Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Άρχισαν οι εκλογοδικαστικές μάχες στο ΣτΕ για τα αποτελέσματα των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών

Άρχισαν οι εκλογοδικαστικές μάχες στο ΣτΕ για τα αποτελέσματα των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών
 Στο Συμβούλιο της Επικρατείας έφτασαν οι πρώτες υποθέσεις για τα αποτελέσματα των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών του περασμένου Μαΐου.
Η πρώτη αναίρεση κατά αποφάσεως Διοικητικού Εφετείου που αφορά τα αποτελέσματα νομαρχιακών εκλογών κατατέθηκε από την Χριστιάνα Καλογήρου (ΝΔ), η οποία εξέπεσε από περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, μετά από ένσταση τεσσάρων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα η κυρία Καλογήρου έχει νομικό παραστάτη τον βουλευτή και πρώην υπουργό Προκόπη Παυλόπουλο.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά τον Δήμο Παγγαίου και η τρίτη τον Δήμο Αγράφων Ευρυτανίας.

Αναλυτικότερα, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Μυτιλήνης είχε ανακηρύξει την κ. Καλογήρου περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, αφού προηγουμένως «αναμετρήθηκε» με τον Αθανάσιο Γιακαλή.
Στην συνέχεια, κατά της Χριστιάνας Καλογήρου κατατέθηκε στη Διοικητική Δικαιοσύνη ένσταση η οποία συνυπογραφόταν από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννη Ζερδελή, τον περιφερειακό σύμβουλο Βασίλη Τεντόμα και τα τοπικά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Μυτιλήνη, Παναγιώτη Λαμπρόπουλο και Δημήτρη Μάντζαρη.
Το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ακύρωσε την ανακήρυξη της κ. Καλογήρου, καθώς διαπίστωσε κώλυμα εκλογιμότητας επειδή κατείχε διευθυντική θέση το αμέσως προηγούμενο διάστημα των εκλογών. Δηλαδή ασκούσε καθήκοντα Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 18ης και 25ης Μαΐου 2014.
Αναλυτικότερα, το Εφετείο αποφάνθηκε ότι η θέση του Γενικού Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης εμπίπτει στις περιπτώσεις του εκλογικού κωλύματος.
Από το ΣτΕ η κ. Καλογήρου ζητεί να αναιρεθεί η εφετειακή απόφαση με την οποία εξέπεσε του αξιώματός της Στην αναίρεσή της υπογραμμίζει ότι το Εφετείο Πειραιά, με μια διασταλτική και πλημμελή ερμηνεία τόσο του εκλογικού νόμου όσο και της νομολογίας των δικαστηρίων, ερμήνευσε εσφαλμένα το ποιοι εκπίπτουν του αξιώματός τους λόγω εκλογικού κωλύματος.
Ακόμη, επισημαίνει ότι το Εφετείο έκανε μια αυθαίρετη εξομοίωση της θέσης που κατείχε η κυρία Καλογήρου με αυτήν του προϊσταμένου οργανικής μονάδας επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης ή Διεύθυνσης, κάτι που είναι αντίθετο στο πνεύμα του εκλογικού νόμου και στις αποφάσεις των δικαστηρίων.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά τον Δήμο Παγγαίου (περιφέρεια Καβάλας), καθώς τους δύο υποψηφίους δημάρχους τους χωρίζουν 36 ψηφοδέλτια, ενώ πολλά είναι τα άκυρα και τα λευκά.
Ο Βασίλης Ξουλόγης από το 2002 μέχρι και την 1η Σεπτεμβρίου 2014 ήταν Δήμαρχος Παγγαίου (πριν από τον Καλλικράτη Δήμαρχος Πιερέων), αλλά κατά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση του περασμένου Μαΐου έχασε από τον Φίλιππο Αναστασιάδη για 36 ψηφοδέλτια.
Στον Δήμο Παγγαίου ο συνολικός αριθμός των ψηφισάντων ήταν 23.124, ενώ τα 963 ψηφοδέλτια θεωρήθηκαν άκυρα και βρέθηκαν και 477 λευκά. Με αποτέλεσμα, ο αριθμός των εγκύρων ψηφοδελτίων ανήλθε σε 21.684.
Εξ αυτών, ο συνδυασμός του κ. Ξουλόγη έλαβε 10.824 ψήφους και του κ. Αναστασιάδη 10.860 (διαφορά 36 ψηφοδελτίων).
Ο μη εκλεγείς δήμαρχος κ. Ξουλόγης υποστηρίζει ότι το πολιτικό και το διοικητικό Πρωτοδικείο Καβάλας εσφαλμένα ακύρωσαν ορισμένα ψηφοδέλτια του συνδυασμού του αλλά και του συνδυασμού του κ. Αναστασιάδη.
Στην αναίρεσή του ο κ. Ξουλόγης αναφέρει αναλυτικά ανά εκλογικό τμήμα τα άκυρα ψηφοδέλτια, επισημαίνοντας ότι πάνω στα ψηφοδέλτια που παράνομα δεν ακυρώθηκαν υπήρχαν αποτυπώματα χειλιών από κραγιόν, αστερίσκοι, αγκύλες, σχήματα, μουντζούρες, υπογραμμίσεις ονομάτων, λαδιές, σκισίματα, διάφορα γράμματα της αλφαβήτου, κ.λπ.
Παράλληλα, αναφέρει ότι υπήρχαν συνολικά 407 ψηφοδέλτια χωρίς την υπογραφή του δικαστικού αντιπροσώπου, ενώ ζητεί να καταμετρηθούν στον συνδυασμό του 10.834 έγκυρα ψηφοδέλτια και 10.820 στον συνδυασμό του κ. Αναστασιάδη.

Η τρίτη υπόθεση αφορά τον Δήμο Αγράφων Ευρυτανίας, όπου εκεί εξελέγη δήμαρχος ο μοναδικός υποψήφιος Θόδωρος Μπαμπαλής, ο οποίος έλαβε ποσοστό 100% με 5.535 ψήφους, ενώ η αποχή άγγιξε το 52,61%.
Ο κ. Μπαμπαλής ήταν μοναδικός καθώς η κάθοδος του αντιπάλου του Χρήστου Δημητρόπουλου αποκλείστηκε από το Πρωτοδικείο Ευρυτανίας, λόγω έλλειψης στοιχείων στον φάκελο κατάθεσης του συνδυασμού του. Συγκεκριμένα, δεν ανέφερε εάν είχαν θέμα εκλογιμότητας οι υποψήφιοι πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων του συνδυασμού του.
Τέλος, ο κ. Δημητρόπουλος ζητεί την επανάληψη των εκλογών στον Δήμο Αγράφων.

Με το “δεξί” και Γιάννου ο Πανιώνιος

Με το “δεξί” και Γιάννου ο Πανιώνιος
  Για πρώτη φορά έπειτα από έξι χρόνια ο Πανιώνιος επικρατεί με 2-1 εντός έδρας του Εργοτέλη με τον Γιάννου να σκοράρει δύο φορές και ξεκινά με το. . . δεξί το φετινό Πρωτάθλημα.
Ο Πανιώνιος ξεκίνησε πολύ δυνατά το ματς και κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή του στο 15ο λεπτό όταν από την προσπάθεια του Πάνου ο Γιάννου έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα.

Η απάντηση του Εργοτέλη ήταν άμεση καθώς στο επόμενο λεπτό ο Κοζορώνης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μέγι με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα.

Αυτό το γκολ βοήθησε τους φιλοξενούμενους να ανεβάσουν την απόδοση τους και στο 31΄έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ολοκληρώσουν την ανατροπή, με τον Γιαννακόπουλο να λέει “όχι” στον Χαλκιαδάκη.

Το τελευταία διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, όμως, άνηκε στον Πανιώνιο. Στο 40΄ ο Τσέρνι έδιωξε δύσκολα στο σουτ του Γιάννου, στο 44΄ο Μπούζας σημάδεψε το δοκάρι και στο 45΄ το σουτ του Μητρόπουλου έφυγε ελάχιστα άουτ.

Οι δύο τερματοφύλακες ήταν πρωταγωνιστές και στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 51΄ο Γιαννακόπουλος έδιωξε δύσκολα μετά την κεφαλιά του Καζναφέρη, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Τσέρνι κράτησε το 1-1 απέναντι από τον Γιάννου.

Στο 68΄ η κεφαλιά του Λυκογιάννη πέρασε άουτ, ενώ οι Κρητικοί άγγιξαν ξανά το γκολ στο 70΄ αλλά και πάλι ο Γιαννακόπουλος έσωσε στην κεφαλιά του Γιοβάνοβιτς.

Στο 80' ο Γιαννακόπουλος αντέδρασε για ακόμα μία φορά εξαιρετικά στην κεφαλιά του Ντα Σίλβα και πέντε λεπτά αργότερα ο Πανιώνιος κατάφερε να πάρει ξανά το προβάδισμα, όταν από την σέντρα του Μπουμάλ ο Γιάννου με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Αυτό ήταν και το γκολ που έκρινε το ματς με τον Πανιώνιο να ξεκινάει ιδανικά το φετινό πρωτάθλημα.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Τερεζόπουλος): Γιαννακόπουλος, Πάνος, Κ. Γκέζος, Παντίδος, Τασουλής, Μητρόπουλος, Σιώπης, Μπούζας (59' Ιμπαγάσα), Μπουμάλ, Μασούρας (63' Φούντας), Γιάννου (88' Γκίνη)
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
(Φεράντο): Τσέρνι, Ρέντζας, Μέγι, Γιοβάνοβιτς, Πίτσος, Γιουσούφ (82' Παμλίδης), Κοζορώνης, Λυκογιάννης, Στράους (46' Καζναφέρης) Χαντί, Χαλκιαδάκης (61' Άλαν)

Η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α1 Κορινθίας

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α1 Κορινθίας σήμερα Δευτέρα 25 Αυγούστου, στα γραφεία της ΕΠΣ Κορινθίας.
Το πρωτάθλημα αν και σύμφωνα με την προκήρυξη, ήταν να ξεκινήσει στις 20/9, θα πάρει όπως φαίνεται μια μικρή παράταση, καθώς θα πρέπει να γίνει ο έλεγχος της καταλληλότητας όλων των γηπέδων, από την αρμόδια επιτροπή.

Aναλυτικά το πρόγραμμα
 


Α Κατηγορία 2014-2015
Πρόγραμμα
 

 
-
   
-
   
-
   
-
   
-
   
-
   
-
   
-
   

Σε εξέλιξη η κηδεία του Μάικλ Μπράουν στο Φέργκιουσον (live streaming)

fer

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση από το Φέργκιουσον του Μιζούρι, την τελετή στη μνήμη του 19χρονου αφροαμερικανού, Μάικλ Μπράουν, ο οποίος δολοφονήθηκε από αστυνομικό στις 9 Αυγούστου.
Από τότε μέχρι σήμερα, στην περιοχή επικρατεί αναταραχή με απανωτές διαδηλώσεις των κατοίκων κατά της αστυνομικής βίας. Στην κηδεία το παρών δίνουν χιλιάδες άνθρωποι, με τον πατέρα του Μάικλ Μπράουν να έχει πάντως κάνει έκκληση για μία ειρηνική τελετή.

http://www.nbcnews.com/storyline/michael-brown-shooting/michael-browns-cousin-he-was-kind-gentle-soul-n188491

Το εξώφυλλο που αφιέρωσαν οι "Times" στον Νιλ Άρμστρονγκ (photo)

Bv4ZuTPIQAA9ojU.jpg-large

Με ένα εμβληματικό εξώφυλλο, οι “Times” του Λονδίνου επιλέγουν να τιμήσουν τη μνήμη του Νιλ Άρμστρονγκ, του πρώτου ανθρώπου που πάτησε στη Σελήνη, και “έφυγε” από τη ζωή σαν σήμερα στις 25 Αυγούστου του 2012.
“Ο διστακτικός ήρωας” είναι ο τίτλος του πρωτοσέλιδου, που απεικονίζει τη σκιά του Αμερικανού αστροναύτη στην επιφάνεια της Σελήνης.
Ο Νιλ Άρμστρονγκ είχε γεννηθεί στις 5 Αυγούστου του 1930

Ηλεία: Βουβός ο πόνος στην Αρτέμιδα εφτά χρόνια μετά . . .

artemida1a
 Μπορεί οι μέρες και τα χρόνια να περνούν, ο χρόνος αν και ανελέητος απαλύνει συχνά τον πόνο, μα δεν λυτρώνει, γιατί οι φλόγες ακόμα καίνε στις ψυχές των γονιών, των συγγενών, των φίλων, που έχασαν αγαπημένα πρόσωπα στη μεγάλη πυρκαγιά της 24ης Αυγούστου 2007 στην Αρτέμιδα της Ζαχάρως. Αυτή τη μέρα που σημάδεψε βαθιά τον τόπο, οι οικογένειες των αδικοχαμένων θυμάτων που έσβησαν μέσα στις φλόγες, συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα για το καθιερωμένο τρισάγιο, για να μνημονεύσουν τους αγαπημένους τους, στο σημείο που η μάνα με τα τέσσερα παιδιά και τη γιαγιά τους, οι πυροσβέστες, καθώς και ο αγροφύλακας και τόσοι άλλοι άνθρωποι ξεψύχησαν στην Αρτέμιδα.
 Ένα βουβό από τον πόνο και τις μνήμες ανθρώπινο ποτάμι, πήρε το δρόμο για το ξωκλήσι που έχει χτιστεί ανάμεσα στους λόφους, εκεί που χάθηκε η οικογένεια Παρασκευόπουλου και γύρω τόσοι άλλοι που προσπαθώντας να γλιτώσουν από τις φλόγες έτρεξαν πιστεύοντας ότι μπορούν να σωθούν. Μανάδες και αδέλφια μαυροφορεμένα, υποβασταζόμενα από συγγενείς…
 artemida4
Στη δέηση που έγινε εκεί καθώς και στο μοιραίο σημείο του δρόμου, όπου τα μνήματα και τα αναμμένα καντήλια προκαλούν ρίγη και στέκουν εκεί για να θυμίζουν τη φρίκη, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομος. Πρόσωπα σκαμμένα από τον πόνο τα πρόσωπα των συγγενών, που τόσα χρόνια μετά δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν ότι τόσο άδικα έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους που βρέθηκαν την λάθος στιγμή, στον λάθος τόπο. Η μοτοσικλέτα του αγροφύλακα Γιάννη Σιορδίνη, στέκει ακόμα στο ίδιο σημείο, σκουριασμένη, έτσι όπως έμεινε μετά την φωτιά με  λίγα λουλούδια στο τιμόνι που τοποθέτησαν συγγενείς και φίλοι  Ο κόσμος στο ξωκλήσι που χτίστηκε στη μνήμη των μελών της οικογένειας Παρασκευόπουλου, της μάνας και των τεσσάρων παιδιών, ήταν αρκετός και αυτή τη φορά, ενώ οι συγγενείς άναβαν κεριά στην μνήμη των δικών τους. Μετά παίρνουν το δρόμο για την μοιραία  στροφή της Αρτέμιδας, όπου τα δάκρυα τρέχουν από τα μάτια τους. Κάθε οικογένεια, έχει τη δική της ιστορία, τις δικές της μνήμες από εκείνην την τραγική μέρα του Αυγούστου. Κοινός παρανομαστής ο πόνος και η απώλεια που εφτά χρόνια μετά, δεν λέει να γλυκάνει. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, θα ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά προς την Αρτέμιδα για να συναντήσουν τις μορφές των αγαπημένων τους που στέκουν ολοζώντανες μέσα στις φλόγες…
 artemida8
ilialive.gr

Αρτέμιδα Ζαχάρως: Τίμησαν τους πεσόντες πυροσβέστες

artem puro2
Τους τρεις εποχικούς πυροσβέστες που βρέθηκαν πρώτοι απέναντι στις φλόγες της Αρτέμιδας πριν από εφτά χρόνια και έπεσαν στο καθήκον, τίμησαν οι συνάδελφοί τους από τις υπηρεσίες της Ηλείας. Μαζί τους και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Νικολακόπουλος με τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας, Νίκο Στασινόπουλο.
Χθες το πρωί, οι πυροσβέστες έκαναν το δικό τους καθήκον απέναντι στους συναδέλφους τους που χάθηκαν και αυτοί μαζί με τους πολίτες εγκλωβισμένοι στις φλόγες το μεσημέρι της 24ης Αυγούστου 2007. Μόνιμοι, πενταετής και εποχικοί πυροσβέστες βρέθηκαν στο μοιραίο σημείο στην Αρτέμιδα, να αποτίσουν φόρο τιμής στους Ανδρέα Τζούμα, Θανάση Νιάρχο και Γιάννη Δρακόπουλο μαζί με συγγενείς και φίλους τους.

artem puro4
Στη σεμνή τελετή παραβρέθηκε και η βουλευτής Ηλείας Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Στεφάνια κατέθεσαν εκ μέρους του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος ο κ. Νικολακόπουλος, ο διοικητής των Π.Υ. Ηλείας κ. Στασινόπουλος, εκπρόσωπο των συνδικαλιστικών φορέων των μονίμων, πενταετών και εποχικών πυροσβεστών.
 artem puro5
ilialive.gr/

Φωτιά κοντά στο Σέκουλα Ανδρίτσαινας

fotia sek01
Υπο μερικό έλεγχο βρίσκεται η πυρκαγιά στην περιοχή του Σέκουλα Ανδρίτσαινας, που έκαψε περίπου 30 στρέμματα δασικής έκτασης, η οποία είχε καεί και πάλι πριν εφτά χρόνια τέτοιες ημέρες. Στην πυρκαγιά κινητοποιήθηκαν συνολικά 11 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πύργο, την Κρέστενα και την Αρχαία Ολυμπία με 25 πυροσβέστες. Επικεφαλής ήταν ο περιφερειακός διοικητής Π.Υ. Δυτικής Ελλάδας Νίκος Νικολακόπουλος, ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου Νίκος Στασινόπουλος, ο υποδιοικητής Ηλίας Μανιάτης και ο προϊστάμενος του Π.Κ. Κρεστένων Νίκος Σαντής. Να σημειωθεί ότι συνέβαλαν στην κατάσβεση και αρκετοί εθελοντές απο την Ανδρίτσαινα και τη Φιγαλεία με τα οχήματα πολιτικής προστασίας των δήμων.

ilialive.gr

Ούτε και σήμερα το Πρωτοδικείο Κορίνθου δεν ανακήρυξε τις νεες δημοτικές αρχές!!

Ούτε και σήμερα το Πρωτοδικείο Κορίνθου δεν έκανε την ανακήρυξη των νέων Δημοτικών αρχών της Κορινθίας.
Τα πράγματα παίρνουν περίεργη τροπή.
Δείτε πως έχουν τα πράγματα.
Την περασμένη Τετάρτη συνεδρίασε το πολυμελές πρωτοδικείο Κορίνθου και έκανε την ανακήρυξη στους δήμους  Κιάτου,Βέλου, Ξυλοκάστρου και Νεμέας αλλά…
Η ανακήρυξη έγινε πολύ πρόχειρα και έτσι διαπιστώθηκαν ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΛΑΘΗ  με αποτέλεσμα να τα πάρει πίσω άρον-άρον το πρωτοδικείο.
Ετσι δεν έγινε σήμερα η συνεδρίαση για τους δήμους Κορίνθου και Λουτρακίου με το αιτιολογικό ότι αυτό θα γίνει αύριο Τρίτη προκειμένου να διορθωθούν τα λάθη και στους άλλους δήμους…!

Ρωμαίος ο Μανωλάς-Σε τι ποσό έκλεισε η μεταγραφή

Ρωμαίος ο Μανωλάς-Σε τι ποσό έκλεισε η μεταγραφή

Tο μεταγραφικό σίριαλ του Κώστα Μανωλά φανεται πως τελειώνει οριστικά απόψε. Ο διεθνής στόπερ θα είναι όπως όλα δείχνουν και τυπικά σε λίγες ώρες παίκτης της Ρόμα στο πλάι του Βασίλη Τοροσίδη, αφού οι τζιαλορόσι τα βρήκαν με τον Ολυμπιακό και ο ίδιος συμφώνησε σε όλα με τους Ρωμαίους για τους  όρους του συμβολαίου του.

Η συμφωνία θα φέρει στα ταμεία του Ολυμπιακού 15 εκατομμύρια ευρώ και είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ο Μανωλάς θα υπογράψει πενταετές συμβόλαιο με την ιταλική ομάδα και αποτελεί επιλογή του τεχνικού της Ρόμα Ρούντι Γκαρσία.

Οι δύο πλευρές μετά από πολύωρες κουβέντες συμφώνησαν και πληροφορίες από την Ρώμη κάνουν λόγο για οριστική συμφωνία και ότι μέχρι το βράδυ θα έχουν πέσει και οι σχετικές υπογραφές.

Η Ρόμα να υπενθυμίσουμε ότι αρχικά είχε προσφέρει 14 εκατ., ο Ολυμπιακός είχε ζητήσει 17 και τελικά η χρυσή τομή βρέθηκε και ακόμη ένας σημαντικός παίκτης της Εθνικής ομάδας καταφέρνει να πάρει μία σπουδαία μεταγραφή.

Ο Ολυμπιακός εκτοξεύει τη τιμή των παικτών του και κλείνει ένα ακόμα εξαιρετικό deal μετά από αυτό με την Μπενφίκα για τον Σάμαρη, με τις δύο μεταγραφές να τους αποφέρουν 25 εκατ. ευρώ στο ταμείο.

filathlos.gr

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗ MΕΣΣΗΝΙΑ

Εκκενώνεται το Μαυρομάτι Ιθώμης Μεσσηνίας. Οι φλόγες πλησιάζουν στο χωριό

Σε εξέλιξη φωτιά στη περιοχή Ζερμπίσια Μεσσηνας
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 13.25 σήμερα Δευτέρα  μεσημέρι  σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ζερμπίσια Μεσσηνας. όπου καίει ελιές και πουρνάρια.  Προς την Αρχαία Μεσσήνη και το παλιό μοναστήρι του Βουλκάνου κατευθύνονται τα μέτωπα της φωτιάς που εκδηλώθηκε νότια από τα Ζερμπίσια και μαίνεται ανεξέλεγκτη. Λόγω της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από την  Αρκαδική Πύλη έως το Νεοχώρι Ιθώμης Η Αστυνομία εκκενώνει το Μαυρομάτι Ιθώμης καθώς οι φλόγες της φωτιάς απειλούν το χωριό. Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/astynomika/item/43646-mayromati Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/astynomika/item/43641-messini-fotia Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/astynomika/item/43641-messini-fotia
Επί τόπου έχουν σπεύσει και επιχειρούν για την κατάσβεσή της 46 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη και ισάριθμα ελικόπτερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καπνοί είναι ορατοί από πολλές περιοχές της Πελοποννήσου όπως την Ζαχάρω, την Μεγαλόπολη , την Σπάρτη και   την Καλαμάτα. Στα Δυτικά της μεσσηνιακής πρωτεύουσας οι καπνοί έχουν σκεπάσει τον ουρανό ενώ ο αέρας στην Καλαμάτα είναι καυτός.
Την επιχείρηση κατάσβεσης συντονίζει ο περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Κων/νος Γιόβας, ενώ προς την Μεσσηνία κατευθύνεται και ο Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος της Πυροσβεστικής.
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/astynomika/item/43641-messini-fotia

Ο Κουβέλης λέει "όχι"... πριν τις εκλογές

Fotis-Kouvelis-Alexis-Tsipras

Αρνητική είναι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η στάση που θα κρατήσει ο Φώτης Κουβέλης, στο σενάριο να είναι η προσωπικότητα που θα προτείνουν για την Προεδρία της Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αφήνοντας παράθυρο για… μετά τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές.
Η σχετική αποκάλυψη της “Καθημερινής της Κυριακής” προκάλεσε… σεισμικές δονήσεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς, με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Δημοκρατικής Αριστεράς να καλούν δημοσίως τον Φώτη Κουβέλη “να μην κάνει το λάθος”.
Η επιχειρηματολογία των παραπάνω στελεχών ξεκινάει από τη διαπίστωση ότι ο Φώτης Κουβέλης είναι μια προσωπικότητα που θα μπορούσε πράγματι να αποτελέσει λύση για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ώστε να εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη δυνατή πολιτική συναίνεση, αν όμως μπει στη σχετική διαδικασία πριν από τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών, εκ των πραγμάτων “θα καεί”.
Και ο ίδιος ο Φώτης Κουβέλης πάντως, έχει δείξει όλο το προηγούμενο διάστημα, με την κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση, και την προσέγγισή του με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα επιθυμούσε για τον εαυτό του έναν συνθετικό ρόλο, και όχι να κατηγορηθεί εκ των υστέρων από τον πολιτικό χώρο από τον οποίο προέρχεται, και μάλιστα με αμφίβολη την εκλογή του από την παρούσα Βουλή, καθώς εκτιμάται ότι η μισή Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ θα είναι αρνητική.
Στο επιτελείο του Φώτη Κουβέλη περισσεύει ο προβληματισμός λόγω και της… κακής εμπειρίας της συμμετοχής στην τρικομματική κυβέρνηση συνεργασίας με Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2012, μια στρατηγική επιλογή στο λάθος της οποίας αποδίδουν την απρόσμενη συρρίκνωση των ποσοστών της ΔΗΜΑΡ στις πρόσφατες ευρωεκλογές του Μαϊου.
Το πιθανότερο σενάριο λοιπόν είναι ότι ο Φώτης Κουβέλης θα επιδιώξει να διεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας μετά τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, συνεκτιμώντας μάλιστα ότι από το αποτέλεσμά τους θα προκύψουν ραγδαίες εξελίξεις στο σύνολο της Κεντροαριστεράς, με το ΠΑΣΟΚ να είναι στο επίκεντρο, με σχεδόν βέβαιη σε μια τέτοια περίπτωση την αλλαγή ηγεσίας.

ysterografa.gr

Ο Πανούσης «μπλοκάρει» την Προεδρική εκλογή Κουβέλη

Giannis-Panousis

Το αδιέξοδο μιας ενδεχόμενης υποψηφιότητας του Φώτη Κουβέλη για την Προεδρία της Δημοκρατίας επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Γιάννης Πανούσης, αφήνοντας αιχμές για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά Fm”, ο Γιάννης Πανούσης σημείωσε χαρακτηριστικά:
“Αν ο Φώτης Κουβέλης εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ζήσουμε τραγελαφικές καταστάσεις, με τη ΔΗΜΑΡ να καταψηφίζει μνημονιακά νομοσχέδια, και τον Κουβέλη να τα υπογράφει ως Πρόεδρος Δημοκρατίας.
Η υποψηφιότητά του δίνει στην ουσία παράταση ζωής στην παρούσα κυβέρνηση”, σχολίασε ο Γιάννης Πανούσης, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι ο Φώτης Κουβέλης βρίσκεται σε συνεννόηση με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Βουλγαράκης: Δεν υπάρχει λίγη φαντασία στην πολιτική;

Giorgos-Voulgarakis

Μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, ο Γιώργος Βουλγαράκης σχολίασε την κυβερνητική πολιτική στο θέμα των αιώνιων φοιτητών στα ελληνικά Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Ιδρύματα.
“Προσέξτε πόση δόση λαϊκισμού αλλά και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς έχει το θέμα της διαγραφής των λεγομένων «αιωνίων φοιτητών».
Οι φοιτητές αυτοί ,δεν κοστίζουν απολύτως τίποτα στο κράτος. Δεν έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα σε καμία απολύτως παροχή της πολιτείας. Ως εκ τούτου το όφελος, είναι μηδενικό!
Αντίθετα ,η μονομερής διαγραφή απ τα μητρώα φοιτητών, στερεί σε αυτόν που πέρασε κάποτε σε μια σχολή και που για δικούς του λόγους (συνήθως οικονομικούς) δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τις σπουδές του, να επανέλθει κάποια στιγμή- ακόμα και στα 80 του, για να τελειώσει αυτό που άρχισε. Δεν ενοχλεί απολύτως κανένα!
Τι θα ενοχλούσε δηλαδή, οι συγκεκριμένοι φοιτητές να χαρακτηριστούν ως «ανενεργοί» και αν κάποια στιγμή αποφασίσουν – έστω και λόγους προσωπικού στοιχήματος , να επανέλθουν , να μπορούν να το κάνουν;
Λίγη φαντασία στην πολιτική δεν υπάρχει;”, έγραψε ο Γιώργος Βουλγαράκης στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

Έρχονται 2.500 προσλήψεις στην Υγεία – Πού και πότε θα γίνουν (ειδικότητες)

Σε 2.510 προσλήψεις πρόκειται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία πρόκειται να δημοσιοποιηθούν έως το Σεπτέμβριο προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ για:
-900 επικουρικούς γιατρούς για τις μονάδες του ΙΚΑ
-700 νοσηλευτές
-370 ειδικευόμενους γιατρούς
-200 ΔΕ Πληρώματα Ασθενοφόρων ΕΚΑΒ
-200 για τις δομές ψυχικής υγείας
-70 παραϊατρικό προσωπικό
-70 φαρμακοποιοί και ειδικό επιστημονικό προσωπικό (βιοχημικοί, ακτινοφυσικοί, χημικοί κλπ)

aftodioikisi.gr

Ο Κυριάκος θέλει να εκφράσει τον μεσαίο χώρο

Kyriakos-Mitsotakis

Μετά τον Κώστα Καραμανλή, ο μεσαίος χώρος που είχε στεγαστεί επί περίπου μια δεκαετία στη Νέα Δημοκρατία… έμεινε σπίτι του, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει να επιδιώκει να εκφράσει το συγκεκριμένο πλειοψηφικό ρεύμα, που κατέστησε την Κεντροδεξιά ηγεμονεύουσα δύναμη στη χώρα, μετά το 2000.
Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μίλησε στον ΣΚΑΪ για τη στρατηγική διεύρυνσης της Νέας Δημοκρατίας, και κράτησε και πάλι αποστάσεις από περιπτώσεις τύπου Γιώργου Καρατζαφέρη και Πάνου Καμμένου, που δεν έχουν σχέση με το κοινωνικό κέντρο, αλλά κινούνται στα δεξιά του πολιτικού άξονα.
“Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να συμπορεύεται με δυνάμεις που δεν έχουν ευρωπαϊκή κατεύθυνση και διαθέτουν λούμπεν στοιχεία. Πρέπει να εκφράσει έναν κόσμο που κινείται στον χώρο του κέντρου, και σήμερα δεν έχει πολιτική έκφραση”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ακόμη, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι είναι εφικτή η συσπείρωση 180 βουλευτών της παρούσας Βουλής γύρω από μια προσωπικότητα, ώστε να εκλεγεί ο διάδοχος του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, και να αποτραπούν οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

υστερογραφα

Μπογιόπουλος: Τι λέει κάθε… Μπαλτακοφασίστας

Nikos-BogiopoulosTο σημερινό άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου στο site enikos.gr

Βεβαίως το θέμα που μας απασχολεί στο σημερινό σημείωμα της στήλης δεν είναι τόσο σοβαρό όσο τα «τσαλιμάκια» του Μαξίμου για την ανεύρεση των 180 βουλευτών. Υπολείπεται σε σημασία αν συγκριθεί με τα γραφόμενα για τις κινήσεις Σαμαρά όσον αφορά την «αξιοποίηση» του Φώτη Κουβέλη ενόψει της προεδρικής εκλογής. Και φυσικά πώς θα μπορούσε να σταθεί δίπλα σε εξαιρετικής σπουδαιότητας ζητήματα όπως: Ποιός είναι ο αυθεντικότερος εκπρόσωπος της επερχόμενης επετείου της 3ης Σεπτέμβρη του ΠΑΣΟΚ; Ο Βενιζέλος ή ο Γιώργος Παπανδρέου… Καταγράφουμε τις εν λόγω ενστάσεις. Τις αξιολογούμε όπως τους αξίζουν. Και προχωρούμε:
Το Σάββατο που μας πέρασε το ημερολόγιο έδειχνε...
Περισσότερα ysterografa.gr

«Κλείδωσαν» οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

kathigites-diathesimotita

Έως τις 5 Σεπτεμβρίου θα προχωρήσουν οι προσλήψεις 19.500 αναπληρωτών εκπαιδευτικών με βάση τα κενά που καταγράφονται στα σχολεία σε ειδικότητες καθηγητών αλλά και στις περιφέρειες της χώρας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το «Έθνος» το υπουργείο Παιδείας θέλει να έχουν ολοκληρωθεί οι προσλήψεις πριν από την έναρξη του σχολικού έτους.

Η λίστα με τους νικητές των "MTV Video Music Awards 2014"

Bv2nRX5IEAAiOCo.jpg-large

Το φαινόμενο Beyonce έκλεισε με τον δικό της τρόπο τη φετινή τελετή των “MTV Video Music Awards”, με την εμφάνισή της να προκαλεί standing ovation καθώς και συγκίνηση, μιας και μοιράστηκε μια μεγάλη αγκαλιά με τον σύζυγό της Jay-Z και την κόρη της Blue Ivy, “απαντώντας” έτσι στις έντονες φήμες που κυκλοφορούν τους τελευταίους μήνες περί επικείμενου διαζυγίου της.
Η τελετή ήταν εντυπωσιακή, με εξαιρετικές ερμηνείες των τραγουδιστών, και ένα συγκινητικό video-αφιέρωμα στον Robin Williams.
Την παράσταση έκλεψε και η Miley Cyrus, η οποία μίλησε για τους άστεγους των ΗΠΑ, ενώ το βραβείο της το παρέλαβε ένας άστεγος.
Η λίστα με τους νικητές των “MTV Video Music Awards 2014

SILICON VALLEY Νανοτεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη. Παραγωγή ενέργειας για όλη την Ευρώπη

Μια μοναδική στην Ευρώπη , πιλοτική γραμμή παραγωγής και εκτύπωσης οργανικών ηλεκτρονικών, στήνεται στο Κέντρο Νανοτεχνολογίας και Οργανικών Ηλεκτρονικών που λειτουργεί στην περιοχή του Αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης.
Διαβάστε περισσότερα ...  airetos.gr

Έρχεται ο νέος ποινικός κώδικας – Τι προβλέπει για τους «διεφθαρμένους» αιρετούς

Ποινές κάθειρξης έως 20 χρόνια για πρωθυπουργούς, υπουργούς, βουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους σε περιπτώσεις δωροληψίας προτείνει η επιστημονική επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της αλλαγής του Ποινικού Κώδικα.
Όπως γράφει το βήμα η επιτροπή προτείνει την κατάργηση του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος και ειδικότερα το άρθρο 333 και μετατροπή των ισοβίων σε 20 χρόνια φυλάκιση. Παράλληλα θα υπάρξει εξευρωπαϊσμός των ποινών για τα εγκλήματα της διαφθοράς, με την πρόβλεψη νέων θεσμών, όπως η κοινωφελής εργασία, η έκτιση της ποινής κατ” οίκον αλλά και η ηλεκτρονική επιτήρηση.
Επιπλέον, προβλέπονται ποινές ισοβίων για προσβολή του πολιτεύματος και έως 10 χρόνια για όσους προκαλούν με εικόνες ή μέσω του Διαδικτύου τη διάπραξη της συγκεκριμένης πράξης.
Πάντως, οι διατάξεις θα κριθούν από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου αλλά και τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, αφού κάποιες αποτελούν πολιτική επιλογή.
Το νομοσχέδιο για το νέο ποινικό κώδικα που αλλάζει για πρώτη φορά μετά τη νομοθεσία των Βαυαρών αναμένεται να κατατεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο.

«Μάχη» Τατούλη – Αγοραστού για την προεδρία της ΕΝΠΕ – Γιατί η ΝΔ δυσκολεύεται να επιλέξει ανάμεσα στους δύο

Σε σκληρή αναμέτρηση ανάμεσα στους περιφερειάρχες Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό αναμένεται να εξελιχθεί η εκλογή του προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) η οποία θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Αν και δημοσίως κανείς από τους δύο μονομάχους δεν έχει εκδηλωθεί επισήμως, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στο παρασκήνιο δίνεται σκληρή μάχη για την εξασφάλιση της στήριξης της ΝΔ, κυρίως από την πλευρά του περιφερειάρχη Θεσσαλίας που θεωρεί ότι έχει τον πρώτο λόγο καθώς και το 2010 αποτέλεσε το αντίπαλο δέος του απερχόμενου προέδρου της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, από την πλευρά του τότε κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και, μάλιστα, εξελέγη στη θέση του β΄ αντιπροέδρου.
Με δεδομένες όμως τις σημερινές ισορροπίες στις 13 περιφέρειες, το γεγονός ότι ο κ. Αγοραστός είναι «κομματικός» ίσως αποδειχθεί μειονέκτημα στην τελική επιλογή του υποψηφίου της ΝΔ από τη Συγγρού που φαίνεται να προωθεί τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και το Μέγαρο Μαξίμου που φαίνεται να κρατά στάση αναμονής μέχρι να διαμορφωθούν οι σχετικές ισορροπίες. Κι αυτό γιατί ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ εκλέγεται από το 25μελές διοικητικό συμβούλιο στο οποίο συμμετέχουν οι 13 περιφερειάρχες και 12 ακόμη μέλη που εκλέγονται τη γενική συνέλευση η οποία σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του ΥΠΕΣ, αποτελείται από 254 έως 293 εκπροσώπους και των 13 περιφερειών ως εξής:



Οι ισορροπίες που θα κρίνουν την επιλογή της ΝΔ και τον τελικό νικητή
Ποιες όμως είναι οι  ισορροπίες της περιφέρειες μετά τις εκλογές της 25ης Μαΐου:
-Η ΝΔ έχει εφτά περιφέρειες (Πελοπόννησος, Θεσσαλία, Ήπειρος, Νότιο και Βόρειο Αιγαίο, Στερεά Ελλάδα και Ανατολική Μακεδονία-Θράκη)
-Ο ΣΥΡΙΖΑ δύο (Αττική και Ιόνια)
-Τέσσερις είναι οι ανεξάρτητοι: Ο (προερχόμενος από τη ΝΔ) Απόστολος Τζιτζικώστας στην Κεντρική Μακεδονία, ο Θόδωρος Καρυπίδης στην Δυτική Μακεδονία και οι (προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ) Σταύρος Αρναουτάκης στην Κρήτη και Απόστολος Κατσιφάρας στη Δυτική Ελλάδα.
Θεωρητικά, λοιπόν, η ΝΔ έχει την πλειοψηφία των περιφερειών και εφόσον υπάρξει συσπείρωση γύρω από ένα πρόσωπο, θα μπορούσε με μεγαλύτερη ή μικρότερη δυσκολία να πάρει την προεδρία της ΕΝΠΕ. Ωστόσο, η ενδοδημοκρατική «μάχη» μεταξύ Τατούλη και Αγοραστού αλλάζει τα δεδομένα. Κι αυτό γιατί σε περίπτωση που η ΝΔ αποφασίσει τελικά να στηρίξει τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και ο (περισσότερο ανεξάρτητος από τον κ. Αγοραστό) Π. Τατούλης διεκδικήσει κι εκείνος την προεδρία, είναι πιθανόν να δημιουργηθεί ένα ισχυρό μπλοκ απέναντι στον Κ. Αγοραστό που θα αποτελείται από τους: Π. Τατούλη, Θ. Καρυπίδη, Α. Τζιτζικώστα (σ.σ. που μετά την Π. Αττικής έχει και τους περισσότερους εκπροσώπους-51 μέλη του ΠΣ- στη γενική συνέλευση), Στ. Αρναουτάκη, Α. Κατσιφάρα και Κ. Μπακογιάννη αλλά και τους Γ. Σγουρό και Σπ. Σπύρου οι οποίοι ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στις περιφέρειες Αττικής και Ιονίων Νήσων αντίστοιχα εκλέγουν σημαντικό (κυρίως, ο Γ. Σγουρός) αριθμό εκλεκτόρων. Με δεδομένη την ουδετερότητα του ΣΥΡΙΖΑ, που αναμένεται να κατεβάσει για τη θέση του προέδρου την Ρένα Δούρου, απέναντι στους δύο, το συγκεκριμένο μπλοκ αυτομάτως αποκτά την πλειοψηφία  και εκλέγει πρόεδρο της ΕΝΠΕ.  Βεβαίως, σε αυτή την περίπτωση η πίεση απέναντι, κυρίως, στον Κ. Μπακογιάννη (από τη ΝΔ) αλλά και στους Στ. Αρναουτάκη και Α. Κατσιφάρα (από το ΠΑΣΟΚ που θεωρείται βέβαιο ότι θα συνταχθεί με την επιλογή της ΝΔ, θα είναι ασφυκτική), ωστόσο και οι τρεις διατηρούν την αυτονομία τους και κρατούν μικρότερες ή μεγαλύτερες αποστάσεις από Συγγρού και Χαριλάου Τρικούπη αντίστοιχα.
Με βάση αυτά τα δεδομένα, η επιλογή του Π. Τατούλη από τη ΝΔ θα μπορούσε πιθανότατα να οδηγήσει ευκολότερα το κυβερνών κόμμα στην προεδρία της ΕΝΠΕ. Ωστόσο, πολλοί πιστεύουν ότι, λόγω της ανεξαρτησίας αλλά και της τάσης να διεκδικεί, ο Π. Τατούλης, είναι πιθανόν να της δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον. Στην περίπτωση, όμως, που η κυβέρνηση αλλάξει στις αρχές του 2015, το πρόβλημα μεταφέρεται αυτόματα στον ΣΥΡΙΖΑ…

Παπαμιμίκος: Θαυμαστής του μπάχαλου ο ΣΥΡΙΖΑ

Andreas-Papamimikos

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος μιλώντας στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΟΝΝΕΔ.

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι είναι ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας αρχίζει να ξεπερνά την κρίση.

Ο κ. Παπαμιμίκος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδιώκει την πολιτική αστάθεια και την κοινωνική ένταση.

«Το προσπαθούν εδώ και χρόνια. Επιχείρησαν να στήσουν εντάσεις στα σχολεία, στα Πανεπιστήμια, στον Δημόσιο Τομέα. Τίποτα δεν τους βγήκε και η κοινωνία τούς γύρισε την πλάτη. Γι’ αυτό και πλέον παίζουν το τελευταίο τους χαρτί, προσπαθώντας να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση με αφορμή την προεδρική εκλογή. Γνωρίζουν πως η πράξη τους αυτή είναι αντισυνταγματική αλλά περιφρονούν τους θεσμούς. Τους απαξιώνουν κυνικά. Λειτουργούν ως στυγνοί πολιτικοί εκβιαστές δηλώνοντας χωρίς κανένα δισταγμό πως δεν τους νοιάζει ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά θέλουν να τον χρησιμοποιήσουν για να ανατρέψουν δήθεν την κυβέρνηση. Μην έχετε καμία ψευδαίσθηση, συνεπώς, για το ποιους έχουμε απέναντί μας. Έχουμε τους τυχοδιώκτες της πολιτικής και τους θαυμαστές του μπάχαλου, που μόνη τους έννοια είναι η πρόκληση αποσταθεροποίησης».

Επίσης έθεσε το δίλημμα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι βουλευτές κατά τη διάρκεια της εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς «εκεί θα κληθούν να αποφασίσουν αν θέλουν να πιάσουν τόπο οι θυσίες των Ελλήνων, ή το μόνο που τους νοιάζει είναι να ικανοποιήσουν τον τυχοδιωκτισμό τους με κάθε τρόπο».

Αναφορικά με τα σενάρια που κυκλοφορούν για διεύρυνση της ΝΔ τόνισε ότι «η πραγματική διεύρυνση είναι αυτή που βασίζεται σε νέες ιδέες και πολιτικές, αυτή που θα εκφράσει όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες και θα φέρει ξανά στο προσκήνιο τους ανθρώπους της παραγωγής, τη μεσαία τάξη, τους ελεύθερους επαγγελματίες, όλους εκείνους που δεν παρασιτούν αλλά παράγουν».

Επίσης τόνισε πως στόχος είναι η συμπόρευση με «όσους μπορούν να υπηρετήσουν αυτό τον προσανατολισμό, πιστεύουν το όραμά μας για τη νέα Ελλάδα και δεν φοβούνται να αναμετρηθούν με κατεστημένα, αλλά και το ίδιο τους το παρελθόν».

ysterografa.gr

Μαϊμού" ο λογαριασμός Αβραμόπουλου στο Twitter!


Dimitris-Avramopoulos“Μαϊμού” είναι τελικά ο προσωπικός λογαριασμός που εμφανίστηκε σήμερα το πρωί στο Twitter με… ιδιοκτήτη τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και νέο Επίτροπο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δημήτρη Αβραμόπουλο, καθώς από το Γραφείο του διαψεύδεται η οποιαδήποτε σχέση, ενώ και οι διαχειριστές του πρόσθεσαν την ετικέτα “parody account”.
Ο λογαριασμός ξεγέλασε πολλούς, καθώς ήταν “politically correct”, με πρώτο λογαριασμό που ακολούθησε εκείνον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και στη συνέχεια άλλους των θεσμικών οργάνων της Ευρώπης, Ευρωπαίων πολιτικών καθώς και Ελλήνων πολιτικών και δημοσιογράφων.
Το πρώτο tweet που έγινε ανάρτηση (“Ο κόσμος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι συναρπαστικός”) δεν ξένισε, στη συνέχεια ωστόσο, οι απαντήσεις που έδινε σε επώνυμους άρχισαν να… πονηρεύουν.
Με κορυφαία εκείνη που έδωσε στον Νίκο Χατζηνικολάου, ευχαριστώντας τον που έγινε ο πρώτος “ακόλουθός” του, σε αυτή τη νέα διαδικτυακή περιπέτεια.
Σημειώνεται ότι στον “μαϊμού” λογαριασμό του Δημήτρη Αβραμόπουλου είχε σπεύσει να ευχηθεί “καλωσόρισες” στο Twitter, ακόμη και ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας.

Πυριτιδαποθήκη οι τράπεζες - Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΡΩΣΙΑΣ - ΔΥΣΗΣ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

Φωτογραφία για Πυριτιδαποθήκη οι τράπεζες
Του ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΩΝΙΑΤΗ

Αν η Ρωσία γονατίσει από τις οικονομικές κυρώσεις, το τι θα συμβεί στις ευρωπαϊκές τράπεζες, στις οποίες ρωσικές εταιρείες χρωστάνε 200 δισ. ευρώ, παραμένει αδιανόητο ** 75 δισ. έχουν φύγει από τη Ρωσία από την αρχή του 2014 και έως σήμερα με συνέπεια την υποτίμηση του ρουβλιού

Οκόσμος όλος διολισθαίνει στο χείλος του γκρεμού μιας οικονομικής αναμέτρησης που ελάχιστα απέχει από την κλιμάκωσή της σε αμοιβαία καταστροφική στρατιωτική σύγκρουση για τη Δύση και τη Ρωσία.

Το βέβαιο είναι πως η Ευρωζώνη έπαψε να αναπτύσσεται κι αυτό συνέβη το β' τρίμηνο του 2014, πριν δηλαδή αρχίσουν να γίνονται αισθητές οι επιπτώσεις από τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας και από τα αντίμετρά της.

Οι 559 κροίσοι της Ελλάδας με συνολική περιουσία 76 δισ. ευρώ.

geld
Μόλις το 0.7% των ανθρώπων του πλανήτη ελέγχει το 41% του παγκόσμιου πλούτου. Σύμφωνα με έρευνα, στην Ελλάδα υπάρχουν 559 κροίσοι με περιουσία που συνολικά ανέρχεται στα 76 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βήματος της Κυριακής, οι πλούσιοι του κόσμου έχουν κρυμμένα σε φορολογικούς παραδείσους κεφάλαια αξίας 8,9 τρισ. Δολαρίων, με τα 2,3 τρισ. να είναι τοποθετημένα στην Ελβετία, αναφέρει μελέτη της Boston Consulting Group, που παρουσιάζει το Βήμα της Κυριακής.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, όπως εκτιμά το Wealth-X Institute οι δισεκατομμυριούχοι παγκοσμίως, από 2.170 το 2013 θα φτάσουν τους 3.873 το 2020.
Στις λίστες του Wealth-X Institute συμπεριλαμβάνονται και 559 Έλληνες κροίσοι, με εισόδημα άνω των 30 εκατ. Δολαρίων, η συνολική περιουσία των οποίων εκτιμάται στα 76 δισ. ευρώ.
Στην Ελλάδα της εξαετούς ύφεσης, περίπου 16.000 οικογένειες, σύμφωνα με κορυφαίους τραπεζίτες, διαθέτουν, όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, πάνω από 1 εκατ ευρώ, αποκλειστικά για επενδύσεις σε διάφορα ενεργητικά.
Όπως αναφέρεται, στο Οffshore Βanking της Ελβετίας έχει βρει καταφύγιο το μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών συμφερόντων κεφαλαίων (συμπεριλαμβανομένων και αυτών των εφοπλιστών) ύψους 140 δισ. ευρώ που είναι τοποθετημένα στο εξωτερικό σε διάφορα ενεργητικά, εκ των οποίων το 30%-40% αφορά σε βραχρυπρόθεσμα καταθετικά προϊόντα.

arouraios.gr

Κώστας Κόλλιας: «Ζητώ την μείωση τη φορολογίας για τα οικόπεδα που έχουν γεωργική χρήση.»





Ερώτηση σχετικά με τη μείωση της φορολογίας για τα οικόπεδα που λόγω των πολεοδομικών διατάξεων αξιοποιούνται και για γεωργική χρήση κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας
Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Στα πλαίσια της αναθεώρησης της φορολογίας των ακινήτων με νέα ερώτηση ζήτω τροποποίηση της φορολόγησης των τμημάτων των οικοπέδων που αξιοποιούνται για αγροτική χρήση. Με την ερώτηση μου επισημαίνω στον Υπουργό την κατάφωρη αδικία που υφίστανται ιδιοκτήτες μεγάλων οικοπέδων που ενώ η κάλυψη τους για δόμηση είναι πολύ λίγα τετραγωνικά μέτρα, σε σχέση με το συνολικό εμβαδό του οικοπέδου, και το υπόλοιπο αξιοποιείται για  γεωργική χρήση καλούνται να πληρώσουν φόρους που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αφού στην ουσία πρόκειται για αγροτεμάχια.
Θεωρώ απολύτως αναγκαίο να επανεξεταστεί ο τρόπος φορολόγησης αυτών των οικοπέδων και πιστεύω ότι στα πλαίσια των αλλαγών που ήδη έχει εξαγγείλει ο Υπουργός το θέμα θα εξεταστεί και θα δοθεί λύση. Θα παρακολουθώ το θέμα από κοντά και ελπίζω επιτέλους οι αρμόδιοι Υπουργοί να κατανοήσουν ότι φόροι αυτών των μεγεθών δεν μπορούν να εισπραχθούν, αφού τα ακίνητα είναι πολύ μικρότερης αξίας, δεν μπορούν να πωληθούν και οι ιδιοκτήτες τους, ιδιαίτερα οι αγρότες, δεν έχουν την δυνατότητα να καταβάλλουν αυτά τα ποσά.»
Ακολουθεί η κατατεθείσα ερώτηση:

Η ανασκαφή στην Αμφίπολη και τα… κόμπλεξ!

Γράφει η
Αντωνία Μπούζα
 
Η ανασκαφή στην Αμφίπολη και όσα και αυτή σηματοδοτεί για τον Ελληνισμό, μαζί με όλα τα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα που βρίσκονται διάσπαρτα απ’ άκρου εις άκρον της Ελλάδας , ανέσυρε στην επιφάνεια πολλά θετικά και αρνητικά στοιχεία των Νεοελλήνων.
Διεφάνη πως ακόμη και αυτές τις ώρες που η ανθρωπότητα έχει στρέψει την προσοχή της στην κοιτίδα του πολιτισμού την Ελλάδα, ορισμένοι αντιμετωπίζουν την είδηση όσο και τους θησαυρούς που απλόχερα μας χάρισαν οι πρόγονοί μας, με απάθεια, άγνοια, κόμπλεξ, αρνητισμό, αδιαφορία και σε κάποιες τραγικές περιπτώσεις, με χλευασμό.
Κλεισμένοι στο μικρόκοσμό μας, ασχολούμαστε μόνο με τις μειώσεις των αποδοχών μας ακολουθώντας την πεπατημένη της ανέξοδης κριτικής κατά της απρόσωπης Πολιτείας κάτι που το εκμεταλλεύονται άκομψα κάποιοι στο πολιτικό πεδίο προσπαθώντας παραληρηματικά να διχάσουν τους Έλληνες. Έτσι φτάσαμε ν’ αδιαφορούμε για την τύχη μας, δηλ. να είμαστε οι απόγονοι εκείνων που σφράγισαν με το πέρασμά τους, τον παγκόσμιο πολιτισμό και άφησαν παρακαταθήκη τα επιτεύγματά τους στην πορεία της ανθρωπότητας.
Διαβάσαμε τελευταία στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ανόητο μπορεί να σκεφτεί ανθρώπινος νους… Κάποιοι φουριόζοι για την εξουσία μάλιστα, ενέταξαν το παγκόσμιο ενδιαφέρον, στις πολιτικές αντιπαραθέσεις και προσπάθησαν να υποτιμήσουν τη σπουδαιότητα της ανασκαφής.
Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που παρακολουθούν την ανασκαφή με ιδιαίτερο ενδιαφέρον , τιμούν και χαίρονται με τις εξελίξεις. Μάλιστα πολλοί συμπατριώτες μας, έσπευσαν στο χώρο της ανασκαφής θέλοντας να δείξουν το ενδιαφέρον τους και τη χαρά τους .
Το είδος του «εναλλακτικού τουρισμού» που είναι ο πολιτιστικός τουρισμός που κάποιοι τελευταία προτείνουν, αγνοώντας ίσως ότι διαχρονικά ο Ελληνικός πολιτισμός έχει ενταχθεί στην ατζέντα ενεργειών και δράσεων των αρμοδίων Υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού, αλλά και της Αυτοδιοίκησης ανά την επικράτεια, έχει προσφέρει πολλά και ποικίλα οφέλη στη Χώρα μας.
Το πολιτιστικό απόθεμα της Ελλάδας είναι ο πόλος έλξης πολλών επισκεπτών, που στα πλαίσια της πολιτιστικής οικουμενικότητας, ενεργοποιεί υπέρ μας τη διεθνή κοινότητα  και σηματοδοτεί μία σημαντική εξέλιξη που ωφελεί την πατρίδα μας.
Ο πολιτιστικός τουρισμός, εκτός της αύξησης της επισκεψιμότητας ενός τόπου, συμβάλει και στην κατανόηση  των συνηθειών , των ηθών και εθίμων και γενικότερα της κουλτούρας των κατοίκων του. Επίσης εκτός του τουρισμού, ο πολιτισμός συνδέεται με την εκπαίδευση και την έρευνα και μπορεί να συμβάλει στην επιτυχία πολιτικών προώθησης της απασχόλησης και καταπολέμησης της ανεργίας.
Με το ισχυρό brand Ελλάδα που κληρονομήσαμε, μπορούμε αρκεί να ομονοήσουμε, να καταφέρουμε πολλά, αφήνοντας τις ανόητες αντιπαραθέσεις  για άλλα πεδία και όχι για τον πολιτισμό μας, για τον οποίο επιβάλλεται να νοιώθουμε περηφάνια και  τιμή!

elzoni.gr

Μερικά στοιχεία που κάποιοι πρέπει να λάβουν υπόψη τους…

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Στη Γερμανία η συζήτηση έχει ξεκινήσει από καιρό – αποτέλεσε μάλιστα και αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.
Τώρα, την επαναφέρουν και οι Βρυξέλλες, με τον Ούγγρο Επίτροπο Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης Λάζλο Άντορ, να δηλώνει σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «Ντι Βελτ» πως στην Κομισιόν θεωρούν «απαραίτητη» την αύξηση των μισθών, καθώς έτσι η Γερμανία θα μπορέσει να βοηθήσει και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
«Θα είναι πολύ σημαντικό η Γερμανία να πολλαπλασιάσει τις δημόσιες επενδύσεις, να τονώσει τη ζήτηση και να μειώσει τα υπερβολικά εμπορικά πλεονάσματα, τα οποία ζημιώνουν τους Ευρωπαίους εταίρους τους.

ΕΝΦΙΑ και θρύψαλα

Η ζημιά που έπαθε η κυβέρνηση με τον ΕΝΦΙΑ δεν έχει αποτυπωθεί ακόμη σε κάποια δημοσκόπηση. Η αίσθηση που υπάρχει, πάντως, είναι ότι υπήρξαν σημαντικές απώλειες, και μάλιστα μέσα στον σκληρό πυρήνα των οπαδών της! Όταν κάποιος χάνει τους παραδοσιακούς του φίλους, κάτι έχει κάνει λάθος!

Το έχουμε πει πολλές φορές από την πρώτη στιγμή που η κυβέρνηση Σαμαρά δέχτηκε τις πολιτικές και τις πρακτικές της ομάδας Στουρνάρα. Ο δρόμος της άγριας φορολογίας της μεσαίας τάξης θα οδηγούσε αργά ή γρήγορα στο σημείο που είμαστε σήμερα: Η μεσαία τάξη έχει εξαντληθεί οικονομικά και ταυτόχρονα νιώθει προδομένη από τους πολιτικούς της εκπροσώπους!

Διπλό “πλήγμα” στην πρεμιέρα! Έχασε βαθμούς και Μπεργκ ο Παναθηναϊκός - Κάταγμα στην κλείδα.

Διπλό “πλήγμα” στην πρεμιέρα! Έχασε βαθμούς και Μπεργκ ο Παναθηναϊκός
 Ο Παναθηναϊκός ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον... τυπικά γηπεδούχο Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ, αφήνοντας δύο βαθμούς στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και "χάνοντας" τον Μπεργκ που τραυματίστηκε σε φάση που το "τριφύλλι" ζήτησε πέναλτι. Ο τραυματισμός του  Μπεργκ δεν αποκλείεται να τον κρατήσει αρκετό χρόνο μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κάταγμα στην κλείδα. Κάτι που σημαίνει... χειρουργείο με τον χρόνο απουσίας να υπολογίζεται σε οκτώ με δέκα εβδομάδες.
 Ο ρυθμός του ματς ήταν χαμηλός στο πρώτο ημίχρονο. Ο Λεβαδειακός ήταν... συντηρητικός στο παιχνίδι του, αμύνθηκε σωστά και εμπόδισε πολύ τον παναθηναϊκό στο να δημιουργήσει κάποια φάση.
Η άμυνα των Βοιωτών ήταν πολυπρόσωπη και μάλιστα κατάφερε να μπλοκάρει τον Μπεργκ. Το “τριφύλλι” δεν είχε φαντασία στην ανάπτυξη του, είδαμε μόνο σέντρες από τις πτέρυγες του κι έτσι είχαμε σαν αποτέλεσμα να μην δημιουργήσει ούτε μια κλασική φάση στο 45λεπτο.

Η εικόνα... φιλικής αναμέτρησης άλλαξε στην επανάληψη, με τους “πράσινους” να μπαίνουν πρωτοβουλίες και να πιέζουν για το γκολ. Η τύχη όμως και ο διαιτητής Θάνος τους... γύρισε την πλάτη στο 54'. Ο Μάρκους Μπεργκ ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Τόμας, χωρίς να καταλογιστεί το πέναλτι και μάλιστα είχε άτσαλη πτώση (πονούσε στην ωμοπλάτη).
Αυτό είχε ως συνέπεια να φύγει με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο (την θέση του πήρε ο Ατζαγκούν) και στην συνέχεια να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο για τις απαραίτητες εξετάσεις.
Λίγα λεπτά αργότερα και πιο συγκεκριμένα στο 65’ ο Καρέλης έχασε τεράστια ευκαιρία μπροστά απ’ τον Στρατηλάτη. Στο 68ο λεπτό ο Ατζαγκούν πλάσαρε άουτ από πλεονεκτική θέση, αλλά στο 77’, ο Ηλίας Κώτσιος με κεφαλιά έβαλε μπροστά με 1-0 τους γηπεδούχους, “πληγώνοντας” την παλιά του ομάδα!
Η “απάντηση” από πλευράς Παναθηναϊκού ήρθε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πράνιτς στο 84’, ενώ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Τριανταφυλλόπουλος αστόχησε σε κεφαλιά από δύσκολη θέση προ κενής εστίας για να παραμείνει το 1-1
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Στρατηλάτης, Νικολακάκης, Κώτσιος, Πρόζιτς, Τομάς, Πίντερ (74’ Μαχαίρας), Βούκσεβιτς, Κονέ (88’ Μάγκας), Ορτέγκα, Ζίτο, Γουόρντεν (58’ Γιακουμάκης) .
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Χουχούμης (46’ Νάνο), Μπούρμπος (85’ Ρισβανης) , Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Δώνης, Ζέκα, Πράνιτς, Ντίνας, Μπεργκ (58’ Ατζαγκούν), Καρέλης.

Αποκαλυπτική η λίστα των αμοιβών ανά επάγγελμα - Ποιοι παίρνουν μισθούς... πείνας και ποιοι "τυχεροί" ξεπερνούν τα 4.500 ευρώ

Αποκαλυπτική η λίστα των αμοιβών ανά επάγγελμα - Ποιοι παίρνουν μισθούς... πείνας και ποιοι `τυχεροί` ξεπερνούν τα 4.500 ευρώ

Αποκαλυπτική είναι η διαστρωμάτωση των αποδοχών ανά επάγγελμα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΙΚΑ και δημοσιεύει η «Ημερησία» με βάση το εύρος του καταβαλλόμενου μέσου μισθού.
Στην κορυφή της λίστας οι συνήθεις ύποπτοι... Αυτοί δηλαδή που περιμένει κανείς να συναντήσει εκεί, όπως για παράδειγμα τα στελέχη των επιχειρήσεων και των κρατικών υπηρεσιών, οι αρχιτέκτονες-μηχανικοί, οι λογιστές, οι εξειδικευμένοι χειριστές μηχανημάτων και οι φυσικομαθηματικοί.

Κι όλα αυτά, παρα το γεγονός ότι η κρίση σε πολλές περιπτώσεις οδήγησε σε μείωση μισθών έως και 43%.
Πολύ καλά αμειβόμενοι εξακολουθούν να είναι οι γιατροί, οι τεχνολόγοι, οι υπάλληλοι γραφείου, οι χρηματιστές, οι κτηματομεσίτες, οι νομικοί μαζί με τους οδηγούς και τους τεχνίτες διαφόρων ειδικοτήτων. Στον πάτο της λίστας, συναντάμε τους ανειδίκευτους εργάτες, τα μοντέλα, οι εκπαιδευτικοί και οι οικιακοί βοηθοί.

Ίλιγγος στα... ψηλά με μισθούς που ξεπερνούν τα 4.500 ευρώ

Μεγάλες αποδοχές που ξεκινούν από τα 2.000 ευρώ μεικτά και φτάνουν τα 4.500 ευρώ (ή και παραπάνω) αφορούν τα στελέχη των δημόσιων και ιδιωτικών επιχειρήσεων καθώς και της κρατικής «μηχανής» - υπουργείων, γενικών γραμματειών, δήμων, περιφερειών, αρχιτέκτονες - μηχανικοί, εξειδικευμένοι στους αυτοματισμούς χειριστές σταθερών βιομηχανικών εγκαταστάσεων, οι λογιστές και οι άνδρες φυσικομαθηματικοί.

Αμέσως μετά με μέσες αποδοχές από 1.500 ευρώ - 2.000 ευρώ συγκαταλέγονται οι γυναίκες φυσικομαθηματικοί, οι γιατροί, οι βιολόγοι, οι τεχνολόγοι που συναντώνται μισθολογικά με τους χειριστές μηχανών, τους χύτες μετάλλων - ελασματουργούς.
Μισθό κάτω από τα 1.500 ευρώ και έως 1.000 ευρώ μεικτά έχουν οι υπάλληλοι γραφείου (συνολικά 429.142 ανήκουν σε αυτή την κατηγορία), οι χρηματιστές, οι κτηματομεσίτες, οι συντηρητές μηχανών, οι εργαζόμενοι ως μισθωτοί δικηγόροι, οι 118.000 οδηγοί μέσων μεταφοράς, τεχνικοί διαφόρων ειδικοτήτων και οι μεταλλωρύχοι.

Πιο κάτω  συναντάμε τους αμειβομένους με 700 ευρώ - 1.000 ευρώ, που είναι οι γεωργοί - καλλιεργητές μαζί με τους υπαλλήλους εξυπηρέτησης πελατών, τα μοντέλα (175.634 είναι ασφαλισμένοι, με αυτή την ιδιότητα, στο ΙΚΑ), τους απασχολούμενους στην παροχή υπηρεσιών ασφαλείας, άλλους ανειδίκευτους εργάτες, οι εκπαιδευτικοί (77.158, συνήθως απασχολούμενοι ως ωρομίσθιοι), οι πλανόδιοι πωλητές και οι άνδρες οικιακοί βοηθοί.

Στην πέμπτη και τελευταία (στη λίστα) κατηγορία των αμειβομένων με μισθό κάτω από τα 700 ευρώ μεικτά περιλαμβάνονται οι γυναίκες οικιακοί βοηθοί, οι πλανόδιοι πωλητές, οι απασχολούμενοι στην παροχή προσωπικών υπηρεσιών, το βοηθητικό διδακτικό προσωπικό και ορισμένοι μόνο εξειδικευμένοι γεωργοί.