Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κοινή ανακοίνωση όλων των παρατάξεων του δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης... OXI σε άλλη υποβάθμιση - Να μην μεταβληθει ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστινης σε σκουπιδότοπο της Πελοποννήσου

http://www.naxos-news.gr/fileses/7174.jpg
Οι απερχόμενοι Δήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι νεοεκλεγμένοι Δήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, σας ενημερώνουμε:
Αγαπητοί συνδημότες,
Επιχειρείται από δήμους της Πελοποννήσου να φέρουν τα σκουπίδια τους στο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου. Μετά από την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ στις 12/8/2014 και την ομόφωνη απόφαση αντίδρασης σε αυτό το εφιαλτικό ενδεχόμενο για τον τόπο μας, πήραμε το παρακάτω ψήφισμα που υπογράφουν όλες οι δημοτικές παρατάξεις, απερχόμενες και νεοεκλεγείσες και σας καλούμε σε επαγρύπνηση.
ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΤΟΝΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
O τουριστικός Δήμος μας δέχεται αναπάντεχη οικολογική επίθεση από τον Υπουργό ΥΠΕΚΑ κ. Μανιάτη και από πολλούς δημάρχους της Πελοποννήσου.
Όλοι αυτοί, προσπαθώντας να κουκουλώσουν την διαχρονική αδράνεια και αναποφασιστικότητά τους στο μεγάλο πρόβλημα της νόμιμης διάθεσης-διαχείρισης των απορριμμάτων τους, θυσιάζουν κυριολεκτικά την έδρα του Δήμου μας για να αποφύγουν τις νομικές και οικονομικές συνέπειες των παραλείψεών τους.
Επιχειρούν να μετατρέψουν  το τουριστικό Ξυλόκαστρο σε σκουπιδοχαβούζα της Πελοποννήσου. Βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών μας, τον υδροφόρο ορίζοντα της ευρύτερης περιοχής, την ποιότητα ζωής μας, το βιολογικό καθαρισμό του Δήμου μας και θα επιβαρύνουν επικίνδυνα  την καθαρότητα της θάλασσάς μας, πλήττοντας θανάσιμα τον τουρισμό της  περιοχής μας, επομένως και το κύριο εισόδημά μας.
Όλοι αυτοί, μεθοδεύουν να κάνουν τον Δήμο μας χωματερή τύπου Άνω Λιοσίων-Φυλής, χωρίς διάλογο, χωρίς ενημέρωση και συναίνεση των πολιτών, όπως ρητά επιβάλλουν οι κανόνες της Ε.Ε. που χρηματοδοτεί τα έργα.
Όλοι εμείς ενωμένοι με μια φωνή ,  διαμαρτυρόμαστε έντονα για την εις βάρος μας παράνομη μεθόδευση  και δηλώνουμε αποφασισμένοι:
1. Να αντισταθούμε με κάθε τρόπο στην καταστροφική υποβάθμιση του Δήμου μας.
2. Να κινηθούμε νομικά και να προσφύγουμε στις αρμόδιες Ελληνικές και Ευρωπαϊκές Υπηρεσίες.
3. Συστήνουμε Δημοτική επιτροπή με τον νυν και τον νέο Δήμαρχο και τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να ενημερώσουν τους βουλευτές του Νομού μας και να διαμαρτυρηθούν έντονα στον υπουργό ΥΠΕΚΑ κ. Μανιάτη, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη και τον Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ κ. Σμυρνιώτη.
 4. Συστήνουμε επιτροπή κινητοποίησης και επαγρύπνησης που θα ενημερώσει άμεσα όλους τους δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου μας και θα προετοιμάσει δυναμικές και ασυμβίμβαστες κινητοποιήσεις αν επιχειρήσουν να φέρουν σκουπίδια άλλων Δήμων στο Ξυλόκαστρο.
Δηλώνουμε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε με όλα τα μέσα κατά αυτής της παράνομης και παράλογης μεθόδευσης να γίνει η έδρα του τουριστικού Δήμου μας χωματερή ολόκληρης της Πελοποννήσου.
Είναι πράγματι τραγική αυτή η συμπεριφορά της Πολιτείας, να τακτοποιεί και να επιβραβεύει Δήμους που για δεκαετίες αδιαφόρησαν για τη διαχείριση των απορριμμάτων τους, τιμωρώντας βάναυσα το Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης που με αυτοδιοικητική γενναιότητα αποδέχθηκε τα απορρίμματα των τότε Δήμων Ξυλοκάστρου, Ευρωστίνης και Φενεού, κάνοντας έτσι εφικτή την κατασκευή σύγχρονου ΧΥΤΑ - ΧΥΤΥ για τις ανάγκες της δυτικής Κορινθίας και μόνο αυτής.
 
Αγαπητοί συμπολίτες και φίλοι της περιοχής μας,
Θα εξαντλήσουμε το διάλογο, θα προσπαθήσουμε να τους πείσουμε ότι κάνουν λάθος και παρανομούν. Αν δεν πειστούν τότε μία λύση μόνο υπάρχει.
Να μην επιτρέψουμε δυναμικά στην Τρίπολη, την Ερμιονίδα, και σε κανέναν άλλον δήμο, να καταστρέψει την περιοχή μας. Θα βάλουμε τα στήθια μας μαζικά μπροστά σε κάθε απορριμματοφόρο που θα επιχειρήσει να μολύνει τον τόπο μας και να καταστρέψει το ΧΥΤΑ και το Βιολογικό Καθαρισμό.
Αν αδιαφορήσουμε και αδρανήσουμε, θα υποστούμε τεράστιες οικονομικές και περιβαλλοντικές συνέπειες.

Δεκαπενταύγουστος στο Δερβένι - ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ - Λιτανεία στο Δερβένι απόψε

Εν τη Γεννήσει, την παρθενία εφύλαξας,
εν τη Κοιμήσει τον κόσμον ου κατέλιπες Θεοτόκε.
Μετέστης προς την ζωήν, Μήτηρ υπάρχουσα της ζωής,
και ταις πρεσβείες ταις σαις λυτρουμένη,
εκ θανάτου τας ψυχάς ημών.
Η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης. Με κατάνυξη , σύνεση και αγάπη εορτάζουμε και φέτος τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, τη γιορτή της Παναγίας, της Μητέρας όλων μας. Την Κοίμηση της Θεοτόκου ή το «ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ»
Η προετοιμασία των πιστών αρχίζει από την 1η Αυγούστου με τη νηστεία που διαρκεί έως τον Δεκαπενταύγουστο, αποτελώντας για τους Ορθόδοξους χριστιανούς το «Πάσχα του καλοκαιριού».

Στις 15 Αυγούστου χιλιάδες πιστών με την ψυχή γεμάτη ελπίδα και κατάνυξη, προστρέχουν στα αμέτρητα προσκυνήματα, όπου λιτανεύονται οι θαυματουργές εικόνες της Παναγίας για να μαρτυρήσουν τη πίστη τους στο πρόσωπό της.
Η Παναγία, το ιερότερο από τα πρόσωπα της Ορθοδοξίας, δοξάζεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Δεκάδες οι εκκλησίες και τα μοναστήρια της Παναγίας που τιμούν τη μνήμη της και τα οποία αυτές τις μέρες έχουν την τιμητική τους. Η λατρεία που έχουν οι πιστοί στη «μητέρα» του Θεού και των ανθρώπων αποδεικνύεται από τα πολλά ονόματα: Μεγαλόχαρη, Εκατονταπυλιανή, Φανερωμένη, Κοσμοσωτήρα, Χοζοβιώτισσα, Εικοσιφοίνισσα, Βρεφοκρατούσα, Ελεούσα, Θαλασσινή, Γιάτρισσα, Μυρτιδιώτισσα και πολλά ακόμη.
Και μπορεί το επίκεντρο των εκδηλώσεων να είναι η Παναγία της Τήνου και τη Παναγία Σουμελά, όμως, σε κάθε γωνιά της χώρας υπάρχει και μια ξεχωριστή Παναγιά.


Στην περιοχή μας πολλές εκκλησίες είναι αφιερωμένες στη Μνήμη Της όπως η Παναγία στο Ορεινό Χελυδόρι , η Παναγία στο Άνω Πιτσά , η Παναγία η Κορφιώτισσα στο Καμάρι, το μοναστήρι της Παναγίας των βράχων στο Φενεό , η Κοίμηση της Θεοτόκου στο Δερβένι όπου απόψε παραμονή θα γίνει λιτανεία της Εικόνας Της και άλλες πολλές –πολλές ανοίγουν αυτές τις μέρες τις πύλες τους να δεχτούν τους χιλιάδες προσκυνητές που θα έρθουν να τιμήσουν τη Μνήμη Της….

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ

Πάσχα του καλοκαιριού - Το πέρασμά μας

http://www.imkorinthou.org/index.php?option=com_datsogallery&view=sbox&catid=841&id=12762&format=raw

Είναι χιλιοειπωμένο και μυριογραμμένο ότι,η γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ονομάζεται και ''Πάσχα του καλοκαιριού''.Γιατί όμως; έχει σιγουρα τις ομοιότητες της με αυτό που ζήσαμε προ μηνών.
Πάσχα σημαίνει (ως γνωστό) πέρασμα.Είναι δηλαδή η γιορτή, άλλη μια ευκαιρία να ανανεώσουμε τις πνευματικές μας δυνάμεις ,ώστε να τολμήσουμε την φυγή μας απο τα μίζερα και χαμερπή και να καταφύγουμε στα χαρούμενα και αισιόδοξα.Χωρίς αυτό να φέρει τον ωχαδελφισμό,την παραίτηση,την μοιρολατρεία η την απογοήτευση.

http://www.imkorinthou.org/index.php?option=com_datsogallery&view=sbox&catid=841&id=12767&format=raw
Δεν είμαστε οι χαζοχαρούμενοι της κοινωνίας,αλλά οι ελπιδοφόροι της Εκκλησίας. Ποιές είναι οι ομοιότητες των δύο περασμάτων;Και τα δύο έχουν ανάλογη νηστεία,ως μέσον εγκράτειας και ποτέ ως βασανιστήριο και αφορμή να καταστήσουμε πεινασμένους τους χριστιανούς.Το μέτρο στα φαγητά ,θα είναι αφορμή να βάλουμε μέτρο ,μέχρι εκμηδενισμού,στις αστοχίες ,μας και στις αδυναμιές μας,μία απ΄αυτές μπορεί να είναι και το φαγητό,πρώτα ως ποσότητα και ύστερα ως ποιότητα.
Ύστερα έχει πλούσια υμνολογία,όπως και η Μεγάλη Τεσσαρακοστή.Οι παρακλητικοί κανόνες,ο μικρός και ο μεγάλος,δεν είναι απλά θαυμάσια μελωδήματα πλούσιων νοημάτων,αλλά η εγκάρδια και πολυσπάρακτη προσευχή των χριστιανών,ιδίως εκείνων που τα κύματα της ζωής τους χτυπούν ανελέητα και βασανιστικά.
Αποκορύφωμα της περιόδου που αρχίζει την 1η Αυγούστου είναι η 15η.Είναι τότε που θα ψάλουμε και τα Εγκώμια,σαν μια άλλη Μεγάλη Παρασκευή.Είναι ο επιτάφιος θρήνος για την Θεοτόκο,από τα παιδιά Της ,επειδή φαίνεται ότι Την χάνουν.
Ο Κύριος θα διαψεύσει όλους,και θα τους χαροποιήσει ταυτόχρονα.Θα παραλάβει την ψυχή Της και το Σώμα Της θα μεταστεί στον ουρανό -κατά την εκκλησιαστική διδασκαλία και γραμματεία-.Υπάρχει ζώσα και πρεσβέυουσα για όλους μας.
Επιπλέον η γιορτή έχει απόδοση-τέλος,σε εννέα ημέρες όμως.Είναι η ημέρα που έχει τα ίσα με την κυριώνυμο εορτή,όπως συμβαίνει με την Ανάσταση του Κυρίου.
Υπάρχει και μία αντίθεση στις δύο γιορτές,πάσχα της άνοιξης και πάσχα του καλοκαιριού,Στην μεν πρώτη περίπτωση μία θεομητορική γιορτή κάνει το ποικιλόμορφο διαλειμμά της όλης κατανυκτικής περιόδου,ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου,ενώ στο πάσχα που θα ζήσουμε από αύριο έρχεται η δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος,ως στάση για υπόμνηση ,ότι όλων τελικός στόχος και σκοπός ζωής είναι η μεταμόρφωση όλων,από το καλό στο καλύτερο,με τελος το άριστο,την Βασιλεία Του.
Δεν είναι η Σώτειρά μας,μόνο ο Ιησούς σώζει.Σίγουρα είναι εκείνη που πρεσβεύει προσευχητικά για την σωτηρία μας.Στην πλούσια υμνολογία των ημερών έχει Εκείνη σπουδαία θέση,ως απαντήσεις στα θαύματα και ως άλλες μία αποδείξεις ότι ζει.Οι άλλοι θα βρίσκονται στην πλάνη της μαριολατρείας, η της διαστρεύλωσης ,μέχρι απόρριψης.
Δεν είναι το τέλος της ζωής μας,αλλά μας βοηθά έμπρακτα στο ποθητό και σωτήριο πέρασμά μας.Μας χειραγωγεί με τις δεήσεις Της ενώπιον του Κυρίου μας, προκειμένου να συγχωρεθούμε και να λυτρωθούμε.
Μας υπενθυμίζει με την Κοιμησή Της ότι ,εκεί που φαίνεται οτι υπάρχει και μας περιμένει ένα τέλος,στήν ουσία βιώνουμε μια αρχή,χαρμόσυνη και αιώνια.
Καλό δεκαπενταύγουστο λοιπόν,καλή Παναγιά!

 http://dogma.gr

Ήθη και έθιμα του Δεκαπενταύγουστου

 
Η Κοίμηση της Θεοτόκου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης και στην Ελλάδα γιορτάζεται από τη μία άκρη ως την άλλη με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ευλάβεια.
Αυτή η ιδιαίτερη λατρεία που έχει ο ελληνικός λαός για την Παναγία φαίνεται και από τα εκατοντάδες προσωνύμια που της έχουν αποδώσει, αλλά και από τα αναρίθμητα προσκυνήματα ανά την επικράτεια.
Κάθε χρόνο το επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων βρίσκεται στην Παναγία της Τήνου, όπου έχει και εθνικό χαρακτήρα, αφού εκτός από την Παναγία τιμάται και η μνήμη αυτών που χάθηκαν κατά τον τορπιλισμό του πολεμικού πλοίου «Έλλη» από τους Ιταλούς. Ήθη και έθιμα αιώνων, όμως αναβιώνουν το Δεκαπενταύγουστο σε κάθε γωνιά της χώρας με πιο γνωστά τα εξής:

Περισσότερα στην aftodioikisi.gr

Τι δείχνουν οι μεταγραφές του Ολυμπιακού

 Τι δείχνουν οι μεταγραφές του Ολυμπιακού
Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta, μετά και το φιλικό με την Αθλέτικ, για τα νέα πρόσωπα του Ολυμπιακού. Τα ήδη υπάρχοντα κι αυτά που έρχονται.

Έγραφα στο τελευταίο κομμάτι μου ότι θα προκύψουν μετά και τα τελευταία φιλικά αποφάσεις-αφαιρέσεις Μίτσελ που μπορεί να μας φανούν κι άδικες. Ο ίδιος ο Ισπανός τεχνικός δήλωσε αμέσως μετά το φιλικό με την Αθλέτικ ότι μπορεί με τις εισηγήσεις του να αδικήσει κάποιους. Αλλά είναι αυτό που λέμε ότι δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, με το μέγεθος του ρόστερ του Ολυμπιακού.
Το ευχάριστο, όπως αποτυπώθηκε κι από το ματς με την πολύ δυνατή ομάδα του Βαλβέρδε, είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει πάρει πολλούς και καλούς παίκτες. Κάποιοι παίζουν με το καλημέρα (βλέπε Αμπιντάλ), κάποιοι δείχνουν μεγάλες προδιαγραφές (βλέπε Μαζουακού, με το ντεζαβαντάζ της απειρίας), κάποιοι είναι πολύ κοντά στην ενδεκάδα (βλέπε Ντοσεβί, Ομάρ, Κασάμι), κάποιοι δείχνουν ότι μπορεί να διεκδικήσουν θέση (βλέπε Μποτία, Γκαζαριάν), κάποιοι άλλοι βγάζουν καλά στοιχεία, αλλά θέλουν και πολλή δουλειά (Κολοβός, Μπουχαλάκης, Αυλωνίτης)-ενώ αναμένουμε να δούμε για πρώτη φορά τον Φορτούνη.
Κι ένα 11ο νέο πρόσωπο, ο Διαμαντάκος μας «διαβεβαιώνει» με τις εμφανίσεις του ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να ποντάρει πάνω του και ότι πραγματικά αξίζει να είναι στο ρόστερ.
Αυτό που προβληματίζει από το 0-0 με τους Βάσκους, σε ένα παιχνίδι πάντως κάτω από λιοπύρι, άρα πολύ δύσκολο, ιδίως επιθετικά, και για τις δύο ομάδες, είναι ότι η ομάδα ενώ είχε αρκετές επικίνδυνες επιθέσεις, δεν έβγαλε τις καθαρές φάσεις για γκολ. Κι εκεί προφανώς θα χρειαστεί η βοήθεια και του Αφελάϊ και των δύο σέντερ φορ που θα έρθουν. Χρειάζεται η ομάδα παραπάνω ποιότητα ακόμη στο παιχνίδι της κι ειδικά στο πιο δύσκολο κομμάτι, αυτό της τελικής προσπάθειας, της πάσας, του σουτ.
Οι εμπνεύσεις του Μαζουακού (με σέντρες που ξυρίζουν), η κλάση του Τσόρι σε μία στιγμή, οι έξοχες αλλαγές παιχνιδιού του Κασάμι και μία-δύο μπούκες του Ομάρ έφεραν πέντε-έξι καλές φάσεις, αλλά ακριβώς εκεί στο φινάλε απαιτείται το κάτι «εξτρά». Προφανώς αυτό που έρχεται…
Πάντως,  μεταγραφή καλή θα είναι κι ο Αβραάμ, που πιστοποιεί το πόσο γερά έχει «γυρίσει», ενώ γενικά ήταν καλό για την άμυνα που κράτησε το μηδέν για δεύτερη φορά στο έκτο φιλικό...

Βράβευση, αποθέωση και συγκίνηση με Βαλβέρδε

valverde
 Ο Ερνέστο Βαλβέρδε γνώρισε απίστευτη αποθέωση για ακόμα μία φορά στο Καραϊσκάκη στο πλαίσιο της βράβευσής του!
 Ολόκληρο το γήπεδο φώναζε ρυθμικά για αρκετά λεπτά το όνομα του Ισπανού προπονητή, που πριν την έναρξη του αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπιλμπάο τιμήθηκε για την προσφορά του από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Σάββα Θεοδωρίδη. Ο πρώην τεχνικός των Πειραιωτών παρέλαβε από τον ισχυρό άνδρα του συλλόγου μία μεγάλη κορνίζα με την συλλεκτική μπλούζα της ομάδας που βγήκε ειδικά γι' αυτό το φιλικό. Επίσης πήρε και έναν αναμνηστικό ερυθρόλευκο δίσκο. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε που... λύγισε από τις εκδηλώσεις αγάπης και λατρείας προς το πρόσωπό του χαιρέτισε με θέρμη τον κόσμο, θέλοντας να του δείξει το πόσο πολύ τον ευχαριστεί και ότι δεν τον ξεχνά.

Καρατζαφέρης: Οι μέρες της κυβέρνησης λιγοστεύουν. Ο Τσίπρας επελαύνει…

Giorgos-Karatzaferis

Δεκατέσσερα χρόνια μετά τη δραματική αποχώρησή του από τη Νέα Δημοκρατία, τη δημιουργία του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού και τη συγκρουσιακή αντιπαράθεση με τον Κώστα Καραμανλή, ακόμη και την εποχή της πρωθυπουργίας του ιδρυτή του Εθνάρχη, ο Γιώργος Καρατζαφέρης βρίσκεται προ των πυλών της μεγάλης επιστροφής.
Στον απόηχο του σχετικού προσκλητηρίου του Μάκη Βορίδη, ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού… δεν κουράστηκε τις τελευταίες ώρες να εξωτερικεύει την πρόθεσή του να επανακάμψει στη Νέα Δημοκρατία, ως συνεργαζόμενος όμως, και όχι διαλύοντας το κόμμα του.
Σήμερα μάλιστα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του Mega, ο Γιώργος Καρατζαφέρης προσδιόρισε τη χρησιμότητα της συνεργασίας του με τη Νέα Δημοκρατία, ως… φραγμό στον ερχομό του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, καθώς παραδέχτηκε ότι “ο Τσίπρας καλπάζει”.
Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Καρατζαφέρης τόνισε: “Το ζητούμενο είναι να συμφωνήσουμε σε μια άλλη πολιτική, στο χτίσιμο μιας νέας ιδέας για την Ελλάδα και όχι η επιστροφή στη Νέα Δημοκρατία.
Από εδώ και πέρα χρειάζεται περισσότερο με την καρδιά και το μυαλό να δώσουμε μια ελπίδα στον ελληνικό λαό.
Οι μέρες αυτής της κυβέρνησης λιγοστεύουν, και ο Αλέξης Τσίπρας επελαύνει”.

Ο Γιώργος Παπανδρέου... επισπεύδει τις πρόωρες εκλογές


George-Papandreou-Greek-PMΗ κοινή… και όχι μόνο λογική, δείχνει στην κατεύθυνση της επίσπευσης των πολιτικών εξελίξεων, με τη διενέργεια πρόωρων βουλευτικών εκλογών εντός του φθινοπώρου του 2014, στον απόηχο του βεβαρημένου πολιτικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί, αλλά και της εκλογολογίας, που από μόνη της ακυρώνει κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να συνεχίσει στην οδό των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος.
Εκτός από την κοινή λογική φυσικά, υπάρχουν και οι πρωταγωνιστές. Ένας από τους οποίους, με κεντρικό μάλιστα ρόλο, φαίνεται ότι είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, από τη στρατηγική στόχευση και τις κινήσεις του οποίου θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, και επομένως στην ευρύτερη Κεντροαριστερά.
Δεν αποτελεί φυσικά… κρυμμένο μυστικό ότι οι παπανδρεϊκοί θέλουν να ξαναπάρουν πίσω το ΠΑΣΟΚ, αποκαθηλώνοντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Και εξίσου πολλοί είναι εκείνοι που, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις δεν κρύβουν την επιθυμία τους να ξαναδούν τον τελευταίο των Παπανδρέου που έγινε πρωθυπουργός, πρόεδρο του Κινήματος που ίδρυσε ο πατέρας του.
Στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου, πολλοί είναι εκείνοι που βλέπουν τον πολιτικό ο οποίος θα καταφέρει να ενώσει ένα μεγάλο μέρος της βάσης του ΠΑΣΟΚ που σήμερα… αρνείται να συμπαραταχθεί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Να αρθρώσει μια ρητορική κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης. Και να… πάρει τη ρεβάνς για το ιστορικό ανάθεμα προς το ΠΑΣΟΚ και τον ίδιο, για το Μνημόνιο.
Τον Σεπτέμβριο, ο Γιώργος Παπανδρέου θα εκφωνήσει ομιλία στα εγκαίνια της έκθεσης “Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή”, στο Ζάππειο. Σημειώστε την ημερομηνία: 1η Σεπτεμβρίου. 48 ώρες πριν από την ιστορική επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ. Η απαρχή των εξελίξεων που πιθανότατα θα επισπεύσουν τις πρόωρες εκλογές.

ysterografa.gr

Η selfie της Jennifer Lawrence με Elizabeth Banks και Liam Hemsworth

Bu5RfogCcAAyLuP
Η νέα πριγκίπισσα του Hollywood Jennifer Lawrence… δεν κρατήθηκε, και έβγαλε μια selfie με τους συναδέλφους της και συμπρωταγωνιστές της στη σειρά ταινιών “Hunger Games”, Elizabeth Banks και Liam Hemsworth.
Η selfie τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έδιναν οι τρεις ηθοποιοί για τη συνέχεια του “Hunger Games”.
Η νέα ταινία έχει τίτλο “The Hunger Games: Mockingjay 1

Οι… Γερμανοί ξαναήρθαν στους ΟΤΑ – Ποιος ο στόχος του πιλοτικού προγράμματος που υπέδειξε η Task Force

Πιλοτικό πρόγραμμα με πεδίο εφαρμογής συγκεκριμένους δήμους υλοποιεί η ελληνική κυβέρνηση με τη Γερμανική Εταιρεία Διεθνούς Συνεργασίας (ΓΕΔΣ) η οποία αποτελεί φορέα του γερμανικού Κράτους κα υποδείχθηκε από την Task Force.
Σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, ξεκίνησε η εφαρμογή ενός πιλοτικού προγράμματος αξιολόγησης δομών σε πέντε δήμους, το οποίο ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2013 και ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο. Στο πρόγραμμα αξιολόγησης συμμετείχαν πέντε δήμοι: Θεσσαλονίκης, Καρπενησίου, Πρεσπών, Σκοπέλου και Σπάρτης, ως αντιπροσωπευτικοί από την ελληνική επικράτεια, καθώς εκπροσωπούν όλες τις ιδιαιτερότητες των εγχώριων ΟΤΑ. Επελέγησαν για να λάβουν τεχνική βοήθεια ώστε να μετεξελιχθούν σε πρότυπες διοικητικές δομές με βάση το μοντέλο ανάπτυξης που έχει προδιαγραφεί από την ΕΕ για την τοπική αυτοδιοίκηση, σε συνδυασμό με τις τοπικές ιδιαιτερότητες. Αντιπροσωπεύουν, εν ολίγοις, τους αστικούς, τους ορεινούς, τους ημιορεινούς, τους νησιωτικούς και τους πεδινούς ΟΤΑ.
Ο στόχος
Στόχος του πιλοτικού προγράμματος ήταν η αξιολόγηση των δομών και των διαδικασιών που αξιοποιούνται στους δήμους προκειμένου να γίνεται καλύτερη διαχείριση των οικονομικών τους.
Κατά τη διάρκειά του, αυτοδιοικητικά στελέχη επισκέφθηκαν δήμους στο εξωτερικό, ήρθαν σε επαφή με συναδέλφους τους και ειδικούς σε θέματα Αυτοδιοίκησης.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε, στη διάρκεια του προγράμματος, στην οργάνωση και την προετοιμασία για τα διαρθρωτικά ταμεία 2014 -2020 και στην απορρόφηση κονδυλίων για έργα. Οι εμπειρογνώμονες κατέγραψαν τα προβλήματα των δήμων σχετικά με τις συγχρηματοδοτούμενες πράξεις.

aftodioikisi.gr

Ντόρα: Καλό είναι να έχουμε χιούμορ…

Dora-Bakoyannis-Kostas-Karamanlis

Η επιλογή του Δημήτρη Αβραμόπουλου για το αξίωμα του νέου Επιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ήταν μια από τις πολιτικές εκπλήξεις του φετινού καλοκαιριού, καθώς ο απερχόμενος Υπουργός Εθνικής Άμυνας μπήκε… στη μάχη στα τελευταία επεισόδιά της, και ενώ ήταν γνωστή η επιθυμία της Ντόρας Μπακογιάννη να μετακομίσει στις Βρυξέλλες.
Η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος Αθηναίων και άλλοτε υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή μετά το 2006, η οποία συνέδεσε την παρουσία της με το ιστορικό “όχι” του τότε πρωθυπουργού στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, το 2008, επέλεξε τη… σιωπή, μετά τις αποφάσεις του Αντώνη Σαμαρά που την “προσπέρασαν”.
Όλοι ωστόσο καταλαβαίνουν ότι από τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερο ενεργή και παρεμβατική παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη στην κεντρική πολιτική σκηνή, στο περιθώριο και των πολιτικών εξελίξεων που προβλέπονται ραγδαίες.
Όπως αναφέρει πάντως ο “Μικροπολιτικός” των “Νέων”, η Ντόρα Μπακογιάννη βρέθηκε μαζί με τον Ισίδωρο Κούβελο σε θερινό κινηματογράφο, όπου παρακολούθησε την ταινία “Θεέ μου, τι σου κάναμε”, ήταν ευδιάθετη, συνομιλούσε με το υπόλοιπο κοινό της ταινίας, και δεν δίστασε να αγγίξει το… φλέγον θέμα, της μη επιλογής της ως Επιτρόπου της Ελλάδας στη νέα Κομισιόν.
Το σχετικό ρεπορτάζ του “Μικροπολιτικού” μάλιστα, αναφέρει ότι ένας πολίτης τη ρώτησε “γιατί, βρε Ντόρα, δεν έγινες τελικά Επίτροπος;”, και η απάντησή της ήταν… ομιλούσα: “Καλό είναι να έχουμε χιούμορ”.

ysterografa.gr

Το εξώφυλλο με τον Έντουαρντ Σνόουντεν που προκάλεσε οργή στις ΗΠΑ (photo)

edward_snowden_embraces_american_flag_on_wired_cover_stirs_controversy_m10

Το όνομα του Έντουαρντ Σνόουντεν εξακολουθεί να προκαλεί θυμό στις ΗΠΑ, καθώς σε κάθε εμφάνιση ή αναφορά του θυμίζει στους Αμερικανούς την ατιμωτική για την Ουάσινγκτον υπόθεση με τις υποκλοπές της NSA, που έκαναν την υπερδύναμη της άλλης όχθης του Ατλαντικού να μοιάζει με… κουτσομπόλα, καταπατώντας την ίδια στιγμή τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα.
Ο άλλοτε υπάλληλος της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ, που έγινε το “βαθύ λαρύγγι” της αποκάλυψης του κυκλώματος εκτεταμένων υποκλοπών, με θύματα ηγέτες όλου του κόσμου, καθώς και εκατομμύρια πολίτες ανά τον πλανήτη, βρίσκεται πλέον… υιοθετημένος από τον Βλαντιμίρ Πούτιν στη Ρωσία, δεν διστάζει ωστόσο να θυμίζει ότι του λείπει η πατρίδα του.
Με συνέντευξή του στο περιοδικό “Wired”, ο Έντουαρντ Σνόουντεν προσπαθεί να πείσει ότι παραμένει… Αμερικανός, ενώ στη φωτογραφία του εξωφύλλου του περιοδικού, εμφανίζεται να κρατάει την αμερικανική σημαία, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.
Όπως μάλιστα σημειώνουν οι συντάκτες του περιοδικού, ο Έντουαρντ Σνόουντεν ήταν νευρικός για την προοπτική να ποζάρει με την αμερικανική σημαία, είπε όμως ότι ήταν κάτι που σήμαινε πολλά για εκείνον, καθώς αγαπά την πατρίδα του, και έτσι έφερε τη σημαία κοντά στην καρδιά του.

ysterografa.gr

Πληθαίνει το «Κίνημα Ανατροπής» – Ποια είναι τα ονόματα των 115 δημάρχων που συνυπογράφουν την Αυτοδιοικητική Διακήρυξη

Περισσότερα μέλη συγκεντρώνει το «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση», το οποίο από τα 8 αρχικά μέλη, έφτασε στα 60 και, τώρα πλέον, αριθμεί 115 συνυπογράφοντες την κοινή διακήρυξη.
Τα νέα 55 μέλη υπέγραψαν την παρακάτω δήλωση:

Μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για τον εορτασμό της Παναγίας.



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhKQ0IqHyhrLe2KQNydMAHWLiqpM3NoJe-d1lATz1RJ6T-3vF4zdWSF77VsVipJ6WXgB1b9E39aEQpWwj-1EyxBscny3VJk9I-HooWXZWErfGm9XYHec_XtXelw_boAcliYxSpjqAPzj6U/s1600-r/panagia+7.bmp 
«Και φέτος στα νησιά μας γιορτάζεται με περισσή ευλάβεια, η μεγαλύτερη ημέρα του καλοκαιριού.
Η εορτή της Παναγίας, η Μεγάλη Μητέρα, η Μεγάλη Προστάτιδα όλων μας, αποτελεί ορόσημο για τον κάθε Έλληνα, την κάθε Ελληνίδα και για όλους εμάς τους νησιώτες.
Όλα τα νησιά, όλα τα χωριά γιορτάζουν τις μέρες αυτές τη δική τους Παναγία.
Η Μητέρα με τα πολλά χαρίσματα και τα πολλά ονόματα.
Η φετινή εορτή του δεκαπενταύγουστου, ας μας βρει κάτω από τη σκέπη της Παναγίας, που ο καθένας μας προσκυνά και εναποθέτει τις ελπίδες του.
Εύχομαι σε όλους Καλή Παναγιά και Χρόνια Πολλά!».

ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ) ΙΑΤΡΙΔΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
 

Η Ευρώπη μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 14 Μαΐου 2014
 
Την κεντρική εκδήλωσή της ενόψει ευρωεκλογών πραγματοποιεί σήμερα η Ελληνική Κίνηση Ευρωπαίων Φεντεραλιστών, με θέμα: «Η Ευρώπη μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές».
 
Στην εκδήλωση θα συζητηθούν η πορεία προς τις ευρωεκλογές, οι προτεραιότητες της χώρας μας, ο ευρωπαϊκός διάλογος στην ελληνική κοινωνία, αλλά και η πρόταση των Φεντεραλιστών για μία Ομόσπονδη Ευρώπη.
 
Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι  υποψήφιοι ευρωβουλευτές
 
Μαν.Κεφαλογιάννης (ΝΔ),
 
Παντ.Καψής (Ελιά)
 
Ανδρ.Παπαδόπουλος (Δημ.Αρ.),
 
και ο Αντιπρόεδρος της Union of European Federalists Europe, Φίλιππος Αγάθωνος
 
Θα συντονίσει ο Πρόεδρος της ΕΚΕΦ Γιάννης Σμυρλής.
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 5μμ στην Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης (Φραγκούδη 11 & Πάντου, Καλλιθέα).

Μόνο η Ελλάδα έχασε από την ένταξη στην Ε.Ε., λέει η Bertelsmann

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρωπαική Ένωση στην οποία το κατά κεφαλήν εισόδημα υποχώρησε από το 1992 έως το 2012 σύμφωνα με μελέτη της Bertelsmann. Το γερμανικό think tank αναφέρει ότι μεταξύ των 14 παλιότερων κρατών-μελών της ΕΕ στην Ελλάδα το κατά κεφαλήν εισόδημα υποχώρησε κατά 1,3% ή 190 ευρώ.
Πρωταθλήτρια είναι η Γερμανία με αύξηση 2,3% (680 ευρώ) ακολουθούμενη από την Δανία (2,0%) και το Βέλγιο (1,6%).
Σύμφωνα με την Bertelsmann «ξεχωριστή» είναι η περίπτωση της Ελλάδαςκαι στο δείκτη ενσωμάτωσης καθώς είναι η μόνη χώρα στην οποία ο δείκτης μειώθηκε.
Συγκεκριμένα από 47,6 το 1992 υποχώρησε στο 33,9 το 2012. Όπως αναφέρει η έκθεση, για την Ελλάδα ο δείκτης ενσωμάτωσης είχε βρεθεί στο ζενίθ (64,2) το 2009. Το μέσο κέρδος στο κατά κεφαλήν εισόδημα των Ελλήνων την περίοδο 1992- 2009 ήταν στα 70 ευρώ.
Τα πρωτεία στο συγκεκριμένο δείκτη κρατά το Βέλγιο που από 68,4 το 1992 ανήλθε στο 87,9 το 2012.

Πάζει τα ρέστα του ο Αντώνης Σαμαράς Κάνει άνοιγμα στα δεξιά και σχεδιάζει την αποχώρηση της τρόικας

Πάζει τα ρέστα του ο Αντώνης Σαμαράς
Την επιστροφή του Γιώργου Καρατζαφέρη προετοιμάζει η Νέα Δημοκρατία, σχεδιάζοντας περαιτέρω άνοιγμα στα... δεξιά της με στόχο να δημιουργηθεί η δεξιά «Ελιά» έτσι ώστε να διευρυνθεί η εκλογική βάση του κόμματος αλλά και να δημιουργηθεί η απαραίτητη συσπείρωση των ψηφοφόρων δίνοντας έτσι παράσταση νίκης για το κυβερνών κόμμα.
Στο Μέγαρο Μαξίμου σχεδιάζονται πυρετωδώς οι επόμενες κινήσεις τόσο στο οικονομικό όσο και στο πολιτικό επίπεδο. Στα σχέδια του πρωθυπουργού είναι η κυβέρνηση να είναι έτοιμη για τη διαπραγμάτευση των Παρισίων στην οποία η ελληινκή πλευρά θα προσπαθήσει να αντλήσει τα μέγιστα προκειμένου να δοθεί η εντύπωση ότι η Αθήνα διπαραγματεύται και πετυχαίνει τους στόχους της.

Απεργία για την απόλυση του Ελληνα CEO της Market Βasket

Απεργία για την απόλυση του Ελληνα CEO της Market Βasket 
Στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Μασαχουσέτης Μarket Βasket, την οποία ίδρυσαν πριν από έναν αιώνα Ελληνες μετανάστες, οι εργαζόμενοι απεργούν και οι καταναλωτές κάνουν μποϊκοτάζ, ζητώντας την επιστροφή του διευθύνοντος συμβούλου της. Αυτή η ιστορία θα μπορούσε να ήταν ιδανική υπόθεση εργασίας για τα εγχειρίδια μάνατζμεντ.
Ταυτόχρονα αποδεικνύει πόσο μεγάλη είναι η αξία των διαπροσωπικών σχέσεων στις επιχειρήσεις. Ολα ξεκίνησαν τον Ιούνιο με την απόλυση του ελληνικής καταγωγής διευθύνοντος Αρθουρ Τ. Δημουλά μετά 11 χρόνια στο πηδάλιο. Η απόλυση ελήφθη από ένα διχασμένο διοικητικό συμβούλιο. Η πλευρά του Αρθουρ Τ. Δημουλά ελέγχει το 49,5% της εταιρείας και η πλευρά του εξαδέλφου του, Αρθουρ Σ. Δημουλά, το 50,5%. Η οικογενειακή διαμάχη μετράει δεκαετίες.

Θρυαλλίδα

Ο ΦΟΡΟΦΥΓΑΣ "ΕΚΑΨΕ" ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ

ΤΟ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΧΛΙΔΑΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ
Προκαλούν την κοινωνία, περιγελούν τις ελεγκτικές αρχές έχοντας εξασφαλίσει μια ιδιότυπη ασυλία απ το σύστημα. Πρόκειται για τους μεγάλους φοροφυγάδες της λίστας Λαγκάρντ, τους...
οποίους οι μηχανισμοί του ΣΔΟΕ δεν βρήκαν ακόμα... χρόνο για να τους ελέγξουν και να τους παραπέμψουν για τα περαιτέρω
στη Δικαιοσύνη.
Ένας απ΄ αυτούς που εμφανίζεται στη λίστα Λαγκάρντ με καταθέσεις εκατομμυρίων, οργάνωσε ένα προκλητικά χλιδάτο πάρτι στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Πρόκειται για στέλεχος ναυτιλιακής εταιρείας, που είχε διωχθεί και οι ιδιοκτήτες της τον κατηγορούν για πολλά και διάφορα.
Με συντροφιά δέκα ακόμα κολλητούς του ο κύριος αυτός έκαψε στην κυριολεξία τον Αστέρα. Κάποια στιγμή γύρω στα μεσάνυχτα, η νύχτα έγινε μέρα, αφού ένα καΐκι έριχνε διαρκώς πυροτεχνήματα για να διασκεδάσει η παρέα των φοροφυγάδων.
Προκλητικότατος ο πρωταγωνιστής του πάρτι της χλιδής υποσχόταν στην παρέα του, ότι του χρόνου τα βεγγαλικά θα πέφτουν από ελικόπτερα. Προφανώς δεν ανησυχεί για τη λίστα Λαγκάρντ, ούτε για τις ποινικές συνέπειες. Γιατί γνωρίζει ότι στις φυλακές Κορυδαλλού συνωστίζονται μόνο κάτι ταλαίπωροι μεροκαματιάρηδες, που δεν έχουν να  πληρώσουν τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ οι φοροφυγάδες και μάλιστα αυτοί που βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ, έχουν  εξασφαλίσει το ακαταδίωκτο.
Μήπως τελικά θα πρέπει να παρέμβει κανένας εισαγγελέας για να δούμε τι ακριβώς γίνεται με τους πρωταγωνιστές της λίστας της ντροπής, οι οποίοι απ΄ ότι φαίνεται όχι μόνο γράφουν στα παλιά τους παπούτσια τις ελεγκτικές αρχές και την Δικαιοσύνη, αλλά το κυριότερο εξακολουθούν να προκαλούν την κοινωνία που βρίσκεται σε απόγνωση και φαρμακώνεται
καθημερινά απ΄ τις αθλιότητες των φοροφυγάδων.

fimotro.gr