Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Αυτός ο "Helios" που έκανε τον Αύγουστο κομμάτια… (9 χρόνια μετά)

Της Λαμπριάνας Κυριακού
Αυτός ο ήλιος που έκανε τον Αύγουστο κομμάτια… (9 χρόνια μετά) είναι ο τίτλος που δίνει στο φωτορεπορτάζ της η Λαμπριάνα Κυριακού η οποία βρέθηκε στο χώρο της τραγωδίας για το μνημόσυνο όλων εκείνων που έχασαν την ζωή τους εκείνην την τραγική ημέρα.

Συγγενείς και φίλοι,  έφτασαν από την Κύπρο ειδικά για το ετήσιο μνημόσυνο, που τελέστηκε στην μικρή εκκλησία που χτίστηκε στη μνήμη των 121 θυμάτων. Ο Μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος, υποσχέθηκε όσο ζει κάθε 14 Αυγούστου θα βρίσκεται στο Γραμματικό για να τελεί το ετήσιο μνημόσυνο. «Ήμουνα στο Γραμματικό εκείνη τη μέρα του δυστυχήματος. Όσα είδαν τα μάτια μου εύχομαι να μην τα δει κανείς  άλλος»… Δείτε εδώ την συνέχεια του πλούσιουφωτορεπορτάζ 
http://pinakio.blogspot.gr

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Το ελληνικό πρόβλημα δεν είναι ένα ιδιαίτερα δύσκολο πρόβλημα. Συνηθίζεται σε υπό ανάπτυξη λαούς. Η εύκολη λύση του εδράζεται σε μία αρχή και μόνο. Την κλοπή του δημοσίου χρήματος. Το σεβασμό του συνόλου μίας κοινωνίας, του άγνωστου συνεπιβάτη στο μετρό, σε βαθμό μεγαλύτερο από το ίδιο άτομο που την απαρτίζει. Η εφαρμογή αυτής της μοναδικής λύσης βέβαια είναι ιδιαίτερα δύσκολη όπως αποδεικνύεται από το 2009 και μετά και παρά την προσπάθεια όλης της πολιτισμένης οικουμένης.

Αλλάζουν τα πάντα στον ΕΝΦΙΑ - Περισσότερες οι δόσεις – Ποιοι δεν θα πληρώσουν φόρο ακινήτων


Να σβήσει τη... λαίλαπα των αντιδράσεων που προκάλεσαν τα "φουσκωμένα" εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ προσπαθεί η κυβέρνηση, που εμφανίζεται πρόθυμη να αλλάξει τα πάντα στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.

Η πρώτη από τις κινήσεις που ετοιμάζονται είναι να αυξηθούν οι δόσεις αποπληρωμής του φόρου και να γίνουν είτε έξι είτε οκτώ, που σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι θα έχουν περιθώριο να πληρώσουν τον φετινό φόρο μέχρι τον Φεβρουάριο ή μέχρι τον Απρίλιο του 2015.
 Όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης ετοιμάζει μια "λάιτ" εκδοχή του ΕΝΦΙΑ από το 2015, ενώ έρχεται και η αναμόρφωση των αντικειμενικών αξιών.

Μάλιστα, η Επιτροπή Αξιών Ακινήτων αναμένεται να καταλήξει στο νέο σύστημα καθορισμού έως το Σεπτέμβριο του 2015 και τον Ιανουάριο του 2016 να έχει έτοιμους τους πίνακες τιμών.

Σαμαράς: Η σκληρή και ομαδική δουλειά στο τέλος θριαμβεύει

Antonis-Samaras-poukamiso

Το συγχαρητήριο τηλεγράφημα που έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς στους Έλληνες αθλητές Σπύρο Γιαννιώτη, Κέλυ Αραούζου και Αντώνη Φωκαϊδη, για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, στο μικτό ομαδικό 5 χιλιομέτρων κολύμβησης, ήταν έμπλεο… συμβολισμών.
“Θερμά συγχαρητήρια για τη μεγάλη σας διάκριση.
Αποδείξατε ότι η σκληρή και ομαδική δουλειά στο τέλος θριαμβεύει.
Όλοι οι Έλληνες νιώθουμε υπερήφανοι.
Σας ευχαριστούμε”, ήταν το μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά.

Βενιζέλος: Ανέβασαν ψηλά τη σημαία και το χαμόγελο

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησαν οι Σπύρος Γιαννιώτης, Αντώνης Φωκαΐδης και Κέλυ Αραούζου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου του Βερολίνου, πιστοποιεί για άλλη μία φορά τη μεγάλη κλάση τους, αλλά και το γεγονός ότι ο υγρός στίβος είναι πάντοτε ένα προνομιακό πεδίο για τους Έλληνες αθλητές.
Τους συγχαίρουμε για την μεγάλη επίδοση και τους ευχαριστούμε που ανέβασαν, μαζί με την σημαία μας και το χαμόγελο στα πρόσωπα όλων των Ελλήνων”

Η Χίλαρι Κλίντον αποκαλύπτει στον… Frank Underwood αν θα θέσει υποψηφιότητα το 2016 (video)


Kevin-Spacey-Frank-UnderwoodΟι Αμερικανοί έχουν… τον τρόπο τους να λένε όσα επιθυμούν να πουν, χωρίς… να μιλούν ανοιχτά, και το συγκεκριμένο video-παρωδία της πετυχημένης τηλεοπτικής σειράς “House of Cards” το επιβεβαιώνει.
Στο video, ο Frank Underwood, ο χαρακτήρας-θρύλος τον οποίο υποδύεται ο Kevin Spacey, συνομιλεί με τη Χίλαρι Κλίντον, και συμβουλεύει την πρώην Υπουργό Εξωτερικών και άλλοτε Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, για το δώρο που θα πάρει στον Μπιλ Κλίντον, ενόψει των επερχόμενων γενεθλίων του.
Ο Frank Underwood συμβουλεύει τη Χίλαρι Κλίντον να πάρει δώρο στον Μπιλ, Κλίντον έναν… ελέφαντα, εκείνη όμως γρήγορα απορρίπτει την πρότασή του, και χρησιμοποιεί τα δικά της επιχειρήματα.
Στην πραγματικότητα, το video αφήνει υπονοούμενα για τη μελλοντική απόφαση της Χίλαρι Κλίντον να είναι ή όχι υποψήφια για την Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών στις προεδρικές εκλογές του 2016, ενώ αξιοσημείωτη είναι η μίμηση της φωνής του Μπιλ Κλίντον από τον Kevin Spacey.

Video

ysterografa.gr

Δελφίνια: Οι φίλοι του Ομήρου σε κίνδυνο


Όταν ένα δελφίνι γεννιέται, συχνά σπρώχνεται προς την επιφάνεια από τη μητέρα του για να πάρει την πρώτη του ανάσα.
Ίσως να οδηγείται από ένστικτο και να συμπεριφέρεται έτσι στο παιδί του και στον άνθρωπο. Πάντως τα σημάδια αυτά οι πρόγονοί μας φαίνεται να μελέτησαν στο έπακρο.
Μια από τις πρώτες ιστορίες με δελφίνια είναι του ΟΜΗΡΟΥ ο «Ύμνος στον Απόλλωνα», στην οποία ο ποιητής περιγράφει πως ο θεός Απόλλων ίδρυσε το ναό στους Δελφούς, αφού γύρισε σχεδόν όλη την Ελλάδα αναζητώντας ένα..
 Διαβάστε εδώ  
Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος

Νταβρής Γεώργιος -ΚAΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΝOΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑ



http://www.eklogika.gr/uploads/files/vouleutes-new/davris.jpgΣκοπός αυτού του δύσκολου αγώνα είναι να συνεγείρει τους απανταχού της γης Έλληνες αλλά και τους φίλα προσκείμενα στον Ελληνισμό, ώστε να ξεπεραστεί η παρούσα κρίση, (κοινωνική -οικονομική - Δημοκρατίας) και η Πατρίδα αλλά και το Έθνος μας να επανέλθουν στην ιστορική τους τροχιά. Δηλαδή να συνεχίσουν να εκπληρώνουν την Οικουμενική τους προσφορά, ως παγκόσμια κιβωτός Παιδείας και Πολιτισμού.

Οι περισσότεροι πολίτες αυτής της μοναδικής χώρας, βιώνουμε αρκετά χρόνια τώρα, μια «Νέα Βίαιη Πραγματικότητα» με οικονομική συνήθως μάσκα. Η κατάσταση αυτή έχει σχεδόν διαλύσει τις κοινωνικές δομές και τις εργασιακές σχέσεις απειλώντας σοβαρά την κοινωνική συνοχή και ασφάλεια. Τείνει όμως, δυστυχώς, να εξαφανίσει Αξίες και να κλονίσει Έθιμα που αν χαθούν, θα πάψουμε να υπάρχουμε ως κυρίαρχο κράτος και ως κοσμοϊστορικό Έθνος.

Ερχονται βαριές καμπάνες για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα - Πρόστιμα, αφαίρεση άδειας και διιπλώματος και φυλάκιση από 2 μήνες

Ερχονται βαριές καμπάνες για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα - Πρόστιμα, αφαίρεση άδειας και διιπλώματος και φυλάκιση από 2 μήνες
Βαριές καμπάνες χτυπούν για 800 χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που κυκλοφορούν ανασφάλιστα στους ελληνικούς δρόμους. Σύντομα το υπουργείο Οικονομικών θα τους στείλει ειδοποιητήρια με τα οποία θα τους γνωστοποιεί ότι επιβαρύνονται με πρόστιμα τα οποία αν δεν πληρώσουν, μαζί φυσικά με τα ασφάλιστρα τότε θα τους επιβληθούν βαρύτατες κυρώσεις
Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι θα πληρώνουν για το ανασφάλιστο όχημα παράβολο των 250 ευρώ, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζουν και διοικητικές κυρώσεις όπως: Η αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας του οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας για 10 ημέρες, η αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για τρία χρόνια σε περίπτωση υποτροπής και χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου 500 ευρώ για τα επιβατικά και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

Αλλάζουν όλα στο φόρο ακινήτων - Αυξάνονται οι δόσεις πληρωμής - Ανατροπές στις αντικειμενικές αξίες - Ποιοι δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ

Αλλάζουν όλα στο φόρο ακινήτων - Αυξάνονται οι δόσεις πληρωμής - Ανατροπές στις αντικειμενικές αξίες - Ποιοι δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ
Αλλαγές στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) ετοιμάζει η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να «σβήσει τη φωτιά» που άναψαν τα «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά. Η πρώτη κίνηση του οικονομικού επιτελείου είναι να προχωρήσει σε αύξηση των δόσεων σε 6 ή ακόμη και σε 8 ώστε οι ιδιοκτήτες να πληρώσουν μέχρι και τον Φεβρουάριο ή και τον Απρίλιο του 2015 τον φετινό φόρο.
Η κυβέρνηση έχει καταθέσει επίσημο αίτημα προς την τρόικα για αύξηση των δόσεων, επικαλούμενη και τα λάθη που έχουν γίνει και τις απαραίτητες διορθώσεις που πρέπει να κάνει το υπουργείο Οικονομικών.

Ανακαλύπτοντας... επί έτη τον τάφο του Μ. Αλεξάνδρου

Άποψη απο τον ταφικό περίβολο που ανακαλύφθηκε στον Τύμβο Καστά.
Η ανακάλυψη του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου που, σύμφωνα με τους αρχαίους συγγραφείς, παρέμεινε για επτά αιώνες στην Αλεξάνδρεια και εν συνεχεία εξαφανίστηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ανέκαθεν αποτελούσε όνειρο για τους αρχαιολόγους και όχι μόνο. 

Κάσσανδρος: Ο σφετεριστής της εξουσίας που εξαφάνισε την γραμμή αίματος του Μ.Αλεξάνδρου

Ποιος ήταν τελικά ο Κάσσανδρος ο σφετεριστής εξουσιαστής που εξαφάνισε όλους τους απογόνους του Μ.Αλεξάνδρου αλλά και δολοφόνησε και την ίδια την μητέρα του Ολυμπιάδα;
Αυτός και ο πατέρας του Αντίπατρος πρόδωσαν την εμπιστοσύνη του Αλέξανδρου και άρπαξαν ότι με πολύ κόπο ο Φίλιππος ο Β' είχε δημιουργήσει. Το πανίσχυρο κράτος της Μακεδονίας. Και όμως ο άνθρωπος αυτός ήταν ο ιδρυτής της Θεσσαλονίκης.
Εξαιτίας του δεν έμεινε διάδοχος του Αλέξανδρου για να κρατήσει την Αυτοκρατορία ενωμένη, και επήλθε η οδυνηρή αν και λαμπρή παρακμή των Ελληνιστικών χρόνων μέχρι την κατάκτηση από τους Ρωμαίους όλων των ελληνιστικών βασιλείων και του κυρίως ελλαδικού χώρου. Όταν ο Ελληνισμός θα ξαναέλαμπε θα ήταν με μια άλλη μορφή: Σαν Βυζαντινός Χριστιανικός Ελληνισμός
Ο Κάσσανδρος ( 358 ή 350 – 297 π.Χ. ) ήταν ένας από τους Επιγόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μια από τις πρωταγωνιστικές φυσιογνωμίες στους πολέμους των Διαδόχων, που βασίλεψε στο χώρο της Μακεδονίας. Ήταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία γιος του Αντιπάτρου και ένα από τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα που σχετίζονται με τη βασιλεία του είναι η ίδρυση της Θεσσαλονίκης.

Η… απολογία του Γιάννη Πανούση για τη διαδοχή Κουβέλη

Giannis-PanousisΟ καθηγητής Γιάννης Πανούσης, βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, αισθάνθηκε την ανάγκη να… απολογηθεί για την έντονη φημολογία που τον εμφανίζει διάδοχος του Φώτη Κουβέλη στην ηγεσία της ΔΗΜΑΡ.
Και με σχετική ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του στο Facebook, επισημαίνει τα εξής:
Επειδή σε πολλά media παρουσιάζομαι ως διάδοχος του Φώτη Κουβέλη στη ΔΗΜ.ΑΡ, θέλω να δηλώσω ότι:
-Είμαι υπεύθυνος γι’ αυτά που λέω, όπως τα λέω, κι’ όχι γι’ αυτά που (δεν) καταλαβαίνουν ή που (δεν) γράφουν οι άλλοι.
- Διαφωνώ πλήρως με τη (μικρο)πολιτική των διαρροών, των κύκλων, των παρασκηνίων και των τάχατες διασταυρωμένων πληροφοριών.
Η πολιτική, ιδίως σήμερα, έχει ανάγκη από Φως… Περισσότερο Φως…
Υ.Γ Το πιραντελικό “Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε” συνιστά παθογένεια της πολιτικής και της δημοσιογραφίας”.
Σημειώνεται ότι ο Γιάννης Πανούσης προβάλει ως η πλέον αξιόπιστη λύση για τη διαδοχή του Φώτη Κουβέλη στην ηγεσία της Δημοκρατικής Αριστεράς, σε συναινετικό ωστόσο κλίμα, και όχι συγκρουσιακά με τον σημερινό πρόεδρο του κόμματος.

Η αδιανόητη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Antonis-Samaras-Alexis-Tsipras

Στη σκιά της δύσκολης πραγματικότητας που καλείται να διαχειριστεί το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση, στον απόηχο του μπαράζ λαθών με φορολογικό αντίκτυπο για μια κοινωνία η οποία έφτασε στα όριά της, λόγω του Μνημονίου, μπορεί να διαγνώσει κανείς και να διαβάσει την επιστροφή των σεναρίων της… μη λογικής περί μιας ενδεχόμενης μελλοντικής συγκυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Γιατί, μπορεί η εποχή και η συγκυρία να επιτάσσουν συνεργασίες, συνεννοήσεις και συμπτώσεις πολιτικών διαδρομών, αυτό ωστόσο απέχει μακράν από την απόλυτη ισοπέδωση. Και τη… νεκροποίηση των πολιτικών σχηματισμών.
Μια ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα είχε πρωτίστως να βλάψει την Κεντροδεξιά, καθώς θα την έφερνε πιο κοντά στο… μοντέλο ΠΑΣΟΚ, δηλαδή θα έστελνε στην κοινωνία το μήνυμα ότι επιδιώκει να διατηρείται στην εξουσία, ανεξαρτήτως κυβερνητικού εταίρου και προγραμματικών συμπτώσεων ή διαφορών.
Ακριβώς δηλαδή όπως κάνει το ΠΑΣΟΚ, που εμφανίζεται σήμερα να προετοιμάζει την παρουσία του σε μια μελλοντική κυβέρνηση της Κεντροαριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο μέχρι πρότινος κατηγορούσε ότι έχει απαλλοτριώσει την ιστορική κοινωνική βάση του.
Παράλληλα, η συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα ακύρωνε το κεντρικό επιχείρημα της “επικινδυνότητας”, τόσο του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συνολικά, όσο και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα ως πολιτικού ηγέτη που διεκδικεί να γίνει πρωθυπουργός.
Επιπροσθέτως, μια τέτοια συγκυβέρνηση, δεν θα οδηγούσε πουθενά τη χώρα, αντιθέτως θα προκαλούσε ακόμη περισσότερα προβλήματα, μιας και κανείς δεν πιστεύει σοβαρά ότι θα υπήρχε ουσιαστική εμπιστοσύνη μεταξύ των δυο κυβερνητικών εταίρων.
Είναι λοιπόν άξιον απορίας, ή επιβεβαίωση της πολιτικής αφέλειας ορισμένων, το να διακινούνται τέτοια σενάρια. Ειδικά αν η σκέψη πάει λίγο παρακάτω: Το εθνικό μέλλον περνάει αναπόφευκτα μέσα από την επανασυσπείρωση των πολιτών γύρω από πολιτικούς σχηματισμούς που να τους εκφράζουν. Ώστε να καταστούν τα κόμματα μαζικά, να έχουν υπερμεγέθη κοινωνική βάση, και να μπορούν να διεκδικούν αυτοδυναμίες για να εφαρμόσουν την πολιτική τους.
Σε μια χώρα άλλωστε που είναι γονιδιακά επιρρεπής στον διχασμό και όχι στην εθνική συνεννόηση, πόσο μάλλον στην εθνική συμφιλίωση, η ύπαρξη κομμάτων με τη συρρικνωμένη κοινωνική απήχηση που παρατηρείται σήμερα, διευκολύνει τους… μεσάζοντες. Και αυτό είναι εθνικά ολέθριο.
ysterografa.gr

Η Αθήνα ντρέπεται και αγανακτεί με τον Καμίνη...

Twitter@EmOikonomidis
Giorgos-KaminisΑκόμη και σε μια περίοδο βαθιάς, σύνθετης και πολυεπίπεδης κρίσης σαν και αυτή που βιώνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Ελλάδα, υπάρχουν photo opportunities που μπορεί κανείς να ανακαλέσει στη μνήμη από το εκκωφαντικό ηχηρό ιστορικό παρελθόν του τόπου μας, για να κατανοήσει ότι ζούμε σε έναν τόπο ευλογημένο, ακόμη και με τις… στρεβλώσεις και τις εθνικές παθογένειές του.
Το ιστορικό αποτύπωμα του ονόματος της Ελλάδας, παραμένει φωτεινά ευδιάκριτο, και χωρίς να έχει υποστεί τη φθορά που αναπόφευκτα θα συνόδευε μια εθνική διαδρομή αιώνων.
Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με τη βαριά σκιά της Αθήνας, της πόλης η ηχώ του ονόματός της προκαλεί ρίγη συγκίνησης σε όσους έχουν στοιχειωδώς ανατρέξει στα tipping points της εξέλιξης του ανθρωπίνου πολιτισμού. Και εκ των πραγμάτων κοντοστέκονται, για να θυμηθούν, να σκεφτούν και να θαυμάσουν.
Αυτή η Αθήνα λοιπόν, προφανώς και ντρέπεται, αν δεν αγανακτεί κιόλας, με το κατάντημα της μίζερης διαχείρισής της από τον Γιώργο Καμίνη. Τον άνθρωπο που επελέγη από την κυβέρνηση Σημίτη το 2003 ως Συνήγορος του Πολίτη, και έμεινε στη θέση του μέχρι το 2010, όταν και διεκδίκησε και κέρδισε τον Δήμο Αθηναίων. Επτά ολόκληρα χρόνια, στα οποία προφανώς και οι πολίτες κάθε άλλο παρά αισθάνθηκαν τον Συνήγορο στο πλευρό τους, απέναντι στις στρεβλώσεις της κεντρικής εξουσίας, πολύ περισσότερο δεν ήταν βήματα ανάσχεσης αυτής της αρνητικής πραγματικότητας, και ουσιαστικές βελτιώσεις προόδου.
Η Αθήνα της πρώτης τετραετίας Καμίνη ήταν μια Αθήνα που βίωσε προχωρημένη μελαγχολία και απαξίωση, εκ παραλλήλου με την εθνική μελαγχολία του Μνημονίου. Μια πόλη που αυτοακυρώθηκε, και περιορίστηκε σε νοοτροπίες… συσσιτίων και λογιστικής απεικόνισης της βιωματικής πραγματικότητάς της.
Μια πόλη η οποία έδειξε στον Γιώργο Καμίνη ότι δεν τον ήθελε, γι’ αυτό και η επανεκλογή του στις εκλογές του φετινού Μαϊου ήταν οριακή και “τσαλακωμένη”.
Ο ίδιος ο Δήμαρχος Αθηναίων, μοιάζει να μην αντιλαμβάνεται τίποτα από τα παραπάνω, και θεωρώντας ότι η ελληνική κοινωνία ζει ακόμη τους… προ Μνημονίου μύθους της, τότε που υπήρχε ζωτικός χώρος για “ροζ συννεφάκια” και “δήθεν” αυτοπροσδιορισμούς, ανά περιόδους επιχειρεί να χαρτογραφήσει τη δική του περπατησιά ως πρωταγωνιστική στην κεντρική πολιτική. Και στις ζυμώσεις του πάντοτε ενδιαφέροντος χώρου της Κεντροαριστεράς.
Είναι προφανές ότι η Αθήνα αξίζει πολύ περισσότερα. Και έχουμε μπροστά μας σχεδόν πέντε χρόνια για να απολογηθούμε για την… ανοχή μας.

ysterografa.gr

"Τελευταία ελπίδα ο Μπουτάρης"; Καμία ελπίδα...

Giannis-Boutaris

Το σχετικό ρεπορτάζ της “Huffington Post” ακούγεται εντυπωσιακό: Αντιπροσωπεύει πράγματι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης την (τελευταία) ελπίδα της Ελλάδας της κρίσης, όπως αναφέρει η “Huffington Post” στο σχετικό ρεπορτάζ της;
Το ρεπορτάζ επικεντρώνεται στον αντισυμβατικό χαρακτήρα του Μπουτάρη, στην ευρύτερη αποδοχή του, και στις αλλαγές που έχει δρομολογήσει στη Θεσσαλονίκη, ένα μωσαϊκό που προφανώς ακούγεται συναρπαστικό.
Είναι όμως έτσι; Πόσο έχει αλλάξει τη Θεσσαλονίκη ο Γιάννης Μπουτάρης; Και πόσο πραγματικά αντισυμβατικός είναι, ώστε να ανακαλύψει ότι επιθυμεί να αλλάξει το σύστημα, μπαίνοντας ο ίδιος στα γρανάζια του, σε μάλλον προχωρημένη ηλικία;
Φυσικά, η “Huffington Post”, όπως το κάνει συχνά για θέματα… εκτός Ηνωμένων Πολιτειών, προσεγγίζει επιδερμικά την κατάσταση, και κοντοστέκεται στους τίτλους, αντί να φτάσει στην ουσία.
Προφανώς και οι εξαιρέσεις αποτελούν τη ζωηρή ελπίδα της Ελλάδας για το μέλλον. Μόνο που ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης  Γιάννης Μπουτάρης δεν αποτελεί μια τέτοια, αυθεντική εξαίρεση. Δεν είναι η τελευταία ελπίδα της Ελλάδας. Αν ήταν… δεν θα είχαμε καμία ελπίδα.

Παυλόπουλος: Πρέπει να βρεθούν οι 180 βουλευτές

Prokopis-Pavlopoulos
Την αναγκαιότητα αποφυγής των πρόωρων βουλευτικών εκλογών λόγω της αδυναμίας της σημερινής Βουλής να εκλέξει τον διάδοχο του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, επεσήμανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Ο άλλοτε πανίσχυρος υπουργός Εσωτερικών των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας επί πρωθυπουργίας του Κώστα Καραμανλή, από το 2004 μέχρι το 2009, παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του “Real Fm”, όπου μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:
“Δεν ξέρω αν θα βρεθούν οι 180 βουλευτές, αλλά πρέπει να βρεθούν. Είναι αδιανόητο να χρησιμοποιείται ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας, για άλλους σκοπούς”.

ysterografa.gr

Ο υποψήφιος διάδοχος του Ομπάμα κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας

Rick-Perry

Ο Κυβερνήτης του Τέξας Ρικ Πέρι βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπος με μια δικαστική… τρικλοποδιά, που χλωμιάζει τις πιθανότητές του να είναι υποψήφιος για την Προεδρία των ΗΠΑ στις προεδικές εκλογές του 2016, με το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.
Δικαστήριο του Τέξας απηύθυνε κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας στο άλλοτε φωτεινό αστέρι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, με το οποίο φλέρταρε και το Tea Party, που μπορεί να μην του δημιουργούν άμεσο, ουσιαστικό πρόβλημα, διαμορφώνουν ωστόσο αρνητικό κλίμα για μια ενδεχόμενη νέα υποψηφιότητά του, στις προεδρικές εκλογές του 2016.
Ο Ρικ Πέρι, με σκληρά συντηρητικές θέσεις και αντιρατσιστικές απόψεις, ήταν υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών και στις προεδρικές εκλογές του 2012, δεν κατάφερε ωστόσο να φτάσει ως το τέλος, σε μια κούρσα που ανέδειξε εκλεκτό του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος τον άλλοτε Κυβερνήτη της Μασαχουσέτης Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος και ηττήθηκε στις εθνικές κάλπες από τον Μπαράκ Ομπάμα.

ysterografa.gr

13 παράθυρα για σύνταξη χωρίς όριο ηλικίας (παραδείγματα)

Δεκατρείς ευνοϊκές ασφαλιστικές διατάξεις δίνουν τη δυνατότητα σε 100.000 ασφαλισμένους να αποχωρήσουν ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας. Όσον αφορά στα απαιτούμενα έτη ασφάλισης αυτά κυμαίνονται από 20 έως και 37 ανάλογα με το ταμείο αλλά και το φύλο (με τις ευνοϊκότερες ρυθμίσεις να ισχύουν για τις γυναίκες). Η πιο «δημοφιλής» διάταξη προβλέπει τη συνταξιοδότηση με 35ετία ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας. Η ρύθμιση ισχύει για ασφαλισμένους στο δημόσιο και στα ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών, που μπήκαν στην αγορά εργασίας πριν το 1983.
Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα από το Έθνος:


Επίδομα ανεργίας για περισσότερους – «Χαλαρώνουν» τα κριτήρια χορήγησης

Σχέδιο για χαλάρωση των κριτηρίων χορήγησης του επιδόματος ανεργίας βρίσκεται στη ατζέντα των προτάσεων που εξετάζει να συμπεριλάβει η κυβέρνηση, στο πακέτο των κοινωνικών μέτρων που σκοπεύει να θέσει προς διαπραγμάτευση με τους δανειστές στις αρχές του Σεπτεμβρίου, πέραν των φορο-ελαφρύνσεων όπου πέφτει και το μεγαλύτερο βάρος των συζητήσεων. Βασική προϋπόθεση όμως για να γίνουν αλλαγές στα κριτήρια του επιδόματος ανεργίας και τελικά για να συμπεριληφθούν στα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο είναι η χρηματοδότηση του ΟΑΕΔ με επιπλέον πόρους και η έγκριση της τρόικας, ως προς την κάλυψη του δημοσιονομικού κόστους. Για τον λόγο αυτό στις προτάσεις με τα κοινωνικά μέτρα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, είναι και μία «λελογισμένη χαλάρωση των κριτηρίων στη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας», όπως ανέφερε στέλεχος της κυβέρνησης.
Δείτε τον αναλυτικό πίνακα από τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής:


Εκατοντάδες προσκυνητές για τη θεία λειτουργία στη Μονή Σουμελά


Εκατοντάδες προσκυνητές για τη θεία λειτουργία στη Μονή Σουμελά
Εκατοντάδες προσκυνητές ανταποκρίθηκαν και φέτος στη πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για να εορτάσουν στην ιστορική Μονή Σουμελά στην Τραπεζούντα την επέτειο της Κοίμησις της Θεοτόκου.

Η θεία λειτουργία τελέστηκε προεξάρχοντος του Πατριάρχη Βαρθολομαίου με συλείτουργους τους Επισκόπους Δέρβης, Ιεζεκιήλ (βοηθό του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας) και Σιεμιατίτσε Γεώργιο (Ιεράρχη της Εκκλησίας Πολωνίας).

«Για τους χριστιανούς, (η Μονή Σουμελά) δεν έπαψε ποτέ να είναι οίκος και Θεού και πύλη του ουρανού. Γι αυτό και ελκύει δια μέσου των αιώνων, πιστούς εκ θαλάσσης και λίβα και από ανατολάς. Γι αυτό είμαστε και εμείς σήμερα στις Αγιασμένες αυλές της. Και ας μην έχει ηγούμενο και καλογήρους να μας υποδεχτούν ας μην έχει καμπάνα να χτυπά και να αντιλαλεί στα γύρω βουνά» είπε ο Πατριάρχης στο εκκλησίασμα που είχε συγκεντρωθεί στην αυλή της Ιστορικής Μονής.

Ο Πατριάρχης σημείωσε ακόμα ότι «οι εκκλησιαστικοί πρόγονοί μας κατάφεραν να προστατεύσουν την πίστη τους κάτω από δύσκολες συνθήκες» και υπενθύμισε ότι «και σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες χριστιανοί βιώνουν παρεμφερείς συνθήκες. Στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική αυξάνονται οι απειλές για την ανθρωπότητα με αφορμή τη διαμάχη των θρησκευτικών και δογματικών διαφορών».

Ο Πατριάρχης απηύθυνε από την Μονή έκκληση προς όσους μιλούν εν ονόματι της θρησκείας «να μην καταστρέψουμε τον κόσμο μας και αυτή τη γεωγραφία».

Η Πατριαρχική Θεία λειτουργία, η οποία γίνεται για πέμπτη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στον αύλειο χώρο της ιστορικής μονής, που έπαψε να λειτουργεί μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας το 1923.

Την Θεία Λειτουργία μετέδωσε από την Σουμελά ή Ελληνική δημόσια τηλεόραση ΝΕΡΙΤ, ενώ όπως κάθε χρόνο οι αρχές είχαν λάβει μέτρα ασφαλείας για την ειρηνική και ευπρεπή εξέλιξη του προσκυνήματος.