Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Το μεγαλύτερο ηλιακό catamaran του κόσμου βρίσκεται στην Κόρινθο! Δείτε φωτό

http://www.newsit.gr/files/Image/2014/07/24/resized/ca1_473_355.jpg
 Λέγεται MS Turanor PlanetSolar και πρόκειται για το μεγαλύτερο ηλιακό Catamaran στον κόσμο, το οποίο έχει "δέσει" στο λιμάνι της Κορίνθου.
Eίναι το μεγαλύτερο Catamaran στον κόσμο, που κινείται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια. Το MS Turanor PlanetSolar έφτασε στην χώρα μας στο πλαίσιο αρχαιολογικής αποστολής, που αφορά εξερεύνηση και τοπογραφική αποτύπωση προϊστορικού οικισμού, στην θαλάσσια περιοχή του Αργολικού κόλπου και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ερμιονίδας.

 Πρόκειται για κοινή αρχαιολογική έρευνα που διεξάγεται από το πανεπιστήμιο Γενεύης σε συνεργασία με την Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών και την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Το ηλιακό σκάφος με σημαία Ελβετίας, θα μείνει τις επόμενες τρεις ημέρες στο λιμάνι της Κορίνθου και στην συνέχεια, περνώντας τον Ισθμό θα κατευθυνθεί προς τον Αργολικό κόλπο, όπου θα πραγματοποιηθούν οι έρευνες. Ακολούθως θα δέσει στο λιμάνι του Ναυπλίου και το απόγευμα της Δευτέρας 4 Αυγούστου θα σταθμεύσει στον Πειραιά.

ΦΩΤΟ - korinthostv.gr
Το πρωί της Παρασκευής, θα γίνει η επίσημη υποδοχή του MS Turanor PlanetSolar στην Κόρινθο και το πλήρωμα θα ξεναγήσει στο εσωτερικό του ηλιακού σκάφους μικρή ομάδα επισκεπτών.

korinthostv.gr

ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

img8
Επί εκατοντάδες χρόνια, τα παραμύθια ταξιδεύουν καθημερινά τα παιδιά σε κόσμους μαγικούς, πλέον όμως έχουν βρει και με άλλον τρόπο τη θέση τους στην καθημερινότητά μας: πολλοί χαρακτήρες παραμυθιών έχουν γίνει γλυπτά και κοσμούν πλατείες και κήπους. Ας δούμε, λοιπόν, μερικά από τα πιο γνωστά αγάλματα που βασίζονται σε χαρακτήρες από τον μαγευτικό αυτόν κόσμο μικρών και μεγάλων παιδιών..

 


diastixo.gr

Εκδίδεται στην Ελλάδα το ζεύγος Γριβέα – Βάτσικα! “Έρχομαι αυτοβούλως” δηλώνει ο Γριβέας


griveaΤο βρετανικό δικαστήριο αποφάσισε την έκδοση του ζεύγους Γριβέα – Βάτσικα στην Ελλάδα, έπειτα από σχετικό αίτημα της ελληνικής δικαιοσύνης. Πάντως, ο κ. Γριβέας δηλώνει πως ανεξάρτητα από την απόφαση είναι έτοιμος να έρθει στην Ελλάδα για να καταθέσει τον Σεπτέμβριο!
Θυμίζουμε πως Γριβέας και Βάτσικα εμπλέκονται στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και η ελληνική δικαιοσύνη έχει ζητήσει την έκδοσή τους.
Το ειρηνοδικείο του Ουεστμίνστερ αποφάσισε τελικά πως το ζευγάρι πρέπει να έρθει στη χώρα μας για να καταθέσει.
Πρέπει να σημειώσουμε πως ο κ. Γριβέας, πριν από την ανακοίνωση της απόφασης, δήλωσε σε δημοσιογράφους πως έχει αποφασίσει να βρίσκεται στην Ελλάδα μέχρι τον Σεπτέμβριο και να παραδοθεί στις αρχές και να καταθέσει τα όσα γνωρίζει για την υπόθεση.

Εντοπίστηκαν στο Μάλι τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Air Algerie!

AirAlgerie

Σύμφωνα με τις πληροφορίες κατέπεσε κοντά στην πρωτεύουσα του Νίγηρα, μια εκτίμηση που επιβεβαίωσε επίσημα αξιωματούχος, με δηλώσεις του στο πρακτορείο “Reuters”.
Νεώτερη ενημέρωση από την πλευρά της Γαλλίας, αναφέρει ότι το αλγερινό αεροπλάνο συνετρίβη στο Μάλι. Σημειώνεται μάλιστα πως γαλλικά μιράζ εντόπισαν τα συντρίμμια μεταξύ των περιοχών Γκάο και Κιντάλ στο βόρειο Μάλι.
Tην είδηση επιβεβαίωσε λίγο αργότερα και ο πρόεδρος του Μάλι.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν εκτός των άλλων περίπου 50 Γάλλοι και 20 Λιβανέζοι, ενώ το πλήρωμα αποτελείτο από Ισπανούς και Πορτογάλους.
Προς το παρόν τα αίτια της συντριβής παραμένουν άγνωστα.
Ισπανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι την περίοδο 2007-2009 το χρησιμοποιούσε η Ρεάλ Μαδρίτης. Συγκεκριμένα, ABC και Marca αναφέρουν πως η Βασίλισσα είχε τον ίδιο τύπο αεροσκάφους.
Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν πως στο αεροπλάνο επέβαινε η ανιψιά του Φιντέλ Κάστρο, Μαριέλα. Η κόρη δηλαδή του Ραούλ Κάστρο, που είναι σεξολόγος και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. Ωστόσο, ο απεσταλμένος του NBC στην Αβάνα αναφέρει πως είδε ο ίδιος σήμερα το πρωί την Μαριέλα Κάστρο στην Αβάνα και αποκλείεται να ήταν μέσα στο αεροπλάνο.
Λίγο αργότερα, η κόρη του προέδρου της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, έσπευσε να διαψεύσει και η ίδια τις φήμες. Σε τηλεφωνική της παρέμβαση στον τηλεοπτικό σταθμό TeleSUR της Βενεζουέλας δήλωσε πως είναι ζωντανή!
“Είμαι ζωντανή, ευτυχισμένη και υγιής”, σημείωσε συγκεκριμένα.

Κλειτοριδεκτομή για όλες τις γυναίκες στη Μοσούλη διέταξαν οι αντάρτες της ISIS!

isis

Κλειτοριδεκτομή για όλες τις γυναίκες στη Μοσούλη διέταξαν οι Ισλαμιστές αντάρτες στο Ιράκ. Συγκεκριμένα, αναφέρονται σε όλα τα κορίτσια από 11 έως 46 ετών!
Η οργάνωση ISIS έχει καταλάβει την περιοχή και προσπαθεί να επιβάλλει τους δικούς της κανόνες, με τον ΟΗΕ να ανησυχεί ιδιαίτερα.
Η Ζακλίν Μπάντκοκ, εκπρόσωπος του ΟΗΕ και συντονίστρια ανθρωπιστικής δράσης σχολίασε συγκεκριμένα: «Είναι κάτι πολύ καινούργιο για το Ιράκ. Είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να αντιμετωπισθεί.
Αυτό δεν είναι η επιθυμία του ιρακινού λαού ή των γυναικών του Ιράκ σε αυτές τις ευάλωτες περιοχές που ελέγχονται από τους τρομοκράτες».
Θυμίζουμε οι αντάρτες έχουν ήδη διώξει από τη Μοσούλη όλους τους Χριστιανούς κατοίκους, οι οποίοι αρνήθηκαν να αλλαξοπιστήσουν.

ysterografa.gr

TON ΙΟΥΛΗ ΤΟΥ 1974 ΗΜΟΥΝ 18 ΧΡΟΝΩΝ.ΠΕΡΑΣΑΝ 40 ΧΡΟΝΙΑ

http://www.topontiki.gr/photos/600x/134667933130.jpg 
Τιμώ τους πρωτεργάτες πολιτικούς και πολιτευτές της μεταπολίτευσης που έφεραν την χώρα σε αυτά τα χάλια και στο χείλος του γκρεμού. Αντλώ ταυτόχρονα διδάγματα από την ιστορική αυτή εμπειρία. Εξασφαλισαν τα πάσης φύσεως συμφέροντα για τους ολίγους της περιόδου (1974-2014) και την πορεία της πατρίδας μας στην τελευταία θέση της ευρωπαϊκής οικογένειας.                                          
Τιμώ τους αγωνιστές του χρηματιστηρίου και των δομημένων ομολογων. Εργάσθηκαν για την Νέα Ελλάδα της ολοκληρωτικής (κινεζικής) εξαθλίωσης,απαλλαγμένης από τις αδυναμίες του παρελθόντος που δίνει προοπτική στους κκ Μπόμπολα-Ψυχαρη-Μυτιληναιο-Μελισσανιδη κ.τ.λ.                               
Μετά από πέντε χρόνια βαρύτατων θυσιών επιτέλους φθάσαμε στην είσοδο της κολάσεως και μπαίνουμε με αισιοδοξία (για τα επόμενα 50 χρόνια τουλάχιστον) στα καζάνια με την πίσσα και το κατραμι. Ενωμένοι και αποφασισμένοι με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ την Πατρίδα μας για απαλλαγούμε επιτέλους και από τον δυσβάσταχτο φόρο ακινήτων.40 χρόνια δημοκρατιας. Απορώ αν την κατάλαβε κάποιος  Έλληνας ή Ελληνίδα..........                                                                       

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ  ΜΕΝΤΖΕΛΙΔΗΣ   

Φέρνει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις η στάση Παπούλια;

kalpes-proores-ekloges

Ο αιφνιδιασμός που προκάλεσε η “επιθετική” δήλωση του Κάρολου Παπούλια με αφορμή την επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, η “απάντηση” της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη και η ηχηρή σημερινή τοποθέτηση του ίδιου του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στην κατεύθυνση της πολιτικής σταθερότητας, διαμορφώνουν ένα σκηνικό που παραπέμπει σε πολιτικές εξελίξεις. Και μάλιστα ραγδαίες.
Η βιωσιμότητα της κυβερνητικής πλειοψηφίας εξαρτάται από την έκβαση της προσπάθειας να συγκροτηθεί “προεδρικό μπλοκ”, που θα επιτρέψει την εκλογή του διαδόχου του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας από τη σημερινή Βουλή, και θα υπερβεί τον χρονικό ορίζοντα της Άνοιξης του 2015, ώστε η κυβέρνηση να διεκδικήσει τις πιθανότητές της να φτάσει στις κάλπες στο τέλος της τετραετίας, δηλαδή το 2016.
Απ’ την άλλη, μια αιφνιδιαστική κίνηση από την πλευρά του Κάρολου Παπούλια, δηλαδή μια παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας πριν από τη λήξη της θητείας του, θα οδηγούσε σε πρόωρες εκλογές, ακυρώνοντας στην πράξη τους σχεδιασμούς τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης.
Γι’ αυτό έχουν μεγάλη αξία οι πρωτοβουλίες και οι δηλώσεις του Κάρολου Παπούλια. Πολύ περισσότερο, τα σχέδιά του…

ysterografa.gr

Το πρώτο trailer της ταινίας “50 Αποχρώσεις του Γκρι”

Fifty-Shades-Of-Grey

Το πρώτο trailer του… μυθιστορήματος του μαζοχισμού έφτασε.
Η Dakota Johnson, ως Anastasia Steele, παραδίδεται στα χέρια του Jamie Dornan, ως κ. Grey, και το κινηματογραφικό κοινό παίρνει μια πρώτη γεύση της ταινίας “50 Αποχρώσεις του Γκρι”, που θα φτάσει στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2015.
Το trailer της ταινίας “50 Shades of Grey” έχει διάρκεια 2.33, και προσπαθεί να δώσει τις πρώτες εικόνες της κινηματογραφικής μεταφοράς του ομότιτλου μυθιστορήματος.

Video 

ysterografa.gr

Σαμαράς: Δεν θα γίνουν εκλογές. Βρίσκουμε τους 180

Antonis-Samaras-ekloges

Ο Αντώνης Σαμαράς προχώρησε σήμερα σε ηχηρή παρέμβαση αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις.
Ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στο εντευκτήριο του Κοινοβουλίου με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, διατύπωσε την άποψη ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές, καθώς η κυβέρνηση δεν απέχει πολύ από την πλειοψηφία των 180 βουλευτών.
Ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε έτσι αισιόδοξος ότι είναι εφικτή η εκλογή του διαδόχου του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας από τη σημερινή Βουλή, μια εξέλιξη που θα οδηγήσει σε αποτροπή των πρόωρων εκλογών, και θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να διεκδικήσει την εξάντληση της τετραετίας, το 2016.
Με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Δημοκρατία έχει πολύ βαθιές ρίζες στην Ελλάδα, ποτισμένες με αγώνες και με θυσίες του Ελληνικού λαού. Δεν έχει να φοβάται τίποτα και κάθε μέρα δυναμώνει. Και θα δυναμώνει ακόμα παραπάνω. Γιατί είμαι αισιόδοξος για το αύριο. Και θα πρέπει και ο Ελληνικός λαός να αντιληφθεί ότι η αισιοδοξία αυτή πηγάζει από δεδομένα. Η οικονομία θα πάει καλύτερα, η σταθερότητα στην Ελλάδα είναι πολυσήμαντη, μια που γύρω μας υπάρχουν τόσο μεγάλες εστίες αναταράξεων, ο τουρισμός σήμερα- που θα φτάσει τα 20 εκατομμύρια, δηλαδή δύο τουρίστες για κάθε Έλληνα- θα δώσει μια ρευστότητα στην οικονομία και θα καλυτερεύσουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Επομένως, είμαι πράγματι αισιόδοξος και θέλω να είναι εν γνώσει του Ελληνικού λαού αυτή η αισιοδοξία. Δεν το λέω τυχαία».

Ο Αντώναρος γράφει στο Twitter για… εσωτερικές μπουνιές στο Internet

Evangelos-Antonaros-pontium

Ένα μήνυμα με… πολλούς αποδέκτες έστειλε ο Ευάγγελος Αντώναρος μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, αναφερόμενος σε έριδες που ο ίδιος εντοπίζει στο διαδίκτυο.
“Πωπω εσωτερικες μπουνιές που πέφτουν στο ιντερνετ.
Και καποιοι προσποιούνται πωςψδεν καταλαβαινουν….”, σημείωσε με νόημα ο Ευάγγελος Αντώναρος στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

ysterografa.gr

Φεστιβάλ Λίμνης Λάδωνα 9 & 10 Αυγούστου 2014

Εμφάνιση promo1.png


Το Φεστιβάλ της Λίμνης Λάδωνα επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στις 9 και 10 Αυγούστου, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Γορτυνίας και μας προσκαλεί να γιορτάσουμε την αυγουστιάτικη πανσέληνο με πολλή μουσική και να διανυκτερεύσουμε στην ειδυλλιακή αρκαδική λίμνη!

Σημαντικοί μουσικοί όπως ο Νίκος Ξυδάκης, η Βασιλική Καρακώστα, ο Στάθης Δρογώσης, ο Βασίλης Βασιλάτος με την ορχήστρα του και οι Salto Mortale θα δώσουν το παρόν στο Φεστιβάλ Λίμνης Λάδωνα. Βόλτες με ποδήλατα γύρω απο τη λίμνη, καγιάκ, προβολές ταινιών και απρόσμενοι μουσικοί αυτοσχεδιασμοί θα μας κρατήσουν ξάγρυπνους στην πιο μαγευτική πανσέληνο του χρόνου. Πάρτε τις σκηνές σας και σας περιμένουμε!

Το υποβλητικό τοπίο της λίμνης του Λάδωνα που δημιουργήθηκε από τεχνητό φράγμα σε χαράδρα βουνών απότελεί έναν σημαντικό βιότοπο της Πελοποννήσου.

Ο Λάδωνας, είναι ένας από τους αρχαιότερους, θεοποιημένους και πολυτραγουδισμένους ποταμούς της Πελοποννήσου, τόπος συνάντησης και σύγκρουσης θεών και ανθρώπων. Εκεί ο Πάνας είδε και αγάπησε για πρώτη φορά την πανέμορφη νύμφη Σύριγγα, κόρη του ποτάμιου θεού Λάδωνα, που για να του ξεφύγει και να σωθεί ζήτησε απ' τον πατέρα της να τη μεταμορφώσει σε καλάμι. Τότε ο Πάνας έκοψε μερικά καλάμια και έφτιαξε την σύριγγα, ένα μουσικό όργανο που χρησιμοποιούσε μόνο αυτός για να την έχει πάντα κοντά του. Όταν έπαιζε ο Πάνας, ο ψίθυρος των δέντρων σταματούσε κι ο θόρυβος των νερών που κυλούσαν έσβηνε μόνο στο άκουσμα του μελωδικού ήχου της σύριγγας. Και τότε, Νύμφες, Χάριτες και Ώρες, συνεπαρμένες από το γλυκό ήχο της καλαμένιας του φλογέρας, σήμαναν το ξεκίνημα του χορού..

Για άλλη μια φορά ο Πάνας σημαίνει με την μελωδική του φλογέρα και η γιορτή ξεκινά...


Εμφάνιση promo2.png
Σάββατο 9 Αυγούστου

20:00 “ΜΑΜΜΑ ΤΟΝΙ” των Φράνκα Ράμε/Ντάριο Φο. Θεατρική παράσταση από την ομάδα     Πείρα(γ)μα
20:45 bb5 "Percussion System"
21:30 Νίκος Ξυδάκης
23:30 dj set
guests

Κυριακή 10 Αυγούστου

20:00 Salto Mortale
21:00 Στάθης Δρογώσης
22:00 Βασιλική Καρακώστα
23:30 Βασίλης Βασιλάτος και Ιστορίες για Κρουστά με τη συμμετοχή του ΕΛ.ΚΕ.ΛΑ.Μ. με βαλκανικούς χορούς
01:30 “Η Αθοπετού” της Μάρως Δούκα. Θεατρική παράσταση  από την ομαδα Προςάναμμα


Ώρα Έναρξης: 20:00
Είσοδος Ελεύθερη
Ελεύθερο Camping


Περισσότερες Πληροφορίες:

email:              festivalimnis@gmail.com

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με το Διπλωματικό Εκπρόσωπο της Παλαιστίνης

Εμφάνιση 2014_07_24_0003.jpg 
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης  δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του, σε εθιμοτυπική συνάντηση τον νέο  Διπλωματικό Εκπρόσωπο της Παλαιστίνης Πρέσβη κ. Marwan Toubassi.
Ο κ. Toubassi   μετέφερε στον κ. Μεϊμαράκη μήνυμα φιλίας του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής κ. Mahmoud Abbas και στη συνέχεια τον ενημέρωσε διεξοδικά για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Παλαιστίνη.
 

ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ¨Η Δημοκρατία δικαίω ουδέποτε κατελύθη, 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας¨

Εμφάνιση IMG_2014_07_24_0000077.jpg 
Ο Πρόεδρος  της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά, του Προέδρου της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη, του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Α. Τσίπρα, του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, των Αρχηγών των Κομμάτων της Αντιπολίτευσης, Μελών της Κυβέρνησης, Βουλευτών, της Στρατιωτικής Ηγεσίας, Βουλευτών της 1ης περιόδου της Βουλής του 1974, εκπροσώπων Αντιστασιακών Αντιδικτατορικών Οργανώσεων, εγκαινίασε σήμερα  την Έκθεση της Βουλής των Ελλήνων με τίτλο: «Η Δημοκρατία δικαίω ουδέποτε κατελύθη, 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη συνέχεια ξεναγήθηκε από τον Διευθυντή της Βιβλιοθήκης της Βουλής κ. Ευ. Δρακόπουλο στα εκθέματα της Έκθεσης και αμέσως μετά προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 
«Σήμερα είναι μία ημέρα μνήμης και μεγάλου σεβασμού σε όσους αγωνίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν για να αποκατασταθεί η Δημοκρατία στην Ελλάδα. Τιμάμε σήμερα όλους αυτούς, είναι ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους μας. Σε περιόδους κρίσης, η φλόγα της ελευθερίας και των δημοκρατικών θεσμών, πρέπει να κυριαρχεί. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνεργάστηκαν για αυτή την Έκθεση. Μία θαυμάσια Έκθεση.»
            
      «Δεν χωρούν εφησυχασμοί σε αυτό τον νέο αγώνα που βρίσκεται σε εξέλιξη»
 Εμφάνιση IMG_2014_07_24_017.jpg
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στην ομιλία του επισήμανε πως σήμερα, πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι, όλες οι πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν στη Δημοκρατία, που έχουν αγωνιστεί για τη διατήρησή της, να δώσουμε τη δύσκολη μάχη που απαιτείται ώστε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους θεσμούς και να διατηρούμε αλώβητο το δημοκρατικό μας πολίτευμα, με τις διαφορετικές μας προσεγγίσεις, με τις διαφορετικές μας αντιλήψεις μέσα από το δημοκρατικό διάλογο.


Ολόκληρη η ομιλία του Προέδρου της Βουλής έχει ως εξής:

ΠΟΙΟΥΣ ΤΙΜΟΥΜΑΙ ΣΗΜΕΡΑ... ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiv8vQf4ot8o63J782Y0nYVJ1DA4Pxd8WNBFSwu8a47Y3Y3GiMfCi5MW5vvwrV06XZv7YE3ZQG-fpM2B79WQdQHAngIwwBV8dAHcd0t7xEje6DWMuet7AMOfWM47VdgMYaEVvUMZTR1jAM/s1600/FAGOPOTI+1.jpg 
Τιμούμε τους πρωτεργάτες πολιτικούς και πολιτευτές της μεταπολίτευσης που έφεραν την χώρα σε
 αυτά τα χάλια και στο χείλος του γκρεμου. Αντλουμε ταυτόχρονα διδάγματα από την ιστορική αυτή εμπειρία. Διασφαλιζουμε τα πάσης φύσεως συμφέροντα για τους ολίγους της περιόδου και την πορεία της πατρίδας μας στην τελευταία θέση της ευρωπαϊκής οικογένειας.                                          
Τιμούμε τους αγωνιστές του χρηματιστηρίου και των δομημένων ομολογων. Εργαζομαστε για την Νέα Ελλάδα της ολοκληρωτικής (κινεζικής)εξαθλίωσης,απαλλαγμένη από τις αδυναμίες του παρελθόντος που δίνει προοπτική στους Μπόμπολας-Ψυχαρη-Μυτιληναιο-Κοκκαλη κ.τ.λ.                               
Μετά από πέντε χρόνια βαρύτατων θυσιών επιτέλους φθάσαμε στην είσοδο της κολάσεως και μπαίνουμε με αισιοδοξία (για τα επόμενα 50 χρόνια τουλάχιστον)στα καζάνια με την πίσσα και το κατραμι. Ενωμενοι και αποφασισμένοι με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ την Πατρίδα μας για απαλλαγούμε επιτέλους και από τον δυσβάσταχτο φόρο ακινήτων.                                  
ΜΠΟΡΟΥΜΕ να τα καταφερουμε. Πιστεύουμε ότι εσείς Έλληνες μισθωτοί-συνταξιουχοι-ανεργοι θα τα καταφέρεται  και θα έχετε από εμάς όλους τους πολιτικούς σας ηγέτες αμέριστη συμπαράσταση και βοηθεια. ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ.                                                                        

Για την αντιγραφη                                                                                                                                             

ΙΩΑΝΝΗΣ  Δ  ΜΕΝΤΖΕΛΙΔΗΣ

Bανδαλισμοί στο Θερινό Δημοτικό κινηματογράφο του Δερβενίου


http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20121217/low/newego_LARGE_t_1101_54143276.JPG
Κάποιοι που δεν τους αρέσουν , όπως φάνηκε , οι επιτυχημένες και με  εκπληκτική προσέλευση θεατών , προβολές του Δημοτικού Θερινού κινηματογράφου του Δερβενίου "το Διάλειμμα" και προέβησαν σε βανδαλισμούς...
Όπως συγκεκριμένα μας ενημέρωσε ο συμπολίτης μας και φανατικός σινεφίλ  Γιάννης Παπουτσάκης "Χτες το βράδυ και μετά την εκπληκτική προσέλευση του κόσμου-και δη των παιδιών-στην ταινία ''Εγώ ο απαισιότατος 2'', κάποιοι απαισιότατοι ανεγκέφαλοι, μπήκαν μέσα στο θερινό σινεμά του Δερβενίου και προέβησαν σε βανδαλισμούς, αναποδογυρίζοντας και σπάζοντας καρέκλες και τραπεζάκια κι αφού είχαν προηγηθεί δυο καταγγελίες για παράνομη λειτουργία του κινηματογράφου! Οφείλουμε όλοι μας, οι υγιείς πολίτες αυτού του τόπου, να αντιδράσουμε ενάντια στους εχθρούς του πολιτισμού και της κοινωνίας, να τους βρούμε και να τους τιμωρήσουμε όπως τους αξίζει. Αρκετά κράτησε η ανέχεια!"

Στο Δερβένι το Σάββατο οι «ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ» παρουσιάζουν το έργο «ZOO STORY by Edward Albee»

Αυλή Πανταζοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου, Σάββατο 26 & Κυριακή 27 Ιουλίου Δερβένι, ώρα 21.30
Το τμήμα ενηλίκων της Θεατρικής Ομάδας της Δ.Ε. Ευρωστίνης «ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ» θα παρουσιάσει το έργο «ZOO STORY by Edward Albee», Σκην. Τ. Λουίζου.
Το έργο είναι κατάλληλο για παιδιά άνω των 12 ετών αυστηρά.
Είσοδος Ελεύθερη
Το «The Zoo Story» είναι το πρώτο θεατρικό έργο του Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα Edward Albee που έχει τιμηθεί τρεις φορές με το βραβείο Pulitzer και γράφτηκε το 1958.
Το έργο διερευνά την απομόνωση, τη μοναξιά, την κοινωνική ανισότητα, τη βία  και την απανθρωπιά μέσα στην καπιταλιστική και «καθώς πρέπει» Αμερικανική κοινωνία.

Ο Peter και ο Jerry θα συναντηθούν ένα Κυριακάτικο απόγευμα στο Central Park της Νέας Υόκρης και θα μοιραστούν το ίδιο παγκάκι.
Ο Jerry είναι απελπισμένος και επιζητά μια ουσιαστική συνομιλία με ένα άλλο ανθρώπινο ον. Ο Peter επιλέγει να τον ακούσει. Όμως ο Jerry εισβάλλει σιγά – σιγά στην ειρηνική ζωή του Peter ανακρίνοντας τον και αναγκάζοντάς τον να ακούσει ιστορίες από τη ζωή του, αλλά και το λόγο που βρίσκεται πίσω από την επίσκεψή του στο ζωολογικό κήπο.
Τα στοιχεία του έργου, το ειρωνικό χιούμορ και η αδιάκοπη δραματική αγωνία φτάνει στο αποκορύφωμα όταν ο Jerry φτάσει τον Peter στο δικό του επίπεδο και τον αναγκάσει να δει επιτέλους την «αλήθεια»!!!
Παίζουν
Γιώργος Κορδούλης & Θάνος Βυζάς.
Σκηνοθεσία : Τερέζα Λουίζου
Σκηνικά: Νανά Μούγιου
Μουσικοί αυτοσχεδιασμοί : Μιχάλης Θεοδωρόπουλος
Κατασκευές: Ηλίας Καραβάς
Υπεύθυνη επικοινωνίας
Τερέζα Λουίζου
6948-625232

Ομάδα Δράσης, Task Force: Τι θέλουν οι Έλληνες;



Από το Σεπτέμβριο του 2011, οπότε συστάθηκε η Ομάδα Δράσης (Task Force) για την Ελλάδα με αποστολή να εντοπίζει και να συντονίζει την τεχνική βοήθεια που χρειάζεται η χώρα προκειμένου να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις και την επιτάχυνση της απορρόφησης κονδυλίων της Ε.Ε. μέχρι και σήμερα, καλοκαίρι 2014, έπειτα από διάστημα σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής με πολλαπλές συνέπειες στην οικονομία και την κοινωνία, το ερώτημα «τι θέλουν οι Έλληνες, τελικά» δεν έχει απαντηθεί ακόμη. 

Η σύγχυση, η αναβλητικότητα, η σύγκρουση συμφερόντων, η αναποφασιστικότητα του πολιτικού συστήματος ως απόρροια του κοινωνικού και οικονομικού συστήματος συνεχίζουν να αποτελούν εμπόδια βελτίωσης τόσο του δημοσιονομικού όσο και του ιδιωτικού τομέα. 

Η Ελλάδα το 2011 ζήτησε από την Ευρώπη και την Ομάδα Δράσης να της γράψει...

Περισσότερα...στο thedayaftergr.blogspot.gr

Η εθνική μνήμη μέσα από χούντες, κατοχή και μνημόνια

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ημέρα αποκατάστασης της Δημοκρατίας η σημερινή.

Ημέρα χαράς, αλλά και λύπης συγχρόνως, καθώς η μεν Ελλάδα απελευθερώθηκε από τις χούντες των συνταγματαρχών και του Ιωαννίδη, η δε Κύπρος δέχθηκε δύο φορές την επίθεση του Τούρκου εισβολέα (και μία των εξ Αθηνών πραξικοπηματιών, τρεις) και βρέθηκε με ένα τμήμα της υπό κατοχή, αγωνιζόμενη μάταια εδώ και σαράντα χρόνια για την επανένωσή της.

Η σημερινή ημέρα (όπως και η 15η Ιουλίου, επέτειος του πραξικοπήματος στην Κύπρο, όπως και οι επέτειοι του Αττίλα 1 και του Αττίλα 2, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο) θα έπρεπε να αποτελούν σημεία αναφοράς για την εθνική μνήμη.

Δεν συνέβη ποτέ, όλα αυτά τα σαράντα χρόνια.

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για την πρόσληψη 10.000 ανέργων

Ξεκινάει σήμερα Πέμπτη, 24 Ιουλίου η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού που αφορά στην επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελούμενων των δράσεων «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας- ΤοπΣΑ» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες- ΤοπΕΚΟ».
Όπως ανακοινώθηκε, το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο, στο πλαίσιο του Θεματικού Άξονα 3, Άξονες Προτεραιότητας 7 και 8: «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007- 2013.
Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr) και την αποστέλλουν, μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων (http://ait.oaed.gr/), στο ΚΠΑ2, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται η έδρα της επιχείρησης επιλέγοντας από τη σχετική στήλη.
Δικαιούχοι είναι όλες οι επιχειρήσεις και, γενικά, οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.
Επίσης, δικαιούχοι είναι και οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚοινΣεπ) που έχουν ιδρυθεί στο πλαίσιο των δράσεων ΤοπΣΑ ή ΤοπΕΚΟ κι επιθυμούν να προσλάβουν με το πρόγραμμα μέλη τους ως εργαζόμενους.
Οι επιχειρήσεις που εξαιρούνται αναφέρονται αναλυτικά στην Πρόσκληση που θα αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΕΔ, www.oaed.gr.
Στο πρόγραμμα εντάσσονται οι επιχειρήσεις που δεν έχουν προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου, πριν την ημερομηνία της αίτησης (ημερολογιακά) για υπαγωγή στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού, λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας.
Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι που:
- Διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ 2 και μέχρι την πρόσληψή τους ή βεβαίωση συμμετοχής στο πρόγραμμα, όταν πρόκειται για τους ασφαλισμένους στον ΟΓΑ, που θα προκύπτει από το ειδικό μητρώο της αρμόδιας Υπηρεσίας (ΚΠΑ2) για τις ανάγκες του προγράμματος.
- Έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.
- Είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους- μέλους της ΕΕ ή είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στην Ελλάδα.
- Έχουν ωφεληθεί δράσεων «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας- ΤοπΣΑ» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες- ΤοπΕΚΟ» και διαθέτουν βεβαίωση συμμετοχής σε πρόγραμμα ΤοπΣΑ και ΤοπΕΚΟ από την αρμόδια Αναπτυξιακή Σύμπραξη (ΑΣ).
Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) κάτω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 15 ευρώ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα (ημέρες ασφάλισης). Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους ηλικίας (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) άνω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 18 ευρώ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα (ημέρες ασφάλισης).
Το ποσό επιχορήγησης καλύπτει τμήμα του μισθολογικού κόστους. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους τέσσερις μήνες.
Η ενίσχυση που θα λάβει μία επιχείρηση χορηγείται, βάσει του Κανονισμού 1407/2013 της Επιτροπής, για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis) και δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ σε οποιαδήποτε περίοδο τριών οικονομικών ετών.
Σημειώνεται ότι στον έλεγχο της σώρευσης αθροίζονται και οι ενισχύσεις ήσσονος σημασίας που έχουν λάβει οι συνδεδεμένες με την αιτούσα επιχειρήσεις. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο ειδικό πεδίο του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ στη διεύθυνση www.oaed.gr, όπου, επίσης, περιγράφονται αναλυτικά οι προϋποθέσεις και λοιποί όροι του προγράμματος.

aftodioikisi.gr

Θα το... ξαναέκανε ο Καραμανλής, αν είχε την ευκαιρία;

Konstantinos-Karamanlis-orkomosia

Twitter@EmOikonomidis
Μεταπολίτευση και… τα λοιπά, λοιπόν. Τέσσερις ολόκληρες δεκαετίες μετά την εμβληματική επιστροφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή από το Παρίσι, και την αναίμακτη Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, η χώρα που γέννησε το αρτιότερο των πολιτευμάτων θυμίζει θλιβερή σκιά ενός μέλλοντος που έμοιαζε να υπόσχεται το εθνικό πεπρωμένο.
Η Ελλάδα βιώνει μια βαθιά, σύνθετη και πολυεπίπεδη κρίση. Μια κρίση ωστόσο που στον πυρήνα και το συμπεριφορικό dna της είναι κρίση αξιών και θεσμών. Κρίση ηθικής. Και φυσικά κρίση πολιτικής αντιπροσώπευσης και ηγεσίας.
Φυσικά, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν θα μπορούσε να φανταστεί έτσι την Ελλάδα που… έπαιρνε από το χέρι, τα ξημερώματα της 24ης Ιουλίου του 1974, για να της δείξει έναν οδικό χάρτη για το μέλλον εκκωφαντικά διαφορετικό από εκείνον που θα σκεφτόταν και θα αποδεχόταν η εθνική ταυτότητα μιας χώρας μαθημένης στα εύκολα, στα εφήμερα, στα επιφανειακά.
Ο Εθνάρχης, αφού κατάφερε να κλείσει τις εθνικές πληγές της επταετούς ντροπής, έκανε τα πρώτα άλματα για την εθνική συμφιλίωση και έστρεψε το βλέμμα του στο μέλλον, πέρα και μακριά από τα πεπερασμένα σύνορα της χώρας. Στην Ευρώπη ως επόμενη, κοινή οικογένεια για λαούς και κοινωνίες που είχαν τα ιστορικά ερεθίσματα για να διεκδικήσουν μια κοινή περπατησιά σε ένα καλύτερο μέλλον.
Ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μάλιστα, είχε παραδεχθεί το… αναγκαστικό της εκμάθησης κολύμβησης στα (ευρωπαϊκά) αβαθή για τους Έλληνες, κατανοώντας ότι η κοινωνία δεν είχε συνειδητοποίηση των πλεονεκτημάτων, αλλά ούτε και… διάθεση για το κάτι παραπάνω.
Τη συνέχεια, την βιώνουμε μέχρι και σήμερα. Μια Ελλάδα χωρίς την Ευρώπη θα ήταν μια χώρα στα όρια του τριτοκοσμικού αυτοπροσδιορισμού. Και ακόμη και σήμερα, στην καρδιά της μεγάλης κρίσης, η Ελλάδα χωρίς την Ευρώπη θα ήταν μια ανάδελφη χώρα, έρμαιο στα χέρια των υπόλοιπων δανειστών.
Θα είχε φυσικά προχωρημένο ενδιαφέρον η ερώτηση προς τον Κωνσταντίνο Καραμανλή για το αν… άξιζε τον κόπο. Βλέποντας το πού κατάντησε η Ελλάδα που ποτέ δεν έμαθε από τα λάθη της, για το κατά πόσο ο ίδιος θα ξαναέμπαινε στη διαδικασία να σπαταλήσει το προσωπικό πολιτικό αποτύπωμα εμβληματικής ηγεσίας.
Εκείνος μάλλον θα το έκανε ξανά. Και εμείς από την πλευρά μας, θα αποδεικνυόμασταν και πάλι… αδιόρθωτοι.

Video

ysterografa.gr

Σαμαράς-Βενιζέλος, από τη Μεταπολίτευση στα… αγκάθια

Antonis-Samaras-Evangelos-Venizelos1111

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο θα έχει σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενόψει της κατάθεσης, πιθανότατα την Παρασκευή, του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα που υπολείπονται για να εκταμιευθεί η υποδόση του 1 δισ.
Στη συνάντηση, οι δύο άνδρες θα προσπαθήσουν να βρουν λύση, ώστε να μπει τέλος στις ενδοκυβερνητικές κόντρες που αφορούν στην αξιολόγηση και τις απολύσεις στο Δημόσιο.
Στη Χαριλάου Τρικούπη πυκνώνουν οι εισηγήσεις για… αποστασιοποίηση του ΠΑΣΟΚ από κεντρικές πολιτικές και στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης Σαμαρά, όπως για παράδειγμα το ζήτημα των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, με τη ματιά στις κάλπες που έρχονται.
Παράλληλα, πολλοί είναι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που εκφράζουν ανοιχτά τις διαφωνίες τους με τις επιλογές του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Σαμαράς και Βενιζέλος θα συζητήσουν, προκειμένου να σιωπήσουν αυτές οι φωνές.

ysterografa.gr

Οι 133 δημοτικές επιχειρήσεις που δεν έχουν απογραφεί (λίστα)

133 από τις συνολικά 560 δημοτικές επιχειρήσεις, νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου των ΟΤΑ δεν έχουν απογραφεί σύμφωνα με όσα είπε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου. Σύμφωνα με τη λίστα που δημοσιεύει η aftodioikisi.gr από τους 133 φορείς που δεν έχουν απογραφεί 51 είναι αναπτυξιακές επιχειρήσεις των ΟΤΑ και 16 Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ).
Όπως είπε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος με τις ΔΕΥΑ υπάρχει συνεννόηση και σύντομα θα απογραφούν. Ωστόσο για τις αναπτυξιακές επιχειρήσεις των ΟΤΑ υπάρχει πρόβλημα καθώς οι υπάλληλοι τους αρνούνται να απογραφούν για να μην ενταχθούν στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών και, άρα, στο Ενιαίο Μισθολόγιο.
Να σημειωθεί ότι οι αναπτυξιακές εταιρείες  δεν χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά από κονδύλια του ΕΣΠΑ, ωστόσο  με δεδομένο, ότι σε αυτές συμμετέχουν με ποσοστό άνω του 50% οι δήμοι, υποχρεούνται να ενταχθούν στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών του Δημοσίου.
ΛΙΣΤΑ

Ο Πορτοσάλτε στο Twitter για την κυβέρνηση και τον... Σεφερλή


portosalteΤην ενδοκυβερνητική κόντρα που έχει ξεσπάσει, κυρίως για το θέμα της αξιολόγησης, σχολίασε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, o δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Άρης Πορτοσάλτε.
“Θα ξέρουν, φαντάζομαι, οι κυβερνητικοί εταίροι ότι το καλοκαίρι την θεατρική ψυχαγωγία με την επιθεώρηση την αναλαμβάνει συνήθως ο Σεφερλής…” έγραψε με νόημα ο Άρης Πορτοσάλτε.

ysterografa.gr

ΟΝΝΕΔ: Βάλτε τέλος στις εχθροπραξίες στη λωρίδα της Γάζας

onned

Ανακοίνωση για τις εχθροπραξίες στη Γάζα εξέδωσε η ΟΝΝΕΔ, με τίτλο «Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι το ίδιο ανεκτίμητη σε Παλαιστίνη και Ισραήλ».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Τις τελευταίες ημέρες, η διεθνής κοινή γνώμη παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα την αλόγιστη αιματοχυσία στη λωρίδα της Γάζας. Μέχρι στιγμής, πάνω από 600 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι 4.000 έχουν τραυματιστεί, ανάμεσά τους εκατοντάδες παιδιά. Σε μια περιοχή που παραμένει σε αναστάτωση εδώ και πολλά χρόνια και μαστίζεται από αιματηρές επιθέσεις εκατέρωθεν, η κατάσταση πλέον βγαίνει εκτός ελέγχου.
Καθημερινά απειλούνται ζωές αμάχων και παιδιών, με τον κίνδυνο για γενικευμένη σύρραξη που θα οδηγήσει σε γενοκτονίες να είναι υπαρκτός. Πρόκειται για μια κρίση την οποία μέχρι στιγμής, ο δυτικός κόσμος παρακολουθεί αμήχανα, εκφράζοντας μόνο ευχολόγια και παραινέσεις. Είναι πλέον κρίσιμο, η διεθνής κοινότητα να προβεί στις ανάλογες ενέργειες, ώστε να επικρατήσει η ψυχραιμία, να σταματήσουν οι εχθροπραξίες και να αποτραπούν τα χειρότερα.
Στο πλαίσιο αυτό, οφείλει η ελληνική Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εξωτερικών να αναλάβει πρωτοβουλίες και να παρακινήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα θεσμικά της όργανα, ώστε να αναλάβουν δράση για την αποκλιμάκωση της κρίσης. Κάθε ανθρώπινη ζωή, έχει ανεκτίμητη αξία είναι αδιανόητο, τον 21ο Αιώνα, οι λαοί να γίνονται ανθρώπινες ασπίδες για τα πολιτικά παιχνίδια της κάθε πολιτικής ηγεσίας”.

Κώστας Κόλλιας: «Θα καλυφθούν τα έξοδα των κτηνοτρόφων για τον καταρροϊκό πυρετό»



Επικοινωνία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Καρασμάνη και με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Μόσχο Κορασίδη είχε την Τετάρτη ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με την πορεία του ζητήματος της λήψης μέτρων αντιμετώπισης του καταρροϊκού πυρετού στα αιγοπρόβατα και της κάλυψης των εξόδων των πληγέντων κτηνοτρόφων. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
 «Επικοινώνησα με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκειμένου να ενημερωθώ σχετικά με την εξέλιξη της αντιμετώπισης του προβλήματος του καταρροϊκού πυρετού, ο οποίος έχει πλήξει κτηνοτροφικές μονάδες στην Πελοπόννησο. Σε συνέχεια της ερώτησης που κατέθεσα στα αρμόδια Υπουργεία, επανέλαβα τόσο στον Υπουργό όσο και στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου ότι είναι άμεση η ανάγκη να ληφθούν προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της νόσου, να στηριχθούν οι κτηνοτρόφοι μας για την απώλεια του εισοδήματός τους αλλά και να καταβληθούν άμεσα τα ποσά που έχουν δαπανήσει μέχρι σήμερα για την λήψη προληπτικών μέτρων.
Με διαβεβαίωσαν κατηγορηματικά ότι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα κληθούν οι κτηνοτρόφοι να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τιμολόγια, στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, και αμέσως θα τους καταβληθούν τα αντίστοιχα ποσά. Σε ότι αφορά δε την συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος το Υπουργείο σύντομα θα ανακοινώσει πρωτοβουλίες και μέτρα για την καταστολή και πρόληψη της νόσου.
Η γρήγορη κινητοποίηση της Πολιτείας είναι ενθαρρυντικό γεγονός είναι όμως ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ελληνικής κτηνοτροφίας η κινητοποίηση να συνεχίσει και να ενταθεί, ώστε να διασφαλιστούν απολύτως τα συμφέροντα των κτηνοτρόφων μας.»

Σπύρος Βυζάντιος, πρόεδρος Byte Computer: Αντοχή στις μεταβολές του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και εγρήγορση σε σχέση με τις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών μας



- Κύριε Βυζάντιε, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποφασίσει την ανάδειξη της ψηφιακής οικονομίας ως στρατηγικό πυλώνα ανάπτυξης με τη διάθεση ανάλογων κονδυλίων. Πώς οι ελληνικές εταιρείες πληροφορικής και επικοινωνιών μπορούν να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία του 21ου αιώνα;
Η πρόθεση είχε διατυπωθεί και… τον προηγούμενο αιώνα, στη βάση της διαπίστωσης ότι η ψηφιακή οικονομία είναι κλειδί για την ανάπτυξη στις σύγχρονες κοινωνίες. Η Ευρώπη χαράζει το δρόμο. Και παρέχει τα εργαλεία να στηρίξει τη διαδρομή. Σε αυτό το πλαίσιο θα μπορούσε κανείς να πει ότι κινούμαστε σε μονόδρομο για να εκμεταλλευτούμε την αδιαμφισβήτητη ευκαιρία να περάσει η χώρα στην...
Περισσότερα στο thedayaftergr.blogspot.gr

40 χρόνια Δημοκρατία

Image
 Συμπληρώνονται, στις 24 Ιουλίου, σαράντα χρόνια από την επιστροφή της
Δημοκρατίας στον Τόπο που τη γέννησε.

Τιμούμε τους πρωτεργάτες της Μεταπολίτευσης και τους αγωνιστές της
αντιδικτατορικής πάλης.

Αντλούμε, ταυτόχρονα, διδάγματα από την ιστορική εμπειρία. Διασφαλίζουμε τα
μεγάλα δημοκρατικά επιτεύγματα της περιόδου εκείνης και την πορεία της Πατρίδας
μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια που φέρουν τη σφραγίδα του ιδρυτή της Παράταξής
μας Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Εργαζόμαστε για μια Νέα Ελλάδα απαλλαγμένη από τις αδυναμίες του παρελθόντος,
που δίνει προοπτική σε όλους τους Έλληνες.

Μετά από πέντε χρόνια βαρύτατων θυσιών φτάνουμε τώρα στην έξοδο από την
κρίση και μπαίνουμε στο δρόμο της ανάταξης, της ανάπτυξης και της ελπίδας.

Ενωμένοι και αποφασισμένοι, με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον, μπορούμε να
τα καταφέρουμε. Και θα τα καταφέρουμε.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Συνεχίζονται οι δραστηριότητες στο Κέντρο Νέων Κορινθίας!


http://www.revista.gr/wp-content/uploads/2013/02/kentro-neon__top-story.jpg 
Οι δραστηριότητες στο Κέντρο Νέων Κορινθίας (Κολιάτσου 112, Κόρινθος) συνεχίζονται στα πλαίσια της εκστρατείας για τη λειτουργία του ως ένας ζωντανός δημόσιος χώρος με πολιτιστικό και κοινωνικό χαρακτήρα και ενάντια στα σχέδια της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας για οριστικό του κλείσιμο.

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014Η αυλή του Κέντρο Νέων Κορινθίας μετατρέπεται σε αργεντίνικη κάμαρα για Τάνγκο και σε ισπανική αυλή για Φλαμένκο...
Τα τμήματα Ισπανικής γλώσσας και Αργεντίνικου Τάνγκο της Τράπεζα Χρόνου Κορίνθου και του Αυτοδιαχειριζόμενου κοινωνικού χώρου "σβούρα"  μας προσκαλούν σε μια βραδιά γεμάτη χορό και μουσικές από τις δύο αυτές χώρες.
19.45 - 21.00 Μάθημα Αργεντίνικου Τάνγκο
21.00 Πάρτυ με Τανγκο, Φλαμένκο, ισπανόφωνες μουσικές και μπόλικη σανγκρία
Χορός από όλους εσάς !

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014Μάθημα Γιόγκα
Στις 9 το πρωί, στον παραλιακό πεζόδρομο έξω από Κέντρο Νέων.
Συμμετοχή ελεύθερη, όπως πάντα.
Απαραίτητα αξεσουάρ το στρωματάκι σας, καπελάκι και αντηλιακό
Πρωτοβουλία για τη διατήρηση του Κοινωνικού και Πολιτιστικού Χαρακτήρα του Κέντρου Νέων Κορινθίας