Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Βουλγαράκης: Εμείς που πραγματικά είμαστε ΝΔ θα συναντηθούμε ξανά

boulgarakis

Ο Γιώργος Βουλγαράκης έστειλε μέσω facebook το δικό του μήνυμα για την συμπλήρωση 40 ετών από την ίδρυση της ΝΔ.
«Υπήρξα στη ΝΔ από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.
Έζησα όλες τις καλές και δύσκολες ώρες της, από παιδί.
Πέρασα από όλες τις θέσεις αγώνα, αυτής της σπουδαίας παράταξης.
Από απλό μέλος ως Προέδρος της ΟΝΝΕΔ ,γραμματέας της ΔΑΠ, μέλος της Κεντρικής της Επιτροπής και του πολιτικού της συμβουλίου.
Εικοσιένα χρόνια συνεχώς Βουλευτής της και πολλές φορές Υπουργός.
Σύνδεσα τη παρουσία μου με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τη Cosco και τόσα αλλα…
Υπήρξα δύο φορές θύμα τρομοκρατικής ενέργειας για την ιδεολογία μου
Διασύρθηκα και κατασυκοφαντήθηκα για την παράταξη-ακόμα και από δικά μας στελέχη και λειτούργησα σαν εξιλαστήριο θύμα που δικαιώθηκε από κάθε άποψη και διακομματικά πολύ μετά…
Σήμερα, η παράταξη συμπληρώνει 40 χρόνια παρουσίας στο πολιτικό βίο της χώρας.
Ανεξάρτητα απ ότι δεν αναγνωρίζω σήμερα στη ΝΔ , τις αρχές του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Ευάγγελου Αβέρωφ,του Κώστα Μητσοτάκη
Ανεξάρτητα απ ότι δεν υπάρχουν στον ηγετικό της πυρήνα πρόσωπα που αγωνίστηκαν γι αυτήν διαχρονικά…
Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι αυτό το κόμμα αρέσκεται στο να κατατρώει τις σάρκες του…
Πραγματικά δεν θα ήθελα αυτή η παράταξη να κλείσει τον κύκλο της αναντίστοιχα με την προσφορά της στο λαό και τον τόπο.
Άλλωστε το να είναι κάποιος Νεοδημοκράτης, είναι θέμα συνείδησης και μόνο.
Είμαι βέβαιος ότι όλοι εμείς πού είμαστε πραγματικά ΝΔ, θα συναντηθούμε ξανά όταν έρθει η ώρα και απ ότι βλέπω πολύ σύντομα… ελπίζω μόνο, να μην είναι πάρα πολύ αργά.
Ζήτω η ΝΔ !» 


ysterografa.gr

Οι χειραψίες Σαμαρά με Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και Κώστα Καραμανλή! (video)

samarasmitsotakiskaramanlis 
Αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του, ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε μία συμβολική κίνηση έσπευσε να χαιρετίσει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Κώστα Καραμανλή.
Ο κ. Σαμαράς στη συνέχεια φωτογραφήθηκε με τους δύο πρώην Πρωθυπουργούς, οι οποίοι έδωσαν το παρών στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας.
Θυμίζουμε πως ο κ. Σαμαράς κάθισε ανάμεσα στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Κώστα Καραμανλή.

ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΝΔ από Enikos_gr

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΓΙΑ ΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ Τα Μνημόνια τελειώνουν!

nd


Κύριες και κύριοι συνάδελφοι, αγωνιστές και αγωνίστριες της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ μας,
Το περασμένο Σάββατο, σας μίλησα από τη Χαλκιδική, για όλα εκείνα που μας κάνουν υπερήφανους που είμαστε Νεοδημοκράτες. Για όλα εκείνα που προσφέρουμε, επί σαράντα χρόνια, στην Πατρίδα και στη Δημοκρατία...
Απόψε θα σας μιλήσω για τις ευθύνες μας από δω και μπρός, για το μέλλον των παιδιών μας!

Όμως δεν ξεχνάμε από πού ξεκινήσαμε. Την ημέρα εκείνη την ιστορική και για την παράταξη και για τη Δημοκρατία και για την Ελλάδα:
Ήταν 24 Ιουλίου, 40 χρόνια πριν. Κατέβηκε ο Καραμανλής από το αεροπλάνο. Ένα με το πλήθος, στο δρόμο προς το Προεδρικό Μέγαρο, κοντοστάθηκε και γυρνώντας προς μια ομάδα νέων ανθρώπων που τον χειροκροτούσε, τους είπε τις λέξεις αυτές που δεν τις έβγαλα ποτέ από το νου μου:
«ζητώ σωφροσύνη, πατριωτισμό και αρραγή εθνική ενότητα»!

ΙΣΧΥΡΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ ΣΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗ !!

Τις τελευταίες ώρες, η γη δεν έχει σταματήσει να τρέμει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα στη Πελοπόννησο και τη Κρήτη. Οι σεισμοί στις περιοχές αυτές, είναι συνεχόμενοι και έχουν δημιουργήσει τεράστια ανησυχία στους κατοίκους.

Έκτακτο δελτίο Επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα

vroxes

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από αργά το βράδυ του Σαββάτου κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, που εξέδωσε η ΕΜΥ.
Η επιδείνωση του καιρού αναμένεται να επηρεάσει κυρίως την Ήπειρο, το Ιόνιο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη δυτική Στερεά Ελλάδα και τη δυτική Πελοπόννησο.

Ωστόσο, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος, δεν θα υπάρξει σημαντική μεταβολή της θερμοκρασίας. Ο ίδιος επισημαίνει ότι τα φαινόμενα είναι συνηθισμένα για το φθινόπωρο, ενώ ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να επιδείξουν οι κάτοικοι περιοχών, όπου έχουν εκδηλωθεί πυρκαγιές, «καθώς δεν ξέρουμε πώς συμπεριφέρονται οι περιοχές αυτές σε συνθήκες έντονης βροχόπτωσης».
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν την Τρίτη και ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση, «αλλά δεν θα επιστρέψουμε στην καλοκαιρία» όπως καταλήγει ο κ. Λάλος.

Συλλαλητήριο της Θύρας 7 την Δευτέρα έξω από το ΣΚΑΙ!

olympiakos_gate7.gif1_

Με αφορμή τις αποκαλύψεις ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ήταν στόχος τρομοκρατικής επίθεσης η Θύρα 7 εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κάνει λόγο για στοχοποίησή του από ΜΜΕ και επιχειρηματίες και ανακοίνωσε ότι θα κάνει συλλαλητήριο την Δευτέρα το βράδυ έξω από το ΣΚΑΙ!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΘΥΡΑΣ 7:
“H OIKOΓENEIA TOY OΛYMΠIAKOY MAΣ ΠAPAKOΛOYΘEI ME AΓΩNIA TIΣ EΞEΛIΞEIΣ TΩN TEΛEYTAIΩN HMEPΩN KAI THN AΠOKAΛYΨH ME ΣTOIXEIA KAI OXI ME ΘEΩPIEΣ OTI O ΠPOEΔPOΣ TOY ΘPYΛOY HTAN ΣTOXOΣ ΔOΛOΦONΩN.
TO ΠOIOI EΔΩΣAN THN ENTOΛH ΓIA TH ΔOΛOΦONIA ΘA TO MAΘOYME. AYTO ΠOY HΔH ΞEPOYME EINAI OTI O ΠPOEΔPOΣ THΣ OMAΔAΣ MAΣ, O OΠAΔOΣ TOY OΛYMΠIAKOY BAΓΓEΛHΣ MAPINAKHΣ, EΔΩ KAI KAIPO ΣTOXOΠOIEITAI ME MANIA AΠO MME KAI EΠIXEIPHMATIEΣ ΠOY TA EΛEΓXOYN.
ANEXTHKAME APKETA. KAI TA ANEXTHKAME ΓIATI ΔE ΘEΛAME NA ΔΩΣOYME TO ΠAPAMIKPO ΔIKAIΩMA ΣTOYΣ AMETPHTOYΣ EXΘPOYΣ MAΣ.
OMΩΣ H YΠOMONH EΞANTΛHΘHKE. ΠΛEON ΘA ANTIΔPAΣOYME MAZIKA KAI AMEΣA.
ΠPΩTH ΣYNANTHΣH MAΣ TH ΔEYTEPA TO BPAΔY ΣTIΣ 10:00 EΞΩ AΠO TON PAΔIOTHΛEOΠTIKO ΣTAΘMO ΣKAI.
EΞΩ AΠO TO KANAΛI, ΠOY EYPIΣKOMENO MAΛIΣTA ΣTIΣ ΓEITONIEΣ MAΣ, EΞAΠOΛYEI ΛAΣΠH KAΘHMEPINA ΓIA TON ΠPOEΔPO, THN OMAΔA, TOYΣ OΠAΔOYΣ MAΣ.
ΘA EIMAΣTE OΛOI EKEI ΓIA NA BPONTOΦΩNAΞOYME OTI TA ΨEMMATA TEΛEIΩΣAN. OI ΣYKOΦANTIEΣ TEΛEIΩΣAN. TΩPA TH ΔIKH (ΠPOΣXHMATIKH ΠANTA) ΘA THN KANOYME EMEIΣ.
O ΛAOΣ TOY OΛYMΠIAKOY.”

Νέα φωτογραφία του Σταμπούλου από την ΕΛ.ΑΣ – «Καθαρά» τα δύο διαμερίσματα

stampoulos1
Η ΕΛ.ΑΣ έδωσε στην δημοσιότητα νέα φωτογραφία του Αντώνη Σταμπούλου, ο οποίος συνελήφθη στον Βύρωνα.
Αυτή η φωτογραφία είναι πιο πρόσφατη συγκριτικά με την προηγούμενη που δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα.
Στο μεταξύ σε δύο διαμερίσματα που έγιναν έρευνες από την Αντιτρομοκρατική, σε Κυψέλη και Θησείο, και τα οποία σχετίζονται με τον Σταμπούλο δεν βρέθηκαν επιπλέον στοιχεία.

Καμμένος: Εθνικό κεφάλαιο ο Καραμανλής

panos-kammenos

Ως εθνικό κεφάλαιο για την χώρα χαρακτήρισε τον Κώστα Καραμανλή ο Πάνος Καμμένος και τον προέτρεψε να πάρει πρωτοβουλίες «για τη δημιουργία ενός μεγάλου εθνικού μετώπου».
Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά» χαρακτηρίζει «πολιτικό ελιγμό» την ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ ξεκαθαρίζει πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να ψηφίσουν κανέναν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Θα ψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά τις εκλογές. Υπάρχουν πρόσωπα, που την κατάλληλη στιγμή θα τα προτείνουμε και εμείς. Πρόσωπα από τον δικαστικό χώρο και Έλληνες πολίτες που έχουν διαπρέψει στην Ελλάδα και το εξωτερικό», σημειώνει.
Αφήνει παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο στήριξης στο πρόσωπο του Κώστα Καραμανλή, σε περίπτωση που εκείνος προτεινόταν για το αξίωμα του Προέδρου. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Καραμανλής αποτελεί εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα, αν και με στενοχωρεί και με προβληματίζει το γεγονός ότι ψήφισε Μνημόνια. Θεωρώ ότι έχει υποχρέωση να μιλήσει για την αλλοίωση της πολιτικής του από τη σημερινή κυβέρνηση», σημειώνει χαρακτηριστικά.


Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο συνεργασίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ απαντά ότι «θα συνεργαστούμε με οποιονδήποτε διασφαλίσει τις κόκκινες γραμμές στα εθνικά θέματα», ενώ κάνει λόγο για «βελτίωση» της οικονομικής πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Βενιζέλος: Η Ελλάδα βρίσκεται σε οικονομικό πόλεμο

beniproedria

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα El Pais, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται πλέον την τρόικα ούτε νέο πρόγραμμα, ενώ τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι το ιστορικό θύμα αυτής της κρίσης».
«Έχουμε την ευκαιρία για να γυρίσουμε σελίδα» , δήλωσε χαρακτηριστικά και υποστήριξε ότι η Ελλάδα «βρίσκεται σε οικονομικό πόλεμο».
Παράλληλα, τόνισε ότι «η κρίσιμη συζήτηση είναι η βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους και ο Κλάους Ρέγκλινγκ (πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας) που είναι και ο κύριος δανειστής μας, παρουσιάζει συχνά αποδείξεις για τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους μετά το κούρεμα. Έχουμε πλέον ένα καλό προφίλ ωριμότητας και η εξυπηρέτηση του χρέους είναι εντελώς αποδεκτή, λιγότερο από το ήμισυ από ό,τι πριν από την κρίση».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ χαρακτήρισε ως πιο σημαντικό εχθρό την ανεργία: «Το χειρότερο είναι η ανεργία, σχεδόν στο 27%. Αλλά τώρα πλέον, η Ελλάδα έχει ένα εντυπωσιακό πρωτογενές πλεόνασμα, κυκλικά προσαρμοσμένο, που είναι καλύτερο κι από αυτό της Σιγκαπούρης. Έχουμε την ευκαιρία να γυρίσουμε σελίδα και να ξεκινήσουμε την έξοδό μας από την κρίση και το μνημόνιο. Αλλά ο πρώτος παράγοντας για μια πραγματική αλλαγή είναι η πολιτική σταθερότητα, μια νέα αφήγηση και η εμπιστοσύνη των πολιτών στις προοπτικές της ζωής μετά την κρίση.
Μετά από πέντε χρόνια, έχουν γίνει πολλές δύσκολες συζητήσεις. Ο πυλώνας των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων είναι μια εθνική επιλογή, αλλά αυτή η γρήγορη και σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή δεν ήταν επιλογή μας
Το ΠΑΣΟΚ είναι το ιστορικό θύμα αυτής της κρίσης Η παράδοση του σοσιαλιστικού κόμματός μας ήταν πάντα οι κοινωνικές παροχές και είναι πλέον πολύ δύσκολο για την κοινωνική μας βάση να αποδεχθεί μια αντίστροφη πορεία. Δεν βρισκόμαστε σε μια φυσιολογική κατάσταση, βρισκόμαστε σε μια κατάσταση πραγματικού οικονομικού πολέμου για να προστατεύσουμε τη χώρα, αλλά δεν είναι πολύ εύκολο για τους απλούς ανθρώπους να το κατανοήσουν αυτό. Μη ξεχνάτε ότι μετά τη νίκη στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο (Ουίνστον) Τσόρτσιλ έχασε τις εκλογές».
Τον ΣΥΡΙΖΑ τον χαρακτήρισε ως «ένα παράδοξο φαινόμενο» αναγνωρίζοντας ότι ενσωματώνει την αντίδραση μέρους της εκλογικής βάσης του ΠΑΣΟΚ.


ysterografa.gr

Διαβούλευση για τα σκουπίδια χωρίς να έχει λύση, ξεκινά η Ρένα Δούρου

Διαβούλευση για τα σκουπίδια αποφάσισε να ανοίξει με τους δημάρχους,  η νέα Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

 Μιλώντας για ένα νέο μοντέλο διαχείρισης το οποίο όμως παραμένει αόριστο, χωρίς να έχει να προτείνει άμεσες λύσεις και με το σοβαρό πρόβλημα του κορεσμού του ΧΥΤΑ Φυλής, ζητά να ακυρωθούν οι διαγωνισμοί για τις 4 μονάδες επεξεργασίας σύμμεικτων με ΣΔΙΤ.
 Διαβάστε περισσότερα
 airetos.gr

Ο Κουβέλης έκλεισε το θέμα να μην είναι ξανά υποψήφιος

kouvelis2000

Ο Φώτης Κουβέλης ,με παρέμβασή του το Σάββατο, απέρριψε το ενδεχόμενο να μην είναι ξανά υποψήφιος πρόεδρος, όπως είχε ζητήσει η Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ.
«Ας σταματήσουμε εδώ. Μαζί με την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα πορευόμαστε στις αποφάσεις του συνεδρίου μας» υπογράμμισε από το βήμα του συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.

Να σημειώσουμε ότι η Κ.Ο. είχε ζητήσει αιφνιδιαστικά το βράδυ της Παρασκευής την παραίτηση του κου Κουβέλη.  

ysterografa.gr

Χρύσανθος: Θα απογοητευτούν. Δεν είμαι εύκολος στόχος…

Xrysanthos-Lazaridis

Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης βρέθηκε στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής το προηγούμενο διάστημα, για τον ρόλο του στις διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα, και με συνέντευξή του στη “Real News” επιχειρεί να δώσει τις δικές του απαντήσεις.
Επέλεξαν εμένα ως εύκολο στόχο. Θα απογοητευθούν. Δεν είμαι εύκολος στόχος”, σημειώνει χαρακτηριστικά ο Χρύσανθος Λαζαρίδης στην εφημερίδα του Νίκου Χατζηνικολάου.
Ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, προσθέτει ακόμη με τη συνέντευξή του στην εφημερίδα:
Κάτι καλό πάει να γίνει για τη χώρα και κάποιοι προσπαθούν να το ματαιώσουν”.

υστερογραφα

Μήνυμα δυσφορίας από Σουφλιά για τα... σενάρια

Giorgos-Souflias
Τη δυσφορία του Γιώργου Σουφλιά προκάλεσαν δημοσιεύματα που η πλευρά του πρώην υπουργού αποδίδει σε διαρροές, περί ασθένειάς του, ως πραγματικού λόγου της απουσίας του από τις επετειακές εκδηλώσεις.
Συνεργάτες του άλλοτε πανίσχυρου υπουργού ΠΕΧΩΔΕ των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή μετά το 2004, και υποψηφίου για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας το 1997, σημείωναν σήμερα με νόημα ότι ο Γιώργος Σουφλιάς απουσιάζει συνειδητά από τις “γαλάζιες” επετειακές εκδηλώσεις, και όχι λόγω κάποιου προβλήματος υγείας.
Ο Γιώργος Σουφλιάς είναι ένα από τα στελέχη η παρουσία των οποίων θα σηματοδοτούσε πολλά, σε πολιτικό αλλά και επικοινωνιακό επίπεδο για τη Νέα Δημοκρατία, γι’ αυτό και ως το τέλος υπήρξε ένα… θρίλερ, σχετικά με τη συμμετοχή του ή όχι στις επετειακές εκδηλώσεις.

υστερογραφα

Στην Τρίπολη το 8ο Εθνικό Συνέδριο Μεταλλικών Κατασκευών



Εμφάνιση Φωτ.2.jpg 
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιείται στην Τρίπολη το 8ο Εθνικό Συνέδριο Μεταλλικών Κατασκευών από 2 έως 4 Οκτωβρίου 2014. Στο συνέδριο απηύθυνε χαιρετισμό ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πελοποννήσου Απόστολος Ε. Παπαφωτίου εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κο. Πέτρο Τατούλη και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Εμφάνιση Φωτ.1.jpgΤο Συνέδριο αποτελεί πρωτοβουλία της Εταιρείας Ερευνών Μεταλλικών Έργων (Ε.Ε.Μ.Ε.) και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.) του Περιφερειακού Τμήματος Πελοποννήσου. Το Συνέδριο γίνεται κάθε τρία χρόνια και αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για όσους ασχολούνται με τις μεταλλικές κατασκευές, είτε ερευνητικά και εκπαιδευτικά είτε επαγγελματικά ως μελετητές και κατασκευαστές αντίστοιχων έργων.
Είναι ιδιαίτερη τιμή για την Πελοπόννησο που το Συνέδριο αυτό πραγματοποιείται στην Τρίπολη, στην έδρα της  Περιφέρειας, στο φιλόξενο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τριπόλεως. Παρά το δυσμενές σημερινό περιβάλλον υπάρχει ιδιαίτερη ανταπόκριση από παλαιούς και νέους μηχανικούς.
Εμφάνιση Φωτ.3.JPGΣυμμετέχουν περισσότεροι από 100 Έλληνες ομιλητές με παρουσιάσεις που αφορούν ερευνητικές, επιστημονικές εργασίες και έργα που έχουν κατασκευαστεί τα τελευταία 3 χρόνια. Πέντε προσκεκλημένοι ειδικοί επιστήμονες, μελετητές τεχνικών έργων και εταιρείες που παρουσιάζουν γενικότερα θέματα.

Σήμερα γιορτάζουμε 40 χρόνια από την ίδρυση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

 http://news247.gr/eidiseis/afieromata/article3059542.ece/BINARY/w660/arxhgoi.jpg
Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΚΙΟΛΗΣ 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Αναστάσιος ΓκιολήςΣήμερα  γιορτάζουμε 40 χρόνια από την ίδρυση  της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Στις 4 Οκτωβρίου του 1974, o Εθνάρχης ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΝΛΗΣ ίδρυσε την ιστορική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, την  πολιτική παράταξη που ταυτίζει το έθνος με το λαό, την πατρίδα με τους ανθρώπους της, την πολιτεία με τους πολίτες της, την εθνική ανεξαρτησία με τη λαϊκή κυριαρχία, την πρόοδο με το κοινό αγαθό, την πολιτική ελευθερία με την έννομη τάξη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

40 χρόνια ΝEA ΔHMOKPATIA: Κωνσταντίνος Καραμανλής: Η Ιστορία του ιδρυτή της παράταξης

40 χρόνια ΝΔ: Κωνσταντίνος Καραμανλής: Η Ιστορία του ιδρυτή της παράταξης
 Σαράντα χρόνια μετά την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, ένας άνθρωπος έρχεται στο μυαλό όσων έχουν ζήσει την σύγχρονη ιστορία αυτού του τόπου. Ο ιδρυτής της, Κωνσταντίνος Καραμανλής. Μια προσωπικότητα που λατρεύτηκε όσο λίγοι πολιτικοί στην Ελλάδα και αντιμετωπίσθηκε με δέος από αντιπάλους και ΜΜΕ μέχρι την τελευταία ημέρα της ζωής του.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, γεννήθηκε το 1907 στην Πρώτη, Σερρών κι ενώ η Μακεδονία δεν είχε ακόμα απελευθερωθεί από τους Τούρκους.

Αυτό, έγινε 6 χρόνια μετά την γέννησή του. Ο Καραμανλής, είχε πατέρα δάσκαλο ο οποίος ήταν και πολεμιστής στον Μακεδονικό Αγώνα. Ο Γεώργιος Καραμανλής. Μητέρα του η Φωτεινή Δολόγλου και εκτός από τον Κωνσταντίνο έκαναν και άλλα 6 παιδιά. Ο Κωνσταντίνος ήταν ο μεγαλύτερος και δεύτερη ήταν η Όλγα και μετά ο Αλέκος, η Αθηνά, η Αντιγόνη, ο Γραμμένος και ο Αχιλλέας.

  Το Γυμνάσιο το τελείωσε στις Σέρρες. Τότε εμφανίστηκε στην ζωή του ο βουλευτής Σερρών Αθανάσιος Αργυρός. Ανέλαβε την επιμόρφωση του νεαρού Κωνσταντίνου στην Αθήνα. Μπήκε οικότροφος στο Αθηναϊκό Λύκειο Μεγαρέως (στο Παγκράτι) για να γίνει δικηγόρος.
Πήρε το πτυχίο του το 1929 και πήγε φαντάρος.

Μετά άρχισε να ασκεί την δικηγορία. Το 1932 αποφάσισε ότι πρέπει να πολιτευτεί. Κατέβηκε υποψήφιος με το Λαϊκό Κόμμα και βγήκε βουλευτής Σερρών, το 1935. Ήταν μόλις 28 ετών.

Aνοικτή συγκέντρωση σήμερα για τον ΧΥΤΑ στο Ξυλόκαστρο - ΟΧΙ στη μετατραπή του Δημου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης σε «σκουπιδο-υποδοχέα» της Πελοποννήσου

 
Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης εξέδωσε ψήφισμα κατά της πρόθεσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου να μετατρέψει το Ξυλόκαστρο σε «σκουπιδο-υποδοχέα» της Πελοποννήσου και καλεί τους πολίτες και τους φορείς, του Δήμου ,σε  ανοικτή συγκέντρωση - διαμαρτυρία σήμερα Σάββατο 4 Οκτωβρίου, στις 07:00 μ.μ.,στην πλατεία Αγίου Βλασίου Ξυλοκάστρου.


  ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

«Πληροφορούμενοι την απάντηση του Υπουργού κ. Μανιάτη σε ερώτηση του Βουλευτή Κορινθίας κ. Χρίστου Δήμα σχετικά με το ενδεχόμενο μεταφοράς απορριμμάτων από Δήμους των νομών Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας στο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης έχουμε να σας καταθέσουμε τα παρακάτω :
Ο ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ Ξυλοκάστρου είναι ένα σύγχρονο έργο που κατασκευάστηκε για να εξυπηρετεί μόνο τις Δημοτικές ενότητες Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και Φενεού και τις προβλεπόμενες ποσότητες, σύμφωνα με τους όρους της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και τις προϋποθέσεις της άδειας λειτουργίας του.

Η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη με τη σκέψη ότι μπορεί να μετατραπεί ο Δήμος μας σε «σκουπιδο-υποδοχέα» της Πελοποννήσου και εξοργισμένη με το γεγονός ότι παρά την προνοητικότητα και αποφασιστικότητα που έδειξε ο Δήμος μας χωροθετόντας περιοχή για τη δημιουργία ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ ώστε να λύσει το πρόβλημα της Δυτικής Κορινθίας τιμωρείται αντί να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης είναι αγροτουριστικός Δήμος και οποιαδήποτε περιβαλλοντική υποβάθμισή του θα επηρεάσει αρνητικά το εισόδημα και το μέλλον των δημοτών του.

Για τους παραπάνω λόγους το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να αγωνιστεί με όλα τα μέσα κατά αυτής της παράλογης μεθόδευσης.»

Ο Δένδιας... καλωσόρισε τον Ρουσόπουλο στη ΝΔ

Nikos-Dendias

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, στέλεχος που πρόσκειται στο καραμανλικό στρατόπεδο και αναμένεται στις προσεχείς εκλογές να είναι υποψήφιος στη Β’ Αθηνών… καλωσόρισε τον Θόδωρο Ρουσόπουλο στη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την επικείμενη παρουσία του άλλοτε πανίσχυρου Νο2 του Μαξίμου στη σημερινή “γαλάζια” επετειακή εκδήλωση.
Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha και τον Σπύρο Χαριτάτο, ο Νίκος Δένδιας σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής:
“- Είναι ώρα συστράτευσης και χαίρομαι που το βράδυ ο Θ. Ρουσόπουλος θα βρίσκεται μαζί μας στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ΝΔ.
Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει πως ό,τι υπόσχεται και λέει για «σεισάχθεια» με 2 δις ευρώ δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Θα προστατευθεί η πρώτη κατοικία του έντιμου δανειολήπτη που δεν μπορεί να πληρώσει το στεγαστικό του δάνειο.
Προωθούμε μία συμφωνία για έναν πολύ μεγάλο αριθμό δόσεων για το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών των μικρομεσαίων.
Οι επιχειρήσεις που υπέστησαν τις συνέπειες της κρίσης πρέπει να ενισχυθούν για να ανακάμψουν, χωρίς να αδικηθούν οι εταιρείες που άντεξαν.
Υπάρχει μία συνολική προσπάθεια αναδιάρθρωσης των επιχειρήσεων μέσω των ρυθμίσεων για τα κόκκινα δάνεια.
Το σημαντικό είναι τα φαινόμενα τρομοκρατίας να μην αναστείλουν την προσπάθεια για ανάκαμψη της χώρας”.

Ο Αλαφούζος “έκλεψε” τον Τσίμα από το Mega

Pavlos-TsimasΣτην οικογένεια του ΣΚΑΪ βρίσκει την επόμενη τηλεοπτική στέγη του ο Παύλος Τσίμας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής οδεύει προς το Νέο Φάληρο, με τον Γιάννη Αλαφούζο να καταγράφει μια σημαντική μεταγραφική επιτυχία.
Η αποχώρηση του Παύλου Τσίμα από το Mega ξεκίνησε από το κύμα αλλαγών που έφερε η απομάκρυνση της Όλγας Τρέμη από την παρουσίαση των ειδήσεων, και η συνολική αναδιάρθρωση του μοντέλου του κεντρικού δελτίου του σταθμού των εκδοτών, με τον Γιάννη Πρετεντέρη να είναι ο μόνος που διασώθηκε, σε επίπεδο σχολιαστών.
Η έλευση του Παύλου Τσίμα στον Όμιλο ΣΚΑΪ ενισχύει σημαντικά το Συγκρότημα Αλαφούζου, καθώς εκτός από την τηλεόραση αναμένεται να έχει ενεργή παρουσία και στο ραδιόφωνο.

Τους νέους μισθούς στο Δημόσιο προανήγγειλε ο Κ. Μητσοτάκης – Τι είπε για την άρση μονιμότητας

Τα σενάρια στα οποία είχε αναφερθεί η aftodioikisi.gr, για πρώτο μισθό περίπου 683 ευρώ το μήνα στο Δημόσιο (όσο, δηλαδή, είναι ο αντίστοιχος στον ιδιωτικό τομέα αλλά σε 12μηνη και όχι 14μηνη βάση) στην ουσία επιβεβαίωσε ο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης,μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, όπου υπερψηφίστηκε στη δεύτερη ανάγνωσή του, το νομοσχέδιο για την ανοιχτή χρήση των δημοσίων δεδομένων: 

Ο Βρούτσης πιστεύει πως κερδίζει τη μάχη για τις ομαδικές απολύσεις

Giannis-Vroutsis

Η συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση με την τρόικα κράτησε για περισσότερο από δύο ώρες, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως έγινε μεγάλη “μάχη” ανάμεσα στο επιτελείο της κυβέρνησης και τους εκπροσώπους των δανειστών.
Βασικό θέμα της διαφωνίας των δύο πλευρών αποτελεί αυτό των ομαδικών απολύσεων. Συγκεκριμένα, πληροφορίες που μεταδόθηκαν στο δελτίο ειδήσεων του Star, αναφέρουν πως o εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ρίσι Γκογιάλ, αρνείται να δεχθεί την έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας να μην υπάρξουν αλλαγές στο καθεστώς των ομαδικών απολύσεων, όπως επιθυμεί η ελληνική πλευρά.
Ο Ινδός τεχνοκράτης του ΔΝΤ επιμένει ότι πρέπει να περάσει νόμος για τις ομαδικές απολύσεις, ενώ ο εκπρόσωπος της Κομισιόν δεν παίρνει θέση στο θέμα.
Πάντως, ανώτερο στέλεχος του υπουργείου ανέφερε μετά τη συνάντηση ότι σημειώθηκε πρόοδος στο θέμα των ομαδικών απολύσεων και η εκτίμησή του είναι πως η τρόικα δέχεται τις ελληνικές θέσεις.
Νωρίτερα, ο κ. Βρούτσης μαζί με τους υπουργούς Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, Ανάπτυξης Νίκο Δένδια και την τριμερή, συζήτησαν για τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των επιχειρήσεων στο δημόσιο, τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Το Σάββατο το πρωί οι επικεφαλής της τρίμερους θα συναντηθούν και πάλι με τον υπουργό Οικονομικών, με στόχο να πλησιάσουν οι δύο πλευρές στους στόχους του προσχεδίου του προϋπολογισμού. 

ysterografa.gr

Στο νοσοκομείο ο Μητροπολίτης Φιλίππων Προκόπιος

prokopios

Πηγή: www.romfea.gr
Τέσσερις με πέντε μέρες θα παραμείνει κλινήρης στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας ο Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, Προκόπιος, ο οποίος εισήχθη εσπευσμένα το βράδυ της Τρίτης στη Β’ Παθολογική Κλινική μετά από αιμορραγία του εντέρου, η οποία προκλήθηκε από φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσε το τελευταίο διάστημα.
Το πρόβλημα υγείας που διαπιστώθηκε στον Σεβασμιότατο είναι αντιμετωπίσιμο από τους θεράποντες ιατρούς, οι οποίοι του άλλαξαν τη φαρμακευτική αγωγή και θα παρακολουθούν την πορεία της υγείας τους έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Γενικά η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία σύμφωνα με τις πληροφορίες και τα προβλήματα αυτά εντάσσονται στις παρενέργειες σοβαρών επεμβάσεων όπως αυτή που υποβλήθηκε με επιτυχία πρόσφατα.

Ο Τσίπρας έστειλε... ανοιχτή επιστολή στον μεσαίο χώρο!

Alexis-Tsipras-Kostas-Karamanlis

Την επέτειο ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας για να απευθύνει… ανοιχτή επιστολή στον μεσαίο χώρο, μέσω άρθρου που υπογράφει στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, επιχειρώντας να απομακρύνει την κοινωνική ανησυχία για μια ενδεχόμενη έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στοχεύει ξεκάθαρα τις μετριοπαθείς ομάδες πολιτών που από τις εκλογές του 2009 και μετά έχουν επιλέξει την αποχή από τα πολιτικά δρώμενα, επιχειρώντας να τους πείσει ότι κανένας πλέον στην Ευρώπη δεν αισθάνεται να απειλείται από μια πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα, που θα έφερνε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Η... ανατροπή Κουβέλη "κυρίως μενού" στη ΔΗΜΑΡ

Fotis-Kouvelis-DIMAR

Η Παρασκευή, δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ είχε έντονες αντιπαραθέσεις και τοποθετήσεις, με τον Γιάννη Πανούση και τον Γιώργο Κυρίτση να θέτουν θέμα ηγεσία και να επικρίνουν τον Φώτη Κουβέλη για την επιλογή του να παραμείνει στο τιμόνι του κόμματος, και την Κοινοβουλευτική Ομάδα να τον προτρέπει να αποσυρθεί.
Οι τοποθετήσεις αυτές δεν ήταν καθώς φαίνεται μεμονωμένες, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη παρασκηνιακές διαδικασίες, ώστε να υπάρξει και δεύτερος υποψήφιος.
Ένα από τα ονόματα που ακούγονται έντονα είναι αυτό του βουλευτή Αχαΐας Νίκου Τσούκαλη, ο οποίος είναι πιθανό να καταθέσει το Σάββατο υποψηφιότητα απέναντι στον Φώτη Κουβέλη.
Προς την κατεύθυνση της δεύτερης υποψηφιότητας τάσσεται σύμφωνα με πληροφορίες και το Αριστερό Δίκτυο του κόμματος.

Συνέδριο ΔΗΜΑΡ - Οι θέσεις Κουβέλη, τα άλλα κόμματα και οι διαφωνούντες

Συνέδριο ΔΗΜΑΡ- Οι θέσεις Κουβέλη, τα άλλα κόμματα και οι διαφωνούντες 
Στροφή προς το ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης κατά την ομιλία του με την οποία ξεκίνησε το 3ο συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς χθες και ολοκληρώνεται το Σαββατοκύριακο. Τι είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και για την πολιτική της κυβέρνησης. Στο συνέδριο χαιρέτησαν εκπρόσωποι κομμάτων: Ως θεσμικό εκβιασμό χαρακτήρισε ο γραμματέας της Π.Ε της ΝΔ, Α. Παπαμιμίκος, τις διακηρύξεις για καταψήφιση κάθε υποψήφιου για την Προεδρία Δημοκρατίας. Καλλιεργείται ένα κλίμα τεχνητής πολιτικής αστάθειας με αφορμή την προεδρική εκλογή, υποστήριξε ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκης. Άνοιγμα συνεργασίας προς ΔΗΜΑΡ, έκανε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Βίτσας. Σκληρή κριτική προσωπικά στον Φ. Κουβέλη άσκησε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γ. Πανούσης. Οι εργασίες του συνεδρίου και η ομιλία του προέδρου...

περισσότερα  eklogika.gr

Πάμε για πρόωρες ή για πολύ πρόωρες εκλογές;

Πάμε για πρόωρες ή για πολύ πρόωρες εκλογές; Σενάριο σύγκλισης Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών με πρόταση παραίτησης της κυβέρνησης και σχηματισμό κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας και προωρες εκλογές

Του Χρήστου Καψάλη
 διευθυντή του eklogika.gr 

Ενώ το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδει με κάθε ευκαιρία το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο εσωτερικό της ΝΔ η μυρωδιά του φρέσκου προεκλογικού εσωκομματικού αίματος έχει γίνει πολύ έντονη…
ΠΑΣΟΚ εναντίον ΝΔ, υπουργοί εναντίον υπουργών, στελέχη εναντίον στελεχών σε μια σκληρή μάχη εσωκομματικής και κοινοβουλευτικής επιβίωσης.
Το θέμα λοιπόν δεν είναι αν θα γίνουν εκλογές πριν από την έναρξη των ψηφοφοριών στη Βουλή για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, αφού θα είναι πολύ μεγάλη έκπληξη η εκλογή Προέδρου με τους υπάρχοντες συσχετισμούς.
Το ερώτημα είναι αν η κυβέρνηση αντέξει μέχρι τότε, γιατί αφενός η ραγδαία πτώση των δημοσκοπικών ποσοστών της αφετέρου η πολλαπλή εσωκομματική και ενδοκυβερνητική όξυνση δεν αποκλείεται να οδηγήσουν τον Αντώνη Σαμαρά στην απόφαση ηρωικής εξόδου ώστε να μην καταποντιστεί. Πως;  Με πρόσχημα ενδεχόμενη διαφωνία ή και τεχνητή ρήξη στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα και την απόφαση να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές για να ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης του λαού ώστε να πάει η κυβέρνηση με νωπή και σαφή λαϊκή εντολή και πάλι στις διαπραγματεύσεις.
Δηλαδή να βγει με διάγγελμα ο πρωθυπουργός και να πει ότι η τρόικα επιμένει για νέες περικοπές και εμείς αρνηθήκαμε αντιπροτείνοντας και επιμένοντας σε ένα πακέτο αναπτυξιακών διαρθρωτικών αλλαγών συνοδευόμενο από μέτρα ελαφρύνσεων και κοινωνικής προστασίας.
Σε αυτή την περίπτωση δεν αποκλείεται μάλιστα, μετά την «ρήξη» με την Τρόικα να ζητήσει σύγκλιση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών με πρόταση παραίτησης της κυβέρνησης και σχηματισμό κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ή Εθνικού Σκοπού) που θα έχει ως εντολή να διαπραγματευθεί με τους τροικανούς, να επαναδιαπραγματευθεί την ρύθμιση του χρέους και να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Εάν συμβεί κάτι τέτοιο θα πρόκειται για κίνηση τακτικής του πρωθυπουργού αφού είναι βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να δεχτεί μια τέτοια πρόταση και με δεδομένη την άρνησή του, δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσει κάποιο άλλο κόμμα της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης.
Το ερώτημα λοιπόν, δεν είναι αν θα πάμε σε πρόωρες εκλογές αλλά αν οι εκλογές θα είναι πρόωρες ή πολύ πρόωρες. Αυτό θα το μάθουμε πολύ σύντομα.

Φτιάχνει κόμμα ο Λυκούδης!

likoudis

Τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα προανήγγειλε την Παρασκευή ο Σπύρος Λυκούδης, με δηλώσεις του στον Αθήνα 984.
«Εγώ, οι φίλοι, οι σύντροφοί μου και όλοι όσοι έχουμε το ίδιο σύστημα απόψεων σκεφτόμαστε να εξαγγείλουμε μια πολιτική πρωτοβουλία. Να δημιουργήσουμε, δηλαδή, έναν πολιτικό χώρο, ο οποίος θα παίξει έναν ρόλο -ελπίζουμε καθοριστικό- στον ευρύτερο χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Με βασική στρατηγική στόχευση να συμπράξει ο χώρος, εμείς θα εμφανιστούμε και θα πάρουμε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και θα κάνουμε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για να πετύχουμε κάτι τέτοιο…», τόνισε το πρώην στέλεχος της ΔΗΜΑΡ.
Σύμφωνα με τον ίδιο η παρουσίαση θα γίνει στις 20 Οκτωβρίου.
Επιπλέον, ξεκαθάρισε πως δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση στην προσεχή ψηφοφορία. «Θα ψηφίσω όχι. Αυτή είναι η δήλωση μου από την αρχή, για να γίνουν κατανοητά όλα τα υπόλοιπα που θα πω. Θέλω να προσθέσω ότι δεν συνδέω αυτή την ψηφοφορία και αυτή την πολιτική μου στάση με το θέμα της εκλογής του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, όταν και όπως έρθει… Η κυβερνητική πλειοψηφία έχει τη δύναμη να στηριχθεί στον εαυτό της. Εγώ δεν έχω κανένα πολιτικό λόγο να δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβερνητική πλειοψηφία, διότι δεν έχω κανένα λόγο -ακόμα και συμβολικά- να ενταχθώ πολιτικά σε αυτήν την κυβερνητική πλειοψηφία».
Τέλος, επανέλαβε την πρότασή του πως δε θα ήταν αρνητικός στη σύσταση κυβέρνησης συνεργασίας ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία.

ysterografa.gr

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ

Την υποταγή των Ενόπλων Δυνάμεων στο Σύνταγμα της χώρας στον δημοκρατικά εκλεγμένο Πρωθυπουργό της και την πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα του Στρατού και της Δημόσιας Διοίκησης, που είχε ήδη συνεγερθεί, επέδειξαν την Πέμπτη το πρωί η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας στην ακριτική Θράκη και στον κ.Σαμαρά.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ. Sports Day - Russian

Εμφάνιση sports day.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ισθμός, 03.10.2014
ΡΩΣΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ & SPORTS DAY


1) ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΡΩΣΟΦΩΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ - ΚΥΡΙΑΚΗ 05.10.14

Καλούμε τα Πελοποννησιακά ΜΜΕ σε συνέντευξη τύπου, την Κυριακή 05.10.14 και ώρα 7:30 μμ στα εκθεσιακά περίπτερα μας, 17 - 21, στους χώρους της 6ης ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2014, στο Βέλο Κορινθίας.

Θα παρευρεθούν εκπρόσωποι Ρωσόφωνων Φορέων Πολιτισμού και της Ρωσικής Πρεσβείας.
Αντικείμενο, η προώθηση της Ρωσικής Γλώσσας, του Ρωσικού Πολιτισμού και της μακρόχρονης Ρωσικής Κουλτούρας μέσα από το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα εορτάστηκαν τα 200 χρόνια από την Ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας, στην Οδησσό.

Θα ακολουθήσει δεξίωση προς τιμήν των προσκεκλημένων ομιλητών και των ΜΜΕ.
Παρακαλώ, δείτε ενημερωτικό VIDEO link με αφιέρωμα στον επίσημο εορτασμό
"ΡΩΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2014":

 

2) SPORTS DAY - ΔΕΥΤΕΡΑ 06.10.14
Την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου, στις εγκαταστάσεις του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ, καλούμε τα Πελοποννησιακά ΜΜΕ να αποτυπώσουν και να μεταδώσουν, δια ζώσης, τον ενθουσιασμό όλης της Εκπαιδευτικής μας Κοινότητας.
Αναλυτικότερα στα πλαίσια του προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας για την ανάπτυξη του Σχολικού Αθλητισμού αλλά και του καινοτόμου προγράμματος Kids Athletics θα αναπτυχθούν πολλές αθλητικές δράσεις με εστίαση στην ομαδικότητα και την αντιληπτικότητα.

Εκ της Διευθύνσεως του Εκπαιδευτηρίου
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ. 


ΣΕΙΕΤΑΙ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΡΙΧΤΕΡ - ΕΝΤΡΟΜΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ



Σείεται το τελευταίο 24ωρο όλη η Πελοπόννησος, από σεισμούς με μεγέθη από 3,5 ως και 4,7 Ρίχτερ.

Πάτρα και Τρίπολη κουνήθηκαν αρκετά από σεισμούς 4,7 και 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αντίστοιχα. Οι κάτοικοι έντρομοι πλέον, δηλώνουν ανήσυχοι ότι οι συνεχόμενοι σεισμοί, δεν αποκλείεται να κρύβουν έναν μεγαλύτερο σεισμό.

Τα ρήγματα στα οποία σημειώνονται οι δονήσεις, μπορούν να δώσουν σεισμούς ακόμα και μεγαλύτερους από 6,0 Ρίχτερ, κάτι που οι σεισμολόγοι αποκλείουν. Οι μετασεισμική δραστηριότητα που σημειώνεται στη περιοχή, είναι φυσιολογική και μάλλον όπως δηλώνουν, τα 4,7 Ρίχτερ, είναι ο κύριος σεισμός.

Το αν τώρα, ο νέος σεισμός στη Τρίπολη κρύβει κάτι άλλο, παίρνει μικρές πιθανότητες σύμφωνα με τους σεισμολόγους, οι οποίοι των θεωρούν ως μετασεισμό των 4,7 Ρίχτερ.

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε με νέο άρθρο μας.

ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !! 

greek-weather.org

Φανερώθηκε ξανά το χωριό-φάντασμα του Μόρνου!

Φανερώθηκε ξανά το χωριό-φάντασμα του Μόρνου!  Ένα εντυπωσιακό κι απόκοσμο θέαμα
 Ένα εντυπωσιακό κι απόκοσμο θέαμα έχει αποκαλυφθεί εδώ και λίγο καιρό στην τεχνητή λίμνη του Μόρνου, στο Λιδωρίκι Φωκίδας. Ένα ολόκληρο χωριό που «αναπαυόταν» για χρόνια στον πυθμένα της λίμνης ήρθε στο φως, σαν να το ρυμούλκησε και το ανέσυρε στην επιφάνεια κάποιος υποβρύχιος μηχανισμός.
 
Το φράγμα του Μόρνου ολοκληρώθηκε το 1979 για να καλύψει τις ανάγκες ύδρευσης του νομού Αττικής και μετά την κατασκευή του δημιουργήθηκε η τεχνητή λίμνη. Στα νερά της καταποντίστηκε την Πρωτοχρονιά του 1980 το χωριό Κάλλιο και εμφανίστηκε πρώτη φορά το 1989, εξαιτίας της λειψυδρίας. Εκτοτε έχει φανερωθεί άλλες τρεις φορές. Πριν από λίγες μέρες βγήκε πάλι στην επιφάνεια για να πάρει μια… ανάσα πριν ποντιστεί ξανά στην υγρή φυλακή του.
Οι εικόνες είναι εντυπωσιακές. Πότε-πότε στις άνυδρες περιοχές της λίμνης, πάνω σε μικρούς λόφους και πλαγιές, ξεχωρίζει κι από ένα κουφάρι σπιτιού. Σε άλλα σημεία της λίμνης, στα οποία η στάθμη του νερού έχει υποχωρήσει αρκετά, βλέπεις γκρεμισμένους τοίχους, στέγες, ερείπια, ό,τι έχει απομείνει από τα σπίτια που κάλυψε το νερό της λίμνης. Συνολικά σαράντα σπίτια του παλιού οικισμού Κάλλιο βγήκαν στην επιφάνεια εξαιτίας της λειψυδρίας και του περσινού, φτωχού σε βροχές χειμώνα. Καλυμμένα με φύκια και μύδια, μοιάζουν σαν να έχουν βγει από τις σελίδες παραμυθιού ή κάποιου βιβλίου με κελτικούς μύθους, νεράιδες και θαλάσσια τέρατα.
«Οι τουρίστες έρχονται από παντού για να το φωτογραφίσουν και φεύγουν εντυπωσιασμένοι. Η περιοχή όμως έχει ενδιαφέρον για ακόμη ένα λόγο: ο οικισμός ήταν χτισμένος δίπλα στα ερείπια της Καλλίπολης, της πιο σημαντικής Αιτωλικής πόλης της αρχαιότητας» είπε στην «Epsresso»
Οπως εξηγεί ο καθηγητής στον Τομέα Υδάτινων Πόρων του Μετσόβιου Πολυτεχνείου Δημήτρης Κουτσογιάννης, ιδωμένο από επιστημονική σκοπιά, το φαινόμενο είναι φυσιολογικό. «Είναι φυσικό να αυξομειώνονται τα αποθέματα των ταμιευτήρων. Ο περσινός χειμώνας ήταν ξηρός και δεν έβρεξε πολύ. Αν συνεχιστεί και φέτος όμως η λειψυδρία, θα έχουμε πραγματικό πρόβλημα» τόνισε.
Στον Μόρνο, που ενισχύει την υδροδότηση του λεκανοπεδίου της Αττικής, τα αποθέματα ελαττώθηκαν κατά 67% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Σε μετρήσεις της ΕΥΔΑΠ στις 2 του μήνα η τεχνητή λίμνη διέθετε 208,3 εκ. κυβ. νερού έναντι 631,41 της αντίστοιχης περσινής ημέρας. Το αύριο προδιαγράφεται ακόμη πιο δύσκολο, αν και ο φετινός χειμώνας αποδειχθεί ήπιος, χωρίς πολλές βροχές.
Οι πονεμένες  ιστορίες  της λίμνης
Εκτός του ότι αποτελεί τουριστική ατραξιόν, η λίμνη κρύβει και πολλές πονεμένες ιστορίες. Μία από αυτές είναι της 63χρονης Κατίνας Καραχάλιου που το σπίτι της καταποντίστηκε στη λίμνη. Το κοιτά αποσβολωμένη να στέκει σωστό ερείπιο, γνωρίζοντας πως θα ξαναβυθιστεί στον πάτο της λίμνης.
«Δεν μπορώ να στρέψω το βλέμμα αλλού. Η καρδιά μου σκίζεται βλέποντας το σπίτι μου. Κάθε φορά αισθανόμαστε σαν να γίνεται εκταφή και αποκαλύπτονται τα κόκαλα των συγγενών μας» λέει.
Στο διώροφο σπίτι της στο Κάλλιο έζησε οκτώ ευτυχισμένα χρόνια μαζί με τον άντρα της που δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Οταν πλημμύρισε το χωριό τους, μετακινήθηκαν στο Λιδωρίκι

Φωτογραφίες: Πολύκαρπος Κωστογιάννης
thebest.gr