Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Ξεκινάει το "ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα" - Ποιοί θα παίρνουν εως 400 ευρώ κάθε μήνα - Διαβάστε αναλυτικά όλες τις προϋποθέσεις

Από την πρώτη ημέρα του Σεπτεμβρίου, αναμένεται να ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εργασίας.

Ο στόχος είναι να εφαρμοστεί σε έναν δήμο ανά περιφέρεια, δηλαδή συνολικά σε 13 δήμους της Ελλάδας.


Ποιοί το δικαιούνται - Πόσα δικαιούνται


Η οικονομική αυτή ενίσχυση, που θα προκύπτει με βάση τα περιουσιακά κριτήρια, αλλά και το ετήσιο εισόδημα, θα είναι 200 ευρώ το μήνα για ένα άτομο, με εισόδημα που δεν ξεπερνά τα 2.400 ευρώ κάθε χρόνο.

400 ευρώ δικαιούται τετραμελής οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά, που έχει ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 4.800 ευρώ, ενώ επίσης 400 ευρώ θα λαμβάνουν οικογένειες ανέργων που έχουν δύο ενήλικα παιδιά και ετήσιο εισόδημα που δεν ξεπερνά τα 6.000 ευρώ.

Βρούτσης: "Βοήθεια σε όσους ζουν σε ακραίες συνθήκες φτώχειας"


Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, τόνισε πως η οικονομική αυτή ενίσχυση, απευθύνεται στους ανθρώπους που ζουν κάτω από ακραίες συνθήκες φτώχειας, λέγοντας χαρακτηριστικά: " Μέχρι τέλος του μήνα θα παρουσιάσουμε για πρώτη φορά, την υπουργική απόφαση για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα".

"Επιτέλους, εκσυγχρονίζουμε και στην Ελλάδα, το δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους αδύναμους και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Ό, τι γίνεται, δηλαδή, στις πιο προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες. Γι' αυτό πιστεύω ότι η αλλαγή αυτή, είναι η μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση της χώρας μας", καταλήγει ο υπουργός Εργασίας.

Ποιά είναι τα κριτήρια ακίνητης περιουσίας

Για το συγκεκριμένο μέτρο της κυβέρνησης, δεν υπολογίζονται μόνο τα εισοδηματικά κριτήρια, αλλά όπως προαναφέραμε, θα λαμβάνονται υπόψιν και τα κριτήρια ακίνητης περιουσίας στην υπουργική απόφαση.

Πιο συγκεκριμένα, το συγκεκριμένο κριτήριο θα είναι 90.000 ευρώ για ακίνητη περιουσία, ενώ θα αυξάνεται κατά 15.000 ευρώ ανά άτομο.

Συγκεκριμένα παραδείγματα


Ποιοί είναι οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος
Για οικογένεια 2 ατόμων, το κριτήριο ακίνητης περιουσίας θα είναι 105.000 ευρώ
Για οικογένεια με 1 παιδί, το κριτήριο ακίνητης περιουσίας θα είναι 120.000 ευρώ
Για τετραμελή οικογένεια με 2 παιδιά, το κριτήριο ακίνητης περιουσίας θα είναι 130.000 ευρώ

Πιάνει λιμάνι ο Φορτούνης!

fortounis
Παίκτης του Ολυμπιακού θα πρέπει να θεωρείται ο Κώστας Φορτούνης. Ο διεθνής άσος, που είχε πλησιάσει και πριν δυο μήνες στο λιμάνι, πλέον ρίχνει άγκυρα και προβάρει τα ερυθρόλευκα!  Ο νεαρός διεθνής μέσος αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες από την διοίκηση του Ολυμπιακού, η οποία έφτασε σε συμφωνία μαζί του.
Επειτα από έξι χρόνια λοιπόν, ο 22χρονος επιστρέφει σε γνώριμα λημέρια. Κι αυτό γιατί ότι ο Τρικαλινός ποδοσφαιριστής ήταν μέλος των ακαδημιών του Ολυμπιακού από το 2003 έως και το 2008, ωστόσο, δεν βρήκε θέση στην πρώτη ομάδα.
Ο Φορτούνης βρισκόταν σε συζητήσεις και με τον ΠΑΟΚ και δεν θα πρέπει να θεωρείται συμπτωματικό ότι νωρίτερα μέσα στη μέρα οι Θεσσαλονικείς απέσυραν το ενδιαφέρον τους...
Τα τελευταία χρόνια αγωνίστηκε στο γερμανικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Καϊζερσλάουτερν, ενώ πριν φύγει από την Ελλάδα είχε παίξει στα Τρίκαλα και στον Αστέρα Τρίπολης.
Πλέον, όντας ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής και με παραστάσεις από ένα εκ των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων επιστρέφει πιο έμπειρος κι έτοιμος να βοηθήσει το συγκρότημα του Μίτσελ να φτάσει στην επίτευξη των στόχων του.
Αν όλα πάνε καλά και βρεθεί τη Δευτέρα στον Πειραιά για να υπογράψει, θα ταξιδέψει με την αποστολή της ομάδας στις ΗΠΑ και τον Καναδά για τα μεγάλα φιλικά προετοιμασίας.
Με τον Αστέρα Τρίπολης είχε γεμάτη σεζόν με 24 συμμετοχές και 1 γκολ και το καλοκαίρι του 2011 μεταγράφηκε στην Καϊζερσλάουτερν με την οποία πραγματοποίησε 28 συμμετοχές στην Μπουντεσλίγκα. Με την Εθνική μετράει 12 συμμετοχές και πήρε μέρος στο Euro του 2012.


Την διαφαινόμενη απόκτηση του Κώστα Φορτούνη «ανακοίνωσε» μέσω του προσωπικού του λογαριασμού σε γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κώστας Καραπαπάς. «Ενα μεγάλο ταλέντο για προθέρμανση... Και συνεχίζουμε...»

Εξαφανίστηκαν 6 παίκτες της Σαχτάρ Ντόντετσκ!

Σαχτάρ Ντόντετσκ: Το έσκασαν έξι παίκτες! | onsports.gr

Μια απίστευτη ιστορία αποκαλύπτουν τα γαλλικά ΜΜΕ, καθώς γράφουν πως έξι παίκτες Σαχτάρ Ντόνετσκ δεν εμφανίστηκαν ποτέ στην πτήση της επιστροφής, μετά το φιλικό της ομάδας στη Γαλλία με τη Λιόν!
Οι Ουκρανοί έπαιξαν φιλικό παιχνίδι το Σάββατο απέναντι στη Λιόν, γνωρίζοντας την ήττα με 4-1. Όταν έφτασε η ώρα για να αποχωρήσει η αποστολή της Σαχτάρ για την Ουκρανία, έξι παίκτες αγνοούνταν.
Οι πέντε φέρονται να  είναι ο Άλεξ Τεξέιρα, ο Φρεντ, ο Ντεντίνιο, ο Ντούκλας Κόστα και ο Φασούντο Φερέιρα, ενώ τα στοιχεία του έκτου αγνοούνται.
Οι έξι παίκτες, πέντε Βραζιλιάνοι κι ένας Αργεντινός, προφανώς έχουν φοβηθεί με την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία και αποφάσισαν να το... σκάσουν και να αναζητήσουν αλλού την τύχη τους.

Με τις ευλογίες των ΗΠΑ η… ισοπέδωση της Γάζας – Επίθεση στη Ρωσία για την τραγωδία στην Ουκρανία

gaza1

Ο Τζον Κέρι υπερασπίστηκε, χωρίς αστερίσκους, «το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι στις ρουκέτες που εκτοξεύονται από τη Γάζα». Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ χρέωσε, επίσης, στους φιλορώσους την κατάρριψη του Boeing.
“Έχετε δικαίωμα να πάτε και να ξεριζώσετε αυτές τις σήραγγες”, δήλωσε ο Κέρι στο Fox News απευθυνόμενος στους Ισραηλινούς και συμπλήρωσε: “Το υποστηρίζουμε πλήρως αυτό. Και υποστηρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι στις ρουκέτες που συνεχίζουν να πέφτουν”.
Ο Κέρι κάλεσε τη Χαμάς να σκεφθεί την εκεχειρία. “Είναι σημαντικό για τη Χαμάς να επιταχύνει τώρα και να είναι λογική και να καταλάβει ότι αν αποδεχθείτε την εκεχειρία, σώζετε ζωές”, είπε.
Σε άλλη του συνέντευξη στο CNN, ο Κέρι δήλωσε πως ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τού έχει ζητήσει να μεταβεί στη Μέση Ανατολή σύντομα ώστε να βοηθήσει τις προσπάθειες να εξασφαλιστεί εκεχειρία.
Επίσης δήλωσε ότι έχει στοιχεία από την κατάρριψη του Boeing των Malaysia Airlines που δείχνουν πως υπεύθυνοι είναι οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην Ουκρανία που χρησιμοποιούσαν ένα πυραυλικό σύστημα το οποίο ήρθε από τη Ρωσία.
Κάτι αντίστοιχο δήλωσε και ο Κέρι: “Γνωρίζουμε πως οι Ουκρανοί δεν διέθεταν ένα τέτοιο σύστημα (συστοιχιών πυραύλων) στην περιοχή εκείνη τη στιγμή. Ως εκ τούτου το δάχτυλο δείχνει σαφώς προς τους αυτονομιστές”.

Με ειδικά βαγόνια μεταφέρονται οι σωροί των επιβατών του μοιραίου Boeing! (photo)

train

Συνεχίζονται οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ Κιέβου και Μόσχας για την απόκρυψη στοιχείων αναφορικά με την συντριβή του Boeing των Malaysia Airlines. Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ έχουν φορτωθεί οι σωροί των επιβατών σε ειδικά βαγόνια – ψυγεία. Παράλληλα, οι ΗΠΑ ισχυρίζονται πλέον πως θεωρούν δεδομένα ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές ήταν αυτοί που κατέρριψαν το αεροσκάφος.
Εκπρόσωπος του ουκρανικού Συμβουλίου Ασφαλείας δήλωσε πως οι φιλορώσοι αντάρτες στο ανατολικό τμήμα της χώρας κάνουν ό,τι μπορούν για να κρύψουν στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι ρωσικοί πύραυλοι κατέρριψαν το μοιραίο Boeing.
“Οι τρομοκράτες κάνουν τα πάντα για να κρύψουν τα στοιχεία που αποδεικνύουν την εμπλοκή ρωσικών πυραύλων στην κατάρριψη αυτού του αεροσκάφους”, δήλωσε ο Αντρίι Λισένκο σε συνέντευξη Τύπου.
“Οι τρομοκράτες μετέφεραν 38 σορούς στο περιφερειακό νοσοκομείο (στο Ντονέτσκ). Για τα υπόλοιπα πτώματα, δεν γνωρίζουμε πού μπορεί να τα έχουν πάει”, είπε ο Λισένκο.
Σύμφωνα με το Reuters εργάτες δήλωσαν πως δεκάδες σοροί από το σημείο της συντριβής τοποθετήθηκαν μέσα σε βαγόνια-ψυγεία κατά τη διάρκεια της νύχτας στο σταθμό της πόλης Τορέζ σε απόσταση 15 χλμ. από το σημείο της συντριβής.
Όπως αναφέρει το AFP οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ ενημερώθηκαν ότι 169 σοροί που μεταφέρθηκαν από το σημείο της συντριβής του αεροπλάνου τοποθετήθηκαν σε ένα τρένο-ψυγείο εν αναμονή της άφιξης των διεθνών εμπειρογνωμόνων.

ysterografa.gr

Ο ΥΠΕΡΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ως ο Υπουργός με δύο υπουργεία καταγράφηκε την τρέχουσα εβδομάδα ο κ.Δένδιας. Αν και Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κυριάρχησε στα μέσα ενημέρωσης με τη σύλληψη Μαζιώτη ως πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενημερώνοντας το λαό. Φυσικά ο κ.Δένδιας είχε πολύ καλή γνώση για το θέμα, πρέπει όμως να μάθουμε σε αυτή τη χώρα ότι μπορεί κάποιοι να εργάζονται και κάποιοι να παίρνουν τη δόξα. Δεν είναι πάντοτε αυτό κατακριτέο για αυτούς που γνωρίζουν. Εξάλλου για οτιδήποτε στραβό συνέβαινε σε αυτή την επιχείρηση ένας θα επωμιζόταν την αποτυχία.
Ο κ.Δένδιας ένας ικανότατος πολιτικός και προφανώς μελλοντικός διεκδικητής αξιωμάτων οφείλει να αξιοποιήσει ορθά και άμεσα τα 21 δις ευρώ του ΕΣΠΑ που αναμένονται  για να δημιουργήσουν επιτέλους την επόμενη ημέρα της χώρας και του λαού της. Τα λεφτά είναι πολλά και τα λάθη του παρελθόντος περισσότερα. Δημοσιεύματα στον Τύπο για την αμαρτωλή Διεύθυνση Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης  δεν κοσμούν το Υπουργείο και τον επικεφαλής του και ο χρόνος των διαπραγματεύσεων με το βαθύ κράτος της χώρας τελειώνει. Πρέπει να χωρίσει η ήρα από το σιτάρι και να έλθει επιτέλους η περιβόητη ανταγωνιστικότητα στη χώρα που θα λύσει και το πρόβλημα της ανάπτυξης η οποία όλο έρχεται και ποτέ δεν φτάνει στο λαό.
Το σημαντικότερο όλων είναι ότι οι κρατικοί λειτουργοί, πολιτικοί και μη, οφείλουν να καταλάβουν ότι η άσκηση της κρατικής εξουσίας που τους δίνεται από το λαό δεν αποτελεί μέσο για την αυτοπροβολή τους αλλά εργαλείο για τη λύση των προβλημάτων των πολιτών και των επιχειρήσεων τους. Το έργο του καθενός αποτελεί την καλύτερη εγγύηση της υστεροφημίας του και ο λαός και η αγορά είναι οι αυστηρότεροι και δικαιότεροι κριτές όλων. 
Η υπερπροβολή των μέσων ενημέρωσης, κύριο μέσο του παρακράτους, δεν αποτελεί δρόμο που να οδηγεί στο να είναι κάποιος ωφέλιμος στον τόπο του αλλά απλά αναγνωρίσιμος και ενδεχομένως αρεστός…
 
 http://thedayaftergr.blogspot.gr

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ

Μπορεί η Τουρκοκρατία να τελείωσε το '21 αλλά σχεδόν 200 χρόνια χρειάστηκαν για να αρχίσει να αποτινάζει το ζυγό ο Έλληνας και η Ελληνίδα. Οι θεμελιώδεις αρχές της οθωμανικής αυτοκρατορίας για τους σκλάβους της, το μπαξίσι και το ρουσφέτι, παρέμειναν αναλλοίωτα στην κοινωνία μας μέχρι τις ημέρες μας αντικαθιστώντας απλά τους ξένους από τους ντόπιους δυνάστες. 
Αυτούς που στις μέρες μας φιλοξενούνται στις φυλακές, αναζητούν λύσεις με ρυθμίσεις στις καταχρεωμένες επιχειρήσεις τους, απολαμβάνουν καταθέσεις εις τας Ελβετίας και αγωνίζονται μανιωδώς να αποκτήσουν και να διατηρήσουν τα κρατικά οφίτσια με προωθητικά μηνύματα από δημοσιεύσεις επί πληρωμή. 
Το καίριο επιχείρημα υπεράσπισης είναι ότι για όλα φταίνε οι άλλοι. Οι βάρβαροι.

Τίμησαν τον Προστάτη τους Άγιο στην Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία Ζαχόλης . Παρών ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Ηλίας Ανδρικόπουλος


Με κατάνυξη, με θρησκευτική λαμπρότητα και με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή πιστών γιόρτασε τον προστάτη της , Προφήτη Ηλία , η ομώνυμη ιστορική Μονή Ζαχόλης , που βρίσκεται ψηλά στο Χελυδόρι.
Χθες παραμονή της εορτής, τελέσθηκε πανηγυρικός  Εσπερινός και Αρτοκλασία, όπου συλλειτούργησαν οι ιερείς της περιοχής. όπου παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, περιφερειακοί σύμβουλοι , ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Ηλίας Ανδρικόπουλος κλπ.
Σήμερα κατά την θεία Λειτουργία για τον Προφήτη Ηλία, όπου παραβρέθηκαν  πλήθος πιστών που είχαν συρρεύσει , στο μοναστήρι , για να τίμήσουν τον Άγιο, από το Δερβένι , το Χελυδόρι και τα γύρω χώριά.-
 Κατά την επισκεψή του στο Προφήτη Ηλία , ο κ. Τατούλης επιθεώρησε  και τις εργασίες που έχουν αρχίσει για στερέωση  και αποκατάσταση  βόρειας και τμήματος δυτικής πτέρυγας κελιών της Ιεράς Μονής ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 1.800.000,00 €.
Αξίζει να σημειώσουμε  ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, είχε υπογράψει προ 2ετίας την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση από το ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 του έργου ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Πελοποννήσου 
 Η Ι.Μ. Προφήτη Ηλία Ζάχολης είχε καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς από τις πυρκαγιές του 2002 στην Κορινθία

Ο Ηλίας ο Θεσβίτης ήταν ένας εξέχων Ισραηλίτης προφήτης του Θεού. Ήταν γιος του Σωβάκ και καταγόταν από ένα χωριό της ευρύτερης περιοχής της Γαλαάδ που πιθανόν ονομαζόταν Θέσβη. Κατοικούσε στη γη Γαλαάδ και έδρασε στα χρόνια του βασιλιά Αχαάβ, κατά τον 9ο-10ο αιώνα π.Χ.. Ο Ηλίας υπήρξε εξαιρετικά δραστήριος, δυναμικός και θαρραλέος προφήτης, ενεργώντας ως αντιπρόσωπος του Θεού.
Είναι αυτός που κατέβασε τρεις φορές φωτιά από τον ουρανό, κάνοντας τους Ισραηλίτες με μια φωνή να πουν: «Αληθώς Κύριος ο Θεός, αυτός ο Θεός» (Βασιλειών Γ ιη' 39.). Δηλαδή, αληθινά! Ο Κύριος, ο Θεός του Ισραήλ, αυτός είναι ο μόνος πραγματικός και αληθινός Θεός. Ο Ηλίας, επίσης, είναι εκείνος που με τη γλώσσα του εμπόδισε τη βροχή και δεν έβρεξε ο ουρανός για τρεισήμισι χρόνια. Είναι εκείνος που ανέστησε τον νεκρό γιο της Σεραφθίας χήρας και κατέκαυσε τους εκατό ανθρώπους που έστειλε ο βασιλιάς Οχοζίας. Είναι εκείνος που στο όρος Χωρήβ είδε τον Θεό, όσο είναι δυνατό, βέβαια, να Τον δει άνθρωπος. Είναι εκείνος που έσχισε τον Ιορδάνη ποταμό και ανελήφθη με πύρινη άμαξα στον ουρανό, αφού άφησε συνεχιστή του έργου του το μαθητή του, Ελισσαίο. Τέλος, είναι εκείνος που στη Μεταμόρφωση του Χριστού στάθηκε δίπλα Του μαζί με τον Μωϋσή.
Όλα αυτά δείχνουν με πόσο ζήλο υπηρέτησε ο προφήτης Ηλίας το θέλημα του Θεού.  Η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του στις 20 Ιουλίου, οπότε και πιστεύεται ότι αναλήφθηκε στους ουρανούς.

Ορεινή Κορινθία: Η γη των λύκων

http://www.mythicalpeloponnese.gr/wp-content/uploads/2013/03/StGeorge_Zacholi.jpg
Στην αρχή θα σε συνεπάρει η πανοραμική θέα του Κορινθιακού Κόλπου, στη συνέχεια θα βρεθείς να χαζεύεις ένα ένα τα όμορφα χωριά που θα βρεθούν στον δρόμο σου λίγο πριν σκαρφαλώσεις τα κράσπεδα των βουνών και χωθείς μέσα στα πυκνόφυτα δάση. Τελικά αυτό που θα πάρεις μαζί σου από τούτο τον τόπο είναι η δύναμη της φύσης που αποτυπώνεται ανεξίτηλα στις εικόνες, στους ήχους και στα χρώματα.

Είχα διαβάσει πριν από αρκετά χρόνια πως εδώ, στα δάση του Σαραντάπηχου της Εβροστίνας και της Καρυάς έβρισκαν καταφύγιο οι τελευταίοι λύκοι του Μοριά -τουλάχιστον μέχρι το 1940- πριν τους εξοντώσουν οι ασθένειες και το ανελέητο κυνήγι. Τότε μου είχε φανεί κάπως υπερβολικό καθώς θεωρούσα πιο λογικό το μεγάλο αυτό σαρκοβόρο να επιβίωνε σε βουνά όπως το Μαίναλο, ο Χελμός, ο Ερύμανθος ή ο Ταΰγετος. Οταν βέβαια με τον καιρό άρχισα να περιηγούμαι τα σκιερά δάση που καλύπτουν ακόμη την ορεινή περιοχή ανάμεσα στον Χελμό και τη Ζήρεια, κατάλαβα το γιατί.
 http://img.pathfinder.gr/clubs/images/78/327278/9.jpg
Η Εβροστίνα ή Ευρωστίνη (παλαιότερα Ζάχολη) απέχει 12,5 χιλιόμετρα από το παραλιακό Δερβένι.

Άγριο έγκλημα στη Φωκίδα - Σκότωσαν 58χρονο κτηνοτρόφο

Άγριο έγκλημα στη Φωκίδα - Σκότωσαν 58χρονο κτηνοτρόφο
 Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία της Φωκίδας από τη δολοφονία ενός 58χρονου πατέρα 4 παιδιών.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 58χρονος βρέθηκε νεκρός χθες αργά το βράδυ από συγγενείς, οι οποίοι τον αναζητούσαν αφου άργησε να επιστρέψει.

Τον βρήκαν πεσμένο κοντά στη στάνη σε αγροτική περιοχή, 15 χιλιόμετρα περίπου έξω από Γαλαξίδι, όπου είχε πάει για να φροντίσει τα ζωντανά.

Ο άτυχος κτηνοτρόφος σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχει πυροβοληθεί δυο φορές.

Οι συγγενείς και όλη η τοπική κοινωνία δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη, αφου όλοι μιλάνε για έναν φιλήσυχο οικογενειάρχη...

  LamiaReport

Η Όλγα φέρνει το Χόλιγουντ στην Ελλάδα

Olga-Kefalogianni-Kefallonia

Την ώρα του απολογισμού των κυβερνήσεων Σαμαρά μετά τον Ιούνιο του 2012, είναι βέβαιο ότι η Όλγα Κεφαλογιάννη θα δικαιούται να λάβει τα εύσημα της πιο αποτελεσματικής υπουργού. Με τα… απόνερα του χαρτοφυλακίου ευθύνης της να έχουν απευθείας, θετική επίπτωση στα οικονομικά μεγέθη, σε μια εποχή κατά την οποία κανένας άλλος τομέας της παραγωγικής οικονομίας δεν έχει καταφέρει να σταθεί στα πόδια του, όπως συνέβη με τον τουρισμό.
Η Υπουργός Τουρισμού κατάφερε να συμμαζέψει ένα… γονιδιακό άναρχο πεδίο δράσης, να ξεμπλοκάρει τη σκέψη των επαγγελματιών του κλάδου, που ήταν μονολιθικά προσανατολισμένη σε… ήλιο και θάλασσα, και να επενδύσει σε μια δημιουργική εξωστρέφεια για τη χώρα, καλλιεργώντας σχέσεις που μπορούν σε βάθος χρόνου να έχουν μόνιμα και ουσιαστικά, κερδοφόρα αποτελέσματα για την Ελλάδα.
Ένας τέτοιος τομέας είναι ο κινηματογράφος και ιδιαίτερα το Χόλιγουντ.
Επί υπουργίας Όλγας Κεφαλογιάννη ήρθαν στην Ελλάδα σημαντικοί αστέρες της Μέκκας του κινηματογράφου, που μίλησαν κολακευτικά για την πατρίδα μας, την ώρα που η Ελλάδα ήταν σε διεθνές επίπεδο talk of the town, μονάχα για τα άσχημα νέα στην οικονομία.
Όπως μάλιστα σημειώνει σήμερα το “Πρώτο Θέμα” με σχετικό ρεπορτάζ του, η Όλγα Κεφαλογιάννη θέλει να φέρει το Χόλιγουντ… μόνιμα στην Ελλάδα, να διαμορφώσει δηλαδή τις συνθήκες για να γυριστούν στη χώρα μας μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές, που εκ των πραγμάτων θα πολλαπλασιάσουν την τουριστική δυναμική της.
Το ρεπορτάζ του “Πρώτου Θέματος” σημειώνει ότι το άνοιγμα της Όλγας Κεφαλογιάννη στο Χόλιγουντ προβλέπει σημαντικές φοροαπαλλαγές για την παραγωγή ταινιών στην Ελλάδα, όπως δηλαδή συμβαίνει σε κάθε… σοβαρή χώρα του κόσμου, εκ των πραγμάτων ωστόσο για το συγκεκριμένο θέμα ο τελευταίος λόγος ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών.

ysterografa.gr

Η Μέρκελ… απαγορεύει τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα

Angela-Merkel-Antonis-Samaras

Το ρεπορτάζ έχει κοινά χαρακτηριστικά, και οδηγεί στο ίδιο συμπέρασμα. Ο Γιώργος Σαραντάκος στο “Έθνος της Κυριακής” και ο Γρηγόρης Τζιοβάρας στο “Πρώτο Θέμα” αναφέρονται στη συζήτηση που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες ο Αντώνης Σαμαράς και η Άνγκελα Μέρκελ, αναφορικά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα.
Σύμφωνα λοιπόν με όσα προκύπτουν, η Γερμανίδα Καγκελάριος εμφανίζεται αποτρεπτική για το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες, ενώ ο και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της ξεκαθάρισε ότι δεν βρίσκεται στις προθέσεις του.
Το Βερολίνο δεν κρύβει τον προβληματισμό του για την προοπτική να υπάρξει ανάσχεση της πορείας προόδου των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, κάτι που εκ των πραγμάτων θα συνόδευε την προεκλογική αλλά και τη… μετεκλογική περίοδο μιας αναμέτρησης βουλευτικών εκλογών.
Φυσικά, ο Αντώνης Σαμαράς από την πλευρά του επισημαίνει σε όλους τους τόνους στην Άνγκελα Μέρκελ ότι θα πρέπει να διευκολυνθούν οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να αλλάξει η δοσολογία του προγράμματος που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, και από τη σκληρή λιτότητα να περάσουμε στην ανακούφιση εκείνων που έχουν πληγεί περισσότερο.

ysterografa.gr

Ιγνατίου: Θέλουν να ξανασταυρώσουν την Κύπρο

Michalis-Ignatiou

Με αφορμή τη σημερινή συμπλήρωση 40 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ο Μιχάλης Ιγνατίου γράφει ένα άρθρο-φωτιά στο “Έθνος της Κυριακής”, για όσα… έρχονται για το μαρτυρικό νησί.
Σημειώνει μεταξύ άλλων ο καλός δημοσιογράφος: “Μετά από 40 χρόνια, η επιθυμία για επανένωση γίνεται ολοένα και πιο ισχυρή. Η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία δεν επανενώνει το νησί, είναι συνταγή για νέες συγκρούσεις.
Εάν ο Αντιπρόεδρος Τζόζεφ Μπάιντεν πιστεύει όντως ότι οι Τούρκοι δεν έπρεπε να πατήσουν το πόδι τους στην Κύπρο, πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία για να τερματίσει την κατοχή.
Η επιμονή στη διζωνική εξυπηρετεί μόνο την κατοχική δύναμη. Η επιβολή, θα είναι η δεύτερη σταύρωση για τους Έλληνες του νησιού”.

Τα 20 προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ: Ποιοι θα ωφεληθούν – Πώς θα κατανεμηθούν τα 21 δισ. και πόσα θα πάνε στις Περιφέρειες

Τα επιχειρησιακά προγράμματα του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης, (νέο ΕΣΠΑ), για την περίοδο 2014-2020, υπέβαλε προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το υπουργείο Ανάπτυξης, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος».
Πρόκειται για πέντε τομεακά και δεκατρία περιφερειακά προγράμματα, καθώς και ένα Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης συνολικού προϋπολογισμού 19,89 δισ. ευρώ Ενωσιακής Συνδρομής ή 24,79 δισ. ευρώ εκτιμώμενης συνολικής δημόσιας δαπάνης.
Επιπλέον, στα κονδύλια του ΕΣΠΑ προστίθενται οι πόροι του CEF (Συνδέοντας την Ευρώπη) ύψους 580 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Συνοχής, οι πόροι για τα Προγράμματα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας ύψους 231,6 εκατ. ευρώ, καθώς και οι πόροι του Ευρωπαϊκού Ταμείου για τους άπορους (FEAD) που διαχειρίζεται η χώρα ύψους 281 εκατ. ευρώ. Έτσι, το συνολικό ποσό της Ενωσιακής Συνδρομής για την περίοδο 2014-2020 διαμορφώνεται σε 20,98 δισ. ευρώ.
Αναμένονται ενισχύσεις ύψους 3,6 δισ. ευρώ στον τομέα στην επιχειρηματικότητας και περισσότερα από 2 δισ. προορίζονται για την απασχόληση των νέων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο μερίδιο των πόρων θα λάβουν οι 13 Περιφέρειες οι οποίες θα διαχειριστούν πάνω από 5,27 δισ. ευρώ.
Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα:

«Ρουσφέτι» για αιρετούς-δημοσίους υπαλλήλους – Πώς, μέσω τροπολογίας, αναγνωρίζεται προϋπηρεσία τους

Στην αναγνώριση του χρόνου υπηρεσίας σε θέση προϊσταμένου Διεύθυνσης (!) για όσους δημοσίους υπαλλήλους βρίσκονται σε θέσεις γενικού και ειδικού γραμματέα Υπουργείου και δημοσίων υπηρεσιών, γενικού γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης, περιφερειάρχη, αντιπεριφερειάρχη, γενικού γραμματέα οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού, δημάρχου ή αντιδημάρχου, μονομελούς οργάνου διοίκησης σε ΝΠΔΔ, προβλέπει τροπολογία του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την τροποποίηση του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Υπαλλήλων (ν.3528/2007).  Πρόκειται, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Το Ποντίκι» ( ρεπορτάζ: Λευτέρης Γαλανός), για το νομοσχέδιο  το οποίο υπερψηφίστηκε την Παρασκευή 11/7, όταν, δηλαδή,   όλοι είχαν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στην κοινοβουλευτική «πατέντα» της κυβέρνησης για το πώς θα αποφύγει τη συζήτηση για το δημοψήφισμα για τη μικρή ΔΕΗ.
Σύμφωνα  με το ρεπορτάζ:

Σαμαράς: Ο λαϊκισμός ηττήθηκε. Πάμε στη Νέα Μεταπολίτευση!

Antonis-Samaras

Σε άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής ο Αντώνης Σαμαράς κάνει λόγο για… επανεκκίνηση της Ελλάδας και σημειώνει πως η κυβέρνηση κατάφερε να αντιμετωπίσει και να νικήσει τα φαινόμενα λαϊκισμού, που προσπαθούσαν να ανακόψουν την πορεία της χώρας.
«Την τελευταία διετία το δίπολο του λαϊκισμού και του κρατισμού επιχείρησε να ανακόψει την πορεία της χώρας για οριστική έξοδο από την κρίση, αλλά αποτυγχάνει οριστικά», γράφει ο Αντώνης Σαμαράς σε άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής.
Όπως σημειώνει ο Αντώνης Σαμαράς, η «τροχοπέδη του λαϊκισμού» υπήρξε και στην περίοδο διακυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, την περίοδο 1974-1981, αλλά «την αντιμετώπισε επιτυχώς».
«Αντίστοιχα φαινόμενα αναπτύχθηκαν στην χώρα χωρίς να τελεσφορήσουν και στην παρούσα φάση», υπογραμμίζει.
Αναφερόμενος στην περίοδο διακυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο κ. Σαμαράς σημειώνει, ασκώντας έμμεση πλην σαφή κριτική στις κυβερνήσεις που ακολούθησαν:
«Οι ρίζες του δημοκρατικού πολιτεύματος που θεμελίωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974 αποδείχθηκαν πράγματι πολύ ισχυρές. Και η μεγάλη ευρωπαϊκή επιλογή του, σωτήρια για τη χώρα. Αλλά τις επόμενες δεκαετίες η Ελλάδα δεν κατάφερε να ξεμπλέξει απο τις στρεβλώσεις που άφησε πάνω της το ‘δίδυμο καρκίνωμα’ του λαϊκισμού και του κρατισμού».
Κατά τον κ. Σαμαρά, με αιχμή του δόρατος τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο πάντως, δεν κατονομάζει, την τελευταία διετία το δίπολο του λαϊκισμού και του κρατισμού επιχείρησε να ανακόψει την πορεία της χώρας για οριστική έξοδο από την κρίση, αλλά αποτυγχάνει οριστικά.

υστερογραφα

Καθησυχαστικοί οι γιατροί για τον Γιώργο Καρατζαφέρη - Έκανε μπαλονάκι, μετά το ισχαιμικό επεισόδιο

Giorgos-Karatzaferis

Ισχαιμικό επεισόδιο υπέστη αργά το απόγευμα του Σαββάτου ο Γιώργος Καρατζαφέρης και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ιατρικό Κέντρο στο Μαρούσι.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μπήκε κατευθείαν στην εντατική του νοσοκομείου.
Ο κ. Καρατζαφερης παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, οι θεράποντες ιατροί του ωστόσο σημείωσαν το πρωί της Κυριακής ότι έχει διαφύγει τον άμεσο κίνδυνο για την υγεία του.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ με τον Γιώργο Αυτιά, καρδιολόγος-γιατρός του Γιώργου Καρατζαφέρη επιβεβαίωσε ότι του τοποθετήθηκε μπαλονάκι στην καρδιά, μετά το ισχαιμικό επεισόδιο.

υστερογραφα

Θέλει πολύ ο άνθρωπος Αντώνη;

Του Κώστα Στούπα
Μερικές φορές το καλύτερο ρεπορτάζ και οι εμβριθέστερες οικονομικές αναλύσεις δεν βρίσκονται στα βαρύγδουπα οικονομικά στοιχεία, αλλά στη διέξοδο ή τα αδιέξοδα του καθημερινού ανθρώπου.

Το που ακριβώς βρισκόμαστε και το τι μέλλει γενέσθαι το περιγράφει το μήνυμα που έλαβα χθες το βράδυ, από συνάδελφο. Δεν τον έχω συναντήσει ποτέ και τον γνωρίζω μόνο μέσα από τη δημοσιογραφική του παρουσία.
 
«Καλησπέρα…

Η Ελλάδα μετά το 1981 -η κατάλυση του Συστήματος Ιδεών, Αρχών και Αξιών-

Γράφει ο Γεώργιος Εμ. Δημητράκης


Εμφάνιση DSC00008.JPG
Η Πατρίδα μας διέρχεται την μεγαλύτερη κρίση εις την σύγχρονη ιστορία της. Ο Λαός  μας βιώνει την μέγιστη ανέχεια και ταπείνωση από την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους. Ένας Λαός γαλουχημένος από ιδέες, αρχές και αξίες της μακραίωνης ιστορίας του, που κτίστηκαν επάνω στην αλήθεια και την ανθρωπιά, γεμάτος υπερηφάνεια και σεβασμό για τους αγώνες και τις θυσίες του για την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια. Μία ελληνική κοινωνία με παραδόσεις, με ήθη και έθιμα, με δική της νομοτέλεια, τον δικό της κόσμο απέναντι στο φυσικό με αυτοτέλεια, αυτάρκεια και ολιγάρκεια, προπάντων μεστό από ανθρώπινο, πνευματικό.

Κέλλυ Πρωτόπαπα: Για να τραγουδήσεις με πάθος πρέπει να έχεις ερωτευτεί δυνατά



Μια συνέντευξη εκ βαθέων αλλά και εφ’ όλης της ύλης μου έδωσε η νεαρή τραγουδίστρια που τρέλανε κοινό και coaches στο Voice Κέλλυ Πρωτόπαπα.
Μιλήσαμε για την εμπειρία της στο παιχνίδι, για την πορεία της στο όνειρο που χαράζει με μικρά βήματα, για τους γονείς της που επέμεναν να τελειώσει πρώτα το Πανεπιστήμιο της και μετά να ακολουθήσει το τραγούδι… 

Διαβάστε περισσότερα

Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος

Αποκάλυψη Βόμβα – Με εντολή Τρόικας και Ε.Ε. η επίσκεψη του Λοβέρδου στο Άγιον Όρος


Αποκάλυψη Βόμβα – Με εντολή Τρόικας και Ε.Ε. η επίσκεψη του Λοβέρδου στο Άγιον Όρος Τελικά όποια πέτρα κι αν σηκώσεις το τελευταίο διάστημα, τον Ανδρέα Λοβέρδο βρίσκεις από κάτω… Τυχαίο, δεν νομίζω… Ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων άλλωστε επέστρεψε στην κεντρική εξουσία ως ένα από τα «καλά παιδιά» της Τρόικα και γι’ αυτό τώρα φροντίζει να κάνει απόσβεση της εμπιστοσύνης που του έδειξαν τα «μεγάλα αφεντικά» της χώρας. Πρόσφατα, πραγματοποίησε ταξίδι-αστραπή στο Άγιο Όρος με επίσημη αιτιολογία τη συμμετοχή σε σύσκεψη με την Ιεροκοινοτική Επιτροπή, που είναι αρμόδια για την Αθωνιάδα Σχολή. Και μάλιστα ο αθεόφοβος πρότεινε την ίδρυση ιδιωτικού ΙΕΚ…

Θα είναι η Όλγα Τρέμη η νέα επίτροπος; Ποιοί κύκλοι συζητούν το όνομα της!

Θα είναι η Όλγα Τρέμη η νέα επίτροπος; Ποιοί κύκλοι συζητούν το όνομα της! Μπακογιάννη ή Χατζηδάκης; Αυτό είναι λένε το δίλημμα του Αντώνη Σαμαρά για το νέο επίτροπο της χώρας μας στην ευρωπαϊκή επιτροπή, ξεχνώντας όμως οτι ο κ.Σαμαράς συγκυβερνά αυτή τη χώρα με το πασοκ το οποίο δεν επιθυμεί ο νέος επίτροπος μας να είναι απο το στενό κομματικό χώρο της ΝΔ!
Ήδη στα ΜΜΕ κυκλοφορούν άρθρα που αναφέρουν πως «η τωρινή επίτροπος έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη του ευρωπαϊσμού και της υπευθυνότητας. Οποιαδήποτε τοποθέτηση «επαρχιώτικου» τύπου θα μπορούσε να χαλάσει τη συνολική εικόνα της χώρας, που δεν είναι και στα ψηλότερά της σ΄ όλη την πενταετία της κρίσης.» σε μια προσπάθεια πίεσης στον Αντώνη Σαμαρά σε αυτή του την επιλογή!
Το πρόσωπο που προτείνουν λοιπόν σαν λύση στον Αντώνη Σαμαρά είναι η Όλγα Τρέμη καθώς θεωρούν οτι έχει ολα εκείνα τα χαρακτηριστικά που απαιτούν α).η θέση του επιτρόπου αλλά και β).η καλή συνεργασία με το πασοκ!
Επίσης στο Μαξίμου θεωρούν οτι η Ελλάδα θα πρέπει να επιλέξει και πάλι μια γυναίκα κάτι που αυξάνει τις μετοχές της κ.Τρέμη! Και δεν είναι καθόλου τυχαίο που δύο απο τους νέους ευρωβουλευτές της ΝΔ είναι δημοσιογράφοι (η κ.Σπυράκη και ο κ.Κύρτσος) όπως και η κ.Τρέμη καθώς επικρατεί ήδη στην κυβέρνηση η άποψη πως τα άτομα που εχουν εμπειρία στην χειραγώγηση των μαζών μέσω των ΜΜΕ μπορούν να αποδώσουν καλλίτερα σε μία ευρωπαϊκή θέση απο ένα απλό επαγγελματία πολιτικό!
Ιδωμεν και οψόμεθα λοιπόν!
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ από

Η κυκλοφορία μεταξύ Κιάτου - Ξυλοκάστρου μόνο από την ΝΕΟ Κορίνθου – Πατρών

φωτό Μελίσσι
Λόγω κατάρρευσης τμήματος της Π.Ε.Ο Κορίνθου – Πατρών στο 28ο χλμ στο ύψος της Τ.Κ. Μελισσίου ο δρόμος παραμένει κλειστός.
Η κυκλοφορία των οχημάτων από Ξυλόκαστρο προς Κιάτο και αντιστρόφως γίνεται προς το παρόν μέσω της Ν.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών.
Ο Δήμος εχθες Σάββατο 19 Ιουλίου έδωσε στην κυκλοφορία αγροτικό δρόμο παράλληλο της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής που θα παρακάμπτει το τμήμα που έχει καταρρεύσει (προσωρινή λύση). Πρόκειται για δρόμο από την ανατολική είσοδο του Μελισσίου (Κοτσώνη) έως τον παιδότοπο.

Ο Δήμος ήδη ολοκλήρωσε τις εργασίες και δόθηκαν στην κυκλοφορία δύο (2) παρακαμπτήριοι αγροτικοί δρόμοι περίπου 500μ. 
Ο ένας για την κατεύθυνση προς Κιάτο και ο άλλος για την κατεύθυνση προς Ξυλόκαστρο.

ΔΕΡΒΕΝΙ: Το Αθηναϊκό Θέατρο Σκιών παρουσιάζει τον «Καραγκιόζη εθελοντή πυροσβέστη και το καμένο δάσος»

Θεατράκι Γυμνασίου Δερβενίου, Τρίτη 22 Ιουλίου ώρα 21.00
Το Αθηναϊκό Θέατρο Σκιών θα παρουσιάσει την παράσταση «Ο Καραγκιόζης εθελοντής πυροσβέστης και το καμένο δάσος».
Είσοδος 5€ και δώρο φιγούρα σε κάθε παιδάκι

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ" - ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: Zoo story by Edward Albee - 26/27-7 στο Δερβένι


 

Πρωταγωνιστούν


Jerry:     Γιώργος Κορδούλης
Peter:    Θάνος Βυζάς

 
Συντελεστές της παράστασης

Μουσικοί αυτοσχεδιασμοί :  Μιχάλης Θεοδωρόπουλος
Σκηνικά:                                           Νανά Μούγιου
Κατασκευές:                                    Ηλίας Καραβάς
Διδασκαλία :                                   Τερέζα Λουίζου

Η ταυτότητα του έργου

Το «The Zoo Story» είναι το πρώτο θεατρικό έργο του Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα Edward Albee που έχει τιμηθεί τρεις φορές με το βραβείο Pulitzer και γράφτηκε το 1958.
Το έργο διερευνά την απομόνωση, τη μοναξιά, την κοινωνική ανισότητα, τη βία  και την απανθρωπιά μέσα στην καπιταλιστική και «καθώς πρέπει» Αμερικανική κοινωνία.
 .
Ο Peter και ο Jerry θα συναντηθούν ένα Κυριακάτικο απόγευμα στο Central Park της Νέας Υόκρης και θα μοιραστούν το ίδιο παγκάκι.
Ο Jerry είναι απελπισμένος και επιζητά μια ουσιαστική συνομιλία με ένα άλλο ανθρώπινο ον. Ο Peter επιλέγει να τον ακούσει. Όμως ο Jerry εισβάλλει σιγά – σιγά στην ειρηνική ζωή του Peter ανακρίνοντας τον και αναγκάζοντάς τον να ακούσει ιστορίες από τη ζωή του, αλλά και το λόγο που βρίσκεται πίσω από την επίσκεψή του στο ζωολογικό κήπο.
Τα στοιχεία του έργου, το ειρωνικό χιούμορ και η αδιάκοπη δραματική αγωνία φτάνει στο αποκορύφωμα όταν ο Jerry φτάσει τον Peter στο δικό του επίπεδο και τον αναγκάσει να δει επιτέλους την «αλήθεια»!!!


Σημείωμα σκηνοθέτιδας

Όταν, σπουδάστρια ακόμα της Δραματικής Σχολής, συναντήθηκα με το συγκλονιστικό αυτό κείμενο του Edward Albee, ονειρεύτηκα πως κάποια μέρα θα γνώριζα τους δύο ηθοποιούς που θα μ’ ενέπνεαν να το ανεβάσω στη σκηνή.
Αυτή η υπέροχη μέρα έφτασε!
Και χαίρομαι πολύ που τη μοιράζομαι μαζί σας
 Λίγο πριν την παράσταση, νοιώθω την ανάγκη να πω δυο λόγια. Τι υπέροχη στιγμή όταν για πρώτη φορά συναντήθηκαν οι 2 ηθοποιοί με το εξαιρετικό κείμενο του Edward Albbe!!! Από την πρώτη εκείνη φορά που κάναμε ανάγνωση στο κείμενο, νοιώσαμε μαγεμένοι. Τώρα, λίγους μετά, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Γιώργο Κορδούλη και Θάνο Βυζά που μ' εμπιστεύτηκαν και αφέθηκαν στις σκηνοθετικές μου οδηγίες. Όλοι ξέρουμε τι να περιμένουμε από τον Γιώργο - έναν ηθοποιό που ξέρει να φτάνει την υποκριτική του σε πολύ υψηλά επίπεδα - έναν επαγγελματία ηθοποιό και "εραστή της τέχνης"!!! Σ΄αυτή την παράσταση θα έχουμε την ευκαιρία να τον απολαύσουμε σ' ένα παιχνίδι για δύο με ένα νέο "αστέρι" των Πειραματιστών, το Θάνο. Η συνεργασία μαζί τους ήταν ένα ταξίδι σε "ήρεμα γαλανά νερά"!!!!
                                       Τερέζα Λουίζου