Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Το πείραμα Ρανιέρι με Καρέλη πέτυχε, αλλά...η Ελλάδα έμεινε στο 1-1 με τη Φινλανδία στο Ελσίνκι

Η Ελλάδα έμεινε στο 1-1 με τη Φινλανδία στο Ελσίνκι 

Ο Ρανιέρι δικαιώθηκε στο Ελσίνκι με την επιλογή Καρέλη, όμως η Εθνική έμεινε στο 1-1 με την Φινλανδία για τη 2η αγωνιστική των προκριματικών του Euro και πλέον θέλει μόνο νίκη με τη Βόρειο Ιρλανδία για το τρένο της πρόκρισης. Η Ελλάδα πήρε κόντρα στους Φινλανδούς αυτό που άξιζε… Δεν ήταν για τρίποντο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με βάση την εικόνα του στο β' ημίχρονο στο Ελσίνκι που εξελίσσεται σε καταραμένο τόπο με δεδομένο πως η Εθνική έχει μηδέν στα έξι έχοντας αποσπάσει μόλις τρεις ισοπαλίες.

Η Εθνική μπορεί να μπήκε μουδιασμένα στο πρώτο δεκάλεπτο του ματς και να απειλήθηκε στο 2' από το σουτ του Τόιβιο, όμως εν συνεχεία ισορρόπησε. Ελεγξε το ρυθμό και προσπάθησε, χωρίς βέβαια να αποφύγει τα λάθη, να αναπτυχθεί.
Το ματς ήταν, πλέον, ισορροπημένο με τον Καρέλη να δικαιώνει τον Ρανιέρι για την επιλογή του και να κάνει τη διαφορά.
Στο 24' ο Σάμαρης σέρβιρε στον άσο του Παναθηναϊκού, ο οποίος με ασύλληπτο σουτ με την μπάλα να διαγράφει εξαιρετική πορεία να δίνει το προβάδισμα στην Ελλάδα. Το γκολ είχε έρθει την πιο κατάλληλη στιγμή, όπου ο ενθουσιασμός των Φινλανδών είχε καταλαγιάσει και η Εθνική όσο περνούσε η ώρα έδενε ανασταλτικά και έδειχνε διάθεση να αναπτυχθεί.
Το 1-0 έμελλε να είναι το σκορ του ημιχρόνου από τη στιγμή που οι Φινλανδοί έδειχναν ανήμποροι να βρουν τα κενά και να κάνουν τα ρήγματα στην άμυνα της Εθνικής. Οσο για την Ελλάδα από δημιουργικής πλευράς, λίγο έλειψε να πιάσει στον ύπνο εκ νέου τους Φινλανδούς με τον Μανιάτη στο 43', όμως το γυριστό του άσου του Ολυμπιακού δεν είχε ευτυχή κατάληξη.
Με κορυφαίο, λοιπόν, τον Τοροσίδη, σκόρερ τον Καρέλη και αδύναμους κρίκους, βέβαια, τους Σάμαρη και Μαυρία για διαφορερτικούς λόγους η Εθνική έμπαινε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα του 1-0.


Στο β' μέρος, τα δεδομένα άλλαξαν γρήγορα… Οι Φινλανδοί μπήκαν με τεράστια αποφασιστικότητα για να αλλάξουν τα δεδομένα και τα κατάφεραν σχετικά γρήγορα. Στο 55', λοιπόν, οι οικοδεσπότες απάντησαν στο γκολ του Καρέλη… Ηταν μία φάση, όπου με τέσσερις εναλλαγές η μπάλα έφθασε στον Χούρμε που με σουτ εν κινήσει έγραψε το 1-1.
Πλέον η Φινλανδία είχε τη ψυχολογία με το μέρος της και όσο περνούσε η ώρα πίεζε για το 2-1 που λίγο έλειψε να γίνει στο 62' με τον Καρνέζη να προλαβαίνει τον Πούκι.
Βλέποντας τα προβλήματα στα μετόπισθεν, ο Ρανιέρι άλλαξε σύστημα στο 70' περνώντας τον Μόρα αντί του Μαυρία και μετατρέποντας το 4-3-3 σε 5-3-2 με τους Παπασταθόπουλο, Μόρα, Μανωλά, Τοροσίδη και Βύντρα να συνιστούν την πεντάδα της άμυνας. Η τριπλέτα στο κέντρο έμεινε ως είχε με τον Καρέλη να πηγαίνει δίπλα στον Κλάους Αθανασιάδη. Πλέον η Ελλάδα δεν κινδύνευε σε σετ παιχνίδι και προσπαθούσε να ελέγξει το ματς και να δημιουργήσει… Και στο 82' και ενώ είχε μπει ο Σαμαράς αντί του Καρέλη, ήρθε η πρώτη καλή φάση με ωραίο σουτ του Ταχτσίδη.
Το 1-1 παρέμενε και στο 84' ο Ρανιέρι έριξε και το τελευταίο όπλο του στο ματς. Εβγαλε τον Αθανασιάδη που δεν πήρε ούτε μία μπαλιά, βάζοντας τον Μήτρογλου και ευελπιστώντας στη μία καλή ενέργεια του άσου του Ολυμπιακού. Αυτή, όμως, δεν ήρθε με το 1-1 να παραμένει έως το τελευταίο σφύριγμα του Μπορμπαλάν. Ετσι η Εθνική δεν κατάφερε ούτε στην 6η επίσημη επίσκεψη της στο Ελσίνκι να πάρει το τρίποντο κόντρα σε μία Φινλανδία που εξελίσσεται σε κακό μας εφιάλτη.
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Μάενπαα, Αρκιβούο, Τόιβιο, Μοϊσάντερ, Χούρμε, Ρινγκ, Σπαρβ, Χετεμάι (46' Χάμαλαϊνεν), Ρ. Ερεμένκο, Ρίσκι (88' Τάινιο), Πούκι (70' Πόχγιανπαλο).
ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τοροσίδης, Σάμαρης, Μανιάτης, Ταχτσίδης, Καρέλης (81' Σαμαράς), Μαυρίας (70' Μόρας), Αθανασιάδης (84' Μήτρογλου).

στο Πάσιο ανήλικος τσιγκάνος σακάτεψε στο ξύλο ηλικιωμένο και του πήρε μέχρι και το τηλέφωνο

Κορινθία: Τον σακάτεψε στο ξύλο και του πήρε μέχρι και το τηλέφωνο - Η τύχη εγκατέλειψε τον δράστη!
 Εξιχνιάστηκαν, από το αστυνομικό τμήμα Κιάτου, μία υπόθεση ληστείας σε βάρος ενός ηλικιωμένου και δύο υποθέσεις κλοπής στην ευρύτερη περιοχή. Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη στο Πάσιο Κορινθίας, ένας ανήλικος Ρομά, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, στο Πάσιο Κορινθίας ο ανήλικος τσιγγάνος, αφού αρχικά μπήκε στο σπίτι ενός ηλικιωμένου, με την απειλή μαχαιριού και χτυπώντας τον, τον ακινητοποίησε και τον λήστεψε παίρνοντάς του όσα χρήματα είχε στο σπίτι, κόσμημα και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.
 Η αστυνομία που κινητοποιήθηκε άμεσα, εντόπισε τον ανήλικο και τον συνέλαβε. Ακολούθως, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι ο ανήλικος είχε διαπράξει χθες άλλες δύο κλοπές στο Κιάτο. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Κορίνθου.

Οι τρεις όροι της Λαγκάρντ για το… συναινετικό διαζύγιο

IMF managing director Christine Lagarde holds a news briefing at the International Monetary Fund headquarters in Washington

Την Κυριακή είναι το πρώτο ραντεβού της Κριστίν Λαγκάρντ με την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα για την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο.
Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το «Βήμα της Κυριακής» οι εταίροι αποδέχονται κατ’ αρχάς την ελληνική θέση για έξοδο από το καθεστώς του μνημονίου και της τρόικα. Ωστόσο ΕΕ και ΔΝΤ φαίνεται να συμφωνούν σε ένα μεταβατικό «όχημα εξόδου» -ή «προληπτικής στήριξης, κατά την κ. Λαγκάρντ- με τη συνδρομή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας .

Όπως αναφέρει η εφημερίδα η Λαγκάρντ θα μεταφέρει στην ελληνική πλευρά την καταστατική θέση του ΔΝΤ, ότι η συμμετοχή στο πρόγραμμά του είναι εθελοντική. Από την άλλη πλευρά, όμως, θα περιγράψει τους όρους ενός συναινετικού διαζυγίου. Σε αυτό το πλαίσιο, η διευθύντρια του ΔΝΤ θα θέσει τρεις όρους.

ysterografa.gr

Ο Σαμαράς… γράφει την επιστολή προς τη Λαγκάρντ!

Antonis-Samaras-E.U

Επιστολή με την οποία θα ζητά τη διακοπή του προγράμματος του ΔΝΤ θα στείλει στην Κριστίν Λαγκάρντ ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος των στρες τεστ των τραπεζών, στις 26 Οκτωβρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής».
Στην επιστολή του προς το Ταμείο, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να αναφέρει την ταυτόχρονη παραίτηση της Αθήνας από τις εκκρεμείς δόσεις του 2015-16.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, η Αθήνα θα διεκδικήσει μία υβριδική προληπτική γραμμή πίστωσης από την Ευρώπη, με αντάλλαγμα τη δέσμευση της ότι θα εφαρμόσει ένα ελληνικό σχέδιο οικονομικής πολιτικής, μέσω επίσημης επιστολής προθέσεων.
Ειδική αναφορά στις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ περί προληπτικής στήριξης της χώρας μας έκανε την Παρασκευή από τη Βουλή ο Πρωθυπουργός και τόνισε πως η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν αναφέρθηκε σε νέο μνημόνιο αλλά στο ενδεχόμενο μιας προληπτικής γραμμής χρηματοδότησης για την Ελλάδα, ώστε να είναι ασφαλέστερη η έξοδός της στις αγορές.

υστερογραφα

Παγκόσμιος ο Μπουγιούρης στην Ιστιοπλοΐα!!!

Μας έκανε υπερήφανους - ''Το αφιερώνω στην Σύρο και την οικογένειά μου'' 
Ολοκληρώθηκε το παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας laser master στο Hyeres της Γαλλίας με τον Αντώνη Μπουγιούρη να παίρνει την πρώτη θέση, κάνοντας την Ελλάδα και την Σύρο υπερήφανη, κατατάσσοντας την στο υψηλότερο σκαλί παγκοσμίως. Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν 500 αθλητές από 37 χώρες, αριθμός που αποτέλεσε ρεκόρ.
Παρόλο που ο Αντώνης ταλαιπωρήθηκε τελευταία με σοβαρούς τραυματισμούς στην μέση, ο συριανός αθλητής έσφιξε τα δόντια και έδειξε για ακόμα μια φορά οτι αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο της ιστιοπλοΐας.
Σε αυτό βοήθησαν και οι άνεμοι που για τον Αντώνη Μπουγιούρη είναι πάντα σύμμαχοι.
Ο Συριανός πρωταθλητής (αριστερά στη φωτογραφία με την ελληνική αποστολή), που είχε εξασφαλίσει από χθες το αργυρό μετάλλιο, ήταν για μία ακόμη μέρα καταπληκτικός με δύο πρώτες θέσεις, μην αφήνοντας τον Πολωνό αντίπαλό του Γκαμπόφσκι να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από το αργυρό μετάλλιο.
Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γκραμπόφσκι έσπευσε να συγχαρεί τον Μπουγιούρη με έναν πρωτότυπο όσο και ιπποτικό τρόπο, ανεβάζοντας στον τοίχο του διεθνή ιστιοπλόου μας στο Facebook το ακόλουθο μήνυμα στην πολωνική γλώσσα:
«Παγκόσμιο πρωτάθλημα λέιζερ-Ιέρ/Γαλλία. Μετά από μία πολύ επίπονη ιστιοδρομία, πρέπει να αρκεστώ στο αργυρό μετάλλιο και τον τίτλο του παγκόσμιου φιναλίστ. Επτά ημέρες καταδίωξης μέσα σε κατά καιρούς πολύ δύσκολες συνθήκες ισχυρών ανέμων τελικά μου κόστισαν. Αυτή τη φορά ο Αντώνης Μπουγιούρης ήταν καλύτερος και σήμερα ουσιαστικά μου στέρησε την τελευταία ευκαιρία για ένα χρυσό μετάλλιο και τον τίτλο. Η πόλη της Ιέρ έδειξε για μία ακόμη φορά πώς διοργανώνεται μία εξαιρετική ιστιοπλοϊκή διοργάνωση – τούτη τη φορά με τη συμμετοχή περισσότερων από 500 ανταγωνιστές από όλο τον κόσμο».
Συγκινημένος και με δάκρια χαράς ο Αντώνης Μπουγιούρης μίλησε στο cyclades24.gr αναφέροντας μας χαρακτηριστικά: ''Είμαι υπερήφανος που είμαι Έλληνας και γιατί επέλεξα απο μικρός να ακολουθήσω την ιστιοπλοΐα, δίνοντας μου χαρές και επιτυχίες. Μετά από σκληρή δουλειά πάλεψα κόντρα στους τραυματισμούς μου και  θα θελα να αφιερώσω την νίκη και το παγκόσμιο αυτό Πρωτάθλημα στην οικογένεια μου και στο νησί μου την Σύρο που ξέρω οτι αυτή την στιγμή γιορτάζει όπως και όλοι οι Έλληνες''.

Για άλλη μια φορά ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ!!!

Πρεμιέρα στη Α2 Κορινθίας

 Πρεμιέρα αυτό το Σαββατοκύριακο στο δεύτερο τη τάξη πρωτάθλημα της  Κορινθίας  ( Α2 κατηγορία).  Στο πρωτάθλημα αυτό συμμετέχουν οι παρακάτω 16 ομάδες: Πανευρωστινιακός, Θύελλα Κάτω Διμηνιού, Αετός Κρυονερίου, Δάφνη Πουλίτσας, Ταρσινα' 97, Ολυμπιακός Άσσου, Ηρακλής Λεχαίου, Φωκάς Αρχαίων Κλεωνών, Πρόοδος Αγίου Βασιλείου, Άρης Αρχαίας Κορίνθου, Α. Ο Σολομού, Δάφνη Εξαμιλίων, Σαρωνικός Γαλατακίου . Πανσολυγειακός , Ισθμιακός και Α.Ο  Περαχώρας.
Σε αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 1ης αγωνιστικής στο Σοφικό Πανσολυγειακός και Ηρακλής Λεχαίου αναδείχτηκαν ισόπαλοι με σκορ 2 - 2. Η 1η αγωνιστική
 ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΤΑΡΣΙΝΑ 97 
 ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ 
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ .
 ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ           2 - 2
 ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ 

Ο Αναστάσιος Γκιολής ευχαριστεί



 Ο Δημοτικός σύμβουλος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης , ιατρός κ. Αναστάσιος Γκιολής  εδήλωσε τα εξής
"Η ΕΚΛΟΓΗ ΜΟΥ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Κ.Ε.Δ.Ε) ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ!!ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΣΑΣ!!"

Φωτογραφία του χρήστη Αναστάσιος Γκιολής.Φωτογραφία του χρήστη Αναστάσιος Γκιολής.

"Ρετιρέ" τριάρι για Αστέρα Δερβενίου, Ολυμπιακό Λουτρακίου και Θύελλα Πετρίου

Xzzv9ccp
Με τη 2η σερί νίκη τους στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας Κορινθίας συνέχισαν ο Αστέρας Δερβενίου ( 1 - 0 επί των Αγίων Θεοδώρων) , ο Ολυμπιακός Λουτρακίου ( 1 - 0 επί της Κορίνθου '06) και η Θύελλα Πετρίου (σάρωσε με 4 - 1 τον Πέλοπα Κιάτου) και μοιράζονται το βαθμολογικό ρετιρέ. 6nofrunr 
Την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα σημείωσαν στο Ξυλόκαστρο, ο Πανκαμαριακός ( 1 - 0 επί του Τενεάτη Αθικίων) , η Κόρινθος ( εκτός έδρας 0 - 3 τον Κύψελο Κορίνθου) και ο ΑΟ Ζευγολατιού ( εκτός έδρας 0 - 4 επί του ΑΟ Σπαθοβουνίου). Τέλος ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας από το Χιλιομόδι ( 2 - 2 με τον Ατρόμητο). Αξίζει εδώ να αναφέρομαι ότι ο Ηρακλής ισοφαρίστικε στο τελικό σκορ στην εκπνοή του αγώνα.

2η Αγωνιστική 
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ-ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ     1 - 0 
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ -ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ         1 - 0 
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ -ΤΕΝΕΑΤΗΣ              1 - 0 
ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06       1 - 0 
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ -ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ           0 - 3 
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ. -ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ.    2 - 2 
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ-ΠΕΛΟΠΑΣ                 4 - 1 
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ -ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ        0 - 4 

H Βαθμολογία
( Σε 2 αγώνες)


 

ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
5-1
6
ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
2-0
6
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
2-0
6
Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
4-1
3
Π.Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ
3-1
3
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
3-2
3
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06
1-1
3
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
1-1
3
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
2-3
3
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
2-4
3
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
3-3
2
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
2-3
1
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ
0-1
1
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
0-3
1
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
1-5
1
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
0-2
0
 

O Λιούις Χάμιλτον στην… παρθενική pole position της Ρωσίας

russia

Στην… πρώτη της Ρωσίας στη Formula 1, ο Λιούις Χάμιλτον κατάφερε να κατακτήσει την pole position στις κατατακτήριες δοκιμές που έγιναν το Σάββατο.
1-2 για Mercedes στο πρώτο γκραν πρι της F1 που θα γίνει στη Ρωσία.
Η δεκάδα στις κατατακτήριες του Σότσι: Χάμιλτον, Ρόσμπεργκ, Μπότας, Μπάτον, Κβιάτ, Μάγκνουσεν, Ρικιάρντο, Αλόνσο, Ραϊκόνεν, Βερν.

Χρ. Παναγιωτόπουλος: Αντιμετώπισα βρώμικο πόλεμο από άθλιους παπαγάλους

Xristos-Panagiotopoulos

Με ένα κείμενο που υπογράφει στο site aixmi.gr, ο Χρήστος Παναγιωτοπούλος δίνει προσωπικό τόνο στην αποχώρησή του από την τηλεόραση του Mega μετά από 24 χρόνια, και αφήνει πολλές αιχμές για όσα προηγήθηκαν.
Ακολουθεί το άρθρο του Χρήστου Παναγιωτόπουλου στο site aixmi.gr:
Μου είναι δύσκολο, πολύ δύσκολο, να περιγράψω τα συναισθήματά μου σήμερα 10 Οκτωβρίου του 2014.
Μετά από 11,5 χρόνια στο τιμόνι της Ενημέρωσης του Μega υπέβαλα την παραίτησή μου, για λόγους που θα αναφέρω λεπτομερώς σε επόμενο σημείωμά μου.
Προς το παρόν θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συναδέλφους μου δημοσιογράφους, σκηνοθέτες, παραγωγούς, τεχνικούς και οπερατέρ, για το έργο τους όλα αυτά τα χρόνια. Για την προσφορά τους στο σταθμό και τη στήριξη στο πρόσωπό μου.
Τα δάκρυα πολλών από αυτούς στον τελευταίο μου χαιρετισμό αποτελούν τα σημαντικότερα «γαλόνια» μου…
Μαζί χτίσαμε έναν πανίσχυρο ενημερωτικό τομέα, μαζί διαχειριστήκαμε κορυφαίες στιγμές της πολιτικής και της οικονομικής ζωής του τόπου, μαζί κερδίσαμε την εμπιστοσύνη εκατομμυρίων Ελλήνων, μαζί περάσαμε φουρτούνες και φουρτούνες.
Μαζί χτίσαμε και το νέο δελτίο Ειδήσεων, τη διαφορετική ενημερωτική πρόταση την οποία παρουσιάσαμε στις 29 Σεπτεμβρίου. Πρόταση που αγκάλιασαν αμέσως οι πολίτες.
Εύχομαι στους αγαπημένους μου συναδέλφους καλή τύχη από δω και μπρος. Η αξία τους είναι μεγάλη και η μαχητικότητά τους απαράμιλλη.
Πιστεύω ότι θα σταθούν όρθιοι,ακόμη και αν βρεθούν απέναντι σε βρώμικο πόλεμο, σαν αυτόν που αντιμετώπισα εγώ.
Άθλιοι παπαγάλοι έφτασαν στο σημείο να γράψουν (καθ’ υπαγόρευσιν) ακόμη και ότι συνάντησα τον πρωθυπουργό και του ζήτησα «προστασία». Τέτοια ξεφτίλα.
Πολύ σύντομα θα λογοδοτήσουν για όλα αυτά…

ysterografa.gr

Το “μεγάλο κόλπο” του ΠΑΣΟΚ με τις πρόωρες εκλογές

PASOK-SynedrioΕίναι προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ κινήθηκε με όρους πολιτικής επιβίωσης, σε αυτή τη μάχη χαρακωμάτων με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ανοίγοντας το ίδιο παράθυρο πρόωρων εκλογών για τον Μάρτιο του 2015.
Ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν εκείνος που, σύμφωνα με το πολιτικό παρασκήνιο, εισηγήθηκε στον Αντώνη Σαμαρά την πρόταση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, ήταν και ο ίδιος που, για πρώτη φορά, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον Μάρτιο, και μάλιστα μιλώντας σε κομματικό ακροατήριο.
Ενώ, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, που θεωρείται εκ των πλέον “δικών του ανθρώπων”, έσπευσε να συντηρήσει και να φουντώσει το κλίμα εκλογολογίας, ακυρώνοντας στην πράξη την επιδίωξη του Μεγάρου Μαξίμου να βάλει τέλος στα σενάρια πρόωρων εκλογών.
Την ίδια ώρα, πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που πήραν τον λόγο στη Βουλή, μίλησαν για την αναγκαιότητα συγκρότησης κυβέρνησης “ειδικού σκοπού”, δηλαδή επί της ουσίας αντικατάστασης του Αντώνη Σαμαρά στην πρωθυπουργία, με δέλεαρ τη συγκρότηση προεδρικής πλειοψηφίας από την παρούσα Βουλή, και την αποτροπή των πρόωρων εκλογών λόγω αδυναμίας εκλογής του διαδόχου του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
Είναι ξεκάθαρο ότι το ΠΑΣΟΚ και η ηγετική ομάδα Βενιζέλου παίζουν ένα παιχνίδι υψηλού πολιτικού ρίσκου, προκειμένου να καταγράψουν τα μεγαλύτερα δυνατά κέρδη για την επομένη των εκλογών, διεκδικώντας τη συμμετοχή του Κινήματος σε μια κυβέρνηση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς.
Δηλαδή… χωρίς τη Νέα Δημοκρατία.

ysterografa.gr

Σαμαράς: Το δίλημμα είναι ανάμεσα σε δυο δρόμους

Antonis-Samaras-ekloges
Με συνέντευξή του σε εβδομαδιαία εφημερίδα, ο Αντώνης Σαμαράς προσδιορίζει εκ νέου το δίλημμα των επόμενων εκλογών, στη βάση όσων περιελάμβανε η ομιλία του στη Βουλή, για την ψήφο εμπιστοσύνης.
“Το δίλημμα είναι ανάμεσα σε δυο δρόμους: Από τη μια η έξοδος από την κρίση, και από την άλλη η επιστροφή σε χειρότερη κρίση.
Οι πιο αυστηροί κριτές της χώρας μας προβλέπουν ανταγωνιστικότητα, με εξωστρέφεια, με εξαγωγές, με θέσεις εργασίας.
Για πρώτη φορά σε όλα τα μεταπολιτευτικά χρόνια, μηδενίζουμε τα δημοσιονομικά ελλείμματα συνολικά.
Αν επιστρέψουμε σε ελλείμματα, αν αρχίσουν τα “δώσ’ τα όλα” και “λεφτά υπάρχουν” και “όλα τζάμπα”, θα γυρίσουμε στα χειρότερα.
Κρατάμε τη χώρα σταθερή. Η κυβέρνηση παραμένει ισχυρή για να διαπραγματευτεί το τέλος των Μνημονίων”, σημειώνει μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με τη συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα “Παραπολιτικά”.

Τα ξένα ΜΜΕ για την ψήφο εμπιστοσύνης: Οι βουλευτές εκτόνωσαν την πίεση στον Σαμαρά

samaras

Bloomberg και Reuters μετέδωσαν σε real time την ψήφο εμπιστοσύνης που εξασφάλισε από τη Βουλή η ελληνική κυβέρνηση.
Πρώτο από όλα το πρακτορείο Bloomberg το οποίο κάλυψε live την ψηφοφορία και στο κείμενό του σημειώνει πως “οι βουλευτές εκτόνωσαν την πίεση προς τον Αντώνη Σαμαρά ώστε να διαπραγματευθεί την έξοδο από το αντιδημοφιλές πρόγραμμα στήριξης”.
Λίγο αργότερα, ανέβασε τη σχετική είδηση και το Reuters, που κάνει λόγο για ανάσα στην κυβέρνηση, σημειώνοντας ωστόσο πως παραμένει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, καθώς εκκρεμεί η ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

ysterografa.gr

Έτσι ψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές

poludwras
Οι ανεξάρτητοι βουλευτές βρέθηκαν σε πρώτο πλάνο στη διάρκεια της ψηφοφορίας στη Βουλή, ωστόσο, κανείς δεν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Από τους 23 ανεξάρτητους βουλευτές, δύο δήλωσαν «παρών», δύο απείχαν τις ψηφοφορίας και οι υπόλοιποι ψήφισαν «όχι», ενώ “απών” ήταν ο προφυλακισμένος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Στάθης Μπούκουρας.
Αναλυτικά:
Παρών 
Κ. Μάρκου
Γρ. Ψαριανός
Αποχή
Γ. Νταβρής
Χρ. Αλεξόπουλος
Καταψήφισαν
Γ. Κασαπίδης
Β. Πολύδωρας
Β. Οικονόμου
Γ. Γιοβανόπουλος
Σπύρος Λυκούδης
Μίμης Ανδρουλάκης
Βασ. Καπερνάρος
Χρ. Γιαταγάνα
Θ. Τζάκρη
Θ. Παραστατίδης
Ρ. Μακρή
Γ. Βουδούρης
Π. Μουτσινάς
Π. Τατσόπουλος
Ι. Κουράκος
Μ. Ιατρίδη
Χρ. Αηδόνης
Μ. Μπόλαρης
Από την ψηφοφορία απουσίαζε ο προφυλακισμένος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Στάθης Μπούκουρας.

Η εκλογολογία δεν τελείωσε. Φούντωσε...

kalpes

Μια στρατηγική στόχευση της κυβέρνησης μέσω της διαδικασίας παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή, ήταν να σταματήσει η εκλογολογία, που είχε αρχίσει να κυριαρχεί εκκωφαντικά στην πολιτική ζωή, και να ακυρώνει στην πράξη τις προσπάθειες του Αντώνη Σαμαρά για “επιθετική” διαπραγμάτευση με τους εταίρους και δανειστές της χώρας.
Μετά την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή, και την… επομένη που ξημέρωσε σήμερα, είναι προφανές ότι η εκλογολογία όχι μόνο δεν τελείωσε, αλλά αντιθέτως φούντωσε, διαμορφώνοντας σκηνικό περίπου βεβαιότητας για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών τον Μάρτιο του 2015.
Όπως άλλωστε έχουν αποκαλύψει τα “Υστερόγραφα”, η ημερομηνία που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες είναι η Κυριακή 22 Μαρτίου, για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, λόγω αδυναμίας της σημερινής Βουλής να εκλέξει τον διάδοχο του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
Τόσο ο αριθμός 155 βουλευτών που συγκέντρωσε η κυβέρνηση, και απέχει κατά 25 από τον “μαγικό” αριθμό των 180, όσο και η στάση του ΠΑΣΟΚ, από τον Ευάγγελο Βενιζέλο μέχρι τον Λεωνίδα Γρηγοράκο, να… τραβούν το χαλί στο Μέγαρο Μαξίμου, μιλώντας για πρόωρες εκλογές το 2015, διαμορφώνουν μη αναστρέψιμες συνθήκες για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Επιφυλάχθηκε το ΣτΕ να εκδώσει απόφαση για την αξιολόγηση – Μπρα ντε φερ συνδικαλιστικών οργανώσεων και συνηγόρων του δημοσίου

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, συζητήθηκαν οι προσφυγές κατά της αξιολόγησης των ουσιαστικών προσόντων των δημοσίων υπαλλήλων και των υπαλλήλων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ). Έξω από το δικαστικό Μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί δημόσιοι υπάλληλοι.
Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδος και άλλες συνδικαλιστές οργανώσεις, ζητώντας να ακυρωθεί, «ως αντισυνταγματική και παράνομη» η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.
Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι ο νόμος 4250/2014, που επέφερε τροποποιήσεις στο καθεστώς της αξιολόγησης και οι επίμαχες εγκύκλιοι του υπουργού Δημόσιας Διοίκησης, είναι αντίθετες στις συνταγματικές αρχές της ισότητας, της αμεροληψίας, της διαφάνειας και της αξιοκρατίας και επίσης ότι προσκρούουν στα άρθρα 77, 103 και 109 του Συντάγματος.
Επιπλέον, η ΑΔΕΔΥ και οι λοιπές οργανώσεις υποστηρίζουν ότι οι σχετικές εγκύκλιοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι ανυπόστατες, καθώς δεν δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του ΣτΕ (πρόεδρος ο Σωτ. Ρίζος και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Μιχ. Βηλαράς) οι δικηγόροι των συνδικαλιστικών οργανώσεων δήλωσαν ότι «η αξιολόγηση είναι μια ισοπεδωτική λειτουργία με τυχαία και συμπωματικά κριτήρια». Πρόσθεσαν, δε, ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι αντίθετοι στην αξιολόγηση, η οποία πρέπει να υπάρχει, αλλά αμφισβητούν τον τρόπο με τον οποίο αυτή γίνεται.
Ως βασικό πρόβλημα συνταγματικότητας θεωρούν οι δικηγόροι των συνδικαλιστικών οργανώσεων ότι είναι η ποσόστωση στη βαθμολόγηση.
Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι του Δημοσίου ανέφεραν ότι τόσο η άρνηση των δημοσίων υπαλλήλων να προχωρήσουν στην αξιολόγηση (που έχει εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες και έχει κριθεί νόμιμη), όσο και οι αλλεπάλληλες απεργίες για τον λόγο αυτό, «σημαίνουν ότι δεν θέλουν να αλλάξουν τίποτα. Δηλαδή, τα κακώς κείμενα να μην αλλάξουν».
Οι συνήγοροι του Δημοσίου επισήμαναν ακόμη ότι σύμφωνα με τον νόμο, όσοι αξιολογηθούν με χαμηλό βαθμό το 2013 δεν θα υποστούν καμιά μισθολογική ή άλλη επίπτωση. Μάλιστα, συνέχισαν, αυτή η αρνητική βαθμολόγηση, αν την επόμενη χρονιά παρουσιαστεί βελτίωση στην αξιολόγησή τους, θα διαγραφεί οριστικά από τον φάκελό τους.
Η Ολομέλεια του ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της.

aftodioikisi.gr

Ψήφος εμπιστοσύνης με 155 “Ναι” στην κυβέρνηση – Σαμαράς: Οι ελπίδες του ελληνικού λαού θα δικαιωθούν απόλυτα. Εκλογές το 2016

vouli
Η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, χωρίς διαρροές, καθώς 155 βουλευτές ψήφισαν “ναι” και δήλωσαν τη στήριξή τους.
Τα “Όχι” ήταν 131, γεγονός που παίζει σημαντικό ρόλο ενόψει της προεδρικής εκλογής, ενώ 2 βουλευτές ψήφισαν “παρών”.
Εξερχόμενος από τη Βουλή, μετά την ψηφοφορία ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε: “Δεν πρόκειται να διαψεύσουμε τους Έλληνες πολίτες και όλους τους βουλευτές που μας στήριξαν απόψε. Οι ελπίδες του ελληνικού λαού θα δικαιωθούν απόλυτα. Εκλογές το 2016″.
«Όχι» ψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Βασίλης Οικονόμου, Μίμης Ανδρουλάκης και Χρήστος Αηδόνης.
«Παρών» ψήφισε ο Γρηγόρης Ψαριανός, ενώ από την ψηφοφορία απείχε ο βουλευτής Νταβρής, που προέρχεται από τους ΑΝΕΛ και είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει «Ναι».
“Ναι” ψήφισε και ο Γιώργος Παπανδρέου, γεγονός που ασφαλώς συζητήθηκε.
Νωρίτερα, προηγήθηκε μία αρκετά δυναμική συνεδρίαση, με τον Αλέξη Τσίπρα να ζητάει για ακόμη μία φορά εκλογές και τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά να σημειώνει πως η προεδρική εκλογή θα γίνει κανονικά τον Φεβρουάριο το 2015.
Ο Πρωθυπουργός σημείωσε μάλιστα πως μέχρι τότε η κυβέρνηση θα έχει δρομολογήσει τις εξελίξεις, ώστε η Ελλάδα να βγει από το Μνημόνιο και οι ισορροπίες θα έχουν αλλάξει. Εκτίμησε λοιπόν πως θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν οι 180 ψήφοι που απαιτούνται, γεγονός που αμφισβήτησε ο Αλέξης Τσίπρας.
Νωρίτερα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε τονίσει κι αυτός με τη σειρά του πως μέχρι τον Φεβρουάριο θα επιτευχθεί συμφωνία εξόδου από το Μνημόνιο με τους εταίρους μας



ysterografa.gr

Πώς ανακυκλώνουν οι έξι κορυφαίες πόλεις της Δ. Αμερικής και πώς εμείς

Ο ηγέτης της ανακύκλωσης των απορριμμάτων στην Ευρώπη είναι αναμφίβολα η Σουηδία, η οποία αξιοποιεί το 99% των σκουπιδιών που παράγει. Οι Σουηδοί τα καταφέρνουν με διάφορους τρόπους, ορισμένους από τους οποίους παρουσίασε το econews.

Λαμπρά παραδείγματα ανακύκλωσης υπάρχουν όμως και στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Ή για να είμαστε ακριβέστεροι, στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Ίσως η ευαισθητοποίηση στα περιβαλλοντικά θέματα εκεί είναι υψηλότερη. Οπωσδήποτε δεν είναι τυχαίο ότι οι πέντε κορυφαίες αμερικανικές πόλεις στην ανακύκλωση βρίσκονται στη Δυτική Ακτή και οι τέσσερεις από αυτές στην Καλιφόρνια, μια Πολιτεία που πρωταγωνιστεί παγκοσμίως στη διείσδυση της ηλιακής ενέργειας και που πρόσφατα απαγόρευσε τη χρήση της   

Περισσότερα enallaktikos.gr

Υπερασπιστής του Πρετεντέρη στη βουλή ο Σαμαράς.(video)

Τον γνωστό δημοσιογράφο του MEGA και του ΔΟΛ Γιάννη Πρετεντέρη υπερασπίστηκε στη βουλή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς λίγο πριν κλείσει την ομιλία του στη διάρκεια της συζήτησης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Ο Αντ. Σαμαράς έκανε λόγο για στοχοποίηση του δημοσιογράφου Γ. Πρετεντέρη από το ΣΥΡΙΖΑ

“Οι δικοί σας δημοσιογράφοι έφτασαν στο σημείο να του επιβάλλουν “εμπάργκο”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε πως “εμείς αυτό δεν το κάνουμε”.
Ιδιαίτερα ευαίσθητος ο πρωθυπουργός...

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ

Με προκλητική και πονηρή ρητορεία ο Πρόεδρος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης κ.Τσίπρας προσπάθησε σήμερα το βράδυ να παρασύρει τον εκλεγμένο από το λαό με βουλευτικές εκλογές Πρωθυπουργό της χώρας κ.Σαμαρά στην εκτροπή του Συντάγματος της χώρας και την εγκατάλειψη των καθηκόντων του με δική του πρωτοβουλία.

Άνθρωποι κατά Έμπολα

Αγαπητοί Avaazίτες κι Avaazίτισσες,



Ο Έμπολα θα μπορούσε να απειλήσει όλους μας - υπάρχει τεράστια ανάγκη για εθελοντές για να το σταματήσουμε. Αν έστω και 120 γιατροί, μέλη του κινήματός μας, προσφέρουν το λειτούργημά τους εθελοντικά, θα *διπλασιάσουμε* τον αριθμό των γιατρών που βρίσκονται στη Σιέρα Λεόνε. Επίσης χρειάζονται εθελοντές κι από άλλα επαγγέλματα όπως νοσηλευτές, υγειονόμοι, μεταφορείς κτλ. Αυτή είναι μια έκκληση για να υπηρετήσουμε την ανθρωπότητα με τον πιο βαθύ κι ουσιαστικό τρόπο που προϋποθέτει την ανάληψη σοβαρών κινδύνων για τη σωτηρία των συνανθρώπων μας. Κάνε κλικ για να μάθεις περισσότερα και να δείξεις την ευγνωμοσύνη σου σ’εκείνους κι εκείνες που παίρνουν αυτή τη γενναία απόφαση:

sign
Πριν τρεις εβδομάδες, εκατοντάδες χιλιάδες από εμάς, συσπειρωθήκαμε εκτός του διαδικτύου ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Αυτή τη βδομάδα θα μεταφέρουμε ξανά τη δύναμή μας εκτός του διαδικτύου για να σταματήσουμε τον Έμπολα.
Ο ιός Έμπολα έχει αρχίσει να ξεφεύγει απ’τον έλεγχο. Τα κρούσματα στη Δυτική Αφρική διπλασιάζονται κάθε 2-3 εβδομάδες και σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, υπολογίζεται πως μπορεί να έχουν προσβληθεί ως κι 1,4 εκατομμύριο άνθρωποι μέχρι τον Ιανουάριο. Μ’αυτούς τους ρυθμούς εξάπλωσης, αυτό το τέρας απειλεί ολόκληρο τον κόσμο.

Στο παρελθόν, κρούσματα του Έμπολα περιορίστηκαν επιτυχώς σε μικρούς αριθμούς. Αλλά το μέγεθος της τωρινής επιδημίας έχει πραγματικά γονατίσει τα αδύναμα συστήματα υγείας της περιοχής. Η Λιβερία δεν έχει καν 1 γιατρό για κάθε 100.000 πολίτες. Οι κυβερνήσεις παρέχουν οικονομική βοήθεια αλλά πολύ απλά δεν υπάρχει αρκετό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να σταματήσει την επιδημία.

Και σ’αυτό το σημείο το κίνημά μας των 39 εκατομμυρίων μπορεί να παίξει σωτήριο ρόλο. Σύμφωνα με την τελευταία μας δημοσκόπηση, το 6% από εμάς (δηλαδή περίπου 2 εκατ.) δουλεύουμε στην υγεία – ως γιατροί και νοσηλευτές. Αν έστω και 120 γιατροί, μέλη του κινήματός μας, προσφέρουν το λειτούργημά τους εθελοντικά, θα *διπλασιάσουμε* τον αριθμό των γιατρών που βρίσκονται στην Σιέρα Λεόνε.

Επίσης υπάρχει ανάγκη και γι’άλλα επαγγέλματα όπως: τεχνικοί εργαστηρίων, μεταφορείς, υλικοτεχνικό προσωπικό κι υγειονόμοι. Αυτού του είδους ο εθελοντισμός δεν απαιτεί απλά χρόνο. Φέρει και κινδύνους. Ο Έμπολα έχει πολύ υψηλή μεταδοτικότητα. Αρκετοί γιατροί και νοσηλευτές έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους καταπολεμώντας τον. Αλλά αν υπάρχει μία ομάδα ανθρώπων η οποία θα το σκεφτόταν να ριψοκινδύνευε για τους συνανθρώπους μας, αυτή είναι το κίνημά μας. Κι εγώ όπως κι άλλα μέλη της ομάδας του Avaaz είμαστε έτοιμοι κι έτοιμες να ρισκάρουμε μαζί σου και θα ταξιδέψουμε στο μέτωπο της κρίσης.

Τα πιο υπέροχα πράγματα συμβαίνουν όταν ακούμε τη φωνή της συνείδησής μας. Αν εργάζεσαι στον τομέα της υγείας ή έχεις άλλα χρήσιμα προσόντα, σου ζητάω μια χάρη: να προσπαθήσεις να ακούσεις για ένα λεπτό το κομμάτι του εαυτού σου που εμπιστεύεσαι πραγματικά και να το ακολουθήσεις.

Κάνε κλικ παρακάτω για να δηλώσεις συμμετοχή ως εθελοντής, να δεις μηνύματα των εθελοντών κι εθελοντριών και να τους αφήσεις το δικό σου μήνυμα ευγνωμοσύνης και συμπαράστασης:


https://secure.avaaz.org/el/ebola_volunteers_thank_you_3/?bcwfShb&v=47400

Το να δηλώσεις συμμετοχή είναι το πρώτο βήμα. Θα πρέπει να μιλάς Αγγλικά ή Γαλλικά κι επίσης θα πρέπει να δώσεις και να λάβεις αρκετές πληροφορίες για να είμαστε σίγουροι πως είσαι το καταλληλότερο πρόσωπο γι’αυτή την αποστολή. Προφανώς θα χρειαστεί να συζητήσεις αυτή σου την απόφαση με τα αγαπημένα σου πρόσωπα - μπορείς πάντως να ακυρώσεις τη συμμετοχή σου ανά πάσα στιγμή. Γι’αυτή την εκστρατεία, το Avaaz συνεργάζεται με τρεις κορυφαίες οργανώσεις που δίνουν μάχη κατά του ιού: Partners in Health, Save the Children και International Medical Corps.
Παρόλο που υπάρχει πραγματικός κίνδυνος, υπάρχουν επίσης κι αποτελεσματικοί τρόποι για να περιοριστεί. Ο Έμπολα είναι ιός που μεταδίδεται με τη σωματική επαφή, άρα ο κίνδυνος μετάδοσης μπορεί μειωθεί αν δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην προφύλαξη. Μέχρι τώρα, 94 νοσηλευτές και γιατροί έχουν χάσει τη ζωή τους απ΄τον Έμπολα στη Λιβερία. Στην πλειοψηφία τους όμως ανήκαν στο προσωπικό των τοπικών νοσοκομείων που σημαίνει πως δυστυχώς δεν ήταν επαρκώς εξοπλισμένοι όπως οι ξένοι εθελοντές. Με θεραπεία, το ποσοστό επιβίωσης για έναν ασθενή του Έμπολα είναι 50%.

Αρκετοί κι αρκετές από εμάς, από πυροσβέστες μέχρι ακτιβιστές, ασχολούμαστε με κάτι που πολλές φορές σημαίνει πως βάζουμε τη ζωή μας σε κίνδυνο για την πατρίδα μας. Μ’αυτό τον τρόπο υπηρετούμε τα ιδανικά στα οποία πιστεύουμε και για τα οποία αξίζει να ζούμε. Παίρνοντας λοιπόν το ρίσκο να πολεμήσουμε τον Έμπολα, υπηρετούμε το ιδανικό ότι οι συνάνθρωποί μας, όπου κι αν βρίσκονται, αξίζουν να ζήσουν:


https://secure.avaaz.org/el/ebola_volunteers_thank_you_3/?bcwfShb&v=47400

Αν ο Έμπολα ξεφύγει απ΄τον έλεγχο, θα μπορούσε πολύ σύντομα να χτυπήσει και τη δική μας πόρτα. Το γεγονός ότι ένα αδύναμο σύστημα υγείας σε μια μικρή χώρα μπορεί να επιτρέψει σ’αυτό το τέρας να εξαπλωθεί σε βαθμό που μπορεί να απειλήσει όλο τον κόσμο, είναι μια ακράδαντη απόδειξη του πόσο αλληλένδετοι είμαστε. Αυτή η αλληλεξάρτηση είναι κάτι πολύ παραπάνω από απλά συμφέροντα. Είμαστε ενωμένοι, όλοι και όλες μας, μέσα στη μεγάλη, παγκόσμια κοινότητα των ανθρώπινων όντων.  Όλα τα ψέματα που μας έχουν διασπάσει – έθνη, θρησκείες, σεξουαλικότητα – καταρρέουν το ένα μετά τ’άλλο και συνειδητοποιούμε ότι είμαστε ένας λαός, μία φυλή. Ότι μια νέα μητέρα κι η κόρη της στην Λιβερία φοβούνται κι αγαπούν τα ίδια πράγματα με μια νέα μητέρα και την κόρη της στη Βραζιλία, ή στην Ολλανδία. Και καθώς αυτή η συνείδηση ξεδιπλώνεται, ένας νέος κόσμος γεννιέται. Συνήθως μέσα απ΄τις πιο σκοτεινές πτυχές βρίσκει διέξοδο το πιο δυνατό φως. Ας φέρουμε λοιπόν μέσα απ’τα βάθη του εφιάλτη του Έμπολα το φως ενός νέου κόσμου – ενός κόσμου που ανήκει σε ένα λαό, που είναι ενωμένος με αγάπη και διατεθειμένος να αγωνιστεί και να θυσιαστεί για τον συνάνθρωπο.
Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,
Ricken, John, Alice, Danny κι o​λόκληρη η ομάδα του Avaaz

Πολιτική υποκρισία η άρνηση των παρατάξεων της μειοψηφίας να συμμετάσχουν στη διαπαραταξιακή επιτροπή για το Βασιλίτσι - Καθοριστικά στοιχεία αλλάζουν τα δεδομένα



Καθοριστικά στοιχεία που αλλάζουν τα μέχρι τώρα δεδομένα προέκυψαν κατά την πρώτη συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής, που συγκροτήθηκε σε εφαρμογή της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για τη γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ για το «Έργο προστασίας ακτής (επέκταση) από διάβρωση εντός της θάλασσας και σε απόσταση από την ακτή, δημιουργία μεμονωμένου αγκυροβολίου εντός της θάλασσας και τεχνητών υφάλων στον πυθμένα της θάλασσας, στη θέση Άγιος Νικόλαος ΤΚ Βασιλιτσίου ΔΕ Κορώνης Δήμου Πύλου – Νέστορος, ΠΕ Μεσσηνίας».
Τα μέλη της Επιτροπής, ενημερώνοντας άμεσα την αδειοδοτούσα αρχή, απέστειλαν επιστολή στο Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, ώστε, επειδή το θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την τοπική κοινωνία, να μην προβεί σε καμία αποφασιστική διοικητική πράξη, μέχρι το επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 20 Οκτωβρίου 2014, όπου η Επιτροπή θα καταθέσει το πόρισμά της και θα παρθεί η απόφαση του οργάνου.
Η άρνηση των παρατάξεων της μειοψηφίας να συμμετάσχουν στη διαπαραταξιακή επιτροπή αποκάλυψε την υποκρισία τους, αφού αρκέστηκαν σε φωνασκίες και καταγγελίες, χωρίς ωστόσο να αναλάβουν την ευθύνη της απόδειξης των δικών τους ισχυρισμών.
Η Περιφερειακή Αρχή αρνούμενη να ακολουθήσει τακτικές επικοινωνισμού και εντυπώσεων, με σοβαρότητα αντιμετωπίζει το ζήτημα, κλείνοντας τα’ αυτιά στις Κασσάνδρες που προσπαθούν, αποπροσανατολίζοντας τους πολίτες, να παρουσιάσουν ως προστάτες του δημοσίου συμφέροντος όλους όσους μέχρι σήμερα ένοχα σιωπούσαν, κατέχοντας οι ίδιοι θέσεις θεσμικής ευθύνης στη Μεσσηνία την ίδια περίοδο τέλεσης των συγκεκριμένων πράξεων.