Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Χωρίς internet η Κορινθία σήμερα! …Να δούμε πότε θα έρθει!


Από το πρωί μέχρι και αυτή την ώρα  αρκετές περιοχές της Κορινθίας (ορεινά- πεδινά) έχουν μείνει χωρίς internet!!! Ακόμα δεν έχουν κατορθώσει να λύσουν το πρόβλημα οι αρμόδιοι!!! Μία ολόκληρη μέρα πέρασε! Πότε …θα τα καταφέρουν άραγε;

korinthiannews.gr

Πιλοτικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα εφαρμοστεί το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης των υδατοδρομίων

Εμφάνιση DSC_3249.jpg


Πιλοτικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα εφαρμοστεί το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης των υδατοδρομίων στην Ελλάδα, όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014.
«Στόχος μας είναι τα υδροπλάνα να αποτελέσουν μια μορφή εναλλακτικού τουριστικού προϊόντος και όχι ένα νέο συγκοινωνιακό μέσο τακτικού χαρακτήρα» δήλωσαν από κοινού ο κ. Παπαδόπουλος και ο κ. Τατούλης και πρόσθεσαν ότι «παράλληλα θα δημιουργηθούν συμπράξεις που θα λειτουργήσουν ευεργετικά στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε επίσης την ανάγκη να ληφθούν μέτρα συντήρησης και αύξησης του επιπέδου ασφαλείας του οδικού δικτύου, «για να αποφευχθεί ο κίνδυνος υποβάθμισης της ποιότητας του υφιστάμενου οδικού δικτύου» και ενημέρωσε τον κ. Υφυπουργό ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ήδη έτοιμο σχέδιο για τη βελτίωση του δικού της δικτύου και τη χρηματοδότησή του στη νέα προγραμματική περίοδο.
Ο κ. Παπαδόπουλος από την πλευρά του σημείωσε ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί αντίστοιχο σχέδιο σε κάθε Περιφέρεια της χώρας ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής χρήση του εθνικού και επαρχιακού δικτύου. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 40 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



http://topontiki.gr/photos/karamanlis%209-3-131362767500.jpg 
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Συμπληρώνονται, στις 24 Ιουλίου, σαράντα χρόνια από την επιστροφή της Δημοκρατίας στον Τόπο που τη γέννησε.
Τιμούμε τους πρωτεργάτες της Μεταπολίτευσης και τους αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης.
Αντλούμε, ταυτόχρονα, διδάγματα από την ιστορική εμπειρία. Διασφαλίζουμε τα μεγάλα δημοκρατικά επιτεύγματα της περιόδου εκείνης και την πορεία της Πατρίδας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια που φέρουν τη σφραγίδα του ιδρυτή της Παράταξής μας Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Εργαζόμαστε για μια Νέα Ελλάδα απαλλαγμένη από τις αδυναμίες του παρελθόντος, που δίνει προοπτική σε όλους τους Έλληνες.
Μετά από πέντε χρόνια βαρύτατων θυσιών φτάνουμε τώρα στην έξοδο από την κρίση και μπαίνουμε στο δρόμο της ανάταξης, της ανάπτυξης και της ελπίδας.
Ενωμένοι και αποφασισμένοι, με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και θα τα καταφέρουμε».

Παρέμβαση Εύας Καϊλή στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο σχετικά με την απασχόληση των νέων (video)


Διαβάστε την τοποθέτηση της κυρίας Εύας Καϊλή στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στη συζήτηση με θέμα την απασχόληση των νέων. Στον πολύ λίγο χρόνο που της δόθηκε για να μιλήσει η ευρωβουλευτής της Ελιάς ανέφερε: 

Κύριε Πρόεδρε, στην Ελλάδα με την εφαρμογή του Συμφώνου και των προγραμμάτων λιτότητας, αλλά και στην Ισπανία, η ανεργία των νέων φτάνει το 60%. Αυτό σημαίνει ότι οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έλυσαν το πρόβλημα και γι' αυτό αναβιώνει και έχει άνοδο ο ευρω-σκεπτικισμός αλλά και τα άκρα. Εκτός των άλλων, οι νέοι που είναι εκτός εκπαίδευσης και απασχόλησης κοστίζουν ορισμένες δεκάδες δισεκατομμύρια.

Υπογραμμίζω επίσης ότι ορισμένα κονδύλια δεν έχουν απορροφηθεί. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διορθωθεί ο σχεδιασμός για να γίνει πιο εύκολη η απορρόφηση αυτών των κονδυλίων. Επιτρέψτε μου να βάλω και μια ακόμα διάσταση: πρέπει να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις για να πραγματοποιήσουν νέες επενδύσεις με τον δανεισμό αλλά και με φορολογικά κίνητρα και σταθερότητα για όσους προχωρούν φυσικά σε επενδύσεις και προσλήψεις, καθώς και με μείωση των διαφορών των επιτοκίων ανάμεσα στα κράτη μέλη, καθώς υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές για τις επιχειρήσεις.

Τέλος, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει οπωσδήποτε να δώσει έμφαση τόσο στις νέες τεχνολογίες, καθώς υπάρχει μια τεράστια αγορά σε αυτόν τον τομέα, την οποία μπορούμε να διεκδικήσουμε, όσο και στην καινοτομία για να καλύψει το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, την Ινδία και την Κίνα, γιατί δεν αρκεί να έχουμε θέσεις εργασίας, αλλά πρέπει να έχουμε τέτοιες θέσεις που θα δώσουν στους νέους της Ευρώπης την ευκαιρία να γίνουν πρωταγωνιστές, αλλά και θέσεις εργασίας που θα μπορέσουν να βοηθήσουν και τις γυναίκες, τις οποίες πλήττει πάρα πολύ η ανεργία."


ΘΑΝΟΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ: ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΑΓΑΠΟΥΣΕ

Άρθρο του Θάνου Τζήμερου 
προέδρου της Δημιουργίας Ξανά 

από την προσωπική του σελίδα στο .facebook.
Ο Γιάννης Χ. δούλευε στο λογιστήριο μιας εταιρείας που εμπορεύεται ρούχα. Πεσμένες οι δουλειές, αλλά η εταιρεία το πάλευε. Κι ο Γιάννης το πάλευε από τη θέση του – γι αυτό ήταν ο αγαπημένος υπάλληλος του επιχειρηματία. Για κακή του τύχη, εκτός από το “αφεντικό”, τον αγάπησε και η Κατσέλη. Μόνο που αυτή η “σχέση” αποδείχτηκε μοιραία - πριν καλά καλά αρχίσει! Χτες ο Γιάννης Χ. απολύθηκε. Μαντέψτε την αιτία. Περικοπές στο μισθολογικό κόστος; Όχι! Η επιχείρηση ήταν ίσα βάρκα - ίσα νερά, αλλά άντεχε. Πρόσληψη νεότερου; Όχι! Ο Γιάννης Χ. ήταν παλιός αλλά έμπειρος και δουλευταράς σαν έφηβος, άρα πολύτιμος.

Amy Winehouse 3 χρόνια από το θάνατό της! (video)

Ο νεαρός Έλληνας τραγουδιστής Γιώργος Ψωιμιάδης (ο οποίος έχει βραβευτεί στο παρελθόν για διασκευές του) αποτίει φόρο τιμής στην υπέροχη Amy Winehouse,καθώς σήμερα συμπληρώνονται 3 χρόνια από το θάνατό της,  διασκευάζοντας με την ιδιαίτερη φωνή του, μία από τις μεγαλύτερές επιτυχίες της!


The Power of Music Art

Ο Βορίδης σε ρόλο… παιδαγωγού των “διστακτικών” υπουργών

Makis-Voridis-outdoor

Ο Μάκης Βορίδης δεν στερήθηκε ποτέ της ευχέρειας άρθρωσης και εκφοράς πολιτικού λόγου με επιχειρήματα και “σπονδυλική στήλη”.
Ο Υπουργός Υγείας και πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ “Πρώτη Γραμμή”, με τον Βασίλη Λυριτζή και τη Λήδα Μπόλα, όπου δεν δίστασε να λειτουργήσει ως… παιδαγωγός των “διστακτικών” υπουργών.
Εκείνων δηλαδή που εμφανίζονται να δυσκολεύονται να συντονιστούν με τη γραμμή της τήρησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα έναντι της τρόικας, και διστάζουν να εφαρμόσουν σκληρά μέτρα, όπως για παράδειγμα τις απολύσεις στον δημόσιο τομέα.
“Η διαπραγμάτευση δεν είναι ατζέντα του κάθε υπουργού”, ήταν η πιο χαρακτηριστική αποστροφή του Μάκη Βορίδη, ο οποίος πήρε ξεκάθαρα το μέρος του Κυριάκου Μητσοτάκη, και εμμέσως “άδειασε” τον Αργύρη Ντινόπουλο, υπό την έννοια ότι ο Υπουργός Εσωτερικών διατηρεί τις ενστάσεις του για το ζήτημα, και εκφέρει διαφορετικό λόγο σε σχέση με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

ysterografa.gr

Κόβουν τους δημοτικούς υπαλλήλους από τις ευνοϊκές διατάξεις για τις μετατάξεις

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, «κατόπιν ενεργειών της»,  δόθηκε λύση στο θέμα των μετατάξεων των δημοτικών υπαλλήλων μέσω του άρθρου 8, παρ. 4 του Ν.4275/2014. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι δόθηκε λύση στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με την πράξη 192/2013 του Κλιμακίου Προληπτικού Ελέγχου στο Ι Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπως θεωρούσε ότι και για τις μετατάξεις εντός του ίδιου ή ανώτερου κλάδου χρειάζεται έγκριση της Επιτροπής της Π.Υ.Σ. 33/2006.
Ωστόσο, δημοτικοί υπάλληλοι ενημερώνουν την aftodioikisi.gr ότι οι πάρεδροι του Ελεγκτικού Συνεδρίου υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά μόνο του δημοσίους και όχι τους δημοτικούς υπαλλήλους, με αποτέλεσμα να επιστρέφουν τα εντάλματα πληρωμής και θα το δικαιολογήσει εκεί.
Συγκεκριμένα υποστηρίζουν για το άρθρο 8 παρ. 4 ότι: Η παρ.2 του άρθρου 68 του Ν.4002/2011 (Α΄ 180) αντικαθίσταται ως εξής:
«2. Η διάταξη της υποπαραγράφου 1 του παρόντος δεν έχει εφαρμογή στις υποχρεωτικές μεταφορές προσωπικού, στις μετατάξεις υπαλλήλων εντός της ίδιας υπηρεσίας σε κλάδο της ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας (άρθρα 69 και 70 του Υ.Κ.)-ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΑΥΤΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ (καθώς και στην περίπτωση αμοιβαίας μετάταξης υπαλλήλων του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ., των Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ Βαθμού και των Ν.Π.Δ.Δ. αυτών.-ΜΟΝΟ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΡΗΤΑ ΤΟΥΣ ΟΤΑ Η ισχύς της παρούσας παραγράφου ανατρέχει στο χρόνο έναρξης ισχύος του

Θέλει το ΠΑΣΟΚ να ρίξει την κυβέρνηση;

PASOK-Synedrio

Η στρατηγική την οποία ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ το τελευταίο διάστημα, προκαλεί εκ των πραγμάτων συζητήσεις και απορίες.
Το Κίνημα το οποίο ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, κυριάρχησε πολιτικά στην Ελλάδα στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, και τελικά… συρρικνώθηκε εκλογικά και κοινωνικά λόγω της υπογραφής και εφαρμογής του Μνημονίου, δείχνει να επιθυμεί να απαγκιστρωθεί από την ταύτιση με τη Νέα Δημοκρατία.
Στη Χαριλάου Τρικούπη πυκνώνουν οι εισηγήσεις για… αποστασιοποίηση του ΠΑΣΟΚ από κεντρικές πολιτικές και στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης Σαμαρά, όπως για παράδειγμα το ζήτημα των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, με τη ματιά στις κάλπες που έρχονται.
Το βασικό ερώτημα λοιπόν είναι εύλογο: Θέλει το ΠΑΣΟΚ να ρίξει την κυβέρνηση; Και αν ναι, εκτιμά ότι με τον τρόπο αυτό θα διασφαλίσει τη συμμετοχή του ως κυβερνητικός εταίρος και σε ένα μελλοντικό σχήμα εξουσίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις του χώρου της Κεντροαριστεράς.
Οι απαντήσεις προσεχώς. Δηλαδή… από Σεπτέμβριο.

ysterografa.gr

Επιθεση από φαν στη Celine Dion πάνω στη σκηνή! (video)

Ένα άντρας, κατάφερε να περάσει τα μέτρα ασφαλείας και να ανέβει στη σκηνή, μόλις η τραγουδίστρια είχε τελειώσει το τραγούδι, από την ταινία "Τιτανικός", “My heart will go on”.

Η διάσημη σταρ αν και αρχικά τρόμαξε, στη συνέχεια αγκάλιασε κι ευχαρίστησε μ’ ένα γλυκό χαμόγελο τον θαρραλέο θαυμαστή της, ο οποίος εκτός από τα κομπλιμέντα που της έκανε για την εμφάνισή της, της έδωσε δώρο κι ένα καπέλο, το οποίο εκείνη δε δίστασε να φορέσει αμέσως!

Δείτε το βίντεο!

The Power of Music Art

Ο Νίκος Γκάλης ως τελευταίο "success story" της Ελλάδας

Nick-Galis

Twitter@EmOikonomidis
Η ζωή έχει τους δικούς της ρυθμούς και κώδικες για να… ξεγελάει, και φυσικά κανείς δεν μπορούσε να περιμένει ότι το κλάμα εκείνου του μωρού, που ακούστηκε για πρώτη φορά στον κόσμο, στις 23 Ιουλίου του 1957, θα αποτελούσε στο μακρινό μέλλον μια μελωδία εθνικής αυτοπεποίθησης και αθλητικής ευδαιμονίας.
Στα γενέθλια του Νίκου Γκάλη λοιπόν, η μνήμη δυσκολεύεται να υποκύψει στον πειρασμό. Ταξιδεύει λοιπόν στο παρελθόν που με ορμή επιστρέφει στο μυαλό και την καρδιά, όσων αναγνωρίζουν στον “γκάνγκστερ” τα παράσημα του μεγαλύτερου αθλητή που ανέδειξε ποτέ αυτή η χώρα. Σε όλα τα αθλήματα. Του μεγαλύτερου, γεννημένου νικητή. Ενός ανθρώπου ο οποίος με την εμβληματική παρουσία του, αποτέλεσε το tipping point. Για ένα ολόκληρο άθλημα, αλλά και για μια ολόκληρη χώρα.
Ο Νίκος Γκάλης δεν άλλαξε απλώς το ελληνικό μπάσκετ, το οποίο στα δικά του χέρια, και χάρη στο δικό του legacy που παρακίνησε τις επόμενες γενιές να ακολουθήσουν το παράδειγμά του, έγινε το άθλημα που πήρε… από το χεράκι τον ελληνικό αθλητισμό, και τον οδήγησε με συνέπεια και αντοχή στον χρόνο, σε επιτυχίες που ποτέ κανένα άλλο άθλημα δεν πέτυχε σωρευτικά.
Ο Νίκος Γκάλης άλλαξε με την παρουσία του συνολικά την εθνική ψυχολογία. Ήταν ένας Έλληνας-νικητής, που έμαθε την Ελλάδα να κερδίζει και να πανηγυρίζει. Να αντιλαμβάνεται ότι η εθνική σκιά, είναι μεγαλύτερη και περισσότερο “ογκώδης”. Ένωσε τους Έλληνες, όπως δεν το πέτυχε ποτέ κανένας πολιτικός, όσο λαοπρόβλητος κι αν υπήρξε.
Ο Νίκος Γκάλης υπήρξε το τελευταίο “success story” αυτής της χώρας. Γιατί, σε αντίθεση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, δεν στηρίχτηκε στις δυνάμεις των άλλων, και δεν προσέφερε στιγμιαία εθνική αφύπνιση. Υπήρξε πάντα εκεί. Στις δύσκολες στιγμές. Για να μας θυμίζει ότι η σκληρή δουλειά και η αποφασιστικότητα, ξεπερνούν πολλές φορές το ταλέντο. Είναι η δύναμη που ξεπροβάλλει από μέσα μας, εκείνη η οποία κάνει τη διαφορά.
Μια βαθιά υπόκλιση, λοιπόν…

ysterografa.gr

Ο Παπαχρήστος προβλέπει "μετωπική" Κυριάκου με Προκόπη Παυλόπουλο

Giorgos-Papachristos

Μετωπική πολιτική σύγκρουση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Προκόπη Παυλόπουλο για το θέμα των μονιμοποιήσεων υπαλλήλων στον δημόσιο τομέα, την περίοδο διακυβέρνησης του τόπου από τη ΝΔ (2004-2009), προβλέπει ο Γιώργος Παπαχρήστος στα “Νέα”.
Σύμφωνα με τον έγκυρο δημοσιογράφο, η πρόθεση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη να διερευνήσει τις συνθήκες με τις οποίες μετετράπησαν συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου, στον δημόσιο τομέα, την περίοδο διακυβέρνησης του τόπου από τη Νέα Δημοκρατία και τον Κώστα Καραμανλή. από το 2004 μέχρι το 2009.
Την περίοδο εκείνη, αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών ήταν ο Προκόπης Παυλόπουλος, που σύμφωνα με τον Γιώργο Παπαχρήστο θα βρεθεί εκ των πραγμάτων απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, από τη στιγμή που ο σημερινός Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα αναζητήσει ευθύνες στην τότε πολιτική ηγεσία του αρμοδίου υπουργείου.

ysterografa.gr

Κώστας Κόλλιας: «Δικαιώνεται ο αγώνας μου για τις αποζημιώσεις του 2011 από περονόσπορο στους αμπελοκαλλιεργητές μας»



Σε επικοινωνία που είχε την Τρίτη ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας με τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Μποτό ενημερώθηκε ότι η διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων σε αμπελοκαλλιεργητές που είχαν πληγεί το 2011 από την επιδημία περονόσπορου βρίσκεται στην τελική ευθεία. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Έπειτα από τρισήμιση χρόνια η οδύσσεια των αμπελοκαλλιεργητών που το 2011 είχαν πληγεί από την πανελλαδική επιδημία περονόσπορου βαίνει προς αίσιο τέλος. Το πιο χρονοβόρο σκέλος, το οποίο αφορούσε την υποβολή και έγκριση του σχετικού φακέλου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την εξασφάλιση του κονδυλίου ολοκληρώθηκε, ώστε μέσα στις επόμενες ημέρες απομένει η υπογραφή της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης που θα καθορίσει τις διαδικασίες και θα οδηγήσει στην καταβολή των χρημάτων στους παραγωγούς.
Από την πρώτη στιγμή εμφάνισης της μάστιγας, είχα επισημάνει με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις μου, τόσο από τη θέση του Βουλευτή, όσο και ως Γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, ότι η τότε ηγεσία του Υπουργείου ενήργησε με τρόπο που θα έφερνε μεγάλες καθυστερήσεις, ενδεχομένως δε να έθετε σε κίνδυνο ακόμα και την έγκριση της χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Υπενθυμίζω ότι αρχικά το Υπουργείο αρνούνταν έστω να δεσμευθεί για την αποζημίωση των παραγωγών μέσω των ΠΣΕΑ, λέγοντας ότι η ένταξη της ζημιάς σε τέτοιο πρόγραμμα θα ήταν ιδιαίτερα δυσχερής. Με δεδομένο ότι ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, ο οποίος τότε ήταν σε διαδικασία αναθεώρησης λόγω αλλαγής του νόμου, δεν κάλυπτε ζημιές από περονόσπορο, έμενε ανοιχτό το ερώτημα εάν εντέλει θα υπήρχαν ή όχι αποζημιώσεις.
Έπειτα από τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκήσαμε τόσο μέσω της Γραμματείας Αγροτικού, όσο και της Βουλής, το Υπουργείο ετοίμασε εντέλει, ενάμιση σχεδόν χρόνο μετά τη διαπίστωση της ζημιάς, φάκελο για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στον οποίο όμως όχι μόνο δεν τεκμηριώνονταν τα αίτια της ζημιάς, αλλά αντίθετα αποδίδονταν ούτε λίγο ούτε πολύ ευθύνες στους παραγωγούς για ελλιπή μέτρα πρόληψης και προστασίας. Και σε εκείνη την περίπτωση επισήμανα τον κίνδυνο να απορριφθεί ο φάκελος και να μείνουν οι αγρότες μας χωρίς αποζημιώσεις.
Τελικώς, έπειτα από κοπιώδεις προσπάθειες, αποτέλεσμα των οποίων ήταν η αναθεώρηση των στοιχείων του φακέλου, κατορθώσαμε να εγκριθεί η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πλέον απομένει λίγος χρόνος μέχρι τη στιγμή που οι αμπελοκαλλιεργητές μας θα λάβουν τα χρήματα που δικαιούνται. Επισημαίνω ότι οι αποζημιώσεις αφορούν κυρίως την Κρήτη και την Πελοπόννησο, και ιδιαίτερα την Κορινθία όπου οι ζημιές ήταν της τάξεως του 70-80%. Το κονδύλι έχει ήδη εξασφαλιστεί και αναμένεται να ξεπεράσει τα 25 εκατομμύρια ευρώ, ώστε αυτή τη στιγμή είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι οι αμπελοκαλλιεργητές της Κορινθίας θα λάβουν το μερίδιο που τους αναλογεί, σύμφωνα με τις τεράστιες καταστροφές που υπέστησαν.
Επισημαίνω στους αγρότες που είχαν κάνει αναγγελία ζημιάς το 2011 να προετοιμαστούν, διότι σύντομα θα κληθούν να υποβάλουν αιτήσεις και δικαιολογητικά, τα οποία στη συνέχεια θα ελεγχθούν από τον ΕΛΓΑ ώστε να καθοριστούν και καταβληθούν τα ποσά. Θα συνεχίσω να παρακολουθώ τη διαδικασία μέχρι την εξόφληση των αμπελοκαλλιεργητών μας και πιστεύω ότι με αυτές τις αποζημιώσεις θα προσφέρουμε μία μικρή αλλά ζωτικής σημασίας ανακούφιση στους δοκιμαζόμενους αγρότες της Κορινθίας.»

Θράσος; Συγκέντρωση στη Ξάνθη από την "Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης" για τη Γάζα

Εντύπωση προκαλεί η ενέργεια της αυτοαποκαλούμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» να οργανώσει την ερχόμενη Παρασκευή πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, για να καταγγείλει τα «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» που διαπράττει το Ισραήλ στη Γάζα

Οι δύο Ελλάδες

Γράφει ο
Βασίλης Κοντογιαννόπουλος
Τα όσα διαδραματίσθηκαν, με αφορμή το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ», είναι ένα ακόμη επεισόδιο, ίσως το πιο σημαντικό, στη σύγκρουση ανάμεσα στις δύο Ελλάδες. Την Ελλάδα που πασχίζει να βρει το δρόμο προς τον ευρωπαϊκό εκσυγχρονισμό. Να γίνει δηλαδή μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Και την Ελλάδα της ακινησίας, της οπισθοδρόμησης και των παθογενειών, που εξέθρεψαν ο λαϊκισμός και ένα πελατειακό κομματικό σύστημα, υποταγμένο στην εξυπηρέτηση συντεχνιακών και κρατικοδίαιτων συμφερόντων, σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

Όταν η Βιέννη κάνει τεμενάδες στους Κινέζους

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Την ώρα που εδώ στην Ελλάδα κάποιοι δίνουν μάχη για να διώξουν επενδυτές, τουρίστες και οποιαδήποτε προοπτική ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, άλλες χώρες, πλούσιες και χωρίς οικονομική κρίση, δίνουν μάχη για να εξασφαλίσουν αυτά που οι επίδοξοι καταστροφείς της οικονομίας μας επιδιώκουν.
Έτσι, η Βιέννη πανηγυρίζει αυτές τις μέρες για την πρόσφατη προσγείωση αεροσκάφους των κινεζικών αερογραμμών στο αεροδρόμιο Σβέχατ της αυστριακής πρωτεύουσας –για πρώτη φορά εδώ και 15 χρόνια– και για την έναρξη ενός τακτικού προγράμματος τεσσάρων απευθείας πτήσεων κάθε εβδομάδα από το Πεκίνο στη Βιέννη.
Οι Αυστριακοί έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν, καθώς οι πτήσεις συνδέονται άμεσα με το κύμα Κινέζων τουριστών που καταφθάνουν στην αυστριακή πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της βιεννέζικης Υπηρεσίας Τουρισμού, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων Κινέζων επισκεπτών στην Βιέννη το 2013 έφθασε τις 208.000, δηλαδή τριπλασιάστηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια και ανήλθε στη 12η θέση, υπολειπόμενος ελάχιστα εκείνου των τουριστών από την Ιαπωνία.
Τα ίδια στοιχεία δείχνουν πως οι Κινέζοι τουρίστες είναι συνήθως
νεαρής ηλικίας και προέρχονται από εύπορα κοινωνικά στρώματα, καταλύουν συνήθως σε πολυτελή ξενοδοχεία (πέντε ή τεσσάρων αστέρων), ενώ από την παραμονή τους φέρεται να επωφελούνται ιδιαίτερα τα καταστήματα μόδας και τα κοσμηματοπωλεία.
Όπως προκύπτει, οι Κινέζοι ξοδεύουν το 65% του προϋπολογισμού των ταξιδιών τους σε αγορές, κυρίως πολυτελών ειδών γνωστών οίκων, τα οποία υπολογίζεται πως είναι στην Ευρώπη κατά 40% φθηνότερα από ό,τι στην Κίνα, όπου εισάγονται και δασμολογούνται.
Και βέβαια, σύμφωνα με το Οικονομικό Επιμελητήριο Βιέννης, το γεγονός ότι οι Κινέζοι προτιμούν τα ακριβά προϊόντα έχει οδηγήσει αρκετούς ιδιοκτήτες καταστημάτων πολυτελών ειδών ακόμη και στην πρόσληψη προσωπικού με γνώσεις κινεζικής γλώσσας.
Τι να πει κανείς;
Δεν είναι ανίκητη μόνο η βλακεία. Είναι και ο τυχοδιωκτισμός…

Ο Πολιτ. Σύλλ. Ρίζας και η θεατρική ομάδα του «Κρήνη» παρουσιάζουν το «Καφενείον η ΕΛΛΑΣ»

Ανοιχτό θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης,Κυριακή 27 Ιουλίου ώρα 21.00
Ο Πολιτ. Σύλλ. Ρίζας και η θεατρική ομάδα του «Κρήνη» θα παρουσιάσει την παράσταση «Καφενείον η ΕΛΛΑΣ».
Είσοδος Ελεύθερη

Οι «ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ» στο Δερβένι παρουσιάζουν το έργο «ZOO STORY by Edward Albee»

Αυλή Πανταζοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου, Σάββατο 26 & Κυριακή 27 Ιουλίου Δερβένι, ώρα 21.30
Το τμήμα ενηλίκων της Θεατρικής Ομάδας της Δ.Ε. Ευρωστίνης «ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ» θα παρουσιάσει το έργο «ZOO STORY by Edward Albee», Σκην. Τ. Λουίζου.
Το έργο είναι κατάλληλο για παιδιά άνω των 12 ετών αυστηρά.
Είσοδος Ελεύθερη
Το «The Zoo Story» είναι το πρώτο θεατρικό έργο του Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα Edward Albee που έχει τιμηθεί τρεις φορές με το βραβείο Pulitzer και γράφτηκε το 1958.
Το έργο διερευνά την απομόνωση, τη μοναξιά, την κοινωνική ανισότητα, τη βία  και την απανθρωπιά μέσα στην καπιταλιστική και «καθώς πρέπει» Αμερικανική κοινωνία.

Ο Peter και ο Jerry θα συναντηθούν ένα Κυριακάτικο απόγευμα στο Central Park της Νέας Υόκρης και θα μοιραστούν το ίδιο παγκάκι.
Ο Jerry είναι απελπισμένος και επιζητά μια ουσιαστική συνομιλία με ένα άλλο ανθρώπινο ον. Ο Peter επιλέγει να τον ακούσει. Όμως ο Jerry εισβάλλει σιγά – σιγά στην ειρηνική ζωή του Peter ανακρίνοντας τον και αναγκάζοντάς τον να ακούσει ιστορίες από τη ζωή του, αλλά και το λόγο που βρίσκεται πίσω από την επίσκεψή του στο ζωολογικό κήπο.
Τα στοιχεία του έργου, το ειρωνικό χιούμορ και η αδιάκοπη δραματική αγωνία φτάνει στο αποκορύφωμα όταν ο Jerry φτάσει τον Peter στο δικό του επίπεδο και τον αναγκάσει να δει επιτέλους την «αλήθεια»!!!
Παίζουν
Γιώργος Κορδούλης & Θάνος Βυζάς.
Σκηνοθεσία : Τερέζα Λουίζου
Σκηνικά: Νανά Μούγιου
Μουσικοί αυτοσχεδιασμοί : Μιχάλης Θεοδωρόπουλος
Κατασκευές: Ηλίας Καραβάς
Υπεύθυνη επικοινωνίας
Τερέζα Λουίζου
6948-625232

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΟΠΤΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

Συναυλία από «Μουσική σκηνή Γιάννης Σπανός»

Ανοιχτό θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης, Δευτέρα 28 Ιουλίου ώρα 21.30
Συναυλία από «Μουσική σκηνή Γιάννης Σπανός» συνδιοργάνωση Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
Αντί εισιτηρίου προσφέρονται τρόφιμα

ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε. - Συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ξυλοκάστρου  - Ευρωστίνης, θα συμμετάσχει στη συγχρηματοδοτούμενη  δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» με τριάντα (30) επιδοτούμενες θέσεις στο ΚΔΑΠ Ξυλοκάστρου 
(Α’ ΒΑΡΔΙΑ) με ωράριο λειτουργίας 14:00-17:00 (κατά τους χειμερινούς μήνες) & 08:30-11:30 (κατά τους θερινούς μήνες) «Ελεύθερες δραστηριότητες» και τριάντα (30) επιδοτούμενες θέσεις στη δομή ΚΔΑΠ Ξυλοκάστρου (Β’ ΒΑΡΔΙΑ) με ωράριο λειτουργίας 17:00-20:00 (κατά τους χειμερινούς μήνες) & 11:30-14:30 (κατά τους θερινούς μήνες) «Δημιουργική απασχόληση».
Παρακαλούνται όλες οι γυναίκες – μητέρες, που επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους (παιδιά από την ηλικία εγγραφής στην υποχρεωτική εκπαίδευση έως 12 ετών και παιδιά με ελαφράς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα) σε Δομές παροχής φροντίδας και φιλοξενίας, ώστε να διευκολυνθούν να εναρμονίσουν τους απαιτητικούς και αντικρουόμενους ρόλους τους μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής και πληρούν τις προϋποθέσεις της αρ. πρωτ. 1551/2-7-2014  πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Ε.Ε.Τ.Α.Α. ΑΕ, να υποβάλλουν με προσωπική τους ευθύνη αιτήσεις συμμετοχής – δηλώσεις για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2014-2015 συνοδευόμενες από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (Γραφεία Αθηνών: Μυλλέρου 73-77, Τ.Κ. 10436 – Αθήνα) από τις 25/07/2014 έως τις 04/08/2014 και ώρα 14:00 μ.μ. ταχυδρομικώς ή με εταιρεία ταχυμεταφοράς (courier). Προσοχή: Αιτήσεις που θα υποβληθούν με οποιονδήποτε τρόπο μετά την παραπάνω ημερομηνία και ώρα θα απορρίπτονται ως εκπρόθεσμες και δεν θα αξιολογούνται.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι άνδρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους και εκείνοι που βρίσκονται σε χηρεία.
Πληροφορίες για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά καθώς και την αίτηση μπορείτε να αναζητήσετε
  • στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. www.eetaa.gr
  • ή στο ΚΔΑΠ Ξυλοκάστρου από 8:30 έως 14:30 (Τηλ. 27430-22343 Υπεύθυνη: Κα Στεργίου Βασιλική)
  • και στη ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε. από 07:30 έως 15:30 (Τηλ. 27433-60228 Κος Δεκούσης Γεώργιος)

ΝΠΔΔ Ηλίας Κατσούλης - Συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»

Το Ν.Π.Δ.Δ. "ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ" του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, θα συμμετάσχει στη συγχρηματοδοτούμενη  δράση  «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» με πενήντα (50) επιδοτούμενες θέσεις στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ  ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ  και είκοσι πέντε (25) επιδοτούμενες θέσεις στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ.

 Παρακαλούνται όλοι οι ωφελούμενοι, που επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους (προ-νήπια από 2,5 ετών συμπληρωμένα κατά το μήνα εγγραφής – 1.30/9/2014- εκπαίδευση) και πληρούν τις προϋποθέσεις της αρ. πρωτ. 1551/2-7-2014  πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Ε.Ε.Τ.Α.Α. ΑΕ, να καταθέσουν με προσωπική τους ευθύνη αίτηση συμμετοχής – δήλωση για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2014-2015, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά απευθείας στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. ΑΕ (Μυλλέρου 73-77 ΑΘΗΝΑ Τ.Κ. 10436 ) από τις 25/07/2014 μέχρι και τις 4/08/2014 και ώρα 14:00 μ.μ.  ταχυδρομικώς ή με υπηρεσίες ταχυμεταφοράς (courier).
(Προσοχή: Αιτήσεις που θα υποβληθούν στο πρωτόκολλο της Ε.Ε.Τ.Α.Α. ΑΕ μετά την παραπάνω ημερομηνία και ώρα θα απορρίπτονται ως εκπρόθεσμες).
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι άνδρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους και εκείνοι που βρίσκονται σε χηρεία.
Πληροφορίες για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά καθώς και την αίτηση μπορείτε να αναζητήσετε :
  • στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. ΑΕ www.eetaa.gr,
  • στον Παιδικό Σταθμό Ξυλοκάστρου υπεύθυνη: Κα Κούσπαρη Ελένη  τηλ.2743028311,
  • στον Παιδικό Σταθμό Δερβενίου υπεύθυνη: Κα Σαφτουλή Γεωργία τηλ.2743032804
  • στα γραφεία του ΝΠΔΔ ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ υπεύθυνη: Κα Ράλλη Αντωνία τηλ.2743360255
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ωφελούμενων μητέρων θα παρασχεθεί τεχνική υποστήριξη για την συμπλήρωση της αίτησης από το προσωπικό του ΝΠΔΔ ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ.

Νέο κραχ στα Ταμεία - Κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων

Κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων και νέο κραχ στα Ταμεία

Οριστικό τέλος μπαίνει στους φόρους υπέρ τρίτων από την 1η Ιανουαρίου του 2015. Πρόκειται για μνημονιακή υποχρέωση που θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τον Σεπτέμβριο όμως από την αρχή του νέου έτους θα οριστικοποιηθεί.

Πρόκειται για μια μακρά λίστα φόρων υπέρ τρίτων που δεν έχουν όμως κανένα ανταποδοτικό όφελος.

Υπολογίζεται ότι θα επιφέρουν απώλειες 470 ευρώ στα επικουρικά και μετοχικά Ταμεία δικηγόρων, μηχανικών, ενστόλων αρτοποιών χημικών κλπ όμως δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής οι κατάργηση θα γίνει.


Οι κοινωνικοί πόροι που καταργούνται
 
Τα έσοδα από τη συμμετοχή του ΟΤΕ σε ποσό 2/5 για την παροχή συντάξεων του ειδικού λογαριασμού πρόνοιας φυματικού προσωπικού

ΕΤΑΑ τομέας πρόνοιας δικηγόρων, καταβάλλεται εισφορά υπερ του φορέα σε οποιαδήποτε δημοσίευση τροποποιητικού καταστατικού εταιρείας

Τομέας πρόνοιας κληρικών. Εισφορά 4% σε αποδείξεις δαπανών και η εισφορά στα κεριά

ΕΤΑΑ τομέας πρόνοιας δικηγόρων. Έσοδα 0,85% από τις χρηματικές που επιβάλλονται.

Τομέας πρόνοιας προσωπικού εταιρειών τσιμέντου. 2% στην τιμή πώλησης του τσιμέντου

Τομέας πρόνοιας δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων. 2% στα ενοίκια δήμων, δημοτικών ιδρυμάτων και σε έργα.

Προσωπικό ιπποδρομιών. 10% από τα δελτία που δεν εξαργυρώνονται και 0,5% των ακαθάριστων εισπράξεων.

Τομέας πρόνοιας εργαζόμενων στην ΕΥΔΑΠ. 1% από κάθε λογαριασμό και 1% από κάθε προμήθεια της ΕΥΔΑΠ

Επικουρικό Ταμείο Χημικών. 0,01 από τις ποσότητες τσιμέντου, οινοπνεύματος και ζύμης αρτοποιίας.

Επικουρικό Ταμείο Αρτοποιών. 0,40 ευρώ για κάθε 25 κιλά αλεύρι