Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Αβραμόπουλος: Το έγκλημα και η τρομοκρατία θα μείνουν εκτός της Ε.Ε

avramo
Επί τρεις ώρες ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παρουσίασε ενώπιον των μελών της κοινοβουλευτικής επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τις θέσεις του για τη μετανάστευση και όχι μόνο.
Ο νέος Επίτροπος για τη Μετανάστευση και τις Εσωτερικές Υποθέσεις εμφανίστηκε… διαβασμένος και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του τέθηκαν.
«Χρειαζόμαστε τρία πράγματα για να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα της μετανάστευσης. Αλληλεγγύη, αλληλεγγύη και αλληλεγγύη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος τονίζοντας πως η λέξη αλληλεγγύη πρέπει να πάψει να αποτελεί σλόγκαν και να γίνει πολιτική πραγματικότητα.

Βούλτεψη: Προβοκάτσιες οι φήμες περί παραίτησής μου!

VOULTEPSI

Η Σοφία Βούλτεψη σε δήλωσή της διαψεύδει κατηγορηματικά τις φήμες περί παραίτησής της από τη θέση της κυβερνητικής εκπροσώπου.
«Οι προβοκάτσιες έχουν ξεπεράσει τα όρια του γελοίου», σημειώνει μεταξύ άλλων η κα. Βούλτεψη που κάνει λόγο για προπαγάνδα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.
Ολόκληρη η δήλωση της κυρίας Βούλτεψη έχει ως εξής:
Οι προβοκάτσιες περί δήθεν διαφωνιών στο επιτελείο του πρωθυπουργού και παραίτησης της κυβερνητικής εκπροσώπου έχουν πλέον ξεπεράσει τα όρια του γελοίου.
Ενημερώνουμε τους διασπορείς ψευδών ειδήσεων ότι το μέτωπο είναι αρραγές και κάθε προσπάθεια να συγκαλυφθούν οι διαφωνίες των συνιστωσών θα πέσουν στο κενό.
Η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα περάσει”.

H Ελλάδα έθεσε το “The Day After” και η τρόικα έκοψε το… βήχα για φοροελαφρύνσεις!

troika
Η πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και τρόικα είχε αρκετό… ψαχνό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική πλευρά έθεσε το θέμα του… τέλους των Μνημονίων. Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των δανειστών εμφανίστηκαν ιδιαίτερα αυστηροί και έκοψαν τη… φόρα για φοροελαφρύνσεις.
Σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών στην πρώτη συνάντηση της ελληνικής πλευράς με την τρόικα την Τρίτη, τέθηκε για πρώτη φορά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η έξοδος της χώρας από το Μνημόνιο. «The Day After», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
«Συζητήσαμε και θέματα στρατηγικής, τι θα γίνει μετά το Μνημόνιο, πώς θα στηθεί η έξοδος από το Μνημόνιο» ανέφερε συγκεκριμένα κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών προσθέτοντας πως «εάν βγούμε από το Μνημόνιο, εννοείται ότι ο έλεγχος της τρόικας δεν θα είναι ακριβώς ο ίδιος».
Πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου αναφέρουν ότι στη συζήτηση για τη «μετά Μνημόνιο εποχή», παρόντες από ελληνικής πλευράς ήταν ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου.
Ερωτηθείς για τις φοροελαφρύνσεις, ο εν λόγω παράγοντας δήλωσε ότι «οι φοροελαφρύνσεις θα γίνουν. Είναι στρατηγικό θέμα για την κυβέρνηση. Το ερώτημα είναι πότε και με ποιο τρόπο». Σε αυτό το σημείο, όπως έγινε γνωστό οι εκπρόσωποι της τρόικας ήταν κατηγορηματικοί πως δεν πρόκειται να υπάρξουν σαρωτικές φοροελαφρύνσεις. «Έχετε ξεσαλώσει στην Ελλάδα», φέρονται να είπαν χαρακτηριστικά στον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.
Την Τετάρτη, με βάση τον έως τώρα προγραμματισμό, θα υπάρξουν συναντήσεις των επικεφαλής της τρόικας με τον υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια (11.30) και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη (15.00). Την Πέμπτη, θα υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

ysterografa.gr

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΡΩΤΑ : ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΕ.ΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ - Aντίδραση των φορέων του Δ. Ξυλοκάστρου για κάθε προσπάθεια χρησιμοποίησης του μοναδικού ΧΥΤΑ στην Περιφέρεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhYKjNFB3zPdNOBx-drPFeZX2pxG3bYAbI24n-67yBxI1BHZGc2lEa90L7-wklyjUd2xV7PvFuN4899HIaEugXX-HTm5bQfdM85VA243EKGLPNWvSKu8_XBH114z5c6vKM9k52HKFq_UOQc/s1600/30458.jpg
Επερώτηση

  1. Προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου
  2. Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

Θέμα: «Διαχείριση απορριμμάτων»

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δυστυχώς παρουσιάζει τη χειρότερη εικόνα σ’ όλη την Ελλάδα στη
διαχείριση των απορριμμάτων. Υποτίθεται ότι προχωρά η υπογραφή της σύμβασης, με τη μέθοδο
ΣΔΙΤ, αλλά τα προβλήματα σήμερα μεγαλώνουν και πολλαπλασιάζονται σ’ όλους τους Δήμους.

Αυτό οφείλεται α) στην επιλεκτική δράση της Διοίκησης της Περιφέρειας για την ικανοποίηση των
συμφερόντων της αναδόχου Εταιρείας ΤΕΡΝΑ, β) στην προκλητική, σκόπιμη αδιαφορία της για τη
διαχείριση του προβλήματος σ’ αυτό το μεταβατικό στάδιο, ενώ δίπλα της ο «κόσμος καίγεται»
και γ) στην απουσία της οργανωμένης παρέμβασης των Δήμων για τα προβλήματα που τους
απασχολούν.
Παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις του Περιφερειάρχη περί σχεδιασμένης διαχείρισης και
αντιμετώπισης των προβλημάτων και περί της καλής συνεργασίας με τους Δήμους, αναφέρουμε τα
παρακάτω:

«ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2014» : Δοκιμαστική ενεργοποίηση σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια,


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοινώνεται ότι αύριο Τετάρτη (01.10.2014) στο πλαίσιο της άσκησης  «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2014», θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, ως εξής:


  • Στις 11:00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).
  • Στις 11:05, σήμανση λήξης συναγερμού, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

Η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό χαρακτήρα και δεν συντρέχει κανένας λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Citibank από την Alpha Bank

alpha
Την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού έλαβε η συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την ALPHA BANK επί των περιουσιακών στοιχείων κυριότητος της CITIBANK που απαρτίζουν τον κλάδο λιανικής τραπεζικής που διατηρεί η τελευταία στην Ελλάδα και του επί του συνόλου των μετοχών εκδόσεως της ανώνυμης εταιρείας DINERS CLUB OF GREECE FINANCE COMPANY S.A.
Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς των εργασιών Λιανικής Τραπεζικής της Citi, η Alpha Bank ισχυροποιεί περαιτέρω τη θέση της στην ελληνική τραπεζική αγορά και εμπλουτίζει τις προσφερόμενες υπηρεσίες της στους Πελάτες υψηλής οικονομικής επιφάνειας. Η συνεργασία με το Diners Club, ένα εμπορικό σήμα υψηλού κύρους, ενισχύει επίσης σημαντικά την ήδη ισχυρή παρουσία της Τραπέζης στην αγορά των πιστωτικών καρτών.
H εξαγορά των εργασιών Λιανικής Τραπεζικής της Citi εκτιμάται ότι θα συμβάλει, εντός των επομένων δύο ετών, στην αύξηση της κερδοφορίας της Τραπέζης κατά 50 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των συνεργειών).

Τσίπρας: Έρχονται εκλογές και… αυτοδυναμία!

tsip

Κάλεσμα… ετοιμότητας απηύθυνε στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του στην πολιτική γραμματεία του κόμματος. Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε πως οι πρόωρες εκλογές… έρχονται, ενώ ακόμη σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ… αγγίζει την αυτοδυναμία!
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν απέκλεισε μάλιστα οι εκλογές να προκηρυχθούν ακόμα και πριν τα stress tests των τραπεζών και την αξιολόγηση της Τρόικα!
«Πυκνώνουν οι ενδείξεις για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες», τόνισε και επισήμανε πως ήταν «καταλυτική η παρουσία μας στη ΔΕΘ, καθώς αρχικά προκάλεσε αμηχανία στην κυβέρνηση, μετά μας κατήγγειλαν για παροχολογία και προχώρησαν σε ασκήσεις υπερκοστολόγησης. Τώρα τρέχουν πίσω από την ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ διαρρέοντας μέτρα ανακούφισης».
«Μιλούν για μονομερείς ενέργειες και σπεύδουν αμέσως μετά να διευκρινίσουν ότι πρόκειται για προτάσεις που τελούν υπό την έγκριση της Τρόικα» σημείωσε ο κ. Τσίπρας για να προσθέσει «Χαρακτηριστική ήταν η τελευταία διαρροή για τα κόκκινα δάνεια και η οποία αφορά μικρό αριθμό λίγων μεγάλων επιχειρήσεων και παρατηρώντας κανείς τα ψιλά γράμματα θα δει ότι η συγκεκριμένη πρόταση-διαρροή είναι υπό την έγκριση των τραπεζών».
Επιπλέον ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε «Σωστά διαμορφώσαμε το κατάλληλο πλαίσιο για να πάρουμε τις πρωτοβουλίες διαμορφώνοντας πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες. Είμαστε πολύ κοντά στην αυτοδυναμία. Εκτιμούμε ότι θα έχουμε επίσπευση πολιτικών εξελίξεων ενδεχομένως και πριν τα αποτελέσματα των stress tests ενδεχομένως και πριν την τελική αξιολόγηση της Τρόικα, οι οποίες δεν θα αφήσουν περιθώρια χειρισμών στην κυβέρνηση».
«Θα το τολμήσει η κυβέρνηση να πάει σε εκλογές;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας για να τονίσει «Θα την αφήσουν; Σε κάθε περίπτωση εμείς πρέπει να είμαστε σε εκλογική ετοιμότητα», σημείωσε.

ysterografa.gr

Η δυσαρέσκεια Χαρδούβελη για την παρουσία Χρύσανθου φέρνει εξελίξεις

xardouvelis

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια του Γκίκα Χαρδούβελη για την παρουσία του Χρύσανθου Λαζαρίδη, στον πρώτο γύρο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν το ΣΚΑΙ και το Βήμα ο υπουργός Οικονομικών εξεπλάγη από τη σημερινή παρουσία του σύμβουλου του πρωθυπουργού Χρύσανθου Λαζαρίδη στην πρώτη συνάντηση με την τρόικα, καθώς ο ίδιος είχε δεσμευθεί στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο ότι πέρα από το οικονομικό επιτελείο δεν θα συμμετάσχει άλλο στέλεχος, πλην του επίσης σύμβουλου του πρωθυπουργού Σταυρού Παπασταύρου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γκίκας Χαρδούβελης είχε εκφράσει την δυσαρέσκειά του για τις υπερβολικές προσδοκίες που εκφράζουν στελέχη του Μαξίμου, διευκρινίζοντας ο ίδιος ότι η μοναδική αξιόπιστη ενημέρωση αναφορικά με τις επικείμενες επαφές με την τριμερή είναι αυτή που γίνεται επίσημα από το υπουργείο Οικονομικών.
Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, πάντως, προσπαθούν να ρίξουν τους τόνους, λέγοντας πως η παρεξήγηση λύθηκε και πως ο κ. Λαζαρίδης έδωσε το παρών επειδή υπήρχε η πληροφορία πως στις συναντήσεις με την τρόικα θα γινόταν συζήτηση και για το θέμα του ελληνικού χρέους.
Κάτι τέτοιο τελικά δεν έγινε και ο κ. Λαζαρίδης αποχώρησε, με το ΥΠΟΙΚ να σημειώνει πως ο Γκίκας Χαρδούβελης δεν είναι ενοχλημένος από την παρουσία του.

ysterografa.gr

Πελοπίδας Καλλίρης: « Aς σταματήσουν οι Κασσάνδρες τον λαϊκισμό και την παραπληροφόρηση. για το Κέντρο Νέων.Οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση ενός πλαισίου με κανόνες και εγκαταστάσεις αντάξιες να φιλοξενήσουν τη νεολαία μας, με ισότιμη πρόσβαση για όλους .»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 Σε ερώτημα σχετικά με το προσωρινό κλείσιμο του Κέντρου Νέων ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
 «Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ορισμένα θέματα για το Κέντρο Νέων, ώστε να μην υπάρχει παραπληροφόρηση των πολιτών , αλλά ούτε και πολιτική εκμετάλλευση. 
Πολύ πριν αναλάβω Αντιπεριφερειάρχης στην Π.Ε. Κορινθίας, με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αποφασίστηκε ο διορισμός εκκαθαριστών μετά από καταγγελία του Νομαρχιακού Συμβουλίου νεολαίας του Ν. Κορινθίας για το Κέντρο Νέων (Αστική Εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα) 
 Στις 22/11/2013 με πρακτικό των εταίρων αποφασίστηκε ο διορισμός των εκκαθαριστών από το Πρωτοδικείο και παράλληλα με απόφαση της Οικονομικής επιτροπής αποφασίστηκε η ανάθεση της διενέργειας του ελέγχου σε ορκωτούς λογιστές . 
Σύμφωνα με το νόμο ο εκκαθαριστής διοικεί , διαχειρίζεται και αποφασίζει για την εταιρεία . Ο εκκαθαριστής ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε Κορινθίας και έτσι μου γνωστοποιήθηκε, να του παραδοθούν τα κλειδιά με πρωτόκολλο παράδοσης, για να προχωρήσει μετά την ολοκλήρωση των ετήσιων απολογισμών και στην απογραφή των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας. 
 Όπως αντιλαμβάνεστε οι αποφάσεις αυτές είναι δεσμευτικές και αυτό το έργο έπρεπε ήδη να είχε ολοκληρωθεί στα πλαίσια της διαφάνειας και του ελέγχου. 
 Άρα ας σταματήσουν οι Κασσάνδρες τον λαϊκισμό και την παραπληροφόρηση. 
 Πήρα την πρωτοβουλία ως όφειλα να καλέσω όλους τους ενδιαφερομένους στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας την Τρίτη 30/9/2014 προκειμένου να συζητήσουμε για την αναβάθμιση του Κέντρου Νέων αφού πρώτα ολοκληρωθεί η διαδικασία του ελέγχου. 
Στόχος μας είναι η αξιοποίηση του χώρου της Περιφερειακής Ενότητας , με νέα μορφή , προς όφελος της νεολαίας μας με πολιτιστικές και άλλες δράσεις. 
Οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση ενός πλαισίου με κανόνες και εγκαταστάσεις αντάξιες να φιλοξενήσουν τη νεολαία μας, με ισότιμη πρόσβαση για όλους .» 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Στο χειρουργείο ο Αντώνης Σαμαράς

samarasAmaxi_21082014080929
Σε επίπονη χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε σήμερα Τρίτη ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής στη ραδιοφωνική του εκπομπή στον Realfm μαζί με τον Μάκη Γεωργίου, ο κ. Σαμαράς υποβλήθηκε σε επέμβαση στη γνάθο.

neodimokratis.gr

Ευρωπαίοι εθελοντές στο Δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης

 http://korinthiannews.gr/wp-content/uploads/2014/09/a1175-300x223.jpg
Τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου η αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης, κα Αγγελική Κλειώση, ευχαρίστησε τους νεαρούς εθελοντές από Γαλλία και Τουρκία, οι οποίοι επιστρέφουν στις πατρίδες τους μετά από έναν μήνα που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στον Δήμο μας. Οι εθελοντές παρέλαβαν τα Youthpass, έγγραφα που πιστοποιούν την εθελοντική εργασία τους που σκοπό είχε την υποστήριξη του τμήματος περιβάλλοντος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε).
Οι εθελοντές βοήθησαν το προσωπικό του δήμου στη φύτευση και φροντίδα νέων δενδρυλλίων, την απομάκρυνση των ξερών κλαδιών στον Πευκιά. Ακόμα, πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στον καθαρισμό των ακτών και των σχολικών προαυλίων. Παράλληλα, εργάστηκαν για την αποψίλωση και βελτίωση της αυλής και του κήπου του ειδικού σχολείου Συκιάς ώστε ο χώρος να καταστεί κατάλληλος και ασφαλής για το παιχνίδι των παιδιών.



1
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, αξιοποιεί τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους νέους. Τo Πρόγραμμα της Ε.Ε. «ERASMUS +», αφορά στην υποδοχή νέων εθελοντών από χώρες της Ευρώπης, με σκοπό την υποστήριξη και των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου, αλλά και την ανάπτυξη πολιτικών ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία. Έτσι, αυτή τη στιγμή, φιλοξενούνται στην περιοχή μας, για 6 έως 10 μήνες, εθελοντές από την Ισπανία, τη Γερμανία, την Πολωνία, τη Γαλλία αλλά και την Τουρκία για την υποστήριξη του Παιδικού Σταθμού Ξυλοκάστρου, του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», του ΚΑΠΗ και του Γραφείου Πληροφόρησης Νέων του Δήμου.
Στο «Γραφείο Πληροφόρησης Νέων» του Δήμου, το οποίο στεγάζεται στο Κ.Ε.Π. Ξυλοκάστρου (Π. Τσαλδάρη 33) μπορούν οι νέοι της περιοχής μας, από 16 έως 30 ετών, να ενημερωθούν για τα αντίστοιχα προγράμματα εθελοντικής υπηρεσίας σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μπορεί να διαρκούν από 1 έως 12 μήνες.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2743360307
Email: orfeas.org.12@gmail.com

 Ευρωπαίοι εθελοντές στο Δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης

Προκήρυξη Διαγωνισμού για την Προμήθεια Καυσίμων και Λιπαντικών έτους 2015 στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης προκηρύσσει δημόσιο διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών που απαιτούνται για την κίνηση και λειτουργία των οχημάτων, μηχανημάτων έργων και του λοιπού μηχανολογικού εξοπλισμού και εγκαταστάσεων του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων για το έτος 2015, συνολικού προϋπολογισμού 334.650,00€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 23% (αριθμός μελέτης 16/2014).
Ο διαγωνισμός θα γίνει στα γραφεία του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης (Λ. Φραντζή 2 – Τ.Κ. 20400 Ξυλόκαστρο), στις 12 Νοεμβρίου 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 (ώρα λήξης παραλαβής προσφορών).
Συνημμένα μπορείτε να λάβετε γνώση της μελέτης και των εντύπων υποβολής προσφοράς.
Συνημμένα αρχεία:

Την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου ο Δημαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος θα δεχτεί τους δημότες στο Δημαρχείο στο Δερβένι


H σημερινή υποδοχή υποδοχή Δημοτών από το Δήμαρχο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλο , στο Δημαρχείο στο Δερβένι ματαιώθηκε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.
Όπως μας ενημερώνει η ιστοσελίδα του Δήμου, ο κ. Δήμαρχος θα δεχτεί τους δημότες στο Δερβένι την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου.

ΣΟΚ: Πέθανε άντρας σε τράπεζα περιμένοντας να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ

  • 159


enfia
Ο 70χρονος που περίμενε στην ουρά σε υποκατάστημα της Εθνικής στην οδό Λαμπράκη, μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου έγιναν όλες οι προσπάθειες από τους γιατρούς για να τον επαναφέρουν, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τον κρατήσουν στη ζωή.
a37tfqhr675 7n9sf17c675
Ο άντρας που λιποθύμησε περιμένωντας στην ουρά για να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ κατέληξε πριν από λίγο σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπως μεταδίδει το seleo.gr. Ο 70χρονος που περίμενε στην ουρά σε υποκατάστημα της Εθνικής στην οδό Λαμπράκη, μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου έγιναν όλες οι προσπάθειες από τους γιατρούς για να τον επαναφέρουν, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τον κρατήσουν στη ζωή.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο άντρας έπαθε ανακοπή καρδιάς. «Ήρθε χωρίς σφυγμό στο νοσοκομείο. Αν και έγινε προσπάθεια ανάνηψης ο άνθρωπος κατέληξε», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου.

arouraios.gr

Νικήτας: Οι εκλογές χάνονται

Nikitas-Kaklamanis

Την άποψη ότι η Νέα Δημοκρατία οδεύει προς εκλογική ήττα διατύπωσε ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων και ανεξάρτητος βουλευτής της Α’ Αθηνών Νικήτας Κακλαμάνης, σχολιάζοντας ακόμη ότι η πρόταση του Απόστολου Τζιτζικώστα περί αντικατάστασης του Αντώνη Σαμαρά στην πρωθυπουργία μπορεί να συζητηθεί.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης τόνισε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ότι η κυβέρνηση παρουσιάζει απαράδεκτη εικόνα, καθώς επικρατεί η αίσθηση ότι οι εκλογές χάνονται, και έτσι ο καθένας προσπαθεί να σώσει τον εαυτό του.
Παράλληλα, ο Νικήτας Κακλαμάνης σχολίασε ότι η πρόταση του Απόστολου Τζιτζικώστα για αντικατάσταση του Αντώνη Σαμαρά και συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας θα μπορούσε να συζητηθεί, αν και σημείωσε ότι το βασικό πρόβλημα δεν είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, αλλά η ακυβερνησία.

ysterografa.gr

Το ΠΑΣΟΚ μπροστά στο δέος των πρόωρων εκλογών

PASOK-Synedrio

Twitter@EmOikonomidis
Η δραματοποίηση της πολιτικής καθημερινότητας, και η διολίσθηση των πιθανοτήτων για το μέλλον στην (περίπου) βεβαιότητα της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών το αργότερο στα τέλη του χειμώνα, με αφορμή την εκλογή του διαδόχου του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, αφορά προφανώς τα δυο αντιμαχόμενα μέρη του υπαρκτού διπολισμού, δηλαδή τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, προκαλεί ωστόσο δέος στο κόμμα που κυριάρχησε όσο κανένα στα χρόνια της Μεταπολίτευσης.
Το ΠΑΣΟΚ που συνήθισε να βρίσκεται στην εξουσία ακόμη κι όταν… δεν βρισκόταν στην κυβέρνηση, καλείται να κερδίσει ακόμη ένα ιστορικό στοίχημα, που στις επερχόμενες εκλογές θα αφορά τη… μη εξαφάνισή του από το πολιτικό σκηνικό. Έτσι ώστε μετεκλογικά να διεκδικήσει και πάλι ρόλο σε ένα κυβερνητικό σχήμα, με κορμό είτε τη Νέα Δημοκρατία, είτε τον ΣΥΡΙΖΑ, και να συνεχίσει να έχει μερίδιο στην άσκηση της εξουσίας.
Μόνο που αυτή τη φορά, τα πράγματα είναι περισσότερο δύσκολα από κάθε άλλη φορά, για το Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, και συνέδεσε την ιστορική του διαδρομή με πολλές, χαμένες ευκαιρίες για την Ελλάδα, κυρίως από το 1981 μέχρι και σήμερα.
Το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου αποτελεί ήδη το… φυσικό θύμα των επόμενων εκλογών. Επειδή βαρύνεται με όσα προηγήθηκαν της εθνικής χρεοκοπίας. Επειδή προσυπέγραψε την απώλεια της εθνικής αυτοδιάθεσης, με το Μνημόνιο του 2010, και όσα ακολούθησαν. Επειδή ακόμη και σήμερα, δυσκολεύεται να προχωρήσει σε μια ειλικρινή αυτοκριτική.
Κοινώς, να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες, τη χώρα, την Ιστορία, το πεπρωμένο και το μέλλον μας.
Μόνο που, όπως φαίνεται, η τελευταία ευκαιρία που… κλώτσησε το ΠΑΣΟΚ, είναι αυτή της αποδοχής της δικής του συγγνώμης από τους Έλληνες.
Και αυτή τη φορά, η εκλογική τιμωρία δεν θα είναι… μακέτο.

Που στέλνουν τους ΡΟΜΑ -Παράνομος ο οικισμός λέει ο Δήμος Μεγαρέων

Ενώ με μια πρώτη ματιά ο νέος οικισμός στο όρος Πατέρας που θα μετεγκατασταθούν οι ΡΟΜΑ του Χαλανδρίου δείχνει σύγχρονος και έτοιμος να εξυπηρετήσει τις ανάγκες διαβίωσης αυτών που θα τον κατοικήσουν άμεσα....



>
ν κοιτάξουμε ΜΕΣΑ στα κτίρια  όπως θα δείτε με φωτογραφίες που δημοσιεύει το megaratv.gr η κατάσταση πριν 2 ημέρες είναι απαράδεκτη.Βέβαια η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής με δελτίο Τύπου ενημερώνει ότι "Ο οικισμός μετεγκατάστασης που βρίσκεται στα Μέγαρα, αποτελείται από σύγχρονους οικίσκους που διαθέτουν όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για την αξιοπρεπή διαβίωση των οικογενειών που θα μετεστεγαστούν (ύδρευση, αποχέτευση, ρεύμα), κεντρικό κτίριο με πλυντήρια, γήπεδο ποδοσφαίρου και μπάσκετ." 

Η παραίτηση τριών συνεργατών του Σαμαρά που "δείχνει" εκλογές

Megaro-Maximou
Το κλίμα πρόωρων εκλογών που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες στο πολιτικό σκηνικό, ήρθε να επιβαρύνει η παραίτηση τριών στενών συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά, από θέσεις κυβερνητικής ευθύνης, προκειμένου να είναι υποψήφιοι.
Πρόκειται για τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Δημήτρη Βαρτζόπουλο, και τους Γενικούς Γραμματείς Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Ιωάννη Παναγιωτόπουλο και Ανδρέα Κατσανιώτη.
Και οι τρεις είχαν εκδηλώσει την επιθυμία να είναι υποψήφιοι, ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος στη Θεσσαλονίκη, ο Ιωάννης Παναγιωτόπουλος και ο Ανδρέας Κατσανιώτης στην Πελοπόννησο, και έτσι αποφάσισαν να υποβάλλουν από σήμερα τις παραιτήσεις τους.
Η παραπάνω εξέλιξη έχει την τυπική διάσταση ότι σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία πρέπει να έχουν παραιτηθεί από το αξίωμά τους 18 μήνες πριν από τη λήξη της τετραετίας, τον Ιούνιο του 2016, είναι ωστόσο και βαθιά πολιτική, καθώς έτσι μπορούν να είναι έτοιμοι για εκλογές ανά πάσα στιγμή.
Είτε τον Νοέμβριο του 2014, είτε την άνοιξη του 2015.

Σκληρή επίθεση Παπαμιμίκου κατά Τζιτζικώστα

Papamimikos-grafeio

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, με αφορμή τη χθεσινή πρόταση του πρώην βουλευτή της ΝΔ να παραιτηθεί ο Αντώνης Σαμαράς από την πρωθυπουργία, ώστε να διευκολυνθεί η συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας.
Ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Real Fm” και τον Νίκο Χατζηνικολάου, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα εξής για τον Απόστολο Τζιτζικώστα:
“Την κομματική σου ταυτότητα, δεν τη βάζεις στο συρτάρι. Ή την κρατάς ή τη γυρίζεις πίσω.
Ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης δεν έγινε τον Μάιο του 2014.
Έγινε Περιφερειάρχης δύο χρόνια πριν, με ειδική τροπολογία που ζητούσε επίμονα ο ίδιος.
Και πριν δύο χρόνια πήγαινε σε όλες τις εκδηλώσεις της ΝΔ.
Και τώρα λέει ότι έβαλε την κομματική του ταυτότητα στο συρτάρι. Τόσο καιρό γιατί δεν την έβαζε;”, σχολίασε μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Μισθολόγιο & άρση μονιμότητας καθυστερούν τις απολύσεις – Τι θα πουν Μητσοτάκης-τρόικα

Την Τετάρτη, πιθανότατα το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των εκπροσώπων της τρόικας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και, όπως, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, επιβεβαιώθηκε στο τετ α τετ Μητσοτάκη – Χαρδούβελη, το βασικό της θέμα θα είναι το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο αλλά και το ζήτημα της διετούς δοκιμαστικής περιόδου (training) των νεοπροσλαμβανόμενων δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο στην ουσία οδηγεί σε de facto άρση της μονιμότητας. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης πρόκειται για δύο θέματα για τα οποία επιμένουν οι δανειστές μας ότι πρέπει να λυθούν το επόμενο διάστημα, ώστε η εφαρμογή τους να ξεκινήσει από της 1η Ιανουαρίου 2015.

24 βουλευτές της ΝΔ στον Καμίνη: " Τοποθέτησε τώρα τον ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου"

«Μη ανεκτή» χαρακτηρίζουν την όποια ολιγωρία επιδείξει ο Δήμος Αθηναίων για την τοποθέτηση ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας 24 βουλευτές της ΝΔ.

Με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο και Πολιτισμού Κώστα Τασούλα ζητούν απαντήσεις για «την επί 21 χρόνια ολιγωρία ή και σκόπιμη κωλυσιεργία», επισημαίνοντας πως «ο χάλκινος ανδριάντας του στρατηλάτη, έργο του αείμνηστου γλύπτη Γιάννη Παπά, αγοράστηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού, επί υπουργίας Ντόρας Μπακογιάννη το 1993 και παραχωρήθηκε στο Δήμο Αθηναίων, προκειμένου να τοποθετηθεί σε κατάλληλο κεντρικό σημείο».

Σημειώνουν δε ότι η αδυναμία του Δήμου να βρει ένα κατάλληλο σημείο για να τοποθετήσει τον ανδριάντα, προκαλεί «θλίψη, θυμό και οργή», ενώ τονίζουν πως «την στιγμή που η εθνικιστική έξαρση των Σκοπίων γιγαντώνεται και η οικειοποίηση της Ελληνικής ιστορίας και Ελληνικών Συμβόλων συνεχίζεται, οποιαδήποτε ολιγωρία και κωλυσιεργία είναι μη ανεκτή».

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές: 
Ηλίας ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ (Ν. Τρικάλων), 
Ιορδάνης ΤΖΑΜΤΖΗΣ (Ν. Πέλλας), 
Θεόδωρος ΣΟΛΔΑΤΟΣ (Ν. Λευκάδος), 
Παύλος ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ (Ν. Λέσβου), 
Τιμολέων ΚΟΨΑΧΕΙΛΗΣ (Ν. Γρεβενών),
 Δημήτριος ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ (Ν. Μεσσηνίας), 
Σάββας ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (Β΄ Θεσσαλονίκης), 
Ασημίνα ΣΚΟΝΔΡΑ (Ν. Καρδίτσας), 
Ανδρέας ΜΑΡΙΝΟΣ (Ν. Ηλείας), 
Γεωργία ΜΠΑΤΣΑΡΑ (Ν. Ημαθίας), 
Αθανάσιος ΝΤΑΒΛΟΥΡΟΣ (Ν. Αχαϊας), 
Δημήτριος ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ (Ν. Πιερίας)
Κωνσταντίνος ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (Ν. Φθιώτιδος), 
Άννα ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ (Β΄ Αθηνών), 
 Ευθύμιος ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ (Ν. Χαλκιδικής), 
Γεώργιος ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ (Ν. Ηλείας), 
Άννα ΜΑΝΗ-ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Ν. Πιερίας), 
Κωνσταντίνος ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ (Α΄ Θεσσαλονίκης), 
Γεώργιος ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ (Ν. Κιλκίς), 
Παναγιώτα ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ (Β΄ Αθηνών), 
Φωτεινή ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ (Ν. Σερρών), 
Θεόδωρος ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ (Β΄ Θεσσαλονίκης), 
Ανδρέας ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ (Ν. Βοιωτίας), 
Ιωάννης ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ (Ν. Καβάλας).

airetos.gr

Ο Παπαχρήστος συνεχίζει να… λοιδωρεί τον Χρύσανθο

Giorgos-Papachristos

Τον στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά Χρύσανθο Λαζαρίδη συνεχίζει να… λοιδωρεί ο Γιώργος Παπαχρήστος μέσω της στήλης του στα “Νέα”, για τον ρόλο του δίπλα στον Πρωθυπουργό, και το μερίδιο ευθύνης που φέρει για στρατηγικές επιλογές του Μεγάρου Μαξίμου και της κυβέρνησης.
Με αφορμή ρεπορτάζ για αποστροφές του Χρύσανθου Λαζαρίδη σχετικά με το τι κρύβεται στην Αμφίπολη, ο Γιώργος Παπαχρήστος σημειώνει χαρακτηριστικά στο σημερινό άρθρο του στα “Νέα” τα εξής:
“Θέλει ο Σαμαράς ανάλυση για την Αμφίπολη; Καλεί τον Χρύσανθο. Πέφτει κακοκαιρία στη χώρα; Ο Χρύσανθος είναι εκεί, για να κάνει ανάλυση και πρόβλεψη πότε θα βελτιωθεί ο καιρός. Θέλει ανάλυση για το διεθνές γεωπολιτικό κλίμα; Σε ποιόν θα απευθυνθεί; Σωστά! Στον Χρύσανθο. Για το ευρώ, τους Γερμανούς, τους Γάλλους, το δημοψήφισμα στη Σκωτία, το Ουκρανικό, τις κυρώσεις στη Ρωσία, τους Νεφελίμ, τους Ελ, την τρύπα του όζοντος; Ο Χρύσανθος είναι το “πασπαρτού” για όλα. Γιατί τα ξέρει όλα”.

ysterografa.gr

Το Ποτάμι ως... αέρας κοπανιστός

Stavros-Theodorakis-Potami

Twitter@EmOikonomidis
Για άλλη μια φορά, το Ποτάμι και ειδικότερα ο επικεφαλής του ήρθαν να επιβεβαιώσουν το… συννεφάκι που συνθέτει την απόπειρα εκφοράς πολιτικού λόγου. Γιατί περί ιδεών… ας το αφήσουμε καλύτερα.
Ο πολιτικός σχηματισμός που ίδρυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ξεκίνησε με τις μεγάλες προσδοκίες να αποτελέσει την “εναλλακτική” στο σημερινό σύστημα. Σχήμα οξύμωρο, αν σκεφτεί κανείς ότι ο πετυχημένος δημοσιογράφος εικονοποιεί με μια σημαντική διαδρομή ζωής το σύστημα που υποτίθεται ότι επιθυμεί να ανατρέψει.
Στους αρκετούς πλέον μήνες ζωής του, το Ποτάμι δεν έχει καταφέρει να ξεφύγει από το επίπεδο του ακτιβισμού. Οι προγραμματικές θέσεις που κατέθεσε πρόσφατα προκάλεσαν… αφόρητο χασμουρητό, καθώς στερούνται πλήρως έμπνευσης, φρεσκάδας και διαφορετικότητας.
Και χθες, ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε ότι το κόμμα του θα αποφασίσει έναν μήνα πριν τις επόμενες εκλογές, για το αν θα συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία ή τον ΣΥΡΙΖΑ. Αφήνοντας ανοικτά και τα δυο ενδεχόμενα.
Κάπου εκεί, η κοινή λογική αρχίζει να εξεγείρεται. Πόσο… ευλύγιστο μπορεί να είναι ένα κόμμα, και μάλιστα νεοπαγές, ώστε να μπορεί να συνυπάρξει με την ίδια ευκολία και με τα δυο εναπομείναντα κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα, που ωστόσο εκφράζουν εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές αφηγήσεις για το μέλλον του τόπου;
Και, πότε ακριβώς θα… καλωσορίσουμε στη χώρα τα στελέχη του Ποταμιού και τον αρχηγό τους, αν χρειάζονται περίσσευμα χρόνου προκειμένου να πάρουν αποφάσεις για τις οποίες δεν απαιτούνται καινούρια δεδομένα, παρά μόνο… σοβαρότητα;
Πόσος… αέρας κοπανιστός, πια; Πόσος;

ysterografa.gr

Καταλήψεις δημαρχείων από την ΠΟΕ- ΟΤΑ για την αξιολόγηση

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ έχει προγραμματίσει για την Τρίτη καταλήψεις δημαρχείων διαμαρτυρόμενη για την αξιολόγηση και για τους ελέγχους μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Οι καταλήψεις θα πραγματοποιηθούν από τις 10:00 έως τις 13:00, παράλληλα με συγκεντρώσεις και γενικές συνελεύσεις «για να συζητηθούν τα προβλήματα-αιτήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους αλλά και το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ όρισε την αυριανή ημέρα ως «Ημέρα Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Εποπλέον οι εργαόμενοι στους ΟΤΑ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

Καταργούνται οι μεταγραφές σε ΑΕΙ, ΤΕΙ για δημοσίους υπαλλήλους, αιρετούς ΟΤΑ (τροπολογία)

Στην κατάργηση της δυνατότητας μεταφοράς της θέσης φοίτησης για τους έμμισθους δημόσιους λειτουργούς και τους υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ, για τους υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας και τα αιρετά όργανα των ΟΤΑ,  σε αντίστοιχη σχολή ή τμήμα Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ στην έδρα που υπηρετούν ή διαμένουν ή έχουν εκλεγεί ή σε πλησιέστερο σε αυτήν ΑΕΙ, προχωρά το υπουργείο με την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή για τις μεταγραφές φοιτητών.
Η τροπολογία περιελήφθη  στο νομοσχέδιο «Οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων και των ενώσεων τους στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων» και θα συζητηθεί την Τρίτη.
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ 

aytodioikisi.gr

Χατζηνικολάου: Αν η τρόικα επιμείνει στα αντιλαϊκά μέτρα, θα πάμε σε εκλογές

xatzinikolaou

Τα σενάρια πρόωρων εκλογών που τις τελευταίες ημέρες έχουν φουντώσει σχολίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Νίκος Χατζηνικολάου.
Συγκεκριμένα, προέβλεψε πως η κυβέρνηση μπορεί να πάει σε εκλογές, αν η τρόικα δεν δεχθεί τις φοροελαφρύνσεις και επιμείνει στα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, όπως αυτό των ομαδικών απολύσεων.
Η κυβέρνηση μπορεί δηλαδή να επιλέξει το δρόμο των εκλογών, όντας σε σύγκρουση με την τρόικα. Αν πάλι η διαπραγμάτευση κριθεί πετυχημένη, τότε λογικά θα επιλέξει να πάει μέχρι την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

 Περισσότερα:/ysterografa.gr

Οι ρίζες της κακοδαιμονίας μας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη 

Αν θέλουμε να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο, τότε τα νέα από τον δημόσιο τομέα – και ειδικά τον χώρο των ΟΤΑ, που, αν και τόσο νευραλγικός για την κοινωνία, δυστυχώς έχει ποικιλοτρόπως ταλαιπωρηθεί από αιρετούς και μη, συνδικαλιστές και μη – είναι μάλλον καλά.
Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στην απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ στις 23 Σεπτεμβρίου, το ποσοστό συμμετοχής δεν ξεπέρασε το 8,49%.
Όπως έγινε γνωστό, τα ποσοστά σε διάφορους τομείς ήσαν τα εξής: Στα υπουργεία απήργησε το 8,89%, στις αποκεντρωμένες διοικήσεις το 6,08%, στα ΝΠΔΔ των αποκεντρωμένων διοικήσεων το 3,52%, στις περιφερειακές αυτοδιοικήσεις το 5,27%, στους ΟΤΑ α' βαθμού το 8,76% και στις ανεξάρτητες αρχές το 9,37%.
Δηλαδή, από ένα σύνολο 65.502 εργαζομένων στους παραπάνω φορείς, απέργησαν 5.564.

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη με τον Πρέσβη του Βιετνάμ κ. Bihn Vu

Εμφάνιση IMG_2014_09_30_00009a.jpg
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης συναντήθηκε  σήμερα  με τον απερχόμενο Πρέσβη του Βιετνάμ κ. Bihn Vu.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ανοιχτό Φεστιβάλ "Ελλάδα Παντού" στο Αμβούργο

Κώστας Κόλλιας: «Ζητώ αποκατάσταση της αδικίας με αναθεώρηση της τιμής ζώνης στους Αγίους Θεοδώρους»





Ερώτηση για την αναθεώρηση των τιμών ζώνης που καθορίστηκαν για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ στον πρώην Δήμο Αγίων Θεοδώρων κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, ζητώντας την αποκατάσταση της αδικίας στην φορολόγηση των ακινήτων. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον: Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη
Θέμα: Αναθεώρηση τιμής ζώνης στον πρώην Δήμο Αγίων Θεοδώρων
Κύριε Υπουργέ,
επανειλημμένα από τον περυσινό Σεπτέμβριο έχω θέσει υπόψη του Υπουργείου σας το πρόβλημα που δημιουργήθηκε σε πολλές περιοχές της Κορινθίας από τον καθορισμό υπερβολικών τιμών ζώνης για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ. Πρόσφατα, με απόφαση του Υφυπουργού κ. Μαυραγάνη, και έπειτα από νέα συγκριτικά στοιχεία που προσκομίσθηκαν, το πρόβλημα διορθώθηκε για τον πρώην Δήμο Άσσου Λεχαίου, όπου η τιμή από 100 ευρώ μειώθηκε σε περίπου 70 ανά τετραγωνικό μέτρο.
Δυστυχώς όμως η υποτιθέμενη αξία των ακινήτων για τον πρώην Δήμο Αγίων Θεοδώρων παραμένει σε δυσθεώρητα και εκτός πραγματικότητας ύψη. Η τιμή που έχει καθοριστεί εκεί είναι τα 170 ευρώ, ήτοι 170.000 ευρώ ανά στρέμμα. Το Υπουργείο σας έχει απαντήσει αρνητικά στις επανειλημμένες εκκλήσεις για διόρθωση της τιμής, με το επιχείρημα ότι δεν έχουν προσκομιστεί συγκριτικά στοιχεία που να τεκμηριώνουν χαμηλότερη αξία.
Η πραγματικότητα είναι ότι τέτοια έγγραφα υπάρχουν, αλλά για διάφορους λόγους δεν ελήφθησαν υπόψη. Έγγραφα μεταβίβασης με τιμή κάτω των 25 ευρώ δεν ελήφθησαν υπόψη διότι αφορούν οικόπεδα αμφιλεγόμενης χρήσης. Συμβόλαια κατατεθειμένα στο υποθηκοφυλακείο δεν ελήφθησαν υπόψη διότι δεν είναι καταχωρημένα στα βιβλία της Δ.Ο.Υ. Συγκριτικά άλλων ετών δεν ελήφθησαν υπόψη διότι, κατά τη γνώμη του Υπουργείου, απαιτούνται στοιχεία αποκλειστικά και μόνο από το 2010.
Η ουσία είναι ότι από τις κρατικές υπηρεσίες διαφεύγει και η κοινή λογική και η πραγματικότητα, η οποία πέραν πάσης αμφιβολίας είναι ότι δεν υπάρχει σήμερα οικόπεδο στην Κορινθία με αξία 170.000 ευρώ το στρέμμα – ούτε καν οικοδομήσιμο, ούτε καν στην παραλία, πόσω μάλλον όταν μιλούμε για εκτάσεις αγροτικής χρήσεις ή για οικόπεδα σε περιοχές χωρίς καμία εμπορική αξία. Και βεβαίως, δεν υπάρχει φορολογούμενος με τη φοροδοτική ικανότητα που εικάζει το Υπουργείο σας.
Όπως έχω επισημάνει και σε προηγούμενες ερωτήσεις μου, σε κανέναν σχετικό νόμο δεν καθορίζεται συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από το οποίο πρέπει υποχρεωτικά να λαμβάνονται τα συγκριτικά. Σε κανένα νόμο δεν αναφέρεται ότι τα στοιχεία πρέπει υποχρεωτικά να προέρχονται από τα βιβλία της Δ.Ο.Υ., αντιθέτως προβλέπεται ότι ο Έφορος μπορεί να κάνει χρήση κάθε πρόσφορου μέσου προκειμένου να προσδιοριστεί η χαμηλότερη αξία.
Επίσης, σας έχω αναφέρει ότι ακόμα και αν το Υπουργείο κρίνει ότι δεν μπορούν να ληφθούν στοιχεία προ του 2010, διότι έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί στον καθορισμό των αξιών προηγούμενων ετών, παραμένει το ερώτημα γιατί δεν λαμβάνονται στοιχεία από το 2011, 2012 και 2013, αφού οι πολίτες θα φορολογηθούν για αυτά τα έτη. Για αυτό μάλιστα το ερώτημα έχει αποφανθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας, αναφορικά με περιοχές της Νέας Μάκρης, το οποίο έκρινε ότι ο υπολογισμός του φόρου για το 2012 και 2013 με στοιχεία του 2010 είναι παράνομος. Είναι δε βέβαιο ότι εάν ζητηθούν στοιχεία από αυτά τα έτη, οι τιμές που θα βρεθούν θα είναι μακράν χαμηλότερες, δεδομένης της κατακρήμνισης της αξίας των ακινήτων τα τελευταία χρόνια.
Σε κάθε περίπτωση, το «τις πταίει» που οι φορολογούμενοι στους Αγίους Θεοδώρους καλούνται να πληρώσουν ιλιγγιώδη ποσά δεν ενδιαφέρει κανέναν. Είναι σαφές ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια του Υπουργείου Οικονομικών να διορθώσει τις αστοχίες. Για παράδειγμα, ένας εύκολος και εύλογος τρόπος να διορθωθεί η αδικία θα ήταν ο εναρμονισμός της τιμής με αυτήν που ισχύει για τον Δήμο Λουτρακίου, με τον οποίο πλέον έχουν συγχωνευθεί οι Άγιοι Θεόδωροι, δηλαδή στα 70 ευρώ ανά τετραγωνικό. Το νομικό πλαίσιο υπάρχει και επιτρέπει τέτοιες διορθώσεις, το ερώτημα επομένως είναι εάν υπάρχει και  πολιτική βούληση.
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
Προτίθεστε να αναθεωρήσετε την τιμή ζώνης των 170 ευρώ ανά τετραγωνικό που έχει καθοριστεί για τον πρώην Δήμο Αγίων Θεοδώρων;