Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Ο Απολογισμός του απερχόμενου Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Άγγελου Παπαγγελόπουλου (VIDEO)


Τον απολογισμό των 5 μηνών από την ανάληψη των καθηκόντων του ως Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας έκανε ο κ. Άγγελος Παπαγγελόπουλος  σε συνέντευξη τύπου που παρεχώρησε στα ΜΜΕ.
video

Η αύξηση των αριστούχων φέρνει... εκπλήξεις στις βάσεις - Η αγωνία τελειώνει την Πέμπτη το πρωί - Δείτε τις τελικές εκτιμήσεις

Η αύξηση των αριστούχων φέρνει... εκπλήξεις στις βάσεις - Η αγωνία τελειώνει την Πέμπτη το πρωί - Δείτε τις τελικές εκτιμήσεις

Οι ώρες μετρούν αντίστροφα για τους χιλιάδες υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς την Πέμπτη στις 10 το πρωί θα ανακονωθούν οι βάσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν με τον κωδικό τους και τα αρχικά του επώνυμου να δουν σε ποια σχολή πέρασαν, μπαίνοντας στην ειδική σελίδα του υπουργείου Παιδείας results.it.minedu.gov.gr.

Σύμφωνα με όλα τα τελευταία στοιχεία, οι βάσεις αναμένεται να αυξηθούν στις δημοφιλείς σχολές των μεγάλων πανεπιστημίων, ενώ αύξηση αναμένεται να έχουν και οι βάσεις εισαγωγής στα ιδρύματα της περιφέρειας, καθώς πολλοί υποψήφιοι τα συμπεριέλαβαν, ελπίζοντας ότι θα μετεγγραφούν σε σχολή που βρίσκεται κοντά στον τόπο διαμονής τους.

Μείωση, αντίστοιχα, αναμένεται να καταγραφεί μόνο στις σχολές χαμηλής ζήτησης του 4ου και του 5ου πεδίου, καθώς είναι ενδεικτικό ότι σε 16 από τα 22 εξεταζόμενα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων, υπήρξε αύξηση των αριστούχων.

Το ποσοστό των αριστούχων έφτασε φέτος το 37,3% σε σχέση με το 2013. Ειδικότερα 7.428 μαθητές αρίστευσαν, συγκεντρώνοντας πάνω από 18.000 μόρια, ωστόσο είναι πιθανόν να μην περάσουνστη σχολή που ήταν πρώτη τους προτίμηση, βάσει του μηχανογραφικού.

Η θεωρητική κατεύθυνση ήταν αυτή που είχε τους λιγότερους αριστούχους, εκ των οποίων σχεδόν όλοι έχουν δηλώσει ως πρώτη προτίμηση τη Νομική Αθήνας, που θα απορροφήσει 425 φοιτητές. Οι τρεις νομικές σχολές σε Αθήνα, Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη προσφέρουν συνολικά 1.200 θέσεις.

Γίνεται σαφές, λοιπόν, ότι η εισαγωγή στις πιο περιζήτητες σχολές θα είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.



ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ

Λοβέρδος: Αδικος ο ΕΝΦΙΑ -Τι είπε για τις διαγραφές φοιτητών- Αύριο οι βάσεις σε ΑΕΙ

Λοβέρδος: Αδικος ο ΕΝΦΙΑ -Τι είπε για τις διαγραφές φοιτητών- Αύριο οι βάσεις σε ΑΕΙΔηλώσεις του υπουργού Παιδείας για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής για τα ΑΕΙ, αλλά και σχετικά με τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). Τι ζήτησε ο κ. Λοβέρδος από τον υπουργό Οικονομικών, τι είπε για το πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, την αξιολόγηση και τις απολύσεις, αλλά και το νέο σχέδιό του για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τις διαγραφές φοιτητών...

Γ. Βρούτσης: Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης

Τι είπε ο υπουργός εργασίας, Γ. Βρούτσης, για τις συντάξεις με αφορμή την ανακοίνωση των στοιχείων της 15ης έκθεσης του πληροφοριακού συστήματος «Ήλιος» για τον μήνα Αύγουστο 
Κατηγορηματικά απέκλεισε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης το ενδεχόμενο να υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή των ηλικιακών ορίων για όλους όσους συνταξιοδοτούνται με ειδικές διατάξεις. «Δεν πρόκειται να προβούμε σε καμία αλλαγή ανατρέποντας οικογενειακούς προγραμματισμούς», είπε σε δηλώσεις που έκανε, με αφορμή την ανακοίνωση των στοιχείων της 15ης έκθεσης του πληροφοριακού συστήματος «Ήλιος» για τον μήνα Αύγουστο. Ο υπουργός Εργασίας πρόσθεσε ακόμη ότι «η ομαλή καταβολή των συντάξεων είναι εγγυημένη και διασφαλισμένη για όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους» και σημείωσε ότι «η ταμειακή ισορροπία του ασφαλιστικού συστήματος έχει ενισχυθεί σημαντικά, με τις αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί από τον Ιούνιο του 2012 και με την για πρώτη φορά οργανωμένη και συστηματική προσπάθεια αντιμετώπισης της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής».
Σε ό,τι έχει να κάνει με τα στοιχεία της έκθεσης του συστήματος «Ήλιος» με τις συντάξεις και τα επιδόματα για τον μήνα Αύγουστο, η συνταξιοδοτική δαπάνη για το πρώτο οκτάμηνο του 2014 ανέρχεται σε 18.450.323.134,84 ευρώ και κινείται εντός των προγραμματισμένων στόχων της συνταξιοδοτικής δαπάνης και της απορρόφησης πόρων του Κρατικού Προϋπολογισμού για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα, από την καταβολή του 66,67% που προβλέπει ο προϋπολογισμός και αντιστοιχεί σε 7,32 δισ. ευρώ της συνολικής κρατικής επιχορήγησης των ασφαλιστικών ταμείων για το 2014, έχει απορροφηθεί το 66,13% που αντιστοιχεί σε 7,26 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, η συνολική μηνιαία δαπάνη για συντάξεις τον μήνα Αύγουστο ανέρχεται σε 2.313.908.898,06 ευρώ. Το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις γήρατος ανέρχεται στα 945,73 ευρώ. Ο αριθμός των συνταξιούχων ανέρχεται σε 2.656.430 άτομα και ο συνολικός αριθμός των καταβαλλόμενων συντάξεων ανέρχεται σε 4.486.321 εκ των οποίων οι 11.520 καταβάλλονται σε υπηκόους άλλων χωρών.
Σε ό,τι αφορά τα προνοιακά επιδόματα, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων ανέρχεται σε 163.823 και ο συνολικός αριθμός των καταβαλλόμενων επιδομάτων ανέρχεται σε 172.667. Η συνολική μηνιαία δαπάνη για επιδόματα τον Αύγουστο ανέρχεται σε 54.957.200 εκατ. ευρώ, ενώ η αντίστοιχη δαπάνη για το πρώτο οκτάμηνο του 2014 ανέρχεται σε 437.667.366 εκατ. ευρώ.
Ενδιαφέρον εμφανίζει το στοιχείο ότι ενώ ο αριθμός των συνταξιούχων εμφανίζει μικρή μείωση και από 2.714.191 που ήταν τον Ιούνιο του 2013, φθάνει στους 2.656.430 τον Αύγουστο του 2014, το μέσο εισόδημα από συντάξεις εμφανίζει αύξηση και από περίπου 910 ευρώ τον Ιούνιο του 2013 φθάνει στα 945 ευρώ τον Αύγουστο του 2014. Αντίστοιχη είναι και η αύξηση της μηνιαίας συνταξιοδοτικής δαπάνης, δηλαδή του ποσού που καταβάλλουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Από 2.250 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2013, φθάνει στα 2.313 δισ. ευρώ τον Αύγουστο του 2014.
Σημειώνεται ότι το πληροφοριακό σύστημα «Ήλιος» παρέχει, για πρώτη φορά, στοιχεία για τη μηνιαία εισροή των νέων συνταξιούχων ανά ταμείο κύριας ασφάλισης και κατηγορία σύνταξης. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, τον Ιούνιο προστέθηκαν 9.707 νέοι συνταξιούχοι, τον Ιούλιο 12.696 και τον Αύγουστο 12.549. Συνολικά, στο τρίμηνο προστέθηκαν 34.952 νέοι συνταξιούχοι. Ο μεγαλύτερος αριθμός νέων συνταξιούχων εντοπίζεται στο ΙΚΑ, σε ποσοστό που αγγίζει περίπου το 54,4% για τους δικαιούχους κύριας σύνταξης.
Τέλος, το 23% των συνταξιούχων είναι ηλικίας άνω των 81 ετών, το 32% κυμαίνεται μεταξύ 71 και 80 ετών, το 40% μεταξύ 51 έως 70 ετών, ενώ μόλις το 1% είναι συνταξιούχοι ηλικίας μικρότερης των 25 ετών. Τα υψηλότερα ποσά σύνταξης λαμβάνουν συνταξιούχοι ηλικίας μεταξύ 56 έως 65 ετών.

eklogika.gr

Ο Χαρδούβελης… υπερασπίζεται τον ΕΝΦΙΑ και παρουσιάζει τις τελικές αλλαγές

ENFIA-lathi

Με δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης… υπερασπίζεται τον ΕΝΦΙΑ, υπογραμμίζοντας πως πράγματι υπήρξαν λάθη, αλλά γίνονται συνεχώς νέες διορθώσεις.
Όπως επισημαίνει ο υπουργός, στόχος είναι ο ΕΝΦΙΑ να γίνει πλήρως ανταποδοτικός,δηλαδή να αποτελεί το βασικό έσοδο της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.
Το υπουργείο Οικονομικών παρουσιάζει επίσης τις κυριότερες αλλαγές που θα γίνουν με νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να προβούν και εκείνοι με τη σειρά τους στις απαραίτητες διορθώσεις.
Δήλωση υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη για τον ΕΝΦΙΑ:

Ρένα Δούρου: Ένα νέο… βιβλίο για την Περιφέρεια με επίκεντρο τον πολίτη και το περιβάλλον!

dourou 

Από το κλειστό Γυμναστήριο Δροσόπουλης Άνω Λιοσίων, ξεκίνησε η θητεία της Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής. Η νέα Περιφερειάρχης έκανε λόγο για μία νέα αρχή για την Περιφέρεια με επίκεντρο τους πολίτες και το περιβάλλον.
Κατά την ομιλία της στην τελετή ορκωμοσίας των αιρετών της Περιφέρειας Αττικής, στο κλειστό Γυμναστήριο Δροσόπουλης Άνω Λιοσίων, η νέα Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Δημοκρατικά και συλλογικά ξεκινάμε για να γράψουμε, όχι απλά ένα νέο κεφάλαιο. Αλλά ένα νέο βιβλίο στην Περιφέρεια. Ένα βιβλίο με επίκεντρο τον πολίτη και το περιβάλλον».
Η ίδια συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι οι πολίτες «θα έχουν, από δω και στο εξής, τον πρώτο λόγο στην Περιφέρεια Αττικής, για να γίνει η Αττική χώρος αντάξιος της μακράς της ιστορίας, του πολιτισμού και της παράδοσής της, χώρος ευημερίας και ανάπτυξης».
«Το Περιφερειακό Συμβούλιο, που ορκίζεται σήμερα, μπορεί και οφείλει να λειτουργήσει ως εργαλείο ανάπτυξης και εμβάθυνσης της Δημοκρατίας και της αλληλεγγύης», τόνισε η Ρ. Δούρου.
«Ο δύσκολος δρόμος μπροστά μας είναι ο δρόμος της ευθύνης. Εμείς σήμερα δεν αναλαμβάνουμε την άσκηση εξουσίας στην Περιφέρεια Αττικής. Εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας», παρατήρησε, κλείνοντας την ομιλία της η Περιφερειάρχης Αττικής.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν… φούρναρης! (photos)

kim2
Ο ηγέτης της Βόρειας Κόρεας, Κιμ Γιονγκ Ουν, πραγματοποίησε επίσκεψη στο αρτοποιείο, όπου παρασκευάζονται ψωμί και μπισκότα για το στρατό της χώρας.
Πρόκειται για μία ακόμη επίσκεψη… διαφήμισης που συνηθίζει να κάνει κατά καιρούς ο νεαρός ηγέτης για να φτιάχνει το προφίλ του.
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επισκέφθηκε τους χώρους του αρτοποιείου “November 2″ και ενημερώθηκε για τον τρόπο παρασκευής και… επιθεώρησε από κοντά τα εδέσματα.
Αμέσως μετά το ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας έδωσε στη δημοσιότητα τις σχετικές φωτογραφίες, με τον Ουν να εμφανίζεται ιδιαίτερα ευδιάθετος.
kim kim3
ysterografa.gr

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κ. ΝΙΚΟ ΔΕΝΔΙΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/8, 9 π.μ.



Αντιπροσωπεία βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, που μετέχουν στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, στο β’ θερινό τμήμα της Βουλής, με επικεφαλής τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Θανάση Μπούρα, θα επισκεφθούν, την Παρασκευή 29 Αυγούστου, στις 09.00 π.μ., τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Νίκο Δένδια, προκειμένου να ενημερωθούν για τις ρυθμίσεις που αφορούν στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης «Η Πελοπόννησος αλλάζει ριζικά σελίδα με την αποτελεσματική πολιτική της Περιφέρειας»

Εμφάνιση DSC_3477.jpg


«Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκτελείται πάρα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο και αποδεικνύεται έμπρακτα ότι όταν υπάρχει συγκεκριμένο πολιτικό όραμα , σχεδιασμός και γνώση των ζητημάτων, υπάρχουν και απτά αποτελέσματα» δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά τη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη, την Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014.
Απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ο κ. Υπουργός τόνισε την ικανοποίησή του γιατί «συντελείται μεγάλη πρόοδος στην Πελοπόννησο, γιατί βλέπουμε τα αποτελέσματα της πολιτικής, τα οποία αλλάζουν ριζικά την Πελοπόννησο προς το καλύτερο και αποδεικνύουν ότι γίνεται μεγάλη δουλειά και υλοποιείται σπουδαίο έργο» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

70 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια για τη γέφυρα της Τσακώνας
Εμφάνιση DSC_3395.jpgΚατά την επίσκεψή τους στο μεγάλο έργο της γέφυρας της Τσακώνας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ότι «πρόκειται για μεγάλο και σημαντικό έργο, στο επίπεδο της προσβασιμότητας και της τεχνογνωσίας, το οποίο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου με 70 εκατομμύρια ευρώ που εξασφάλισε παρά την υπερδέσμευση πόρων. Το πρόγραμμά μας διατηρείται ακέραιο και υλοποιείται απρόσκοπτα, παρά τις όποιες αντίθετες και ανεδαφικές απόψεις έχουν κατά καιρούς διατυπωθεί».
«Χαιρόμαστε για την υλοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού έργου, δεν ξεχνάμε ωστόσο ότι το έργο αυτό το πληρώνουν οι πολίτες και ότι υπάρχουν ευθύνες για τα λάθη του παρελθόντος και τα οποία δεν θα πρέπει ποτέ να επαναληφθούν» δήλωσε τέλος ο Περιφερειάρχης.

Κόμβος Μελιγαλά
Εμφάνιση DSC_3466.jpg
Ο κ. Τατούλης εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του στη θετική ανταπόκριση του Υπουργού στο αίτημα των πολιτών και της Περιφέρειας για τη δημιουργία ανισόπεδου κόμβου στο ύψος Μελιγαλά, που θα εξυπηρετεί τη βιομηχανική περιοχή και θα αναδείξει την αρχαία Μεσσήνη.

Λεύκτρο - Σπάρτη
Εμφάνιση DSC_3486.jpg «Με την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων σε λίγους μήνες η Πελοπόννησος θα διαθέτει το καλύτερο οδικό δίκτυο στη χώρα» ήταν η κοινή διαπίστωση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, μετά και την επιθεώρηση του άξονα Λεύκτρου – Σπάρτη, για τον οποίο τόνισε ο κ. Τατούλης ότι η παραχώρηση θα πρέπει να συνεχιστεί ώστε να ολοκληρωθεί το έργο.

Αεροδρόμιο Τρίπολης-Επανεκκίνηση Σιδηροδρόμου-Ανατολικός Άξονας
Εμφάνιση DSC_3497.jpgΟ κ. Χρυσοχοΐδης έκανε επίσης ειδική αναφορά σε τρείς άξονες προτεραιότητας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως τους εξέθεσε ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης και όπως αποτυπώνονται στο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας, το αεροδρόμιο της Τρίπολης, την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου και τον Ανατολικό οδικό άξονα.

Εμφάνιση DSC_3446.jpg«Βραχυπρόθεσμος στόχος μας είναι την Άνοιξη το αεροδρόμιο της Τρίπολης να είναι απόλυτα λειτουργικό σε πτητικό επίπεδο, ώστε μετά σε συνεργασία με την Περιφέρεια, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να μεταβιβαστεί στην Περιφέρεια για την αξιοποίησή του» δήλωσε ο κ. Υπουργός και τόνισε ότι η λειτουργία του θα είναι συμπληρωματική με το διεθνή αερολιμένα της Καλαμάτας το οποίο αναπτύσσεται και αναβαθμίζεται.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης υιοθέτησε την πρόταση της Περιφέρειας για το μοντέλο επανεκκίνησης του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο, και για τον Ανατολικό παραλιακό άξονα της Πελοποννήσου, τον οποίο χαρακτήρισε έργο πνοής για την Πελοπόννησο, τον έθεσε στις προτεραιότητες του Υπουργείου, ώστε να γίνει μια αρχική αναγνωριστική μελέτη για το μοντέλο υλοποίησής του. 

neo unizens workshop για το πρόγραμμα UNiZENS

Εμφάνιση Logo Kyllini.png
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Νέο Workshop για το πρόγραμμα UNiZENS

Ένα νέο Workshop του προγράμματος UNiZENS λαμβάνει χώρα από τις 29 έως και τις 31 Αυγούστου 2014 με παράλληλες εκδηλώσεις στα Λεχαινά και την Ανδραβίδα, υπό την αιγίδα του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Ο σκοπός του Workshop αυτού είναι να συμβάλλει στην απάντηση ερωτημάτων που σχετίζονται με τις ιδρυτικές αξίες, δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες για όλους στο εσωτερικό της ΕΕ, με την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, αναπηρίας και κατά των διακρίσεων.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν τα ακόλουθα γεγονότα:

Ο Αστέρας Δερβενίου πήρε τον Πουλάκη (αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής την αγωνιστική περίοδο 2012-13.)


Το Δ.Σ. του Αστέρα Δερβενίου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έρναρξη της συνεργασίας με το νεαρό αμυντικό Γιώργο Πουλάκη. Ο Γιώργος Πουλάκης αγωνιζόταν στην ομάδα ΑΟ Εικοσιμίας της Κεφαλλονιάς, με την οποία μάλιστα συμμετείχε και στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής την αγωνιστική περίοδο 2012-13.

Αυτή την ώρα ο Αστέρας δίνει φιλικό αγώνα με τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου
 

Κουνήθηκαν απο 3,4 Ρίχτερ, Ναύπακτος και Αίγιο

Εικόνα 
Δυνατή σεισμική δόνηση μεγέθους 3,4 Ρίχτερ, με το επίκεντρο 149 χλμ Δ-ΒΔ της Αθήνας, 20  Δ -ΝΔ της Άμφισσας και 25 Β-ΒΑ του Αιγίου, τράνταξε στην κυριολεξία στις 06:15 σήμερα το πρωί, την Ναύπακτο και το Αίγιο.

Από τον σεισμό δεν αναφέρθηκαν ζημιές, ωστόσο η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή λόγω του μικρού εστιακού της βάθους το οποίο ήταν μόλις 5 χιλιόμετρα.

Στην περιοχή υπάρχει έντονη σεισμική δραστηριότητα αρκετό καιρό τώρα, ωστόσο οι σεισμολόγοι δεν ανησυχούν και θεωρούν φυσική την δόνηση αυτή.

Η Χρυσή Αυγή προκαλεί αναταραχή στις ορκωμοσίες των αιρετών

Πλήθος αντιφασιστικών διαδηλώσεων και διαμαρτυριών από απλήρωτους εργαζομένους θα έρθουν να ταράξουν τα νερά στις ορκωμοσίες των νέων δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων. Αφορμή για την πλειονότητα των διαδηλώσεων αποτελεί η παρουσία νεοεκλεγέντων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων της Χρυσής Αυγής.
Ιδιαίτερα επεισοδιακές αναμένεται να είναι οι ορκωμοσίες του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής, αλλά και του δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων.
Η ορκωμοσία των 101 νέων περιφερειακών συμβούλων Αττικής και της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου έχει προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη, 27 Αυγούστου και ώρα 19:00 στο Κλειστό Γυμναστήριο Δροσούπολης του Δήμου Φυλής. Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ενώ έχει προγραμματιστεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους απλήρωτους εργαζόμενους του Δήμου Φυλής.
Η ορκωμοσία του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Αυγούστου και ώρα 17:00 στο αμφιθέατρο του ρ/σ Αθήνα 9,84 στο Γκάζι. Στην Αθήνα υπάρχει έντονος προβληματισμός για την ένταση που καλλιεργείται εξαιτίας της «υποδοχής» των νέων δημοτικών συμβούλων της Χρυσής Αυγής. Υπενθυμίζεται ότι το νεοναζιστικό μόρφωμα εξέλεξε επτά διαμερισματικούς και τέσσερις δημοτικούς συμβούλους στο Δήμο Αθηναίων, ανάμεσά τους και ο υπόδικος Ηλίας Κασιδιάρης, αλλά και η Ουρανία Μιχαλολιάκου.
Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της παράταξης ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το αμφιθέατρο που θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία, προκειμένου να απαγορευτεί η είσοδος στα μέλη της Χρυσής Αυγής. Αντίστροφη κινητοποίηση υπάρχει όμως και από την πλευρά της Χρυσής Αυγής, όπου μέλη της θα συγκεντρωθούν για να επευφημήσουν τον Ηλία Κασιδιάρη.
Αντίστοιχο πρόβλημα αναμένεται να υπάρχει και στην ορκωμοσία των συμβούλων του Δήμου Πειραιά, η οποία έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 31 Αυγούστου και ώρα 13:00 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Και εκεί, ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Κούζηλος, είναι προφυλακιστέος και το πιο πιθανό είναι να πάρει άδεια από τις φυλακές, προκειμένου να ορκιστεί.
Παράλληλα, η «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) έχει οργανώσει μία σειρά αντιφασιστικών συγκεντρώσεων στις κατα τόπους ορκωμοσίες. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της: «Η ορκωμοσία των νεοναζί συμβούλων σε δήμους και περιφέρειες όπου έχουν εκλεγεί, μόλις δύο έως τρεις εβδομάδες πριν την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, είναι μία απόπειρα σκανδαλώδους νομιμοποίησης αυτής της εγκληματικής συμμορίας ρατσιστών δολοφόνων που φορά κάθε τόσο την προβιά του «νόμιμου πολιτικού κόμματος».
Οι κινητοποιήσεις που έχει οργανώσει μέχρι στιγμής η ΚΚΕΡΦΑ είναι οι εξής:
Κινητοποιήσεις στα Δημοτικά Συμβούλια
·        Αθήνα  29/8, 4μμ, Γκάζι, Πειραιώς 100
·        Κηφισιά 27/8, 7μμ, Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου
·        Γλυφάδα 27/8, 7.30μμ, Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου
·        Θεσσαλονίκη 28/8, 9πμ, Δημαρχείο
·        Πειραιάς 31/8, 12μμ, Δημαρχείο
·        Άλιμος 31/8, 7μμ, Θέατρο Κάρολος Κουν
Κινητοποιήσεις στα Περιφερειακά Συμβούλια
·        Αττική 27/8, 6μμ, Κλειστό Δροσούπολης, Άνω Λιόσια
·        Ηράκλειο 29/8, 11.30πμ, Βασιλική του Αγ.Μάρκου
·        Γιάννενα 30/8, 9πμ, Διοικητήριο Περιφέρειας
·        Θεσσαλονίκη 27/8, 6μμ, Κτήριο περιφέρειας Βασ. Όλγας

aftodioikisi.gr

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην ορκωμοσία της Ρένας Δούρου

Μπορεί η Ρένα Δούρου να μην  θέλει να ορκιστεί με θρησκευτικό όρκο και προτιμά τον πολιτικό όρκο, όμως όπως μαθαίνει ο ΑΙΡΕΤΟΣ www.airetos.gr στην σημερινή ορκωμοσία, το παρών θα δώσει ο Mακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος

Βέβαια την αρχή με πολιτικό όρκο έκανε ο επίσης Συριζαίος, νέος περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλατσιάτος, ο οποίος ορκίστηκε στις αρχές Αυγούστου.

Επίσης, στην περιφέρεια Αττικής, όπως σημειώνει η εφημερίδα «Το Εθνος», εκτός από την Ρένα Δούρου, πολιτικό όρκο θα δώσουν σχεδόν όλοι οι αντιπεριφερειάρχες και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξής της, οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θανάση Παφίλη αλλά και οι Θανάσης Τζήμερος και Κωστής Ψαραδέλης (Δημιουργία Ξανά), καθώς και η Δέσποινα Κουτσούμπα (ΑΝΤΑΡΣΥΑ).

Οπως ορίζει η σχετική εγκύκλιος, του υπουργείου Εσωτερικών, όσοι δεν δώσουν θρησκευτικό όρκο, θα ορκιστούν ως εξής: Δηλώνω στην τιμή και στη συνείδησή μου να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω το Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου...».

Η τελετή θα γίνει στο Κλειστό Γυμναστήριο της Δροσούπολης του Δήμου Άνω Λιοσίων.

.airetos.gr

Δημόσιο: «Κλειδί» για τις απολύσεις οι 1.800 συμβασιούχοι που αποχώρησαν

Ο στόχος των 6.500 απολύσεων μέχρι τα τέλη του 2014 «βαραίνει» καθοριστικά την επικείμενη διαπραγμάτευση με την τρόικα και, ευλόγως, τα επόμενα βήματα της δικομματικής κυβέρνησης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης θα απουσιάσει από την αποψινή σύσκεψη στο Μαξίμου, κινείται στη λογική εκπλήρωσης της δέσμευσης που έχει αναλάβει, από την άνοιξη του 2013, η κυβέρνηση, καθώς σε κεντρικό επίπεδο δεν έχει ληφθεί απόφαση για επαναδιαπραγμάτευση ή άρνηση υλοποίησης των συμφωνηθέντων.
Το ζήτημα τίθεται από το ΠΑΣΟΚ, ενώ και στο Μαξίμου υπάρχει προβληματισμός για τον κίνδυνο νέων κοινωνικών μετώπων. Ωστόσο στο πρωθυπουργικό γραφείο είναι σαφές ότι στόχος είναι να επικεντρωθεί η διαπραγμάτευση στα φορολογικά, κυρίως τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά θέματα. Αυτό, βεβαίως, δεν σημαίνει ότι η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν θα ζητήσει να συμπεριληφθούν στον στόχο των απολύσεων και οι περίπου 1.800 συμβασιούχοι που παρέμεναν, δυνάμει ασφαλιστικών μέτρων, στο Δημόσιο και πλέον αποχώρησαν. Ωστόσο, μέχρις στιγμής, η τρόικα έχει εμφανιστεί αρνητική.
Στις συναντήσεις με την τρόικα, το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένεται να εστιάσει κυρίως στη λειτουργία των πειθαρχικών συμβουλίων και στον επανέλεγχο της νομιμότητας πρόσληψης του προσωπικού. Η παρουσίαση του κ. Μητσοτάκη θα αφορά την επιτάχυνση της πειθαρχικής αντιμετώπισης παραπτωμάτων, τον έλεγχο των πιστοποιητικών βάσει των οποίων έγιναν οι προσλήψεις (σ.σ. η διαδικασία αναμένεται να απαιτήσει μήνες, ενώ σήμερα έχει ελεγχθεί περί το 7% των σχετικών εγγράφων), αλλά και τη νομιμότητα της μετατροπής συμβάσεων σε αορίστου χρόνου βάσει των Προεδρικών Διαταγμάτων των Βάσως Παπανδρέου και Προκόπη Παυλόπουλου.
Παράλληλα, θα παρουσιαστούν στοιχεία για την ολοκλήρωση του προγράμματος διαθεσιμότητας (25.000 εργαζόμενοι, κάποιοι εκ των οποίων θα απολυθούν μετά την πάροδο του 8μήνου) ενώ «αγκάθι» αναμένεται να αποτελέσουν οι 1.000 απολύσεις που προβλέπεται από το επικαιροποιημένο μνημόνιο να προέλθουν από ΝΠΙΔ των υπουργείων Μεταφορών, Αγρ. Ανάπτυξης και Πολιτισμού. Ειδικά για τις απολύσεις στις αστικές συγκοινωνίες, τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος όσο και ο αρμόδιος υπουργός Μιχ. Χρυσοχοϊδης έχουν διατυπώσει αντιρρήσεις και το θέμα αναμένεται να τεθεί με έμφαση από την πλευρά της τρόικας.
«Βαριά» ατζέντα, όμως, στο Παρίσι θα έχει και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου. Πέραν των «κόκκινων» δανείων, όπου εμπλέκονται και τα υπουργεία Ανάπτυξης, Οικονομικών και Εργασίας, ο κ. Αθανασίου θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις πιέσεις της τριμερούς για την αναμόρφωση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, η επεξεργασία του οποίου βρίσκεται στην τελική του ευθεία.
Επιτάχυνση Δικαιοσύνης
Η αποσυμφόρηση των δικαστηρίων, η διευθέτηση χιλιάδων εκκρεμών δικαστικών υποθέσεων, αρκετές εκ των οποίων αφορούν, μεταξύ άλλων, και φορολογικές υποθέσεις, βρίσκονται στο μικροσκόπιο της τρόικας. Η εμπλοκή στην εκκαθάριση των υποθέσεων αυτών αποτέλεσε αντικείμενο διαδοχικών συσκέψεων της ηγεσίας του υπουργείου με στελέχη της τρόικας και της Task Force τους προηγούμενους μήνες. Κατά πληροφορίες, στα διοικητικά δικαστήρια εκκρεμούν περίπου 400.000 υποθέσεις, εκ των οποίων ένας αριθμός κοντά στις 100.000 αφορά φορολογικά θέματα.
Πηγή: Καθημερινή

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΩΝ



Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά, ορίζονται οι παρακάτω ως επικεφαλής των Γραμματειών του πολιτικού μας οργανισμού, καθώς και οι αναπληρωτές τους:

Αγροτικών Θεμάτων: Γιώργος Ανέστης
Αναπληρωτής Γραμματέας: Θεόδωρος Βλαγκούλης

Γυναικείων Θεμάτων: Ευθυμία Μπάσδρα
Αναπληρωτής Γραμματέας: Φωτεινή Βρύνα
Αναπληρωτής Γραμματέας: Μαρία Γιαλαμά

Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκής Ένωσης: Γιάννης Σμυρλής

Κοινωνικών Δικτύων & Ειδ. Πληθυσμιακών Ομάδων: Γιώργος Σταμάτης

Μισθωτών και Επιστημονικών Φορέων: Θεόδωρος Ματάλας

Οργανωτικού: Δημήτρης Μαραβέλιας
Αναπληρωτής Γραμματέας: Λάμπρος Ζωγράφος
Αναπληρωτής Γραμματέας: Κωνσταντίνος Κόλλιας
Αναπληρωτής Γραμματέας: Ξένια Κρασαδάκη
Αναπληρωτής Γραμματέας: Γιώργος Παντάκης
Αναπληρωτής Γραμματέας: Γιώργος Πέτραινας
Αναπληρωτής Γραμματέας: Νίκος Φώτος

Παραγωγικών Φορέων: Αντώνης Παναγόπουλος

Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας: Γιώργος Κουμουτσάκος

Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Δημήτρης Καλογερόπουλος
Αναπληρωτής Γραμματέας: Θοδωρής Αθανάσαρος (ευθύνη Βορείου Ελλάδος)


Την Παρασκευη ολοι οι δρομοι οδηγουν στην Στιμαγκα

Laografikos_Flyer Trigos-1
Την ερχομενη Παρασκευη ολοι οι  δρομοι  οδηγουν στην  Στιμαγκα Κορινθιας!
Ο γνωστος ανα  την Ελλαδα χορευτικος\λαογραφικος συλλογος »Θυαμις» με συνθημα »Ο τρυγος ανα τους αιωνες» διοργανωνει μια πολυ ενδιαφερουσα πολιτιστικη εκδηλωση που αναμενεται να προσελκυσει πληθος επισκεπτων \ θεατων.
Μεταξυ των αλλων αξιολογων καλλιτεχνικων ομαδων που θα εχουν συμμετοχη θα ειναι και Κινεζοι χορευτες  που εχουν προσκληθει ειδικα για την βραδυα…
Οι πολιτιστικες δρασεις μαλιστα ξεκινουν απο την Πεμπτη με τα εγκαινια εκθεσης εικαστικων \ αγιογραφιας και υφαντων! Χορηγος επικοινωνιας,με την προβολη της ψηφιακης διαφημιστικης αφισσας,περιπου 2 εβδομαδες πριν απο τις εκδηλωσεις,ο freddotv.gr!