Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Η αυριανή πρεμιέρα του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής,

 
Αύριο Κυριακή (14/9) ανοίγει η… αυλαία του πρωταθλήματος των τεσσάρων ομίλων της Γ' Εθνικής
Ο 3ος όμιλος είναι ο όμιλος που φιλοξενεί τις ομάδες της Πελοποννήσου και όχι μόνο, καθώς συμπληρώνεται και από ομάδες της Δυτικής Αττικής , της Ζακύνθου , της Εύβοιας αλλά και της Λέσβου

Στην πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής, ο A.O Λουτρακίου θα κάνει πρεμιέρα στο... σπίτι του, καθώς θα φιλοξενήσει στο «Θώδειο» τον Αστέρα Μαγούλας στις και ώρα 17:00.
Οι «ορανιε», θα σκοπεύσουν την καλύτερη διάκριση ,έχουν στον πάγκο τον Νίκο Μεσολόγγη ενώ μια από τις μεταγραφές τους ήταν ο Βαγγέλης Μπελεβέτης που πέρυσι αγωνίστηκε στην Καλαμάτα
Στον ίδιο όμιλο είναι ιστορικές ομάδες όπως ο Πανελευσινιακός , ο Βύζας Μεγάρων, η Καλαμάτα και ο Παναργεικός , αλλά και οι Παναρκαδικός, Ζακυνθιακός, Μανδραϊκός , Δόξα Μανολάδας, ΠΑΟ Βάρδας, Κύμη,Ερμής Κιβερίου, Αχαϊκή, Αιολικός ...

Ο Αιολικός είναι ο… τυχερός της υπόθεσης, αφού ξεκινάει με ρεπό, ενώ η Καλαμάτα θα υποδεχθεί την Κύμη κι ο Παναργειακός θα παίξει στο Άργος με τον Παναρκαδικό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 3ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής

1η Αγωνιστική
Αχαϊκή – Ερμής Κιβερίου
Πανελευσινιακός – Ζακυνθιακός
Μανδραϊκός – Δόξα Μανολάδας
ΠΑΟ Βάρδας – Βύζας Μεγάρων
ΠΑΟ Λουτρακίου – Αστέρας Μαγούλας
Καλαμάτα – Κύμη
Παναργεικός – Παναρκαδικός
Ρεπό: Αιολικός

ΑΟ Λουτράκι: Τα απλά εισιτήρια της χρονιάς

ΑΟ Λουτράκι: Τα απλά εισιτήρια της χρονιάς | onsports.gr

Εκτός από τα εισιτήρια διαρκείας, ο ΑΟ Λουτράκι προχώρησε την ανακοίνωση των τιμών των απλών εισιτηρίων για τα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Ενόψει της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου, το Δ.Σ του Α.Ο Λουτράκι θα ήθελε να ενημερώσει το φίλαθλο κόσμο της πόλης και της περιοχής μας για τις τιμές των εισιτηρίων που θα ισχύσουν τη φετινή χρονιά στους  εντός έδρας αγώνες της ομάδας μας για το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο της Γ Εθνικής.
Τιμές εισιτηρίων αγωνιστικής περιόδου 2014-2015
Γενική Είσοδος : 10 ευρώ
Φοιτητικό, Στρατιωτικό και εισιτήριο ανέργων ( με την επίδειξη της σχετικής κάρτας ): 5 ευρώ.
Επίσης, για τους γονείς των αθλητών της Ακαδημίας του Α.Ο Λουτράκι  η τιμή του εισιτηρίου θα είναι 5 ευρώ.
Το Δ.Σ εξασφάλισε την ευγενική προσφορά και χορηγία ιδιώτη φιλάθλου και φίλου του Συλλόγου μας και έτσι η είσοδος για όλους τους μαθητές των σχολείων της περιοχής μας (ηλικίας 12 έως 18 ετών) θα είναι δωρεάν. (Τιμή σχετικού εισιτηρίου Ε.Π.Ο 1 ευρώ).
Η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας της φετινής περιόδου  ( τιμή 70 ευρώ) συνεχίζεται κανονικά. Οι κάρτες θα διατίθενται στο ταμείο του Θώδειου Σταδίου, την ημέρα της αναμέτρησης με τον Αστέρα Μαγούλας (14/9 ) για την πρεμιέρα του Πρωταθλήματος.

Τρία γκολ... εν όψει Τρίτης! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΦΗ 3-0

Τρία γκολ... εν όψει Τρίτης!

Ο αγώνας με τον ΟΦΗ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», για την 3η αγωνιστική της Super League, κύλησε όπως ακριβώς ήθελε ο Ολυμπιακός. Ανετη νίκη με 3-0, χαλαρός ρυθμός, νωρίς εξασφάλιση της νίκης, αλλαγές, προφύλαξη ή «ξεκούραση» παικτών και ντεμπούτο για τρεις ποδοσφαιριστές, τους Μιλιβόγεβιτς, Αυλωνίτη (επίσημο) και Μήτρογλου.

Ο τελευταίος, μπήκε στο 55' αντί του Διαμαντάκου, καταχειροκροτήθηκε, είχε διάθεση και στο τέλος «έψαξε» πολύ το γκολ, αλλά ο Λόρια του το «αρνήθηκε» στο 87' και το 89', ενώ στο 90' αστόχησε ο ίδιος. Πολύ το πάθος και η όρεξη του Μητροgoal, σε τέτοιο βαθμό που μια ατομική του ενέργεια και σουτ στο τέλος προκάλεσε δυσφορία του Μπενίτες, ο οποίος ήθελε, πιο δίπλα την πάσα.
Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, «καθάρισε» εύκολα τον μαζικά αμυνόμενο ΟΦΗ. Χρειάστηκε το εντυπωσιακό αυτογκόλ του Αντελέγιε στο 22' για να «λύσει» το γόρδιο δεσμό. Το 2-0 του Ντουρμάζ στο 44' απλοποίησε τα πράγματα και το 3-0 του Ντομίνγκες στο 54' ήταν το «κερασάκι στην τούρτα», τόσο από πλευράς ομορφιάς, όσο και από πλευράς μετατροπής του υπόλοιπου αγώνα σε τυπική διαδικασία.
Ένα πρώτο 45λεπτο με τον ΟΦΗ να αμύνεται μαζικά, με τις γραμμές κοντά και να επισκέπτεται για πρώτη φορά τα καρέ του Ολυμπιακού στο 31' (κέρδισε κόρνερ, είχε ένα σουτ του Μακρή) και τους «ερυθρόλευκους» να μην κινούνται σε υψηλά επίπεδα απόδοσης. Η κατοχή μπάλας ήταν συντριπτικά υπέρ τους, αλλά η παραγωγή των ευκαιριών σε χαμηλά επίπεδα. Μια κεφαλιά του Τσόρι (14'), μία του Μιλιβόγεβιτς (23') και ένα σουτ του Αργεντινού (30').
Στο δεύτερο 45λεπτο ο Ολυμπιακός μπήκε με περισσότερη όρεξη. Πίεσε και πάλι εξαρχής αλλά αυτή τη φορά απειλούσε. Όμως ο Λόρια, που είχε κάνει λάθος στο 2-0, «κατέβασε ρολά» απέναντι στον Κασάμι (48', 50', 71') αρχικά, στον Μπουχαλάκη (86') και στον Μήτρογλου στο τέλος, όπως προείπαμε.
Ενδιάμεσα, ωστόσο, ο τερματοφύλακας των Κρητικών δεν είχε «απάντηση» στο ωραίο σουτ του Ντομίνγκες στο 54'. Το δοκάρι… λειτούργησε γι' αυτόν στο πλασέ του Μπενίτες στο 63' και έτσι το σκορ δεν μεγάλωσε. Ο Μίτσελ έκανε τις αλλαγές από νωρίς, ο Μήτρογλου μπήκε και καταχειροκροτήθηκε, ο Μπουχαλάκης είχε και αυτός διάθεση και έτσι, στο ρελαντί, ήρθε η άνετη επικράτηση.
Οσο για τον έχοντα αρκετές απουσίες ΟΦΗ; Φουλ άμυνα στο πρώτο ημίχρονο, τα ίδια και στο δεύτερο 45λεπτο. Μετά το 65'-70', με τον Ολυμπιακό στο πιο χαλαρό, βγήκε κάπως μπροστά, είχε ένα-δύο καλά σουτ (73' Κάλαϊτζιτς, 75' Φερούζ), αλλά τα λάθη του ήταν πολλά και η ποιότητά του σαφώς κατώτερη των γηπεδούχων.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χιμένεθ, Σαλίνο, Μαζουάκου, Αμπιντάλ, Αυλωνίτης, Κασάμι, Μιλιβόγεβιτς, Ντουρμάζ, Αφελάι (68' Μπουχαλάκης), Ντομίνγκες (57' Μπενίτες), Διαμαντάκος (55' Μήτρογλου).
ΟΦΗ: Λόρια, Μέιτε, Αντελέγιε, Τριποτσέρης, Στάθης, Μονιάκης, Μπανούσης (62' Κάλαϊτζιτς), Μακρής, Λαμπρόπουλος, Περογαμβράκης (79' Ροβίθης), Τζορτζ (61' Φερούζ).

Ανεβαίνουν στο Taxis τα νέα… ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ, χωρίς τις εκπτώσεις

taxisnet_520595808

Από την Παρασκευή το βράδυ ανεβαίνουν στο Taxis τα διορθωμένα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ.
Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Εσόδων η όλη διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Τετάρτη. Η πρώτη δόση θα πληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου και η τελευταία στις 27 Φεβρουαρίου του 2015.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ποσό των δόσεων δεν έχει προστεθεί η έκπτωση γι’ αυτούς που δικαιούνται κάτι που θα συμβεί τους επόμενους μήνες.

Ξεκίνησε το μεγάλο πανηγύρι «του Σταυρού» στην Κυπαρισσία


Ξεκίνησε την Παρασκευή η μεγάλη Παντριφυλιακή Εμποροπανήγυρη του «Σταυρού» στην Κυπαρισσία. Από τις προηγούμενες μέρες, με τις οδηγίες του Τμήματος Τροχαίας Κυπαρισσίας προς το Δήμο Τριφυλίας, έγινε και η κατάλληλη σήμανση για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας στους δρόμους, ενώ από προχθές πολλοί πάγκοι με διάφορα είδη ήταν έτοιμοι.
Το Λούνα – Παρκ, για τους μικρούς και μεγαλύτερους επισκέπτες του πανηγυριού, λειτουργεί ήδη από τις προηγούμενες μέρες.
Το πανηγύρι εκτείνεται στους δρόμους γύρω από την εκκλησία «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου», κοντά στην παραλία της Κυπαρισσίας. Το βράδυ της Κυριακής θα τελεστεί στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, και αναμένεται να συρρεύσουν χιλιάδες πιστών από ολόκληρη την Πελοπόννησο και την Αθήνα με δεκάδες λεωφορεία. Καθότι η εορτή «πέφτει» Σαββατοκύριακο, πολλοί ετεροδημότες θα επισκεφθούν τη γενέτειρά τους για την τέλεση των θρησκευτικών τους καθηκόντων.
Την Κυριακή το πρωί, ανήμερα της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και θα γίνει λιτάνευση του στολισμένου με βασιλικό Τιμίου Σταυρού στους δρόμους του πανηγυριού, συνοδεία της Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας, σχολείων, πιστών και των επισήμων πολιτικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Μεσσηνίας και της Τριφυλίας.
Η μεγάλη εμποροπανήγυρη της Κυπαρισσίας θα διαρκέσει μέχρι και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Σύνταξη στα 62 για τους αγρότες



Υπουργική τροπολογία κατατέθηκε σήμερα στη Βούλη, που αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες, και σύμφωνα με την οποία θα μειωθούν τα όρια συνταξιοδότησης για τους αγρότες.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας κατέθεσαν τροπολογία που «κατεβάζει» το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών, από τα 67 στα 62 έτη, με 40 χρόνια ασφάλισης ΟΓΑ.

Προεκλογικός… Τσίπρας στη ΔΕΘ αποφάσισε να επιτεθεί προσωπικά στον Σαμαρά: Μόνος ρεαλισμός η ανατροπή των μνημονιακών καθεστώτων!

tsipdeth

Στην… προεκλογική ομιλία του στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε άμεσα εκλογές και παρουσίασε το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, με το οποίο το κόμμα του θα αντικαταστήσει το Μνημόνιο.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε τους βασικούς άξονες του Σχεδίου, ενώ σημείωσε πως ζητάει από τον ελληνικό λαό ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού χρέους.
«Με δυο λόγια, το δίλλημα είναι: Διαπραγμάτευση ή μη διαπραγμάτευση. Ανάπτυξη ή λιτότητα. ΣΥΡΙΖΑ ή Νέα Δημοκρατία», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ακόμη εξαπέλυσε επίθεση στη συγκυβέρνηση, σημειώνοντας πως ο κ. Σαμαράς, αλλά και ο κ. Βενιζέλος δεν διαπραγματεύονται και πως υπακούουν τις εντολές της Άνγκελα Μέρκελ.
Το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας περιλαμβάνει τέσσερις πυλώνες για την αντιστροφή της κοινωνικής και οικονομικής αποδιάρθρωσης, την ανόρθωση της οικονομίας και την έξοδο από τη κρίση.
Έκανε λόγο ακόμη για επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, ενώ ανέπτυξε και σχέδιο αντιμετώπισης της ανεργίας. Σημείωσε ωστόσο πως πρόκειται για ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα, υπογραμμίζοντας πως “μόνος ρεαλισμός είναι η ανατροπή των μνημονιακών καθεστώτων”.
Στα κυριότερα σημεία του το Σχέδιο, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ κοστολογεί στα δύο δισ. ευρώ περιλαμβάνει
-Δωρεάν ρεύμα σε 300000 νοικοκυριά κάτω από το όριο της φτώχειας
-Πρόγραμμα επιδότησης διατροφής με κουπόνια σίτισης σε 300.000 άπορες οικογένειες
-Δωρεάν ιατρική περίθαλψη για όλους/ Δραστική μείωση συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη
-Πρόγραμμα εξασφάλισης στέγης
-Στήριξη χαμηλοσυνταξιούχων
Ακόμη δεσμεύθηκε για αποκατάσταση του δώρου Χριστουγέννων, ως 13η σύνταξη, σε 1.262.920 συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη έως €700 ευρώ.
«Επαναφέρουμε τη λιανική τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης στα €0,90 ανά λίτρο αντί για €1,20 που ισχύει σήμερα», πρόσθεσε.

Για το χρέος είπε πως η διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ έχει στόχο:
-Τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους της ονομαστικής αξίας του χρέους, ώστε να γίνει βιώσιμο. Έγινε για τη Γερμανία το 1953. Να γίνει και για την Ελλάδα το 2014.
-«Ρήτρα ανάπτυξης» στην αποπληρωμή του υπόλοιπου, έτσι ώστε να εξυπηρετείται από την ανάπτυξη και όχι από το πλεόνασμα του προϋπολογισμού.
-Περίοδο χάριτος, δηλαδή «moratorium», στην εξυπηρέτησή του, για την άμεση εξοικονόμηση πόρων για την ανάπτυξη.
-Εξαίρεση του προγράμματος δημόσιων επενδύσεων από τους περιορισμούς του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
-Συμφωνία για «Ευρωπαϊκό NewDeal», με δημόσιες επενδύσεις για την ανάπτυξη και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
-Ποσοστική χαλάρωση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με απευθείας αγορά κρατικών ομολόγων
 Ολόκληρη η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα: ysterografa.gr

Παπαχρήστος στο Twitter: Ανδρέας δεν γίνεσαι. Γεννιέσαι, Αλέξη μου...

Giorgos-Papachristos

Μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, ο έγκυρος δημοσιογράφος του Συγκροτήματος Λαμπράκη Γιώργος Παπαχρήστος, σχολίασε με τον δικό του τρόπο την αποψινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Ανδρέας δεν γίνεσαι, γεννιέσαι!
Και οι ρέπλικες είναι πάντα ρέπλικες Αλέξη μου…”, έγραψε ο Γιώργος Παπαχρήστος στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

Άμεσες αυξήσεις έως και 12,4% στους ένστολους

enstoloi

Από τον Οκτώβριο αναμένονται αυξήσεις από 1,1% έως και 12,4% στους βασικούς μισθούς και τις συντάξεις των ένστολων.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο οι αναπροσαρμογές στα επιδόματα θα κυμανθούν από 4,3 έως 17,9%, ανάλογα με το βαθμό του κάθε ένστολου.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο καλύπτονται κατά 40% με 50% οι μισθολογικές απώλειες των ενστόλων από τον Ιούλιο του 2012

Ο Θόρπ διέψευσε ότι είναι… ζευγάρι με τον Ρίκι Μάρτιν!

martin_7bf4f

Έντονη φημολογία έχει ξεσπάσει από το βράδυ της Παρασκευής που θέλει τον Ίαν Θορπ να διατηρεί δεσμό με τον διάσημο τραγουδιστή, Ρίκι Μάρτιν. Ο μάνατζερ του κολυμβητή, όμως, διαψεύδει τα πάντα.
Διαβάστε περισσότερα στον sport-fm.g

Φωτοντοκουμέντο Τζιχαντιστων που κατέσφαξαν Σέρβους ! Τότε ήταν «καλοί» ;


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ! Φωτοντοκουμέντο Τζιχαντιστων που κατέσφαξαν Σέρβους ! Τότε ήταν «καλοί» ; 

hellasforce.com
Σεμπρένιτσα: Όλη η αλήθεια για τους τζιχαντιστές που κατέσφαξαν τον Σέρβικο πληθυσμό.
ΠΡΟΣΟΧΗ, ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ.
Τα στίφη  ΤΟΥ ΣΥΜΜΑΧΟΥ ΤΟΤΕ Μπιν Λάντεν  δρούσαν ανεξέλεγκτες στην Βοσνία, έχοντας την υποστήριξη της δύσης. Τότε, ο Μπιν Λάντεν και οι τζιχαντιστές παρουσιαζόντουσαν σαν “ήρωες”!
“Ήρωες” που έσφαζαν μικρά παιδιά και εγκύους, όπως κάνουν σήμερα στην Συρία, το Ιράκ και την Λιβύη!
Μάλιστα, όταν ο σερβικός στρατός κατάφερε να νικήσει την στρατιά των τζιχαντιστών, κάποιοι μίλησαν για “γενοκτονία στην Σεμπρένιτσα”!
Οι Ισλαμιστές μαχητές (βοσνιακού στρατού) μαζί με Μουτζαχεντίν μαχητές Ισλαμικών χωρών, κυριολεκτικά αφάνισαν εκατοντάδες των σερβικών χωριών στην περιοχή της Σρεμπρένιτσα.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΛΛΟΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ! ΚΛΙΚ ΕΔΩ (ανοίγει νέο παράθυρο)

Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης για τα σκουπίδια (VIDEO)

Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης για τα σκουπίδια (VIDEO)
 Η απόφαση της δημοτικής αρχής Τρίπολης να δημιουργήσει σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην θέση Τουρκοδένδρι και σε έκταση του Δήμου, κοντά στο χωριό Τζίβα, έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των κατοίκων των χωριών Τζίβα και Θάνα, που διαμηνύουν ότι δεν θα επιτρέψουν να γίνει η εγκατάσταση του σταθμού και θα κινηθούν νομικά.
Παράλληλα την κάθετη αντίθεσή τους στα σχέδια της δημοτικής αρχής, εξέφρασε πλειάδα κατοίκων της περιοχής χθες βράδυ σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης, κατά την διάρκεια του οποίου ανέβηκαν οι τόνοι, αλλά δεν λήφθηκε καμιά απόφαση. Επιπλέον στο δημοτικό συμβούλιο και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην επιλογή του χώρου.

Οι κάτοικοι είπαν πως έχουν ενημερώσει το αστυνομικό τμήμα της περιοχής και δεν θα επιτρέψουν να πάνε σκουπίδια, γιατί και ο προηγούμενος σταθμός μεταφόρτωσης στην Αγία Τριάδα κατέληξε σε χωματερή και τόνισαν πως ο συγκεκριμένος χώρος στο Τουρκοδένδρι είναι και αρχαιολογικός χώρος, ενώ έχει ταλαιπωρηθεί πολύ στο παρελθόν από τον καταυλισμό των τσιγγάνων που υπήρχε κι έγινε μεγάλος αγώνας για να απομακρυνθούν.


Η δημοτική αρχή επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση του δήμου κι επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να δημιουργηθεί νέα χωματερή, αλλά θα μεταφορτώνονται τα σκουπίδια και ο χώρος θα είναι πάντα καθαρός, ενώ τόνισε πολλάκις, πως πρόκειται για προσωρινή εγκατάσταση τεσσάρων μηνών περίπου.

Εν τω μεταξύ αποκομιδή απορριμμάτων δεν γίνεται για δύο εβδομάδες και τα σκουπίδια παραμένουν στους κάδους απορριμμάτων στην Τρίπολη.

πηγή ΑΠΕ
φωτό -βίντεο: kalimera-arkadia

Αμφίπολη: Ο Σ. Καργάκος στην κάμερα του Newsbomb για τον τάφο και τον Μέγα Αλέξανδρο

Αμφίπολη: Ο Σ. Καργάκος στην κάμερα του Newsbomb για τον τάφο και τον Μέγα Αλέξανδρο

Ο Σαράντος Καργάκος μιλάει αποκλειστικά στο Newsbomb και τη Μαρία Γιαχνάκη και εξηγεί γιατί είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι στην Αμφίπολη «κρύβεται» ένας ελληνικός θησαυρός ανεκτίμητης αξίας για τον ελληνισμό
Για την δυσεξιχνίαστη προσωπικότητα της Ολυμπιάδας μητέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου που δεν θα άφηνε το λείψανο του παιδιού της στα χέρια του Πτολεμαίου μίλησε ο ιστορικός και συγγραφέας Σαράντος Καργάκος στο Νewsbomb.
«''Τον «αήττητο παίδα'' που δεν χάρηκε, θα έκανε τα πάντα να τον φέρει στην Μακεδονία» τονίζει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «Η Ολυμπιάδα ήταν γυναίκα σκληρή, που την έτρεμε ο Φίλιππος, την έτρεμε ο Αλέξανδρος. Πιστεύετε ότι αυτή η γυναίκα δεν θα έβρισκε τρόπο να φέρει τον Αλέξανδρο στην Μακεδονία με τόσες ανταλλαγές που γινόταν εκείνη την εποχή;»
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Μαρία Γιαχνάκη ο κ. Καργάκος αναφέρεται ακόμη και στο ότι και αν δεν είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου ο τάφος θα μπορούσε να είναι του Φιλίππου ή μια νεκρόπολη.
Παράλληλα, αφήνει αιχμές για όσους καπηλεύονται είτε τις συνθήκες, είτε τα ευρήματα, ενώ επιτίθεται σθεναρά σε όσους σχολιάζουν κακόψυχα , όπως λέει χαρακτηριστικά, τις απόψεις ιστορικών για το θέμα που έχουν μελετήσει αλλά και συγγράψει στο παρελθόν.
Κάνει έκκληση να μην τα περιμένουμε όλα από το κράτος όσον αφορά στην επιτήρηση και φύλαξη του μνημείου αλλά να βρεθούν Έλληνες χορηγοί ώστε να βοηθήσουν σε αυτό το έργο που θα φτάσει την Ελλάδα ψηλά όσο και οι άλλες ανασκαφές.
Και καλεί όλους τους Ελληνες να είμαστε υπερήφανοι για την καταγωγή μας και να την υπερασπιζόμαστε καθημερινά, σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.
Δείτε την αποκλειστική συνέντευξη του Σαράντου Καργάκου στο Newsbomb TV και τη Μαρία Γιαχνάκη:
.newsbomb.gr

Νίκες για ΠΑΟΚ και Βέροια

Ασταμάτητη η Βέροια κέρδισε με ανατροπή την Κέρκυρα

Στο Φάληρο ολοκληρώνεται η πρώτη «δόση» της 3ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, όπου ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΟΦΗ (20:30).
 Νωρίτερα,  η αυλαία της αγωνιστικής άνοιξε στη Βέροια όπου το εκπληκτικό ξεκίνημα της "βασίλισσας του Βορρά" συνεχίζεται. Η ομάδα της Ημαθίας έκανε το 3Χ3 στο πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε με 2-1 της Κέρκυρας. Οι «Φαίακες» προηγήθηκαν με τον Χαβίτο στο 9΄, αλλά οι Κάμπορα (29΄) και Ντουμίτρου (57΄) έφεραν την ολική ανατροπή για τους γηπεδούχους.
ΒΕΡΟΙΑ (Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Ρ. Μπράβο (79΄ Όστοϊτς), Καλί, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Βεργώνης, Βάσκες, Γεωργιάδης (60΄ Μπαργκάν), Ντουμίτρου, Καλτσάς, Κάμπορα (71΄ Μπατιόν).
ΚΕΡΚΥΡΑ (Γρηγορίου):
Σέτκους, Κανακούδης, Μαραγκός, Βενέτης, Ναγιάρ (62΄ Μαρκόβσκι), Καϊκούτ, Ρόχας (63΄ Ανδρεόπουλος), Γκόμες, Καρντόσο, Χαβίτο, Σάντσεθ (79΄ Κοντός).


Ο ΠΑΟΚ έκαμψε εύκολα την αντίσταση της Νίκης στην άδεια ΤούμπαΣε άλλο αγώνα που έγινε στην άδεια -λόγω τιμωρίας- Τούμπα, ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Νίκης Βόλου και επιβλήθηκε με 3-0.  Ο Αθανασιάδης στο 22', ο Περέιρα στο 47' και ο Μακ στο 80' (πεν.) ήταν οι σκόρερ των νικητών. Ο Γιώργος Τζαβέλλας αποχώρησε τραυματίας από το ματς με τη Νίκη Βόλου και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για απουσία ενός μήνα!
ΠΑΟΚ (Α.Αναστασιάδης): Γλύκος, Τζαβέλλας (46΄ Κατσικάς), Βίτορ, Σκόνδρας, Ρατς, Τζιόλης (76΄ Μάρτενς), Κάτσε, Σαλπιγγίδης (64΄ Τζανδάρης), Μακ, Περέιρα, Αθανασιάδης
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Φλουτ): Ταμπάκης, Μαρινάκης, Σωτηράκος (23΄ Μαχλελής), Αργύρης, Ίβενς, Μέτσε, Λάουχ, Κοτσαρίδης, Μουζακίτης, Γιαννιτσάνης (51΄ Σταμπολζίεφ), Σκούρτης (83΄ Κορέτα)

Γιατί στις 14/9 εορτάζεται η Ύψωση του Τίμιου Σταυρού;

Για ποιο λόγο στις 14/9 εορτάζεται η Ύψωση του Τίμιου Σταυρού;
 dogma.gr. 

 Στις 14 Σεπτεμβρίου σύμπασα η Ορθοδοξία τιμά τον Σταυρό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως το «καύχημά» Της και η «δόξα» Της. Η εορτή της Παγκόσμιας Ύψωσης καθιερώθηκε ίσως από τον ίδιο τον Μέγα Κωνσταντίνο, κατά προτροπή προφανώς της μητέρας του Αγίας Ελένης, αμέσως μετά την εύρεση του Τιμίου Ξύλου στα Ιεροσόλυμα, γύρω στο 330.

Η τιμή προς τον Τίμιο Σταυρό ανάγεται στους αποστολικούς χρόνους. Οι επιστολές του Αποστόλου Παύλου είναι γεμάτες από χωρία στα οποία εξαίρεται ο ρόλος του Σταυρού για τη σωτηρία του κόσμου.

Το γεγονός ότι οι κατακόμβες είναι γεμάτες από χαραγμένους σταυρούς αποδεικνύει ότι οι διωκόμενοι χριστιανοί θεωρούσαν τους εαυτούς τους τύπους του αδίκως παθόντος Κυρίου Ιησού Χριστού. Το ιερό αυτό σύμβολο τους εμψύχωνε και τους έδινε τη δύναμη του μαρτυρίου.

Η θαυματοποιός δύναμη του Σταυρού

Η δύναμη του Τιμίου Σταυρού φάνηκε στο θαυμαστό όραμα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, στα 312, ενώ βάδιζε εναντίον του Μαξεντίου κοντά στη Ρώμη. Οι ιστορικοί της εποχής αναφέρουν ότι ο αυτοκράτορας είδε στον ουρανό, ημέρα μεσημέρι, το σημείο του σταυρού, σχηματισμένο με αστέρια, και την επιγραφή «ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ», επίσης σχηματισμένη με αστέρια.

Ήταν η 28η Οκτωβρίου 312. Από εκείνη την ώρα έδωσε διαταγή το σημείο αυτό να γίνει το σύμβολο του στρατού του. Ο εχθρός κατατροπώθηκε και ο Κωνσταντίνος έγινε μονοκράτωρ του απέραντου κράτους. Δεν είχε καμιά αμφιβολία ότι η δύναμη του Σταυρού του είχε χαρίσει αυτή την περήφανη νίκη, γι’ αυτό προσέγγισε τον χριστιανισμό.

Η εύρεση του Τιμίου Σταυρού

Το 326 αναχώρησε για τους Αγίους Τόπους η ευσεβής χριστιανή μητέρα του αγία Ελένη, όπου άρχισε το κτίσιμο λαμπρών ναών. Επίκεντρο ήταν ο Πανάγιος Τάφος του Κυρίου.

Στο σημείο εκείνο ο αυτοκράτορας Αδριανός είχε κτίσει το 135, κατά τη δεύτερη καταστροφή της Ιερουσαλήμ, ναό της Αφροδίτης. Η αγία Ελένη επιδόθηκε σε προσπάθειες για την ανεύρεση του Τιμίου Σταυρού. Ύστερα από επίπονες ανασκαφές τελικά βρέθηκαν τρεις σταυροί, του Κυρίου και των δύο ληστών.

Η πιστή βασιλομήτωρ, με δάκρυα στα μάτια παρέδωσε τον Τίμιο Σταυρό στον Πατριάρχη Μακάριο, ο οποίος στις 14 Σεπτεμβρίου του έτους 335 τον ύψωσε στον Γολγοθά και τον τοποθέτησε στον ναό της Αναστάσεως, τον οποίο είχε ανεγείρει η αγία πάνω από τον Πανάγιο Τάφο και ο οποίος σώζεται ως σήμερα.

Η επανάκτηση του Τιμίου Σταυρού

Την αγία αυτή ημέρα εορτάζουμε και την δεύτερη ύψωση. Στα 613 οι Πέρσες κυρίεψαν την Παλαιστίνη, λεηλάτησαν και κατέστρεψαν τα ιερά προσκυνήματα και πήραν ως λάφυρο τον Τίμιο Σταυρό και τον μετέφεραν στη χώρα τους.

Λόγω των θαυμάτων που επιτελούνταν χάρη στον Τίμιο Σταυρό οι Πέρσες τον θεώρησαν μαγικό και γι’ αυτό τον φύλασσαν και τον προσκυνούσαν, χωρίς να γνωρίζουν την πραγματική του φύση και ιδιότητα!

Ο αυτοκράτορας Ηράκλειος μετά την νίκη του εναντίον των Περσών παρέλαβε τον Τίμιο Σταυρό και τον μετέφερε στην Ιερουσαλήμ. Ο Πατριάρχης Ζαχαρίας τον ύψωσε εκ νέου στο ναό της Αναστάσεως. Ήταν 14 Σεπτεμβρίου του 626.

Η εκκλησία των Ιεροσολύμων θεώρησε ότι ο Σταυρός του Χριστού ανήκει σε όλη την χριστιανοσύνη και γι’ αυτό αποφάσισε να τεμαχίσει το Τίμιο Ξύλο και να το διανείμει σε όλη την Εκκλησία.

Έτσι διασώθηκαν μέχρι σήμερα πολλά τεμάχια, τα οποία φυλάσσονται ως τα πολυτιμότερα κειμήλια.

Το τέταρτο «come back» του Μήτρογλου φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού και πάλι έπειτα από 10 μήνες, στο αποψινό ματς με τον ΟΦΗ !

Το τέταρτο «come back» του Μήτρογλου!
Με την αναμέτρηση της Κέρκυρας απέναντι στη Βέροια ανοίγει η αυλαία της 3ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκ. Στις 18:15 ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Νίκη Βόλου, ενώ το βράδυ (20:30) ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον ΟΦΗ, στην τελευταία «παράσταση» πριν την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Στον Ολυμπιακό μπορεί τα νέα πρόσωπα να είναι πολλά, όμως αναμφίβολα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα επάνω του. Ο λόγος, βεβαίως, για τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος για τέταρτη φορά στην καριέρα του θα κάνει πρεμιέρα με τα «ερυθρόλευκα», φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού και πάλι έπειτα από 10 μήνες.

Ο «πιστολέρο» μετά την πρώτη του μεταγραφή στον Ολυμπιακό, πιτσιρικάς, τις επιστροφές του από τους δανεισμούς σε Πανιώνιο και Ατρόμητο, τώρα, ως δανεικός από τη Φούλαμ, μπαίνει στη μάχη για την ολική του επιστροφή ώστε να παρουσιαστεί και πάλι πανέτοιμος όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Ο Μήτρογλου δεν θα είναι το μοναδικό νέο πρόσωπο, καθώς στο βασικό σχήμα αναμένεται να είναι τόσο ο Αυλωνίτης όσο και ο Μιλιβόγεβιτς. Μαζί με τους Ρομπέρτο, Σαλίνο, Αμπιντάλ, Μαζουάκου, Κασάμι, Ντομίνγκεζ, Ντουρμάζ, Αφελάι αναμένεται να είναι στο βασικό σχήμα του Ολυμπιακού απόψε απέναντι στον ΟΦΗ.
Βεβαίως, δεν πρόκειται να είναι δοκιμή εν όψει Ατλέτικο, με τον Μίτσελ πάντως να δίνει χρόνο σε νέους παίκτες και να ψάχνει, ασφαλώς, και το αυτονόητο (το τρίποντο) για να επιστρέψει στις νίκες στο πρωτάθλημα.
Παράλληλα, θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν και οι Ελαμπντελαουί, Φουστέρ και Διαμαντάκος. Εκτός, όπως αναμενόταν, έμειναν οι Μποτία και Σιόβας, που πάντως προπονήθηκαν κανονικά, μαζί με τους Ντοσεβί, Φορτούνη, Εντινγκά, Μανιάτη (έκανε και πάλι ατομικό), Χουτετσιώτη και Γκαζαριάν.

Το πρόγραμμα (σ.σ. όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την NOVA) έχει ως εξής:

Σάββατο

Βέροια-Κέρκυρα 13/9 16:00
ΠΑΟΚ-Νίκη Βόλου 13/9 18:15
Ολυμπιακός-ΟΦΗ 13/9 20:30

Κυριακή

Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης 14/9 16:00
ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη 14/9 18:15
Ατρόμητος-Παναιτωλικός 14/9 18:15
Λεβαδειακός-Πανθρακικός 14/9 18:15
Καλλονή-Παναθηναϊκός 14/9 20:30
Εργοτέλης-Πλατανιάς 15/9 19:30

Πενθεί το Πυροσβεστικό Σώμα για το χαμό του πυροσβέστη στο Π.Φάληρο

mantzios matthaios Στο πένθος βυθίστηκε το Πυροσβεστικό Σώμα μετά τον χαμό του 33χρονου αρχιπυροσβέστη, ο οποίος έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να σώσει μια 44χρονη γυναίκα, η οποία είχε εγκλωβιστεί σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, στο Παλαιό Φάληρο, που είχε τυλιχτεί στις φλόγες. Τραγικό θάνατο βρήκε και η άτυχη 44χρονη.
Το τραγικό περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Παρασκευής στην οδό Ιπποκράτους 4 στο Παλαιό Φάληρο.

Ο άτυχος πυροσβέστης, Ματθαίος Μάντζιος, με έναν ακόμη συνάδελφό του μπήκαν στο κτίριο απ΄όπου έβγαλαν αρχικά την ηλικιωμένη από τον 1ο όροφο και στη συνέχεια ο 33χρονος αρχιπυροσβέστης ανέβηκε στον δεύτερο όροφο για να απεγκλωβίσει τη δεύτερη γυναίκα.

Λόγω των εκρήξεων και των εύφλεκτων υλικών αναπτύχθηκαν μεγάλα θερμικά φορτία στο κτίριο και έβγαινε πυκνός καπνός που εμπόδιζε την κάθοδο από το κλιμακοστάσιο αλλά και τους άλλους πυροσβέστες να πλησιάσουν με κλιμακοφόρο όχημα.

Περίπου δύο ώρες αργότερα που η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο ο άτυχος αρχιπυροσβέστης βρέθηκε στο μπαλκόνι του διαμερίσματος και πολύ κοντά του η 44χρονη γυναίκα, και οι δύο χωρίς αισθήσεις, πιθανόν από εισπνοή καπνού. 'Οταν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.
Για τις συνθήκες του τραγικού συμβάντος και τα αίτια της πυρκαγιάς έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση και προανάκριση.
Ο Ματθαίος Μάντζιος κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2007, ενώ το 2009 αποφοίτησε από την Πυροσβεστική Ακαδημία με το βαθμό του αρχιπυροσβέστη.
Ήταν άγαμος και το τελευταίο διάστημα υπηρετούσε στον 5ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών.
Το μοιραίο βράδυ της Παρασκευής ο Ματθαίος Μάντζιος εκτελούσε χρέη αξιωματικού βάρδιας στον σταθμό της Καλλιθέας.

Εθελοντικές Αιμοδοσίες - Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Εθελοντικές Αιμοδοσίες - Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Σώματος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης «Οι Φίλοι της Ζωής» καλεί όλους τους δημότες να συμμετάσχουν στις δύο αιμοδοσίες που θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία του Συλλόγου
Αγίου Βλασίου 20, στο Ξυλόκαστρο
Την Κυριακή 14-09-2014 από 09:00 π.μ. έως 13:30 μ.μ.
&
Την Τετάρτη 17-09-2014 από 16:00 μ.μ. έως 20:30 μ.μ.
Όλοι Μαζί Μπορούμε, να διατηρήσουμε τον Δήμο μας αυτάρκη σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.
Ας μην περιμένουμε την ανάγκη να μας χτυπήσει την πόρτα.
Όλοι Μαζί Μπορούμε, να στηρίξουμε την εθνική προσπάθεια, ώστε η χώρα μας να καταστεί Αυτάρκης σε Εθελοντικά Προσφερόμενο Αίμα.

Εντυπώσεις απο το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

 Του Βλάση Τσιώτου

Βλάσης ΤσιώτοςΤο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ήταν το πρώτο μου και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις κυριότερες εντυπώσεις μου. Γενικά το κλίμα ήταν θετικό και υπήρχε σαφής διαφορά από τα παλαιότερα που εγώ είχα παρακολουθήσει. Υπήρχε μεγαλύτερη πολυφωνία καθώς οι ομιλητές δεν περιορίστηκαν στους επικεφαλής των δημοτικών ομάδων. Εμείς σαν μείζονα μειοψηφία φέραμε 4 θέματα προ ημερησίας, τα οποία ανέπτυξαν ο Σπύρος Αποστολόπουλος, η Φρόσω Γκαινά, η Γιόλα Μαστέλλου και εγώ. Είμαι περήφανος γιατί για μια ακόμη φορά έγινε φανερό ότι εμείς δεν αποτελούμε ένα σύνολο χειροκροτητών του αρχηγού, αλλά διακριτές προσωπικότητες ικανές να αρθρώσουν λόγο ολοκληρωμένο και τεκμηριωμένο. Αυτός θα είναι ο δρόμος που θα ακολουθήσουμε και στην συνέχεια αφού έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των συνεργατών μου.
Τα θέματα που θέσαμε ήταν η διαχείριση καμένης έκτασης στη Ζήρεια, ο τρόπος χρηματοδότησης των αθλητικών και πολιτιστικών σωματείων του Δήμου, ο πρόχειρος κατά την γνώμη μας χειρισμός μετατάξεων στο Δήμο μας, το θέμα της ανάπλασης της δυτικής παραλιακής ζώνης του Ξυλοκάστρου και τέλος ο χρόνος στον οποίο η Δημοτική Αρχή θα μας αναλύσει την κατάσταση την οποία παρέλαβε τον Δήμο από οικονομική και οργανωτική πλευρά.
 Χθές υπήρχε μια ελευθερία λόγου ακόμα και από πολίτες η οποία με εξέπληξε ευχάριστα. Ακόμα και αν ξεπέρασε κάποια στιγμή τα όρια πιστεύω ότι είναι απείρως προτιμότερη από την φίμωση και τον αυστηρό περιορισμό. Το γεγονός αυτό πιστώνεται στον Πρόεδρο και θέλω να ελπίζω ότι θα συνεχιστεί όταν τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα. Ένα άλλο ευχάριστο για μένα χαρακτηριστικό ήταν η παρουσία αρκετών πολιτών στο χώρο. Είναι στο χέρι μας να τους παρακινήσουμε ώστε η παρουσία τους να αυξηθεί και να είναι μόνιμη, γιατί μόνο με την συμμετοχή όλο και περισσοτέρων μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας. Η συμπεριφορά και ο τρόπος λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου πιστεύω ότι είναι ο μοναδικός τρόπος που μπορεί να λειτουργήσει σαν μαγνήτης και να φέρει κοντά πιο πολύ κόσμο.
Στη συνέχεια συζητήθηκε το θέμα της άδειας λειτουργίας του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου, όπου με δικιά μας πρόταση αποφασίστηκε να ασκηθεί ένσταση προκειμένου να μας δοθούν διευκρινήσεις όσον αφορά την ποσότητα που μπορεί να έρθει σε έκτακτη ανάγκη, καθώς και από ποιες περιοχές, ώστε να είμαστε σχετικά σίγουροι ότι δεν θα δεχθούμε ξαφνικά τεράστιες ποσότητες από όλη την Πελοπόννησο.
Κλείνοντας την ενημέρωση θέλω να σας πληροφορήσω ότι σαν μείζον μειοψηφία επεξεργαζόμαστε ήδη διάφορους τρόπους με τους οποίους θα καταστεί δυνατή η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωσή σας για τα τεκταινόμενα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Γιατί η γνώση είναι δύναμη και οι δημότες είναι απαραίτητο να την έχουν.
 .facebook.com

Νίκη Χατζηνικολάου η συνέντευξη Σαμαρά στη "Real News"

Nikos-Chatzinikolaou
Μια σημαντική δημοσιογραφική νίκη πέτυχε ο Νίκος Χατζηνικολάου, με τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά που δημοσιεύει αυτή την Κυριακή η “Real News”.
Στη δύσκολη μάχη της κυριακάτικης αγοράς, η “Real News” έχει καταφέρει σε βάθος χρόνου να αντέξει, και να σταθεί με αξιοπρέπεια, την ώρα που τα θέματά της αναπαράγονται από το σύνολο του Τύπου, χωρίς να λείπουν και αρκετά αποκλειστικά, τα οποία δρομολογούν στη συνέχεια εξελίξεις.
Στην παρούσα συγκυρία, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ήταν “το θέμα της ημέρας”, καθώς πρόκειται για την πρώτη συνέντευξη την οποία παραχωρεί μετά το καλοκαίρι, αλλά και στον απόηχο της ομιλίας του στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, την προηγούμενη εβδομάδα.
Παράλληλα, η συνέντευξη έρχεται την ώρα που αυτό το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη… παίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, και έτσι ο Πρωθυπουργός μοιάζει να απαντάει στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μέσα από τη “Real News”.

Οι αντοχές Σαμαρά τελευταίο ανάχωμα για την κυβέρνηση

Antonis-Samaras-E.U

Οι αντοχές του Αντώνη Σαμαρά και οι εφεδρείες εμπιστοσύνης και αναγνώρισης της προσπάθειας του, που καταγράφονται σε επίπεδο κοινωνίας, φαίνεται να είναι το τελευταίο ανάχωμα της κυβέρνησης, όπως δείχνουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της “Metron Analysis”.
Ο Πρωθυπουργός παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, με ποσοστό 43% όσο συγκεντρώνει και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ και οι αρνητικές γνώμες του κινούνται στο επίπεδο του 56%, είναι δηλαδή λιγότερες από τις αρνητικές γνώμες που εμφανίζει ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας με 60%.
Η δημοσκόπηση δείχνει ένα ζοφερό σκηνικό για την κυβέρνηση, σύμφωνα με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της. Με την εξαίρεση των αντοχών του Αντώνη Σαμαρά, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται πίσω στην πρόθεση ψήφου, αλλά και στην παράσταση νίκης, όπου για πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ υπερβαίνει το 50%, συγκεντρώνοντας 53%.
Στο ερώτημα περί πρόωρων εκλογών, για πρώτη φορά ποσοστό άνω του 40% τάσσεται υπέρ (41%), ενώ και το 5% που δεν απαντάει δείχνει ότι αθροιστικά το 46% της κοινωνίας δεν θέλει να εκλεγεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ένα εύρημα που για πρώτη φορά είναι τόσο υψηλό.
Παράλληλα, το 44% των πολιτών προβλέπει ότι τους επόμενους μήνες η κατάσταση στην οικονομία θα επιδεινωθεί, ενώ το 29% εκτιμά ότι θα μείνει ίδια με τη σημερινή, την οποία άνω του 60% θεωρεί εξαιρετικά άσχημη.

Για πρώτη φορά πάνω από το 40% θέλει πρόωρες εκλογές

kalpes-psifodeltia

Για πρώτη φορά καταγράφεται σε δημοσκόπηση ένα ποσοστό άνω του 40% των πολιτών, που να τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, και να μην επιθυμεί την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, όπως καταγράφει σχετικό εύρημα δημοσκόπησης της “Metron Analysis”.
Η μέτρηση δείχνει ότι υπέρ των πρόωρων εκλογών τάσσεται το 41%, στο οποίο θα πρέπει να προστεθεί και ένα ποσοστό 5%, που δεν απαντάει, επομένως δεν επιλέγει την παράταση του βίου της παρούσας Βούλης.
Το 46% που αθροιστικά συγκροτείται είναι μικρότερο του 54%, που επιθυμεί την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τη σημερινή Βουλή, θα πρέπει ωστόσο να επισημανθεί ότι ποτέ ιστορικά, μετά το 1996, δεν έχει καταγραφεί σε δημοσκόπηση πλειοψηφία υπέρ πρόωρων εκλογών, ανεξαρτήτως πολιτικών και κοινωνικών συνθηκών.
Το ποσοστό λοιπόν αυτό, που για πρώτη φορά υπερβαίνει το 40%, είναι εκ των πραγμάτων εξαιρετικά υψηλό, και αποτυπώνει την επιδείνωση του κλίματος που είναι εμφανή τους τελευταίους μήνες.
 ysterografa.gr

Μόνο ο... Μιχαλολιάκος περισσότερο αντιδημοφιλής από τον Βενιζέλο

Evangelos-Venizelos-PASOK

Μόνο ο προφυλακισμένος Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος είναι περισσότερο αντιδημοφιλής από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, σύμφωνα με τα σχετικά ευρήματα δημοσκόπησης της εταιρείας “Metron Analysis”.
Η μέτρηση δείχνει ότι ο αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης συγκεντρώνει 76% αρνητικές γνώμες, την ώρα που οι αρνητικές γνώμες για τον Νίκο Μιχαλολιάκο κινούνται στο 82%. Παράλληλα, οι θετικές γνώμες για τον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι μόλις 23%.
Το εύρημα έρχεται να επιβεβαιώσει μια πάγια δημοσκοπική απεικόνιση, που θέλει τον Ευάγγελο Βενιζέλο να είναι εξαιρετικά αντιδημοφιλής στην κοινωνία, λόγω του πρωταγωνιστικού ρόλου του στην εποχή του Μνημονίου, μια παράμετρος που έχει επισημανθεί και άλλες φορές στο παρελθόν ότι έχει αρνητικές επιπτώσεις στις πολιτικές προοπτικές όχι μονάχα του ΠΑΣΟΚ, αλλά συνολικά της κυβέρνησης.

ysterografa.gr

Το θαύμα στη Βάστα Η άποψη ενός αρχιτέκτονα Αγία Θεοδώρα Βάστα Αρκαδίας


Νιώθω τη ζωηρή ανάγκη και συνάμα το έχω σαν τάμα να μιλήσω για ένα "ζωντανό" θαύμα που υπάρχει κοντά στο χωριό Βάστα που βρίσκεται στη περιοχή της Μεγαλόπολης Πελοποννήσου. Πρόκειται για ένα μικρό εκκλησάκι λιθόκτιστο με δίριχτη λίθινη στέγη διαστάσεων 6.50Χ2.50μ. που κρατεί από τη Βυζαντινή εποχή, το 12ο αιώνα μ.Χ. Το μικρό αυτό εκκλησάκι βρίσκεται στη συνδρομή δυο ποταμών, ή καλύτερα ενός ποταμού και ενός αρκετά ορμητικού ρύακος, που οι ροές τους σχηματίζουν ορθή γωνία στο βάθος μιας ευρύχωρης κοιλάδας, που είναι κυριολεκτικά πνιγμένη στο πράσινο που το αποτελούν μεγάλα πολύχρονα υδρόβια δέντρα. Και εδώ αρχίζει το παράξενο, που κατά την γνώμη του υποφαινόμενου και πολλών είναι ένα θαύμα, καταμεσής μιας εποχής εξόχως ρεαλιστικής που δεν παρέχει γόνιμο έδαφος για θαύματα.

Άννα Καραμανλή: Το «life story» της βουλευτού της ΝΔ που είπε «άντε γ…» στον Χαρδούβελη

KARAMANLH-SE-AGVNA-TOY-ARH-DEKAETIA-80.j

Η ένταση είχε «χτυπήσει» κόκκινο και οι φωνές δονούσαν την ατμόσφαιρα στα γραφεία της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή. - Από τη μια πλευρά οι «γαλάζιοι» βουλευτές, ενώ από την άλλη ο σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών ο οποίος τους ενημέρωνε για τις τελικές αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ.
Κι αν αρχικά ο χορός των αντιδράσεων στήθηκε από κάποια αντρική παρέα, η οποία δεν ικανοποιούνταν από τα νέα δεδομένα στη φορολογία των ακινήτων, το φινάλε άνηκε αποκλειστικά σε μια από τις αιθέριες υπάρξεις του ελληνικού Κοινοβουλίου. «Να πάει να γ… ο Χαρδούβελης» είπε η Άννα Καραμανλή, αφήνοντας άφωνο τον απεσταλμένο του υπουργού Οικονομικών και τους συναδέλφους τους.

Ανείπωτος ΘΡΗΝΟΣ: Μητέρα δύο παιδιών η γυναίκα που πέθανε στη φωτιά στο Π. Φάληρο

Resizer
Ανείπωτος είναι ο θρήνος στην γειτονιά του Παλαιού Φαλήρου, όπου το βράδυ της Παρασκευής ξέσπασε πυρκαγιά σε ισόγειο κατάστημα πολυκατοικίας στην οδό Ιπποκράτους 4, με αποτέλεσμα να χάσει της ζωή της μια γυναίκα κι ένας πυροσβέστης.
Πρόκειται για την 44χρονη σύζυγο του ιδιοκτήτη του καταστήματος, μητέρα δύο παιδιών, η οποία εγκλωβίστηκε στο διαμέρισμα της οικογένειας που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο και άφησε την τελευταία της πνοή στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

130914121642_2217Μάλιστα στο πατάρι του καταστήματος εγκλωβίστηκε και η ηλικιωμένη μητέρα της 44χρονης, την οποία ευτυχώς οι πυροσβέστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν έγκαιρα.
Όσο για τον άτυχο πυροσβέστη; Σύμφωνα με πληροφορίες υπηρετούσε στον 5ο πυροσβεστικό σταθμό Καλλιθέας και ετοιμαζόταν πολύ σύντομα να παντρευτεί την αγαπημένη του.
Όπως έγραψε και το star.gr, η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και λόγω των εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν μέσα στο κατάστημα με τα υδραυλικά, πήρε γρήγορα διαστάσεις.

Επειδή μάλιστα το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου ήταν κλειστό, οι φλόγες επεκτάθηκαν στο διαμέρισμα του δεύτερου ορόφου, όπου βρισκόταν η άτυχη γυναίκα.
Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που απουσίαζε εκείνη την ώρα, έφτασε στην πολυκατοικία και έντρομος έδωσε τα κλειδιά του δεύτερου ορόφου στους πυροσβέστες, λέγοντάς τους ότι είναι εγκλωβισμένη μια γυναίκα.
Τότε ο νεαρός πυροσβέστης με ηρωισμό, μπήκε μέσα στην πολυκατοικία, κατάφερε να εντοπίσει την γυναίκα, όμως δεν μπόρεσε να την σώσει και έπεσε κι εκείνος την ώρα του καθήκοντος, αφού τελείωσε το οξυγόνο στη φιάλη που είχε μαζί του.

arouraios.gr

Το τέλος του Μικρασιατικού Ελληνισμού: Η τραγική ειρωνεία μίας τραγωδίας


Όσα αποσιώπησαν τα Μεγάλα Μέσα για το αντιρατσιστικό  και κατά επέκταση για τις  γενοκτονίες αλλά και τι παρήγγειλε ο Ερντογάν στον Σαμαρά - Η Τουρκία απαντά αβάσιμες οι γενοκτονίες


Διαβάστε περισσότερα... 

Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος

Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Το πολιτικό κενό που αφήνει ο κ. Αβραμόπουλος ως νέος Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων σπεύδουν να καταλάβουν τα δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα της Ελλάδας, της ανάπτυξης και της μίζας.
Ο νικητής είναι πάντα ένας φυσικά και το παρακράτος της χώρας δεν έχει καμία πρόθεση να εγκαταλείψει τη φωλιά του. Αυτοί που καθόρισαν την πολιτική και κοινωνική ιστορία της Ελλάδας επί δεκαετίες μέχρι το 2009 με τη μυστική παραστρατιωτική οργάνωση τους θα δώσουν τον υπέρτατο αγώνα για τη θέση του νέου Υπουργού Αμύνης της Ελλάδας.
Οι ΗΠΑ με το επίσημο διάγγελμα του Προέδρου τους κ.Ομπάμα, η Γαλλία με την επίσκεψη του Προέδρου τους κ.Ολάντ στο Ιράκ και οι δυτικοί σύμμαχοι δείχνουν αποφασισμένοι να προασπιστούν τον τρόπο ζωής της ελευθερίας των επιλογών απέναντι στο θρησκευτικό σκοταδισμό των τζιχαντιστών και αναμένουν τις αποφάσεις των λαών με ποιο στρατόπεδο είναι. Φυσικά η επιτήδεια ουδετερότητα δεν είναι αποδεκτή. No pain, no gain.
Η εμμονή πατριωτικών κύκλων για την κατάληψη του Πενταγώνου από αποστράτους αμφιλεγόμενης ηθικής και επιχειρησιακής ικανότητας είναι ανησυχητική. Ακόμα χειρότερα όταν αυτή παρουσιάζεται και ως επιλογή του Πρωθυπουργού της χώρας. Είναι γεγονός ότι υπήρξαν Αρχηγοί Στρατού που τίμησαν τον όρκο τους και την πίστη στο Σύνταγμα της χώρας τηρώντας τους Νόμους και τις αποφάσεις της Κυβέρνησης. Είναι πάλι γεγονός ότι υπήρξαν Αρχηγοί Στρατού που ηγήθηκαν διχαστικά και αμφιλεγόμενα.
Τι να εξηγήσει ένας στρατιωτικός αναλυτής όταν η κύρια απειλή της χώρας, σύμφωνα με το αμυντικό-αποτρεπτικό δόγμα μας, έχει να αντιμετωπίσει μία μόνο κύρια απειλή από την Ελλάδα, που περιέργως δεν αποτελεί την κύρια απειλή της στο δικό της δόγμα, και εσύ σκάβεις για να την προστατεύσεις. Αφέλεια ή φοβία.

Η χώρα δεν χρειάζεται "αράχνες" στρατηγούς και ακροδεξιούς πολιτικούς να μοιράζουν θρησκευτικά βιβλία και CD και να διοικούν από το πάσης φύσεως άβατο του Aγίου Όρους. Η χώρα χρειάζεται έναν δημοκρατικά εκλεγμένο πολιτικό ηγέτη στην άμυνα της, για να μην βγει εκτός μάχης στον αγώνα που δίνει απέναντι σε συνεργαζόμενους ξένους και Έλληνες λάτρεις του σκοταδιού.
Η χώρα χρειάζεται την Ελπίδα και το Άγιο Φως να φωτίσει τους πολιτικούς ηγέτες της ώστε να απογαλακτιστούν από το δηλητήριο της καταστροφής που ρέει αργά και ύπουλα μέσα τους με το μανδύα της θρησκευτικής και πατριωτικής ευλάβειας και να φέρουν τη νίκη στην ανταγωνιστική παγκόσμια κοινότητα της ελευθερίας. 
Δεν μπορούν άλλο οι Ένοπλες Δυνάμεις και η κοινωνία που προασπίζονται να αιμορραγούν εσωτερικά. Αυτό πρέπει να σταματήσει πριν είναι αργά...
 
 http://thedayaftergr.blogspot.gr

Ο,ΤΙ ΛΑΜΠΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ!

Την πτώση της Κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου φέρεται σύμφωνα με δημοσιεύματα να επιθυμεί ο Υπουργός Μεταφορών κ. Χρυσοχοϊδης με την άμεση και πρώιμη εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Γιατί ένας Υπουργός επιθυμεί να απαλλαχθεί από τα καθήκοντά του, με τα οποία τον τίμησαν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε. Το βέβαιο είναι ότι κ.Χρυσοχοίδης επιθυμεί το καλό της Πατρίδας. Βέβαια πώς επιτυγχάνεται το καλό της Πατρίδας όταν οι ξένοι μας αναβαθμίζουν και οι Έλληνες πολιτικοί επιδιώκουν την πολιτική αποσταθεροποίηση, είναι ένα ένα άλλο θέμα που δεν γνωρίζουμε αλλά πρέπει να μάθουμε.