Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Η Πρεμιέρα του Ολυμπιακου


Πρεμιέρα κάνει απόψε ο πρωταθλητής Ολυμπιακός που ξεκινάει τη χρονιά στο «Γ.Καραισκάκης» υποδεχόμενος τη νεοφώτιστη Νίκη Βόλου. έχοντας στην 11άδα του οκτώ «νέους».
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Μποτία, Αμπιντάλ, Ντοσεβί, Αμπντελαουί, Κασάμι, Εντινγκά, Αφελάι, Μαζουάκου, Ντομίνγκες, Διαμαντάκος.
Στον πάγκο του Ολυμπιακού βρίσκονται οι Μέγερι, Σαβιόλα, Μπουχαλάκης, Αβραάμ, Μπενίτες, Σαλίνο και Γκαζαριάν.
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Ταμπάκης, Μαρινάκης, Σωτηράκος, Ιβενς, Μαχλέλης, Μέτσε, Λάουκς, Μουζακίτης, Νικλητσιώτης, Γιαννιτσάνης, Σκουρτάι.
Στον πάγκο της Νίκης βρίσκονται οι Ταΐρης, Καρασαλίδης, Μάρτινς, Κυζιρίδης, Κορέτα, Κοτσαρίδης κι Αργύρης.
 Διαιτητής του αγώνα ο Δασκαλόπουλος από την Κόρινθο, με βοηθούς τους Αλεξέα, Σταυρουλάκη.
 
Ήδη διανύσαμε το πρωτο 45ο λεπτό του αγώνα και ο Ολυμπιακός προηγείται με 3 - 0  της Νίκης Βόλου. Στο  11' ο Κασάμι με ωραίο σουτ πέντε μέτρα έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ , το διπλασίασε στο 28' ο Διαμαντάκος  με κοντινό σουτ μετά από  γυριστή κεφαλιά, του Εντινγκά  σε  κόρνερ του Τσόρι . Το 3-0.σημείωσε  στο 32'ο Αφελάι μετά κάθετη μπαλια του Τσόρι ...
Περισσότερα σε λίγο

' Με... το δεξί η Κέρκυρα, νίκησε 2-1 τον Πανθρακικό

Με το δεξί στο «σπίτι» της η ΚέρκυραΜε τέρματα των Ναγιάρ (16΄) και Καϊκούτ (27΄), η Κέρκυρα νίκησε στην έδρα της 2-1 τον Πανθρακικό, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Για τους φιλοξενούμενους μείωσε ο Ιγκόρ στο 62'.
Σαφώς καλύτερη η Κέρκυρα κατάφερε να προηγηθεί 2-0 στο ημίχρονο απέναντι σε έναν κακό Πανθρακικό.
Στο 16' ο Σεμπάσταν Ναγιάρ πέτυχε με απευθείας εκτέλεση φάουλ το πρώτο γκολ του νέου πρωταθλήματος και στο 27' και σε σέντρα του Χαβίτο ο Καϊκούτ με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα.
Οι φιλοξενούμενοι βελτιώθηκαν στην αρχή του β' ημιχρόνου και κατάφεραν να μειώσουν στο 62' με δυνατό σουτ του Ιγκόρ, αλλά πέραν αυτού... ουδέν! Το ματς κύλησε στα μέτρα των γηπεδούχων, που έτσι ξεκίνησαν με νίκη τη νέα σεζόν.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γρηγορίου):
Σέτκους, Μαραγκός, Βενέτης, Ναγιάρ, Καϊκούτ, Ρόχας (79' Ζορμπάς), Γκόμες, Καρντόσο, Χαβίτο (88' Ντιμιτρόφσκι), Ομπράντοβιτς (65' Ντιόγκο), Κανακούδης.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μάντζιος):
Φερναντές, Τζάνης, Κάσες (46' Ντιγκινί), Σερφά, Εμπόου, Μπαϊκαρά, Τσουμάνης (61' Μορένο), Ιγκόρ, Παπαγεωργίου, Τσιανταφυλλάκος (74' Χασομέρης), Λαδάκης.

Mε «μπαλοθιά» του Πετρόπουλου στο 92' o ΟΦΗ 1 - 0 τον Παναιτωλικό

Ο Πετρόπουλος με το αριστερό, ο ΟΦΗ με το... δεξί
Με γκολ του Πετρόπουλου στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο ΟΦΗ κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Παναιτωλικού και να τον νικήσει στο Ηράκλειο 1-0 για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.
Σε ένα μετριότατο παιχνίδι και μέσα στη ζέστη, οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο α' ημίχρονο, ωστόσο δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις όποιες ευκαιρίες δημιούργησαν. Στα αξιοσημείωτα, το πρώτο τάιμ άουτ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, που δόθηκε στο 27ο λεπτό για να δροσιστούν οι παίκτες.
Χαμένες πήγαν οι όποιες ευκαιρίες δημιουργήθηκαν και στο β΄ ημίχρονο, με κορυφαία το τετ-α-τερ του Καπέλ με τον Λορία στο 50'. Και έπρεπε να έρθει το 92ο λεπτό, για να «πάρει φωτιά» το «Γεντί Κουλέ».
Ο Πετρόπουλος ελίχθηκε στην περιοχή και με σουτ έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, με τον προπονητή Τζενάρο Γκατούζο να αποβάλεται για τον τρόπο που το πανηγύρισε.
ΟΦΗ (Τζενάρο Γκατούζο): Λόρια, Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Ραζάκ, Αρτόλα (71' Λαμπρόπουλος), Μεϊτέ, Μακρής, Στάθης, Μιλιάζες (81' Κουτσιανικούλης), Πετρόπουλος, Περογαμβράκης.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Μπρακάλι, Κουτρουμάνος, Κέβιν Μαρτίνες, Κούσας, Κόρμπος, Άλβες, Καπέλ, Μαλεζάς, Νίκολας Μαρτίνες (92' Θεοδωρίδης), Μύγας (46' Καλογέρης), Παπουτσογιαννόπουλος (63' 

Ο “survivor” Μενέλαος Δασκαλάκης μίλησε στην ΟΝΝΕΔ (photo)

BvtV7zTCIAAZrKs.jpg-large 
Ο “survivor” Μενέλαος Δασκαλάκης μίλησε στη Συνδιάσκεψη της ΟΝΝΕΔ για την ιδεολογία, την πολιτική πραγματικότητα και τον λαϊκισμό, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον του ακροατηρίου του.
Ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων έχει καταφέρει να επιβιώσει στον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας για περισσότερο από μια δεκαετία, με θέσεις ευθύνης και κρίσιμα πόστα, τόσο επί ηγεσίας Κώστα Καραμανλή, όσο και στα χρόνια του Αντώνη Σαμαρά.
Ο Μενέλαος Δασκαλάκης θεωρείται πρόσωπο με απευθείας αναφορά στον πρώην πρωθυπουργό, καθώς επί ημερών του Κώστα Καραμανλή είχε διατελέσει Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας, υπεύθυνος της καμπάνιας των χαμένων εκλογών του 2009, και νωρίτερα μέλος του πρωινού καφέ του Μεγάρου Μαξίμου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ και επικεφαλής της Πολιτικής Ακαδημίας του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Και επί ηγεσίας του Αντώνη Σαμαρά ωστόσο ο Μενέλαος Δασκαλάκης παρέμεινε στην πρώτη γραμμή, τόσο ως Γραμματέας Τεκμηρίωσης της Συγγρού, όσο και με πρωταγωνιστικό ρόλο στις προεκλογικές μάχες του 2012 και του 2014.

Μπαλτάκος: Φάγαμε 60 χρόνια το παραμύθι της Αριστεράς. Καιρός να τελειώσει...

Takis-Baltakos
Ο Τάκης Μπαλτάκος, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία πρόθεση να δημιουργήσει ένα δεξιό σχηματισμό και εξέφρασε την άποψη ότι η ΝΔ πρέπει να προσεγγίσει τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.
«Η ΝΔ έχει, για πρώτη φορά στα χρονικά, στα δεξιά της, ένα τόσο δυσθεώρητο ποσοστό του εκλογικού σώματος. Αν κανείς με μαγικό ραβδί το μετέφερε στη ΝΔ, θα είχε αυτοδυναμία με 39%», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλτάκος ο οποίος παραδέχτηκε πως «είμαι φιλικά προσκείμενος στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής» και δηλώνει: «Φάγαμε 60 χρόνια το παραμύθι της Αριστεράς. Καιρός είναι να τελειώσει».
Ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης παραδέχτηκε ότι συζητάει «με πολλούς ανθρώπους που είναι εκτός πολιτικών σχηματισμών. Με τον κ. Φραγκούλη έγινε μια συζήτηση ανίχνευσης προθέσεων. Δεν έγινε συζήτηση περί σχηματισμού κόμματος».
Παράλληλα, τάχθηκε εναντίον της συνέχειας της εκλογικής συνεργασίας ΝΔ –ΠΑΣΟΚ.
Υπογράμμισε ότι η Αριστερά «ευθύνεται για την πτώχευση της χώρας» ενώ για το Μνημόνιο είπε: «Με τη νομική έννοια του όρου έχει λήξει. Αν έχει λήξει πολιτικά και οικονομικά θα το δούμε τον Σεπτέμβριο».
Εξέφρασε την άποψη ότι οι εκλογές θα γίνουν είτε τον Φεβρουάριο, αν δεν επιτευχθεί ο αριθμός των 180, είτε τον Ιούνιο του 2016 και διέβλεψε πως αν οι εκλογές γίνουν σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα, «αν γίνουν τον Φεβρουάριο δεν ξέρω».

ysterografa.gr

Τσίπρας: Θα εκπλαγείτε ευχάριστα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Alexis-Tsipras

Τη στρατηγική προσέγγισης των πιο μετριοπαθών ομάδων του εκλογικού σώματος συνεχίζει ο Αλέξης Τσίπρας, επιχειρώντας να απομακρύνει τυχόν ανησυχίες για το μέλλον του τόπου από μια μελλοντική έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, μετά από επικράτηση στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραχωρεί συνέντευξη στη “Real News”, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:
“Δεν έχουν σίγουρους τους 151 για τη ΔΕΗ, έχουν τους 180 για τον Πρόεδρο;
Ο λαός στις ευρωεκλογές απεφάνθη. Αποδοκίμασε την Κυβέρνηση.
Τελεία και παύλα. Εκλογή “κατεψυγμένου” Προέδρου σημαίνει συνέχιση και ολοκλήρωση της καταστροφής.
Δεν πρόκειται ποτέ να υποκύψουμε σε εκβιασμούς και να βάλουμε την υπογραφή μας σε λεόντειες συμφωνίες και μνημόνια.
Θα εκπλαγούν ευχάριστα πολλοί από τη σύνθεση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ”, τονίζει ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με τη συνέντευξή του στην εφημερίδα “Real News”

ysterografa.gr

Οι ένστολοι θυμίζουν στο Μαξίμου πως υπάρχει Σύνταγμα και Νόμοι..

ellinikos-stratos
Το άγριο φιλελεύθερο κράτος που θέλει να πληρώνεται αλλά να μην πληρώνει, που θέλει να φυλακίζει για χρέη αλλά να μην φυλακίζεται, που θέλει να αυθαιρετεί κατά βούληση αλλά μην αμφισβητείται, βρίσκει το μάστορά του στους ένστολους.

Αποφάσεις των δικαστηρίων και ειδικότερα του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν εφαρμόζονται. Δεν είναι η πρώτη φορά. Επεισοδιακή αρχή επι κυβερνητικής προεδρίας Σαμαρά, είχε γίνει, όταν έπεσε το μαύρο στην ΕΡΤ. Τότε το Μαξίμου και ειδικά το πρωθυπουργικό επιτελείο που είχε εισηγηθεί αυτή τη «δημοκρατική ανωμαλία» δεν εισάκουσε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, επαναφέροντας το σήμα στους δικούς του ρυθμούς και χρόνους. Ακόμη είχε χαρακτηρίσει ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ που είχαν αντιδράσει σφόδρα, ως παράγοντες αποσταθεροποίησης.

Σήμερα οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης για αποκατάσταση των μισθών σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, δεν εφαρμόζονται. Ο φρέσκος αλλά προκλητικός νέος υπουργός Οικονομικών αποδεικνύεται «γεράκι» των οικονομικών δεικτών, όταν δηλώνει πως τα δικαστήρια δεν ασκούν πολιτική..

Άρα για την αποκατάσταση της νομιμότητας ποια είναι υπεύθυνη και αρμόδια, μήπως η Τρόικα;; Οι Τράπεζες;; Τα λόμπυ;; Τα κτηματομεσιτικά funds;; Ποιος;

Επι της ουσίας αποδεικνύεται πως επι πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά ακόμη και οι παραδοσιακές «δεξιές» κοινωνικές ομάδες, όπως οι ένστολοι, αντιμετωπίστηκαν με φωτιά και τσεκούρι. Αντιμετωπίστηκαν με περίσσια προχειρότητα και αλαζονεία, αφού οι κόλακες της αυλής Μαξίμου, είναι πεπεισμένοι πως όσο και αν βασανίζεις τους παραδοσιακούς σου ψηφοφόρους αυτοί θα τρέχουν πίσω από τον Μέγα ηγέτη..

Λανθασμένος o συλλογισμός τύπου Κολομβίας. Αφού κάποια στιγμή, με κάποιο τρόπο ακόμη και στις πιο παρηκμασμένες αποικίες εφαρμόζεται κάποιος νόμος..

Αυτό ήρθε να θυμίσει η μήνυση των ενστόλων κατά Χαρδούβελη και Σταϊκούρα.
Αν ακολουθήσουν κι άλλες μηνύσεις, ίσως οι ακραίοι σύμβουλοι του Μαξίμου, να υποχρεωθούν να ακούσουν τις κεντρώες φωνές της συγκυβέρνησης. Αν δεν συμμορφωθούν προς αυτό, τότε οι εκλογές φαντάζουν μονόδρομος.

Υ.Γ. Μιλάμε για τους ένστολους που αναχαιτίζουν στο Αιγαίο και σκοτώνονται για 1.000 ευρώ και για τους αστυνομικούς που τρώνε τη σφαίρα του κάθε διεστραμμένου Μαζιώτη και ανώμαλης Ρούπα για 800 ευρώ..


Γρηγόρης Σταματιάδης

www.tokentro.gr

Αιματοκύλισμα εις την Παλαιστίνη - το "ολοκαύτωμα της συνείδησης της ανθρωπότητας" και ο αντισημιτισμός


Εμφάνιση DSC00008.JPGΓράφει ο Γεώργιος Εμ.Δημητράκης

Η ανθρωπότητα βιώνει μία νέα περίοδο συρράξεων, απίστευτης φρίκης, εξόντωσης, αποτροπιασμού, παραλογισμού, αγωνίας και απαισιοδοξίας. Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ιράκ, Ιράν, Συρία, Νιγηρία, Σουδάν, Σομαλία, Ουκρανία, Λιβύη κ.α. είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα εστιών παγκόσμιας αποσταθεροποίησης. Η σφοδρότατη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων της Γάζας φέρνει εις την μνήμη όλων τις φρικαλεότητες, τις συστηματικές διώξεις, τα πογκρόμ με την υποκίνηση του κράτους, και την ολοκληρωτική εξόντωση των Εβραίων της Ευρώπης από την Ναζιστική Γερμανία, ως το πλέον ακραίο ιστορικό παράδειγμα αντισημιτισμού.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για την Κυριακή.στην Κορινθία





















Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για αύριο προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

- Περιφέρεια Αττικής (δυτική)
- Περιφερειακή Ενότητα Λαρίσης
- Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας
- Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας
- Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας
- Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας
- Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας. 



Σημειώνεται ακόμη ότι η ΓΓΠΠ έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

«Σέντρα» της Super League σε «Καραϊσκάκη», Κρήτη και Κέρκυρα

Όλο και πιο κοντά στην Άρσεναλ ο Μανωλάς
 Με τον Ολυμπιακό αδιαφιλονίκητο φαβορί για να διατηρήσει τα κεκτημένα και να προσθέσει ακόμη έναν τίτλο, στην ήδη πλούσια συλλογή του, αρχίζει σήμερα το πρωτάθλημα της Super League.
Με τις μεταγραφικές επιλογές που έκαναν ο Μίτσελ και οι συνεργάτες του, έχουν αλλάξει κατά πολύ την σύνθεση του Ολυμπιακού, που προσβλέπει σε μία πολύ καλή παρουσία στο Champions League, καθώς η κυριαρχία του εντός συνόρων, είναι εξαιρετικά δύσκολο να αμφισβητηθεί.
Παίκτες διεθνούς εμβέλειας, όπως ο Αμπιντάλ και ο Αφελάϊ, αναμένεται να βελτιώσουν κατά πολύ την εικόνα των πρωταθλητών, που στην πρεμιέρα θα υποδεχθούν την «νεοφώτιστη» Νίκη Βόλου, σε μία αναμέτρηση που είναι ξεκάθαρο φαβορί.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αναμένεται και η «μάχη» για τις ομάδες που θα παίξουν στα πλέι οφ με έπαθλο την δεύτερη θέση του πρωταθλήματος.

Στον Παναθηναϊκό, η δουλειά του Γιάννη Αναστασίου αρχίζει να φαίνεται, ενώ στον ΠΑΟΚ, η παρουσία του Αγγελου Αναστασιάδη, αναμένεται να λειτουργήσει θετικά.
Κατά κύριο λόγο Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, θα διεκδικήσουν την δεύτερη θέση, χωρίς να αποκλείεται η έκπληξη από τον Αστέρα Τρίπολης που διαρκώς «ωριμάζει» ποδοσφαιρικά και δευτερευόντως από τον Ατρόμητο, που αποτελεί πλέον σταθερή αξία.
Από κει και πέρα και με δεδομένο ότι θα υποβιβασθούν τέσσερις ομάδες, αναμένονται εξαιρετικά αμφίρροπες αναμετρήσεις, καθώς οι περισσότερες συμμετέχουσες στο πρωτάθλημα «βράζουν στο ίδιο καζάνι» και υπόσχονται αγωνία και συνεχείς διαφοροποιήσεις στην «επικίνδυνη ζώνη».

Όσον αφορά στην πρεμιέρα, ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί καθώς θα αντιμετωπίσει τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ (λόγω προβλήματος με το γήπεδο των Βοιωτών), όπως και ο ΠΑΟΚ που θα υποδεχθεί την Καλλονή.

Κάτι αντίστοιχο, ισχύει και για τον Αστέρα Τρίπολης που φιλοξενείται στα Γιάννενα από τον ΠΑΣ με το μυαλό στον επαναληπτικό με την Μακάμπι Τελ Αβίβ για τα πλέι οφ του Εurope League. Ακόμη, ο Ατρόμητος είναι το φαβορί, υποδεχόμενος τον Πλατανιά, ενώ χωρίς ξεκάθαρο φαβορί, θα γίνουν οι αγώνες Κέρκυρα-Πανθρακικός, ΟΦΗ-Παναιτωλικός, Βέροια-Ξάνθη και Πανιώνιος-Εργοτέλης.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής (όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν από την NOVA):

Κέρκυρα-Πανθρακικός 19:15 23/8
ΟΦΗ-Παναιτωλικός 19:15 23/8
Ολυμπιακός-Νίκη Βόλου 21:30 23/8

Ατρόμητος-Πλατανιάς 19:15 24/8
Βέροια-Ξάνθη 19:15 24/8
ΠΑΟΚ-Καλλονή 19:15 24/8
ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης 19:15 24/8
Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 21:30 24/8

Πανιώνιος-Εργοτέλης 21:30 25/8

Nέα μεταγραφική επιτυχία του Αστέρα Δερβενίου

mpakas
Το Δ.Σ. του Αστέρα Δερβενίου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας με το ποδοσφαιριστή Γιώργο Μπάκα.
Ο Γιώργος Μπάκας είναι ένας έμπειρος αμυντικός, με σημαντική παρουσία στο πειραϊκό ποδόσφαιρο, καθότι έχει αγωνιστεί σε Περαμαϊκό, Ατρόμητο Πειραιά, ΑΕ Περάματος, Προοδευτική και ΑΕ Σαλαμίνας, ενώ την περασμένη χρονιά αγωνίστηκε στο Ραμνούντα Γραμματικού.

Θρίλερ με 70 μετανάστες στις εκβολές του Αχελώου

Θρίλερ με 70 μετανάστες στις εκβολές του Αχελώου
 Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί επιχείρηση για την διάσωση 70 περίπου μεταναστών που επέβαιναν σε σκάφος, το οποίο κόλλησε σε αβαθή νερά στις εκβολές του Αχελώου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress οι μετανάστες επιβιβάστηκαν σε ερημική τοποθεσία κοντά στις εκβολές του Αχελώου, όμως το σκάφος που επέβαιναν κόλλησε και ο χειριστής - διακινητής του το εγκατέλειψε.

Μόλις έγινε αντιληπτό το περιστατικό κινητοποιήθηκαν ψαράδες της περιοχής που με την συνδρομή λιμενικών άρχισαν την μεταφορά των μεταναστών από το ακινητοποιημένο σκάφος σε ασφαλές σημείο κοντά στις εκβολές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν έχει κινδυνεύσει κάποιος από τους αλλοδαπούς που είναι υπήκοοι Συρίας, Αφγανιστάν και Μπαγκλαντές. Στην περιοχή αναμένεται μεγαλύτερο σκάφος, έτσι ώστε το σύνολο των μεταναστών να μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις του ΙΧΘΥΚΑ , όπου με λεωφορεία θα μεταφερθούν στην συνέχεια στο Λιμεναρχείο Μεσολογγίου.

Η επιχείρηση αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη, όπως και οι έρευνες για τον εντοπισμό του διακινητή. Πάντως κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για ιδαιτερα καθυστερημενη αντίδραση ειδικά απο το Α.Τ. Αιτωλικού.

πηγή: agriniopress

Η Γη άνοιξε στα δύο! Ρωγμή-μυστήριο στο Μεξικό (βίντεο)

Η Γη άνοιξε στα δύο! Ρωγμή-μυστήριο στο Μεξικό (βίντεο)
 Μια μεγάλη ρωγμή, μήκους σχεδόν ενός χιλιομέτρου, έχει ανοίξει κοντά στην πόλη Hermosillo στο βορειοδυτικό Μεξικό και οι επιστήμονες προσπαθούν να εξηγήσουν το φαινόμενο.
Η γιγαντιάια ρωγμή στο έδαφος του Μεξικού ανησυχεί ιδιαίτερα τους επιστήμονες που προσπαθούν να εξηγήσουν το φαινόμενο, χωρίς να έχουν μέχρι στιγμής μί απειστική απάντηση.
Οι επιστήμονες διεξάγουν ήδη γεωλογικές έρευνες για να βρουν τα αίτια της ρωγμής.
Όπως μετέδωσε το Sky News, η ρωγμή έχει βάθος περίπου 8 μέτρα, και διασχίζει έναν αυτοκινητόδρομο στο βορειοδυτικό Μεξικό.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ορισμένα τμήματα της ρωγμής φτάνουν σε πλάτος ακόμη τα 16 μέτρα!
Οι επιστήμονες δεν αποκλείουν τοενδεχόμενο η ρωγμή να προκλήθηκε από έναν σεισμό που έπληξε την περασμένη εβδομάδα την περιοχή ή ένα υπόγειο ρεύμα που έκανε τη γη να καταρρεύσει.
Δείτε το βίντεο:

newsit.gr

Ψάχνουν κρησφύγετο και γιάφκα στην Πελοπόννησο μετά τη ληστεία στο Δίστομο

Ψάχνουν κρησφύγετο και γιάφκα στην Πελοπόννησο μετά τη ληστεία στο Δίστομο - Ποιος ο ρόλος 44χρονου ποινικού
 Εντατικές είναι οι έρευνες σε Κορινθία και Αργολίδα για την ανακάλυψη του κρησφύγετου και της γιάφκας των ασύλληπτων μελών της ομάδας Μαζιώτη που φέρεται από την αντιτρομοκρατική να διέπραξε τη ληστεία στο Δίστομο.
Η ύπαρξη κρησφύγετου και γιάφκας προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους μέχρι αυτή τη στιγμή οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής. 
Συγκεκριμένα, το σκάφος που χρησιμοποίησαν για να διαφύγουν από τη Βοιωτία είχε κλαπεί στις 22 Αυγούστου του 2012 από το λιμάνι της Καλαμάτας. Ο ιδιοκτήτης του είχε κατέβει στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα για διακοπές με την οικογένειά του. Παράλληλα το ασημί τζιπ που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία στο Δίστομο είχε κλαπεί το 2012 από την Αττική.

Αυτά τα γεγονότα δείχνουν στους αστυνομικούς ότι οι τρομοκράτες είναι σε θέση να κρύβουν τα κλεμμένα οχήματα και σκάφη σε σημεία που δεν μπορούν να προσεγγίσουν ή να ανακαλύψουν οι αστυνομικοί και σίγουρα όχι σε πόλη.

Το μεγάλο χρονικό διάστημα της κλοπής του αυτοκινήτου μέχρι τη ληστεία και το γεγονός οτι από τις κάμερες στα διόδια των εθνικών οδών που εξέτασαν οι αστυνομικοί και σε βάθος χρόνου, δεν είδαν το κλεμμένο αυτοκίνητο να κινείται σε εθνικές οδούς και αυτό τους κάνει να πιστεύουν οτι στο Δίστομο έφτασαν μέσω της Γέφυρας Ρίου Αντιρρίου.
Παρά το γεγονός ότι η αντιτρομοκρατική δεν έχει πολλά στοιχεία στα χέρια της, εκτιμάται ότι στη ληστεία συμμετείχε ο καταζητούμενος συνεργός του Μαζιώτη Γιώργος Πετρακάκος αλλά και 44χρονος ποινικός με καταγωγή από την Πελοπόννησο ο οποίος γνωρίζει την περιοχή “σαν την παλάμη του”.

Ο συγκεκριμένος καταζητούμενος - δραπέτης έχει στοχοποιήσει από την αντιτρομοκρατική τα τελευταία 3 χρόνια όταν άρχισαν οι απανωτές ληστείες στην Πελοπόννησο από το δίκτυο Μαζιώτη.
Στην κατάθεσή του ο 35χρονος ταμίας τον οποίο οι δράστες πήραν ως όμηρο φεύγοντας από την τράπεζα, είπε ότι όσο βρίσκονταν μέσα στην τράπεζα τον ρωτούσαν αν είναι αστυνομικός. “Τους εξηγούσα ότι είμαι ο υπάλληλος, με πήραν μαζί τους γιατί πίστευαν ότι έχει πατηθεί το μπουτόν και ήθελαν προστασία”.

“'Όταν με έβαλαν στο αυτοκίνητο ο ένας από αυτούς με έψαξε για να δει αν έχω οπλο” συνέχισε ο 35χρονμος προσθέτοντας οτι καθόλη τη διάρκεια της διαδρομής αντάλλασσαν πολύ λίγες κουβέντες μεταξύ τους, που είχαν να κάνουν με τον τρόπο διαφυγής.

Όταν οι ληστές με τον όμηρο πλησίαζαν στην ακτή, ο ένας από τους δράστες του είπε “ξέρεις μπάνιο;” . Ο 35χρονος του απάντησε “ναι” και τότε οι δράστες του είπαν “τότε πήδα και κολύμπα”.
 Την ώρα που οι δράστες βρίσκονταν μέσα στο υποκατάστημα της Εθνικής είπαν στους πελάτες “μην ανησυχείτε, δεν θα σας πειράξει κανείς, θέλουμε μόνο τα λεφτά της τράπεζας, κι εμείς πολίτες είμαστε”.

Όταν ένας από τους πελάτες αντέδρασε του απάντησαν: “και σενα τι σε νοιάζει για τα λεφτά της τράπεζας; Αυριο θα σου πάρουν το σπίτι”.


newsit.gr

Με χαμηλότερες αντικειμενικές ο νέος ΕΝΦΙΑ

Διορθώσεις και σημαντικές αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, μετά τις αντιδράσεις, φέρνει η ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, με το όφελος για τους φορολογούμενους να υπολογίζεται συνολικά στα 167 εκατ. ευρώ.
Ο φόρος στους 4.000 οικισμούς με τις εξωπραγματικές τιμές θα υπολογιστεί τώρα με τις αξίες του 2013 ή τις φετινές χαμηλότερες. Οι δόσεις θα γίνουν 6 και θα υπάρξουν απαλλαγές σε ορισμένες κοινωνικές ομάδες, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να υπάρξουν εκπτώσεις από 25% έως και 30% στον φόρο για "ξενοίκιαστες" κατοικίες και ακαταστήματα.
Σύμφωνα με δημοσιεύμα του Έθνους, με τη ρύθμιση αυτή που αναμένεται να κατατεθεί μέσα στην εβδομάδα, η επανεκκαθάριση του φόρου θα γίνει σε μία προς μία τις περιοχές εκτός συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού όπου είχαν καταλογισθεί εξωπραγματικοί φόροι, με βάση τις ευνοϊκότερες για τους ιδιοκτήτες τιμές.
 Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου, το όφελος για τους φορολογούμενους θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς σε μερικές περιπτώσεις το ποσό του φόρου θα μειωθεί ακόμη και στο μισό.
Εξαίρεση αποτελούν τα "ξενοίκιαστα" ακίνητα, για τα οποία εξετάζεται έκπτωση φόρου της τάξης 25%-30%. Οι τελικές όμως αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν αφού πρώτα υπολογιστεί το κόστος του μλέτρου στα δημόσια έσοδα.
 Τι γίνεται με τις δόσεις
Σε 6 μηνιαίες δόσεις, από το τέλος Σεπτεμβρίου μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2015, "κλειδώνει" η καταβολή του φόρου. Με το σκεπτικό αυτό, εγκαταλείπεται οριστικά το σενάριο για 7 δόσεις παρά το πράσινο φως που είχε δώσει η ΕΛΣΤΑΤ.
Η έκπτωση 50% και η πλήρης απαλλαγή για από τον ΕΝΦΙΑ για νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα, ανέργους και πολύτεκνους θα δοθεί με διαδικασίες - εξπρές και με λιγότερη ταλαιπωρία, καθώς θα εφαρμοστεί μοντέλο του κοινωνικού μερίσματος.
Ανοιχτό παραμένει το θέμα της έκπτωσης για εφάπαξ εξόφλησητου φόρου, αλλά πιθανότερο είναι το ποσοστό να οριστεί στο 1,5% επί του συνολικού ποσού.
Με βάση το δημοσιονομικό κόστος του νέου ΕΝΦΙΑ, η μέση κατά κεφαλήν μείωση για τους ιδιοκτήτες θα κυμαίνεται στα 334 ευρώ.

Η πρόταση του ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης για τη διαχείριση των απορριμμάτων



 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοίνωση της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης για τη διαχείριση των απορριμμάτων και το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου και των δημοτικών παρατάξεων



Εκκινούμε από την αρχή ότι η οικολογική και η οικονομική κρίση συνδέονται και αλληλοτροφοδοτούνται. Οι πολιτικές και τα σχέδια διαχείρισης στερεών αποβλήτων εξυπηρέτησαν την εκμετάλλευση των κοινοτικών κονδυλίων προς όφελος εργολαβικών συμφερόντων και την εκχώρηση των δημόσιων υποδομών και πόρων στα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Σήμερα, η δικομματική συγκυβέρνηση με τη συνεργασία αυτοδιοικητικών, υιοθετώντας παρωχημένους σχεδιασμούς δεκαετίας, προωθεί σε εθνικό επίπεδο τις ΣΔΙΤ για την εγκατάσταση εισαγόμενης τεχνολογίας μονάδων μεγάλης κλίμακας για την επεξεργασία σύμμεικτων απορριμμάτων με σκοπό την παραγωγή ενέργειας, ανοίγοντας δρόμο στην καύση. Η επιλογή αυτή αποκλείει σε βάθος εικοσιπενταετίας την ουσιαστική ανακύκλωση χρήσιμων υλικών περιλαμβανομένων και των οργανικών και συντηρεί την επιμόλυνση των οικιακών με επικίνδυνα απόβλητα. Πρόκειται για μια μεθόδευση που όχι μόνο θα επιφέρει αδικαιολόγητη περιβαλλοντική επιβάρυνση αλλά ταυτόχρονα θα απομυζήσει τεράστια κεφάλαια για την εγκατάσταση και θα επαυξήσει υπέρμετρα το κόστος διαχείρισης. Ο θεσμικός και κοινωνικός ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ακυρώνεται, μετατρέπεται σε εργαλείο εφαρμογής της μνημονιακής πολιτικής και εισπρακτικό μηχανισμό στην υπηρεσία των επιχειρηματικών συμφερόντων, που ετοιμάζονται να λεηλατήσουν το δημόσιο πλούτο και τα λαϊκά εισοδήματα και με τη διαχείριση των απορριμμάτων, εκτοξεύοντας στα ύψη τα δημοτικά τέλη.
Στα παρωχημένα σχέδια διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ που υπόσχονται επενδύσεις και ανάπτυξη πάνω στα ερείπια της κοινωνίας και της φύσης ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπαραθέτει την πρόταση για βιώσιμη και δίκαιη οικονομικά και οικολογικά διαχείριση των απορριμμάτων.
Απορρίπτουμε τις μέχρι τώρα πολιτικές και πρακτικές και προτείνουμε πολιτική διαχείρισης στερεών αποβλήτων που στηρίζεται στην πρόληψη και στην ελαχιστοποίηση της παραγωγής αποβλήτων προς επεξεργασία και τελική διάθεση. Η πρότασή μας έχει τρία επίπεδα δράσεων.

1)   Το πρώτο επίπεδο (κατοικίας, επιχείρησης, υπηρεσίας, Δήμου κλπ) περιλαμβάνει
·      Την οικιακή κομποστοποίηση.
·      Την υποχρέωση χρήσης μηχανικών κομποστοποιητών από τους μεγάλους παραγωγούς οργανικών.
·      Την επαναχρησιμοποίηση συσκευασιών και άλλων τυποποιημένων προϊόντων - υλικών.
·      Ένα πυκνό και διάσπαρτο δίκτυο Σημείων Συλλογής για τα συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης, τα ειδικά απόβλητα και για πολλά ανακτήσιμα και προς επαναχρησιμοποίηση υλικά.
·      Τη δυνατότητα κατασκευής - λειτουργίας μικρής κλίμακας μονάδων διαλογής και κομποστοποίησης, ήπιας τεχνολογίας.
·      Διαλογή στην πηγή με σύστημα 4 κάδων.

2)   Το δεύτερο επίπεδο (μεγάλων δήμων ή ομάδων δήμων) προβλέπει τη δημιουργία εγκαταστάσεων διαχείρισης, οι οποίες θα περιλαμβάνουν
·      ΚΔΑΥ και μονάδες συγκέντρωσης προδιαλεγμένων ανακτήσιμων και ανακυκλώσιμων υλικών, από τα διάφορα σημεία διαλογής στην πηγή, για αξιοποίηση – εμπορία – διάθεση.
·      Μονάδες επεξεργασίας, προσανατολισμένες στην περαιτέρω ανάκτηση και την κομποστοποίηση, των οποίων σημαντικό μέρος της πρώτης ύλης τους θα αποτελούν τα προδιαλεγμένα οργανικά.
·      Μονάδες επεξεργασίας αδρανών.
·      ΣΜΑ ενταγμένους στο δίκτυο εγκαταστάσεων του τρίτου επιπέδου.

3)      Το τρίτο επίπεδο (ευρύτερης γεωγραφικής ενότητας ή περιφέρειας) είναι το δίκτυο αποκεντρωμένων και άρτια οργανωμένων χώρων ασφαλούς διάθεσης ή και με παράπλευρη Μονάδα Επεξεργασίας σύμμεικτων (απαραίτητο σε Α΄ Φάση), οι οποίοι θα δέχονται για υγειονομική ταφή τις μικρές ποσότητες υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ).


Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης θεωρεί ότι εφαρμόζοντας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων το συντομότερο δυνατό, θα αποφευχθούν και περιστατικά όπως αυτό των τελευταίων ημερών με την προσπάθεια δήμων της Πελοποννήσου να μεταφέρουν σκουπίδια στον ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου.


Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης εκφράζει την ικανοποίησή της για το ομόφωνο ψήφισμα που πήρε το ΔΣ σε έκτακτη συνεδρίαση και το οποίο υπογράφουν όλες οι δημοτικές παρατάξεις, απερχόμενες και νεοεκλεγείσες. Θα ήθελε όμως να τονίσει ότι για το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι υπεύθυνοι μόνο οι βουλευτές του νομού, ο ΥΠΕΚΑ κ. Μανιάτης και ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης, που τόσο πολύ στήριξε η πλειοψηφία των τοπικών παραγόντων στις εκλογές του Μαΐου. Υπεύθυνη για αυτά τα αποτελέσματα είναι η πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια και στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων όσο κι αν οι περισσότεροι πολιτικοί παράγοντες, πρώην και νυν του Δήμου μας, εθελοτυφλούν.


Ξυλόκαστρο, 23 Αυγούστου 2014

Οι στρατιωτικοί θέλουν να κάτσουν στο… σκαμνί τον Χαρδούβελη!

stratos

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής κατέθεσε την Παρασκευή μηνυτήρια αναφορά κατά του Υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.
Στη μηνυτήρια αναφορά η Ένωση Στρατιωτικών επισημαίνει ότι τόσο ο κ. Χαρδούβελης όσο και ο κ. Σταϊκούρας δεν συμμορφώθηκαν στις δικαστικές αποφάσεις.
Για το λόγο αυτό οι στρατιωτικοί ζητούν από τις αστυνομικές αρχές να προσάγουν άμεσα τον υπουργό Οικονομικών στο ακροατήριο του αρμοδίου Δικαστηρίου ώστε να δικαστεί.
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Στρατιωτικών:
«Αντιπροσωπεία μας μετέβη σήμερα, Παρασκευή 22α Αυγούστου 2014 και περί ώρα 16.00΄, στο ΑΤ Συντάγματος και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του Υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ζητώντας από τα αστυνομικά όργανα του οικείου Τμήματος να προβούν σε όλες εκείνες τις δικονομικές και Συνταγματικές ενέργειές τους, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και καθηκόντων τους, ώστε ο αναφερόμενος να προσαχθεί άμεσα στο ακροατήριο του αρμοδίου Δικαστηρίου και να δικαστεί για τις αξιόποινες πράξεις της παράβασης καθήκοντος και της μη συμμόρφωσης σε δικαστική απόφαση που φέρεται ότι τέλεσε σε βάρος όλων των Ελλήνων στρατιωτικών».

Τι κρύβει η συνάντηση Γιώργου με Παπούλια στη Λευκάδα;


Karolos-Papoulias-Giorgos-PapandreouΜια συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Κάρολο Παπούλια στη Λευκάδα, την οποία αποκαλύπτει ο “Βηματοδότης”, ενδεχομένως να μην είναι και τόσο… τυχαία, και να λειτουργήσει ως απαρχή ευρύτερων πολιτικών εξελίξεων, με φόντο την πίεση που ασκείται στην κυβέρνηση και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
Σύμφωνα με τον “Βηματοδότη”, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρώην πρωθυπουργός συνέπεσαν στην Λευκάδα, και συναντήθηκαν σε ταβέρνα, στην οποία και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν.
Στο “τι συζήτησαν” βρίσκεται φυσικά και η ταμπακιέρα, καθώς ο Κάρολος Παπούλιας υπήρξε διαχρονικά προσωπικός φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου, και στήριξε τον Γιώργο Παπανδρέου στα πρώτα χρόνια της ηγεσίας του στο ΠΑΣΟΚ, όταν ο μετέπειτα πρωθυπουργός βρισκόταν υπό διαρκή αμφισβήτηση.
Επιπροσθέτως, ο Κάρολος Παπούλιας μετράει ακόμη μερικούς μόλις μήνες στην Προεδρία της Δημοκρατίας, και το όνομά του έχει εμπλακεί σε σενάρια πρόωρης παραίτησης, ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, καθώς πληροφορίες τον θέλουν να διατυπώνει σοβαρές ενστάσεις για κεντρικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, όπως για παράδειγμα στο θέμα της ακραίας φορολόγησης.
Ο Γιώργος Παπανδρέου από την πλευρά του… δεν έφυγε ποτέ, και στο παρασκήνιο των ζυμώσεων στον χώρο της Κεντροαριστεράς διατηρεί πρωταγωνιστικό ρόλο σε σενάρια διαδοχής του Ευάγγελου Βενιζέλου, και επιστροφής του ΠΑΣΟΚ… στις ρίζες του, ώστε να ανακτήσει το Κίνημα το κοινωνικό προφίλ του, και να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που του γύρισαν την πλάτη.

Άδωνις: Ξέρω τον Καραμανλή. Δεν ασχολείται με τη μικροπολιτική


Adonis-Georgiadis-foto-SamaraΟ κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης επανέρχεται στο θέμα της επιστροφής του Γιώργου Καρατζαφέρη στη Νέα Δημοκρατία, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν θα φέρει αντιρρήσεις.
Ο πρώην υπουργός Υγείας παραχωρεί συνέντευξη στην εβδομαδιαία εφημερίδα “Παραπολιτικά”, όπου μεταξύ άλλων σημειώνει τα εξής, για την ανάγκη συσπείρωσης της Κεντροδεξιάς απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα:
“Επειδή τυγχάνει να ξέρω έστω και λίγο τον Κώστα Καραμανλή, είναι ένα πρόσωπο που έχει πολύ μεγάλο πολιτικό βεληνεκές για να ασχολείται με την μικροπολιτική.
Είμαι βέβαιος ότι τη μεγάλη πολιτική εικόνα ο Κώστας Καραμανλής την καταλαβαίνει όσο κανείς άλλος”, τονίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Η απάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας έρχεται σε συνέχεια της αίσθησης που υπάρχει ότι ο Κώστας Καραμανλής θα ήταν αρνητικός στην προοπτική επιστροφής του Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος επί σειρά πολλών ετών βρέθηκε απέναντί του, ασκώντας σκληρή κριτική, με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, πολλές φορές και σε προσωπικό επίπεδο, και λειτουργώντας πάντοντε ανασχετικά για την προοπτική εδραίωσης πολιτικής ηγεμονίας από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.

ysterografa.gr

Η Ντόρα αλλάζει τα δεδομένα στην Α' Αθηνών

Dora-Bakoyannis-Kostas-Karamanlis

Η επικείμενη επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη στο ψηφοδέλτιο της Α’ Αθηνών αλλάζει τα δεδομένα και τις ισορροπίες για τη Νέα Δημοκρατία, ειδικά στην περίπτωση που το κυβερνών κόμμα βρεθεί πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ, και εκλέξει πιθανότατα μόλις 2 βουλευτές.
Η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος Αθηναίων και πρώην υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή, δεν επελέγη τελικά από τον Αντώνη Σαμαρά για το αξίωμα του Επιτρόπου της Ελλάδας στη νέα σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και εκ των πραγμάτων επιχειρεί δυναμική “επιστροφή” στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Η στρατηγική “επιστροφής” της Ντόρας Μπακογιάννη περνάει μέσα από την επάνοδό της στο ψηφοδέλτιο της Α’ Αθηνών, με στόχο να βγει πρώτη και μάλιστα με περισσότερες ψήφους από εκείνες που συγκέντρωσε η Όλγα Κεφαλογιάννη στις εκλογές του 2012, ώστε να επισημάνει την προσωπική πολιτική δυναμική της, και την απήχησή της στον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς.
Η επάνοδος της Ντόρας Μπακογιάννη στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Αθηνών πάντως, δημιουργεί νέα δεδομένα και για τους υπόλοιπους, ειδικά στην περίπτωση που το σημερινό κυβερνών κόμμα βρεθεί στις επόμενες βουλευτικές εκλογές στη δεύτερη θέση, πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σε μια τέτοια περίπτωση, σοβαροί εκλογολόγοι οι οποίοι έχουν “χτενίσει” τον νόμο Παυλόπουλου, και τις… καραμπόλες της δεύτερης κατανομής εδρών, εκτιμούν ότι η Νέα Δημοκρατία θα εκλέξει μόλις δυο βουλευτές.
Αν λοιπόν η Ντόρα Μπακογιάννη βρεθεί στην πρώτη θέση, για τη δεύτερη θα μονομαχήσουν η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Βασίλης Κικίλιας, ο Νικήτας Κακλαμάνης (εφόσον είναι και πάλι υποψήφιος), η Φωτεινή Πιπιλή και ο Ανδρέας Ψυχάρης.

ysterografa.gr

Μεσογαίας Νικόλαος: Η κυβέρνηση αυτοκτονεί

Mitropolitis-Mesogaias-Nikolaos-3

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος παρενέβη με δήλωσή του για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, το οποίο έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους της Εκκλησίας, αλλά και πολιτικό πρόβλημα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.
“Με υποψιάζουσα σπουδή, στο Θερινό Τμήμα της Βουλής, εμφανίζεται αιφνιδιαστικά προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο που λέγεται «αντιρατσιστικό» και στο παρελθόν δεν πέρασε γιατί συναντούσε έντονες αντιδράσεις.
38 βουλευτές της ΝΔ επικαλούμενοι λόγους συνειδήσεως απειλούν ότι θα το καταψηφίσουν και ζητούν την απόσυρσή του. Η Κυβέρνηση φαίνεται πως τους αγνοεί και επιμένει. Υποθέτω πως τελικά θα τους εκβιάσει.
Πέντε Μητροπολίτες το αποκαλούν «καταστροφικό» ή «πονηρό» ή κάτι τέτοιο και σε έντονο ύφος εκφράζουν την αντίθεσή τους. Η Ιερά Σύνοδος προς το παρόν σιωπά. Το πρόβλημα είναι ότι, ενώ στην επικεφαλίδα μιλάει και για ξενοφοβία, κάπου μέσα του είναι κρυμμένη και μια άλλη καινούργια και ύποπτη λέξη, η «ομοφοβία».
Φυσικά και θέλουμε να αντιμετωπισθεί ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία. Κοινωνίες μίσους και εκδικητικότητας που δεν είναι ανεκτικές στη φυσιολογική διαφορετικότητα δεν είναι ικανές να φιλοξενήσουν αξίες, ούτε να δημιουργήσουν πρόοδο και πολιτισμό, ούτε να συντηρηθούν και να επιβιώσουν. Κοινωνίες όμως που απαγορεύουν τον στιγματισμό και τον έλεγχο των ψυχοκοινωνικών διαστροφών, όπως είναι και οι γενοκτονίες και οι ομοφυλίες, αλλά και ο ρατσισμός, αυτές οι κοινωνίες ούτε κοινωνίες είναι ούτε και δημοκρατίες. Ας μας εξηγήσουν οι υποστηρικτές του νόμου γιατί να προστατεύεται ο αντιρατσισμός και να απαγορεύεται η «ομοφοβία».
Δεν ζητούμε να αποσυρθεί ο νόμος. Ζητούμε να διορθωθεί. Για να χτυπήσεις το μίσος δεν είναι μονόδρομος το να πνίξεις τον σεβασμό και την ελευθερία του λόγου. Για να εξαφανίσεις την κακία δεν υποχρεούσαι να απαγορεύσεις το Ευαγγέλιο. Υποχρεούσαι να το αναστήσεις.
Τελικά το πρόβλημα δεν είναι η «ομοφοβία», την οποία μόλις μάθαμε ως λέξη, όσο η ομομανία την οποία καθημερινά ζούμε στην πράξη.
Είναι κρίμα αυτή η Κυβέρνηση ως τελευταία πράξη πριν από την αυτοκτονία της να μας αφήνει ως νομοθετημένη πλέον κληρονομιά τα επίχειρα του ηθικού παραλογισμού της.
«Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι»”, σημειώνει στη δήλωσή του ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος.

υστερόγραφα.γρ

Μετωπική στο Δημόσιο – Η ΑΔΕΔΥ βλέπει μαζικές απολύσεις και μπλοκάρει με αποχή & απεργίες αξιολόγηση, έλεγχο πλαστών

Σε μάχη μέχρις εσχάτων οδηγούνται κυβέρνηση και ΑΔΕΔΥ με επίκεντρο την αξιολόγηση και των επανέλεγχο των συμβάσεων που κατά τους εργαζόμενους οδηγούν σε μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο. Όπως αποφάσισε κατά τη διάρκεια της σημερινής του συνεδρίασης  το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ οι δημόσιοι υπάλληλοι προχωρούν αρχής γενομένης από την 30η Αυγούστου σε νέα αποχή από την αξιολόγηση, ενώ αντίστοιχη στάση θα κρατήσουν και στην περίπτωση του επανελέγχου των συμβάσεων, τονίζοντας ότι τι «η διαδικασία αυτή παρουσιάζεται στην κοινή γνώμη με τρόπο υποκριτικό ως «έλεγχος πλαστότητας δικαιολογητικών διορισμού στο Δημόσιο», γεγονός που αποτελεί ωμή πρόκληση, αποκαλύπτοντας τις κυβερνητικές σκοπιμότητες που υποκρύπτονται.». Κατά την ΑΔΕΔΥ, στόχος όλων αυτών των διαδικασιών που υλοποιεί η κυβέρνηση στο Δημόσιο είναι:

Περισσότερα στην   .aftodioikisi.gr

Κ. Μητσοτάκης: Δέσμευση οι 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο- Ποιες είναι οι τρεις μεγάλες δεξαμενές

Πρέπει οπωσδήποτε να τηρηθεί ο στόχος των 15.000 απολύσεων την περίοδο 2013- 2014 από το Δημόσιο, σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και τα όσα δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του Mega.
Οι απολύσεις αυτές αποτελούν δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα, σύμφωνα με τον υπουργό, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως η επίτευξη των στόχων από κάθε υπουργείο ξεχωριστά δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να θέσει άλλα θέματα στο τραπέζι των συζητήσεων με την τρόικα όπως οι φοροελαφρύνσεις.
Σχετικά με το θέμα των «δεξαμενών» από τις οποίες θα γίνουν οι απολύσεις, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Τρεις είναι οι μεγάλες κατηγορίες που θα τροφοδοτήσουν αυτόν τον αριθμό, υπάλληλοι οι οποίοι προέρχονται από το καθεστώς της διαθεσιμότητας και δεν θα επανατοποθετηθούν, υπάλληλοι οι οποίοι προέρχονται από ΝΠΙΔ των οποίων το μέγεθος πρέπει να περιοριστεί – αυτή η δεξαμενή είναι μικρότερη – , πειθαρχικά ελεγχόμενοι υπάλληλοι καθώς και όσοι είχαν πλαστά δικαιολογητικά και βέβαια εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι θα το πετύχουμε να αναγνωριστούν ως απολυμένοι όσοι υπάλληλοι είχαν παραμείνει στο Δημόσιο με καθεστώς προσωρινής προστασίας για πολλά χρόνια».
Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να κάμψει τις αντιρρήσεις της τρόικας και στις απολύσεις να υπολογιστούν και οι υπάλληλοι που αποχωρούν από το Δημόσιο στο οποίο εργάζονταν με καθεστώς προσωρινής προστασίας.
Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι ο αριθμός των συγκεκριμένων εργαζομένων πλησιάζει τις 2.000. Αναφερόμενος στους ελέγχους που πραγματοποίησαν οι ελεγκτές του Δημοσίου είπε πως διαπιστώθηκαν παρατυπίες ως προς τις μετατροπές συμβάσεων λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπήρχαν μαϊμουδιές σε μετατροπές συμβάσεων. Υπήρχαν περιπτώσεις που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του προεδρικού διατάγματος. Υπήρχαν μετατροπές που έγιναν με αποφάσεις ενός ΔΣ μιας δημοτικής επιχείρησης. Ανακαλύπτουμε πολλές αμαρτίες του παλιού πελατειακού κράτους».

aftodioikisi.gr

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στο Βαρκό Ζαχάρως



Με εσπερινό στο γραφικό εκκλησάκι του Βαρκό, ξεκίνησαν χθες το απόγευμα οι διήμερες εκδηλώσεις που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλίδονας Ηλείας, «Σάρενα». Στο πολιτιστικό μέρος, η «αυλαία» άνοιξε με συναυλία από τη Γλυκερία και θα «πέσει» απόψε το βράδυ, με το 10ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών.
   Ο Εσπερινός στο εκκλησάκι μέσα στο βράχο, όπου φυλάσσεται η Εικόνα της Παναγίας του Βαρκό που βρέθηκε στο σπήλαιο το 1845,  άρχισε στις 7:30 το απόγευμα. Εκατοντάδες πιστοί, από την Ηλεία και τους όμορους Νομούς,ανέβηκαν και πάλι τα «σκεπασμένα» με δέντρα και πυκνή βλάστηση πέτρινα σκαλοπάτια για να καταλήξουν στην κορυφή, να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα και να ανάψουν ένα κερί στη χάρη της Παναγίας του Βαρκό. Ακολούθησε μουσική βραδιά με δημοτική και λαϊκή ορχήστρα, ενώ στις 11:00 το βράδυ, τη σκυτάλη της διασκέδασης πήρε  η Γλυκερία.
   Σήμερα Σάββατο 23 Αυγούστου, ανήμερα της γιορτής, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον ίδιο χώρο ενώ όπως κάθε χρόνο ο Πολιτιστικός Σύλλογος θα προσφέρει σε όλους παραδοσιακούς κουραμπιέδες. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με το 10ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, στο οποίο θα συμμετάσχουν πέντε χορευτικές ομάδες (το Λύκειο Ελληνίδων Άρτας, το Χορευτικό του Δήμου Πατρέων, το Χορευτικό του Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Πολυδενδρίου Αττικής, το Χορευτικό του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ζαχάρως και η Σχολή Χορού «Εν χορώ» της Ζαχάρως) που θα παρουσιάσουν χορούς και δρώμενα απ’ όλη την Ελλάδα.
   Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται για μια ακόμα χρονιά με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας καθώς και του Δήμου Ζαχάρως, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

"Έφυγε" σε ηλικία 107 ετών ο Εμμανουήλ Κριαράς

`Έφυγε` σε ηλικία 107 ετών ο Εμμανουήλ Κριαράς
Την τελευταία του πνοή άφησε αργά το βράδυ της Παρασκευής στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη, ο καθηγητής Εμμανουήλ Κριαράς - η γηραιότερη εν ζωή (μέχρι σήμερα) προσωπικότητα της χώρας.
Πέρασαν 107 χρόνια από το Νοέμβριο του 1906 όταν γεννήθηκε γεννιόταν στον Πειραιά, ενώ τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στη Μήλο και τα εφηβικά στην Κρήτη.

Σπούδασε στη Φιλοσοφική σχολή και εργάστηκε επί 20 συνεχή χρόνια στο Μεσαιωνικό Αρχείο της Ακαδημίας Αθηνών). Μεσολάβησε το Μόναχο και το Παρίσι κι ύστερα "ανέβηκε" στη Θεσσαλονίκη (Απο το 1950 οπότε εκλέχτηκε στη θέση του τακτικού καθηγητή της μεσαιωνικής ελληνικής φιλολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της).

Μέχρι το 1968 δίδασκε κυρίως μεσαιωνική φιλολογία. Ηταν τότε που τον εξώθησε σε παραίτηση- συνταξιοδότηση η Χούντα.
Εκτοτε, ήταν …ομότιμος καθηγητής (συνταξιούχος) επι 45 χρόνια.

Απολύθηκε απ τη Χούντα αλλά, συνέχισε. Με τη σύνταξη του Λεξικού της Μεσαιωνικής Ελληνικής Δημώδους Γραμματείας, με τη μαχητική στήριξη της δημοτικής και του μονοτονικού συστήματος (πρόεδρος της επιτροπής για το μονοτονικό το 1981), με τη συγγραφή και τις εκδόσεις και ένα μηνα πριν τα 103 του χρόνια τοποθετήθηκε στην τελευταία -τιμητική- θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

"Φεύγοντας" ο καθηγητής Εμμανουήλ Κριαράς αφήνει πίσω του (για τους μελετητές και φοιτητές του) εκατοντάδες τόμους με πραγματείες, μελέτες , επιστολές, κείμενα, 14 τόμους του µνηµειώδους έργου "Λεξικό της Βυζαντινής Γραµµατείας". Τη συνέχεια ανέλαβε το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας. Ηδη εχει τυπωθεί και κυκλοφορεί ο 18ος τόμος...

Γιάννης Βαρδής: Ο πατέρας μου είναι μια χαρά!

giannis

Μία ψευδής είδηση για το “θάνατο” του τραγουδιστή και τραγουδοποιού, Αντώνη Βαρδή, ασφαλώς και συγκίνησε πολύ κόσμο. Ευτυχώς, όμως, επρόκειτο για ένα κακόγουστο ψέμα.
Πολλά μέσα αναπαρήγαγαν την είδηση και πολλοί απλοί άνθρωποι στα social media έπεσαν στην παγίδα και άρχισαν να ποστάρουν τα συλλυπητήριά τους.
Ο γιος του δημοφιλή τραγουδιστή, Γιάννης Βαρδής, έσπευσε, όμως, να διορθώσει το τραγικό λάθος και να διαψεύσει τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον πατέρα του να έχει φύγει από τη ζωή:
Ρε παιδια τι λετε??? μια χαρα ειναι ο πατερας μου”, έγραψε ο επίσης τραγουδιστής, γιος του Αντώνη Βαρδή, Γιάννης Βαρδής.
Μάλιστα, σημείωσε πως θα ήθελε να ξέρει ποιος έβγαλε μία τέτοια είδηση: “Καποιος να μου βρει τον κυριο που εγραψε οτι εφυγε ο πατερας μου. Να μαθω ποιος ηθελε να παρει ακομα κ τωρα λαμψη απο ενα φωτεινο ανθρωπο”.
Ένα μεγάλο συγγνώμη κι από εμάς που δεν πιστέψαμε πως θα υπήρχε ένας τόσο… πειραγμένος εγκέφαλος που θα μπορούσε να διαρρεύσει μία τέτοια είδηση. Το λάθος μας δεν σβήνει με μία συγγνώμη, αλλά όσοι μας διαβάζουν συχνά, γνωρίζουν καλά πως δεν θα μπορούσαμε να διανοηθούμε να εξαπατήσουμε κάποιον αναγνώστη μας και πολύ περισσότερο να δημιουργήσουμε αναστάτωση σε οποιαδήποτε οικογένεια.

υστερογραφα

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε Στουρνάρα: Να μην χάνει ο κόσμος τα σπίτια του


stournarasΟι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που συναντήθηκαν με τον Γιάννη Στουρνάρα ζήτησαν από τον Διοικητή της ΤτΕ να διασφαλιστούν οι δανειολήπτες που έχουν πληγεί από την κρίση και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Στη συνάντηση μετείχαν οι Φίλιππος Σαχινίδης, Θάνος Μωραίτης, Χρήστος Πρωτόππαπας και Δημήτρης Καρύδης και συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος, αλλά και τα νοικοκυριά που δεν μπορούν να αποπληρώνουν τις δόσεις των δανείων.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ζήτησαν από τον Γιάννη Στουρνάρα να υπάρξει ευνοϊκή ρύθμιση για τους δανειολήπτες και να μην χάνει ο κόσμος τις κατοικίες του. Επίσης, εξετάστηκε ο νέος Κώδικας Δεοντολογίας των τραπεζών για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που θα εφαρμοστεί από το 2015 και αναμένεται να δοθεί τις επόμενες ημέρες στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος τραπεζικός κώδικας θα προσφέρει τη δυνατότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις να επιλέγουν μεταξύ πολλών λύσεων για τη διευθέτηση του χρέους τους προς τις τράπεζες. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν οι τελικές ρυθμίσεις θα είναι προς όφελος των τραπεζών ή των δανειοληπτών.
Για αυτό η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας τις θέσεις του κόμματος για το θέμα των «κόκκινων δανείων» δίνοντας έμφαση στα δάνεια νοικοκυριών, αλλά και των επιχειρήσεων, ενώ την προσεχή Τρίτη θα υπάρξει νέο ραντεβού των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια, που έχει ολοκληρώσει το προσχέδιο ρύθμισης για τα επιχειρηματικά δάνεια.

Φεστιβάλ "Ελλάδα Παντού" στη Γερμανία / Εταιρική ανακοίνωση τύπου

Εμφάνιση poster_ellada_pantou_sti_germania.jpg
 Ανακοίνωση για επιχειρήσεις που θέλουν να διαφημιστούν κατά την διάρκεια του φεστιβάλ "Ελλάδα Παντού" στη Γερμανία.

Η «Ελλάδα Παντού» είναι μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ) με έδρα στην Αθήνα, που έχει ως όραμα να μετουσιώσει την Ελληνική διασπορά σε ομογένεια, διεξάγοντας ομώνυμα φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού» εκτός και εντός Ελλάδος, ενώνοντας την κοινωνική επιχειρηματικότητα με το κοινωνικό κεφάλαιο, την ιδιωτική επιχειρηματικότητα, και τον δημόσιο τομέα εν γένει.
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, και την Αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας του Βερολίνου στη Γερμανία, το 2ο φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού» θα περιοδεύσει στην Γερμανία με οδηγό τον Δημοσιογράφο Γρηγόρη Βερροιώτη , γνωστό ως «Ποδηλάτη του Κόσμου», από 25 Σεπτεμβρίου μέχρι 5 Νοεμβρίου 2014.
   Κατά την διάρκεια της περιοδείας, θα στήσει το ποδήλατο του, δηλαδή το φορητό του ραδιοφωνικό στούντιο, σε τουλάχιστον 6 (έξη) μεγάλες πόλεις (Αμβούργο, Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη, Στουτγάρδη, Μόναχο και Βερολίνο) κάνοντας τριήμερο ραδιοτηλεοπτικό μαραθώνιο, για να καταγράψει τα νέα δεδομένα του Ελληνισμού,να συνομιλήσει με Ελληνικές και φιλελληνικές κοινότητες, σε μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τη φιλία και την αλληλεγγύη μεταξύ των δύο λαών. Παράλληλα, θα διερευνήσει τις δυνατότητες για σχέσεις συνεργασίας σε δράσεις πολιτισμού, και κοινωνικής επιχειρηματικότητας.
  Βασικός φορέας υποστήριξης της δράσης και του «Ποδηλάτη του Κόσμου» , είναι ο σύλλογος «Κύκλος φιλίας για το Ελληνικό» με έδρα το Αμβούργο, που καταστατικό σκοπό έχει την αλληλέγγυα δράση, και πιο συγκεκριμένα την υλικο-τεχνική υποστήριξη του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείο στο Ελληνικό, Αθήνα (Ελλάδα).

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να γίνετε αρωγός του Φεστιβάλ “Ελλάδα Παντού” στην Γερμανία, τοποθετώντας έτσι την εταιρεία σας δίπλα στην προσπάθεια ανάδειξης του ελληνικού πολιτισμού και της σημασίας της κοινωνικής προσφοράς και επιχειρηματικότητας.

  Η καινοτόμα δράση αυτή περιλαμβάνει όλα τα επικοινωνιακά οφέλη , που επιζητά μια εταιρία η οποία δραστηριοποιείται ή θέλει να δραστηριοποιηθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία. Αφήνει δε, ισχυρό επικοινωνιακό, κοινωνικό, σημειολογικό, πολιτικό, οικονομικό, περιβαλλοντολογικό και πολιτιστικό αποτύπωμα στους πολίτες και των δύο χωρών.

Το φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού» σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί και σε άλλες χώρες, όπως τη Γαλλία, Σουηδία και Βέλγιο.

ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. “Ελλάδα Παντού”
Τηλεφωνικό κέντρο +30 211 8003248
Fax +30 211 8007028
mail t.sopilidis@elladapantou.info
Skype elladapantou

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τη σημερινή συνάντηση αντιπροσωπείας βουλευτών του κόμματος με το οικονομικό επιτελείο, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Συνάντηση με αντικείμενο τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) είχε σήμερα το μεσημέρι αντιπροσωπεία βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη, τον υφυπουργό Γ. Μαυραγάνη, με τη συμμετοχή των Γενικών Γραμματέων κ.κ. Αικατ. Σαββαΐδου και Τ. Αναστασάτου.
Στη συνάντηση εξετάστηκαν λύσεις ώστε να διορθωθούν τα λάθη στον ΕΝΦΙΑ καθώς και μέτρα φορολογικής δικαιοσύνης και ανακούφισης των φορολογουμένων. Σε ό,τι αφορά τον υπολογισμό του φόρου για οικόπεδα και αγροκτήματα με οικίες, που βρίσκονται εκτός του συστήματος αντικειμενικών αξιών, όπου και διαπιστώθηκαν τα περισσότερα προβλήματα, συμφωνήθηκε ότι θα ληφθούν υπόψη οι χαμηλότερες τιμές μεταξύ αυτών που χρησιμοποιήθηκαν για τον αρχικό υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ και αυτών βάσει των οποίων είχε υπολογιστεί ο ΦΑΠ έτους 2013, έτσι ώστε να υπάρξει το ευνοϊκότερο αποτέλεσμα για το φορολογούμενο. Για αυτές τις κατηγορίες θα υπάρξει, όπως τονίστηκε, χαμηλότερος φόρος. Υπολογίζεται ότι αθροιστικά η μείωση θα είναι της τάξης των 167 εκατ. ευρώ.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης μέτρα διευκόλυνσης των φορολογουμένων με στόχο να τους παρασχεθεί ουσιαστική βοήθεια να κάνουν τις τροποποιητικές δηλώσεις τους και να λάβουν εύκολα και χωρίς γραφειοκρατικά κωλύματα τις απαλλαγές από την υποχρέωση καταβολής φόρου που δικαιούνται. Τέτοια μέτρα αφορούν για παράδειγμα τις απαλλαγές για τα ημιτελή κτίσματα ή τις απαλλαγές για τις περιπτώσεις οικογενειών με μέλη που έχουν υψηλό ποσοστό αναπηρίας. Τα συγκεκριμένα αυτά μέτρα μπορούν να εφαρμοστούν με διοικητικές εγκυκλίους και δεν χρειάζονται νομοθετική ρύθμιση.
Από την αντιπροσωπεία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας ζητήθηκαν ακόμα ουσιαστικές διευκολύνσεις σε όσους δικαιούνται εκπτώσεων ή απαλλαγών, για τις οποίες είναι απαραίτητη σχετική νομοθετική ρύθμιση. Τέτοιο παράδειγμα είναι οι προϋποθέσεις υποβολής φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, που ζητήθηκε να καταργηθούν πλήρως, με το πρόσθετο επιχείρημα ότι αυτό θα αυξήσει την εισπραξιμότητα του φόρου, χωρίς να επιβαρυνθεί το δημοσιονομικό αποτέλεσμα.
Ζητήθηκε παράλληλα, να διερευνηθεί η δυνατότητα έκπτωσης στο φόρο για τα μη-ενοικιαζόμενα (κενά) και μη-ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα (κατοικίες και επαγγελματικοί χώροι).
Η συζήτηση έγινε με την βασική υπόθεση ότι θα υπάρξουν έξι δόσεις στην καταβολή του φόρου. Τονίστηκε επίσης από όλες τις πλευρές ότι έτσι κι αλλιώς η πρόβλεψη για τον ΕΝΦΙΑ συνολικά είναι να αποφέρει έσοδα όσα απέφερε συνολικά το ΕΕΤΑ και ο ΦΑΠ το 2013 αλλά από μεγαλύτερη φορολογική βάση, έτσι ώστε οι περισσότεροι να πληρώσουν λιγότερα.
Στην συνάντηση της αντιπροσωπείας των βουλευτών της ΝΔ με το οικονομικό επιτελείο, υπήρξαν ακόμα και άλλα ειδικότερα θέματα συζήτησης, που αφορούν κτίρια κατεδαφιστέα λόγω ζημιών από σεισμούς, ακίνητα σε περιοχές που πρόσφατα επλήγησαν από σεισμό, διευκόλυνση εκπτώσεων για διατηρητέα κτίρια και απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ δεσμευμένων ακινήτων, όπως επίσης συζητήθηκαν και αναζητήθηκαν λύσεις για άλλα επιμέρους ζητήματα μεμονωμένων αδικιών του συστήματος.
Από την πλευρά του Υπουργείου διευκρινίστηκαν όλα τα ζητήματα που έχουν ήδη αντιμετωπιστεί και θα λυθούν χωρίς να απαιτείται νομοθετική παρέμβαση, όπως είναι ο επιμερισμός του φόρου δικαιωμάτων, γονικών παροχών κλπ.
Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Κώστας Καραγκούνης, Χρήστος Κέλλας, Χρύσανθος Λαζαρίδης, Φεβρωνία Πατριανάκου και Κώστας Σκρέκας.