Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Η Ελλάδα στέλνει πυρομαχικά στους Κούρδους του Ιράκ

ypeks

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το ρόλο της Ελλάδας στη διεθνή συμμαχία κατά της οργάνωσης ISIS, στην οποία και μετέχει.
Όπως αναφέρει το υπουργείο ο ρόλος της Ελλάδας είναι πολιτικός, αλλά και στρατιωτικός, με την αποστολή πυρομαχικών στις κουρδικές δυνάμεις στο Ιράκ.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:
«Η Ελλάδα χαιρέτισε τη διεθνή συμμαχία κατά του ISIS, στην οποία μετέχει πολιτικά, μέσω της προσφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας, και σε στρατιωτικό επίπεδο – μετά και από σχετική εισήγηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ειδικότερα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας – με την αποστολή πυρομαχικών στις κουρδικές δυνάμεις».

Ο Άδωνις έβαλε τον Βούτση σε ανοιχτή ακρόαση να… ομολογήσει το δημοψήφισμα!

adonis

Σε μία… πρωτόγνωρη ενέργεια προχώρησε την Τετάρτη στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης, έπειτα από κόντρα που είχε με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το τι θα πράξουν αν το κόμμα τους γίνε κυβέρνηση και δεν έρθει σε συμφωνία με την τρόικα.
Ο κ. Γεωργιάδης στη διάρκεια της συνεδρίασης στη Βουλή ζήτησε από τον Νίκο Βούτση να πει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει δημοψήφισμα, ισχυριζόμενος μάλιστα πως ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει κάνει στο παρελθόν ανάλογη δήλωση.
Ο κ. Βούτσης αρνήθηκε πως ισχύει κάτι τέτοιο και τότε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αποχώρησε από την αίθουσα και πήγε στην αίθουσα των δημοσιογράφων! Από εκεί πήρε τηλέφωνο τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και χωρίς να τον ενημερώσει, τον έβαλε σε ανοιχτή ακρόαση για να του κάνει ξανά την ερώτηση περί δημοψηφίσματος και να ακούνε τη συνομιλία οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες.
Αρχικά τον ρώτησε αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει σε δημοψήφισμα και ο κ. Βούτσης του απάντησε πως  «Εγώ το μόνο που είπα ήταν ότι θα εμπιστευτούμε το λαό».  Αμέσως μετά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας είπε στον κ. Βούτση πως αυτός θα ερμηνεύσει την άποψή του όπως θέλει. Αφού έκλεισε το τηλέφωνο ο κ. Γεωργιάδης είπε στους δημοσιογράφους πως «του βάλανε χέρι και τώρα τα αλλάζει».
Λίγα λεπτά μετά δόθηκαν τα πρακτικά της συνεδρίασης. Στον επίμαχο διάλογο ο κ. Γεωργιάδης λέει: «Για να μείνεις στην ΕΕ και στο ευρώ – για να πάμε στη μεγάλη συζήτηση – και να μην χρειαστεί να πάμε σε δημοψήφισμα, όταν θα σου πει όχι η Ευρώπη, όπως πρότεινε ο κ. Βούτσης στο ΣΚΑΙ πριν από δύο εβδομάδες…».
Ο κ. Γεωργιάδης λίγο μετά συνέχισε: «Κύριε Βούτση, γιατί αυτό που είπατε στο ΣΚΑΙ, δεν το λέτε και φωναχτά; Είπατε ότι αν μας πει όχι η Ευρώπη, θα γυρίσουμε και θα ρωτήσουμε το λαό».
Και τότε ο κ. Βούτσης του αποκρίθηκε: «Ναι, θα είμαστε μαζί με το λαό».

ysterografa.gr

Δήλωση-βόμβα Βαρθολομαίου για τις Νέες Χώρες

Patriarch Bartholomew I, Patriarch Ilia II

Πηγή: www.romfea.gr
Δηλώσεις για την επίσκεψή του στην Θράκη έκανε πριν από λίγο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, λίγα λεπτά πριν αναχωρήσει για την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου την Κωνσταντινούπολη.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης απαντώντας σε ερώτηση που είχε γίνει προ ετών γιατί το Πατριαρχείο θέλει τις Νέες Χώρες, απάντησε ως εξής: “Διότι μας ανήκουν! Ανήκουν στην Μητέρα Εκκλησία, η οποία έδωσε το αίμα της γι΄ αυτές.
Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης ανέφερε: “Οι Νέες Χώρες αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της πνευματικής και κανονικής δικαιοδοσίας της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως.”

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΛΩΣΗ:

Ντόρα: Δεν υπήρξα ποτέ… φοβιτσιάρα

Dora-Bakoyanni

Στην αναγκαιότητα να προωθήσει η Ελλάδα μεταρρυθμίσεις που θα της επιτρέψουν να αφήσει πίσω της την κρίση, και να υπερβεί τη σημερινή εξάρτησή της από τις δανειακές συμβάσεις που συνοδεύουν τα Μνημόνια, αναφέρθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη με συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό “Real Fm”.
Η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος Αθηναίων και πρώην Υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Κώστα Καραμανλή, μίλησε για τη νέα πραγματικότητα την οποία καλείται να διαχειριστεί η χώρα, αναφέρθηκε στη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, και συμπλήρωσε ότι η ίδια δεν υπήρξε ποτέ… φοβιτσιάρα, όταν ρωτήθηκε για το αν θα δίσταζε να αναλάβει το ηλεκτρικό αξίωμα του Υπουργού Οικονομικών, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι δεν την ενδιαφέρουν οι καρέκλες.
Η Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτήρισε χρήσιμη και εποικοδομητική τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, σχολιάζοντας ότι “συνιστά επαρχιωτισμό να πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους”, ζήτησε να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, και τόνισε ότι η Ελλάδα έχει σήμερα πολύ σοβαρά προβλήματα, με πολύ κόσμο να είναι άνεργο και νέα παιδιά να αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη.
Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης της Ντόρας Μπακογιάννη στον ραδιοφωνικό σταθμό “Real Fm”:
“- Μου κάνει εντύπωση ότι ένας νέος άνθρωπος, που ασκεί για πρώτη φορά εξουσία,όπως η κ Δούρου,δηλώνει ότι δεν θα εφαρμόσει τον νόμο.
- Κατέθεσα, σήμερα, ερώτηση για τις καθυστερήσεις αποπληρωμών ιδιωτών απο το Δημόσιο, που στερούν ρευστότητα απο την αγορά.
- Θα καταθέσω συγκεκριμένη πρόταση με την οποία θα ζητώ την μείωση των αντικειμενικών αξιών κατά 30%”.

ysterografa.gr

ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ

 
Έστω και αργά η Ελλάδα διά του Υπουργείου Εξωτερικών εκδίδει ανακοινώσεις και αντιλαμβάνεται σιγά - σιγά ότι η συμμετοχή στο διεθνές πολιτικό και στρατιωτικό γίγνεσθαι με λόγια και αφορισμούς είναι άνευ ουσίας. Αποστολή πυρομαχικών στους Κούρδους που μάχονται για τις αξίες της Δύσης εναντίον της μεγαλύτερης απειλής που έχει εμφανιστεί μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου. Φυσικά όποιος κάνει τη δύσκολη δουλειά και βάζει τα πόδια του στο έδαφος για εμάς έχει κάθε δικαίωμα να λαμβάνει ανταλλάγματα μετά από την τελική νίκη. Έτσι οι Κούρδοι βάζουν με το αίμα τους τις παρακαταθήκες τους για τα νέα σύνορα στην περιοχή τους.

«Ξεμαλλιάζονται» στα social media οι ΑΝΕΛ για τις επιλογές Καμμένου – Οι ερωμένες αεροσυνοδοί, η όρκα και οι καρυάτιδες!

rakhel_anel660.jpg
  • 85


Βγήκαν… νύχια σε facebook και twitter από δύο γυναίκες βουλευτές των ΑΝΕΛ με αφορμή την τοποθέτηση μιας… τρίτης ως τομεάρχου από τον Πάνο Καμμένο. Ο προέδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων όρισε υπεύθυνη στον Τομέα Πολιτισμού του κόμματος την Γεωργία Στεφανάκη. Η βουλευτής Β” Θεσσαλονίκης και Τομεάρχης Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου, έσπευσε να το ανακοινώσει και να της ευχηθεί «καλή επιτυχία» με ανάρτησή της στο twitter.
«Καλωσορίζω την κυρία Στεφανάκη, της εύχομαι καλή δύναμη. Είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρει» έγραψε.
Ωστόσο, η Ραχήλ Μακρή – από το κρεβάτι του νοσοκομείου όπου αναρρώνει από μικροεπέμβαση άστραψε και βρόντηξε, ανεβάζοντας στο Facebook ένα άκρως ειρωνικό σχόλιο.
«Την αποκατέστησε την κρητικοπούλα. Αυτό το σπουδαίο στέλεχος για τις καλές υπηρεσίες που πρόσφερε στον αγώνα λασπολογίας μαζί με τους υπάνθρωπους» έγραψε αλλά… δεν έμεινε εκεί, αφόνοντας αιχμές για ερωμένες αεροσυνοδούς και… γυμνοσάλιαγκες.
«Για να δούμε τι θα γράψετε απόψε στην ομάδα προβληματισμού σας με αρχηγό την βουλευτάρα.Πάντως θα γελάσουμε γιατί τώρα δεν μπορώ λόγω χειρουργείου. Να τις δω και τις δυο έξω από την Αμφίπολη μαζί με τον τρελό του Αιγίου , τον ξάδελφο γυμνοσάλιαγκα, την ομάδα της Χαλκιδικής, την όρκα, την ερωμένη αεροσυνοδό και τι στον κόσμο. Δεν θα κάνουν τις καρυάτιδες πάντως».

arouraios.gr

Πέτρος Τατούλης «Απαραίτητη η κοινωνική αρμονία για την επιτυχία των μεταρρυθμίσεων»




Το υψηλό επίπεδο συνεργασίας των παραγωγικών φορέων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου εξήρε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας στην Τρίπολη την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014, παρουσία του Προέδρου και του  διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου, του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Γιαννακούρα και των Αντιπεριφερειαρχών Πελοποννήσου κ.κ. Νικολάκου και Μαντά.
«Βασικό μας πιστεύω παραμένει ή άποψη ότι μόνο μέσα από συνέργειες και συνεργασίες μπορούμε να βρούμε λύσεις στα προβλήματα του σήμερα και να δημιουργήσουμε τις προοπτικές για το αύριο αυτού του τόπου, αφού ωστόσο ιεραρχήσουμε τεκμηριωμένα τις πρωτοβουλίες και παρακολουθούμε από κοντά τις δράσεις» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και υπογράμμισε την «ανάγκη μεταρρυθμίσεων πάντα όμως μέσα σε ένα πλαίσιο κοινωνικής αρμονίας και συνεννόησης».
Αναφερόμενος στο ρόλο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ο κ. Τατούλης σημείωσε ότι αυτή θα πρέπει να υπακούει σε διοικητικές επιλογές ώστε να εξυπηρετεί σε υψηλό βαθμό τις ανάγκες των πολιτών και όχι κομματικές επιλογές, ενώ σε ότι αφορά τη διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη δήλωσε ότι «είναι η πρώτη φορά που το κεντρικό κράτος αποκέντρωσε αρμοδιότητες και μετέφερε το επίπεδο εξουσίας εγγύτερα στον πολίτη, μέσω του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, σε απάντηση του προβλήματος της ρευστότητας όπως το έθεσε το Επιμελητήριο, επανέλαβε τη δέσμευση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη δημιουργία του πρώτου περιφερειακού ταμείου στήριξης της επιχειρηματικότητας το οποίο «έχει πλέον τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Ανάπτυξης και θα αποτελέσει σύντομα πραγματικότητα για την Πελοπόννησο».
Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Τατούλης και στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, για τα οποία ανέφερε ότι «είναι αδιανόητο, μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την εξομάλυνση του τραπεζικού συστήματος, και τη στιγμή που όλη η κοινωνία υποφέρει, οι τράπεζες να μην ενσωματώνουν τις δεσμευτικές τους υποχρεώσεις». «Απέναντι σε αυτή την ασυδοσία του χρηματοπιστωτικού συστήματος η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει κρίσιμες πρωτοβουλίες» συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
Αναφορικά με τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε ότι έχει συσταθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ένα πολύτιμο εργαλείο, η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, η οποία θα συνδέσει την παραγωγή με την καινοτομία, τη μεταποίηση και τον τουρισμό, ενώ σε συνδυασμό με το σύμφωνο ποιότητας θα προσδώσει υπεραξία στα παραγόμενα προϊόντα και υπηρεσίες των τομέων αυτών.
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο και έχει την ευθύνη υλοποίησής του» συνέχισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και επεσήμανε ότι αυτό βασίζεται στην πολυπλοκότητα και την ένταση της οικονομίας, στην αύξηση των υποδομών, με κύριο γνώμονα το παραγόμενο έργο και όχι αποκλειστικά την απορρόφηση πόρων.
Στον τομέα της ανάπτυξης ο κ. Τατούλης έθεσε ως κρίσιμους παράγοντες το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, το οποίο εκσυγχρονίζεται, και το αεροδρόμιο της Τρίπολης, με την παράλληλη πολιτική χρήση του, οι οποίοι θα ανοίξουν νέους ορίζοντες και υπογράμμισε «την ανάγκη να ξεπεραστεί ο μύθος του τοπικισμού, που τόσο ταλαιπώρησε αυτό τον τόπο». Η επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου, θα αποτελέσει ένα ακόμα αναπτυξιακό εργαλείο πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης και ανακοίνωσε ότι το σχέδιο της Περιφέρειας έχει υιοθετηθεί πλέον από την κυβέρνηση και από την αντιπολίτευση.
Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στο μεγάλο έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, για το οποίο έχουν εξασφαλιστεί 68 εκατομμύρια ευρώ και το οποίο σύντομα θα συμβασιοποιηθεί. «Στο τέλος του 2015 η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα αποτελεί το παράδειγμα καθαρής Περιφέρειας» δήλωσε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι παράλληλα θα ολοκληρωθεί και το έργο της ανάπλασης των ΧΑΔΑ.

«Διπλό» ο ΠΑΟ στο Βόλο - Ο Φωστήρας πηρε βαθμό στη Νέα Σμύρνη

 Όρθια η ΑΕΚ στην Κομοτηνή, «διπλό» ο ΠΑΟ στο Βόλο
Ο Παναθηναϊκός ήταν ο νικητής στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Βόλου (1-0), στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Β΄ φάσης του κυπέλλου Ελλάδος (8ος όμιλος). Το γκολ του Ατζαγκούν στο 17΄ χάρισε τους τρεις βαθμούς στο «τριφύλλι», που είχε αρκετές ευκαιρίες και δοκάρι στο 67΄ με τον Μπούι. Στο 80΄ ο Στιλ έκανε την απόκρουση του αγώνα στο δυνατό σουτ του Πινάρες.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Νίκος Παντελής): Κολλίτσι, Ζέρης, Μακρυδημήτρης, Γιαλλούσης, Μαργαρίτης, Ρόκας (63΄ Νικολιάς), Πινάρες, Θέος (46΄ Καρνελάτος), Χεσούς Μέσα, Μπιτάνγκ, Κούτσι (77΄ Διαμαντόπουλος)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Λαγός, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Χουχούμης, Μπαϊράμι (75΄ Καρέλης), Κλωναρίδης, Ατζαγκούν, Πράνιτς (63΄ Μπούι), Πέτριτς (65΄ Δώνης)

Τέλος έκπληξη στη Νέα Σμύρνη, όπου ο Φωστήρας πήρε ισοπαλία 0-0 από τον Πανιώνιο στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στη β΄ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, στο πλαίσιο του 1ου ομίλου.

Κραυγή αγωνίας από τους βετεράνους του Πανιωνίου

Κραυγή αγωνίας απ' τους βετεράνους του Πανιωνίου
 Η ομάδα μπάσκετ του Πανιωνίου βρίσκεται μια ανάσα απ΄τον υποβιβασμό και οι βετεράνοι άσοι της ομάδας , ανάμεσά τους και οι Ευρωστίνιοι  Φάνης (4) και Χρήστος Χριστοδούλου (12), ζητούν από τον Ηλία Λιανό να δώσει λύση.
Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο Πανιώνιος είναι η ομάδα που μας ανέδειξε και έχει τη δική του μεγάλη και ξεχωριστή ιστορία, στον Ελληνικό αθλητισμό . Ο Ηλίας Λιανός είναι μέρος αυτής της ιστορίας και σε αυτό το κρίσιμο σημείο, θα πρέπει να βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί, έστω και την τελευταία στιγμή. Κάθε Πανιώνιος είναι δεδομένο πως θα στηρίξει με όποιον τρόπο μπορεί την ομάδα, εφ’ όσον καταφέρει να παίξει στην Α1.

Οι πρώην παίκτες του Πανιωνίου

Γιώργος Γάσπαρης, Γιώργος Διαμαντόπουλος, Μάκης Δρελιώζης, Γιώργος Καράγκουτης, Θόδωρος Καραμανώλης, Νίκος Λινάρδος, Γιώργος Μποσγανάς, Σπύρος Παντελιάδης, Φάνης Χριστοδούλου, Χρήστος Χριστοδούλου, Κρις Χουγκάζ».

Ξεκίνησε με το "δεξί" ο Αστέρας Τρίπολης στο Κύπελλο Ελλάδος - Βαριά ήττα για Ερμιονίδα στη Βέροια


 «Με το δεξί» μπήκε ο Αστέρας Τρίπολης στο Κύπελλο Ελλάδoς, καθώς σε αγώνα του 7ου ομίλου συνέτριψε στην Πιερία τον Αιγινιακό με 1-4 .  
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 28΄ με τον Πέντα, ενώ οι Αρκάδες ισοφάρισαν στο 32΄ με το πέναλτι του Μπαράλες. Ο Αιγινιακός έμεινε στο 37΄ με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Αραμπατζή με δεύτερη κίτρινη κάρτα, και ο Αστέρας εκμεταλλεύθηκε άμεσα το αριθμητικό πλεονέκτημα, καθώς στο επόμενο λεπτό ο Τσοκάνης «έγραψε» το 1-2 για τους φιλοξενούμενους. 
Ο Αστέρας «κλείδωσε» τη νίκη στο 71΄ με το γκολ του Γιαννιώτα, ο οποίος με το δεύτερο γκολ του στο παιχνίδι διαμόρφωσε το τελικό 1-4 στο 78΄, στέλνοντας με σουτ την μπάλα στο «παραθυράκι» του Τόλιου. ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Αλέκος Θεοδωρίδης): Τόλιος, Αραμπατζής, Τέλλος, Λιόλιος, Γιαζιτζόγλου, Φαμπίνιο (67΄ Ζούρκος), Πολίζος, Αχαλινόπουλος, Πέντα, Ναουμτσέφσκι (63΄ Μπλάζεκ), Κουτσοσπύρος. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Κιτόκο, Παπαχρήστος (64΄ Μουνάφο), Γιαννιώτας, Τσοκάνης, Νίκο Φερνάντες, Ζησόπουλος, Τιε Μπι (74΄ Κυριακόπουλος), Μπαράλες, Μπακασέτας (70΄ Πάρα), Παντελιάδης.

Με... σβηστές μηχανές η Βέροια έφτασε στην πρώτη της νίκη στον 6ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδος. καθώς, στο δημοτικό στάδιο της Βέροιας, επικράτησε 4-1 της Ερμιονίδας
Δύο τέρματα για τους νικητές σημείωσε ο Ντουμίτρου (16`, 28`), ενώ σκόραραν επίσης οι Κάμπορα (69`) και Γεωργιάδης (76`). Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν προσωρινά στο 72ο λεπτό, με τον Βλαχόπουλο να «νικάει» με διπλή προσπάθεια τον Τζινάρ.
 ΒΕΡΟΙΑ (Χοσέ Κάρλος Γκρανέρο): Τζινάρ, Βέρτζος, Όστοϊτς, Καταλά, Ραούλ Μπράβο, Μπαλάφας, Παυλίδης (66` Καλτσάς), Γεωργιάδης, Μπαργκάν, Κατίδης (55` Μπατιόν), Ντουμίτρου (54` Κάμπορα). ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ (Ρομπέρτο Μπολάνο): Πουρής, Παπανικολάου, Λίτσης (48` λ.τ. Μουσταφίδης), Ιασωνίδης, Τζάνης, Κιοσσές, Σβόγιτς, Συμελίδης, Παβίσεβιτς (46` Τάπε), Βλαχόπουλος, Καραδέμητρος (46` Στοϊμίροβιτς) 

Ισόπαλη χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση του Πανθρακικού με την ΑΕΚ στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου της Β' φάσης του κυπέλλου Ελλάδος.
Στην πρώτη επίσημη αναμέτρησή της με ομάδα της Σούπερ Λίγκας, μετά τον υποβιβασμό της από τη μεγάλη κατηγορία, η Ένωση ήταν καλύτερη στα... σημεία από τους γηπεδούχους, αλλά δεν κατάφερε να αξιοποιήσει κάποια από τις ευκαιρίες που δημιούργησε.
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Ακης Μάντζιος): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Τσουμάνης, Σερφά, Εμπόου, Λαδάκης, Μεχία (83΄ Μορένο), Μπαϊκαρά, Τζάνης (58΄ Κάσες), Αράμπα (58΄ Ιγκορ), Ντιγκινί. ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Πεταυράκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Κορδέρο, Ανάκογλου (90΄+2 Ρόβας), Πλατέλλας (86΄ Μ.Ντούνης), Μπαρμπόσα, Μάνταλος, Αραβίδης (72΄ Ντακόλ).

Στα άλλα ματς, η Ζάκυνθος κράτησε τον ΟΦΗ στο 1-1, ο Πλατανιάς νίκησε τον Εθνικό Γαζώρου με 3-1, ο Απόλλων Σμύρνης έμεινε με τον Εργοτέλη στο 2-2, η Καλλονή έμεινε στο 1-1 με τον Τυρναβο 

Βρίσκονται σε εξέλιξη  από τις  19:00  οι αγώνες του  Παναθηναϊκού που δοκιμάζεται στον Βόλο απέναντι στον τοπικό Ολυμπιακό, για τον 8ο Όμιλο (ΟΤΕSPORT2)  και  του Πανιωνίου με τον Φωστήρα για τον 1ο Όμιλο (OTESPORT5).

 Την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου
ΠΑΣ Γιάννινα - Κέρκυρα (16.30):  2ος όμιλος
Απόλλων Καλαμαριάς - ΠΑΟΚ (19.00):  2ος όμιλος
Παναιτωλικός - Χανιά (16.30): 8ος όμιλος

Καθορισμός διαδικασίας και δικαιολογητικών για την πληρωμή της εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών ορεινών & μειονεκτικών περιοχών

Με την αριθμ. 2/71338/0026/22-07-2013 (ΑΔΑ ΒΛΩ1Η-31Μ) Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και Αναπλ. Οικονομικών και την αριθ. 2/111270/0026/11-12-2013 (ΑΔΑ ΒΛΓ6Η-ΞΓ0) ερμηνευτική εγκύκλιο της 26ης Δ/νσης Συντονισμού & Ελέγχου Εφαρμογών Δημοσιολογιστικών Διατάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους καθορίστηκε η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για την πληρωμή της εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, όπως καθορίζονται από την Οδηγία 85/148/ΕΟΚ.
Δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι οικογένειες,  συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών, Ελλήνων υπηκόων κρατών-μελών της Ε.Ε., των οποίων τα μέλη κατοικούν μόνιμα σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, όπως αυτές ορίζονται από την Οδηγία 85/148/ΕΟΚ. Το ύψος της ενίσχυσης καθορίζεται από τις διατάξεις της με αριθμ. 2/37653/0020/08-07-2002 (ΦΕΚ Β/903), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με την αριθμ. 2/69477/0020/21-09-2009 (ΦΕΚ Β/2108) Κοινή Υπουργική Απόφαση.
Συγκεκριμένα το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται :
Α) σε εξακόσια (600) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) ετησίως και
Β) σε τριακόσια (300) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) και του ποσού των τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων ευρώ (4.700,00 €).
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται να καταθέσουν οι δικαιούχοι είναι τα εξής :
  • Αίτηση του δικαιούχου [στην οποία θα φαίνονται ευδιάκριτα τα στοιχεία του : ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), αριθμό τραπεζικού λογαριασμού σε μορφή ΙΒΑΝ]
  • Βεβαίωση του Δημάρχου του τόπου κατοικίας του δικαιούχου από την οποία να προκύπτει η επί διετία τουλάχιστον συνεχής διαμονή του σε συγκεκριμένη ορεινή και μειονεκτική περιοχή της Οδηγίας 85/148/ΕΟΚ.
  • Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2014 για το οποίο αιτείται η εισοδηματική ενίσχυση (εισοδήματα προηγούμενου έτους)
  • Υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986 του δικαιούχου, περί της μη είσπραξης της οικονομικής ενίσχυσης άλλη φορά για την ίδια οικογένεια για το έτος 2014.
  • Φωτοαντίγραφο αστυνομικού δελτίου ταυτότητας.
  • Φωτοαντίγραφο της 1ης σελίδας βιβλιαρίου τραπέζης.
Η εισοδηματική ενίσχυση καταβάλλεται εφάπαξ από την 1η Σεπτεμβρίου εκάστου ημερολογιακού έτους, με την υποβολή των ανωτέρω δικαιολογητικών.
Ως εκ τούτου οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ :
Στα κατά τόπους ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ των Δήμων τους.
Σημειώνεται ότι τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών συνδράμουν ΜΟΝΟ ως προς την υποδοχή των αιτήσεων και τον δικαιολογητικών και την αποστολή τους στις αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, οι οποίες έχουν και την ευθύνη για τον τελικό έλεγχο της πληρότητάς τους και την προώθησή τους στις κατά τόπους αρμόδιες ΥΔΕ (ανά Περιφερειακή Ενότητα) για την έκδοση του σχετικού χρηματικού εντάλματος στο όνομα κάθε δικαιούχου.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ (ΚΕΠ), καθώς και στις αρμόδιες υπηρεσίες της
Αποκεντρωμένης Διοίκησης ως εξής :
ΥΠΗΡΕΣΙΑ    ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ    ΤΗΛΕΦΩΝΑ
Δ/νση Οικονομικού    ΝΕΟ Πατρών-Αθηνών 28    2613600157 2613600126
ΤΜΗΜΑΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΝΟΜΩΝ
ΗΛΕΙΑΣ    Μανωλοπούλου 7 - Πύργος    2621036700
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ    Στ.Λεβίδου & Κύπρου - Μεσολόγγι    2631022341
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ    Μπουμπουλίνας 14 - Ναύπλιο    2752023124
ΛΑΚΩΝΙΑΣ    2Ο χλμ Σπάρτης – Γυθείου, Σπάρτη    2731363435
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ    Αθηνών 173 - Καλαμάτα    2721092222
ΑΡΚΑΔΙΑΣ    Τέρμα Ερυθρού Σταυρού - Τρίπολη    2713601005
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ    Αγ.Νικολάου 17 - Κόρινθος    2741085754
ΛΕΥΚΑΔΑΣ    Πεφανερωμένης 9 & Καραισκάκη - Λευκάδα    2645026545
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ    Λ.Βεργωτή 160 - Αργοστόλι    2671022347
ΖΑΚΥΝΘΟΥ    Δ.Ρώμα - Ζάκυνθος    2695048303

Διακήρυξη επαναληπτικού Διαγωνισμού για μίσθωση του κυλικείου του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ξυλοκάστρου

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiV8gqGaKTO2eA_VcGbmV3qVWhCYz_NFWiqMjhyAlIOsBG4Rat7J4xqWreKONH4qa0OgYUW7_rfvQwv4bfYA0AK2u8Kj4lo1W6VxyhV5KpYOvEmWyucI8GnY80_s1ByhOnlF82EHHo50oA/s1600/%25CE%25A6%25CF%2589%25CF%2584%25CE%25BF+%25CF%2583%25CF%2587%25CE%25BF%25CE%25BB%25CE%25B5%25CE%25AF%25CE%25BF%25CF%2585+%25CE%25B3%25CE%25B9%25CE%25B1+blog4.jpg
ΠΕΡΙΛΗΨΗ  ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ  ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
(για μίσθωση του κυλικείου του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ξυλοκάστρου)
Η  Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης προκηρύσσει, σε επανάληψη, δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές, για την μίσθωση του κυλικείου του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ξυλοκάστρου.
Ο  διαγωνισμός   θα   γίνει   στο γραφείο της Σχολικής Επιτροπής ,στο Δημαρχείο  Ξυλοκάστρου (Λ. Φραντζή 2 – ισόγειο ) στις 16 Οκτωβρίου  2014 ημέρα Πέμπτη  και ώρα 14:00.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στα Γραφεία  της Σχολικής Επιτροπής  στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, στο Ξυλόκαστρο τηλ.2743360205 (κ. Ανδρικοπούλου Παναγιώτα), απ΄  όπου μπορούν να παραλάβουν αντίγραφο της διακήρυξης του διαγωνισμού και να πληροφορηθούν κάθε τι σχετικό, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΑΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης¨Πρόσκληση για συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 26/09/2014

Προς τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου
Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 & ΩΡΑ 20:00  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα: 
  1. Συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης (άρθρο 76 ν. 3852/2010).
  2. Έγκριση δημοπράτησης για την προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και των νομικών προσώπων του για το έτος 2015 και δέσμευση πίστωσης προϋπολογισμού έτους 2015.
  3. Έγκριση αρ 30/2014 απόφασης Δ.Σ. ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε.
  4. Έγκριση απαγόρευσης στάθμευσης επί της οδού Αδαμοπούλου και συγκεκριμένα από τη συμβολή της με την οδό Ι. Ιωάννου και ως την αρχή του χώρου στάθμευσης των ΤΑΧΙ (ΠΡΟΣ ΝΟΤΙΑ).
  5. Έγκριση διαγραφής ποσού ως εκ παραδρομής βεβαιωθέντος.
  6. Απόδοση εντάλματος προπληρωμής-απαλλαγή υπολόγου υπαλλήλου.
  7. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΡΟΜΩΝ (ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ) ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ».
  8. Έγκριση Πρωτόκολλου Οριστικής Παραλαβής έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΩΝ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΑΝΩΝ ΟΔΩΝ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΠΥΡΓΟΥ».
  9. Έγκριση Πρωτόκολλου Οριστικής Παραλαβής έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ (ΠΛΗΝ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑΙΪΚΩΝ ».
  10. Συγκρότηση Επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΤΗΝ Δ.Ε. ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ».
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΗΛΙΑΣ  ΝΙΑΡΡΟΣ      

Ο Καραμανλής είπε το μεγάλο "ναι" στον Σαμαρά

Antonis-Samaras-Kostas-Karamanlis

Ισχυρό μήνυμα πανστρατιάς και συστράτευσης θα σταλεί μέσω της συμμετοχής των πρώην πρωθυπουργών και προέδρων της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή και Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλης θα είναι παρών στο ιστορικό Athos Pallas το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου, εκεί όπου πραγματοποιήθηκε το 1ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας όπως φυσικά και στην εκδήλωση της Αθήνας.
Ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα τιμήσει με την παρουσία του την επετειακή εκδήλωση των 40 χρόνων στην Στέγη γραμμάτων και Τεχνών, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου, θέλοντας από τη δική του μεριά του να στείλει το δικό του μήνυμα για την δύναμη και ενότητα της παράταξης.
Πέραν όμως των δύο πρώην προέδρων του κόμματος, μήνυμα ενότητας, ομοψυχίας και συνένωσης θα στείλουν με την παρουσία τους και ιστορικά πρόσωπα του κόμματος όπως οι Πέτρος Μολυβιάτης, Αχιλλέας Καραμανλής, Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, Σταυρός Δήμας και Δημήτρης Σιούφας.

Η απορία του Θανάση Μαυρίδη στο Twitter για την Αμφίπολη

Thanasis-Mavridis

Μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, ο δημοσιογράφος Θανάσης Μαυρίδης αναφέρθηκε στις κόντρες μεταξύ αρχαιολόγων για την Αμφίπολη, διατυπώνοντας μια εύλογη απορία.
“Αν διαψευστούν οι επιστήμονες που κάνουν ανακοινώσεις για την Αμφίπολη δίχως να έχουν μελετήσει όλα τα στοιχεία, θα σκίσουν τα πτυχία τους;”, ήταν το ερώτημα που διατύπωσε ο Θανάσης Μαυρίδης στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

Η Ντόρα ρωτάει Χαρδούβελη-Δένδια για την… ταμπακιέρα

Dora-Bakoyanni-1

Ερώτηση-αιχμής κατέθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη προς τους Γκίκα Χαρδούβελη και Νίκο Δένδια, για τις τραγικές καθυστερήσεις στις αποπληρωμές υποχρεώσεων του Δημοσίου.
Αναλυτικά, η ερώτηση της Ντόρας Μπακογιάννη έχει ως εξής:

“Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

Θέμα : «Τραγικές καθυστερήσεις στις αποπληρωμές υποχρεώσεων του Δημοσίου»

Η Ελλάδα, με το νόμο 4152/2013 προχώρησε στην προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας με την Οδηγία 2011/7 της 16ης Φεβρουαρίου 2011 για την καταπολέμηση των καθυστερήσεων στις εμπορικές συναλλαγές.
Στο Άρθρο 1, παράγραφος Ζ5.3, ορίζεται μεταξύ άλλων ότι στις εμπορικές συναλλαγές με επιχειρήσεις για αγαθά ή υπηρεσίες, στις οποίες ο οφειλέτης είναι δημόσια αρχή, η προθεσμία πληρωμής δεν μπορεί να υπερβαίνει τις τριάντα (30) ημερολογιακές ημέρες από την ημερομηνία παραλαβής από τον οφειλέτη του τιμολογίου ή άλλου ισοδύναμου για πληρωμή εγγράφου. Η προθεσμία πληρωμής μπορεί να παραταθεί μέχρι και τις εξήντα (60) ημέρες, μόνο εάν αυτό συμφωνηθεί και τεκμηριωθεί ρητά στο πλαίσιο της σύμβασης, ή εφόσον ο δημόσιος φορέας δραστηριοποιείται στον τομέα της παροχής υπηρεσιών υγείας.
Η πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας δείχνει ότι το θεσμικό πλαίσιο αποτελεί κενό γράμμα.
Τα στοιχεία της έρευνας που έκαναν οι κοινωνικοί εταίροι ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) και ΣΕΤΕ και η Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα (Task Force), αποδεικνύουν ότι ο νόμος καταστρατηγείται συστηματικά από το ελληνικό δημόσιο, οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε ταμειακή ασφυξία.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι το ελληνικό Δημόσιο έχει φτάσει σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Κομισιόν να καταβάλλει τις πληρωμές εντός 155 ημερών έναντι 55 ημερών που είναι ο μέσος χρόνος στην Ε.Ε. και έναντι 30 ημερών που ορίζει ο ελληνικός νόμος και η ευρωπαϊκή Οδηγία. Ακόμη και μεταξύ επιχειρήσεων, που έχουν πληγεί από την έλλειψη ρευστότητας και στενάζουν από την ύφεση, οι πληρωμές στην Ελλάδα γίνονται μέσα σε 76 ημέρες κατά μέσον όρο (στην Ε.Ε ο χρόνος είναι 47 ημέρες).
Με τον τρόπο αυτό, μετά την ακραία και εκτός λογικής υπερφορολόγηση που εξοντώνει τις ελληνικές επιχειρήσεις και τους Έλληνες φορολογούμενους, το δημόσιο συμβάλλει ακόμη περισσότερο στη μείωση της ρευστότητας στην αγορά.
Ο περιορισμός της ρευστότητες αποδεικνύεται σε άλυτο πρόβλημα για τις επιχειρήσεις. Το τραπεζικό σύστημα συνεχίζει να είναι, επί της ουσίας, κλειστό και ανύπαρκτο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οι πολίτες, κάτω από το βάρος των υποχρεώσεων τους και την μείωση των εισοδημάτων τους , έχουν περιορίσει την κατανάλωση. Το κράτος αδυνατεί να δημιουργήσει το πλαίσιο έγκαιρης εκταμίευσης των κοινοτικών επιχορηγήσεων, οι οποίες δίνονται για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Σύμφωνα με την έκθεση των κοινωνικών εταίρων και της Task Force στα τέλη Απριλίου οι εκταμιεύσεις ήταν λιγότερο από 30%, και «υπάρχει υψηλός ενδεχόμενος κίνδυνος να μη χρησιμοποιηθούν εξ ολοκλήρου τα υπόλοιπα κεφάλαια μέχρι το τέλος του 2015».
Όλες αυτές οι ανεπάρκειες έχουν κόστος, αφού οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν «χάσει» χρήματα που αντιστοιχούν στο 5,9% του κύκλου εργασιών τους, ποσοστό διπλάσιο από αυτό που συναντάται στην Ε.Ε.
Η ειρωνεία είναι ότι, πέρα από τον νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, η έγκαιρη πληρωμή των υποχρεώσεων και η μη περαιτέρω συσσώρευση ληξιπρόθεσμων οφειλών, την οποία το κράτος ξεχνάει να τηρήσει.
Κατόπιν αυτών ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας:
1. Τι προτίθενται να πράξουν για να σταματήσει το Ελληνικό Δημόσιο να είναι ο μεγαλύτερος και πλέον ασυνεπής οφειλέτης;
2. Ποιο είναι το ύψος των οφειλών τακτικών και ληξιπρόθεσμων των δημόσιων φορέων προς ιδιωτικές επιχειρήσεις;
3. Αν το ελληνικό δημόσιο πληρώνει νόμιμο τόκο υπερημερίας μετά την υπέρβαση των 30 ημερών όπως ορίζει ο ν. ν.4152/2013 και η Οδηγία 2011/7/ΕΚ
4. Ποιο είναι το ύψος αυτών των καθυστερήσεων που αφορά στην επιστροφή ΦΠΑ σε επιχειρήσεις και κυρίως σε εξαγωγικές επιχειρήσεις;

“Ο Άδωνις υπονομεύει την προσπάθεια Σαμαρά”

Adonis-Georgiadis-foto-Samara

Η χθεσινή τηλεοπτική αποστροφή του Άδωνη Γεωργιάδη περί απόσυρσης των καταθέσεών του από την τράπεζα, στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ επικρατήσει στις επόμενες εκλογές και συγκροτήσει κυβέρνηση, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, και έφερε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας στο επίκεντρο σκληρής κριτικής.
Ακόμη και στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας οι αντιδράσεις είναι έντονες, ενώ πολλά “γαλάζια” στελέχη επισημαίνουν με νόημα ότι το “φάλτσο” του Άδωνη Γεωργιάδη, ακύρωσε τις επικοινωνιακές και στρατηγικές πολιτικές εντυπώσεις από την επιτυχή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.
Αίσθηση πάντως έχει προκαλέσει άρθρο του “Βήματος”, που κατηγορεί τον Άδωνη Γεωργιάδη για αμετροέπεια και κινδυνολογία, σημειώνοντας ότι ουσιαστικά υπονομεύει τον Αντώνη Σαμαρά, και τη μεγάλη προσπάθεια του Πρωθυπουργού, όπως χθες στη Γερμανία, στη “μάχη” με την Άνγκελα Μέρκελ.
Πιο συγκεκριμένα, το άρθρο του “Βήματος” με τίτλο “ακατάσχετη κινδυνολογία”, έχει ως εξής:
“Δυστυχώς ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων πολιτικών δεν διακρίνεται για τη σοβαρότητα του, ούτε συναισθάνεται τις συνέπειες των λόγων και των πράξεων του.
Δρούν και συμπεριφέρονται ως καφενόβιοι συζητητές, εκστομίζοντας από τα τηλεοπτικά παράθυρα οτιδήποτε θεωρούν ότι θα τους εξασφαλίσει πέντε λεπτά δημοσιότητας ή οτιδήποτε πιστεύουν ότι εξυπηρετεί τις συγκυριακές πολιτικές ή κομματικές σκοπιμότητες τους.
Η κινδυνολογία και η απειλή που εξαπέλυσε χθες ο κ.Γεωργιάδης, ότι αν κερδίσει ο Σύριζα της εκλογές θα πάρει τα χρήματα του από τις τράπεζες και θα τα μεταφέρει στο εξωτερικό, θα μπορούσε να θεωρηθεί μια από τις συνηθισμένες αμετροέπειες του συγκεκριμένου προσώπου, αν δεν ήταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.
Σε μια χώρα που έχει ζήσει τον κίνδυνο της κατάρρευσης και της χρεοκοπίας και πληρώνει ακόμα τη φυγή των καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες, είναι εξωφρενικό ένα στέλεχος της κυβερνητικής πλειοψηφίας να δημιουργεί και πάλι ένα κλίμα αστάθειας και κινδυνολογίας.
Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στον κ. Γεωργιάδη ότι η εμπιστοσύνη στην οικονομία και στο τραπεζικό σύστημα που κατακτήθηκε με τεράστιες θυσίες, αλλά και μεγάλο πολιτικό κόστος, δεν προσφέρεται για σόου εντυπώσεων στα τηλεοπτικά παράθυρα.
Η ψηφοθηρία του φόβου, όχι μόνο δεν πρόκειται να βοηθήσει κανένα, αλλά μόνο νέα προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει. Είναι τραγικό την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κλίμα εμπιστοσύνης για την πορεία της οικονομίας, που επενδύει στην έξοδο από το μνημόνιο, ένας εκπρόσωπος της να υπονομεύει αντικειμενικά αυτή την προσπάθεια. Κι αν ο ίδιος δεν το καταλαβαίνει, ελπίζουμε ότι υπάρχουν κάποιοι εχέφρονες στην κυβέρνηση και στο μέγαρο Μαξίμου να τον βάλουν στη θέση του.
ΤΟ ΒΗΜΑ”.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΙΓΕΙΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΑΙΓΕΙΡΑΣ "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ"!

Εμφάνιση Φιλαρμονική Αιγείρας.jpg 
Εμφάνιση αφισα φιλαρμονικης αιγειρας.jpgΣτα σχολικά συγκροτήματα της Αιγείρας (Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο) θα παρευρεθεί αύριο Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ", στα πλαίσια της ενημέρωσης και της προσέλκυσης "νέου αίματος¨στης τάξεις της Φιλαρμονικής.

Ένα μεγάλο τμήμα της Φιλαρμονικής θα αποδώσει μουσικά κομμάτια και θα ακολουθήσει και παρουσίαση ξεχωριστά της κάθε κατηγορίας οργάνων, πάντα μετα μουσικής!

Η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας σε συνεργασία με το Πατραϊκό Ωδείο, απο τη 1η Οκτωβρίου εκτός απο την εκμάθηση πνευστών και κρουστών οργάνων θα λειτουργήσει και τμήματα πιάνου και βιολιού.

Η συνεργασία αυτή θα δώσει την ευκαιρία στους ήδη υπάρχοντες μαθητές να γνωρίσουν, να μάθουν και να συνεργαστούν με τα τμήματα πιάνου και βιολιού και αφετέρου στους νέους μαθητές των τμημάτων αυτών να γνωρίσουν τα όργανα της Φιλαρμονικής συμμετέχοντας σε αυτήν.

Οι μαθητές θα έχουν την δυνατότητα να παίρνουν μέρος στις εκδηλώσεις και τις συναυλίες του Πατραϊκού Ωδείου καθώς και στις εξετάσεις με δυνατότητα απόκτησης τίτλου σπουδών.

Αυτή την νέα συνεργασία θα συνδράμουν με την άριστη κατάρτισή τους, την πολύχρονη και δραστήρια παρουσία τους στον χώρο της μουσικής οι καθηγητές Λούκα Μελής (Πτυχιούχος Πιάνου) και Κορνηλία Βολοσένκο (Πτυχιούχος - Διπλωματούχος Πανεπιστημίου), ο μαέστρος της Δημοτικής Φιλαρμονικής Παναγιώτης Παναγάκος και η Διευθύντρια Εύα Βλαχάκη του Πατραϊκού Ωδείου-Παράρτημα Αιγίου οι οποίοι σας εύχονται μια όμορφη και δημιουργική μουσική χρονιά!

Πληροφορίες: Καθημερινά 18:00-21:00 (αίθουσα Φιλαρμονικής) 

Τηλ επικοινωνίας: 

6984 858 636 (Παναγιώτης Παναγάκος) 
6999 830 893 (Λούκα Μελής)

ΑΝΑΣΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΓΙΑ ΤΟ «ΛΟΥΚΕΤΟ» ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ



  
ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου: Η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας έβαλε «λουκέτο» στο Κέντρο Νέων Κορίνθου, παρά τις έντονες λαϊκές αντιδράσεις που προκλήθηκαν το προηγούμενο διάστημα σχετικά με την προαναγγελία της απόφασης.
Ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί το μοναδικό δημόσιο Κέντρο Νέων της Κορινθίας. Υπήρξε χώρος συνάντησης πρωτοβουλιών νέων ανθρώπων, χώρος δημιουργίας, προώθησης ενός πολιτιστικού και κοινωνικού αντιπαραδείγματος, αντιφασισμού και συλλογικότητας.
Όπως φαίνεται, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η νέα Περιφερειακή αρχή αποφάσισε να θέσει ταχέως το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα της σμίκρυνσης κάθε χώρου με δημόσιο χαρακτήρα, μοιράζοντας λουκέτα στον χώρο σίτισης των φοιτητών και στο σημείο αναφοράς κοινωνικής και πολιτιστικής έκφρασης των νέων, ανοίγοντας πεδίο δόξης λαμπρό στους ιδιώτες μεγαλοκαρχαρίες, με φθηνές δικαιολογίες περί αδυναμίας διατήρησης των χώρων, λόγω οικονομικών δυσκολιών, δικαιολογίες που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να κρύψουν τους απώτερους σκοπούς.
Η Αριστερή Ενότητα Κορίνθου καταγγέλλει το ενάντιο στην λαϊκή απαίτηση κλείσιμο του Κέντρου Νέων Κορίνθου, κλείσιμο που βάλει για μία ακόμη φορά την ελευθερία στην πολιτιστική και κοινωνική έκφραση, προς όφελος του στυγνού κερδοσκοπικού τομέα, και καλεί όλα τα κοινωνικά μέτωπα να αντισταθούν στο αδιάκοπο ξεπούλημα των δημόσιων χώρων.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ