Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

"Εφιάλτης" στη Λεωφόρο! Είπε "αντίο" στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Παναθηναϊκός

`Εφιάλτης` στη Λεωφόρο! `Αυτοκτόνησε` και αποκλείστηκε ο Παναθηναϊκός (VIDEO)
 Ο Παναθηναϊκός "πάτησε" την Σταντάρ Λιέγης, προηγήθηκε, είχε δύο δοκάρια και πολλές ευκαιρίες, ωστόσο πλήρωσε την αμυντική αδράνεια σε δύο περιπτώσεις και μετά την ήττα με 2-1 στη Λεωφόρο αποχαιρέτισε το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό του από το 1ο λεπτό. Η πίεση απέφερε καρπούς στο 16΄ όταν ο Μπεργκ έκλεψε τη μπάλα και στην προσπάθεια του να πασάρει στον Ζέκα, αυτή κόντραρε στα πόδια του Αρσλάναγκιτς και κατέληξε στα δίχτυα του Καβασίμα.

8 λεπτά αργότερα οι "πράσινοι" έφτασαν κοντά στο 2-0, αλλά ο τερματοφύλακας της Σταντάρ έδιωξε εξαιρετικά στο μακρινό σουτ του Μπεργκ. Ο Παναθηναϊκός παρέμενε ψηλά στο γήπεδο ψάχοντας το δεύτερο γκολ, ωστόσο το πλήρωσε σε δύο αντεπιθέσεις των Βέλγων.

Στο 36΄ο Ντε Καμάργκο έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα και ο Μπομπό με ιδανικό πλασέ νίκησε τον Κοτσόλη. Αυτή ήταν η πρώτη τελική προσπάθεια των Βέλγων στο παιχνίδι και σα να μην έφτανε αυτό κατάφεραν να σκοράρουν και στην δεύτερη.

Στο 42΄ο Εμποκού με ένα τρομερό σουτ από πλάγια θέση έξω από την περιοχή έκανε το 1-2 και υποχρέωσε την ελληνική ομάδα να κυνηγάει δύο γκολ.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε, με τον Παναθηναϊκό να απειλεί για πρώτη φορά με τον Μπεργκ στο 68΄. Αυτή η φάση,όμως, έδωσε πνοή στην ομάδα του Αναστασίου που μέσα σε δύο λεπτά άγγιξε δύο φορές την ισοφάριση. Στο 70 ο Ντίνας μετά από ατομική προσπάθεια και στο 72 ο Σίλντενφελντ μετά από κόρνερ έστειλαν τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Καβασίμα.

Στο 78΄ο Ιάπωνας τερματοφύλακας έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Ατζαγκούν στην τελευταία μεγάλη ευκαιρία των "πρασίνων" που μετά από αυτό το αποτέλεσμα θα συνεχίσουν στα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες (56 Κλωναρίδης) (65' Ντίνας), Πράνιτς, Ζέκα, Ατζαγκούν, Πέτριτς (56' Καρέλης), Μπεργκ.
ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ: Καβασίμα, Τειχέιρα, Σιμάν, Σταμ, Βαν Νταμ, Ντε Καμάργκο, Μπομπό (71' Αϊντάρεβιτς), Καρσελά (54' Γουάτ), Αρσλάνιτς, Μπιά (19' Μποκού), Λουμά

Xαμός με τον ΕΝΦΙΑ! Αγρότης σε Χαρδούβελη: "Σου πουλάω το λιοστάσι μου για να γίνεις πλούσιος και κερνάω και γουρνοπούλα"

Xαμός με τον ΕΝΦΙΑ! Αγρότης σε Χαρδούβελη: `Σου πουλάω το λιοστάσι μου για να γίνεις πλούσιος και κερνάω και γουρνοπούλα`
- Αγανάκτηση και "πονοκέφαλος" για έναν ιδιοκτήτη γεωργικής έκτασης στην Ηλεία
- Το λιοστάσι που έχει και πουλάει για 20.000 ευρώ, ο ΕΝΦΙΑ το εκτιμά... 600.000 ευρώ
- Ανοιχτή πρόσκληση στον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, να το αγοράσει για... να γίνει πλούσιος!
- Το λιοστάσι βρίσκεται στη... μέση του πουθενά και έχει μέσα μόνο λίγες ρίζες ελιές

Το λιοστάσι δεν βρίσκεται ούτε στην Εκάλη, ούτε στην Κηφησιά, ούτε στην Βουλιαγμένη. Βρίσκεται σε ένα τοπικό διαμέρισμα του πρώην Δήμου Ωλένης και τώρα του Δήμου Πύργου.
 Μάλιστα, απέχει 200 μέτρα απο τον δημοτικό δρόμο, σε μία αγροτική οδοποιία με αμμοχάλικο, αρκετά μακριά από οποιονδήποτε κεντρικό επαρχιακό δρόμο, ενώ μέσα υπάρχουν μόνο λίγες ρίζες ελιές.


"Προσπαθώ να το πουλήσω 20.000 ευρώ και δεν βρίσκω αγοραστή"

Στον ΕΝΦΙΑ που βγήκε στον καταγγέλλοντα στο Taxis, για το συγκεκριμένο λιοστάσι, του υπολογίζουν αξία 600.000 ευρώ, οπότε τώρα καλεί τον Γκίκα Χαρδούβελη να το αγοράσει για να γίνει πλούσιος. "Να το αγοράσει 20.000 ευρώ και να κερδίσει 580.000 ευρώ! Αν επιθυμεί ο υπουργός να το αγοράσει και να γίνει αυτόματα πλούσιος, με βάσει τον ΕΝΦΙΑ, τον καλώ να πάμε σε συμβολαιογραφείο το ταχύτερο δυνατόν".

Μετά τα συμβόλαια, μάλιστα, υποσχέθηκε πως θα κεράσει τον υπουργό και γουρνοπούλα στην πλατεία του χωριού...


Πηγή: iliaoikonomia.gr

Ξεσηκώθηκαν 9 βουλευτές της ΝΔ από την Πελοπόννησο για τον φόρο ακινήτων - Ερώτηση στον Χαρδούβελη

 
Όχι ένας, ούτε δύο, αλλά 27 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας , μεταξύ αυτών 9 βουλετές από την Πελοπόννησο ( Κ. Κόλλιας, Χρ. Δήμας (Κορινθίας), Αθ. Δαβάκης ( Λακωνίας) Α. Λυκουρέντζος (Αρκαδίας), Δ. Σαμπαζιώτης (Μεσσηνίας), Κ. Τζαβάρας, Γ. Κοντογιάννης, Αν. Μαρίνος ( Ηλείας) και Αθ. Νταβλούρος ( Αχαΐας) ) ,υπέβαλαν σχετική ερώτηση στον Γκίκα Χαρδούβελη για τον φόρο ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) και χαρακτηρίζουν απαράδεκτες τις χρεώσεις του για πολύ κόσμο. 
 
Οι 27 βουλευτές ζητούν να υπάρξουν αλλαγές στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, να μειωθεί Ο ΕΝΦΙΑ για τους πολίτες , να απαλλαγούν οι κάτοχοι ακινήτων από τον ΕΝΦΙΑ εάν δεν έχουν κανένα έσοδο από την εκμετάλλευση τους, να διορθωθούν τα λάθη και να αναβληθεί η καταβολή της πρώτης δόσης και καταθέτουν συγκεκριμένες προτάσεις, τονίζοντας ότι η υπερβολική φορολόγηση των ακινήτων δεν πρέπει να αίρει τον σκληρό πυρήνα του συνταγματικού δικαιώματος της ιδιοκτησίας.

Στην ερώτηση τους οι βουλευτές αναφέρουν:

ΕΝΦΙΑ: Πώς μπορείτε να πληρώσετε τις οφειλές σε 12 δόσεις.

ΕΝΦΙΑ: Πώς μπορείτε να πληρώσετε τις οφειλές σε 12 δόσεις 
Ακόμη και μη ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, μπορούν οι φορολογούμενοι να εντάξουν στη ρύθμιση των 12 μηνιαίων δόσεων. Ωστόσο, μέχρι να δημιουργηθεί η διαδικασία υποβολής της αίτησης υπαγωγής των οφειλών αυτών στη ρύθμιση, μέσω του TAXISnet, οι οφειλέτες θα πρέπει να την υποβάλουν στην εφορία.

Αυτό διευκρινίζεται σε εγκύκλιο της Γενικής Γραμματέα Εσόδων κας Αικατερίνης Σαββαΐδου στην οποία καταγράφονται οι διατάξεις της νομοθεσίας για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Αναλυτικά στην εγκύκλιο προβλέπονται τα ακόλουθα:

Η πιο διάσημη μελωδία στον κόσμο

μελωδία
H μελωδία ακούγεται 2 δισεκατομμύρια φορές την ημέρα, σχεδόν 20 χιλιάδες φορές ανά δευτερόλεπτο. Ο συνθέτης της μελωδίας  είναι ένας Ισπανός κιθαρίστας του 19ου αιώνα.
Το όνομά του ήταν Φρανσίσκο Ταρέγκα και το 1902, συνέθεσε το κομμάτι «Grand Vals» που έμελλε να γίνει η πιο αναγνωρίσιμη μελωδία στον κόσμο. Βέβαια όχι με το όνομά του.
Η πιο γνωστή μελωδία στον κόσμο λοιπόν, είναι ο κλασσικός ήχος κλήσης των κινητών NOKIA, η οποία ακούστηκε για πρώτη φορά το 1992, σε διαφήμιση της εταιρίας.
Το 1994 βρισκόταν στη λίστα των ήχων κλήσης του κινητού 2110, με το όνομα «Type 7» και το 1999 μετονομάστηκε σε «NOKIA tune», ενώ έγινε το σήμα κατατεθέν της εταιρίας.
Η NOKIA αγόρασε τα δικαιώματα της μουσικής, με τη δικαιολογία ότι αυτή έκανε διάσημη τη μελωδία του Ταρέγκα, που μέχρι τότε λίγοι ήξεραν. Η ειρωνεία είναι ότι ο μουσικός ήταν εξαιρετικά ντροπαλός και απέφευγε να παίζει μπροστά σε πολύ κόσμο. Ήθελε να τον ακούν μόνο οι στενότεροι φίλοι και συγγενείς του. Δυστυχώς για τον Ταρέγκα, η δημιουργία του πλέον ακούγεται μέχρι τα πέρατα του κόσμου.

 mixanitouxronou.gr

Διαμαρτυρία Ενστόλων την Τετάρτη στο Σύνταγμα

Διαμαρτυρία Ενστόλων
Στους δρόμους βγαίνουν και πάλι οι ένστολοι, διαμαρτυρόμενοι για τις διατάξεις στο υπό συζήτηση πολυνομοσχέδιο, που αφορά τα ασφαλιστικά τους ταμεία, ενώ στις Ενοπλες Δυνάμεις επικρατεί έντονος...............
Περισσότερα...

BASKET-Οι 5 κανονισμοί που αλλάζουν

BASKET
Πέντε σημαντικές τροποποιήσεις κανονισμών θα τεθούν σε ισχύ από την 1η του ερχόμενου Οκτωβρίου σε όλες τις διοργανώσεις εγχώριες και διεθνείς................
Περισσότερα... 
 novel918.gr

Τέλος οι "αιώνιοι φοιτητές"

αιώνιοι φοιτητές
Τελειώνουν τα ψέματα για τους «αιώνιους» φοιτητές καθώς, όπως όλα δείχνουν, πρόκειται να διαγραφούν οριστικά από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα τον προσεχή Σεπτέμβριο.........
Περισσότερα...
novel918.gr

26 και σήμερα



 φαίνεται όμως ότι κάποιοι γουστάρουν τη βρωμιά και τη λεχρίλα και δεν τους ενοχλεί τίποτα....

Συνεχίζονται οι δραστηριότητες στο Κέντρο Νέων Κορινθίας !


Εμφάνιση knk-08aug2014.png
Οι δραστηριότητες στο Κέντρο Νέων Κορινθίας (Κολιάτσου 112, Κόρινθος) συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα στα πλαίσια της εκστρατείας για τη λειτουργία του ως ένας ζωντανός δημόσιος χώρος με πολιτιστικό και κοινωνικό χαρακτήρα και ενάντια στα σχέδια της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας για οριστικό του κλείσιμο.
Τετάρτη 6 Αυγούστου
Εμφάνιση oriental.jpgΤην Τετάρτη 6 Αυγούστου στην αυλή του Κέντρου Νέων Κορινθίας διοργανώνεται Oriental Βραδιά με εργαστήρι χορού, χορευτική παράσταση, απαγγελίες ποιημάτων, χορευτική μουσική και γαστρονομικές απολαύσεις!
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
  • 6-9μμ Εργαστήριο / μάθημα oriental χορού για άνδρες και γυναίκες (με την Κωνσταντίνα Λίτσα)
  • 9μμ-…. Χορευτική παράσταση, απαγγελίες ποιημάτων, χορευτική μουσική
Είσοδος: δωρεάν (προαιρετική συνεισφορά στον κουμπαρά που θα υπάρχει για να καλυφθούν τα έξοδα της βραδιάς)
Ελάτε με την καλή σας διάθεση, κάποιο αγαπημένο ανατολίτικο φαγητό ή γλυκό ή ποτό της αρεσκείας σας, ναργιλέδες, ή μουσικά όργανα και όρεξη για χορό!!

Παρασκευή 8 Αυγούστου
    Την Παρασκευή 8 Αυγούστου 9.45 μ.μ. θα προβληθεί η  κινηματογραφημένη παράσταση των αδελφών Αli και Hedi Tabhet σε συνεργασία με τον ακροβάτη -χορευτή Marthurin Bolze
Περιγραφή:  
  Όταν ο Hedi Tabet στα είκοσι του  έχασε το πόδι του από καρκίνο των οστών, η αγάπη του για την σκηνή έμεινε ζωντανή και σύντομα επανήλθε. Στο πρώτο μέρος βλέπουμε ένα χορευτικό ντουέτο που δοκιμάζει τα όρια της κίνησης και του σώματος. Στο δεύτερο μέρος εμπνέονται από τον  Γάλλο ποιητή Rene Char.
« Μοιάζουμε με τους βατράχους που μέσα στην ησυχία της νύχτας, χωρίς κανένας να μπορεί να τους δει, καλούν ο ένας τον άλλον κρώζοντας την αγάπη τους παραδομένοι στη μοίρα του σύμπαντος»      
    Είναι μια ποιητική παράσταση που διεισδύει στο καθαρό συναίσθημα και καταφέρνει μέσα από μια πρωτότυπη φόρμα, η οποία ενσωματώνει την τρέλα του τσίρκου, την τρυφερότητα του χορού και την υπόγεια διάσταση του ρεμπέτικου-- οι μουσικοί  Έλληνες και Τυνήσιοι παίζουν ζωντανά επί σκηνής-- να εξερευνήσει την βαθιά σχέση με τον άλλον αλλά και  με τον ίδιο τον  εαυτό μας.
     Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Γιάννη Νιάρχο που είναι ένας από τους μουσικούς της παράστασης, η οποία είναι ένας ύμνος στην ίδια τη ζωή και έχει συγκεντρώσει εξαιρετικές κριτικές από τον διεθνή τύπο. 
 
Σάββατο 9 Αυγούστου
Το  Σάββατο στις 9  Αυγούστου θα προβληθεί η ταινία των Τζοελ και Ιθαν Κοέν «ΦΑΡΓΚΟ»
Πρωτοβουλία για τη διατήρηση του Κοινωνικού και Πολιτιστικού Χαρακτήρα του Κέντρου Νέων Κορινθίας

Στην Πελοπόννησο οι 1οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού

Εμφάνιση DSC_3304.jpg


Στην Πελοπόννησο θα πραγματοποιηθούν οι 1οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού τον Ιούνιο του 2016, όπως συμφώνησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ο κ. Didier Besseyre, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εργασιακού Αθλητισμού, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στην έδρα της Περιφέρειας, την Τρίτη 5 Αυγούστου 2014, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Άθλησης και Υγείας κ. Νίκο Κερασοβίτη και του Προέδρου του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου κ. Σπύρου Καραβούλη.
«Στόχος μας είναι να εντάξουμε τα αγωνίσματα στο σκληρό πυρήνα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, τους χώρους αρχαιολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος και να τα θεμελιώσουμε στη λογική της ευεξίας, που αποτελεί βασική μας πολιτική» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρότεινε την εξακτίνωση των αγώνων σε όλη την Πελοπόννησο, ώστε να έχουν την ευκαιρία οι αγωνιζόμενοι και οι συνοδοί τους να αφομοιώσουν το χαρακτήρα της.
Ο κ. Τατούλης πρόσθεσε ότι οι αγώνες αυτοί αποτελούν μια εξαιρετική οικονομική ευκαιρία για την ευρύτερη περιοχή και στο επίπεδο του αθλητισμού και του τουρισμού και στο επίπεδο της επιχειρηματικής δικτύωσης.
Ο κ. Besseyre εξήρε το πολιτιστικό απόθεμα και φυσικό κάλλος της Πελοποννήσου, στοιχεία τα οποία χαρακτήρισε καθοριστικά για την οριστική λήψη της απόφασης διεξαγωγής, και ανακοίνωσε ότι, δεδομένου του προβαδίσματος που έχει η Πελοπόννησος, το 1ο ιδρυτικό συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εργασιακού Αθλητισμού θα γίνει στην Πελοπόννησο, ώστε να υπάρξει και η κατάλληλη προετοιμασία για τη διεξαγωγή των αγώνων. Ο κ. Besseyre ζήτησε τέλος τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου για μια επιτυχή διοργάνωση, αλλά και τη συνδρομή του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη στην υπογραφή του πρωτοκόλλου της ιδρυτικής διακήρυξης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.
Το πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνει περισσότερα από 20 αθλήματα και οι συμμετοχές των αθλητών ξεπερνούν τις 7,500 συμμετοχές, ενώ ο αριθμός μαζί με τους συνοδούς ξεπερνά τα 10,000 άτομα.  

BIS: Χρεοκοπία μετά ή κούρεμα τώρα

Αδιέξοδες οι ασκούμενες πολιτικές, χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσαρμογή που δεν αντέχει η κοινωνία
 
BIS: Χρεοκοπία μετά ή κούρεμα τώρα
 Φωτιά στο πολιτικό και οικονομικό σκηνικό της Ευρωζώνης βάζει εσωτερικό έγγραφο εργασίας (working paper) της BIS, σύμφωνα με το οποίο αποδεικνύεται υστέρηση των Ευρωπαϊκών αρχών στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, ενώ κρούεται και καμπανάκι κινδύνου για ενδεχόμενες χρεοκοπίες υπερχρεωμένων χωρών. Στο έγγραφο, το οποίο έχει στη διάθεσή του το sofokleousin.gr, περιγράφεται και το worst case scenario σύμφωνα με το οποίο αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για μείωση του χρέους τότε για πολλές χώρες η χρεοκοπία θα είναι όχι μόνο μονόδρομος αλλά και η βέλτιστη οικονομικά πολιτική.
Του Χρήστου Φράγκου

Ποιοι γλιτώνουν τον ΕΝΦΙΑ μετά τις έκτακτες αλλαγές (ΛΙΣΤΑ)

spitis
Το αργότερο σε 15 ημέρες θα εκδοθεί η απόφαση της ΓΓΔΕ για την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου για τον ΕΝΦΙΑ, που προβλέπουν εκπτώσεις και απαλλαγές για συγκεκριμένες κατηγορίες υπόχρεων, καθώς δεν έχει περάσει απαρατήρητη στο Μέγαρο Μαξίμου και στο υπουργείο Οικονομικών η γκρίνια για τις επιβαρύνσεις που φέρνει ο νέος Φόρος.
Η διαδικασία που θα ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι θα προσομοιάζει με τη διαδικασία των αιτήσεων που είχαν υποβληθεί για τις απαλλαγές από το ΕΕΤΑ, αν και στο υπουργείο Οικονομικών αναζητούν τρόπους για την απλοποίηση των αιτήσεων, έτσι ώστε να αποφευχθεί η γραφειοκρατία, τα λάθη και βέβαια η ταλαιπωρία των φορολογούμενων.
Με βάση τις διατάξεις του νόμου για τον ΕΝΦΙΑ προβλέπονται τα εξής:

Κώστας Κόλλιας: «Το Υπουργείο Οικονομικών γνώριζε τις αδικίες στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ στην Κορινθία...Η μοναδική δίκαιη, βιώσιμη και αποδεκτή λύση είναι το πάγωμα των πληρωμών μέχρι τη ριζική αναθεώρηση των τιμών. »




Με αφορμή την ανάρτηση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για τον ΕΝΦΙΑ και τη σωρεία λαθών και αδικιών που σημειώνονται, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Από τον Σεπτέμβριο του 2013, λίγο μετά την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης που καθόριζε εξωφρενικές τιμές ζώνης για ακίνητα στην Κορινθία, είχα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, ενημερώνοντας το Υπουργείο για την ανάγκη ριζικών αλλαγών. Με τρεις ερωτήσεις που κατέθεσα στη Βουλή, ζητούσα την αναθεώρηση των τιμών ζώνης που καθορίστηκαν, όπως για παράδειγμα τις 100.000 ευρώ το στρέμμα για τον Δήμο Άσσου Λεχαίου και τις 170.000 ευρώ για τους Αγίους Θεοδώρους.
Το πρόβλημα ήταν μεγαλύτερο σε αυτούς τους Δήμους, χωρίς ωστόσο να περιορίζεται εκεί, αφού ανάλογα υψηλές τιμές καθορίστηκαν για περιοχές πρώην Δήμων που σήμερα ανήκουν στο Δήμο Κορινθίων. Στις πρώτες δύο ερωτήσεις που κατέθεσα, η απάντηση του Υπουργείου υπήρξε στερεότυπη, ρίχνοντας ούτε λίγο ούτε πολύ το φταίξιμο στην τοπική Δ.Ο.Υ. Πλην όμως, όταν η Εφορία απέστειλε νέα συγκριτικά στοιχεία, προκειμένου να βγουν αναθεωρημένες τιμές, το Υπουργείο δεν έκανε δεκτά τα έγγραφα, παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις που είχα λάβει από τον Υφυπουργό κ. Μαυραγάνη περί του αντιθέτου.
Διαπιστώνοντας ότι η δέσμευση για επανόρθωση των αδικιών δεν υλοποιούνταν, κατέθεσα νέα ερώτηση τον Δεκέμβριο του 2013, ζητώντας πάλι από το Υπουργείο να κάνει δεκτά τα στοιχεία της Δ.Ο.Υ. Κορίνθου. Επεσήμανα ότι οι κάτοικοι αυτών των περιοχών, που στην πλειοψηφία τους είναι αγρότες και που οι εκτάσεις που έχουν στην κατοχή τους, αν και εντός σχεδίου, είναι αποκλειστικά γεωργικής χρήσης, δεν έχουν καμία απολύτως δυνατότητα να πληρώσουν τα ποσά που θα τους καθορίζονταν, αφού η πραγματική τους φοροδοτική δυνατότητα απέχει παρασάγκας από αυτή που εικάζει το Υπουργείο Οικονομικών.
Και πάλι η απάντηση που πήρα ήταν αρνητική, με τη δικαιολογία ότι τα συγκριτικά δεν ήταν του 2010. Προσπάθησα να εξηγήσω στις αρμόδιες υπηρεσίες ότι η γραφειοκρατία και η δυσκινησία του κρατικού μηχανισμού ακυρώνει την κοινή λογική. Διότι είναι θέμα κοινής λογικής ότι πουθενά στην Κορινθία δεν πωλούνται οικόπεδα για 100 και 200 χιλιάδες ευρώ το στρέμμα. Παρ’όλες τις εκκλήσεις, τόσο τις δικές μου, όσο και των δημοτικών αρχών και της Εφορίας, το Υπουργείο προέβη σε διορθώσεις για το Νέο Ψυχικό και τη Φιλοθέη, αλλά όχι για την Κορινθία.
Το χειρότερο δε είναι ότι ακόμα και σε περιοχές όπου η τιμή ζώνης είναι ορθά καθορισμένη, ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ έγινε λανθασμένα. Για παράδειγμα, για περιοχές της Ευρωστίνης εκτός αντικειμενικού συστήματος, η τιμή ανά τετραγωνικό είναι 13 ευρώ. Πλην όμως στα εκκαθαριστικά, η αξία υπολογίστηκε με βάση τη χαμηλότερη τιμή του Δερβενίου, δηλαδή 112 ευρώ. Και βεβαίως παραμένει πάγιο το αίτημα για μείωση των αξιών και σε περιοχές ενταγμένες στο σύστημα των αντικειμενικών, διότι ακίνητα που αγοράστηκαν με 15.000 ευρώ φορολογούνται με αξία 300.000, τιμή που είναι βεβαίως εκτός τόπου και χρόνου.
Τα όσα παράλογα συμβαίνουν σήμερα είναι αποτέλεσμα αστοχιών, τις οποίες φαίνεται όλοι γνώριζαν πλην των αρμοδίων. Το Υπουργείο αντιμετώπισε ως ανίκανες τις Δ.Ο.Υ., ως φοροφυγάδες τους πολίτες και ως ρουσφετολόγους τους Βουλευτές που επισημαίναμε εδώ και ένα χρόνο το πρόβλημα. Πλέον, ενόψει κοινωνικής έκρηξης, και έπειτα από τον ντόρο που έχει γίνει και στα ΜΜΕ, το Υπουργείο είναι αναγκασμένο να κάνει από την αρχή την όλη διαδικασία. Αναλαμβάνω και νέες πρωτοβουλίες, μαζί με συναδέλφους Βουλευτές, θέλω όμως να επισημάνω ότι δεν θα αποδεχθώ ημίμετρα, όπως αύξηση των δόσεων και απαλλαγή από πρόστιμα. Η μοναδική δίκαιη, βιώσιμη και αποδεκτή λύση είναι το πάγωμα των πληρωμών μέχρι τη ριζική αναθεώρηση των τιμών. Το Υπουργείο έχει παραδεχθεί τα λάθη και είμαι αισιόδοξος ότι, υπό τη νέα ηγεσία, έστω και στο «και πέντε», οι πολίτες της Κορινθίας θα δικαιωθούν.»

Στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος στα Μεντουριάνικα ( video)

Με αφορμή την  εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος , στις 6 Αυγούστου , όπου εορτάζει η  ενοριακή εκκλησία της Σωτήρας στον οικισμό Μεντουργιάνικα  της Τ. Κ. Χελυδορίου Ευρωστίνης Κορινθίας, οι ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ σας παρουσιάζουν απόσπασμα από την εκπομπή "Ελάτε να μαγειρέψουμε μαζί" που μεταδίδεται από το τηλεοπτικό σταθμό "ΗΛΕΚΤΡΑ TV" της Κορινθού που ΄καταγράφεται μιά ξενάγηση στον   οικισμό της Δυτικής Κορινθίας.
Στο video   θα παρακολουθήσετε το 2ο μέρος από το οδοιπορικό στο Χελυδόρι, όπου στην κάμερα της εκπομπής παρουσιάζεται ο οικισμός Μεντουριάνικα , το Μετόχι του Αγίου Γερασίμου όπου η Ηγουμένη  της Μονής γερόντισα Μαγδαληνή, παρουσιάζει την παρασκευή Πρόσφορου ,ενώ γίνεται και η παρουσία του Ενοριακού Ναού της Μεταμορφώσεως , της Σωτήρας όπως την αναφέρουν οι κάτοικοι του χωριού . Την παρουσίαση  της ιστορίας του Ναού κάνει ο άλλοτε γραμματέας της Κοινότητας κ Χρήστος Ανδρέου Λάλος καθώς και ο  ψάλτης και επίτροπος κ. Νικόλαος Μπούζας.
Τα videos
Μεντουριάνικα


Στη Μεταμόρφωση

Απόψε παραμονή της Εορτής θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας ενώ αύριο ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία .

Εορτάζει η Σωτήρα στα Μεντoυργιάνικα


Αύριο Τετάρτη 6 Αυγούστου πανηγυρίζει ο Ιερός ενοριακός Ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Μεντουριάνικα ( Τ. Κ. Χελυδορίου) , η Σωτήρα όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι.. Σήμερα  Τρίτη 5 Αυγούστου θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός όπου θα ψάλει χορός ιεροψαλτών υπό τον  πρωτοψάλτη του Ι. Ν Αγίου Ιωάννου Δερβενίου συμπολίτη μας κ. Δημήτριο Μπούζα , ενώ αύριο ανήμερα της Εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία από ιερείς της περιοχής.

Μουσικοχορευτική εκδήλωση από τον Α.Ο. Λυκοποριάς, με ζωντανή μουσική

Προαύλιο Δημοτικού Σχολείου Λυκοποριάς, Σάββατο 9 Αυγούστου ώρα 21.00
Μουσικοχορευτική εκδήλωση από τον Α.Ο. Λυκοποριάς, με ζωντανή μουσική.
Είσοδος Ελεύθερη

Ο Πολιτ. Σύλλ. Ρίζας και η θεατρική ομάδα του «Κρήνη» παρουσιάζουν το «Καφενείον η ΕΛΛΑΣ»

Προαύλιο Δημοτικού Σχολείου Ρίζας, Σάββατο 9 Αυγούστου ώρα 21.00
Ο Πολιτ. Σύλλ. Ρίζας και η θεατρική ομάδα του «Κρήνη» θα παρουσιάσει την παράσταση «Καφενείον η ΕΛΛΑΣ».
Είσοδος Ελεύθερη

ΔΕΡΒΕΝΙ: Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Στις ράγες της μνήμης» του δημοσιογράφου Ιωάννη Παπουτσάκη

Πανταζοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο, Δερβένι, Σάββατο 9 Αυγούστου ώρα 20.30
Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Στις ράγες της μνήμης» του δημοσιογράφου Ιωάννη Παπουτσάκη.
Είσοδος Ελεύθερη

ΔΕΡΒΕΝΙ: 3o Φιλανθρωπικό παζάρι από τα παιδιά της Δημ. Ενότητας Ευρωστίνης

Κεντρική Πλατεία Δερβενίου, Σάββατο 9 Αυγούστου ώρα 21.00
Φιλανθρωπικό παζάρι από τα παιδιά της Δημ. Ενότητας Ευρωστίνης.
Μετά την περσινή επιτυχία (συγκεντρώθηκαν 860,00 € περίπου και διατέθηκαν στην «Κιβωτό του Κόσμου» και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης) τα παιδιά της Ευρωστίνης συνεχίζουν ακάθεκτα (!!!) και διοργανώνουν το 3ο Φιλανθρωπικό Παζάρι.
Σας προσκαλούν λοιπόν το Σάββατο 9 Αυγούστου 2014 και ώρα 9:00 μ.μ., στην Πλατεία Δερβενίου, για να συμμετέχετε και να στηρίξετε  την ευγενική τους προσπάθεια.
Στο Φιλανθρωπικό Παζάρι θα βρείτε : Διακοσμητικά, Παιδικά Παιχνίδια, Κοσμήματα, Χειροποίητα Πήλινα Αντικείμενα και άλλα επιλεγμένα  χαριτωμένα  μικροαντικείμενα.
Επίσης θα πραγματοποιηθεί λαχειοφόρος αγορά.
Σας ενημερώνουμε ότι θα συγκεντρώνονται ρούχα και παπούτσια, τα οποία θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση, (για παιδιά ως 18 ετών) τα οποία θα δοθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και στην «Κιβωτό του Κόσμου».
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από τα τραγούδια του Εθελοντικού Μουσικού Σχήματος Ευρωστίνης.
Όποιο παιδί ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην αξιέπαινη αυτή κίνηση, μπορεί να επικοινωνήσει με το τηλ:  6945 547240.
Συνάντηση για την οργάνωση του παζαριού : Τετάρτη 6/8/2014, 10:00 π.μ. (πρώην ασφαλιστικό γραφείο Γρ. Μανωλόπουλου, απέναντι από τον «Έσπερο» στο Δερβένι).
Τα έσοδα θα διατεθούν και πάλι σε γνωστό φιλανθρωπικό οργανισμό που θα επιλέξουν τα παιδιά.

«Ο ΚΑΤΑΔΙΚΟΣ ΜΟΥ» στο ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

Ανοιχτό θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης, Πέμπτη 7 & Παρασκευή 8 Αυγούστου ώρα 21.15
Θεατρική παράσταση «Ο ΚΑΤΑΔΙΚΟΣ ΜΟΥ» σκην. Γ. Παλούμπη.
Παίζουν: Ε. Ράντου, Π. Δαδακαρίδης, Ο. Αυγουστίδης, Μ. Ιατρόπουλος, Δ.Καπετανάκος και Μ. Γιωτόπουλος.
Είσοδος 18€ /15€ Μαθητικό (13-17 ετών) Φοιτητικό & Πολυτέκνων/ 12 € παιδικό (από 6-12 ετών) & Ανέργων (με προσκόμιση κάρτας ανεργίας)
Βραβείο καλύτερου νεοελληνικού Ελληνικού Έργου «Κάρολος Κουν» 2012
Μια Αιχμηρή Κωμωδία, Μια Παράσταση Βαθιά Ανθρώπινη!

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Συκιάς «Άγγελος Σικελιανός» διοργανώνει το 3o Rock Festival

Στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, στο Ξυλόκαστρο Τετάρτη 6 Αυγούστου ώρα 21.30
Ο Προοδευτικός Σύλλογος Συκιάς «Άγγελος Σικελιανός» διοργανώνει το 3o Rock Festival.
Eίσοδος ελεύθερη
Ένα καλοκαιρινό Rock Party με ανεβαστικούς, δροσερούς ρόκ ρυθμούς...
Η θερμοκρασία στα ύψη, η καλοκαιρινή διάθεση επίσης στα ύψη και οι μουσικές δυνατές για να έχουμε ένα τρελό Αυγουστιάτικο βράδυ. Σας περιμένουμε για ένα υπέροχο ροκ πάρτυ με υπόσχεση για πολύ χορό, τραγούδι και Rock......
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:
BLUE STRIPE
BY DA WAY
INDIANA
METALLAXIS
ROCK YOUR SUMMER

Θα μας πουν επιτέλους οι αργεντινολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ τι έγινε στην Αργεντινή;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν δεν είχαμε να κάνουμε με την τραγωδία ενός λαού που, αν και ζει σε μια πλούσια και σχεδόν αυτάρκη χώρα, τρίτη στον κόσμο σε μη συμβατικούς υδρογονάνθρακες (σχιστολιθικό πετρέλαιο), βασανίζεται με τον πλέον απάνθρωπο τρόπο, η εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιμετώπισης του τελευταίου επεισοδίου χρεοκοπίας θα ήταν για γέλια.
Αν δεν είχαμε να κάνουμε με μια χώρα που ο πληθωρισμός κατατρώγει τα σωθικά της και τα λιντσαρίσματα εξελίσσονται κατά περιόδους σε καθημερινή πρακτική, η συμπεριφορά κάποιων πολιτικών προσώπων – και δυστυχώς και κάποιων δημοσιογράφων – θα προκαλούσε απλώς τη γενική θυμηδία.
Δυστυχώς, όμως, έχουμε να κάνουμε με μια πλούσια χώρα και έναν βασανισμένο λαό.
Και όμως. Οι «αργεντινολόγοι» του ΣΥΡΙΖΑ, που δυστυχώς βρίσκουν υποστηρικτές στον χώρο της ενημέρωσης, έχουν ανοίξει το στόμα τους και το τι λένε δεν περιγράφεται.

Δήλωση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη για την απώλεια του Χριστόδουλου Πασιαρδή


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση για την απώλεια του πρώην Υπουργού Άμυνας της Κύπρου και πρώην πρέσβη Χριστόδουλου Πασιαρδή.

«Με θλίψη  πληροφορήθηκα την απώλεια του πρώην Υπουργού Άμυνας της Κύπρου και πρώην πρέσβη Χριστόδουλου Πασιαρδή.
Υπηρέτησε την Κύπρο με πίστη και αφοσίωση, με το ήθος και τον δυναμισμό του να είναι εκείνα τα αδιαπραγμάτευτα χαρακτηριστικά του που τον συντρόφευαν πάντα, σε όλη τη διαδρομή του.
Κατά την θητεία μας ως Υπουργοί Άμυνας της Ελλάδας και της Κύπρου, συνεργαστήκαμε αρμονικά και κατακτήσαμε σπουδαίες στοχεύσεις προς όφελος των χωρών μας.
Η συνέπεια στις ιδέες και τις απόψεις του καθώς και η μαχητικότητα που επιδείκνυε για την προάσπιση τους ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά του πολιτικού εκείνου, η απώλεια του οποίου βαρύνει την Κύπρο σήμερα. 
Υπήρξε μαχητής μέχρι το τέλος.
Θα τον θυμόμαστε όλοι. Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και εμού προσωπικά, εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια προς τους οικείους του».


Επίδοση της Έκθεσης της Α.ΔΙ.Π. στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα δεχθεί σήμερα, Τρίτη 5 Αυγούστου και ώρα 6:30μ.μ., τον Πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευσης(Α.ΔΙ.Π.) κ. Ευάγγελο Κουφουδάκη, ο οποίος θα του επιδόσει την ετήσια Έκθεση της Αρχής. 

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ 2014


Freddotv Gr 

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η χυδαιότητα των πολιτικών μας σε όλο της το μεγαλείο

Γρηγόρης Νικολόπουλος
Με το νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων αποκαλύπτεται όλη η χυδαιότητα του πολιτικού μας κόσμου. Και αποκαλύπτεται σε μια μόνο παράγραφο του πρώτου άρθρου του νομοσχεδίου, η οποία λέει ότι «Η κρατική χρηματοδότηση δεν υπόκειται σε φόρο. Το ποσόν της ιδιωτικής χρηματοδότησης που δίδεται στους δικαιούχους χρηματοδότησης εκπίπτει ολόκληρο από το φορολογητέο εισόδημα του χρηματοδότη». Το ποσόν που επιτρέπεται να δωρηθεί ώς χρηματοδότηση κόμματος ορίζεται στα 20.000 ευρώ κατ' άτομο.
Με λίγα λόγια οι Έλληνες πολίτες επιτρέπεται να χρηματοδοτούν με ποσό μέχρι 20.000 ευρώ ετησίως τα πολιτικά κόμματα και το ποσόν αυτό θα εκπίπτει εξολοκλήρου από το φορολογητέο εισόδημα. Όταν όμως κανένα άλλο ποσό δεν εκπίπετει, όταν ακόμη και οι πιο φτωχοί Έλληνες φορολογούνται από το πρώτο ευρώ του εισοδήματος τους, όταν φορολογούνται ακόμη και οι άνεργοι, όταν δεν εκπίπτουν δαπάνες σχολείων, υγείας, διαβίωσης, τότε το να εκπίπτει το ποσόν που δίνουν στα κόμματα, είναι τουλάχιστον χυδαίο. 
Είναι μια διάταξη για την οποία πρέπει να ντρέπεται κάθε πολιτικός χωριστά και όλοι μαζί. Δείχνει την κατάντια τους, την αναξιοπρέπεια τους, τον φιλοτομαρισμό τους. Είναι ντροπή για όλους τους και για εμάς που τους ψηφίζουμε. 

Τα κόμματα χρηματοδοτούνται επί δεκαετίες με μαύρα λεφτά, είναι στο επίκεντρο της διαπλοκής, γεμίζουν τον δημόσιο τομέα με ημέτερους, καθορίζουν τη ζωή όλων μας είτε είμαστε μέλη τους είτε όχι, έχουν λόγο σε όλα, ακόμη και στις μεταθέσεις του στρατού, ευθύνονται σε ανυπολόγιστο βαθμό για την κατάντια της χώρας. Παρασύρουν τους πολίτες σε παράλογες απαιτήσεις, είναι πανίσχυρα και ανήθικα. Στην ουσία ευθύνονται για το ότι η ελληνική Δημοκρατία δεν λειτουργεί σωστά, επηρεάζουν και ελέγχουν όλους τους "ανεξάρτητους" θεσμούς, απορροφούν δισεκατομμύρια από τον κρατικό προυπολογισμό και χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια στις τράπεζες - όλα τα χρέη τους συμπεριλαμβάνονται στα κόκκινα δάνεια διότι δεν τα πληρώνουν.
Πρόκειται για τους πλέον παρασιτικούς οργανισμούς της ελληνικής κοινωνίας και φέρουν στο απόλυτο την ευθύνη για την παραπλάνηση της Κοινής Γνώμης και την κατάσταση της χώρας σήμερα.
Και συνεχίζουν όπως βλέπουμε από το πρώτο κιόλας άρθρο του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση τους να νομοθετούν προς όφελος  τους και εις βάρος όλων των πολιτών, ακόμη και αυτών που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Αν δηλαδή κάποιος που έχει εισόδημα 10.000 το χρόνο και μετά βίας συντηρεί την οικογένεια του τα δωρίσει σε ένα κόμμα, δεν φορολογείται (αλλά και δεν έχει λεφτά). Αν τα χρησιμοποιήσει για να επιβιώσει (που δεν του φτάνουν) θα κληθεί να πληρώσει φόρο (και δεν θα έχει λεφτά να τον πληρώσει). 
Η διάταξη αυτή θα ήταν ανεκτή αν υπήρχαν άλλα αφορολόγητα για τους φτωχούς, για τους άνεργους, για τους επενδυτές, για τις βασικές δαπάνες διαβίωσης. Σήμερα είναι απαράδεκτη και πρέπει να αλλάξει. Αν δεν αλλάξει αυτή η διάταξη πρέπει όλοι οι Έλληνες να φροντίσουν να αλλάξουν άμεσα πολιτικούς και κόμματα. Η κατάσταση ξεπερνάει κάθε όριο του χυδαίου, του ανεκτού. Ξεπερνάει κάθε έννοια ηθικής, είναι ξεδιάντροπη
reporter.gr

Μᾶς τόν πῆραν τόν χρυσό;


 Κλείνουν σιγά-σιγά τα ενεχυροδανειστήρια και εκποιητήρια οικογενειακών κειμηλίων, κοσμημάτων του γάμου, και χρυσών δοντιών.
Ο χρυσός των Ελλήνων εκποιήθηκε για να πληρώσουν το χαράτσι και τα τέλη κυκλοφορίας
του Βενιζέλου, την ΔΕΗ του Φωτόπουλου, και τους φόρους του Παπακωνσταντίνου, του Θεοχάρη και του Στουρνάρα.
Αφού πήραν στα χέρια τους τον ιδιωτικό χρυσό οι μαυραγορίτες, μισοτιμής στα χωρίς άδεια, λαθραία “αγοραστήρια” με τα φυμέ τζάμια, τον έβγαλαν από τη χώρα λαθραία σε βαλίτσες σε 40κιλα τη φορά. Γερμανία, Ολλανδία και Τουρκία κυρίως.
Περιουσίες φτιάχτηκαν….
Μαυραγορίτες όπως στην Κατοχή. Με τις ευλογίες του κράτους, των δυνάμεων της τάξης και της ασφάλειας, και φυσικά των εισαγγελικών αρχών.
Τώρα δεν έχει μείνει άλλος χρυσός πια. Το βυζί στέρεψε και ζάρωσε. Κλείνουν λοιπόν, και δίνουν ραντεβού στη Μύκονο και την Αράχωβα.
Ίσως να ξέρετε κάποιον τέτοιον, και να τον καλοπιάνετε κιόλας.
Αν όντως ξέρετε, ντροπή σας. Ντροπή μου και μένα.
(Agis Veroutis)

6th Ziria music festival "Νίκος Δόικας"

Εμφάνιση Logo_1_6thziria.png


Φέτος κάνουμε πάλι την πανέμορφη διαδρομή από  το Ξυλόκαστρο στα Τρίκαλα Κορινθίας και ακόμα πιο πάνω στα 1600μ., για να ζήσουμε το πιο high, ανοιχτό και ελεύθερο πάρτυ του καλοκαιριού!

Από την Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014 στις 20:00 μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής, θα απολαύσουμε πολλά εξαιρετικά συγκροτήματα,  μαγευτικές βόλτες στο βουνό,  ορεινή κατασκήνωση κάτω από τα αστέρια, και ξεχωριστές εναλλακτικές δραστηριότητες.
Σας περιμένουμε στη μοναδική τοποθεσία του Αθλητικού κέντρου Ζήρειας για να περάσουμε τρεις μοναδικές μέρες και νύχτες σαν μια μεγάλη παρέα.


Είσοδος, κάμπινγκ, εναλλακτικές δραστηριότητες, όλα ελεύθερα!!!

Οι συμμετοχές ανά ημέρα:
Πέμπτη 28 Αυγούστου (*)  - έναρξη 20:00
Blues Fathers & the Swingers
guests Τζένη Καπάδαη, Αγγελική Τουμπανάκη
Dj sets

Παρασκευή 29 Αυγούστου  έναρξη 17:00
Pavida Somnia,  Egoera,  The Bali’Haians, Penny Dreadful,   
Opera Chaotique, The Noise Figures,  Baby Guru,  Nikolas Gale
 
Σάββατο 30 Αυγούστουέναρξη 17:00
Strawhats,  Blues Deluxe Experiment, The Vrastaz,  A Victim Of Society,  
Nalyssa Green,  Egg Hell,  Mr. Highway Band, 1000mods
 

Stage In  -  Έναρξη στις 20:00 την Πέμπτη 28 Αυγούστου
Οι Blues Fathers & the Swingers θα ξεκινήσουν το φεστιβάλ μας με ένα φανταστικό πάρτι – «ανακεφαλαίωση» από τα 30’s 40’s και 50’s και πολλά ακόμα νέα αγαπημένα τραγούδια blues, swing, funk αλλά και ροκ.
Καλεσμένες τους, δυο μοναδικές κυρίες, η Τζένη Καπάδαη μια από τις μεγαλύτερες φωνές του μπλουζ και η Αγγελική Τουμπανάκη μια από τις σημαντικότερες φωνές της τζαζ! 




Στο
Stage In από τα πρωινά της Παρασκευής και του Σαββάτου θα χαιρόμαστε μουσικές συνευρέσεις μουσικών που θα είναι στο βουνό.
Μουσικές εκπλήξεις χωρίς πρόγραμμα και περιορισμούς, στη δροσιά του Σαλέ!




Εναλλακτικές δραστηριότητες

  • Κατάβαση στο σπήλαιο του Ερμή, οργανωμένη από  πολυμελή ομάδα  του Σπηλαιολογικού Ελληνικού Εξερευνητικού Ομίλου (ΣΠΕΛΕΟ - www.speleo.gr)
  • Tai chi: Ανοιχτό ελεύθερο βιωματικό σεμινάριο από το Σχολείο WDP - Kunf fu Λουτρακίου (Αθλητικός Σύλλογος Κινέζικων Μαχητικών Τεχνών Λουτρακίου) και την Ομάδα WDPKung fu Ξυλοκάστρου
  • Γιόγκα μαθήματα, μαζί με βασικές αρχές συγκέντρωσης και διαλογισμού με τον Τάσο Σχοινά
  • Μοναδική περιβαλλοντική ενημέρωση από τον Σπύρο Αποστολόπουλο, ερευνητή της χλωρίδας της Ζήρειας.
  • Πεζοπορία στο υπέροχο δάσος στη χαράδρα της   Φλαμπουρίτσας, που οργανώνει ο σύλλογος για την προστασία του δάσους «Κυλλήνιος Άδωνις»
  • Παρουσιάσεις και συζητήσεις για τα σύγχρονα περιβαλλοντικά ζητήματα
  • Ποδηλατικές βόλτες



Η διοργάνωση
Όπως και πέρυσι, τη διοργάνωση επιμελείται αφιλοκερδώς μια παρέα Ξυλοκαστριτών.
Μας στηρίζουν: το Αθλητικό κέντρο Ζήρειας, ξενοδόχοι και εστιάτορες των Τρικάλων, πολλές επιχειρήσεις και επαγγελματίες και πάρα πολλοί εθελοντές φίλοι. 
Τους ευχαριστούμε όλους θερμά.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τις μπάντες κι έναν-έναν μουσικό για την αφιλοκερδή συμμετοχή του.
Για αναλυτικές πληροφορίες επισκεφθείτε το site της εκδήλωσης
www.ziriafestival.gr 
Videos

Teaser video:    http://youtu.be/zU_EuUFsVWc

Line up video:   http://youtu.be/cXFglDuh4PA

Social media
Tips
Μην ξεχάσετε να πάρετε ζεστά ρούχα, κλειστά παπούτσια και καλό μπουφάν
και εφόσον διανυκτερεύσετε στο βουνό (προτείνεται!!), υπνόσακο και σκηνή.
Την ημέρα περνάμε πολύ ωραία και εκτός φεστιβάλ, αφού η περιοχή προσφέρεται για υπέροχες βόλτες στις πανέμορφες γύρω περιοχές, φαγητό στα Τρίκαλα, ή μπάνιο στον Πευκιά στο Ξυλόκαστρο ή στη λίμνη Δόξα. 
Για να έλθετε, από την Εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών βγαίνετε στην έξοδο για Ξυλόκαστρο-Τρίκαλα και αμέσως συνεχίζετε για Τρίκαλα.  Περνάτε τα Τρίκαλα και συνεχίζετε προς το Αθλητικό Kέντρο Ζήρειας.  Όλοι οι δρόμοι είναι πολύ καλοί όπως και η οδική σήμανση