Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Στη Χαλκιδική ο Σαμαράς. Δείπνο με στελέχη της ΝΔ, που γιορτάζει τα 40 της χρόνια

G

Στην Καλλιθέα  Χαλκιδικής βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος είχε δείπνο με στελέχη της ΝΔ, υπουργούς της κυβέρνησης και βουλευτές.
Ο κ. Σαμαράς έφτασε στο ξενοδοχείο «Άθως Παλλάς» και λίγο μετά τις 21:30 εισήλθε στην αίθουσα του δείπνου με τη συμμετοχή υπουργών, βουλευτών και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.
Μεταξύ άλλων, στο δείπνο συμμετείχαν η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Αργύρης Ντινόπουλος, ο Θανάσης Μπούρας, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Θόδωρος Καράογλου
Στις 12 αύριο το μεσημέρι ο κ. Σαμαράς, θα μιλήσει στην εκδήλωση για την επέτειο συμπλήρωσης 40 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ.
Στην αυριανή εκδήλωση, το «παρών» θα δώσουν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, υπουργοί, βουλευτές και ιστορικά στελέχη του κόμματος.
Χαιρετισμό αναμένεται να απευθύνουν οι Πέτρος Μολυβιάτης, Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Βασίλης Μιχαλολιάκος και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος.
Ο Ευάγγελος Αντώναρος ενημέρωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter πως δεν θα καταφέρει να ταξιδέψει στη Χαλκιδική προκειμένου να δώσει το παρών στις εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας.
Όπως έγραψε ταλαιπωρείται από μία ίωση, που δεν του επιτρέπει να ταξιδέψει.
«Μια επίμονη ίωση δυστυχώς δεν μου επιτρέπει — όπως προγραμμάτιζα — να είμαι το Σάββατο το πρωί στη Χαλκιδική για τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας» έγραψε συγκεκριμένα ο τελευταίος κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή.
Λίγο αργότερα σε νεότερο tweet σημείωσε πως “Μετέχω όμως με την καρδιά έχοντας ζωντανή στη μνήμη την κομβική ομιλία του ιδρυτή μας Κ. Καραμανλή που παρακολούθησα ως ΝΔημοκράτης και δημοσιογράφος”.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας!

korea

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας, ο ηγέτης της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας και γι` αυτό το λόγο δεν έχει πραγματοποιήσει καμία δημόσια εμφάνιση.
Το ρεπορτάζ σημείωνε πως δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό και ουσιαστικά έκανε λόγο για μία απλή “δυσφορία”.
Πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν πως πιθανότατα ο Κιμ Γιονγκ Ουν να έχει κάποια αρθρίτιδα.
Πάντως, η κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας σημείωσε στο σχετικό ρεπορτάζ πως ο ηγέτης της χώρας συνεχίζει να εργάζεται κανονικά και σε καθημερινή βάση “έχοντας ως έμπνευσητους πολίτες της χώρας”.
Στη Νότια Κορέα σχολίασαν το σχετικό ρεπορτάζ αναφέροντας πως ο Ουν είναι γενικά φιλάσθενος. Έχει αρθρίτιδα, όπως κι άλλα μέλη της οικογένειάς του, ενώ ακόμη υποφέρει από διαβήτη και υψηλή πίεση.
Όπως και να `χει, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έχει να εμφανιστεί δημοσίως από τις 3 Σεπτεμβρίου.

υστερογραφα

Ντινόπουλος: Ειρωνικό το σχόλιό μου για τη Ρένα Δούρου!

dinopoulos

Ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος σε ανακοίνωσή του ανασκευάζει τις δηλώσεις που έκανε στον ΑΝΤ1 πως στο θέμα της αξιολόγησης υποστηρίζει τη Ρένα Δούρου.
Ο κ. Ντινόπουλος κάνει λόγο για ειρωνικό σχόλιο, το οποίο παραποιήθηκε.
Ακόμη επιτέθηκε στον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος με αφορμή αυτή τη δήλωση τον κατηγόρησε για «παλαιοκομματική νοοτροπία».
«Μετά το ειρωνικό σχόλιό μου στον ΑΝΤ1 για τη Ρένα Δούρου, που πολλαπλώς παραποιήθηκε, θέλω να κάνω ένα σχόλιο αναφορικά με τη δήλωση του κυρίου Θεοδωράκη. Το υπουργείο Εσωτερικών πράγματι “τάραξε στη νομιμότητα” τους δημάρχους, που αρνήθηκαν τους ελέγχους των συμβάσεων» σχολιάζει ο κ. Ντινόπουλος και προσθέτει πως το υπουργείο απέστειλε αμέσως όλα τα σχετικά έγγραφα στους Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για να εφαρμόσουν το νόμο.
Ωστόσο συνεχίζει «ο κ. Θεοδωράκης ταράζει κυριολεκτικά και την αλήθεια και τη δημοσιογραφική δεοντολογία, κατηγορώντας με βαριές εκφράσεις το υπουργείο Εσωτερικών για δήθεν παλαιοκομματική νοοτροπία. Αρκεί κανείς να ακούσει τις σημερινές δηλώσεις μου στα ΜΜΕ για να αντιληφθεί τον γκεμπελισμό και τη φασιστική νοοτροπία του κ. Θεοδωράκη»

υστερογραφα

Τον Οκτώβριο του 2015 θα ολοκληρωθεί η παράκαμψη της Σπάρτης - Επίσκεψη στο εργοτάξιο του έργου πραγματοποίησε ο Πέτρος ψΤατούλης

 
Τον Οκτώβριο του 2015 θα ολοκληρωθεί το έργο της μεγάλης παράκαμψης της Σπάρτης στο πολύπαθο τμήμα Σκούρα - Πυρί, ανέφερε σήμερα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, επισκεπτόμενος το εργοτάξιο του έργου, συνοδευόμενος από την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Ντία Τζανετέα, το  θεματικό αντιπεριφερειάρχη Ηλία Στρατηγάκο, τους περιφερειακούς συμβούλους Γιάννη Τζεφεράκο και Γιάννη Μπουκουβάλα και κλιμάκιο της διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, προκειμένου να παρακολουθήσει την πορεία εκτέλεσης των εργασιών.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης υπογράμμισε την σπουδαιότητα του έργου καθώς η ολοκλήρωσή του, θα συμβάλλει στην ασφαλή και ταχεία πρόσβαση προς τη νότια Λακωνία, μειώνοντας σημαντικά το χρόνο πρόσβασης σε σημαντικούς προορισμούς όπως η Μάνη και η Μονεμβασιά, ενώ ταυτόχρονα θα αποσυμφορηθεί το οδικό δίκτυο του αστικού ιστού της Σπάρτης.


Παράλληλα υπογράμμισε ότι τα έργα υποδομής που εκτελούνται αυτό το χρονικό διάστημα στην Λακωνία βρίσκονται εντός του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσής τους, ενώ ο στρατηγικός σχεδιασμός της Περιφέρειας περιλαμβάνει και νέα έργα τα οποία θα ενταχθούν στην νέα προγραμματική περίοδο

Σε ποια περιοχή της Ελλάδας, το 1930, ένα πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα διέθετε δικό του αεροδρόμιο για τους VIP πελάτες;.

Το προσωπικό του ξενοδοχείου και κάποιοι πελάτες δίπλα σε ένα αεροπλάνο που μόλις έχει προσγειωθεί

Το 1930 δύο επιχειρηματίες από το Αίγιο που είχαν μεταναστεύσει στην Αυστραλία και πλούτισαν, αποφάσισαν να κάνουν μια επένδυση στην πατρίδα τους. Ο Βασίλειος Χρύσης και ο Σπύρος Νικολούλιας επέλεξαν το μικρό χωριό Σαραντάπηχο στην Ορεινή Κορινθία. Το χωριό ήταν χτισμένο σε υψόμετρο πάνω από 1.200 μέτρα και θεωρήθηκε ιδανικό για να μετατραπεί σε τουριστικό θέρετρο, όπως τα ελβετικά σαλέ. Έτσι χτίστηκε το ξενοδοχείο «Αναγγένησις».

 Το ελληνικό Σεν Μόριτζ

Όταν ο Κωνσταντίνος και η Μαρίκα Μητσοτάκη έκλαψαν για τον Παύλο Μπακογιάννη (VIDEO)

Όταν ο Κωνσταντίνος και η Μαρίκα Μητσοτάκη έκλαψαν για τον Παύλο Μπακογιάννη (VIDEO) 

Με αφορμή τη συμπλήρωση 25 ετών από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από τη 17 Νοέμβρη, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ένα video από τη συναυλία που είχε δοθεί λίγες μέρες μετά στις 3 Νοεμβρίου του 1989 στη μνήμη του βουλευτή της ΝΔ μαζί με ένα μήνυμα: "Δεν ξεχνάμε. ΚΜ".
Στο απόσπασμα της συναυλίας που ανέβασε το επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο Σταύροs Ξαρχάκοs διευθύνει και η μαυροφορεμένη Βίκυ Μοσχολιού τραγουδά, με δάκρυα στα μάτια, το «Χάθηκε το φεγγάρι (Πέτρα την Πέτρα)».
 Η κάμερα δείχνει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να κλαίει και τη σύζυγό του Μαρίκα, δίπλα του, να κλαίει και σπαράζοντας να σιγοτραγουδά μαζί με την Μοσχολιού. Κάποια στιγμή, ο πρώην πρωθυπουργός σκύβει προς το μέρος της. Δίπλα στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη κάθεται ο Μίκης Θεοδωράκης και δίπλα στην Μαρίκα ο Μάνος Χατζηδάκης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

newsit.gr

Ξεκίνησε ο διεθνής αγώνας δρόμου «Σπάρταθλον 2014»


 Με τη συμμετοχή 380 αθλητών και αθλητριών από 42 χώρες και κάτω από ένα βροχερό Αττικό ουρανό ξεκίνησε  ο διεθνής αγώνας δρόμου υπεραποστάσεως «Σπάρταθλον 2014», που διεξάγεται σήμερα και αύριο, στη διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη, απόστασης 246 χιλιομέτρων.
Η εκκίνηση δόθηκε στις 7 στην Ακρόπολη, μπροστά από το Ηρώδειο. Οι πρώτοι αθλητές αναμένεται να τερματίσουν μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα, στη Σπάρτη, τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Εκπρόσωποι των δήμων Αθήνας και Σπάρτης βρέθηκαν από το πρωί της Παρασκευής στην εκκίνηση. 
Παράλληλα, η Σπάρτη προετοιμάζεται για την υποδοχή των Σπαρταθλητών και ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου, έχει ετοιμάσει εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της πόλης για το Σάββατο το βράδυ, όπου θα γίνει η απονομή στους αθλητές και στις αθλήτριες.
Έπαθλο για τους αθλητές που θα τερματίσουν στην Σπάρτη, μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα, είναι ένα κλαδί ελιάς και νερό από τον ποταμό Ευρώτα, που θα τους προσφέρουν η Δημοτική Αρχή της Σπάρτης και ο πρόεδρος του Διεθνούς Συνδέσμου Σπάρταθλον Παναγιώτης Τσιακίρης.
Και φέτος παρατηρείται μεγάλο ενδιαφέρον από τα διεθνή ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα και τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, για να καλύψουν από κοντά το «32ο Σπάρταθλον». 
Ήδη βρίσκονται στην Ελλάδα αρκετά ξένα ραδιοτηλεοπτικά συνεργεία και προβάλουν τον αγώνα σε όλο τον κόσμο.
Η διοργάνωση του θεσμού πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού.

KYΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Σωστός κυνηγός είναι ο ενημερωμένος κυνηγός


 
Έχουμε επισημάνει κατά καιρούς ότι σωστός κυνηγός είναι ο ενημερωμένος κυνηγός. Οι δράσεις των κυνηγετικών οργανώσεων είναι πάρα πολλές, πολυποίκιλες και σε όλα τα επίπεδα, διασφαλίζοντας την προστασία και την ανάπτυξη των βιοτόπων του θηράματος, την αειφορική διαχείριση του και εν γένει την ορθολογική διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος και οφείλει ο κυνηγός να τις γνωρίζει.
Είναι σημαντικό να γίνει βίωμα όλων των κυνηγών και ιδιαίτερα των νέων κυνηγών ότι το κυνήγι είναι μία ιπποτική δραστηριότητα και απαιτείται σεβασμός στους γραφτούς και άγραφους νόμους, στο περιβάλλον, στο ίδιο το θήραμα, στον κάθε συνάδελφο κυνηγό, στον οποιοδήποτε παράλληλα με εμάς δραστηριοποιείται στην ύπαιθρο και βεβαίως στον εαυτό μας.
Μέσα από την γνώση πρέπει ο κάθε κυνηγός να νοιώθει υπερήφανος για την ιδιότητά του και έτοιμος να αποστομώσει τον κάθε κακοπροαίρετο κριτή, αντικυνηγό ή ψευτοοικολόγο.
Συνεπώς, η παιδεία και η γνώση είναι πολύ σημαντικό κομμάτι άμεσης προτεραιότητας, γι’ αυτό και η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου σαν πρώτο βήμα δημιούργησε ένα DVD το οποίο διατίθεται από τους Κυνηγετικούς Συλλόγους δωρεάν σε όλους τους κυνηγούς κατά την έκδοση των αδειών τους το οποίο περιέχει πολύ σημαντικά θέματα που θα πρέπει να γνωρίζει ο κάθε κυνηγός.
Το βιντεοσκοπημένο δισκάκι (DVD), μίας ώρας περίπου, περιέχει σχεδόν τα πάντα όσον αφορά το έργο και τις δράσεις της Ομοσπονδίας και των Κυνηγετικών Συλλόγων της Πελοποννήσου, τις δράσεις των κυνηγετικών οργανώσεων γενικότερα αλλά και πολύ σημαντικά στοιχεία για την ασφάλεια των κυνηγών κατά την άσκηση της κυνηγετικής μας δραστηριότητας. Όσοι δεν το έχετε προμηθευτεί κατά την έκδοση της άδειας θήρας σας, μπορείτε να το ζητήσετε από τον Κυνηγετικό σας Σύλλογο.

Και επίσημα συνεργάτης του Ρανιέρι στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος ο Γιώργος Καραγκούνης

3D4C807FB59137D0063877B1FA25E3F4

Είναι πλέον επίσημο ο Γιώργος Καραγκούνης επιστρέφει στην Εθνική Ελλάδος αφού αναλαμβάνει και επίσημα συνεργάτης του Κλαούντιο Ρανιέρι. Νωρίτερα το ΔΣ της ΕΠΟ επικύρωσε τη συμφωνία με τον «τυπάρα», που θα αναλάβει έναν ειδικό ρόλο δίπλα στον Ρανιέρι αποτελώντας το σύνδεσμό του με τους παίκτες.
Η πρόταση στον Γιώργο Καραγκούνη να παραμείνει στην Εθνική Ομάδα από άλλο πόστο του είχε γίνει στη Βραζιλία, μόλις η ομάδα ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της και ο ίδιος ανακοίνωσες την αποχώρηση του, από τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Ο Γιώργος Καραγκούνης έχει μιλήσει και τον Ρανιέρι, ο οποίος ήθελε από την αρχή τον πρώην αρχηγό της Εθνικής στην ομάδα, αφού έχει ακόμα ένα πλεονέκτημα, μιλάει την ιταλική γλώσσα.

. ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ:Ξεκινάει η φετινή Περιπέτεια‏


 
Ξεκινάει αύριο η πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ελλάδος Χάντμπολ, που συμμετέχει για 3η χρονιά η ομάδα μας. Είναι μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά γιατί η ομάδα είναι εντελώς νέα και ταυτόχρονα υπάρχουν ευθύνες και απαιτήσεις από την περσινή χρονιά. Υπάρχει η θέληση, γίνεται δουλειά το μόνο που μένει είναι να έρθουν και τα αποτελέσματα.
Το πρωτάθλημα είναι το πιο δύσκολο κατά αποδοχή όλων των παλαιοτέρων και πιο έμπειρων από εμάς, και ο λόγος είναι ότι όλες οι ομάδες δυνάμωσαν το ρόστερ τους, και τα φιλικά προετοιμασίας έδειξαν ότι κανένας δεν μπορεί να περιμένει κάτι ως δεδομένο.
Η συμμετοχή μας, στον Ευρωπαϊκό θεσμό του Challenge Cup με αντίπαλο την πολύ ισχυρή Σέρβικη HK Radnicki,, είναι ορόσημο και θέλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων με αξιοπρέπεια και με πίστη. Θέλουμε να το γιορτάσουμε και να το μοιραστούμε μαζί με τους φιλάθλους μας.
Ευχαριστούμε όλους εσάς που από το στέρημα σας, μας αγκαλιάσατε με τις κάρτες στήριξης αλλά και με τις κινήσεις χορηγίας και υποστήριξης.
Ευχόμαστε σε όλους κυρίως υγεία και να αποτελέσει ο αθλητισμός για μια ακόμη χρονιά ο φωτεινός σηματοδότης, της χαράς και της ελπίδας.

Σας ευχαριστούμε όλους θερμά.

Με τιμή

Το τμήμα Χάντμπολ.

Ο Καμμένος στέλνει την Ραχήλ στην Επιτροπή Δεοντολογίας

makri-630×400
 Με απόφαση του Πάνου Καμμένου παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων η Ραχήλ Μακρή.
Αφορμή αποτέλεσε τα όσα έγραψε στο Facebook για την βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ, Σταυρούλα Ξουλίδου. Η κα Μακρή παραπέμπεται για αντικομματική συμπεριφορά.

Κομισιόν: Καμία απόκλιση για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2015

commision

Κύκλοι της Κομισιόν αναφέρουν ότι δεν μπορεί να γίνει καμία απόκλιση για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2015, που θα φτάσει στα επίπεδα του 3%.
Όπως αναφέρουν οι Βρυξέλλες σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος να τιμωρήσουν οι αγορές την Ελλάδα.
Οι ίδιες πηγές επιμένουν για ύπαρξη δημοσιονομικού κενού ύψους 2 δισ. ευρώ, αλλά και χρηματοδοτικού κενού ύψους 12 δισ. ευρώ, για το 2015.


«Θα είναι δύσκολη η πέμπτη αξιολόγηση που ξεκινά σε επίπεδο κορυφής την Τρίτη στην Αθήνα καθώς είναι εκατοντάδες οι μνημονιακοί στόχοι που πρέπει να επιτευχθούν» σχολίαζε ο κοινοτικός αξιωματούχος της Επιτροπής. Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις για το χρέος θα αρχίσουν τον Νοέμβριο.

ysterografa.gr

Πάρτι παρανομιών στις μονιμοποιήσεις δημοσίων υπαλλήλων- Διαβάστε παραδειγματα

Πάρτι παρανομιών και παρατυπιών φέρνουν στην επιφάνεια τα πρώτα αποτελέσματα των ελέγχων που κάνουν οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης.

Οπως αναφέρει το Εθνος από τους πρώτους ελέγχους προκύπτει ότι δεκάδες μετατροπές συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου παρουσιάζουν προβλήματα. Τα περισσότερα αφορούν στον προαπαιτούμενο χρόνο προϋπηρεσίας και στη γνησιότητα δικαιολογητικών.

Μάλιστα σε ορισμένες υπηρεσίες οι περιπτώσεις παρατυπιών στις μετατροπές των συμβάσεων δεν είναι απλά μια και δυο αλλά πολλές περισσότερες. Χαρακτηριστηκότερες αυτών οι εξής περιπτώσεις:

Δήμος Ρεθύμνου: Από τον έλεγχο 98 συμβάσεων έχουν εντοπιστεί προβλήματα σε 68 περιπτώσεις

Δήμος Ασπροπύργου: Επί συνόλου 420 συμβάσεων υπάρχουν ενδείξεις για προβλήματα στο 30% αυτών

Υπουργείο Πολιτισμού: Εντοπίζονται παρατυπίες σε περισσότερες από 480 νομιμοποιήσεις από το σύνολο των 1.720 φακέλων που εξετάζονται.

Δήμος Αθηναίων: Εχουν εντοπιστεί 63 υπάλληλοι με πλαστά πτυχία, εκ των οποίων οι 35 ήδη απολύθηκαν. Για τους υπολοίπους 28 βρίσκεται σε εξέλιξη ΕΔΕ.

airetos.gr

Το μήνυμα της Ντόρας για τον Παύλο Μπακογιάννη

minima
Μια φωτογραφία του Παύλου Μπακογιάννη δημοσίευσε η Ντόρα Μπακογιάννη στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από τη δολοφονία του βουλευτή από την 17 Νοέμβρη.
«25 χρόνια χωρίς τον Παύλο. Έλειπες, λείπεις κ θα λείπεις. NM», ήταν το μήνυμα της Ντόρας Μπακογιάννη.

Ντινόπουλος: Στην κόντρα Μητσοτάκη – Δούρου εγώ είμαι με την Δούρου

dinopoulos

Σαφείς αποστάσεις από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, πήρε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος επαναλαμβάνοντας ότι «δεν θα γίνουν απολύσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση. Θέλω εργασιακή ειρήνη».
«Στην κόντρα Μητσοτάκη – Δούρου εγώ είμαι με την κ. Δούρου και αυτό που είπε ότι θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ντινόπουλος στον ΑΝΤ-1, προσθέτοντας ότι έδωσε εντολή στο γενικό γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης να την εφαρμόσει.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «ο κ. Μητσοτάκης εφαρμόζει τη νομιμότητα, αλλά το πρόβλημα της αυτοδιοίκησης δεν είναι κάποιοι κατεργαρέοι δήμαρχοι της δεκαετίας του 2000 και τα όσα έκαναν με τις προσλήψεις».
Ο υπουργός Εσωτερικών συμπλήρωσε ότι το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αυτή την εποχή οι δήμοι είναι το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα, και όχι «οι πρακτικές κατεργαρέων δημάρχων της δεκαετίας του 2000» όπως επανέλαβε.

ysterografa.gr

Δημοσιονομικό κενό 2 δισ. ευρώ βάζει στο τραπέζι η τρόικα

troikanew

Την δύσκολη εξίσωση του δημοσιονομικού κενού των 2 δισ. ευρώ πρέπει να λύσει ο Γκίκας Χαρδούβελης, εφόσον διατηρηθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3% του ΑΕΠ το 2015.
Όπως αναφέρει το «Βήμα» αυτό το θέμα τέθηκε στις δύο τηλεδιασκέψεις με την τρόικα που έγιναν στην Αθήνα την Δευτέρα και την Τρίτη.
Αν διατηρηθεί ο μνημονιακός στόχος του 3% του ΑΕΠ η εξίσωση γίνεται ακόμα δυσκολότερη διότι τότε στο κενό των 2 δισ. ευρώ η τρόικα κατέστησε σαφές ότι πρέπει να προστεθούν το κόστος των φοροελαφρύνσεων και της αποκατάστασης των μισθών των ενστόλων.

Τρόικα και κυβέρνηση γνωρίζουν ότι αυτό πρόβλημα λύνεται με δύο τρόπους. Είτε με τη λήψη νέων μέτρων, κάτι που αποκλείεται ουσιαστικά και από τις δύο πλευρές, είτε με τη χαλάρωση του στόχου για το πλεόνασμα, να κατεβεί δηλαδή ο πήχης από το 3% στο 2,5% του ΑΕΠ ή και χαμηλότερα.
Η λύση που κρατάει στα χέρια της η κυβέρνηση είναι η έκτακτη εισφορά Αλληλεγγύης η οποία λήγει ως μέτρο το 2014. Στις εκτιμήσεις της τρόικας το κενό των 2 δισ. ευρώ προκύπτει χωρίς την παράταση του μέτρου, λαμβάνει δηλαδή ως δεδομένο ότι εκπνέει φέτος.
Μάλιστα στο μνημόνιο η τρόικα αναφέρεται σε πιθανή παράταση έκτακτων μέτρων (εννοώντας στην έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης) ως μια από τις εναλλακτικές για να κλείσει το κενό του 2015.
Να θυμίσουμε ότι ο Αντώνης Σαμαράς στην ΔΕΘ έκανε λόγο για μείωση της έκτακτης εισφοράς Αλληλεγγύης κατά 30% το 2015.

ysterografa.gr

Ποια είναι η αποζημίωση των «διαθέσιμων» που απολύονται – Η διαδικασία και τα δικαιολογητικά (ΚΥΑ)

Τη διαδικασία και τα δικαιολογητικά για την πληρωμή της εφάπαξ αποζημίωσης των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.
Η συγκεκριμένη απόφαση προβλέπει τον πλήρη συμψηφισμό των αποδοχών που έχουν λάβει οι δημόσιοι υπάλληλοι όντας σε διαθεσιμότητα με την αποζημίωση που θα λαμβάνουν σε περίπτωση απόλυσης λόγω κατάργησης της οργανικής τους θέσης.
Πιο αναλυτικά, για τον υπολογισμό του ποσού αποζημίωσης ως βάση λαμβάνεται ο βασικός μισθός του υπαλλήλου κατά την ημερομηνία που τέθηκε σε διαθεσιμότητα και ως χρόνος υπηρεσίας υπολογίζεται όλος ο χρόνος που ελήφθη για την κατάταξη του υπαλλήλου καθώς και ο χρόνος που μεσολάβησε για τη θέση του υπαλλήλου σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Σύμφωνα με την απόφαση η εφάπαξ αποζημίωση εν συνεχεία θα απομειώνεται κατά 60% για το επικουρικά ασφαλισμένο προσωπικό και κατά 50% για το μη επικουρικά ασφαλισμένο προσωπικό. Θα συμψηφίζεται δε με τις αποδοχές διαθεσιμότητας που έλαβαν οι δικαιούχοι και μετά τον συμψηφισμό της δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 15.000 ευρώ.
Εάν οι αποδοχές που καταβλήθηκαν κατά το χρόνο της θέσης σε διαθεσιμότητα υπερβαίνουν την εφάπαξ αποζημίωση, η διαφορά δεν θα αναζητείται από τους δικαιούχους ως αχρεωστήτως καταβληθείσα.
Η αποζημίωση θα καταβάλλεται στους δικαιούχους, από τους φορείς της Κεντρικής Διοίκησης, από τους οικείους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και τα ΝΠΔΔ που χρηματοδοτούνται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, ενώ από τα εποπτεύοντα υπουργεία σε περίπτωση που πρόκειται για υπαλλήλους ΝΠΔΔ που δεν χρηματοδοτούνται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
Δείτε αναλυτικά την ΚΥΑ εδώ.

aftodioikisi.gr

ο «Loutraki ETU Triathlon European Cup & Mediterranean Championship 2014», την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014


 ΛΟΥΤΡΑΚΙ 26/09/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, με την Υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, του Δήμου Λουτρακίου - ­Περαχώρας - ­Αγίων Θεοδώρων και του Δήμου Κορινθίων, διοργανώνει το «Loutraki ETU Triathlon European Cup & Mediterranean Championship 2014», την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014. Πρόκειται για διεθνή αγώνα τριάθλου (κολύμβηση, ποδηλασία, τρέξιμο) με την ονομασία Triathlon 1, που θα διεξαχθεί στην περιοχή του Λουτρακίου και της Κορίνθου και αποτελεί αγώνα του Πανευρωπαϊκού Κυπέλλου και του Μεσογειακού Πρωταθλήματος, ο οποίος:
 1) Ξεκινά από φέτος πιλοτικά με δύο αγώνες, τον πρώτο στην Avola της Ιταλίας και τον δεύτερο στο Λουτράκι και την Κόρινθο. Για την επόμενη χρονιά ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τέσσερις διεθνείς αγώνες σε προορισμούς της Μεσογείου, που έχουν ως σκοπό να προβάλλουν τη μοναδικότητα της πολιτιστικής τους κληρονομιάς.
2) Η διεξαγωγή του αγώνα αυτού στο Δήμο μας, θα αναδείξει το Λουτράκι ως τον ιδανικό αθλοτουριστικό προορισμό παγκοσμίως.
3) Τα οφέλη από την αθλητική εκδήλωση αυτή, δεν περιορίζονται στα αυστηρά πλαίσια της διοργανώτριας αρχής, αλλά μέσω αυτής διαχέονται στους πολίτες και επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής του Λουτρακίου και της Κορινθίας.
 Στο πλαίσιο αυτό, θα παραχωρηθεί ενημερωτική Συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 13:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. στο Δημαρχείο Λουτρακίου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να ανοίξει ΤΩΡΑ το Κέντρο Νέων Κορινθίας!

Την Τρίτη 23/9 η Αντιπεριφέρεια Κορινθίας αποφάσισε, με αυταρχικό τρόπο, να βάλει λουκέτο στο Κέντρο Νέων Κορινθίας, ένα κτίριο που στεγάζει πλήθος εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων συλλογικοτήτων και πολιτιστικών ομάδων της περιοχής.

Το Κέντρο Νέων ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2001 δίνοντας βήμα έκφρασης στους νέους (και όχι μόνο) της Κορινθίας. Τα τελευταία χρόνια η λειτουργία του έχει υπονομευτεί σταθερά και μεθοδικά από την περιφερειακή αρχή. Το 2013 προχώρησε στη λύση της εταιρείας, αφήνοντας τις δύο εργαζόμενες στο Κέντρο άνεργες (και στις οποίες μέχρι και σήμερα, πάνω από ένα χρόνο μετά, οφείλει 15 μισθούς καθώς και την αποζημίωση!). Από τότε οι ομάδες που δραστηριοποιούνται στο Κέντρο Νέων το λειτουργούν μόνες τους, συνεχίζοντας να του δίνουν ζωή παρά την ουσιαστική απόσυρση της Περιφέρειας, στην οποία ανήκει τυπικά το κτίριο.

Τι "περιμένει" όσους δεν πληρώσουν την πρώτη δόση του νέου φόρου ακινήτων

akinita
Ειδικότερα εως το τέλος Σεπτεμβρίου οι υπόχρεοι του ΕΝΦΙΑ που έχει αναρτηθεί εκκαθαριστικό για πληρωμή θα κληθούν να πληρώσουν την πρώτη δόση του νέου φόρου ακινήτων.

Σύμφωνα με το dikaiologitika οι φορολογούμενοι που δεν θα καταφέρουν να πληρώσουν εμπρόθεσμα την δόση του φόρου ακινήτων , θα επιβαρυνθούν με πρόστιμα και προσαυξήσεις.
Ειδικότερα, αν η πρώτη δόση του φόρου δεν εξοφληθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου τότε την 1η Οκτωβρίου η οφειλή θα χαρακτηριστεί ληξιπρόθεσμη και θα αρχίσει η προσαύξηση για κάθε μήνα καθυστέρησης κατά 0,73% στο ύψος της δόσης.
Αυτό θα ισχύσει και για τις επόμενες δόσεις ενώ θα επιβληθεί πρόστιμο 10% επί του φόρου που δεν καταβλήθηκε, σε περίπτωση που η εξόφλησή του καθυστερήσει για χρονικό διάστημα 2 μηνών από την ημερομηνία που θα έπρεπε κανονικά να είχε πληρωθεί ή 20% εάν η καθυστέρηση πληρωμής φθάσει τους 12 μήνες ή 30% εάν η καθυστέρηση φθάσει τα 2 έτη
Την προσοχή τους πρέπει να επιδείξουν οι υπόχρεοι του ΕΝΦΙΑ αφού την Κυριακή 28/9 και δύο μέρες πριν λήξει η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου δεν θα μπορούν να εκτυπώσουν την ταυτότητα οφειλής αφού η ΓΓΠΣ ανακοίνωσε ότι το σύστημα TAXISNET θα είναι κλειστό.
Συγκεκριμένα η ΓΓΠΣ με ανακοίνωση της ενημερώνει ότι οι Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του TAXISNET δεν θα είναι διαθέσιμες από την Κυριακή (28-9-2014) στις 12:00 μμ έως τη Δευτέρα (29-9-2014) στις 7:00 πμ λόγω προγραμματισμένων εργασιών προληπτικής συντήρησης.
Έτσι αναμένεται να δημιουργηθεί το απόλυτο χάος την Δευτέρα με όσους απο τους 6,2 εκατ. φορολογούμενους δεν έχουν εκτυπώσει την Ταυτότητα οφειλής να προσπαθούν να μπουν στο Taxisnet την Δευτέρα αλλά όπως είθισται τέτοιες ημέρες… χωρίς αποτέλεσμα.

arouraios.gr

Ο Απόστολος Ε. Παπαφωτίου στη 42η Γενική Συνέλευση του Δικτύου παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης



 Εμφάνιση PIC 2014-09-24 15-44-29.JPG
Στη 42η Γενική Συνέλευση του Δικτύου παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR), που πραγματοποιείται στην πόλη Umea της Σουηδίας, από τις 24 έως 27 Σεπτεμβρίου 2014, συμμετέχει ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πελοποννήσου αρμόδιος διεθνών σχέσεων και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, κος. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κο. Πέτρο Τατούλη και την Περιφέρεια.
Εμφάνιση PIC 2014-09-24 15-47-13.JPGΤο Δίκτυο παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR) έχει ως στόχο την στήριξη και τη διασφάλιση μιας ισχυρής πολιτικής των Ευρωπαϊκών Περιφερειών και την ενίσχυση της περιφερειακής και διαπεριφερειακής συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα. Μέσα από την προώθηση ιδεών και στρατηγικών σχεδίων δίνει υπόσταση στην εδαφική διάσταση και προτείνει λύσεις στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης πραγματοποιήθηκαν Συνεδριάσεις Γεωγραφικών επιτροπών, συναντήσεις των εθνικών αντιπροσωπειών και των Ομάδων εργασίας ενώ παράλληλα διεξήχθησαν εκλογές για τα όργανα της CPMR.
Ο κος. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου εκλέχθηκε:
1.) Ως τακτικό μέλος στο Πολιτικό Γραφείο της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR για το 2014-2016.
2.) Αναπληρωματικό μέλος του Πολιτικού γραφείου της CPMR (Δικτύου παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης).
Επίσης αποφασίστηκε η Γενική Συνέλευση της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR να πραγματοποιηθεί στην Πελοπόννησο περίπου στα μέσα του 2015.     
Η παρουσία της  Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι ζωντανή, δυναμική, με ουσιαστικό λόγο, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας που τη διακρίνει. Διαδραματίζει σημαντικό και αναγνωρίσιμο ρόλο στη Ευρώπη. Είναι σε θέση να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει τις σημερινές  δύσκολες συγκυρίες, με την εφαρμογή, τη διαμόρφωση και την ενίσχυση στρατηγικών συνεργασιών και έργων. Συμμετέχει στη διαμόρφωση και τον καθορισμό πολιτικών, αποφάσεων, πολλές εκ των οποίων εφαρμόζονται ήδη και άλλες θα εφαρμοστούν τα επόμενα χρόνια.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 25 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhQn4-mEZB1ang8n1BYgPDbzUhRNdn5_mwoRuza6xKfmXvVqHv9aYu6ZtQyHT08TY4kRzbt_Q7BcAKYu4BwYWgWKuHmq9vOIU0N7Zs0P0tyV8Xeu8rO_AkZ-1ACHtIJnTH5O4PxlHxqZaw/s400/446_ph1.jpg

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, για τη συμπλήρωση 25 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Νέα Δημοκρατία, ο δημοκρατικός πολιτικός κόσμος, όλοι οι Έλληνες δημοκράτες τιμούμε σήμερα τη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη. Του αγωνιστή της Δημοκρατίας, που δολοφονήθηκε, σαν σήμερα, πριν από 25 χρόνια, από στυγνούς και αδίστακτους τρομοκράτες.
Του αγωνιστή που πάλεψε για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στον Τόπο που τη γέννησε, αλλά και για τη συνεχή ποιοτική αναβάθμισή της στα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Του πολιτικού που πρωτοστάτησε στην εθνική συμφιλίωση και τη συνεννόηση στα μεγάλα και κρίσιμα, για την πορεία του Τόπου μας ζητήματα.
Του στελέχους της Παράταξής μας που δίδαξε, με το λόγο και το έργο του, πως η Δημοκρατία δεν συμβιβάζεται με τα άκρα, που απειλούν το δημόσιο βίο. Και σφράγισε με το αίμα του πολιτικές παρακαταθήκες ήθους και προσφοράς».


Κώστας Κόλλιας: «Δικαιώθηκαν οι αγώνες μου για σύνταξη στα 62 για τους αγρότες – Αναγνωρίζονται πλασματικά χρόνια»

 Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το δικαίωμα συνταξιοδότησης των αγροτών στα 62 χρόνια με 40 έτη ασφάλισης και αναγνώριση πλασματικών χρόνων. Η ρύθμιση μειώνει κατά πέντε χρόνια το όριο ηλικίας, ισχύει υπό προϋποθέσεις και για αγρότες με διαδοχική ασφάλιση, ενώ, όπως προαναφέρθηκε, δίνει τη δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικών χρόνων. 
Σχετικά με το θέμα ο κ. Κ. Κόλλιας δήλωσε: 
«Είμαι ευτυχής διότι ο αγώνας που δίνω από το 2008, μαζί με συναδέλφους Βουλευτές, δικαιώθηκε. Οι εκκλήσεις μας αλλά και οι έμπρακτες πρωτοβουλίες μας απέδωσαν καρπούς, καθώς οι τροπολογίες που ψηφίστηκαν και μέσα στις επόμενες ημέρες, έπειτα από την κυκλοφορία του σε ΦΕΚ, θα είναι νόμος του κράτους, προβλέπει σύνταξη στα 62 με 40 χρόνια ασφάλισης. Επισημαίνω ότι η ρύθμιση ισχύει και για όσους έχουν διαδοχική ασφάλιση, αρκεί τελευταίος φορέας ασφάλισης να είναι ο ΟΓΑ, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό καθώς αρκετοί αγρότες έχουν κατά καιρούς αναγκαστεί να συμπληρώσουν το πενιχρό τους εισόδημα κάνοντας και άλλες δουλειές. Ακόμα σημαντικότερη είναι η δυνατότητα που δίνεται για αναγνώριση πλασματικών χρόνων ασφάλισης, ρύθμιση που έγινε με πρωτοβουλία επίσης των Βουλευτών. 
Ο ΟΓΑ ήταν ο μοναδικός ασφαλιστικός Οργανισμός που δεν αναγνώριζε πλασματικά χρόνια, με αποτέλεσμα την άνιση μεταχείριση των αγροτών σε σχέση με ασφαλισμένους άλλων Ταμείων. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η πρώτη χρονιά ασφάλισης των αγροτών με καταβολή εισφορών ήταν το 1988. Εξ αυτών των λόγων, και προκειμένου να έχει άμεση εφαρμογή η ρύθμιση σε όσο το δυνατόν περισσότερους προς συνταξιοδότηση αγρότες, κατατέθηκε βουλευτική τροπολογία, η οποία έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό, για αναγνώριση πλασματικών ετών. 
Όποιος δεν έχει βρεθεί κοντά στον αγρότη και την αγρότισσα δεν μπορεί να γνωρίζει τον σκληρό καθημερινό αγώνα που δίνουν για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ζωής. Ελάχιστα βαριά επαγγέλματα μπορούν να συγκριθούν με την αγροτική δουλειά. Και για αυτά τα βαριά επαγγέλματα υπάρχει ειδική πρόνοια, που για τους αγρότες απουσιάζει. 
Σήμερα ακόμα υπάρχουν άνθρωποι στα 65 τους που μοχθούν από 15 χρονών, χωρίς να έχουν το δικαίωμα στη σύνταξη είτε επειδή δεν έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας είτε επειδή πριν το 1988 δεν εμφανίζονταν πουθενά ως εργαζόμενοι. Ήταν επιλογή του κράτους να λειτουργεί ο ΟΓΑ ως προνοιακός, ουσιαστικά, οργανισμός. Και ενώ αυτό ανακούφισε προσωρινά τους αγρότες, στη συνέχεια, όταν έγινε πραγματικό ασφαλιστικό ίδρυμα, δημιούργησε προβλήματα σε όσους ήθελαν να θεμελιώσουν δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή σύνταξη. 
 Θεωρώ ότι με τις ρυθμίσεις που ψήφισε το Κοινοβούλιο – και που ήταν αποτέλεσμα επίμονων και χρόνιων πιέσεων από τους Βουλευτές, θεμελιώνονται ανθρώπινοι κανόνες για τη συνταξιοδότηση των αγροτών και αποκαθίσταται η κοινωνική δικαιοσύνη για χιλιάδες σκληρά εργαζόμενους συμπολίτες μας.»

Πριν εξαφανιστούν οι μέλισσες

Αγαπητές φίλες και φίλοι,



Μέλισσες σ’όλο τον κόσμο πεθαίνουν κι η τροφική μας αλυσίδα βρίσκεται σε κίνδυνο. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται πως φταίνε κάποια τοξικά φυτοφάρμακα. Μετά απ’την τεράστια εκστρατεία του Avaaz, η ΕΕ τα απαγόρευσε. Σε πέντε ημέρες ίσως τα απαγορεύσουν κι οι ΗΠΑ, κάτι που θα έκανε κι άλλες κυβερνήσεις του κόσμου να ακολουθήσουν. Αυτή είναι η ευκαιρία μας για να σώσουμε τις μέλισσες απ’την εξαφάνιση. Υπόγραψε το ψήφισμα και διάδωσε αυτή την επείγουσα έκκληση:

SIGN THE PETITION
Δισεκατομμύρια μέλισσες πεθαίνουν αθόρυβα κι ολόκληρη η τροφική μας αλυσίδα κινδυνεύει. Οι μέλισσες δεν παράγουν απλώς μέλι – είναι ένα τεράστιο αλλά ταπεινό εργατικό δυναμικό που επικονιάζει το 75% των φυτών που καλλιεργούμε. Σε πέντε μέρες, οι ΗΠΑ θα αποφασίσουν αν θα απαγορεύσουν τελικά τα τοξικά φυτοφάρμακα που τις σκοτώνουν.
Το ξέρουμε πως μπορούμε να πετύχουμε την απαγόρευσή τους – μετά απ’την τεράστια εκστρατεία τουAvaaz πέρσι, η ΕΕ απαγόρευσε τα δηλητήρια
που σύμφωνα με πολλούς επιστήμονες ευθύνονται για τη ραγδαία μείωση του πληθυσμού των μελισσών. Αυτή τη στιγμή, κολοσσιαίες εταιρίες χημικών πιέζουν ασφυκτικά τις Αμερικανικές αρχές για να μην περάσει η απαγόρευση. Αλλά σύμμαχοί μας «εκ των έσω» ισχυρίζονται πως μια δημόσια κατακραυγή θα δώσει στους αρμόδιους την ώθηση για να περάσουν την απαγόρευση. Ας τους τη δώσουμε λοιπόν! Αν οι ΗΠΑ κάνουν το βήμα, θα δημιουργηθεί μια αλυσιδωτή αντίδραση και θα ακολουθήσουν κι άλλες χώρες του κόσμου.

Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο
– τα μέλη της ειδική​ς​ ομάδα​ς​ του Λευκού Οίκου θα​ υποβάλουν​ μεταρρυθμιστικές προτάσεις την Τρίτη. Δεν αφορά μόνο τη σωτηρία των μελισσών, αφορά την επιβίωσή μας. Υπόγραψε το επείγον ψήφισμα τώρα – ας δημιουργήσουμε ένα σμήνος  παγκόσμιας αντίδρασης για να απαιτήσουμε απ΄τις ΗΠΑ να απαγορεύσουν τα δολοφονικά φυτοφάρμακα, πριν εξαφανιστούν οι μέλισσες:

Δραματικά τα στοιχεία για το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων

People make their way at central Syntagma square in front of the parliament in Athens
REUTERS

Βάσει των στοιχείων του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής 6,3 εκατ. Έλληνες είναι φτωχοί ή απειλούνται από τη φτώχεια, ενώ καλπάζει η ανεργία.

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για δραματική μείωση των αποδοχών αλλά και του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων έρχεται να επιβεβαιώσει και η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, σύμφωνα με την οποία ο κατώτατος μισθός βρίσκεται κάτω από το επίπεδο του 2000.

ΜΑΣΤΙΓΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ

Με αγωνία φίλοι και εχθροί της Ελλάδας αναμένουν τα νέα την επόμενη εβδομάδα από την Αμφίπολη, του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Στρατηγού του Παρμενίωνα που δίδαξαν το αύριο της οικουμένης πριν από 2.300 χρόνια.
Εκεί κοντά στο πόδι του Άθως, το σύγχρονο άβατο του Άγιου Όρους και τον τόπο εορτασμού των 40 χρόνων της Νέας Δημοκρατίας, που ίσως δεν ήταν και τόσο νέα τελικά, ο Δαρείος ο Α' κατά την πρώτη εισβολή των Περσών απώλεσε το στόλο του από τη θαλασσοταραχή του Αιγαίου που αψήφησε, στην προσπάθεια του να υποτάξει τον ελληνισμό.

ΟΜΙΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Ελευθερίου Βενιζέλου

http://images32.inewsgr.com/1891/18916347/1.jpg
Ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης παρέστη και μίλησε σε εκδήλωση για τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Ελευθερίου Βενιζέλου, που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του Βρετανού πρέσβη στην Αθήνα.  

 Ακολουθεί η αντιφώνηση του πρώην Πρωθυπουργού.

        "Σας ευχαριστώ θερμά για την πρωτοβουλία που πήρατε να τιμήσετε με τη σημερινή εκδήλωση τον Ελευθέριο Βενιζέλο, στα 150 χρόνια από τη γέννησή του. Και σας ευχαριστώ επίσης προσωπικά που μου δίνετε την ευκαιρία παριστάμενος σήμερα εδώ, να εκπροσωπήσω και την οικογένεια αλλά να φυτέψω και ένα δέντρο σ’ αυτό το ιστορικό σπίτι που κατασκευάστηκε από την 'Ελενα Σκυλίτση Βενιζέλου για κατοικία του τότε Πρωθυπουργού Ελευθερίου Βενιζέλου, στις αρχές της δεκαετίας του ’30. Η κατοικία αυτή περιήλθε στη συνέχεια στη Βρετανία, σύμφωνα με την επιθυμία όλων και στεγάζει σήμερα την βρετανική πρεσβεία.

Πρεμιέρα αύριο στην Α1 Κορινθίας - Αστέρας - Πανκαμαριακός

 Πρεμιέρα αύριο Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου  2014 στο Πρωτάθλημα  της Α1 Κορινθίας, για την περίοδο 2014- 2015. Στη σέντρα αύριο στις 4 το απόγευμα θα βρεθούν 16 ομάδες που απαρτίζουν τη
πρώτη τη τάξη κατηγορία του Κορινθιακού ποδοσφαίρου. Οι ομάδες αυτές, κατά Δήμο είναι οι εξής:
Ο Αστέρας Δερβενίου , ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου και ο Πανκαμαριακός από το Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.
Ο Πέλοπας Κιάτου από το Δήμο Σικυωνίων. 
Ο Α.Ο Ζευγολατιού και η Ελλάδα Βέλου  από το Δήμο Βέλου - Βόχας. 
Η Θύελλα Πετρίου και ο Παννεμεατικός από το Δήμο Νεμέας.
Ο Α. Ο. Σπαθοβουνίου, ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου, η Κόρινθος ΄06,  ο ΠΑΣ Κόρινθος, ο ΠΑΣ Κύψελος και ο Τενεάτης Αθικίων από το Δήμο Κορινθίων
Ο Α. Ο Αγίων Θεοδώρων και ο Σ. Φ. Λ. Ολυμπιακός Λουτρακίου από το Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων
Η 1η αγωνιστική περιλαμβάνει ενδιαφέροντες αγώνες . Στο "Κώστας Βυζάς" στο Δερβένι θα διεξαχθεί το τοπικό ντέρμπι ανάμεσα στον Αστέρα Δερβενίου και τον Πανκαμαριακό, ενώ στο Ξυλόκαστρο ο Ηρακλής θα αναμετρηθεί με την ομάδα του Σπαθοβουνίου. Στο Ζευγολατιό ο
Α.Ο. Ζευγολατιού υποδέχεται τον Πέλοπα Κιάτου, ενώ στους Αγίους Θεοδώρους οι "Άγιοι" υποδέχονται την  Ελλάδα Βέλου. Στη Νεμέα ο Παννεμεατικός αγωνίζεται με τον Ολυμπιακό Λουτρακίου, ενώ η Κόρινθος που φέτος θα αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα , στο ΔΑΚ Κορινθου αντιμετωπίζει την Θύελλα Πετρίου. 
Στο γήπεδο του Συνοικισμού , αυτή τη φορά , θα αγωνιστούν για το πρωτάθλημα η Κόρινθος ΄06 με τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου. Και οι δύο ομάδες είχαν αγωνιστεί μαζί πριν λίγες ημέρες στο Χιλιομόδι για το Κύπελλο όπου την νίκη είχε κατακτήση η ομάδα της Κορίνθου... Τέλος στα Αθίκια ο Τενεάτης υποδέχεται τον Κύψελο Κορίνθου


Η αγώνες της  πρεμιέρας (1η αγωνιστική):

ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ – ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ 
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - Σ.Φ.Λ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ - Π.Α.Σ  ΚΥΨΕΛΟΣ
 ΚΟΡΙΝΘΟΣ’06 – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
Π.Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - Α.Ο. ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ 
Α.Ο.  ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ – ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ

Βλάσιος Τσιώτος για την διάβρωση των ακτών: " Ταγαράς και Τατούλης έχουν την διάθεση για την λύση του θέματος..." (VIDEO)

Βλάσης ΤσιώτοςΝίκος ΤαγαράςΠέτρος Τατούλης

Πρόσληψη 2 καθαριστων/στριων στο Γενικό Λύκειο Δερβενίου & στο Γυμνάσιο Παναριτίου

Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης θα προσλάβει 2 καθαριστές/στριες με σύμβαση μίσθωσης έργου για το χρονικό διάστημα  έως και 30/6/2015 Μια (ένα) για το ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ  και Μια (ένα)  για το ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΝΑΡΙΤΙΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
( Για  δύο (2)    θέσεις  καθαριστών-καθαριστριας με σύμβαση μίσθωσης έργου)
 Η  Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιασ Εκπαίδευσης Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, λαμβάνοντας υπόψη:

Παρών στην Προσυνεδριακή Συνάντηση Εργασίας των Δήμων της χώρας ο Πρόεδρος ΔΗΚΕΞΕ Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Αναστάσιος Γκιόλης

Αναστάσιος ΓκιολήςΣτο Δημαρχείο Αμαρουσίου διεξήχθη  η Προσυνεδριακή Συνάντηση Εργασίας των Δήμων της χώρας με την ευρεία συμμετοχή Δημάρχων ή εκπροσώπων τους από 41 δήμους.  
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Δ.Δ.ΥΠ.Π.Υ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης μίλησε για την Πολιτική Σημασία του Παγκόσμιου Συνεδρίου Υγιών Πόλεων κατά το οποίο θα υπογραφεί η Διακήρυξη των Αθηνών που θα είναι για τα επόμενα 5 χρόνια ο οδηγός πολιτικών του Π.Ο.Υ.
Από την Κορινθία παρόντες ο  Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλ. Πνευματικός και ο Πρόεδρος ΔΗΚΕΞΕ Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Αναστάσιος Γκιόλης (φωτο).

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους! Έθαψαν ζωντανή μία γυναικα στη Θεσσαλονίκη, όπως λένε τα παιδιά της – Κάνετε λάθος, ήταν νεκρή λένε οι γιατροί του ΕΚΑΒ

ΦΩΤΟ από seleo.gr
Πραγματικά ανατριχιαστική η υπόθεση που ήρθε στο φως χθες στην Θεσσαλονίκη μετά την καταγγελία των συγγενών μιας 49χρονης γυναίκας ότι έγινε λάθος στην διαπίστωση του θανάτου της με αποτέλεσμα η γυναίκα να κηδευτεί και ουσιαστικά να πεθάνει με βασανιστικό τρόπο από ασφυξία μέσα στον τάφο όπου οδηγήθηκε πρόωρα.
Συγκλονισμένη είναι η Θεσσαλονίκη, αλλά και ολόκληρη η χώρα από την φρικιαστική ιστορία που καταγγέλουν οι συγγενείς μίας 49χρονης από τη συμπρωτεύουσα.

Νέος σεισμός με το "καλημέρα" - 4 ρίχτερ στα Σελιανίτικα του Αιγίου


Μία ακόμα σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σήμερα στις 7.33 το πρωί στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο το μέγεθος του σεισμού ήταν 4 ρίχτερ και το επίκεντρο ετοπίζεται στην περιοχή 2 χλμ ΝΔ των Σελιανιτίκων και 25 χλμ ανατολικά της Πάτρας.
Το εστιακό βάθος ήταν 2 χλμ

Έκρηξη βόμβας σε σύνδεσμο του Ολυμπιακού στην Πάτρα

Πάτρα: Έκρηξη στο κέντρο τα ξημερώματα - Στόχος ξανά το στέκι του Ολυμπιακού - Τοποθέτησαν μηχανισμό κάτω από αυτοκίνητο Προκλήθηκαν υλικές ζημιές 
Έκρηξη πυροτεχνικής σύνθεσης στην οδό Χαραλάμπη στο ύψος της Γούναρη, στα γραφεία του Ολυμπιακού ,σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σημειώθηκε στις 5:10 σήμερα τα ξημερώματα.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε προσόψεις δύο κτιρίων και σε δύο αυτοκίνητα.
Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για έκρηξη πυροτεχνικής σύνδεσης μικρής ισχύος, η οποία είχε τοποθετηθεί κάτω από σταθμευμένο όχημα. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στην είσοδο του κτιρίου και σε δύο αυτοκίνητα.
Στο σημείο βρίσκεται η αστυνομία και η έρευνα είναι σε εξέλιξη.
To ωστικό κύμα που προκλήθηκε από την έκρηξη ήταν μεγάλο και ακούστηκε σε μεγάλη ακτίνα από το σημείο, αναστατώνοντας την περιοχή.
Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το στέκι του Ολυμπιακού στην Πάτρας γίνεται στόχος επίθεσης, ενώ το περιστατικό συνέβη λίγες ημέρες μετά τα εγκαίνια των νέων γραφείων του συνδέσμου 

VIDEO