Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ 3.000 ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ...

Σε προσλήψεις 3.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών προχώρησε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος ενώ αναμένεται να ανακοινώσει κι άλλες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών την Τετάρτη ...
για την ειδική αγωγή, προκειμένου να καλυφθούν εγκαίρως τα κενά στα σχολεία και θα ακολουθήσουν και νέες προκειμένου να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία.

Προτεραιότητα του υπουργείου Παιδείας είναι να υπάρχουν εκπαιδευτικοί σε όλες τις περιοχές της χώρας και κυρίως στα απομακρυσμένα νησιά και στις ορεινές περιοχές. Στόχος του υπουργείου είναι να ξεκινήσει η φετινή σχολική χρονιά με τα λιγότερα προβλήματα καθώς στην ουσία ο θεσμός των αναπληρωτών έχει φθάσει στο τέλος του και ο κ. Λοβέρδος πιέζει για ανατροπή της αναλογίας 1/10 στις προσλήψεις εκπαιδευτικών προκειμένου να προχωρήσει μέσα στο 2015 σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, βάζοντας οριστικό τέλος στο ετήσιο θρίλερ που παίζεται κάθε χρόνο με το άνοιγμα των σχολείων.

Απόστολος Παπαφωτίου: Ευχές για καλή σχολική χρονιά



Απόστολος ΠαπαφωτίουΜετά από τις απλές και ουσιαστικές ευχές για καλή πρόοδο και καλή σχολική χρονιά, με έμπνευση και πρωτοβουλίες, παραθέτω απόσπασμα από την ιστορική ομιλία στους μαθητές Γυμνασίου, στην Πνύκα, του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, του “Γέρου του Μοριά”, με τις διαχρονικές αξίες που περιέχει.

Ο Λόγος αυτός αποτελεί πολύτιμη εθνική παρακαταθήκη στους νέους της πατρίδας μας και αποτελεί πηγή σκέψεων και διδαγμάτων.

«Εγώ, παιδιά μου, κατά κακή μου τύχη, εξ αιτίας των περιστάσεων, έμεινα αγράμματος και δια τούτο σας ζητώ συγχώρηση, διότι δεν ομιλώ καθώς οι δάσκαλοι σας. Σας είπα όσα ο ίδιος είδα, ήκουσα και εγνώρισα, δια να ωφεληθήτε από τα απερασμένα και από τα κακά αποτελέσματα της διχονοίας, την οποίαν να αποστρέφεσθε, και να έχετε ομόνοια».

«Εις εσάς μένει να ισάσετε και να στολίσετε τον τόπο, οπού ημείς ελευθερώσαμε· και, δια να γίνη τούτο, πρέπει ναέχετε ως θεμέλια της πολιτείας την ομόνοια, την θρησκεία, την καλλιέργεια του Θρόνου και την φρόνιμον ελευθερία».

Και ολοκληρώνεται με την προτροπή του σοφού–“αγράμματου” Κολοκοτρώνη για απόκτηση παιδείας και μόρφωση:

«Να σκλαβωθήτε εις τα γράμματά σας».

«Η προκοπή σας και η μάθησή σας να μη γίνει σκεπάρνι μόνο διά το άτομό σας, αλλά να κοιτάζει το καλό της Κοινότητος, και μέσα εις το καλό αυτό ευρίσκεται και το δικό σας».


ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Ε. ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π.

Πρεμιέρα στο Αίγιο για ΑΕΚ! Η κλήρωση της Football League

Πρεμιέρα στο Αίγιο για ΑΕΚ! Η κλήρωση της Football League 

Τον Παναιγιάλειο -εκτός έδρας- θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στην πρώτη αγωνιστική της Football League, για τον Νότιο Όμιλο, με στόχο την επιστοφή στη Superleague

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο ξενοδοχείο “Τιτάνια” η κλήρωση της Football league για τη σεζόν 2014-15.
Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους, οι οποίοι θα έχουν τελικά από 13 ομάδες (σ.σ. θα υπάρχει κι ένα ρεπό ανά αγωνιστική).
Τα… φώτα στην κλήρωση ήταν στραμμένα στην ΑΕΚ, η οποία ξεκινά τις υποχρεώσεις της στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία κόντρα στον Παναιγιάλειο στο Αίγιο, σ’ ένα παιχνίδι που θα γίνει μέσα στο Σ/Κ 27-28 Σεπτεμβρίου. . Με Φωστήρα εντός έδρας ο Απόλλων Σμύρνης, ενώ η Ένωση και η "Ελαφρά Ταξιαρχία" θα βρεθούν αντιμέτωπες τη δεύτερη αγωνιστική στο ΟΑΚΑ
Στην πρεμιέρα του Βορείου ομίλου, η Λάρισα θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, ο Ολυμπιακός Βόλου θα υποδεχτεί τη Ζάκυνθο, ενώ ο Ηρακλής θα ταξιδέψει στην Κατερίνη
Όπως γνωστοποίησε η διοργανώτρια αρχή, η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος λήγει στις 29 Μαρτίου και τα πλέι οφ διαρκούν από τις 5 Απριλίου ως τις 7/6

Στα πλέι οφ για την άνοδο θα αγωνιστούν οι τρεις πρώτοι του κάθε ομίλου, δηλαδή σύνολο 6 ομάδες σε ένα μίνι-πρωτάθλημα δέκα αγωνιστικών. Οι δύο πρώτοι των πλέι οφ θα προβιβαστούν στη Super League.

Όσον αφορά τον υποβιβασμό, οι τρεις τελευταίοι του κάθε ομίλου (σύνολο 6 ομάδες) θα πέσουν απ’ ευθείας στη Γ’ Εθνική. Οι υπόλοιπες έξι θέσεις θα κριθούν μέσω πλέι άουτ στα οποία θα αγωνιστούν 12 ομάδες (αυτές που κατέλαβαν τις θέσεις 5 έως 10 σε κάθε όμιλο στην κανονική περίοδο).

Το πρόγραμμα της ΑΕΚ:

1η αγωνιστική Παναιγιάλειος-ΑΕΚ
2η αγωνιστική ΑΕΚ-Απόλλων Σμύρνης
3η αγωνιστική Χανιά-ΑΕΚ
4η αγωνιστική Αχαρναϊκός-ΑΕΚ
5η αγωνιστική Ρεπό για την ΑΕΚ
6η αγωνιστική Παναχαϊκή-ΑΕΚ
7η αγωνιστική ΑΕΚ-Επισκοπή
8η αγωνιστική Ερμιονίδα-ΑΕΚ
9η αγωνιστική ΑΕΚ-Φωστήρας
10η αγωνιστική ΑΕΚ-Ηρακλής Ψαχνών
11η αγωνιστική Πανηλειακός-ΑΕΚ
12η αγωνιστική ΑΕΚ-Καλλιθέα
13η αγωνιστική Άλιμος-ΑΕΚ

Νότιος Όμιλος


Η 1η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου
Ηρακλής Ψαχνών - Καλλιθέα
Άλιμος - Πανηλειακός
Επισκοπή - Αχαρναϊκός
Παναιγιάλειος - ΑΕΚ
Ερμιονίδα - Χανιά
Απόλλων Σμύρνης - Φωστήρας
Ρεπό: Παναχαϊκή

Βόρειος Όμιλος
Η πρώτη αγωνιστική του Βορείου ομίλου
Λαμία - Αγροτικός Αστέρας
ΑΕΛ - Απόλλων Καλαμαριάς
Εθνικός Γαζώρου - Αιγινιακός
Πιερικός - Ηρακλής
Αναγέννηση Καρδίτσας - Τύρναβος
Ολυμπιακός Βόλου - Ζάκυνθος
Ρεπό: Φωκικός

562 δημόσιοι υπάλληλοι "μπουμπούκια" απολύθηκαν - Απίστευτα αδικήματα - "Μάδησαν" το δημόσιο - 1.005 ημέρες έλειπε από τη δουλειά του υπάλληλος

http://www.newsit.gr/files/Image/2014/09/09/resized/dimosio_533_355.jpg

Η ενίσχυση της πειθαρχικής ευθύνης στη δημόσια διοίκηση και η επιτάχυνση των πειθαρχικών διαδικασιών, που αποτελούν προτεραιότητες για την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έχουν αρχίσει να φέρνουν τα πρώτα αποτελέσματα, καθώς το πρώτο οκτάμηνο του 2014, μέσα από προβλεπόμενες διαδικασίες, έχουν απομακρυνθεί για ποινικούς ή πειθαρχικούς ελέγχους 562 υπάλληλοι.

Σημειώνεται ότι κατά τα έτη 2012 και 2013 είχαν απολυθεί συνολικά για τους ίδιους λόγους 351 υπάλληλοι (οι 218 το 2013).

Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με την επίτευξη των παραπάνω στόχων αποκαθίσταται το κύρος και η αξιοπιστία των δημοσίων υπαλλήλων, που στη μεγάλη τους πλειοψηφία επιτελούν με εντιμότητα και συνέπεια τα καθήκοντά τους, ενώ ενισχύεται και η αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης.

Την αποπομπή του γ.γ. του ΥΠΟΙΚ, Ν. Καραβίτη, ζητούν 21 βουλευτές της ΝΔ λόγω ΕΝΦΙΑ

Τι ζητούν 21 βουλευτές της ΝΔ με ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Χαρδούβελη 
Αποπομπή του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Νίκου Καραβίτη,  ζήτησαν με ερώτησή τους 21 βουλευτές της ΝΔ, μεταξύ αυτών και ο Χρίστος Δήμας, με αφορμή τον ΕΝΦΙΑ.
Η ερώτηση απευθύνεται στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και αφορά τη διόρθωση των λαθών του ΕΝΦΙΑ. Οι βουλευτές αναφέρουν: «Πέρασε ικανός χρόνος από τότε που πρωτοείδαν το φως της δημοσιότητας, οι πίνακες του υπουργείου Οικονομικών με τις νέες και σε πολλές περιπτώσεις εξωφρενικές τιμές του ΕΝΦΙΑ, ιδιαίτερα για τα εντός σχεδίου και εκτός αντικειμενικού συστήματος προσδιορισμού τιμών οικόπεδα».
Όπως σημειώνουν, «περιμέναμε, ειλικρινά, από σας κ. υπουργέ, πέραν της αυτονόητης αποκατάστασης των πινάκων τιμών με τους περυσινούς συγκριτικούς των ΔΟΥ, και σχετική ανακοίνωση με τα πειθαρχικά και άλλα μέτρα που θα λαμβάνατε ή έχετε λάβει κατά παντός υπευθύνου, για την πρωτοφανή κοινωνική, οικονομική και πολιτική αναστάτωση που προκλήθηκε. Δυστυχώς κ. υπουργέ, ούτε απάντηση λάβαμε, ούτε σχετική ενημέρωση είχαμε...».
Οι 21 βουλευτές της Ν.Δ. ρωτούν τον υπουργό Οικονομικών:
«1) Αν έδωσε εντολή διενέργειας σχετικής έρευνας, για τον εντοπισμό του ή των υπευθύνων.
2) Αν ελήφθησαν πειθαρχικά ή άλλα μέτρα κατ' αυτών και ποια ....
3) Αν παραμένει ακόμη σύμβουλος στο υπουργείο, ο "αρχιτέκτονας" του ΕΝΦΙΑ, καθηγητής Νίκος Καραβίτης και σε θετική περίπτωση, αν ακόμη θεωρείται "απαραίτητος" για τον υπουργό Οικονομικών και κατ' επέκταση για την κυβέρνηση».
Υπενθυμίζουν τέλος ότι «ο ως άνω κύριος καθηγητής, ήταν ο "εμπνευστής" της επιβολής φόρου στα ποιμνιοστάσια, τα κοτέτσια και τις παρατημένες ορεινές πλαγιές της ελληνικής υπαίθρου.....».

Αναλυτικά η ερώτηση έχει ως εξής:

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων

vouli

Ψηφίστηκε επί της αρχής κατά πλειοψηφία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων.
Η συζήτησή του θα συνεχιστεί επί των άρθρων την Πέμπτη.
Υπέρ τάχθηκαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ επιφυλάχθηκαν, το ΚΚΕ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καθώς και ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Βουλευτών το καταψήφισαν, ενώ η Χρυσή Αυγή δήλωσε «παρών»
Το νομοσχέδιο προβλέπει μείωση κατά 46% της κρατικής χρηματοδότησης στα κόμματα. Ωστόσο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους επισημαίνει στην Έκθεσή του ότι με τα νέα κριτήρια που τίθενται μπορεί να υπάρξει αύξηση της χρηματοδότησης, ακόμη και της υφιστάμενης: «η διεύρυνση της βάσης υπολογισμού της κρατικής χρηματοδότησης, η οποία περιλαμβάνει, πλέον των τακτικών εσόδων, μη φορολογικά έσοδα καθώς και έσοδα από το ΠΔΕ, μπορεί στο μέλλον να προκαλέσει αύξηση των ποσών της χρηματοδότησης, ακόμη και έναντι της υφιστάμενης».
Οι σημαντικότερες μεταβολές είναι:
α) Επανακαθορίζεται ο τρόπος υπολογισμού της κρατικής χρηματοδότησης και ειδικότερα:
- Η τακτική κρατική χρηματοδότηση καταβάλλεται κατ’ έτος και ανέρχεται σε ποσοστό 0,5‰ επί των πραγματοποιηθέντων καθαρών εσόδων του ετήσιου κρατικού απολογισμού του προηγούμενου οικονομικού έτους (σήμερα ανέρχεται σε ποσοστό 1,02‰ των τακτικών εσόδων του Κρατικού Προϋπολογισμού του αντίστοιχου οικονομικού έτους).
- Η εκλογική κρατική χρηματοδότηση καταβάλλεται κάθε φορά που διεξάγονται βουλευτικές εκλογές ή εκλογές για την ανάδειξη των Ελλήνων αντιπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ανέρχεται σε ποσοστό 0,8‰ των πραγματοποιηθέντων καθαρών εσόδων του ετήσιου κρατικού απολογισμού του προηγούμενου οικονομικού έτους, κατά τη διάρκεια του οποίου διεξάγονται οι εκλογές (σήμερα ανέρχεται σε ποσοστό 0,22‰ των τακτικών εσόδων του Κρατικού Προϋπολογισμού του έτους κατά τη διάρκεια του οποίου διεξάγονται οι εκλογές). Αν διεξαχθούν περισσότερες της μίας εκλογές κατά τη διάρκεια του ίδιου έτους το ανωτέρω ποσοστό δεν μπορεί να υπερβεί αθροιστικά το 0,15‰ (σήμερα το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 0,35‰).
β) Εντάσσονται στους δικαιούχους της κρατικής χρηματοδότησης και οι συνασπισμοί κομμάτων.
γ) Το ποσό της ιδιωτικής χρηματοδότησης που δίδεται στους δικαιούχους χρηματοδότησης εκπίπτει ολόκληρο από το φορολογητέο εισόδημα του χρηματοδότη.
δ) Τίθενται νέες αυστηρότερες ρυθμίσεις όσον αφορά στη διακίνηση εσόδων και δαπανών πολιτικών κομμάτων, συνασπισμών κομμάτων, υποψηφίων ή/και αιρετών αντιπροσώπων της Βουλής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον τρόπο και τους περιορισμούς χρηματοδότησης των δικαιούχων, τις υποχρεώσεις των ελεγχόμενων προσώπων, τις επιβαλλόμενες κυρώσεις, σε περίπτωση μη εφαρμογής του υπό ψήφιση νόμου κ.λπ..
ε) Ως αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου για τον έλεγχο των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων και των αιρετών αντιπροσώπων της Βουλής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ορίζεται η Επιτροπή Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης του άρθρου 3Α του ν. 3213/2003.
στ) Με προεδρικό διάταγμα κωδικοποιείται σε ενιαίο κείμενο η νομοθεσία αναφορικά με τη χρηματοδότηση και τον έλεγχο των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων κ.λπ..

Κατατέθηκε η νομοθετική ρύθμιση με τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ


Άνθρακες οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ - Εκπτώσεις για λίγους και με αυστηρά κριτήρια - Τι προβλέπει
Κατατέθηκε την Τρίτη στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση με τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ.
Mε τη ρύθμιση αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού για τα οικόπεδα εντός σχεδίου αλλά εκτός συστήματος αντικειμενικών αξιών, οι δόσεις για τον φόρο γίνονται έξι με προθεσμία πληρωμής την τελευταία δόση το τέλος Φεβρουαρίου ενώ θεσπίζεται έκπτωση 20% για τα μη ηλεκτροδοτούμενα και ξενοίκιαστα κτίσματα υπό την προϋπόθεση ότι αυτά παρέμειναν κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα καθʼ όλη τη διάρκεια του 2013.
Για την χορήγηση έκπτωσης φόρου 50% σε όσους έχουν εισόδημα κάτω από 9000 ευρώ (συν 1000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος) δεν θα λαμβάνονται υπόψη οι οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και στην εφορία αλλά δεν θα χορηγείται έκπτωση φόρου εφόσον η αξία των ακινήτων ξεπερνά τις 85.000 ευρώ για τον άγαμο ή τις 200.000 ευρώ για τον παντρεμένο με δύο παιδιά

Αναπαράσταση του τάφου της Αμφίπολης, από αρχιτέκτονα του υπουργείου Πολιτισμού (photo)

amfipoli
Το υπουργείο Πολιτισμού παρουσίασε την Τρίτη την πρώτη αξονομετρική σχεδιαστική αναπαράσταση του ταφικού μνημείου, από τον αρχιτέκτονα του ΥΠΠΟΑ κ. Μ. Λεφαντζή με τους δύο διαφραγματικούς τοίχους επί των οποίων φέρονται, στον μεν πρώτο οι Σφίγγες, στο δε δεύτερο οι Καρυάτιδες.
Στο μεταξύ, οι εργασίες συντήρησης και στερέωσης τους συνεχίζονται.
Η αφαίρεση των αμμωδών χωμάτων συνεχίζεται οριζόντια και σε όλη την έκταση του χώρου, ανάμεσα στον διαφραγματικό τοίχο με τις Καρυάτιδες και τον τρίτο τοίχο, ώστε να επιτυγχάνεται η εξισορρόπηση των πιέσεων και να διασφαλίζεται σταθερά η στατική επάρκεια του μνημείου, σύμφωνα με τις αποφάσεις της διεπιστημονικής τεχνικής ομάδας.
Συνεχίζονται, επίσης, οι εργασίες τεκμηρίωσης του συνόλου των αρχαιολογικών ανασκαφικών εργασιών, με ψηφιακά και συμβατικά μέσα.

ysterografa.gr

Το 2017 σε λειτουργία ο νέος σιδηρόδρομος Κιάτο – Ψαθόπυργος

Με πολύ μεγάλους ρυθμούς κινείται το κατασκευαστικό πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των Σιδηροδρόμων της χώρας...
Με πολύ μεγάλους ρυθμούς κινείται το κατασκευαστικό πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των Σιδηροδρόμων της χώρας...


Η ΕΡΓΟΣΕ, το μελετητικό και κατασκευαστικό κομμάτι του ΟΣΕ έχει αυτή την εποχή 14 έργα κόστους 1,3 δις ευρώ υπό κατασκευή και 2 έργα που είναι έτοιμα να ξεκινήσουν κόστους 326 εκ.ευρώ. Όπως αναφέρει το ypodomes.com συνολικά η επένδυση ξεπερνά τα 1,6 δις ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα νέα έργα που θα δημοπρατηθούν το επόμενο διάστημα.

ΒΟΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Εκεί αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη 2 μεγάλες εργολαβίες. Αφορά την αναβάθμιση των τμημάτων Διακοπτό-Ροδοδάφνη (που περιλαμβάνει και τους σταθμούς από το Κιάτο μέχρι τη Ροδοδάφνη) και Ροδοδάφνη-Ψαθόπυργος (που περιλαμβάνει τη μεγάλη σήραγγα Παναγοπούλας μήκους 4,5χλμ). Σε μερικές εβδομάδες αναμένεται να ξεκινήσει και η νέα μεγάλη εργολαβία-σκούπα στο τμήμα Κιάτο-Ροδοδάφνη. Ουσιαστικά μέχρι το 2017 αναμένουμε να λειτουργήσει πλήρως το τμήμα Κιάτο-Ροδοδάφνη-Ψαθόπυργος, που θα περιλαμβάνει νέα διπλή σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων. Μέχρι τότε εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί και το απαραίτητο έργο εγκατάστασης σηματοδότησης-ηλεκτροκίνησης-τηλεδιοίκησης σε αυτό το τμήμα. Συνολικά το 2017 το τμήμα Ψαθόπυργος-Αθήνα-Θεσσαλονίκη θα διαθέτει νέες διπλές γραμμές υψηλών ταχυτήτων, νέους ή εκσυγχρονισμένους σταθμούς και βελτιωμένα χρονικά και ποιοτικά δρομολόγια.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΡΓΑ

Η ΕΡΓΟΣΕ όμως έχει προγραμματίσει και μία σειρά από νέα έργα που θα τα δούμε να δημοπρατούνται και να υπογράφονται τους επόμενους μήνες.

Το σημαντικότερο από αυτά είναι το έργο αναβάθμισης του τμήματος Ψαθόπυργος-Ρίο-Μποζαϊτικα κόστους 170 εκ.ευρώ αλλά και η ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Κιάτο-Ροδοδάφνη κόστους 35εκ.ευρώ

Πηγή: .greek-inews.gr

Σεισμός 4R στην Πρέβεζα


seismosΣεισμική δόνηση 4R σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας και των Ιωαννίνων.

O σεισμός ήταν αισθητός από κατοίκους της Λευκάδας, της Κέρκυρας και της Πρέβεζας 
Ο σεισμός είχε διάρκεια περίπου 7-8 δευτερολέπτων, με εστιακό βάθος περίπου 10 χιλιομέτρων. Αν και επιφανειακός σεισμός, δημιούργησε μεγάλο πανικό στους κατοίκους του βόρειου Ιονίου και κυρίως της Πρέβεζας, καθώς το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε ήταν 12 χιλιόμετρα δυτικά της μέσα στη θάλασσα.
Επίσης σεισμική δόνηση μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε και στο νησί της Ρόδου στις 17:24. Ο σεισμός έγινε πάνω στο νησί της Ρόδου , σε βάθος 10 χιλιομέτρων, με αποτέλεσμα η δόνηση να γίνει αισθητή σε όλο το νησί. . .

Ο Σουμάχερ βγήκε μετά από 9 μήνες από το νοσοκομείο

Michael-Schumacher

Εννέα μήνες μετά το τραγικό ατύχημά του στις πίστες του σκι, ο θρύλος της Formula 1 Μίκαελ Σουμάχερ πήρε σήμερα εξιτήριο από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν, και θα συνεχίσει στο σπίτι του την αποθεραπεία και αποκατάστασή του.
Ο Μίκαελ Σουμάχερ νοσηλεύτηκε από τον Δεκέμβριο όταν και υπέστη το ατύχημα, μέχρι και τον Ιούνιο, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου της Γκρενόμπλ.
Τον Ιούνιο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Λωζάνης, από το οποίο πήρε εξιτήριο σήμερα, προκειμένου να μεταφερθεί σπίτι του, και να συνεχίσει εκεί την προσπάθεια αποκατάστασής του.
Η οικογένειά του δήλωσε ότι ο Σουμάχερ έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά του για να κερδίσει και αυτή τη δύσκολη μάχη.

ysterografa.gr

Bloomberg: Ποιοι είναι οι 50 άνθρωποι που κινούν τα νήματα στον πλανήτη

F5EB7639AF79366271CEE4EAA0826C3D.jpg
  • 1


Tους 50 ισχυρότερους ανθρώπους στον πλανήτη ξεχωρίζει το Bloomberg, καταρτίζοντας ένα κατάλογο με κορυφαίους τραπεζίτες, στελέχη, οικονομολόγους και επενδυτές, δηλαδή όλα εκείνα τα “μυαλά” που συνάπτουν τα deals, κινούν τα νήματα της πολιτικής, “χτίζουν” εταιρείες και επηρεάζουν τις διεθνείς χρηματαγορές.Το 2001 ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής και διαχειριστής hedge- fund Paul Singer αρνήθηκε να αποδεχθεί την αναδιάρθρωση των ομολόγων, που πρότεινε η Αργεντινή στο πλαίσιο της στάσης πληρωμών που κήρυξε σε συνολικά χρέη 95 δισ. δολ.  Αντ αυτού, κατέφυγε στα αμερικανικά δικαστήρια, απαιτώντας από την Αργεντινή να τον εξοφλήσει στο ακέραιο. Σήμερα, εξακολουθεί να  μάχεται για την πλήρη εξόφληση των ομολόγων ονομαστικής αξίας περίπου 170 εκτ. δολ., οδηγώντας τη χώρα σε νέα δεύτερη στάση πληρωμών. Αυτές οι ενέργειες οδήγησαν τον 69χρονο Singer στον τέταρτο ετήσιο κατάλογο με τους 50 ισχυρότερους του Bloomberg Markets, ο οποίος δημοσιεύεται στο τεύχος του Οκτωβρίου. Πρόκειται για ανθρώπους, που δεν γνώρισαν σύνορα και υπερέβησαν τα εμπόδια, όπως  αναφέρει το δημοσίευμα. Iδού ορισμένα παραδείγματα. Ο CEO της General Electri Jeffrey Immelt, ο οποίος ολοκλήρωσε την εξαγορά, ύψους 17 δισ. δολ. της Alstom, έχοντας εμπλακεί σε προσωπικές διαπραγματεύσεις με τη γαλλική κυβέρνηση προκειμένου να πείσει ότι η δική του προσφορά ήταν καλύτερη από τη γερμανο-ιαπωνική αντίστοιχη.
Η σχετική λίστα περιλαμβάνει τους 10 καλύτερους σε πέντε κατηγορίες με βάση περισσότερο του τι κάνουν αυτή τη στιγμή παρά τα παρελθόντα επιτεύγματά τους. Ενδεικτικό είναι ότι το ένα τρίτο των προσώπων, που καταρτίζουν τη λίστα, εμφανίζονται φέτος για πρώτη φορά σε αυτήν.

Πιο κοντά στο μυστικό της Αμφίπολης - Εκπληκτικές δορυφορικές φωτογραφίες από τις ανασκαφές του αρχαίου τάφου

Διαστημική Αμφίπολη! Εκπληκτικές δορυφορικές φωτογραφίες από τις ανασκαφές του αρχαίου τάφου
 Οι πληροφορίες από τις ανασκαφές στον αρχαίο τύμβο του λόφου Καστά της Αμφίπολης αναφέρουν πως οι αρχαιολόγοι, με επικεφαλής την Κατερίνα Περιστέρη, βρίσκονται ένα βήμα μακριά από το αρχαίο μυστικό.
Ή καλύτερα για να ακριβολογούμε, ένα... τοίχο μακριά. Τον τρίτο και τελευταίο (όπως εκτιμούν οι ειδικοί), πριν το νεκρικό θάλαμο στον οποίο όλοι εύχονται να βρίσκεται ο... "ένοικος" του επιβλητικού αρχαίου ταφικού μνημείου για να λυθεί το μυστήριο που έχει προκαλέσει ελληνικό, αλλά και παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Το ταφικό μνημείο είναι τόσο επιβλητικό και τόσο μεγαλοπρεπές, που ήταν θέμα χρόνου το ενδιαφέρον να περάσει και εκτός ελληνικών συνόρων, ωστόσο πλέον η "υπόθεση Αμφίπολη" ξεπερνά και τα σύνορα του... πλανήτη μας!

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανός υπέγραψε παράταση στις άδειες των γηπέδων

ΓΓΑ: Παράταση στις άδειες των γηπέδων | onsports.grΟ υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, υπέγραψε για τις άδειες καταλληλότητας δίνοντας λύση στο πρόβλημα
Μετά το πρόβλημα που είχε προκύψει με τις άδειες καταλληλότητας των γηπέδων και γενικότερα αθλητικών χώρων κι εγκαταστάσεων, κινδύνευε η διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών κι όχι μόνο, πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών. Έτσι, όπως αναφέρεται, την Δευτέρα (8/9) δόθηκε λύση, έστω και προσωρινά, προκειμένου να συνεχιστεί η… δράση στη Super League απρόσκοπτα και να ξεκινήσουν χωρίς προβλήματα οι αγώνες στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανός υπέγραψε την παράταση καταλληλότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων των γηπέδων. Έτσι, ενώ οι σχετικές άδειες έληγαν την 31η Αυγούστου, μετά την τελευταία εξέλιξη θα ισχύσουν μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2015, διάστημα στο οποίο αναμένεται να βρεθεί οριστική λύση.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ !! ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ !!

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20130116/low/newego_LARGE_t_1101_54153929.JPG 

Και ξαφνικά η ημέρα έγινε νύχτα για τους κατοίκους στην Αθήνα. Απειλητικά μαύρα σύννεφα σκοτείνιασαν τον ουρανό και οι ψιχάλες σε συνδυασμό με τον δυνατό αέρα προμήνυαν ότι έρχεται καταιγίδα. Και ήρθε! 

Θεομηνία με ισχυρές καταιγίδες και έντονη βροχόπτωση σημειώνεται αυτή την ώρα στην Αθήνα, στην Καλλιθέα, τη Δάφνη, το Νεο Κόσμο, τη Νεα Σμύρνη αλλά και στα βόρεια προάστια.

Πολλές αναφορές έχει δεχτεί η πυροσβεστική για άντληση υδάτων, από ισόγεια και καταστήματα.
Γενικότερα σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις οι οποίες δημιουργούν τεράστια προβλήματα, ενώ πέφτουν και αρκετοί κεραυνοί.

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι και αργά το απόγευμα και θα έχουν μεγάλη ένταση, γι' αυτό δείξτε τεράστια προσοχή οι κάτοικοι του νομού Αττικής αλλά και της Αθήνας. Βελτίωση αναμένεται από αργά το απόγευμα.

Σαμαράς: Δεν θα χρειαστούμε νέα δανεικά. Επιστρέφουμε σταδιακά στην ανάπτυξη

samaraskoehlo
 Ο Αντώνης Σαμαράς στο περιθώριο της συνάντησής του με τον Πορτογάλο Πρωθυπουργό, Πάσος Κοέλιο, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα επιστρέφει σταδιακά στην ανάπτυξη.
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η χώρα μας «δεν θα χρειαστεί νέα δανεικά», ενώ εστίασε και στην πρόσφατη απόφαση Ντράγκι η οποία -όπως ανέφερε- δείχνει πως «το χτύπημα της ύφεσης γίνεται πράξη με τρόπο που επικροτούμε, με τρόπο αποφασιστικό».
«Στα δύο τελευταία χρόνια η Ευρώπη έχει κάνει βήματα που νωρίτερα θεωρούντο αδιανόητα. Και αυτό μας δίνει μία πρόσθετη ευθύνη και σιγουριά», πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στους «πολύ ισχυρούς δεσμούς» των λαών της Ελλάδας και της Πορτογαλίας, ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως όπως και στο παρελθόν πορευτήκαμε σε δρόμους παράλληλους, έτσι και τώρα «θα πορευτούμε σε ένα δρόμο κοινό για να πετύχουμε κοινούς στόχους ανάπτυξης και ευημερίας».
Από την πλευρά του ο Πορτογάλος Πρωθυπουργός δήλωσε πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει φέτος στην οικονομική ανάπτυξη, ενώ εξέφρασε την αλληλεγγύη και τον σεβασμό του προς τον ελληνικό λαό που επλήγη από την κρίση.
Έπλεξε παράλληλα το εγκώμιο του κ. Σαμαρά:
«Καταβάλλετε μια τεράστια προσπάθεια για να τηρήσει η Ελλάδα τη συμφωνία της. Είμαι βεβαιος ότι η Ελλάδα και ο λαός της βρίσκονται σε πολύ καλά χέρια και θα ακολουθήσουν το παράδειγμα όλων των άλλων χωρών που πέρασαν από τα προγράμματα προσαρμογής».

Το ηχηρό μήνυμα που έστειλε ο Παπούλιας για την κρίση κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο

Karolos-Papoulias

Πολλαπλά μηνύματα για την κρίση την οποία διέρχεται η ελληνική κοινωνία έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, με όσα είπε κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Αναλυτικά, ο διάλογος του Κάρολου Παπούλια με τον Πέδρο Πάσος Κοέλιο, όπως δημοσιοποιήθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καλωσορίσατε, κύριε Πρωθυπουργέ. Χαίρομαι ιδιαίτερα.
PEDROPASSOSCOELHO: Κύριε Πρόεδρε, είναι μεγάλη τιμή και χαρά για μένα που σας γνωρίζω προσωπικά και που μπορώ να σας επισκεφθώ στο Προεδρικό Μέγαρο.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Χαιρόμαστε που σας υποδεχόμαστε μια ωραία φθινοπωρινή μέρα στην Αθήνα.
Κύριε Πρωθυπουργέ, οι σχέσεις των δύο χωρών μας είναι παραδοσιακά άριστες. Είμαστε δύο μικρές χώρες του ευρωπαϊκού νότου και η μοίρα είναι κοινή. Και τώρα έγινε ακόμα πιο κοινή. Η κοινωνικο-οικονομική κρίση μας έφερε πολύ πιο κοντά και μας επιβάλλει να διαμορφώσουμε κοινή πολιτική για την αντιμετώπισή της. Οι λαοί μας υποφέρουν και έχουν εξαντληθεί οι δυνατότητες πλέον της αντοχής, του ελληνικού λαού τουλάχιστον.
Απ’ό,τι παρακολουθώ, πετυχαίνετε ορισμένα πράγματα καλύτερα από μας και σε ορισμένους τομείς έχουμε εμείς καλύτερα αποτελέσματα από σας. Αλλά βρισκόμαστε στον ίδιο παρονομαστή. Περιμένουμε την ανάπτυξη, την απασχόληση, να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας των νέων, που δυστυχώς είμαστε πρωταθλητές στην Ευρώπη. Ξεπεράσαμε και την Ισπανία.
Όλα αυτά είναι κοινά προβλήματα που χρειάζονται κοινή αντιμετώπιση και νομίζω ότι η επίσκεψή σας προς τα εκεί κατατείνει, για να βρούμε κοινούς δρόμους για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων. Καλωσορίσατε, κύριε Πρωθυπουργέ.
PEDROPASSOSCOELHO: Σας ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι στην Αθήνα.
Όπως γνωρίζετε, κατόπιν θα έχω μία συνάντηση και με τον κ.Πρωθυπουργό, τον κ.Σαμαρά. Θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε τη σχέση μας και την ιδιαίτερη κατάσταση των δύο χωρών μας και του ευρύτερου ευρωπαϊκού πλαισίου και των προοπτικών ανάπτυξης στην Ευρώπη.
Πραγματικά πρέπει να πω ότι νοιώθω πολύ μεγάλη έκπληξη που ύστερα από περίπου 4 χρόνια μεγάλων προσπαθειών η Ευρώπη και ιδιαίτερα η Ευρωζώνη δεν έχουν καταφέρει να επιτύχουν αυτές τις προοπτικές της βιώσιμης ανάπτυξης και της ανάκαμψης που θεωρούσαμε ότι θα υπήρχαν πλέον. Παρά ταύτα, υπάρχουν ακόμα μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Ευρώπη.
Όπως γνωρίζουμε, κάποιες χώρες για λόγους που δεν ήταν ευχάριστοι, άρχισαν αυτές τις διαρθρωτικές αλλαγές νωρίτερα. Οι χώρες αυτές είναι η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, ακόμα και η Ισπανία, η οποία δεν είχε πρόγραμμα προσαρμογής.
Τώρα, αναμένεται ότι και άλλες μεγάλες χώρες θα πρέπει να προχωρήσουν σε αυτές τις σημαντικές αλλαγές, δεδομένου ότι η Ευρώπη χρειάζεται να ενισχύσει τα θεμέλιά της για να επιτύχει την ανάπτυξη στο μέλλον.
Όπως είπατε και εσείς, οι λαοί της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας και της Ισπανίας έχουν κάνει πολύ μεγάλες θυσίες για να ξεπεράσουν αυτή την οικονομική κρίση. Είμαι βέβαιος ότι όπως και η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, επίσης και η χώρα σας θα μπορέσει να ολοκληρώσει το δυσκολότερο μέρος του έργου αυτού, έτσι ώστε να βρει το δρόμο της προς την ανάπτυξη, η οποία οπωσδήποτε θα έρθει.-

Η Ντόρα με στρατηγική "κοινωνικού κέντρου" για τη ΝΔ

Dora-Bakoyanni

Ακόμη και οι μεγαλύτεροι επικριτές της αναγνωρίζουν στη Ντόρα Μπακογιάννη ότι στο σύνολο της πολιτικής διαδρομής της μιλούσε για μια Κεντροδεξιά με διερυμένα πολιτικά σύνορα, αλλά και ξεκάθαρη ταυτότητα. Πιο κοντά στο κοινωνικό κέντρο και τη στρατηγική του μεσαίου χώρου, αφήνοντας έξω από το προσκλητήριο τα άκρα και τις ακρότητες που τα συνοδεύουν.
Με τη σημερινή συνέντευξή της στην εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ “Πρώτη Γραμμή” με τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου, η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος Αθηναίων και πρώην υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή, δεν υιοθέτησε διαφορετική ρητορική.
Αντιθέτως, διαπίστωσε ότι “το κέντρο δεν έχει σήμερα λιμάνι”, και εστίασε στην ανάγκη να εκφράσει και πάλι η Νέα Δημοκρατία το σύνολο των δυνάμεων της Κεντροδεξιάς, χωρίς ωστόσο αυτό να συνεπάγεται άθροιση προσώπων και αλλοίωση ταυτότητας.
Ήταν άλλωστε εξαιρετικά ηχηρή η διαφοροποίησή της από τη ρητορική του Άδωνη Γεωργιάδη, που απευθύνεται στο δεξιό κομμάτι της κοινωνικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας, ενώ επεσήμανε ότι ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να εκφράσει τη μεγάλη Κεντροδεξιά.
Δεν έκρυψε ότι την ενδιέφερε η θέση του Επιτρόπου της Ελλάδας στη νέα σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς εκτιμούσε ότι θα μπορούσε να προσφέρει πολλά στη χώρα, στη δεδομένη κρίσιμη συγκυρία, ενώ εξίσου αυθόρμητα αποκάλυψε ότι δεν θα την ενδιέφερε μια θέση στη σημερινή κυβέρνηση, μιας και θεωρεί ότι είναι περισσότερο χρήσιμη για την Παράταξη και την κυβέρνηση… εκτός.
Η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφια στην Α’ Αθηνών στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, και δεν παρέλειψε να εξαπολύσει επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις τις οποίες κατά καιρούς διατυπώνει, σημειώνοντας με νόημα ότι παρά την κοινωνική δυσφορία, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.
Όπως έχει κάνει και σε άλλες δημόσιες τοποθετήσεις της, το κορυφαίο στέλεχος της Κεντροδεξιάς επανέλαβε την κριτική της για τα σοβαρά λάθη που έγιναν με τον ΕΝΦΙΑ, αλλά και συνολικά τη φορολογική πολιτική.

Ο Πρετεντέρης κατηγορεί τον Καραμανλή ότι “έπεσε στα μαλακά”

Giannis-Pretenteris

Κριτική στον Κώστα Καραμανλή ασκεί ο Γιάννης Πρετεντέρης με το σημερινό άρθρο του στα “Νέα”, για τις επιλογές του πρώην πρωθυπουργού το 2009, όταν διέγνωσε τη διόγκωση της οικονομικής κρίσης, και οδήγησε τελικά τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, τον Οκτώβριο εκείνου του έτους, χωρίς να πάρει επώδυνα μέτρα.
Ο Γιάννης Πρετεντέρης επιτίθεται στον Γιώργο Παπανδρέου για τη στάση που κράτησε εκείνη την περίοδο, αρνούμενος να δώσει “ανοχή” στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να λάβει τα απαιτούμενα δημοσιονομικά μέτρα, και διαβλέπει ότι ένα αντίστοιχο σκηνικό διαμορφώνεται και σήμερα, με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ να οδηγούν τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.
Αναφορικά με τον Κώστα Καραμανλή, και τις ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού, ο Γιάννης Πρετεντέρης σχολιάζει τα εξής:
“Ο Καραμανλής, με την ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία του που διέθετε, και μπροστά σε έναν απειλητικό εκλογικό ορίζοντα, προτίμησε να πέσει στα μαλακά. Δεν πήρε τα μέτρα που έπρεπε και η δημοσιονομική κατάσταση επιδεινώθηκε σοβαρά”.

ysterografa.gr

Πού (νομίζουν ότι) ζουν τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ;

Spyros-Lykoudis-Fotis-Kouvelis

Twitter@EmOikonomidis
Η κρίση την οποία διέρχεται τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα είναι πρωτίστως και κυρίως κρίση πολιτικής ηγεσίας. Μαζί φυσικά με το οικονομικό αποτύπωμά της, αλλά και τις διαστάσεις μιας βαθιάς, σύνθετης και πολυεπίπεδης κρίσης ηθικής, αξιών, εθνικής ταυτότητας και εθνικών προτεραιοτήτων.
Θεωρητικά, η κρίση γεννάει ηγέτες. Στη δική μας περίπτωση, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, καθώς δεν είναι ορατό το νέο πολιτικό προσωπικό που θα μπορούσε να φρεσκάρει το εθνικό dna, και να δώσει προοπτική μέλλοντος στη χώρα.
Την ίδια ώρα, το υπάρχον πολιτικό δυναμικό δείχνει σε πολλές περιπτώσεις να μην αντιλαμβάνεται τα καινούρια δεδομένα, να μην ακούει τα υπόγεια ρεύματα που ήδη κινούνται με τάση μεγιστοποίησης σε… τσουνάμι. Να μην κατανοεί τι περιμένει η κοινωνία από εκείνους που βρίσκονται σήμερα σε θέσεις ευθύνης, ή γενικότερα στο πολιτικό σκηνικό.
Και μια τέτοια, ηχηρή περίπτωση είναι η Δημοκρατική Αριστερά και τα κορυφαία στελέχη της. Από τον Φώτη Κουβέλη μέχρι τον Σπύρο Λυκούδη, η “μεταρρυθμιστική τάση” του οποίου αποχωρεί από τη ΔΗΜΑΡ, η άλλοτε Ανανεωτική Αριστερά μοιάζει εγκλωβισμένη στα ιστορικά αδιέξοδά της, με πλεόνασμα δόσεων προσωπικών αδιεξόδων.
Ένα κόμμα με ικανά στελέχη, και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα προσέγγιση του πολιτικού γίγνεσθαι, δεν αναζήτησε ποτέ στον καθρέφτη τους λόγους που του μετέτρεψαν σε… συμπλήρωμα, και μάλιστα στο περιθώριο της κοινωνίας. Τα ποσοστά της ΔΗΜΑΡ είναι δυσανάλογα της αξίας των στελεχών της, αλλά και του ρόλου που διεκδικεί να διαδραματίσει στο πολιτικό σκηνικό, και μάλιστα σε κεντρικό, πρωταγωνιστικό επίπεδο.
Και το ερώτημα προκύπτει αυθόρμητα: Πού νομίζουν ότι ζουν τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ; Και πόσο συχνά κοιτάζουν γύρω και δίπλα τους, για να κατανοήσουν την πραγματική θέση τους στην εθνική πραγματικότητα μιας χώρας σε βαθιά κρίση εθνικής ταυτότητας και ψυχολογίας;
Οι απαντήσεις θα μπορούσαν να αποτελέσουν εφαλτήριο διαπίστωσης του προβλήματος, και επομένως επίλυσής του. Φαίνεται ωστόσο ότι στη ΔΗΜΑΡ δεν αισθάνεται καν την ανάγκη να αναρωτηθούν…

ysterografa.gr

Σύγχυση για τη νέα παράταση της εθελοντικής κινητικότητας – Άγνοια δηλώνουν στελέχη του ΥΠΕΣ

Τα πρακτικά της Βουλής για την ψήφιση της βουλευτικής τροπολογίας (1792/103) με την οποία παρατείνεται η εθελοντική κινητικότητα έως τις 30 Σεπτεμβρίου δημοσιεύει η aftodioikisi.gr, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες, υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών δηλώνουν άγνοια όταν ενδιαφερόμενοι δημοτικοί υπάλληλοι επικοινωνούν μαζί τους, προκαλώντας σύγχυση.
Πρόκειται για τροπολογία που κατατέθηκε στις 4/9 από τους βουλευτές της ΝΔ Γιάννη Καράμπελα, Γιώργου Γεωργαντά, Ιωάννη Κεφαλογιάννη και Μάξιμου Σενετάκη στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης [Τροποποίηση του ν. 927/1979 (Α΄139) και προσαρμογή του στην απόφαση πλαίσιο 2008/913/ΔΕ της 28ης Νοεμβρίου 2008, για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου (L 328)] και ψηφίστηκε την περασμένη Παρασκευή (5/9) από τη Βουλή.
Σύμφωνα με τα πρακτικά της Βουλής:
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων):…… Επίσης, γίνεται δεκτή και η βουλευτική τροπολογία με αριθμό 1792/103, 4/9/14, η οποία έχει σχέση με το Υπουργείο Εσωτερικών. Συγκεκριμένα, δίδεται μια παράταση στην κινητικότητα, για να μπορέσουν να δηλώσουν κάποιοι υπάλληλοι οι οποίοι δεν πρόλαβαν. Θα την έχετε δει, φαντάζομαι. Αν θέλετε κάποια διευκρίνιση, στη συνέχεια μπορώ να την κάνω. Είναι μερικές μέρες παράταση για να μπορούν οι υπάλληλοι του Υπουργείου Εσωτερικών να έχουν την ευχέρεια να κάνουν αιτήσεις».
Να σημειωθεί ότι σε ανακοίνωση του την Παρασκευή το ΥΠΕΣ έκανε γνωστό ότι: «Ψηφίστηκε σήμερα από τη Βουλή, τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών η οποία προβλέπει την παράταση έως την 30η Σεπτεμβρίου 2014 της εθελοντικής ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας. Αυτό έγινε ώστε και οι νέοι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι να έχουν τα χρονικά περιθώρια για να εκτιμήσουν τις ανάγκες των φορέων που μόλις ανέλαβαν και να αποφασίσουν για την αποδοχή ή όχι των αιτημάτων των ενδιαφερομένων υπαλλήλων.»

aftodioikisi.gr

Οι 10+1 ειδικές ρυθμίσεις για σύνταξη από τα 55

Δέκα συν μία ειδικές ρυθμίσεις «βγάζουν» σύνταξη από τα 55 για τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ ακόμη και σε περιπτώσεις που δεν έχουν λόγω μακροχρόνιας ανεργίας από τα 100 ένσημα ανά έτος μία πενταετία πριν από την ηλικία συνταξιοδότησής τους.
Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα για τις ειδικές αυτές ρυθμίσεις που αφορούν περίπου 700.000 ασφαλισμένους αλλά και άνεργους:


Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Μητσοτάκης: Υπάρχουν ακόμα υπάλληλοι που αμείβονται περισσότερο από άλλους

«Υπάρχουν ακόμα στρεβλώσεις στο ενιαίο μισθολόγιο, που έχουν να κάνουν με τον τρόπο με το οποίο αυτό εφαρμόστηκε. Υπάρχουν υπάλληλοι σε υπουργεία που αμείβονται περισσότερο από υπαλλήλους με ίδια προσόντα σε άλλα υπουργεία» δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, πρόσθεσε ότι «η αναμόρφωση του μισθολογίου αποτελεί δέσμευση της χώρας» και πως «μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις που θα διορθώσουν στρεβλώσεις και προβλήματα του παρελθόντος».
Επισήμανε δε ότι «όλες οι προαγωγές στο δημόσιο έχουν παγώσει από το 2011», για να συμπληρώσει ότι «πρέπει να συζητήσουμε ένα σταδιακό ξεπάγωμα των προαγωγών».
Επίσης, αναφέρθηκε στη συζήτηση που έγινε στο Παρίσι με τους εκπροσώπους των δανειστών, χαρακτηρίζοντάς την «χρήσιμη», ενώ έκανε γνωστό ότι «η τρόικα εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη γενικότερη πρόοδο στο θέμα της διοικητικής μεταρρύθμισης».
Τέλος,  κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «καταστρατηγεί πλήρως το πνεύμα του Συντάγματος».
Δείτε επίσης:
Νέο Μισθολόγιο: Ποια είναι η «χρυσή τομή» που αναζητά η κυβέρνηση και ποιες οι ανησυχίες των υπαλλήλων

aftodioikisi.gr

Τι πρότεινε ο Καραμανλής στο Σαμαρά. Όλο το παρασκήνιο

Του Μανώλη Κοττάκη

Να μετακινήσει τα χρονοδιαγράμματα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας μέσα στον Νοέμβριο και να απειλήσει την Βουλή με εκλογές, εν ανάγκη και να τις κάνει (αν δεν υπάρχει άλλη λύση ) σε περίπτωση που παρατείνεται το κλίμα της πολιτικής ρευστότητας , πρότεινε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά . Όπως αποκαλύπτει  η
'' Κυριακάτικη Δημοκρατία'' οι δύο άνδρες συναντήθηκαν μέσα στο καλοκαίρι στο περιθώριο κοινωνικής εκδήλωσης που διοργάνωσε μια Ελληνοαμερικανίδα κοινή φίλη τους και συζήτησαν εκτενώς ανταλλάσσοντας απόψεις για το θέμα της Προεδρικής εκλογής. Όταν ο Αντώνης Σαμαράς διέκρινε τον Κώστα Καραμανλή ανάμεσα στους προσκεκλημένους ζήτησε να απομονωθούν σε ένα σημείο του κήπου όπου γινόταν η δεξίωση . Μετά τις καθιερωμένες αβρότητες μεταξύ τους

Μήνυμα του Αν. Υπουργού ΠΕΚΑ Νίκου Ταγαρά για τη νέα σχολική χρονιά

http://www.sfedona.gr/sites/default/files/field/slideshow/%CF%84%CE%B1%CE%B3.jpeg 

Φίλοι εκπαιδευτικοί, αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, αγαπητοί φοιτητές και φοιτήτριες,

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής/ακαδημαϊκής χρονιάς, δεχθείτε τις ειλικρινείς μου ευχές για μια δημιουργική κι επιτυχημένη πορεία. Να έχετε όλοι υγεία, δύναμη και υπομονή και να προσπαθείτε συνεχώς να κατακτήσετε τους στόχους σας.
Η χώρα μας βρίσκεται σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, η οποία έχει αντίκτυπο και στην εκπαίδευση. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν, τα νέα δεδομένα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Τα σχολεία μας διαθέτουν εκπαιδευτικούς με υψηλό ηθικό έρεισμα, γνώσεις, εμπειρίες, ευαισθησία και θέληση για προσφορά. Είμαστε δίπλα σας και στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που έχει ως κοινό στόχο, ένα σχολείο αναβαθμισμένο, ποιοτικό και ανταγωνιστικό, που θα εξασφαλίζει στους νέους όλες τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους.
Ζούμε στην εποχή που ο ρόλος της παιδείας αγγίζει και τα όρια της οικονομίας και της ανάπτυξης και οι χώρες που θα δημιουργήσουν δικό τους εσωτερικό σύστημα παραγωγής και μετάδοσης επιστημονικής γνώσης, θα έχουν τον πραγματικό πλούτο. Οι νέοι μας μέσα από την εκπαίδευση, μπορούν να καλλιεργήσουν την προσωπικότητά τους, να γνωρίσουν τις πραγματικές αξίες της ζωής, τις ξεχασμένες παραδόσεις μας, τον πολιτισμό μας, τις πνευματικές μας αξίες, τον πολιτισμικό μας πλούτο, ώστε να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις μελλοντικές προκλήσεις.
Η οικονομία σήμερα δεν νοείται χωρίς την επιστημονική γνώση και υποστήριξη, επομένως και η ανάπτυξη δεν νοείται εκτός παραγωγής και μετάδοσης της επιστημονικής γνώσης.
Εύχομαι σε όλους κάθε πρόοδο κι επιτυχία τη νέα σχολική/ακαδημαϊκή χρονιά και ειδικότερα στους εκπαιδευτικούς να έχετε δύναμη και να πετύχετε στο σπουδαίο έργο το οποίο επιτελείτε.

Στο Όσλο ο ΠτΒ κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης για τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης

Στο Όσλο θα μεταβεί ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης,  προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ), 11-12 Σεπτεμβρίου του 2014, την οποία διοργανώνει το Κοινοβούλιο της Νορβηγίας (Storting) και η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣ ΣτΕ).
Τα θέματα, τα οποία έχουν επιλεγεί και θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της διάσκεψης είναι τα εξής:
  1. Θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα και ελευθερίες – συμμετοχή, εμπιστοσύνη και δημόσιος διάλογος ως προϋποθέσεις για τη δημοκρατία
  2. Δημοκρατία, Κυριαρχία και Ασφάλεια στην Ευρώπη
  3. Κυβερνητική πλειοψηφία και αντιπολίτευση – αναζητώντας την ισορροπία σε μία δημοκρατία
O Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα πραγματοποιήσει ομιλία στην πρώτη θεματική ενότητα, αναδεικνύοντας τη συμμετοχική διαδικασία των πολιτών καθώς και των Εθνικών Κοινοβουλίων στη διαμόρφωση της σύγχρονης δημοκρατίας.
Στο πλαίσιο της εν λόγω Διάσκεψης θα πραγματοποιηθεί επίσης συνάντηση των Γενικών Γραμματέων των αντίστοιχων κοινοβουλίων, οι οποίοι θα συζητήσουν θέματα που άπτονται του Ευρωπαϊκού Κέντρου Κοινοβουλευτικής Έρευνας και Τεκμηρίωσης, όπως οι προτεραιότητες αυτού και το πρόγραμμα για την περίοδο 2015 – 2016. Στις εργασίες των Γενικών Γραμματέων, θα συμμετάσχει ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων, κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου.

Πόσο βοηθούν την πορεία μας οι εμμονές στο χθες;

Γράφει η
Αντωνία Μπούζα
 
Τον τελευταίο καιρό, εξ αφορμής της οικονομικής κρίσης, πολλά και δύσκολα συνέβησαν στην πατρίδα μας, επηρέασαν τη ζωή μας, δυσκόλεψαν την καθημερινότητά μας και έβγαλαν προς τα έξω, απωθημένα , συμπεριφορές και επιδιώξεις.

Έτσι πορευθήκαμε στο δύσβατο δρόμο των ανατροπών του τρόπου ζωής μας  κι αναγκασθήκαμε να διαφοροποιήσουμε τρόπους διεκδίκησης, αιτήματα και σταθερές γύρω από την εργασία , την υγεία, την οικογένεια κλπ

Συγχρόνως είδαμε πως και το κράτος που μέχρι χθες κινείτο αδιάφορα και νωχελικά, σπάταλα και συγκεντρωτικά, αναποτελεσματικά και απογοητευτικά , άλλαξε ρότα και πασχίζει  με εμφανή όμως τη δυσκολία, να διορθώσει παθογένειες, να καταπολεμήσει τη διαφθορά και να γίνει αποτελεσματικό.

Τώρα κάποιοι θρηνούν επειδή έλειψαν τα «θα»

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Έχουμε περάσει τη ζωή μας ακούγοντας διάφορα «θα» στη Θεσσαλονίκη.
Κάθε άλλο παρά τυχαία, σταθερά κάθε χρόνο, τον Σεπτέμβριο, η Θεσσαλονίκη αποκαλείται σκωπτικώς… «Θασσαλονίκη»!
Αυτή τη φορά, κάτι τέτοιο δεν υπήρξε. Ο πρωθυπουργός έκανε μια ομιλία όπως ακριβώς είχε προαναγγελθεί:
Έχοντας καταστήσει σαφές ότι πλέον κανείς δεν μπορεί – ανέξοδα και ατιμωρητί – να δίνει υποσχέσεις που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν, έδωσε το περίγραμμα του οδικού χάρτη και των σταθμών του ως προς την σταδιακή ελάφρυνση της φορολογίας.
Και εξειδικευμένα μίλησε μόνο για το πετρέλαιο θέρμανσης, δεδομένου ότι αρχίζει η διανομή του.
Όλες τις άλλες εξειδικεύσεις τις παρέπεμψε στη διαδικασία κατάρτισης του προϋπολογισμού.
Προφανώς!
Διότι όταν κυβερνάς, έχεις μπροστά σου κάποιον προϋπολογισμό.
Ενώ όταν δεν κυβερνάς, φαντασιώνεσαι όποιον προϋπολογισμό θέλεις – και επομένως υπόσχεσαι ό,τι θέλεις.
Αν στη Θεσσαλονίκη είχαν ακουστεί οι γνωστές κούφιες υποσχέσεις, είναι βέβαιο ότι οι διάφοροι κήνσορες θα έσπευδαν να χλευάσουν και να μιλήσουν για τα γνωστά «θα».
Αυτά που φαίνεται ότι θα ακούσουμε το προσεχές σαββατοκύριακο από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Και πώς αντιμετωπίστηκε αυτή η υπεύθυνη στάση;
Μα με τις γνωστές κραυγές – ότι ο πρωθυπουργός έδωσε «ψίχουλα» φοροελαφρύνσεων, ότι έκανε «ωραίες εξαγγελίες», ότι περιμένει… ISO για το χρέος και εξαγγέλλει πιστοποιητικά βιωσιμότητας, ότι αποδείχθηκε πως εξουσιάζει η τρόικα, ότι ακούστηκαν ψευδείς εξαγγελίες.
Δυσκολεύεται κανείς, τέλος, να αντιληφθεί προς τι οι ειρωνείες περί της ανάγκης να κηρυχθεί επίσημα βιώσιμο το χρέος.
Συγγνώμη, αλλά αυτό δεν είναι το θέμα; Αυτό δεν θέλουμε;
Να κηρυχθεί δηλαδή το χρέος μας και επίσημα βιώσιμο, διότι μόνο σ’ αυτήν την περίπτωση θα θεωρηθεί ότι έχουμε σωθεί και επομένως θα σταθεί δυνατόν να έλθουν κάποιοι άνθρωποι να επενδύσουν τα χρήματά τους στη χώρα μας (και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας) σίγουροι ότι δεν θα χάσουν τα λεφτά τους.
Αναρωτιέται κανείς με ποιον άλλο τρόπο μπορούμε να βγούμε από το τέλμα.
Διότι ο ουρανός δεν βρέχει ούτε δάνεια, ούτε θέσεις εργασίας…

elzoni.gr

Ερώτηση Χρίστου Δήμα για την νέα σχολική χρονιά

Τον σχεδιασμό των συναρμόδιων υπουργείων για τη νέα σχολική χρονιά ώστε να αξιοποιηθεί το σύνολο των κοινοτικών κονδυλίων που προορίζεται για τη διανομή γάλακτος και φρούτων σε μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της χώρας ζητάνε να πληροφορηθούν 34 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έπειτα από σχετική πρωτοβουλία του βουλευτή Κορινθίας Χρίστου Δήμα.

Στην ερώτησή τους προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων οι βουλευτές επισημαίνουν τη σημασία να συμπεριληφθούν στο νέο προγραμματισμό φρούτα και προϊόντα μεγάλης θρεπτικής αξίας (π.χ. ροδάκινα και σταφίδα) ενώ υπογραμμίζουν το γεγονός ότι στο παρελθόν η Ελλάδα έχει αφήσει αναξιοποίητους σημαντικούς κοινοτικούς πόρους οι οποίοι είχαν σαν στόχο να προσφέρουν καθημερινά γεύματα σημαντικής διατροφικής αξίας στους μαθητές. Παράλληλα, δεδομένου ότι για το τρέχον σχολικό έτος που ξεκινάει αυτές τις μέρες, στη διάθεση της χώρας μας βρίσκεται ποσό περίπου 3 εκ. ευρώ για τη διανομή των σχετικών προϊόντων και λαμβάνοντας υπόψη τις προθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αυξήσει τα σχετικά κονδύλια στο μέλλον για το σκοπό αυτό, οι 34 βουλευτές ζητάνε να πληροφορηθούν τις ενέργειες και τον σχεδιασμό των συναρμόδιων Υπουργών για την αποτελεσματικότερη δυνατή υλοποίηση των προγραμμάτων.


Συγκεκριμένα στην ερώτηση αναφέρεται:

Προς: – τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
            – τον κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Θέμα: «Υλοποίηση και σχεδιασμός για την αξιοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος διανομής γάλακτος στα σχολεία και του προγράμματος προώθησης φρούτων στα σχολεία».

Η Ελλάδα έχει στο παρελθόν αφήσει αναξιοποίητους σημαντικούς κοινοτικούς πόρους οι οποίοι είχαν σαν στόχο να προσφέρουν καθημερινά γεύματα σημαντικής διατροφικής αξίας στους μαθητές. Ενδεικτικά, την περίοδο 2010-2011 η χώρα μας αξιοποίησε σχεδόν τα μισά από τα 1,8 εκ. ευρώ που ήταν διαθέσιμα από το πρόγραμμα «φρούτα στα σχολεία» ενώ μέχρι και πρόσφατα (2013) δεν συμμετείχε καθόλου στο πρόγραμμα «γάλα στα σχολεία» σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ε.Ε.. Σημειώνεται ότι τα δύο παραπάνω προγράμματα που αφορούν τη διανομή φρούτων λαχανικών, γάλακτος ή γαλακτοκομικών προϊόντων αποσκοπούν αφενός στην εξασφάλιση γεύματος και στη διαμόρφωση διατροφικής παιδείας στους μαθητές και αφετέρου στη στήριξη και ανάδειξη των σχετικών γεωργικών προϊόντων που παράγει η πατρίδα μας.

Υπενθυμίζεται ότι σε σχετικές ανακοινώσεις τους στις αρχές του 2013, τα συναρμόδια Υπουργεία είχαν εξαγγείλει την υλοποίηση των δύο παραπάνω προγραμμάτων η οποία και θα έπρεπε να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος εκείνης της σχολικής χρονιάς. Παράλληλα υπενθυμίζεται ότι για το τρέχον σχολικό έτος που ξεκινάει σε λίγες μέρες, στη διάθεση της χώρας μας βρίσκεται αντίστοιχο ποσό (περίπου 3 εκ. ευρώ) για τη διανομή των σχετικών προϊόντων στα σχολεία της χώρας μας.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω καθώς και τη σχετικά πρόσφατη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Τρέφομαι σωστά – αισθάνομαι καλά / 30.01.2014) με την οποία αυξάνει τα κονδύλια για το σκοπό αυτό και εγκαινιάζει μια εκστρατεία για την προώθηση της κατανάλωσης φρούτων και γαλακτοκομικών προϊόντων στα σχολεία των κρατών μελών, ερωτώνται τα συναρμόδια Υπουργεία:

- Αξιοποιήθηκε το σύνολο των διαθέσιμων πόρων από τα δύο παραπάνω προγράμματα για το σχολικό έτος 2013-2014; Πόσοι μαθητές ωφελήθηκαν;
- Ποιος είναι ο σχεδιασμός για τη νέα σχολική χρονιά; Συμπεριλαμβάνονται στο νέο προγραμματισμό φρούτα και προϊόντα μεγάλης θρεπτικής αξίας όπως τα ροδάκινα και η σταφίδα;
- Διαθέτουν τα συναρμόδια Υπουργεία αξιόπιστη στρατηγική για την αξιοποίηση του συνόλου των διαθέσιμων ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την χώρα μας από τη νέα ευρωπαϊκή πρωτοβουλία;

Οι υπογράφοντες βουλευτές:

Δήμας Χρίστος (Ν. Κορινθίας)
Αντωνίου Μαρία (Ν. Καστοριάς)
Αυγενάκης Ελευθέριος (Ν. Ηρακλείου)
Αυγερινοπούλου – Ζήσιμου Διονυσία – Θεοδώρα (Ν. Ηλείας)
Βιρβιδάκης Κυριάκος (Ν. Χανίων)
Βλαχογιάννης Ηλίας (Ν. Τρικάλων)
Γεωργαντάς Γεώργιος (Ν. Κιλκίς)
Γκιουλέκας Κωνσταντίνος (Α΄ Θεσσαλονίκης)
Καραμανλή Άννα (Β΄ Αθηνών)
Καράογλου Θεόδωρος (Β΄ Θεσσαλονίκης)
Κεδίκογλου Σίμος ( Ν. Ευβοίας)
Κέλλας Χρήστος (Ν. Λαρίσης)
Κλειτσιώτης Κωνσταντίνος (Ν. Καβάλας)
Κόνσολας Μάνος (Ν. Δωδεκανήσου)
Κουκοδήμος Κωνσταντίνος (Ν. Πιερίας)
Κουτσογιαννακόπουλος Κωνσταντίνος (Ν. Φθιώτιδας)
Κοψαχείλης Τιμολέων (Ν. Γρεβενών)
Κωνσταντόπουλους Γεώργιος (Ν. Πιερίας)
Μακρή – Θεοδώρου Ελένη (Ν. Φθιώτιδας)
Μανδρέκα Ασπασία (Ν. Φωκίδος)
Μάνη – Παπαδημητρίου Άννα (Ν. Πιερίας)
Μαρίνος Ανδρέας (Ν. Ν. Ηλείας)
Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος (Ν. Ευβοίας)
Μπατσαρά Γεωργία (Ν. Ημαθίας)
Νταβλούρος Αθανάσιος (Ν. Αχαΐας)
Πασχαλίδης Ιωάννης (Ν. Καβάλας)
Πατριανάκου Φεβρωνία (Ν. Λακωνίας)
Σκόνδρα Ασημίνα (Ν. Καρδίτσας)
Σολδάτος Θοδωρής (Ν. Λευκάδος)
Σταμενίτης Διονύσιος (Ν. Πέλλης)
Στυλιανίδης Ευριπίδης (Ν. Ροδόπης)
Ταλιαδούρος Σπυρίδων (Ν. Καρδίτσας)
Ταμήλος Μιχαήλ (Ν. Τρικάλων)
Χριστογιάνννης Δημήτρης (Ν. Πιερίας)

Δ.Τ. Τατούλης – Αγοραστός «Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.) αποτελεί πολιτικό όργανο με δημιουργικό, ανατρεπτικό και συγκρουσιακό χαρακτήρα»



Εμφάνιση DSC_3400.jpg 
Την ανάγκη περαιτέρω θωράκισης του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας και μιας νέας, ανατρεπτικής και δημιουργικής πολιτικής πρότασης για το μέλλον της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, που δεν θα εδράζεται σε κομματικές αντιλήψεις, αλλά θα δώσει υπόσταση στον υπαρκτό πατριωτισμό, διατύπωσαν από κοινού ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014.
«Ο θεσμός της αιρετής Περιφέρειας αποτελεί τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα, αποδείχθηκε πολύ χρήσιμος για τους πολίτες και με τη δυναμική του μπορεί να δώσει απάντηση στο ζήτημα της ανάπτυξης της χώρας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και χαρακτήρισε την ΕΝ.ΠΕ.  «ξεκάθαρα πολιτικό θεσμό, ο οποίος θα κληθεί να διαδραματίσει σημαντικότατο ρόλο σε ένα κρίσιμο πολιτικό περιβάλλον. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να ξεπεράσει τις συντηρητικές απόψεις του παρελθόντος και να υπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο τον υπαρκτό πατριωτισμό που θα έχει ως επίκεντρο τον πολίτη και τον άνθρωπο».
«Το χρονικό αυτό διάστημα θέσαμε τις βάσεις της διαπεριφερειακής συνεργασίας» συνέχισε ο κ. Τατούλης και τόνισε ότι «η συνεργασία των Περιφερειών αποτελεί το εχέγγυο για την πρόοδο του πολιτικού αυτού θεσμού». Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ακόμη ότι οι Περιφέρειες θα παραμείνουν ανυποχώρητες στις εξαγγελίες της κυβέρνησης, οι οποίες δεν συνεννοούνται με τις Περιφέρειες για εξελίξεις που τις αφορούν, ενώ απηύθυνε ξεκάθαρο μήνυμα ότι το πελατειακό κράτος έχει πλέον τελειώσει οριστικά.
«Οι Περιφέρειες είναι οι μόνες που έχουν πλέον την ικανότητα αλλαγής στη χώρα» σημείωσε επίσης ο κ. Τατούλης «γιατί κατέκτησαν την εμπιστοσύνη των πολιτών όλο αυτό το χρονικό διάστημα».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ακόμη ότι «δεν ενδιαφέρει το ποιος θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΕΝ.ΠΕ., αλλά το πώς θα διαμορφωθεί η πολιτική πρόταση για το μέλλον του θεσμού στο νέο περιβάλλον της κρίσιμης πενταετίας. Η ΕΝ.ΠΕ. αποτελεί πολιτικό και όχι συνδικαλιστικό όργανο, το οποίο θα πρέπει να έχει ως στόχο την οριοθέτηση των παρεμβάσεων είτε συναινετικών είτε συγκρουσιακών για τα ζητήματα που αφορούν τους πολίτες». Ο κ. Τατούλης υποστήριξε τέλος ότι «η αιρετή Περιφέρεια δεν θα πρέπει ποτέ να ταυτιστεί με κομματικές επιταγές, αλλά να παραμείνει ανιδιοτελής και ακομμάτιστη».
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός τόνισε ιδιαίτερα ότι «τα 3,5 χρόνια αυτά πετύχαμε όλοι μαζί να βάλουμε στο DNA των πολιτών το θεσμό της αιρετής Περιφέρειας, γιατί και οι 13 Περιφέρειες απογαλακτισμένες από κομματικά πάθη και με πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας εργάστηκαν για το συμφέρον των πολιτών».
Ο κ. Αγοραστός δήλωσε ότι «πολλές φορές δώσαμε λύσεις σε ακατόρθωτα προβλήματα, ακόμα και όταν δεν είχαμε την ευθύνη, την οποία ποτέ δεν μεταθέσαμε αλλού. Αποτέλεσμα αυτού είναι να θεωρούνται, και δικαίως, οι Περιφέρειες σταθερό σημείο στη χώρα».
Αναφερόμενος στο μέλλον του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας ο κ. Αγοραστός εξέφρασε την άποψη ότι «θα πρέπει να είμαστε συνεργατικοί και όχι αντιδραστικοί, καθώς η Περιφερειακή αυτοδιοίκηση δεν αποτελεί όχημα για μικροκομματικές φιλοδοξίες, αλλά αντίθετα αντικατοπτρίζει την κοινωνία».
«Διεκδικούμε οι Περιφέρειες να είναι αυτόνομες στην ανάπτυξή τους, διεκδικούμε το δικαίωμα να υπηρετήσουμε καλύτερα τον πολίτη, χωρίς κατακερματισμό των αρμοδιοτήτων και θέλουμε τον έλεγχο και τη γρήγορη και αποτελεσματική λειτουργία του κράτους» δήλωσε τέλος ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Η υποδοχή δημοτών από τον Δήμαρχο Ηλία Ανδρικόπουλο σε Δερβένι και Ξυλόκαστρο

Ηλίας Ανδρικόπουλος
Όπως ανακοινώθηκε
O Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης  κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος θα δέχεται τους δημότες στο Δημαρχείο στο Δερβένι κάθε Τρίτη και στο Ξυλόκαστρο κάθε Τετάρτη.

Η χορήγηση άδειας λειτουργίας στο ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ Ξυλοκάστρου στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. -Τι θεματα θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση


Με 29 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει  την Παρασκευή 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 στις  8  το βράδυ  το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, υπό την Προεδρία του νεοεκλεγέντα  κ. Ηλία Νιάρου, στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητας στο Ξυλόκαστρο
Τα Θέματα για συζήτηση και λήψη αποφάσεων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, αφορούν:   
  1. Έγκριση χώρου για την πραγματοποίηση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
  2. Συζήτηση σχετικά με την αρ 65562/4-9-2014 απόφαση κ. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, περί χορήγησης άδειας λειτουργίας στο ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ Ξυλοκάστρου.
  3. Καθορισμός ανώτατου μηνιαίου ποσού χρήσης κινητής τηλεφωνίας Δημάρχου και Αντιδημάρχων.
  4. Ορισμός μελών Διοικητικού Συμβουλίου Ν.Π.Δ.Δ.  «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ».
  5. Ορισμός μελών Διοικητικού Συμβουλίου Δ.Ε.Υ.Α.Ξ.Ε.
  6. Ορισμός μελών Διοικητικού Συμβουλίου ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε.
  7. Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου που μετέχουν στις γενικές συνελεύσεις της ΖΗΡΕΙΑΣ Α.Ε.
  8. Εκλογή αιρετών αντιπροσώπων για τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Περιφέρειας Πελοποννήσου.
  9. Εκλογή αντιπροσώπων του Δήμου  στο Δ.Σ. του Σ.Π.Ο.Α.Κ.
  10. Ορισμός μελών Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.
  11. Ορισμός μελών Διοικητικού Συμβουλίου Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
  12. Ορισμός μελών Διοικητικού Συμβουλίου Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
  13. Ορισμός μελών επιτροπής παραλαβής έργων.
  14. Ορισμός μελών επιτροπής καλής εκτέλεσης εργασιών και μεταφορών.
  15. Ορισμός επιτροπής καταστροφής αντικειμένων άνευ αξίας και επιτροπή καταλληλότητας οχημάτων του Δήμου.
  16. Ορισμός μέλους επιτροπής ορίων του Δήμου.
  17. Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου στην Συγκρότηση Επιτροπής χορήγησης βεβαίωσης σε παραγωγούς πωλητές λαϊκών αγορών.
  18. Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ.
  19. Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου στην ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ  Α.Ε. (ΑΝΒΟΠΕ).
  20. Ορισμός μελών Επιτροπής Διαχείρισης Δυτικού Τμήματος του Πρότυπου Πάρκου Άθλησης-Αναψυχής-Επιμόρφωσης.
  21. Ορισμός Επιτροπής Διαχείρισης Θεάτρου «ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ».
  22. Ορισμός Επιτροπής Διαχείρισης Θεάτρου «ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ».
  23. Ορισμός εκπροσώπου Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης στο Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Σικυωνίων.
  24. Ορισμός Δημοτικού Συμβούλου με τον αναπληρωτή του για την επιτροπή ελέγχου δικαιολογητικών δικαιούχων αδειών εκμετάλλευσης περιπτέρων ΑΜΕΑ και Πολυτέκνων.
  25. Σύσταση επιτροπής αξιολόγησης αιτημάτων δημοτών (ΑΜΕΑ, πολυτέκνων, τριτέκνων, απόρων).
  26. Ορισμός μελών επιτροπής ελέγχου τελών παρεπιδημούντων και ακαθαρίστων εσόδων.
  27. Ορισμός μελών επιτροπής λαϊκών αγορών  Ξυλοκάστρου και Δερβενίου.
  28. Ορισμός εκπροσώπου για τη συγκρότηση επιτροπής για το χαρακτηρισμό χώρων αιγιαλού αιγιαλού και παραλίας ως πολυσύχναστων, ανέλκυσης ναυαγίων κλπ από τα Λιμεναρχεία Αιγίου και Κορίνθου.
  29. Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου στο Α/θμιο και Β/θμιο Συμβούλιο Επιθεώρησης Κινηματογράφων-Θεάτρων Ν. Κορινθίας.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  

ΤΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΗΛΙΑΣ  ΝΙΑΡΡΟΣ