Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Champions League: Κόντρα σε Ατλέτικο, Γιουβέντους και Μάλμε ο Ολυμπιακός!

Champions League: Κόντρα σε Ατλέτικο, Γιουβέντους και Μάλμε ο Ολυμπιακός!


Ανάμεικτα συναισθήματα προκάλεσε στον Ολυμπιακό η κλήρωση των ομίλων του Champions League
Οι Πειραιώτες κληρώθηκαν στον 1ο όμιλο απέναντι σε Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιουβέντους και Μάλμε Στο χέρι της ομάδας του Μίτσελ η 3η θέση καθώς η Μάλμε θεωρητικά είναι αρκετά πιο αδύναμη ομάδα, ενώ οι "ερυθρόλευκοι" καλούνται να κάνουν την υπέρβαση και αν αφήσουν εκτός ή ην πρωταθλήρτια Ισπανίας ή την πρωταθλήτρια Ιταλίας για να συνεχίσουν στην διοργάνωση

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού:

Περασε στους ομίλους ο Παναθηναϊκός

 

Μπορεί να μην εντυπωσίασε, ωστόσο ο Παναθηναϊκός νίκησε και στην Δανία την Μίντιλαντ (2-1) και περιμένει να μάθει τους αντιπάλους του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ... χαλαρά στο παιχνίδι και επέτρεψε στην Μίντιλαντ να κάνει ό,τι θέλει στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα 15 λεπτά. Στο 6΄ο Πράνιτς έδιωξε πάνω στην γραμμή, ενώ στο 14΄ το σουτ του Χασάν πέρασε ελάχιστα άουτ.
Οι “πράσινοι” απείλησαν για πρώτη φορά στο 21΄όταν ο Ατζαγκούν βγήκε σε θέση τετ α τετ αλλά νικήθηκε από τον Χάουγκαρντ.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο, ωστόσο δεν απειλούσαν με την ίδια συχνότητα και στο 54΄ο Νάνο με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό.
Τρία λεπτά αργότερα η Μίντιλαντ προσπάθησε να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο, ωστόσο ο Κοτσόλης και το οριζόντιο δοκάρι δεν επέτρεψαν στον Σίστο να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Στο 62΄ο Μπούι έδιωξε πάνω στην γραμμή την κεφαλιά του Μπάγκαρτ και τελικά οι Δανοί δικαιώθηκαν για την επιμονή τους στο 73΄. Ο Σίλντελνφελντ ανέτρεψε τον Χασάν μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι και ο Ιγκμπούν ευστόχησε από την άσπρη βούλα.
Η χαρά τους όμως κράτησε ελάχιστα, καθώς με την σέντρα οι παίκτες του Παναθηναϊκού άλλαξαν εξαιρετικά τη μπάλα, αυτή έφτασε στον Κλωναρίδη που μετά από ατομική προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χάουγκαρντ.
Το υπόλοιπο του ματς είχε διαδικαστικά χαρακτήρα με τους “πράσινους” να κρατούν με σχετική ευκολία τη νίκη και να παίρνουν την πρόκριση με συνολικό σκορ 6-2.

Μίντιλαντ: Χάουγκαρντ, Λάρσεν (46’ Ονουάτσου), Λαούριντσεν, Γιένσεν, Ρόμερ, Σπαρβ (77’ Ιζούνα), Πόουλσεν, Άντερσον (59’ Ίγκμπουν), Λάρσεν, Σίστο, Χασάν.
Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης, Μπούρμπος, Μέντες (69’ Δώνης), Λαγός (60’ Μπούι), Ζέκα, Ατζαγκούν, Νάνο, Πράνιτς, Καρέλης (65’ Κλωναρίδης).

Εγραψε ιστορία ο Αστέρας, μέσα από θρίλερ με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ


Ο Αστέρας Τρίπολης προηγήθηκε στην... ουδέτερη Κύπρο της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ωστόσο οι Ισραηλινοί γύρισαν το ματς, μπήκαν μπροστά με 3-1, ωστόσο δεν κατάφεραν να στερήσουν από τους Αρκάδες την συμμετοχή τους στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία τους.
Ποιος αλήθεια να το περίμενε όταν στις 17 Ιουλίου στο μακρινό Ούλου της Φινλανδίας και τον αγώνα με τη Ροβανιέμι, άρχιζε η ευρωπαϊκή περιπέτεια για τον Αστέρα Τρίπολης, ότι 42 ημέρες αργότερα η ομάδα της Αρκαδίας θα έγραφε ιστορία.
Έχοντας να ανατρέψουν το εις βάρος τους 2-0 του πρώτου αγώνα, οι Ισραηλίνοι μπήκαν στο παιχνίδι αρκετά επιθετικά, ωστόσο ο Αστέρας ήταν πολύ καλά στημένος και όχι μόνο αυτό αλλά ήταν και ιδιαίτερα απειλητικός.
Στο 8ο λεπτό ο Μάσα δεν σημάδεψε σωστά από εξαιρετική θέση, ενώ στο 19΄ο Πάμπλο έσωσε την Μακάμπι στο σουτ Ντε Μπλάσις. Το πολύτιμο εκτός έδρας γκολ φαινόταν θέμα χρόνου και ήρθε στο 23΄ όταν μετά το φάουλ ο Γκοϊάν νίκησε τους πάντες στον αέρα και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Η Μακάμπι κατάφερε να απαντήσει γρήγορα καθώς στο 27΄ μετά την εξαιρετική κάθετη πάσα του Ζάχαβι ο Μπαντάς έφερε το ματς στα ίσα.
Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, ωστόσο σχεδόν από το πουθενά η Μακάμπι κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ. Ο διαιτητής εξάντλησε την αυστηρότητα του καταλογίζοντας πέναλτι σε μαρκάρισμα του Παντελιάδη στον Μπαντάς και ο Ζαχάβι ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 2-1 στο 54΄.
Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι απέκτησαν τον έλεγχο του αγώνα με τον Αστέρα να δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην αμυντική του λειτουργία.
Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για την ελληνική ομάδα στο 75΄ όταν από το λάθος του Θεοδωρόπουλου ο Πρίκα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Η πίεση έγινε ασφυκτική και στο 84΄ο Πρίκα έχασε μοναδική ευκαιρία για να δώσει σκορ πρόκρισης στην Μακάμπι, ενώ στο 90΄το σουτ του Ζάχαβι σταμάτησε στο δοκάρι.
Τελικά ο Αστέρας άντεξε την πίεση και πανηγύρισε την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία του.
ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Χουάν Πάμπλο, Γεϊνί, Τιμπί, Γκαρθία, Μπεν Χαρούς, Άλμπερμαν, Μπεν Μπασάτ (72' Πρίτσα), Ιγκιεμπόρ (62' Μπεν Χάιμ),Ζάχαβι, Μίκχα, Μπαντάς (85' Ραντί)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Θεοδωρόπουλος, Λούι, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Ουσέρο, Κουρμπέλης, Μουνάφο, Ρόλε (77' Σανκαρέ), Ντε Μπλάσις (86' Πάρα), Μάσα (59' Τάι Μπι)

Ο «νόμος» της Τούμπας ΠΑΟΚ - ΖΙΜΠΡΟΥ 4-0

Εδώ είναι Τούμπα! Στους ομίλους με 4αρα ο ΠΑΟΚ 
Πριν από μια εβδομάδα, μετά το τέλος του ματς στο Κισινάου και το 1-0 της Ζίμπρου, γράφαμε πως ο ΠΑΟΚ αστην Τούμπα μπορούσε να πάρει την πρόκριση απέναντι σε μια ομάδα που σε καμία περίπτωση δεν ήταν καλύτερη του. Κι έτσι έγινε! Ο «νόμος» της Τούμπας ίσχυσε, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με το επιβλητικό 4-0 της Ζίμπρου και θα βρίσκεται και φέτος στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή του στο 11ο λεπτό όταν ο Αθανασιάδης έκανε εξαιρετική ασίστ με ψαλιδάκι στον Περέιρα ο οποίος τελείωσε υποδειγματικά τη φάση για το 1-0.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, ωστόσο τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα για τους Θεσσαλονικείς όταν στο 42ο ο Αμανί αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την Ζίμπρου με 10 παίκτες. Τρία λεπτά αργότερα, ήρθε ο Αθανασιάδης να εκμεταλλευτεί το γύρισμα του Ρατς και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας σκορ πρόκρισης στον “δικέφαλο του βορρά”.
Η ομάδα του Αναστασιάδη κυριαρχούσε απόλυτα πλέον στον αγωνιστικό χώρο και στο δεύτερο ημίχρονο έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμα της. Ο Μακ στο 67΄, ο Τζαβέλλας στο 68΄ και ο Περέιρα στο 70΄ δεν μπόρεσαν να σημαδέψουν σωστά, ωστόσο τα κατάφερε ο Μακ στο 79΄όταν μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Ζίμπρου με εξαιρετικό σουτ έγραψε το 3-0.

Το... ασπρόμαυρο πάρτι, όμως, συνεχίστηκε στην Τούμπα και στο 84΄ ο Μάρτενς με εκπληκτικό σουτ έγραψε το 4-0, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Γλύκος, Κίτσιου, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Ρατς, Τζιόλης, Περέιρα, Μαντούρο (52' Κάτσε), Μακ (83' Πόζογλου), Σαλπιγγίδης (62' Μάρτενς), Αθανασιάδης

Ζίμπρου (Όλεγκ Κουμπάρεφ): Ρούσου, Γιάρνταν (80' Σπατάρου), Μπούργκιου, Πάβλιουτσεκ, Ερχάν, Βρεμέα, Κλίμοβιτς, Τσεπτίνε (46' Βισνιακόφς), Ντέντοβ, Αμανί, Γκρόσου (46' Αλεξέεφ)

«Τεσσάρα»... πρόκρισης για τα Χανιά!


«Τεσσάρα»... πρόκρισης για τα Χανιά!Σε... παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψαν τα Χανιά το πρώτο παιχνίδι με τον ΑΟ Τραχώνων για την Α' φάση του Κυπέλλου, στην οποία συμμετέχουν μόνο οι ομάδες της Football League.

Από νωρίς οι γηπεδούχοι έδειξαν ότι θα ήταν το «αφεντικό», καθώς μόλις στο 4' ο Μανωλάς με κεφαλιά, ενώ τα δύο επόμενα γκολ ανήκαν στον Καραλή. Στο 50' έκανε το 2-0 με εκτέλεση φάουλ, ενώ στο επτά λεπτά αργότερα έκανε το 3-0 με εκτέλεση πέναλτι.
Το... κερασάκι στην τούρτα για τα Χανιά που μόνο αν αυτοκτονήσουν θα χάσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, έβαλε ο στο 85' ο Καραγιάννης με σουτ.

Χανιά (Σούλης Παπαδόπουλος): Ρίζος, Καραλής (82' Μαρτσάκης), Μανωλάς, Κρητικός (65' Γουέλκαμ), Γκότοβος, Καμινιώτης (75' Οικονομόπουλος), Παγώνης, Κοντέων, Καραγιάννης, Πάγκαλος, Γκούμας.
Άλιμος (Ηλίας Καλοπήτας): Μπαντίκος, Κοκκιναράς, Δωροβίνης, Παντελής, Μπούκουρης, Καραμέρης, Δάρρας, Νούλας, Δριμούσης (70' Βουρλούμης), Γαβριήλ, Καλαϊτζίδη

Τριάρα η Παναχαϊκή επί του Πανηλειακού

Τριάρα η Παναχαϊκή επί του Πανηλειακού

Με τον καλύτερο τρόπο μπήκε η Παναχαϊκή στη σεζόν, επικρατώντας στην Πάτρα στο γειτονικό ντέρμπι του Πανηλειακού με 3-0 στην 1η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδας και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Με πρωταγωνιστές του Ντα Κόστα και Μαρουκάκη η ομάδα της Πάτρας κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, μπροστά σε 300 περίπου φίλους της στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 20', όταν έπειτα από σέντρα του Χαρτσιά, ο Αλβανός Άλμπι, στο ντεμπούτο του στην Παναχαϊκή, με κεφαλιά βρήκε στόχο,
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γκολ για την Παναχαϊκή, καθώς ο Μαρουκάκης έκανε το 2-0 στο 49'. Ο ίδιος παίκτης κατάφερε στο 52' να σημειώσει και το τρίτο γκολ της ομάδας του, περνώντας δύο αντιπάλου, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Δημήτρης Σπανός): Μπαλασάκης, Ασίγκμπα, Κάργας, Κοντοχρήστος (81' Πλέγας), Άλλα, Ντα Κόστα (76' Μαζιώτης), Άλμπι, Μπαλού, Ζλατκόφσκι, Μαρουκάκης, Χαρτσιάς (56' Χούσα)
ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ (Λούκα Καβάλο): Γκίνης, Κολιός, Φουρτούνης, Δημητρουλόπουλος (54' Μπαξεβάνος), Δαλκίδης, Εμμανουήλ (85' Αλμπάνης), Νικολόπουλος, Γραϊκός, Κασνέτση, Κυριακάκης, Τσίτας (61' Μπουντόπουλος)

Αυτοί είναι οι ληστές του Διστόμου (Φωτογραφίες)


Αυτοί είναι οι ληστές του Διστόμου (Φωτογραφίες)
Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι φωτογραφίες των τριών δραστών της ληστείας στο Δίστομο. Ανάμεσά τους, ο Γιώργος Πετρακάκος γνωστός και ως υπαρχηγός της ομάδας του Νίκου Μαζιώτη "Επαναστατικός Αγώνας".

Από τις έρευνες της Αστυνομίας και της Αντιτρομοκρατικής, προέκυψε ότι και τα άλλα δυο άτομα συμμετέχουν σε εγκληματική οργάνωση, που διαπράττει ένοπλες ληστείες σε τραπεζικά υποκαταστήματα, τα μέλη της οποίας θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνα.

Οι τρεις δράστες "χτύπησαν" το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Δίστομο στις 22 Αυγούστου, στις 13.45, όταν μπήκαν μέσα, ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους και αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 396.930 ευρώ.

Αποχωρώντας, πήραν μαζί τους τον ταμία της τράπεζας και διέφυγαν με τζιπ που είχε πλαστές πινακίδες και είχε κλαπεί τον περασμένο Μάιο από την περιοχή της Κηφισιάς. Το συγκεκριμένο όχημα εντοπίστηκε καμμένο σε κοντινή περιοχή, στην παραλία της Αγίας Σωτήρας.

Οι δράστες επιβιβαζόμενοι σε φουσκωτό ταχύπλοο, που είχε κλαπεί τον Αύγουστο του 2012 από την περιοχή της Καλαμάτας Μεσσηνίας, διέφυγαν μέσω θαλάσσης, ενώ στη διαδρομή υποχρέωσαν τον ταμία να πέσει στη θάλασσα. Με το σκάφος αποβιβάστηκαν στη θέση Λουτρό Ξυλοκάστρου, όπου επιχείρησαν να το κάψουν, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε άγνωστο επιβατικό αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.