Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου η εκλογή του νέου ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών

Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, το αργότερο, θα πρέπει να έχει συγκληθεί η Γενική Συνέλευση για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου από το οποίο θα αναδειχθεί το νέο προεδρείο της Ένωσης Περιφερειών (ΕΝΠΕ), σύμφωνα με εγκύκλιο, που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, με οδηγίες και χρονοδιαγράμματα για την εκλογή νέων οργάνων της Ένωσης. Η πρώτη καταληκτική ημερομηνία είναι η 16η Σεπτεμβρίου, κατά την οποία τα περιφερειακά συμβούλια θα πρέπει να έχουν προχωρήσει στην εκλογή των προεδρείων τους, τα μέλη των οποίων θα εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στη Γενική Συνέλευση της ΕΝΠΕ.

Ελεύθεροι τρεις συγγενείς του θύματος για την άγρια δολοφονία στο Άστρος Κυνουρίας - Την Τρίτη οι απολογίες των γονιών του θύματος

Φωτό - Eurokinissi
 Η οικογενειακή τραγωδία που συνέβη στο Άστρος Κυνουρίας και σόκαρε ολόκληρη τη χώρα, συνεχίστηκε σήμερα, Δευτέρα, ενώπιον του ανακριτή Ναυπλίου.
 Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια των απολογιών τους ενώπιον του ανακριτή, οι τρεις εκ των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του 39χρονου στο Άστρος Κυνουρίας υποστήριξαν πως δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την δολοφονία του 39χρονου από τον ίδιο του τον πατέρα.

Και οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ αύριο (σ.σ. Τρίτη) έχει προγραμματιστεί να απολογηθούν οι γονείς του 39χρονου, με τον παιδοκτόνο πατέρα που σκότωσε τον γιο του με καραμπίνα και στη συνέχεια έβαλε το πτώμα σε αυτοκίνητο το οποίο έκαψε, έχει σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, εμπρησμό, ψευδορκία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
 Ο αδελφός του 75χρονου παιδοκτόνου, ο οποίος κατηγορείται για περιύβριση νεκρού και εμπρησμό και αφέθηκε ελεύθερος με 3.000 ευρώ χρηματική εγγύηση, υποστήριξε πως δεν γνώριζε τίποτα.
 Συγκεκριμένα, τόνισε πως το βράδυ ανήμερα της Παναγίας πήγε από το σπίτι του αδελφού του, μαζί με τη σύζυγό του, για να ευχηθούν για την ονομαστικη εορτή μια εκ των ανηψιών του, αφού ο 75χρονος εκτός από τον 39χρονο γιο, έχει και τρεις κόρες.

"Δεν ξέραμε τίποτα γα το τι συνέβη νωρίτερα το μεσημέρι και τα έμαθαν την επομένη το πρωί, μετά την ομολογία του αδελφού του", είπε ο θείος του θύματος, ενώ η σύζυγός του, που επίσης αφέθηκε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους, ακολούθησε την υπερασπιστική γραμμή του συζύγου της, λέγοντας ότι δε γνώριζε τίποτα για το έγκλημα.
 Ο γαμπρός της οικογένειας, που κατηγορείται για ψευδορκία κι αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους παρουσίασε άλλοθι, αφού υποστήριξε ότι την ημέρα της δολοφονίας βρισκόταν σε άλλη περιοχή, σε απόσταση 60 χλμ. από το Άστρος, μαζί με την οικογένειά του.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας δήλωσε πως πληροφορήθηκε για κάποιο ατύχημα το οποίο συνέβη στον 39χρονο και μόνο την επόμενη ημέρα έμαθε για τη δολοφονία.
 Την Τρίτη το πρωί απολογούνται ενώπιον του ανακριτή ο πατέρας και η μητέρα του 39χρονου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο 75χρονος παιδοκτόνος σκοπεύει να πάρει πάνω του όλη την ευθύνη για την δολοφονία του γιου του, υποστηρίζοντας ότι μόνος του σχεδίασε και εκτέλεσε το άγριο έγκλημα.
Νωρίτερα, στο πλαίσιο της προανάκρισης από τους αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Τριπόλεως, υποστήριξε πως είχε φροντίσει να διώξει τη γυναίκα του από το σπίτι, στέλνοντάς την στον αδελφό του. 
Αφού σκότωσε το γιο του, υποστηρίζει ο κατηγορούμενος παιδοκτόνος, έβαλε τη σωρό στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και οδηγώντας σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από το σπίτι, σταμάτησε στις όχθες του Τάνου ποταμού, όπου και έβαλε φωτιά στο αυτοκίνητο, σε μια προσπάθεια να εξαφανίσει τα ίχνη του.

Ένα κείμενο του Δημήτρη Σκούρα για το ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου... ΕΣΟ ΕΤΟΙΜΟΙ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγαπητοί Συμπολίτες:
Θεωρώ χρέος  να σας ενημερώσω για τον τεράστιο κίνδυνο που απειλεί το Ξυλόκαστρο και τον Δήμο. Θέλουν να μας κάνουν σκουπιδοχαβούζα της Πελοποννήσου. Σας παρακαλώ διαβάστε το παρακάτω κείμενο για να είστε ενημερωμένοι.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Εδώ και 30 ολάκερα χρόνια η Ε.Ε. πιέζει ασφυκτικά την χώρα μας να λύσει με σύγχρονες μεθόδους το τεράστιο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, προσφέροντας αφειδώς χρήματα. Τριάντα χρόνια το κράτος τα αρμόδια Υπουργεία οι Δήμαρχοι δεν έκαναν τίποτα απολύτως εκτός του να προτείνουν χώρους υποδοχής των απορριμμάτων στους διπλανούς Δήμους. Σήμερα πληρώνουν τεράστια πρόστιμα, ελάχιστοι Δήμοι σε όλη τη χώρα, μόνο 2 στην Πελοπόννησο, ανέλαβαν τις ευθύνες τους, συμμορφώθηκαν με τις προδιαγραφές και έφτιαξαν σύγχρονους ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ (χώροι υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων) και διαφύλαξη του υδροφόρου ορίζοντα και  του περιβάλλοντος.
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου το 1999-2002 με γενναία απόφασή του συνεργάστηκε με τους τότε Δήμους Ευρωστίνης  και Φενεού (προκειμένου να έχει το όριο των 30.000 κατοίκων που προβλεπόταν) και με διαδημοτική συνεργασία  και ανέλαβε τη δημιουργία σύγχρονου ΧΥΤΑ εντός των ορίων του Ξυλοκάστρου στο χώρο του βιολογικού καθαρισμού και παλιού σκουπιδότοπου. Μας συνεχάρησαν όλοι, μας πρόβαλλαν ως παράδειγμα για μίμηση, μας χρηματοδότησαν την προμελέτη του έργου και την αγορά του υπόλοιπου χώρου. Ακολούθως χρηματοδοτήθηκε η μελέτη και η κατασκευή του ΧΥΤΑ Δυτικής Κορινθίας. Το έργο εκτελέστηκε επί Δημαρχίας Κλαδούχου  από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, που δυστυχώς δεν επέβλεψαν επαρκώς τις εργασίες, έτσι το έργο αν και πληρώθηκε σχεδόν στο σύνολό του ήταν κατεστραμμένο, άχρηστο και  ορθώς ποτέ δεν παρελήφθη από το Δήμο μας.
Στη συνέχεια μετά από πολλές προσπάθειες χρηματοδοτήθηκε εκ νέου η αποπεράτωσή του, το έργο έγινε από το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης αυτήν την φορά, ολοκληρώθηκε έντεχνα και ήδη σήμερα λειτουργεί δοκιμαστικά και είναι έτοιμο να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στη Δυτική Κορινθία διασφαλίζοντας ότι ο Δήμος μας δεν θα πληρώσει τα τεράστια πρόστιμα, όπως η συντριπτική πλειοψηφία των υπόλοιπων Δήμων. Αυτή την λαμπρή  μακρόχρονη προσπάθεια του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, από το 2000 έως το 2014, κάποιοι επιχειρούν  σήμερα  να τη μετατρέψουν σε όλεθρο.
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΕΚΥΨΕ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανέλαβε πρωτοβουλία, πριν 10 χρόνια, να λύσει συνολικά το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Τελική λύση προτάχθηκε ο χωρισμός της Πελοποννήσου σε 3 τμήματα. Το ένα είναι η Κορινθία, η Αργολίδα και η μισή Αρκαδία συμπεριλαμβανομένου του Δήμου Τρίπολης. Προγραμματίζει την κατασκευή μεγάλου σύγχρονου χώρου διαχείρισης των απορριμμάτων του δικού μας τμήματος στα σύνορα Αρκαδίας Κορινθίας.
Όταν ολοκληρωθεί όλοι θα ταξιδεύουμε τα σκουπίδια μας εκεί με εκτιμώμενο κόστος περίπου 80€ τον τόνο.
Πέραν όμως του τεράστιου κόστους, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Πολιτεία προέβησαν σε ειδικές νομοθετικές ρυθμίσεις, οι  βασικότερες των οποίων περιλαμβάνονται στον νόμο του 4071/2012 και προβλέπει μεταξύ των άλλων ότι α/ η συμμετοχή όλων των Δήμων στον ενιαίο φορέα είναι υποχρεωτική. β/ όλοι οι υπάρχοντες ΧΥΤΑ και η περιουσία τους, θα διαχειρίζονται πλέον από τον ενιαίο φορέα υποχρεωτικά !!!.
Έτσι λοιπόν οι Χ.Υ.Τ.Α. έφυγαν με καταναγκαστικό νόμο από τους Δήμους και πέρασαν στην Περιφερειακή Διοίκηση. Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είχε καμία ενημέρωση γι αυτήν την εξέλιξη  ούτε από την πολιτεία ούτε από τον  Δήμαρχο που το γνώριζε  τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2014.
Στο σημείο αυτό αρχίζει η συνομωσία εις βάρος μας.
Ο Πρόεδρος του ενιαίου φορέα και Δήμαρχος Τρίπολης (που έχει τεράστιο πρόβλημα με τα απορρίμματά του), το Διοικητικό συμβούλιο του Φορέα που αποτελείται από Δημάρχους, που επίσης έχουν τεράστιο πρόβλημα, επιστρατεύουν τον πρόθυμο αρμόδιο υπουργό κ. Μανιάτη, εξ Αργολίδος  για να βρουν λύση στο τεράστιο πρόβλημά τους για το οποίο ευθύνονται αυτοί και μόνο αυτοί.
 Σχεδιάζουν να μεταφέρουν όλοι τους τελικά τα σκουπίδια τους, στον μοναδικό νόμιμο ΧΥΤΑ της Πελοποννήσου που είναι στο Ξυλόκαστρο!!!.
Να θυσιάσουν την πόλη του Ξυλοκάστρου, για να καλύψουν τη διαχρονική ανεπάρκειά τους να λύσουν το πρόβλημα των σκουπιδιών τους ως όφειλαν.
Έτσι λοιπόν, στα μουλωχτά, περνούσαν νόμους σε διάφορες τροπολογίες, τα ετοίμασαν όλα μεθοδικά, από το 2012 και το μόνο που απομένει όπως δήλωσε περιχαρής ο Αργίτης  Αρμόδιος Υπουργός κ. Μανιάτης στους ψηφοφόρους του στην Ερμιονίδα τηλεοπτικά, είναι να δοθεί άμεσα η άδεια κανονικής λειτουργίας του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου από τις υπηρεσίες της περιφέρειας Πελοποννήσου για να υπογράψει αμέσως ο κ. Υπουργός τη μεταφορά των σκουπιδιών της Ερμιονίδας και της Τρίπολης, σε πρώτη φάση, όχι στο σπίτι του, στο σπίτι μας, στο Ξυλόκαστρο, επικαλούμενος δήθεν έκτακτη ανάγκη , ενώ το πρόβλημα των σκουπιδιών  υπάρχει τριάντα χρόνια.
Θα αναρωτηθείτε εύλογα, μα γίνονται αυτά τα πράγματα και μάλιστα εν κρυπτώ ερήμην της τοπικής κοινωνίας;
Δυστυχώς γίνονται στην Ελλάδα και ενδεχομένως στην Κεντρική Αφρική.
Ακριβέστερα έχουν δρομολογηθεί ερήμην μας ΟΛΑ
Το μόνο πρόβλημα που έχουν είναι:
Με ποιο τρόπο θα μετατρέψουν ένα έργο υποδοχής αυστηρά βάσει κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της μελέτης του έργου  για 12.500 τόνων οικιακών τοπικών απορριμμάτων το χρόνο σε ποσότητες 150.000-200.000 τόνους ετησίως απορριμμάτων οικιακών, βιοτεχνικών, βιομηχανικών, ενδεχομένως και νοσοκομειακών της Πελοποννήσου.
Εμείς, ως Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, με εξαίρεση τον Δήμαρχο μάθαμε για το θέμα αυτό αρχές καλοκαιριού. Το γιατί ο Δήμαρχος που  προφανώς ήξερε από καιρό, συγκεκριμένα όμως όπως έχει παραδεχτεί ο ίδιος από τον Μάρτιο του 2014, γιατί δεν μας ενημέρωσε, γιατί δεν χάλασε τον κόσμο,  αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα ,( δεν είναι όμως του παρόντος).
Τελικά μόλις μάθαμε  τι μεθοδεύουν, αντιδράσαμε άμεσα, ενωθήκαμε όλοι, παλιοί και νέοι δημοτικοί σύμβουλοι, πέραν των παρατάξεων, ι σε μια γροθιά και αποφασίσαμε ομόφωνα  να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο και κυρίως δυναμικά αν χρειαστεί. Το εν λόγω ψήφισμα έχει ήδη κυκλοφορήσει και είναι χρήσιμο να το διαβάσετε.
Αγαπητοί συμπολίτες και φίλοι της περιοχής μας,
 Αυτές τις ημέρες  όλοι μαζί επιχειρούμε να εξαντλήσουμε το διάλογο με τους νεκροθάφτες της πόλης μας, να προσπαθήσουμε να τους πείσουμε ότι παρανομούν και κάνουν λάθος. Αν αποτύχουμε, πράγμα  δυστυχώς πολύ πιθανό, γιατί είναι απελπισμένοι και σε αδιέξοδο, τότε μία λύση μόνο υπάρχει.
Να μην επιτρέψουμε σε κανένα απορριμματοφόρο από την Τρίπολη, την Ερμιονίδα, το Άργος κλπ, να μολύνει τα άγια χώματά μας, βάζοντας τα στήθια μας μαζικά μπροστά.
Αν αδρανήσουμε, αμελήσουμε, αδιαφορήσουμε, σε 2-3 χρόνια το ωραίο Ξυλόκαστρο θα θυμίζει Φυλή και Άνω Λιόσια, με τεράστιες οικονομικές οικολογικές και περιβαντολλογικές συνέπειες.
Αγαπητοί Συμπολίτες.
Ολοκληρώνοντας στις 31 Αύγουστου μια μακρόχρονη και πολύ εποικοδομητική πιστεύω πορεία 30 χρόνων στα Δημοτικά μας πράγματα  αλλιώς σχεδίαζα να κλείσω την παρουσία μου. Άλλα λόγια είχα στον νου μου να σας απευθύνω.
Δυστυχώς αυτοί που δεν έλυσαν το πρόβλημα των σκουπιδιών τους , ο αγρίως ψηφοθηρών Υπουργός κ. Μανιάτης  αλλά  και η  αδιαφορία-ανεπάρκεια του απερχόμενου Δημάρχου   βάζουν τον Δήμο μας και την νέα Δημοτική Αρχή με το καλημέρα σε μεγάλες φουρτούνες.
Θεώρησα λοιπόν χρέος μου  να σας ενημερώσω έντιμα  και ειλικρινά όπως πάντα, για να είστε έτοιμοι αν επιμείνουν οι Πελοποννήσιοι, να αντιδράσουμε δυναμικά, να δώσουμε την μεγάλη μάχη  ενωμένοι , μια μάχη που δεν πρέπει με τίποτα να χάσουμε.
ΕΣΟ ΕΤΟΙΜΟΙ
Δημήτριος Σκούρας
Επικεφαλής της Δημοτικής Μειοψηφίας

μέχρι 31-08-2014

Wladimir Putin: η τίγρη της Ρωσίας - η αβελτερία των Η.Π.Α. και της Ε.Ε. -


Εμφάνιση DSC00008.JPGΠολιτική είναι η τέχνη να σχεδιάζεις και να προγραμματίζεις με ρεαλισμό και αποφασιστικότητα όλες τις απαραίτητες δράσεις, να αγωνίζεσαι για το καλό της κοινωνίας. Πολιτική είναι η τέχνη να κυβερνάς και να αντιμετωπίζεις με τόλμη τα προβλήματα των πολιτών, να φροντίζεις για την ευνομία και ευμάρεια της κοινωνίας, αλλά παράλληλα να προστατεύεις αυτήν από ιδεολογήματα και ιδεοληψίες που διχάζουν την κοινωνία και καταστρέφουν την ενότητα και την οντότητα της Πολιτείας.
 Ως γνωστόν, εις την αρχαιότητα δεν υπήρχαν ιδεολογίες, αλλά προσωπικότητες που κρίνονταν όμως απευθείας από τους πολίτες, δηλαδή την ίδια την κοινωνία. Η εμφάνιση των ιδεολογιών καπιταλισμός, κομμουνισμός, φασισμός, ως πολιτικά συστήματα διακυβέρνησης, είναι σύγχρονα εφευρήματα τα οποία, ως γνωστόν, διχάζουν τους ανθρώπους, τις κοινωνίες και προκαλούν άπειρα δεινά εις την ανθρωπότητα.

Μακρή: «Έχετε οδηγήσει τους πολίτες σε απόγνωση»

«Έχετε οδηγήσει τους πολίτες σε απόγνωση»
«Φτάνει πια. Ήρθε η ώρα να παραιτηθείτε… Έχετε οδηγήσει όλους τους πολίτες σε απόγνωση», τονίζει σε δήλωσή της η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, με αφορμή τον ένοπλο που εισέβαλε το πρωί στον ΟΠΕΚΕΠΕ Κοζάνης.

Ειδικότερα, όπως τονίζει η κ. Μακρή, «την ώρα που η κυβέρνηση νομοθετεί σε θερινά τμήματα για την απλούστευση διαδικασιών είσπραξης εκατομμυρίων Ευρώ σε επιχειρηματίες κολλητούς υπουργών της, δεν έχει μεριμνήσει στο να βάλει δυο υπαλλήλους να συμπληρώνουν σωστά τις αιτήσεις των κτηνοτρόφων που δικαιούνται την εξισωτική αποζημίωση.

Οι καθυστερήσεις αποπληρωμών, η γραφειοκρατία που ταλανίζει τον πρωτογενή τομέα, η κοινωνική αναλγησία και η υπεροψία της κυβέρνησης οδηγεί τους πολίτες σε απόγνωση αποδεικνύοντας την πλήρη αποδόμηση του κράτους από μια κυβέρνηση που βλέπει τους Έλληνες ως αντικείμενα τιμωρίας και εκδίκησης.

Είναι επιτακτική η ανάγκη απλούστευσης και απλοποίησης της διαδικασίας καταβολής των εξισωτικών αποζημιώσεων. Η γραφειοκρατία δεν αντιμετωπίζεται με απολύσεις και αποδόμηση των υπηρεσιών του κράτους. Κουτοπόνηρες πράξεις για να μην αποδοθούν οι εξισωτικές αποζημιώσεις δεν περνάνε πια στον ελληνικό λαό».

 alepouditsa.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την επίθεση οπαδών της Χρυσής Αυγής στο ανοιχτό σχολείο μεταναστών Πειραιά, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Καταδικάζουμε, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την απρόκλητη επίθεση οπαδών της Χρυσής Αυγής εναντίον του σχολικού συγκροτήματος, όπου φιλοξενείται και το ανοιχτό σχολείο μεταναστών Πειραιά.
Σε μια σύγχρονη Δημοκρατία τέτοιες ενέργειες μίσους δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές.
Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι οι Αρχές θα κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να συλληφθούν οι δράστες».

Το ΠΑΣΟΚ βγαίνει και πάλι... από αριστερά στην κυβέρνηση, αυτή τη φορά για τον ΟΑΕΔ

PASOK-SynedrioΕδώ και αρκετούς μήνες, πολύ περισσότερο δε μετά τις ευρωεκλογές του Μαϊου και το προβάδισμα 4% που καταγράφηκε υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυασμό με την επιβίωση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, σε πείσμα των αρνητικών προβλέψεων των δημοσκοπήσεων, το ΠΑΣΟΚ δείχνει διάθεση να κρατάει αποστάσεις από την κυβέρνηση.
Σε μια σειρά από θέματα κυρίως οικονομικού περιεχομένου, το ΠΑΣΟΚ βγαίνει… από αριστερά στην κυβέρνηση, παίρνοντας θέσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, και… βγάζοντας στη σέντρα τη Νέα Δημοκρατία. Με προφανή την εκλογική στόχευση, για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές, που φαίνεται πλέον ότι κάθε άλλο παρά θα αργήσουν.
Έτσι και σήμερα, το ΠΑΣΟΚ δεν άφησε… να πέσει κάτω ούτε το θέμα που προέκυψε με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της “Εφημερίδας των Συντακτών”, περί επικείμενου… ξαφνικού θανάτου στον ΟΑΕΔ, στα πρότυπα της τακτικής που ακολουθήθηκε το καλοκαίρι του 2013 με την ΕΡΤ.
Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ λοιπόν, σημειώνει μεταξύ άλλων τα εξής:
“Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ στις 14 Αυγούστου, με αφορμή δημοσιεύματα περί δήθεν τεμαχισμού και δήθεν πώλησης του ΟΑΕΔ, ξεκαθάρισε με ανακοίνωσή του ότι είναι πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στοιχείο της προγραμματικής συμφωνίας της κυβέρνησης, η προστασία του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΑΕΔ. Η αντιμετώπιση της ανεργίας και η προστασία των ανέργων αποτελεί αρμοδιότητα και υποχρέωση του κράτους.
Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αφορά και στο σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών”.

Ποιες γυναίκες μπορούν να πάρουν πρόωρη σύνταξη

Περιθώρια και ανοιχτά παράθυρα για έξοδο στη σύνταξη με ευνοϊκές προϋποθέσεις και κυρίως με χαμηλά όρια ηλικίας μπορούν να αξιοποιήσουν οι εργαζόμενες γυναίκες, στον ιδιωτικό τομέα αλλά κυρίως στο Δημόσιο τις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες. Ενόψει των αλλαγών μάλιστα που δρομολογούνται στο ασφαλιστικό οι ρυθμίσεις και οι διατάξεις που βγάζουν σύνταξη και από τα 50 ακόμη είναι περιζήτητες για χιλιάδες εργαζόμενες που θέλουν να προλάβουν τις ανατροπές. Οι διατάξεις αυτές αφορούν περίπου μισό εκατομμύριο γυναίκες που έχουν ασφαλιστεί πριν το 1993, και έχουν κατοχυρώσει ή μπορούν να κατοχυρώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα με το χρόνο ασφάλισης που απαιτείται στο κάθε ταμείο ώστε να κλειδώσουν σύνταξη με τα όρια ηλικίας που ισχύουν ως το 2012. Για τις γυναίκες που ασφαλίστηκαν για πρώτη φορά μετά το 1993, καθώς και για όσες δεν συμπληρώνουν το χρόνο ασφάλισης που απαιτείται ως το 2012, οι διατάξεις είναι αυστηρότερες. Για την κατηγορία αυτή τα περιθώρια είναι ελάχιστα για σύνταξη πριν από τα 62.
Ωστόσο υπάρχουν και εδώ περιπτώσεις και παράθυρα για έξοδο με τις προϋποθέσεις που ισχύουν για τις παλιές μέχρι το 1992 ασφαλισμένες. Για παράδειγμα μια γυναίκα που είχε διακεκομμένη ασφάλιση –ακόμη και με 1 ένσημο- πριν το 1993, αναγνωρίζεται από τα ασφαλιστικά ταμεία ως παλιά ασφαλισμένη έστω και αν η συνεχόμενη ασφάλισή της ξεκινά μετά το 1993.
Μητέρες με πρώτη ασφάλιση πριν το 1993
Όσες συμπλήρωσαν τις 5.500 ημέρες ασφάλισης μέχρι το 2010 έχοντας και ανήλικο παιδί συνταξιοδοτούνται με μειωμένη στα 50 και πλήρη στα 55. Αν οι 5.500 ημέρες συμπληρώθηκαν το 2011 (και υπήρχε ανήλικο) τότε συνταξιοδοτούνται στα 52 μειωμένη και στα 57 για πλήρη σύνταξη, ενώ αν οι 5.500 ημέρες με ανήλικο συντρέχουν το 2012, συνταξιοδοτούνται στα 55 και 60 αντίστοιχα. Από το 2013 η διάταξη καταργείται, και οι ασφαλισμένες βγαίνουν με μειωμένη στα 62 και πλήρη στα 67. Συμφέρουν οι αναγνωρίσεις πλασματικού χρόνου ώστε να συμπληρωθούν οι 5.500 ημέρες μέχρι το 2012.
ΙΚΑ- Γυναίκες με 4.500 ημέρες ασφάλισης:
Παίρνουν σύνταξη με το όριο ηλικίας που ισχύει όταν κλείνουν το 55ο έτος για μειωμένη και το 60ο έτος για πλήρη. Οσες είχαν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους μέχρι τις 31/12/2010 και είχαν τις προϋποθέσεις για μειωμένη σύνταξη δηλαδή 4.500 ημέρες με 100 ημέρες ασφάλισης ανά έτος την τελευταία 5ετία, κατοχύρωσαν ταυτόχρονα και δικαίωμα για πλήρη σύνταξη στα 60.
Από το 2011 οι προϋποθέσεις για μειωμένη και για πλήρη σύνταξη δεν συνδέονται, και έτσι μια ασφαλισμένη που συμπληρώνει το 2012 το 55ο έτος της ηλικίας της μπορεί να βγει μόνο με μειωμένη σύνταξη με όριο ηλικίας το 57ο έτος εφόσον στην ηλικία αυτή (57) έχει τις 4.500 ημέρες ασφάλισης και 100 ανά έτος την προηγούμενη πενταετία.
Για πλήρη σύνταξη, οι ασφαλισμένες συνταξιοδοτούνται από το 2011 με το όριο ηλικίας που ισχύει όταν κλείνουν το 60ο έτος. Ετσι μια γυναίκα που έγινε 60 ετών το 2011 θα πάρει σύνταξη αφού κλείσει το 61ο έτος, ενώ μια άλλη που έκλεισε το 60ο έτος το 2012 θα συνταξιοδοτηθεί στα 62.
Αν όμως το 60ο έτος συμπληρωθεί το 2013, τότε η πλήρης σύνταξη δίνεται στα 67. Εναλλακτικά μπορούν να πάρουν μειωμένη αν έχουν όμως 100 ημέρες ασφάλισης ανά έτος την τελευταία πενταετία πριν τη συνταξιοδότηση.
Όσες είχαν κλείσει το 55ο το 2010 και πληρούσαν τις προϋποθέσεις για μειωμένη (100/έτος την τελευταία 5ετία) βγαίνουν με πλήρη στα 60, εφόσον έχουν τουλάχιστον 4.500 ένσημα, ακόμη και αν συμπληρώνουν την ηλικία αυτή μετά το 2013 που το όριο για πλήρη σύνταξη είναι 67.
ΙΚΑ/Σύνταξη για γυναίκες με 10.000 ημέρες ασφάλισης
Οι ασφαλισμένες αυτής της κατηγορίας δικαιούνται σύνταξη με τα όρια ηλικίας που ισχύουν όταν συμπληρώνουν τις 10.000 ημέρες ασφάλισης. Κατά τη συνταξιοδότηση θα πρέπει να έχουν επιπλέον από 400 έως και 2.000 ημέρες ασφάλισης. Για μειωμένη σύνταξη, απαιτείται η πραγματοποίηση τουλάχιστον 100 ημερών ασφάλισης, κάθε έτος, την αμέσως προηγούμενη πενταετία πριν το έτος υποβολής της αίτησης για σύνταξη.
Για παράδειγμα: Ασφαλισμένη που συμπλήρωσε τις 10.000 ημέρες ασφάλισης ως το 2010 μπορεί να συνταξιοδοτηθεί στα 55 (μειωμένη). Ασφαλισμένη που συμπληρώνει τις 10.000 ημέρες το 2012 μπορεί να συνταξιοδοτηθεί μόλις γίνει 56 ετών και 6 μηνών με μειωμένη σύνταξη και 58 και 6 μήνες με πλήρη. Θα πρέπει όμως να έχει συνολικά 10.800 ημέρες και για μειωμένη 100 ημέρες κάθε έτος για την τελευταία πενταετία πριν από το έτος συνταξιοδότησης.
Τα ευνοϊκά όρια ηλικίας σε ΔΕΚΟ-τράπεζες
Οι ασφαλισμένες πριν το 1983 έχουν ειδικό καθεστώς συνταξιοδότησης, ανά ταμείο εφόσον συνταξιοδοτηθούν με διατάξεις μητέρων. Οσες ασφαλίστηκαν πριν το 1983 στα ταμεία της Εθνικής τράπεζας, την πρώην ΑΤΕ και του ΟΤΕ βγαίνουν με ανήλικο παιδί στα 50 και στα 52 ακόμη και μετά το 2013 που τα όρια ηλικίας είναι στα 67 για πλήρη σύνταξη.
Τα έτη ασφάλισης από 22 ½ που ήταν ως το 2012, αυξάνονται σταδιακά στα 25 ως το 2017. Η διάταξη αυτή εξυπηρετεί όλες τις παλιές ασφαλισμένες που προέρχονται από τα εν λόγω ταμεία, καθώς όταν είχαν ανήλικο παιδί, είχαν συμπληρώσει και τον απαιτούμενο χρόνο και τώρα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν ανά πάσα στιγμή με απώτατο όριο εξόδου το …52ο έτος της ηλικίας τους.
Το ίδιο καθεστώς αλλά ακόμη και με 20 έτη ασφάλισης, ισχύει για όσες ασφαλίστηκαν στα ταμεία της Τράπεζας Ελλάδος, της ΔΕΗ, της πρώην Ιονικής τράπεζας, της πρώην Εργασίας, Πίστεως και ΕΤΒΑ.
Για τις ασφαλισμένες μεταξύ 1983-1992 απαιτούνται 25 έτη για σύνταξη με ανήλικο παιδί, σε ηλικίες από 50 (μειωμένη) ως 55 ετών (πλήρη) ανάλογα με το έτος (2010-2012) που συμπληρώνουν την 25ετία έχοντας και ανήλικο παιδί.
Αν δεν έχουν ανήλικο τότε συνταξιοδοτούνται με το όριο ηλικίας που ισχύει όταν συμπληρώνουν το 55ο έτος της ηλικίας τους για μειωμένη και το 60ο για πλήρη. Ετσι, οι γυναίκες που είχαν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους ως το 2010 με 25ετία, συνταξιοδοτούνται στα 60 για πλήρη σύνταξη. Οσες έκλεισαν τα 55 το 2011 ή το 2012 συνταξιοδοτούνται μόνο με μειωμένη στα 56, ή στα 57, αντίστοιχα. Για πλήρη σύνταξη θα συνταξιοδοτηθούν στα 61 αν συμπλήρωσαν το 60ο έτος το 2011, και στα 62 αν συμπλήρωσαν το 60ο το 2012. Στα 67 αν συμπληρώνουν το 60ο έτος μετά το 2013.
Πηγή: www.money-money.gr

ΟΑΕΔ: Μπαίνει λουκέτο στον Οργανισμό; Ποια είναι τα σχέδια του υπουργείου Εργασίας

Σενάρια «ξαφνικού θανάτου» έχουν κατακλύσει τον ΟΑΕΔ, ενώ η κυβέρνηση φέρεται να έχει ήδη αποφασίσει την κατάργηση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού βάσει των προτύπων που έπαψε να υπάρχει η ΕΡΤ.
Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, πρόκειται για ένα σενάριο που συζητείται στο γραφείο του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση εδώ και ένα δίμηνο περίπου, με τον υπουργό να φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει το σχετικό εγχείρημα.
Συγκεκριμένα, το κυβερνητικό σχέδιο θέλει τις δραστηριότητες του ΟΑΕΔ να διχοτομούνται: Η επιδοματική πολιτική (επιδόματα ανεργίας και λοιπές παροχές) ενδέχεται να περάσει στις αρμοδιότητες του ΙΚΑ και οι πολιτικές απασχόλησης να δοθούν σε ιδιώτες, οι οποίοι θα αναλάβουν να τρέξουν τις τεράστιες ροές χρήματος από τα κοινοτικά κονδύλια για την άσκηση ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης.
Οι θιασώτες του «ξαφνικού θανάτου» του ΟΑΕΔ θεωρούν ότι ο Οργανισμός έχει αποτύχει στην αύξηση της απασχόλησης μέσω των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης, χρεώνοντας στη λειτουργία του γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία. Τονίζουν επίσης ότι δεν έχει αναπτύξει δικό του σύστημα συλλογής εισφορών, αλλά στηρίζεται σε αυτό του ΙΚΑ και για αυτόν ακριβώς το λόγο, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, προκρίνουν την άσκηση της εισοδηματικής πολιτικής από το ΙΚΑ, το οποίο μπορεί να αναλάβει και τη χορήγησης επιδομάτων και παροχών σε εργαζόμενους και ανέργους.
Σημειώνεται ότι για την ερχόμενη τριετία η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαθέσει στα κράτη-μέλη της περισσότερα από 300 δισ. ευρώ για την καταπολέμηση της ανεργίας.

aftodioikisi.gr

Άδωνις: 50-50 οι πιθανότητες εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας


Adonis-Georgiadis-foto-SamaraΤο… ευμετάβλητο στοιχείο του πολιτικού σκηνικού, αναφορικά με τις πιθανότητες εκλογές του διαδόχου του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ώστε να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές, επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, με συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες είναι 50-50, αν και διέγνωσε αλλαγή στάσης από πολλούς ανεξάρτητους βουλευτές, η τελική στάση των οποίων θα κρίνει και τη μάχη.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας παραδέχτηκε ακόμη ότι η κυβέρνηση έβαλε μεγάλα αυτογκόλ με το θέμα της φορολόγησης της ακίνησης περιουσίας μέσω των λαθών του ΕΝΦΙΑ, που προκάλεσαν θύελλα κοινωνικών αντιδράσεων και οργής.

ysterografa.gr

Τραγικός θάνατος με πνιγμό για τον Γιώργο Δραγώνα

Giorgos-Dragonas
 Τραγικό τέλος είχε η ζωή του εκδότη και επιχειρηματία Γιώργου Δραγώνα, με σημαντική διαδρομή στον χώρο της Κεντροδεξιάς, ο οποίος πνίγηκε στη θάλασσα της Παλαιάς Φωκαίας, το πρωί του Σαββάτου.
Ο Γιώργος Δραγώνας ήταν 67 ετών, και υπήρξε διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας “Δάφνη Επικοινωνίες”.
Μεταξύ άλλων διετέλεσε πρόεδρος της ΕΡΤ καθώς και του Εθνικού Κέντρου Θεάτρου και Χορού.

Ο Καρατζαφέρης ονειρεύεται... επιστροφή στο 2012

Giorgos-KaratzaferisΣφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργος Καρατζαφέρης, με άρθρο του στο “Έθνος”, επιβεβαιώνοντας τη… διαθεσιμότητά του για συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να αποτραπεί ο ερχομός του Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία.
Αναλυτικά, το άρθρο του Γιώργου Καρατζαφέρη στο “Έθνος” έχει ως εξής:

"Ο Ομπάμα αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την ελευθερία του Τύπου"

James-Risen

Ως τη μεγαλύτερη απειλή για την ελευθερία του Τύπου εδώ και μια ολόκληρη γενιά, χαρακτήρισε τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ο βραβευμένος με Πούλιτζερ δημοσιογράφος των New York Times, Τζέιμς Ράισεν.
Ο Τζέιμς Ράισεν έχει αντιμετωπίσει τη δίωξη του Λευκού Οίκου, που οδήγησε στο να τον εγκαλεί το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να αποκαλύψει τις πηγές του, για την προ ετών αποκάλυψη μιας αποτυχημένης επιχείρησης της CIA στο Ιράν.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η ελευθερία του Τύπου καλύπτει τις αποκαλύψεις του, και αρνείται να αποκαλύψει τους πληροφοριοδότες του, η δικαστική δίωξη ωστόσο προχωράει.
Σε σχόλιο λοιπόν που κατέγραψε στους New York Times, σημείωσε με νόημα τα εξής για τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα: “Η στάση του απέναντι στον Τύπο είναι υποκριτική. Πολλοί Αμερικανοί θέλουν να πιστεύουν ότι απλώς προσπαθεί να ελιχθεί σε ορισμένες περιπτώσεις. Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι ο Μπαράκ Ομπάμα αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την ελευθερία του Τύπου, εδώ και μια γενιά”, τόνισε ο Τζέιμς Ράισεν για τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

ysterografa.gr

Εκκλησία στη Σμύρνη επαναλειτούργησε για πρώτη φορά μετά το 1922!

smirni

Ιστορικές στιγμές έζησαν την Κυριακή στη Σμύρνη οι πιστοί που παραβρέθηκαν στην πρώτη μετά το 1922 τέλεση θείας λειτουργίας, που πραγματοποιήθηκε στον ανακαινισμένο Ιερό Ναό του Αγίου Βουκόλου.
Ο ναός είναι ο μόνος Ορθόδοξος Χριστιανικός Ναός που δεν κάηκε στην καταστροφή του 1922, βρίσκεται στη συνοικία του Μπασμανέ και πρόσφατα ανακαινίσθηκε από το Δήμο της Σμύρνης.
Από το 1922 μέχρι και την ανακαίνιση του χρησιμοποιήθηκε ως αποθήκη, στη συνέχεια ως αίθουσα συναυλιών κλασσικής μουσικής και παραστάσεων όπερας και αργότερα αρχικά ως αρχαιολογικό μουσείο και στη συνέχεια ως χώρος αποθήκευσης αρχαιοτήτων.
Την Κυριακή άνοιξε και πάλι τις πύλες του για τους πιστούς.

ysterografa.gr

Έρχονται πάνω από 4.000 προσλήψεις σε παιδικούς σταθμούς: Ποιες ειδικότητες ζητούνται – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Εντός ημερών αναμένεται να αναρτηθούν οι προκηρύξεις που αφορούν τις προσλήψεις 4.026 συμβασιούχων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς όλης της χώρας. μέσω ΕΣΠΑ ενώ η πρόσληψη θα ξεκινήσει εντός του Σεπτεμβρίου. Στόχος, η κάλυψη των αναγκών των δήμων στο πλαίσιο ερευνητικών, αναπτυξιακών συμβολαίων και συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τρίτους έργων.
Πολλές από τις προκηρύξεις θα αφορούν ανανεώσεις των ήδη συμβασιούχων που απασχολήθηκαν το προηγούμενο έτος στους παιδικούς με το πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής».
Οι προσλήψεις, θα διενεργηθούν στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος της ΕΕΤΑΑ ενώ οι προκηρύξεις θα αναρτούνται μεμονωμένα από τους δήμους.
Πολλοί δήμοι ήδη στα δημοτικά τους συμβούλια έχουν εγκρίνει τις προσλήψεις και έχουν στείλει για έγκριση τις προκηρύξεις στο ΑΣΕΠ.
Οι ειδικότητες που θα ζητούνται είναι βρεφονηπιοκόμοι, παιδοκόμοι, νηπιαγωγοί, βοηθοί βρεφοκόμοι, μάγειρες, βοηθητικό προσωπικό κουζίνας, καθαριστές, κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι. Οι συμβάσεις που θα υπογράψει το νέο προσωπικό είναι διάρκειας οκτώ και έντεκα μηνών, με δυνατότητα ανανέωσης. Δικαίωμα συμμετοχής στους διαγωνισμούς έχουν πτυχιούχοι ΑΕΙ – ΤΕΙ και απόφοιτοι ΙΕΚ, ΤΕΕ.
Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι: Βρεφονηπιοκόμοι, βοηθοί βρεφοκόμοι, μάγειρες, βοηθητικό προσωπικό κουζίνας, καθαριστές, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι κ.α.
Τίτλοι:
Ειδικότερα για τους βρεφονηπιοκόμους ζητούνται τα παρακάτω προσόντα: πτυχίο ή δίπλωμα τμήματος Βρεφονηπιοκομίας ή Προσχολικής Αγωγής ΤΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) ΤΕΙ ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ή δίπλωμα ΤΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής αντίστοιχης ειδικότητας ή το ομώνυμο ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ΚΑΤΕΕ ή ισότιμος τίτλος της ημεδαπής ή αλλοδαπής αντίστοιχης ειδικότητας.
Αναφορικά με τους Βοηθούς βρεφοκόμων ζητούνται: Πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος ειδικότητας Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων Παιδοκόμων ή Βοηθών Βρεφοκόμων ή Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων ή Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Εκφρασης ή Επιμελητών Πρόνοιας ή Κοινωνικών Φροντιστών ή Προσχολικής Αγωγής Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες ή αντίστοιχο πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος των παρακάτω σχολικών μονάδων: Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) ή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου Α” ή Β” κύκλου σπουδών ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου ή Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή Σχολής Μαθητείας ΟΑΕΔ του Ν. 1346/83 ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.
Τα βασικά κριτήρια πρόσληψης είναι ο βαθμός του βασικού τίτλου σπουδών, η προϋπηρεσία στο αντικείμενο της θέσης, ο χρόνος ανεργίας και η οικογενειακή κατάσταση (δηλαδή αν είναι γονέας, πολύτεκνος μοναδικός γονέας ανήλικου τέκνου ή μέλος οικογένειας ΑμεΑ).
Σημειώνεται ότι στις διαδικασίες επιλογής προσωπικού σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, υπάρχει βαθμολόγηση κριτηρίων. Έτσι, η προϋπηρεσία μοριοδοτείται (έχει βαρύτητα) 60%, οι σπουδές 25%, η ανεργία 10% και η οικογενειακή κατάσταση 5%.
Ο φάκελος της υποψηφιότητας πρέπει να περιλαμβάνει τα εξής: Αίτηση (την οποία προμηθεύεται ο ενδιαφερόμενος από τους δήμους, όπου υπάγεται και εδρεύει ο παιδικός σταθμός), φωτοαντίγραφα δελτίου αστυνομικής ταυτότητας (δύο όψεις) και τίτλου σπουδών, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.
Μαζί με αυτά, οι υποψήφιοι συνυποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση με την οποία δηλώνουν ότι έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους για τους άνδρες, ότι δεν έχουν καταδικαστεί, λόγω ποινικού αδικήματος και ότι δεν εκκρεμεί εναντίον τους οποιαδήποτε κατηγορία για πλημμέλημα ή κακούργημα.

Έναν αιώνα λειτουργίας έκλεισε η Διώρυγα του Παναμά

Έναν αιώνα λειτουργίας έκλεισε η Διώρυγα του Παναμά
Τα εκατοστά γενέθλια της Διώρυγας του Παναμά, η οποία έχει χαρακτηριστεί ένα από τα 7 θαύματα του σύγχρονου κόσμου, γιορτάστηκαν με μια γιγαντιαία τούρτα μήκους τεσσάρων μέτρων και υπό τους ήχους τοπικών συγκροτημάτων.

Η διάνοιξη της Διώρυγας ξεκίνησε το 1905, υπό αμερικάνικη διοίκηση. Κατά την διάρκεια των έργων, εκατοντάδες εργάτες έχασαν τη ζωή τους, κυρίως από ασθένειες. Όταν το έργο ολοκληρώθηκε το 1914, θεωρήθηκε ένα από τα θαύματα του σύγχρονου κόσμου. Στις 31 Δεκεμβρίου του 1999, η διώρυγα παραδόθηκε από τις ΗΠΑ στον Παναμά. 

Το κανάλι που ενώνει τον Ειρηνικό με τον Ατλαντικό Ωκεανό, εξακολουθεί να έχει εξαιρετική σπουδαιότητα για την παγκόσμια ναυτιλία και τις θαλάσσιες μεταφορές.

Η οικονομία του Παναμά εξαρτάται σχεδόν εξ΄ ολοκλήρου από τη διώρυγα. Περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια εισρέουν κάθε χρόνο στα δημόσια ταμεία από τα τέλη χρήσης του καναλιού

Επόμενος στόχος είναι η διαπλάτυνση. Παρά τις καθυστερήσεις, το έργο της κατασκευής ενός τρίτου συστήματος καναλιών προχωράει και θα παραδοθεί στις αρχές του 2016.

 newsbeast.gr

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΡΙΣΤΕΥΣΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ



http://aristoteleio.gr/images/aristoteleio.jpg 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                        Ισθμός, 18 Αυγούστου 2014


Το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ, ανακοινώνει την βράβευση του αριστεύσαντα και πρωτεύσαντα μαθητού  μας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις (2014), Ντόβα, Αλεξάνδρου – Σωτηρίου του Βασιλείου.

Την βράβευση θα επιτελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Διονύσιος εις το εν Κορίνθω γραφείο  της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους, 

Ημερομηνία βραβεύσεως : Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014
Ωρα: 12:30 μμ

Παρακαλούνται τα Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως για την παρουσία τους

- Εκ της Διευθύνσεως του Εκπαιδευτηρίου

ΔΗΛΩΣΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΔΙΩΞΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

H βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντόρα Μπακογιάννη, για τις διώξεις των χριστιανικών και των άλλων θρησκευτικών κοινοτήτων στο Ιράκ και τη Συρία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Λόγω της δραματικής επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας στο Ιράκ, στην περιοχή Σιντζάρ, καταδικάζουμε την απαράδεκτη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της θρησκευτικής ελευθερίας των διαφόρων θρησκευτικών ομάδων της χώρας από την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας.
Παράλληλα χαιρετίζουμε τις προσπάθειες της ιρακινής κυβέρνησης και της Περιφερειακής Διοίκησης του Κουρδιστάν, οι οποίες υποστηρίζουν τους διωκόμενους πληθυσμούς.
Η τραγική κατάσταση των Χριστιανών, των Γιεζιντί και των Σηιτών Μουσουλμάνων στο Ιράκ καταδεικνύει την ανάγκη για την άμεση και δραστική παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας αφενός για να στηρίξει ανθρωπιστικά τους πληθυσμούς αυτούς, αφετέρου για να βοηθήσει την ιρακινή κυβέρνηση να αποκαταστήσει την τάξη, ως προϋπόθεση για την δημιουργία ενός σταθερού και ειρηνικού περιβάλλοντος για τους διωκόμενους πληθυσμούς του Ιράκ.
Είναι αναγκαίο οι υπό δίωξη Γιεζιντί και Χριστιανοί του Ιράκ να βρουν προσωρινό καταφύγιο σε άλλες περιοχές της χώρας και να παραμείνουν στο Ιράκ ώστε να επιστρέψουν στις πατρογονικές εστίες τους μόλις αποκατασταθεί η ασφάλεια και η τάξη. Η αποτροπή της μετανάστευσης των Χριστιανών και των Γιεζιντί από το Ιράκ θα διασφαλίσει την ακεραιότητα της πολυπολιτισμικής κοινωνίας της χώρας. Επιπλέον, θα προστατέψει τον πολιτιστικό αλληλοσεβασμό και την ανεκτικότητα, στοιχεία που θα αποτρέψουν την περαιτέρω όξυνση της βίας και την επιδείνωση της περιφερειακής ασφάλειας".

Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση


Γράφει ο
Γιώργος Πατούλης
 Δήμαρχος Αμαρουσίου
 
Το Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση δημιουργήθηκε από μια ομάδα Δημάρχων από όλες τις πόλεις της Πατρίδας μας, που πιστεύουν σε μια θεσμικά ισχυρή, λειτουργικά ανεξάρτητη και οικονομικά αυτάρκη  Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Είναι μια πρωτοβουλία, που αποστρέφεται τη λογική του κομματικού εναγκαλισμού και στόχο έχει τη δημιουργία μιας ισχυρής αυτοδιοικητικής συμμαχίας, που υπερβαίνει προσωπικές ή μικροκομματικές σκοπιμότητες.
Είναι μια νέα ανεξάρτητη πρωτοβουλία με ορίζοντα τουλάχιστον πενταετίας,  που θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την αναβάθμιση του αυτοδιοικητικού θεσμού, μέσα από την αναβάθμιση της λειτουργίας των θεσμικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης.
Κι όχι μια κίνηση με σημαία ευκαιρίας , σαν αυτές που άρχισαν να δημιουργούνται λίγο πριν από τις τελευταίες  αυτοδιοικητικές εκλογές, που στόχο είχαν και έχουν να καταμετρήσουν κάποιες κομματικές δυνάμεις και συσχετισμούς και θα διαλυθούν αμέσως μετά την εκλογή των νέων θεσμικών μας οργάνων.

«Εκτός από ορθόδοξη, η εκκλησιά πρέπει να είναι και ΣΥΡΙΖΑ!»

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Πολλά γράφτηκαν και ακούστηκαν σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Άγιο Όρος.
Και επομένως παρέλκει κάθε επιπλέον σχόλιο περί σιωπηράς παραμονής δεκαλέπτου μπροστά στο εικόνισμα του Άξιον Εστί, περί ολονυχτιών και συμμετοχών σε Όρθρους, περί φιλοσοφικών και θεολογικών αναλύσεων και άλλα τέτοια δείγματα ορθόδοξης νομιμοφροσύνης – σε αντιδιαστολή πάντα με τις επίσημες (προερχόμενες μάλιστα από συνοδό του βουλευτή) διακηρύξεις περί αθεΐας.
Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις (κάθε φορά).
Και επιπλέον, η Εκκλησία δίδει το δικαίωμα της μεταμελείας – της ειλικρινούς, βεβαίως, αλλά και αυτό είναι… άλλου παππά ευαγγέλιο.
Αν, ωστόσο, θέλουμε να αναζητήσουμε τους πραγματικούς λόγους όλων αυτών, δεν έχουμε παρά να ανατρέξουμε στην πρόσφατη προεκλογική ομιλία (23 Μαΐου)του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Τι είπε – ενθυμούμενος και πάλι τον Χαρίλαο Φλωράκη;
Μα ότι «η εκκλησία νάναι ορθόδοξη και όποιος θέλει ας ανάβει κερί».
Όπερ εστί μεθερμηνευόμενον «τον ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν κι’ ας πιστεύουν σε όποιον θεό θέλουν».
Οπότε, ο μόνος θεός εν προκειμένω, είναι η εξουσία.
Κατά τα λοιπά, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αλλάξει κάτι – όπως άλλωστε, διαρκούσης της επίσκεψης στην Αθωνική Πολιτεία, έσπευσε να δηλώσει ο γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος.
Όπως είπε, «εμείς το βλέπουμε (σ.σ. το Άγιο Όρος) στη διαχρονική του πολιτιστική και συμβολική διάσταση».
Ως προς τα υπόλοιπα, επιμένουν στον χωρισμό Κράτους και Εκκλησίας, στη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, στην εκ μέρους της Εκκλησίας ανάληψη της ευθύνης για μισθοδοσία των ιερωμένων, με την αξιοποίηση (νάτες οι… ιερές αποκρατικόποιήσεις) «σε ένα βαθμό» της περιουσίας της.
Βέβαια, όταν τα πράγματα στενεύουν, ο ΣΥΡΙΖΑ διακηρύσσει πως και χωρισμό Κράτους και Εκκλησίας θα κάνει και θα εξασφαλίσει τους μισθούς των ιερωμένων, διότι «ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τη μισθοδοσία του κλήρου, ανεξάρτητα από τη λύση που θα επιλεγεί».
Σωστά, διότι πρέπει να δώσει και την υπόσχεση στους ιερείς ότι θα παίρνουν τον μισθό τους.
Και κατά περίπτωση, (βλέπε συμμετοχή του κόμματος στο Συνέδριο «Εκκλησία και Αριστερά», τον Ιανουάριο του 2013, στη Θεσσαλονίκη), πληροφορούμεθα και άλλες ιδέες, όπως την επιβολή ειδικού φόρου σε όσους θρησκεύονται, ώστε να αντιμετωπίζονται τα έξοδα που δημιουργούνται λόγω της πίστης τους.
Δεν γνωρίζω αν όλα αυτά περιελήφθησαν στις φιλοσοφικές και θεολογικές συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Περιβόλι της Παναγιάς – μεγάλη η Χάρη της αυτές τις μέρες που γιορτάζει.
Αλλά αν ναι, καλό θα ήταν να εκδοθούν τα… πρακτικά, να ενημερωθούμε και οι υπόλοιποι!

elzoni.gr