Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Πέρασε στους "32" του Κυπέλλου ο Ηρακλής

Με γκολ του Κώστα Παπαδόπουλου, o Ηρακλής Ξυλοκάστρου επικράτησε 1-0 επί του Τενεάτη Αθικίων και πέρασε  στη Β΄ φάση του Κυπέλλου Κορινθίας.
Οι Ξυλοκαστρίτες είχαν την πρωτοβουλία του αγώνα στο πρώτο μέρος του αγώνα και στο 25’  πέτυχαν το νικητήριο τέρμα τους όταν  οι Αλούσι, Σκαρπέτης, Παπαδόπουλος συνδυάστηκαν όμορφα και ο τελευταίος με δυνατό σουτ νίκησε τον Νίκο Σενή.
Ο Τενεάτης προσπάθησε  στην επανάληψη και είχε δύο δοκάρια με τους Νίκο Τζαναβάρα και Στάθη Λέκκα, δεν έφτασε όμως στο γκολ και έτσι ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου, πέρασε στους "32" του Κυπέλλου Κορινθίας.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ: Θεοδωρόπουλος, Καραβάς, Παναγουλόπουλος, Καλύβας, Σαρανταυγάς, Παπαδόπουλος, Κουρούμαλης, Αλούσι, Πιλιαφάς, Σκαρπέτης, Μποτώνης Έπαιξαν και οι: Μήτσης, Τσόκαρης, Κουρούμαλης Γ.

ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ: Σενής Ν., Μαρινός, Μπαλάβας Π.Β., Σενής Αν., Λέκκας Στ., Κακούρος, Ποτήρης Γ., Δουβής, Καραχοντζίτης, Τζαναβάρας Ν., Οικονόμου Π. Έπαιξαν και οι: Ποτήρης Δ., Γεώργαρης Μ.

.Απέδρασε νικητής από τα Χανιά ο Παναθηναϊκός

Αντέδρασε! “Παλικάρι” στα Χανιά ο Παναθηναϊκός
 Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στα Περιβόλια στην 4η «επίσκεψή» του. και στο πρωτάθλημα πήρε ο Παναθηναϊκός που προηγήθηκε, βρέθηκε πίσω στο σκορ και με ανατροπή νίκησε 3-2 τον Πλατανιά βάζοντας τέλος στο σερί δύο ηττών σε πρωτάθλημα και Europa League.
Το πρώτο ημίχρονο άρχισε με τις δύο ομάδες να έχουν επιθετικότητα και την αναμέτρηση… ρυθμό. Ο Πλατανιάς απείλησε στο 6' με τον Τόρες, ο Παναθηναϊκός στο 9' με τον Καρέλη και προηγήθηκε στο επόμενο λεπτό με γκολ του νεαρού επιθετικού, μετά από κλέψιμο και πάσα του Δώνη. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι, αφού έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Τσουράκη στο 12', έφτασαν στην ισοφάριση με το κοντινό πλασέ του Κουλιμπαλί στο 14'. Στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός πήρε τα Οι «πράσινοι» είχαν την κατοχή μπάλας, αλλά όχι και τρόπο να δημιουργήσουν και να απειλήσουν σε κανονική ροή αγώνα.
Ο Πλατανιάς συνέχισε με την ίδια τακτική, με τον Παναθηναϊκό να πιέζει για ένα γκολ, αλλά να τα... χαλάει έξω απ' την περιοχή του Ολιμπά. Αρχικά  επέλεξε να επιτεθεί από αριστερά, με τον Ντίνα, τον Πέτριτς να συγκλίνει και τον Νάνο να «ανεβαίνει». Οσο για δεξιά, ο Ζέκα κινούνταν προς το κέντρο και έτσι ο Τριανταφυλλόπουλος κυρίως έκανε σέντρες, χωρίς αποτέλεσμα. Πάντως, την καλύτερη στιγμή μέχρι το τέλος του ημιχρόνου την είχαν οι γηπεδούχοι, με τον Κοτσόλη να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Τζίλβαν (43'). 

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν συναρπαστικό. Ο Πλατανιάς προηγήθηκε άμεσα, με τον Τόρες στο 50' (εξαιρετική αντεπίθεση) ωστόσο άμεση ήταν και η απάντηση του Παναθηναϊκού, ο οποίος ισοφάρισε στο 52' με τον Ντίνα. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να σκοράρουν, είδαν τον βοηθό να ανακόπτει λανθασμένα ως οφσάιντ τον Μέντες στο 62' (έδωσε πάσα στον Καρέλη που σκόραρε, με την άμυνα του Πλατανιά να έχει, μεν, σταματήσει, αλλά να μην έχει και δυνατότητα αντίδρασης) ενώ απείλησαν και με τους Καρέλη (64') και Ντίνα (68').
Τελικά το γκολ ήρθε για τους φιλοξενούμενους στο 69' με τον Ζέκα και το 2-3 ήταν γεγονός. Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Παναθηναϊκός έδωσε χώρο, ο Πλατανιάς άφησε το παιχνίδι αναμονής (με αντεπιθέσεις) και βγήκε μπροστά, ο Χριστόπουλος έβαλε και δεύτερο επιθετικό (Ναζλίδης) και ο Αναστασίου «απάντησε» με εσωτερική αλλαγή και τρεις κεντρικούς αμυντικούς.
Ουσιαστικά οι γηπεδούχοι δεν έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία (στο 74' ο Πέτριτς πρόλαβε τον Μπανανά) ενώ ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να απειλήσει, αλλά στο 84' ο βοηθός υπέδειξε νέο λανθασμένο οφσάιντ στον Καρέλη που έβγαινε μόνος του σε τετ-α-τετ. Ο Πλατανιάς προσπάθησε ως το τέλος για την ισοφάριση, οι φιλοξενούμενοι αμύνθηκαν αποτελεσματικά, έχοντας περιορίσει και τα λάθη τους και το 2-3 δεν άλλαξε.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Νέπλιακ, Μπανανά, Ιτούα, Μαχαμάτ, Αγκιλέρα (68' Τετέ), Τζίλβαν, Τσουράκης (76' Μιλούνοβιτς), Μενδρινός (80' Ναζλίδης), Τόρες.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Δώνης (57' Μέντες), Ζέκα, Ντίνας, Πράνιτς, Πέτριτς (75' Μπούρμπος), Καρέλης (85' Κλωναρίδης).

Με... φόρα από την Τουρκία ο Αστέρας 1 - 0 την Καλλονή

Με... φόρα από την Τουρκία ο Αστέρας 1-0 την Καλλονή
Η καλή ημέρα φάνηκε από τα… αποδυτήρια για τον Αστέρα Τρίπολης που με γκολ που πέτυχε ο Μάσα στο 3ο μόλις λεπτό, νίκησε με 1-0 την Καλλονή, στο γήπεδο «Θόδωρος Κολοκοτρώνης» στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής.
Οι Αρκάδες λίγες ημέρες μετά την ισοπαλία στην Μπεσίκτας στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League, αυτή την φορά δεν στραβοπάτησαν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πραγματοποίησαν σχετικά καλή εμφάνιση κυρίως στο β' μέρος όπου είχαν 10 τελικές προσπάθειες για γκολ και επέστρεψαν στις επιτυχίες έπειτα από την ήττα από τον Πανιώνιο. Ήταν μόλις η δεύτερη νίκη σε τέσσερις αγώνες για τους Αρκάδες που δεν έβγαλαν την ευρωπαϊκή φορεσιά τους και έφτασαν δίκαια στο τρίποντο.
Η Καλλονή που υποχρεώθηκε στην πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα, ήταν η σκιά του καλού της εαυτού. Δεν είναι τυχαίο ότι απείλησε μόλις τέσσερις φορές στα 90 λεπτά αγώνα. Η πιο κλασσική όμως, ήταν δύο λεπτά πριν από το φινάλε της αναμέτρησης όταν ο Κύπρου αστόχησε σε τετ α τετ με τον Κοσίτσκι. Η Καλλονή στο σημείο αυτό θα μπορούσε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας παρά την μέτρια εμφάνιση. Οι νησιώτες είχαν απειλήσει ακόμη με σουτ του Χουάνμα στο 55' και δύο φορές στο α' μέρος, στο 7' με σουτ του Γιορέντε και με κεφαλιά του Λεοζίνιο ένα λεπτό αργότερα.
 Διατηρήθηκε έτσι, η παράδοση που θέλει τον Αστέρα να μην έχει χάσει βαθμό σε τρία παιχνίδια με την Καλλονή που ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Γκοϊάν στο 67'.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σταϊκος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Παντελιάδης, Γκοϊάν, Σανκαρέ (23΄ Ζησόπουλος), Μουνάφο, Τιε Μπι, Μάσα, Πάρα, Ρόλε (82΄ Φερνάντες), Μπαντιμπανγκά (46΄ Γιαννιώτας).
ΚΑΛΛΟΝΗ (Γιάννης Ματζουράκης):
Χογκ, Βαλιός (74΄ Μίνγκας), Αντέτζο, Αναστασιάδης, Πιπίνης (46΄ Καμαρά), Γιορέντε, Ναβάρο, Καλτσάς, Χουάνμα, Λεοζίνιο (74΄ Κύπρου), Κεϊ
τά.


Νωρίτερα εμφατική νίκη απέναντι στην Νίκη Βόλου πήρε ο Εργοτέλης, ο οποίος έφυγε από την πόλη της Θεσσαλίας με το «διπλό» ( 1-4), η Κέρκυρα είχε εύκολο απόγευμα απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα τον οποίο και νικησε με 2-0), ενώ ο Πανθρακικός «λύγισε» με 1 -0 με δυσκολία τον μαχητικό Πανιώνιο 


Η αυλαία της αγωνιστικής κλείνει την Δευτέρα με τον ΠΑΟΚ που έχει μπει πολύ δυνατά στην εφετινή σεζόν να αντιμετωπίζει τον πάντα αξιόμαχο Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Οι Θεσσαλονικείς έχουν… κεκτημένη ταχύτητα από την «εξάρα» της Ευρώπης, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που υποχρέωσε τον Ολυμπιακός στην πρώτη του βαθμολογική απώλεια για τη σεζόν 2014-2015.

Καταιγίδα έπληξε τον Σαρωνικό στο Κυπελλο Κορινθίας


Στις 27 Σεπτέμβρη η έναρξη της Α1 Κορινθίας, έτοιμο το πρόγραμμα
Η Α' φάση (20 & 21 Σεπτεμβρίου) του Κυπέλλου Κορινθίας 

 Ατρόμητος Χιλιομοδίου - Κόρινθος 06 1 - 3
ΑΟ Ασπροκάμπου - ΑΟ Περαχώρας 2 - 1
Ταρσινά '97 - Θύελλα Κ. Διμηνιού 1 - 2
Φωκάς Αρχαίων Κλεωνών - Παννεμεατικός 0 - 3 α.α.
Πανσολυγειακός - ΑΟ Ζευγολατιού 0 - 2 
Αετός Κρυονερίου - Πανκαμαριακός 1 - 3
ΠΑΣ Κλένια - Αστέρας Δερβενίου 1 - 2
Αγ. Θεόδωροι - Πανευρωστινιακός  4 - 1
 ΑΣ Λουτρακίου - ΑΟ Σολομού 0 - 1
ΠΑΣ Κόρινθος - Προοδευτική Περιγιαλίου 2 - 1
Σαρωνικός Γαλατακίου - ΑΟ Σπαθοβουνίου 1 - 7
Δάφνη Πουλίτσας - ΑΟ Ρομά 0 - 4
Ηρακλής Ξυλοκάστρου - Τενεάτης Αθικίων 1 - 0
ΠΑΟ Κουταλά - Θύελλα Λεοντίου 2 - 1

 Προκρίθηκαν στη Β φάση η Κόρινθος '06, ο Ασπρόκαμπος , η Θύελλα Κάτω Διμηνιού, ο Παννεμεατικός, το Ζευγολατιό , ο Πανκαμαριακός , ο Αστέρας Δερβενίου , οι Άγιοι Θεοδώροι, ο ΑΟ Σολομού , η Κόρινθος, ο ΑΟ Σπαθοβουνίου, ο ΑΟ Ρομά, ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου και η Θύελλα Λεοντίου
Επίσης προκρίθηκαν στη  Β φάση άνευ αγώνα και οι: ΑΟ Ισθμιακός, Ελλάς Βέλου, Πέλοπας Κιάτου, Ολυμπιακός Άσσου, Αστέρας Κορίνθου, Σοφικό '05, ΠΑΣ Αγ. Γεώργιος, Ηρακλής Λεχαίου, Αίας Κορίνθου, Απέσσας Χαλκίου, Άρης Βοχαϊκού, Ολυμπιακός Λουτρακίου, Δάφνη Εξαμιλίων, ΠΑΣ Κύψελος, Άρης Αρχ. Κορίνθου, ΑΟ Μαψού, Πρόοδος Αγ. Βασιλείου, Θύελλα Πετρίου

"Βούτυρο" βαθμό πήρε ο Α. Ο. Λουτρακίου στη Ν. Μανωλάδα - Η Καλαμάτα νικησε στα Μέγαρα

cfoot2 
Με το βαθμό της ισοπαλίας έφυγε από την Ηλεία ο Α.Ο. Λουτρακίου, καθώς  ανεδείχθη ισόπαλος χωρίς τέρματα με τη Δόξα Ν. Μανολάδας
Οι «μαυραετοί» απείλησαν με τον Ντεντόπουλο στο 41’ ωστόσο η κεφαλιά του σταμάτησε στο δοκάρι του Καλλιακμάνη.
Στο 72’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μαυρέλης, ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα και έμειναν στο 0-0.
Διαιτητές: Ντάουλας, Βασιλάκης-Λιαμπότης (Αθηνών)
ΔΟΞΑ Ν. ΜΑΝΟΛΑΔΑΣ (Άγγελος Κωνσταντινόπουλος): Τσάπαλος, Λιβάνης, Μπίζος, Λαμπρόπουλος, Βατσής (82' Λαθύρης), Αγουρίδης, Νικολόπουλος (67' Πλαστουργος), Μαυρόπουλος Ντεντόπουλος, Μελετίδης, Αγγελόπουλος (53' Γουρμος)
ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ (Νίκος Μεσολόγγης): Καλλιακμανής, Χατζινικολής, Παπαναστασίου (68' Γκαρμίρης), Σιώκος, Μαυρέλης, Τσάκος, Παπουτσής, Πέτρου, Σουσουνής, Αποστολάκης (83' Χρυσαφίδης), Ζέρβος (70' Παϊνέσης).
Η Καλαμάτα πάροτι βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 1' της αναμέτρησης, κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να νικήσει εκτός έδρας με 1-2 τον Βύζαντα Μεγάρων , στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής και να τεθεί επικεφαλής στο βαθμολογικό πίνακα του 3ου ομίλου της Γ' Εθνικής Κατηγορίας!
Ο Βύζας προηγήθηκε με γκολ σχεδόν από τ' αποδυτήρια καθώς πριν συμπληρωθούν 10 δευτερόλεπτα αγώνα, ο Στρατάκης αιφνιδίασε τον Πάππο με απίστευτο σουτ από τη σέντρα του γηπέδου!
 Μεγάλη ευκαιρία για την Καλαμάτα στο 19' με τον Λουμπαρδέα να πέφτει στο έδαφος μέσα στη μικρή περιοχή του Βύζαντα μετά από μαρκαρισμα αντιπάλου. Ο Μαλάμας έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι παρ' ότι υπήρχε... υποψία πέναλτι
Στο 43΄ ο Τριάντος ισοφαρίζει για τη "Μαύρη Θύελλα" μετά από κόρνερ του Καλαντζή
Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους στο  47' ο  Βύζας έχασε μεγάλη ευκαιρία  με τον Παπαδόπουλο που βρέθηκε αμαρκάριστος απέναντι στον Πάππο μετά από αδράνεια της Καλαματιανής άμυνας αλλά ο γκολκίπερ της Καλαμάτας έπεσε στα πόδια του και κράτησε το 1-1
Ο Ηλιόπουλος στο 60΄σημείωσε το νικητήριο τέρμα της "Μαύρης Θύελλας" μετά από μπαλιά του Χαρίτου στο Νιφορόπολο που γύρισε την μπάλα συρτά από δεξιά και ο Ηλιόπουλος με πλασέ στην κίνηση την έστειλε στα δίχτυα!


 Μοιρασιά και στη Κύμη όπου ο Παναργειακός δεν κατάφερε να πάρει το "διπλό" αφού ο αγώνας πρός την τοπική ομάδα έληξε ισόπαλος 1-1.
Το σκορ για τον Παναργειακό και τον αγώνα άνοιξε ο Μάριο Μπρέσκα στο 23΄,με δυνατό σουτ.  Ο Ζαχαράκης, σημείωσε την ισοφάριση για την ομάδα της Κύμης στο 65΄
 Επίσης ισόπαλος με το ίδιο σκορ τελείωσε και ο αγώνας του Αστέρα Μαγούλας με τον Παναρκαδικό. Το τέρμα που σημείωσε ο Καδάς στο 63’ δεν ήταν αρκετό να δώσει και την πρώτη νίκη αφού το Τριφύλλι είδε τον Παπακωνσταντίνου για τους γηπεδούχους να ισοφαρίζει κι να αναγκάζει την ομάδα των Τζήλου και Καλογιαννίδη να φεύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Σ’ ένα συγκλονιστικό ματς ο ΠΑΟ Βάρδας ανεδείχθη ισόπαλος με σκορ 3-3 στη Ζάκυνθο απέναντι στο Ζακυνθιακό. Η ομάδα της Ηλείας προηγήθηκε τρεις φορές στο σκορ κι εντούτοις ισοφαρίστηκε ισάριθμες φορές. Σκόραραν για τον ΠΑΟΒ οι Ζακόφ (42΄), Σκοζάι 66΄ ), Θεοδωρακόπουλος (79΄), ενώ για τον Ζακυνθιακό οι Νίκου (61΄), Καραμαλίκης (70΄), Λιβέρης (89')
Τέλος , ο Αιολικός επικράτησε με το ευρύ 4-1 της Αχαϊκής

Η 2η αγωνιστική
Αιολικός – Αχαϊκή  4 - 1
Ερμής Κιβερίου – Πανελευσινιακός ΑΝΑΒΟΛΗ *
Ζακυνθιακός – ΠΑΟ Βάρδας 3-3
Δόξα Μανωλάδας – ΠΑΟ Λουτρακίου 0-0
Βύζας Μεγάρων – Καλαμάτα 1-2
Αστέρας Μαγούλας – Παναρκαδικός 1-1
Κύμη – Παναργειακός 1-1
Ρεπό ο Μανδραϊκός

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ομάδα                                     Αγ       Τέρμ        Βαθμ
 Καλαμάτα                                2          5 - 2           6
 Παναργειακός                          2          6 - 1           4
ΠΑΟ Βάρδας                            2          5 - 3           4
ΑΟ Λουτράκι                           2           2 - 0           4
Δόξα Νέας Μανωλάδας           2           1 - 0           4
Αιολικός                                   1            4 - 1          3
Πανελευσινιακός                      1           2 - 0           3
Ερμής Κιβερίου                        1           1 - 1           1
Κύμη                                         2           1 - 2          1
Ζακυνθιακός                             2           3 - 5          1
Αστ. Μαγούλας                        2           1 - 3          1
Αχαϊκή                                      2           2 - 5          1
Παναρκαδικός                          2           1 - 6          1 
Μανδραϊκός                              1           0 - 1           0
Βύζας Μεγάρων                        2          1 - 4           0

Πάπας Φραγκίσκος: Παράδειγμα η συνύπαρξη Μουσουλμάνων και Χριστιανών στην Αλβανία

Pope Francis
Στην συνύπαρξη των μουσουλμάνων με τους χριστιανούς στην Αλβανία στάθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά την επίσκεψή του στην γειτονική μας χώρα.
Χαρακτήρισε ως «παράδειγμα» αυτή την συνύπαρξη και ότι είναι δυνατή και ωφέλιμη για την ανάπτυξη μίας χώρας.
Τον Πάπα υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα ο οποίος του χάρισε ένα κύπελλο με χώμα από την Αλβανία.
Ο Πάπας Φραγκίσκος είπε στον Έντι Ράμα ότι η Αλβανία είναι «παράδειγμα διαθρησκευτικής αρμονίας» και καυτηρίασε τη στάση όσων, επικαλούμενοι το Θεό, «σχεδιάζουν και φέρουν σε πέρας πράξεις βίας και καταπίεσης».

Ο Χοντορκόφσκι ανακοίνωσε κίνημα για να… βάλει φυλακή τον Πούτιν!

Mikhail Khodorkovsky Holds First Press Conference Since Prison Release
Twitter@EmOikonomidis
Φυσικά δεν είναι… ακριβώς έτσι τα πράγματα, η ανακοίνωση από την πλευρά του Μιχαήλ Χοντορκόφσκι ενός κινήματος για την “ανοιχτή Ρωσία”, έχει ως τελική επιδίωξη την ανατροπή του Βλαντιμίρ Πούτιν από την εξουσία. Ή ακόμη και τη… φυλάκισή του.
Ο 51χρονος άλλοτε μεγαλύτερος ολιγάρχης της Ρωσίας, βρέθηκε για δέκα ολόκληρα χρόνια στη φυλακή, μετά τη θυελλώδη αντιπαράθεσή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος κατάφερε να του… πάρει μέσα σε ένα βράδυ τον κολοσσό της “Yukos”, και να οδηγήσει τον Μιχαήλ Χοντορκόφσκι στη φυλακή.
Ήταν άλλωστε περίπου δεδομένο ότι ο Χοντορκόφσκι είχε δεσμούς με τη Δύση και κυρίως τις Ηνωμένες Πολιτείες, γι’ αυτό και ο Πούτιν θέλησε να στείλει από το ξεκίνημα της θητείας του στην Προεδρία της Ρωσίας, το πλέον ηχηρό μήνυμα που θα μπορούσε να ακουστεί μέχρι την άλλη όχθη του Ατλαντικού.
Η Ουάσινγκτον και οι μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες δεν… κουράστηκαν όλη την προηγούμενη δεκαετία να εγκαλούν τον Πούτιν για τη φυλάκιση Χοντορκόφσκι, ούτε τον Ντιμίτρι Μεντβέντεφ ωστόσο δεν κατάφεραν να πείσουν να τον απελευθερώσει, την εποχή της Προεδρίας του.
Αιφνιδιαστικά, πριν από μερικούς μήνες, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, πανίσχυρος και αδιαμφισβήτητος ηγέτης της Ρωσίας πλέον, ανακοίνωσε ότι δίνει χάρη στον Χοντορκόφσκι, και ο άλλοτε ορκισμένος εχθρός του βγήκε μετά από μερικές μέρες από τη φυλακή, και μέχρι σήμερα ζει εξόριστος στο Παρίσι.
Η απελευθέρωσή του συνοδεύτηκε από δήλωση ότι δεν τον ενδιέφερε να ασχοληθεί στο μέλλον με την πολιτική, όλα αυτά όμως δείχνουν να αλλάζουν.
Από το Παρίσι, ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι ανακοίνωσε τη δημιουργία του διαδικτυακού κινήματος “Open Russia”, αμφισβητώντας τη στρατηγική επιλογή του Πούτιν να βάλει τη Μόσχα απέναντι στις Βρυξέλλες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Δήλωσε ότι δεν θα τον ενδιέφερε να γίνει Πρόεδρος της Ρωσίας σε μια εποχή ευημερίας, πρόσθεσε ωστόσο ότι είναι “έτοιμος να ηγηθεί”, αν του το ζητήσουν οι συμπατριώτες του, ως αποτέλεσμα της διεκδίκησης μιας άλλης πολιτικής από αυτή την οποία ακολουθεί σήμερα το Κρεμλίνο.
Το κίνημα Χοντορκόφσκι στοχεύει να δημιουργήσει τον αντίπαλο πόλο στην εξουσία Πούτιν, που σήμερα δεν υπάρχει, στη Ρωσία ωστόσο τα νέα… δεν έφτασαν ποτέ, καθώς οι κρατικοί τηλεοπτικοί σταθμοί τους οποίους ελέγχει το Κρεμλίνο δεν μετέδωσαν την είδηση, ενώ και στο διαδίκτυο, η νέα πλατφόρμα δέχτηκε συντονισμένες επιθέσεις από χάκερς.
Αναλυτές της ρωσικής πολιτικής σκηνής εκτιμούν ότι η κίνηση Χοντορκόφσκι θα μπορούσε να προκαλέσει πονοκέφαλο στην πολιτική ηγεμονία του Βλαντιμίρ Πούτιν μονάχα υπό προϋποθέσεις, και σε βάθος χρόνου.

ysterografa.gr

Προσαγωγές μελών της Χρυσής Αυγής στο Μελιγαλά

MELIGALA
Παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων διεξήχθη φέτος το μνημόσυνο για τα θύματα της Πηγάδας του Μελιγαλά.
 Ειδικά τμήματα της Αστυνομίας τόσο στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά, όσο και στο Ζευγολατιό απαγόρευσαν την πρόσβαση προς το μνημείο και το χώρο του μνημοσύνου σε οργανωμένες ομάδες και λεωφορεία, που έφθασαν από διάφορες περιοχές.
Μόνο μεμονωμένοι πολίτες μπορούσαν να προσεγγίσουν το χώρο. Το παρών στις εκδηλώσεις μεταξύ άλλων έδωσαν ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελευθέριος Συναδινός, καθώς και οι βουλευτές του κόμματος Αντώνης Γρέγος (Α' Θεσσαλονίκης) και Κώστας Μπαρμπαρούσης (Αιτωλοακαρνανία).

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο ταξίαρχος ε.α. της Χωροφυλακής Νικόλαος Κουτρουμπής, ο οποίος μεταξύ άλλων κατηγόρησε το ΚΚΕ και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, που είχαν την στόχο να επιβάλουν τον κομμουνισμό στην Ελλάδα. "Ο κίνδυνος κομμουνιστοποίησης ήταν άμεσος και η αντίδραση ήταν η ίδρυση των ταγμάτων Ασφαλείας. Τα γεγονότα αυτά θα πρέπει να προβληματίσουν τη νέα γενιά και να μην ξαναγίνουν τέτοια γεγονότα" επεσήμανε ο κ. Κουτρουμπής σημειώνοντας ότι σκοτώθηκαν πολλοί αθώοι Μελιγαλαίοι. Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/45212-mnimosyno-pigada-meligalas
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/45212-mnimosyno-pigada-meligalas
Ένταση προκλήθηκε όταν η αστυνομία έκανε έλεγχο σε πούλμαν που μετέφερε χρυσαυγίτες στο Μελιγαλά Μεσσηνίας.
Σύμφωνα με το messinianews.gr οι αστυνομικοί προσήγαγαν 27 άτομα,και έκαναν 7 συλλήψεις μελών της Χρυσής Αυγής ενώ ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης διαμαρτυρήθηκε έντονα για τις προσαγωγές - επειδή εκείνοι αρνήθηκαν τον έλεγχο της αστυνομίας -, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κούνια που σε κούναγε Σαμαρά. Εμείς θα είμαστε κάθε χρόνο εδώ».
 Όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι, συνελήφθησαν επτά άτομα. Κατηγορούνται, οι τέσσερις για παράνομη κατοχή ασυρμάτων και οι τρεις για απείθεια, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για απείθεια και σε βάρος του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση.
 
 Ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελευθέριος Συναδινός χαρακτήρισε τερατούργημα και αίσχος, όλα όσα έγιναν τότε στο Μελιγαλά, ενώ αποκάλεσε προδοτική την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, καθώς "δεν επέτρεψε σε Ελληνες να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα".

"Αυτά δεν συνέβαιναν ούτε στο καθεστώς του Στάλιν" είπε χαρακτηριστικά και τόνισε "Οχι στη λήθη". Εκανε λόγο για εθνοκάθαρση που συντελέστηκε τότε και χαρακτήρισε παρομοίως και τη σημερινή απαγόρευση παρακολούθησης του μνημοσύνου, ενώ καταλήγοντας τόνισε ότι η Χρυσή Αυγή θα είναι πάντα παρούσα και ότι πλέον είναι δεύτερο κόμμα".

 Ανεπίσημες πηγές από την αστυνομία, αναφέρουν ότι ο έλεγχος έγινε για να αποφευχθεί η ένταση και τα επεισόδια που πέρσι είχαν προκαλέσει μέλη της Χρυσής Αυγής στο Μελιγαλά.

Η επανάκαμψη Μιχελάκη δείχνει... εξελίξεις

Giannis-Mixelakis-Antonis-Samaras
Η επανάκαμψη του Γιάννη Μιχελάκη στην επικαιρότητα, με δημόσιες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες υπεράσπισης του κυβερνητικού έργου, αποτελεί μια ακόμη σαφή ένδειξη ότι μετράει αντίστροφα ο χρόνος για ραδγαίες πολιτικές εξελίξεις, που θα κορυφωθούν με τη διενέργεια πρόωρων βουλευτικών εκλογών.
Ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών, βρέθηκε εκτός μάχης για σημαντικό χρονικό διάστημα, μετά την απρόσμενη απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση στον ανασχηματισμό του Ιουνίου, πλέον ωστόσο δείχνει να δραστηριοποιείται και πάλι.
Ο Γιάννης Μιχελάκης ήταν σήμερα το πρωί καλεσμένος του Σπύρου Μάλλη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τις προηγούμενες ημέρες είχε επίσης δημόσιες εμφανίσεις, ενώ την Παρασκευή εθεάθη να πίνει τον καφέ του στη “Βιβλιοθήκη” στην πλατεία Κολωνακίου, μαζί με εκδότη κεντροδεξιάς εφημερίδας.
Η επανακάμψη Μιχελάκη μαρτυρά ότι ο πολιτικός χρόνος μετράει αντίστροφα, καθώς ο άλλοτε εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας στα χρόνια της αντιπολίτευσης, πριν από τις εκλογές του 2012, είναι βουλευτής Επικρατείας, αναζητεί λοιπόν εκ των πραγμάτων εκλογική περιφέρεια, με τις πληροφορίες να τον εμφανίζουν ως σχεδόν βέβαιο να δοκιμάσει τις δυνάμεις στην περιφέρεια-καρμανιόλα της Β’ Αθηνών.
Θα πρέπει να επισημανθεί ακόμη ότι το όνομα του Γιάννη Μιχελάκη εμπλέκεται και στα σενάρια της διαδοχής του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με τον ίδιο και τον πρώην υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο να εμφανίζονται ως οι επικρατέστεροι.

ysterografa.gr

Οι αποκαλύψεις του Χρύσανθου για τα σχέδια Σαμαρά

Antonis-Samaras-Xrysanthos-Lazaridis

Σε αποκαλύψεις για τα σχέδια του Αντώνη Σαμαρά ενόψει των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών, προχώρησε ο βουλευτής Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης, με όσα είπε στην εκπομπή “Mega Σαββατοκύριακο”, με τον Μανώλη Αναγνωστάκη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο.
Σύμφωνα με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, ο Πρωθυπουργός θα επιδιώξει να εξασφαλίσει το “πράσινο φως” της τρόικας για ένα πακέτο φοροελαφρύνσεων, που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών.
Ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας προέβλεψε ακόμη ότι ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί και ονομαστικά, χωρίς ωστόσο να αναμένει ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί άμεσα.

ysterografa.gr

Γιατί επισκέφτηκε ο Δημήτρης Σταμάτης τον Καραμανλή

Dimitris-Stamatis

Τον πρώην πρωθυπουργό και επί 12 1/2 χρόνια πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή επισκέφτηκε την Παρασκευή στην πλατεία Μαβίλη ο Υπουργός Επικρατείας και εξ απορρήτων του Αντώνη Σαμαρά Δημήτρης Σταμάτης, προκειμένου να διερευνήσει τις προθέσεις του για ενδεχόμενη παρουσία του στις επετειακές εκδηλώσεις της ΝΔ στη Χαλκιδική.
Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της Λώρας Ιωάννου στη “Real News”, ο Δημήτρης Σταμάτης συζήτησε με τον Κώστα Καραμανλή την παρουσία του πρώην πρωθυπουργού στη Χαλκιδική.
Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν θα παραστεί.

Χωρίς τον Μπαλτάκο οι επετειακές εκδηλώσεις της ΝΔ


Takis-BaltakosΧωρίς τον Τάκη Μπαλτάκο θα πραγματοποιηθούν οι επετειακές εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας στη Χαλκιδική το Σάββατο, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από την ίδρυση του κόμματος.
Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, και πρώην πανίσχυρος Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης, που… πιάστηκε κορόιδο από τον Ηλία Κασιδιάρη, με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί έκτοτε μια σειρά από εξωθεσμικές δράσεις του, και να γνωρίσει τη βαριά αποδοκιμασία του Μεγάρου Μαξίμου, δεν θα παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις.
Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην εφημερίδα “Real News” και τη δημοσιογράφο Λώρα Ιωάννου, ο Τάκης Μπαλτάκος σημειώνει με νόημα τα εξής: “Δεν σκοπεύω να παραστώ στις εκδηλώσεις, παρότι είμαι μέλος της Νέας Δημοκρατίας από το 1979. Δεν συμφωνώ με την ακολουθούμενη πολιτική της Νέας Δημοκρατίας τον τελευταίο καιρό, ιδιαίτερα με τον αντιρατσιστικό νόμο. Πιστεύω ότι αυτή η πολιτική βλάπτει τη ΝΔ. Θέλω δεξιές πολιτικές, σύμφωνα με τις αρχές και τις παραδόσεις του κόμματος. Εγώ κεντρορισταερόις δεν γίνομαι”.

ysterografa.gr

Τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ “ανέβηκαν” στο Taxis

Taxis

Τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, μετά τις διορθώσεις στις οποίες προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, “ανέβηκαν” από τα ξημερώματα της Κυριακής στην ιστοσελίδα του Taxis.
Τα νέα εκκαθαριστικά αφορούν περίπου 1 εκατομμύρια φορολογουμένους.

Ο Πάτροκλος Γεωργιάδης για πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ

Patroklos-Georgiadis

Το όνομα του γνωστού κομματικού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας Πάτροκλου Γεωργιάδη ακούγεται για τη θέση του προέδρου της ΝΕΡΙΤ, σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες σε δημοσιογραφικά πηγαδάκια.
Ο Πάτροκλος Γεωργιάδης είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, θεωρείται ότι ανήκει στο καραμανλικό στρατόπεδο, και βρέθηκε στο πλευρό του Νίκου Δένδια στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, ενώ τον ακολούθησε και στο υπουργείο Ανάπτυξης.
Στις σχετικές πληροφορίες για το ενδεχόμενο να είναι ο Πάτροκλος Γεωργιάδης ο νέος πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ αναφέρεται και το ένθετο “Real Life” της εφημερίδας “Real News”.

ysterografa.gr

Νέο σκάνδαλο διαρροής γυμνών φωτογραφιών με “θύματα” τις Kim Kardashian και Vanessa Hudgens!

Vanessa-Hudgens-Ashley-Green
Νέο σκάνδαλο με διαρροή γυμνών φωτογραφιών από διάσημες γυναίκες ξέσπασε το Σάββατο!
Σύμφωνα με το “E Entertainment”, oι φωτογραφίες διέρρευσαν στο διαδίκτυο, μέσω Twitter και Reddit. Τα νέα “θύματα” είναι η Kim Kardashian, η Vanessa Hadgens, η Avril Lavigne, η Leelee Sobieski και η Lake Bell, οι οποίες πάντως για την ώρα δεν έχουν κάνει κάποιο επίσημο σχόλιο.
Πρόκειται στην πλειοψηφία τους για selfie φωτογραφίες, οι οποίες ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό πως διέρρευσαν. Ακόμη επίσης δεν είναι σίγουρο αν είναι όλες τους πραγματικές φωτογραφίες ή αν πρόκειται για κάποιου είδους μοντάζ.
Στις ΗΠΑ, ωστόσο, τα ΜΜΕ σημειώνουν πως πρόκειται για το δεύτερο επεισόδιο του σκανδάλου που ξέσπασε τον Αύγουστο, όταν χάκερς κατάφεραν και “έκλεψαν” προσωπικές φωτογραφίες της Jennifer Lawrence, της Kate Upton και της Kirsten Dunst.
Σε αυτή την περίπτωση φαίνεται πως οι δράστες κατάφεραν να… εισβάλλουν στους λογαριασμούς των celebrities στο iCloud της Apple.

ysterografa.gr

Αποκάλυψη: Τον Σταύρο Δήμα προορίζουν για πρόεδρο της Δημοκρατίας


Όσο περνάει ο καιρός και πλησιάζουμε πιο κοντά στην εκλογή προέδρου της δημοκρατίας τόσο κορυφώνεται η ονοματολογία για το διάδοχο του Κάρολου Παπούλια, που θα προτείνει η συγκυβέρνηση φιλοδοξώντας να λάβει 180 ψήφους, ώστε να μη χρειαστεί να πάμε σε πρόωρες εκλογές.

Το όνομα που ακουγόταν έντονα τους τελευταίους μήνες ήταν αυτό του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, που ήταν και το φαβορί καθώς υπήρχαν εκτιμήσεις ότι μπορεί να συλλέξει μια τέτοια υποψηφιότητα τους 180 βουλευτές.

Ωστόσο το σενάριο αυτό δείχνει να κάηκε και οι σκέψεις των κυβερνητικών εταίρων στρέφονται σε κεντροδεξιό υποψήφιο πρόεδρο. Όπως άφησε να εννοηθεί και ο Ευ. Βενιζέλος στη ΔΕΘ.

Σήμερα σας αποκαλύπτουμε ποιον προορίζουν για υποψήφιο πρόεδρο στη Νέα Δημορατία, χωρίς να υπάρχει προς το παρόν κάποια αρνητική αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ.Σύμφωνα με πληροφορίες του logiastarata.gr το όνομα που κυκλοφορεί και συζητιέται έντονα στο Μαξίμου και στη Συγγρού είναι αυτό του Κορίνθιου πρώην υπουργού, επίτροπου στην Ε.Ε. και αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ.Σταύρου Δήμα.

Η υποψηφιότητα Δήμα θεωρείτε από το επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας η πλέον κατάλληλη να συσπειρώσει αρκετούς ανεξάρτητους βουλευτές που προέρχονται από τον κεντροδεξιό χώρο, ενώ λόγω του χαμηλού προφίλ που διαθέτει και της μετριοπάθειάς του μπορεί να ψηφιστεί και από κεντροαριστερούς βουλευτές που δεν θα ήθελαν άμεσα εκλογές.
Ο Σταύρος Δήμας διατηρεί τον τίτλο του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, είχε στηρίξει τον Αντώνη Σαμαρά στην εσωκομματική μάχη για τη διαδοχή του Κώστα Καραμανλή το 2009, ενώ ήταν Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Παπαδήμου. 

"Στράβωσε" ο Τσόρι με Μήτρογλου! Μίτσελ: «Λύθηκε η παρεξήγηση, τα πέναλτι τα εκτελεί ο Τσόρι»

Φωτιές άναψε το πέναλτι που κέρδισε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με τη Βέροια, με το οποίο ο Μήτρογλου άνοιξε το σκορ υπέρ των Πρωταθλητών Ελλάδας.
Ο Τσόρι, ο οποίος εκτελεί τα στημένα, πήγε να πάρει τη μπάλα για να το εκτελέσει, αλλά τον πρόλαβε ο Μήτρογλου, ευστοχώντας στη συνέχεια για το 1-0.

Ο Αργεντινός "στράβωσε" με τον Μήτρογλου και όταν ο σκόρερ επιχείρησε να πανηγυρίσει μαζί του το γκολ, ο Τσόρι τον απώθησε και εμψύχωνε τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Οταν ο Μήτρογλου επιχείρησε εκ νέου να τον προσεγγίσει, ο Τσόρι τα πήρε και κινήθηκε προς το μέρος του.

Πάντως, οι δύο παίκτες του Ολυμπιακού βρέθηκαν στη σέντρα του γηπέδου (ενδεχομένως έπειτα από εντολή του Μίτσελ), για το εναρκτήριο λάκτισμα του δευτέρου ημιχρόνου. Από τις αντιδράσεις και τη συνομιλία που είχαν, φάνηκε πως το "θέμα" θεωρείται λήξαν, αλλά αυτό θα φανεί στη συνέχεια...

 Θέση για το περιστατικό στη φάση του πέναλτι ανάμεσα στον Τσόρι και τον Μήτρογλου πήρε ο Μίτσελ ο οποίος δήλωσε πως η παρεξήγηση λύθηκε στα αποδυτήρια και πως ο Αργεντινός θα είναι ο εκτελεστής από την άσπρη βούλα.

Μίτσελ: «Λύθηκε η παρεξήγηση, τα πέναλτι τα εκτελεί ο Τσόρι»«Τα πέναλτι τα εκτελεί ο Τσόρι. Σήμερα υπήρξε μια παρεξήγηση η οποία λύθηκε στα αποδυτήρια. Και μέχρι νεωτέρας εντολής συνεχίζει ο Τσόρι. Όλα είναι προαποφασισμένα. Υπάρχουν εντολές οι οποίες τηρούνται».

Όσο για την αναμέτρηση με τη Βέροια, δήλωσε: «Είναι αλήθεια ότι είχαμε προβλήματα. Αλλά και πριν από το δεύτερο γκολ είχαμε ευκαιρίες για να σκοράρουμε. Αυτό που μας έλειπε είναι το να δημιουργήσουμε μια φάση και να την τελειώσουμε. Αυτό ήταν το αρνητικό σημείο μέσα σε μια καταπληκτική εβδομάδα. 

Σήμερα βάλαμε τρία γκολ απέναντι σε μια καλή ομάδα η οποία μας δημιούργησε προβλήματα. Η κατάσταση ήταν σχεδόν πάντα υπό έλεγχο. Έπρεπε να κάνουμε κάποιες αλλαγές όμως. Η Βέροια είναι η απόδειξη ότι το ελληνικό πρωτάθλημα βελτιώνεται. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι».

Για την εμφάνιση του Μπενίτες: «Όλοι οι παίκτες θα έχουν την ευκαιρία τους. Σήμερα ήταν εκτός αποστολής ο Διαμαντάκος ο οποίος ήταν πολύ καλός σε προηγούμενα παιχνίδια. Αυτό δείχνει ότι έχουμε μεγάλο ανταγωνισμό. Θα πάρουν όλοι την ευκαιρία τους».
 pireasnews.gr

"Μπαμ" στο Κύπελλο Κορινθίας -Η Κόρινθος ΄06 πήρε πρόκριση μέσα στο Χιλιομόδι.

 Στις 27 Σεπτέμβρη η έναρξη της Α1 Κορινθίας, έτοιμο το πρόγραμμα
Α' φάση (20 & 21 Σεπτεμβρίου) 
Οι Σαββατιάτικοι αγώνες του Κυπέλλου Κορινθίας
 Ατρόμητος Χιλιομοδίου - Κόρινθος 06 1 - 3
ΑΟ Ασπροκάμπου - ΑΟ Περαχώρας 2 - 1
Ταρσινά '97 - Θύελλα Κ. Διμηνιού 1 - 2
Φωκάς Αρχαίων Κλεωνών - Παννεμεατικός 0 - 3 α.α.
Πανσολυγειακός - ΑΟ Ζευγολατιού 0 - 2
Αετός Κρυονερίου - Πανκαμαριακός 1 - 3
ΠΑΣ Κλένια - Αστέρας Δερβενίου 1 - 2

Οι αγώνες της Κυριακής
Αγ. Θεόδωροι - Πανευρωστινιακός
 ΑΣ Λουτρακίου - ΑΟ Σολομού
ΠΑΣ Κόρινθος - Προοδευτική Περιγιαλίου
Σαρωνικός Γαλατακίου - ΑΟ Σπαθοβουνίου
Δάφνη Πουλίτσας - ΑΟ Ρομά
Ηρακλής Ξυλοκάστρου - Τενεάτης Αθικίων
ΠΑΟ Κουταλά - Θύελλα Λεοντίου

 Πρόκριση άνευ αγώνα: ΑΟ Ισθμιακός, Ελλάς Βέλου, Πέλοπας Κιάτου, Ολυμπιακός Άσσου, Αστέρας Κορίνθου, Σοφικό '05, ΠΑΣ Αγ. Γεώργιος, Ηρακλής Λεχαίου, Αίας Κορίνθου, Απέσσας Χαλκίου, Άρης Βοχαϊκού, Ολυμπιακός Λουτρακίου, Δάφνη Εξαμιλίων, ΠΑΣ Κύψελος, Άρης Αρχ. Κορίνθου, ΑΟ Μαψού, Πρόοδος Αγ. Βασιλείου, Θύελλα Πετρίου
Επίσης προκρίθηκαν η Κόρινθος '06, ο Ασπρόκαμπος , η Θύελλα Κάτω Διμηνιού, ο Παννεμεατικός, το Ζευγολατιό , ο Πανκαμαριακός και ο Αστέρας Δερβενίου

Με ανατροπή ο Πανκαμαριακός πέρασε στους 32

Στη φάση των «32» του Κυπέλλου Κορινθίας πέρασε ο Πανκαμαριακός, καθώς επικράτησε επί του Αετού Κρυονερίου εκτός έδρας με 1-3, αν και στο α’ μέρος βρέθηκε πίσω στο σκορ.
Οι γηπεδούχοι δε φοβήθηκαν και πάλεψαν στα ίσια, φτάνοντας μάλιστα στο 1-0 πήραν προβάδισμα στο σκορ με πέναλτι του Ζάρκου.
Στην επανάληψη το Καμάρι ισοφάρισε  και πήρε προβάδισμα με δυο τέρματα του Τσιπά
Το τελικό 1-3 διαμόρφωσε λίγο πριν τη λήξη ο Καραγιάννης, «κλειδώνοντας» τη νίκη πρόκριση για τον Πανκαμαριακό.

Ο Α.Ο. Λουτρακίου δοκιμάζεται στη Μανωλάδα

 Παναργειακός: «Βόμβα» με Πόι  | onsports.gr
Με 6 από τους 7 αγώνες της 2ης αγωνιστικής συνεχίζεται , σήμερα Κυριακή, το πρωτάθλημα του 3ου ομίλου της 3ης Εθνικής κατηγορίας.
Δεν θα διεξαχθεί ο αγώνας Ερμής Κιβερίου-Πανελευσινιακός, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ.
Ο λόγος είναι πως στο ΔΑΚ Άργους, που θα φιλοξενούσε την αναμέτρηση, γίνονται εργασίες βελτίωσης και δεν μπορεί να διεξαχθεί εκεί ο αγώνας. Ετσι, το παιχνίδι αναβλήθηκε και θα οριστεί σε νέα ημερομηνία από την Επιτροπή Γ’ Εθνικής.
Κατά  τα άλλα ο ΑΟ Λουτράκι, αγωνίζεται στη Νέα Μανωλάδα κόντρα στην τοπική Δόξα.
Η Λουτρακιώτικη ομάδα έκανε μεταγραφή της τελευταίας στιγμής, καθώς απέκτησε τον Γιώργο Διαμαντόπουλο. Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός (γενν. 17/3/1991) θα δώσει λύσεις στους «οράνιε», έχοντας εμπειρία από Γ’ Εθνική, καθώς πέρυσι αγωνιζόταν στην Κόρινθο.
Ο Διαμαντόπουλος έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον Ηρακλή Ξυλοκάστρου. Στη συνέχεια μεταπήδησε στον Αστέρα Τρίπολης (Κ20). Έχει αγωνιστεί επίσης στη Ζάκυνθο και στον Βύζα Μεγάρων.
 Δύσκολη αποστολή στη Κύμη έχει ο Παναργειακός , ενώ ο Βύζας Μεγάρων αντιμετωπίζει την Καλαμάτα. Στην Ζάκυνθο κόντρα στον Ζακυνθιακό αγωνίζεται ο ΠΑΟ Βάρδας, ενώ στην Μυτιλήνη , ο Αιολικός φιλοξενεί την Αχαϊκή . Τέλος ο Αστέρας Μαγούλας μάχεται με τον Παναρκαδικό , ενώ ρεπό έχει ο Μανδραϊκος

Η 2η  αγωνιστική του 3ου ομίλου

Αιολικός – Αχαϊκή
Ερμής Κιβερίου – Πανελευσινιακός ανεβλήθηκε
Ζακυνθιακός – ΠΑΟ Βάρδας
Δόξα Μανολάδας – ΠΑΟ Λουτρακίου
Βύζας Μεγάρων – Καλαμάτα
Αστέρας Μαγούλας – Παναρκαδικός
Κύμη – Παναργεικός
Ρεπό: Μανδραϊκός