Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Νίκησαν ΟΦΗ και Ξάνθη

Ο Περογαμβράκης έδωσε τη νίκη στον ΟΦΗ απέναντι στον Ατρόμητο
Με γκολ του Περογαμβράκη στο 46΄, ο ΟΦΗ νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο και πανηγύρισε το δεύτερο εφετινό του «τρίποντο» στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.
Δευτερόλεπτα μετά το γκολ των Κρητικών το ματς διακόπηκε για περίπου 10 λεπτά, λόγω προβλήματος με τον φωτισμό του γηπέδου. Πρόβλημα που επιλύθηκε γρήγορα και το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά.
ΟΦΗ (Τζ. Γκατούζο): Λόρια, Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Μονιάκης, Πετρόπουλος (46΄ Τζορτζ), Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος (90΄+5 Κουτσιανικούλης), Μεϊτέ, Περαγαμβράκης (86΄ Μπανούσης), Στάθης, Μακρής.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γ.Παράσχος): Τσέναμο, Κούρος (90΄+2 Φάμπιο), Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Ναπολεόνι (80΄ Τάτος), Παπάζογλου, Νάστος, Καραμάνος, Δημούτσος (84΄ Γεωργίου), Ουμπίδες, Πίτου Γκαρσία.

Ενώ στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της αγωνιστικής, στα Πηγάδια, η Ξάνθη ήταν καλύτερη, έψαξε περισσότερο το γκολ και τελικά επικράτησε δίκαια του Λεβαδειακού με 2 -0  που από το 77' έπαιζε με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Ζίτο.
Με τον υπηρεσιακό Νίκο Νεντίδη στον πάγκο τους, μετά την αποχώρηση του Σάκη Τσιώλη, οι «ακρίτες» σκόραραν με τον Καπετάνο στο 37' και τον Κλέιτον στο 90' και πανηγύρισαν το «τρίποντο», αφήνοντας χωρίς νίκη τους «πράσινους», οι οποίοι τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ζίτο στο 77'.
ΞΑΝΘΗ (Νίκος Νεντίδης): Κυριακίδης, Λισγάρας, Κομεσίδης, Ρούντι (63΄ Βασιλακάκης), Φλίσκας, Λουσέρο, Ολιβέιρα (50΄ Κλέιτον), Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Καπετάνος (80΄ Ράνος), Καρυπίδης
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Στρατηλάτης, Κώτσιος, Τομάς (82΄ Πρόγιτς), Πίντερ (46΄ Παππάς), Γκόμες, Γεωργιάδης, Βούκσεβιτς, Κονέ, Ζίτο, Μάντζιος, Μιλοσάβλιεβ (60΄ Μπορνταγκαράι)

Την Κυριακή...

Την Κυριακή, ο Παναθηναϊκός καλείται να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί (ήττα από την Καλλονή στη Σούπερ Λιγκ, ήττα από τη Ντιναμό Μόσχας στο Europa League) πηγαίνοντας στα Χανιά, όπου τον περιμένει ο Πλατανιάς.

Ξεχωρίζει η αναμέτρηση ανάμεσα στην εντυπωσιακή –στο ξεκίνημα- Καλλονή που δοκιμάζεται στην Τρίπολη με τον «ευρωπαίο» Αστέρα που προέρχεται από την ισοπαλία με τη Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη.

Παράλληλα, χωρίς ξεκάθαρο φαβορί, θα γίνουν οι αγώνες: Κέρκυρα - ΠΑΣ Γιάννινα, Πανθρακικός - Πανιώνιος και Νίκη Βόλου – Εργοτέλης.

Η αυλαία της αγωνιστικής κλείνει την Δευτέρα με τον ΠΑΟΚ που έχει μπει πολύ δυνατά στην εφετινή σεζόν να αντιμετωπίζει τον πάντα αξιόμαχο Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Οι Θεσσαλονικείς έχουν… κεκτημένη ταχύτητα από την «εξάρα» της Ευρώπης, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που υποχρέωσε τον Ολυμπιακός στην πρώτη του βαθμολογική απώλεια για τη σεζόν 2014-2015.

Το πρόγραμμα
Σάββατο 20/9

Ξάνθη - Λεβαδειακός 2-0
ΟΦΗ - Ατρόμητος Αθηνών 1-0
Ολυμπιακός - Βέροια 3-0

Κυριακή 21/9
16:00 Αστέρας Τρίπολης - Καλλονή
18:15 Κέρκυρα - ΠΑΣ Γιάννινα
18:15 Πανθρακικός - Πανιώνιος
18:15 Νίκη Βόλου - Εργοτέλης
20:30 Πλατανιάς - Παναθηναϊκός

Δευτέρα 22/9
19:30 Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ

Ξέσπασε στο φινάλε - "Αγχωτική" τριάρα και κορυφή για Ολυμπιακό

http://content-mcdn.sentragoal.gr/filesystem/images/20140920/engine/pegasus_LARGE_t_1041_106367593_type12395.jpg
 Το 3-0 στο Γ. Καραϊσκάκης δεν λέει την αλήθεια. Ο Ολυμπιακός για την 4η αγωνιστική δυσκολεύτηκε απέναντι στην αήττητη Βέροια, αλλά κατάφερε στο τέλος να... καθαρίσει το ματς.
 Οι παίκτες του Μίτσελ δυσκολεύτηκαν να "προσγειωθούν" μετά τη μεγάλη νίκη επί της Ατλέτικο και στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα έδειξαν να μην έχουν διάθεση. Ακόμη κι έτσι έφτασαν στη νίκη και μάλιστα με το ευρύ 3-0. Η Βέροια έδειξε ότι δίκαια είχε το 3 στα 3 μέχρι τώρα.
Ο Ολυμπιακός θέλησε από την αρχή να... καθαρίσει το ματς αλλά μόλις στο 5ο λεπτό το σουτ του Κώστα Μήτρογλου χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Καντιμοίρη. Η Βέροια έκλεισε εξαιρετικά τους χώρους, εκμεταλλεύτηκε τη νωθρότητα των “ερυθρόλευκων” και κράτησε μακριά από την εστία της τους παίκτες του Μίτσελ.
Το ματς κυλούσε στο ρυθμό που βόλευε τους φιλοξενούμενους αλλά στο 32' ο Ντουρμάζ κέρδισε πέναλτι από τον Αμαραντίδη και ο Μήτρογλου σημείωσε το πρώτο του φετινό γκολ στη Σούπερ Λίγκα.
Δύο λεπτά μετά το γκολ και πάλι με πρωταγωνιστή τον Μήτρογλου, οι πρωταθλητές Ελλάδος έφτασαν κοντά στο 2-0 αλλά ο Ραούλ Μπράβο έδιωξε πάνω στη γραμμή.
Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μέρος αφού ο Ολυμπιακός δεν έδειχνε διάθεση και παρά τις αλλαγές του Μίτσελ, οι παίκτες του δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Η Βέροια είχε παθητικό ρόλο και ο Μήτρογλου προσπάθησε να σκοράρει στο 73' αλλά το πλασέ του βρήκε σε ετοιμότητα τον Καντιμοίρη.
Ο τερματοφύλακας της Βέροιας αντέδρασε εξαιρετικά και στο πλασέ του Μπενίτες κρατώντας την ομάδα του μέσα στο ματς.
Στο 88' ο Μπενίτες έβαλε οριστικό τέλος στο ματς αφού πέρασε τον Ραούλ Μπράβο και σημείωσε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού.
Στο 92' Ο Κασάμι έβαλε το κερασάκι στην τούρτα διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 φέρνοντας τους πρωταθλητές στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.
Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Γιαννούλης (57' Μαζουάκου), Αυλωνίτης, Μποτία, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φουστέρ, Ντουρμάζ (67' Εντινγκά), Ντομίνγκεζ, Μήτρογλου (75' Μπενίτες).
Βέροια: Καντιμοίρης, Μαλόν (54' Όστοϊτς), Βέρτζος, Ραούλ Μπράβο, Αμαραντίδης, Βεργώνης (74' Μπαργκάν), Μπατιόν, Καλτσάς, Κάμπορα, Καρντόσο,Γεωργιάδης (61' Κατίδης).

Ξεκίνησαν ψεκασμοί στην Πελοπόννησο για την καταπολέμηση του καταρροϊκού πυρετού

Ξεκίνησαν ψεκασμοί στην Πελοπόννησο για την καταπολέμηση του καταρροϊκού πυρετού
 Ξεκίνησαν οργανωμένα οι δράσεις καταπολέμησης του εντόμου-φορέα μετάδοσης του καταρροϊκού πυρετού των αιγοπροβάτων στις περιφερειακές ενότητες Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, από την Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ Πελοπόννησος ΑΕ.
Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν ψεκασμοί σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις όπου υπάρχουν επιβεβαιωμένα ή ύποπτα κρούσματα καταρροϊκού πυρετού, και στη συνέχεια θα γίνουν επαναληπτικοί ψεκασμοί στη χωρική επικράτεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος προβλέπεται η υλοποίηση επιμέρους δράσεων, που περιλαμβάνουν την παρακολούθηση του πληθυσμού των ακμαίων μέσω της τοποθέτησης παγίδων για τα ακμαία έντομα, καθώς και τον έλεγχο αποτελεσματικότητας των εφαρμογών.

Στόχος του προγράμματος καταπολέμησης του εντόμου φορέα του καταρροϊκού πυρετού είναι η προστασία του κτηνοτροφικού κεφαλαίου, η εξασφάλιση της ελεύθερης διακίνησης ζώντων ζώων και η ορθολογικότερη διαχείριση των οικονομικών πόρων που θα διατεθούν

Μια απρόσμενη και απρόβλεπτη τηλεοπτική συνάντηση - Η Αννίτα Πάνια πήρε συνέντευξη από τον Μητροπολίτη Άνθιμο και οι ερωτήσεις δεν ήταν και οι πιο συνηθισμένες.


Δείτε την ανατρεπτική τηλεοπτική συνάντηση...
Στην πρεμιέρα του ΑΝΝΙΤΑgr, η Αννίτα Πάνια συνάντησε τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο σε μια συνέντευξη εκ βαθέων με ερωτήσεις ανατρεπτικές.

«Η προσωπική ζωή του μητροπολίτη πώς είναι; Εσείς έχετε αφιερώσει τη ζωή σας στην εκκλησία, δεν παντρευτήκατε. Φαντάζομαι δεν φλερτάρετε καθημερινά, δεν έχετε σχέσεις, δεν πηγαίνετε σε clb. Πώς διασκεδάζετε;», είναι μία μόνο από της τολμηρές ερωτήσεις που έθεσε η Αννίτα.

«Μπορεί να ακούσω και λίγη εκκλησιαστική μουσική Τσαϊκόφσκι και Μότσαρτ και δημοτικό τραγούδι να ακούσω μου αρέσει.», ήταν η απάντηση του Μητροπολίτη Άνθιμου.

Η Αννίτα έκανε και παρατηρήσεις styling κατά τη διάρκεια της συνέντευξης: «Βρίσκω ότι έχετε μια πολύ ωραία αισθητική. Αυτό που φοράτε, το εγκόλπιο, μου λέτε ότι είναι ένα δώρο που δεχτήκατε και πάντα αναρωτιόμουν γιατί βλέπω παπάδες που μου αρέσει το styling τους και παπάδες που είναι λίγο ντεμοντέ ή όχι καλής αισθητικής. Μου λύσατε την απορία λοιπόν, είναι θέμα προσωπικής επιλογής. Τα αξεσουάρ τα επιλέγετε ο καθένας μόνος του».


Δείτε ένα απόσπασμα από την ανατρεπτική αυτή τηλεοπτική συνάντηση:

zappit.gr

Δεν… τελείωσε ο Tywin Lannister. Θα τον δούμε και στην 5η σεζόν του Game of Thrones!

lannisterΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Αν δεν έχετε ακόμη ολοκληρώσει τον τέταρτο κύκλο του Game of Thrones καλύτερα να μη διαβάσετε το υπόλοιπο κείμενο γιατί αναπόφευκτα θα υπάρξουν spoilers!
Αν πάλι έχετε δει ολόκληρο τον τέταρτο κύκλο, τότε γνωρίζετε πως ο Tywin Lanister δολοφονήθηκε από τον γιο του Tyrion με τον πλέον ταπεινωτικό τρόπο…
Ο Tywin λοιπόν πέθανε και λογικά πιστεύαμε πως τελείωσε και η… δουλειά του ηθοποιού Charles Dance στο Game of Thrones. Σε δηλώσεις του στο MTV, όμως, ο Dance έριξε τη… βόμβα. “Δεν θα λείπει ολοκληρωτικά από την 5η σεζόν ο Tywin”, τόνισε ο ηθοποιός σημειώνοντας πως ακόμη δεν έχουμε δει όλη του τη δράση…
Ο Charles Dance, πάντως, δεν αποκάλυψε με ποιον τρόπο θα… επιστρέψει στη σειρά ο Tywin Lannister. Θα γίνει ζόμπι; Θα εμφανιστεί σαν όραμα, όπως έγινε με τον Khal Drogo ή απλώς θα τον δούμε σε κάποιο flashback της σειράς;
Η απάντηση παραμένει άγνωστη… Το μόνο σίγουρο είναι πως όπως είπε και ο Charles Dance ο ρόλος του δεν έχει ακόμη τελειώσει και θα εμφανιστεί στην 5η σεζόν.

Video 

ysterografa.gr

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ και στην δημοσκόπηση της ALCO

dimoskopisi

Μετά την δημοσκόπηση της MRB για την Real News και η ALCO για το «Πρώτο Θέμα» δίνει προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ALCO ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 26%, έναντι 22,2% της ΝΔ,
Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 4,3%, οι ΑΝΕΛ 3,1%, η ΧΑ 6,2%, η ΔΗΜΑΡ 1,7%, το ΚΚΕ 4,4 , το Ποτάμι 4,3%, ο ΛΑΟΣ 1,1 και οι Οικολόγοι 1%.

Κουβέλης: Δεν με ενδιαφέρει η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας

koubelisomilia

Ο Φώτης Κουβέλης με συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» βάζει τέλος στα σενάρια που τον θέλουν να είναι υποψήφιος διάδοχος του Κάρολου Παπούλια.

«Ο Πρόεδρος δεν είναι διακοσμητικό πρόσωπο. Η προεδρική εκλογή συναρτάται με τις ασκούμενες πολιτικές, υπό την έννοια του ότι δεν μπορεί να αναμένουν πολιτικές συνεννοήσεις, συναινέσεις και συμπτώσεις, αν αυτές οι πολιτικές εξακολουθούν να διευρύνουν τα κοινωνικά ρήγματα» τόνισε ο κ. Κουβέλης και συμπλήρωσε πως οι πολιτικές που ασκεί η σημερινή κυβέρνηση δεν θα αλλάξουν.
Ο κ. Κουβέλης προαναγγέλλει ότι θα θέσει ξανά υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος, επιμένει ότι η ΔΗΜΑΡ θα διατηήρσει την πολιτική αυτοτέλειά της και ότι δεν στρέφεται προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ασκεί κριτική προς τον Αλέξη Τσίπρα.

ystgerfografa.gr

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ

Με πολιτική μαεστρία που πηγάζει από μία αόρατη κοινωνική ομάδα ξαφνικά εμφανίζεται ο κ.Τσίπρας ως ο τιμωρός του επιχειρηματικού και κοινωνικού ντόπιου κατεστημένου που υποδούλωσε τη χώρα στους δανειστές της τις τελευταίες δεκαετίες. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα η προβολή του που φαντάζει ως η μόνη λύση που μπορεί να υπερβεί την κυβερνητική απροθυμία και να γεννήσει την ελπίδα στο λαό, στους ψηφοφόρους.

ΕΞΟΥΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΥΘΥΝΗ

Πως μία χώρα, μία κοινωνία που χρωστάει 330 δισ ευρώ, θα μπορέσει να καθορίσει τη μοίρα της απέναντι στους δανειστές της, οι οποίοι έχουν επενδύσει 245 δις ευρώ μετά το ντροπιαστικό 2009, είναι ένα πολιτικός γρίφος.
Σύσσωμοι οι μη κυβερνώντες πολιτικοί άντρες της χώρας αναζητούν την εξουσία της Ελλάδας μονοπολώντας την επικαιρότητα. Όλοι θέλουν να ανατρέψουν την προδοτική κατ΄αυτούς σημερινή Κυβέρνηση, με ή χωρίς εκλογές, διακηρρύτοντας τον ανένδοτο αγώνα τους κατά των ξένων κατακτητών.

ΤΟ ΠΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ

Την παγκόσμια έκπληξη αποπειράθηκε να πετύχει ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας Στρατηγός κ.Κωσταράκος Μιχαήλ χωρίς νίκη δυστυχώς. Η θέση του Πρόεδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ δόθηκε στον υποψήφιο Αρχηγό της Τσεχίας αποδεικνύοντας ότι στο διεθνές "γίγνεσθαι", εν αντιθέσει με το ελληνικό, οι καρέκλες κατακτώνται με...
Περισσότερα στο thedayaftergr.blogspot.gr

Ο Αστέρας Δερβενίου πέρασε 1 - 2 από την Κλένια στη Β φάση του Κυπέλλου Κορινθίας


Για την Α' φάση του Κυπέλλου Κορινθίας ο Αστέρας Δερβενίου επικράτησε εκτός έδρας με 2 - 1 επί του ΠΑΣ Κλένια (ομάδα Β’ κατηγορίας),και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου

Ο Αστέρας, νίκησε δύσκολα  παρ’ ότι είχε σχεδόν καθολική υπεροχή. Η κακή ημέρα που βρέθηκαν οι επιθετικοί του παίκτες μαζί με την αγωνιστική αμυντική πειθαρχία που έδειξαν οι παίκτες του ΠΑΣ Κλένια έφτασαν τον αγώνα στο 92’, για να πετύχει το νικητήριο τέρμα του ο Αστέρας. Βέβαια προηγούμενα ο Αστέρας είχε εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, δύο δοκάρια, αλλά δεν έφτιαξε σπουδαίες ευκαιρίες, που θα πιστοποιούσαν την εικόνα της καλύτερης ομάδας.
Ο Αστέρας παρ’ ότι ξεκίνησε επιβάλλοντας την ανωτερότητά του και έκλεισε τον ΠΑΣ Κλένια στο μισό γήπεδο, δεν μπορούσε να “πατήσει” με αξιώσεις την περιοχή, γιατί είτε οι πολυπληθείς αμυντικοί του ΠΑΣ Κλένια προλάβαιναν και απομάκρυναν την τελευταία στιγμή, είτε η τελική πάσα δεν ήταν η καλύτερη. Σε δύο καλές στιγμές για τον Αστέρα, ο Κρισάφη δε μπόρεσε να ανοίξει το σκορ όταν βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στη περιοχή με εξουδετερωμένο ουσιαστικά το τερματοφύλακα. Έτσι στο 33’ στη μοναδική επιθετική προσπάθεια των παικτών της Κλένιας στο α’ ημίχρονο, που δημιουργήθηκε από απόκρουση από την άμυνά τους, ο Ι. Μακρής ξέφυγε από κέντρο του γηπέδου και από το ύψος της περιοχής πλάσαρε εντυπωσιακά τον εξερχόμενο Ρουμελιώτη. Το τέρμα της Κλένιας πανηγυρίστηκε δεόντως, το πρώτο μιας ομάδας, η οποία εμφανίστηκε σε επίσημο αγώνα μετά από απουσία ενός χρόνου. Ο Αστέρας συνέχισε να έχει τη συντριπτική υπεροχή, αλλά δεν απειλούσε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, εκτός από μια φάση στο 40’ που ο εξαιρετικός Πεθαίνος, με ατομική ενέργεια, μπήκε από τ’ αριστερά στην περιοχή και σούταρε έξυπνα στην απέναντι γωνία, με την μπάλα να βρίσκει τη συμβολή των δοκών.
Η τεχνική ηγεσία του Αστέρα, με το σκορ εις βάρος της, προχώρησε σε δύο αλλαγές με την έναρξη του β’ ημιχρόνου και ανακατανομή ρόλων και θέσεων των υπολοίπων στο γήπεδο. Ο αγώνας διεξαγόταν πλέον καθ’ ολοκληρίαν στο μισό γήπεδο με τον Αστέρα να έχει ολοκληρωτική υπεροχή και την Κλένια να προσπαθεί να διαφυλάξει το υπέρ της αποτέλεσμα. Όμως γρήγορα ο Αστέρας ισοφάρισε στο 57’ με τον Πεθαίνο, που πέρασε τρεις αντιπάλους του και πλάσαρε από κοντά τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Ο Αστέρας συνέχιζε στον ίδιο ρυθμό για το νικητήριο τέρμα, μιας και ο αντίπαλός του, εκτός τριών συνεχόμενων κόρνερ που κέρδισε στο 63’ δεν μπορούσε να περάσει τη σέντρα. Δημιουργούσε και πάλι καταστάσεις στην εστία της Κλένιας, αλλά ουσιαστική τελική προσπάθεια προς το τέρμα δεν έκανε. Μια ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Κρισάφη που κατέληξε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού στο 78’ και δύο άψυχα σουτ του Καραγιαννίδη, από καλές θέσεις, ήταν οι πιο αξιόλογες φάσεις που δημιουργήθηκαν. Και ενώ ο αγώνας πήγαινε προς την παράταση, από ένα χτύπημα φάουλ του Μαστρογιαννόπουλου, ο Βασιλάρης με κεφαλιά λύτρωσε τον Αστέρα, γράφοντας το τελικό 1 – 2.
Συμπερασματικά, σ’ έναν θεωρητικά εύκολο αγώνα, ο Αστέρας δεν μετουσίωσε την υπεροχή του σαν ομάδα σε εύκολη επικράτηση. Οι προπονητές του κ.κ. Παπαγγελόπουλος και Καραούζος έχουν αρκετή δουλειά μπροστά τους, γιατί η ουσία ενός αγώνα είναι τα τέρματα και όχι μόνο η καλή εμφάνιση και η εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας.
Η διαιτητική τριάδα των κ.κ. Κεφιλή, Κωνσταντόπουλου και Τσολάκη τα πήγε πολύ καλά, παρά τις διαμαρτυρίες της Κλένιας για ένα πέναλτι στην τελευταία φάση του αγώνα.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Ρουμελιώτης, Μαστρογιαννόπουλος, Κουτρούλης, Βασιλάρης, Μετεβελής, Τάφα (46’ Μπάκας), Αντωνόπουλος, Μερκούρης (46’ Καραγιαννίδης), Κρισάφη, Παπαδημητρίου (75’ Λιθοξόου), Πεθαίνος.

Αλλαγή σελίδας στην ηγεσία των δικαστηρίων της χώρας

Αλλαγή σελίδας στην ηγεσία των δικαστηρίων της χώρας

Γράφει ο Πέτρος Κουσουλός
Με την εκλογή των νέων προϊσταμένων στα δικαστήρια της χώρας ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εκλογές δικαστών και εισαγγελέων. Όπως από εχθές είχε γράψει το ereportaz.gr  νέος προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών εξελεγη ο κ. Παναγιώτης Καραγιάννης, που από την πρώτη στιγμή υπήρξε το φαβορί. Η έλευση του κ. Καραγιάννη στο τιμόνι της εισαγγελίας σηματοδοτεί σειρά εξελίξεων καθώς  θεωρείται βέβαιο ότι ο νέος προϊστάμενος θα επιφέρει αλλαγές σε πρόσωπα και νοοτροπίες.
Ηχηρό μήνυμα έδωσαν όμως οι δικαστές και στο Πρωτοδικείο Αθηνών καθώς νέος προϊστάμενος εξελέγη ο δυναμικός ανακριτής κ. Σπύρος Γεωργουλέας. Δεύτερος σε σταυρούς προτίμησης ήρθε ο συνάδελφός του κ. Βρυώνης ενώ τρίτος ο κ. Βλαχος. Η εκλογή Γεωργουλέα για τους γνώστες του προσκηνίου αλλά και του παρασκηνίου σημαίνει πολλά και κυρίως ευθεία σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα. Ο μέχρι πρότινος ανακριτής κατά των εγκλημάτων Διαφθοράς 
 χαρακτηρίζεται «σκληρός» και άκαμπτος, δυνατό νομικό μυαλό. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν είχε διστασει να «σύρει» μέχρι τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων τον ισχυρό άνδρα του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη,  ενώ κρίνοντας καθαρά δικονομικά είχε τολμήσει να ΜΗΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΕΙ του τρείς βουλευτές της Χ.Α. Μεταξύ άλλων ο νέος προϊστάμενος της Τριμελούς Διοίκησης του Πρωτοδικείου έχει χειριστεί υποθεσεις των εξοπλιστικών, των λεωφορείων ΜΑΝ και πολλές ακόμα. Είναι αυτοδημιούργητος, γιος δημοσίων υπαλλήλων, και θεωρείται από τους συναδέφους του ως πολλά υποσχόμενος.
Σε ότι αφορά την εισαγγελία Πρωτοδικών την κυρία Παναγιώτα Φάκου θα αντικαταστήσει ο κύριος Ηλίας Ζαγοραίος ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν εισαγγελέας Ανηλίκων. Ο κ. Ζαγοραίος επικράτησε του κ. Δημήτρη Ζημιανίτη (41 σταυροί), γενικού γραμματέα της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας, ο οποίος με βάση τον νέο νόμο θα λάβει τη θέση του αναπληρωτή προϊσταμένου, ενώ τρίτος στην ψηφοφορία αναδείχτηκε με 33 σταυρούς ο κ. Δημήτρης Γκύζης. 
Στο Εφετείο Θεσσαλονίκης νέα προϊσταμένη αναδείχτηκε η Καλλιρόη Χειμαριού (43 ψήφοι) και αναπληρωματική

e-reportaz.gr

Προβάδισμα 3,7% δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ η MRB

kalpes-psifodeltia

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει δημοσκόπηση της MRB, την οποία δημοσιεύει η “Real News”, με την ψαλίδα υπέρ του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να βρίσκεται στο 3,7%.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της μέτρησης της MRB, τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:
ΣΥΡΙΖΑ: 23,6%.
Νέα Δημοκρατία: 19,9%.
Χρυσή Αυγή: 6,7%.
Ποτάμι: 5,6%.
ΚΚΕ: 5,1%.
ΠΑΣΟΚ: 4,2%.
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3,2%.
Δημοκρατική Αριστερά: 1%.

ysterografaz.gr

Ο Πάπας επέλεξε νέο Αρχιεπίσκοπο για το Σικάγο

Archbishop

Τον νέο Αρχιεπίσκοπο για το Σικάγο επέλεξε ο Πάπας Φραγκίσκος, στο πρόσωπο του μετριοπαθούς Μπλέις Κούπικ.
Ο 65χρονος νέος Αρχιεπίσκοπος διαδέχεται τον Καρδινάλιο Φράνσις Τζορτζ, ο οποίος είναι 77 ετών, και δίνει μάχη με τον καρκίνο.

Σαμαράς: Η Ελλάδα αρχίζει να πρωταγωνιστεί στον τομέα της ενέργειας

Antonis-Samaras-E.U

H Ελλάδα γίνεται πρωταγωνιστής στον τομέα της ενέργειας σε όλη την Ευρώπη δήλωσε ο  Αντώνης Σαμαράς από το Μπακού, όπου συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τα 20 του Σαχ Ντενίζ και συνυπέγραψε μαζί με τους εκπρόσωπους των άλλων χωρών τη συμφωνία για τον Νότιο Ενεργειακό Διάδρομο που θα μεταφέρει αζέρικο αέριο στην Ευρώπη.
Αναφερόμενος στην συμφωνία που υπογράφηκε σήμερα, ο κ. Σαμαράς τόνισε: «Ποια είναι αυτή η συμφωνία; Μιλάμε για 3.500 χιλιόμετρα αγωγού τα οποία θα πηγαίνουν από εκεί που βρεθήκαμε και μάλιστα υπογράψαμε το πρώτο αυτό μικρό κομμάτι μέχρι μέσω Ελλάδας και στην Ιταλία. Ώστε από εκεί να πάει το φυσικό αέριο στην υπόλοιπη Ευρώπη. Τεράστιο έργο, 46 δισ. δολάρια, το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει ποτέ στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Έτσι η Ελλάδα από τη μία γίνεται κεντρικός ενεργειακός κόμβος και από την άλλη μαζί με τα δικά της αποθέματα, τα οποία σιγά- σιγά βγάζουμε στην επιφάνεια, θα γίνει πρωταγωνιστής».

Επίσης σε ομιλία του σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν στάθηκε στην ενεργειακή αναβάθμιση της Ελλάδας, και στον πρωταγωνιστικό ρόλο που διεκδικεί η χώρα μας στις νέες συνθήκες οι οποίες διαμορφώνονται.
Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στη συμμετοχή της Ελλάδας στον Νότιο Ενεργειακό Διάδρομο, τον οποίο χαρακτήρισε “όραμα που ενώνει την Ασία και την Ευρώπη μέσω της παροχής ενέργειας και ενεργειακής ασφάλειας”, και… προχώρησε τη σκέψη στο μέλλον.
“Δεν κατασκευάζουμε απλώς αγωγούς χτίζουμε γέφυρες που ενώνουν και φέρνουν κοντά χώρες και λαούς σε ευρύτερες περιοχές”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Αντώνη Σαμαρά.

Ο Σαρκοζί ως τελευταία (;) ελπίδα της Ευρώπης

Nicolas-Sarkozy

Twitter@EmOikonomidis
Η επιστροφή του πιο συναρπαστικού και… θορυβώδους πολιτικού που γνώρισε η ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά από τα πρώιμα χρόνια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, διαμορφώνει μια καινούρια αρχιτεκτονική αισθητικής και προσδοκιών για το μέλλον.
Ο Νικολά Σαρκοζί ανακοίνωσε χθες ότι θέτει υποψηφιότητα για την ηγεσία του UMP, δηλαδή του κόμματος που ο ίδιος ίδρυσε όταν αποφάσισε να βάλει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας όχι μονάχα τον Ζαν Σιράκ, αλλά εν πολλοίς τον ίδιο τον γκολισμό, ως πολιτικό και ιδεολογικό ρεύμα που εξέφρασε επί πολλές δεκαετίες την Κεντροδεξιά στη Γαλλία.
Ο “Σαρκό” μοιάζει να επιστρέφει από τον βαθύ, πολιτικό και προσωπικό χειμώνα του, επιχειρώντας να ηγηθεί μιας “Άνοιξης” για την Κεντροδεξιά, τη Γαλλία, και συνολικά την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη στιγμή που η νέα, κοινή πατρίδα μας έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν από ηγέτες και όχι… παιδική χαρά.
Η θυελλώδης προσωπικότητα του Σαρκοζί, που έχει φυσικά και την αυτοκαταστροφική διάστασή της, όπως αποδείχτηκε με το πείσμα των Γάλλων να τον τιμωρήσουν το 2012, και να επιλέξουν τον ολίγιστο Φρανσουά Ολάντ για τη δεύτερη σημαντικότερη πηγή εξουσίας στην Ευρώπη, μετά τη γερμανική Καγκελαρία, προδιαγράφει… επιστροφή στην πραγματική πολιτική.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο ξεκίνημα της ηγετικής περπατησιάς του, μετά το 2005, και πριν εξελιχθεί σε “αυτοκόλλητο” συμπλήρωμα της Άνγκελα Μέρκελ, ο Νικολά Σαρκοζί ήταν ο κατεξοχήν πολιτικός των ρήξεων και των μεγάλων ανατροπών. Καταφέρνοντας να καλύψει με την πολιτική ρητορική του το σύνολο του πολιτικού χώρου που εκτείνεται από τον μεσαίο χώρο μέχρι τη Δεξιά, και έτσι να… σιγήσει το Εθνικό Μέτωπο της οικογένειας Λεπέν.
“Εκείνος” ο Σαρκοζί, είναι ο ηγέτης στον οποίο μπορεί να ακουμπήσει η αυριανή Ευρώπη, πιθανότατα ως τελευταία ελπίδα απέναντι στην αρτηριοσκληρωτική Γερμανία, και το φάντασμα των άκρων, που εικονοποείται πρωτίστως και κυρίως στη Μαρίν Λεπέν και τους… ομογάλακτούς της στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Η Γαλλία άλλωστε είναι μια πραγματικά μεγάλη χώρα. Με ακόμη μεγαλύτερη Ιστορία. Λαό που δεν συμβιβάζεται. Και μια αυτοτροφοδοτούμενη οικονομία, που της επιτρέπει να μην  έχει ανάγκη τα δανεικά. Ούτε τη Γερμανία.
Γι’ αυτό και ο Νικολά Σαρκοζί φαντάζει ως η ιδανική περίπτωση ηγέτη. Που θα τα βάλει με τη Γερμανία. Με τις αγορές. Και με τον φασισμό που κρύβεται κάτω από τον μανδύα του εθνικισμού, πίσω από την κοινωνική μιζέρια που σκόρπισε η ακραία και αδιέξοδη λιτότητα στο σύνολο της ηπείρου μας.

ysterografa.gr

Πώς η Νέα Δημοκρατία... γλίτωσε από τον Καρατζαφέρη

Giorgos-Karatzaferis-Makis-Voridis

Σε ναυάγιο οδηγείται σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες το ενδεχόμενο επιστροφής του Γιώργου Καρατζαφέρη, με αφορμή και την επέτειο της συμπλήρωσης 40 ετών από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας από τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Το σενάριο επιστροφής Καρατζαφέρη έχει παιχθεί σε… δόσεις, και με διαφορετικές παραμέτρους τους τελευταίους μήνες, κάθε φορά ωστόσο προκαλούσε την ίδια αντίδραση σε εσωκομματικό και ενδοπαραταξιακό επίπεδο.
Στον Γιώργο Καρατζαφέρη χρεώνεται η διαχρονική πολεμική προς τη Νέα Δημοκρατία, με την ίδρυση του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, από το 2002 μέχρι και τις μέρες μας, με επιθετική ρητορική που πολλές φορές ξεπέρασε τα όρια, προσωπικά προς τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, αλλά και τον σημερινό Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Η επιστροφή Καρατζαφέρη ήταν το τελευταίο κομμάτι από το παζλ της ένταξης στη Νέα Δημοκρατία στελεχών του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού με “δεξιό” ακροατήριο, όπως του Μάκη Βορίδη, του Άδωνη Γεωργιάδη και του Θανάση Πλεύρη.
Εντάσσεται δε στη στρατηγική όσων θεωρούν ότι η Νέα Δημοκρατία θα ανακόψει την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στρεφόμενη προς τα δεξιά της, σε αντίθεση με την πραγματικότητα που αποκαλύπτουν τα ποιοτικά ευρήματα των δημοσκοπήσεων, και δείχνουν ότι ο χώρος του μεσαίου χώρου και του κοινωνικού κέντρου, που επέτρεψαν στον Κώστα Καραμανλή να κυριαρχήσει πολιτικά για περίπου μια δεκαετία, είναι εκείνοι όπου παρατηρείται το μεγάλο πρόβλημα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κεντρικό ρόλο στην “πόρτα” προς τον Γιώργο Καρατζαφέρη διαδραμάτισε ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στέλεχος με συνεπές ακροατήριο στην κοινωνική βάση της Νέας Δημοκρατίας.

ysterografa.gr

Σενάριο παραίτησης Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ... αλά Σημίτη

PASOK-Synedrio
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν μια πολιτική παράμετρο που στο ΠΑΣΟΚ την έχουν κατανοήσει εδώ και πολύ καιρό: Η εξαιρετικά χαμηλή δημοφιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου, και τα αρνητικά αντανακλαστικά που προκαλεί στην πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, λειτουργούν υπονομευτικά για τις μελλοντικές εκλογικές προοπτικές του Κινήματος.
Γι’ αυτό και η αμφισβήτηση προς τον διάδοχο του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του Κινήματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, έχει ενταθεί. Ακόμη ωστόσο, κανείς δεν ομιλεί ανοικτά για επικείμενη ανατροπή του Ευάγγελου Βενιζέλου. Μόνο που τα σενάρια τρέχουν…
Είναι αλήθεια ότι οι “βενιζελικοί” δεν αποτελούν πλειοψηφία στο ΠΑΣΟΚ, και στηρίχτηκαν σε ό, τι είχε απομείνει από την άλλοτε κραταιά ομάδα Σημίτη, για να επικρατήσουν, και πάλι όμως χωρίς να τεθεί αξιόπιστη αντίπαλη υποψηφιότητα στη μάχη της διαδοχής του Γιώργου Παπανδρέου το 2012.
Όσοι γνωρίζουν καλά την ανθρωπογεωγραφία του ΠΑΣΟΚ, συμφωνούν ότι μονάχα ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου έχει τη δυνατότητα να ανατρέψει τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ή, ένα στέλεχος με δημοφιλία και “ειδική σχέση” με τη βάση του ΠΑΣΟΚ, όπως η Φώφη Γεννηματά, που θα είχε ωστόσο τη στήριξη ή έστω την ανοχή του Γιώργου Παπανδρέου.
Δεν είναι τυχαίο ότι απόπειρες και υποψηφιότητες όπως του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη αποδοκιμάστηκαν έντονα, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος θεωρείται απόλυτα συνδεδεμένος με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και την “κληρονομιά” Σημίτη, ώστε να μην έχει αντικειμενικές ελπίδες για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ.
Τι θα συμβεί λοιπόν; Ίσως η απάντηση να βρίσκεται σε ένα σενάριο που έχει αρχίσει να συζητείται στο πολιτικό παρασκήνιο, περί παραίτησης του Ευάγγελου Βενιζέλου από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, στα πρότυπα της τακτικής που ακολουθήθηκε το 2004, όταν ο Κώστας Σημίτης παρέδωσε το “θαμπό δαχτυλίδι” στα χέρια του Γιώργου Παπανδρέου.
Οι θιασώτες του παραπάνω σεναρίου ομιλούν περί συναινετικής αποκαθήλωσης του Ευάγγελου Βενιζέλου από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ώστε να αποφευχθεί μια μοιραία εσωκομματική σύγκρουση πριν από τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, που αν εξελιχθεί, ενδεχομένως να απειλήσει ευθέως το εκλογικό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ με… καθίζηση.
Το σενάριο προβλέπει παραμονή του Ευάγγελου Βενιζέλου σε ρόλο αντιπροέδρου και Υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, ακριβώς όπως ο Κώστας Σημίτης παρέμεινε πρωθυπουργός το 2004, μετά την εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

ysterografa.gr

Video με τον εισβολέα που προκάλεσε... εκκένωση του Λευκού Οίκου

n-WHITE-HOUSE-large570

Στα αμερικανικά ΜΜΕ κυκλοφόρησε video με τον εισβολέα του Λευκού Οίκου, που προκάλεσε πανικό το βράδυ της Παρασκευής, με αποτέλεσμα την προληπτική εκκένωση της κατοικίας του Αμερικανού Προέδρου.
Ο άνδρας ονομάζεται Ομάρ Γκονζάλεθ, και κατάφερε να μπει στον κήπο του Λευκού Οίκου πηδώντας πάνω από τον φράχτη, ενώ στη συνέχεια άρχισε να τρέχει προς την είσοδο του κτιρίου.
Η εξέλιξη αυτή σήμανε συναγερμό και ο Λευκός Οίκος εκκενώθηκε προληπτικά, ενώ ο Γκονζάλεθ συνελήφθη χωρίς να προβάλει αντίσταση, λίγο έξω από τα σκαλιά.
Οι Μυστικές Υπηρεσίες παραδέχτηκαν ότι υπήρξε παραβίαση της ασφάλειας, και ανακοίνωσαν ότι πραγματοποιείται εκτενής έρευνα για το περιστατικό.

Video

 ysterografa.gr

Financial Times: Πρωθυπουργός σε… αναμονή ο Τσίπρας!

tsipras
Οι Financial Times σε δημοσίευμά τους παρουσιάζουν το… προφίλ του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, όπως σημειώνουν συστήνεται πια ως “Πρωθυπουργός σε… αναμονή”!
Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται και δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, ενώ στις πρώτες γραμμές οι συντάκτες της εφημερίδας σημειώνουν πως “Αντίθετα με τους λαϊκιστές πολιτικούς που έχουν ξεφυτρώσει στην Ευρώπη μετά την οικονομική κρίση, ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει ότι είναι φιλοευρωπαίος και θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ”.
Αυτή η διαφορά τον κάνει και επίδοξο Πρωθυπουργό, σύμφωνα με το δημοσίευμα, με τον Αλέξη Τσίπρα να εξηγεί: «Ένα νέο ευρωπαϊκό deal είναι απαραίτητο αν θέλουμε να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση Η κρίση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα ή την Ιρλανδία ή την Πορτογαλία. Είναι μια δομική κρίση της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Οι FT υπογραμμίζουν ακόμη την πρόοδο που έχει κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη χρήση της Αγγλικής γλώσσας.
«Έχει εργαστεί επιμελώς να βελτιώσει τα αγγλικά του τα οποία κάποτε απέφευγε να χρησιμοποιήσει δημοσίως» σημειώνουν, ενώ χαρακτηρίζουν «δαιμόνια» την πρότασή του για το χρέος.
Ότι δηλαδή «σε μια ένδειξη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης οι χώρες της ευρωζώνης να χαρίσουν μείωση του χρέους στην Ελλάδα».
Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει στην εφημερίδα « «Πρέπει να πληρώνουμε ετησίως 10 δισ. ευρώ σε τόκους και την ίδια ώρα να πετυχαίνουμε δημοσιονομικό πλεόνασμα της τάξης του 4,5% ώστε να αποπληρώνουμε τους δανειστές μας. Αν το πετύχουμε αυτό, είναι αδύνατο να έχουμε ανάπτυξη. Χωρίς ανάπτυξη είναι αδύνατον να ξεπεράσουμε την κρίση».
Σύμφωνα με την εφημερίδα  ο  κ. Τσίπρας ελπίζει ότι οι ετήσιοι τόκοι της Ελλάδας θα μειώθουν κατά 5 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση επιτρέποντας στη χώρα να δώσει περισσότερα χρήματα στους πολίτες και να βάλει μπροστά τη μηχανή της ανάπτυξης.

Γκ. Χαρδούβελης: Δεν αποτελεί επιλογή για την Ελλάδα, η διαγραφή του χρέους

Γκ. Χαρδούβελης: Δεν αποτελεί επιλογή για την Ελλάδα, η διαγραφή του χρέους«Η Ελλάδα αρχίζει να γίνεται μήνα με τον μήνα, μια χώρα φυσιολογική», υποστήριξε ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, πριν αναχωρήσει για επίσκεψη στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Τόσο φυσιολογική, ώστε μιλώντας στο Bloomberg από το Λονδίνο ο υπουργός Οικονομικών, Γκ. Χαρδούβελης δήλωσε ότι «δεν αποτελεί επιλογή για την Ελλάδα, η διαγραφή χρέους». Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ (Ευκ. Τσακαλώτος) υποστηρίζει ότι ο υπουργός, διαψεύδει τον πρωθυπουργό. Αναλυτικά, τι αποκάλυψε ο κ. Χαρδούβελης σε ό,τι έχει να κάνει με το πρόγραμμα των ΔΝΤ, Ε.Ε. και ΕΚΤ για την Ελλάδα, το οποίο λήγει το 2016. Τι είπε σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρξουν πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα, αλλά και το δημοψήφισμα στη Σκωτία...
eklogika.gr

Βορίδης: Κεντροαριστερός υποψήφιος για την ΠτΔ για να επιτευχθούν οι συσχετισμοί

voridis1

Ο Μάκης Βορίδης πιστεύει ότι για να προκύψουν οι 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει ο υποψήφιος να προέρχεται από την Κεντροαριστερά.
«Η διαδικασία της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας είναι μία διαδικασία, την οποία ο συνταγματικός νομοθέτης θέλει συνθετική… Αν λοιπόν τα βάλει κάποιος κάτω, θα δει ότι απομένει ένας συγκεκριμένος αριθμός βουλευτών της ΔΗΜΑΡ και ανεξάρτητοι βουλευτές, με τους οποίους μπορεί να συγκροτηθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Έτσι όπως είναι ο συσχετισμός -παρότι θα ξαναπώ ότι θα μου άρεσε ένας κεντροδεξιός υποψήφιος- μάλλον δείχνει ότι για να επιτευχθεί ένας τέτοιος σχηματισμός, χρειάζεται ένας Πρόεδρος της κεντροαριστεράς», τόνισε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον Βήμα FM και πρότεινε στη συνέχεια «η κυβέρνηση, η οποία έχει την πρωτοβουλία, να ανοίξει τον διάλογο για το πρόσωπο που απαιτείται για να διαμορφωθεί αυτή η πλειοψηφία, η σύνθεση που χρειάζεται.
Οι εκλογές για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρέπει να πάνε, προφανώς, εκεί όπου πρέπει να πάνε, στις προθεσμίες που πρέπει, οι οποίες είναι κανονικές. Και αυτές είναι, ως προς το απώτατο όριο για να ξεκινήσει η διαδικασία εκλογής, η 20ή, 21η ή 22η Ιανουαρίου. Κάπου εκεί. Θεωρώ λοιπόν ότι η διαδικασία θα πρέπει μεν να είναι εκεί, αλλά πολιτικά το ζήτημα πρέπει να κλείσει νωρίτερα, γιατί θα κλείσει και όλη την πολιτική σπέκουλα και απόπειρα που επιχειρεί η αξιωματική αντιπολίτευση».

ysterografa.gr

Ο Σαρκοζί ανακοίνωσε μέσω Facebook την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Κεντροδεξιάς

Nicola-Sarkozy

Ο Νικολά Σαρκοζί επέλεξε να ανακοινώσει μέσω του Facebook την επιστροφή του στην ενεργό πολιτική, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του για την προεδρία της γαλλικής Κεντροδεξιάς, «Ένωσης για ένα Λαϊκό Κίνημα» (UMP), ως πρώτο βήμα για να πάρει ρεβάνς στις Προεδρικές εκλογές του 2017.
«Είμαι υποψήφιος για την προεδρία της πολιτικής μου οικογένειας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Σαρκοζί στην ανακοίνωσή του.
Θυμίζουμε πως ο Αλέν Ζιπέ, πρώην Πρωθυπουργός σε κυβέρνηση Σαρκοζί, έχει θέσει επίσης υποψηφιότητα για να πάρει το χρίσμα της γαλλικής Κεντροδεξιάς, ενόψει των εκλογών του 2017.

ysterografa.gr

Για τους απανταχού Zirious...

 
Του Ανδρέα Ζάρρου

To Ziria Music Festival "Νίκος Δόικας", ήδη συμπλήρωσε έξι (!!!!!!) διοργανώσεις. Το πάρτι που ξεκίνησε το 2009 έχει εξελιχθεί σε μια μεγάλη γιορτή του βουνού, που την έχουν αγαπήσει και την έχουν εντάξει στη ζωή τους χιλιάδες κόσμου. Το τελευταίο τριήμερο του Αυγούστου με τις εξαιρετικές μουσικές, την κατασκήνωση και τις πολλές παράλληλες περιβαλλοντικές εκδηλώσεις στο μοναδικό περιβάλλον της Ζήρειας, που γίνεται ελεύθερα έχοντας δωρεάν πρόσβαση για όλους και για όλα, έχει γίνει πια θεσμός στις καρδιές όλων των Zirious.
Επειδή όλοι εμείς που ασχολούμαστε με τη διοργάνωσή του, αλλά και όλοι εσείς που το αγαπάτε και το στηρίζετε, βλέπουμε ότι το πράγμα έχει μεγεθυνθεί και χρειάζεται καλύτερο σχεδιασμό, θα ξεκινήσουμε μια σειρά συζητήσεων με θέμα το Ziria Music Festival "Νίκος Δόικας" και το μέλλον του. Στηριγμένοι στις βασικές αρχές μας για ελευθερία, συμμετοχική διοργάνωση και δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις δράσεις που σκαρώνονται εκεί ψηλά, πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε το φεστιβάλ ακόμα καλύτερο.

Η πρώτη συνάντηση θα γίνει στο Intro Art Cafe στο Ξυλόκαστρο, το Σάββατο 27/9/2014 στις 7μμ. Όσοι φίλοι έρθουν από άλλα μέρη και θέλουν να διανυκτερεύσουν, να επικοινωνήσουν μαζί μας για να κανονίσουμε τη διαμονή τους. Όσοι δεν μπορούν να έρθουν και θέλουν να ακουστεί η άποψή τους, μπορούν να μας τη στείλουν γραπτά στο info@ziriafestival.gr και θα τη διαβάσουμε στη συνέλευση.

Το Ziria Music Festival "Νίκος Δόικας" στηρίζεται στην ελευθερία και τη συμμετοχή. Όλοι εμείς οι zirious-minded που το αγαπάμε και κάθε χρόνο γινόμαστε και περισσότεροι, θα το ανεβάσουμε ακόμα πιο ψηλά…

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ

Φωτογραφία του χρήστη Βασίλης Κανελλόπουλος.
ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
 ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 
ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ 
ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ
21/09/2014

 ΩΡΑ 9.30-13.00

O Bασίλης Νανόπουλος για τον "διαδυκτιακό πόλεμο"...( VIDEO)


Απόσπασμα από τη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο επικεφαλής της "ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ", Βασίλης Νανόπουλος την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014.

Πριμ 50.000 ευρώ για επιστροφή στην ύπαιθρο

B0FA6B9162B4C0CA787F0813827773DA.jpg
Πρόγραμμα για την ενίσχυση των νέων που θέλουν να επιστρέψουν στην ελληνική ύπαιθρο και να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με το «Έθνος», ο εθνικός φάκελος με τα κοινοτικά κονδύλια που προορίζονται για τον αγροτικό τομέα, προβλέπει ειδικά μέτρα στήριξης των νέων αγροτών, ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ.
Με ορίζοντα εξαετίας, περισσότεροι από 18.000 νέοι πρόκειται να ενισχυθούν με πριμ ύψους έως 50.000 ευρώ για ένα νέο επιχειρηματικό ξεκίνημα στην ύπαιθρο.
Συγκεκριμένα, 16.000 νέοι θα μοιραστούν ποσά ύψους 300 εκατ. ευρώ για να εισέλθουν στο αγροτικό επάγγελμα, ενώ περισσότερες από 2.000 νέες επιχειρήσεις, τα λεγόμενα «start-ups», που θα επιλέξουν να δραστηριοποιηθούν στον αγροδιατροφικό τομέα θα χρηματοδοτηθούν με 100 εκατ. ευρώ.
Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι οι νέοι αγρότες έως 40 ετών θα λαμβάνουν αυξημένο τσεκ κατά 25% σε σχέση με τους υπόλοιπους αγρότες που υπολογίζεται σε 50 εκατ. ευρώ τον χρόνο από τη δέσμευση του 2% των κονδυλίων, ενώ θα μπει ανώτατο πλαφόν στις επιδοτήσεις και αναδιανεμητικό πριμ της τάξης των 50 εκατ. ευρώ ετησίως μέχρι το 2020 για όσους νέους θέλουν να εισέλθουν στον πρωτογενή τομέα.
Η δέσμευση του 2% των κονδυλίων του εθνικού φακέλου για τους νέους αγρότες, που ισοδυναμεί με ένα ποσό της τάξης των 300 εκατ. ευρώ συνυπολογίζοντας κοινοτικές και εθνικές ενισχύσεις, θα οδεύσει σε 16.000 νέους που θα εισέλθουν στο αγροτικό επάγγελμα, με το πριμ να φτάνει έως και τις 50.000 ευρώ.

arouraios.gr

Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ αφήνει ο Λαφαζάνης

LAFAZANIS-TSIPRAS
  • 3


«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για νέες θυσίες στο όνομα οποιασδήποτε δικαιολογίας»
Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη αφήνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στην Ημερησία.
«Το πρόγραμμα του κόμματος θα εφαρμοστεί χωρίς ταλαντεύσεις μέχρι τέλους» διαμηνύει ο επικεφαλής της Αριστερής Πτέρυγας.
Αναφερόμενος στο ευρώ, ο κ. Λαφαζάνης «τονίζει πως δεν υπάρχουν θέματα που απαγορεύονται στον δημόσιο διάλογο, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για νέες θυσίες στο όνομα οποιασδήποτε δικαιολογίας».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αποκλείει δε οποιαδήποτε μετεκλογική συνεργασία όχι μόνο με τη ΝΔ, αλλά και με το ΠΑΣΟΚ, ανεξαρτήτως της ηγεσίας του.
Μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε στοχευμένες φορολογικές μειώσεις, τονίζει στο μεταξύ σε συνέντευξή του στους Financial Times ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας παράλληλα τη βούλησή του η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ.
Όπως αναφέρει ο κ. Τσίπρας στην αγγλική οικονομική εφημερίδα, στόχος του είναι να μεταρρυθμίσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι να τη διαλύσει, και προσπαθεί να μεταδώσει το μήνυμα αυτό στο εξωτερικό.
arouraios.gr

ΨΑΛΜΟΙ & ΥΜΝΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

Ανάλυση 
Αφορμή του παρόντος άρθρου έδωσε ο Ρατσιστικός κατά των Ελλήνων νόμος, που σύμφωνα με τα ΜΜΕ, επεβλήθη στις μαριονέτες «Έλληνες» πολιτικούς από παράγοντες των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων της παγκόσμιας Σιωνιστικής δικτατορίας-τυραννίας. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, ο Ρατσιστικός νόμος έγινε κατόπιν απαιτήσεως της Αμερικανο-Εβραϊκής επιτροπής (AJC) προς τους εδώ πολιτικούς πιόνια και μαριονέτες της. 

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΥ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

asteras derveniou
 Από τον ΑΣΤΕΡΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ανακοινώνεται ότι:
Από τη  κλήρωση (16/9) του Λαϊκού Λαχείου προέκυψαν και οι νικητές της λαχειοφόρου που διοργάνωσε ο Αστέρας Δερβενίου. Συγκεκριμένα:
  • Την τηλεόραση LG 42" κερδίζει ο λαχνός Νο 4404
  • Τo κινητό τηλέφωνο Moto G κερδίζει ο λαχνός Νο 4301
  • Την αθλητική εμφάνιση κερδίζει ο λαχνός Νο 0217
Παρακαλούνται οι κάτοχοι των παραπάνω λαχνών να επικοινωνήσουν με τα μέλη του ΔΣ για την παραλαβή των δώρων τους.

Το Σαββατοκύριακο η Α' φάση του Κυπέλλου Κορινθίας

alt
Η  Α΄   φάση του Κυπέλλου Κορινθίας διεξάγεται το Σαββατοκύριακο.
Σήμερα Σάββατο 20/9 στις 16.30 διεξάγονται  7 αγώνες της Α΄φάσης του Κυπέλλου, ενώ οι υπόλοιποι 7 θα διεξαχθούν αύριο Κυριακή 21/9 την ίδια ώρα.

Ο Αστέρας Δερβενίου ρίχνεται σήμερα στη μάχη του Κυπέλλου , όπου σε εκτός έδρας αγώνα θα αντιμετωπίσει στο γήπεδο της Κλένιας τον τοπικό ΠΑΣ, ενώ στο Χιλιομόδι ο Ατρόμητος φιλοξενεί την Κόρινθος '06 . Στο Κιάτο ο  Αετός Κρυονερίου μάχεται με τον Πανκαμαριακό ενώ στο Πετρι ο Φωκάς υποδέχεται τον Παννεμεατικό

Το πρόγραμμα του Σαββάτου
ΓΗΠΕΔΟ:
ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ          ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ.- ΚΟΡΙΝΘΟΣ ‘06
ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ      ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ - ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
ΒΕΛΟΥ                        ΤΑΡΣΙΝΑ ’97 - ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ
ΠΕΤΡΙΟΥ                    ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ.ΚΛ.-  ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
ΣΟΦΙΚΟΥ                   ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ-  ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
ΚΛΕΝΙΑΣ                   ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
ΚΙΑΤΟΥ ΤΕΧΝ.ΧΛ.   ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ

Την Κυριακή ο Πανευρωστινιακός κοντράρεται , για το Κύπελλο  , στους Αγίους Θεοδώρους, με την τοπική ομάδα, ενώ ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου υποδέχεται τον Τενεάτη Αθικίων. Η Κόρινθος στο ΔΑΚ αντιμετωπίζει την Προοδευτική Περιγιαλίου.

Το πρόγραμμα της Κυριακής
ΓΗΠΕΔΟ: 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ    ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ -  ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ 
ΔΑΚ ΚΟΡΙΝΘΟΥ       ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 
ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ         ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ 
ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΗΣ         ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ 
 ΒΕΛΟΥ                    ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ -  ΑΟ ΡΟΜΑ 
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ     ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ. - ΤΕΝΕΑΤΗΣ 
ΚΟΥΤΑΛΑ              ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ - ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ

Χωρίς αγώνα στη Β΄φάση  του Κυπέλλου έχουν περάσει οι ομάδες:

ΑΟ ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ , ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ,  ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ.  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ . ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ . ΣΟΦΙΚΟ ‘05,  ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ,  ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ,  ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΑΠΕΣΣΑΣ ΧΑΛΚΙΟΥ,  ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ,  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ, ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ,  ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ,  ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ,  ΑΟ ΜΑΨΟΥ,  ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ και  ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ