Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Νίκησε και στην Πόλη η Έθνικη! Και τώρα το Μουντομπάσκετ

Νίκησε και στην Πόλη η Έθνικη! Και τώρα το Μουντομπάσκετ
 Στο τελευταίο της φιλικό παιχνίδι η Εθνική ομάδα νίκησε ξανά την Τουρκία, αυτή τη φορά μέσα στην Κωνσταντινούπολη με 76-72 και έδειξε πανέτοιμη ενόψει της έναρξης του Μουντομπάσκετ.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπορεί να μην ξεκίνησε καλά το ματς αφού βρέθηκε να χάνει με 11-0, ωστόσο γρήγορα κατάφερε να συνέλθει και να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο όντας μόλις 3 πόντους πίσω (22-19).

Στην δεύτερη περίοδο, η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη κατάφερε να ανεβάσει την απόδοση της και με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Πρίντεζη δεν επέτρεψε στους Τούρκους να αποσπαστούν στο σκορ.

Η Εθνική ομάδα προηγήθηκε για πρώτη φορά στο ματς, στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου (41-39), ενώ μέχρι και το τέλος της περιόδου οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ.

Στο τελευταίο και καθοριστικό δεκάλεπτο, όμως, οι διεθνείς “εσφιξαν” την άμυνα τους και κατάφεραν να προηγηθούν ακόμα και 8 πόντους (65-73) για να πάρουν τελικά τη νίκη με 72-76.

Δεκάλεπτα: 22-19, 39-39, 57-57, 72-76.

Τουρκία (Αταμάν): Γκιουλέρ 4, Ερμίς 3, Χερσέκ 3, Πρέλτζιτς 18, Τουντσερί 6, Σαβάς 2, Γκονλούμ 5, Αρσλάν 9, Ασίκ 14, Ακιόλ 8, Μαχμούτογλου, Οσμάν 2, Μπαλμπάι, Αλντεμίρ.

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπουρούσης 16, Ζήσης 7, Βασιλειάδης 3, Καλάθης 11, Γλυνιαδάκης, Παπανικολάου 6, Σλούκας 4, Γιάνκοβιτς, Βουγιούκας 11, Πρίντεζης 13, Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο 5. 

Πέταξαν τον όμηρο στη θάλασσα στο Καμάρι και του είπαν "τώρα κολύμπα"!


Οι τρεις ληστές διέφυγαν με ταχύπλοο – Ξεκίνησαν από τη Βοιωτία και έφτασαν στο Ξυλόκαστρο όπου άφησαν τον ταμία της τράπεζας που κρατούσαν όμηρο 
Και η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό των μεταμφιεσμένων κακοποιών οι οποίοι στις 13:55 το μεσημέρι της Παρασκευής, λήστεψαν το υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας και διέφυγαν με… ταχύπλοο παίρνοντας μαζί τους ως όμηρο τον ταμία!
Οι δράστες, που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν τρεις βαριά οπλισμένοι, με καλάσνικοφ ο ένας και πιστόλια οι άλλοι δυο -αλλά πιθανότατα διέθεταν και τέταρτο συνεργό- έφτασαν την ώρα της καταμέτρησης των χρημάτων στην τράπεζα και περίμεναν 20 ολόκληρα λεπτά ώσπου να ανοίξουν τα δύο χρηματοκιβώτια που λειτουργούσαν με χρονοκαθυστέρηση.

Οι δράστες άρπαξαν από μέσα γύρω στα 300.000 ευρώ, αλλά πίστεψαν ότι πατήθηκε το μπουτόν του συναγερμού και έφυγαν βιαστικά, παίρνοντας μαζί τους και τον υπάλληλο.
«Έλα εδώ. Εσένα θα σε πάρουμε μαζί μας», φέρεται να είπε ένας από τους ληστές στον 35χρονο ταμία της τράπεζας.
Στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο διαφυγής και κατευθύνθηκαν προς την παραλία της Αγίας Σωτήρας Βοιωτίας, όπου τους περίμενε ένας ακόμη συνεργός τους με φουσκωτό.
Εκεί, προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, οι δράστες έβαλαν φωτιά στο μαύρο τζιπ μάρκας Toyota Rav4 με το οποίο διέφυγαν από την τράπεζα και μαζί με τον υπάλληλο, διέφυγαν μέσω θαλάσσης.
 Ωστόσο, σε σχετικά μικρή απόσταση από την ακτή, στο Καμάρι οι δράστες έριξαν τον  ταμία της τράπεζας  στην θάλασσα λέγοντας του «και τώρα κολύμπα»
Σύμφωνα με πληροφορίες ο άντρας, ο οποίος κατάφερε να κολυμπήσει στη στεριά, είναι καλά στην υγεία του ενώ έδωσε κατάθεση στις αρχές, στο Αστυνομικό τμήμα Ξυλοκάστρου. .
 Λίγη ώρα αργότερα, το σκάφος της διαφυγής βρέθηκε στο Κάτω Λουτρό Ξυλοκάστρου. Οι λήστες είχαν προσπαθήσει να το κάψουν και αυτό αλλά όπως φαίνεται δεν τα κατάφεραν.

Σαρωτικές έρευνες στην Πελοπόννησο για τους ληστές που εισέβαλαν στο υποκατάστημα της Εθνικής στην παραλία Διστόμου αρπάζοντας 300.000€


Σε ασύλληπτους τρομοκράτες πέφτουν οι υποψίες της αστυνομίας καθώς η ληστεία στην Εθνική Τράπεζα Διστόμου το μεσημέρι, έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τη ληστεία που είχε σημειωθεί σε τράπεζα στις Σπέτσες το καλοκαίρι του 2012 και φέρεται να την είχε διαπράξει η ομάδα Μαζιώτη.

Και σε αυτή την περίπτωση οι δράστες είχαν διαφύγει από το νησί με ταχύπλοο το οποίο είχαν κάψει στην απέναντι ακτή της Πελοποννήσου, σε περιοχή της Αργολίδας.
 Από την αστυνομία εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα κι αυτό των ασύλληπτων μελών της ομάδας Μαζιώτη και μάλιστα με τη συμμετοχή του Νο 1 καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα.
Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στους Νομούς Αργολιδος, Αχαίας και Κορινθίας με μπλόκα σε όλους τους δρόμους, ενώ στις έρευνες παίρνει μέρος και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία με κλιμάκιο και από τη Θεσσαλονίκη.

Τρίκαλα Κορινθίας “Ευλογημένο” ορεινό μπαλκόνι με θέα τον Κορινθιακό



Ιστορία, Φυσικό Κάλος και Ζεστή Φιλοξενία είναι τα τρία “νέα” στοιχεία που συμπληρώνουν τα χαρακτηριστικά από τα οποία πήραν το όνομά τους τα Τρίκαλα Κορινθίας. Αυτά τα “Τρία Καλά” – σύμφωνα με την παράδοση – είναι ο Καθαρός Αέρας, τα Κρυστάλλινα Νερά και το Καλό Κρασί. Τόπος ευλογημένος για το ξηρό του κλήμα κατά την θερινή περίοδο, αγαπημένος προορισμός για τους εραστές του χιονιού κατά τους χειμερινούς μήνες και “ρομαντικό βίωμα τεσσάρων εποχών” για όλους όσους λατρεύουν την φύση και το βουνό. Αυτά είναι τα Τρίκαλα και δεν “κοιτάζουν” μόνο προς τον Κορινθιακό αλλά και προς το λαμπρό τουριστικό τους μέλλον!   Τα Τρικαλοχώρια αποτελούν μια ξεχωριστή νώτα ξενοιασιάς και ηρεμίας για τους κατοίκους των Αθηνών αλλά και άλλων μεγάλων επαρχιακών πόλεων της Πελοποννήσου. Απέχουν μόλις 145 χλμ. από την πρωτεύουσα και 27 χλμ. από την πόλη του Ξυλοκάστρου. Ιδιαίτερα τα σαββατοκύριακα ήδη από τους φθινοπωρινούς μήνες, εκατοντάδες είναι οι επισκέπτες που συρρέουν εδώ για να απολαύσουν χαλαρωτικές στιγμές στο τζακούζι του ξενοδοχείου τους και την ζεστασιά της φωτιάς κοντά στο παραδοσιακό τζάκι ή να αποδράσουν στις χιονισμένες παρυφές της Ζήρειας. Αυτά συλλογιστήκαμε κι εμείς με την σειρά μας και θελήσαμε να αποδράσουμε σε τούτα τα όμορφα μέρη όχι βέβαια για να ξεκουραστούμε αλλά για να σας μεταφέρουμε την θετική αύρα που εκπέμπει αυτό το κομμάτι της Ορεινής Κορινθίας.   
Περισσότερα στο epathlo.gr

Ληστεία μαμούθ σε τράπεζα στο Δίστομο - Πήραν όμηρο τον οποίο απελευθέρωσαν - Διέφυγαν με φουσκωτό προς το Ξυλόκαστρο - Συναγερμός στην αντιτρομοκρατική


Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία και την αντιτρομοκρατική μετά την ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε στις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής, την ώρα που έκλεινε το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην παραλία του Διστόμου Βοιωτίας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του newsIT, τρεις άγνωστοι, οι οποίοι φορούσαν μαύρα ρούχα, εισέβαλαν στην τράπεζα, την ώρα που άνοιγε το χρηματοκιβώτιο. Πήραν, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις 300.000 € και φοβούμενοι ότι είχε πατηθεί το μπουτόν του κρυφού συναγερμού, άρπαξαν τον ταμία και βγήκαν από το υποκατάστημα κρατώντας τον ως “ασπίδα”.
Μπήκαν στο κλεμμένο τζιπ, μαύρο RAV, που τους περίμενε απ' έξω και διέφυγαν. Κατόπιν άφησαν και έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο στο σημείο Παραλία Ποταμοί, σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από την τράπεζα.
Ληστεία μαμούθ σε τράπεζα στο Δίστομο - Πήραν όμηρο τον οποίο απελευθέρωσαν - Συναγερμός στην αντιτρομοκρατική
Οι ληστές διέφυγαν με φουσκωτό σκάφος προς την Κόρινθο, παίρνοντας μαζί τους τον όμηρο. Οπως έγινε γνωστό τον απελευθέρωσαν στην παραλία του Κιάτου ενώ οι ίδιοι βγήκαν στην παραλία Λουτρού στο Ξυλόκαστρο όπου έκαψαν το σκάφος διαφυγής.

Στη συνέχεια μπήκαν σε δύο αυτοκίνητα, ένα άσπρο κι ένα κόκκινο και διέφυγαν προς άγνωστη κατέυθυνση.

Στην αστυνομία κάνουν λόγο για ληστεία με πρωτοφανή οργάνωση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, οι δράστες “χτύπησαν” στο Δίστομο ώστε να φύγουν για Πελοπόννησο για να μην προλάβει η αστυνομία να στήσει μπλόκα στην απέναντι πλευρά.
Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στους Νομούς Αργολιδος, Αχαίας και Κορινθίας με μπλόκα σε όλους τους δρόμους, ενώ στις έρευνες παίρνει μέρος και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία με κλιμάκιο και από τη Θεσσαλονίκη.
Oπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Newsit οι ληστές ήταν πολύ άγριοι και φώναζαν και έβριζαν διαρκως. Την ώρα που εισέβαλλαν στην τράπεζα ήταν μέσα περίπου 10 άτομα, πελάτες και υπάλληλοι του οποίους οι ληστές υποχρέωσαν να ξαπλώσουν μπρούμητα στο πάτωμα.

Τους φώναξαν να πετάξουν τα κινητά τους τηλέφωνα, τα κλειδιά των αυτοκινήτων τους και τα πορτοφόλια τους ενώ η διευθύντρια της τράπεζας φώναζε διαρκώς "μην πειράξετε τους ανθρώπους".

Αφού πήραν τα χρήματα γύρισαν προν τον ταμία και του φώναξαν "προχώρα, εσύ θα έρθεις μαζί μας".

newsit.gr
 

ΟΝΝΕΔ Ολοκληρώθηκαν οι πρώτες θεματικές ενότητες της Εθνικής Συνδιάσκεψης



Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι θεματικές ενότητες της Εθνικής Συνδιάσκεψης της ΟΝΝΕΔ, με θέμα «Διεθνείς Εξελίξεις, Εξωτερική Πολιτική, Άμυνα και Ενέργεια», «Ασφάλεια, Πολυπολιτισμικότητα και Μετανάστευση», «Πολιτικό Σύστημα, Δικαιοσύνη, Θεσμοί και ΜΜΕ» και «Εργασία, Ασφάλιση, Υγεία και Κοινωνική».

Σαμαράς: Η Ελλάδα απελευθερώνει τη δυναμική ανάπτυξής της

samaras1
Ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua τόνισε ότι η χώρα μας θεωρείται «νήσος σταθερότητας» εν μέσω αποσταθεροποιητικών, γεωπολιτικών γεγονότων.
Ο Πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα έχει «βελτιώσει σημαντικά την αξιοπιστία της έναντι του υπολοίπου κόσμου και πλέον ‘απελευθερώνει’ την δυναμική ανάπτυξης της».
«Τώρα είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση –για την ακρίβεια στην καλύτερη θέση από ποτέ- να γίνουμε ένας πολύτιμος εταίρος για την Κίνα στη δική μας πλευρά του κόσμου», τόνισε ο κ. Σαμαράς.
Επίσης υπογράμμισε πως η ελληνική κυβέρνηση θα ενθαρρύνει την κινεζική συμμετοχή σε όλα τα projects που μπορούν να καταστήσουν την Ελλάδα «πύλη» μεταξύ της Κίνας και της Ευρώπης.
\Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε επίσης στη σύσφιξη των πολιτισμικών σχέσεων Ελλάδας-Κίνας προαναγγέλλοντας τη δημιουργία δεύτερη Ινστιτούτου Κομφούκιου, αυτή τη φορά στην Θεσσαλονίκη, καθώς και τη δημιουργία τμήματος Κινεζικών Μελετών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2015.

Και επισήμως επέστρεψε στο ΠΑΣΟΚ ο Λοβέρδος

loverdos

Ολοκληρώθηκε και τυπικά μια αναμενόμενη επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ.
Ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, με επιστολή του στο προεδρείο της Βουλής έκανε γνωστό ότι εντάσσεται πλέον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Να θυμίσουμε ότι ο κ. Λοβέρδος είχε προαναγγείλει την επιστροφή του στη Χαριλάου Τρικούπη με δηλώσεις του το τελευταίο διάστημα.

Μιχαλολιάκος: Δεν κάλεσα δημοσιογράφους ως μάρτυρες υπεράσπισης

mixaloliakos
Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ξεκαθάρισε ότι δεν ζήτησε να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης οι Κουρής, Παυλόπουλος και Θεοδωράκης.

Αναλυτικά η δήλωση του κου Μιχαλολιάκου:

«Πληροφορήθηκα από δημοσιεύματα του Τύπου ότι οι ανακρίτριες κάλεσαν να καταθέσουν ως μάρτυρες υπερασπίσεως τους δημοσιογράφους κυρίους Κουρή, Παυλόπουλου, Θεοδωράκη.
Ουδέποτε κατέθεσα αίτημα σχετικό, αντίθετα κατέθεσα αίτημα να καταθέσουν 12 άτομα ως μάρτυρες υπερασπίσεως, αίτημα το οποίο αυθαίρετα απέρριψαν οι ανακρίτριες και κάλεσαν μόνο 2 κατόπιν τους δικής τους επιλογής.
Η αναφορά στους συγκεκριμένους δημοσιογράφους είχε γίνει στην αρχική μου απολογία, αφού στο παρελθόν είχα δώσει σε αυτούς και όχι μόνον, συνεντεύξεις στις οποίες είχα κατηγορηματικά δηλώσει ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα και δεν υιοθετεί παράνομες πράξεις.
Εις απόδειξιν του ισχυρισμού αυτού υπάρχει τηλεοπτικό υλικό από τις συνεντεύξεις αυτές το οποίο φυσικά θα κατατεθεί και στο Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο θα εκδώσει το σχετικό βούλευμα και στην δίκη εάν χρειαστεί. Κάποιοι ίσως διαθέτουν ασθενή μνήμη, όμως υπάρχουν οι αποδείξεις και σε ήχο και σε εικόνα».

Βγάζει εφημερίδα ο Ευαγγελάτος με την στήριξη Μελισσανίδη!

Nikos-Evaggelatos

Σύμφωνα με πληροφορίες του enimerosi24.gr ο Νίκος Ευαγγελάτος προχωρά στην έκδοση εφημερίδας με την στήριξη του Δημήτρη Μελισσανίδη.
Ο γνωστός δημοσιογράφος φέρεται να έπεισε τον ιδιοκτήτη της Aegean Oil , ο οποίος το τελευταίο διάστημα κρατούσε αποστάσεις από τον χώρο των ΜΜΕ.
Ο Νίκος Ευαγγελάτος φαίνεται να αποφασίζει σε μια δύσκολη εποχή για τον Τύπο να προχωρήσει σε έκδοση εφημερίδας, την οποία θα διευθύνει, φυσικά, ο ίδιος.

Δημόσιο: 362 προσλήψεις στα υπουργεία Οικονομικών και Υγείας (αποφάσεις)

Tην κατανομή 363 προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ στα υπουργεία Οικονομικών και Υγείας προβλέπουν δύο αποφάσεις που υπέγραψε χθες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.
Πρόκειται για 279 εφοριακούς που προσλαμβάνονται στο υπουργείο Οικονομικών και 84 υπαλλήλους διαφόρων ειδικοτήτων που κατανέμονται σε φορείς του υπουργείου Υγείας.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΟΑΕΔ: Τα τρία προγράμματα που θα «τρέξουν» τον Σεπτέμβριο

Τρία προγράμματα απορρόφησης ανέργων θα «τρέξουν» τον Σεπτέμβριο από τον ΟΑΕΔ. Πρόκειται για το νέο voucher 2014, την κοινωφελή εργασία, καθώς και την απασχόληση νέων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που θα επιχορηγηθούν από τον Οργανισμό.
α. Δράση voucher 2014
Μέχρι τα μεσάνυχτα της 15ης Σεπτεμβρίου 2014 μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά όσοι άνεργοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δράση voucher 2014 «Επιταγή Εισόδου για νέους ηλικίας από 25 έως 29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας».
Από το συγκεκριμένο πρόγραμμα υπολογίζεται ότι θα ωφεληθούν συνολικά 30.000 άνεργοι ηλικίας 25 έως 29 ετών εκ των οποίων οι 12.000 θα είναι απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ και οι 18.000 θα είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι ωφελούμενοι θα απασχοληθούν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για έξι μήνες.
β. Κοινωφελής εργασία  ΟΑΕΔ
Επίσης τον Σεπτέμβριο ξεκινά το νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ  που αυτή τη φορά θα έχει ειδική μοριοδότηση για μακροχρόνια ανέργους, και σε ανέργους από νοικοκυριά που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο.
Οι προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ θα δώσουν δουλειά σε  ανέργους εγγεγραμμένους στον Οργανισμό για πέντε μήνες.
Οι αιτήσεις των υποψηφίων προς πρόσληψη θα γίνουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης «oaed.gr».
Οι προκηρύξεις για την Κοινωφελή Εργασία θα εκδοθούν σε φάσεις ανάλογα με τον φορέα της προκήρυξης .Δηλαδή όπως και πέρσι ξεχωριστή προκήρυξη και προθεσμία για τις αιτήσεις θα καθοριστεί για τις προσλήψεις στα σχολεία της χώρας ενώ διαφορετική προκήρυξη θα βγει για τις προσλήψεις με πεντάμηνα σε δήμους και Περιφέρειες.
Η πρόσληψη γίνεται ,για διάστημα πέντε μηνών και οι αμοιβές όσων απασχοληθούν είναι 19,6 ευρώ την ημέρα και όχι περισσότερο από 490 ευρώ τον μήνα για άνεργους άνω των 25 ετών και 17, 1 ευρώ ημερησίως και όχι περισσότερα από 427 ευρώ τον μήνα για άνεργους κάτω των 25 ετών.
Ποιοι θα είναι ωφελούμενοι απο την Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ:
  1. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ,
  2. Μέλη οικογενειών όπου δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι επίσης εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ.
  3. Μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν υπάρχει εργαζόμενο μέλος.
  4. Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του Οργανισμού.
  5. Άνεργοι πτυχιούχοι Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ.
γ.   Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων
Αφορά  την πρόσληψη 5.000 ανέργων, πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα ηλικίας έως 35 ετών.

aftodioikisi.gr

Ο Ρόμνεϊ πιέζεται να… γίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ το 2016

Mitt-Romney-campaign
Twitter@EmOikonomidis
Στις προεδρικές εκλογές του 2012 στις ΗΠΑ, ο Μιτ Ρόμνεϊ ήταν ο άνθρωπος που… προσευχόμασταν να χάσει. Ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών ήταν απλώς… πολύ λάθος. Πολύ συντηρητικός, πολύ πλούσιος, πολύ συστημικός, πολύ μακριά από τη σύγχρονη πραγματικότητα των ΗΠΑ αλλά και του πλανήτη στον οποίο θα έπρεπε να κυριαρχήσει.
Χάρη σε 5 εκατομμύρια Αμερικανούς, τόση ήταν η διαφορά του Μπαράκ Ομπάμα από τον Μιτ Ρόμνεϊ, ο άλλοτε Κυβερνήτης της Μασαχουσέτης περιορίστηκε στην ομιλία αναγνώρισης της ήττας του. Και πολύ φυσιολογικά… πήγε σπίτι του, εγκαταλείποντας τα όνειρα ενός επιλόγου της πολιτικής σταδιοδρομίας του που θα γραφόταν στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου.
6Σήμερα, δυο χρόνια μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου του 2012, λίγο πριν τις Ενδιάμεσες Εκλογές για τα δυο Σώματα του Κογκρέσου, τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία, και στον απόηχο της πρωτοφανούς απαξίωσης που βιώνει το legacy του Μπαράκ Ομπάμα, ο Μιτ Ρόμνεϊ δέχεται πιέσεις από τους… χορηγούς του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος να θέσει και πάλι υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 201.
Ο ίδιος φυσικά δηλώνει δημοσίως ότι δεν πρόκειται να ξαναδοκιμάσει. Κανείς ωστόσο δεν τον πιστεύει. Στο πρόσωπο του Ρόμνεϊ, που στις προεδρικές εκλογές του 2012 σταμάτησε στο 47%, οι Ρεπουμπλικανοί βλέπουν εκείνον που μπορεί να τους συσπειρώσει περισσότερο από τους υπόλοιπους υποψηφίους, όπως τον Κρις Κρίστι, τον Ραντ Πολ, τον Ρικ Πέρι, τον Μάρκο Ρούμπιο, τον Τζεμπ Μπους.
Και σίγουρα, εκείνον που μπορεί να “ματσάρει” τη συστημική διάσταση της παρουσίας της Χίλαρι Κλίντον, προβάλλοντας ωστόσο ως λιγότερο άφθαρτος από την άλλοτε Πρώτη Κυρία και πρώην Υπουργό Εξωτερικών.
Προσεκτικοί πολιτικοί παρατηρητές στις ΗΠΑ άλλωστε, σημειώνουν ότι ο Ρόμνεϊ… δεν έφυγε ποτέ, έχοντας ενεργή συμμετοχή στην επιλογή πολλών υποψηφίων των Ρεπουμπλικανών για τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία, καθώς… τους βρίσκει χρήματα.
Και την ίδια στιγμή, έχει περιοδεύσει σε πολιτείες-κλειδιά, όπως το Νιού Χαμσάιρ, την Αϊόβα και το Οχάιο, μετρώντας τις αντιδράσεις των πολιτών απέναντί του. Μιλώντας για τον Μπαράκ Ομπάμα, αρκέστηκε να πει ότι αποδείχτηκε πολύ χειρότερος από όσο τον περίμενε.
Εκείνο που… δεν τολμάει να πει ο Μιτ Ρόμνεϊ, είναι ότι χάρη στην ανυπαρξία αξιομνημόνευτου πολιτικού αποτυπώματος από την πλευρά του Ομπάμα, ο ίδιος αρχίζει να φαντάζει στα μάτια της “σιωπηλής πλειοψηφίας” της αμερικανικής κοινωνίας… πολιτικός γίγαντας. Έστω κι αν θα παραμείνει… νάνος.

ysterografa.gr

Ο Μπουτάρης... ξέφυγε: Να έρθουν σε μένα Σαμαράς-Τσίπρας, αντί να τους υποδεχτώ στο αεροδρόμιο

Giannis-Boutaris

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης δείχνει να… παραμερίζει τον μετριοπαθή χαρακτήρα του, και ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ θέτει ζήτημα να τον… επισκεφτούν στο δημαρχείο ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αλέξης Τσίπρας, αντί να τους υποδεχτεί ο ίδιος στο αεροδρόμιο.
Τη σχετική αποκάλυψη κάνει ο “Βηματοδότης”, με τον Γιάννη Μπουτάρη να φέρεται να λέει:
“Εγώ θα ήθελα ο κ. Σαμαράς και ο κ. Τσίπρας, όταν έλθουν στην πόλη μου, να με επισκεφθούν στο δημαρχείο, έτσι όπως γίνεται σε όλες τις πολιτισμένες πόλεις, και όχι να τρέχει ο δήμαρχος σε αεροδρόμια να τους υποδεχθεί. Ευνουχίζουν έτσι την τοπική αυτοδιοίκηση.
Μας κολακεύουν ότι δήθεν είμαστε συμπρωτεύουσα, ανεβαίνουν στην πόλη μας, αλλά δεν κάνουν καμία εξαγγελία για εμάς. Ανακοινώνουν οικονομικά θέματα τα οποία κανονικά θα έπρεπε να ανακοινώνουν στη Βουλή. Αν ήθελαν πραγματικά να δώσουν την πρέπουσα σημασία στην πόλη μας, θα έπρεπε να μας παρουσιάσουν (αν το έχουν) το πρόγραμμα προβολής κάθε μορφής τουρισμού και να το εντάξουν στο κυβερνητικό τους πρόγραμμα. Να μας παρουσιάσουν επίσης τα έργα υποδομής για τη Θεσσαλονίκη. Διαφορετικά τι έρχονται να μας πουν;”.
Φυσικά, ο Γιάννης Μπουτάρης παραγνωρίζει το γεγονός ότι σε κάθε επίσκεψη επισήμου σε μια χώρα ή όλη, οι τοπικές αρχές είναι αυτές που τον υποδέχονται στην πύλη εισόδου της, συνήθως αεροδρόμιο, και δεν… πηγαίνει ο ίδιος να τους χτυπήσει την πόρτα στο γραφείο τους.

ysterografa.gr

Ισχυρή σεισμική δόνηση στη Χαλκιδική


seismiki-donisiΣεισμική δόνηση μεγέθους 5 R σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στη Χαλκιδική.
Ο σεισμός έγινε αισθητός και στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε άλλες περιοχές.

ΕΝΦΙΑ και αντιρατσιστικό "μπλοκάρουν" τους 180

greek-Parliament

Οι περιπτώσεις του ΕΝΦΙΑ και του αντιρατιστικού νομοσχεδίου ρίχνουν ήδη βαριά σκιά στη στρατηγική επιδίωξη της κυβέρνησης να διαμορφώσει προεδρική πλειοψηφία 180 βουλευτών, ώστε να πετύχει την εκλογή του διαδόχου του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, και να αποφύγει έτσι την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Το θέμα του ΕΝΦΙΑ, με τα θυελλώδη λάθη που έγιναν και τη συσσωρευμένη κοινωνική οργή που προκάλεσαν, έδειξαν από την πρώτη στιγμή ότι ανεξάρτητοι βουλευτές οι οποίοι… το σκέφτονταν, δεν είχε πλέον περιθώριο να συμπαραταχθούν με την κυβέρνηση, για λόγους πολιτικής επιβίωσης.
Σαν να μην έφτανε το παραπάνω αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί, ήρθε και το θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου να προκαλέσει νέες αντισυσπειρώσεις. Όχι απλά και μόνο με τις αντιδράσεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, αλλά κυρίως και τη συγκρότηση μπλοκ από βουλευτές που είναι Ανεξάρτητοι και έστειλαν χθες επιθετική για την κυβέρνηση επιστολή.
Βουλευτές στις τάξεις των οποίων θα αναζητούνταν υπό άλλες συνθήκες εκείνοι που θα προσέθεταν τις ψήφους τους, για να συγκροτηθεί προεδρική πλειοψηφία 180 βουλευτών.

υστερόγραφα

Οι νέες διαδικασίες που ολοκληρώνονται μέσω ΚΕΠ – Τι προβλέπει ΚΥΑ για 32 περιπτώσεις (ΦΕΚ)

Στις 32 ανέρχονται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που αφορούν κυρίως τις  άδειες οδήγησης και τη μεταβίβαση οχημάτων και, πλέον, με απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, θα διεκπεραιώνονται και μέσω των ΚΕΠ
Οι διαδικασίες, όπως αναφέρονται στο ΦΕΚ είναι οι εξής:

ΣΤΕΛΙΟΣ & ΒΑΣΙΛΗΣ Σολίστ με ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ στον ΠΕΙΡΑΙΑ


 Ο Στέλιος Γκόλγαρης, είναιο Δ/ντης του Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης...ενός Ωδείου που μόνο θησαυρός είναι για τον τόπο μας και πολιτιστική παρακαταθήκη για τα παιδιά του Δήμου μας

 Φωτογραφία: ΣΤΕΛΙΟΣ & ΒΑΣΙΛΗΣ Σολίστ με ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ στον ΠΕΙΡΑΙΑ
Πἐμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 20:30
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ανοίγει το συμφωνικό πρόγραμμα της σαιζόν 2014 – 15, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, υπό τη μπαγκέτα του Ολλανδού αρχιμουσικού Willem de Bordes, καλλιτεχνικού διευθυντή της περίφημης ανά τον κόσμο Amsterdam Sinfonietta.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα έργα:
- Felix Mendelssohn-Bartholdy: Overture, "The Hebrides, or Fingal's Cave", Op. 26.
- Darius Milhaud: Scaramouche
[Σολίστ: Clément Himbert, σαξόφωνο]
-Mario Castelnuovo-Tedesco: Concerto for Two Guitars
[Σολίστ: Στέλιος Γκόλγκαρης και Βασίλης Μαστοράκης, κιθάρες]
- Peter Ilyich Tchaikovsky: Romeo & Juliet
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 10 ευρώ / 7 ευρώ μειωμένο & προπώληση
 ΣΤΕΛΙΟΣ & ΒΑΣΙΛΗΣ Σολίστ με ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ στον ΠΕΙΡΑΙΑ
Πἐμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 20:30
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ανοίγει το συμφωνικό πρόγραμμα της σαιζόν 2014 – 15, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, υπό τη μπαγκέτα του Ολλανδού αρχιμουσικού Willem de Bordes, καλλιτεχνικού διευθυντή της περίφημης ανά τον κόσμο Amsterdam Sinfonietta.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα έργα:
- Felix Mendelssohn-Bartholdy: Overture, "The Hebrides, or Fingal's Cave", Op. 26.
- Darius Milhaud: Scaramouche
[Σολίστ: Clément Himbert, σαξόφωνο]
-Mario Castelnuovo-Tedesco: Concerto for Two Guitars
[Σολίστ: Στέλιος Γκόλγκαρης και Βασίλης Μαστοράκης, κιθάρες]
- Peter Ilyich Tchaikovsky: Romeo & Juliet
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 10 ευρώ / 7 ευρώ μειωμένο & προπώληση

Σε έξι δόσεις η καταβολή του ΕΝΦΙΑ

6D6934C56EF63325FD5047E13C6EDF44
Σε έξι δόσεις θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι τον φόρο ακινήτων ΕΝΦΙΑ, όπως αποφασίστηκε από τον υπουργό Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη δόση -εκτός απροόπτου- θα πληρωθεί τέλος Σεπτεμβρίου και η τελευταία θα πρέπει να καταβληθεί έως το τέλος του Φεβρουαρίου.
Το υπουργείο Οικονομικών προχωρά σε διορθώσεις  των τιμών υπολογισμού του φόρου για τα οικόπεδα 4.000 οικισμών, ώστε η φορολογητέα αξία τους να υπολογίζεται με την ευνοϊκότερη τιμή ζώνης  μεταξύ της τιμής ζώνης που χρησιμοποιήθηκε για τον ΕΝΦΙΑ και την τιμή ζώνης που χρησιμοποιήθηκε για τον ΦΑΠ.
Με βάση τους έως τώρα υπολογισμούς, ο ΕΝΦΙΑ για τις συγκεκριμένες περιοχές θα είναι 167 εκατ. ευρώ χαμηλότερος.

arouraios.gr

Οι συγγενείς του δολοφονηθέντα Κωνσταντίνου Σγούρου έκαναν την κηδεία του σαν γάμο

sgouros-660_1
Το τελευταίο αντίο είπαν το απόγευμα της Πέμπτης στον Κωνσταντίνο Σγούρο φίλοι και συγγενείς, ενώ τηρήθηκε η επιθυμία της οικογένειας του θύματος να πραγματοποιηθεί η κηδεία σαν να επρόκειτο για γάμο.
 sgouros


Λίγα λεπτά πριν τις 4 το απόγευμα, όπως αναφέρει το tharrosnews, η αυτοκινητοπομπή που στην κορυφή βρισκόταν το φέρετρο του άτυχου θύματος, πέρασε έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης, όπου βρίσκονταν οι δύο 18χρονοι που κατηγορούνται για την δολοφονία.
Μάλιστα, οι οδηγοί των αυτοκινήτων δεν σταματούσαν να κορνάρουν, όπως ακριβώς συμβαίνει σε έναν γάμο, καθώς αυτή ήταν η επιθυμία της οικογένειας.
Οταν η πομπή βρισκόταν μπροστά στο κτήριο που κρατούνται οι δύο 18χρονοι, ο αδερφός του Σγούρου κατέβηκε από το αυτοκίνητο που οδηγούσε και φώναξε κατά των νεαρών.

arouraios.gr

Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ



ΔΗΜΟΣ         
   ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -
    ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ 


Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως, Λουτράκι) την 26η Αυγούστου 2014, ημέρα Τρίτη και ώρα 7:00 μ.μ. σε τακτική συνεδρίαση, για συζήτηση  των κατωτέρω  θεμάτων  της ημερήσιας διάταξης:

 1.Έγκριση 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης έργου “Κατασκευή 2/θέσιου ολοήμερου Νηπιαγωγείου Λουτρακίου (Ο.Τ. 131)” (αρ. μελ. 5/2011).

  2.Απευθείας ανάθεση, κατόπιν διαπραγμάτευσης, εκτέλεσης προμήθειας τροφίμων (1-4 & 6-10 τμημ. προϋπ/σμοί της 13/2014 μελέτης).
           

                                               Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
                                                            ΝΙΚΟΛΑΟΥ  Σπυρίδων

Εορτάζουν η Παναγία η «Καταφυγιώτισσα» στη Ζάχολη ( Ευρωστίνη) και η «Παναγία Φανερωμένη» στο Ξυλόκαστρο



Αύριο 23 Αυγούστου η Εκκλησία μας εορτάζει τα «εννιάμερα» από την Κοίμηση της Παναγίας και πολλές Εκκλησίες τιμούν και εορτάζουν την Μνήμη Της. Στην ευρύτερη περιφέρεια μας εορτάζει το ιστορικό ξωκλήσι της Παναγίας της Καταφυγιώτισσας.

Αυτό βρίσκεται 10 χιλιόμετρα από το Δερβένι στον δρόμο που οδηγεί στη Ζάχολη και στο Φενεό.  
Από τον κεντρικό δρόμο σε υψόμετρο 700 μ. ενα γραφικό μονοπάτι κατεβαίνει την πλαγια και οδηγει με σκαλισμένα στους βράχους σκαλοπάτια προς τα καταφύγια και το μικρό ξωκλήσι.
Η Παναγία η Καταφυγιώτισσα είναι κτισμένη στο κοίλωμα ενός βράχου ύψους 40 μέτρων. Χτίστηκε το 1782 εποχή του μεγάλου διωγμού των κλεφτών σε μια περιοχή όπου μέσα σε δυσπρόσιτες σπηλιές και σε απόκρημνα βράχια, είχαν σκάψει λαγούμια και καταφύγια οι Ζαχολίτες στην περίοδο της Τουρκοκρατίας, για να κρυφτούν και να αποφύγουν τους διωγμούς των Τούρκων. Γι' αυτό και ονομάστηκε "Καταφυγιώτισσα". Από το 1996 και μέχρι σήμερα χωρίς βοήθεια , με προσωπική του εργασία την ανακαίνιση, επέκταση, βελτίωση και συντήρηση αυτού του μνημείου έχει αναλάβει ένας θεματοφύλακας της ιστορίας και της κληρονομιάς μας ο κ. Γεώργιος Ρούσσος. Με καλαισθησία, με σεβασμό στο περιβάλλον, την ιστορία και την αγιότητα του χώρου, έκτισε μία επιβλητική είσοδο, ανακατασκεύασε το παλιό κελί, ανέδειξε και έκανε προσιτά στο κοινό συνδέοντας με στοές λαξευμένες στους βράχους όλα τα λαγούμια και τους χώρους οπου ζουσαν κρυμμένοι οι κλέφτες και οι ντόποι Ζαχολίτες. Εορτάζει και εχει πανηγύρι στις 23 Αυγούστου. Ειναι ενα εκκλησάκι που δεν πρέπει κανένας να αμελήσει να επισκεφθεί οταν βρεθεί στην Δυτική Κορινθία.
η «Παναγία Φανερωμένη»
Επίσης αύριο πανηγυρίζει ο Ι. Ενοριακός Ναός «Παναγία Φανερωμένη» Υψηλών Αλωνίων Ξυλοκάστρου. Ο αρχαιοπρεπήςκαι επιβλητικό αυτός Ι. Ναός, είναι κτισμένος κατά τα πρότυπα Τρίκλητης Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής.
Χτίστηκε από το 1965-70. Εγκαίνεια έγιναν το 1971, με σχέδια Ορλάνδου. Εκτείνεται σε 5 στρέμματα. Γύρω χτίστησαν πύργος, αίθρειο, πρόναος, βαπτιστήριο και βοηθητικοί χώροι. Οι Αγιογραφίες είναι με ψηφιδωτά. Όγκοι μαρμάρων διακοσμούν εσωτερικά και εξωτερικά τον ναό. Είναι η 3η ενορία του Ξυλοκάστρου και βρίσκεται στον συνοικισμό. Είναι η μόνη εκκλησία πανελλαδικά με παλαιοχριστιανικό ρυθμό που εκτείνεται από το 300-600 μ.Χ.  

Της Παναγιας γιορταζει και το Ζευγολατιο

Της Παναγιας γιορταζει και το Ζευγολατιο
Ανακοινωση Δημου Βελου Βοχας για την εορτη της Παναγιας:
O Δήμαρχος και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ζευγολατιού σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας, τον εορτασμό της ΄΄ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ΄΄ πολιούχου του Ζευγολατιού-έδρα του Δήμου Βέλου Βόχας, στις 22 και 23 Αυγούστου 2013.
Η παρουσία σας θα είναι τιμή και χαρά για όλους μας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Παρασκευή 22 Αυγούστου 2013, ώρα 21.00 Περιφορά της Εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου
Θα μας τιμήσει με την παρουσία της η φιλαρμονική Περαχώρας όπου θα συμμετέχει στην περιφορά της Εικόνας αφιλοκερδώς, στη μνήμη του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βέλου Βόχας , Ευθύμιου Κανελλόπουλου
Σάββατο 23 Αυγούστου 2013, ώρα 7.30 π.μ. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ
ΑΝΝΙΒΑΣ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΣ

Φόροι έκπληξη


Ακόμη και οι λογιστές έχουν χάσει το λογαριασμό με τους νόμους για τα φορολογικά. Οσο συνεπής και να είναι κάποιος επαγγελματίας του κλάδου, αδυνατεί να συγκρατήσει τις αλλαγές που αφορούν τα εισοδήματα και τα ακίνητα. Και δεν είναι μόνον οι νόμοι που έχουν ισχύ το πολύ μια διετία, είναι και οι αλλαγές που πραγματοποιούνται κάθε φορά εκ των υστέρων. Με τον ΕΝΦΙΑ γίνεται παζάρι, για το αν θα καταβληθεί σε πέντε, σε έξι, σε επτά δόσεις ενώ ταυτόχρονα δεν έχουν προσδιοριστεί ακόμη οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που θα τύχουν έκπτωσης.
Υποτίθεται ότι θα υπάρξουν ευκολίες σε άτομα με αναπηρία και σε πολύτεκνες οικογένειες. Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί πως θα λειτουργήσει η ειδική μέριμνα. Τι σημαίνει αυτό: οι φορολογούμενοι δεν ξέρουν τι ακριβώς θα πληρώσουν ούτε πότε θα πρέπει να εξοφλήσουν το φόρο ακινήτων. Αρα δημιουργείται πρόβλημα στον οικιακό προϋπολογισμό. Πιθανώς στο υπουργείο Οικονομικών δεν μπορούν να καταλάβουν ότι κάποιες εκατοντάδες ευρώ χρέους ανατρέπουν τα οικονομικά μιας οικογένειας_ εθελοτυφλούν όταν έρχεται η ώρα να συγκρίνουν τα εισοδήματα με τις υποχρεώσεις.
Πέρα από τις δυσκολίες που υπάρχουν για τα νοικοκυριά προκύπτει ερώτημα: πώς χαράσσεται η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης; Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να υπολογιστεί πόσα έχει λαμβάνειν το κράτος από τον νέο φόρο ακινήτων. Πώς λοιπόν θα γίνει προγραμματισμός των δαπανών για το επόμενο έτος εφόσον δεν υπάρχει εικόνα των εσόδων;  Είναι απλό. Το επιτελείο του υπουργού θα σκαρφιστεί κάτι της τελευταίας στιγμής, κάτι σαν κι αυτά που έχουμε ήδη υποστεί. Αιφνιδιαστική αύξηση του φόρου στα καύσιμα, παράλογη αύξηση του ΦΠΑ, νέα κλίμακα στα τέλη κυκλοφορίας. Κι αν αυτά δεν αποδώσουν άμεσα, υπάρχουν και τα πρόστιμα.
Δεν θα δικαιολογήσουμε την αμέλεια απλά να επισημάνουμε το εξής: είναι ακραίο να πληρώνει κάποιος μισό βασικό μισθό επειδή δεν πέρασε το αυτοκίνητο έγκαιρα από το κτεο. Είναι επίσης ακραίο να αλλάζουν οι κανόνες για την ασφάλιση του αυτοκινήτου, το συμβόλαιο να μην καλύπτει τον καταναλωτή για ένα μήνα μετά τη λήξη και τούτο εντελώς ξαφνικά να επιφέρει νέο πρόστιμο, σε όποιον τυχόν δεν ενημερώθηκε.
Αν υπήρχε σοβαρό κράτος, με σοβαρούς πολιτικούς και ώριμους πολίτες, θα διατυπωνόταν στα σοβαρά αίτημα για φορολογική σταθερότητα. Κατάργηση όλων των νόμων, όλων των διατάξεων κι ένα νέο ξεκίνημα. Φορολογικός κώδικας από λευκή σελίδα. Πλην όμως κάτι απαιτεί πολλή δουλειά και μακροπρόθεσμα σχέδια. Η κυβέρνηση απλά προσπαθεί να βγάλει το εξάμηνο.  
(της Λώρης Κέζα, ΤΟ ΒΗΜΑ)

«Όταν μια χώρα μπαίνει σε ύφεση κάνει κάτι πριν είναι αργά…»

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Πριν από δέκα περίπου μέρες, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι ξεκαθάρισε, σε συνέντευξή του στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, πως για τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα του θα αποφασίσει ο ίδιος και όχι η τρόικα ή η ΕΚΤ ή η Κομισιόν.
Πρόσθεσε επίσης πως «θα προχωρήσει ο ίδιος στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, διότι η Ιταλία δεν χρειάζεται άλλους να της εξηγήσουν τι να κάνει», υπογραμμίζοντας ότι η τύχη των μεταρρυθμίσεων και της κυβέρνησής του «δεν εξαρτάται από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όπως κάποιοι υπονοούν».
Είχε φροντίσει να το αποδείξει. Τρεις μέρες νωρίτερα – μετά από επίπονες διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα – είχε υπογραφεί η συμφωνία για την αγορά από την εταιρία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Εtihad, του 49% του πακέτου μετοχών της ιταλικής αεροπορικής εταιρίας Alitalia.

Εθνική Συνδιάσκεψη της ΟΝΝΕΔ

Image
Ξεκίνησαν χθες Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014, οι εργασίες της Εθνικής Συνδιάσκεψης
της ΟΝΝΕΔ
με κεντρικό σύνθημα «Απαντάμε». Η Εθνική Συνδιάσκεψη πραγματοποιείται
στο ξενοδοχείο «Galini» στα Καμένα Βούρλα του Ν. Φθιώτιδος και θα ολοκληρωθεί
την Κυριακή, 24 Αυγούστου 2014.

Αντικείμενο της Εθνικής Συνδιάσκεψης, είναι η απάντηση σε ερωτήματα γύρω από
την πολιτική, την οικονομία και την επικαιρότητα που αφορούν τους νέους και
την κοινωνία, μέσα από ανοιχτή πολιτική συζήτηση πάνω σε αυτά.

Από τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν, θα προκύψουν πορίσματα για κάθε
θεματική ενότητα, που θα αποτελέσουν το πολιτικό πλαίσιο της Οργάνωσης για
την Ελλάδα που θέλει να ζήσει, να δουλέψει και να αναπτυχθεί η δική μας γενιά.

Τους επόμενους μήνες, θα ακολουθήσουν θεματικές διασκέψεις σε όλες τις
περιφέρειες της χώρας.


Περισσότερες πληροφορίες για τις θεματικές ενότητες και τους ομιλητές,
στο πρόγραμμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης εδώ.



Από το Γραφείο Τύπου.

Ο Κύρτσος... απασφάλισε βόμβα για την "ανασύνταξη της Κεντροδεξιάς"

Giorgos-Kyrtsos

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος… απασφάλισε “βόμβα”, με κείμενο το οποίο ανέβασε στην προσωπική σελίδα του στο Facebook, αναφορικά με τις εξελίξεις στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, και τις ζυμώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για την ανασύνταξη της Κεντροδεξιάς.
Πιο συγκεκριμένα, το κείμενο του Γιώργου Κύρτσου έχει ως εξής:
“Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τις δυνατότητες ανασύνταξης της ευρύτερης Κεντροδεξιάς με τον επαναπατρισμό στη ΝΔ στελεχών που προέρχονται από αυτήν αλλά κινούνται τα τελευταία χρόνια στο χώρο μεταξύ ΝΔ και Χρυσής Αυγής.
Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες γι’ αυτήν την ανασύνταξη, εφόσον οι προσπάθειες που έγιναν για να δημιουργηθούν ισχυρά κόμματα στα δεξιά της ΝΔ φαίνεται ότι οδηγούνται σε αποτυχία. Οι ΑΝΕΛ του κ. Καμμένου, οι οποίοι πρέπει να θυμίσουμε ότι στις εκλογές του Μαΐου του 2012 κατέγραψαν ένα εντυπωσιακό 10%, δίνουν τώρα μάχη για την πολιτική και εκλογική τους επιβίωση. Ο ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη κατέγραψε ένα ικανοποιητικό 2,7% στις ευρωεκλογές του περασμένου Μαΐου, δεν αναμένεται όμως να πλησιάσει το 3% στις βουλευτικές εκλογές και να εξασφαλίσει έτσι την παρουσία στη Βουλή. Ακόμη χειρότερες είναι οι εξελίξεις για άλλα στελέχη που προέρχονται από τη ΝΔ όπως ο κ. Πολύδωρας και ο κ. Ζώης.
Εάν πράγματι υπάρχει ενδιαφέρον για ανασύνταξη των δυνάμεων της λεγόμενης λαϊκής ή πατριωτικής Δεξιάς γύρω από τη ΝΔ θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να κινηθούν προσεκτικά και με ένα τρόπο που δεν θα τους αποξενώσει από το μεγαλύτερο μέρος του εκλογικού τους ακροατηρίου.
Κατά την άποψή μας, μια επιτυχημένη προσπάθεια συσπείρωσης αυτών των δυνάμεων γύρω από τη ΝΔ πρέπει να στηριχτεί στην αποφυγή προσωπικών στρατηγικών, στη διακριτική προσέγγιση και στην αποφυγή του εντυπωσιασμού, στον προσδιορισμό ορισμένων κοινών πολιτικών στόχων για να προβληθεί κάποιου είδους συνεργασία και στην αλλαγή ορισμένων πολιτικών θέσεων που στέκονται εμπόδιο στη συνεννόηση.
Πρόκειται για μία σύνθετη πολιτική άσκηση, η οποία όμως παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Σε περίπτωση που γίνουν οι σωστοί χειρισμοί θα ενισχυθεί η συγκριτική θέση της ΝΔ, θα αποκτήσουν ξανά πολιτικό ρόλο στελέχη που διολισθαίνουν στο πολιτικό περιθώριο και θα περιοριστεί η μετακίνηση απογοητευμένων ψηφοφόρων της Κεντροδεξιάς προς τη Χρυσή Αυγή”.

ysterografa.gr

Η Σαράφογλου κερδίζει τις εντυπώσεις στο Mega

Maria-Sarafogoglou-ERT

Η Μαρία Σαράφογλου κερδίζει τις τελευταίες μέρες τις εντυπώσεις, με την παρουσία της σε πρώτο ρόλο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, με φόντο τις ζυμώσεις για τη διαδοχή της Όλγας Τρέμη.
Η νεαρή παρουσιάστρια με τη σημαντική ήδη διαδρομή στην ελληνική τηλεόραση, τόσο στον χώρο του ρεπορτάζ των διεθνών, όσο και στην παρουσίαση εκπομπής στην πρωινή ζώνη της ΝΕΤ, και μάλιστα στον δύσκολο τότε ρόλο της διαδόχου της Πόπης Τσαπανίδου, εκτιμάται ότι είναι το φαβορί για να αναλάβει τα ηνία του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega, σε μια τηλεοπτική χρονιά που αναμένεται εξαιρετικά απαιτητική.
Τόσο λόγω των διαγραφόμενων πολιτικών εξελίξεων, και των επικείμενων πρόωρων βουλευτικών εκλογών, όσο και επειδή το Mega θέλει να πάρει τη ρεβάνς από τον ΑΝΤ1, επενδύοντας στην εγκυρότητά του, και στη δυνατότητα εις βάθος ανάλυσης των σημαντικών θεμάτων της επικαιρότητας.
Η Μαρία Σαράφογλου λοιπόν δείχνει να τα πηγαίνει περίφημα, όπως φάνηκε και απόψε, όπου μαζί με τον Μιχάλη Ιγνατίου στον σχολιασμό, κάλυψαν πλήρως και με επάρκεια τις σύνθετες διεθνείς εξελίξεις, που εκ των πραγμάτων έχουν άμεση επίδραση και στην εθνική καθημερινότητα της Ελλάδας.

ysterografa.gr

"Πόλεμος" Άδωνη Γεωργιάδη με Νίκο Παππά στο Twitter

Adonis-Georgiadis

Το… αταίριαστο ζευγάρι του Άδωνη Γεωργιάδη και του Νίκου Παππά επέστρεψε σε εμπόλεμη κατάσταση στο Twitter, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας και τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα να διασταυρώνουν δημοσίως τα ξίφη τους.
Ο Νίκος Παππάς ήταν εκείνος που αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ της εφημερίδας “Το Χωνί” για τον πρώην υπουργό Υγείας, σε σχέση με τη χρεοκοπία της Αργεντινής, κάνοντας λόγο για “διασυρμό” του Άδωνη Γεωργιάδη.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας “σήκωσε το γάντι”, και με τη σειρά του απάντησε στον διευθυντή του Αλέξη Τσίπρα, αναπτύσσοντας την επιχειρηματολογία που έχει υιοθετήσει το τελευταίο διάστημα.

Οι Λαϊκές Δημοκρατίες της Ανατολικής Ουκρανίας, μεταξύ πολιτοφυλακών και ολιγαρχών

Τι συνδέει την Ουκρανία, το Ιράκ και τo Φέργκιουσον από το μακρινό Μισούρι των ΗΠΑ; Από τη μια είναι οι θάνατοι από τις συγκρούσεις, ανοιχτά πολεμικές ή κοινωνικές/πολιτικές. Υπάρχει όμως και κάτι άλλο: Δεν υφίσταται πόλεμος μεταξύ κρατών, αλλά εντός τους. Ο εχθρός όλο και πιο πυκνά και μόνιμα καθίσταται εσωτερικός. Αποφασίζει για αυτό η διεθνής του κεφαλαίου, δια μέσου των υποτακτικών της οργανισμών και κρατών.

Boris Kagarlitsky
Στην Νοβορωσία οι ιδεαλιστικές συμπάθειες  για μια ανύπαρκτη στην πραγματικότητα Ρωσία, που χαρακτήριζαν τους πρώτους μήνες της εξέγερσης, τώρα έχουν αντικατασταθεί από ολοένα μεγαλύτερο μίσος για τους γραφειοκράτες του Κρεμλίνου, το οποίο οι υποστηρικτές των δυο λαϊκών δημοκρατιών κατηγορούν για δολιοφθορά και προδοσία. Αλλά και μέσα στην ίδια τη Ρωσία ανάλογες διαθέσεις εξαπλώνονται και παίρνουν πλέον μορφή χιονοστιβάδας.
 
Τζέιμς Φόλεϊ
 
Οπωσδήποτε, είναι πολύ βάρβαρος ο αποκεφαλισμός σε βίντεο και δείχνει την βαρβαρότητα των τζιχαντιστών. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους σκοτώνουν πολύ πιο πολιτισμένα, αφού αμολούν μια βόμβα και όποιον πάρει ο χάρος. Μπορεί μια αμερικανική βόμβα να ξεπαστρεύει καμιά τρακοσαριά νοματαίους, αλλά θάβονται κάτω από τα ερείπια και δεν βλέπουμε σε βίντεο τα πτώματα, ούτε τα κεφάλια τους, τα πόδια τους και τα χέρια τους πεταμένα δεξιά κι αριστερά.
 
Η Βία του Κράτους
 
Gary Younge
Το να επιμένεις στην εγκληματικότητα των εμπλεκομένων, λες και αυτό από μόνο του εξηγεί τα κίνητρά τους και λες και το πλαίσιο είναι άσχετο, είναι ανόητο. Τονίζοντας την εγκληματικότητα, δεν αρνείσαι τον πολιτικό χαρακτήρα του τι συνέβη, απλά επιλέγεις να το περιγράψεις μόνο εν μέρει. Λεηλατούσαν, δεν κλέβανε, και αμφισβητούσαν τον έλεγχο του δρόμου από την Αστυνομία, δεν έκλεβαν ζάντες των περιπολικών. Όταν μια ομάδα ανθρώπων ενώνει τις δυνάμεις της για να αψηφήσει τόσο το Νόμο όσο και τις κοινωνικές συμβάσεις, δρα πολιτικά.

aristeroblog.gr