Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ : «Εγκληματική αμέλεια της αστυνομίας»


Σοκαρισμένος από όσα έγιναν στο γήπεδο του Ηροδότου -που οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό 46χρονου οπαδού- εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο πρόεδρος του Εθνικού, Αλέξης Αγγελόπουλος.
Τον αποτροπιασμό του για τα τραγικά επεισόδια που έγιναν στο γήπεδο του Ηροδότου στο ματς με τον Εθνικό εμφανίστηκε με δηλώσεις του στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Αλέξης Αγγελόπουλος, τονίζοντας την αμέλεια της αστυνομίας. 

Ο πρόεδρος των Πειραιωτών περιέγραψε όσα οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό του 46χρονου οπαδού, επιρρίπτοντας ευθύνες στην ΕΛ.ΑΣ, λόγω της παρουσίας μόλις δύο αστυνομικών στο γήπεδο της Αλικαρνασσού. 

Αναλυτικά όσα είπε o Αλέξης Αγγελόπουλος στην εκπομπή του Μάνου Ζερβάκη: 

ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ: «Η Kόρινθος θα μπεί στον διεθνή τουριστικό χάρτη»



ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ
Αντιδήμαρχος
Δήμου Κορινθίων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εμφάνιση xristara thania.jpgΜία από τις πιο γνωστές και διάσημες πόλεις του κόσμου, η Κόρινθος, του Περιάνδρου,του Διογένη, της Λαϊδας αλλά και η αγαπημένη πόλη του Αποστόλου Παύλου, ήρθε η ώρα να διεκδικήσει το δικό της μερίδιο στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.
Θέλουμε να κάνουμε τον Καλλικρατικό δήμο της Κορίνθου τουριστικό προορισμό.
Έχουμε σύμμαχο την ιστορία, τις ομορφιές του τοπίου αλλά και τις υποδομές πλέον.
Τα τελευταία χρόνια ο δήμος Κορινθίων έχει κάνει πολύ σημαντικά έργα στις υποδομές με κορυφαίο βέβαια το καθαρό και πόσιμο νερό που αποτελεί πάντα την κύρια υποδομή στον τομέα του τουρισμού.
Ο δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός έδωσε το σύνθημα για την τουριστική επαναφορά της Κορίνθου.
Τον ευχαριστώ ιδιαίτερα για την τιμή να μου αναθέσει ως αντιδήμαρχο τον τουρισμό και αναλαμβάνω την ευθύνη να προχωρήσουμε γρήγορα μπροστά.
Αμεσα σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στον τουρισμό πρέπει να ξεκινήσουμε την προσπάθεια για να φέρουμε στην Κόρινθο και στα χωριά Έλληνες και ξένους επισκέπτες  που θα βοηθήσουν εξαιρετικά την τοπική μας οικονομία.
Μπορούμε και θέλουμε να βάλουμε την Κόρινθο στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.
Μπορούμε και θέλουμε να την κάνουμε προορισμό.
Στην προσπάθεια μας αυτή είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων.
Είναι μία κοινή προσπάθεια και θα ζητήσουμε την στήριξη και την βοήθεια όλων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου αλλά και των πολιτών, αφού είναι μία ανοικτή προσπάθεια και όλοι μπορούν να βοηθήσουν. 
Ο δήμος Κορίνθου μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις σύγχρονες τάσεις στον τουρισμό όπως:

Με επίκεντρο την Αρχαία Κόρινθο, ξεκινάμε την προσπάθεια που στοχεύει στα εκατομμύρια των τουριστών οι οποίοι διέρχονται την περιοχή μας (μέσω εθνικών οδών)  αλλά ελάχιστοι σήμερα σταματούν.
Επειδή το μέλλον δεν έρχεται χωρίς την δική μας συμμετοχή ήρθε ο καιρός να δράσουμε.
Για την Κόρινθο που αξίζει σε όλους μας!

ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ
Αντιδήμαρχος Κορίνθου

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης «Η ΕΝ.Π.Ε. αποτελεί πολιτικό και όχι συντεχνιακό κομματικό όργανο»



«Η Ένωση Περιφερειών αποτελεί πολιτικό όργανο και δεν θα πρέπει ποτέ να λειτουργήσει ως συντεχνιακό ή συνδικαλιστικό όργανο κομματικών παιχνιδιών ή προσωπικών επιδιώξεων ορισμένων Περιφερειαρχών» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της εκλογής των εκπροσώπων του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014. 

«Στηρίζουμε το θεσμικό πλαίσιο της αιρετής Περιφέρειας, της μεγαλύτερης μεταρρύθμισης των τελευταίων δεκαετιών, και αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες περαιτέρω εξέλιξής του» σημείωσε επίσης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην τοποθέτησή του και συμπλήρωσε ότι «ο Καλλικράτης ήταν η πρώτη φορά που το κεντρικό κράτος μετάφερε αρμοδιότητες προς τις Περιφέρειες, ενσωματώνοντας τη βασική αρχή της Ε.Ε. της εγγύτητας ως βασικό πυλώνα δημοκρατικότητας».

Ο κ. Τατούλης συμπλήρωσε ότι ο νόμος του Καλλικράτη εξασφαλίζει την αυτονομία της λειτουργίας του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας και τη διακριτή λειτουργία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης και έκανε ειδική αναφορά στο θεσμό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης τονίζοντας ότι «το αποκεντρωμένο κράτος δεν θα πρέπει να είναι κομματικό και ο γενικός γραμματέας δεν θα πρέπει να είναι κομματικά διορισμένος».  

«Διαφωνούμε με το διεκδικητικό τρόπο της προηγούμενης αρχής της Ένωσης Περιφερειών» σημείωσε ο Περιφερειάρχης και έκανε λόγο για άγνοια των πρωτοβουλιών της ΕΝ.Π.Ε. όσων κάνουν λόγο για «το μακρύ χέρι της συγκυβέρνησης».

Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε λάθος τη σύγκριση του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας με το παρελθόν «όταν επικρατούσε πελατειακή πολιτική προσέγγιση των ζητημάτων και υιοθετούνταν μαξιμαλιστικές απόψεις, που μας οδήγησαν στην κρίση» και χαρακτήρισε άλλοθι τη διεκδίκηση πόρων αποκλειστικά και μόνο, όταν στο παρελθόν υπήρχαν άπλετοι χωρίς ωστόσο να βοηθήσουν ποτέ.


Το πλήρες πρόγραμμα του Κυπέλλου Ελλάδος - ΟΙ 8 ΟΜΙΛΟΙ ΤΗΣ Β’ ΦΑΣΗΣ

Κύπελλο Ελλάδας: Το… παζλ των ομίλων (photos) | onsports.gr
Έτοιμες για την δεύτερη φάση της διοργάνωσης είναι οι 32 ομάδες που συμμετέχουν στους 8 ομίλους
Χωρίς να λείψουν τα… παρατράγουδα, διεξήχθη η κλήρωση των ομίλων του Κυπέλλου το μεσημέρι της Δευτέρας (15/9). Πριν την έναρξη της διαδικασίας λοιπόν ο Αλέξης Κούγιας εξαπέλυσε τα… πυρά του για τον τρόπο διεξαγωγής με τη νέα του μορφή, τους 8 ομίλους των 4 ομάδων, με την κληρωτίδα να έρχεται σε… πρώτο πλάνο με περίπου 15 λεπτά καθυστέρηση.
Από τους 8 ομίλους λοιπόν ιδιαίτερη προσοχή εστιάζεται στον πρώτο, με Ολυμπιακό, Πανιώνιο, Φωστήρα και Παναχαϊκή, στον δεύτερο με ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα, Κέρκυρα και Απόλλωνα Καλαμαριάς, στον πέμπτο με Ατρόμητο, Πανθρακικό, ΑΕΚ και Ηρακλή Ψαχνών αλλά και στον όγδοο με Παναθηναϊκό, Παναιτωλικό, Χανιά και Ολυμπιακό Βόλου.
ΟΙ 8 ΟΜΙΛΟΙ ΤΗΣ Β’ ΦΑΣΗΣ
1ος όμιλος
2ος όμιλος
3ος όμιλος
4ος όμιλος
Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ
ΟΦΗ
Λεβαδειακός
Πανιώνιος
ΠΑΣ Γιάννινα
Skoda Ξάνθη
Πλατανιάς
Φωστήρας
Κέρκυρα
Νίκη Βόλου
Εθνικός Γαζώρου
Παναχαϊκή
Απόλλων 1926
Ζάκυνθος
Ηρακλής
 

5ος όμιλος
 

6ος όμιλος
 

7ος όμιλος
 

8ος όμιλος
Ατρόμητος
Εργοτέλης
Αστέρας Τρίπολης
Παναθηναϊκός
Πανθρακικός
Βέροια
Καλλονή
Παναιτωλικός
ΑΕΚ
Ερμιονίδα
Τύρναβος
Χανιά
Ηρακλής Ψαχνών
Απόλλων Σμύρνης
Αιγινιακός
Ολυμπιακός Βόλου

Αναφορικά με το σύστημα διεξαγωγής, οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου προκρίνονται στους «16», από όπου και θα διεξάγονται διπλοί αγώνες μέχρι και τα ημιτελικά. Ο τελικός έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 9 Μαΐου του 2015 στο ΟΑΚΑ.


 Την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου ξεκινά η δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, η οποία ολοκληρώνεται στις 4 Δεκεμβρίου, όπως προκύπτει από προέκυψε από τη σημερινή κλήρωση της διοργάνωσης.

Στην πρεμιέρα των ομίλων ο Ολυμπιακός θα παίξει στην Πάτρα με την Παναχαϊκή, ο ΠΑΟΚ θα πάει στην Καλαμαριά για να αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα, ο Παναθηναϊκός θα ταξιδέψει στον Βόλο για την αναμέτρηση με τον τοπικό Ολυμπιακό, ενώ η ΑΕΚ θα πάει στην Κομοτηνή για να συναντήσει τον Πανθρακικό.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ 8 ΟΜΙΛΩΝ

Θρήνος στην Κέρκυρα για τον θάνατο 19χρονου ποδοσφαιριστή

Ένας 19χρονος παίκτης της U-20 της Κέρκυρας βρήκε τραγικό θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα το βράδυ της Κυριακής. Ο 19χρονος, Αντρέας Νίκας, έχασε την ζωή του όταν το αυτοκίνητο που επέβαινε μαζί με τρεις συμπαίκτες του, βγήκε από την πορεία του και συγκρούστηκε με μια κολόνα, για άγνωστη αιτία.
Ο νεαρός ποδοσφαιριστής μαζί με άλλους τρεις συμπαίκτες του πήγαιναν στο νοσοκομείο για να δουν τον Θωμά Ντέντε, επίσης παίκτη της ομάδας, που νοσηλεύεται εκεί λόγω τραυματισμού και στην Εθνική Οδό Κέρκυρας - Παλαιοκαστρίτσας το όχημα που επέβαινα εξετράπη της πορείας του. Η πρόσκρουση σε κολώνα ήταν θανατηφόρα για τον Ανδρέα Νίκα που ήταν συνοδηγός, ενώ σοβαρά τραυματίστηκαν και οι υπόλοιποι επιβαίνοντες, έχοντας όμως διαφύγει τον κίνδυνο.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το συμβάν:
«Την Κυριακή (14.09.2014) το βράδυ, στο 5ο χλμ της Εθνικής Οδού Κέρκυρας-Παλαιοκαστρίτσας (περιοχή Σωτηριώτισσας), επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 20χρονος ημεδαπός, εκτράπηκε της πορείας του, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του καθώς και τον τραυματισμό των τριών επιβαινόντων στα αυτοκίνητο (θανάσιμος ενός 19χρονου, σοβαρός ενός 20χρονου ημεδαπού και ελαφρύς ενός ακόμη 19χρονου).
Προανάκριση για τον ακριβή προσδιορισμό των συνθηκών του τροχαίου ατυχήματος διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Κέρκυρας».
Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:
«Στις 14/9/14, και ώρα 23.00 η Υπηρεσία μας επενέβη με τρία οχήματα και Δέκα υπαλλήλους για τον απεγκλωβισμό τεσσάρων ατόμων ηλικίας 19 έως 20 ετών, συνεπεία πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος Ι.Χ. επιβατηγού οχήματος στο 6ο χλμ της Ε.Ο. Κέρκυρας – Παλαιοκαστρίτσας.
Η επιχείρηση απεγκλωβισμού διήρκησε 15 λεπτά, απεγκλωβίστηκαν οι τρεις εκ των τεσσάρων επιβαινόντων, οι οποίοι και διεκομίσθησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρα».
Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον τραγικό και άδικο χαμό του 19χρονου Ανδρέα Νίκα εξέδωσε η Κέρκυρα, κάνοντας λόγο για σπαραγμό και πόνο σε όλη την οικογένεια της ομάδας.
.
 

«Βόμβα» για τον Παναθηναϊκό από το Ελεγκτικό Συμβούλιο! - «Μπλόκο» στο «λίφτινγκ» της Λεωφόρου!

«Μπλόκο» στο «λίφτινγκ» της Λεωφόρου! 


Το κονδύλι των 7 εκατομμυρίων που έχει χορηγηθεί από τον πρώην περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, κρίθηκε παράνομο κι έτσι μπλοκάρεται η ανακατασκευή στο Απόστολος Νικολαϊδης!

Στο Ελεγκτικό Συμβούλιο είχε διαβιβαστεί για προέλεγχο η σύμβαση χορήγησης των 7 εκατομμυρίων, όμως το 6ο θερινό τμήμα έκρινε παράνομη τη σύμβαση κι έτσι το έργο είναι πλέον στον «αέρα»!
Θυμίζουμε πως μ' αυτά τα χρήματα, ο Παναθηναϊκός επρόκειτο να πραγματοποιήσει το «λίφτινγκ» στο «Απόστολος Νικολαϊδης» και πλέον η τελευταία εξέλιξη βάζει σε κίνδυνο το όλο πλάνο.
Οι σύμβουλοι υποστηρίζουν πως η επιχορήγηση είναι αντίθετη με το δημόσιο συμφέρον και ότι ταυτόχρονα παραβιάζεται η αρχή της οικονομικότητας, κι αυτό διότι έχει προγραμματιστεί μετά από μια πενταετία να γίνει το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό!
Πλέον, αναμένονται αντιδράσεις τόσο από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και την ΠΑΕ, ενώ θέση θα πρέπει να πάρουν ο Δήμαρχος Αθηναίων, αλλά και η νέα ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής, η Ρένα Δούρου.

"Μπαλωθιές" Πλατανιά στο Παγκρήτιο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 0 -3

 

Το πρώτο του τρίποντο στο πρωτάθλημα πανηγυρίζει ο Πλατανιάς που επικράτησε εκτός έδρας με 3-0 του Εργοτέλη.

O Πλατανιάς μπήκε καλύτερα στο Παγκρήτιο και κατάφερε να αιφνιδιάσει ανοίγοντας το σκορ στο 6ο λεπτό. Μετά από ωραία επιθετική προσπάθεια η μπάλα έφτασε στον Τσουράκη που με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου έλεγχε απόλυτα το ματς και κινδύνευσε μόνο στο 21ο λεπτό όταν ο Γιοσού με μακρινό σουτ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι.
Αυτή ήταν η μοναδική αναλαμπή του Εργοτέλη στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ο Πλατανιάς απείλησε με το σουτ του Τσουράκη στο 36΄.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αποφασισμένοι να τελειώσουν το ματς και κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους στο 48΄, όταν ο Τσουράκης έκλεψε τη μπάλα από τον Σαϊνάτι και σέρβιρε έτοιμο γκολ για τον Γκόμες και το 0-2.
Ο Πλατανιάς έφτασε κοντά και σε τρίτο γκολ με τον Μαχαμάτ στο 52΄ και τον Κουλιμπαλί στο 53΄ , ωστόσο και οι δύο έστειλαν τη μπάλα να περάσει δίπλα από την εστία.
Μετά το 60΄ ο Εργοτέλης προσπάθησε να αντιδράσει και κέρδισε κάποια μέτρα στο γήπεδο, χωρίς ωστόσο να έχει κάποιο αποτέλεσμα. Τελικά, ο Πλατανιάς κατάφερε να σφραγίσει τη νίκη του με τον Τόρες να δίνει διαστάσει θριάμβου γράφοντας το 0-3 στις καθυστερήσεις.
Εργοτέλης (Παύλος Δερμιτζάκης): Τσέρνι, Τζανακάκης, Πίτσος (80' Κούρεζ) , Κοζορώνης, Καζναφέρης (37' Νόσκοβιτς), Βλαχοδήμος, Μπογκντάνοφ, Γιουσούφ, Παντελάκης, Χαλκιαδάκης (68' Κούτρης), Σαϊνάτι.
Πλατανιάς (Γιάννης Χριστόπουλος):
Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Νέπλιακ, Μπανανά, Ιτούα, Αγκιλέρα, Μαχαμάτ, Μενδρινός (83' Μιλούνοβιτς), Τόρες, Γκόμες (73' Ζαραδούκας), Τσουράκης (88' Γουνδουλάκης).

Ο Αγιασμός και η ορκομωσία του Π.Σ Κορινθίας από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ.κ Διονύσιο

http://ekorinthos.gr/wp-content/uploads/wpid-20140915_120730.jpg

 Παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού ΠΕΚΑ Νίκου Ταγαρά,  των Βουλευτών Κορινθίας  Χρίστου Δήμα και Κώστα Κόλλια, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, περιφερειακών συμβούλων, Δημάρχων, Υπηρεσιακών παραγώντων , του προέδρου της ΝΟΔΕ Κορινθίας Χρ. Δημητρόπουλου και πλήθος κόσμου, έγινε ο Αγιασμός από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ.κ Διονύσιο ,στην περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, της νέας , υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Πελοπίδα Καλλίρη, περιφερειακής αρχής.
http://ekorinthos.gr/wp-content/uploads/wpid-20140915_121243.jpg

 Μηνύματα και ευχές μετά το πέρας του Αγιασμού για ευόδωση των εργασιών της Νέας Περιφερειακής αρχής Κορινθίας, απεύθυναν ο Σεβ. Μητροπολίτης κ.κ Διονύσιος, ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Πελοπίδας Καλλίρης, ο Πέριφερειάρχης Πέτρος Τατούλης , που χαρακτίρισε την Κορινθία τον "καθρέπτη της Περιφέρειας , ο σημαντικότερος πυλώνας της εισόδου στην Πελοπόννησο...", ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Ταγαράς και ο Βουλευτής Κώστας Κόλλιας.
http://ekorinthos.gr/wp-content/uploads/wpid-20140915_123357.jpghttp://ekorinthos.gr/wp-content/uploads/wpid-20140915_120736.jpg
video

Θετικά τα τελευταια φιλικά τεστ του Αστέρα Δερβενίου

Grur4dfg
Θετικά ήταν τα τελευταία τεστ προετοιμασίας του Αστέρα Δερβενίου εν όψει των επίσημων υποχρεώσεων σε Κύπελλο και πρωτάθλημα που αρχίζουν από την προσεχή Κυριακή 21/9.
Την Τετάρτη σε φιλικό αγώνα που έγινε στο Κιάτο, ο Αστέρας νίκησε με 2-3  τον Πέλοπα Παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0 οι κυανόλευκοι κατάφεραν να πετύχουν τρία τέρματα με τους Αντωνόπουλο (2 πέναλτι) και Πεθαίνο.
 Χθες Κυριακή στο τελευταίο του φιλικό αγώνα  ο Αστέρας αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 στο Ζευγολατιό με τον τοπικό Α.Ο. Ζ.
Την Κυριακή ο Αστέρας , για την πρώτη φάση του Κυπέλλου Κορινθίας , θα αντιμετωπίση, εκτός έδρας , στο γήπεδο της Κλένιας, τον ΠΑΣ Κλένια. Ο αγώνας αρχίζει στις 16:30.

Ο Σαμαράς συνδέει την Αμφίπολη με την επιστροφή των Μαρμάρων

Antonis-Samaras-E.U

Με τον διαρκή, ιστορικό αγώνα της Ελλάδας για επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, συνέδεσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τις εξελίξεις γύρω από την Αμφίπολη, και τα ευρήματα της αρχαιολογικής ομάδας της Κατερίνας Περιστέρη.
Στο περιθώριο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής:
“Ακούω μόνο την ανασκαφέα της Αμφίπολης και τα ευρήματά της. Αυτό το εύρημα έχει παγκόσμια σημασία, πολύ πέρα από τα στενά μας σύνορα. Και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε σοβαροί και λιγομίλητο.
Οι εργασίες θα συνεχιστούν.
Θα συνεχιστεί η προσπάθειά μας για την επιστημονική στοιχειοθέτηση των απαιτήσεων της Ελλάδας, σε ό,τι αφορά την επιστροφή των πολιτιστικών της θησαυρών, οι οποίοι έχουν εξαχθεί παράνομα.
Κορύφωση της προσπάθειας αυτής είναι τα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Μια μόνιμη και απαρέγκλιτη απαίτησή μας”, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Η πρόταση της Ντόρας για να μπει τέλος στην πολιτική αστάθεια

Dora-Bakoyannis-Kostas-Karamanlis

Την πρόταση να επισπευσθούν οι διαδικασίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, έτσι ώστε να ενισχυθεί η αναγκαία πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα κατέθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη. Μια πρόταση αντίστοιχη των παρόμοιων σκέψεων που φέρεται να διατυπώνει ο Κώστας Καραμανλής.
Το κορυφαίο στέλεχος της Κεντροδεξιάς και πρώτη γυναίκα Δήμαρχος Αθηναίων παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα Fm”, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν οι 180 ψήφοι υπέρ της κυβερνητικής σταθερότητας, και θα ήταν προς το συμφέρον της χώρας να επισπευσθεί η προεδρική εκλογή.
Παράλληλα, η Ντόρα Μπακογιάννη τάχθηκε κατά ενδεχόμενων αλλαγών στον εκλογικό νόμο πριν από την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, ενώ αποδόμησε τις θέσεις τις οποίες διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στην πρόσφατη παρουσία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Η πρώην Υπουργός Εξωτερικών, με σημερινή παρουσία και σήμερα στις Βρυξέλλες για λογαριασμό της Ελλάδας, μίλησε και για τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας, επαναλαμβάνοντας την πρότασή της για τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, προκειμένου να συζητηθούν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Πρόσκληση | Στις 30/09 το μεγάλο πάρτι του diastixo.gr

Πρόσκληση diastixo.gr
 http://diastixo.gr

Κυριάκος: Κανονικά οι 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων

kiriakos1000

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1» επανέλαβε ότι η χώρα μας θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι τρόικα για απολύσεις 15.000 συνολικά δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2014.
«Οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα για τις 15.000 απολύσεις στο δημόσιο το 2013 και το 2014 θα γίνουν. Μέχρι στιγμής έχουν αποχωρήσει 9.500 δημόσιοι υπάλληλοι και απομένουν -έως το τέλος του έτους- άλλες 5.500 αποχωρήσεις», τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Όσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ, είπε: «Σε κάθε χώρα του κόσμου υπάρχει φόρος κατοχής ακίνητης περιουσίας. Το ερώτημα είναι με ποιον τρόπο και σε ποιο ύψος. Είναι απαραίτητο να υπάρχει ένας φόρος ακίνητης περιουσίας. Δεν μπορεί να αντέξει η ελληνική οικονομία σε βάθος χρόνου να βεβαιώνονται 3 δισ. σε φόρους ακινήτων. Ο φόρος πρέπει να μειωθεί. Πρέπει όμως να βρεθούν ισοδύναμα. Θεωρώ ότι από το επόμενο χρόνο θα πρέπει να γίνει σημαντική αποκλιμάκωση με προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών».
Για τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ όσον αφορά στο υπουργείο του υπογράμμισε: «Μου έκανε εντύπωση που ο κ. Τσίπρας δεν γνώριζε σε λεπτομέρεια τα ζητήματα των ελέγχων των μετατροπών των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Στηρίζει ή δεν στηρίζει αυτό τον έλεγχο; Υπήρχαν ουκ ολίγοι υπάλληλοι που μετέτρεψαν συμβάσεις χωρις να πληρούν τα κριτήρια του νόμου».

υστερογραφα

Πρετεντέρης: Ο Τσίπρας θα πείσει μόνο… απελπισμένους

Giannis-Pretenteris
Σε όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αναφέρεται ο Γιάννης Πρετεντέρης με το σημερινό άρθρο του στα “Νέα”, και όπως αναμενόταν ο γνωστός αρθρογράφος του Συγκροτήματος Λαμπράκη είναι άκρως επικριτικός για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
“Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με μεγαλύτερη σαφήνεια από ποτέ, έδωσε από τη Θεσσαλονίκη το σύνθημα “πίσω ολοταχώς”. Ασφαλώς θα πείσει κάποιους απελπισμένους ή δυστυχισμένους. Δύσκολα όμως θα τον ακολουθήσει συνολικά η ελληνική κοινωνία.
Δεν είναι μόνο ότι οι λαοί δεν αυτοκτονούν. Είναι ότι και οι κοινωνίες δεν αναπαλαιώνονται”, σημειώνει μεταξύ άλλων στο σημερινό άρθρο του στα “Νέα” ο Γιάννης Πρετεντέρης.

Ο Χρυσοχοϊδης... ξαναέχασε το τρένο για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Mihalis-Xrysohoidis

Υπάρχουν πολιτικοί που, η διαδρομή τους δείχνει ότι… δεν τους θέλει. Έτσι απλά. Όπως για παράδειγμα ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, που απέδειξε με τα γεγονότα των τελευταίων 24ωρων στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ότι εξακολουθεί να κατατρέχεται από λάθος timing. Και προφανώς λάθος αίσθηση της πολιτικής πραγματικότητας.
Ακόμη και απέναντι στον Ευάγγελο Βενιζέλο, η δημοφιλία του οποίου… δεν υπάρχει, ο Υπουργός Υποδομών “κατάφερε” να ηττηθεί πολιτικά και επικοινωνιακά. Δείχνοντας ότι δεν “διάβασε” σωστά τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και ευρύτερα της Κεντροαριστεράς. Και έτσι, έχασε και πάλι το τρένο μιας μελλοντικής διεκδίκησης της ηγεσίας του Κινήματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά. Στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, και με τις δάφνες του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως επί ημερών του οποίου “εξαρθρώθηκε” η τρομοκρατική οργάνωση “17 Νοέμβρη”, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είδε τον Κώστα Σημίτη να του δίνει προβάδισμα στη μάχη για τη διαδοχή στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Τον κατέστησε “πρώτο” μεταξύ των “εκσυγχρονιστών”. Τον έκανε Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, το βράδυ της “ιστορικής προδοσίας” του Κώστα Λαλιώτη, μια εξέλιξη που το Κίνημα πλήρωσε πολύ ακριβά στις εκλογές του 2004 και του 2007.
Και τελικά, το 2004, ήταν απλώς ο Γραμματέας που… καλωσόριζε στη Χαριλάου Τρικούπη τον Γιώργο Παπανδρέου, στα χέρια του οποίου έδωσε ο Κώστας Σημίτης το “θαμπό δαχτυλίδι” της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.
Στα χρόνια που ακολούθησαν, η πορεία του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη σταμάτησε να είναι ανοδική. Με κορυφαίο “αυτογκόλ” την παραδοχή ότι… δεν είχε διαβάσει το Μνημόνιο που ψήφισε το 2010, κάτι που μάλλον είχαν κάνει και οι περισσότεροι άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, χωρίς ωστόσο να το παραδεχτούν δημοσίως.
Στο ενδιάμεσο, κυκλοφόρησαν σενάρια ακόμη και για… ένταξη του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη σε μια διευρυμένη Κεντροδεξιά, σενάρια ωστόσο που αποσύρθηκαν άμεσα από την κυκλοφορία, λόγω των έντονων αντιδράσεων που προκάλεσαν.
Για να φτάσουμε στο σήμερα, και την πολιτική αποδοκιμασία που εισέπραξε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Είπαμε: Όταν… δεν σε θέλει.

υστερογραφα

«Παράθυρο» για άρση του 1 προς 10 στο Δημόσιο – Αρχή με προσλήψεις στην παιδεία κατόπιν συμφωνίας Μητσοτάκη-Λοβέρδου

Έτοιμη να παρακάμψει τη συμφωνία με την τρόικα σχετικά με την αναλογία μία πρόσληψη για δέκα απολύσεις στο Δημόσιο (το γνωστό 1 προς 10) εμφανίζεται η κυβέρνηση,
Οι πιεστικές εκλογικές  ανάγκες που φέρνει η αδυναμία σχηματισμού της προεδρικής πλειοψηφία των 180 εδρών μπορούν εν μέρει να καλυφθούν με (προεκλογικές) προσλήψεις στο Δημόσιο και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στο κυβερνητικό στρατόπεδο.
Η αρχή πιθανότατα θα γίνει από την παιδεία, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από παρέμβαση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλου στον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία μεταξύ των υπουργών Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσoτάκη που εμφανίζεται και ως «θεματοφύλακας» της συμφωνίας με την τρόικα για το Δημόσιο.
Να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο κ. Λοβέρδος από το βήμα της Βουλής είχε τονίσει την ανάγκη εξαίρεσης των εκπαιδευτικών από την αναλογία ένα προς δέκα που ισχύει για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, καθώς τα κενά στα σχολεία, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, φθάνουν τις 12.000.
Κυβερνητικοί παράγοντες που μίλησαν στην aftodioikisi.gr, θεωρούν ότι από τη στιγμή που θα βρεθεί τρόπος παραβίασης του 1 προς 10 στην παιδεία, τότε θα ανοίξει «παράθυρο» και για άλλους τομείς του Δημοσίου.

Δημόσιο: Τι προβλέπει για προσλήψεις, μετατάξεις νέα εγκύκλιος του ΥΔΜΗΔ

Νέα εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης γνωστοποιεί όλες τις αλλαγές που επέφεραν σε θέματα προσωπικού του Δημοσίου οι διατάξεις των ν.4250/2014 και 4275/2014.
Τα ζητήματα που αναφέρει η εγκύκλιος αφορούν στις προσλήψεις σε νησιώτικους δήμους, στον διορισμό επιτυχόντων σε διαδικασίες επιλογής τακτικού προσωπικού του ΑΣΕΠ, καθώς και στις μετατάξεις.
Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο εδώ.

Η "Εστία" θεωρεί ότι ο Τσίπρας βρίσκεται "προ των πυλών"

EstiaI


Αίσθηση και ταυτόχρονα… έκπληξη προκάλεσε το σημερινό πρωτοσέλιδο της “Εστίας”, καθώς η ιστορική εφημερίδα, με το παραδοσιακό κοινό αναγνωστών στον χώρο του συντηρητικού κόσμου, υποστηρίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται προ των πυλών της εξουσίας.
Το πρωτοσέλιδο, που… ξενίζει ως προς την ωμότητα της διαπίστωσής του, αναφέρει ότι όσοι δεν κατανοούν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται προ των πυλών της εξουσίας, εθελοτυφλούν.
Η εφημερίδα προσθέτει μάλιστα ότι η ίδια η κυβέρνηση είναι εκείνη που άνοιξε το δρόμο προς την εξουσία στον Αλέξη Τσίπρα, λόγω των σοβαρών και διαδοχικών λαθών στα οποία έχει υποπέσει τους τελευταίους μήνες, σχολιάζοντας ότι δεν θεωρεί ότι η πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί, μπορεί να ανατραπεί.

8000 ευρώ για μια …δροσερή ορκωμοσία. Ακριβός ο συμβολισμός της Ρένας Δούρου

Τελικά πολύ ακριβός αποδείχτηκε ο συμβολισμός της νέας Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου.

Όπως είναι γνωστό η παράταξη της κας Δούρου επέλεξε για την ορκωμοσία το κλειστό γυμναστήριο Δροσούπολης στα Άνω Λιόσια, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή στις 27 Αυγούστου.

Εξηγώντας το σκεπτικό της η κυρία Δούρου ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση της, ότι τρεις ήταν οι λόγοι της επιλογής της συγκεκριμένης περιοχής την οποία χαρακτήρισε «πρώτο δείγμα γραφής»:

Περισσότερα στο: airetos.gr

Η Χίλαρι (σχεδόν) ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της

Hillary-Clinton-Iowa

Twitter@EmOikonomidis
Δεν έπαψε ποτέ να είναι πολιτικό ον. Έστω κι αν μοιάζει να την κυνηγάει μια κατάρα που την εμποδίζει να φτάσει στο “ανώτατο αξίωμα όλων”. Η Χίλαρι Κλίντον ωστόσο δείχνει αποφασισμένη να το παλέψει. Αυτό δηλαδή ακριβώς που… φοβόταν ο πλανήτης.
Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση των Δημοκρατικών στην Αϊόβα, για τη στήριξη του Γερουσιαστή του κόμματος Τομ Χάρκιν, ενόψει των Ενδιάμεσων Εκλογών των ΗΠΑ για Γερουσία και Βουλή των Αντιπροσώπων, η Χίλαρι Κλίντον… σχεδόν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για τις προεδρικές εκλογές του 2016.
“Υπάρχει και εκείνο το άλλο θέμα, που όλοι ξέρετε. Με απασχολεί πολύ. Δεν πρέπει να αφήσουμε να πάνε χαμένα κι άλλα χρόνια”, ήταν μια αποστροφή του λόγου της. Η ομιλία της ωστόσο ήταν γεμάτη… υπονοούμενα. “Αϊόβα επέστρεψα… Ενθουσιάζομαι κι εγώ, όπως και εσείς, για τις προεδρικές προεκλογικές εκστρατείες… Ποτέ να μην το βάζετε κάτω. Να σηκώνεστε και πάλι στα πόδια σας, κάθε φορά που πέφτετε”, ήταν μερικές από τις φράσεις της ομιλίας της Χίλαρι Κλίντον που… χτύπησαν καμπανάκι για τους πολιτικούς αναλυτές.
Η άλλοτε Πρώτη Κυρία και πρώην Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, εκφώνησε την ομιλία της παρουσία του συζύγου της και πρώην Προέδρου Μπιλ Κλίντον, ενώ φρόντισε να της προσδώσει ανθρώπινο τόνο, αναφερόμενη στην εγκυμοσύνη της κόρης της Τσέλσι, και στην προοπτική να γίνει σύντομα γιαγιά.
Η Χίλαρι Κλίντον θεωρείται το απόλυτο φαβορί για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016, ακόμη ωστόσο δεν έχει πάρει τις οριστικές αποφάσεις της. Παρά τη σημαντική δημοφιλία της, η παρουσία της εξακολουθεί να ξυπνάει αντανακλαστικά αντίδρασης σε μεγάλα τμήματα της αμερικανικής κοινωνίας, καθώς και σε κρίσιμες μάζες της κοινωνικής βάσης των Δημοκρατικών, με αποτέλεσμα να μην θεωρείται καθόλου βέβαιο ότι αυτή τη φορά θα φτάσει μέχρι τον Λευκό Οίκο.
Το 2008 την πρόλαβε ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος είχε κερδίσει το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, για να επικρατήσει στη συνέχεια σε παναμερικανικό επίπεδο απέναντι στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών Τζον ΜακΚέιν.
Σημείωση: “Τότε”, είχε ηττηθεί στην Αϊόβα, που ούτε χθες την υποδέχτηκε με… ανοιχτή αγκαλιά.

ysterografa.gr

ΕΠΕΙΓΟΝ : ZHTEITAI AIMA...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg5pJ3mFy-DcSieg-NNtCLHDD9G3DlRMN_A9dbpDIEFdfOCWM5HtnYfkZ8_Ox_lwwEag9gjqe2JjanT1cGaT-BEFuwAPiyV2Ba4dGDMpIF6nzcL8MRqOa3Er_9i1nNf14GJtWEzMNrO2-o/s1600/aima+kor+orizontes.jpg
Συμπολίτης μας έχει ανάγκη από 10 φιάλες αίμα. Θα κάνει την Τετάρτη εγχείρηση ανοικτής καρδιάς στο Ωνάσειο και μόλις έμαθα για την ανάγκη που υπάρχει. Όποιος μπορεί και θέλει να βοηθήσει να  στείλει μήνυμα για να του δοθούν   στοιχεία στο...
https://www.facebook.com/profile.php?id=825808330&fref=nf

117 Π.Μ. ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ - 40 ΧΡΟΝΙΑ ΦΑΝΤΟΜ



ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΕΝΑΗΣ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

καταστροφή των ηθικών και ψυχικών δυνάμεων του Έθνους-


Εμφάνιση DSC00008.JPGΕφιαλτικά είναι τα στοιχεία και μηνύματα  που έρχονται από ευρωπαϊκούς και διεθνείς Οργανισμούς, αλλά και από την Τράπεζα της Ελλάδος, ότι πάνω από 3,4 εκατομμύρια των Ελλήνων ευρίσκονται κάτω από τα όρια της πτώχειας. Παράλληλα ότι βάσει εκτιμήσεων η ανεργία υπερβαίνει το 30% του πληθυσμού, ότι δηλαδή ήδη τώρα 1 από τους 3 Έλληνες απασχολούμενους είναι άνεργος, και πάνω από 1 εκατομμύριο άνεργοι χωρίς επίδομα ανεργίας, ενώ 1 από τους 3 Έλληνες είναι συνταξιούχος. Όμως και κατά τις εκτιμήσεις της ΓΣΕΕ το πραγματικό ποσοστό ανεργίας είναι  άνω του 30% και ότι βάσει και πάλιν άλλων εκτιμήσεων η ανεργία την επόμενη χρονιά θα παραμείνει αμετάβλητη. Ενώ συνταρακτικά είναι τα στοιχεία ανεργίας για τους νέους έως 24 ετών που έχει υπερβεί το 62%, μία παγκόσμια πρωτιά! 

Κώστας Κόλλιας: «Κερδίζει έδαφος η πρότασή μας για μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών»



Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, στα πλαίσια της συζήτησης νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας για ασφαλιστικά θέματα. Στην ομιλία του ο κ. Κόλλιας μεταξύ άλλων ανέδειξε το θέμα της μείωσης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών, καθώς και της μεταφοράς ασφαλισμένων από τον ΟΓΑ στον ΟΑΕΕ. Σχετικά με τις παρεμβάσεις του ο κ. Κόλλιας δήλωσε:

«Είχα σήμερα την ευκαιρία, στα πλαίσια της ομιλίας μου στην Ολομέλεια, να αναφερθώ ενώπιον της ηγεσίας του Υπουργείου σε δύο φλέγοντα θέματα που απασχολούν την ελληνική επαρχία. Το ένα αφορά στη μείωση του ορίου συνταξιοδότησης των αγροτών, και συγκεκριμένα τη θεμελίωση δικαιώματος συνταξιοδότησης στα 62 με 40 χρόνια εργασίας.
Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έχουμε καταθέσει σχετική τροπολογία στο Υπουργείο Εργασίας και φαίνεται ότι η πρότασή μας κερδίζει έδαφος. Ήδη ο Υπουργός έχει διατυπώσει την πρόθεση να συμπεριλάβει την τροπολογία στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στις αρχές του 2014. Είναι μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη και καταδεικνύει ότι το Υπουργείο συμμερίζεται την άποψή μας ότι, έπειτα από σαράντα χρόνια δουλειάς στα χωράφια οι αγρότες μας δικαιωματικά πρέπει να κερδίζουν τη δυνατότητα να συνταξιοδοτούνται στα 62 έτη.
Επιπλέον, φαίνεται ότι το Υπουργείο έχει αποφασίσει να μην μεταφέρει τους εν ενεργεία επαγγελματίες των μικρών χωριών από τον ΟΓΑ στον ΟΑΕΕ. Όπως είπα στον Υπουργό, δεν είναι δυνατόν να υποχρεώσουμε τα καφενεία των χωριών, που έχουν δύο-τρία τραπέζια και αποτελούν ένα στοιχειώδη χώρο κοινωνικής συναναστροφής, ή κάποια μικρά μπακάλικα που εξυπηρετούν τις βασικές ανάγκες του χωριού, να ασφαλιστούν στον ΟΑΕΕ.
Επειδή ωστόσο ακούγεται ότι το μέτρο της μεταφοράς πιθανόν να ισχύσει για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά επαγγελματίες, ζήτησα από τον Υπουργό να αναθεωρήσει. Η επαρχία χρειάζεται νέους ανθρώπους που θα συντηρήσουν τη οικονομική και κοινωνική ζωή στο χωριό. Δεν πρέπει να τους αποθαρρύνουμε, υποχρεώνοντάς τους να πληρώσουν τις υπέρογκες εισφορές του ΟΑΕΕ για τζίρους των 10 ευρώ ή και 20 ευρώ την ημέρα, γιατί για τέτοια ποσά μιλάμε. Θα μπορούσαν να ισχύσουν αυστηρότερα κριτήρια, όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει το Υπουργείο να καταργήσει τελείως αυτή την ευεργετική για την ελληνική επαρχία διάταξη.
Τέλος, κάλεσα τον Υπουργό να επιμείνει στο θέμα της ρύθμισης των ενεργών δανείων στον πρώην Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, παρά τις έντονες αντιρρήσεις της Τρόικας, διότι όπως επεσήμανα, αφορά την επιβίωση σχεδόν εκατό χιλιάδων οικογενειών.
Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται αυτές τις ημέρες περιέχει μία σειρά σημαντικών διατάξεων, οι οποίες βάζουν τέλος στην ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία, δημιουργώντας παράλληλα έσοδα άνω των 400 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Σήμερα, 4 στους 10 εργαζόμενους δουλεύουν χωρίς ασφάλιση. Αυτό μεταφράζεται σε βαρύ κοινωνικό κόστος, αλλά και απώλειες άνω των 6,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για το σύνολο του ασφαλιστικού συστήματος. Με αυτό το νομοσχέδιο, η Κυβέρνηση αποδεικνύει ότι δεν είναι πλέον διατεθειμένη να επιτρέπει να εργάζονται χιλιάδες εργαζόμενοι ανασφάλιστοι, ούτε να ανέχεται την εισφοροδιαφυγή των εργοδοτών. Η χώρα χρειάζεται περισσότερες τέτοιες μεταρρυθμίσεις, περισσότερες τομές, που θα μεταφραστούν σε αποφυγή οριζόντιων μέτρων και σε περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη και ευημερία.»

59 χρόνια από την «νύχτα των κρυστάλλων» του ελληνισμού



Μία από τις πιο εφιαλτικές μέρες για τον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης «ζωντάνεψε» πριν λίγες ημέρες, με την επέτειο των πενήντα εννέα χρόνων από το πογκρόμ της 6ης Σεπτεμβρίου του 1955. Όταν Τούρκοι εθνικιστές κατέστρεψαν, λεηλάτησαν και βεβήλωσαν τα σπίτια, τους ναούς, τα σχολεία των Ελλήνων της Πόλης. Και άφησαν πίσω τους καμένα όνειρα, κατεστραμμένες ελπίδες και 100.000  Έλληνες χριστιανούς να ρωτούν «γιατί τόσο μίσος»;
Σήμερα, στην Τουρκία υπάρχουν 11.900 δεσμευμένα ελληνικά ακίνητα ενώ στο  Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκκρεμούν υποθέσεις Ελλήνων αξίας 2-3 δισεκατομμυρίων ευρώ. Και υπάρχουν ακόμα 3.000  Έλληνες στην Πόλη, που φοβούνται ότι θα γίνουν μάρτυρες ενός νέου πογκρόμ, αφού συχνά τα σπίτια τους σημαδεύονται με έναν σταυρό, με κόκκινη μπογιά. Οι Γκρίζοι Λύκοι παραμονεύουν…

Περισσότερα στο  pinakio.blogspot.gr

ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕ ΣΚΟΝΑΚΙ ΤΟΥ ΓΑΠ



ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΚΟΤΤΑΚΗ

Πριν αναλύσω το σχέδιο που παρουσίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Θεσσαλονίκη , ένα κουίζ : Σε ποιον ανήκουν οι παρακάτω δεσμεύσεις ; Στο Αλέξη Τσίπρα ή σε άλλον ;

'' Αντικαθιστούμε το ΕΤΑΚ που επιβαρύνει τους μικροιδιοκτήτες με την προοδευτική φορολόγηση της μεγάλης περιουσίας ... Δίνουμε δυνατότητα ρύθμισης και σταδιακής απαλλαγής των οφειλών σε όσους αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη τους... Δημιουργούμε Ταμείο Αναχρηματοδότησης της οικονομίας που θα αντλεί κεφάλαια για την χρηματοδότηση συγκεκριμένων κλάδων και θα διοχετεύει ρευστότητα στην αγορά... Παγώνουμε τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ...

Μια αντίφαση, μια παράλειψη και ένα τρυκ

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μπορεί υπό τις παρούσες δύσκολες για τη χώρα και το λαό μας συνθήκες να είναι δύσκολο να επιβληθεί η γλώσσα της λογικής, ωστόσο η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Θεσσαλονίκη πρέπει να αποτέλεσε για όλους, ακόμη και γι’ αυτούς που συνηθίζουν να παίρνουν τις αποφάσεις τους με το θυμικό και όχι με τη λογική, ένα γερό σοκ.
Δεν είναι απλώς ότι μοίρασε τις πιο απίθανες υποσχέσεις.

Δεν είναι ότι παρουσίασε ένα «πρόγραμμα» που είναι αδύνατον να κοστολογηθεί σε ευρώ – διότι με όλα αυτά η χώρα θα έχει φύγει από το ευρώ και επομένως δεν θα υπάρχει νόμισμα.

Δεν είναι μόνο ότι υπό την πίεση να παρουσιάσει να «συγκεκριμένο, ρεαλιστικό και κοστολογημένο» πρόγραμμα, υποχρεώθηκε να παρουσιάσει το ακριβώς αντίθετο – δηλαδή ένα πρόγραμμα που τείνει προς το άπειρον.

Είναι ότι μ’ αυτά και μ’ αυτά οδηγήθηκε σε μια κορυφαία αντίφαση, σε ένα τρυκ και σε μια παράλειψη.

Η αντίφαση:

Τι δείχνει ο τρίτος θάλαμος του τάφου της Αμφίπολης (photos)

l_14967

Τις εξελίξεις των ανασκασφών στην Αμφίπολη, και τις πρώτες εικόνες από τον τρίτο θάλαμο του μεγαλοπρεπούς τάφου, περιγράφει η σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.
Πιο συγκεκριμένα, αναφέρονται τα εξής:
“Την Παρασκευή 12-9-2014 έγινε η είσοδος μελών της διεπιστημονικής ομάδας, στον τρίτο θάλαμο του μνημείου, από την υφιστάμενη οπή στον τοίχο του τρίτου διαφράγματος, προκειμένου να τεκμηριωθεί αρχαιολογικά η υφιστάμενη εικόνα του και να διαπιστωθεί η δομική κατάσταση του θαλάμου, ώστε να σχεδιαστούν τα αναγκαία μέτρα αντιστήριξης και υποστύλωσης.

ι είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τον Κώστα Καραμανλή και τον Γιώργο Παπανδρέου

tsipras
 Προς το τέλος της συνέντευξης Τύπου στην ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε να πει την γνώμη του για τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Κώστα Καραμανλή.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε συγκεκριμένα: «Τι νιώθετε πολιτικά όταν ακούτε Γιώργος Παπανδρέου και Κώστας Καραμανλής;».
«Είναι ιστορικά πρόσωπα, έχουν διαδραματίσει ρόλο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, ενώ σχολιάζοντας τα σενάρια που εμπλέκουν τον Κώστα Καραμανλή με την Προεδρία της Δημοκρατίας είπε: «Δεν είναι θέμα προσώπων, άλλωστε έχει διαρρεύσει ότι ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται».
Για το αν είναι σε επαφή με τον Γιώργο Παπανδρέου είπε: «Έχουμε στενή καθημερινή επαφή με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ όχι με πρώην ηγέτες του»