Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Το προφίλ των αντιπάλων του Αστέρα Τρίπολης

 Το προφίλ των αντιπάλων του Αστέρα Τρίπολης
 Ο Αστέρας Τρίπολης γνώριζε ότι θα είχε δύσκολο έργο στην πρώτη του παρουσία σε όμιλο του Europa League. Οι Αρκάδες θα αντιμετωπίσουν στον 3ο όμιλο, την αγγλική Τότεναμ, την τουρκική Μπεσίκτας και τη σερβική Παρτίζαν.

Τότεναμ
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Πέρυσι εξασφάλισε την έξοδο στην Ευρώπη υπό τις οδηγίες στην αρχή της σεζόν του Βίλας Μπόας και από το μέσο μέχρι το τέλος, του Τιμ Σέργουντ. Το καλοκαίρι ανέλαβε ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο που ελπίζει να στεριώσει για πολλά χρόνια στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν.
Τη φετινή σεζόν ενισχύθηκε κυρίως στην άμυνα. Έδωσε πολλά χρήματα για τον νεαρό αριστερό μπακ της Σουόνσι, Μπεν Ντέιβιτς για τον κεντρικό αμυντικό της Σεβίλλης, Φεντερίκο Φάσιο και για τον Έρικ Ντάιερ της Σπόρτινγκ. Ο τελευταίος έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά αφού έχει σκοράρει και στα δύο πρώτα του ματς, αν και αμυντικός.

Μπεσίκτας
Την ομάδα του Ντεμπά Μπα θα βρει απέναντί του ο Αστέρας Τρίπολης. Η Μπεσίκτας δεν τα κατάφερε κόντρα στην Άρσεναλ και αποκλείστηκε από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Στο Europa ελπίζει να φτάσει μακριά αφού έχει ξοδέψει αρκετά χρήματα τα τελευταία χρόνια.

Παρτίζαν
Μία κλασική σερβική ομάδα είναι η Παρτίζαν που έχει ξεκινήσει από το 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς και σταμάτησε πάνω στην Λουντογκόρετς.
Στους ομίλους του Europa βρέθηκε αποκλείοντας την Νεφτσι. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Γκριμπιτς, βρίσκεται στο ρόστερ της.

Πρωτοβουλίες για τη νέα γενιά της Πελοποννήσου αναπτύσσει η Περιφέρεια. Ενθουσιασμένοι οι νέοι και οι νέες της Πελοποννήσου από τη συμμετοχή τους στο EuroCamp 2014 του Hessen



Εμφάνιση 10615457_716699645067986_7877783965273627266_n.jpg 
Τις νέες και τους νέους από την Πελοπόννησο που συμμετείχαν στο EuroCamp στο Hessen της Γερμανίας υποδέχθηκαν οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Φάνης Στεφανόπουλος στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014.
Οι νέοι και οι νέες από την Πελοπόννησο μετάφεραν τον ενθουσιασμό τους για τη συμμετοχή τους στην αθλητική κατασκήνωση, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέους από τη Ρωσία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, την Τσεχία και την Πολωνία, να συμμετάσχουν σε κοινές δραστηριότητες και να παρουσιάσουν τις ομορφιές και τη γαστρονομία της Πελοποννήσου και ευχαρίστησαν την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την πρωτοβουλία. Τα παιδιά χαρακτήρισαν τη δράση άκρως επιτυχημένη και εξέφρασαν τη βούληση, όχι μόνο να επαναληφθεί τα επόμενα χρόνια, αλλά και να διοργανωθεί από την Περιφέρεια κάτι αντίστοιχο στην Πελοπόννησο.
Εμφάνιση DSC_3385.jpg 
Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Νικολάκου τόνισε από την πλευρά της ότι τέτοιες δράσεις έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα στο διεθνές προφίλ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και εξέφρασε την  ιδιαίτερη ικανοποίησή της για τη θετική ανταπόκριση των παιδιών, όπως και τη βούλησή τους να συμμετάσχουν εκ νέου σε αντίστοιχη διοργάνωση. Η κα Νικολάκου ανταποκρινόμενη στο αίτημα των παιδιών σημείωσε ότι την επόμενη φορά θα «συνοδεύσουν» τους νέους της Πελοποννήσου τα Πελοποννησιακά προϊόντα και οι ομορφιές της Πελοποννήσου, ώστε να έχουν την ευκαιρία οι συμμετέχοντες από τις λοιπές χώρες να γνωρίσουν καλύτερα την  Πελοπόννησο.
Εμφάνιση 10308116_716672618404022_1764781272993938003_n.jpg 
Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Στεφανόπουλος από την πλευρά του τόνισε ότι η Περιφερειακή αρχή και το Περιφερειακό Συμβούλιο θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα και να στηρίζει τους νέους, «ως το ανόθευτο και ελπιδοφόρο μέλλον αυτού του τόπου».
Η κατασκήνωση είχε ως θέμα «Ο ρατσισμός στον αθλητισμό – ο αθλητισμός ενάντια στο Ρατσισμό» και το πρόγραμμα περιλάμβανε αθλητικές δραστηριότητες, επισκέψεις σε πολιτιστικά μνημεία, περιοχές φυσικού κάλλους, ενώ κάθε βραδιά ήταν αφιερωμένη στην κάθε Περιφέρεια, ώστε να φέρουν την κουλτούρα και τις παραδόσεις της κάθε περιοχής κοντά στις υπόλοιπες.  

Europa League: Κλήρωση στα μέτρα τους για ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, δύσκολα για Αστέρα

klirosei_group
 Δεν τρόμαξε Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ η κλήρωση στο Europa League, αλλά κρύβει παγίδες! Δύσκολη αποστολή για Αστέρα Τρίπολης.

Με Αϊντχόφεν, Εστορίλ, Ντιναμό Μόσχας κληρώθηκε ο Παναθηναϊκός, ομάδες που μπορεί να τις κοιτάξει στα ίσια και να τις νικήσει. Με Φιορεντίνα, Γκινγκάμπν και Ντιναμό Μινσκ ο ΠΑΟΚ, επίσης μια κλήρωση που δεν τον τρομάζει. Οι αναμετρήσεις αρχίζουν στις 18 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται στις 11 Δεκεμβρίου, με τις πρώτες δύο ομάδες από κάθε γκρουπ να προκρίνονται στη φάση των «32» της διοργάνωσης.
ADVERTISEMENT
Αντιθέτως, με Τότεναμ, Μπεσίκτας και Παρτιζάν Βελιγραδίου ο Αστέρας Τρίπολης, που σίγουρα έχει δύσκολο έργο.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕUROPA LEAGUE
1ος όμιλος: Βιγιαρεάλ, Γκλάντμπαχ, Ζυρίχη, Απόλλων Λεμεσού
2ος όμιλος: Κοπεγχάγη, Κλαμπ Μπριζ, Τορίνο, Ελσίνκι
3ος όμιλος: Τότεναμ, Μπεσίκτας, Παρτιζάν, ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
4ος όμιλος: Ζάλτσμπουργκ, Σέλτικ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Άστρα Γκιούργκιου
5ος όμιλος: Αϊντχόφεν, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, Εστορίλ, Ντιναμό Μόσχας
6ος όμιλος: Ίντερ, Ντνίπρο, Σεντ Ετιέν, Καραμπάγκ
7ος όμιλος: Σεβίλλη, Σταντάρ Λιέγης, Φέγενορντ, Ριέκα
8ος όμιλος: Λιλ, Βόλφσμπουργκ, Έβερτον, Κράσνονταρ
9ος όμιλος: Νάπολι, Σπάρτα Πράγας, Γιουνγκ Μπόις, Σλόβαν Μπρατισλάβας
10ος όμιλος: Ντινάμο Κιέβου, Στεάουα Βουκουρεστίου, Ρίο Αβε, Άαλμποργκ
11ος όμιλος: Φιορεντίνα, ΠΑΟΚ, Γκενκάν, Ντιναμό Μινσκ
12ος όμιλος: Μέταλιστ Χάρκιβ, Τράμπζονσπορ, Λέγκια Βαρσοβίας, Λόκερεν
 

Πολύδωρας: Καταχρηστικές εφαρμογές του ΕΝΦΙΑ

viron
Ερώτηση στον Γκίκα Χαρδούβελη για τον ΕΝΦΙΑ κατέθεσε ο Βύρων Πολύδωρας.
«1. Πώς είναι δυνατόν να καταλογίζονται φόροι (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) σε άτομα μηδενικής φοροδοτικής ικανότητας, όπως φοιτητές, άνεργοι, μαθητές που έτυχε να διαθέτουν-κατέχουν ιδιοκτησία;
2. Πώς είναι δυνατόν να επιβάλλετε φόρο (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) σε ακίνητο που ουδεμία πρόσοδο φέρει, ενώ αντιθέτως απαιτεί ικανές δαπάνες για την συντήρησή του;
3. Πώς είναι δυνατόν να φορολογούνται ημιτελή και φυσικά μη χρησιμοποιούμενα κτίσματα, όταν ο λόγος της εγκαταλείψεώς τους είναι η προκληθείσα, λόγω της ύφεσης, οικονομική αδυναμία ολοκλήρωσής τους;
4. Πώς είναι δυνατόν να επιτευχθεί ανάκαμψη-ανάπτυξη της οικονομίας και να αναστραφεί το επικρατούν αρνητικό και υφεσιακό κλίμα, όταν μέσω του ΕΝ.Φ.Ι.Α. διώκεται και απειλείται η παραγωγική μεσαία τάξη που υπήρξε στο παρελθόν πάντα ο βασικός μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας;
5. Σας αφήνει αδιάφορους, λόγω του «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος», η βεβαία διόγκωση των παγωμένων ανείσπρακτων οφειλών προς το Δημόσιο, ενώ οι ποινικές διώξεις κατά των αδυνάτων και οι δημεύσεις περιουσιών συνεχίζονται ακάθεκτες;
6. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι προσφάτως η Ρωσία καταδικάστηκε από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΔΑ) στην υπόθεση Yukos, για την επιβολή δημευτικών φόρων εις βάρος της, και δεδομένου ότι ο ΕΝ.Φ.Ι.Α. είναι δημευτικός, αντίθετος προς την αρχή της αναλογίας προς την φοροδοτική ικανότητα των πολιτών, αντισυνταγματικός (άρθρο 17 του Συντάγματος) και αντίθετος προς τα θεμελιώδη ευρωπαϊκά δικαιώματα σχετικά με την προστασία της περιουσίας των πολιτών, πώς κρίνετε αυτή τη νομική τρωτότητα (του ΕΝ.Φ.Ι.Α.) εν όψει του γεγονότος ότι σύντομα θα εκπέσει τόσο στα εθνικά όσο και στα διεθνή Δικαστήρια;».

ysterografa.gr

Ο Κουβέλης αφήνει ανοικτό το θέμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας

kouvelis112

Ο Φώτης Κουβέλης διαβεβαίωσε την κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ ότι κανείς δεν τον έχει πλησιάσει για να του υποβάλλει πρόταση για την Προεδρία της Δημοκρατίας, χωρίς όμως να σημαίνει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί στο μέλλον.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κουβέλης πρόσθεσε ότι το ζήτημα θα κριθεί στον κατάλληλο χρόνο και σε συνάρτηση με την πολιτική κατάσταση που θα επικρατήσει και τις ασκούμενες, εκείνη τη περίοδο, πολιτικές.
Στην διάρκεια της συνεδρίασης, από την οποία απουσίασαν στελέχη της μειοψηφίας, καθώς και ο Σπύρος Λυκούδης, που έχουν διαφωνήσει με την διαξαγωγή του συνεδρίου, η Δώρα Τσικαρδάνη που απηχεί τις ίδιες απόψεις, κατέθεσε πρόταση, επ’ αόριστον αναβολής του συνεδρίου μέχρι να ξεκαθαρίσει η πορεία των πολιτικών εξελίξεων και το ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ωστόσο, η πλειοψηφία των στελεχών εξέφρασε αντιρρήσεις, καθώς, όπως ειπώθηκε, ήδη έχει ληφθεί απόφαση για την διαξαγωγή του Συνεδρίου από την Κέντρική Επιτροπή και ως πιθανότερο θεωρείται να πραγματοποιηθεί, περί τα τέλη Σεπτεμβίου ή αρχές Οκτωβρίου.
Από την συνεδρίση απουσίασαν ακόμη ο βουλευτής Γιάννης Πανούσης για προσωπικούς λόγους και η Νίκη Φούντα που βρίσκεται στο εξωτερικό.

Συνάντηση Σαμαρά – Γιούνκερ το Σάββατο με φόντο την τρόικα

Antonis-Samaras-Jena-Claude-Juncker

Κρίσιμη συνάντηση με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα έχει το Σάββατο ο Αντώνης Σαμαράς στις Βρυξέλλες.
Βασικό θέμα συζήτησης των δύο ανδρών θα είναι η πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενόψει και των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, την επόμενη εβδομάδα.
Στο μεταξύ στις 8 Σεπτεμβρίου θα επισκεφτεί την χώρα μας ο Πορτογάλος Πρωθυπουργός Πάσος Κοέλιο, ενώ έως το τέλος Οκτωβρίου αναμένεται να επισκεφτεί την Αθήνα και ο Ισπανός Πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.

ysterografa.gr

Αναγκαστική προσγείωση του αεροπλάνου που μεταφέρει τον Βενιζέλο

empraer

Το κυβερνητικό αεροσκάφος που μετέφερε τον Ευάγγελο Βενιζέλο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», λόγω ρωγμής σε τζάμι.
Το πρόβλημα εντοπίστηκε ενώ πετούσε πάνω από την Θάσο και γι’ αυτό αποφασίστηκε να προσγειωθεί στο κοντινότερο αεροδρόμιο για λόγους ασφαλείας.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών πήγαινε με το κυβερνητικό αεροσκάφος στο Μιλάνο από την Άγκυρα όπου είχε μεταβεί για την ορκωμοσία του Ταγίπ Ερντογάν ως προέδρου της Τουρκίας.

Θέσεις εργασίας για 12.000 νέους σε ιδιωτικές επιχειρήσεις- Ξεκινούν από σήμερα οι αιτήσεις

Από σήμερα, 29 Αυγούστου, μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους οι άνεργοι νέοι, 18 έως 24 ετών, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου για νέους από 18 έως 24 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας».
Πρόκειται για την πρώτη δράση που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης «Εγγύηση για τη Νεολαία», το οποίο είχαν εξαγγείλει ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Οι ωφελούμενοι άνεργοι ανέρχονται σε 12.000 από τους οποίους 3.000 θα είναι απόφοιτοι πανεπιστημίων και ανώτερων τεχνολογικών ιδρυμάτων και 9.000 θα είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Η ομάδα στόχος που θέλει να καλύψει το πρόγραμμα κατά προτεραιότητα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Πλακιωτάκης, αρμόδιος για τη διαχείριση κοινοτικών πόρων, είναι οι νέοι με χαμηλά προσόντα και χαμηλό εισόδημα, οι οποίοι δεν συμμετείχαν ως τώρα σε αντίστοιχες δράσεις και προγράμματα.
Η δράση, προϋπολογισμού 43.200.000 ευρώ, χρηματοδοτείται μέσα από την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων (ΠΑΝ – «Youth Employment Initiative») και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ)
Το πρόγραμμα προσφέρει μέσω voucher θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις, ενώ το εκπαιδευτικό επίδομα που θα λαμβάνουν οι ωφελούμενοι ανέρχεται σε 2.410 ευρώ για τους αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ και 2.240 για τους αποφοίτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Για τους αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ, προβλέπονται 80 ώρες θεωρητική κατάρτιση και 420 ώρες πρακτική άσκηση, ενώ για τους αποφοίτους δευτεροβάθμιας 120 ώρες και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θεωρητική κατάρτιση και 380 ώρες πρακτική άσκηση.
Προϋποθέσεις συμμετοχής για τους ανέργους νέους:

Απολύσεις στο Δημόσιο μετά την εκλογή ΠτΔ;

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς προτίθεται να ζητήσει από τους πιστωτές moratorium μέχρι να γίνει η εκλογή νέου προέδρου της δημοκρατίας και να «κλειδώσει» η παράταση ζωής της κυβέρνησης μέχρι το 2016. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο Μέγαρο Μαξίμου ενδιαφέρονται για «πάγωμα» νέων οδυνηρών παρεμβάσεων στο ασφαλιστικό και στα εργασιακά, αλλά επίσης για τις 6.500 απολύσεις που εκκρεμούν μέχρι το τέλος του 2014. Ο ΥΠΔΜ Κυρ. Μητσοτάκης επιμένει ότι πρόκειται για αδιαπραγμάτευτη μνημονιακή δέσμευση, το ΠΑΣΟΚ ζητά αναθεώρηση της συγκεκριμένης συμφωνίας, ενώ την τελική απόφαση θα πάρει ο πρωθυπουργός. Υπάρχουν, πάντως, πληροφορίες ότι ο Α. Σαμαράς θα επιχειρήσει να τα σπρώξει όλα για μετά τον Μάρτιο του 2015.

aftodioikisi.gr

Διάταξη – συγχωροχάρτι για την Χρυσή Αυγή

Nikos-Mixaloliakos

Ο νέος ποινικός κώδικας μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
Κι αυτό γιατί όπως αναφέρουν τα «Νέα» σύμφωνα με μια διάταξή του τίθεται ως αναγκαία προϋπόθεση για την τιμωρία τον προσπορισμό περιουσιακού οφέλους, το οποίο δεν υπάρχει στη δικογραφία της υπόθεσης.
Όπως εξηγούν δικαστικές πηγές, αν εφαρμοστεί το νέο ποινικό μοντέλο, μετατρέπεται το κακούργημα που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της ΧΑ σε πλημμέλημα.

ysterografa.gr

Λαζαρίδης: Δεν είμαι θαυμαστής του ΕΝΦΙΑ…

Lazaridis1
 Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης προσπάθησε να χαμηλώσει τους τόνους και να αποποιηθεί τον χαρακτηρισμό του… θαυμαστή του ΕΝΦΙΑ. «Ξέρουμε ποιοι φταίνε για τον υπολογισμό του φόρου, αλλά πρώτα θα διορθώσουμε τα λάθη», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ.

Πώς πρέπει να συνάπτουν δήμοι και περιφέρειες δημόσιες συμβάσεις (οδηγία)

Την εγκύκλιο για τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων εξέδωσε η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων.   
Με την εν λόγω εγκύκλιο δίνονται κατευθυντήριες οδηγίες προς τους αρμόδιους δημόσιους φορείς και τις αναθέτουσες αρχές, σχετικά με ζητήματα δημοσίων συμβάσεων που αφορούν ιδίως στην ερμηνεία της σχετικής νομοθεσίας, προκειμένου να γίνεται ορθή χρήση των συμφωνιών- πλαίσιο κατά τη διαδικασία ανάθεσης και σύναψης δημοσίων συμβάσεων.
Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο εδώ.

aftodioikisi.gr

Ντινόπουλος: Προσλήψεις και όχι απολύσεις στους δήμους – Ανοιχτό το θέμα της παράτασης για την εθελοντική κινητικότητα

Καμία απόλυση δεν θα υπάρξει στους δήμους στο πλαίσιο της διαδημοτικής κινητικότητας, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο. Όπως ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ απολύσεις δεν προβλέπονται στις συμβατικές υποχρεώσεις του υπουργείου Εσωτερικών.
Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τον υπουργό, «δεν υπάρχει κανένα άλλοθι για συνδικαλιστές ή πολιτικούς να λένε ότι η ενδοδημοτική κινητικότητα που αφορά 2.000 υπαλλήλους θα φέρει απολύσεις».
Ο κ. Ντινόπουλος συμπλήρωσε ότι η πόρτα του είναι ανοιχτή για όλους καθώς ζητούμενο για το υπουργείο Εσωτερικών είναι η εργασιακή ειρήνη στον χώρο των δήμων που δοκιμάστηκε το τελευταίο διάστημα, αφήνοντας ανοιχτό το θέμα ακόμα και της παράτασης (βλ. σχετικό ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr στις 19/8) για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της κινητικότητας  «μετά από συνεννόηση, τόσο με τους Δημάρχους, όσο και τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».
Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι όλο το έκτακτο προσωπικό που έχει προσληφθεί θα είναι στη θέση του, ενώ οι 600 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ που αναμένονται θα αφορούν υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα.

Διπλωματικός πόλεμος ΗΠΑ - Ρωσίας στο ΣΑ του ΟΗΕ

un

Σφοδρή επίθεση στη Ρωσία εξαπέλυσαν οι χώρες της Δύσης, στη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Συγκεκριμένα, η πρέσβης των ΗΠΑ, Σαμάνθα Πάουερ, υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως “οι μάσκες έπεσαν” και κατηγόρησε τη Ρωσία για διγλωσσία. Άμεση και σκληρή η απάντηση του Ρώσου πρέσβη!
Η κα. Πάουερ αναφέρθηκε επίσης προσωπικά στον Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέροντας πως την ίδια μέρα που λέει ότι θέλει να σταματήσει η αιματοχυσία, οι ρωσικές δυνάμεις κάνουν επιχειρήσεις εντός της Ουκρανίας.
Πρόσθεσε ακόμη πως πριν από το Συμβούλιο όλα όσα είπε για το θέμα η Ρωσία ήταν ψευδή.”Όλες οι πλευρές έχουν στείλει σαφές μήνυμα στη Ρωσία να σταματήσει αυτή τη σύγκρουση, αλλά η Ρωσία δεν ακούει. Πρέπει να σταματήσει τα ψέματα και να πάψει να τροφοδοτεί την ένταση”.
Τέλος, σημείωσε πως πρέπει σύντομα να βρεθεί λύση και τόνισε πως “το κόστος της αδράνειας είναι απαράδεκτο”.
Η απάντηση από τον πρέσβη της Ρωσίας, Βιτάλι Τσάρκιν ήρθε αμέσως μετά και μάλιστα σε πολύ έντονο ύφος: “Αντί να κατηγορεί τη Ρωσία, οι ΗΠΑ θα ήταν καλύτερο να περιορίσουν τις γεωπολιτικές τους φιλοδοξίες. Είναι βέβαιο πως πολλές χώρες θα ένιωθαν μεγάλη ανακούφιση!”
Επίσης, κατηγόρησε το Κίεβο επαναλαμβάνοντας τη θέση της Ρωσίας πως η Ουκρανία απλώς κάνει πόλεμο με τον ίδιο το λαό της.
Οι μεγάλες αντιδράσεις για το θέμα ξεκίνησαν μετά το μεσημέρι, όταν ο Ουκρανός Πρόεδρος, Πέτρο Ποροσένκο, έκανε καταγγελίες για εισβολή Ρώσων στην Ουκρανία και γι’ αυτό το λόγο συγκάλεσε εκτάκτως το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας, ενώ ακύρωσε και την επίσκεψή του στην Τουρκία.
«Έλαβα την απόφαση να ακυρώσω μια επίσκεψη εργασίας στη Δημοκρατία της Τουρκίας λόγω της ταχέως επιδεινούμενης κατάστασης στην περιοχή του Ντονέτσκ, ειδικά στην Αμβροσιγίβκα και τη Σταρομπέσεβε, καθώς λαμβάνει χώρα μια εισβολή των ρωσικών δυνάμεων», ανέφερε ο Ποροσένκο σε ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Προεδρίας.
Το ΝΑΤΟ από την πλευρά του σημειώνει πως περισσότεροι από 1.000 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται εντός της Ουκρανίας και μάχονται στο πλευρό των αυτονομιστών.
Στο μεταξύ, το State Department σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως βλέπει “σχέδιο κλιμάκωσης της έντασης από την πλευρά της Ρωσίας” και σύμφωνα με πληροφορίες, οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων στο Κρεμλίνο.

υστερογραφα

Η Shakira είναι ξανά έγκυος!

shakira
Με δηλώσεις της στην ισπανική έκδοση του περιοδικού Cosmopolitan η Shakira αποκάλυψε τα ευχάριστα νέα. Είναι ξανά έγκυος και μαζί με το σύντροφό της, Gerard Pique, περιμένουν το δεύτερο παιδί τους.
Πριν από 18 μήνες η διάσημη τραγουδίστρια έφερε στη ζωή τον πρώτο γιο της τον, Milan και ποτέ δεν έκρυψε πως θα ήθελε και ένα δεύτερο παιδί.
Τελικά, τα κατάφερε και όπως αποκάλυψε είναι ξανά έγκυος!

Ο... μυστικός γάμος του Brad Pitt με την Angelina Jolie

brad

Με άκρα… μυστικότητα παντρεύτηκαν το περασμένο Σάββατο στην πόλη Νις της Γαλλίας ο Brad Pitt με την Angelina Jolie!
Το διάσημο ζευγάρι ανακοίνωσε το γάμο του την Πέμπτη, μέσω του εκπροσώπου του και την αποκλειστικότητα της είδησης είχε το Associated Press.
Στην τελετή ήταν και τα έξι παιδιά του ζευγαριού, που πρωτογνωρίστηκε το 2005, στα γυρίσματα της ταινίας, Mr and Mrs Smith. Είχαν αρραβωνιαστεί το 2012.

Πέτρος Τατούλης «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ασφαλιστική δικλείδα για την ολοκληρωμένη υλοποίηση της Ολυμπίας Οδού»

Εμφάνιση CAM02729.jpg


«Ευθύνη μας είναι να διασφαλίσουμε την ολοκληρωμένη υλοποίηση της Ολυμπίας Οδού και την ασφαλή και συντομότερη κατά το δυνατόν απόδοσή της προς χρήση στους πολίτες, αναβαθμίζοντας παράλληλα την παλαιά εθνική οδό» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια σύσκεψης με εκπροσώπους του ΥΠΕΚΑ, της Κοινοπραξίας «Ολυμπία Οδός», του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Άγγελου Παπαγγελόπουλου, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Απόστολου Παπαφωτίου, των μελετητών και του ειδικού τεχνικού συμβούλου του έργου, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας την Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έθιξε αρχικά την ανάγκη εφαρμογής της αρχής της αναλογικότητας για την καταβολή των διοδίων και επεσήμανε τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στα υφιστάμενα αρδευτικά δίκτυα, τη μελετητική επαναπροσέγγιση των αντιπλημμυρικών έργων, καθώς και τη σύντομη αποκατάσταση των εγκάρσιων άνω και κάτω διαβάσεων.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας αναφέρθηκε αναλυτικά στα επιμέρους προβλήματα που παρουσιάζονται κατά την υλοποίηση του έργου, όπως αυτά έχουν καταγραφεί από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και τους Δήμους και έκανε ειδική παρέμβαση για τη σύνδεση του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Σικυώνας και των οικισμών Μουλκίου και Βασιλικού με τον κόμβο διοδίων του Κιάτου. Η πρόταση αυτή έγινε αποδεκτή στο πλαίσιο της επικαιροποίησης του αρχικού σχεδιασμού, σύμφωνα με τις προτάσεις της Περιφέρειας.
 

Οι "Αριστοναύτες" Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης σας ενημερώνουν

Αριστοναύτες Σύλλογος Επαγγελαμτιών Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 
Πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη αντιπροσωπίας του Συλλόγου μας, με την αρμόδια Εισαγγελέα Κορίνθου για το θέμα της συνέχισης του έργου στην ανατολική παραλιακή πλευρά της πόλης μας, χωρίς τις σχετικές αδειοδοτήσεις που προβλέπονται απο το άρθρο 14 του Ν.2971/2001. Ευελπιστούμε ότι οι εντολές που θα δοθούν στην τεχνική υπηρεσία του δήμου μας αλλά και στον εργολάβο για την έκδοση των σχετικών αδειών, θα σταματήσει τις διαμάχες με τους διάφορους φορείς της πόλης μας σε αυτή την δύσκολη οικονομική περίοδο...

Αριστοναύτες Σύλλογος Επαγγελαμτιών Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Η αλήθεια. Ο Ιδιωτικός Τομέας είναι ο εργοδότης του Δημοσίου

Εμφάνιση DSC00008.JPG
Όσο περισσότερο βαθαίνει η κρίση εις την Ελλάδα, τόσο περισσότερο γίνεται δυσοίωνο το μέλλον των Ελλήνων. Διότι ως Λαός αδυνατούμε να κατανοήσουμε και να ερμηνεύσουμε γιατί η οικονομική κρίση προκαλεί απειράριθμες ανατροπές σε όλα αυτά που επί δεκαετίες εθεωρούντο δεδομένα, όπως π.χ. εις την κρατική κυριαρχία, τα ατομικά δικαιώματα, την κοινωνική πρόνοια, η εκπαίδευση, τον δημόσιο χαρακτήρα βασικών αγαθών κ.λ.π. Εδώ, δυστυχώς, κυριαρχεί η εσφαλμένη έννοια του «φορέα του δημοσίου συμφέροντος», ότι μόνο οι πολιτικοί και τα αρμόδια όργανα του κράτους μπορούν να αποφασίζουν για όλα και όχι ουδείς άλλος, με συνέπεια να περιττεύουν οι διαμαρτυρίες των πολιτών.

Αντιδρούν οι μικρομεσαίοι και στέλνουν τελεσίγραφο στην κυβέρνηση

mikromesaioi
Οικονομική και ψυχολογική εξόντωση εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρηματιών, επαγγελματιών, εμπόρων και αυτοαπασχολουμένων καταγγέλλουν οι ενώσεις των μικρομεσαίων.
Έδωσαν μάλιστα διορία ενός μήνα στην κυβέρνηση για αλλαγή της οικονομικής πολιτικής, διαφορετικά, όπως είπαν, θα προχωρήσουν σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις.
Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, χτες, εκπρόσωποι της ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας), της ΕΣΕΕ (Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου), της ΠΟΕΙΑΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ), του ΣΑΤΑ (Συνδικάτο Αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ Αττικής) και του ΠΣΧΕΜ (Πανελλήνιο Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών), κάλεσαν σε συστράτευση για την αλλαγή αυτής της πολιτικής «που διαλύει τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας».

Οταν τσιμπάει ο «κόσμος»

Panathinaikos-Karelis 







Του Ν. Ασημακόπουλου

Ελπίζω πως δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που να είδε το ματς του Παναθηναϊκού την Κυριακή και να πιστεύει ότι η ομάδα δεν μπόρεσε να νικήσει είτε επειδή ο διαιτητής δεν της έδωσε ένα πέναλτι είτε γιατί «τα μπολ μπόις δεν έδιναν την μπάλα»!

Το ίδιο αστεία φαντάζομαι θα ακουστούν και όσα ετοιμάζεται να καταγγείλει σήμερα ο Αλαφούζος για τη διαιτησία, αφήνοντας στην άκρη την κακή εμφάνιση του Παναθηναϊκού, ο οποίος με το «καλημέρα» του πρωταθλήματος εγκλωβίστηκε απέναντι σε μια ομαδούλα λίγο καλύτερη από τη Μίντιλαντ, σ’ ένα εντελώς θεωρητικά «εκτός έδρας» παιχνίδι.

«Οργώνει» την Ελλάδα

loverdos thraki
Ο νέος υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, αν και κατά τις φήμες, επιθυμούσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, απέδειξε πως και στο Παιδείας, ξέρει καλά από ..αγροτικές εργασίες.

Αποφασισμένος να δώσει λύσεις σε προβλήματα, κυριολεκτικά «οργώνει» την Ελλάδα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Επισκεπτόμενος πρώτα ακριτικά νησιά και τώρα τη Θράκη, πιστοποιεί (μέχρι τώρα) πως δεν είναι υπουργός του γραφείου και πως αντιμετωπίζει τα θέματα εκεί που.. συμβαίνουν.

Αναφορικά με την αποφασιστικότητά του, να σημειωθεί πως πίσω από τον Ανδρέα Λοβέρδο, «κρύφτηκαν» αρκετοί γαλάζιοι βουλευτές για το καυτό θέμα των απολύσεων..

Αν πετύχει δε και στο μεγάλο έργο που επιχειρεί για το «Κοινωνικό Σχολείο», θα έχει διανύσει ένα σοβαρό κομμάτι της «κοινωνικής» διαδρομής που πρέπει να καλύψει αυτή η κυβέρνηση.

Επαμεινώνδας Στεργιόπουλος
www.tokentro.gr

Τελετή ορκωμοσίας της νέας Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου, 30/8/2014. 12:00μ.μ.



Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την τελετή ορκωμοσίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, των Αντιπεριφερειαρχών και των Περιφερειακών Συμβούλων Πελοποννήσου, που θα λάβει χώρα το Σάββατο 30 Αυγούστου2014 και ώρα 12:00 μ.μ. στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.

Μάθε να παλεύεις με το κύμα, η δόλια πατρίδα σε χρειάζεται

Γράφει ο
Χρήστος Πασαλάρης
 
Τρία πανευρωπαϊκά (ως και παγκόσμια) ρεκόρ κατέκτησε πρόσφατα η έρμη πατρίδα, με τα οποία δεν μπορούν να υπερηφανεύονται βεβαίως μήτε η κυβέρνηση, μήτε η βουλή, μήτε τα κανάλια…
Ρεκόρ που θέτουν σε ύψιστο κίνδυνο την ίδια την ύπαρξή της πατρίδας, όσο και την επιβίωση του λαού μας…
Θα σηκωθούν οι τρίχες της κεφαλής σας αν μάθετε ότι ετούτο το καλοκαίρι που τελειώνει σε λίγες μέρες αναδειχθήκαμε πρώτοι στην Ευρώπη σε ΠΝΙΓΜΟΥΣ στη θάλασσα!.. Ποιοί; εμείς ένας λαός θαλασσινός, με 16.000 χιλιόμετρα ακτογραμμή, με προαιώνια παράδοση στο ναυτικό, με τον μεγαλύτερο στον κόσμο εμπορικό στόλο!…

Η απόψυξη των κατεψυγμένων συνθημάτων

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Δεν γνωρίζω πόσοι Έλληνες πιστεύουν πλέον στο πάτημα του μαγικού κουμπιού.
Υποθέτω ούτε ένας – απλώς υπάρχουν πάντα και εκείνοι που προτιμούν να αντιδρούν, παρά να δρουν (υποστηρίζοντας ότι «τιμωρούν», ενώ στην πράξη τιμωρούν μόνο τον εαυτό τους).
Αυτό που είναι βέβαιο ωστόσο, είναι πως τελευταίως κάποιοι στέκουν πίσω από μια φανταστική κονσόλα και υπόσχονται να πατήσουν πολλά μαγικά κουμπιά συγχρόνως.
Με πρώτον τον κ. Τσίπρα, ο οποίος, δηλώνει και ξαναδηλώνει πως τα μαγικά κουμπιά θα τα πατήσει μέσα στις πρώτες 100 ημέρες της διακυβέρνησής του.
Ιδού τι κουμπιά δηλώνει ότι θα πατήσει (όπως προκύπτει από την τελευταία συνέντευξή του στη Real News):

Απάντηση Υπ. Εσωτερικών σε αναφορά του Χρίστου Δήμα: «50.000 ευρώ διαθέσιμα στο Δήμο Σικυωνίων για αποκατάσταση ζημιών από τη θεομηνία»

 http://www.star.gr/publishingimages/2014/01/230114161058_8200.jpghttp://www.vouliwatch.gr/wp-content/uploads/2013/12/Dimas_Christos.png
Στην αναφορά του Βουλευτή Κορινθίας κ. Χρίστου Δήμα, ο Υπ. Εσωτερικών κ. Αργύρης Ντινόπουλος επισημαίνει τη διάθεση ποσού ύψους 50.000 ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από τη θεομηνία της 1ης Δεκεμβρίου 2013 στο Δήμο Σικυωνίων Κορινθίας.

Η συγκεκριμένη απάντηση προκύπτει έπειτα από αναφορά του Βουλευτή της Ν.Δ. σχετικά με την επιστολή που απέστειλε ο Δήμαρχος Σικυωνίων κ. Σπύρος Σταματόπουλους στο αρμόδιο Υπουργείο ζητώντας χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση των ζημιών και την αποκατάσταση των παραλιακών γεφυρών του ποταμού Κυρίλλου και Ελλισώνα. Παράλληλα, απαντώντας στην αναφορά, ο Υπουργός Εσωτερικών τονίζει πως η απόδοση του ποσού θα γίνει απολογιστικά, σύμφωνα δηλαδή με την πρόοδο των έργων και με τα παραστατικά των δαπανών που θα υποβληθούν στο Υπουργείο.

5,7 Ρίχτερ 'ταρακούνησαν' το πρωί την μισή Ελλάδα

Μεγάλος σεισμός ανατολικά της Πελοποννήσου – 5,7 Ρίχτερ λέει το γεωδυναμικό 

Πανίσχυροι σεισμοί σημειώθηκαν στις 06:45 και στις 06:48, ανατολικά της Πελοποννήσου, στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Μονεμβασιάς και Μήλου , 120 χιλιόμετρα ανατολικά της Σπάρτης. Οι δονήσεις είχαν μέγεθος 5,5 και 4,6 Ρίχτερ αντίστοιχα, ενώ έγιναν αισθητές σε όλη την νότια Ελλάδα, ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, και την Κρήτη, ακόμα και στην Θεσσαλία και στην Ήπειρο, όπου ευτυχώς δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή θύματα.
Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αθήνα. Δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς, και αυτό έγινε λόγο του μεγάλου εστιακού βάθους του σεισμού που υπολογίστηκε στα 74 χιλιόμετρα έσα στην θάλασσα.

Ιδιαίτερα στην Αττική ο σεισμός ήταν παρατεταμένος και έδινε την αίσθηση οτι είχαμε 2 και 3 σεισμούς. Αυτό οφείλεται στο γεγονός οτι έχουμε να κάνουμε με μια μεγάλη επικεντρική απόσταση και οι διαφορετικές σεισμικές φάσεις, τα διαφορετικά σεισμικά κύματα, φτάνουν στην περιοχή με διαφορετική ταχύτητα και με διαφορετικό χρόνο άφιξης. Αυτό δίνει την εντύπωση οτι έχουμε να κάνουμε με ένα σεισμό μεγάλης διάρκειας.

Σε γενικές γραμμές, όσο πιο κοντά βρισκόμαστε στο επίκεντρο του σεισμού τον αντιλαμβανόμαστε με μικρή χρονική διάρκεια και όσο απομακρυνόμαστε από το επίκεντρο η διάρκειά του μεγαλώνει.
Ευτυχώς σύμφωνα με τους σεισμολόγους ο σεισμός ήταν σε θαλάσσια περιοχή. Πολλές φορές έχουν γίνει ανάλογοι σεισμοί αυτού του είδους και δεν εμπνέει προς το παρόν ανησυχία.


Πρόκειται για έναν σεισμό ενδιάμεσου βάθους και γι' αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητός λένε οι σεισμολόγοι.
  Οπως δήλωσε o καθηγητής Τεκτονικής Π.Α. και αντιπρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας “ήταν ένας σεισμός που το εστιακό βάθος του σεισμού προσδιορίζεται στα 80-85 χλμ.. ¨Εγινε αισθητός σε μια μεγάλη ακτίνα του ελλαδικού χώρου από την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα μέχρι και την Μακεδονία.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με ένα βαθύ σεισμό, ο οποιος βλέπει πολύ πιο μεγάλο τμήμα της επιφάνειας, συνεπώς γίνεται πολύ πιο αισθητός.
 Δείχνει οτι είναι ο κύριος σεισμός. Αυτοί οι σεισμοί βάθους, ειναι σεισμοί που δε συνοδεύονται ούτε από πλούσια μετασεισμική ακολουθία. Συνήθως αυτοί οι σεισμοί δεν προκαλούν τα φαινόμενα ντόμινο, τα οποία είναι συνήθη κυρίως σε μεγάλους επιφανειακούς σεισμούς" είπε τέλος ο κύριος Λέκκας.
"Πρόκειται για σεισμό ενδιάμεσου βάθους", δήλωσε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος. "Τέτοιοι σεισμοί", πρόσθεσε, "δεν μας δημιουργούν κάποια προβληματα".
Δεν πρόκειται για ένα γνωστό ρήγμα, λένε οι σεισμολόγοι και έτσι πιθανότατα πρόκειται για ένα φαινόμενο που συνδέεται με τη μετακίνηση της Αφρικανικής πλάκας