εξαρχής παρακολουθούμε το θέμα πολύ προσεκτικά και βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη ώστε να συντονίσουμε τις ενέργειές μας ενάντια στην καταστροφή των χημικών της Συρίας στις θάλασσες μας».  
Στην απόφαση τονίζεται ιδιαίτερα ότι «η κλειστή θάλασσα της Μεσογείου, νότια της Πελοποννήσου και βορειοδυτικά της Κρήτης, αντενδείκνυται απόλυτα για τη σχεδιαζόμενη διαδικασία υδρόλυσης των χημικών και ενέχει σημαντικούς περιβαλλοντικούς κινδύνους για ένα σπουδαίο οικοσύστημα. Είναι σοβαρός πλέον ο κίνδυνος ότι τα αποτελέσματα της υδρόλυσης, τα κατάλοιπα ή ιζήματά της θα καταλήξουν στο θαλάσσιο περιβάλλον έστω και αν η  διαβεβαίωση είναι ότι θα μεταφερθούν κάπου για ασφαλή διάθεση».
Σε άλλο σημείο η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αναφέρει ότι «η καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας σε διεθνή ύδατα της ανατολικής Μεσογείου και ιδίως στην Ελληνική ΑΟΖ, σε θαλάσσιο χώρο δηλαδή της Ε.Ε., θέτει σειρά κρίσιμων πολιτικών, περιβαλλοντικών και νομικών ζητημάτων. Άποψή μας είναι ότι η διαχείριση των χημικών και εν γένει όπλων πρέπει να γίνεται στον τόπο που εντοπίζονται ή επικουρικά στον τόπο της παραγωγής τους» και θέτει ως κρίσιμους παράγοντες την αρχή της εγγύτητας, την αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει», αλλά και την αρχή της ευθύνης του παραγωγού τους, σύμφωνα με την οποία επιβάλλεται η διαχείρισή τους είτε στη Συρία είτε στη χώρα από την οποία παράνομα έχουν εξαχθεί.
Στην απόφαση γίνεται επίσης αναφορά στη Σύμβαση της Βαρκελώνης, για την προστασία της Μεσογείου, η οποία παραβιάζεται, καθώς και ότι μπορεί η διαχείρισή τους να γίνεται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, δεν συνεπάγεται ωστόσο ότι θα πρέπει να παρακαμφθούν οι κανόνες του διεθνούς και ευρωπαϊκού περιβαλλοντικού δικαίου.
Η απόφαση καταλήγει «η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντός μας αποτελεί αναμφίβολα προτεραιότητά μας και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε πράξεις ή παραλείψεις που μπορούν να το θέσουν σε αμφισβήτηση. Συνεχίζουμε να πιέζουμε προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να υπάρξει και επίσημη ενημέρωση για τις λεπτομέρειες και τις ενδεχόμενες συνέπειες μιας τέτοιας ενέργειας. Αναμένουμε κάθε εμπλεκόμενο μέρος σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο να ταχθεί στο πλευρό μας ξεκάθαρα και αποφασιστικά. Σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αποδείξουμε την αποφασιστικότητά μας, να προασπίσουμε το φυσικό μας περιβάλλον, αλλά και τη διεκδικητικότητά μας για ένα καλύτερο μέλλον για τους πολίτες και τον τόπο».

Θανατηφόρο τροχαίο - Ένας νεκρός και δύο τραυματίες στη Ν.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου στον Κόμβο Δερβενίου

Ένα νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός του δυστυχήματος που σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στο 142,5 χλμ της Ν.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου στον Κόμβο Δερβενίου.
76χρονος ημεδαπός οδηγός έχασε τον έλεγχο του  Ι.Χ.οχήματός του, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και προσέκρουσε σε ΙΧ διερχόμενο επιβατικό όχημα.που οδηγούσε 80χρονος ημεδαπός, στο οποίο επέβαινε και μία 63χρονη ημεδαπή, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 76χρονου και τον τραυματισμό του 80χρονου και της 63χρονης.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας.
-

Η μεγαλύτερη (;) ομιλία όλων των εποχών (video)

Robert-Kennedy
Twitter@EmOikonomidis
Η πολιτική Ιστορία του ανθρώπου είναι έμπλεη μεγάλων ηγετών. Και εξίσου σημαντικών ρητόρων. Είναι εκ των πραγμάτων δύσκολο λοιπόν να απομονώσει κανείς συγκεκριμένες περιπτώσεις και εμβληματικές ομιλίες, επιχειρώντας σύγκριση “μεγαλείου”.
Οι Αμερικανοί ωστόσο, μάλλον αναμενόμενα το επιχείρησαν. Γι’ αυτό και στις σχετικές έρευνες-καταγραφές που έχουν επιχειρηθεί, το βλέμμα της Ιστορίας σταματάει στην 4η Απριλίου του 1968.
Λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Δρ. Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ο Ρόμπερτ Κένεντι, Γερουσιαστής της Νέας Υόρκης, δεν δίστασε να φτάσει στο γκέτο της Ιντιανάπολις, και να εκφωνήσει μια ομιλία που ακόμη προκαλεί δάκρυα.
Την ίδια στιγμή όμως, αποκαλύπτει το αξιακό μωσαϊκό ενός πολιτικού που υπήρξε ηγέτης χωρίς να προλάβει να γίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ. Και που αν είχε εκλεγεί, με φυσικό ορμητήριο τον μεσαίο χώρο, και συνεπή τη στρατηγική επιδίωξη της κοινωνικής δικαιοσύνης, πιθανότατα θα μας είχε κληρονομήσει έναν πολύ διαφορετικό κόσμο.
Δείτε το video:

ysterografa.gr

Η Δαμανάκη παραμένει Επίτροπος ως… το μικρότερο κακό;

Maria-Damanaki
Οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών… χορεύουν. Και ένα διπλό ρεπορτάζ των σημερινών “Νέων”, δια χειρός του Γιώργου Παπαχρήστου αλλά και της Βούλας Κεχαγιά, έρχεται να επιβεβαιώσει την αίσθηση ότι ενδεχομένως η Ελλάδα να μην αλλάξει Επίτροπο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σύμφωνα λοιπόν με το κλίμα το οποίο διαμορφώνεται, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος “δείχνουν” στην κατεύθυνση της παραμονής της Μαρίας Δαμανάκη στις Βρυξέλλες, ως λύση ενός εξαιρετικά σύνθετου, γόρδιου δεσμού, στον οποίο πρωταγωνιστεί το ηχηρό αποτύπωμα της Ντόρας Μπακογιάννη.
Η πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρώτη γυναίκα Δήμαρχος Αθηναίων, δεν έκρυψε ποτέ το ενδιαφέρον της να μετακινηθεί στις Βρυξέλλες, εστιάζοντας μάλιστα τη στρατηγική στόχευσή της στο να διαδεχτεί τη βαρόνη Κάθριν Άστον ως επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.
Ακόμη και ο ίδιος ο νέος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ άλλωστε, φαίνεται να τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία έχει σημαντικό πολιτικό παρελθόν, είναι γυναίκα, και προέρχεται από χώρα του ταλαιπωρημένου λόγω της λιτότητας Νότου. Οι συμβολισμοί περισσεύουν, δηλαδή.
Όπως ωστόσο σημειώνουν τα “Νέα”, και ειδικότερα ο Γιώργος Παπαχρήστος, φαίνεται ότι από την Αθήνα προκρίνεται η παραμονή της Μαρίας Δαμανάκη στις Βρυξέλλες, περίπου ως το… μικρότερο κακό. Υπό την έννοια ότι μια μετακίνηση της Ντόρας Μπακογιάννη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα συνιστούσε σημαντική πολιτική ενδυνάμωση της επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του Ιουνίου του 2012.
Η συνέχεια προβλέπεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Όπως και ο απόηχος της τελικής επιλογής.

ysterografa.gr

Θα “πουλήσει” ο Γιούνκερ τη Μέρκελ; Νέος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με 422 ψήφους

Jean-Claude-Juncker

Twitter@EmOikonomidis
Η σημερινή επιβεβαίωση της εκλογής του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στο αξίωμα του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, γυρίζει ουσιαστικά σελίδα στη γραφειοκρατία των Βρυξελλών. Που όσα… γαλλικά κι αν εισπράττει από τους λαούς και τις κοινωνίες της ηπείρου μας, παραμένει στη θέση της, αγέρωχη και βασανιστική για το κοινό μέλλον της Ευρώπης.
Ο άλλοτε πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρώην Πρόεδρος του Eurogroup δεν μπορεί φυσικά να συμβολίσει το νέο, σύγχρονο και διαφορετικό που έχει ανάγκη η σημερινή Ευρώπη. Περισσότερο old school φαντάζει, παρά new entry, για μια πολιτική ζωή που δέχεται πλέον συστημικές πιέσεις από τα επικίνδυνα άκρα, και τις ακρότητες που τα συνοδεύουν.

Ανδριάνα Σαπρίκη: Μια yoga δασκάλα κατακτά την 7η τέχνη



Λένε πως η yoga διακατέχεται από θετική ενέργεια και φως…δεν θα τους αδικήσω, κάθε άλλο θα συμφωνήσω μαζί τους για την περίπτωση της Ανδριάνας Σαπρίκη, η οποία αναζητά συνεχώς σκαλοπάτι


Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος

Αποπληρωμή φόρου σε 16 μήνες μέσω κάρτας

158DE54C268DA5A7F7FC45B883F60C81.jpg
Επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής του φόρου εισοδήματος έως και τον Νοέμβριο του 2015 επιτρέπει στον φορολογούμενο η χρήση της πιστωτικής του κάρτας, στον βαθμό που το υπολειπόμενο πιστωτικό όριο καλύπτει τη φορολογική υποχρέωση που προκύπτει από το εισόδημά του.
Η πολιτική των τραπεζών επιτρέπει την αποπληρωμή του φόρου εισοδήματος σε 6, 9 ή 12 δόσεις, δηλαδή μέχρι και τον Αύγουστο του 2015. Περαιτέρω διευκόλυνση είναι η δυνατότητα επιμερισμού ακόμη και κάθε δόσης έως και σε τρεις μικρότερες, μεταθέτοντας την εξόφληση των φορολογικών υποχρεώσεων ακόμη και 16 μήνες αργότερα, δηλαδή έως τον Νοέμβριο του 2015. Σημαντικό είναι επίσης ότι η πληρωμή του φόρου εισοδήματος μέσω κάρτας δεν χρεώνεται με προμήθεια από την τράπεζα και είναι μια υπηρεσία που προσφέρεται δωρεάν.
Στην πρώτη περίπτωση, δηλαδή όσοι δεν επιλέξουν να «σπάσουν» τις δόσεις του φόρου σε υποδόσεις, δικαιούνται επίσης την έκπτωση φόρου 1,5% που δίνει το υπουργείο Οικονομικών. Αντίθετα, εάν επιλεγεί το σπάσιμο των δόσεων σε επιμέρους δόσεις, ο φορολογούμενος χάνει το δικαίωμα της έκπτωσης, αλλά μεταθέτει για πιο μακρύ χρονικό διάστημα την αποπληρωμή των υποχρεώσεών του.
Τη δυνατότητα πληρωμής του φόρου μέσω πιστωτικής κάρτας δίνουν όλες οι τράπεζες. Η Attica Bank και η Citibank δίνουν τη δυνατότητα πληρωμής του φόρου σε 6 δόσεις, η Alpha Bank, η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank σε 9 δόσεις, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς έχει επεκτείνει τη σχετική δυνατότητα σε 12 μήνες. Η συνήθης πρακτική πάντως επιβάλλει την αποπληρωμή του φόρου εντός της τρέχουσας φορολογικής περιόδου, προκειμένου να μη συσσωρεύονται φόροι παρελθόντων ετών, όπως σημειώνει η «Καθημερινή».
Η χρήση των πιστωτικών καρτών για την πληρωμή υποχρεώσεων προς το Δημόσιο αξιοποιείται πλέον από έναν σημαντικό αριθμό φορολογουμένων και, σύμφωνα με στοιχεία από τις τράπεζες, πέρυσι πληρώθηκαν περί τα 600 εκατ. ευρώ σε φόρους με τη χρήση καρτών. Η εξυπηρέτηση φορολογικών υποχρεώσεων μέσω πιστωτικής κάρτας συγκεντρώνει, σύμφωνα με τα στοιχεία από τις τράπεζες, χαμηλές επισφάλειες, καθώς επιλέγεται από φορολογουμένους που είναι συνεπείς στις συναλλαγές τους.
arouraios.gr

Ο Σούλτς "πέταξε" έξω από την Ευρωβουλή Έλληνα ευρωβουλευτή

Όλα έγιναν για τα... μάτια της Μαρίν ΛεΠέν αφού μόλις η ηγέτης του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας σηκώθηκε για να μιλήσει, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης τη διέκοψε και δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις του Μάρτιν Σούλτς.
Ο Έλληνας ευρωβουλευτής σηκώθηκε από τη θέση του και άρχισε να διαβάζει μια ανακοίνωση στα ελληνικά, διακόπτοντας την Μαρίν ΛεΠέν.
Ο Μάρτιν Σούλτς, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ζήτησε πολλές φορές από τον Κώστα Παπαδάκη να καθίσει στη θέση του και να μην διακόπτει την συνάδελφό του ευρωβουλευτή αλλά δεν εισακούστηκε.
 Έτσι, έδωσε εντολή να απομακρυνθεί από την αίθουσα ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ BEACH SOCCER ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

Γιορτές Δάσους 2014/Δήμος Καρπενησίου/ Δείτε το πρόγραμμα


 To πρόγραμμα  ΕΔΩ

Προσλήψεις 50.000 ανέργων στους δήμους το Σεπτέμβριο – Τι προβλέπει το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Στην πρόσληψη 50.000 ανέργων πρόκειται να προχωρήσει το Σεπτέμβριο μέσω των δήμων και άλλων δημόσιων φορέων ο ΟΑΕΔ μέσω του νέου προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.
Οι προσλήψεις ανέργων από τον ΟΑΕΔ θα γίνουν για πέντε μήνες και με αμοιβή 490 ευρώ για άνεργους άνω των 25 ετών και 425 ευρώ για τους ανέργους κάτω των 25 ετών.
Τα κριτήρια αναμένεται να είναι τα ίδια με τις προκηρύξεις του ΟΑΕΔ για το 2013 καθώς και το καθεστώς εργασίας.
Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αίτησης για την διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
3. εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
4. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
5. άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, έχουν:
α) οι άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, β) οι άνεργοι πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα που επιλέγουν ειδικότητα για την οποία απαιτείται τίτλος σπουδών χαμηλότερης εκπαιδευτικής βαθμίδας γ) οι άνεργοι όλων των ανωτέρω κατηγοριών οι οποίοι έχουν εξαρτώμενα ανήλικα τέκνα.
Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα πέντε αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης, τα οποία είναι τα εξής:
1) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, 2) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, 3) Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό, 4) Ηλικία και 5) Αριθμός ανήλικων τέκνων.
Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των παραπάνω κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.
Οι ειδικότητες που αφορά το πρόγραμμα είναι μεταξύ άλλων οι εξής: κλητήρες, αποθηκάριοι, επιμελητές, φύλακες, προσωπικό καθαριότητας, αρχειοθέτες, προσωπικό μαγειρείου, εργάτες διαφόρων ειδικεύσεων και βοηθητικό προσωπικό, ψυχολόγοι, ειδικότητες ΤΠΕ (Τεχνολογίες των Πληροφοριών και Επικοινωνιών) κ.λπ.
Οι συμβάσεις εργασίας είναι πεντάμηνες ενώ σε ειδικές περιπτώσεις, όπως στα σχολεία, οι συμβάσεις φτάνουν έως και τους έξι μήνες και 15 μέρες.
Προβάδισμα στο διορισμό έχουν οι άνεργοι – μέλη οικογενειών που δεν έχουν ούτε έναν εργαζόμενο, καθώς και οι μακροχρόνια άνεργοι.

aftodioikisi.gr

Ποιο είναι το (μεγάλο) μυστικό της Αλεξίας (Μπακογιάννη) & του Ανδρέα (Παπαδόπουλου) – Ποιος το αποκάλυψε

Την αποκάλυψη έκανε ο Σπύρος Λυκούδης στο τέλος της χθεσινοβραδινής εκδήλωσης του Βασίλη Οικονόμου με θέμα «Προετοιμάζοντας το Ελληνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης» στην οποία έδωσαν τον παρών νυν και πρώην δήμαρχοι της Αττικής. Όταν είδε τον πρώην εκπρόσωπο Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέα Παπαδόπουλο τον προσφώνησε «μπαμπά», εξηγώντας ότι η σύντροφός του Αλεξία Μπακογιάννη είναι έγκυος. Τι έκανε ο Ανδρέας Παπαδόπουλος; Χαμογέλασε, επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο του την είδηση.

aftodioikisi.gr

«Πόλεμος» Μητσοτάκη-ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση – Με τι απειλεί το ΥΔΜΗΔ μετά τη δικαστική απόφαση

Έμμεση πλην σαφή απειλή για πειθαρχικά μέτρα εναντίον των υπηρεσιακών στελεχών και των αιρετών που αρνούνται να εφαρμόσουν την διαδικασία της αξιολόγησης εκτοξεύει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετά τη δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.
Επικαλούμενο την υπ’ αριθ. 2395/2014 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών «με την οποία έγινε δεκτή η αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου και αναγνωρίστηκε ως εξαρχής ευθέως παράνομη η ενέργεια της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, να καλέσει στο πλαίσιο «απεργίας» τους δημοσίους υπαλλήλους να μην εφαρμόσουν το ν. 4250/2014 για την αξιολόγηση στο δημόσιο τομέα», το υπουργείο με «απειλητική» ανακοίνωσή του τονίζει ότι: «Η υποχρέωση καθολικής εφαρμογής του νόμου, αυτονόητη σε ένα κράτος δικαίου, επιβεβαιώνεται πλέον και μέσω της δικαστικής κρίσης. Μετά και τη σημερινή εξέλιξη, η διαδικασία της αξιολόγησης πρέπει να προχωρήσει απρόσκοπτα. Ουδείς μπορεί πλέον να επικαλείται άγνοια ή πλάνη για τις υπηρεσιακές υποχρεώσεις του σχετικά με την εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολόγησης, καλυπτόμενος πίσω από την κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ που κρίθηκε με τη δικαστική απόφαση παράνομη», καταλήγει.
Να σημειωθεί ότι στην δική της ανακοίνωση η ΑΔΕΔΥ προαναγγέλλει προσφυγή στο Εφετείο και καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους να μην εφαρμόσουν την αξιολόγηση μέχρι να κριθεί από τη Δικαιοσύνη στον επόμενο βαθμό, καθώς η απόφαση ελήφθη μόνο για τυπικούς λόγους (σ.σ. μη λήψης απόφασης από το Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ)δεν κρίθηκε προσωρινά εκτελεστή.

aftodioikisi.gr

Τέλος τα ισόβια για τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, αλλά ένοχος - Οι νέες ποινές

Τέλος τα ισόβια για τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, αλλά ένοχος - Οι νέες ποινέςΣπάει τα δεσμά της ισόβιας κάθειρξης ο πρ. δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Ωστόσο, κρίθηκε ένοχος, με πολυετή ποινή κάθειρξης, για την υπεξαίρεση ύψους 17,9 δισ. δρχ από τα ταμεία του δήμου. Αίρεται η ποινή της ισόβιας κάθειρξης και για τον πρώην Γ.Γ του Δήμου, Μ. Λεμούσια. Τι ποινές επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε Β. Παπαγεωργόπουλο,  Μ. Λεμούσια, Π. Σαξώνη, Θ. Γκόλα και Γ. Γκαϊδατζή. Τι πρότεινε ο εισαγγελέας, τι υποστηρίζουν οι ίδιοι. Τι αναφέρει στην επιστολή του μετά την απόφαση ο πρώην δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος...
eklogika.gr

Η ΕΕ στην υπεράσπιση των γυναικών

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Καθώς το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αναμένεται σήμερα να εκλέξει τον Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ στην προεδρία της Επιτροπής και οι ηγέτες της ΕΕ αποφασίζουν αύριο τους διαδόχους των Ρομπάι και Άστον, η συζήτηση γύρω από το… φύλο των Επιτρόπων, που αναμένεται να επιλεγούν αμέσως μετά, φουντώνει.
Με δεδομένη την υπέρ γυναικών παρέμβαση Γιούνκερ, (ο οποίος μάλιστα έχει υποσχεθεί και ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο, καθώς και μια αντιπροεδρία στις χώρες που θα στείλουν γυναίκες), το ενδιαφέρον κλέβει η επιστολή που του απέστειλαν οι σημερινές εννέα γυναίκες Επίτροποι, που ανησυχούν κι’ αυτές ενώπιον του κινδύνου να μειωθεί η γυναικεία παρουσία στο υπουργικό συμβούλιο της ΕΕ.
Με αυτήν, του ζητούν να ορίσει τουλάχιστον 10 γυναίκες στην ομάδα των 28 Επιτρόπων, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση προς τα κράτη-μέλη να προτείνουν γυναίκες και υπενθυμίζοντας ότι ο προκάτοχος του Γιούνκερ, Μπαρόζο, είχε επιμείνει σ’ αυτό το θέμα.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δεσμευτεί να σημειώσει προόδους στο θέμα της ισότητας των φύλων. Αυτό θα επιτευχθεί με την αύξηση, όχι τη μείωση, του αριθμού των γυναικών επιτρόπων», σημειώνεται στην επιστολή.
Και όχι μόνο αυτό.
«Με δέκα ή περισσότερες γυναίκες στην Επιτροπή θα έχεις την απογείωση που αξίζεις στο ξεκίνημά σου», αναφέρουν οι γυναίκες Επίτροποι στην κοινή επιστολή τους.
Και διακηρύσσουν πως μια αρνητική εξέλιξη στο θέμα, θα αποτελέσει πλήγμα στις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις.
Η κινητοποίηση έχει περιεχόμενο, καθώς κάποια πράγματα δεν πρέπει να αφήνονται στην τύχη τους, ούτε μπορεί να επιτραπεί να οπισθοδρομήσει η Ευρώπη.
Άλλωστε, αν ο Γιούνκερ υποχρεωνόταν να παρουσιάσει μια Κομισιόν γεμάτη… γκρίζα κοστούμια, είναι βέβαιο ότι το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο δεν θα έδινε την έγκρισή του.
Το μήνυμα είναι σαφές και αποτελεί την απόδειξη πως από την ΕΕ κερδίζουμε περισσότερα από όσα χάνουμε και σ’ αυτό το κορυφαίο ζήτημα.
Αν τα πράγματα αφήνονταν στην τύχη τους, οι εξελίξεις θα ήσαν πολύ δυσάρεστες για τις γυναίκες (που γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τους άνδρες, πλην όμως φαίνεται πως οι άνδρες εξακολουθούν να πιστεύουν ότι μπορούν να ζήσουν χωρίς τις γυναίκες).

elzoni.gr

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Η ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σε πλήρη σύγχυση η ελληνική κοινωνία και τα πολιτικά της κόμματα κατ’ επέκταση. Παλαιά και καινούργια. Ο μέσος Έλληνας δεν γνωρίζει πού θέλει να πάει ή αρνείται να συναντήσει τη λογική. Δεν μπορεί να δεχθεί ότι το γλέντι που έζησε μία ολόκληρη γενιά και εκτόξευσε διακομματικά το χρέος της Ελλάδας από το 28% του ΑΕΠ το 1980 δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα, για την επόμενη γενιά, για τα παιδιά του που πρέπει να κοπιάσουν και να δημιουργήσουν πλούτο. Ακόμα ένα σημαντικό μέρος της κοινωνίας ελπίζει, συντηρεί και επιδιώκει την ανωμαλία.

Η προστασία της φοροκλοπής

Γράφει ο Γεώργιος Εμ. Δημητράκης


Εμφάνιση DSC00008.JPGΟ φόρος είναι μία αναγκαστική χρηματική παροχή των ιδιωτών προς το Κράτος υπό μορφή οριστική και χωρίς αντάλλαγμα με σκοπό την κάλυψη των δημοσιών δαπανών. Όμως ο ορισμός αυτός δεν ανταποκρίνεται εις την σύγχρονη πραγματικότητα, διότι ο φόρος υπηρετεί και επικουρικούς σκοπούς όπως π.χ. πλουτολογικούς, ηθικοποιητικούς και κοινωνικοπολιτικούς, παράλληλα με τις ασφαλιστικές εισφορές οι οποίες είναι οι εισφορές που καταβάλλονται στα ασφαλιστικά ταμεία από τους εργοδότες και τους ασφαλισμένους. Ως εκ τούτου η έννοια του φόρου με τις συνταγματικές φορολογικές αρχές είναι άκρως απαραίτητη για την λειτουργία του Κράτους, την ανάπτυξη της οικονομίας και την ευμάρεια της κοινωνίας.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ



ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ       
     ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
                 «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»
 ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ- AΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
                     (Ν.Π.Δ.Δ.)          
                           
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                    

Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού -Αθλητισμού- Περιβάλλοντος                           ‘’ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ’ ’με υπερηφάνεια ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 16 Ιουλίου στις 9.00μ.μ. στο παραλιακό πάρκο Λουτρακίου, διοργανώνει συναυλία με την συμμετοχή της πολυπληθούς Φιλαρμονικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής της Εκκλησίας της Κύπρου υπό την καλλιτεχνική Δνση του αρχιμουσικού κ. Γεωργίου  Ιωσηφίδη .

Το ρεπερτόριο της είναι ευρύ αποτελούμενο από μπαλάντες και παιάνες λιτανειών και παρελάσεων αλλά και συναυλιακών ρεπερτορίων εγχώριας και ξένης μουσικής.

Το παρόν θα δώσει και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Κύπρου, κ.κ. Ησαΐας που τιμά την πόλη μας με την παρουσία του, με τον οποίο έχουμε αναπτύξει τόσο εμείς όσο και η Μητρόπολή μας αδελφικούς δεσμούς.